logo





لغو نماز جمعه این هفته در مراکز ۲۳ استان ایران

پنجشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۷ فوريه ۲۰۲۰

بی بی سی: به دنبال شیوع کرونا در ایران، نهادهای دولتی ایران اعلام کرده اند که نماز جمعه این هفته در تهران و مراکز ۲۲ استان دیگر برگزار نمی‌شود.

ستاد مقابله با کرونا دیروز اعلام کرده بود "نماز جمعه به مدت یک دوره در شهرهایی که آلوده تشخیص داده شده برگزار نخواهد شد". اما ستاد برگزاری نماز جمعه تهران اعلام کرده بود در هماهنگی با اورژانس تهران و همچنین وزارت بهداشت، نمازجمعه این شهر برگزار خواهد شد.

اکنون بر اساس تصمیم اخیر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور که به ستاد اقامه نماز جمعه تهران ابلاغ شد، نماز جمعه این هفته (۹ اسفندماه) در تهران و چند مرکز استان کشور برگزار نخواهد شد.

در اطلاعیه این شورا گفته شده که "به درخواست وزیر بهداشت و درمان و رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا، نمازجمعه این هفته (نهم اسفندماه) در مرکز ۲۳ استان برگزار نمی شود."

براساس این اطلاعیه تهران، قم، رشت، مشهد، تبریز، ارومیه، همدان، اصفهان، ساری، اردبیل، کرج، اهواز، سمنان، زاهدان، شیراز، قزوین، سنندج، کرمانشاه، یاسوج، گرگان، خرم آباد، بندر عباس و یزد از جمله این شهرها هستند.

در این اطلاعیه همچنین گفته شده در مراکز استان ها، شهرها و شهرستان هایی که براساس اعلام کتبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و استانداران بطور قطعی نقطه حساس شناسایی شده هم این هفته نماز جمعه برگزار نمی شود.

دولت ایران روز پنجشنبه اعلام کرد که تاکنون ۲۴۵ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و ٢۶ نفر هم جان خود را از دست داده‌اند. به گزارش خبرگزاری ایرنا در ٢٠ استان از ٣١ استان ایران این بیماری شیوع داشته است.

براساس این گزارش، ٥٤ نفر از مبتلایان بهبود یافته‌اند.

منتقدان می‌گویند احتمالا آمار واقعی بیش از اعلام دولت ایران است و آزمایشگاه‌ها و کیت‌های تشخیص کافی در این کشور وجود ندارد.

با این حال سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته که اولین محموله مرتبط با ویروس کرونا که توسط دولت و صلیب سرخ چین تهیه شده براساس برنامه ریزی فردا با یک پرواز ویژه هواپیمایی ماهان وارد کشور می شود.

به گفته عباس موسوی این محموله شامل حدود ۲۰ هزار کیت آزمایش کرونا و برخی لوازم دیگر است.

همزمان برخی از نمایندگان مجلس خواهان قرنطینه تهران و قم شدند. اما ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرد به جای قرنطینه، محدودیت‌هایی برای شهرهای بزرگ اعمال خواهد کرد.

ستاد ملی مبارزه با کرونا با دستور حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران تشکیل شده و همه دستگاه‌های اجرایی موظف به اطاعت از تصمیمات آن هستند.

امروز حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران تصمیم‌های روز گذشته ستاد مبارزه با کرونا در ایران را تصویب کرد.

آخرین تصمیم‌ها و توصیه‌های ستاد مبارزه با کرونا در ایران:

* دانشگاه‌ها یک هفته دیگر تعطیل است
* مردم برای مسافرت حرکت نکنند
* در ورودی شهرها که پر تردد، درجه حرارت بدن با تب سنج‌های دیجیتال سنجیده می‌شود و افراد مشکوک متوقف می‌شوند
* برای تعطیلی مدارس جمعه شب تصمیم‌گیری ‌می‌شود
* عدم برگزاری نماز جمعه در شهرهایی که آلوده تشخیص داده شده
* راه اندازی سامانه ۴۰۳۰ در کل کشور برای پاسخگویی و اطلاع‌رسانی
* برای اماکن زیارتی محدودیت ورود به حرم ایجاد می‌شود

آخرین آمار در ایران

همزمان قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم گفته: "در صورتی که بیماری کرونا در قم به اوج خود برسد یک بیمارستان صحرایی را آماده سازی خواهیم کرد و در صورت نیاز سپاه و ارتش هم بیمارستانهای خود را در قم مستقر خواهند کرد."

علی ابرازه همچنین گفته که ورود کاروان های زیارتی به ویژه کاروان های خارجی به قم ممنوع است.

به آقای ابرازه "چنانچه مسائل بهداشتی به درستی در قم رعایت نشود شاید نیاز به تخت ما به دو تا سه هزار هم برسد."

اولین بار شیوع ویروس کرونا در ایران از شهر قم آغاز شد.

پس از ابتلای محمد رضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به بیماری کرونا، در حال حاضر دو معاون او و ۱۰ نفر از پزشکان و پرستاران در این شهر به این بیماری مبتلا شده اند.

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد "در مجموع ۲۴۵ نفر ابتلای قطعی و ۲۶ نفر فوت ناشی از ویروس کرونا در کشور داریم".

او گفته "از روز گذشته تاکنون با توجه به افزایش آزمایشگاه‌های تشخیص ویروس کرونا، ۱۰۶ ابتلای قطعی تشخیص داده شده و در این بازه زمانی هفت نفر فوت کرده‌اند".

بنابر این گزارش، از این ۱۰۶ ابتلای قطعی جدید، ۳۸ نفر در تهران، ۲۳ نفر در گیلان، هفت نفر در قم، یک نفر در همدان، هشت نفر در اصفهان، هفت نفر در مازندران، پنج نفر در اردبیل، سه نفر در البرز، یک نفر در خراسان رضوی، سه نفر در سمنان، دو نفر در کرمانشاه، سه نفر در لرستان، یک نفر در کردستان، یک نفر در یزد، یک نفر در آذربایجان غربی و دو نفر در آذربایجان شرقی تشخیص داده شده است.

پروفسور کریس ویتی، بالاترین مقام پزشکی در بریتانیا، شیوع ویروس کرونا در ایران را "بسیار نگران‌کننده" خوانده و گفته است به همین دلیل توصیه‌های جدیدی برای کسانی که از ایران به بریتانیا می‌آیند ارائه شده است. آقای ویتی گفته "نسبت تعداد کشته‌ها به افراد مبتلا بسیار بالا است. از نگاه ما این نشان دهنده آن است که این تنها نوک کوه یخی است که قسمت بسیار بزرگ آن هنوز سر بر نیاورده است."

دولت ایران اولین موارد قطعی ابتلا به این بیماری را چهارشنبه ۳۰ بهمن در شهر قم شناسایی کرد.


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد