logo





اعتراض‌ها به سرنگونی هواپیمای مسافربری توسط سپاه، به شهرهای مختلف ایران کشیده شد

شعارهای اعتراضات دی‌ ۹۸؛ از «این ماه ماه آخره»‌ تا «فرمانده کل قوا، استعفا، استعفا»

دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۳ ژانويه ۲۰۲۰



رادیو فردا: گزارش‌های دریافتی از ایران حاکی است که گروهی از معترضان به شلیک موشک سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری اوکراینی، شامگاه یکشنبه ۲۲ دی‌ماه در خیابان‌های اطراف آزادی و میدان آزادی تهران تجمع کردند و علیه مقام‌های جمهوری اسلامی شعار سر دادند.

همزمان در تعدادی از دیگر شهرهای ایران از جمله مشهد، اهواز، اصفهان، تبریز، گرگان، سنندج، کرمانشاه، شیراز، قزوین، سمنان، دامغان، یزد، شاهرود، آمل و بابل هم تجمع‌های اعتراضی برگزار شد.

فیلم‌هایی نیز از شلیک گاز اشک‌آور به سوی معترضان در شهرهای تهران، اصفهان و شیراز منتشر شده است. همچنین فیلم‌هایی درباره مجروح شدن یکی از معترضان در تهران منتشر شده است. در این فیلم‌ها یک فرد لباس شخصی با تفنگ مشخص است و در توضیح آن گفته شده که این فرد به پای یک زن شلیک کرده است.

فیلم‌ها و گزارش‌های دریافتی در روز یکشنبه نشان می‌دهد که تجمع‌هایی در تقاطع خیابان‌های آزادی و استاد معین، خیابان جناح و مقابل دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.

«ننگ ما، ننگ ما، رهبر الدنگ ما»، «کشته ندادیم که سازش کنیم/رهبر قاتل رو ستایش کنیم» و «نخبه‌هامون رو کشتند/ آخوند به جاش گذاشتند» از جمله شعارهای معترضان در این تجمع‌ها بود.

برخی گزارش‌ها حاکی است که «تمام ورودی‌های مترو آزادی» از سوی ماموران امنیتی بسته شده بود و مسافران در مترو گیر افتاده‌اند و قطارها هم توقف نمی‌کند.

اخباری هم از شلیک گاز اشک آور به سوی معترضان قبل از میدان آزادی منتشر شده است و ماموران امنیتی به آنها حمله‌ور شده‌اند.

یک فیلم منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، گروه زیادی از معترضان را در مقابل دانشگاه شریف در خیابان آزادی نشان می‌دهد که شعار می‌دادند: «می‌کشم می‌کشم/ آنکه برادرم را کشت»، «ایرانی با غیرت/ حمایت حمایت».

در حوالی باغ فردوس در نزدیکی خیابان ولیعصر نیز معترضان دست به تجمع زده و در جریان درگیری با نیروهای امنیتی خطاب به آنها شعار می دادند: «بی‌شرف، بی‌شرف».

شبکه حقوق بشر کردستان نیز خبر داد که نیروهای امنیتی به معترضان در سنندج حمله کرده‌اند. بر اساس این گزارش معترضان شعار «نان، کار، آزادی، حکومت شورایی» سر می‌دادند.

فیلم‌هایی نیز از شلیک گاز اشک‌آور در معالی‌آباد شیراز منتشر شده است.

در این منطقه از شیراز گروهی دیگر از معترضان شعار «این ماه ماه آخره، سیدعلی وقت رفتنه» سر دادند که اشاره آنها به لزوم کناره‌گیری رهبر جمهوری اسلامی از قدرت است.

همچنین معترضان در مقابل پارک ملت مشهد شعارهایی از جمله «توپ، تانک فشفشه/ آخوند باید گم بشه» و «نخبه‌هامون را کشتند، به جاش آخوند گذاشتند» سر می‌دادند.

گروهی از دانشجویان دانشگاه تبریز نیز در تجمع خود شعار می‌دادند که «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر».

در سمنان نیز معترضان شعارهایی چون «جمهوری اسلامی نمی‌خواهیم نمی‌خواهیم» «یا «رفراندوم رفراندوم تنها راه نجات ایران» سر دادند.

معترضان در قزوین نیز شعار می دادند که «۱۵۰۰ نفر/کشته آبان ما» و «فرمانده کل قوا/استعفا استعفا» نیز شعار معترضان در شهر یزد بود.

روز شنبه نیز تجمع‌هایی در تعدادی از شهرهای ایران برگزار شده بود.

اعتراضات در دانشگاه‌ها در صبح روز یکشنبه

صبح روز یکشنبه نیز دانشجویان معترض در دانشگاه‌های بهشتی، خواجه نصیرالدین طوسی، امیرکبیر و علامه طباطبایی تهران و دانشگاه صنعتی اصفهان روز یکشنبه دست به تجمع زدند.

«سپاه بی‌کفایت/ عامل قتل ملت»، «دانشجو بیدار است/از سیدعلی بیزار است» از جمله شعارهای معترضان بود.

برخی ویدئوها از حضور گارد امنیتی در محوطه دانشگاه بهشتی و درگیری با شماری از دانشجویان حکایت دارد. دانشجویان در این دانشگاه همچنین شعار «توپ، تانک، اشک‌آور/ دیگر اثر ندارد» و «بترسید،بترسید/ ما همه با هم هستیم» سر داده‌اند.

پس از انتشار این خبرها، علیرضا دشتابی، مدیر رسانه دانشجویی دانشگاه بهشتی به خبرگزاری ایسنا گفت: «امروز ساعت ۱۲:۳۰ قرار بود دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی که سوگوار جان‌باختگان سانحه پرواز تهران – کی‌یف بودند در دانشگاه جمع شوند که حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر از دانشجویان در این تجمع شرکت کردند».

خبرگزاری ایسنا همچنین از تجمع دانشجویان در دانشگاه علامه طباطبایی تهران خبر می‌دهد. تصاویری نیز از تجمع در دانشگاه خواجه نصیر طوسی تهران منتشر شده است.

گزارش‌های دیگر حاکی از آغاز تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در روز یکشنبه است. در ویدئوهای دریافتی، دانشجویان شعار می‌دهند: «سپاه جنایت می‌کنه، رهبر حمایت می‌کنه».

از تجمع دانشجویان در اراک و حضور نیروهای امنیتی در اطراف آنها نیز ویدئوهایی منتشر شده است.

انتشار عکس و فیلم‌هایی در شبکه‌های اجتماعی حاکی از تدابیر شدید امنیتی در نقاط مختلفی از شهر تهران طی روز یکشنبه است.

میدان‌ فردوسی تهران، دانشگاه امیرکبیر، میدان ولی‌عصر و دانشگاه علوم و تحقیقات از جمله نقاطی هستند که تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد نیروهای انتظامی حضوری پرشمار در این مناطق دارند.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز روز یک‌شنبه از اختلال یا قطعی اینترنت در محله ونک و خیابان پاسداران تهران خبر داده‌اند.

روز شنبه ۲۱ دی‌ماه تجمعاتی در اعتراض به حادثه شلیک موشک سپاه پاسداران به هواپیمای مسافری و پنهانکاری مقامات جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف، از جمله تهران، ساری، اصفهان، رشت، همدان، کرمان، شیراز، بابل و ارومیه برگزار شد که با واکنش سریع نیروهای امنیتی مواجه شد.

نیروهای امنیتی در برخی از نقاط شهر تهران به معترضان گاز اشک‌آور شلیک کردند.

سیاوش خرسندی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه امیرکبیر، روز یک‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا در پاسخ به این پرسش که آیا شب گذشته از میان دانشجویان معترض در تجمع مقابل دانشگاه امیرکبیر کسی بازداشت شده‌است؟ گفت: «در جریان بازداشتی‌ها قرار نگرفته‌ام و به نظر نمی‌آید، شب گذشته کسی دستگیر شده باشد، چون بیشتر جریانات در بیرون از دانشگاه بود که با آمدن نیروی انتظامی آنها هم پراکنده شدند. داخل دانشگاه مورد خاصی اتفاق نیفتاد و موردی از بازداشت دانشجویان نشنیدم.»

او افزود که «گزارشی مبنی بر اینکه دانشجویی بازداشت شده باشد به دست ما نرسیده‌است، احتمالاً اگر کسی هم بازداشت شده باشد از افرادی بوده که در بیرون دانشگاه حضور داشتند.»



شعارهای اعتراضات دی‌ ۹۸؛ از «این ماه ماه آخره»‌ تا «فرمانده کل قوا، استعفا، استعفا»

در دومین روز از تجمع‌های اعتراضی مردم ایران که در واکنش به سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط سپاه پاسداران صورت گرفت، شعارهای تازه‌ای به گوش می‌رسد که به طور عمده علیه حکومت جمهوری اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای و سپاه پاسداران است.

در اعتراض‌های اخیر، شعارها علیه سپاه پاسداران در این تجمعات گسترده‌تر و متنوع‌تر شده است. «بسیجی بی‌غیرت، عامل فقر ملت»، «سپاه جنایت می‌کند، رهبر حمایت می‌کند»، «سپاه بی‌کفایت، عامل قتل ملت»، «حکومت سپاهی، نمی‌خوایم، نمی‌خوایم» و ...، از جمله شعارهایی بود که سپاه پاسداران را هدف گرفته بود.

در مشهد برخی از معترضان شعار دادند: «حکومت سپاهی، داعش ما شمایی» و برخی دیگر گفتند ««توپ، تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه» و «نخبه‌هامون را کشتند، به جاش آخوند گذاشتند».

مقایسه جمهوری اسلامی با داعش در حالی صورت می‌گیرد که جمهوری اسلامی خود را نابودکننده داعش و قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، را «قهرمان» مبارزه با داعش معرفی می‌کند.

شعار «سلیمانی قاتله، رهبرش هم جاهله» هم از شعارهایی بود که در روزهای اخیر شنیده شد. سر دادن چنین شعارهایی چند روز پس از کشته‌شدن سلیمانی و تشییع جنازه پرجمعیتی که برگزار شد، با خشم رسانه‌های حکومت مواجه شد.

شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای»، «ننگ ما، ننگ ما، رهبر الدنگ ما»، «کشته ندادیم که سازش کنیم، رهبر قاتل را ستایش کنیم» که به وجه مشترک اغلب اعتراض‌ها در ایران تبدیل شده است در دو روز اخیر نیز شنیده شد.

با این حال درخواست‌های مکرر استعفای رهبر جمهوری اسلامی با شعار «فرمانده کل قوا، استعفا، استعفا» که پیش از این توسط برخی فعالان سیاسی مطرح شد و اکنون در خیابان توسط مردم عادی فریاد زده می‌شود، وجهی تازه داشت.

برخی از معترضان در معالی‌آباد شیراز نیز این شعار را سر دادند: «این ماه ماه آخره، سیدعلی وقت رفتنه».

شعار «کشته ندادیم که سازش کنیم، رهبر قاتل را ستایش کنیم» در اعتراض‌های آبان ۹۸ هم به کرات شنیده می‌شد. در این میان شعار تازه «۱۵۰۰ نفر، کشته آبان ماست» که اشاره به گزارش خبرگزاری رویترز درباره کشته شدن ۱۵۰۰ نفر در اعتراض‌های آبان داشت نیز بین دو این رویداد پیوند برقرار گرفته بود.

علاوه بر این، شعار «به من نگو فتنه‌گر،‌ فتنه تویی ستمگر» نیز یکی از مشهورترین کلید‌واژه‌های آیت‌الله خامنه‌ای را هدف قرار گرفته است. او در دهه گذشته اغلب اعتراض‌های مردم را با واژه «فتنه» توصیف کرده است.

برخی معترضان هم جمله مشهور «غلط کردید اشتباه کردید» که آیت‌الله خامنه‌ای به دولت آمریکا درباره حمله به هواپیمای مسافربری ایران در سال ۶۷ گفته بود را این بار خطاب به رهبر جمهوری اسلامی گفتند.

در تجمعات دو روز اخیر یکی از مشهورترین شعارهای سال‌های اخیر هم صورتی تازه یافت. از سال ۸۸ تاکنون معترضان در خیابان شعار می‌دادند «نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم». شعاری که مخاطبش معترضان بود. در روزهای اخیر اما معترضان شعار دادند «بترسید، بترسید، ما همه با هم هستیم»، شعاری که مخاطبش حکومت بود.

شعارهایی چون «می‌کشم، می‌کشم، آنکه برادرم کشت» که قدیمی است یا شعار «ما بچه‌های جنگیم، بجنگ تا بجنگیم» نیز نمونه‌های دیگر از شعارهایی بود که خشم و نترسیدن معترضان را بازتاب می‌داد.

انقلاب ۵۷ نیز کماکان در شعارهای معترضان جریان دارد. «خطای انسانی ما، بهمن ۵۷» از تازه‌ترین شعارها بود که هم اشاره به ادعای حکومت درباره خطای انسانی درباره سرنگونی هواپیما داشت و هم اشاره بود به نارضایتی از سقوط حکومت پهلوی.

در این میان، از یک سو به روال اعتراض‌های سال‌های اخیر برخی معترضان شعار «رضا شاه، رضا شاه، روحت شاد، روحت‌ شاد» سر می‌دادند، از سوی دیگر معترضان یکی از مشهورترین شعارهای انقلابیون در سال ۵۷ علیه شاه را هم با روایتی تازه خواندند: «آخوند خائن، آواره گردی. خاک وطن را ویرانه کردی. کشتی جوانان وطن، کردی هزاران تن در کفن، مرگ بر تو، مرگ بر تو، مرگ بر تو، مرگ بر تو».

******



سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط سپاه ؛ ادامه اعتراض در ایران

دویچه وله: بار دیگر در تهران و شهرهای مختلف تظاهراتی در اعتراض به نحوه خبررسانی درباره سرنگونی هواپیمای اوکراینی برگزار شد. در چند دانشگاه پایتخت دانشجویان یاد قربانیان این حادثه را گرامی داشتند و علیه حکومت شعار دادند.

یک روز پس از انتشار بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در تأیید سرنگونی یک هواپیمای مسافربری شرکت هواپیمایی اوکراین بر اثر شلیک موشک پدافند هوایی سپاه پاسداران، بار دیگر شماری از شهروندان ایرانی تجمع کردند و دست به تظاهرات زدند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا روز یک‌شنبه ۲۲ دی (۱۲ ژانویه) در چند مرکز آموزش عالی پایتخت، از جمله دانشگاه‌های بهشتی، علامه طباطبایی و خواجه نصیر مراسم یادبودی برای قربانیان سقوط هواپیمای اوکراینی برگزار شد که با شعارهایی در اعتراض به "سهل‌انگاری" مسئولان همراه بود.

مسئولان جمهوری اسلامی پس از سه روز فریب افکار عمومی، پنهان‌کاری و تکذیب گزارش‌ها درباره هدف قرار گرفتن هواپیمای مسافربری شرکت اوکراینی سرانجام اعتراف کردند که این هواپیما اندکی پس از برخاستن از فرودگاه "امام خمینی" به مقصد کی‌یف بر اثر اصابت موشک سقوط کرد و تمام ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.

بیشترین قربانیان این حادثه شهروندان ایرانی و کانادایی بوده‌اند. تعدادی از مسافران این پرواز دانش‌آموختگان دانشگاه‌های مهم تهران بودند و شماری از آنها قصد داشتند پس از توقف در کی‌یف با هواپیمای دیگری به محل زندگی و تحصیل خود در کانادا سفر کنند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

علیرضا دشتابی، مدیر رسانه دانشجویی دانشگاه بهشتی، می‌گوید تعداد شرکت‌کنندگان در مراسم یادبودی که ظهر یک‌شنبه در این دانشگاه برگزار شد تا هزار نفر برآورد می‌شود و این میزان استقبال از چنین مراسمی "بی‌نظیر" است.

او درباره این مراسم گفت: «پرسش دانشجویان در تجمع امروز این بود که چرا مسئولان از همان ابتدا علت سانحه غم‌انگیز سقوط هواپیمای اوکراینی را اعلام نکردند و دانشجویان از این موضوع ناراحت بودند.»

در برخی مراکز آموزشی، مسئولان تلاش کردند با برگزاری مراسم یادبود حرکت‌های اعتراضی دانشجویان را که از روز شنبه آغاز شد و به بیرون از دانشگاه‌ها کشید مهار کنند.

در دانشگاه علامه طباطبایی معاونت فرهنگی مراسمی برگزار کرد اما تعداد زیادی از دانشجویان در محوطه دانشگاه تجمع کردند و علیه مسئولان حکومتی شعار دادند. برخی گزارش‌ها حاکی از حمله نیروهای امنیتی به دانشجویان این دانشگاه است.

تکذیب ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه علامه

مدیر روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی تجمع دانشجویان معترض در محوطه دانشگاه را تأیید می‌کند اما ورود ماموران امنیتی به آن را رد کرده و به ایسنا گفته است: «به هیچ عنوان نیروهای امنیتی به داخل دانشگاه ورود نکردند و نیروهای انتظامی و امنیتی در بیرون دانشگاه مستقر بودند و این تجمع بدون هیچ گونه خشونتی به اتمام رسید.»

به رغم وجود گزارش‌ها و شواهد فراوانی که احتمال اصابت موشک به هواپیما را تأیید می‌کرد تمام مقام‌های ارشد سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی تا صبح شنبه ادعای خود در مورد نقص فنی و آتش‌سوزی در یکی از موتورهای هواپیما را تکرار می‌کردند.

علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشور، در یک برنامه تلویزیونی سقوط هواپیما بر اثر برخورد موشک سامانه دفاعی را "غیرممکن" دانست و حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهوری حسن روحانی، خبرها در این زمینه را "جنگ روانی" خواند و روزنامه‌نگاران ایرانی خارج از کشور را تهدید کرد به آن دامن نزنند.

روز چهارشنبه برخی رسانه‌های آمریکایی و سیاست‌مدارانی نظیر نخست‌وزیران کانادا و بریتانیا با استناد به داده‌های ماهواره‌ای که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ارائه کرده احتمال برخورد "غیرعمدی" موشک‌های سپاه با هواپیمای مسافربری اوکراینی را باورپذیر ارزیابی کردند.

علی ربیعی، سخنگوی دولت، در بیانیه‌ای این گزارش‌ها را یک "روش کاملا حساب شده و شناخته شده در عملیات روانی" خواند و نوشت: «در آینده که مشخص شد این ادعای دروغ عاری از حقیقت است هیچ کس مسئولیت این دروغ بزرگ را بر عهده نخواهد گرفت.»

به سخنگوی دولت دروغ گفتند؟

روز یک‌شنبه سازمان هواپیمایی، حسام‌الدین آشنا و ربیعی به خاطر این اظهارات، که به نوعی همدستی در فریب افکار عمومی است، عذرخواهی کردند. آشنا در یک پیام توئیتری نوشته که او را فریب دادند و عباس عبدی، فعال سیاسی، از قول ربیعی در روزنامه اعتماد نوشته که به او دروغ گفته‌اند.

این دروغ‌گویی‌ها و پنهان‌کاری‌ها زمانی آشکارتر شد که امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، روز شنبه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی مسئولیت حادثه صبح چهارشنبه را بر عهده گرفت و گفت مامور سامانه پدافند هوایی سپاه هواپیمای مسافربری اوکراینی را "اشتباها موشک کروز تشخیص داده" و به سمت آن شلیک کرده است.

فرمانده هوافضای سپاه همچنین گفته است که همان صبح چهارشنبه که از واقعیت ماجرا مطلع شده موضوع را به مقام‌های بالاتر گزارش کرده است. این مقام‌های بالاتر ستاد کل نیروهای مسلح و منصوب کننده رئیس آن و فرمانده کل قوا علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی است.

شعار علیه خامنه‌ای، به عنوان مسئول اصلی حادثه

ظاهرا به دلیل مسئولیت مستقیمی که در این حادثه بر گردن فرمانده کل قواست در تظاهراتی که روز شنبه برگزار و روز یک‌شنبه در تهران و برخی دیگر از شهرها تکرار شد بیشترین شعارها علیه شخص خامنه‌ای سر داده شد.

خبرگزاری هرانا، وابسته به مجموعه فعالان حقوق بشری در ایران، در شبکه توئیتر یک فیلم ویدئویی منتشر کرده که به گفته این رسانه حرکت اعتراضی دانشجویان دانشگاه بهشتی را نشان می‌دهد.

شماری از هنرمندان ایران از شهروندان ساکن تهران و دیگر شهرهای ایران خواسته بودند روز یک‌شنبه ساعت شش بعد از ظهر برای همدردی با بازماندگان قربانیان هواپیمای سرنگون شده شرکت هواپیمایی اوکراین در میدان‌های آزادی شهرهایشان تجمع کنند.

برخی از این هنرمندان، از جمله رخشان بنی‌اعتماد، فیلم‌ساز، کمی دیرتر اعلام کردند که به خاطر تهدید و فشار ماموران امنیتی دعوت خود را پس می‌گیرند. با این همه در میدان آزادی تهران و برخی دیگر از شهرها عده‌ای گرد آمدند و علیه حکومت شعار دادند. خبرگزاری ایلنا تعداد جمعیت حاضر در میدان آزادی تهران را بین دو تا سه هزار نفر نوشته است.

در شبکه‌های اجتماعی ویدئوهای زیادی منتشر شده که ظاهرا تجمع‌های اعتراضی در خیابان‌های اطراف میدان آزادی تهران و برخی شهرهای دیگر، مانند یزد، اصفهان، رشت، شیراز، مشهد، بابل، سمنان، کرمانشاه، اراک و ... را نشان می‌دهند.

برخی شعارهایی که در این ویدئوها شنیده می‌شوند از این قرارند: "فرمانده کل قوا، استعفا، استعفا"، "ننگ ما، ننگ ما، رهبر الدنگ ما"، "کشته ندادیم که سازش کنیم، رهبر قاتل رو ستایش کنیم"، "مرگ بر اصل ولایت فقیه"، "سپاه جنایت می‌کنه، رهبر حمایت می‌کنه".

گفته می‌شود در برخی نقاط تهران و بعضی از شهرها ماموران امنیتی به سمت تظاهرکنندگان گاز اشک‌آور پرتاب کرده‌اند و در مواردی نیروهای لباس شخصی به ضرب و شتم معترضان پرداخته‌اند.

خبرگزاری فارس، از رسانه‌های نزدیک به نیروهای امنیتی و سپاه، پیش‌تر ادعا کرده بود خامنه‌ای تا روز جمعه از واقعیت آنچه بامداد چهارشنبه رخ داد اطلاع نداشته است.

مهدی کروبی، نماینده معترض به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ که از ده سال پیش بدون حکم قضائی در بازداشت خانگی به سر می‌برد، در نامه سرگشاده‌ای به رهبر جمهوری اسلامی نوشته که او "بدون شک" هیچ یک از شرایط و صفات احراز این مقام مطابق قانون اساسی را ندارد.

خامنه‌ای؛ شریک فریب یا فرمانده بی‌خبر؟

او به خامنه‌ای می‌گوید اگر از همان صبح چهارشنبه در جریان واقعیت برخورد موشک با هواپیمای مسافربری قرار گرفته به این معناست که "با علم به موضوع به مسئولان نظامی و امنیتی و تبلیغاتی اجازه فریب مردم" را داده است.

کروبی در ادامه نوشت: «و اگر آنطور که می‌گویند در جریان این فاجعه نبودید و پیگیر کشف حقیقت هم نشدید پس بفرمایید چه فرمانده کل قوایی هستید که آنان اینچنین شما و کشور را به بازی می‌گیرند.»

به گفته برخی نمایندگان مجلس و مطابق برخی دیگر از شواهد تا روز جمعه رئیس جمهوری، حسن روحانی و حتی علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در جریان واقعیت سقوط هواپیمای اوکراینی قرار نداشته‌اند.

اگر این موضوع صحت داشته باشد نشان می‌دهد "دولت پنهان" با پشتوانه ولایت مطلقه فقیه برای "دولت منتخب" هم چندان ارزشی قائل نیست، چه برسد برای شهروندان و افکار عمومی. ظاهرا بر همین پایه است که سپاهیان همچنان به تناقض‌گویی مشغولند؛ روز شنبه فرمانده هوافضای سپاه جلوی دوربین تلویزیون و مقابل مردم گفته بود صبح چهارشنبه از ماجرا مطلع شده و به مافوق خود گزارش داده؛ فرمانده کل سپاه پاسداران، حسین سلامی، روز یک‌شنبه به "نمایندگان منتخب مردم" در مجلس می‌گوید غروب چهارشنبه از هدف قرار گرفتن هواپیما به وسیله موشک "اطمینان یافته" است.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد