مسدود کردن ورودی کارخانه وجلوگیری از ورود وخروج!
تغییر قرارداد کارگران از یکساله به قراردادهای 45 روزه ، یک ماهه و بعضا 15 روزه!
عدم پرداخت حقوق سه ماهه آخر سال 94 و عیدی300کارگراین کارخانه!
ازروزشنبه 14فروردین،حدود 100 کارگربخش های مختلف لاستیک خوزستان واقع در چهار کیلومتری شهر گتوند برای جلوگیری از اخراج،کوتاه ترشدن دوره قراردادهای کاری وعدم پرداخت سه ماه حقوق وعیدی در اعتصاب بسرمی برند.
این کارگران روزیکشنبه15فروردین مقابل ساختمان فرمانداری گتوند تجمع کردند وازصبح روز دوشنبه16فروردین با اجتماع در مقابل کارخانه ومسدود کردن راه ورودی،اجازه ورود و خروج به داخل کارخانه را نمی دهند.
این کارگران معترض که ورودی کارخانه لاستیک خوزستان را از صبح دوشنبه مسدود کرده و اجازه ورود و خروج به داخل کارخانه را نمی دهند افزودند:در نخستین روزهای سال جدید تعداد 25 نفر از کارگران این کارخانه اخراج شده و در برنامه تعدیل نیرو قرار دارند که این اقدام موجب نگرانی سایر کارکنان بخش های مختلف این شرکت شده است.
به گزارش16فروردین ایرنا،کارکنان بخش های مختلف کارخانه لاستیک خوزستان در شهرستان گتوند با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت شغلی خود اظهار داشتند:تعدادی از کارکنان این شرکت در آستانه اخراج قرار دارند.
چند تن از این کارگران معترض ضمن تشریح شرایط سخت و طاقت فرسای کاری در این کارخانه اظهار داشتند: کارگران بخش های مختلف شرکت لاستیک خوزستان سالهاست در شرایط سخت و با حقوق و مزایای ناچیز مشغول بکار بوده اما مدیریت شرکت مذکور در صدد است تا تعدادی از کارگران را به بهانه تعدیل نیرو اخراج کند.
این کارگران معترض که ورودی کارخانه لاستیک خوزستان را از صبح دوشنبه مسدود کرده و اجازه ورود و خروج به داخل کارخانه را نمی دهند افزودند:در نخستین روزهای سال جدید تعداد 25 نفر از کارگران این شرکت اخراج شده و در برنامه تعدیل نیرو قرار دارند که این اقدام موجب نگرانی سایر کارکنان بخش های مختلف این شرکت شده است.
به گفته آنان در حالیکه حقوق پرداختی به آنان در سال 1390 رقمی بین 12 تا 16 میلیون ریال بوده این مبلغ در سال 94 به حدود 11 میلیون ریال کاهش یافته است ضمن اینکه حدود 300 نفر از کارگران این شرکت حقوق سه ماهه آخر سال 94 و نیز عیدی پایان سال را دریافت نکرده اند.
این کارگران با گله مندی از تغییر قرارداد اشتغال خود از یکساله به قراردادهای 45 روزه ، یک ماهه و بعضا 15 روزه در اواخر سال 94 اظهار داشتند:برخی کارکنان این شرکت با 19 سال سابقه کار که اکنون در آستانه بازنشستگی قرار دارند در وضعیت شغلی مبهمی بسر می برند و بیم آن می رود اخراج شده و یا به پیمانکار واگذار شوند.
کاهش هزینه و افزایش بهره وری ، انتقال دفتر مرکزی شرکت لاستیک خوزستان از تهران به استان خوزستان و استفاده از نیروهای بومی ، حذف مدیران پروازی ، ساماندهی وضعیت نابسامان پیمانکاری و تعویض پیاپی پیمانکاران ،پرداخت به موقع حقوق و مزایای کارگران ، اصلاح وضعیت قراردادهای پرسنلی و بلند مدت کردن آنها طبق مصوبه شورای تامین از جمله مطالبات کارگران معترض این شرکت می باشد.
فرماندار گتوند نیز در خصوص مشکلات شرکت لاستیک خوزستان گفت:شرکت مذکور به دلایل مختلف از جمله به فروش نرفتن محصول تولیدی و انباشت محصول تولیدی در انبارهای شرکت و نبود بازار فروش ، پرداخت نشدن مطالبات میلیاردی شرکت از سوی کارخانجات مختلف تولید خودرو و راه اندازی نشدن فاز دوم این کارخانه از سال گذشته پیگیر تغییر وضعیت شغلی 25 نفر از کارکنان این شرکت و واگذاری آنها به پیمانکار بوده است.
سیدمجید صالحی افزود:فرمانداری شهرستان گتوند با همکاری مختلف و پیگیری مشکلات کارخانه لاستیک سازی خوزستان تا سال 94 اجازه اخراج تعدادی از کارگران این شرکت را که از خانواده های نیازمند می باشند را نداده ضمن اینکه هم اکنون نیز پیگیر مشکلات این کارخانه از طریق استان ، تهران و نیاز بنیاد مستضعفان سهامدار این شرکت می باشد.
صالحی گفت:مجموعه فرمانداری و شورای تامین شهرستان گتوند تلاش می کند تا شرایطی فراهم شود کارگران شاغل در این شرکت بتوانند به فعالیت شغلی خود ادامه دهند و اخراج یا تعدیل نیرو صورت نگیرد.
وی تاکید کرد:شرکت لاستیک خوزستان قصد دارد 25 نفر از کارگران شاغل در این شرکت را به پیمانکار واگذار کند.
فرماندار گتوند افزود: انتظار می رود مجموعه مدیریت این شرکت و مالک شرکت که بنیاد مستضعفان می باشد توجه بیشتری نسبت به مشکلات جامعه کارگری داشته باشد.
حدود 80 نفر از کارگران شاغل در کارخانه لاستیک خوزستان روز یکشنبه نیز در اعتراض به مشکلات صنفی خود در مقابل ساختمان فرمانداری گتوند دست به تجمع زدند.
این کارگران از روز شنبه 14 فروردین ماه از حضور در محل کار امتناع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات شغلی خود می باشند.
کارخانه لاستیک خوزستان در محدوده شهرستان گتوند در شمال خوزستان تولید کننده تیوپ انواع خودرو در کشور می باشد.
گفته می شود 80 درصد تیوپ مورد نیاز کشور در این کارخانه تولید می شود
akhbarkargari2468@gmail.com