logo





سفر تاریخی باراک اوباما به کوبا

رؤسای جمهوری آمریکا و کوبا در هاوانا دیدار کردند

دوشنبه ۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱ مارس ۲۰۱۶



باراک اوباما برای دیداری تاریخی وارد کوبا شد

بی بی سی: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای دیداری تاریخی و گفت‌وگو با رهبر کمونیست کوبا وارد این جزیره شده است.

این دیدار دو روزه اولین سفر یک رئیس جمهور آمریکا به هاوانا از زمان سفر ۸۸ سال پیش کلوین کولیج است که در دهه ۱۹۲۰ رئيس جمهور آمریکا بود.

آقای اوباما با رائول کاسترو رئیس جمهور کوبا دیدار می کند و دو رهبر درباره تجارت و اصلاحات سیاسی صحبت خواهند کرد. دیدار با فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا، در دستور کار آقای اوباما نیست.

او پس از ورود به هاوانا در توییتی نوشت:‌ "چشم انتظار ملاقات مستقیم با مردم کوبا و شنیدن صدای آنها هستم."

تظاهرکنندگان درست پیش از ورود آقای اوباما در هاوانا، پایتخت، دستگیر شدند.

پلیس ده ها تظاهرکننده متعلق به گروه زنان سفیدپوش را از مقابل یک کلیسا، هنگام تلاش برای برگزاری اعتراضات هفتگی، با خود برد. بانوان سفیدپوش همسران زندانیان سیاسی کوبا هستند.

آقای اوباما که با همسر و دو دخترش به کوبا رفته، ساعاتی پس از فرود با کارکنان سفارت آمریکا دیدار کرد و گفت که این سفر "یک دیدار تاریخی و یک فرصت تاریخی است."

خانواده اوباما پس از آن در بخش کهن هاوانا پیاده روی کردند و به یک کلیسای جامع سر زدند.

سام فرزانه خبرنگار ما در هاوانا می گوید که جو عمومى در این شهر موافق سفر آقاى اوباماست: "با كسانى كه در كوچه و خيابان صحبت كردم، اميدوار بودند تا سفر آقاى اوباما موجب عوض شدن وضع اقتصادى مردم هم بشود. بيشتر اين افراد فكر مى كردند كه با شروع سرمايه گذارى آمريكايى هاى كوبايى تبار كسب و كار در هاوانا رونق مى گيرد. عده كمى هم بودند كه معتقد بودند بدون نظارت دولت، اين سرمايه جديد موجب تورم مى شود."

خبرنگاران می گویند که این دیدار به معنی چرخشی عظیم در روابط آمریکا و کوباست.

به گفته تحلیلگران نمی توان به اندازه کافی بر اهمیت این سفر تاکید کرد، به خصوص اگر به یاد آوریم که تا همین ۱۸ ماه پیش پا نهادن رئيس جمهور آمریکا بر خاک کوبا غیرقابل تصور بود.

آقای اوباما و آقای کاسترو در مراسم رسمی شام در کنار هم خواهند نشست، در یک کنفرانس خبری شرکت خواهند کرد و درباره تجارت میان دو کشور بحث خواهند کرد.

کاخ سفید روشن کرده است که باراک اوباما با ناراضیان سیاسی دیدار خواهد کرد، چه دولت کوبا این کار را تایید کنه یا نه. این شامل بانوان سفیدپوش خواهد بود.
تحریم اقتصادی

با این حال این دیدار روابط دو کشور را کاملا عادی نخواهد کرد.

تحریم های ۵۴ ساله اقتصادی آمریکا علیه کوبا همچنان برقرار است و فقط می تواند با رای کنگره ملغی شود. در همین حال کوبا همچنان نسبت به اشغال خلیج گوانتانامو توسط ارتش آمریکا اعتراض دارد.

با این حال خبرنگاران ما می گویند که گام های بلندی در جهت بهبود روابط برداشته شده است.

رهبران دو کشور در دسامبر ۲۰۱۴ موافقت کردند یخ روابط را بشکنند. روابط آنها پس از انقلاب ۱۹۵۹ و اخراج دولت نزدیک به آمریکا در هاوانا قطع شد.

از آن سال تاکنون دو طرف قراردادهای ارتباطات راه دور امضا کرده اند و قرار است پروازهای مستقیم میان دو کشور راه بیافتد. به علاوه دو طرف درباره افزایش همکاری های پلیسی و محیط زیستی به توافق رسیده اند.

آقای اوباما روز چهارشنبه برای اولین بار از زمان قطع روابط نامه ای را مستقیما به کوبا پست کرد.

روز یکشنبه هم شرکت هتل های استاروود با قراردادی برای نوسازی چند هتل در هاوانا موافقت کرد تا اولین شرکت آمریکایی شود که به این کشور بازمی گردد.

انتظار نمی رود که آقای اوباما با فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کمونیستی کوبا، دیدار کند. روزنامه های کوبا روز یکشنبه عکس های بزرگی از او در کنار نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، چاپ کردند.

تحلیلگران گفتند که انتشار این عکس ها احساسات متناقض در درون حزب کمونیست کوبا در مورد بازدید آقای اوباما را آشکار می کند.

رؤسای جمهوری آمریکا و کوبا در هاوانا دیدار کردند

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در دومین روز از سفر تاریخی خود به کوبا با رائول کاسترو، رئیس جمهور این کشور ملاقات کرده است.

رهبران دو کشور در لحظه‌ای حساس که از مدت‌ها پیش همه انتظار آن را داشتند، در کاخ انقلاب در هاوانا با یکدیگر دست دادند و رو به دوربین‌های خبرنگاران لبخند زدند.

پیشتر آقای اوباما با نهادن حلقه گلی بر مجسمه یادبود خوزه مارتی، قهرمان ملی و رهبر جنبش استقلال کوبا به او ادای احترام کرد. سرود ملی کوبا و آمریکا در این مراسم نواخته شد.

او خطاب به خبرنگاران گفت که "تحولات رخ می‌دهد و پرزیدنت کاسترو" این موضوع را درک می‌کند.

سفر آقای اوباما به کوبا دیروز یکشنبه ۲۰ مارس آغاز شد.

رؤسای جمهوری آمریکا و کوبا ضمن خوش و بش و احوالپرسی، سخنان کوتاهی نیز رد و بدل کردند که خبرنگاران موفق به ضبط آن نشدند.

آقای اوباما و آقای کاسترو در مورد روابط تجاری و اصلاحات سیاسی گفت و گو کردند و کنفرانسی خبری برگزار کردند.

آقای کاسترو گفت که در کشورش زندانی سیاسی وجود ندارد، و از خبرنگاران خواست "فهرستی به او بدهند" تا بعد این افراد "همین امشب" آزاد شوند.

او همچنین از کارنامه حقوق بشر کوبا دفاع و به مشکلات در آمریکا اشاره کرد.

رهبران دو کشور قبلا یک بار در ۲۰۱۳ و در مراسم تشییع جنازه نلسون ماندلا در آفریقای جنوبی و یک بار دیگر هم سال گذشته در پاناما ملاقات کرده بودند.

امااین اولین سفر یک رئیس جمهور آمریکا به هاوانا، از زمان سفر ۸۸ سال پیش کلوین کولیج است که در دهه ۱۹۲۰ رئیس جمهور آمریکا بود.

آقای کاسترو در کنفرانس خبری دوشنبه گفت:‌ "ما از حقوق بشر دفاع می کنیم. حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی غیرقابل جدایی، وابسته به هم و جهان شمول هستند."

رهبر نظام کمونیستی کوبا که بعد از فیدل کاسترو به ریاست جمهوری رسیده گفت: "برای ما باورکردنی نیست که یک دولت از حق مراقبت های بهداشتی، آموزش، تامین اجتماعی، تامین غذایی و توسعه دفاع نکند."

آقای اوباما گفت که تحریم تجاری کوبا به طور کامل لغو خواهد شد، اما نگفت دقیقا چه زمانی.

او افزود:‌ "دلیلش این است که کارهای ما در طول ۵۰ سال به منافع ما یا منافع مردم کوبا کمکی نکرد."

آقای اوباما پس از دو سال مذاکرات محرمانه در دسامبر ۲۰۱۴ اعلام کرد که دو کشور روابط دیپلماتیک را احیا خواهند کرد.

دو رهبر در مقایسه با اولین دیدار رسمی خود که کمتر از یک سال پیش در اجلاس سران منطقه در پاناما انجام شد، خیلی آسوده تر به نظر می رسیدند.

دو کشور اخیرا سفارتخانه هایشان را در هاوانا و واشنگتن بازگشایی کردند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد