خبرنامه اميركبير: جلسه شوراي عمومي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي اميركبير در روز پنج شنبه ۳۱ ارديبهشت ماه برگزار شد. برگزاري اين نشست كه با حضور جمع كثيري از دانشجويان عضو انجمن اسلامي اين دانشگاه همراه بود، در حالي كه بود كه ساعاتي پيش از برگزاري اين نشست، نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي تلاش هاي بسياري براي ممانعت از برگزاري نشست شوراي عمومي انجمن اسلامي پلي تكنيك صورت دادند.
نيروهاي امنيتي ضمن تماس با مسئولين محل برگزاري اين نشست تلاش زيادي بعمل آوردند تا به هر صورت ممكن از برگزاري اين نشست ممانعت نمايند. پس از ناكامي آنان در عدم برگزاري اين جلسه، نيروهاي امنيتي تعدادي از دانشجويان برگزار كننده اين نشست را مورد تهديد قرار دادند. آنها با تماس با خانواده يكي از اعضاي انجمن اسلامي پلي تكنيك، وي را تهديد به بازداشت كردند. هم چنين در تماس ديگري با يكي ديگر از اعضاي انجمن، به وي اعلام شد كه در صورت برگزاري نشست، بازداشت خواهد شد.
اما به رغم تمامي تهديد ها و فشارها جلسه روز ۳۱ ارديبهشت ماه از ساعت ۳ بعد ازظهر تا ساعت ۸ شب برگزار شد و در اين نشست اعضاي انجمن اسلامي دانشجويان پلي تكنيك به تبادل آرا و ديدگاههاي خود در خصوص فضاي سياسي كشور و مهم ترين رويداد سياسي در اينده ي نزديك پرداختند.
مجري اين نشست در آغاز ضمن خوشامد گوئي و خير مقدم به دانشجويان حاضر در جلسه، ياد دانشجويان دربند پلي تكنيك يعني مهدي مشايخي، مسعود دهقان، عباس حكيم زاده و مجيد توكلي را كه ماهها از بازداشت آنها مي گذرد، گرامي داشت. وي در ادامه اظهار داشت كه طبق اساسنامه انجمن اسلامي دانشجويان پلي تكنيك مي بايست ماهيانه يك بار چلسه شواري عمومي تشكيل شود اما بدليل فشارهاي گسترده و نيز نبود مكان براي برگزاري جلسات ما با محدوديت هاي فراواني روبرو هستيم.
مجري نشست ادامه داد كه در اين جلسه بدليل پيش رو بودن يكي از مهم ترين رويدادهاي سياسي كشور در خردادماه، اين نشست اختصاصاً به تبادل ديدگاهها و آراء در خصوص انتخابات آتي رياست جمهوري اختصاص خواهد داشت و ما در اين نشست بدليل كمبود وقت از هيچ يك از فعالين سياسي و مدني دعوت نكره ايم اما در عوض از دو نماينده ستادهاي دانشجوئي ميرحسين موسوي و مهدي كروبي در اين جلسه دعوت كرده ايم تا به تببين نظرات و آراء كانديداهاي مذكور بپردازند.
به گزارش خبرنامه اميركبير طبق برنامه اعلام شده از سوي مجري نشست، بخش اول به صحبت ها و نظرات اعضاي شوراي عمومي در خصوص موضوعات مربوط به فعاليت هاي انجمن اسلامي اختصاص يافت. پس از اعلام برنامه يكي از دانشجويان پشت تريبون قرار گرفت و گفت: «مجيد توكلي، دانشجويي كه بيش از صد روز از بازداشت وي مي گذرد و هنوز هم در زندان اوين بسر مي برد، در جلسه شوراي عمومي قبل در آذر ماه، سنتي را پايه گذاري كرد كه لازم مي دانم آن سنت را تكرار كنم و آن سنت، تشكر بود. من هم اينجا مانند مجيد لازم مي دانم تشكر كنم. تشكر از همه دانشجويان عضو انجمن اسلامي كه در اين چند ماه و در اوج فشارها عليه دانشجويان مظلوم پلي تكنيك و در حالي كه ده عضو اين انجمن در بند بودند، ايستادند و فعاليت هاي انجمن را با قوت و قدرت هرچه تمام تر به پيش بردند. ما طي دو ماه گذشته يكي از شديدترين دوره هاي سركوب را در چند سال گذشته در دانشگاه پلي تكنيك تجربه كرديم. در اين چند ماه اكثريت اعضاي شوراي مركزي انجمن در بند بودند اما ما شاهد بوديم كه ديگر اعضاي انجمن و بويژه دانشجويان جديدالورد به انجمن چگونه كار و فعاليت را با قدرت به پيش بردند. من اينجا نام نمي برم اما از همه كساني كه در اين مدت تلاش كردن تشكر مي كنم.»
دانشجوي ديگري پشت تريبون قرار گرفت و اظهارات خود را با ياد دانشجويان مظلوم و در بند پلي تكنيك مهدي مشايخي، مسعود دهقان، عباس حكيم زاده و مجيد توكلي آغاز كرد. وي گفت: «در اين مدت كوتاه وقتم براي صحبت، مي خواهم از اعضاي شوراي مركزي انجمن كه در اين مدت فشارهاي فراواني را متحمل شدند صميمانه تشكر كنم». وي در ادامه ضمن اشاره به تلاش هاي بي شائبه و بي دريغ برخي از اعضاي شوراي مركزي انجمن در تشكيل بسياري از كميته هاي فعال و نيز گروههاي مطالعاتي، بار ديگر از اعضاي شوراي مركزي سپاسگزاري كرد.
در ادامه، مجري نشست از آرمين سلماسي از مسئولین ستاد دانشجوئي ميرحسين موسوي و عبدالله مومني مسئول يكي از كميته هاي فعال در ستاد مهدي كروبي دعوت كرد تا پشت تريبون قرار گرفته و ضمن تببين آراء كانديداها به پرسش هاي دانشجويان پاسخ دهند.
عبدالله مومني، سخنگوی سازمان دانش آموختگان (ادوار تحكيم وحدت) و يكي از فعالان در ستاد مهدي كروبي گفت: «من همين ۲۰ دقيقه پيش از برگزاري چنين نشستي مطلع شدم، اما بدليل احترام ويژه اي كه براي دانشجويان دانشگاه پلي تكنيك قائلم در اين نشست حضور پيدا كردم. واقعيت آن است كه كانديداهائي كه هم اكنون در عرصه انتخابات حضور دارند حداقل هاي ما را هم پوشش نمي دهند اما بطور كلي در تحليل نهائي، فضائي كه وجود دارد ايجاب مي كند كه ما يكي از اين دو كانديدا را انتخاب كنيم و با توجه با برنامه هاي اين كانديداها دست به انتخاب بزنيم.»
وي ادامه داد : «متاسفانه عملكرد گذشته اين دو كانديدا به هيچ وجه مطلوب نيست و ما به تقطه اي رسيديم كه افراي را كه در گذشته حتي حاضر نبوديم نقدشان كنم اينك بايد انتخابشان كنيم و اين نتيجه هشت سال اصلاحات نيم بند و سطحي آقاي خاتمي است كه الان طي چهار سال بايد شاهد يك دوره حكومت بنيادگراياني مانند احمدي نژاد باشيم. ما در اين دوره شاهد بوديم كه مناسبات دهه ۶۰ بازتوليد شدند و بيشترين فشارهاي در اين دوره را دانشگاه ها متحمل شدند. و در اميان اين دانشگاه ها بيشترين فشار هم متوجه دانشگاه پلي تكنيك بود كه به حق قلب تپنده جنبش دانشجوئي است. دانشجويان اين دانشگاه همواده پيشتاز دموكراسي خواهي و آزاديخواهي بوده اند و به همين دليل بيتشرين هزينه ها را داده اند و بيشتر از ساير دانشگاهها مورد غضب حاكميت قرار گرفته اند. ما در همين سال هاي آخر دوره آقاي خاتمي و قبل از آغاز فشارهاي گسترده، شاهد بوديم كه انجمن اسلامي دانشگاه پلي تكنيك با تعطيلي و فشارهائي روبرو شد و چگونه با دانشجويان اين دانشگاه برخورد شد.»
مومنی اظهار داشت: «هيچ گاه در فضاي سياسي كشور سابقه نداشته كه چنين فضاي بسته و رعب آوري حاكم باشد. از چند ماه پيش شاهد بازداشت دانشجويان پلي تكنيكي بوده ايم در حالي كه هيچ كس پاسخگو نيست. اتهاماتي بدليل فعاليت هاي دانشجوئي به دانشجويان پلي تكنيك نسبت داده شده كه با ماهيت و ذات فعاليت هاي دانشجوئي متناقض است. اما در نهايت بايد بگويم كه نتيجه چنين فشارهائي جز شكست چيزي در بر نخواهد داشت و در نهايت آن كس كه متضرر مي شود خود حاكميت است. در اين مدت ديديم كه قوه قضائيه بجاي آنكه داعيه دار عدالت باشد دستمايه عده اي قرار گرفته و مطالب ديكته شده اي را دنبال مي كند.»
سخنگوی سازمان ادوار تحکیم وحدت در خصوص وضعيت دانشجويان دربند گفت: «در طي مدت چند ماهه اي كه از بازداشت عباس حكيم زاده مي گذرد وي امكان هيچ گونه ملاقاتي با خانواده خود نداشته است و تنها هفته ي اخير توانست با خانواده خود چند دقيقه اي ملاقات كند. ما طي سال هاي ابتدائي دهه ۸۰ كه اوج فشارها بود هم چنين برخوردهائي را تجربه نكرديم و من تعجب مي كنم كه چگونه حقوق اوليه دانشجويان اين گونه آشكار مورد تجاوز قرار مي گيرد.»
وي هم چنين در ادامه افزود: «اگر در چنين شرايطي كه نخبگان و كانديداهائي كه نيازمند حضور مردم هستند، نتوانند دفاعي از دانشجوياني كه به ناحق مورد ظلم قرار گرفته اند صورت دهند، هيچ اميدي نمي توان به عملكرد آنها در دوره قدرتشان داشت. در اين انتخابات نيز ما از شخص محوري عبور كرده ايم و معتقديم قهرمان پروي از مضرات جامعه در دوره گذار به دموكراسي است و ما تلاش داريم كه از فرصتي كه در پيش از انتخابات فراهم آمده حداكثر تلاش را براي دفاع از دانشجوياني كه حقشان مورد تضييع قرار گرفته انجام دهيم.»
پس از آن آرمين سلماسي گفت: «من با سوال چرا ميرحسين و چرا كروبي مخالفم و معتققدم اين سوال غلط است. چون فضاي حكم در اين شرايط اينگونه به ما نشان مي دهد كه عليرغم اقدامات پوپوليستي احمدي نژاد، او هنوز هم راي مناسبي دارد. من شكل اين مناظره را مناسب نمي دانم و هيچ دليلي براي مناظره كردن نمي بينم. وي هم چنين گفت به بجاي اينكه از سمت حاميان موسوي صحبت كنم ترجيح مي دهم كه با مخالفان رياست جهوري احمدي نژاد صحبت كنم.»
او هم چنين در ادامه به تداوم بازداشت چهار دانشجو دربند پلي تكنيك اشاره كرد و گفت: «مايلم يادي بكنم از دوست دربندم. واقعا جاي تاسف است كه آنها با گذشت ماهها هنوز دربند است و من شخصا دل تنك و نگراشان هستم. و اميدوارم فضائي وجود داشته باشد كه دانشجوئي ديگر روانه زندان نشود.»
وي در ادامه گفت: «بسياري مايل هستند كه نشان دهند كه اختلاف ريشه اي ميان كروبي و موسوي وجود دارد. ما با تمام دوستان فعال در ستاد كروبي هم با يك سري اصول مشترك داريم. پاسخ هاي من نيز در اين جلسه نفي كروبي نيست. ايشان واقعا اهتمام و حمايت ويژه اي در حمايت از دانشجويان دربند از خود نشان داده اند و ايستادگي كردند و اين تلاش را طي چندين سال گذشته انجام داده اند.»
سلماسي در ادامه افزود: «موسوي چهرهاي ايست كه براي افراد همسن ما ناشناخته است و عملكرد ايشان در دوران جنگ و دوران بسيج عمومي بوده. يعني شرايطي كه فضاي معمولي حاكم بر كشور نبوده است و بايد در مورد قضاوت در گذشته ايشان اين فاكتور را در نظر بگيريم. اما به هر حال بنا به نظر ما ايشان گزينه ي مناسبي بودند. در سال ۸۴ در مرحله دوم انتخابات رياست جهوري كه رقابت ميان هاشمي و احمدي نژاد وجود داشت، آقاي هاشمي به دانشگاه تهران رفتند. در حضور ايشان دانشجويان شعار دادند كه “هاشمي هاشمي، براي دفع فاشيسم حمايتت مي كنيم”. اين بيدار شدن خيلي دير بودن و متاسفانه ترس مردم از فاشيسم به واقعيت تبديل شد. در اين ۴ سال ما عيني ترين ضربه ها و فشارها و سركوب ها را به همين دانشجويان پلي تكنيك شاهد بوديم. و من معتقدم بعد از جيب كارگران بدبخت، اين دانشجويان پلي تكنيك بودند كه در اين ۴ سال بيشترين هجمه ها و فشارها را تحمل كردند.»
او ادامه داد: «در اين فضا كه نبود فردي مانند احمدي نژاد اولويت دارد ما بايد به سمت گزينه اي برويم كه بيشترين پتانسيل را براي حذف احمدي نژاد دارد. در واقع الان شاهد هستيم كه اقبال عمومي جامعه به موسوي بيشتر است و ايشان چهره محبوب تري از خودشان نشان دادند و رويكرد اصلي در حمايت از موسوي ان است كه احمدي نژاد نبايد باشد و موسوي گزينه اي است كه با اقبال عمومي روبرو است.»
سلماسي اظهار داشت: «هم چنين اكثريت احزاب قدرتمند اصلاح طلب مانند كارگزاران و مشاركت و مجاهدين انقلاب اسلامي با ايشان همراه هستند و در زمينه هاي سياسي و اقتصادي و اجتماعي با ايشان اشتراك نظر دارند. حالا علاوه بر خوش تيپ بودن موسوي، ما شاهد بوديم كه در دوران خاتمي، اختلاف مجموعه حاكميت با نيروهاي خودسر تا چه حد زياد بود. اما در اين دوره با توجه به حمايت بخشي از طيف راست در كشور كه با مير حسين موسوي همراه هستند مي توان اميدوار بود كه به عنوان يك درس از آن تجربه، ديگر چنين اختلافات و سنگ اندازي هائي در دوره رياست جمهوري موسوي وجود نخواهد داشت.»
در ادامه اين مناظره عبدالله مومني گفت: «من فكر مي كنم ما بعنوان نسلي كه چند دوره از حضور و شركت در انتخابات خودداري كرده ايم، اگر در انتخابات حضور يابيم محل سوال است، چرا كه اين بازی با حضور داوري دارد انجام مي شود كه عادل و منصف نيست. چرا كه اصل آزادي انتخابات كه ما همواره از آن دفاع مي كنيم و نيز حضور جرياناتي مانند زنان در اين انتخابات وجود ندارد و به لحاظ حقوقي امكاني براي شركت يافتن و كانديدا شدن آنها نيست. اما خوشبختانه مردم تا حالا ما را پيرامون اين مسئله كه چرا در انتخابات شركت مي كنيم مورد پرسش قرار نداده اند، به اين دليل كه همگان متوجه شرايط خاص انتخابات كنوني شده اند. اما ما بخاطر تحليلمان از فضاي كشور و اين كه امكان حداقلي براي تنفس وجود داشته باشد در اين انتخابات شركت مي كنيم. اما در دوره هاي قبل كه ما تجربه بنيادگراياني مثل احمدي نژاد را نداشتيم فاقد چنين ديدگاهي بوده ايم. در اين دوره تمامي نهادهاي مدني سركوب شده اند و نسبت به تبعات و عواقب دولت كنوني بسيار نگرانيم و معتقديم آنها براي دستيابي به اهدافشان از استفاده از هيچ ابزاري كوتاهي نمي كند.»
مومني ادامه داد اما چرا كروبي؟ حاميان موسوي فقط مي گويند راي آوري يا مي گويند خوش تيپه كه اين دلايل شايد براي مردم عادي مهم باشد. اگر همين يك دليل طرفداران موسوي را مخدوش كنيم قاعدتاً با استدلال منطقي سير آراء به سمت كروبي متمايل خواهد شد. ما در اين انتخابات از شخص حمايت نمي كنيم از برنامه هاي آقاي كروبي حمايت مي كنيم. اگر مي خواستيم از شخص ايشان حمايت كنيم در دوره قبل هم اين كار را انجام مي داديم. ما معتقديم در شرايط فعالي كه امكان معرفي كانديداي مدافع اصلاحات ساختاري نيست حق داريم در انتخابات شركت نكنيم. اما عقلانيت ايجاب مي كند كه قدري با تاميل برخورد كنيم. هدف ما گذار به دموكراسي است و براي اين هدف كروبي مي تواند حق حيات و فعاليت ما را تضمين كند. ايشان حتي براي پرونده بمب گذاران هم وقت گذاشتند و تلاش كردند و اين افراد را زنداني سياسي بشمار آوردند. ايشان داراي حداقل هائي هستند كه ما ايشان را انتخاب كرده ايم و از اين مسير ما مي خواهيم به حداقل ها برسيم. ايشان خواسته هاي ما را از زبان خود مطرح ساخته اند و همين دلايل موقعيت ايشان را پيشتاز كرده است. هم چنين ما در اين انتخابات تنها بيرون آمدن فرد مورد نظرمان را در نظر نداريم بلكه فكر مي كنيم حتي اگر احمدي نژاد هم از صندوق راي بيرون ايد ما باز هم برنده اين انتخابات هستيم.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر، در ادامه نشست مجمع عمومی انجمن اسلامی پلی تکنیک، برخي از دانشجويان پرسش هایی را مطرح کردند. يكي از مهم ترين پرسش هائي كه توسط مجري نشست خوانده شد در مورد برنامه هاي دو كانديدا براي مقوله صيانت از آراء بود. مجري نشست خطاب به دو سخنران از آنها خواست كه به اين پرسش پاسخ دهند كه كانديداها تا چه ميزان به صيانت از آراء معتقد هستند و راهكار عملي آنها براي اين مسئله چيست و اگر زماني مشخص شد كه در اين انتخابات نيز تقلب شده است، اين دو كانديدا چه اقدامي صورت مي دهند؟
آرمين سلماسي نماينده ستاد دانشجوئي ميرحسين موسوي در پاسخ به اين سوال گفت: «مسئوليت چنين كميته اي در ستاد آقاي موسوي بر عهده فرزند آقاي هاشمي است و در اين ستاد در چارچوبي كه قانون اجازه مي دهد، در مورد اين مسئله تلاش مي كند. مسئله صيانت از آراء بسيار مهم است چون از انتخابات مجلس هفتم به بعد ستاد مشتركي براي آموزش دادن نيرو و بازرس در حال انجام بوده است. احتمال تقلب در انتخابات نيز وجود دارد. اما در مورد راهكار بايد بگويم كه شوراي نگهبان عملاً قدرت را در دست دارد و نظارت بر مجموعه اي كه خودش ناظر است بسيار سخت است. اما اگر تقلب شد چه؟ در پاسخ به اين سوال بايد بگويم در سال ۸۴ كه كروبي بيشترين اعتراضات را كرد چه شد. وي بعد از اعتراض و پس از ديداري با رهبري، بلافاصله رفت و حزب اعتماد ملي را تاسيس كرد. هم چنين بايد دانست كه اين ۴ كانديدا تائيد صلاحيت شده ي شوراي نگهبان هستند و خود بخشي از نظام به شمار مي روند و چاقو هم دسته خودش را نمي برد. كروبي و موسوي هم كاري نمي كنند چون كاري نمي توانند بكنند.»
سلماسي با اشاره به اينكه من مسله تقلب سازمان يافته را رد مي كنم گفت: «تخلف ممكن است وجود داشته باشد اما به لحاظ منطقي امكان تقلب وجود نداردو من خودم در دروه هاي قبل در برخي حوزه ها ناظر بوده ام و ديده ام. و امكان بروز تقلب به ميزان ۲ يا ۳ ميليون را نمي پذيرم.»
اما عبدالله مومني در مورد بحث صيانت از آراء اظهار داشت:«من اين گفته ها مبني بر اينكه نظام نسبت به تقلب و عواقب آن آگاه شده را نمي پذيرم و به آن اعتقاد ندارم. زيرا ساختار انتخابات در ايران ذاتاً امكان تقلب را فراهم مي كند و اين مسئله به تجربه اثبات شده است. اما ممكن است خود مجموعه حاكميت عامدانه در اين فضا انتخابات را باز بگذارد و دخالتي نكند. اما در ماهيت امر امكان تقلب وجود دارد. اما راهكار عملي صيانت از آرا وجود يكي بسيج اجتماعي جدي است. اگر چنين نيروي اجتماعي شكل بگيرد و به اندازه كافي قدرت داشته باشد ديگر براي حاكميت امكان تقلب نيست. زيرا اين نيروي اجتماعي اگر متوجه تقلب شود واكنش نشان مي دهد. و بايد دانست رائي كه با چانه زني و تعامل ميان گروهها بدست آمده باشد ارزشمند است و براي آن آراء نيز از سوي نيروهاي اجتماعي صيانت خواهد شد. اما در فضاي كنوني متاسفانه چنين نيروي اجتماعي شكل نگرفته است.»
مومني افزود: «در انتخابات هاي گذشته هم تقلب شد و هم تخلف صورت گرفت. كروبي هم قبلاً نشان داده است كه در اين مقوله ايستادگي و مقاومت خواهد كرد و واكنش نشان خواهد داد. برخلاف خاتمي كه در مورد كوچكترين مواضع هم ايستادگي از خود نشان نمي داد. اگر كروبي رئيس جمهوري شود، شايد او را نبينيم ولي مي توانيم مطمئن باشيم كه حق تحصيل را از ما نمي گيرند و يا اگر زندان رفتيم مي توانيم مطمئن باشيم كه كروبي از خانواده ما حمايت مي كند.»
در ادامه آرمين سلماسي گفت: «اينگونه كه از صحبت هاي حاميان كروبي بر ميايد آنها بر مطالبه محوري اصرار دارند. اما من اين پرسش را دارم كه هدف از شركت در انتخابات چيست. اگر هدف ايجاد جنبش اجتماعي است، چرا اين جنبش بايد حول كروبي صورت گيرد. البته من همين سوال را در مورد موسوي نيز مطرح مي كنم. اما اگر بحث، صرفاً انتخاب رئيس جمهور است بايد در مورد تك تك اقداماتي كه كانديدا در صورت رئيس جمهور شدن صورت خواهد داد، دفاع كنيد و پاي آن بايستيد. و هم چنين خطاب به دانشجويان حاضر گفت در همين دانشگاه اميركبير طيف وسيعي از دانشجويان حامي موسوي هستند و دارند سمت گيري غيراز موضع شما را اتخاذ مي كنند. كاش بيش از اصرار بر يك كانديداي خاص بر نبود احمدي نژاد تاكيد داشته باشيد و انرژي را بيشتر مصروف دعوت مردم به شركت در انتخابات نمائيد.»
مومني هم در ادامه گفت: ما در سازمان ادوار دفتر تحكيم، نگاهمان به استفاده از فرصت هاي پيشا انتخاباتي بوده است. موسوي در جريان سفرهاي خود حاضر نشد كه كلمه حقوق بشر را به زبان بياورد اما كروبي با صدور بيانيه هاي مختلف، موضع گيري صريح خود را در اين زمينه اعلام نمود و متعاقب آن موسوي هم به تقليد از كروبي بيانيه صادر كرده و در اين مورد اعلام نظر كرد. اين مسئله يعني ارتقاي گفتمان اصلاحات. امري كه به نفع اصلاحات هم خواهد بود.
در پاسخ به گفته هاي آقاي سلماسي هم بايد بگويم شرط لازم براي ما راي آوري هست اما كافي نيست. براي ما شرط كافي يك كانديدا همسوئي كانديدا با مطالبات ماست. و ما باين فكر نميكنيم كه احمدي نژاد بايد برود. مانند دوران انقلاب كه مردم فقط به اين فكر مي كردند كه شاه بايد برود اما الترناتيو آن نيز مسئله ي رضايت بخشي نبود.
وي در ادامه گفت: «حتي اگر كروبي هم رئيس جمهور نشود، همين گفتماني كه ايشان مطرح كرده اند ارزش دارد. ما داريم از همين فضا استفاده مي كنيم و دغدغه ها و مطالبات خود رامطرح مي كنيم و ما نتيجه گراي صرف نيستيم. موسوي در مورد برخي مساول اصلا خود را در جايگاهي نديد كه اعلام نظر كند اما كروبي در مورد حكم حكومتي هم موضع گرفت. در اين فضاي انتخاباتي مي بينيم كه طبقه متوسط چديد هيچ سخنگو و نماينده اي ندارد، كرباسچي فردي است كه مي تواند نماينده اين قشر باشد. اما متاسفانه مردم بيشتر شخص محور هستند تا برنامه محور. اين خيلي مهم است كه احمدي نژاد كه در دنيا ابروئي براي ما باقي نگذاشته است در دور دوم راي بياورد تا دور اول. و در صورتي كه موسوي به دور دوم برود، راي ما به موسوي است. اما راي ما به برنامه هاي او نيست، راي ما نه به احمدي نژاد است.»
به گزارش خبرنامه اميركبير مناظره اين دو نماينده كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري در اين بخش پايان يافت و پس از آن يكي از اعضاي ادوار انجمن اسلامي دانشگاه پلي تكنيك پشت تريبون قرار گرفت و در تبيين فضاي انتخاباتي كشور مطالبي را بيان نمود. ايشان در ابتداي صحبت هاي خود به دوران نخست وزيري موسوي اشاره كرد و گفت: «در ان دروه ايشان تصميم گيرنده اي اصلي براي امورات كشور نبودن و قدرت چنداني نداشتند و كارائي و كارامدي ايشان در منصب اجرائي كشور هيچ گاه بدرستي روشن نشد.» وي در ادامه افزود: «كساني كه اينك حاميان موسوي هستند از همين ابهام در مورد موسوي استفاده مي كنند. وي هم چنين گفت انتخابات پيش رو يك بازي برد-برد براي حاكميت است. و موسوي گزينه اي كه انتخابش منافع نظام را نيز در بردارد.»
اين عضو ادوار انجمن پلي تكنيك در ادامه گفت: «اما مي خواهم بگويم چرا كروبي؟ كروبي به لحاظ شخصيتي خود، يكي از بخش هاي نظام بوده است، اما در شرايط كنوني فضائي پيش آمده است كه كروبي دارد از مطالبات و حرف هائي حمايت مي كند كه ما در دوران دانشجوئي خود، آن حرف را نزده به زندان مي افتاديم. كروبي از لزوم تغيير قانون اساسي صحبت كرده اند. من فقط به ماده ۴ قانون اساسي اشاره مي كنم كه مي گويد تمام قوانين اين كشور اسلامياست و تشخيص اسلامي بودن با شوراي نگهبان است. اين امر يعني هرجا شورا تشخيص داد بايد قانون عوض شود. اما كروبي طي بيانيه اي خواهان تغيير اين اصول شده است. من به شما مي گويم ما بايد محكم شركت كنيم و اتتخاب كنيم.»
پس از صحبت هاي ايشان، به ترتيب دانشجويان حاضر پشت تريبون قرار گرفته و به تبادل نظر پيرامون انتخابات آتي و نحوه موضع گيري انجمن اسلامي در اين خصوص پرداختند.
يكي از دانشجويان خاطر نشان كرد كه اگر قرار است از كانديدائي حمايت صورت گيرد بهتر است بطور نامحسوس اين مسئله انجام شود. دانشجوي ديگري گفت كه ما در دانشگاه اميركبير انتخابات برگزار كرديم و مدعي هستيم كه نظر قاطبه ي دانشجويان با ما همراه است و بقاي ما در لزوم توجه به نظر بدنه ي دانشجوئي و قاطبه ي دانشجويان است. دانشجوي ديگري نيز گفت در شرايط فعالي تحريم بهترين گزينه مي بود اگر ما ابزار تحريم را در دست داشتيم و از تاثيرگذاري لازم برخوردار بوديم. اما در اين شرايط بايد قاطعانه شركت كنيم و از كانديدائي كه به مطالبات ما پاسخ مي دهد حمايت كنيم.
دانشجوي ديگري نيز گفت كه اين غيرمسئولانه و غيرمنصفانه است كه تنها در بيانه هاي خود احمدي نژاد را نفي كنيم و موضع ديگري را اتخاذ نكنيم.
در ادامه دانشجوي ديگري خطاب به نظر يكي از اعضا كه بر لزوم توجه به قاطبه ي دانشجويان اصرار داشت، گفت: ما برآمده از راي دانشجويان هستيم. ما توليد كننده فكر براي دانشجويان هستيم. هزينه هاي آزاديخواهي و فعاليت ها را در ميان دانشجويان، در انجمن اسلامي ما مي پردازيم.
دانشجوي ديگري هم ضمن بيان نظر خود گفت كه ما بايد گفتمان مطالبه محوري را ادامه دهيم و نبايد از كانديداي خاصي حمايت كنيم.
در پايان اين بخش نيز دانشجوي ديگري گفت ما پيشرو دانشجويان هستيم. ما دنبال كانديداي خاصي نبايد باشيم. اين كانديداها هستند كه بايد به مطالبات ما پاسخ دهند.
پس از اعلام نظرات و آرا دانشجويان در خصوص انتخابات رياست جمهوري، در بخش بعد طرح هاي دانشجويان عضو شوراي عمومي انجمن اسلامي مورد بررسي قرار گرفته و به راي گذاشته شد.
اولين طرح ارائه شده به مجمع عمومي در خصوص ابقاي اعضاي فعالي شوراي مركزي انجمن پلي تكنيك تا چند ماه آتي بود. در طرح مذكور، دليل تعويق انتخابات اعضاي شوراي مركزي، روشن شدن هر چه بيشتر فضاي سياسي ايران و تصميم گيري بهتر در خصوص اقدامات و فعاليت هاي انجمن اسلامي دانشگاه پلي تكنيك عنوان شده بود.
با مطرح شدن طرح مزبور، طبق اساسنامه انجمن اسلامي، ۳ موافق و سه دانشجوي مخالف اين طرح صحبت كرده و دلايل موافقت يا مخالفت خود را بيان كردند. پس از آن، طرح مذكور به راي اعضاي حاضر گذاشته شد واين طرح به اتفاق آرا مورد تصويب قرار گرفت.
طرح بعدي مورد بررسي در نشست شوراي عمومي انجمن اسلامي پلي تكنيك، نحوه موضع گيري در خصوص انتخابات آتي رياست جمهوري بود. اين طرح بيانگر اين مسئله بود كه در خصوص ادامه گفتمان مطالبه محوري دفتر تحكيم وحدت، انجمن اسلامي پلي تكنيك نيز بر مطالبات خود پاي فشاري كرده و اعلام نظر صريحي در اين خصوص صورت ندهد. در ادامه موافقان و مخالفان اين طرح اظهار نظر كردند. در راي گيري نهائي در خصوص اين طرح، طرح مزبور نتوانست آراي لازم را كسب نمايد.
طرح سوم ارائه شده از سوي برخي دانشجويان عضو به شواري عمومي نيز در خصوص موضع گيري در انتخابات آتي رياست جمهوري بود. در اين طرح اشاره شده بود كه در راستاي گفتمان مطالبه محوري دفتر تحكيم وحدت، و با توجه به پاسخ هاي كانديداها به اين مطالبات، انجمن اسلامي پلي تكنيك نيز نهايتا با توجه به پاسخ هاي كانديدا ها به اين مطالبات نظر خود را در مورد حمايت از برنامه هاي كانديداها اعلام نمايد. در ادامه اين طرح اشاره شده بود كه با توجه به اين كه پاسخي از سوي ميرحسين موسوی به دانشجويان در خصوص مطالبات مطرح شده ارائه نشده است و نيز با توجه به اينكه مهدي كروبي طي بيانيه اي به مطالبات دانشجويان پاسخ روشن و صريحي ارائه داده است، انجمن اسلامي با صدور بيانيه اي ضمن تاكيد بر برنامه ها و مطالبات خود، از برنامه هاي مهدي كروبي كه به مطالبات دانشجويان پاسخ داده است، حمايت كند.
موافقان و مخالفان اين طرح به ترتيب در خصوص اين طرح اعلام نظر كردند و سپس طرح مزبور به راي گذاشته شد. اين طرح به تصويب اكثريت قريب به اتفاق آراي اعضا رسيد. به موجب طرح يادشده، مقرر گرديد كه اعضاي شوراي مركزي انجمن اسلامي، با صدور بيانيه اي ضمن طرح مجدد مطالبات و تاكيد بر گفتمان مطالبه محوري، از برنامه هاي مهدي كروبي، كانديدائي كه به مطالبات دانشجويان پاسخ داده است، حمايت نمايند.
جلسه شوراي عمومي انجمن اسلامي دانشگاه پلي تكنيك با تصميم گيري در خصوص سه طرح ياد شده، در ساعت مقرر، پايان يافت و در خاتمه نيز مجري نشست از دانشجويان بدليل حضور فعال در نشست و مشاركت در رايزني و تبادل نظر در خصوص انتخابات رياست جمهوري، قدرداني كرد.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد