logo





پس‌لرزه‌های سیاسی استعفای جنجالی مشاور امنیتی ترامپ

نمایندگان کنگره خواستار انجام تحقیقات در مورد تماس‌های فلین و روسیه شدند

چهار شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵ فوريه ۲۰۱۷

michel-flynn.jpg
دویچه وله: رسما اعلام شده است که مایکل فلین برکنار شده است. حال دو پرسش کماکان پیرامون این "استعفای تحمیلی" مطرح است. نخست اینکه آیا ترامپ از تماس تلفنی فلین با سفیر روسیه مطلع بوده و دوم اینکه رویکرد او به روسیه چیست.

کاخ سفید روزهای بحرانی و سختی را تجربه می‌کند. دوره فعالیت مایکل فلین به عنوان مشاور امنیتی دونالد ترامپ، بسیار کوتاه بود. اما گرد و غباری که تماس‌های تلفنی فلین با سفیر روسیه در واشنگتن ایجاد کرده، حتی پس از استعفای او فرو ننشسته است. حال دموکرات‌ها مایلند بدانند که دونالد ترامپ چه زمانی از موضوع مطلع شده است.

فلین برای رها کردن خود از چنبره اتهامات حتی به معاون رئیس جمهور آمریکا مایک پنس نیز دروغ گفته بود؛ دروغی ناشیانه که خیلی زود فاش شد. سپس فلین مدعی شد که بدون قصد و نیتی خاص اطلاعات ناکامل درباره تماس خود با سرگئی کیسلیاک، سفیر روسیه در واشنگتن را در اختیار معاون رئیس جمهور قرار داده است. اما این تلاش‌های دیرهنگام مشاور امنیتی نتوانست به ماجرا خاتمه دهد.

موضوع بر سر تحریم‌ها بود

حال مضمون تماس‌ تلفنی مایکل فلین با سرگئی کیسلیاک منتشر شده است. موضوع به واپسین روزهای زمامداری باراک اوباما باز می‌گردد.

اوباما به علت دخالت‌های روسیه در کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اقدام به تشدید تحریم‌ها علیه این کشور کرده بود. در آن هنگام فلین با سفیر روسیه در واشنگتن تماس می‌گیرد و به او تضمین می‌دهد که روسیه نمی‌بایست نگران تحریم‌ها باشد و به محض شروع کار ترامپ، رویکرد کاخ سفید نسبت به روسیه و تحریم‌های این کشور تغییر خواهد کرد.

اشکال کار اینجا بود که مایکل فلین در آن هنگام مسئولیت رسمی در دولت آمریکا نداشت و طبق قوانین آمریکا پرداختن به دیپلماسی خارجی موضوع کار دولت این کشور است و نه شهروندان آمریکا.

س از فاش شدن تماس‌‌ها با روسیه، سخنگوی ترامپ و معاون او ضمن تایید این تماس‌ها گفته بودند که موضوع این گفت‌وگوها ربطی به تحریم‌های روسیه نداشته است. تا اینکه رسانه‌های آمریکا و به ویژه "واشنگتن پست" موضوع را فاش کردند.

حتی بر اساس گزارشی که در "نیویورک تایمز" منتشر شده، ظاهرا پلیس فدرال آمریکا در همان نخسین روزهای شروع کار ترامپ درباره تماس‌ها با روسیه پرسش‌هایی را از مشاور امنیتی ترامپ کرده است. پاسخ دروغ به آن پرسش‌ها بی‌تردید می‌تواند پیامدهایی برای او و احتمالا برخی دیگر از مسئولان دولت ترامپ داشته باشد.

پیامدهای سیاسی

دموکرات‌ها و رسانه‌های آمریکا خواهان روشن شدن همه ماجرا هستند. نخست اینکه ترامپ چه زمانی در جریان تماس‌های فلین با روسیه و سفیر آن کشور در واشنگتن قرار گرفته و چه واکنشی از خود نشان داده است.

از آن گذشته، آن‌ها مایلند بدانند که رویکرد و سیاست دولت ترامپ در قبال روسیه چیست؟ گرچه ترامپ ظرف روزهای گذشته، سیاست تندی در قبال روسیه در پیش گرفته و حتی خواستار پس دادن جزیره کریمه به اوکراین شده، اما نتوانسته است از دامنه تردیدها نسبت به سیاست دولت خود در قبال روسیه بکاهد.

نمایندگان کنگره خواستار انجام تحقیقات در مورد تماس‌های فلین و روسیه شدند

رادیو فردا: رهبران کنگره آمریکا می‌گویند در مورد پرسش‌های مربوط به تماس‌های مشاور پیشین امنیت ملی رئیس‌جمهوری، و نیز دیگر مشاوران ارشد دونالد ترامپ با روسیه، در ماه‌های پیش از آغاز ریاست‌جمهوری او، تحقیقاتی انجام می‌دهند.

رهبر اکثریت جمهوری‌خواه در سنای آمریکا، میچ مک‌کانل، ۲۶ بهمن ما اعلام کرد انتظار دارد کمیته امنیتی سنا، با مایکل فلین، مشاور پیشین ترامپ، جلسه پرسش‌وپاسخ داشته باشد.

فلین روز سه‌شنبه در پی انتشار گزارش‌هایی مربوط به تماس‌هایش با سفیر روسیه در واشینگتن، در جریان تحریم‌های دولت باراک اوباما علیه مسکو که به اتهام دخالت‌های سایبری روسیه در انتخابات آمریکا مربوط می‌شد، استعفا کرد.

این جنجال‌ها البته از چند هفته پیش آغاز شده بودند و سخنگوی کاخ سفید آمریکا گفته است، رییس‌جمهوری آن کشور از فلین خواسته بود تا از مقام مشاور امنیت ملی استعفاء دهد، چون میزان اعتماد او به آقای فلین به نقطه‌ای رسیده بود که نیاز به تغییر او احساس می‌شد.

گفته می‌شود مایکل فلین در تماس با سفیر روسیه در مورد تحریم‌ها و اخراج شماری از دیپلمات‌های روس گفت‌وگو کرده بود.

مایکل فلین در نامه کناره‌گیری خود اذعان کرده است که در فاصله بین دوره انتقالی دولت ترامپ با دولت گذشته، تماس‌هایی با سفیر روسیه در آمریکا داشته و به مایک پنس، معاون رئیس جمهوری اطلاعات «ناقصی» در خصوص محتوای این تماس‌ها ارائه کرده است.

او روز سه‌شنبه در گفت‌وگویی با «دیلی کالر» تاکید کرده در گفت‌وگویش با سرگئی کیسلیاک، سفیر روسیه، «هیچ خط قرمزی شکسته نشده‌است».

او گفته فقط در مورد ۳۵ دیپلمات روس اخراج‌شده از طرف دولت اوباما، گفت‌وگو کرده‌اند. در همان روز بود که تحریم‌های دولت اوباما علیه روسیه اعلام شده بود. تحریم‌هایی که به خاطر اتهام‌های واشینگتن در ارتباط با دخالت‌های سایبری مسکو در کارزار انتخاباتی آمریکا و علیه حزب دمکرات و افراد نزدیک به نامزد آن حزب، صورت گرفته‌اند. دونالد ترامپ خود موضوع دخالت‌های سایبری را پذیرفته‌است.

فلین گفته است صحبت‌ها «در مورد تحریم‌ها نبود». او افزوده است «به‌طور ساده این‌جوری بود: ببینید! من می‌دانم این اتفاق افتاده. ما همه چیز را بررسی می‌کنم. من هرگز نگفتم: ما تحریم‌ها را بررسی می‌کنیم… یا چیزی شبه این».

پس از اعمال تحریم‌ها، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه گفت کشورش به آن‌ها «واکنش نشان نمی‌دهد».

در دیگر سو، شماری از نمایندگان کنگره آمریکا، از جمله نمایندگان ارشد و رهبران حزب جمهوری‌خواه، خواستار انجام تحقیقاتی وسیع‌تر شده‌اند. تحقیقاتی که نه فقط به تماس آقای فلین، بلکه به دیگر مقام‌های کاخ سفید گسترش پیدا کند.

آدام شیف، نماینده ارشد حزب دمکرات در کمیته امنیتی مجلس نمایندگان، گفته است اقدام علیه فلین تنها به این خاطر صورت گرفته، چون موضوع او توجهات بسیاری را از سوی رسانه‌ها به خود جلب کرده بود.

ترامپ خود در عین حال از «افشای غیرقانونی» اطلاعات انتقاده کرده و گفته «مسئله اصلی این است که چرا این قدر اطلاعات غیرقانونی از واشینگتن به بیرون درز می‌کند؟... آیا اگر من سر مسئله کره شمالی معامله کنم باز هم درز اطلاعات اتفاق خواهد افتاد؟».

رئیس جمهوری‌خواه کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان، نیز خواستار تحقیقات در مورد درز اطلاعات شده‌است.

کاخ سفید آمریکا روز گذشته تائید کرد که پلیس فدرال ایالات متحده با آقای فلین، در راستای تحقیقات مربوط به نفوذ روسیه در کارزار انتخاباتی آمریکا، گفت‌وشنود داشته و نیز وزارت دادگستری آن کشور به کاخ سفید در مورد اختلافات گفته‌های خصوصی و علنی فلین در ارتباط با تماس‌ها، اطلاع داده بود.

شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید اما تاکید کرده که هیچ مشکل حقوقی در مورد گفت‌وگوها وجود نداشت بلکه نحوه مدیریت ماجرا، به بی‌اعتمادی بین مایک پنس، دونالد ترامپ و مشاور امنیت ملی، انجامیده‌است.

با این همه باب کورکر و جان کارین، از نمایندگان ارشد جمهوری‌خواه در سنا، با میچ مک‌کانل هم‌عقیده هستند که کمیته امنیتی سنا باید در مورد تماس‌ها تحقیق کند.

جان مک‌کین، دیگر سناتور ارشد این حزب، گفته است استعفای فلین، در مورد رویکرد دولت به روسیه تحت ریاست پوتین، پرسش‌هایی ایجاد می‌کند. سناتور مک‌کین از منتقدان سرسخت مسکو و سیاست‌های آقای پوتین است. دولت روسیه استعفای مایکل فلین را «کم‌اهمیت» توصیف کرده است. مسکو اتهام دخالت در انتخابات آمریکا را رد کرده‌است.

رهبر دمکرات‌ها در سنا، چاک شومر، خواستار تحقیقاتی مستقل در مورد «احتمال وقوع جرم» در مورد این ماجرا شده‌است.

مایکل فلین تا کنون با اتهام‌های قانونی با محوریت گفت‌وگوها با سفیر روسیه روبه‌رو نشده‌است.


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد