اخباروگزارشات کارگری19اردیبهشت1394
- معرفی پنج کارگرمعترض کارخانه لوله سازی خوزستان به مراجع قضایی!
- همه کارگران زندانی، فورا و بی هیچ قید و شرطی آزاد باید گردند
- بيانيه در حمايت اعتراضات معلمان
-1000 کارگر نورد لوله صفا در نوزدهمین روز اعتصاب، با برگزاری یک مجمع عمومی بزرگ مانع ورود و خرج ماشینهای حمل اجناس شدند
- اعزام هیئتی از تراکتور سازی تبریز به شرکت تراکتورسازی کردستان
- سیزدهمین روز اعتصاب کارگران قطار شهری اهوازوبی توجهی مسئولان
- تجمع کارگران کارخانه کنتور سازی ایران در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق
- تجمع متقاضیان بیمه کارگران ساختمانی مقابل اداره تامین اجتماعی شعبه 1 اردبیل
- عدم پرداخت حقوق بازنشستگان در برخی استانها
- امشب ما منتظر خبری هستیم
به بهانه19اردیبهشت چهارمین جلسه گزارش کارگروه پیگیری مطالبات مردم وکارگران معدن سنگ آهن بافق
- تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان شهر دهدشت در مقابل اداره آموزش و پرورش
- چرایی معرفی کارگران مهاجربعنوان عامل بیکاری ازطرف دولت وخانه کارگر؟
- افزایش بیماریهای ناشی از کار بدلیل عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشت کار در منطقه ویژه عسلویه
- در عسلویه بیشتر کارگران تا نزدیک به ۱۶ ساعت در روز کار میکنند
ایمنی کارگران فدای سرعت پروژههای نفتی میشود
- جان باختن 11کارگردرسال جاری درخراسان شمالی بدلیل حوادث کار
معرفی پنج کارگرمعترض کارخانه لوله سازی خوزستان به مراجع قضایی!
تعطیلی کارخانه لوله سازی خوزستان،عدم پرداخت حقوق کارگران ازشهریور93تاکنون،اعتراضات دامنه دارکارگران ،معرفی پنج کارگرمعترض به عنوان آشوبگر به مراجع قضایی و........
ایرنا طی گزارشی بتاریخ19اردیبهشت از تعطیلی کارخانه لوله سازی خوزستان،عدم پرداخت حقوق کارگران ازشهریور93تاکنون،اعتراضات دامنه دارکارگران ومعرفی پنج کارگرمعترض به عنوان آشوبگر به مراجع قضایی،خبرداد.
بنا بهمین گزارش،قدیمی ترین کارخانه لوله سازی خوزستان با گذشت بیش از یک دهه هنوز با مشکلات کارگری، مالی و فنی رو به روست.
شرکت لوله سازی خوزستان که از بزرگترین و قدیمی ترین تولید کننده های لوله های مورد نیاز کشور است از سال 81 با واگذار شدن به بخش خصوصی ناکارآمد با مشکل روبه رو شد. از همان زمان بود که به دلیل بدهی سنگین توان تولید و نیز پرداخت حقوق و مطالبات کارگران را از دست داد. در این مدت کارگران این شرکت بار ها خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.
از ابتدای امسال نیز کارخانه لوله سازی خوزستان تولید خود را متوقف و به حالت راکد درآمده است. حدود 100 کارگر این کارخانه نیز در وضعیت بلاتکلیف قرار دارند. کارگرانی که علاوه بر معیشت خود نگران تخریب، سرقت و فروش قطعات اصلی کارخانه هم هستند.
نماینده کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان در این باره می گوید: کارگران این کارخانه از شهریور 92 همکاری خود را با سرمایه گذار جدید آغاز کردند و مقرر شده بود مدیریت جدید حقوق جاری و بدهی گذشته این کارگران از سال های گذشته را نیز پرداخت کند.
وی می افزاید: کارگران از زمان مدیریت قبلی و سال 88 حدود 40 ماه حقوق و دستمزد و عیدی خود را دریافت نکرده اند که در زمان مدیریت جدید چند ماه حقوق پرداخت اما بازهم تاخیر در پرداخت ها تکرار شد به طوری که از شهریور پارسال تاکنون حقوق کارگران پرداخت نشده است.
وی ادامه می دهد: با وجود مشکلات مالی شدید که کارگران با آن دست به گریبان بودند در پایان سال 93 به جای عیدی و حقوق تنها 500 هزار تومان به صورت علی الحساب به کارگران پرداخت شد.
نماینده کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان اظهار می کند: مدیر سابق کارخانه به کارگران وعده داده بود که تا 10 اردیبهشت ماه امسال با کارگران تسویه حساب می کند اما به بهانه رسیدگی به امور جاری، کارخانه را از 9 اردیبهشت تعطیل اعلام کرده و از ورود کارگران و حتی نماینده آنها به محل کار جلوگیری کردند.
وی می گوید: کارگران به دنبال مطالبات خود هستند اما متاسفانه مدیریت کارخانه با کارگرانی که برای احقاق حقوق خود مراجعه می کنند برخورد می کند و به تازگی نیز پنج نفر را به عنوان آشوبگر به مراجع قضایی معرفی کرده است.
به گفته وی، کارخانه تا پایان سال 93 تولید داشته اما در سال جدید خط تولید متوقف و تعطیل شده است.
این نماینده کارگران تصریح می کند: در این مدت با دادستان، فرمانداری، استانداری، اداره کل صنایع، اداره کل کار و نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی مکاتبه کرده ایم اما مشکل کارگران هنوز حل نشده است.
کارگران معترض این کارخانه پنج روز پیش نیز خواستار احقاق حقوق خود شده بودند.
همه کارگران زندانی، فورا و بی هیچ قید و شرطی آزاد باید گردند
کوروش بخشنده و نظام صادقی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری که به ترتیب روزهای 16 اسفند ماه 93 و 16 فروردین ماه سالجاری بازداشت شده بودند آزاد شدند.
کوروش بخشنده با وثیقه یکصد میلیون تومانی در روز 16 اردیبهشت و نظام صادقی با وثیقه پنجاه میلیون تومانی در روز 17 اردیبهشت در میان استقبال خانواده، اعضای کمیته هماهنگی و فعالین کارگری در شهر سنندج به آغوش گرم خانواده هایشان بازگشتند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با ابراز مسرت از آزادی این دو فعال کارگری، تداوم بازداشت دیگر فعالین کارگری آقایان داود رضوی، پدرام نصراللهی، آرام و فواد زندی، محمود صالحی، عثمان اسماعیلی، ابراهیم مددی، رضا امجدی و حامد محمود نژاد را که همگی در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگر بازداشت شده اند قویا محکوم میکند و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط این عزیزان و همه کارگران دربندی است که دوران محکومیت خود را سپری میکنند.
احضار و دستگیری گسترده فعالین کارگری و اعضای تشکلها و نهادهای مستقل کارگری در آستانه اول ماه مه امسال در حالی صورت گرفت که دولت تدبیر و امید سرمایه داران با هدف تحمیق کارگران و به عقب راندن جنبش مستقل کارگری ایران، مجوز راهپیمائی در این روز را برای نهادهای دست ساز و ضد کارگری صادر کرد و آنان در اقدامی فاشیستی برای توجیه اخراج سازیها و بیکاری گسترده ما کارگران، مهاجرین افغانستانی را هدف حملات نژاد پرستانه خود قرار دادند و در روز اتحاد و همبستگی جهانی کارگران، خواهان اخراج این عزیزان از کشور شدند.
تعرض همزمان دولت و تدبیر و امید سرمایه داران در روز جهانی کارگر به جنبش مستقل کارگری ایران و کارگران مهاجر افغانی، بیان عینی هم سرنوشتی ما کارگران ایران و کارگران مهاجر افغانستانی است.
بدون تردید اتخاذ چنین رویکردی از سوی سرمایه داری حاکم بر ایران در برخورد به جنبش مستقل کارگری ایران و کارگران مهاجر افغانی، بیش و قبل از اینکه خللی در مبارزات رو به گسترش کارگران ایران و نهادینه شدن حقوق شهروندی کارگران مهاجر افغانی ایجاد کند، جنبش کارگری ایران و افغانستان را در جبهه واحدی در برابر سرمایه داری حاکم بر این دو کشور قرار خواهد داد و بیش از پیش شرایطی را پدید خواهد آورد تا کارگران مهاجر افغانی و جنبش مستقل کارگری ایران دوشادوش همدگیر مبارزه متحدانه ای را برای دستیابی به مطالبات بر حق شان به پیش برند.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زنده باد همبستگی کارگران ایران و افغانستان
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 19 اردیبهشت ماه 1394
بيانيه در حمايت اعتراضات معلمان
کانون مدافعان حقوق کارگر که بر مبنای منشور خود، دفاع از زحمتکشان و مزد و حقوق بگیران را وظیفهی خود میداند، از اعتراضات سراسری معلمان حمایت کرده و آن را در پیوند با مبارزات کارگران و سایر اقشار زحمتکشی میداند که از نابرابری و بی عدالتی در جامعه امروز رنج میبرند.
“می زنم فریاد هر چه باداباد” “وای از این طوفان وای از این بیداد”
اين يکی از شعارهای معلمان در تجمع مقابل مجلس 17 اردیبهشت 1394
همهی کارگران، زحمتکشان، معلمان و پرستاران از “این بیداد” جانشان به لب رسیده است. شکاف طبقاتی، ظلم و بیداد به کارگران و زحمتکشان به حدی رسیده است که دیگر برای فرودستان قابل تحمل نیست.
معلمان که کارگران فکری این جامعه فقرزده هستند، زبان گویای زحمتکشان شده و با فرهیختگی اعلام میکنند: “درد ما فرق است نه فقر”. هر چند آنان خواستار حقوق پایه بالای خط فقر هستند اما خواستههای صنفیشان فراتر از دغدغه معیشتشان است و به درستی بر ضرورت آموزش وپرورش رایگان برای تمام کودکان و مقابله با تفکر سوداگرانه حاکم بر مسئولان در جهت کالائی کردن علم و دانش تاکید دارند و خواستار آنند که کودکان مناطق محروم نیز سهمی از درآمد نفتی داشته باشند. آنان خواستار مدارسی با کیفیت در سطح استانداردهای جهانیاند و کلاسهای پرجمعیت و مدارس فرسوده را عاملی برای ناکارآمدی آموزش میدانند. آنان بهبود کیفیت آموزش را خواستارند و میدانند که تنها مشارکت معلمان از طریق تشکلهای مستقل و واقعیشان میتواند سیاستهای مناسب را در جهت تغییر ساختار این نظام آموزشی بنیان گذارد. واقعیت موجود در جامعه بیانگر آن است که فاصلهی طبقات فرودست و زحمتکشان با طبقات حاکم آن چنان زیاد است که حاکمیت نه میخواهد و نه میتواند این فاصله را کاهش دهد و در برنامههای اعمال شده در چند دهه گذشته هر روز این فاصله را زیادتر کرده است. حکومتگران و قدرتمدران نمیخواهند این حقیقت را درک کنند که با وجود این که بیش از 50درصد جامعه در زیر خط فقر زندگی میکنند، امکان تداوم وضع موجود نیست و چارهی کار را در تشدید فشار، تهدید، بازداشت زحمتکشانی میبینند که علیه نابرابریها فریاد برآوردهاند و این گونه است که خواست آزادی معلمان زندانی به یکی دیگر از خواستههای صنفی معلمان تبدیل میشود. چاره کار تنها تغییر اساسی در وضعیت موجود است. این تغییر اساسی جز با پذیرش خواستههای مردمی امکانپذیر نیست. خواستههایی که امروزه در فریادهای هزاران زحمتکش، از کارگر و معلم تا پرستار و… خود را نشان میدهد. اکنون وقت آن است که همگان بدانند دیگر به شیوههای قبل نمیتوان تبعیض و نابرابری را بر مردم زحمتکش تحمیل کرد زیرا زحمتکشان نیز همانند قبل، حاضر به تن دادن به فقر و سیهروزی نیستند. این امر باید دانسته شود در جامعهای که میلیون ها انسان زحمتکش برای قوت لایموت صبح تا شب به کارهای طاقتفرسا تن میدهند اما در انتها از داشتن یک زندگی عادی محرومند و در مقابل ثروتهای بادآورده اقلیتی وابسته به قدرت سر به میلیادرها میزند و فساد اقتصادی در دستگاههای دولتی و بنگاههای مالی هر روز ابعاد وسیعتری مییابد، فریاد زحمتکشان هر روز همبستهتر و بلندتر خواهد شد.
کانون مدافعان حقوق کارگر که بر مبنای منشور خود، دفاع از زحمتکشان و مزد و حقوق بگیران را وظیفهی خود میداند، از اعتراضات سراسری معلمان حمایت کرده و آن را در پیوند با مبارزات کارگران و سایر اقشار زحمتکشی میداند که از نابرابری و بی عدالتی در جامعه امروز رنج میبرند.
اردیبهشت 1394
1000 کارگر نورد لوله صفا در نوزدهمین روز اعتصاب، با برگزاری یک مجمع عمومی بزرگ مانع ورود و خرج ماشینهای حمل اجناس شدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: در نوزدهمین روز اعتصاب بیش از 1000 کارگر نورد لوله صفا و بدنبال بی توجهی مدیریت کارخانه در پرداخت مطالبات کارگران، آنان ساعت 8 صبح امروز در سالن کوتینگ اقدام به برگزاری یک مجمع عمومی بزرگ جهت تصمیم گیری در مورد چگونگی ادامه اعتراضاتشان کردند. در این مجمع همه کارگران کارخانه از سالنهای آربی، اسپیرال، ئی دبلیو و تراشکاری شرکت داشتند. سالن محل برگزاری مجمع عمومی( سالن کوتینگ) جائی بود که چند ماه پیش فرزاد صفری بدلیل از کار انداختن "کلید قطع اضطراری" توسط مدیریت سالن، جان باخت.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، این مجمع با یک دقیقه سکوت به یاد فرزاد آغاز بکار کرد و پس از آن یکی از کارگران به شرح اخباری دال بر اینکه از دیروز جمعه تعداد زیادی کامیون در حال بارگیری لوله و مواد جهت خروج از کارخانه هستند، پرداخت و از کارگران شرکت کننده خواهان تصمیم گیری در این مورد شد. در ادامه این مجمع، کارگران به اتفاق آرا رای به جلوگیری از خروج این کامیونها از کارخانه تا زمان پرداخت دستمزدهای معوقه خود دادند و بدنبال آن بارگیری این کامیونها توسط کارگران متوقف و تعدادی نیز جهت جلوگیری از خروج کامیونهای بارگیری شده عازم درب خروجی کارخانه جهت کنترل نگهبانی شدند.
بنا بر این گزارش، این اقدام در حالی بلافاصله پس از تصمیم گیری در مجمع عمومی، توسط تعدادی از کارگران عملی شد که مجمع برای تصمیم گیری های دیگر همچنان به کار خود ادامه داد و پیشنهادهای زیر در آن مطرح و مورد بررسی قرار گرفت:
1-کارگرا ن به طرف ساختمان اداری رفته و آنجا را در اختیار خود بگیرند 2- کارگران به اتفاق خانواده هایشان در مقابل فرمانداری ساوه دست به تجمع بزنند 3- کارگران به اتفاق خانواده هایشان عازم تهران شوند و در مقابل مجلس دست به تجمع بزنند 4- کارگران به اتفاق خانواده هایشان در مقابل دفتر نماینده شهر خانم میرگلو بیات تجمع کنند 5- اقدام به ایجاد شورای کارگری کارخانه بشود
در ادامه این مجمع بزرگ کارگری، در عین حال که کلیه پیشنهادات فوق مورد بحث و بررسی قرار گرفت، نهایتا مقرر شد که چنانچه تا فردا، ممانعت از ورود و خروج کامیونها جهت پرداخت مطالبات کارگران موثر واقع نشود یکی از اقدامات فوق در دستور اجرائی کارگران قرار بگیرد.
در اواخر این مجمع معاون مدیر عامل کارخانه از کارگران خواست تا پیامی از طرف مدیر کارخانه به اطلاع کارگران رسانده شود. پس از موافقت کارگران با این پیشنهاد، وی رو به کارگران اینگونه گفت: کارگران بیاید گذشته را فراموش کنیم و از حالا شروع کنیم به تولید، که بلافاصله یکی از کارگران با قطع سخنان وی اظهار داشت: آقای شهلایی این زخم گذشته است که حالا عفونت کرده است. درهیاهویی که بدنبال سخنان این کارگر شکل گرفت وی دیگر نتوانست به صحبتهایش ادامه دهد و فقط موفق شد بگوید مدیر عامل از کارگران خواسته است تا نماینده هایی را جهت مذاکره به تهران بفرستند.
بدنبال این پیشنهاد، کارگران حاضر در مجمع، با به رای گیری گذاشتن این درخواست مدیر عامل کارخانه، با آن موافقت کردند و مقرر شد تعدای از نماینده هایشان جهت مذاکره فردا عازم تهران بشوند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، این مجمع پرشور کارگری با شعارهای: معیشت منزلت حق مسلم ماست، حقوق کارگر پرداخت باید گردد، کارگر اتحاد اتحاد، کارگر می میرد ذلت نمی پذیرد، بیمه کارگر پرداخت باید گردد، کارگر بیدار است از تبعیض بیزار است و...، در حالی به کار خود پایان داد که مقرر شد فردا ضمن اینکه تعدادی از نماینده های کارگران جهت مذاکره عازم تهران میشوند، کارگران در محل کارخانه همچنان مانع ورود و خروج کامیونهای حامل لوله و مواد بشوند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 19 اردیبهشت ماه 1394
اعزام هیئتی از تراکتور سازی تبریز به شرکت تراکتورسازی کردستان
طبق گزارش دریافتی در پی اعتصاب کارگران شرکت تراکتور سازی کردستان در روز 14 اردیبهشت، هیئتی از تبریز مرکب از حراست کارخانه تراکتورسازی وهیئت مدیره به همراه مدیر عامل به کارخانه تراکتور سازی کردستان اعزام شدند. این هیئت جهت جلو گیری از اعتراض بیشتر کارگران و فرو نشاندن اعتصاب به میان کارگران آمدند و به آنان قول دادند مشکلات شان را حل کنند و همچنین لباس های کار را که از کارگران دریغ کرده بودند در اسرع وقت تهیه نمایند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
18 اردیبهشت 1394
سیزدهمین روز اعتصاب کارگران قطار شهری اهوازوبی توجهی مسئولان
نزدیک به ۶۰۰ کارگر پیمانی معترض قطار شهری اهواز صبح امروز (۱۹ اردیبهشت ماه) برای سیزدهمین روز متوالی دست از کار کشیدند. بخش دیگری از کارگران که تعدادشان ۵۰ نفر گزارش شده نیز در مقابل سایت مرکزی قطار شهری واقع در خیابان اقبال تجمع کردهاند.
به گزارش 19اردیبهشت ایلنا، حدود ۶۰۰ نفر از کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز که تحت مدیریت شرکت پیمانکاری «کیسون» فعالیت دارند از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت) تاکنون در اعتراض به دریافت نکردن حقوق طی ۴ ماه گذشته دست از کار کشیدهاند.
یکی از کارگران قطار شهری اهواز درباره دلایل این اعتصاب میگوید؛ از شرایط کار با شرکت پیمانکاری کیسون رضایت نداریم. این شرکت با وجود داشتن داشتن منابع مالی کافی، در پرداخت دستمزد ماهانه کارگران کوتاهی میکند.
به گفته کارگران پیمانی، بیش از ۹۰۰ کارگر با شرکت پیمانکاری کیسون در اجرای پروژه قطار شهری اهواز همکاری دارند. حدود 600 نفر از این کارگران که مستقیما با شرکت کیسون کار میکنند طی ۴ ماه گذشته حقوقی دریافت نکردهاند و پرداخت حقوق باقی کارگران که در شرکتهای پیمانکاری کوچکتری با کیسون همکاری دارند نیز دو ماه به تاخیر افتاده است.
به گفته کارگران، همه مسئولان بویژه مسئولان استان و شهرستانی از موضوع اعتصاب کارگران پیمانی پروژه قطار شهری اهواز با خبرند اما هیچ توجهی به مطالبات کارگران ندارند.
تجمع کارگران کارخانه کنتور سازی ایران در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق
در پی تعویق دو ماه حقوق ۴۸۰ کارگر کارخانه «کنتور سازی ایران» در قزوین، صبح امروز حدود ۶۰ نفر از کارگران این واحد صنعتی مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند.
به گزارش19اردیبهشت ایلنا،تجمع اعتراضی امروز صبح (۱۹ اردیبهشت ماه) به دلیل بیتوجهای کارفرمای کارخانه کنتور سازی به تعویق ۲ ماه حقوق کارگران صورت گرفته است.
کارگران میگویند حقوقشان در ماههای اسفند ۹۳ و فروردین ۹۴ پرداخت نشده است و همچنین حق عیدی حدود ۳۰ نفر از کارگران قرار دادی با سوابق حداقل ۱۴ سال کار، تا کنون پرداخت نشده است.
به گفته کارگران، علاوه بر تعویق دستمزد، بخشی از مشکلات کارگران مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است.
کارگران معترض درباره مشکلات بیمه تکمیلی خود میگویند: با وجود آنکه هر ماه مبالغی از حقوق کارگران بابت بیمه تکمیلی آتیه سازان کسر میشود اما کارگران از خدمات بیمه تکمیلی به دلیل واریز نشدن حق بیمه به حساب شرکت بیمه گر بهرهمند نیستند.
به گفته کارگران حاضر در تجمع، کارفرما مدعی است خریداران محصولات این کارخانه که وزارت نیرو و سایر ادارات برق در سراسر کشور هستند، بدهیهای خود را به موقع پرداخت نمیکنند و این موضوع باعث کمبود نقدینگی در این واحد تولیدی شده است.
تجمع متقاضیان بیمه کارگران ساختمانی مقابل اداره تامین اجتماعی شعبه 1 اردبیل
کارگران اردبیل در مقابل سازمان تامین اجتماعی شعبه یک تجمع کردند.
به گزارش 19اردیبهشت آذرسلام، کارگران اردبیل صبح امروز در مقابل تامین اجتماعی شعبه یک اردبیل تجمع کردند.
تجمع کنندگان عنوان کردند: سهمیه جدید بیمه کارگری برای اردبیل تعلق گرفته و برای ثبت نام حضور یافته اند که واکنشی مبنی بر ثبت نام از سوی این سازمان صورت نگرفته است.برخی از کارگران در این تجمع گفتند که بیمه آنها مسدود و یا قطع شده است.
به منظور شفاف سازی در اطلاع رسانی این تجمع با سیروس محمدی رئیس شعبه یک تامین اجتماعی اردبیل طی مصاحبه ای از علت تجمع و سهمیه تعلق یافته سؤال کرد که وی اظهار داشت: تاکنون نزدیک به 18 هزار کارگر در سطح استان تحت پوشش تامین اجتماعی قرار گرفته که فقط 7 درصد حق بیمه خود را پرداخت می کنند و بیش از 7 هزار بیمه شده کارگری مربوط به اردبیل بوده و با توجه به اینکه در سال 93 سهمیه ای برای ثبت نام بیمه کارگری برای استان تعلق نگرفته بود، تعداد متقاضی از سال های قبل نیز به تعداد متقاضیان جدید اضافه شده که اولویت در صورت تایید مراحل بازرسی و قانونی با متقاضیان قبلی است.
وی تصریح کرد: امسال 1800 سهمیه بیمه کارگری برای استان اردبیل تعلق یافته، که با توجه به کثرت جمعیت کارگری 500 سهمیه به شعبه یک و 250 نفر به شعبه 2 تعلق گرفته است و مابقی سهمیه به تناسب جمعیت کارگری هر شهر که از طریق صدور پروانه ساختمانی از سوی شهرداری هر شهر با معیار هر هزار متر مربع یک کارگر تعیین می شود، این در حالی است که بیش از 5 هزار نفر متقاضی بیمه کارگری در شهرستان اردبیل مدارک ارایه داده اند.
عدم پرداخت حقوق بازنشستگان در برخی استانها
ایلنا طی گزارشی بتاریخ19اردیبهشت از عدم پرداخت مستمری بازنشستگان در تعدادی از استان ها خبر داد.
برپایه این گزارش،برخی از مستمریبگیرانی که نوبت پرداخت مستمری آنها در اواخر هفته گذشته بوده است در موعد مقرر موفق به دریافت حقوق خود نشدهاند.
در این رابطه بازنشستگان اعلام کردهاند که در استانهای تهران، گیلان و قزوین مستمری کارگران بازنشستهای که میبایست طبق فهرست الفبا در هفته گذشته پرداخت شود هنوز پرداخت نشده است.
این گزارش می افزاید،سازمان تامین اجتماعی دلیل این تاخیر را کمبود اعتبارات مالی اعلام کرده است.
امشب ما منتظر خبری هستیم
به بهانه19اردیبهشت چهارمین جلسه گزارش کارگروه پیگیری مطالبات مردم وکارگران معدن سنگ آهن بافق
آقای صباغیان یادتان هست؟!
با گذشت قریب یکسال باز نگرانیم و این نگرانیمان بی دلیل نیست
ابتدا سناریوی چاه گز سپس قطعی شدن دی ۱۹!
نیک می دانید که جاده یمان تمام نشد، فولادمان ماند، واگذاری ۲۸٫۵% در هاله ای از ابهام است و نمی دانیم آخرش چه شد؟ ۱۵ درصد سنگ آهن به کجا رسید؟ گمرک مان رفت!
و ما هیچ نگفته ایم و به امید جلسات پاسخگویی مطالبات مردمی هر دو ماه یکبار به مسجد جامع می آییم و می شنویم تکرارها را. خسته کننده شده اند بعضی ها چه غایباشان و چه حاضرانشان! ، آمدنشان و نیامدنشان فرقی نمی کند!
و امشب ما منتظر خبری هستیم.
یک بافقی
منبع:بافق پویا -19اردیبهشت
تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان شهر دهدشت در مقابل اداره آموزش و پرورش
فرهنگیان شهر دهدشت به دلیل نارضایتی از وضعیت حقوق، پاداش و مزایای خود در جلوی اداره آموزش و پرورش این شهرستان تجمع کردند
به گزارش 17اردیبهشت پایگاه خبری تحلیلی کهگیلویه، فرهنگیان شهرستان کهگیلویه به دلیل نارضایتی از وضعیت حقوق، پاداش و مزایای خود در جلوی اداره آموزش و پرورش این شهرستان تجمع کردند.
بنابراین گزارش، معلمان در این تجمع خواستار افزایش حقوق، پاداش و مزایای خود و خواستار رفع ضعف منابع مالی در آموزش و پرورش شدند.
چرایی معرفی کارگران مهاجربعنوان عامل بیکاری ازطرف دولت وخانه کارگر؟
مجلس چهار هزار میلیارد تومان بودجه به اشتغال اختصاص داده که با آن میتوان در بهترین حالت 57 هزار شغل ایجاد کرد که با فرض اینکه تعداد بیکاران 2.5 میلیون نفر باشد دولت تنها میتواند مشکل 2.28 درصد بیکاران را پاسخ دهد.
به گزارش19اردیبهشت اقتصادنیوز،موسیالرضا ثروتی گفته ما در کشور بیش از پنج میلیون نفر بیکار داریم و برای اشتغال سال جاری بودجه چهار هزار میلیارد تومانی در مجلس تصویب شده است. اما با این بودجه امسال چه تعداد شغل میتوان ایجاد کرد؟
بنابهمین گزارش،برای ایجاد شغل ارقام متفاوتی عنوان شده است. حتی اگر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مرجع اعلام هزینه ایجاد شغل بدانیم، ربیعی حداقل سه رقم متفاوت را بهعنوان هزینههای ایجاد اشتغال عنوان کرده است. ربیعی در جایی هزینه ایجاد هر شغل را بین 20 تا 70 میلیون تومان دانسته و در جایی هزینه ایجاد شغل را 150 میلیون تومان اعلام کرده است. اما در جای دیگری اعلام کرده با توجه به تجربه نرخ رشد منفی در کشور در حال حاضر ایجاد هر شغل به 400 میلیون تومان سرمایهگذاری نیاز دارد. معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزیر کار هم متوسط هزینه ایجاد یک شغل را 300 میلیون تومان ذکر کرده است.
با این مقدمه با بودجهای که مجلسی در نظر گرفته است، دولت میتواند امسال 57 هزار و 140 شغل با هزینه 70 میلیون تومان ایجاد کند. اما اگر هزینه ایجاد هر شغل 150 میلیون تومان باشد، میتوان 26 هزار 600 شغل جدید ایجاد کرد. اما آنچه آخرین اظهارنظر ربیعی است و با شرایط نرخ منفی اقتصادی دو سال گذشته همخوانی بیشتری دارد، هزینه 400 میلیون تومانی برای ایجاد هر شغل است که با بودجه مصوب مجلس میتوان 10 هزار شغل ایجاد کرد. اگر هم مبنا را اظهارنظر حسن طایی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دهیم میتوان 13 هزار و 330 شغل 300 میلیون تومانی برای افراد ایجاد کرد.
با این حساب در حالتی که به کمترین میزان برای ایجاد شغل نیاز است، میتوان 57 هزار و در بدترین حالت 10 هزار شغل ایجاد خواهد شد. اما نکته قابل توجه این است که آمارهای رسمی از بیکاری 2.5 میلیون نفری و آمارهای غیررسمی از بیکاری چهار تا پنج میلیون نفر خبر میدهد. یعنی در صورتی که کل بودجه چهار هزار میلیارد تومانی صرف ایجاد اشغال جدید شود و با فرض اینکه تعداد بیکاران 2.5 میلیون نفر باشد دولت تنها میتواند 2.28 درصد نیاز بیکاران را پوشش دهد. اما اگر مبنای تعداد بیکاران عدد پنج میلیونی اعلام شده توسط موسیالرضا ثروتی باشد این بودجه تنها میتواند برای 1.14 درصد تعداد کل بیکاران اشتغال ایجاد کند و اگر قرار باشد بار اشتغال تنها بر دوش بخش دولتی باشد، 98.86 درصد بیکاران همچنان باید در انتظار ایجاد بودجه جدیدی در سالهای آتی باشند.
بر این اساس اعتباری که مجلس برای اشتغال تصویب کرده، اعتباری بسیار اندک است که تنها جوابگوی کمتر از سه درصد متقاضیان فعلی ورود به بازار کار آن است. اما ذکر یک نکته ضروری است و آن اینکه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بارها اعلام کرده ایجاد اشتغال به نرخ رشد اقتصادی هفت تا هشت درصدی نیازمند است و آخرین نرخ رشد اقتصادی اعلام شده مربوط به 9 ماهه سال 93 است که بانک مرکزی آن را 3.7 درصد اعلام کرده است. البته ربیعی گفته است: برای اشغال 900 هزار نفری به رشد بالای هشت درصد نیاز داریم اما نگفته است آیا با نرخ رشد 3.7 درصدی فعلی میتوان امیدی به ایجاد اشتغال داشت یا نه؟
اما کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار کار پاسخ این سوال را به کرات داده و گفتهاند حداقل نرخ رشد اقتصادی برای ایجاد اشتغال، نرخهای بالای شش درصد است و با ارقام فعلی نمیتوان امیدی به ایجاد اشتغال داشت. حال مشخص نیست آیا بودجهای که مجلس تصویب کرده میتوان همان اشتغال 57 هزار نفری را هم ایجاد کند و آیا مشاغل پایدار است یا آنکه شرایط فعلی به گونهای است که در کنار مشاغلی که ایجاد میشود، مشاغلی هم از بین میرود؟

تعداد بیکاران 2.5 میلیون نفر فرض شده است.
افزایش بیماریهای ناشی از کار بدلیل عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشت کار در منطقه ویژه عسلویه
منابع آگاه در عسلویه از افزایش بیماریهای ناشی از کار در میان کارگران شاغل در این منطقه به دلیل بی توجهی در اجرای اصول و مقررات ایمنی و بهداشت کار خبر میدهند.
به دلیل جدی گرفته نشدن اصول ایمنی و بهداشت کار در منطقه ویژه عسلویه، روند ابتلا به بیماریهای ناشی از کار در این منطقه رو به افزایش است.
در مقایسه با حوادث ناشی از کار که تبعات آنی و مشهودی دارند، عوارض بیماریهای ناشی از کار با تاخیر ظاهر شده و حتی ممکن است کارگرانی در هنگام بازنشستگی با عوارض دوران کارشان مواجه شوند.
هرچند صنایع نفت و گاز به لحاظ ماهیتی در گروه صنایع آلاینده و غیر سبز جای دارند، اما با این حال اگر در منطقه عسلویه و یا مناطقی دیگر از این دست که محل اجرای پروژههای نفت و گاز است نظارتهای ایمنی و بهداشت کار و حفاظت فنی مخصوص این صنایع بصورت جدی رعایت شود میتوان روند بیماریهای شغلی را کنترل کرد.
تا همین چند سال پیش که اجرای پروژههای نفت و گاز به برخی شرکتهای خارجی واگذار شده بود این شرکتها بیشتر از مجریان پیمانکاران ایرانی خود را به اجرای استانداردهای ایمنی ملزم میکردند و به همین دلیل در آن زمان روند گسترش آلودگی در منطقه عسلویه کنترل شده بود.
به گفته منابع آگاه با توجه به نوع آلودگیهایی که در جریان احداث و بهرهبرداری از مجتمعهای نفت و گاز در منطقه عسلویه تولید میشود چندان دور از انتظار نخواهد بود که در آینده نزدیک یا دور شمار قابل توجهی از افرادی که هم اکنون به عنوان کارگر در این منطقه حضور دارند به عوارض تنفسی یا پوستی مبتلا شوند.
با توجه به اینکه فعالیت مجتمعهای نفت و پتروشیمی هم در زمان احداث و هم در زمان بهرهبرداری حجم قابل توجهی از آلودگی را در فضای باز تولید میکنند همه افراد حاضر در منطقه در معرض این آلودگیها قرار دارند و نمیتوان گفت که این عوارض تنها مختص به کارگرانی است بصورت مستقیم در ساخت یا بهره برداری از پروژهای خاص مشارکت دارند.
بخشی ازیک گزارش ایلنا بتاریخ19اردیبهشت
در عسلویه بیشتر کارگران تا نزدیک به ۱۶ ساعت در روز کار میکنند
ایمنی کارگران فدای سرعت پروژههای نفتی میشود
یک کارشناس ایمنی در منطقه عسلویه گفت: افزایش سرعت اجرای پروژههای نفت و گاز باعث شده است تا رعایت ایمنی کار جدی گرفته نشود.
به گزارش19اردیبهشت ایلنا،وی در این باره گفت: بصورت طبیعی وقتی بر سرعت اجرای پروژههای پالایشگاهی اضافه میشود، کارگران شاغل در این پروژهها باید بیشتر از حد معمول کار کنند.
وی بابیان اینکه هم اکنون در عسلویه بیشتر کارگران تا نزدیک به ۱۶ ساعت در روز کار میکنند؛ ادامه داد: این وضعیت یعنی کارگران ممکن است برای مدت نامعینی از حق قانونی مرخصی نیز محروم شوند.
به باور این مدرس ایمنی کار، افزایش ساعات شغلی در کنار مسائل دیگری همچون دوری از خانواده و شرایط آب و هوایی باعث میشود تا از کارایی نیروی کار کاسته شود.
وی با اشاره به رابطه مستقیمی که میان کاسته شدن از کارایی نیروی انسانی با افزایش وقوع حوادث کار وجود دارد توضیح داد: در چنین شرایطی هم پیمانکاران جزء و هم مدیران پروژههای بزرگ از کارشناسان ایمنی توقع دارند که در اجرای مقررات ایمنی چندان سخت گیری به خرج داده نشود.
این کارشناس ایمنی در این باره ادامه داد: بصورت مشخص وقتی قرار میشود تا سرعت اجرای پروژهای افزایش پیدا کند خواهناخواه به کارشناسان ایمنی به عنوان ترمز و سرعتگیر پروژه نگاه میشود و این در حالی است که کل بار مالی ناشی از اجرای مقررات ایمنی و حفاظت فنی نمیتواند از حداکثر ۵ درصد بارمالی پیش بینی شده برای پروژه بیشتر باشد.
به گفته وی در یکسوی ماجرا پیمانکاران و به ویژه پیمانکاران جزء قرار دارند که به لحاظ سازمانی در موقعیتی همتراز یا پایینتر از کارشناسان ایمنی قرار دارند و این گروه ممکن است در مواجه احتمالی با کارشناسان ایمنی که بصورت دورهای یا سرزده خواستار بازبینی شرایط ایمنی کار هستند ادبیاتی تند را اتخاذ کنند.
وی ادامه داد: در سوی دیگر ماجرا مدیران ارشد پروژههای بزرگ حضور دارند؛ این گروه که به لحاظ سازمانی در موقعیتی بالاتر از کارشناسان ایمنی هستند معمولا درخواست مشابهای با پیمانکاران را با لحن خودمانی و دوستانه مطرح میکنند.
وی با تقسیم بندی پروژههای نفت و گاز به دو گروه پروژههای در دست ساخت و دردست بهره برداری گفت: افزایش سرعت اجرای پروژه باعث میشود تا از یکسو در پروژههای در دست ساخت احتمال وقوع حوداث فیزیکی زیاد شود و از سوی دیگر و در پروژههای در دست بهره برداری نیز به دلیل وجود میعانات گازی شاهد وقوع حوادث دیگری مانند خفگی، آتش سوزی و... باشیم.
جان باختن 11کارگردرسال جاری درخراسان شمالی بدلیل حوادث کار
بهمن شاه ابراهیمی
با گذشت کمتر از دو ماه از سال 94 متاسفانه شاهد 11 مورد فوت ناشی از حوادث حین کار در خراسان شمالی بوده ایم که بیشتر آن از جانب شرکتها و پیمان کاران وابسطه به اداره برق بوده است. پیمانکاران شرکت برق با 6 کشته در 45 روز اول سال 94 بیشترین سهم را در مرگ و میر کارگران در حین کار داشته اند. چهار تن آنان که در 20 فروردین ماه در حادثهای جمعی در نیروگاه سیکل ترکیبی برق شیروان دچار مرگ شداند که البته حال نفر پنجم این سقوط نیز اصلا مساعد نیست و متاسفانه دچار قطعی نخاع و شکستگیهای متعدد در بدن و حتی برداشتن تحال وی شده است که الان نیز در بخشای سی یو بیمارستان امام علی شهرستان بجنورد بستری است. و یا در اواخر فروردین ماه نیز یه تن از پیمانکاران اداره برق شیروان در حالی که کمپرسی حمل مصالح در حال تخلیه بوده است به سیم برق گیر میکند و ایشان که دستشان بر روی بدنه ماشین بوده است دچار برق گرفتگی میشود و فوت میکنند و یا در آخرین حادثه منجر به فوت مربوط به این اداره آقای “علی رحیمی” اپراتور و راننده جرثقیل در اثر واژگونی جرثقیل در حین کار فوت میشود. در مجموع این موارد مربوط به شرکت برق تنها و تنها میتوان واحد hse یا همان”واحد ایمنی و بهداشت” اداره برق این استان را مقصر شمرد که با کم کاریها و نیاوردن فشار به پیمانکاران برای بالا بردن سطح ایمنی در کارگاههای مربوط به این اداره به دلیل پایین آوردن هزینههای جانبی کارگاه و بخصوص برای سرعت در انجام کار از پیگیری مسائل ایمنی خوداری کرده اند. بطور مثال سقوط از ارتفاع کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی برق شیروان فقط به دلیل وارد نکردن بولتهای مهار قالب از شرکت تولید کننده در اروپا می باشد. اگر پیمانکار به جایی استفاده از نمونه داخلی که بدون هیچ گونه استانداردی در تراشکاریها تولید میشود مانند همیشه از نمونههای استاندارد، قابل اعتماد و اصلی استفاده می کرد ما امروز شاهد از دست دادن این چهار کارگر نبودیم.
در حادثهای که در 15 اردیبهشت ماه امسال در اسفراین رخ داد اگر اصرار کارفرما بر اجرای هرچه سریع تر پروژه حتی در شرایط بارانی و نداشتن حداقل لوازم ایمنی مانند کفش نبود ما هم شاهد خبر فوت یک کارگر زحمتکش نبودیم. براستی چگونه است که خون کارگران در بین خصوصی سازیها و رد بدل پولهای کلان بین شرکتها و کوچک کردن دولت با هدف ثروتمند شدن حاکمین و انباشت هرچه بیشتر سرمایه در جیب سرمایه داران و آقازادههایشان با از هم پاشیدگی و ناکارآمد کردن واحدهای ایمنی به زمین میریزد؟ جز این است که از ایمنی و جان کارگران می زنند و می دزدند تا سود بیشتری به جیب سرمایهداران و مقامات برود؟
این ناکار آمدی نه تنها در مسائل مربوط به حفظ ایمنی و بهداشت کارگران است بلکه ریشه در آموزش ندادن مسائل و موارد ایمنی میباشد. در هفته گذشته در شهر “ایور” که جزء توابع شهرستان “گرمه” در استان “خراسان شمالی” می باشد یک مغنی، شاگردش و صاحب کار به دلیل خفگی توسط گاز “متان” موجود در چاه فاضلاب دچار مرگ شده اند. شرح حادثه به این گونه بوده است که مغنی برای باز کردن مسیر لوله گذاشته شده به درون چاه میرود که در اثر گاز گرفتگی به پایین می افتد. شاگرد وی که در بالای چاه بوده برای نجات جان او به داخل چاه میرود که او هم دچار خفگی میشود و صاحب کار با دیدن این صحنه به خیال آن که آنان در فضولات خفه شدهاند با بستن طناب به کمرش به داخل چاه میرود که متاسفانه وی نیز دچار خفگی و مرگ می شود. چرا باید با ندادن آگاهی لازم در مورد شیوع کار و رعایت موارد ایمنی حین کار شاهد چنین مرگهایی باشیم. در مملکتی که با یک سخنرانی از طرف رهبر، همه توان تبلیغی و ارگانهای دولتی به تبلیغ بچهدار شدن می پردازند آیا امکان آن وجود ندارد که آموزش و رشد تکنیکی و ایمنی کارگران ایران در دستور کار قرار بگیرد؟
در انتها باید بیان شود این 9 مورد مرگ نمونه هایی از یازده مرگ 45 روز ابتدایی امسال در خراسان شمالی میباشد. مرگ هایی که تماما به دلیل خود خواهیهای سرمایه داران برای کسب سود بیشتر، نبود آموزش و انجام ندادن امور مربوط به ایمنی در کارگاهها رخ داده است.
نوزدهم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
******************
اخباروگزارشات کارگری18اردیبهشت1394( ویژه اعتراض سراسری 17اردیبهشت فرهنگیان)
- تجمع اعتراضی معلمان شهرستان های سقزوبانه ومنطقه ی زیویه
- تجمع اعتراضی معلمان در اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی
- تجمع بیش از2هزارمعلم مقابل ادراه کل آموزش و پرورش اصفهان
- معلمان مشهد سکوت راشکستند
- تجمع اعتراضی فرهنگیان شاغل و بازنشسته نوشهر
- تجمع اعتراضي جمعي از معلمان درقم
- تجمع اعتراضی معلمان استان البرز
- عدم استقبال فرهنگیان مراوه تپه از جشن روز معلم در مراوه تپه
تجمع اعتراضی معلمان شهرستان های سقزوبانه ومنطقه ی زیویه
به گزارش رسیده امروز پنجشنبه 17 اردیبهشت جمعی از معلمان شهرهای سقز و بانه و منطقه ی زیویه درمقابل اداره آموزش وپرورش سقز در اعتراض به وضعیت معیشتی خود تجمع نمودند.
تجمع کننده گان درقطعنامه ای که توسط یکی ازمعلمین خوانده شد ضمن درخواست آزادی معلمان زندانی بر افزایش حقوق و رفع تبعیض از معلمین نسبت به دیگر کارکنان دولت و پایان دادن به دستگیری معلمان تاکید نمودند. همچنین آنان اعلام نمودند تا رسیدن خواسته هایشان در روزهای آینده به تجمعاتشان ادامه خواهند داد. این تجمع در ساعت 12 ظهر به پایان رسید . تعداد شرکت کنندگان حدود 400 نفر تخمین زده می شود.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
17 اردیبهشت 1394
تجمع اعتراضی معلمان در اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی
جمعی از معلمان مقاطع مختلف مدارس تبریز با تجمع در مقابل اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی خواستار تحقق مطالبات خود شدند.
ایرنا-17اردیبهشت:تعداد معلمان حاضر در این اجتماع که حدود ۴۰۰ نفر تخمین زده می شد روز پنجشنبه با در دست داشتن نوشته هایی خواهان عدالت، بهبود معیشت، تکریم جایگاه معلمان ، طرح هماهنگ سازی و تشکیل مجلس نمایندگان معلمان در هر استان شدند.
همچنین برخی از والدین دانش آموزان نیز با حمل پلاکاردهایی با عنوان ' معلم بدون دغدغه برای فرزندان مان می خواهیم ' در کنار معلمان حضور داشتند.
معلمان همچنین با تاکید بر لزوم اصلاح دریافتی فرهنگیان بازنشسته، خواستار بهبود وضعیت معیشتی کارکنان بازنشسته آموزش و پرورش شده اند.
تجمع بیش از2هزارمعلم مقابل ادراه کل آموزش و پرورش اصفهان
دریافتی:در روز 17 اردیبهشت حدود بیش از دو هزار نفر از معلمان در اصفهان در اعتراض به وضعیت معیشتی، تهدید فعالین معلمان به زندان، آزادی فعالین معملی زندانی، همسان سازی حقوق ها، دخالت در تدوین متون درسی، استاندارد سازی ساختمان های مدارس فرسوده شده و غیر ایمنی و ده ها خواسته دیگر در مقابل ادراه کل آموزش و پرورش تجمع کردند.
حدود بیش از ده نفر از مزدوران دولتی که قصد برهم زدن این تجمع را داشتند، بلند گو ها را قطع کرده و به طرف سخنران کفش پرتاب کردند اما با هوشیاری تجمع کنندگان این ده نفر مجبور به ترک تجمع شدند.
معلمان مشهد سکوت راشکستند
دریافتی:معلمان مشهد با حضور چندهزار نفری خود ، با شعار« وزیر بی لیاقت استعفا استعفا » ، « معلم زندانی آزاد باید گردد»و « اتحاد اتحاد » سکوت خود را شکستند و با ذکر جمیل از یاد و خاطره همکاران دربند خویش خواهان آزادی و لغو احکام قضائی صادر شده بر علیه فعالان صنفی توسط قوه قضائیه گردیده و با زدن کف و دست بمدت 10 دقیقه که از بین بانوان شروع شد ه بود بر خواسته های خود تأکید کردند .
شکست سکوت از آن جا آغاز گردید که نیروی انتظامی با نصب پرده و درج مطلبی از قبل با مضون «معلمی عشق است و اگر به عنوان شغل به آن نگاه می کنید به دنبال کار دیگری بروید » در جلوی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی هیجان معلمان را بر انگیخت . در پی این مسئله تجمع کنندگان با الصاق عکس معلمان زندانی و پلاکاردهائی مبنی بر مطالبات مدنی بر روی پرده فوق هشدار خود را متذکر شدند . پس از این برخورد دو نفر از افسران نیروی انتظامی با همراهی فردی دیگر اقدام به کندن عکسها و پلاکاردها نمودند که با برخورد و اعتراض شدید آقای جواد لعل محمدی از فعالین کانون صنفی معلمان ایران مواجه گردیده و مجبور به جمع آوری پرده خود شدند .
در حدود ساعت یازده و تجمع حداکثری معلمان مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با حضور در بین معلمین نزدیک به 5 دقیقه از همدلی دست خالی دولت صحبت به میان آورد و فرهنگیان را به داخل ساختمان اداری دعوت کرد . پس ازرفتن مدیر کل تعدادی از مسئولین اداره با همراهی افرادی منصوب به کانون صنفی دعوت خود را تکرار و نسبت به هدایت معلمان به داخل ساختمان اقدام نمودند که با برخورد مجدد آقای لعل محمدی و آقای خواستار مسئول کانون صنفی معلمان مشهد مواجه و آقای خواستار با رفتن بر روی سکو از کلیه فرهنگیان خواستند که هشیار باشند و فریب بازی های مرسوم را نخورند و از حقوق معلمان زندانی خود دفاع کنند .
آقای خواستار که مورد تشویق شدید تجمع کنندگان قرار گرفته بود گفت « من در سالهای گذشته در طبقه دوم همین اداره محاکمه شدم و آقایان در هم دستی با دستگاه قضا آن چه را که به نا حق بود در حق بنده و همکارانم صورت دادند . وی همچنین گفت : رسول بداقی بالغ بر 6 سال از عمر خود را در زندان گذرانده و اکنون که نوبت به آزادی ایشان رسیده است پرونده سازی مجدد برای ایشان و دیگر همکارانی که دارای حکم تعلیقی هستند آغاز گردیده است .به دنبال این سخنان معلمان با شعار « زندانی سیاسی آزاد باید گرددد و معلم زندانی آزاد باید گردد» و همچنین «اتحاد، اتحاد» و « وزیر بی لیاقت استعفا ، استعفا» خواهان رسیدگی دولت به وضعیت معلمان زندانی ، تحول آموزش و پرورش و رفع تبعیض بین این وزارتخانه با دیگر وزارتخانه ها شده و بانوان حاضر در تجمع با شروع کف و دست که همه گیر شد تا 10 دقیقه بر خواسته های خود تآ کید کردند .
آن چه در این میان حائز تذکر و اهمیت است حضور بی نظیر فرهنگیان ، تعدادی از دانش آموزان دبیرستان ها و خانواده های معلمین در بین تجمع کنندگان است.
تجمع اعتراضی فرهنگیان شاغل و بازنشسته نوشهر
بلاغ-18اردیبهشت:فرهنگیان شاغل و بازنشسته نوشهری با حضور در مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان، با ارائه بیانیهای درباره وضعیت معیشتی، رفاهی و تبعیض فوقالعاده حقوق و مزایای آنان با سایر کارکنان دولت، از مسئولان کشور خواستار پیگیری این موضوع شدند.
تجمع اعتراضي جمعي از معلمان درقم
در پایان این تجمع از همه معلمان خواسته شد تا سی و یک اردیبهشت برای پیگیری مطالباتشان در محل اداره کل آموزش و پرورش استان قم تجمع کنند .
جمعی از معلمان قمی امروز با تجمع در محل اداره کل آموزش و پرورش استان قم توجه ویژه دولت به مطالبات فرهنگیان را خواستار شدند.
واحدمرکزی خبر-17اردیبهشت: در این تجمع اعتراضی که تعداد آنها به حدود صدو پنجاه نفر می رسید اعلام کردند: حضور آنها به دور از هر گونه فعالیت سیاسی است و به هیچ کدام از جناحهای کشور وابستگی ندارند و فقط مطالبات قانونی و صنفی خود را خواستار هستند.
معلمان معترض گفتند:رفع تبعیض های حقوقی و صنفی بین فرهنگیان و سایر کارکنان دولتی ، احقاق حقوق مالی و رفاهی و دارابودن تشکیلات صنفی مهمترین مطالبات خود اعلام کردند.
همچنین تغییر وزیر آموزش و پرورش ،پرداخت حقوق بازنشستگان مطابق با نظام هماهنگ پرداخت کشوری ،مخالفت با خصوصی سازی مدارس، توجه به فضاهای آموزشی و بازسازی مدارس فرسوده، تبدیل وضعیت معلمان حق التدریسی، از دیگر خواسته های آنان اعلام شد.
در پایان این تجمع از همه معلمان خواسته شد تا سی و یک اردیبهشت برای پیگیری مطالباتشان در محل اداره کل آموزش و پرورش استان قم تجمع کنند .
چهارده هزار و هشتصد معلم مقاطع مختلف تحصیلی در مدارس قم فعالیت دارند .
تجمع اعتراضی معلمان استان البرز
جمعی از معلمان استان البرز در اعتراض به پایین بودن حقوق و مزایای خود در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان البرز تجمع کردند…
تیتر1-18اردیبهشت:روز پنج شنبه ۱۷ اردیبهشت معلمین سرار کشور در اعتراض به آنچه که پایین بودن حقوق و مزایا عنوان شده در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان ها و مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
عدم استقبال فرهنگیان مراوه تپه از جشن روز معلم در مراوه تپه
اترک-18اردیبهشت:جشن روز معلم در مراوه تپه با حضور یک سوم معلمان برگزار گردید.
طبق شنیده ها ، این جشن قرار بود در سالن کوثر برگزار گردد که مکان آن به سالن شهید آوینی تغییر کرد.
قرار بود این مراسم در یک روز کاری مدارس (چهارشنبه)و با حضور تمامی معلمان برگزار گردد.
البته مراسم برگزار گردید ولی آنچه در عکسهای این مراسم در سایت فرمانداری برمی آید ، حضور همه فرهنگیان در این مراسم دیده نمی شود و شاید باید گفت حدود یک سوم از معلمان آموزش و پرورش شهرستان در این مراسم حضور داشته اند.
هیجدهم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
*****************
ضمیمه اخباروگزارشات کارگری17اردیبهشت1394ویژه اعتراض سراسری 17اردیبهشت فرهنگیان
- تجمع اعتراضی معلمان در ایران
- سرنوشت ٨ معلم بوکانی پس از احضار به ادارهی اطلاعات نامعلوم است
- گزارشی ازتجمع معلمان مقابل مجلس
- گزارشی از تجمع معلمان همدان
- تجمع و تحصن معلمان نواحی مختلف ممسنی استان فارس
- تجمعات اعتراضی معلمین دراستان کردستان
- تجمع معلمان مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین
- تجمع معلمان مقابل درب اداره آموزش پرورش شهرستان بوشهر
- تجمع جمعی از معلمان تبریزی در مقابل اداره آموزش و پرورش استان
معرفی افراد حق طلب به نیروی انتظامی زیبنده این سازمان نیست
- برای چندمین بار متوالی تجمع اعتراض آمیز معلمان اردبیل برگزار شد
- تجمع چندهزارنفره معلمان درمشهد
- تجمع معلمان مقابل آموزش و پرورش خراسان رضوی
- برای چندمین بار تجمع سکوت فرهنگیان سیستان و بلوچستان برگزار شد
- تجمع اعتراضی معلمان بروجرد
- قطعنامهی پایانی «تجمع سکوت» فرهنگیان سراسر ایران
- گزارش تصویری از اعتراض سراسری 17اردیبهشت فرهنگیان:
تجمع اعتراضی معلمان در ایران
معلمان در ایران در در دی و اسفند ماه سال 1393 و همچنین در فرودین 1394 اعتراضات گسترده ای را در اعتراض به افزایش 14 درصدی حقوق شان و همچنین آزادی معلمان در بند را سازمان دادند. معلمان همچنین در این اعتراض ها خواستار دخالت در تدوین متون درسی، اجرای استاندارد های بین المللی در مدارس، به رسمیت شناختن اعتراض، تجمع و تشکل مستقل، مجمع عمومی، علیه خصوصی سازی مدارس، حقوق مکفی برای معلمان بازنشسته، تبدیل وضعیت قراردادی و پیمانی معلمان به قرارداد دائم شدند.
از آنجا که دولت هر تجمعی را از طرف معلمان در روز 12 اردیبهشت روز معلم ممنوع اعلام کرد بوده بود کانون صنفی معلمان 17 اردیبهشت را برای اعتراض عمومی اعلام کرد. معلمان هم به عنوان بخشی از طبقه کارگر در ایران که نیروی کار آینده همین نظام سرمایه داری به غایت ارتجاعی را پرورش می دهند در این روز در اکثر شهرهای ایران با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض خود را علیه سیاست های ضد کارگری، این نظام اعلام کردند. از جمله خواست های معلمان آزادی رسول بداقی، محمود قربانی و علیرضا هاشمی می باشد.
ستاررحمانی-17اردیبهشت
سرنوشت ٨ معلم بوکانی پس از احضار به ادارهی اطلاعات نامعلوم است
از سرنوشت ٨ معلم احضار شده به ادارهی اطلاعات بوکان اطلاعی در دسترس نیست.
به گزارش 17اردیبهشت کُردپا، روز دوشنبه چهاردهم اردیبهشتماه، اداره اطلاعات بوکان ٦٠ تن از معلمان مدارس بوکان را احضار کرد.
درپی احضار معلمان به اداره اطلاعات بوکان، ٨ تن از معلمان بوکانی بازداشت و تاکنون در بازداشتگاه ادارهی اطلاعات این شهر بسر میبرند.
براساس این گزارش،هویت معلمان بازداشت شده سلمان امام زنبیلی، جمال معینی، بهزاد کریمی، فواد شریعتپناه، مولود خوانچهزرد، رحمان انباز، رحیم خالندی و هژیر قهرمانی اعلام شده است.
یک منبع مطلع گفت: حراست ادارهی آموزش و پرورش بوکان نیز با احضار شماری از فرهنگیان، از آنان تعهد کتبی گرفته که در تجمع سراسری معلمان شرکت نکنند.
این منبع افزود: هدف از احضار معلمان به حراست ادارهی آموزش و پرورش و ادارهی اطلاعات بوکان، تهدید معلمین جهت ممانعت از شرکت در تجمعات اعتراضی میباشد.
گزارشی ازتجمع معلمان مقابل مجلس
گزارشی از تجمع معلمان تهران/ هفدهم اردیبهشت ماه
محمد حبیبی، عضو کانون صنفی معلمان
امروز در تهران به دعوت کانون صنفی معلمان و شورای هماهنگی تشکل های صنفی، از ساعت ده صبح معلمان وفرهنگیان در مقابل مجلس، دست به تجمع سکوت زدند
در این تجمع که معلمانی از تهران ،شهرستانهای استان تهران واستان البرز حضور داشتند معلمان بادر دست داشتن پلاکاردهایی نسبت به وضعیت معیشتی و آموزشی اعتراض کردند
در این تجمع در حدود پنج هزار معلم حضور داشتند که حضور بانوان بسیار چشمگیر بود. و درپایان با قرائت قطع نامه پایانی توسط یکی از بانوان معلم، تجمع در سکوت وارامش به پایان رسید.
خط فقریک میلیون حقوق ما سه میلیون ،معلمان از تبعیض بیزارند و از فرق می نالند.خصوصی سازی وکالایی کردن آموزش را متوقف کنید و معلمان زندانی را آزاد کنید، اصلی ترین شعارهای این تجمع بود.
گر چه مطالبات اصلی معلمان در این تجمع رفع تبعیض حقوقی وافزایش دستمزد و بیمه کارا بود، امامعلمان نسبت به وضعیت ناکارامد اموزشی و کمبود امکانات در مدارس و سیاستهای خصوصی سازی نیز معترض بودند.
منبع:حقوق معلم وکارگر
گزارشی از تجمع معلمان همدان
رضا مسلمی، عضو کانون صنفی معلمان همدان
قبل از ساعت ده امروز صبح،همکارا ن از شهر همدان و شهرستان های تابعه در داخل حیاط اداره ی کل گرد هم آمده بودند تا ندای حق طلبی خود را به گوش مسئولین برسانند، رفته رفته حضور همکاران بیشتر و پررنگ تر میشد ، در این میان حضور همکاران خانم بسیار پررنگ تر از تجمع های قبل بود ، این تجمع مانند سایر نقاط کشور در سکوت کامل و با شکوه بسیار برگزار گردید. در این تجمع، پلاکارد هایی با مضمون اعتراض به پایین بودن حقوق و مزایا، تبعیض موجود در سیستم پرداخت ها و مشکلات بازنشستگان در دست معلمان به چشم میخورد. همچنین معلمان با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواستار آزادی معلمان دربند(بداقی,باقری,هاشمی) شدند.
در این تجمع طومار هایی خطاب به رئیس محترم جمهور و رئیس محترم قوه ی قضاییه به امضای شرکت کنند گان رسید . در پایان حلقه ی اتحادی سمبلیک توسط تمامی شرکت کنندگان، بسیار تاثیر گزار و پرشور شکل گرفت.
در پایان، پس از توزیع متن قطعنامه ی پایانی ، تجمع راس ساعت دوازده به پایان رسید.
منبع:حقوق معلم وکارگر
تجمع و تحصن معلمان نواحی مختلف ممسنی استان فارس (هفدهم اردیبهشت)
احمد کشاورزی، ممسنی فارس
تجمع گسترده ای از معلمان نواحی مختلف ممسنی فارس در جلوی آموزش و پرورش نورآباد ممسنی امروز(هفدهم اردیبهشت) برگزار گردید این تجمع از ساعت 9 صبح شروع و تا ساعت 12 ادامه داشت شعارهائی در این تجمع داده شد. عبارت بودند از:
معیشت و منزلت حق مسلم ماست
معلم بیدار است از تبعیض بیزار است
بجای پس انداز – زندگی قسطی گشته
معلم زندانی آزاد باید گردد
بداقی- باقری- هاشمی آزاد باید گردند
در این تجمع که تا ساعت 12 ادامه داشت چند نفر از معلمان صحبت کردند از جمله آقای گودرز شفیعیان که از اعضای کانون صنفی معلمان و نیز کانون فرهنگیان فارس بود. ایشان باز از مسئله معیشت ومنزلت که از اساسی ترین مطالبات معلمان می باشد صحبت کرد،وی باز بر رفع تبعیض حقوقی بین حقوق بگیران تأکید کرد. همچنین وی به فیلتر شدن سایتهای حقوق «معلم و کارگر» و «کانون صنفی معلمان» اعتراض کرد که مورد تأئید معلمان قرار گرفت. همچنین بر حمایت از حقوق بازنشستگان و پایین بودن حقوق آنها اشاره کرد و از اینکه بازنشسته را به مشابه کسی که از رده خارج گشته و ظرف یکبار مصرف و .. پنداشته نگردد و خواستار استفاده از علم و تجربه پیشکسوتان گردید… همچنین به خصوصی سازی و به خصوص خصوصی سازی در آموزش و پرورش اشاره کرد. در آخر ایشان خواهان ایجاد فضایی مطبوع- علمی- پژوهشی و انسانی و فاصله گرفتن از فضای ایدئولوژیک در آموزش و پرورش گردید. در پایان همه معلمان بر خواسته های ذکر شده متفق القول بودند و در ساعت 12 تجمع پایان یافت.
منبع:حقوق معلم وکارگر
تجمعات اعتراضی معلمین دراستان کردستان
در شهرهای استان کُردستان، امروز پنجشنبه هفدهم اردیبهشتماه، معلمان و فرهنگیان بار دیگر در اعتراض به عدم تحقق مطالبات خود در مقابل ادارات آموزش و پرورش دست به تجمعات اعتراضی زدند.
"تضعیف فرهنگیان، تخریب فرهنگیان"، "سکوت ما بلندتر از فریاد ماست"، "معلم بیدار است از تبعیض بیزار است" از شعارهای معلمان در این تجمعات اعتراضی بوده است.
معلمان در شهرهای قروه، ایلام، بوکان، کرمانشاه، ارومیه، سقز، سنندج و مریوان در مقابل ادارات آموزش و پرورش با برگزاری تجمعات اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
همچنین فرهنگیان شهرستانهای اشنویه و سردشت برای اعلام اعتراض خود در تجمعات ارومیه شرکت کردهاند.
معلمان معترض خواستار افزایش دستمزدها، بهبود وضعیت معیشتی و رفع تبعیض حقوقی بین خود و سایر کارمندان دولت هستند.
منبع:کردپا-17اردیبهشت
تجمع معلمان مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین
صبح قزوین-17اردیبهشت: معلمان در سومین تجمع سکوت خود مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین تجمع کردند.
تجمع معلمان مقابل درب اداره آموزش پرورش شهرستان بوشهر
همکلاسی-17اردیبهشت:معلمان پنجشنبه از ساعت 10 صبح مقابل درب اداره آموزش پرورش شهرستان بوشهر دست به تجمع زدند که این تجمع بدون پاسخگویی مسئولان امر ادمه پیدا کرد و تعدادی از فرهنگیان بوشهر تا ساعت 12 ظهر در محل تجمع حضور داشتند.
علی محمدی یکی از فرهنگیان حاضر در تجمع گفت: مشکل فرهنگیان تبعیضی است که بین معلمان و کارمندان دیگر ادارات دولتی وجود دارد.
وی افزود: شغل معلمی از سختی بیشتری نسبت به فعالیت کارمندان در برخی ادارات دیگر برخوردار است ولی متاسفانه حقوق و مزایای کمتری به آنان ارائه می شود.
این فرهنگی حاضر در تجمع گفت: اگر دولت واقعا بوجه ندارد باید برای همه اقشار و ادارات دولتی این گونه باشد، چرا فقط بین معلمان کم است و تبیض قائل می شوند.
وی با اشاره به وعده های مسئولین یادآور شد: مسئولین به هیچ یک از وعده هایی که به ما داده اند عمل نکرده اند.
این معلم بوشهری ادامه داد: معاون مدیرکل اداره آموزش پرورش در تجمع قبل حاضر شد و قول داد که مطالبات فرهنگیان تا اول اردیبهشت پرداخت شود، ولی متاسفانه امروز 17 اردیبهشت است و هنوز خبری از پرداخت حقوق ها نیست.
محمدی بیان کرد: معلمان موقعی که دغدغه معیشت داشته باشند نمی توانند با انگیزه سر کلاس حاضر شوند.
تجمع جمعی از معلمان تبریزی در مقابل اداره آموزش و پرورش استان
معرفی افراد حق طلب به نیروی انتظامی زیبنده این سازمان نیست
آناج-17اردیبهشت:از ساعتی قبل بیش از 300 معلم اداره کل آموزش و پرورش استان مقابل این اداره کل تجمع کرده اند.
این گزارش حاکی است؛ تجمع کنندگان، پلاکاردهایی با شعار های " معرفی افراد حق طلب به نیروی انتظامی زیبنده این سازمان نیست"، خط فقر سه میلیون، حقوق ما یک میلیون"، "مجلسیان را گر بود دغدغه ملت، تعلیم و تربیت را نکنند وجه المصالحه ریاست!"، "معلم به پا خیر، برای رفع تبعیض" و... در دست دارند و به حقوق کم خود معترض می باشند.
گفتنی است؛ یکی از معلمان معترض با بیان اینکه افزایش مبلغ سنوات چندین دهم مقدار تورم می باشد، اظهار کرد: قدرت خرید معلمان بسیار کم است و استفاده از رفاه و آسایش بر ما حرام شده است.
وی ادامه داد: هزینه بیمه های درمانی 300 درصد افزایش یافته است و این مقدار افزایش هم از حقوق ما کم می شود.
این معلم اداره کل آموزش و پرورش استان در خاتمه بیان کرد: از اول سال حقوق معلمان 14 درصد افزایش یافته است که 3 درصد این افزایش به خزانه دولت واریز می شود.
برای چندمین بار متوالی تجمع اعتراض آمیز معلمان اردبیل برگزار شد
آذر سلام-17اردیبهشت:صبح امروز معلمان اردبیل برای چندمین بار طی چند روز گذشته در مقابل درب اصلی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل تجمع اعتراض آمیز نسبت به تبعیض در حقوق دریافتی برگزار کردند.
برای چندمین بار پیاپی معلمان شهرستان اردبیل نسبت به خواسته هایشان در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل تجمع آرام برگزار کردند.
در این تجمع نیز معلمان خواستار رفع تبعیض در پرداخت حقوق معلمان با سایر کارمندان ادارات شدند.
تجمع چندهزارنفره معلمان درمشهد
دریافتی: شرکت کنندگان در مشهد بین 2500 تا 3000 نفر تخمین زده می شود. در تجمع استان خراسان شعار بر کناری رئیس آوزش و پرورش و آزادی معلمان در بند داده شد.
تجمع معلمان مقابل آموزش و پرورش خراسان رضوی
آنا-17اردیبهشت:جمعی از فرهنگیان مشهد امروز پنجشنبه با طرح مطالبات صنفی خود، مقابل سازمان آموزش و پرورش تجمع کرد.
برای چندمین بار تجمع سکوت فرهنگیان سیستان و بلوچستان برگزار شد
نی زار-17اردیبهشت : همزمان با سراسر کشور فرهنگیان استان تجمع سکوت در اداره کل استان سیستان و بلوچستان برگزار نمودند.
از نکات قابل توجه این تجمع حضور گسترده رسانه های منطقه و بانوان و فرهنگیان بازنشسته بود.
تجمع اعتراضی معلمان بروجرد
روزهای بروجرد-17اردیبهشت:همزمان با سراسر کشور تجمع اعتراضی معلمان در بروجرد نیز برگزار شد.
این تجمع آرام صبح روز پنج شنبه در مقابل آموزش و پرورش بروجرد و با قرائت قعطنامه به پایان رسید.
قطعنامهی پایانی «تجمع سکوت» فرهنگیان سراسر ایران
به نام خداوند جان و خرد
امروز ما فرهنگیان استان ………….، هماهنگ با معلمان سراسر ایران، گرد هم آمدهایم تا ندای مظلومیت خود را با سکوت فریاد کنیم و بر سالهای متمادی تبعیض و بیعدالتی اعتراض نماییم و مسؤلان مملکت را به عمل به وعدههای پیشینشان دعوت کنیم.
حرکت عدالتخواهانهی ما حرکتی کاملاً صنفی و معطوف به احقاق حق و رفع تبعیض است. لذا هیچ جریان سیاسی، چه در داخل کشور و چه در خارج از مرزهای مملکت، حق مصادرهی آن و سیاسی جلوهدادنش را ندارد.
فرهنگیان کشور هیچگاه در صدد ایجاد بحران و تقابل نبودهاند و خواستههای برحقّ خود را از مسئولان عالیرتبهی کشور مطالبه میکنند.
طبیعی است اقدام عینی و عملیِ مسئولان به همگرایی و دلبستگیِ بیشتر فرهنگیان و مسئولان خواهد انجامید. در صورتی که سیاستهای کشور در حوزهی آموزش و پرورش همچنان ناکارآمد باقی بماند و رویکردها معطوف به وعدههای بیعمل و ادامهی روند تبعیضآمیز و بیعدالتی باشد، نباید انتظار آرامش از جامعهی فرهنگیان داشت.
تجربه نشان داده هیچگاه برخوردهای قهری با خواستههای برحقّ و منطقیِ فرهنگيان چارهی کار نبوده و نیست، چرا که این زخم کهنه پس از چند صباحی، بار دیگر سر باز خواهد کرد و مسأله همچنان خود را نمایان خواهد ساخت. لذا از مسئولان محترمِ اجرایی و قضایی درخواست میکنیم برای یکبار هم که شده، نه از موضع قدرت، که از موضع واقعبینی و منطق با خواستهی معلمان برخورد کنند و حضور منحوس تبعیض و بیعدالتی را از چهرهی معصوم فرهنگ این سرزمین بزدایند تا افقهای روشنِ تعالی، پیشرفت، همگرایی و همدلی نمایان گردد.
اهمّ خواستههای فرهنگیان شاغل و بازنشسته را، که کاملاً روشن، قابلِ فهم، منطقی و قانونی است و بارها اعلام گردیده، به شرح زیر اعلام میداريم:
1-بهبود معیشت و افزایش حقوق به بالاتر از خط فقر برای عموم فرهنگیان شاغل و بازنشسته با اجرای کامل و دقیق قانون مدیریت خدمات کشوری، به گونهای که فرهنگیان کشور از همهی حقوق و مزایایی که سایر کارکنان دولت برخوردارند، بی هیچ تبعیضی، برخوردار گردند.
چرا این دولت، همانند دولت قبل، از اجرای درست قانون مدیریت خدمات کشوری که قرار بود تبعیضها را از میان بردارد، طفره میرود و آشکارا حقوق مسلّم میلیونها فرهنگی و خانوادهی آنها را تضییع میکند؟ مستثنی کردن فرهنگیان از حداقلهای ممکن، مثل مصوبهی 2941ت 50071 (تاریخ 20/01/1393) هیأت محترم وزیران در موضوع فوقالعادهی شغل و اجرای ناعادلانه و ناقص آن برای فرهنگیان، همچنین پرداخت بیش از دوازده فقره بند مالی، با عناوین مختلف، در فیش و خارج از فیش حقوقیِ سایر ادارات و محروم کردن معلمان کشور از آن بندها، بر مبنای کدام منطق و قانونی قابل توجیه است؟
2-آزادی معلمان زندانی، آقایان رسول بداقي و محمود باقری، خواست مؤکّد جامعهی فرهنگیان کشور است.
این عزیزان فرهنگیان کشور را در اعتراضات صنفی نمایندگی کردهاند و زندانی نمودن آنها، که با انتقاد خود در راستای اصلاح اوضاع آموزش و پرورش قدم برداشتهاند، موجبات تألم خاطر و آزردگی معلمان کشور را فراهم ساخته است.
3-برقراری یک نوع بیمهی درمانی مؤثر، کارآمد و فراگير، با حق بیمهی معقول و منطقی.
4-همسانسازی حقوق با سایر کارکنان دولت پیش از طرح رتبهبندی. طرح رتبهبندی زمانی مورد پذیرش و تأیید جامعهی فرهنگیان کشور قرار خواهد گرفت که ابتدا طبق قانون مدیریت خدمات کشوری، همسانسازیِ حقوق با سایر کارکنان دولت محقق شود، سپس این طرح مانند امتیازی برای فرهنگیان در مقایسه با سایر کارکنان دولت در نظر گرفته شود.
5-رویکرد صدا و سيما نسبت به جامعهی معلمان کشور، به شدت مورد انتقاد این قشر عظیم است.
رسانهی ملی با رسانهای کردن و بزرگنماییِ قلیل مطالبات معوقهی تعدادی از فرهنگیان، در صدد زیادهخواه جلوه دادن معلمان کشور است. این رسانه با وجود پوشش خبریِ کامل اعتراضات معلمان سایر کشورها، معمولاً در برابر اعتراضات صنفیِ معلمان ایران سکوتی معنادار اتّخاذ میکند تا پیام معلمان کشور، که رفع تبعیض و برقراریِ عدالت در حقوق و مزایا بین فرهنگیان و دیگر کارکنان دولت است، به گوش مخاطبان نرسد.
طبیعی است ادامهی چنین سیاستی به گریزِ بیش از پیش مخاطب از رسانهی ملی منجر خواهد شد.
6-در سالهای گذشته، بسیاری از نمایندگان مجلس که در برابر هر ستمی در حق فرهنگیان سکوت معنادار و جانبدارانه از دولت قانونگریز قبل در پیش گرفته بودند، همچنین با بیتوجهی به درخواستهای گستردهی فرهنگیان کشور، به جناب آقای نجفی رأی اعتماد نداند، هم اینک با دستاویز قرار دادن تبعیض در حقوق و مزایا بین فرهنگیان و سایر کارکنان دولت، به میدان آمده و در صدد احیای وجههی خود برای انتخابات و حاکمیت جریانات سیاسی خود در مجلس آینده هستند. البته در این میان، حساب نمایندگانی که صادقانه از حقوق فرهنگیان دفاع کردهاند، جدا و نزد معلمان کشور محفوظ است.
کانونهای صنفی معلمان، فارغ از دغدغهی جناحبندیهای سیاسیِ نمایندگان مجلس، حقوق پایمال شدهی مادی و معنوی فرهنگیان کشور را مطالبه میکنند و رویکردهای سیاسیکارانه در خصوص مشکلات جامعهی فرهنگیان را محکوم میکنند. بدیهی است که ما به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد حق و حقوق معلمان کشور وجهالمصالحهی نمایندگان مجلس و دولت قرار گیرد.
7-فرهنگیان بازنشسته، که بهترین سالهای عمر گرانبهای خود را صرف پرورش فرزندان این سرزمین کردهاند، مورد تبعیض مضاعف قرار دارند.
با افزایش سن، هزینههای زندگی و هزینههای درمانی، افزایش، و درآمد کاهش مییابد. متأسفانه پاداش بازنشستگی فرهنگیان نیز در مقایسه با بسیاری از ادارات و سازمانهای دولتی ناچیز است و آن هم با تأخیر پرداخت میگردد.
در کشورهای دیگر، زمان بازنشستگي دورهی استراحت، آسودگی، تفریح و جهانگردی است، ولی متأسفانه در کشور ما پیشکسوتان عرصهی تعلیم و تربیت، برای تأمین حداقلهای زندگی، ناچار از دنبال کردن شغلی دیگرند که بعضاً در شأن ایشان نیست.
چنین چشماندازی از وضعیت بازنشستگان در کاهش انگیزههای فرهنگیان شاغل نقش بهسزایی دارد.
تأمین حقوقی درخور و بیمهی درمانی کارآمد برای بازنشستگان گرانقدر، خواست مؤکّد جامعهی فرهنگیان ایران است.
8-در دولت نهم و دهم، از ادامهی اجرای قانون مدیریت انتخابی مدارس، علیرغم استقبال معلمان، جلوگیری به عمل آمد.
جامعهی فرهنگیان مؤکّداً خواهان اجرای این قانون هستند که در سال 83 با پیشنهاد هیأت وزیران و در جلسهی 673 شورای عالیِ آموزش و پرورش تصویب گردید.
9-طبق وعدههای انتخاباتی رئیس محترم دولت مبنی بر حمایت از تشکلهای غیردولتی و حذف نگاه امنیتی نسبت به آنها، جامعهی معلمان ایران مصرّانه میخواهند وزارت محترم کشور، همسو با سیاستهای اعلام شده، نسبت به صدور مجوز برای برگزاری مجمع عمومی کانونهای صنفی معلمان سراسر کشور و برگزاری انتخابات هیأت مدیرهی آنها – بدون هرگونه فشار، اعمال نظر و نظارت استصوابی- اقدام نماید.
10-درخواست حضورِ دو نماینده از اعضای شورای مرکزی تشکلهای صنفی فرهنگیان سراسر کشور، در کارْگروه تشکیل شده به دستور رئیس جمهور محترم، برای رسیدگی به خواستههای معلمان.
11-اجرای اصل سی قانون اساسی، مبنی بر آموزش رایگان و پرهیز از طبقاتی کردن مدارس و خصوصیسازی آنها، همچنین برنامهریزی در جهت ارتقای کیفیت آموزشی و تربیتی در مدارس دولتی کشور.
12-تبدیلْوضعیت نیروهای قراردادی و پیمانی که از حداقل امنیت شغلی نیز برخوردار نيستند.
در پایان، از مسئولان ارشد نظام و تصمیمسازان و تصمیمگیران مملکت انتظار داریم اقدامات عینی و عملیِ لازم را برای نشان دادن عزم و ارادهی خود جهت تحقق خواستههای جامعهی میلیونی فرهنگیان کشور به عمل آورند.
طبیعی است برنامههای بعدی شورای هماهنگی کانونهای صنفی، متناسب با نوع پاسخ مسئولان به خواستههای فرهنگیان، متعاقباً اعلام خواهد شد.
بیشک، رویکردهای مدبرانه از ایجاد شکاف بین معلمان و مسؤلان خواهد کاست و امیدها را در دلها زنده خواهد نمود.
کانون صنفی معلمان ………………
17 اردیبهشت 1394
گزارش تصویری از اعتراض سراسری 17اردیبهشت فرهنگیان:
هفدهم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
****************
اخباروگزارشات کارگری17اردیبهشت1394 (همراه با ضمیمه ویژه اعتراض سراسری 17اردیبهشت فرهنگیان)
- بازهم اخراج کارگران معترض:
اخراج25کارگر معترض کارخانه سنگ بری براداران آزغ مهاباد
- تداوم بازداشت موقت ابراهیم مددی و داود رضوی
- پیام تبریک به مناسبت آزادی کوروش بخشنده
- آزادی کورش بخشنده با وثیقه 100 میلیون تومانی
- آزادی نظام صادقی فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی
- اعتصاب کارگران تراکتورسازی کردستان در اعتراض به وضع بد معیشتی
- بیکاری کارگران وتعطیلی کارخانه ها
- گزارشی از وضعیت کارگران سوله ئاگرین دهگلان
- اخراج 14کارگر باسابقه کارخانه ذوب آهن ارسباران بدون دریافت حقوق ۲ ماه گذشته
- خطربیکاری بیخ گوش 55کارگر کارخانه آردل
- تقدیر از پالایشگاهی که طی هشت روز ۲۳ کارگرش کشته یا مصدم شدند
- حادثه كار بار ديگر جان كارگري را گرفت
- جان باختن 2کارگردرحین کاردراستان هرمزگان
- سرمايه داران خواسته ي خود را با سازماندهي خانه ي كارگري ها، از زبان كارگران مطرح مي كنند
- کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:با همه ی توان از کارگران شریف افغانی حمایت کنیم
- سومین میزگرد رادیویی:ارزیابی از برگزاری اول ماه مه درایران
- درآستانه بیکاری قرارگرفتن 6000نفرازکارکنان شرکت فرانسوی اروا
بازهم اخراج کارگران معترض:
اخراج25کارگر معترض کارخانه سنگ بری براداران آزغ مهاباد
٢٥ تن از کارگران کارخانه سنگ بری "براداران آزغ" مهاباد، به دلیل هرآنچه "اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه" خوانده میشود، از کار اخراج شدند.
به گزارش 17اردیبهشت کُردپا، کارفرمای کارخانه سنگ بری "برادران آزغ" مهاباد، ٢٥ تن از کارگران این کارخانه را به دلیل اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه از کار اخراج کرد.
یکی از کارگران اخراج شده اعلام کرد: پس از اعتراض کارگران، کارفرما قول پرداخت حقوق معوقه را طی چند ماه آینده به کارگران داد و این نارضایتی کارگران را درپی داشت.
این کارگر افزود: پس از اعتصاب کارگران در روز جهانی کارگر، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه و مطالبات خود، کارفرمای کارخانه ٢٥ کارگر معترض را از کار اخراج نمود.
تداوم بازداشت موقت ابراهیم مددی و داود رضوی
همسر آقای ابراهیم مددی شانزدهم اردیبهشت ماه برای پیگیری وضعیت این کارگر حق طلب زجر کشیده به دادسرای اوین مراجعه کرد ولی اجازه ملاقات با همسرش داده نشد. و به ایشان گفته شده که در بازداشت موقت هستند و پس از بازجویی و تحقیقات با شما تماس می گیریم.
یک هفته است که این دو کارگر زندانی با خانواده تماس نگرفته اند و خانواده های شان نگران سلامتی آنها هستند. یاد آور می شود آقای مددی بیماری دیابت و پروستات دارد اضافه بر این کهولت سن ایشان به نگرانی ها افزوده است.
از نظر سندیکا ابراهیم مددی ریس و داود رضوی عضو هیات مدیره سندیکا تلاش هایی برای احقاق حقوق کارگران نموده اند و ادامه بازداشت موقت ایشان بهانه ای با هدف فشار بر کارگران حق طلب و تشکل های مستقل کارگری می باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
16اردیبهشت1394
اطلاعیه شماره ۴۸ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
پیام تبریک به مناسبت آزادی کوروش بخشنده
کارگران ، تشکلهای کارگری ، انسانهای شریف و آزاده
کوروش بخشنده فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری و عضو هیئت اجرائی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد امروز چهار شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه بعد از ۲ ماه بازداشت با سپردن وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن تبریک به مناسبت آزادی این فعال کارگری خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی کارگران و فعالین کارگری زندانی است.
کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :
09182842451
komitedefaa@gmail.com
komitedefaa.blogspot.com
شانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۴
آزادی کورش بخشنده با وثیقه 100 میلیون تومانی
به گزارش رسیده روز چهار شنبه 16 فروردین کورش بخشنده فعال کارگری واز اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری بعد از 2ماه بازداشت در اداره اطلاعات شهر سنندج با وثیقه 100میلیون تومانی ازاد شد.
لازم به ذکر است این فعال کارگری در آستانه هشت مارس روز جهانی زن در روز 16 اسفند توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شده بود.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تبریک آزادی کورش بخشنده، خواهان آزادی فوری و بی قید شرط همه کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی در بند می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
16 اردیبهشت 94
آزادی نظام صادقی فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی
به گزارش رسیده نظام صادقی فعال کارگری واز اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، روز 17 اردیبهشت بعد از حدود یک ماه بازداشت در اداره اطلاعات شهرهای کامیاران و سنندج با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی آزاد شد. این فعال کارگری روز 19 فروردین توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شده بود.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تبریک آزادی نظام صادقی، خواهان آزادی فوری کارگران و فعالین کارگری دربند و سایر زندانیان سیاسی می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
17 اردیبهشت 1394
اعتصاب کارگران تراکتورسازی کردستان در اعتراض به وضع بد معیشتی
به گزارش رسیده روز 14 اردیبهشت حدود 90 درصد از کارگران تراکتور سازی کردستان در اعتراض به وضعیت بد معیشتی دست از کار کشیدند. این اعتصاب از 10 صبح تا 13/45 بعد از ظهر ادامه داشت.
بر پایه این گزارش مدیر عامل و صاحبان این شرکت به مدت 2 سال است که به کارگران اجازه انتخاب نماینده نداده اند. همچنین از حدود یک سال پیش کارفرمایان این شرکت ناهار کارگران را قطع و به جای آن مبلغی ناچیز (حدود یک سوم پول ناهار) به آنان پرداخت می شود و هدیه روز کارگر که باید قبل از روز جهانی کارگر به کارگران پرداخت می شد در روز 14 اردیبهشت پرداخت شد. همچنین از دو هفته پیش اضافه کاری کارگران قطع شده است.
در پی این اعتصاب مدیریت کارخانه کارگران را در سالن آموزش جمع کرده و با توضیحات ناکافی و طفره رفتن از پاسخگویی به کارگران از آنان خواست تا مشکلاتشان را مکتوب و به دفتر وزیر بفرستند یا برای نامبرده ایمیل کنند تا به مشکلاتشان رسیدگی شود.
لازم به ذکر است که این شرکت دارای 120 کارگر می باشد و در جریان این اعتصاب کارگران 5 نفر را در بین خود به عنوان نماینده انتخاب نمودند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
17 اردیبهشت 1394
بیکاری کارگران وتعطیلی کارخانه ها
نزدیک 150 نفر از کارگران شرکت ورق کاران تبریز از کار بیکار شدند
طبق گزارش های رسیده٬ شرکت ورق کاران تبریز تعطیل شد. شرکت ورق کاران تبریز یکی از شرکت های اقماری تامین کننده ی قطعات شرکت های تراکتورسازی تبریز٬ ایران خودرو و سایپا می باشد٬ که افت شدید تولید کارخانجات فوق شرکت ورق کاران را به ورطه ی ورشکستگی و نابودی کامل رسانیده است.
در این واحد صنعتی-تولیدی بیش از 150 کاگر مشغول به کار بودند که به غیر از 10 الی 15 نفر از کارگران٬ مابقی نیروهای کار از کار بیکار شدهاند. در اردیبهشت ماه سال جاری این کارگران در اعتراض به این مساله دو مرتبه مقابل استانداری استان آذربایجان شرقی تجمع کرده اند.
شایان ذکر است در تعطیلی واحد تولیدی مذکور٬ علاوه بر افت تولید کارخانجات مادری که این شرکت عهدهدار تامین قطعات آن بود٬ کمبود سرمایه در گردش و اختلاف بین سهامداران نیز دخیل بوده است.
در طی ماههای گذشته به ویژه از آغاز سال 94 تاکنون، حداقل شاهد چند تجمع و تحصن کارگران واحدهای مختلف اقتصادی، تولیدی و صنعتی استان در اعتراض به پرداخت نشدن چندماهه ی حقوق و یا تعدیل نیرو بوده ایم.
به برخی از این اعتراضات نگاهی اجمالی می اندازیم:
- اعتراض 300 کارگر نیروگاه حرارتی تبریز نسبت به واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی و کاهش حقوق و دستمزد کارگران و تجمع آنها مقابل شرکت برق منطقه ای استان.
- اعتراض 570 کارگر کارخانه فولاد آذربایجان (میانه) و بیکاری صدها تن از کارگران این کارخانه به دلیل سوء مدیریت و واگذاری آن به بخش خصوصی.
- تعطیلی کارخانه ذوب آهن ملکان و خانه نشینی دهها کارگر آن.
- تجمع اعتراض آمیز دهها تن از کارگران شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز به دلیل سوء مدیریت و واگذاری این واحد صنعتی به بخش خصوصی و پرداخت نشدن 7 ماهه ی حقوق شان.
- تجمع اعتراضی و ابراز نگرانی دهها تن از کارکنان و کارگران شرکت تبریز کف.
اینها تنها چند نمونه از تجمعاتی است که طی هفته های اخیر، به دغدغهی اصلی مدیران سیاسی و اقتصادی استان به ویژه، استاندار، معاون سیاسی و معاون برنامه ریزی استانداری تبدیل شده است. اما اطلاعات رسیده حکایت از آن دارد که حداقل 28 واحد تولیدی و صنعتی استان در طی ماه های گذشه با بحران های کارگری و رکود و تعطیلی روبرو بوده اند.
این اعتراضات و تجمعات بیتردیدبازتاب سنگین و گران رویکرد دولت گذشته و فعلی است که این روزها خود را به اشکال مختلف بروز می دهد. این اتفاقات هدیه نظام بجران زده سرمایه داری به کارگران وزجمتکشان است که چیزی به جز نیروی کار برای فروش ندارند .
منبع:سایت کانون مدافعان حقوق کارگر
گزارشی از وضعیت کارگران سوله ئاگرین دهگلان
بنابه گزارش رسیده کارگران سوله ئاگرین (اگرین) در شهرک صنعتی دهگلان چهار ماه است که حقوق و پاداش و همچنین عیدی سال 93 را دریافت نکرده اند. در این شرکت حدود 40کارگر مشغول به کار هستند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
17 اردیبهشت 1394
اخراج 14کارگر باسابقه کارخانه ذوب آهن ارسباران بدون دریافت حقوق ۲ ماه گذشته
قرارداد کار ۱۴ کارگر باسابقه ذوب آهن ارسباران بدون پرداخت حقوق ۲ ماه گذشته تمدید نشد.
طبق گفته کارگران ذوب آهن ارسباران، اخراج کارگران این مجموعه صنعتی ادامه دارد و کارفرما در پاسخ به اعتراض کارگران گفته است در روزهای آینده تعداد بیشتری از کارگران راخراج میشوند.
به گزارش17اردیبهشت ایلنا،منابع کارگری در کارخانه ذوب آهن «ارسباران» اعلام کردند قرارداد کار حدود ۱۴ تن از کارگران قرار دادی و باسابقه کارخانه ذوب آهن ارسباران در سال ۹۴ به دلیل عدم نیاز تمدید نشده است و هم اکنون این تعداد کارگر برای پیگیری مطالبات مزدی معوقه خود به اداره کار تاکستان شکایت کردهاند.
کارگران میگویند؛ کارخانه ذوب آهن ارسباران در گذشته حدود ۴۰۰ کارگر داشت که شمار زیادی از کارگران به تدریج در طی چند سال گذشته که صنعت کشور دچار بحران اقتصادی شده بود، اخراج شدند و تعداد کارگران این کارخانه به حدود ۷۰ نفر رسیده بود که کارفرما اردیبهشت ماه سال جاری حدود ۱۴ کارگر دیگر را اخراج کرد.
طبق گفته کارگران ذوب آهن ارسباران، اخراج کارگران این مجموعه صنعتی ادامه دارد و کارفرما در پاسخ به اعتراض کارگران گفته است در روزهای آینده تعداد بیشتری از کارگران راخراج میشوند.
در خاتمه کارگران ذوب آهن اردبیل درباره مطالبات معوقه خود گفتند؛ کارگران این واحد تولیدی از اسفند ماه سال گذشته حقوق نگرفتهاند. به همین دلیل مشکلات زیادی طی ۷۶ روز گذشته به کارگران این کارخانه تحمیل شده است.
خطربیکاری بیخ گوش 55کارگر کارخانه آردل
کارگران کارخانه آردل از تصمیم مالک این کارخانه برای انحلال این واحد صنعتی و وضعیت نامعلوم شغلی ۵۵ کارگر خبر میدهند.
به گزارش17اردیبهشت ایلنا،کارگران کارخانه آردل گفتهاند تصمیم کارفرما مبنی بر انحلال این واحد تولید لوازم خانگی هفته گذشته در جلسه ویژه فرمانداری تهران به اطلاع نهاد کارگری کارخانه رسیده است.
گفته میشود در این جلسه ویژه ابتدا قرار بود موضوع چگونگی وصول طلب بانک صادرات از کارخانه آردل بررسی شود اما در نهایت فردی که از طرف کارفرما در این جلسه فرمانداری حاضر شده بود خود را مدیر تسویه کارخانه آردل معرفی میکرد.
از قرار معلوم شخصی که خود را مدیر تسویه معرفی کرده است به کارگران گفته است با توجه به وضعیت موجود ممکن است کارخانه آردل به جای منحل شدن؛ ورشکسته اعلام شود که در این صورت پرداخت مطالبات مزدی کارگران دشوارتر خواهد شد.
کارگران آردل به نقل از این فرد میگویند از قرار معلوم جلسه مجمع عمومی سهامداران کارخانه آردل در تاریخ اولین روز سال ۹۴ (روز تعطیل عمومی) برگزار شده و حاضران در این جلسه با انحلال کارخانه آردل موافقت کردهاند.
کارگران کارخانه آردل که خود را مالک ۷ درصد از سهام کارخانه میدانند میگویند با فرض آنکه حتی از نظر قانون برگزاری جلسه مجمع عمومی در روز تعطیل اشکالی نداشته باشد، کارگران در مقام سهامدار کوچکترین اطلاعی از برگزاری جلسه یاده شده نداشتهاند.
طبق گفتههای فعالان کارگری تهران هم اکنون در کارخانه آردل نزدیک به ۵۵ کارگر مشغول کارند که از این تعداد حدود ۳۵ نفر کارگران رسمی هستند.
گفته میشود بیشتر این کارگران که سخت و زیان آور بودن مشاغل آنها به تایید رسیده دارای حدود ۲۵ سال سابقه کار هستند اما به دلیل بدحسابی کارفرما سازمان تامین اجتماعی از صدور احکام بازنشستگی آنها خودداری میکند.
در عین حال گفته میشود که کارفرمای آردل بابت حق بیمه اسفندماه، عید و پاداش سال گذشته و دستمزد فروردین ماه ۹۴ به کارگرانی که هم اکنون در این واحد تولیدی کار میکنند بدهکار است و تنها در نتیجه اعمال فشاری که قبل از پایان سال گذشته از سوی فرمانداری و اداره کل کار تهران صورت گرفت حاضر شد تا دستمزد اسفندماه آنها را پرداخت کند.
کارگران آردل در توضیح مشکلات محل کار خود میگویند از حدود ۹ سال پیش که سهام گروه صنعتی آردل به بخش خصوصی واگذار شد، مالک جدید در تامین سرمایه در گردش کارخانه همکاری لازم را نداشته است بطوری که در مدت اخیر کارکنان کارخانه از محل فروش ضایعات مواد خام را خریداری و خطوط تولید کارخانه را فعال نگهداشتهاند.
تقدیر از پالایشگاهی که طی هشت روز ۲۳ کارگرش کشته یا مصدم شدند
در حالی که طی هشت روز بیش از ۲۳ کارگر پالایشگاه شازند در حین انجام تعمیرات اساسی در این پالایشگاه کشته و مصدوم شدهاند، امروز اعلام شد رییس سازمان محیط زیست به این مجتمع صنعتی به دلیل تولید روزانه ۱۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ لوح «محصول سبز» تقدیم کرده است.
به گزارش 17اردیبهشت ایلنا، در خبرها اینطور اعلام شده که پالایشگاه شازند به دلیل تعهد به «رعایت قوانین و مقررات زیست محیطی» و «مسوولیت اجتماعی» این مجتمع صنعتی مبنی بر تولید روزانه ۱۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ و توزیع آن در کلانشهرهای کشور موفق به دریافت این لوح شده است.
تقدیم چنین لوحی به شرکتی که طی دو هفته گذشته، بیش از ۲۳ کارگر در آن کشته و مصدوم شدند، از آن جهت حائز اهمیت است که بسیاری از فعالان کارگری شاغل در صنعت نفت در ماههای گدشته هشدار داده بودند که در مجتمعهای صنعتی مربوط به این صنعت، پیشبرد زودتر تعهدات اجرایی بر رعایت اصول و موازین حفاظت و ایمنی کار اولویت پیدا کرده است.
ماجرا وقتی پر اهمیتتر میشود که تقدیر رئیس سازمان محیط زیست از پالایشگاه شازند بخاطر «تولید روزانه ۱۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴»را در کنار صحبتهای دو روز پیش «عباس سلیمانی»، مدیر روابط عمومی این پالایشگاه قرار دهیم. آقای سلیمانی روز سهشنبه ۱۵ اردیبهشت بیان کرد «تولید بنزین یورو در پالایشگاه در حال حاضر که در تعمیرات بسر میبریم از ۱۶ میلیون لیتر به ۸ میلیون لیتر کاهش یافته است.»
اعلام این خبر که نگرانی این مقام مسئول در پالایشگاه از کاهش تولید بنزین به نصف را نشان میدهد در طرحی کلیتر بیانگر فشار مسئولان صنعت نفت بر هر چه سریعتر آماده شدن پالایشگاه جهت تولید دوباره بنزین است. اما آقای سلیمانی در ادامه این گفتگو ضمن طبیعی قلمداد کردن مصدومیت ۲۳ کارگر بر اثر تعمیرات اساسی، تاکید کرد «این تعمیرات به مدت ۱۰ روز به طول میانجامد» که نسبت به زمانی که به طور معمول در سایر پالایشگاهها برای انجام فرایند تعمیرات اساسی در نظر گرفته میشود، کمتر است. با این حال بنا بر اعلام روابط عمومی پالایشگاه شازند زمان تعمیرات اساسی 45 روز تعیین شده است.
«عیسی ثعلبی»، کارشناس ایمنی کار نیز معتقد است دلایل وقوع حوادث سریالی در پالایشگاه شازند «تاکید بر اتمام هرچه سریعتر فرایند تعمیرات اساسی» و «مشکل تامین تجهیزات فنی مطمئن» است.
او در گفتگویی که روز گذشته منتشر شد، گفت: «وقتی کارفرمایان پروژههای نفت و گاز تصمیم میگیرند که بر سرعت اتمام پروژههای در دست احداث و یا توسعه بیفزایند ناخواسته احتمال وقوع حوداث کار در چنین محیطهایی افزایش مییابد».
گفتنی است طی دو هفته گذشته حداقل سه حادثه گازگرفتگی در پالایشگاه شازند به وقوع پیوسته است که به مرگ سه کارگر و مصدومیت بیش از ۲۰ کرگر دیگر انجامیده است. حال سه تن از کارگرانی که در آخرین حادثه گازگرفتگی مصدوم شدند، به شدت وخیم گزارش شده است.
این در حالی است که مقامات محلی و مدیران پالایشگاه تاکنون هیچ گزارشی از دلایل وقوع این حوادث به افکار عمومی ارائه نکردهاند اما ایلنا طی گفتگویی با برادر یکی از کارگران کشته شده از جزییات هولناک این حوادث پرده برداشت.
حادثه كار بار ديگر جان كارگري را گرفت
شرائط غير ايمني كار بار ديگر جان يك كارگر را گرفت
روز دو شنبه پانزدهم اردیبهشت ماه یک کارگر اپراتور جرثقیل در اثر واژگونی جرثقیل درگذشت. علی رحیمی کارگر34 ساله شرکت برق اسفراین در حال کار با جرثقیل در مسیر انتقال برق فشار متوسط در اطراف این شهر در اثر واژگونی جرثقیل درگذشت.
این کارگر اپراتور و راننده جرثقیل تحت شرایط بارانی روز گذشته و با نداشتن حداقل های لوازم ایمنی شروع به کار میکند و در اثر سستی خاک در آن شرایط جرثقیل واژگون میشود و وی که به دلیل نداشتن کفش مناسب نتوانسته بود فرار کند زیر ماشین می ماند و در دم فوت میکند. این کارگر زحمت کش که یک کودک سه ساله و همسری پا به ماه دارد در شرایطی که حتی کفش هم نداشته و با دم پایی در حال فعالیت بوده است و با وجود بارندگی برای تند تر شدن و سریع تر شدن روند اجرا ئي كار و فشار كارفرما ،در چنین شرایط نا مناسبی تن به این کار داد .تكرار اين حوادث بارها سبب شده است تا جان كارگران اين چنين فداي سود طلبي كارفرمايان شود .اين حادثه و حوادث مشابه آن نشان ميدهد كه كارگران و زحمتكشان كه فاقد تشكل هاي مستقل كارگري هستند در برابر چنين حوادثي هيچ گو نه امنيتي ندارند .خوانواده اين كارگر و صدها كارگر مشابه او با ازدست دادن نان آوران خود تحت آسيب هاي شديد اجتماعي قرار ميگيرند كه در نبود چتر حمايتي مناسب سر نوشتي نامعلوم خواهند داشت .
منبع:سایت کانون مدافعان حقوق کارگر
جان باختن 2کارگردرحین کاردراستان هرمزگان
برق گرفتگي حين کار ، 2 تن را در شهرستان هاي "بندرعباس" و "قشم"به کام مرگ فرستاد.
به گزارش17اردیبهشت پايگاه خبري پليس، سرهنگ"سلطاني مهر" رئيس پليس پيشگيري فرماندهي انتظامي هرمزگان در تشريح اين خبر گفت: در حادثه اي در شهرستان "بندرعباس" مردي 51 ساله به نام "ح-ر" حين نقاشي ديوارهاي بازار دچار برق گرفتگي شد و در مسير انتقال به بيمارستان جان باخت.
اين مسئول انتظامي تصريح کرد: همچنين در حادثه اي ديگر در شهرستان "قشم" فردي به نام"ف-ت" حين جابجايي مصالح ساختماني بر اثر برخورد با کابل برق دچار برق گرفتگي شد که به علت شدت صدمات وارده پس از انتقال به بيمارستان جان باخت.
سرمايه داران خواسته ي خود را با سازماندهي خانه ي كارگري ها، از زبان كارگران مطرح مي كنند
پس از چندين سال ممنوعيت برگزاري روز جهاني كارگر و در پي گسترش اعتراض هاي كارگري و بحران هاي فراگير معيشت خانواده هاي كارگران و ديگر زحمتكشان، بالاخره امسال به تشكل دولتي خانه كارگر اجازه دادند تا به نيابت از كارگران مراسم محدودي داشته باشند. اما در همين مراسم محدود هم به جاي قطعنامه اي در راستاي مطالبات طبقه كارگر، با مقصر نماياندن گروهي از كارگران، آدرس غلط دادند و به جاي پرداختن به مناسباتي ديكته شده توسط نهادهاي امپرياليستي كه بهره كشي هاي وحشيانه از نيروي كار را دستور كار خود دارد، كارگران افغان را آماج حملات خود قرار دادند.
گويا كارگران غير ايراني موجب پايين آمدن قيمت نيروي كار و بالا رفتن قيمت كالاهاي مورد نياز شده اند. آش اين دروغ بيشرمانه آنقدر شور است كه سازماندهندگان آن، با رندي تمام آن را در ظرف كارگران به كام خواهران و برادران افغان مي رسانند.
همان ها كه سرمايه دار را كارآفرين، و كارگر را كارپذير مي ناميدند تا هر نوع مقرراتي را از مناسبات كار حذف كنند و مسير بهره كشي را بدون مقاومت سازند، امروزه مي خواهند با قرار دادن كارگر ايراني در مقابل كارگر افغان و كارگر مرد در مقابل كارگر زن و كارگر شيعه در مقابل كارگر سني و… صف كارگران و مطالبات متراكمشان را به انحراف كشانده و با ضعيف كردنشان در مقابل سرمايه داري باز هم به عقب نشيني بيشتر وادارشان سازند.
كارگران ايران خود را جزيي از طبقه كارگر جهان مي دانند. آناني كه با دعوت از هارترين سرمايه داران خارجي و شركت هاي چند مليتي به ايران سر از پا نمي شناسند و براي غارت منابع و نيروي كار در اين مرز و بوم، هم طبقه اي هاي خود را از سراسر جهان به ايران دعوت مي كنند. در روز كارگر به يكباره جلوه اي از ناسيوناليسم افراطي را به نمايش مي گذارند. بي آن كه بفهمند طبقه ي كارگر در ايران دم خروس همبستگي طبقاتي اين بي وطنان را ديده و دروغ عِرق ملي اين جماعت را با پوزخند و مقاومت طبقاتي جواب خواهد داد.
ترفند قرار دادن كارگران غير بومي در مقابل كارگران بومي و نهايت استفاده از كار ارزان آنان، تنها مختص به ايران و كارگران غير ايراني نيست اين حيله ي شناخته شده ايست كه در آمريكا با كارگران مكزيكي و در آلمان با كارگران ترك و … مي شود. در واقع كارگر در هر كجا كه باشد چاره اي جز فروش نيروي كار خود به صاحبان ابزار توليد ندارد و سرمايه داران براي سود بيشتر از يك سو با تقسيم كارگران به قانوني و غير قانوني، به بومي و غير بومي به زن و مرد و… در تلاشند تا نيروي كار را با تفرقه نسبت به هم بد بين نمايند و از سوي ديگر، با استفاده از نيروي كار غير قانوني و غير رسمي، زمينه ي حذف مقررات را به طور كامل از مناسبات كار فراهم آورند. زيرا نيروي كار افغان، هم كار مي كند و هم بيمه نمي شود. نيروي كار غير رسمي هم كار مي كند و هم مشمول حداقل هاي مصوب قانوني قرار نمي گيرد. از مسير كشف علل افغان ستيزي ست كه مي توان دست سازمان دهندگان قطعنامه ي روز جهاني كارگر را خواند.
از همين رو يك بار ديگر اعلام مي كنيم: كارگران صرف نظر از مليت، جنسيت، قوميت، نژاد و باورهايشان، به يك طبقه اجتماعي تعلق دارند و مادام كه اين طبقه در مقابل هجوم بهره كشان كه اتفاقا آنان نيز به دنبال وحدت طبقاتي و جهاني خود هستند، به اتحاد عمل طبقاتي دست نيازند وضع اشتغال و لاجرم وضع معيشت بهتر از اكنون نخواهد بود. در حال حاضر با توجه به فقدان سازماندهي موثر طبقاتي در سطح جامعه و با عنايت به پتانسيل موجود در ميان نيروي كار تنها، مقاومتِ طبقاتيِ متشكل است كه مي تواند هجوم بهره كشان را به معيشت خانواده هايمان بي اثر سازد.
تلاش براي ايجاد تشكل هاي مستقل صنفي و طبقاتي كارگران مي تواند ترفندهايي از نوع خانه ي كارگر را بي اثر كند.
زنده باد همبستگي طبقاتي همه كارگران جهان
كانون متحد كارگري «كمك»
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:با همه ی توان از کارگران شریف افغانی حمایت کنیم
"کارگران جهان متحد شوید"
دریازدهم اریبهشت امسال بار دیگر عوامل سرمایه همچون محجوب و صادقی و نهادهای وابسته و گوش بفرمانی چون خانه کارگر که به موجب وظیفه در بین کارگران لانه کرده اند، گوشه ای از ماهیت ضد کارگری و تفرقه افکنانه خود را به نمایش گذاشته و در راهپیمایی ای که به مناسبت روز جهانی کارگر از طرف این نهاد ضدکارگری ترتیب داده شد، همه ی سعی و تلاش خود را به کار بردند تا در کمال بی شرمی شعارهایی همچون: "کارفرما حیا کن ــ افغانی را رها کن"، را برای ایجاد تفرقه و جدایی در بین کارگران به میان صفوف آنان برده و تا آن جا که ممکن است در بین آنان تفرقه بیندازند. گماشتگان سرمایه تلاش کرده اند تا بدین وسیله در روزی که بر اساس یک سنت تاریخی و مبارزاتی، می بایست روز اتحاد و همبستگی طبقاتی و جهانی طبقه کارگر برای احقاق حقوق و پیگیری خواست های و مطالبات آنان در همه عرصه ها باشد، تخم تفرقه و جدایی را در بین کارگران رواج داده و بخش ها و لایه های مختلف این طبقه را به جان یکدیگر بیندازند.
لینک متن کامل:
http://komitteyehamahangi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2154:l-----------r&catid=14:1389-12-23-23-57-18&Itemid=27
سومین میزگرد رادیویی:ارزیابی از برگزاری اول ماه مه درایران
گفتگوی امیر جواهری با فرخنده آشنا ، مجید تمجیدی و علیرضا نوایی
تحلیل برگزاری اول ماه مه در ایران، ارزیابی از حرکت فاشیستی عوامل خانه کارگردردشمنی با کارگران افغان و مشکلات کارگران و دفاع ازموقعیت معلمان در راستای پشتیبانی از اعتراض سراسری 17 اردیبهشت در سراسر ایران
گوش کنید: http://www.artin.rivido.de/rd/2015/05/ga03mai.mp3
درآستانه بیکاری قرارگرفتن 6000نفرازکارکنان شرکت فرانسوی اروا
شرکت فرانسوی اروا، فعال در بخش انرژی هسته ای و استخراج معادن از حذف ۶ هزار پست خبر می دهد.
به گزارش7مه یورونیوز،این برنامه حذف مشاغل در طول سه سال اجرا می شود. حذف بیش از نیمی از این تعداد از نیروی کار در فرانسه صورت می گیرد. تعداد نیروی کار اروا ۴۴ هزار نفر است که ۶۵ درصد آنها در فرانسه فعالیت دارند.
تصمیم مدیران این شرکت بزرگ واکنش سندیکاها را در پی داشته است. ژان پی یر بشمن، از سندیکای کنفدراسیون دموکراتیک کار (CFDT) می گوید: «شرکتی که حذف مشاغل می کند همه ثمرات و داشته ها را حذف خواهد کرد. همه تضمینهای کاری و ساز و کارهای درآمد از بین خواهند رفت. همه اینها بهره روی شرکت است که زیر سئوال می رود هیچ تضمینی هم برای حفظ آن وجود ندارد».
ژوزه مونتس، از سندیکای نیروی کارگری فرانسه (FO) می گوید: «نمی دانیم آیا نصف شرکت فروخته خواهد شد یا خیر. نمی دانیم شرکت برق فرانسه چه برنامه ای خواهد داشت. نمی دانیم شرکت چه سیاستی نسبت به چینی ها در پیش خواهد گرفت. تنها موضوعی که فهمیدیم اینست که باید از تعداد حقوق بگیران شرکت کاسته شود».
اخیرا شرکت برق فرانسه برای خرید بخش رآکتورهای اتمی اروا با این کمپانی وارد مذاکره شده است. مبلغ پیشنهادی شرکت برق ۳۰۰ میلیون یورو بوده است. اروا در مقابل مبلغ یک میلیارد یورو را مطرح کرده است.
با انتشار این خبر، ارزش سهام شرکت اروا در پایان کار روز پنجشنبه بازار بورس پاریس با افت ۴.۷۹ درصدی همراه بوده است.
اروا در نظر دارد با اجرای یک طرح صرفه جویی اقتصادی ۱۵ درصد از مخارج خود را در فرانسه و ۱۸ درصد از هزینه های این شرکت را در سایر نقاط دنیا کاهش دهد.
هفدهم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com