بی بی سی: با ادامه حملههای ترکیه به منطقه کردنشین شمال سوریه، مقامهای کرد در عفرین از نیروهای حکومت سوریه خواستهاند از این منطقه در مقابل عملیات ترکیه حمایت کند.
آنها گفتهاند "هدف این تهاجم [ترکیه] این است که با اشغال عفرین، بخشهای بیشتری از سرزمینهای سوریه را بگیرند".
ارتش ترکیه از شنبه گذشته عملیات موسوم به "شاخه زیتون" را با همراهی شبهنظامیان واحدهای منتسب به ارتش آزاد سوریه در شمالغربی این کشور آغاز کرد.
ترکیه گفته هدف از این عملیات بیرونراندن شبهنظامیان کرد سوری از شهر عفرین و برقراری یک نوار امنیتی در جنوب مرز ترکیه اعلام شده است.
دولت ترکیه، نیروهای کردی یپگ را "تروریست" میخواند و میگوید آنها با چریکهای کرد پکک در تماس اند که در ترکیه فعالیت دارند.
گروه "حقوق بشر برای سوریه" که در بریتانیا مستقر است و به مخالفان بشار اسد نزدیک است، میگوید در این حملههای ترکیه از روز شنبه، ۴۲ نفر از نیروهای یپگ کشته شدهاند.
در همین حال آلمان هم برنامه نوسازی تانکهای ترکیه که ساخت آلمان بوده را فعلا متوقف کرده است.
ایالات متحده در سالهای اخیر از نیروهای یپگ برای مقابله با نیروهای بشار اسد و همینطور نیروهای اسلامگرای افراطی مانند داعش حمایت کرده است.
دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان، روسای جمهوری آمریکا و ترکیه، روز چهارشنبه در تماس تلفنی آخرین تحولات در شمال سوریه را بررسی کردهاند.
دولت آمریکا گفته است دونالد ترامپ در جریان این تماس خواستار محدود شدن عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه و کاستن از تنشها شده است.
بنا بر اعلام کاخ سفید، آقای ترامپ در تماس روز چهارشنبه "نگرانی خود را از افزایش خشونتها در عفرین اعلام کرد و خطرات این عملیات را برای اهداف مشترک دو کشور در سوریه گوشزد کرد."
طبق بیانیه کاخ سفید، آقای ترامپ درباره "لحن غیرسازنده" مقام های ترکیه و انتشار "سخنان غیرواقعی" علیه آمریکا هشدار داد.
او همچنین خواستار خویشتنداری نظامیان ترکیه از اقداماتی شد که میتواند به طور ناخواسته منجر به بروز درگیری با نظامیان آمریکایی مستقر در شمال سوریه شود.
حدود دو هزار سرباز آمریکایی در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه حضور دارند.
منابع آگاه در ترکیه هم به نقل از آقای اردوغان گفتهاند که او در این گفتوگو خواستار توقف تجهیز شبهنظامیان کرد سوریه به وسیله آمریکا شد.
به نوشته روزنامه صباح، آقای اردوغان در این تماس تلفنی عملیات در عفرین را مطابق با حقوق بینالملل و بر اساس حق مشروع ترکیه برای دفاع از خود عنوان کرده است.
بر این اساس، آقای اردوغان همچنین گفته که ترکیه مصمم است تا مرزهای جنوبی خود را از وجود "تروریستها" پاکسازی کند.
پیش از گفتوگوی روسای جمهوری آمریکا و ترکیه، آقای اردوغان در یک سخنرانی در آنکارا از احتمال گسترش عملیات شاخه زیتون از عفرین به منبج، در یکصد کیلومتری شرق این شهر خبر داد.
آقای اردوغان در سخنرانی خود آمریکا را متهم کرد که در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، سر ترکیه را در منبج کلاه گذاشته است.
شبهنظامیان موسوم به نیروهای دموکرات سوریه که بخش عمده ای از آن را کردهای این کشور تشکیل می دهند، در سال ۲۰۱۶ موفق شدند با کمک نظامیان آمریکایی داعش را از منبج بیرون برانند.
ترکیه که بهشدت مخالف استقرار شبه نظامیان کرد در شرق رودخانه فرات است، در آن زمان خواهان خروج این نیروها از منبج شده بود.
گروهی از نظامیان آمریکایی همچنان در منبج مستقر هستند.