logo





راهکارهای موسوی

دوشنبه ۸ تير ۱۳۸۸ - ۲۹ ژوين ۲۰۰۹

هادی منتخبی

اين نوشتار به بررسی برخی تاکتيک های موجود پيش روی آقای موسوی در راستای رسیدن به خواسته ایشان (ابطال انتخابات) و امکان پياده سازی هر يک از راهکارها در شرایط فعلی و با فرض عدم تغییر شرایط در زمان نگارش آن، می پردازد:

۱. دعوت به تجمع

بدون اخذ مجوز: با توجه نماز جمعه هفته گذشته و موضع آیت الله خامنه ای و در پی آن اتفاقاتی که در روز شنبه روی داد، به نظر می آید دعوت از مردم برای حضور در خیابان ها بدون اخذ مجوز از وزارت کشور (که در روز شنبه نیز به همین صورت بود)، سبب روی دادن اتفاقاتی نظیر همان روز و سرکوب گسترده مردم توسط نیروهای حکومتی جهت جلوگیری از شکل گیری تجمع شود، مگر آن که ترتیب دهندگان چنین تجمعی، چاره ای برای شکل گیری تجمع گسترده بیاندیشند، که در آن صورت امکان برخورد قهری با آن به شدت کاهش می یابد.
با اخذ مجوز: عدم صدور مجوز از سوی وزارت کشور برای برگزاری راه پيمايی يا هرگونه تظاهرات که بيانگر اعلام اعتراض به نتايج انتخابات باشد، بسیار محتمل به نظر می رسد، هرچند وزارت کشور شرایط جدیدی را برای صدور مجوز اعلام کرده (درخواست حداکثر یک هفته پیش از برگزاری مراسم و سپردن تعهداتی و ...) و ستاد آقای موسوی نیز پس از آن، همچنان خبر از پیگیری درخواست مجوز داده است، اما به نظر می رسد این اقدام وزارت کشور بیشتر در جهت گرفتن زمان از آقای موسوی و آرام کردن اوضاع و از سوی دیگر و با احتمال کمتر، در صورت تن دادن به صدور مجوز، گرفتن تعهداتی نامتعارف برای استفاده از این تعهدات در زمان لازم علیه آقای موسوی باشد.

۲. دعوت به تحصن

دعوت از مردم برای تحصن نیز به دلیل جلوگیری شدید نیروهای حکومتی از گردآمدن مردم در یک مکان، با همان مشکلات دعوت برای تجمع روبرو است، علاوه بر آن حتی در صورت موفقیت به برگزاری، باید در مورد نتایج حاصل از آن و عکس العمل حکومت به آن نیز اندیشیده شود.

۳. دعوت به اعتصاب سراسری

این گزینه نیز از سوی بسیاری در این روزها مطرح شده، اما در مورد میزان امکان اجرایی بودن آن و احتمال موفقیت این راهکار، معیار مشخصی وجود ندارد و همین موضوع تصمیم گیری در این مورد را دشوارتر می سازد.

۴. نامه نگاری

این راهکار نیز که از ابتدای این حرکت بسیار مورد استفاده قرار گرفته، تقریبا کارایی خود را از دست داده است، چرا که خطاب نامه ها یکی از گزینه های زیر است:

مقامات مسئول:
تاکنون آقای موسوی در چندین نامه خطاب به شورای نگهبان که وظیفه بررسی صحت نتایج انتخابات را بر عهده دارد، درخواست ابطال انتخابات را نموده است، اما با توجه به موضع گیری های آیت الله خامنه ای پس از انتخابات و همچنین موضع گیری های شورای نگهبان و نیز اتمام مهلت بررسی این شورا، بعید به نظر می رسد که این شورا موضعی در راستای خواسته آقای موسوی بگیرد.

مراجع و علما:
آقای موسوی نامه هایی را نیز خطاب به مراجع نوشته اند و تعدادی از مراجع نیز نظرات و پاسخ های خود را اعلام نموده اند، بنابراین فعلا احتمال نامه نگاری با این گروه نیز کم به نظر می رسد.

مردم:
این نامه ها در قالب بیانیه های آقای موسوی منتشر شده اند. تنها مخاطبی که همچنان انتظار شنیدن حرف های جدیدی از آقای موسوی دارد، در شرایط کنونی مردم هستند که به انتظار نشسته اند تا ببینند آیا آقای موسوی رایشان را پس خواهد گرفت یا خیر، و در این راه با آنان چه حرف هایی خواهد داشت؟

۵. سکوت و انتظار برای تغيير شرايط

به نظر می رسد اگر از بين راهکارهای ديگر، هيچ يک موثر واقع نشود، يکی از راه ها سکوت و انتظار برای تغيير شرايط در جهت انجام ساير راهکارها باشد.
حال باید به انتظار نشست و نظاره کرد که آقای موسوی چگونه می اندیشد و چه راهی در پیش خواهد گرفت؟

هادی منتخبی
۸ تیر ۱۳۸۸
آدرس صفحه فیس بوک:
http://facebook.com/Hadii

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد