logo





حمام خون برلین، بهانه ای برای رشد بیشتر بیگانه ستیزی در آلمان

پنجشنبه ۲ دی ۱۳۹۵ - ۲۲ دسامبر ۲۰۱۶

جواد طالعی



احزاب دست راستی آلمان در پی واقعه خونین بازار نوئل برلین می کوشند با تبلیغ علیه سیاست پناهندگی آنگلا مرکل زمینه را برای کسب آرای بیشتر در انتخابات آینده مساعد کنند. انتخابات در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۷ برگزار می شود. خانم مرکل خود را برای چهارمین بار نامزد مقام صدراعظمی کرده است.

تشدید مخالفت راستگرایان و محافظه کاران آلمان با سیاست پناهجویی آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و افزایش تبلیغات علیه پناهجویان، مسلمانان و مساجد، نخستین برآیند زیر گرفته شدن شرکت کنندگان در بازار نوئل برلین بود.

ساعت هشت بعدازظهر روز دوشنبه ۱۹ دسامبر امسال یک کامیون ربوده شده به میان جمعیتی زد که از بازار نوئل در برابر بنای تاریخی “کلیسای شکسته” برلین حضور یافته بودند. در این واقعه ۱۲ نفر کشته و دست کم ۴۸ نفر زخمی شدند که وضعیت برخی از آن ها وخیم گزارش شده است.

ساعتی بعد، یک پناهجوی ۲۳ ساله پاکستانی به نام “نوید. ب” در نزدیکی “ستون پیروزی” برلین دستگیر شد. سپس ۲۵۰ مامور پلیس به یکی از مراکز نگهداری پناهجویان در برلین هجوم بردند و همه پناهجویان افغان را مورد بازجوئی قرار دادند. بعدا اعلام شد که هدف آن ها کسب اطلاع در مورد هویت نوید بوده است و می خواسته اند روشن کنند که او افغان است یا پاکستانی.

پناهجوی پاکستانی تنها به استناد اظهارات یک شاهد دستگیر شده بود. روز سه شنبه، رئیس پلیس برلین در یک کنفرانس خبری مشترک با شهردار و سناتور امورداخلی این شهر تاکید کرد که فرد دستگیر شده در بازجویی ها همه اتهامات وارده به خود را رد کرده است و به احتمال زیاد بی گناه است. رئیس پلیس افزود که تحقیقات ادامه دارد، روی متهم آزمایش ژنتیکی انجام شده و اگر بی گناهی او ثابت شود باید با سرعت و جدیت در پی دستگیری متهم یا متهمان اصلی بود.

پیش داوری های شتابزده راستگرایان

دادستان کل آلمان از ساعت هشت بامداد روز سه شنبه ۲۰ دسامبر تحقیقات گسترده درباره ماجرا را آغاز کرد، اما با این که همه منابع می گفتند برای داوری درباره عامل ماجرا نباید شتاب کرد، رهبران احزاب محافظه کار و راست آلمان بلافاصله پناهجویان و مسلمانان ساکن آلمان را هدف انتقادها و حمله های مکرر خود قرار دادند.

“هورست ز هوفر” نخست وزیر ایالت بایرن آلمان و از رهبران حزب محافظه کار “سوسیال مسیحی” که موتلف حزب “دموکرات مسیحی” به رهبری آنگلا مرکل است، بی درنگ خواستار تدوین یک استراتژی جدید برای امنیت و مهاجرت در آلمان شد. وی در ماه های گذشته نیز خواستار آن شده بود که برای پذیرش پناهجویان و مهاجران در آلمان یک سقف نهایی سالانه تعیین شود.

نظر رهبر حزب محافظه کار سوسیال مسیحی در مقایسه با آنچه رهبران حزب نوپای “آلترناتیو برای آلمان” ابراز کردند بسیار معتدل بود.

“مارکوس پرتسل” رئیس این حزب در ایالت نوردراین وستفالن در توئیتر نوشت: “حکومت قانونی آلمان کی می خواهد به این ضربه ها پاسخ بدهد؟ این هوچی گری لعنتی کی به پایان می رسد؟” وی با اشاره به ۱۲ کشته و ۴۸ مجروح واقعه خونین برلین افزود: “این ها کشته شدگان مرکل هستند.”

“فراوکه پتری” رئیس حزب آلترناتیو برای آلمان نیز، در جایی دیگر گفت: “آلمان دیگر امن نیست. عرصه ای که چنین اعمالی می توانند در آن رشد کنند، در یک سال و نیم گذشته عمدا و به طور سیستماتیک وارد شده است.” خانم پتری به این ترتیب سیاست پناهندگی آنگلا مرکل را که در پائیز سال ۲۰۱۵ دروازه های آلمان را به روی ده ها هزار پناهجوی پشت دروازه ها مانده باز کرد، زمینه ساز بروز وقایعی مثل برلین دانست.

رئیس حزب آلترناتیو برای آلمان در جایی دیگر خواستار تجهیز بیشتر پلیس و سرویس های اطلاعاتی آلمان شد و گفت که “تروریست های بالقوه” و “همه کسانی که امنیت آلمان را به خطر می اندازند” باید بدون هیچ ملاحظه ای از آلمان اخراج شوند. وی همچنین خواستار کنترل شدید مرزها شد و پیشنهاد کرد مسجدهایی که جهادگرایان به آن ها رفت و آمد دارند بسته شوند. خانم پتری پیش تر نیز گفته است که “اسلام به آلمان تعلق ندارد”.

انتقاد رئیس حزب سبزها از پیش داوری های شتابزده

در واکنش به اظهارات رهبران حزب آلترناتیو برای آلمان، چم اوزدمیر رئیس ترک تبار حزب سبزهای آلمان نسبت به “واکنش های اغراق آمیز” هشدار داد. وی یک روز پس از زیرگرفته شدن مردم در بازار نوئل برلین، در برنامه بامدادی شبکه دوم تلویزیون سراسری آلمان گفت: “کسانی که دست به این کارها می زنند، پیام آور نفرت هستند. ما به مشابهان آن ها در میان خودمان نیاز نداریم.”

رئیس ترک تبار حزب سبزها افزود: “در چنین شرایطی ما نیاز به همبستگی بیشتر داریم، اما این همه جا فراهم نیست”. آقای اوزدمیر همچنین با اشاره به اظهارات رهبران حزب آلترناتیو برای آلمان گفت: “اینها با این مواضع خودشان را افشا می کنند.”

حزب آلترناتیو برای آلمان که در دو سال گذشته به ۹ مجلس ایالتی و سنای برلین راه یافته است، امیدوار است که با تبلیغ علیه اسلام و جذب راستگرایان افراطی و توده های مخالف سیاست پناهندگی دولت بتواند در انتخابات سپتامبر سال آینده دست کم به سومین نیروی مجلس فدرال آلمان تبدیل شود.

تازه ترین نظرسنجی ها نشان می دهند که این حزب در هفته های اخیر بخشی از هواداران خود را از دست داده است. اما واقعه خونین برلین می تواند بار دیگر بر هواداران آن بیافزاید.

در مقابل موضع گیری های بیگانه ستیزانه راستگرایان، شهردار سوسیالیست برلین در کنفرانس خبری خود مواضعی ترقی خواهانه و معتدل داشت. وی گفت: “برلین فقط در صورتی برلین است که انسان هایی با ملیت ها، نژادها، مذاهب و روش های زندگی متفاوت بتوانند در آن در کنار هم و با مسالمت زندگی کنند. ما اجازه نخواهیم داد که این ویژگی های برلین زیر فشار تروریست ها محدود شود.

نقل از:
شهروند (کانادا)

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد