logo





هشدار آمریکا به فتح: دیدار پنس و عباس را لغو نکنید

جمعه ۱۷ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸ دسامبر ۲۰۱۷



بی بی سی: آمریکا به تشکیلات خودگردان فلسطینی درباره لغو دیدار معاون رییس جمهوری آمریکا با محمود عباس، هشدار داده است. بعد از آنکه آمریکا، بیت‌المقدس را به پایتختی اسرائیل پذیرفت، یک مقام فلسطینی گفت که به مایک پنس خوشامد نخواهند گفت.

قرار بود اواخر همین ماه میلادی آقای پنس با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی دیدار کند. حالا آمریکا می‌گوید لغو این دیدار سازنده نخواهد بود.

جبرئیل رجوب، از مقام‌های ارشد در حزب آقای عباس گفته است که دیدار از پیش تعیین شده به وقوع نمی‌پیوندد.

آقای عباس هنوز خودش چیزی در این زمینه نگفته است.

چرخش در سیاست همیشگی

آمریکا از زمان تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ تا همین چهارشنبه که گذشت به صورت رسمی بیت‌المقدس را به پایتختی اسرائیل به رسمیت نمی‌شناخت. حالا ایالات متحده اولین کشوری شده که بدون اما و اگر بیت‌المقدس را پایتخت این کشور می‌داند. قرار است آمریکا سفارتخانه‌اش را هم به همین شهر منتقل کند.

دونالد ترامپ از دوره انتخابات ریاست جمهوری وعده داده بود که این کار را خواهد کرد و علی‌رغم مخالفت‌های سیاستمداران و دیپلمات‌های آمریکایی این تصمیم را عملی کرد.

او در سخنرانی روز چهارشنبه خود گفت که به "قضاوت" او این تصمیم برای "امنیت ملی آمریکا بهترین تصمیم است و به برقراری صلح بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها منجر خواهد شد."

آقای ترامپ همچنین گفت که آمریکا از راه‌حل دو کشور برای دو ملت حمایت می‌کند در صورتی که "هر دو طرف چنین چیزی را بخواهند."
درگیری‌ و درگیری‌های بیشتر

از عواقب تصمیم او درگیری‌هایی در نوار غزه بوده که در روز پنجشنبه به زخمی شدن دست کم ۳۱ نفر انجامید.

روز جمعه هم قرار است تظاهرات بیشتری در اراضی فلسطینی انجام شود.

گروه حماس از هم اکنون خواهان انتفاضه‌ (جنبش مقاومت) دیگری شده است.

واکنش منفی جهانی به تصمیم ترامپ؛ چند زخمی در تظاهرات کرانه باختری

اسماعیل هنیه، رهبر حماس در یک سخنرانی در غزه از هوادارانش خواست تا روز جمعه به خیابان‌ها بیایند و اولین روز انتفاضه‌ای دیگر را رقم بزنند.

جنبش فتح، که محمود عباس در راس آن است، می‌خواهد به شورای امنیت سازمان ملل شکایت ببرد و از اتحادیه عرب بخواهد که موضع محکم‌تری بگیرند.

سخنگوی فتح گفته که آمریکا را در پیش‌برد گفت‌و‌گوهای صلح دیگر صاحب صلاحیت نمی‌داند.



اسرائیل که از تصمیم آقای ترامپ استقبال کرده بود، حالا نیروهای بیشتری را به کرانه باختری فرستاده است.

بسیاری از هم‌پیمانان نزدیک آمریکا مثل بریتانیا، فرانسه، آلمان با این تصمیم آقای ترامپ مخالفت کرده‌اند. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه هم هشدار داده که این تصمیم آقای ترامپ موجب می‌شود که کل منطقه به حلقه آتش بیافتد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب هم قصد دارند به زودی در جلساتی درباره این موضوع بحث کنند.
چرا تغییر سیاست آمریکا مهم شد

بیت‌المقدس برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها هر دو مهم است. مکان‌های مقدس سه دین توحیدی بزرگ: یهودیت، مسیحیت و اسلام در این شهر هستند.

تسلط اسرائیل بر بیت المقدس را جامعه بین‌الملل به رسمیت نشناخته است و همه سفارت‌خانه‌هایشان را در تل‌آویو نگه‌داشته‌اند.

اسرائیل شرق بیت‌المقدس را که شهر قدیمی هم در آنجاست بعد از جنگ شش روزه در ۱۹۶۷به خاک خود اضافه کرد. اما جامعه جهانی هیچگاه این اقدام را به رسمیت نشناخته بود.

در توافق صلحی که در سال ۱۹۹۳ بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها بسته شد قرار شده بود که تصمیم درباره آینده این شهر به آینده واگذار شود.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد