آقای دکتر درويش پور نيز از فقدان پيش شرط های دمکراتيک در انتخابات سخن گفت و تاکيد نمود مردم با شرايط متناقضی روبرو هستند. کارنامه هشت ساله اصلاح طلبان دينی موجب سرخوردگی مردم از آنان و تحريم گسترده دور قبلی انتخابات گرديد. از سوی ديگر کارنامه فاجعه انگيز و هراسناک ۴ ساله دولت احمدی نژاد در زمينه داخلی و بين المللی هراس عمومی در نزد بخش گسترده ای از افکار عمومی ايرانيان و مجامع بين المللی ايجاد کرده است که جملگی شکست احمدی نژاد را به سود خود می دانند. | |
به دعوت خانم بوديل سه با لئوس نماينده حزب سبزهای سوئد در کميسيون سياست خارجی و روابط بين الملل سميناری در روز ۱۹ مای در پارلمان سوئد با حضور نمايندگان احزاب پارلمانی سوئد و شخصيت های ايرانی تبار همچون مهرداد درويش پور، هايده درآگاهی و مقصود رنجبر در پارلمان سوئد برگزار شد. هدف اين سمينار بررسی انتخابات رياست جمهوری از زوايای مختلف آن از جمله نقش اتحاديه اروپا در اين رابطه بود.
در آغاز اين سمينار خانم بوديل سه با لئوس از حزب سبزها که کانديد پارلمان اروپا نيزمی باشد به انتقاد شديد از فرايند غير دمکراتيک انتخابات در ايران پرداخت و سپس با حمله به سياستهای خطرناک احمدی نژاد و يادآوری گسترش روابط رژيم تهران با کشورهای آمريکای لاتين آن را حساب شده و خطرناک خواند. ايشان سپس به نامه های اعتراضی خود به دولت ايران در مواقع مختلف اشاره کرد و محروم کردن زنان از کانديداتوری رياست جمهوری، سرکوب جنبش دانشجوئ، کارگران و زنان را به شدت محکوم و قول پيگيری آن از طريق پارلمان سوئد و اروپا را داد.
سپس مقصود رنجبر نماينده حزب سبزها در شورای شهر اربرو چکيده ای از نحوه کانديدا شدن، تائيد کانديدها، نقش شورای نگهبان و رهبری در جمهوری اسلامی ايران را بررسی کرد. او نتيجه گيری کرد که انتخابات در ايران در يک دور باطل انجام می شود که عملا آن را به فرصتی برای جابجای مهرهها تبديل کرده است که هيچ سنخيتی با اصول انتخابات دمکراتيک ندارد. رنجبر از نماينده گان پارلمان سوئد پرسيد آيا آن هاحاضر هستند در چنين فرايند انتخاباتی شرکت کنند که پاسخ همگی منفی بود. سپس او با اشاره به تحريم گسترده انتخابات از سوئ مردم ايران اشاره کرد و به نقل از اکبر اعلمی کانديد رياست جمهوری در ايران گفت ۲۰۰-۳۰۰ نفر در ايران ۷۰ ميليون را به گروگان گرفتهاند.
خانم دراگاهی نيز ضمن انتقاد شديد از ضد دمکراتيک بودن انتخابات در ايران به توضيح تلاش گروهی از زنان در ايران برای همگرايی برای طرح خواست های زنان در جريان انتخابات پرداخت و با اشاره به تبعيضات عليه زنان در قوانين ايران خواستار فشار به ايران جهت پيوستن به کنوانسيون منع تبعيض شد.
آقای دکتر درويش پور نيز از فقدان پيش شرط های دمکراتيک در انتخابات سخن گفت و تاکيد نمود مردم با شرايط متناقضی روبرو هستند. کارنامه هشت ساله اصلاح طلبان دينی موجب سرخوردگی مردم از آنان و تحريم گسترده دور قبلی انتخابات گرديد. از سوی ديگر کارنامه فاجعه انگيز و هراسناک ۴ ساله دولت احمدی نژاد در زمينه داخلی و بين المللی هراس عمومی در نزد بخش گسترده ای از افکار عمومی ايرانيان و مجامع بين المللی ايجاد کرده است که جملگی شکست احمدی نژاد را به سود خود می دانند. او اضافه کرد اما اصلاح طلبان با رويکرد به موسوی نخست وزير خونبارترين دوران حاکميت جمهوری اسلامی ايران که خود را اصلاح طلب نيز نميداند بلکه "اصلاح طلب" اصول گرايی“ است که هم مورد پشتيبانی راست ترين جريانات اصلاح طلب و هم بخشی از اصول گرايان است، حتی از مواضع پيشين خود عقب نشستند و هيچ درس از شکست ۸ سال پيش خود نگرفتند. او به کروبی که پيشتر اصلاح طلبی محا فظه کار به شمار می رفت نيز اشاره کرد که در پی عدم پشتيبانی بخش گسترده احزاب اصلاح طلب از او، اکنون کروبی با طرح برخی از خواست ها که به خودی خود مثبت هستند نظير حقوق اقوام، حقوق زنان، سهامی کردن نفت، تجديد نظر در قانون اساسی و... تلاش می کند آرای روشنفکران و مردم را به خود جلب کند. اما درويش پور ابراز ترديد نمود که چنين چرخشی پراگماتيستی بتواند اعتماد آفرينی کند. درويش پور ضمن تاکيد بر وزن نيروهای دمکرات و سکولار که به دليل شرايط ضد دمکراتيک موجود شانس و علاقه ای برای شرکت در انتخابات ندارند، تاکيد کرد که به جای سياست همواره تحريم و يا سياست همواره شرکت می توان از رويکرد سومی سخن گفت که بنا بر ان با طرح گفتمان مطالبه محور آگاهی دمکراتيک شهروندان را افزايش داد و در کارزار انتخاباتی حضوری فعال يافت بی آنکه اين به معنی شرکت در خود انتخابات باشد. وی برخی از خواست های نيروهای دمکرات و سکولار همچون تامين آزادی مطبوعات و احزاب، آزادی زندانيان سياسی، لغو نظارت استصوابی، تجديد نظر در قانون اساسی، تامين شرايط انتخابات آزاد و نظارت بين المللی بر روند انتخابات در ايران را برشمرد و خواستار فشار اتحاديه اروپا برای رعايت حقوق بشر و ابراز نگرانی از روند غير دمکراتيک انتخابات و همچنين تقلب ها انتخاباتی شد. در آخر درويش پور اضافه کرد که خود در شرايط موجود در چنين انتخابات غير دمکراتيکی شرکت نمی کند و رويکرد به جنبش های مدنی همچون زنان، کارگری، دانشجويی، ضد تبعيض قومی و... که در آن نيروهای سکولار نفوذی تعيين کننده دارند را برای گسترش گفتمان دمکراسی مثبت تر می داند. اما تاکيد نمود برای مردم ايران تعيين تکليف نمی کند که چه کنند، بلکه آنها با توجه به شرايط و منافع خود آن روشی را که مناسب تر ميدانند برخواهند گزيد.
در پايان نوبت به شرکت کننده گان در پانل رسيد که نماينده گانی از احزاب سوسيا ل دمکرات، ليبرال مردم، چپ و سبز شرکت کردند. تمام نماينده گان شرکت کننده انتخابات را غير دمکراتيک خوانده و نسبت به ادامه سيا ست چالش طلبانه رژيم هشدار دادند. همچنين خواستار سخت گيری بيشتر اتحاديه اروپا و تجديد نظر در روابط اقتصادی خود با رژيم شدند. آنان خواستار حمايت بيشتر از جنبش زنان، دانشجويان و کارگرآن شدند. حتا نماينده حزب ليبرال مردم از حمايت از تاسيس کانال تلويزيونی به زبان فارسی سخن گفت.امری که جالب توجه بود اکراه نماينده گان از تشويق به شرکت و يا تحريم انتخابات بود و بر آن بودند که مردم ايران خود در اين زمينه تصميم بهينه را خواهند گرفت. اين نماينده گان با اشاره به اينکه به زودی سوئد رياست دورهای اتحاديه اورپا را به عهده ميگيرد خواستار استفاده بهينه از اين فرصت توسط دولت سوئد جهت فشار بيشتر به ايران شدند.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد