اعتصاب غذای اصغر فتاحی، شهرام بجفی و عباس فرد در مقابل ساختمان پارلمان هلند يازدهمين روز خود را پشت سر گذاشت. وضعيت جسمی اعتصاب کنندگان صرفنظر از ضعف عمومی، کماکان نسبتاً مناسب است و عارضه جسمی سنگينی پيش نيامده است.
انعکاس بين المللی:
اعتصاب غذا در اين روز انعکاس بيشتری يافته است. فعالين نشريه چپ اُفنسيو با حضور در محل اعتصاب غذا مصاحبه مفصلی با اصغر فتاحی و عباس فرد انجام دادند. اين نشريه قبلا نيز به طور گسترده ای اخبار اعتصاب غذا و وضعيت کارگران دستگير شده اول ماه مه در ايران را منعکس کرده بود. مصاحبه انجام شده علاوه بر زبان هلندی، به زبان انگليسی در نشريات وابسته به اين جريان در کشورهای انگليسی زبان نيز منعکس خواهد شد. يکی از نکاتی که در اين مصاحبه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت، پرونده سازی جمهوری اسلامی و ورچسب وابستگی زدن به فعالين سياسی و کارگری و اجتماعی بود. اعتصاب کنندگان نگرانی خودرا نسبت به فشارهای جسمی و روانی ای که به کارگران آزاد نشده وارد می شود، ابراز داشتند؛ و درباره بيم خود از پرونده سازی برای آن ها و نمايش های احتمالی تلويزيونی يا مطبوعاتی گفتگو کردند. اين نکته برای مصاحبه کننده کاملاً قابل درک بود قرار برابن شد که اين نشريه و سايت اينترنتی بيشتر به مسائل کارگری در ايران بپردازد و اعتصاب کنندگان نيز پذيرفتند که اطلاعات و اخبار بيشتر دراختيار آن ها قرار بدهند.
از طرف ديگر، تشکل های همبستگی با جنبش کارگری ايران در شهرهای برلين، هامبورگ و کلن نيز در اين روز با ارسال نامه اعتراضی به مقامات دولتی در هلند و به سازمان های اتحاديه ای و عفو بين الملل در اين کشور، خواستار محکوميت اقدامات سرکوبگرانه جمهوری اسلامی شده و همچنين دولت هلند را مسئول حفظ سلامتی اعتصاب غذا کنندگان دانستند.
حمايت ها:
حمايت گروه ها و تشکل های ايرانی نيز در اين مدت ادامه داشته است. کميته همبستگی با کارگران دستگير شده اول ماه مه در پاريس قبلا در قطعنامه ای حمايت خود را از اعتصاب غذا اعلام کرده بود که متأسفانه در گزارش های قبلی قيد نشده بود. علاوه بر اين „گفتگوهای زندان“ نيز طی اطلاعيه ای حمايت خود را اعلام داشت. در اين اطلاعيه آمده است: „گفتگوهای زندان در اين راستا از تمامی حرکات اعتراضی عليه ماشين سرکوب جمهوری اسلامی بويژه اعتصاب غذا کنندگان هلند حمايت می کند.
علاوه بر آن تأکيد می کنيم که نگران سلامت جان اعتصابيون درهلند هستيم و مسئوليت حفظ جان اعتصاب کنندگان وهر گونه پيامد ناشی از اين عمل بعهده دولت هلند می باشد.“
اتحاد بين المللی در حمايت از کارگران ايران نيز طی نامه ای به اعتصابيون حمايت خود را از اعتصاب غذا اعلام داشته است. در اين نامه حمايتی ضمن ابراز نگرانی از وضعيت جسمی اعتصاب غذا کنندگان آمده است: „ما از خواسته های بحق شما که همانا آزادی فورى و بی قيد و شرط تمامی فعالين کارگری و رفع هرگونه پيگرد قضايی برای آنها است حمايت قاطع می کنيم و به سهم خود در اين راه از هرگونه تلاشى كوتاهى نخواهيم كرد و محکوميت سركوبگری هاى رژيم جمهوری اسلامی را از تمامی كارگران و تشكلات كارگرى و انساندوست جهان خواستاريم.“
در اين رابطه ما از حمايت رفيقمان يداله خسروشاهی در تهيه امکانات مطبوعاتی در روزهای اخير تشکر کنيم و اميدواريم که اين تلاش ها نيز به نتيجه برسند.
اقدامات بعدی:
در اين روز با حضور تعدادی از فعالين سياسی چپ مقيم هلند در محل اعتصاب غذا بحث و گفتگو درباره برگزاری آکسيون اعتراضی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در هلند صورت گرفت. توافق براين بود که در روز ۱۲ ژوئن، ۲۲ خرداد - روز انتخابات رياست جمهوری، آکسيون اعتراضی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی صورت داده شود. اکثر فعالين سياسی حاضر توافق نمودند که در روزهای آتی جزئيات سازماندهی اين گردهمايی اعتراضی را سازماندهی کنند.
اصغر فتاحی ـ شهرام بجفی ـ عباس فرد
۲۰۰۹/۶/۱
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد