ترامپ جمعه ظهر سیاست خود در قبال ایران را اعلام میکند
صدای آمریکا: سخنگوی کاخ سفید تایید کرد که پرزیدنت دونالد ترامپ روز جمعه ظهر به وقت واشنگتن سیاست راهبردی خود در قبال جمهوری اسلامی ایران را اعلام خواهد کرد.
سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه ۲۰ مهر اعلام کرد آقای ترامپ درباره پایبندی ایران به برجام نیز نظر خود را اعلام خواهد کرد.
براساس قانون آمریکا، رئیس جمهوری موظف است هر ۹۰ روز نظر خود را درباره پایبندی ایران به توافق هسته ای موسوم به برجام اعلام کند. دولت ترامپ تاکنون دوبار این پایبندی را تایید کرده اما منابع نزدیک به دولت می گویند او قصد ندارد برای بار سوم پایبندی ایران را به برجام تایید کند.
برخی مقام های سابق دولت می گویند عدم تایید پایبندی ایران به برجام و در نهایت بازگرداندن تحریم ها علیه ایران می تواند منجر به خروج آمریکا از توافق هسته ای شود اما دولت می گوید چنین قصدی ندارد.
آسوشیتدپرس عصر پنجشنبه در گزارشی نوشت: ترامپ برجام را در تضاد با منافع آمریکا اعلام میکند، اما خواستار بازگشت تحریم نمیشود.
به نوشته این خبرگزاری، ترامپ احیای تحریمهای هستهای را خواستار نخواهد شد، اما از کنگره خواهد خواست طرحی را تصویب کند که رویکرد جدید ایالات متحده در قبال ایران را تکمیل میکند.
این گزارش توسط کاخ سفید تایید نشده است اما پیشتر سایر رسانه های آمریکایی موارد مشابهی را گزارش دادند.
تصمیم به کنگره اطلاع داده شد
چهارشنبه شب رسانه های آمریکایی گزارش دادند هربرت ریموند مکمستر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و دستیارانش نمایندگان کنگره آمریکا را از تصمیم نهایی پرزیدنت ترامپ درباره اعلام عدم پایبندی ایران به برجام مطلع کردهاند.
«هربرت ریموند مکمستر»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید بعد از چند ماه راهبردی در خصوص ایران تدوین کرده که مورد موافقت سایر اعضای تیم امنیت ملی آمریکا نیز قرار گرفته است.
فاکس نیوز به نقل از منابع خود به بخشی از راهبرد جدید دولت اشاره کرد و نوشت پرزیدنت ترامپ در گزارش به کنگره پایبندی ایران به توافق هستهای را تأیید نمی کند، اما با کنگره رایزنی می کند تا مانع بازگشت تحریمهای هسته ای ایران شود.
رویترز گزارش داد چهارشنبه شب وزیر خارجه آمریکا نیز با برخی نمایندگان کنگره برای توجیه سیاست دولت در قبال ایران جلسه داشته است.
همچنین انبیسی گزارش داد دو مقام آمریکایی گفتهاند هدف دولت ترامپ از فشار بر جمهوری اسلامی، مذاکره مجدد درباره محدودیتهای زوالپذیر برجام برای ایران، موسوم به بندهای «غروب آفتاب» است. در توافق هسته ای سقف ده تا ۱۵ ساله در نظر گرفته شده و بعد از آن منقضی می شود.
منتقدان برجام می گویند بعد از آن هیچ مانعی برای دستیابی ایران به سلاح هسته ای نیست.
به نوشته انبیسی، گسترش امکان بازرسی از سایتهای نظامی ایران و توقف برنامه موشکی ایران دیگر خواستههای دولت ترامپ است.
پیشنهاد تغییر قانون توسط کنگره
آسوشیتدپرس می گوید بخشی از تلاش دولت ترامپ متقاعد کردن کنگره برای تغییر قانون است. در حال حاضر به موجب قانونی که کنگره بعد از توافق هسته ای به نام قانون «بررسی توافق هستهای ایران» دو سال پیش تصویب کرد، دولت آمریکا موظف است هر ۹۰ روز یکبار گزارشی درباره پایبندی ایران به برجام به کنگره ارائه کند. چنانچه دولت پایبندی ایران را گواهی نکند، کنگره دو ماه برای بازگرداندن تحریم های هسته ای ایران فرصت دارد.
آسوشیتدپرس به نقش از مقام های دولتی گزارش داد نمایندگان جمهوریخواه کنگره پیش نویس قانونی را در دست دارند که تاکید گزارش دهی هر ۹۰ روز توسط دولت را لغو می کند.
طراح یکی از این پیشنویس ها باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا است که این روزها رابطه خوبی با رئیس جمهوری ندارد. طرح دیگر را نیز «تام کاتن»، سناتور جمهوریخواه نوشته است. این طرحها خواستار آن هستند که به جای رئیس جمهوری، جامعه اطلاعاتی آمریکا رفتارهای ایران در خاورمیانه را ارزیابی کند.
کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا طرح تحریم برنامه موشکی ایران را تصویب کرد
کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده طرحی را تصویب کرد که با هدف مقابله با برنامه موشکی ایران، خواستار تحریم بیشتر جمهوری اسلامی ایران می شود.
بعد از بحث نمایندگان موافق و مخالف عضو کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان روز پنجشنبه ۲۰ مهر، اکثریت به این طرح رای دادند. این طرح باید توسط اکثریت اعضای مجلس نمایندگان تصویب شود. پیش از این ۳۲۰ عضو از مجموع ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان آمریکا همراهی خود را با این طرح اعلام کرده اند و به نظر می رسد در صحن مجلس نمایندگان نیز اکثریت را داشته باشد.
نام این طرح «قانون موشکهای بالستیک ایران و اجرای تحریمهای بینالمللی» است و توسط «اد رویس» رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا پیشنهاد شده است.
در این طرح مستقیما تحریمی پیشنهاد نشده اما راه را برای دولت آمریکا جهت اعمال تحریم های جدید باز می گذارد.
اظهارات سران کمیته امور خارجی مجلس
اد رویس رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان درباره این طرح گفت: بر پایه این طرح، دولت موظف است که تحقیقی جامع با هدف شناسایی و تعیین شرکتها، افراد و بانکهای ایرانی و خارجی که در راستای کمک به برنامه موشکی و تسلیحات متعارف ایران فعالیت کرده انجام دهد، و تحریم علیه آنها را اعمال کند.
وی افزود هیچ تردیدی نیست که ایالات متحده باید اقداماتی قدرتمند برای محدود کردن تلاش خطرناک ایران در زمینه موشکهای بالستیک انجام دهد.
الیوت انگل عضو ارشد کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان نیز گفت: من به عنوان یکی از حامیان طرح گسترش تحریم ها علیه برنامه موشکی بالستیک ایران اعلام می کنم آمادگی دارم در کنار آقای رویس، تحریمهای بیشتری علیه ایران وضع کنیم. اما کنجکاوم بدانم چرا تحریمهائی که دوماه پیش کنگره تصویب کرد و به امضای رئیس جمهوری رسید تاکنون اجرایی نشده است.
جزئیات طرح جدید
این طرح براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تنظیم شده که ایران را از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت کلاهک اتمی منع کرده است.
در صورتی که این طرح در مجلس نمایندگان و سنا رای بیاورد، دولت آمریکا موظف خواهد بود هر ۹۰ روز به کنگره اطلاعات دهد که آیا ایران تحریم های موشکی را دور زده یا خیر.
دولت آمریکا همچنین موظف خواهد شد بعد از هر آزمایش موشکی ایران، به کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان و کمیته روابط خارجی سنا در ظرف سی روز گزارش بدهد که آزمایش تخلف از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است یا خیر.
دولت همچنین موظف خواهد شد اقدامات علیه آزمایشات موشکی ایران را اعلام کند.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد