رادیو فردا: انجمن اسلامی مدرسين دانشگاهها، از گروههای اصلاحطلب ايران، از نامه ۷۰۰ استاد دانشگاه به روسای سه قوه جمهوری اسلامی خبر داده که در آن خواسته شده «اعمال برخی از فشارها و مداخلات به ظاهر قانونی و يا فراقانونی در امور داخلی دانشگاهها» پايان يابد.
در اين نامه که متن آن يکشنبه ۲۰ ارديبهشت توسط خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) منتشر شده، از روسای مجلس شورای اسلامی، قوه قضائيه و قوه مجريه خواسته شده تا «از همه اختيارات خود بهويژه در شورای عالی انقلاب فرهنگی که واضع مقررات و قواعد حاکم بر دانشگاه است، برای حفظ استقلال و صيانت از حريم دانشگاهها بهره بجويند.»
اين استادان دانشگاه «اعمال برخی از فشارها و مداخلات به ظاهر قانونی و يا فراقانونی در امور داخلی دانشگاهها» را «در تعارض آشکار با کيان دانشگاه و مسئوليتهای خطير آن» عنوان کردهاند.
در بيان مصاديق «فشارهای به ظاهر قانونی»، به «مداخله بیسابقه يک دستگاه برای جلوگيری از اجرای يک برنامه فرهنگی دارای مجوز قانونی در دانشگاه فردوسی مشهد و ممانعت سوال برانگيز دستگاهی ديگر از اجرای برنامه سخنرانی نماينده مجلس شورای اسلامی که مجوز آن از سوی مراجع قانونی دانشگاه شيراز صادر شده بود»، اشاره شده است.
به نظر میآيد اشاره امضاکنندگان اين نامه به جنجالهای مربوط به برگزاری يک کنسرت موسيقی در دانشگاه فردوسی مشهد در اسفندماه گذشته و ممانعت از سخنرانی علی مطهری، نماينده تهران در مجلس شورای اسلامی در دانشگاه شيراز باشد.
به گفته امضاکنندگان نامه به روسای سه قوه جمهوری اسلامی، اين دو اتفاق «به رنجش و ناخشنودی گسترده دانشگاهيان انجاميد.»
آنها همچنين گفتهاند که «فشارهای فراقانونی سازمانيافتهای توسط افراد و گروههای ذینفوذ بطور مداوم بر دانشگاهها وارد میشود که همگی مخل مسئوليتهای دانشگاه و موجب ياس و نوميدی وعدم احساس امنيت دانشگاهيان است.»
نويسندگان نامه توضيح بيشتری درباره اين «فشارهای فراقانونی» ندادهاند اما از حسن روحانی، صادق آملی لاريجانی و علی لاريجانی خواستهاند تا «به صورت تضمين شدهای مانع مداخلات نابهجا و فشارهای فراقانونی ساير دستگاهها بر دانشگاهها شوند.»
حسن روحانی، پيش از انتخاب به عنوان رئيس جمهور و پس از آن، بر بهبود وضعيت و جايگاه دانشگاه و دانشگاهيان تاکيد کرده بود.
آقای روحانی در مهر ماه سال ۱۳۹۳ گفت که تلاش دولتاش «بر اين بود که فضای دانشگاه از فضای امنيتی فاصله بگيرد.»
************
نامه هفتصد استاد دانشگاه به رؤسای قوا
شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاههای کشور خبر داد که «بیش از هفتصد نفر از اساتید دانشگاههای کشور با ارسال نامه سرگشادهای به رؤسای قوای سهگانه جمهوری اسلامی ایران خواستار صیانت از حریم دانشگاهها شدند.»
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در بخشهایی از متن این نامه که از سوی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها تهیه شده خطاب به حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی ریییسجمهور، آیتالله صادق لاریجانی رییس قوه قضائیه و علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی پس از عرض سلام و احترام آمده است:
دانایی رمز قدرت و پیشرفت جامعۀ ماست و دانشگاه نیز نقش بیبدیلی در تولید دانش نوین و آگاهی اجتماعی دارد. ایفاء نقش موثر در توسعه دانشبنیاد کشور ایجاب میکند که دانشگاه از استقلال کافی برای تصمیمگیری؛ از امنیت لازم برای اندیشهورزی و آزاداندیشی و از فرصت مناسب برای مشارکت در عرصۀ سیاستگذاری برخوردار باشد. اعمال برخی از فشارها و مداخلات به ظاهر قانونی و یا فراقانونی در امور داخلی دانشگاهها در تعارض آشکار با کیان دانشگاه و مسئولیتهای خطیر آن قرار میگیرد. از جمله فشارهای به ظاهر قانونی در پایان سال 1393 دو اتفاق ناخوشایند بود که هر دو به رنجش و ناخشنودی گستردۀ دانشگاهیان انجامید: یکی مداخله بیسابقۀ یک دستگاه برای جلوگیری از اجرای یک برنامه فرهنگی دارای مجوز قانونی در دانشگاه فردوسی مشهد و دیگری ممانعت سوال برانگیز دستگاهی دیگر از اجرای برنامه سخنرانی نماینده مجلس شورای اسلامی که مجوز آن از سوی مراجع قانونی دانشگاه شیرازصادرشده بود. مزید براینها، فشارهای فراقانونی سازمانیافتهای توسط افراد وگروههای ذینفوذ بطور مداوم بر دانشگاهها وارد میشود که همگی مُخل مسئولیتهای دانشگاه و موجب یأس و نومیدی وعدم احساس امنیت دانشگاهیان است.
ما ضمن تاکید بر مسئولیت همگان بویژه دانشگاهیان در صیانت از حریم دانشگاه، از رؤسای محترم قوای سهگانۀ کشور که بیش از همه مسئولیت قانونی دارند و خود از چهرههای فرهیخته و مورد احترام دانشگاهیان هستند انتظار داریم از همۀ اختیارات خود بویژه در شورای محترم عالی انقلاب فرهنگی که واضعِ مقررات و قواعد حاکم بر دانشگاه است، برای حفظ استقلال و صیانت از حریم دانشگاهها بهره بجویند و به صورت تضمین شدهای مانع مداخلات نابجا و فشارهای فراقانونی سایر دستگاهها بر دانشگاهها شوند. ما اطمینان داریم در سایۀ اعتماد به دانشگاه و حفظ استقلال آن، قوای سهگانه کشور نیز تقویت خواهد شد و جامعه نیز از اعتماد به دانشگاه و حفظ حرمت دانشگاهیان، رضایت بیشتری را تجربه خواهد نمود.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد