logo





یک مقام آمریکایی: نشست ورشو نه ضد ایران است و نه تلاشی برای تشکیل ائتلاف

دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۸ ژانويه ۲۰۱۹

رادیو فردا: یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا می‌گوید نشست ورشو نه ضد ایران است و نه تلاشی برای تشکیل ائتلاف.

نشست ورشو قرار است در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن امسال برگزار شود و هدف از آن «تقویت صلح و امنیت در خاورمیانه» است. یاسک کائوتووویچ و مایک پومپئو، وزیران خارجه لهستان و آمریکا، نیز میزبان این نشست هستند که کشورها قرار است در سطح وزیر خارجه در آن شرکت کنند.

پیشتر وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگو با شبکه خبری «فاکس» هدف از این اجلاس را «ارتقای ثبات و آزادی در خاورمیانه با تاکید بر مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران» عنوان کرده بود.

در حالی که جمهوری اسلامی ایران این نشست را یک «کنفرانس ضد ایرانی» توصیف می‌کند، جاناتان کوهن، نماینده ایالات متحده در جلسه شورای امنیت گفته که هدف از برگزاری نشست ماه آینده ورشو تخریب وجهه ایران نیست بلکه «ترویج صلح و ثبات در خاورمیانه است».

به گزارش خبرنگار رادیو فردا، با این حال یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، به خبرنگاران گفته است: «نشست ورشو نه ضد ایران است و نه تلاشی برای تشکیل یک ائتلاف».

وی افزود با توجه به اینکه در این نشست درباره «چالش‌های اصلی خاورمیانه صحبت می‌شود، واضح است که ایران یکی از موضوعاتی است که مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده مطمئنا در سخنرانی خود به آن خواهد پرداخت».

به گفته این مقام آمریکایی، در نشست ورشو «بحران‌های سوریه و یمن و همچنین مسائلی چون اشاعه موشکی، تروریسم و پناهجویان» مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و برآیند گفت‌وگوها در نشست‌های گوناگون در سطح کارشناسان کشورهای مختلف بررسی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار رادیو فردا، یک مقام ارشد لهستانی که ترجیح داد ناشناس بماند هم در این نشست در پاسخ به سوالات مکرر خبرنگاران درباره رابطه نشست ورشو با ایران گفت که «در این نشست بحث بر سر یک کشور و یا یک موضوع حاکم نخواهد بود».

مقام‌های آمریکایی و لهستانی شرکت‌کننده در این کنفرانس خبری مشترک، با ابراز رضایت از نحوه واکنش کشورهای دعوت‌شده به این نشست، از اعلام اسامی و تعداد دقیق شرکت‌کنندگان خودداری کردند.

خبر برگزاری این نشست نخست با اعتراض محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روبه‌رو شد که حتی با اشاره به جنگ جهانی دوم یادآوری کرد که ایران میزبان شماری از لهستانی‌هایی بود که از جنگ گریختند.

سپس وزارت خارجه ایران در اعتراض به برگزاری این نشست، کاردار لهستان در تهران را احضار کرد اما وزارت خارجه لهستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که «از نظر ما، جامعه بین‌الملل حق دارد درباره مسائل مختلف منطقه‌ای و جهانی بحث و رایزنی کند».

پس از این بیانیه بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، بار دیگر به ورشو اعتراض کرد و گفت که «قطعاً واکنش جمهوری اسلامی ایران به این اقدام بسیار جدی و بدون هرگونه مماشات و ملاحظه‌ای خواهد بود».

یاتسِک چاپوتوویچ، وزیر خارجه لهستان گفته که جمهوری اسلامی ایران به نشست ورشو دعوت نشده و افزود «چون به نظر لهستان، ایران صحبت‌هایی می‌کند و کارهایی می‌کند که در سطوح جامعه بین‌الملل نمی‌گنجد و این روند آرام برگزاری کنفرانس را تهدید می‌کند».

اما آندرژِی دودا، رئیس‌جمهوری لهستان، در «مجمع اقتصاد جهانی» در داووس سوئیس گفته که دولت وی هنوز در مورد دعوت از ایران تصمیم نگرفته است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز پیشتر به نقل از دیپلمات‌های اروپایی در بروکسل گزارش داده بود به نظر می‌آید کشورهای اروپایی نمی‌خواهند در نشست ورشو که قرار است ماه آینده میلادی به ابتکار آمریکا برگزار شود شرکت کنند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد