logo





عضویت افتخاری انجمن قلم بریتانیا برای یوسف عزیزی بنی طرف

انجمن قلم بریتانیا پیش از این علیرضا جباری دیگر عضو کانون نویسندگان ایران را نیز به عضویت خود در آورده بود.

دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۸۸ - ۲۵ مه ۲۰۰۹

azizi.jpg
انجمن قلم بریتانیاEnglish Pen اعلام کرد که از یوسف عزیزی بنی طرف نوبسنده عرب ایرانی دعوت کرده است تا از ماه مه 2009 ،عضویت افتخاری این انجمن را بپذیرد. عزیزی بنی طرف هم اکنون عضو کانون نویسندگان ایران و عضو افتخاری اتحادیه نویسندگان عرب (مرکز دمشق) نیز هست.
انجمن قلم بریتانیا پیش از این علیرضا جباری دیگر عضو کانون نویسندگان ایران را نیز به عضویت خود در آورده بود.
انجمن جهانی قلم International Pen یک سازمان فرهنگی غیرسیاسی است که در سال های دهه سی میلادی درلندن تاسیس شد. این سازمان برای دفاع از آزادی بی حد و حصر اندیشه و بیان وحمایت از نویسندگان زندانی و تبعیدی ابجاد گردید.از جمله اعضای آن، نویسندگان و شاعرانی بودند که از جهنم آلمان نازی فرار کرده بودند. انجمن قلم بریتانیا نخستین شعبه انجمن جهانی قلم بود که در لندن تاسیس شد و پس از آن شعبه های دیگر آن در اروپا و آمریکا ایجاد گردید.
هم اکنون بارزترین و مهم ترین نویسندگان، شاعران، مترجمان و روزنامه نگاران انگیس، عضو انجمن قلم بریتانیا هستند. هارولد پینتر نمایشنامه نوبس برجسته انگلیسی - که چندی پیش در گذشت - عضو این انجمن بود.
انجمن جهانی قلم و شعبه هایش در جهان – به ویژه انجمن بریتانیا – همواره از نویسندگان زندانی و ستمدیده در جهان دفاع کرده است. در مورد ایران این کار از دوره شاه سابق و تاکنون ادامه داشته است. این انجمن بارها از سانسور کتاب و مطبوعات و فشارهای وارد بر نویسندگان ایران، و نیز پیگرد و زندانی کردن آنان انتقاد کرده است.
افزون بر بنی طرف و جباری، انجمن قلم، نویسندگان ایرانی دیگری را نیز به عضویت خود در آورده است که در میان آنان نام هایی چون ناصر زرافشان، فریبرز رییس دانا و رضا براهنی دیده می شود. نیز بارها خواستار آزادی روزنامه نگاران زندانی قومیت های غیرفارس نظیر محمد صدیق کبودوند روزنامه نگار کرد، و محمد حسن فلاحیه روزنامه نگار عرب شده است.
گفتنی است که تاکنون 24 کتاب و صدها مقاله از یوسف عزیزی بنی طرف در روزنامه های ایران و کشورهای عربی منتشر شده و آثارش به زبان های عربی، ترکی، انگلیسی و ایتالیایی ترجمه شده است.
وی به علت انتقاد از سرکوب خونین تظاهرات مسالمت آمیز مردم عرب اهواز در اردیبهشت سال 1384 به زندان افتاد و پس از گذراندن 65 روز درسلول انفرادی یکی از زندان های اهواز، در تیرماه با وثیقه مالی آزاد شد. محاکمه وی دو سال طول کشید و سرانجام در تیرماه 1387 پس از آن که به عضویت هیات دبیران کانون نویسندگان ایران انتخاب شد، از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به 5 سال زندان محکوم شد.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد