logo





اخبار و گزارشات کارگری ۱۷ تا ۲۷ فروردین ۱۳۹۴

(همراه با ضمیمه ویژه اعتراض سراسری ۲۷ فروردین فرهنگیان)

جمعه ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷ آپريل ۲۰۱۵

اخباروگزارشات کارگری27 فروردین 1394(همراه با ضمیمه ویژه اعتراض سراسری 27فروردین فرهنگیان)

- انتقال ریبوار عبداللهی به زندان مرکزی سنندج!

- در محکومیت بازداشت آرام و فواد زندی

- راديو ندا : عزم جزم كارگران ايران براي برگزاري روز جهاني كارگر

- دومین روزاعتصاب کارگران بخش استخراج معدنجو در اعتراض به شرایط سخت کار

- کارگران اخراجی کارخانه فارسیت دورودپس از3روزتجمع اعتراضی با وعده وزارت کار تهران را ترک کردند

- تجمع کارگران شهرداری اهوازدراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان

-۹۰۰ کارگر پیمانی قطار شهری اهواز طی ۴ ماه گذشته دستمزد نگرفته‌اند

- کارگرانی که محل کارشان با استانداری مازندران عوض شد

- مرگ کارگرنصاب پله‌برقی در پل هوایی مکانیزه خیابان بزرگمهر اصفهان

- تظاهرات کارگران رستوران های فست فود در آمریکا

انتقال ریبوار عبداللهی به زندان مرکزی سنندج!

ریبوار عبداللهی فعال کارگری که در دادگاه اولیه (شعبه یک) توسط قاضی سعیدی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود روز یکشنبه مورخ 22 فروردین 94 جهت اجرای حکم به شعبه 4 احضار و از آنجا به زندان مرکزی سنندج منتقل شد.

لازم به یاد آوری است که ریبوار در این مدت به حکم صادره معترض بوده و در دادگاه تجدید نظر استان کردستان بررسی و دوباره حکم یک سال زندان برای نامبرده ابقاء گرددید. نامبرده کارگر ساختمانی و دارای یک فرزند 6 ماهه می باشد.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن حکم ریبوار عبداللهی خواستار آزادی فوری و بی قید وشرط نامبرده و تمامی کارگران ، فعالین کارگری و زندانیان سیاسی دربند می باشد.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

26 فروردین 1394

اطلاعیه شماره ۴۲ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

در محکومیت بازداشت آرام و فواد زندی

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

روزی نیست که ما اخبار احضار ، تهدید و بازداشت فعالین کارگری را نخوانیم و نشنویم ، این بار هم در ادامه بازداشت‌ها آرام و فواد زندی از فالین کارگری شهر سنندج روز گذشته ۳ شنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۱۲ ظهر با یورش ماموران لباس شخصی‌ به منزل مادری آنها بازداشت و به مکان نا معلومی انتقال داده شدند.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکومیت بازداشت آرام و فواد زندی خواستار آزادی تمامی‌ فالین کارگری در بند است.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :

09182842451

komitedefaa@gmail.com

http://komitedemahabad.blogfa.com/

بیست و ششم فروردین ۱۳۹۴

راديو ندا : عزم جزم كارگران ايران براي برگزاري روز جهاني كارگر

شاپور احساني راد، نماينده اخراجي كارگران پروفيل ساوه و عضو هيئت مديره اتحاديه آزاد كارگران ايران، در گفتگو با راديو ندا با اشاره به اعتصاب كارگران لوله و نورد صفا ، و با بيان اينكه ما كارگران كار مي خواهيم، آزادي مي خواهيم ، مسكن و امنيت كاري مي خواهيم ؛ كارگران حق دارند تشكل و روزنامه خودشان را داشته باشند، گفت : '' روز جهاني كارگر ( 11 ارديبهشت ) ما به خيابان خواهيم آمد و به تمام قوانين ضد كارگري و تمام حقوق هاي پايمال شده مان اعتراض خواهيم كرد!

لینک گفتگو: http://www.radioneda.de/2015/04/13/Ehsanirad150413.mp3

دومین روزاعتصاب کارگران بخش استخراج معدنجو در اعتراض به شرایط سخت کار

منابع کارگری در طبس از اعتصاب نزدیک به ۲۰۰ نفر از کارگران پیمانی بخش استخراج شرکت معدنجو در اعتراض به شرایط جدیدی که کارفرما به تازگی وضع کرده است خبر می دهند.

به گزارش27فروردین ایلنا، از صبح دیروز چهارشنبه ۲۶فروردین ماه، نزدیک به 200 نفر از کارگران بخش استخراج معدنجو در طبس، در اعتراض به شرایط سخت به وجود آمده در بخش استخراج و بی‌توجهی کارفرما نسبت به سختی کار، دست از کار کشیده اند.

این کارگران که هنوز موفق به دریافت حقوق اسفند ماه خود نشده‌اند گفتند:هنوز حق عیدی و سنوات سال گذشته را به طور کامل دریافت نکرده‌اند و تسویه حساب کامل با آنها صورت نگرفته است.

به گفتهٔ این کارگران، یکی از دلایل اصلی این اعتصاب،دستور کارفرما از ابتدای امسال درباره افزایش ساعت کار به ۶ ساعت در روز، افزایش متراژ استخراج زغال از ۵ متر به ۶ متر بوده است، با این وجود قرار نیست میزان دستمزد کارگران افزایش پیدا کند.

یکی از کارگران در این باره گفت: علی رغم زیاد شدن متراژ استخراج حقوق کارگران‌‌ همان حقوق قبلی است و می‌گویند قرار نیست تغییری هم داشته باشد. این کارگر ادامه داد: مدیریت معدن به کارگران گفته است، اگر بخواهند با متراژ قبلی (۵ متر) کار کنند باید مالیات و نصف حق بیمه را خودشان پرداخت کنند و اگر حاضر به پذیرش این شرایط نیستند «ساکشان را بردارند و از معدن بروند».

به گفتهٔ این کارگر، در شرایطی که حق تونل به کارگران تعلق نمی‌گیرد و کمترین میزان حق سختی کار نصیب کارگران می‌شود، افزایش متراژ استخراج بدون بالارفتن دستمزدظلم در حق کارگر است.

کارگران همچنین از بی‌توجهی اداره کار طبس به مشکلات کارگران معدنجو در دو روز گذشته گله کردند. یکی از کارگران در این باره گفت: از روز گذشته که کارگران دست از کار کشیده‌اند، هیچ کدام از مسولین اداره کار طبس به معدن نیامده‌اند تا ببینند کارگران چه خواسته‌ای دارند.

این کارگر همچنین از عدم انعقاد قرارداد جدید با کارگران از ابتدای سال خبر داد و گفت: از ابتدای سال جدید تا کنون تنها یک برگه که اسم مان روی آن نوشته شده بود به ما داده‌اند که امضا کنیم در حالیکه این برگه اصلا برگهٔ قرارداد نبود. بنابراین اگر شرایط برای ادامه کار فراهم نشود و بیکار شویم هیچ حق وحقوقی به کارگران تعلق نمی‌گیرد چون اساسا قراردادی وجود ندارد.

کارگران می گویند، علی رغم سابقه های کاری بالایی که در این معدن دارند بسیاری از حقوق صنفی که باید از آن برخوردار باشند مانند تعطیل کاری و شب کاری به آنها پرداخت نمی شود.

لازم به ذکر است، شرکت معدنجو در طبس نزدیک به ۱۲۰۰ کارگر دارد که عمدتا غیربومی هستند و نزدیک به ۴۰۰ نفر از آن‌ها در بخش استخراج این معدن مشغول به کارند.

کارگران اخراجی کارخانه فارسیت دورودپس از3روزتجمع اعتراضی با وعده وزارت کار تهران را ترک کردند

بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت فارسیت دورود که طی سه روز گذشته با سفر به تهران اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل وزارت کار کرده بودند، با وعدهٔ بررسی درخواست‌هایشان از سوی مسولین وزارت کار و هلدینگ فارس خوزستان، شب گذشته ۲۶ فروردین ماه، به تجمع اعتراضی خود پایان دادند . راهی شهر خود شدند.

به گزارش27فروردین ایلنا،کارگران اخراجی فارسیت دورود گفتند:علی رغم امتناع مدیریت هلدینگ فارس خوزستان از پذیرش خواسته‌های کارگران، در جلسه‌ای که مجددا روز گذشته بین معاونین و قائم مقام وزیر کار، مدیریت هلدینگ فارس خوزستان و نمایندگان کارگران برگزار شد از کارگران خواسته شد یک هفته به شرکت فرصت دهند تا با تشکیل جلسهٔ هیئت مدیره درخواست‌های کارگران را مورد بررسی قرار دهد.

بازگشایی مجدد کارخانه و پرداخت حقوق ماهیانه به کارگران و یا قبول پرداخت سنوات به ازای سابقهٔ کار هر کارگر از جمله مطالبات مطرح شده از سوی کارگران فارسیت دورود است.

یکی از کارگران درباره جزییات این جلسه گفت: فعلا منتظریم ببینیم در این فرصت یک هفته‌ای کدامیک از درخواست‌های کارگران توسط مسولین مورد پذیرش قرارمی گیرد. این کارگر ادامه داد: امید کارگران بازگشایی مجدد کارخانه فارسیت دورود است اما اگر این امر محقق نشود باید نسبت به پذیرش درخواست دیگر کارگران مبنی بر پرداخت سنوات به ازای هر سال کار، موافقت شود تا بیش از این به مشکلات کارگران اضافه نشود.

تجمع کارگران شهرداری اهوازدراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان

ایلنا طی گزارشی بتاریخ26فروردین از تجمع کارگران شهرداری اهوازدراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان،خبرداد.

براساس این گزارش،در روزهای اخیرکارگران شهرداری اهواز در اعتراض به تاخیر‌های دو تا سه ماهه‌ در پرداخت مطالباتشان مقابل شهرداری اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند.

۹۰۰ کارگر پیمانی قطار شهری اهواز طی ۴ ماه گذشته دستمزد نگرفته‌اند

کارگران پیمانکاری پروژه قطار شهری اهواز که تعطیلات نوروز را بدون دریافت حقوق چهار ماه گذشته‌شان سپری کرده بودند، در بیست و هفتمین روز از فروردین ماه هنوز دستمزدشان را دریافت نکرده‌اند.

به گزارش27فروردین ایلنا، کارگران قطار شهری اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «کیسون» فعالیت می‌کنند درحالی تعطیلات نوروز ۹۴ را سپری کردند که حقوق ماه‌های آذر، دی، بهمن و اسفند سال گذشته را دریافت نکرده‌اند.

این کارگران گفتند:علی رغم وعدهٔ کارفرما مبنی بر پرداخت مطالبات تا پایان اسفند سال گذشته در حال حاضر که بیست و هفت روز از فروردین ماه 94 می‌گذرد، هنوز تکلیف چهار ماه دستمزد معوقه کارگران مشخص نیست.

کارگران شرکت پیمانکاری کیسون با بیان اینکه پرداخت مابقی معوقات حقوقی کارگران برای تامین معاش در شرایط اقتصادی کنونی ضروری است تصریح کردند: کارفرما روزهای پایانی اسفند ۹۳ با پی گیری کارگران تنها حق عیدی و پاداش پایان سال کارگران را پرداخت کرده و حقوق 4 ماه گذشته هنوز پرداخت نشده است.

به گفته کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز، شرکت پیمانکاری کیسون در اجرای پروژه قطار شهری اهواز حدود ۹۰۰ کارگر قراردادی با سابقه دارد که هر ماه حقوق کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کند، کارگران که دارای سوابق کاری ۳ تا ۱۲ساله هستند در بخش‌های حفاری، تاسیسات، خدمات و حراست فعالیت می‌کنند، از وضعیت شغلی خود رضایت ندارند.

کارگران شرکت پیمانکاری کیسون همچنیناضافه کردند: کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه کارگران هیچ عکس العملی از خود نشان نمی‌دهد و ما منتظریم شاید مسئولان استانی حرکتی از خود نشان دهند.

کارگرانی که محل کارشان با استانداری مازندران عوض شد

از حدود 6 ماه گذشته تجمع‌های زیادی در جلوی ساختمان سفید و نارنجی رنگ خیابان انقلاب شهرستان ساری شاهدیم، اینجا ساختمان استانداری مازندران است که هم‌اکنون سکان آن به‎دست کسانی است که از سوی دولت تدبیر و امید به اینجا آمدند.

به گزارش27فروردین بلاغ، شلوغی جلوی درب ورودی استانداری مازندران که در کنار پارک معروف به شهرداری ساری دیده می‌شود شاید در ابتدا تصور شود که این شلوغی به‌دلیل استفاده مردم از پارک است اما زمانی که نگاه‌‌های نگرانی‎ و پچ‎پچ‌های آنها را که با افراد در قالب حلقه‎های چندنفره مشاهده می‌کنی، تازه متوجه می‎شوی که آنها برای حل مشکل خود برای چاره آمدند و حوصله نگاه کردن به پارک، آب‎نما و تلویزیون قدیمی که در این پارک تعبیه شده را ندارند و حتی نگاهی به روزنامه‌های که در دکه مطبوعاتی در چندقدمی درب ورودی ساختمان سفید استانداری مازندران چیده شده است را هم ندارند.

هر 2 تا 3 روز تجمع دیده می‎شود شاید در زمان‎هایی که تحصن و تجمع تازه شروع شده بود استاندار، معاونان، مسئولان و رهگذران به این افراد توجه می‎کردند و وعده حل مشکلات آنها را می‎دادند اما اکنون دیگر مسئله عادی شده است تا حدی که دیگر کسی از آنها نمی‎پرسد، شما چه کسی هستید؟ با کی کار دارید؟ برای چه آمدید؟ کاری از دستم بر می‎آید؟ یا حتی فعلاً نمی‎توانم با شما نشست داشته باشم، بماند برای بعد و ... .

اخراج کارگران از کار، ندادن حقوق و مزایا، نداشتن بیمه، مشکل مسکن و هزاران مسائل دیگر از قشر کارگران برای مسئولان استان عادی شده و گویا قرار است این قشر فعلاً دیده نشوند.

ندادن حقوق و مزایای 300 کارگر یک شرکت تولیدی مصالح ساختمانی در شرق مازندران و تحصن و تجمع این کارگران در جلوی این کارخانه در روزهای پایانی و ابتدایی سال، اخراج 600 کارگر واحدهای تولیدی قائم‌شهر در سال گذشته، بیکاری 150 هزار نیروی کار در استان، بیمه نبودن 30 هزار کارگر ساختمانی، همه و همه خبرهای ناخوشایندی از وضعیت اشتغال و کار در استان است.

مرگ کارگرنصاب پله‌برقی در پل هوایی مکانیزه خیابان بزرگمهر اصفهان

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان از جان باختن کارگر نصاب پله‌برقی در در پل هوایی مکانیزه خیابان بزرگمهر اصفهان خبر داد.

به گزارش27فروردین فارس،بهزاد بزرگزاد اظهار کرد:کارگر نصاب پله‌برقی در میدان احمدآباد مشغول به کار بود که به دلیل عدم رعایت حفاظت از کارگاه دچار حادثه شد و در نهایت جان باخت.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان گفت: صحنه دلخراشی از این حادثه در محل به وجود آمده بود که ظرف یک ساعت عملیات نیروهای این سازمان، محل پاکسازی شد.

تظاهرات کارگران رستوران های فست فود در آمریکا

هزاران تن از کارگران رستوران های فست فود در ایالات متحده آمریکا در اعتراض به دستمزدهای خود دست به اعتراض زدند.

به گزارش16آوریل یورونیوز،در نیویورک این تظاهرات با تجمع در برابر چند شعبه پرمشتری این رستوران ها برپا شد و دست کم یک رستوران مک دونالد به دلیل این تجمع برای ساعاتی تعطیل شد. یکی از معترضان می گوید: «ما برای ۱۵ دلار مبارزه می کنیم و داشتن یک اتحادیه. ما برای ۱۵ دلار حداقل دستمزد مبارزه می کنیم چراکه احساس می کنیم به آن نیاز داریم و نیازی انسانی است. ما برای اتحادیه می جنگیم زیرا بدون آن ایستادن برای اجرای قوانینی که شرکت ها آن را نادیده می گیرند سخت است.»

در شیکاگو و لوس آنجلس نیز تظاهرات مشابهی برپا شد. سازمان دهندگان این اعتراض خیابانی تصمیم دارند تا این تظاهرات را در ۲۳۰ شهر ایالات متحده برپا کنند. این کمپین به «مبارزه برای ۱۵ دلار» شهرت یافته است.
******

ضمیمه اخباروگزارشات کارگری 27فروردین1394ویژه اعتراض سراسری 27فروردین فرهنگیان

- تصاویر و عکس های تحصن معلمان در 27 فروردین ماه سال 94

- احضار ٨ معلم به اداره اطلاعات سقز

- تجمعات اعتراضی امروز معلمان ( بیست و هفتم فروردین ماه)

- گزارش دریافتی/ تجمع اعتراضی معلمان ممسنی

- معلمین کُردستان و ایران، مجددا به اعتراض پرداختند

- تجمع معلمان در مقابل آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی

- تجمع اعتراض آمیز معلمان ارومیه ای در برابر ساختمان اداره کل آموزش و پرورش

- تجمع اعتراضی معلمین استان البرز برای بار دوم!

- تجمع معلمان ایلامی در مقابل آموزش و پرورش

- تجمع فرهنگيان استان چهارمحال و بختياري در اعتراض به وضعيت حقوقي

- تجمع سکوت فرهنگیان زاهدان در اعتراض به وضعیت معیشتی

- تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان کهگیلویه وبویراحمد

- تجمع فرهنگیان در یاسوج

- تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان مقابل آموزش و پرورش دشتستان

- تجمع تعدادی از معلمان در مقابل آموزش و پرورش تهران در اعتراض به وضعیت معیشتی‌شان

- تجمع فرهنگیان گیلان مقابل اداره آموزش و پرورش استان

- تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان استان مرکزی

- تجمع معلمان بروجرد در اعتراض به تبعیض

- تجمع فرهنگیان در شهرستان بهمئی

- ادامه تجمع فرهنگیان بوشهر برای مطالباتشان

- صدها معلم در کردستان، کرمانشاه و ایلام تجمع سکوت برگزار کردند

- تجمع سکوت معلمان مقابل اداره آموزش و پرورش مریوان و سروآباد

- معلمان بوکان تجمع سکوت برگزار کردند

- تجمع صنفی فرهنگیان مقابل اداره کل آموزش و پرورش مازندران

- تجمع سکوت معلمان مقابل ادارات آموزش و پرورش استان مازندران

- تجمع معلمان کاشانی در اعتراض به شرایط رفاهی خود

- تجمع اعتراض آمیز معلمان کرمانی

- راهپیمایی سکوت فرهنگیان مقابل اداره کل آموزش و پرورش مشهد

- تجمع معلمان در هشترود

- تعدادی از معلمان شاهرود خواستار رفع مشکل صنفی و معیشتی خود شدند

تحصن و اعتراض معلمان به وضعیت معیشتی 27 فروردین 94

تصاویر و عکس های تحصن معلمان در 27 فروردین ماه سال 94

تصاویر و عکس های تحصن معلمان + همه شهرها

صبح امروز (27 فروردین ماه 94) در اکثر نقاط کشور ایران معلمان دست به تحصن و اعتراض زدند, تحصن و اعتراض معلمان نسبت به وضعیت معیشتی خود و نیز هماهنگ نبودن نظام پرداخت آموزش و پرورش با سایر نهاد بود. در ادامه می توانید تصاویر این تحصن را از سایت دانلود 98 مشاهده کنید.

احضار ٨ معلم به اداره اطلاعات سقز

با استمرار اعتصاب سراسری معلمان در کُردستان و ایران، ٨ معلم کمدارس سقز به ستاد خبری اداره اطلاعات این شهر احضار شدند.

به گزارش 27فروردین کُردپا، در حالیکه مقرر گردیده بود، معلمان ایران و کُردستان، امروز پنج‌شنبه بیست و هفتم فروردین‎ماه، اعتصاب سراسری را در مقابل ادارات آموزش و پرورش برگزار کنند، اداره اطلاعات سقز شماری از معلمان این شهر را احضار کرد.

قرار بود، ساعت ١٠ صبح امروز پنج‌شنبه بیست و هفتم فروردین‌ماه، معلمان معترض در مقابل اداره آموزش و پرورش سقز اعتصابی برگزار کنند.

به گفته یک منبع مطلع، نیروهای وابسته به اداره اطلاعات، شامگاه چهارشنبه از راه تماس تلفنی، معلمان شهر سقز را احضار و تهدید کرده‌اند.

"حسن رحیمیان، خالد عبدالهی، سلیمان عبدی، طاهر قادری، حامد شیخی، عزیز مرزی، ابراهیم حسینی و اسماعیل ریحانی" از معلمان احضار شده به ستاد خبری اداره اطلاعات سقز هستند.

تجمعات اعتراضی امروز معلمان ( بیست و هفتم فروردین ماه)

طبق اخبار رسیده به حقوق معلم و کارگر، تجمع سکوت معلمان در شهرهای متعدد در مقابل ادارات آموزش و پرورش، با گستردگی تمام در حال برگزاری است.

گزارش های رسیده از کرمانشاه، اصفهان، کرج، ساوه،همدان، سنندج، مریوان، شیراز،خرم آباد، زنجان، یزد، الیگودرز، خدابنده ،جاجرم، شاهرود، دلیجان، قروه کردستان، قزوین،دهدشت، زرین دشت، اردبیل، بجنورد ، بروجرد،ارومیه، داراب، قم، خوی، زاهدان خدابنده، مشهد، ابهر، کرمان، اراک، پاوه،رشت، شهر قدس، هرمزگان، بندر عباس، بندر امام، کامیاران، ایوان، کاشان شهرکرد، ایلام، فامنین، خمین، نهاوند، بوشهر، شهرضا،آذر شهر،کرمه، دشتستان، نورآباد، دلفان، یاسوج جوانرود، تبریز، سردشت، ملایر، تهران و ده ها شهر دیگر بیانگر حضور پر تعداد معلمان در محل اعلام شده است.

حضور معلمان در این تجمعات بسیار چشمگیر بوده است. برای نمونه گفته می شود در استان کردستان بیش از چهار هزار نفر، در شیراز و کرمانشاه بیش از هزار و پانصد نفر در تجمع شرکت داشته اند و یا در مشهد تعداد تجمع کنندگان بسیار بیشتر از دهم اسفند بوده است. در برخی شهرها معلمان طومارهای اعتراضی امضا کرده اند. گزارش شده است شهرستاتهايي که کانون صنفی ندارند علاوه بر طوماری که برای ریاست جمهوری به امضا رسید، درخواستي نیز برای تشکيل کانون صنفی معلمان در این شهرستانها تنظیم شده و به امضا تجمع کنندگان رسیده است.

در این تجمعات، معلمان در سکوت کامل و با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض خود را به شرایط موجود آموزش و پرورش نشان داده اند. بر طبق گزارشات، ماموران نیروی انتظامی در رشت با معلمانی که مقابل اداره آموزش و پرورش استان گیلان تجمع کرده بودند با خشونت برخورد کرده اند اما در بیشتر شهرها تجمع، بدون مشکل امنیتی برگزار شد. چنانچه در برخی شهرها مدیران آموزش و پرورش و حتی مدیران کل هم در مراسم حضور داشتند. حضور بانوان فرهنگی در این حرکت مدنی قابل توجه گزارش شده است.

گفتنی است هماهنگی برای این تجمعات از طریق شبکه های مجازی و از روزها قبل انجام شده بود.

گزارش دریافتی/ تجمع اعتراضی معلمان ممسنی

یاسر عزیزی

صبح امروز – پنجشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۴ – جمعی از معلمان مناطق مختلف ممسنی به صورت خودجوش و در اعتراض به شرایط خود، در برابر اداره‌ی آموزش و پرورش این شهرستان تجمع کردند. این تجمع از ساعت ۹ و ۳۰دقیقه‌ی صبح و به مدت یک‌ساعت در سکوت برگزار شد و در پی آن با سخنرانی دو تن از معلمان شهرستان به نمایندگی از سایر همکاران ادامه یافت.

در ابتدا «گودرز شفیعیان» از فعالین صنفی معلمان شهرستان، ضمن درخواست از معلمان برای تشکیل هرچه سریعتر «کانون صنفی معلمان»، پس از مقایسه‌ی سطح درآمد و کیفیت زندگی معلمانِ چندین کشور با وضعیت همتایان ایرانی‌ آن‌ها، موارد زیر را به عنوان مطالبات اساسی معلمان برشمرد:

– تامین شایسته‌ی معیشت و منزلت معلمان

– رفع تبعیض‌های جاری در میان کارمندان حوزه‌های مختلف

– حذف فضای امنیتی / پلیسی حاکم بر آموزش و پرورش در جهت احیای نشاط و شادابی محیط‌های آموزشی برای معلم و دانش‌آموز

– بازنگری در وضعیت بیمه‌ی معلمان که از شرایط مطلوب و شایسته‌ای برخوردار نیست.

در ادامه نیز «گودرزی» – یکی دیگر از فرهنگیان – پشت تریبون قرار گرفت و در جهت پیگیری جدی‌تر و عملی‌تر مطالبات، از همکاران خود خواست ضمن امتناع از برگزاری امتحانات پایان سال، اعتراض خود را به وضعیت موجود رساتر کنند. وی با اشاره به سه ساله شدن زمان عدم پرداخت برخی حق‌الزحمه‌های معلمان، خطاب به مسئولان از بی‌انگیزه‌گی خود و همکارانش در اثر بی‌مهری‌ها گفت.

در پایان نیز معلمان حاضر در تجمع به عدم همکاری مسئولین اداره‌ی آموزش و پرورش با تجمع خود اعتراض کردند و از بی‌توجهی متولیان امر به دغدغه‌های کارمندان خود شکایت داشتند.

منبع: حقوق معلم و کارگر

معلمین کُردستان و ایران، مجددا به اعتراض پرداختند

در اکثر شهرهای کُردستان و ایران، بار دیگر معلمان جهت اعتراض به تبعیض نسبت به معلمان از سوی حکومت اسلامی ایران به خیابان‌ها آمدند.

به گزارش 27فروردین کُردپا، امروز پنج‌شنبه بیست و هفتم فروردین‌ماه، شمار چشمگیری از معلمان در شهرهای کُردستان و ایران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات صنفی و معیشتی خود بار دیگر در مقابل ادارات آموزش و پرورش دست به تجمعات اعتراضی زدند.

معلمان معترض خواستار افزایش دستمزد‌ها، بهبود وضعیت معیشتی و رفع تبعیض حقوقی بین خود و سایر کارمندان دولت هستند.

اجرایی شدن مصوبه "افزایش فوق‌العاده شغلی کارکنان دولت" با اعمال "تبعیض" نسبت به معلمان از دیگر موارد اعتراض معلمان به شمار می‌رود.

معلمان معترض در شهر دیواندره با حمل پلاکارد و نوشته‌هایی نظیر "تضعیف فرهنگیان تخریب فرهنگ است، "این سکوت از نارضایتی است" و "نسخه‌های توخالی و عوام فریب، دردی را دوا نمی‌کند" در مقابل اداره آموزش و پرورش این شهر تجمع کردند.

همچنین بیش از ٣٠٠ معلم در مدارس آموزش و پرورش استان ایلام در مقابل اداره آموزش و پرورش این استان تجمع و خواستار توجه بیشتر مسئولان به معیشت فرهنگیان و رفع تبعیض میان آنان و سایر کارکنان ادارات دیگر در رابطه با دریافت حقوق شدند.

براساس گزارشات منتشره، معلمان کُرد در شهرهای ارومیه، سنندج، کرمانشاه، گیلانغرب، قروه، مریوان، بوکان، سردشت، بانه، کامیاران، سقز، پیرانشهر، بیجار، سروآباد و ایوان غرب نیز با برگزاری تجمعات مشابهی خواستار تحقق مطالبات خود و پایان دادن به تبعیض و نابرابری میان معلمان و دیگر کارکنان دولت گردیدند.

از دیگر سو، در تهران و سایر شهرهای ایران نیز معلمان با تهیه پلاکاردها و نوشتن شعارهای مرتبط با مشکلات صنفی و معیشتی فرهنگیان در مقابل ادارت آموزش پرورش تجمع نمودند.

در تهران علاوه بر تجمع صدها نفری معلمان مقابل اداره آموزش و پرورش، گروهی ۳۰۰ نفره از معلمان مقابل مجلس تجمع کردند.

گفته می‌شود، این تجمعات کاملا خودجوش بوده و در راستای اهداف کانون صنفی معلمان می‌باشد.

روزهای سوم و دهم اسفندماه سال گذشته، معلمان در کُردستان و ایران با آمدن به خیابان‌ها، خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند، اما تاکنون هیچ یک از مطالبات آنها از سوی نهادهای مرتبط عملی نشده است.

طبق آمارها بیش از یک میلیون معلم و فرهنگی و حدود ٧٥٠ هزار معلم بازنشسته در ایران وجود دارد.

تجمع معلمان در مقابل آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی

تعدادی از معلمان در اعتراض به وضعیت معیشتی‌شان امروز در مقابل اداره‌کل آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی در تبریز تجمع کردند.

به گزارش 27فروردینفارس از تبریز، تعدادی از معلمان امروز در اعتراض به وضعیت معیشتی‌شان با در دست داشتن دست‌نوشته‌هایی در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان‌ آذربایجان‌شرقی در تبریز تجمعی البته توام با سکوت کردند.

در تجمع امروز، معلمان پارچه‌نوشته‌هایی را حمل می‌کردند. دردست‌نوشته‌ها شعارهایی مانند «سکوتم از رضایت نیست»، «معلم فرهنگ‌ساز جامعه را دریابید»، «معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است»، «معلمان خواستار تاثیرگذاری تشکل‌های صنفی بر تصمیمات آموزش و پرورش هستند» و... به چشم می‌خورد که نسبت به وضعیت معیشتی خود گلایه دارند.

تجمع اعتراض آمیز معلمان ارومیه ای در برابر ساختمان اداره کل آموزش و پرورش

ندای ارومیه-27فروردین:این تجمع که به آرامی در محوطه ساختمان اداره کل آموزش و پرورش برگزار شد.

تجمع اعتراضی معلمین استان البرز برای بار دوم!

تعدادی از معلمان استان البرز برای باردوم تجمع اعتراضی کردند.

به گزارش 27فروردین«تیتریک»؛تعدادی از معلمان استان البرز در اعتراض به وضع معیشتی در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان در کرج تجمع کردند.

این تجمع در حالی صبح امروز پنجشنبه صورت گرفت که در روزهای پایانی سال گذشته نیز تجمعی مشابه توسط معلمان استان البرز در همین مکان انجام شده بود.

تجمع معلمان ایلامی در مقابل آموزش و پرورش

به گزارش 27فروردین ایرنا، بیش از 300 معلم و فرهنگی زن و مرد شاغل در مدارس آموزش و پرورش استان ایلام صبح امروز بخاطر آنچه تبعیض میان فرهنگیان و سایر کارکنان دولت و عدم توجه به وضعیت معیشتی آنها اعلام شد، در مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان حضور یافتند.

این افراد با انتقاد از عملکرد نامناسب مسوولان و بی توجهی به خواسته های آنها، خواستار توجه بیشتر مسوولان امر به معیشت فرهنگیان و رفع تبعیض میان آنان و سایر کارکنان دستگاه های دیگر در خصوص دریافت حقوق شدند.

فرهنگیان ایلامی پایین بودن حقوق، معیشت پایین، پایین بودن منزلت اجتماعی، مطالبات و اصلاح قوانین رفاهی معلمان را عمده ترین خواسته های خود از مسوولان اعلام کردند.

12 هزار فرهنگی در استان ایلام در حال آموزش 95 هزار دانش آموز مقاطع مختلف تحصیلی هستند.

تجمع فرهنگيان استان چهارمحال و بختياري در اعتراض به وضعيت حقوقي

صبح امروز جمعي از فرهنگيان در اعتراض به پايه‌هاي حقوقي خود مقابل اداره‌ کل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختياري تجمع کردند.

به گزارش27فروردین بام ايران خبر، صبح امروز پنج شنبه 27فروردين، بيش از صد تن از معلمان و فرهنگيان استان با تجمع در مقابل اداره کل آموزش و پرورش، خواستار رسيدگي به وضعيت حقوق پايين خود شدند.

يکي از فرهنگيان معترض اظهار کرد: بنده يک معلم با سابقه بيش از 22 سال هستم، حقوق من نسبت به ديگر کارمندان هم پايه و هم سن بسيار پايين است و اين نابرابري در ديگر دبيران آموزش و پرورش اعم از متوسطه، راهنمايي و ابتدايي مشاهده مي شود.

وي ادامه داد: چرا معلمان و دبيران آموزش و پرورش همچون ديگر نهاد ها از خدمات پرداخت هماهنگ کشوري بهره مند نيستند، مگر نه اين است که اين مربيان و فرهنگيان جامعه، نقش تحول بر انگيز در تربيت جامعه را بر عهده دارند؟

يکي ديگر از فرهنگيان حاضر در اين تجمع گفت: معلمان با نهايت تلاش و اخلاص در راه خدمت به فرزندان و آينده سازان اين مملکت هستند، اما از چشم مديران و مسولان کلان جامعه دور افتاده اند، اين در حالي است که در کشورهاي همجوار يا اروپايي بيشترين هزينه ها و امکانات را به اين قشر فرهنگ ساز اختصاص مي دهند.

وي گفت: بيش از 40هزار تومان از حقوق ما را براي طرح بيمه طلايي کسر مي کنند اما در عمل هيچ گونه امکانات درماني و بيمه اي از آن بهره مند نشده ايم.

فرهنگيان شرکت کننده در اين اجتماعات آرام، خواهان رسيدگي دولت و مجلس به وضعيت دستمزد و توجه مسوولان به مشکلات اقتصادي و معيشتي خود شدند

در تجمع امروز شرکت کنندگان با قرائت بيانيه اي خواستار تشکيل نهاد قانوني براي پيگيري و دفاع از حقوق دبيران و فرهنگيان آموزش و پرورش شدند.

تجمع سکوت فرهنگیان زاهدان در اعتراض به وضعیت معیشتی

معلمان زاهدانی صبح امروز مورخ ۲۷ فروردین ۱۳۹۴ در اعتراض به وضعیت معیشتی قشر فرهنگی مقابل درب اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان تجمع نمودند.

به گزارش27فروردین نی زار،در این تجمع که با سکوت کامل برگزار گردید، معلمان رفع تبعیض و بهبود وضعیت معیشتی خود را خواستار شدند.

تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان کهگیلویه وبویراحمد

فرهنگیان کهگیلویه وبویراحمدی صبح امروز با وجود بارش باران در تجمعی اعتراض آمیز در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان و میدان معلم یاسوج برتحقق مطالبات صنفی و دغدغه های رفاهی و معیشتی خود تاکید کردند.

به گزارش27فروردین بویرخبر،شماری از این افراد بار دیگر لزوم برنامه ریزی مسوولان برای رفع دغدغه های معیشتی و رفاهی فرهنگیان را خواستار شدند اما در عین حال اظهار کردند: هیچ کدام از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی حاضر به رفع مشکل فرهنگیان نیستند.

فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمدی با انتقاد از رویکرد نمایندگان و مسولان اجرای استان عنوان کردند: مسولان حاضر نیستند فرصت اندکی را برای شنیدن مشکلات جامعه فرهنگی استان اختصاص دهند.

یک فرهنگی با بیان اینکه در دوره ی دکتری مشغول تحصیل است،افزود: بین حقوق 20میلیون ریالی فرهنگی دراین مقطع با حقوق 60 میلیون ریالی کارکنان همتراز ما درعلوم پزشکی اختلاف فاحشی وجود دارد.

فرهنگی دیگری که خود را دبیر شیمی معرفی کرد نیز گفت: حقوق امسال آموزش وپرورش 14درصد افزایش یافته اما برخی دستگاه های 35 درصد افزایش حقوق داشته اند.

یکی از بازنشستگان فرهنگی این استان نیز در این تجمع گفت: طی دوران 30 سال خدمت خود حقوق و مزایای عاید ما نشد و با داشتن حقوق 10 میلیون ریالی نمی توانم جوابگوی تامین نیازهای خانواده هشت نفری خود باشم.

فرهنگیان در این تجمع آرام کم توجهی به بیمه طلایی فرهنگیان در شهرهای بزرگ ، برخوردارنبودن از خدمات سفر نظیر دیگر دستگاه های اجرایی و همترازنبودن حقوق فرهنگیان دارای تحصیلات تکمیلی با دانشگاه ها را از جمله مشکلات خود بیان کردند.

فرهنگیان کهگیلویه وبویراحمدی معتقدند اگر نسبت به درخواست های صنفی آنها توجه نشود، یکروز قبل از روز 12اردیبهشت ،روز معلم تجمع صنفی خود را ادامه خواهند داد.

از 16 هزار کارکنان آموزش و پروش کهگیلویه وبویراحمد حدود 11هزار نفر آموزشی هستند.

تجمع فرهنگیان در یاسوج

به گزارش27فروردین بویرخبر،حدود 200 فرهنگی با حضور در میدان معلم، محوطه اطراف ساختمان آموزش و پرورش تجمع صنفی خود را همزمان با دیگر شهرها برگزار کردند اما هیچکدام از مسوولان برای پاسخگویی در میان فرهنگیان حاضر نشد.

این تجمع اعتراض آمیز برای ساعاتی موجب ترافیک سنگین در میدان معلم شهر یاسوج شد.

تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان مقابل آموزش و پرورش دشتستان

پیش از ظهر امروز تعدادی از معلمین برازجانی در اعتراض به آنچه تبعیض و تفاوت شغلی بین معلمان و سایر مشاغل از نظر حقوق و مزایا در دیگر دستگاهها عنوان می کردند، در مقابل اداره آموزش و پرورش دشتستان تجمع کردند.

به گزارش27فروردین "ناصرون " تعدادی از معلمان برازجانی، امروز پنج شنبه 27 فروردین ماه در جلوی آموزش و پرورش دشتستان تجمع کردند.

پیش از ظهر امروز تعدادی از معلمین برازجانی در اعتراض به آنچه تبعیض و تفاوت شغلی بین معلمان و سایر مشاغل از نظر حقوق و مزایا در دیگر دستگاهها عنوان می کردند، در مقابل اداره آموزش و پرورش دشتستان تجمع کردند.

تجمع تعدادی از معلمان در مقابل آموزش و پرورش تهران در اعتراض به وضعیت معیشتی‌شان

تعدادی از معلمان در اعتراض به وضعیت معیشتی‌شان امروز در مقابل اداره‌کل آموزش و پرورش تهران تجمع کردند.

به گزارش 27فروردین فارس، تعدادی از معلمان امروز در اعتراض به وضعیت معیشتی‌شان با در دست داشتن پلاکاردهایی در مقابل برخی از ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها تجمع کردند.

در تهران حدود 300 تا 400 معلم تجمع کننده در مقابل اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران پلاکاردهایی چون «آیا نمایندگان مجلس نیز رتبه‌بندی می‌شوند؟»، « آقای روحانی کلید آموزش و پرورش پیدا نشد؟»، «معیشت همراه با منزلت»، «بهبود سطح معیشت معلمان حق مسلم است»، «معلم بیدار است از تبعیض بیزار است»، «درد ما فقر نیست، فرق است»، نسبت به وضعیت معیشتی خود گلایه دارند.

براساس این گزارش،طرح رتبه‌بندی معلمان در اسفند ماه سال گذشته در هیأت دولت تصویب شده است و مقرر شده که از مهر امسال اجرا شود؛ بنا بر گفته وزیر آموزش و پرورش، «با اجرای این طرح، حقوق معلمان بین 160 تا 600 هزار تومان افزایش می‌یابد».

در چنین شرایطی تجمع برخی معلمان برگزار می‌شود و این گروه فرهنگیان خواستار رسیدگی به وضعیت معیشت‌شان هستند و برخی نیز عنوان می‌کنند که افزایش حقوق بیش از این میزان و بدون اجرای رتبه‌بندی باید اجرا شود.

تجمع فرهنگیان گیلان مقابل اداره آموزش و پرورش استان

جمعی از فرهنگیان استان گیلان که جمعیتی بالغ بر حدود ۲۰۰ نفر می شدند جهت اعتراض به عدم توجه مسئولان وزارت آموزش و پرورش به وضع اقتصادی خود در میدان فرهنگ رشت جنب اداره کل تجمع کردند.

به گزارش 27فروردین۸دی نیوز، جمعی از فرهنگیان استان گیلان پیش از ظهر امروز(پنجشنبه) که جمعیتی بالغ بر حدود ۲۰۰ نفر می شدند جهت اعتراض به عدم توجه مسئولان وزارت آموزش و پرورش به وضع اقتصادی خود در میدان فرهنگ رشت جنب اداره کل تجمع کردند.

یکی از فرهنگیان ضمن ابراز ناراحتی شدید از عدم رسیدگی به آنان، اظهار کرد: شعاری که برای امروز انتخاب کرده ایم این است: “تجمع سکوت – معیشت فرهنگیان”

وی با بیان اینکه اکثر فرهنگیان و معلمان از وضع نامطلوب اقتصادی برخوردار هستند، گفت: وزیر آموزش و پرورش نسبت به مطالبات فرهنگیان بی توجه می باشد؛ سوالمان این است که چرا باید وضعیت اقتصادی کارکنان یک نهاد فرهنگی همچون آموزش و پرورش، از بقیه ادارت بسیار پائین تر باشد؟ چرا حتی یک وام کوچکی هم به ما نمی دهند؟

تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان استان مرکزی

ظهر امروز پنج شنبه تعدادی از فرهنگیان استان مرکزی در اعتراض به تبلیغات گسترده آموزش و پرورش در پرداخت مطالبات و تفاوت دریافتی معلمان با سایر کارکنان مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی تجمع کردند.

به گزارش 27فروردین دیار آفتاب، یکی از فرهنگیان در جمع معترضان ، با اشاره به تبلیغات گسترده آموزش و پرورش در پرداخت مطالبات، گفت: نباید مسائل آموزش و پرورش را این قدر رسانه ای کرد.

وی افزود: متاسفانه هنوز اقدامی صورت نگرفته، اینقدر در صدا و سیما مطرح می شود که انگار تمامی مطالبات و مشکلات فرهنگیان برطرف شده است در صورتی که در واقع هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

این فرهنگی معترض بیان کرد: مسئولان دولتی و آموزش و پرورش بهتر است کار را انجام دهند و بعد آن را رسانه ای کنند تا باز خورد مناسبی در جامعه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه عزت و احترام معلمان روز به روز در حال کاهش است خاطر نشان کرد: فرهنگیان معتقدند که تفاوت دریافتی آن‌ها با سایر کارکنان دولت در شرایطی یکسان بسیار اختلاف دارد که این موضوع باعث شده عزت معلمان روز به روز کمتر شود.

یکی از بانوان فرهنگی معترض در این تجمع نیز گفت: در تمام دنیا فرهنگیان در راس امور قرار دارند و به کار آنها اهمیت می دهند چرا که می دانند این فرهنگیان هستند که جامعه و نسل آینده را می سازند.

وی ادامه داد: جامعه زمانی رشد می کند که فرهنگیان جامعه رشد کرده باشند، چرا که فرهنگیان هستند که جامعه آینده را پرورش می دهند.

این فرهنگی معترض خاطرنشان کرد: مشکلات ما تنها مادیات نیست بلکه معنویات و شخصیت فرهنگیان و معلمان نیز زیر سوال رفته است که این موضوع بیشتر ما را آزار می دهد.

در آمد ناکافی فرهنگیان بازنشسته فرصت را از جوانان سلب کرده است

یکی دیگر از معترضان گفت: سطح درآمد معلمان با توجه به کار آنها قابل قبول نیست که در این خصوص لازم است تصمیمات اساسی از سوی مسئولان گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته از لحاظ ساختمانی مراکز آموزشی رشد قابل قبولی داشته اند، افزود: اما تجهیزات و امکانات به موازات آنها رشد نداشته است.

این فرهنگی خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه درآمد فرهنگیان بازنشسته کافی نبوده است مجبور هستند همچنان مشغول به کار باشند و اکثر این افراد در آموزشگاه ها به خدمت مشغول می شوند ،این موضوع همچنین از ایجاد اشتغال جدید خوداری می کند.

تجمع معلمان بروجرد در اعتراض به تبعیض

جمعی از معلمان شهرستان بروجرد در اعتراض به تبعیض در نظام هماهنگ پرداخت در اداره آموزش و پرورش بروجرد تجمع آرام برگزار کردند.

به گزارش27فروردین روزهای بروجرد،در این گردهمایی جمعی از فرهنگیان با خواندن قطعنامه‌ای از دولت درخواست اجرای قانون نظام هماهنگ پرداخت در مورد معلمان را داشتند و نسبت به تبعیض بین فرهنگیان و دیگر کارکنان دولت اعتراض کردند.

تجمع فرهنگیان در شهرستان بهمئی

فرهنگیان شهرستان بهمئی ظهر امروز در مقابل اداره آموزش و پرورش این شهرستان تجمع کردند و خواهان رسیدگی به مشکلات خود شدند.

به گزارش 27فروردین صبح زاگرس ،عده ای از فرهنگیان شهرستان بهمئی ظهر امروز (پنجشنبه) جهت تحقق و پیگیری خواسته های خود در محل درب ورودی آموزش و پرورش شهرستان بهمئی تجمع کردند.

این تجمع در حالی شکل گرفت که غلظت بالای گرد و خاک در شهرستان شهروندان بهمئی را خانه نشین کرده است.

این فرهنگیان خواسته های زیر را از وزارت آموزش و پرورش و نهادهای مربوطه داشتند:

-تجدید نظر در مورد شرایط رتبه بندی فرهنگیان با توجه به اینکه با شرایط اعلام شده حق بسیاری از فرهنگیان ضایع می شود.

-همسان سازی حقوق فرهنگیان با سایر کارمندان دولت و اجرای طرح پرداخت هماهنگ حقوق کارمندان دولت.

-تقویت شان و جایگاه والای معلم در جامعه با حمایت های ویژه وزارت آموزش و پرورش.

-تاسیس بانک ویژه فرهنگیان جهت بهره مندی از تسهیلات در شان این قشر از جامعه.

-ایجاد فروشگاه زنجیره ای ویژه فرهنگیان کشور.

-افزایش امتیازهای رفاهی به خصوص در بخش مسکن و خودرو.

-افزایش بند حق لباس،حق ایاب و ذهاب و حق مسکن به فیش حقوقی فرهنگیان.

-ایجاد تشکل ویژه فرهنگیان در تمامی شهرستان های سراسر کشور جهت انعکاس مشکلات این قشر از جامعه

-قشر فرهنگیان انتظار دارد وزیر آموزش و پرورش از میان فرهنگیان انتخاب شود

-انتخاب 3 نفر نماینده فرهنگیان در مقاطع مختلف از هر استان جهت دیدار و نشست سالانه با وزیر آموزش و پرورش و رفع مشکلات فرهنگیان.

-افزایش بند بدی آب و هوا به فیش حقوقی فرهنگیان بهمئی با وجود هم اقیلم بودن با استان خوزستان که از لحاظ آب و هوایی یکی از بدترین مناطق آب و هوایی کشور است.

ادامه تجمع فرهنگیان بوشهر برای مطالباتشان

این فرهنگیان در فضایی آرام و بدون هیچگونه مشکلی مطالبات خود را مطرح و قبل از ظهر به حضور خود مقابل اداره آموزش و پرورش بوشهر پایان دادند.

شماری از فرهنگیان استان بوشهر با مراجعه به اداره آموزش و پرورش و برپایی تجمع سکوت پیگیر مطالبات صنفی خود شدند.

به گزارش27فروردین خلیج فارس،بیش از 300 نفر از فرهنگیان بوشهری صبح روز پنجشنبه با حضور مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان بوشهر از مسئولان خواستار اجرای عدالت در پرداخت حقوق و مزایای فرهنگیان نسبت به سایر کارکنان دستگاه های اجرایی شدند.

برخی از این فرهنگیان اهتمام جدی نسبت به سامان بخشیدن به منزلت و معیشت فرهنگیان، رفع تفاوت شغلی فرهنگیان با کارکنان سایر وزارتخانه ها ، اجرای بند پرداخت حق نوار مرزی به فرهنگیان شهرهای مرزی ، سامان بخشیدن به وضعیت مسکن و صندوق ذخیره فرهنگیان ، کارامد تر کردن بیمه های خدمات درمانی و تکمیلی را از جمله مطالبات خود عنوان کردند.

این جمع همچنین خواستار ساخت بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی برای فرهنگیان ، احیای بانک فرهنگیان ، تامین اعتبار برای ساخت و استاندارد سازی فضاهای آموزشی و اجرای ماده 51 قانون خدمات کشوری برای فرهنگیان جانباز و ایثارگر بودند.

صدها معلم در کردستان، کرمانشاه و ایلام تجمع سکوت برگزار کردند

صدها معلم در استان های غربی ایران صبح امروز (پنج‌شنبه ۲۷ فروردین) در سکوت مقابل ادارات آموزش و پرورش تجمع کردند.

به گزارش27فروردین کردپرس، معلمان معترض امروز در شهرهای بوکان، سقز ، سنندج، کرمانشاه ، ایلام، ایوان، مریوان و.. تجمع سکوت برگزار کردند.

این تجمع صنفی در مقابل ادارات آموزش و پرورش این شهرستان ها برگزار شده است.

معترضان با انتقاد از عملکرد نامناسب مسوولان و بی توجهی به خواسته های آنها، خواستار توجه بیشتر مسوولان امر به معیشت فرهنگیان و رفع تبعیض میان آنان و سایر کارکنان دستگاه های دیگر در خصوص دریافت حقوق شدند.

پایین بودن حقوق، معیشت پایین، پایین بودن منزلت اجتماعی، مطالبات و اصلاح قوانین رفاهی معلمان را عمده ترین خواسته های خود از مسوولان اعلام کردند.

تجمع سکوت معلمان مقابل اداره آموزش و پرورش مریوان و سروآباد

صبح روز پنج شنبه 27 فروردین ماه گروه‌هایی از معلمان مریوان و سروآباد در اعتراض به حقوق صنفی و تغییر نکردن دستمزدشان با تجمع مقابل اداره آموزش و پرورش این دو شهرستان خواستار توجه بیشتر دولت شدند.

به گزارش 27فروردین زریوار خبر، روز پنج شنبه ساعت 9 و 30 دقیقه صبح، تعدادی از معلمان و فرهنگیان شهرستان مریوان و سروآباد با تجمع‌ در مقابل اداره آموزش و پرورش این دو شهرستان به وضعیت حقوق و مزایای خود و بی توجهی به حقوق صنفی معلمان از طرف دولت و وزارت آموزش و پرورش در تجمعی "سکوت" اعتراضی کردند.

در 13 ماه گذشته، فرهنگیان مریوان و سروآباد برای سومین بار با تجمع در مقابل اداره آموزش و پرورش این شهرستان از وجود تبعیض‌ بین کارکنان آموزش و پرورش با دیگر ارگان های دولتی، خواستار توجه دولت تدبیر و امید و وزیر آموزش و پرورش شدند.

یک منبع آگاه گفت: صبح امروز در اداره آموزش و پروش سروآباد نیز جمعی در حدود 20 الی 30 نفر از فرهنگیان این شهرستان در مقابل این اداره تحصن کردند.

این منبع آگاه همچنین افزود: بسیاری از معلمان سروآباد بدلایلی در تحصن ها و تجمعات گذشته برای بیان اعتراض خود در مریوان حضور یافته اند.

تفاوت این تجمع با دیگر تجمعات معلمان در گذشته این بود که تحصن امروز فرهنگیان همراه با سکوت برگزار شد و در آن هیچ بیانیه ای خوانده نشد.

معلمان بوکان تجمع سکوت برگزار کردند

معلمان مدارس شهرستان بوکان صبح امروز (پنج‌شنبه ۲۷ فروردین) در مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش این شهرستان تجمع سکوت برگزار کردند.

به گزارش 27فروردین زریان، این تجمع با حضور بیش از پانصد معلم از مقاطع مختلف آموزشی بوکان برگزار شد.

درخواست نظام پرداخت هماهنگ حقوق از برجسته ترین مطالبات معلمان حاضر در این تجمع بود.

این تجمع در سکوت کامل وبدون حاشیه برگزار شد.

تجمع صنفی فرهنگیان مقابل اداره کل آموزش و پرورش مازندران

جمعی از فرهنگیان شهرستان ساری در اعتراض به آن چه که تبعیض شغلی عنوان نمودند، مقابل اداره کل آموزش و پرورش مازندران تجمع کردند.

به گزارش 27فروردین پانا،در این تجمع صنفی که صبح امروز (پنجشنبه 27 فروردین ماه) همزمان با برخی دیگر از شهرستانها و مناطق استان و سراسر کشور بصورت آرام برگزار شد،جمعی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته حضور داشتند.

در این تجمع صنفی که حدود ساعت 9 صبح مقابل اداره کل آموزش و پرورش مازندران واقع در خیابان فرهنگ ساری آغاز شد،فرهنگیان با در دست داشتن پلاکارد به بیان انتظارات و دیدگاههای خودشان پیرامون دغدغه های مختلف آموزشی،شغلی و رفاهی پرداختند.

برطرف نمودن تفاوت شغلی میان معلمان و کارکنان سایر وزارتخانه ها و نهادها از لحاظ حقوق و مزایا،پرداخت به هنگام مطالبات،رسیدگی کامل به وضعیت غیر عادلانه معیشت فرهنگیان و اختصاص بودجه به آموزش و پرورش برای ساخت و استاندارد نمودن فضای آموزشی مطابق با استانداردهای بین المللی، از جمله مهم ترین درخواست های حاضران در این تجمع بود.

یک دبیر متوسطه از میاندرود گفت:افزودن ردیفهایی نظیر حق مسکن ، هزینه رفت و آمد و غذا در حکمهای حقوقی فرهنگیان مانند احکام سایر کارکنان دولت یک امر ضروری و حق طبیعی به شمار می رود.

یک مدیر مدرسه از ناحیه دو ساری اظهار داشت: معلم با این رقم دریافتی و با این گونه دغدغه های مختلف نمی تواند بازدهی مطلوب را در سر کلاس درس داشته باشد.برای همین مجلس و دولت باید در این قضیه به فکر چاره ای اساسی و ریشه ای باشند.

یک بانوی فرهنگی از ناحیه یک ساری که در آستانه بازنشستگی است خاطرنشان کرد:برخی افراد غیر مطلع، معلمان را متهم می کنند که طبق قانون مدیریت خدمات كشوری،آنان در مدرسه،نصف وقت سایر کارمندان دولت کار می کنند.در پاسخ ساده انگاری این افراد باید بگویم ،من معلمی هستم که هفته ای 20 ساعت سر کلاس می روم اما علاوه بر آن،هفته ای ده ها ساعت هم وقت خودم را برای تهیه طرح درس،سؤالات امتحانی، تصحیح اوراق،اعلام نمره و پاسخگویی به دانش آموزان و اولیا می گذرانم.

این معلم تصریح کرد: برای همین من فرصت چندانی برای حضور در جمع خانواده و رسیدگی به امور جاری زندگی ندارم. از طرفی هم کنترل و اداره کلاس 40 نفره دانش آموزانی که همین افراد غیر مطلع از حرفه معلمی، برای نگهداری و تربیت آن ها در منزل عاجز هستند کار بسیار طاقت فرسایی است.

معلمی نیز از بخش چهاردانگه کیاسر علت اصلی این تجمع را وضعیت نامناسب معیشتی فرهنگیان به ویژه تبعیض بین معلمان و سایر کارمندان دولت دانست.

یک بانوی دیگر که معاون اجرایی دبیرستانی در ناحیه یک ساری است با انتقاد از بی تفاوتی نمایندگان مازندران در مجلس شورای اسلامی نسبت به معیشت معلمان تصریح کرد: وقتی معلمان ملاحظه می کنند در موضوع افزایش بودجه کشور، ادارات و سازمان‌های دیگر بیشتر مورد توجه مجلس و دولت هستند، کاسه صبرشان لبریز می شود و اینگونه اعتراضات خود را علنی می‌کنند.

هم چنین یک آموزگار از ناحیه دو ساری معتقد است،تبعیض‌های صورت گرفته در سیستم آموزشی کشور بین فرهنگیان و نیز اجرا نشدن کامل قانون خدمات کشوری که منجر به تبعیض‌های گسترده بین فرهنگیان و کارکنان دولت شده است از علل بارز شکل گیری این تجمع آرام است.

برپایه این گزارش، مشابه چنین تجمعی در برخی دیگر از شهرستانهای مازندران برگزار شد.

تجمع سکوت معلمان مقابل ادارات آموزش و پرورش استان مازندران

حدود یک‌هزار نفر از معلمان ‌مازندر‌ان با تجمع در مقابل ادارات ‌آموزش و پرورش ‌استان و شهرستان‌ها نسبت به وجود تبعیض درآمد بین معلمان و سایر کارکنان دولت اعتراض کردند.

به گزارش27فروردین فارس ، حدود یک‌هزار نفر با تجمع در مقابل اداره‌کل آموزش و پرورش استان و شهرستان‌ها نسبت به وجود تبعیض درآمد بین معلمان و سایر کارکنان دولت اعتراض کردند.

این تجمع که همزمان در نقاط مختلف کشور با عنوان سکوت اعتراض انجام شد در اعتراض به بودجه درنظر گرفته شده برای وزارت آموزش و پرورش در سال آینده و اعمال تبعیض بین کارکنان دولت صورت گرفت.

فراخوان این تجمع به صورت پیامک به تمام کارکنان آموزش و پرورش داده شده بود.

تجمع معلمان کاشانی در اعتراض به شرایط رفاهی خود

تعددادی از فرهنگیان ومعلمان کاشانی در اعتراض به اصلاح حقوق ووضعیت معیشت معلمان صبح امروز مقابل مدیریت آموزش وپرورش کاشان تجمع کردند وخواستار پیگیری ورسیدگی به حل این موضوع شدند.

به گزارش 27فروردین کاشان حامی ؛ تعدادی از فرهنگیان و معلمان کاشانی در اعتراض به اصلاح حقوق و وضعیت معیشت معلمان صبح امروز مقابل مدیریت آموزش وپرورش کاشان تجمع کردند و خواستار پیگیری ورسیدگی به حل این موضوع شدند.

جمعی از این معلمان با انتقاد از طرح رتبه بندی در خصوص مطالبه خود اظهار داشتند: طرح رتبه بندی تنها تفرقه و اختلاف بین معلمان را بیشتر می کند و مطالبه ما از وزارت آموزش و پرورش این بوده که وضعیت معیشت معلمان تصحیح شود و طرح رتبه بندی این معضل را حل نخواهد کرد،

آنها تاکید کردند رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش باید برای حل این موضوع اقدامی جدی کنند و به این تبعیض بین فرهنگیان با کارمندان سایر نهادهای دیگر پایان دهند.

تجمع اعتراض آمیز معلمان کرمانی

به گزارش27فروردین امدادبورس،صبح امروز جمعی از معلمان کرمانی در اعتراض به رتبه بندی حقوق معلمان و افزایش حقوق از ۱۰۰ هزار تومان تا ۶۰۰ هزار تومان در مقابل آموزش و پرورش ناحیه ۲ کرمان تجمع کردند.

راهپیمایی سکوت فرهنگیان مقابل اداره کل آموزش و پرورش مشهد

فرهنگیان مشهد در اعتراض به وضعیت شغلی خود در مقابل اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی تجمع سکوت برگزار کردند.

به گزارش27فروردین صبح توس،فرهنگیان مشهد صبح امروز پنجشنبه در اعتراض به وضعیت شغلی خود در مقابل اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی تجمع سکوت برگزار کردند.

تجمع فرهنگیان مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان

به گزارش27فروردین رودان نيوز،صبح امروز پنجشنبه مورخ ۲۷ فروردین ماه ۱۳۹۴ جمعی از فرهنگیان استان هرمزگان برای سومین بار مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان تجمع کردند و خواستار افزایش حقوق و مزایا فرهنگیان شدند . صبح امروز پنجشنبه مورخ ۲۷ فروردین ماه ۱۳۹۴ جمعی از فرهنگیان استان هرمزگان برای سومین بار مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان تجمع کردند و خواستار افزایش حقوق و مزایا فرهنگیان شدند .

تجمع معلمان در هشترود

این گروه از معلمان که حدود صد نفر بودند برای در میان گذاشتن مشکلات و خواسته‌هایشان حدود دوساعت در مقابل اداره آموزش و پرورش هشترود تجمع نموده بودند و خواستار ملاقات با مدیر آموزش و پرورش بودند.

به گزارش27فروردین فارس،فتاحی یکی از معلمان معترض گفت: کرامت معلمی نسبت به سایر کارمندان دولتی زیر پا گذاشته شده است و علت تجمع ما تبعیض درباره پرداخت‌ها، مزایا و دیگر مشکلات و خواسته‌های معلمان در سرتاسر کشور است. ما خواستار احقاق حقوق و پرداخت‌ها مشابه همه کارمندان دولت هستیم.

میرزایی دیگر معلم معترض اضافه کرد: فوق‌العاده شغل فرهنگی‌ها در میان سایر پرسنل دولت کمترین است.

به نظر وی در آموزش و پرورش حقوق یک معلم با مدرک دکترا زیر 2 میلیون تومان است. ما خواهان پیگیری دولت و وزیر هستیم تا صنف معلم هم در این جامعه دیده شود چون ما از نظر علمی جایگاه بالایی داریم اما دریافتی‌هایمان مشابه دیگران نیست.

فرجی هم افزود: چرا دولت مجددا افراد بازنشسته جانباز و یا سایر ادارات را مجددا مشغول به کار کرده است و آنها از چند جا حقوق و مزایا می‌گیرند.

مهرنسب معلم دیگر معترض با اشاره به کمی حقوق و مزایای خود افزود: دولت و مجلس باید کرامت معلمی را به آنها باز گرداند چرا کمترین حقوق را ما معلمان می‌گیریم در صورتی که بزرگترین کار فرهنگی را ما انجام می‌دهیم.

سیفی دبیر معترض دیگر افزود: اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان، افزایش حقوق و بهبود خدمات بیمه طلایی را از جمله مهم‌ترین خواسته‌های معلمان معترض در این تجمع برشمرد.

پس از دو ساعت اعتراض سکوت‌آمیز و آرام بالاخره سلیمان بهشتی‌نیا مدیر آموزش و پرورش در جمع معترضان حاضر شد و از معلمان خواست از تجمع در جلوی اداره اجتناب کنند و به سالن کنفرانس اداره برای شنیدن نظرات و شکایات خود بیایند اما معلمان حاضر به حضور در سالن کنفرانس نشدند و اظهار کردند باید پاسخگوی آنها در همین مکان و بیرون از ساختمان باشد.

وی که اول حاضر به مصاحبه نمی‌شد با اعتراض معلمان روبرو شد و افزود: چون من خودم هم روزی معلم بود با درد قشر فرهنگی آشنا هستم، حل و فصل مشکلات فرهنگیان باید از سوی وزارت حل شود.

بهشتی‌نیا افزود: اما این اداره برای رفاه حال فرهنگیان در فصل تابستان هر سال آنها را برای زیارت به مشهد اعزام می‌کند و این قدم اول رفاهی فرهنگیان در این شهرستان است.

وی گفت: در حال ساخت باشگاه فرهنگیان در این شهرستان نیز برای رفاه فرهنگیان هستیم.

این معلمان معترض از جواب‌های مدیر آموزش و پرورش قانع نشدند و می‌گفتند «باید جواب مدیر آموزش و پرورش ما را قانع کند».

بهشتی‌نیا از معلمان معترض خواست به اعتراض خود پایان بدهند اما آنها قانع نشدند و گفتند ما هم‌سو با اعتراض صنفی معلمان سراسر کشور به اعتراض خود ادامه خواهیم داد.

تعدادی از معلمان شاهرود خواستار رفع مشکل صنفی و معیشتی خود شدند

تعدادی از معلمان شاهرود روز پنجشنبه با حضور در محل اداره آموزش و پرورش این شهرستان خواستار رفع مشکل معیشتی و صنفی خود شدند.

به گزارش27فروردین ایرنا،چند نفر از معلمان مهمترین دلیل حضورشان را مشکل صنفی از قبیل پایین بودن حقوق، مسایل مالی و نبود تسهیلات برای این قشر بیان کردند.

همچنین نماینده معلمان گفت: ما خواهان رسیدگی و پیگیری حقوق ، تسهیلات و امکانات رفاهی از سوی وزارت آموزش و پرورش هستیم .

حسن شرف الدین تاکید کرد: معلمان خواهان اجرای عدالت در خصوص هماهنگ سازی حقوق خود با سایر بخش های آموزشی از جمله دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی هستند .

وی اضافه کرد: معلمی که حقوق کافی دریافت نکند و برای تامین هزینه های زندگی اش با مشکل مواجه باشد چگونه می تواند نیروی انسانی تربیت کند .

به گفته وی حضور امروز معلمان در محل اداره آموزش و پرورش در ارتباط با تجمع قبلی است که اسفند سال قبل برگزار شد و تاکنون خواسته های ما بدون پاسخ مانده است.

وی اضافه کرد: خواسته معلمان بارها از طریق مجامع قانونی ، اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان و شاهرود به اطلاع مسوولان رسید.

وی با تاکید بر اینکه تاکنون فرماندار و مدیر آموزش و پرورش شاهرود در مورد پیگیری خواسته های معلمان همکاری کرده اند، ابراز امیدواری کرد که مشکل آنان از طریق وزارتخانه و مسوولان بررسی و رفع شود.

این گروه از معلمان دقایقی قبل به حضورشان پایان دادند و اعلام کردند در صورت رسیدگی نکردن خواسته ها آ»ها اواسط ماه اردیبهشت بار دیگر با حضور در محل آموزش و پروش خواسته های خود را پیگیری خواهند کرد.

بیست وهفتم فروردین ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com

*************

اخباروگزارشات کارگری26فروردین1394

- فراخوان تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان

- دو فعال کارگری در سنندج به ۵ ماه حبس و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند

- بازداشت آرام وفواد زندی دو برادر و فعال کارگری توسط نیروهای لباس شخصی

- شاپور احسانی راد: پیش به سوی برگزاری با شکوه اول ماه مه یازده اردیبهشت روز جهانی کارگر با فریاد " معیشت ، منزلت "

- کارگران اخراجی کارخانه فارسیت دورود دیشب هم در مقابل وزارت کار خوابیدند

- دومین تجمع اعتراضی کارگران نساجی قائمشهر طی هفته جاری

- تجمع کارگران معدن گل گهر مقابل فرمانداری دراعتراض به اخراج وبیکاری!

- تجمع کارگران کارخانه صابون سازی خرمهشر مقابل فرمانداری در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و تعویق مطالبات

- بلاتکلیفی و اخراج کارگران گیربکس سازی میانه همچنان ادامه دارد

-۳۶ کارگر کارخانه آجر ماشینی سازمایه بیکار شدند

- بیکاری120هزارکارگر بدنبال تعطیلی شش هزار و 200 واحد صنعتی

- اخراج 600 کارگر واحدهای تولیدی قائم‌شهر در سال گذشته

- ریزش آوار در تهران جان یک کارگر را گرفت

فراخوان تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان

زمان:27فروردین ماه1394 از ساعت 9:30 لغایت 12

مکان: تجمع همکاران در مراکز استانها مقابل اداره کل و در شهرستانها مقابل اداره آموزش پرورش آن شهرستان می باشد.

جمعی ازفرهنگیان سراسرکشورطی اطلاعیه ای همکارانشان را به برپایی تجمع سکوت فراخواند ند.

بخش هایی از این اطلاعیه بقرارزیراست:

با درود وعرض تبریک سال نو خدمت تمامی همکاران بزرگوار

دوستان و همدلان عزیز: باتوجه به تحصن سراسری سوم اسفند، تجمع سراسری دهم اسفند و تجمع های همکاران اغلب استانها در اواخر اسفندماه امید میرفت که دولت و مسئولین نظرشان درمورد آموزش و پرورش تغییر کرده و نسبت به ارتقاء جایگاه و سطح معیشت فرهنگیان اقدامات ویژه و درخور شان معلمان و متخصصان تعلیم و تربیت کشور انجام می داد.

حال با توجه به احکام صادره و شانتاژ خبری رسانه ملی و تنویر افکار عمومی در مورد فرهنگیان محترم وهمچنین عدم توجه دولت و مسئولین به اوضاع وخیم مدارس،معیشت فرهنگیانی که کارد به استخوانشان رسیده است و آینده فرزندان این مرز و بوم و در راستای احقاق حقوق فرهنگیان زحمتکش باتکیه بر اصل 27 قانون اساسی در مورخه پنج شنبه 94/01/27 از ساعت 9:30 لغایت 12 “تجمع سکوت” طبق شرایط ذیل برگزار میگردد.

– تجمع همکاران در مراکز استانها مقابل اداره کل و در شهرستانها مقابل اداره آموزش پرورش آن شهرستان می باشد.

– تجمع صرفا صنفی بوده و فرهنگیان فهیم اجازه هیچ حرکت سیاسی و موج سواری به سیاسیون را نمی دهند.

– پلاکاردهایی به رنگ سیاه تهیه کرده و شعارهای در خور شان فرهنگیان بر روی آن نوشته می شود.

لازم به توضیح است چون کانون صنفی معلمان براساس بیانیه 22 اسفند به دولت و مسئولین تا اردیبهشت و هفته معلم فرصت داده و نمیتواند خلف وعده نماید لذا این تجمع کاملا خود جوش بوده و فقط در راستای اهداف صنفی فرهنگيان میباشد.

مطالباتی که فردا پنجشنبه 16/04/2015 برابر با 27 فروردین در تجمع معلمان طرح خواهد شد:

در این راستا ما معلمان سراسر کشور خواهان برآورده شدن مطالبات زیر هستیم:

1-ترمیم و اصلاح حقوق و و دستمزدها٬ هماهنگ با سایر کارکنان دولت از ابتدای سال 1394

2-ساخت بیمارستان های تخصصی فرهنگیان در مراکز استان ها و فوق تخصصی فرهنگیان در کلان شهرها تا پایان 1398

3-احیای بانک فرهنگیان برای گشایش مالی و اعطای تسهیلات ارزان قیمت به فرهنگیان تا خرداد 1395

4- ساخت و خرید هتل و مراکز اسکان قابل قبول در شان معلم و خانواده های آنان در شهرهای مشهد٬ قم٬ کرانه های دریای خزر و خلیج فارس ٬ جزایر کیش و قشم و تمام شهرهای بزرگ کشور که خود فرهنگیان می توانند با خرید سهام آنها بخشی از سرمایه و نقدینگی مورد نیاز آن را تامین نمایند ٬ این کار می تواند به تدریج تا سه سال آینده کاملا محقق شود

5- نظارت بیشترو حسابرسی دقیق تر بر صندوق ذخیره فرهنگیان و هدایت بخشی از سرمایه فرهنگیان عضو این صندوق در پروژه هایی که نام برده شد.

6-دخالت تشکل های مستقل معلمان در تدوین کتاب های درسی

7-اختصاص بودجه لازم و ساخت و استاندارد کردن محیط های آموزشی مطابق با استاندارد های بین المللی

8-اجرای ماده 51 برای فرهنگیان جانباز و ایثارگر

9-اعطای مجوز فعالیت به کانون های صنفی فرهنگیان

10 تبدیل وضعیت نیروهای حق التدریسی و پیمانی به رسمی

11-لغو هر نوع محکومیت فعالان صنفی فرهنگیان اعم از زندان ٬ انفصال از خدمت ٬ تبعید و ....که تنها به سبب فعالیت صنفی صادر شده است و جبران خسارت وارد شده بر این عزیزان.

12- پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان به طور کامل و بلافاصله بعد از بازنشستگی و پرداخت حقوق بازنشستگان عزیز هماهنگ با سایر کارکنان دولت و عدم حذف رتبه شغلی ایشان .

13-برخوردای ار آموزش برابر٬ رایگان وبا کیفیت و حق همه است با خصوصی سازی و واگذاری مدارس٬ این موهبت را از کودکان فقیر نگیرید.

14-ارایه لایحه بهبود سطح معیشت فرهنگیان در اسر ع وقت ٬ چرا که نظام رتبه بندی نظامی تکمیلی است و به هیچ وجه سطح معیشت فرهنگیان را متناسب با خط فقر و دریافت های دیگر ارگان ها افزایش نمی دهد .

از طرف فرهنگیان کل کشور

دو فعال کارگری در سنندج به ۵ ماه حبس و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند

دو تن از نمایندگان قانونی کارگران نانوایی‌های سنندج به تحمل ۵ ماه حبس تعزیری و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند. محکومیت این دو فعال کارگری به ۵ سال حبس تعلیقی تبدیل شده است.

به گزارش 26فروردین ایلنا، آقایان «یدالله صمدی» و «اقبال شبانی» که به ترتیب دبیر و بازرس انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سنندج و حومه هستند در ابتدای بهمن سال گذشته به اتهام «اخلال در نظم» در دادگاه انقلاب و جزایی سنندج محاکمه شده‌اند.

رای محکومیت این دو فعال کارگری در پایان اسفند سال گذشته ابلاغ شده اما تاکنون در اختیار آنها قرار نگرفته است.

به گفته آقایان صمدی و شبانی، دادستان پس از تجمع گروهی از مردم سنندج در تاریخ ۱۶ مهر سال گذشته در حمایت از مقاومت مردم کوبانی در سوریه علیه حملات گروه داعش، از آنها شکایت کرده است.

بر اساس این گزارش، دادستان در روز محاکمه مدعی شده است تصاویری در اختیار دارد که نشان می‌دهد این دو فعال کارگری در تجمع یاد شده حاضر بوده‌اند اما تصاویر ادعا شده در دادگاه به نمایش درنیامده‌اند. از طرفی آقایان صمدی و شبانی مدعی‌ شده‌اند همزمان با تجمع یاد شده به همراه سایر اعضا در جلسه هیات مدیره انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سنندج و حومه شرکت کرده‌ بودند و برای اثبات این ادعا حداقل چهار شاهد دارند که در آن جلسه حاضر بودند.

آقای صمدی در این باره گفت: بار اولی که به منظور بازجویی احضار شده‌ است گمان برده دلیل احضارش شرکت در تجمعات اعتراضی کارگران نانوا است.

او در عین حال گفته‌ برخورد ماموران در جلسات بازجویی «ناشایست» بوده است.

رای دادگاه بدوی آقایان صمدی و شبانی پس از اولین جلسه محاکمه و بدون احضار شاهدان صادر شده است. این دو فعال کارگری قصد دارند به رای صادر شده اعتراض کنند.

بازداشت آرام وفواد زندی دو برادر و فعال کارگری توسط نیروهای لباس شخصی

بنا به گزارش رسیده روز سه شنبه 25 فروردین 94 آرام و فواد زندی دوفعال کارگری در شهر سنندج ،ساعات 12 ظهر با یورش ماموران لباس شخصی به منزل مادری نامبردگان بازداشت و به مکان نامشخصی انتقال داده شدند.

تا لحظه در یافت این خبر علت بازداشت این دو فعال کارگری مشخص نبوده و مادر نامبردگان از وضعیت فرزندان خود بی خبر می باشد .

کمیته هماهنگی ضمن محکوم کردن دستگیری این دو فعال کارگری خواستار آزادی این دو برادرو دیگر کارگران و فعالین کارگری در بند می باشد .

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

25 فروردین 94

شاپور احسانی راد: پیش به سوی برگزاری با شکوه اول ماه مه یازده اردیبهشت روز جهانی کارگر با فریاد " معیشت ، منزلت "

اول ماه مه، یازده اردیبهشت امسال از جهات زیادی برای کارگران ایران قابل اهمیت و تعین کننده می باشد اهمیت این روز و بویژه در سال 94 از این رو می باشد که اعتراضات، اعتصابات و تجمعات کارگری هم قبل و هم بعد از توافقات لوزان ابعاد گسترده و بهم پیوسته ای را نشان میدهد و پروسه ی حرکت این جنبش مطالباتی " معیشت و منزلت " همبستگی و اتحاد طبقاتی طیف های مختلف کارگری اعم از بازنشستگان، معلمان، پرستاران و همه مزد بگیران را در مقابل یورش وحشیانه سرمایه داری نوید میدهد. اگر در اواخر سال 93 اعتصابات قدرتمند کارگران و تجمعات پرشکوه پرستاران و معلمان فریاد معیشت منزلت را سر دادند و افزایش دستمزدها را خواستار شدند، اعتصابات و تجمعات کارگران و معلمان از اولین روزهای کاری 94 به روشنی می گوید ما زحمتکشان " معیشت و منزلت " مان را به هیچ وجه به آینده شکننده توافقات لوزان و سیاست های صبر و انتظار گره نخواهیم زد. نکبت و مصبت با شروع تحریمها بر طبقه کارگرنازل نشده است که با لغو آنها پایان یابد بنا براین همه حقوق بگیرانی که به دستمزدهای زیر خط فقر، به حقوق های معوقه، به حکم شلاق و زندان کارگران، به بیکاری و اخراج، به تبعیض و نابرابری، به قوانین ضد کارگری و به همه حقوق پایمال شده انسانی خود اعتراض دارند باید یازده اردیبهشت روز جهانی کارگر را به جنبشی با شکوه برای مطالبات خود بدل کنند و با قاطعیت اعلام کنند یازده اردیبهشت روز جهانی ما کارگران است روز اعتراض ما به تمامی حقوق پایمال شده ماست و هیچ مقام و منصبی حق ندارد این روز جهانی را از ما بگیرد. ما در این روز به خیابان می آییم و با صدای بلند فریاد بر می آوریم در زمانی که در این مملکت کسانی ماهیانه یک میلیارد تومان درآمد دارند شما حق ندارید دستمزد کارگر را 712 هزار تومان اعلام کنید، درآمد میلیاردی آنها از استثمار وحشیانه ماست و صریحا اعلام می کنیم کسانی که به نمایندگی از کارگران در شورای عالی کار این دستمزد حقارت آمیز را تصویب کردند مزدروان و جیره خواران سرمایه داری هستند ما به تصویب این حداقل دستمزد ( 712 هزارتومان ) شدیدا معترض هستیم و خواهان تجدید نظر فوری آن می باشیم. ما با صدای بلند فریاد بر می آوریم در هیچ جای دنیا، کارگر را به جرم دفاع از دستمزدش به شلاق و زندان محکوم نمی کنند، شلاق و زندان لایق کارخانه دارانی است که حقوق و دستمزد کارگران را ماه ها نمی پردازند، زندان و شلاق لایق و شایسته ، بانکداران، سرمایه داران، زمین خوران، اختلاس گران و دزدانی است که به قیمت بیکاری، فقر و گرسنگی میلیونها انسان غارتگری میکنند، ما فریاد بر می آوریم شما حق ندارید هر روز نان این قوت لایموت زحمتکشان را گران کنید شما حق ندارید هر روز اجناس را گران کنید. ما فریاد بر می آوریم اعتراض، اعتصاب، تجمع و تشکل و برخورداری از یک زندگی مطابق با استانداردهای زندگی امروزی بشر حق مسلم ماست و ما در دفاع از تمامی این خواستهایمان لحظه ای از پای نخواهیم نشست و قاطعانه در دفاع از معیشت و منزلت خود با تمام توانمان ایستادگی خواهیم کرد.

منبع:سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران

کارگران اخراجی کارخانه فارسیت دورود دیشب هم در مقابل وزارت کار خوابیدند

دو شب است که در مقابل وزارت کار می‌خوابیم تا شاید برگزاری این جلسات ما را به نتیجه برساند اما هنوز آقایان از پذیرش مسولیت در قبال این کارگرانی که عمر خود را در راه تولید برای این کشور صرف کرده‌اند شانه خالی می‌کنند و همچنان ما را در بلاتکلیفی نگه داشته‌اند. هیچکس هم صدای ما را نمی‌شنود.

حدود ۱۰۰ نفر از کارگران بیکار شده کارخانه فارسیت دورود که برای اعتراض به اخراجشان از لرستان به تهران سفر کرده‌اند، شب گذشته را در مقابل ساختمان وزارت کار سپری کردند و با طلوع خورشید، برای سومین روز در مقابل ساختمان این نهاد دولتی تجمع کردند. کارگران معتقدند دلیل طولانی شدن مذاکرات دو روز گذشته‌شان با مقامات وزارت کار عدم موافقت مدیریت هلدینگ فارس خوزستان با درخواست‌های مطرح شده از سوی کارگران بوده است.

به گزارش 26فروردین ایلنا، این کارگران که از لرستان به تهران آمده‌اند، از روز دوشنبه ( ۲۴ فروردین ) در اعتراض به اعلام تعطیلی کارخانه فارسیت و بیکاری کارگران در مقابل وزارت کار تجمع کرده‌اند. به گفته ی کارگران، کارفرمای شرکت فارسیت با آغاز سال جدید از روز ۱۵ فروردین ۹۴ اجازه ورود حدود۲۶۰ کارگر به جا مانده از تعدیل‌های گذشته به کارخانه را نداده است و اعلام کرده‌ که به دلیل زیان دهی شرکت، قصد ادامهٔ فعالیت ندارد.

این در حالیست که پیش از این در روزهای پایانی اسفند ۹۳ از لرستان خبر رسید، اوضاع در کارخانه فارسیت روبه بهبود است و با پرداخت معوقات مزدی کارگران و کاهش تعداد نیرو‌ها از ۳۶۸ به ۲۶۰ نفر شرایط برای فعالیت مجدد شرکت فراهم است. پیش از این، اخراج گستردهٔ کارگران با توجیه کاهش نیرو برای بازگشایی مجدد کارخانه، باعث بیکاری نزدیک به ۱۳۰ نفر در ۴ ماه گذشته شده بود.

با وجود برگزاری جلسات مختلف طی دو روز گذشته بین معاونین وزیر، مدیریت هلدینگ فارس خوزستان و نمایندگان کارگران، هنوز مدیریت این مجموعه صنعتی حاضر به قبول شرایط کارگران نشده است.

بازگشایی مجدد کارخانه و پرداخت حقوق ماهیانه به کارگران و یا قبول پرداخت سنوات به ازای سابقهٔ کار هر کارگر از جمله مطالبات مطرح شده از سوی کارگران فارسیت دورود است.

به گفتهٔ یکی از کارگران، اکثریت کارگران فارسیت، بین ۱۳ تا ۲۰ سال سابقهٔ کار در این واحد صنعتی را دارند اما علی رغم موافقت ضمنی مسولین وزارت خانه و معاونین وزیر با درخواست‌های کارگران، مدیریت این واحد صنعتی در مقابل بازگشایی کارخانه و درخواست پرداخت سنوات به کارگران مقاوت می‌کند.

این کارگر درباره دلایل مطرح شده از سوی مدیریت هلدینگ فارس خوزستان گفت: هنوز دلیل روشنی در این مورد به ما ارائه نشده و مرتب بحث مسولین این است که کارخانه زیان ده است و ادامه فعالیت آن ممکن نیست. این در حالیست که به گفتهٔ کارگران، شرایط کارخانه فارسیت برای تولید و در ‌‌نهایت سفارشگیری مطلوب و به جهت برخورداری از مواد اولیه مورد نیاز برای ۸ ماه آینده مناسب است و نیازی به تعطیلی کارخانه نیست.

کارگران می‌گویند «حالا که نمی‌خواهند کارخانه را باز کنند، حداقل فکری به حال بازخرید خدمت کارگرانی که سال‌ها در این کارخانه زحمت کشده‌اند کنند، تا بیش از این شرمنده خانواده‌هایمان نباشیم.»

این کارگران که شبهای گذشته را در خیابان‌های اطراف وزارت کار گذرانده‌اند، می‌گویند روی بازگشت به خانه با دست خالی را ندارند. یکی از کارگرانی که شب گذشته را در مقابل وزارت کار گذرانده است در این باره می‌گوید: هرچقدر که لازم باشد اینجا می‌مانیم تا به نتیجه برسیم. با این وضعیت اصلا نمی‌توانیم به خانه برگردیم. با ۱۶ - ۱۷ سال سابقهٔ کار دیگر کجا به ما کار می‌دهند که بخواهیم دنبال کار دیگری برای امرار معاش باشیم. هیچکس هم صدای ما را نمی‌شنود.»

بعضی از این کارگران که شب‌های گذشته را در مقابل وزارت کار گذرانده‌اند ازبی توجهی وزارت کار برای اسکان موقت کارگران معترض گله می‌کنند. یکی از کارگران می‌گوید: دو شب است که در مقابل وزارت کار می‌خوابیم تا شاید برگزاری این جلسات ما را به نتیجه برساند اما هنوز آقایان از پذیرش مسولیت در قبال این کارگرانی که عمر خود را در راه تولید برای این کشور صرف کرده‌اند شانه خالی می‌کنند و همچنان ما را در بلاتکلیفی نگه داشته‌اند.

گفتنی است، کارخانه فارسیت دورود که در پی قانون عدم استفاده از آزبست در کشور از سال ۹۰ به صورت تعطیل و نیمه تعطیل در آمده بود، با تامین مواد اولیه و با همکاری شرکت هلدینگ فارس خوزستان، قرار بود خرداد سال ۹۳ آغاز به‌کار کند. در سه ماههٔ گذشته شرکت فارسیت دورود که در شرف بازگشایی مجدد قرارداشت به دلیل کمبود نقدینگی اقدام به تعدیل نیرو کرد که در نتیجهٔ آن از دی ماه ۹۳، ۱۳۰ کارگر پیمانی این شرکت که دارای سوابق کاری ۸ تا ۱۰ سال بودند، بیکار شدند. پیش از این اخراج‌ها، تعداد کارگران این شرکت ۳۶۸ نفر بوده است و با تعدیل نیروی کار در آن مقطع زمانی قرار بود کارخانه تعطیل نشود.

گفتنی است، با تعطیلی کارخانهٔ فارسیت دورود که یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های صنعت سیمان و جزء هلدینگ فارس خوزستان است، بیش از ۲۶۰ نفر با سوابق کاری بالا بیکار می‌شوند.

دومین تجمع اعتراضی کارگران نساجی قائمشهر طی هفته جاری

صبح امروز حدود ۲۵ نفر از کارگران نساجی قائمشهر در اعتراض به عدم دریافت حقوق اسفندماه و همچنین در واکنش به شایعاتی که درباره واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی مطرح شده است در مقابل استانداری مازندران تجمع کردند.

به گزارش26فروردین ایلنا، این کارگران روز یکشنبه (۲۳ فروردین) نیز در اعتراض به خصوصی سازی این واحد تولیدی مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان قائمشهر تجمع کرده بودند.

کارگران کارخانه نساجی قائمشهر می‌گویند؛ این واحد تولید کننده انواع پارچه که با مدیریت بخش دولتی (سازمان گسترش نوسازی) فعالیت دارد هم اکنون بدلیل نبود سرمایه در گردش و مواد اولیه تولید با مشکلات زیادی روبرو است.

به گفته آنان؛ حدود ۱۷ سال قبل کارخانه نساجی قائمشهر توسط سازمان خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذارشده بود که بعد از چند سال فعالیت به دلیل مدیریت ناکار آمد تعطیل اعلام شد.

طبق اظهارات کارگران معترض؛ کارخانه نساجی قائمشهر در آن زمان با پیگیری کارگران بازگشایی شد و مجددا به بخش دولتی بازگشت.

کارگران معترض دلیل مخالفت با خصوصی سازی مجدد این کارخانه را ترس از دچار شدن به سرنوشت کارگران نساجی مازندران اعلام می‌کنند.

تجمع کارگران معدن گل گهر مقابل فرمانداری دراعتراض به اخراج وبیکاری!

صبح امروز عده ای از کارگران معدن شماره ۲ گل گهر مقابل فرمانداری سیرجان دست به اعتراض زدند.

به گزارش 26فروردین سیرجان خبر، صبح امروز عده ای از کارگران معدن شماره ۲ گل گهر مقابل فرمانداری سیرجان دست به اعتراض زدند.

این دومین تجمع اعتراضی کارگران مجتمع گل گهر در این هفته است و به نظر می رسد اخراج بی رویه کارگران در این معدن تمامی ندارد.

یکی از معترضان در خصوص علت تجمع امروزگفت: ما به دلیل اخراج غیر منتظره تعداد زیادی از نیروهای این معدن اینجا تجمع کردیم که هنوز هیچکس حاضر به پاسخگویی به ما نشده است.

وی بیان کرد: مسئولان شرکت دلیل اخراج را تعدیل نیرو می دانند اما این همه کارگر به یکباره اخراج شوند این پاسخ مناسبی نیست و فرماندار و مسئولان دیگر نیز به بهانه های مختلف از پاسخگویی به کارگران سر باز می زنند.

این کارگر معترض ادامه داد: هر کدام از این نیرو ها حدود پنج الی شش سال است که در این معدن مشغول بکار هستند و این اخراج یک امر نامتعارف است که نماینده اداره کار و فرماندار نیز باید در مقابل این عمل مدیران معدن ۲ گل گهر پاسخگو باشند.

همچنین آذرپیرا رئیس اداره کار و رفاه اجتماعی سیرجان در خصوص اخراج کارگران این معدن گفت: معادن ۲ و ۴ گل گهر متعلق به آقای مهدی فر است که پروژه آنها در حال اتمام شدن است و اخراج کارگان هم به همین علت است.

وی ادامه داد: ما گفته ایم که مطالبات پیمانکار تا مشخص شدن تکلیف کارگان پرداخت نشود و امیدواریم یک پیمانکار سر به راه تری برنده مناقصه شود و طبق رایزنی های ما با مدیران مجتمع گل گهر و فرمانداری مقرر شده که حدود ۹۰ درصد از نیروهای پروژه جدید از کارگران اخراج شده انتخاب شوند.

این در حالی است که کارگران معدن شماره ۴ گل گهر نیز هفته گذشته به دلیل اخراج کارگران دست به اعتراض زدند و نیرو های شرکت جهاد نصر نیز روز شنبه هفته جاری در مقابل ادره کار به دلیل اخراج کارگران، عدم پرداخت سنوات و حقوق آنها اعتراض کردند.

تجمع کارگران کارخانه صابون سازی خرمهشر مقابل فرمانداری در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و تعویق مطالبات

صبح امروز حدود ۳۰ نفر از کارگران کارخانه صابون سازی خرمشهر در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و تعویق مطالبات مزدی برای نخستین بار در سال ۹۴ مقابل فرمانداری تجمع کردند.

به گزارش26فروردین ایلنا، نزدیک به ۳۰ نفر از کارگران کارخانه صابون سازی خرمشهر صبح امروز در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی مقابل فرمانداری خرمشهر تجمع کردند.

یکی از کارگران این واحد صنعتی درباره علت تجمع امروز (26 فروردین) گفت: امروز نخستین باری است که در سال ۹۴ تجمع می‌کنیم؛ حدود سه سال از زمان‌توقف فعالیت صابون سازی خرمشهر می‌گذرد و در این مدت تمامی پیگیری‌ها برای تعیین تکلیف مطالبات کارگران بی‌نتیجه بوده‌است.

وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به یکصد کارگر در استخدام این واحد صنعتی هستند که دست کم بابت دو سال دستمزد و سه سال حق بیمه پرداخت نشده از کارفرما طلبکارند.

تجمع صبح امروز کارگران صابون‌سازی خرمشهر در مقابل فرمانداری خرمشهر در حالی است که پیش از این کارفرمای این واحد تولیدی از طریق گفتگو و ارسال توضیحات کتبی گفته بود این واحد صنعتی به منظور توسعه و بازرسازی ساختار فرسوده آن بصورت موقت تعطیل شده است.

بلاتکلیفی و اخراج کارگران گیربکس سازی میانه همچنان ادامه دارد

به گزارش 26فروردین میانا، پس از گفت و شنوده ها و وعده و وعید های مکرر نمایندگان و حضور آنان در مجموعه گیربکس سازی میانه، باد مخالف این بار هم بر این قطب صنعتی میانه وزیدن گرفت و کارگران این مجموعه را به اخراج و تعدیل نیرو سوق داد.

اخبار رسیده حاکی از این موضوع است که اسامی ۲۵ نفر از کارگران که پیش از این برای تعدیل و تعلیق در برد گیربکس سازی میانه نصب شده بود با این مجموعه صنعتی خداحافظی کردند .

این ۲۵ کارگر ابتدا پس از چندین روز بلاتکلیفی برای تعیین تکلیف عازم نیرو محرکه قزوین شده و در آنجا حضور بهم رسانده به نتیجه ای نرسیدند و توسط مسئولین امر نیز مورد بی مهری قرار گرفتند .

و پس از بازگشت مجدد دست به دامن مدیریت مجموعه شده از وی یاری جستند. نهایتا 13نفر از این دوستان برطبق وعده مسئولین با میانرو قرار داد بسته عازم قزوین شدند تا در صورت خرید و اضافه شدن دستگاه به مجموعه میانرو بازگردند.

براساس این گزارش،کارگران ابراز داشتند که شرایط مطلوب مکانی و خوابگاهی در قزوین فراهم نبوده است.

در طی ماه های گذشته و از زمان بروز مشکلات این واحد صنعتی هم اکنون به گفته کارگران، ۱۲ نفر با مجموعه بطور کامل تسویه و خداحافظی کردند.مهندس چیذری مدیریت این مجموعه صنعتی قول خرید دستگاه های جدید برای شرکت فراخوان دوباره این افراد را داده اند.

اینطور که به نظر می رسد پرونده خط تولید گیربکس ماشین آریسان با عنوان تجاری pu1 تقریبا به طور کامل از میانه برچیده شده است و در حال حاضر در مجموعه نیرو محرکه قزوین هرچند به صورت حداقلی ولی در حال تولید می باشد و این موضوع با وعده ها و نامه های و مکتوب مدیرعامل این مجموعه به یکی از نمایندگان شهر تطابق ندارد.

حال سوال اساسی این است که این مقاومت مجموعه ای، هرمی یا مدیریتی چرا برخلاف اهداف و آرمان های مجموعه و پیشرفت آن قدم بر می دارد؟

انتظار می رود نمایندگان و مسئولین امر باید شفاف سازی کنند و پیگیر باشند.

لازم به ذکر است شرکت میانرو در سال ۱۳۸۳جهت ساخت قطعات انواع گیربکس با نام شرکت تولیدی قطعات گیربکس میانرو شروع به کار کرد.

این کارخانه با ۲۰ دستگاه ماشین تراش CNC مدل امکو و تولید سالیانه دو میلیون قطعه آغاز به کار کردو سپس با افزایش ماشین تولید خود را تا مرز یه میلیون و ۲۰۰هزار قطعه افزایش داد و در ماه های پایان سال ۱۳۸۹ مقرر گردید مونتاژ گیربکس وانت باردو از ایران خودرو به میانرو منتقل گردد.

بلافاصله اقدام به جذب نیرو از طریق آزمون و مصاحبه شد و ۵۰ نفر نیرو به همین منظور جذب و جهت آموزش های لازم به ایران خودرو و سپس به شرکت صنعتی نیرو محرکه اعزام شدند و از طرفی با شرکت های تخصصی قرار داد انتقال خط، منعقد و سپس تاسیسات و ابزار آلات مورد نیاز تهیه و خط مذکور در تاریخ ۱/۴/۹۰ راه اندازی و پس از طی دوره آزمایشی و تایید یک روز مونتاژخط توسط شرکت های ایران خودرو و ساپکو تولید انبوه آغاز و تا دی ماه بیش از ۶۰ هزار دستگاه گیربکس مونتاژ و به ایران خودرو تبریز منتقل و برروی وانت ها نصب و روانه بازار شد.

و الان نیز میزان نیروی این مجموعه با گذشت سالها به ۳۰۰ نفر افزایش و به ظرفیت چند برابر دست یافته است.

حال علاوه بر نامه ها و وعده و وعید مسئولین و نمایندگان مردم برای اخذ خط تولید گیربکس pu1متاسفانه این حرف تحقق نیافته و نیرو های این مجموعه به گفته مدیر عامل این مجموعه تعدیل خواهند شد.

کارخانه گیربکس سازی میانه توانایی تولید ۴۰۰ گیربکس در روز را دارد که با تولید وانت جدید ایران خودرو به جای وانت پیکان به علت پایین بودن میزان این خودرو ( ۳۰ عدد در روز) خط تولید کارخانه میانرو میانه عملا دچار رکود شده است.

۳۶ کارگر کارخانه آجر ماشینی سازمایه بیکار شدند

قرارداد کار ۳۶ کارگر قرار دادی و باسابقه کارخانه آجر ماشینی سازمایه پاکدشت در سال ۹۴ تمدید نشده است و به این ترتیب این کارگران بیکار شده‌اند.

به گزارش26فروردین ایلنا،قرارداد کار ۳۶ تن از کارگران قرار دادی و باسابقه کارخانه آجر ماشینی سازمایه در سال ۹۴ به دلیل عدم نیاز تمدید نشده است و هم اکنون این تعداد کارگر فقط تواسته‌اند برای پیگیری این موضوع به اداره کار پاکدشت شکایت کنند.

کارگران بیکار شده کارخانه آجر ماشینی سازمایه گفتند:کارفرما مدعی است این واحد تولیدی در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و توان پرداخت به موقع حقوق حدود ۸۰ کارگر شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل کارفرما با اخراج۳۶ نفر از کارگران، فعالیت دو شیفت کاری این کارخانه را به یک شیفت کاری کاهش داده است.

این منابع کارگری همچنین می‌گویند رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت کارخانه‌های آجر ماشینی لطمه وارد کرده و کارخانه‌های مستقر در شهرستان پاکدشت به ویژه سازمایه توان رقابت در این بازار را ندارند.

به گفته آنان؛ پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اکثر کارخانه‌های تولید کننده صنعتی و نیمه صنعتی و سنتی آجر در استان دچار رکود شده‌اند.

بیکاری120هزارکارگر بدنبال تعطیلی شش هزار و 200 واحد صنعتی

معاون برنامه ریزی و اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی ایران گفت: 120هزارکارگر بدنبال تعطیلی شش هزار و 200 واحد صنعتی کوچک در شهرک ها و نواحی صنعتی ایران بیکارشده اند.

به گزارش26فروردین ایرنا،فرشاد مقیمی روز چهارشنبه در بجنورد اظهار کرد: تعطیلی 91 درصد از واحدهای صنعتی کوچک را ناشی از کمبود نقدینگی، فقدان بازار فروش و وابستگی آنها به تامین مواد اولیه از خارج کشور عنوان کرد.

وی افزود: تنها سه درصد از واحدهای صنعتی کوچک غیر فعال در شهرک ها و نواحی صنعتی ایران به دلیل فرسودگی ماشین آلات و تجهیزات از فعالیت بازمانده اند.

وی تعداد واحدهای صنعتی دارای پروانه در شهرکها و نواحی صنعتی ایران را افزون بر 28 هزار واحد اعلام کرد که حدود 600 هزار نفر در این واحدها به کار مشغولند.

اخراج 600 کارگر واحدهای تولیدی قائم‌شهر در سال گذشته

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قائم‌شهر با اشاره به اینکه در سال گذشته یک‌هزار نفر از بیمه بیکاری استفاده کردند، گفت: 600 نفر از کارگرانی که به شکل قراردادی در واحدهای تولیدی مشغول بودند، اخراج شدند.

به گزارش 26فروردین فارس ، علی فلاح عصر امروز در جلسه کارگروه اشتغال این شهرستان ، با اشاره به اینکه در سال گذشته یک‌هزار نفر از بیمه بیکاری استفاده کردند و امسال این آمار به 942 نفر رسید، گفت: در سال گذشته 600 نفر از کارگرانی که که به شکل قراردادی در واحدهای تولید مشغول بودند، اخراج شدند.

ریزش آوار در تهران جان یک کارگر را گرفت

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از ریزش آوار در یک منزل قدیمی خبر داد و گفت: در این حادثه کارگر 20 ساله تبعه کشور افغانستان جان خود را از دست داد.

به گزارش26فروردین ایرنا،جلال ملکی افزود: ساعت 16:51 روز چهارشنبه حادثه ریزش آوار در یک منزل یک طبقه قدیمی در خیابان شهید رجایی بعد از بیمارستان هفت تیر به سامانه 125 اعلام شد که بلافاصله ماموران دو ایستگاه آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.

وی بیان کرد: دو کارگر تبعه افغانستان در حال تخریب یک منزل قدیمی بودند که به یکباره ریزش آوار صورت می گیرد و یکی از کارگران زیر آوار می ماند.

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ادامه داد: آتش نشانان وارد عمل شده و با کمک کارگران ساختمانی این کارگر را از زیر آوار بیرون می آورند.

وی اضافه کرد: این کارگر تحویل عوامل اورژانس مستقر در محل می شود اما با توجه به معاینات پزشکی مشخص می شود این کارگر به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده است.

بیست وششم فروردین ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com

******
اخباروگزارشات کارگری25فروردین1394

- ادامه سریال اخراج کارگران معترض: ۲۰ کارگر معترض کارخانه شیشه آبگینه اخراج شدند

- کارگران کارخانه فارسیت دورود دیشب را درپیاده روخیابان آزادی تهران به صبح رساندند وموردتهدید قرارگرفتند که با کامیون جمعشان می کنند!

- تجمع کارگران اخراجی کارخانه فارسیت دورود مقابل وزارت کار به دومین روز رسید

- خبری درباره لغوواگذاری فولاد آذربایجان به بخش خصوصی و بازگشت به کارکارگرانش!

- تعطیلی کارخانه مازن گاز ۳۹ کارگر را بیکار کرد

- بلاتکلیفی کارگران کارخانه نیک نخ یکساله شد

- خطربیکاری بیخ گوش4هزارکارگرمعادن زغال سنگ کوهبنان

- سیل کارگرانی که با تعطیلی ۶۰درصد صنایع غذایی بیکار شدند

- بزرگ نمایی برخی رسانه‌ها در مورد حداقل دستمزد کارگران

- شانس ناچیز کارگران مناطق آزاد برای پیروزی در محاکم کار

- تجمع بازنشستگان کرمانشاه مقابل استانداری دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!

- تجمع مالباختگان تعاونی مسکن سیف آباد کرج مقابل مجلس

- تجمع اعضای شرکت تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی

- تغییر ساختار بیمه طلایی حق بیمه فرهنگیان را تا ۲۰۰ درصد گران کرده است

-10 کارگر آملی همچنان گرفتار خشم رودخانه هراز

- کارگر معدن سنگ روستاي سنجدک کوهسرخ بر اثر سانحه جان باخت

- اعتراض ده ها هزار کارگر صنعت کفش در ویتنام

ادامه سریال اخراج کارگران معترض: ۲۰ کارگر معترض کارخانه شیشه آبگینه اخراج شدند

20کارگرکارخانه شیشه آبگینه بدلیل اینکه از جانب کارفرما از عوامل اصلی تنش‌های اعتراضی و بانی تجمعات کارگری این کارخانه در چند ماه گذشته بوده‌اند، حق ورود به کارخانه را ندارند.

به گزارش25فروردین ایلنا، در آخرین روزهای کاری در سال ۹۳ به حدود ۲۰ نفر از کارگران کارخانه شیشه آبگینه اعلام شده است که به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کارشان دیگر برای آن‌ها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد. به همین دلیل این تعداد کارگر بعد از تعطیلات نوروز ۹۴ برای ادامه کار به کارخانه مراجعه کرده‌اند اما ماموران انتظامات مانع ورودشان به کارخانه شده‌‌اند.

بنا به گفته این کارگران اخراجی، پیش از این برخی از مدیران به آنان وعده داده بودند بعد از تعطیلات نوروز به کارشان بازمی‌گردند. اما بعداز پی گیری کارگران به آنان گفته شده است که چون از عوامل اصلی تنش‌های صنفی و بانی تجمعات کارگری این کارخانه در چند ماه گذشته بوده‌اند، حق ورود به کارخانه را ندارند.

در عین حال یکی از کارگران اخراج شده شیشه آبگینه با تایید خبر اخراج خود و ۱۹ نفر از همکارانش گفت که حکم اخراجش ۲۹ اسفند ماه سال ۹۳ بصورت شفاهی به آنها ابلاغ شده است.

به گفته این کارگر اخراجی، تعدادی از کارگران مذکور بیش از ۱۵ سال سابقه کاری داشته‌اند و برای پیگیری مطالبات خود هنوز شکایتی را در اداره کار مطرح نکرده‌اند.

به گفته این کارگر، کارفرما علاوه بر حقوق اسفند ماه حق عیدی سال گذشته را هم به کارگران پرداخت نکرده است.

کارگران کارخانه فارسیت دورود دیشب را درپیاده روخیابان آزادی تهران به صبح رساندند وموردتهدید قرارگرفتند که با کامیون جمعشان می کنند!

دیشب یکی شبهای زمستانی بهار بود. شب سرد تهران در گوشه خیابان آزادی و مقابل وزارت کار؛ شاهد کارگران شرکت فارسیت درود استان لرستان؛ بودکه نا امید از پاسخگویی مسئولان؛ به تحصن و اعتراض؛ هر عابری را در کنار خود می دیدند درباره ناملایماتی های کارفرما و وزارت کار و اساسا زندگی گلایه ها می کردند؛ کنارشان ایستادم و وقتی گفتم خبرنگارهستم؛ همه جمع شدند؛ رفتند نماینده شان را آوردند؛ معلوم شد که از سال 91 بسیاری شان حقوق نگرفته اند. می گفتند در این دو سه سال همسران بسیاری از این کارگران به دلیل عدم تامین مالی طلاق گرفتند. یادم آمد سال 91 همان سالی بود که نهال های عدالت ورزی به بار نشسته بود و رکود تورمی نرخ فلاکت را بیش از همه به رخ این کارگران می کشید! همان سالی که آمار طلاق به دلایل مسائل اقتصادی برآمار ازدواج پیشی گرفت، همان سالی که صدها کارخانه در اثر گفتمان عدالت تعطیل شدند یا تعدیل نیرو، همان سالی که کاغذ پاره ها برای همین کارگران هزاران شرمندگی به بار آوردند.

کارگران فاریست درود به امید وزارت کار؛ از لرستان کیلومترها راه آمده بودند؛ اما دامنه غربتشان مقابل وزارتی که قرار بود تکیه گاهشان شود؛ بیشتر شده بود؛ می گفتند از صبح تا الان کسی یک لیوان آب دستشان نداده است؛ می گفتند حتی برای اقامه نماز هم اجازه ورود به داخل وزارت خانه را پیدا نکرده اند؛ می گفتند تهدیدشان کرده اند که با کامیون جمع شان خواهند کرد.

با کامیون؟ کارگران این مملکت آبروی اقتصاد آن هستند؛ چرا برای اعتراض به حق شان باید تهدید شوند و شب کنار خیابان به سر برند، می گفتند معوقات وصول شده خرج قرض هایی شد که در این چند سال از دوست و آشنا با هزاران شرمندگی گرفته بودند. می گفتند اخراج ما از کارخانه و تعطیلی آن پس از قول و قرارهای سال قبل هیچ دلیل منطقی ندارد؛ بیست سال، یعنی یک عمر؛ در کارخانه ای که پایه موادش آزبست بوده کار کرده اند، و حالا شرمنده خانواده هستند.

یادم آمد شرمندگی این مردان با غیرت، بسیار متفاوت تر از شرمندگی بسیاری از ما پایتخت نشینان است؛ آنقدر زندگی شان ساده است که وقتی از پس تامین اینهمه سادگی هم بر نمی آیند؛ و دربرابر غول تورم شرمنده می شوند؛ یعنی واقعا شرمنده هستند. تامین مایحتاج اولیه زندگی؛ حق مسلم هر شهروند و هر کارگر ایرانی است مانند سایر حقوق مسلم دیگر، اگر برای این حق مسلم میلیاردها دلار خرج نمی کنند حداقل به رسمیتش بشناسند.

در گفتگو چندین بار تکرار کردند که تحصن شان سیاسی نیست و تنها به دنبال حق و حقوقشان هستند.

قسم می خوردند که با هر شرایط کارخانه کنار آمده اند تا بیکار نشوند؛ از زدو بندهای پشت پرده صحبت می کردند که زندگیشان را به خاک سیاه نشانده بود، می گفتند بچه دارند و از پس مخارج زندگی آن بچه هم بر نمی آیند. با خود گفتم چقدر در این اوضاع داشتن بچه سخت است؛ اساسا بچه نخواهد فهمید که آزبست خطرناک است و کارخانه در شرف تعطیلی است؛ و یا نخواهد فهمید که حقوق کارگری پدر پاسخگوی رویاهای او نیست، رویاهایی که شاید در حد یک دوچرخه یا عروسک باشد.

منبع:گوشه هایی ازیک گزارش بهارنیوزبتاریخ25فروردین

تجمع کارگران اخراجی کارخانه فارسیت دورود مقابل وزارت کار به دومین روز رسید

نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه فارسیت دورود صبح امروز برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان وزارت کار در تهران تجمع کردند. تعطیلی کارخانه فارسیت دورود و بیکاری بیش از ۲۶۰ کارگر دلیل اعتراض و تجمع کارگران است.

به گزارش25فروردین ایلنا،نمایندگان کارگران گفتند:پس از تجمع امروز، جلسه‌ای در وزارت کار با حضور معاونین وزیر، مدیر کل اداره کار لرستان، مدیر حراست شرکت فارسیت دورود و سه تن از نمایندگان کارگران برگزار شده و طی آن خواستهٔ کارگران فارسیت مطرح شده است.

گفته می‌شود، در جلسهٔ امروز ضمن تشریح اثرات تعطیلی کارخانهٔ فارسیت دورود بر زندگی کارگران، آخرین خواسته‌های کارگران مطرح شد.

پرداخت حقوق ماهیانه به کارگران و بازگشایی مجدد کارخانه و پرداخت سنوات به ازای سابقهٔ کار هر کارگر از جمله مطالبات مطرح شده از سوی کارگران فارسیت دورود است. به گفتهٔ یکی از کارگران ، اکثریت کارگران فارسیت، بین ۱۳ تا ۲۰ سال سابقهٔ کار در این واحد صنعتی را دارند.

پیش از این مسولین کارخانهٔ فارسیت دورود از روز ۱۵ فروردین ۹۴ اجازه ورود کارگران به کارخانه را نداده‌ بودند.

کارگران می‌گویند، در ۳ ماههٔ گذشته قرار بود شرایط برای فعالیت مجدد شرکت فراهم شود اما وقتی روز ۱۵ فروردین به کارخانه مراجعه کردیم با درهای بسته مواجه شدیم و به ما گفتند از کار خبری نیست.اخراج گستردهٔ کارگران با توجیه کاهش نیرو برای بازگشایی مجدد کارخانه، باعث بیکاری نزدیک به ۱۳۰ نفر در ۴ ماه گذشته شده است.

گفتنی است، با تعطیلی کارخانهٔ فارسیت دورود که یکی از بزرگترین کارخانه‌های صنعت سیمان و جزء هلدینگ فارس خوزستان است، بیش از ۲۶۰ نفر با سوابق کاری بالا بیکار می‌شوند.

ددی نماینده مردم میانه از دستور وزیر اقتصاد برای فسخ واگذاری فولاد آذربایجان و بازگشت کارگران به کار خبر داد.

خبری درباره لغوواگذاری فولاد آذربایجان به بخش خصوصی و بازگشت به کارکارگرانش!

میانا طی گزارشی بتاریخ25فروردین از لغوواگذاری فولاد آذربایجان به بخش خصوصی و بازگشت به کارکارگرانش،خبرداد.

بنابهمین گزارش،مدیران سازمان خصوصی سازی، مدیران ایمیدرو [سازمان دولتی فعال در بخش معدن] و خریداران کارخانه فولاد آذربایجان روز گذشته در تهران جلسه‌ای مشترک برگزار کردند. در این جلسه درخواست بخش خصوصی مبنی بر اقاله قرارداد واگذاری که پیش‌ از سال جاری طرح شده بود بررسی شد.

۶۰ درصد سهام کارخانه فولاد آذربایجان تحت عنوان خصوصی سازی به گروه مالی بانک ملت و یک شخص حقیقی واگذار شده است و مابقی سهام این کارخانه در اختیار ایمیدرو است. هر سه شریک به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند این کارخانه را اداره کرده و به تعهدات خود عمل کنند و پیش از سال جاری به صورت مکتوب، خواستار فسخ و اقاله قرارداد واگذاری شده‌ بودند.

برپایه این گزارش،وزیر اقتصاد نیز دستور اقاله قرارداد را صادر کرده است تا وضعیت مالکیت این کارخانه به حالت اولیه باز گردد و کارگران به کار بازگردند. این کارخانه پیش از واگذاری به بخش خصوصی در مالکیت دولت و تحت مدیریت ایمیدرو بود.

گفتنی است ۵۷۰ کارگر فولاد آذربایجان در پایان بهمن سال گذشته، دو ماه بعد از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی اخراج شدند و تولید در این مجتمع صنعتی متوقف شد. این اخراج‌ها در شرایطی صورت گرفت که شورای تامین میانه پیش از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی تصویب کرده بود کارفرمای جدید این واحد تولیدی حق ندارد هیچ کارگری را اخراج کند. این کارگران در دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند و پاداش و عیدی آن‌ها نیز به تعویق افتاده است.

کارخانه فولاد آذربایجان به عنوان بزرگ‌ترین کارخانه فولاد شمال غرب کشور و تنها کارخانه تولید فولاد در آذربایجان شرقی در سال ۱۳۸۰ در زمینی به مساحت ۴۶ هکتار در سه کیلومتری جنوب شرق شهر میانه احداث شده است.

تعطیلی کارخانه مازن گاز ۳۹ کارگر را بیکار کرد

با تعطیلی کارخانه «مازن گاز» در شهرستان نکا، ۳۹ کارگر بدون دریافت حق عیدی سال گذشته بیکار شدند.

به گزارش25فروردین ایلنا بنقل از کارگران، کارخانه مازن گاز در استان مازندران که در زمینه تولید لوازم گاز سوز همانند اجاق گاز و بخاریهای گازی فعالیت تولیدی دارد اسفند ماه سال گذشته تعطیل اعلام شد و ۳۹ کارگر با سابقه‌ای که در این واحد مشغول بکار بودند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند.

کارگران می‌گویند دلیلی که کارفرما برای تعطیلی کارخانه به آنان ذکر کرده «کمبود منابع مالی» و «ناتوانی در رقابت با کالاهای مشابهه خارجی» بوده است.

منابع کارگری در این کارخانه همچنین در خصوص مطالباتشان تصریح کردند: مطالبات کارگران این واحد تولیدی مربوط به یک ماه عیدی ۹۳ و ۱۵ روز حقوق فروردین ماه ۹۴ است که تا کنون پرداخت نشده است.

بلاتکلیفی کارگران کارخانه نیک نخ یکساله شد

کارگران کارخانه نیک نخ سمنان از یک سال تلاش بی‌نتیجه ۵۰ کارگر این واحد تولیدی برای دریافت مطالبات معوقه‌شان خبر می‌دهند.

به گزارش25فروردین ایلنا، ۵۰ کارگر قرار دادی کارخانه نیک نخ سمنان که بعد از تعطیلی کارخانه از فروردین ماه ۹۳ بیکار شده‌ بودند همچنان وضعیت شغلیشان نامشخص است و هیچ کس مسئولیتی در قبال کارگران بیکار شده‌ای که ۵ تا ۶ سال سابقه کار دارند نمی‌پذیرد.

به گفته کارگران این کارخانه، فروردین ماه سال ۹۳، کارگران قرار دادی این کارخانه که شمارشان به ۵۰ نفر می‌رسید به دلیل آنچه کارفرما کاهش منابع مالی و کاهش فروش محصولات تولیدی می‌خواند یکجا اخراج شدند. در آن زمان تعداد زیادی از کارگران وادار به تسویه حساب شدند و بدون دریافت طلب خود ناچار به ترک کارخانه شدند.

این کارگران گفتند:کارفرما در زمان تعطیلی کارخانه از کارگران بیکار برگه سفید امضای تسویه حساب دریافت کرده بود در حالی که آنان در هنگام امضای برگه مذکور تنها بخشی از مطالباتشان را دریافت کرده بودند.

کارگران نیک نخ می‌گویند از مجموع ۵۰ کارگری که از این کارخانه اخراج شده‌اند فقط ۵ کارگر به اداره کار شکایت کرده‌اند و مابقی کارگران که زن هستند به دلایل نامعلومی هنوز اقدام به شکایت نکرده‌اند.

برپایه این گزارش،در آخرین جلسهٔ پیگیری مطالبات کارگران که در هفته گذشته در اداره کار سمنان برگزار شد، کارفرما توانست با استفاده از مدارک تسویه حساب مذکور ۵ کارگر شاکی را محکوم کند اما آنان برای ادامه پی گیری مطالباتشان در دستگاه قضایی ثبت شکایت کرده‌اند.

خطربیکاری بیخ گوش4هزارکارگرمعادن زغال سنگ کوهبنان

به گزارش 25فروردین واحدمرکزی خبر،فرماندار کوهبنان مشکل عمده معادن زغال‌سنگ شهرستان کوهبنان را پایین بودن قیمت زغال اعلام کردوافزود:ادامه این روند توقف فعالیت بسیاری از معادن شهرستان وبیکاری کارگران را در پی دارد.

هاشمی از استاندار و مجمع نمایندگان استان کرمان درخواست کرد تا برای رفع مشکل معادن کوهبنان فکری بکنند.

جواد پور احمدی مدیر عامل معدن خصوصی پابدانای جنوبی و منصوری رییس معدن هشونی غربی هم گفتند سه سال است که قیمت زغال سنگ بیشتر نشده اما قیمت تجهیزات معدن افزایش یافته است .

درهفت معدن زغال سنگ کوهبنان حدود چهار هزار کارگر مشغول بکارند.

سیل کارگرانی که با تعطیلی ۶۰درصد صنایع غذایی بیکار شدند

مشاور عالی کانون انجمن‌های صنایع غذایی :گفت:۴۰ درصد ظرفیت صنایع غذایی فعال است .

به گزارش25فروردین تسنیم،بهروز فروتن افزود،نداشتن پول برای تأمین مواد اولیه،نداشتن امکانات بسته بندی، فرسودگی ماشین آلات، بدهکاری بانکی و نبود مشتری برای خرید کالا موجب کاهش تولید شده است.

وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر صنایع غذایی با چه میزان ظرفیت فعالیت می‌کنند گفت: بدون غلو باید گفت حدود 40 درصد صنایع غذایی فعال و ظرفیت 60 درصدی بلا استفاده است.

عدم تمدید دفترچه بیمه کارگران شهرداری هندیجان توسط سازمان تامین اجتماعی بدلیل طلب ازشهرداری!

به گزارش25فروردین شوشان،سازمان تأمین اجتماعی دفترچه بیمه کارگران شهرداری هندیجان رابدلیل بدهکاری شهرداری هندیجان به این سازمان تمدید نمی کند.

بزرگ نمایی برخی رسانه‌ها در مورد حداقل دستمزد کارگران

شورای عالی کار در آخرین مصوبه خود حداقل حقوق و دستمزد کارگران مشمول قانون کار را ۱۷ درصد افزایش داد که در مقایسه با حداقل دستمزد تعیین شده در اسفند ماه سال گذشته که ۶۰۹ هزار تومان بود، ۱۰۳ هزار و ۵۳۰ تومان افزایش یافت و به رقم ۷۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

بنا بر مصوبه شورای عالی کار افزایش حقوق ۱۷ درصدی سال ۹۴ شامل کلیه سطوح مزدی می‌شود. به عبارت دیگر، بر خلاف سال‌های گذشته، حقوق کارگرانی که بیشتر از حداقل دستمزد دریافت می‌کنند نیز ۱۷ درصد افزایش خواهد یافت و این امر فقط مختص به حداقل بگیران نیست.

سال جاری حقوق کارگران در وضعیتی ۱۷ درصد افزایش می‌یابد که بنا به آمار رسمی نرخ تورم ۱۵ درصد است و نمایندگان کارگری حاضر در شورای عالی کار معتقدند نظر نمایندگان کارفرمایی و دولت افزایش حقوق ۱۵ درصدی بوده است و با چانه زنی و مقاومت آن‌ها در ‌‌نهایت ۱۷ درصد افزایش دستمزد تصویب شد.

این در حالی است که بنا به نظر بسیاری از کار‌شناسان اقتصادی نرخ تورم اعلامی از سوی دولت، با نرخ تورم واقعی و گران شدن اقلام مصرفی فاصله دارد و در سال ۹۴، افزایش قیمت ناشی از گران شدن نان، کرایه اتوبوس و مترو، برق و دیگر اقلام مصرفی موجب می‌شود کماکان قدرت خرید کارگران سیر نزولی طی کند.

اما مصوبه جدید شورای عالی کار شامل افزایش دیگر مزایای جانبی کارگران هم بود و بر این اساس میزان بن خواربار کارگران، حق مسکن، حق اولاد و پایه سنواتی کارگران را افزایش داد.

میزان بن خواربار در سال گذشته ۸۰ هزار تومان بود که قرار شد در سال ۹۴ این میزان به ۱۱۰ هزار تومان افزایش بیاید. اما آن گونه که نمایندگان کارگری می‌گویند هنوز اقدام ضروری برای تصویب این میزان افزایش به بن خواروبار صورت نگرفته است.

از سوی دیگر بر اساس مصوبه شورای عالی کار بن مسکن نیز به میزان ۲۰ هزار تومان در سال ۹۴ افزایش خواهد یافت و به ۴۰ هزار تومان می‌رسد اما با گذشت حدود یک ماه از آغار سال هنوز هیئت وزیزان چنین تصمیمی را تایید نکرده است و با توجه به فرایند طولانی تصویب نهایی آن، پرداختش به کارگران به شکل معوق صورت خواهد گرفت.

در مورد حق اولاد کارگران نیز شورای عالی کار میزان حق اولاد پرداختی برای یک فرزند را با ۱۰ هزار و ۳۵۰ تومان افزایش از ۶۰ هزار و ۸۸۸ تومان سال ۹۳ به ۷۱ هزار و ۲۴۱ تومان رساند که با توجه به برداشته شدن محدودیت پرداخت حق اولاد برای بیش از دو فرزند از سال جاری پیرو ابلاغ سیاست‌های افزایش جمعیت از سوی مقام رهبری، پرداخت حق اولاد کارگران به تعداد فرزندان آن‌ها اعمال خواهد شد.

از دیگر مصوبات جلسه دستمزد شورای عالی کار در سال گذشته، افزایش نرخ پایه سنوات روزانه بود که بر این اساس نرخ پایه سنوات روزانه کارگران قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار دارای یک سال سابقه و بیشتر از ۵۰۰ تومان سال گذشته به ۱۰۰۰ تومان در سال ۹۴ افزایش یافت و از این محل ماهیان ۳۰ هزار تومان به حقوق کارگران با سابقه کار بیش از یکسال اضافه می‌شود.

افزایش ۱۷ درصدی حداقل مزد کارگران در سال ۱۳۹۴ بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی کار به سایر سطوح مزدی نیز تعمیم داده شد تا به این ترتیب افزایش سایر سطوح مزدی که در سالهای گذشته ترکیبی از عدد و درصد بود و رقم ثابتی به حقوق کارگران می‌افزود امسال بدون هیچ پیش شرطی بر روی تمام سطوح مزدی اعمال شود و فاصله میان کارگران قدیمی با سابقه و نیروهای تازه کار در کارگاه را از بین ببرد که به باور نمایندگان کارگری حاضر در جلسات شورای عالی کار، این موضوع یک نقطه قوت برای دستمزد سال ۹۴ به شمار می‌رود.

بنابراین در صورت تصوییب کلیه موارد فوق الذکر از فروردین ماه امسال در فیش‌های حقوقی کارگران، بن نقدی ماهانه ۱۱۰ هزار تومان، حق مسکن ۴۰ هزار تومان، سنوات روزانه ۱۰۰۰ تومان (۳۰ هزار تومان در ماه)، حق هر اولاد ۷۱ هزار و ۲۴۱ تومان (دو فرزند ۱۴۲ هزار و ۴۸۰ تومان) و حداقل مزد روزانه ۲۳ هزار و ۷۴۷ تومان اعمال خواهد شد.

حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۳۹۴ با احتساب افزایش ۱۷ درصدی و معادل ۱۰۳ هزار و ۵۰۰ تومان، به ۷۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش پیدا کرده که با محاسبه افزایش مزایای جانبی فوق می‌توان گفت حقوق و دریافتی یک کارگر مجرد با حدود ۹۰۰ هزار تومان و کارگر متاهل به یک میلیون و ۳۹ هزار تومان افزایش یافته است.

این در حالی است که طی روزهای اخیر، برخی از رسانه‌ها و سایتهای خبری، میزان حداقل دستمزد کارگران را به اشتباه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان عنوان کرده‌اند.

اما رقم نهایی محاسبه شده که حول و حوش یک میلیون تومان است در نتیجه اضافه شدن کلیه مزایای جانبی اعم از حق مسکن، خواربار و سنوات است در صورتی که بسیاری از کارگران تحت شمول قانون کار قرار ندارند و کارفرمایان به بهانه‌های مختلف از دادن مزایای جانبی به آن‌ها خودداری می‌کنند.

از سوی دیگر طبق ماده ۴۱ قانون کار، صرفا میزان حداقل حقوق و بدون در نظر گرفتن مزایای جانبی باید به اندازه‌ای باشد تا بتواند معیشت یک خانوار ۴ نفره را تأمین کند.

به عبارت دیگر یک خانوار کارگری ۴ نفره با دریافت ۷۱۲ هزار تومان در ماه باید بتواند هزینه‌های مربوط به مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، آموزش و حمل و نقل و تفریح اعضایش را تامین کند که با میزان دریافتی مذکور تحقق چنین امری غیر ممکن است!

منبع:تامین24-خسروصادقی بروجنی-25فروردین

شانس ناچیز کارگران مناطق آزاد برای پیروزی در محاکم کار

کنشگران حقوق کارگران در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی می‌‌گویند به دلیل محدودیت‌هایی که در مقررات اشتغال این مناطق برای کارگران وضع شده است، کمتر کارگری شانس پیروزی در برابر کارفرمایان و پیمانکاران در محاکم کار ویژه این مناطق را دارد.

به گزارش25فروردین ایلنا، اشاره این فعالان جامعه کارگری به هیئت‌هایی است که به موجب مواد فصل چهارم مقررات اشتغال در این مناطق برای رسیدگی به اختلافات روابط کار پیش بینی شده‌اند. آنان معتقدند این محاکم روابط کار از استقلال لازم برای رسیدگی به اختلافات دو جانبه میان کارگران و کارفرمایان برخوردار نیستند.

برابر مقررات این فصل که مشتمل بر هشت ماده است چنانچه اختلاف کارگر و کارفرما در سطح کارگاه از طریق سازش حل و فصل نشود؛ هیاتی سه نفره که در سازمان مناطق آزاد تشکیل می‌شود که وظیفه دارد تا در یک مرحله به اختلاف رسیدگی کند.

نماینده سازمان منطقه آزاد به همراه کارگر و کارفرمای ذیربط اعضای این هیئتند که البته به موجب همین مقررات هرکدام از کارگران و کارفرمایانی که پای آن‌ها به هیات‌های رسیدگی کننده به اختلافات روابط کار گشوده شده می‌توانند به غیر از خود یک نفر دیگر را به عنوان نماینده «تام الاختیار» انتخاب و به هیات‌های مذکور معرفی کنند.

در ادامه این مقرراتی که در فصل چهارم قانون اشتغال نیروی انسانی شاغل در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وضع شده آمده است: چنانچه اخراج کارگر از سوی هیات موجه تشخیص داده شود کارفرما ملزم خواهد بود تا بابت سنوات پایان کار به ازاء هر سال کاری معادل پانزده روزحقوق پرداخت کند اما چنانچه هیات رسیدگی کننده رای به ابطال حکم اخراج کارگر بدهد آنگاه کارفرمای وی مخیر خواهد بود تا میان بازگشت به کار کارگر یا انجام تسویه حساب در ازای پرداخت چهل و پنج روز سنوات پایان کار یکی را انتخاب کند.

درهمین رابطه یکی از کارگران شاغل در منطقه ویژه اقتصادی عسلویه تجربه حضور در هیات رسیدگی کننده به پرونده‌های روابط کار را دارد می‌گوید: در خوشبینانه‌ترین حالت ساختار حقوقی تشکیل این هیات‌ها طوری است که استقلال عملکرد آن‌ها با تردید روبروست؛ بطوری که حتی ذیحقترین کارگران نیز نمی‌توانند طبق قواعد حقوقی به دریافت رای این هیات‌های برای دریافت حقوق خود خوشبین باشند.

این کارگر شاغل در منطقه آزاد در توضیح این وضعیت ادامه داد: به طور مشخص در هیچ‌ جای مقررات اشتغال مناطق آزاد جایی برای نهادهای صنفی کارگری تعریف نشده است که بتوان از نمایندگان آن‌ها توقع دفاع از مطالبات کارگران را داشت.

وی افزود: براساس این مقررات در تمامی مراحل برگزاری جلسات سازش یا حل اختلاف تنها کارگر است که باید با کارفرما وارد گفتگو شود؛ بیشتر کارگران از حقوق خود اطلاع کافی ندارند و تازه اگر هم در میان آن‌ها فرد مطلعی وجود داشته باشد از ترس اخراج ترجیح می‌دهند تا حداقل برای دفاع از حق کارگر دیگری رودروی کارفرمایش قرار نگیرد.

این کارگر دلیل این پرهیز را راحت‌بودن شرایط اخراج کارگران در مناطق آزاد عنوان کرد و توضیح داد: وقتی به صراحت حتی هیات‌های رسیدگی کننده به اختلاف روابط کار نمی‌توانند بازگشت به کار کارگری را تضمین کنند و هیچ مرجع قانونی بالاتری برای اعتراض به آرای صادره از این هیات‌ها وجود ندارد، طبیعی است کمتر کارگری حاضر به فعالیت درعرصه حقوق کارگران می‌شود.

وی ادامه داد: البته در منطقه ویژه عسلویه وکلایی حقوقی هستند که حاضرند تا در قبال دریافت بخشی از طلب ادعایی کارگر در هیات‌های رسیدگی کننده به عنوان نماینده تام الاختیار وی حاضر شوند که البته طبیعی است این وکلا نیز تنها حاضر به قبول پرونده‌هایی شوند که مبلغ ریالی مورد اختلاف آن‌ها بالا باشد.

برخلاف مقرراتی که در فصل نهم قانون کار برای رسیدگی به اختلافات روابط کار پیش بینی شده است در مقررات حاکم بر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، هیات‌های رسیدگی کننده به اختلاف تنها در یک نوبت تشکیل جلسه می‌دهند و در هیچکدام از این جلسات نماینده صنفی کارگران حضور ندارد.

این وضعیت در حالی است که شرایط کارگران سایر نقاط کشور دست کم بلحاظ قانونی با کارگران مناطق آزاد متفاوت است. به موجب مقررات فصل نهم قانون کار در صورت وجود نهاد کارگری، نماینده این تشکل چه در سطح کارگاه و چه در سطح مراجع تشخیص و حل اختلاف ادارات کار، برای دفاع از حقوق کارگران حضور دارند. اعتراض به آرا مراجع رسیدگی کننده در دو سطح هیات‌های تشخیص و حل اختلاف قابل پیگیری است و علاوه بر آن هریک از طرفین - کارگر یا کارفرما - می‌توانند از طریق دیوان عدالت اداری اعتراض نهایی خود را به آخرین رای صادره اعلام کنند.

تجمع بازنشستگان کرمانشاه مقابل استانداری دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!

جمعی از بازنشستگان استان کرمانشاه در اعتراض به پرداخت قسطی مطالبات 30 ساله بازنشستگی خود در مقابل استانداری این استان تجمع کردند.

به گزارش 25فروردین مرصاد، جمعی از بازنشستگان استان کرمانشاه که عموما از کارکنان جهاد کشاورزی استان هستند مقابل استانداری این استان تجمع کردند.

بر اساس این گزارش نمایندگان این کارکنان بازنشسته با مسئولین استانداری در خصوص عدم دریافت مطالبات بازنشستگی خود گفتگو کردند.

یکی از این افراد اظهار داشت: بسیاری از بازنشستگان جهاد کشاورزی از سالهای 90 به بعد مطالبات بازنشستگی خود را دریافت نکرده و یا درصدی از آن را گرفته اند.

این بازنشسته جهادکشاورزی استان کرمانشاه اظهار داشت: حق و حقوق بازنشستگی پرسنلی که بعد از 30 سال به امید همین چند میلیون تومان هستند به صورت قسطی پرداخت شود روی زندگی و شرایط روحی و معیشتی آنها بسیار اثر گذار است.

این بازنشسته جهاد کشاورزی استان اظهار داشت: مگر مطالبات همه اینها چقدر می شود؟ آیا از حق حقوق افرادی که عمر خود را برای یک مجموعه گذاشته اند هم واجب تر وجود دارد؟ آیا این تأخیر چند ساله و آن هم قسطی پرداخت کردن نابود کردن دسترنج این افراد نیست؟

تجمع مالباختگان تعاونی مسکن سیف آباد کرج مقابل مجلس

جمعی از مالباختگان تعاونی مسکن سیف آباد کرج امروز- سه شنبه - مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش25فروردین ایرنا،یکی از این تجمع کنندگان در اعتراض به 9 سال بلاتکلیفی خود بیان کرد: 2 هزار و 400 نفر از اعضای تعاونی مسکن سیف آباد کرج حدود 9 سال است که از سوی مسئولان این تعاونی مال باخته شده و بلاتکلیف هستند.

تجمع اعضای شرکت تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی

به گزارش25فروردین ایرنا،جمعی از اعضای شرکت تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی نیز امروز در اعتراض به عدم دریافت زمین های خود و یا مابه ازای ریالی زمین های خود در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

این تجمع کنندگان خواستار رسیدگی فوری مجلس شورای اسلامی به این موضوع شدند.

تغییر ساختار بیمه طلایی حق بیمه فرهنگیان را تا ۲۰۰ درصد گران کرده است

یک فعال صنفی معلمان از افزایش ۲۰۰ درصدی حق بیمه طلایی فرهنگیان انتقاد کرد. او معتقد است یکی از ریشه‌های اعتراضات صنفی اخیر فرهنگیان افزایش قیمت و افت کیفیت خدمات بیمه طلایی است.

به گزارش25فروردین ایلنا،مهدی بهلولی درباره پیشینه افزایش ناگهانی حق بیمه معلمان گفت: یک سال از تصدی حاجی بابایی [وزیر آموزش و پرورش دولت دهم] بر وزارت آموزش و پرورش گذشته بود که بیمه طلایی فرهنگیان راه افتاد. تنها کار مهم و مفید حاجی بابایی بیمه طلایی بود که اغلب فرهنگیان از آن راضی بودند، اما در دوره آقای فانی، شرکت ارائه دهنده خدمات بیمه طلایی تغییر کرد.

او افزود: وزارت آموزش و پرورش در این دوره با شرکت بیمه آتیه سازان حافظ قرارداد بست در حالی که خدمات شرکت قبلی به مراتب بهتر بود. بر اثر این تغییر و تحولات بیمه طلایی ناکارآمد شده است چرا که به طور مثال پوشش هزینه‌های دندانپزشکی و چشم پزشکی از لیست خدمات بیمه طلایی حذف شده است و مراکز تحت پوشش این بیمه نیز کمتر شده‌اند.

بهلولی با انتقاد از اطلاق عنوان بیمه طلایی به بیمه تکمیلی فرهنگیان تصریح کرد: بیمه‌ای که هزینه‌های چشم پزشکی و دندانپزشکی را پوشش نمی‌دهد طلایی نیست. استفاده از این عناوین پروپاگاندای وزارت آموزش و پرورش حول خدماتی است که به فرهنگیان ارائه می‌دهد.

این فعال صنفی معلمان بیان کرد: بیمه طلایی در سال جاری بر خلاف سال‌های گذشته چهار بسته پیشنهاد داده است. بسته سوم و چهارم دارو و ویزیت را پوشش نمی‌دهند و فقط هزینه بستری در بیمارستان را تقبل می‌کنند. حق بیمه فرهنگیان در این دو بسته افزایش پیدا نکرده است. اما حق بیمه فرهنگیان در بسته‌های ۱ و ۲ که هم ویزیت و هم دارو را پوشش می‌دهند نسبت به سال گذشته به ترتیب ۲۰۰ و ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

او ادامه داد: معلمان پارسال به ازای هر عضو خانواده ۱۳ هزار تومان پرداخت می‌کردند اما این هزینه امسال در بسته دوم به ۲۵ هزار تومان و در بسته اول به ۴۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که در بسته شماره یک بیمه طلایی، هزینه‌های دندانپزشکی فقط تا سقف ۳۰۰ هزار تومان و هزینه‌های چشم پزشکی تنها تا سقف ۱۰۰ هزار تومان پوشش داده می‌شود. بخاطر همین دو مورد اضافه شده نسبت به سال گذشته، سهم حق بیمه فرهنگیان را ۲۰۰ درصد افزایش داده‌اند.

بهلولی گفت: این در حالی است که در بسیاری از شرکت‌ها، بیمه کارآمدتری در جریان است که با حق بیمه ۲۵ هزار تومانی، هزینه‌های دندانپزشکی و چشم پزشکی به ترتیب تا سقف یک میلیون و دویست هزار تومان پوشش داده می‌شوند. به علاوه بسیاری از شرکت‌های بیمه‌ای فقط ۱۰ درصد فرانشیز [سهم بیمه شونده از هزینه] می‌گیرند در حالی که شرکت بیمه آتیه سازان حافظ ۲۰ درصد فرانشیز می‌گیرد.

او افزود: وزارت آموزش و پرورش بیمه گران ارائه می‌دهد بعد عنوانش را هم بیمه طلایی می‌گذارد. یکی از ریشه‌های اعتراضات صنفی اخیر فرهنگیان همین بحث بیمه طلایی است که به نارضایتی‌ها دامن زده است.

این فعال صنفی معلمان در پایان گفت: تا سال گذشته با همه فرهنگیان یک جور بیمه می‌بستند اما امسال ۴ بسته پیشنهاد داده‌اند با این استدلال که امکان انتخاب گذاشته‌اند. پشت این منطق همان جمله‌ای است که می‌گوید «هرچقدر پول بدهی آش می‌خوری». این منطق، منطق سرمایه داری و بازار آزاد است. یک نهاد دولتی گوی سبقت را در خصوصی سازی و تحمیل منطق بازار آزاد از مراکز خصوصی ربوده است. با این منطق معلمانی که از نظر مالی ضعیف‌ترند باید بسته‌های ۳ و ۴ را انتخاب کنند که اوضاع معیشتی آن‌ها را سخت‌تر از گذشته می‌کند.

10 کارگر آملی همچنان گرفتار خشم رودخانه هراز

10 کارگر آملی پس سه روز از وقوع سیلاب همچنان گرفتار خشم رودخانه هراز هستند و نتوانستند محل کار خود که در محاصره جنگل و سیلاب قرار دارد را ترک کنند.

به گزارش25فروردین فارس ، رودخانه هراز این شهرستان که از دامنه کوه دماوند سرچشمه می‌گیرد، در آخرین وضعیت خود با بارندگی شدید بالادست و ذوب شدن برف کوه‌ها؛ سیلاب به‌راه انداخت و آنچه در سر راه خود بود را شست و برد.

در میانه راه و در حاشیه رودخانه هراز، تأسیسات و بناهای زیادی احداث شده است که یکی از آنها سه واحد تولیدی از شعبات واحدهای صنعتی مستقر در شهرستان آمل است که 10 کارگر این واحدها به‌دلیل خراب شدن پل ارتباطی، سه روز است در محاصره جنگل و سیلاب قرار گرفته‌اند و فریادرسی ندارند.

موسوی یکی از این کارگران تلاش کرده است از طریق ارسال فیلم گرفتار شدن خود و همکارانش به شبکه‌های اجتماعی برخی خبرنگاران، آنها را از وضعیت خود مطلع کند.

وی در گفت‌وگوی تلفنی ، با اشاره به اینکه از سه روز گذشته که سیلاب موجب خروش رودخانه هراز شد، خبری از امکانات برای رهایی ما نیست، گفت: ما باید دو روز پیش شیفت کاری خود را پس از 12 ساعت تحویل می‌دادیم ولی دو شب پیش تاکنون در محاصره سیلاب قرار داریم.

این کارگر شرکت، با بیان اینکه واحدهای صنعتی ما در جاده هراز ـ کیلومتر هفت جاده آمل به تهران ـ قرار دارد، افزود: شرکت تازه‌تأسیس کاله، آمل‌طیور و کشتارگاه آمل‌طیور در این منطقه قرار دارد.

موسوی اظهار کرد: با بخش‌های مختلف امدادی در آمل تماس گرفتیم اما همه می‌گویند چون زنده‌اید بمانید تا بیاییم، با این حال مسئولان شرکت ما از طریق جنگل‌های پشت کارخانه‌ها، توسط یک پیرمرد راه‌بلد مقداری کنسرو برای ما فرستادند.

وی با اعلام اینکه ما حدود 10 کارگر هستیم که در انتظار کمک مسئولان مانده‌ایم، درباره وضعیت خروشان رودخانه هراز، بیان کرد: رودخانه هنوز پرآب است و کنده‌های درخت و گل‎ولای فراوانی را با خود شسته و آورده و تنها پل ارتباطی منطقه به‌دلیل ازدحام سیلاب، تغییر مسیر داده است.

کارگر معدن سنگ روستاي سنجدک کوهسرخ بر اثر سانحه جان باخت

کارگر معدن سنگ روستاي سنجدک بر اثر پاره شدن سيم الماسه برش سنگ و برخورد آن به يکي از کارگران معدن در دم جان باخت.

به گزارش25فروردین خراسان ، يکي از شاهدان عيني حادثه گفت: سيم برش پس از پاره شدن به صورت کارگر اصابت کرد و دچار ضربه مغزي شد.

«صديقي» افزود: ضربه مغزي شدن این کارگردرحین کار، موجب پرت شدن از ارتفاع 6 متري به روي سنگ ها شد.

وي در پايان گفت: کارگرجان باخته شده داراي 3 فرزند بود.

اعتراض ده ها هزار کارگر صنعت کفش در ویتنام

در طول سه دهه گذشته ادغام ویتنام در اقتصاد سرمایه داری جهانی، شرایط سخت و دشواری را به کارگران ویتنامی تحمیل کرده است. این هفته حدود 90 هزار کارگر نایک و آدیداس در شهر هوشی مینه در جنوب ویتنام ، در اعتراض به قوانین جدید ، بعد از اعتصاب در محیط کار به خیابان آمدند. به گفته کارگران قوانین جدید کار که قرار است از سال آینده اجرایی شود، مزایای اجتماعی و در نتیجه توانایی آنان را برای تامین نیازهای خانواده در زمان بیکاری کاهش می دهد.


*بنابر آمار منتشر شده از سوی وزارت کار ویتنام در سال 2014 ، حدود 6709 حادثه در محل کار اتفاق افتاده است که در نتیجه آن 630 کارگر ، جان خود را از دست داده اند. در واقع به طور متوسط در هر ماه بیش از 50 کارگر در نتیجه حوادث شغلی جان خود را از دست داده اند.

منبع: http://aawl.org.au/

ترجمه: کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

20 فروردین ماه 1394

بیست وپنجم فروردین ماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

***************

اخباروگزارشات کارگری24فروردین1394

- انتقال نظام صادقی به اداره اطلاعات شهر کامیاران

- باقی ماندن بخشی از مطالبات ۲۰ کارگرمعترض اخراجی در عسلویه پس از تسویه حساب

- نماینده کارگران نگهبان مزارع «کشت و صنعت نیشکر کارون» به کار بازگشت

- طومار رد صلاحیت انجمن صنفی با امضای610 کارگر معدن چادرملو

- تجمع کارگران فارسیت دورود مقابل ساختمان وزارت کاردراعتراض به تعطیلی کارخانه وبیکاری

- معلمان در بوشهر برای سومین روز متوالی تجمع کردند

- گزارشی ازتجمع فرهنگیان خوزستان (بیست و سوم فروردین ماه)

- تجمع کارکنان بازنشسته استانداری کهگیلویه و بویراحمد

- تجمع کارگران کارخانه پارس متال مقابل دفترکارفرما دراعتراض به بدحسابی کارفرما

32کارگر کارخانه پارس متال اخراج شدند

- تعطیلی کارخانه فولاد نورد ایوان‌غرب وبیکاری45کارگر

- دو سال بلاتکلیفی 100 کارگر مجتمع ایحا گستر شمال

- عدم پرداخت حقوق،عیدی وسنوات۶۰ کارگر فضای سبز کارخانه سیمان تهران

- کاهش ۲۹/۶ درصدی مزد واقعی کارگران از سال ۹۰ تا ۹۲

- گزارشی درباره کارگران کارمزدی وافزایش حقوقشان!

-۹۴ با گرانی کالاهای اساسی آغاز شد

- افزايش تلفات حوادث معدني طي سال‌هاي گذشته- درایران بسياري از حوادث كار گزارش نمي‌شوند

- زخمی شدن کودک کاردر حادثه ريزش آوارمتروی تهران

- محاکمه عاملان فاجعه معدني تركيه آغاز شد

انتقال نظام صادقی به اداره اطلاعات شهر کامیاران

بنا به گزارش دریافتی نظام صادقي فعال كارگري و از اعضاي كميته هماهنگي به اداره اطلاعات شهر كامياران منتقل شده است.

بنا به اين خبر روز شنبه 22 فروردین خانواده نظام صادقي كه در شهر سنندج بازداشت شده بود جهت پيگيري وضعيت اين فعال کارگری به اداره اطلاعات اين شهر مراجعه نموده كه به آنها گفته شد نامبرده در آن اداره نیست و از آنجا به اداره اطلاعات شهر کامیاران منتقل شده است.

كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل‌هاي كارگري

23 فروردين 1394

باقی ماندن بخشی از مطالبات ۲۰ کارگرمعترض اخراجی در عسلویه پس از تسویه حساب

کارگران نقاشی که به دلیل پیگیری‌ مطالبات خود در آذرماه سال گذشته از ادامه کار در پروژه‌های منطقه ویژه عسلویه منع شده بودند، می‌گویند که هنوز بخشی از معوقات مزدی آن‌ها پرداخت نشده است.

به گزارش24فروردین ایلنا،این کارگران که تعدادشان حدود ۲۰ نفر است پیشتر از طریق شرکت‌های پیمانکاری «قنواتی» و «درریز» در پروژه‌های در دست احداث فازهای ۱۷ – ۱۸ عسلویه مشغول به کار بودند که به گفته خود در نتیجه اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی شان در آذرماه سال ۹۳ اخراج شده بودند.

کارگران مورد نظر از نیروهای غیر بومی بلوچستانی و خوزستانی شاغل در منطقه عسلویه بودند که پس از طی کردن تشریفات اداری تسویه حساب گفتند بخشی از دستمزدشان را دریافت نکرده اند.

به گفته یکی از این کارگران در زمان تسویه حساب دستمزد ماه‌های شهریور و مهر آن‌ها توسط شرکت‌های پیمانکاری پرداخت شده اما از آن زمان تاکنون هنوز بابت مزد ماه آبان و ۱۰ روز کاری آذر با آن‌ها تسویه حساب نشده است.

این کارگر ادامه داد: از آنجا که بیشتر کارگران اکنون در محلی بیرون از منطقه عسلویه شاغل هستند، مسئولان شرکت قنواتی و در ریز پاسخ مشخصی به آن‌ها نمی‌دهند.

وی افزود: در صورت ادامه این وضعیت برای آن‌ها راهی غیر از طرح شکایت در هیات حل اختلاف مستقر در اداره کار منطقه ویژه عسلویه باقی نمی ماند.

نماینده کارگران نگهبان مزارع «کشت و صنعت نیشکر کارون» به کار بازگشت

هیات حل اختلاف اداره کار شوشتر سرانجام به بازگشت به کار «رضا سلطانعلی‌پور»، نماینده کارگران نگهبان مزارع شرکت کشت و صنعت نیشکر کارون با حفظ شرایط قبلی کار رای داد.

به گزارش 24فروردین ایلنا، آقای سلطانعلی‌پور در بهمن سال ۹۲ در پی نامه مدیر حراست کشت و صنعت نیشکر کارون از نمایندگی کارگران این واحد تولیدی محروم شد و چندی بعد نیز با اتمام قرارداد کارش اخراج شد.

هیات حل اختلاف اداره کار شوشتر در روزهای پایانی اسفند سال گذشته، بعد از گذشت بیش از یکسال از اخراج این نماینده کارگری با توجه به استمرار شغل مربوطه به بازگشت به کار او رای داد.

این رای پس از آن به سود این نماینده کارگری صادر شد که رئیس اداره کار شوشتر تغییر کرد و سیستم مدیریتی شرکت کشت و صنعت نیشکر کارون متحول شد. آقای سلطانعلی‌پور در پاییز سال گذشته [پیش از تغییر رئیس اداره کار شوشتر] با ارسال نامه‌ای به وزیر کار از این مقام دولتی خواسته بود به ناکارآمدی اداره کار شوشتر در حل و فصل نزاع‌های کارگری و کارفرمایی رسیدگی کند.

آقای سلطانعلی‌پور با آغاز سال ۹۴ دوباره در شرکت کشت و صنعت نیشکر کارون مشغول به کار شده است.

گفتنی است شرکت کشت و صنعت نیشکر کارون با بیش از چهار هزار کارگر از بزرگ‌ترین کارخانه‌های تولید شکر در ایران به شمار می‌آید. این کارخانه در شوشتر از شهرستان‌های استان خوزستان واقع شده است.

طومار رد صلاحیت انجمن صنفی با امضای610 کارگر معدن چادرملو

ایلنا طی گزارشی بتاریخ 24فروردین،از طومار رد صلاحیت انجمن صنفی با امضای610 کارگر معدن چادرملو،خبرداد.

براساس این گزارش، عملکرد هیئت مدیره در خصوص پرداخت مابه التفاوت‌ها، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و مواردی چون در نظر گرفته نشدن حق بیمه به پاداش تولید مورد رضایت کارگران نبوده است.

نحوه محاسبه و پرداخت مابه التفاوت مزد ناشی از اعمال جدول مزد کارفرما برای کارگران، عملکرد کمیته طرح طبقه بندی در اصلاحات و اجرای طرح طرح طبقه بندی مشاغل، تغییرات انجام شده در پاداش تولید پرداختی به کارگران، مشمولیت کسر حق بیمه از پاداش تولید (با توجه به اینکه طبق بند ۵ ماده ۲ قانون تامین اجتماعی کسر حق بیمه از پاداش تولید جز حقوق کارگران است)، عملکرد هیئت مدیره در خصوص ارتباط با اعضای انجمن و اجرای مواد اساسنامه در خصوص اجرای وظایف قانونی و همچنین عملکرد هیئت مدیره در خصوص ادامه فعالیت بهرام حسنی‌نژاد دبیر قانونی انجمن از موارددیگرنارضایتی کارگران ازانجمن صنفی ورد صلاحیت هیئت مدیره آنمی باشد.

تجمع کارگران فارسیت دورود مقابل ساختمان وزارت کاردراعتراض به تعطیلی کارخانه وبیکاری!

۱۲۰ نفر از کارگران کارخانه فارسیت دورود از صبح امروز دراعتراض به تعطیلی این شرکت مقابل ساختمان وزارت کار در تهران تجمع کردند.

به گزارش24فروردین ایلنا،این کارگران که از لرستان به تهران آمده‌اند گفتند:از روز ۱۵ فروردین 94 کارفرمای شرکت فارسیت دورود اجازه ورود آنها به کارخانه را نداده است و اعلام کرده‌ که به دلیل مشکلاتی که وجود دارد، قصد ادامهٔ فعالیت ندارد.

این در حالیست که پیش از این در روزهای پایانی اسفند ۹۳ از لرستان خبر رسید، اوضاع در کارخانه فارسیت روبه بهبود است و با پرداخت معوقات مزدی کارگران و کاهش تعداد نیرو‌ها شرایط برای فعالیت مجدد شرکت فراهم است.

کارگران می‌گویند، پس از اخراج گستردهٔ کارگران در ۳ ماههٔ گذشته قرار بود شرایط برای فعالیت مجدد شرکت فراهم شود اما وقتی روز ۱۵ فروردین به کارخانه مراجعه کردیم با درهای بسته مواجه شدیم و به ما گفتند از کار خبری نیست.

کارخانه فارسیت دورود که در پی قانون عدم استفاده از آزبست در کشور از سال ۹۰ به صورت تعطیل و نیمه تعطیل در آمد بود با تامین مواد اولیه و با همکاری شرکت هلدینگ فارس خوزستان، قرار بود خرداد سال ۹۳ آغاز به‌کار کند. در سه ماههٔ گذشته شرکت فارسیت دورود که در شرف بازگشایی مجدد قرارداشت به دلیل کمبود نقدینگی اقدام به اخراج کارگران کرد که در نتیجهٔ آن از دی ماه ۹۳، ۱۳۰ کارگر پیمانی این شرکت که دارای سوابق کاری ۸تا ۱۰ سال بودند، بیکار شدند.

پیش از این اخراج‌ها، تعداد کارگران این شرکت ۳۶۸ نفر بوده است. گفته می‌شود، این اقدام شرکت فارسیت در راستای کاهش تعداد نیرو‌ها و جلوگیری از تعطیلی کامل شرکت صورت گرفته بود. اقدامی که رنگ واقعیت به خود نگرفت و به گفتهٔ کارگران اهداف دیگری را تامین می‌کرد.

یکی از کارگران که به شدت به اقدام اخیر مسولین کارخانه فارسیت معترض بود گفت: متاسفانه مسولین هلدینگ فارس خوزستان و کارخانه فارسیت اصلا به فکر کارگر نیستند واز خود نمی‌پرسند کارگری با ۴۷ سال سن و سابقهٔ کار در این شرکت، حالا با تعطیلی کارخانه و بیکاری که در استان وجود دارد چگونه باید در جای دیگری مشغول به کار شود. متاسفانه این آقایان تنها به خودشان فکر می‌کنند و وضعیت کارگران را در نظر نمی‌گیرند.

این کارگر ادامه داد: این حق کارگرانی که با هر شرایطی در این شرکت ماندند نیست. در فاصلهٔ سالهای ۹۰ تا ۹۳ که فارسیت مشکلات بسیاری را پشت سر گذاشت این کارگران در کنار شرکت ماندند. از اواسط سال ۹۳، بدون اینکه افزایش حقوقی برای نیروهای پیمانی در نظر گرفته شود کار را از ۶ ساعت به ۸ ساعت افزایش دادند با اینهمه باز هم به کار ادامه دادیم. در سه ماههٔ گذشته نزدیک به ۱۳۰ کارگرپیمانی را به بهانه کاهش نیرو برای فعالیت بهتر شرکت اخراج کردند، حالا هم که تصمیم به تعطیلی کامل شرکت گرفته‌اند سوال ما از آقایان مسول این است، چرا با کارگر بازی می‌کنید؟ چرا کاری می‌کنید که ما شرمندهٔ خانواده‌هایمان باشیم؟

یکی دیگر ازکارگران هم در ارتباط با وضعیت کارگران و توجیهات مسئولین کارخانه در خصوص تعطیلی فارسیت می‌گوید، دلیلی برای توقف کار وجود ندارد. همین حالاهم به اندازه ۸ ماه مواد اولیه داریم، از طرفی سفارش هم می‌گیریم و بارگیری هم انجام می‌شود. پس چرا اصرار دارند که به دلیل کمبود نقدینگی و مشکلات بودجه‌ای می‌خواهیم شرکت را تعطیل کنیم؟ در سال گذشته، دولت بیشترین کمک را به فارسیت کرد تا دوباره احیا شود، پس چرا مجددا بحث کمبود‌ها مطرح است.

گفتنی است کارخانه فارسیت دورود یکی از شرکت های بزرگ سیمانی و وابسته به هلدینگ فارس خوزستان است که در زمینه تولید محصولات الیاف سیمان از قبیل لوله‌های فشار قوی آبرسانی، لوله‌های فاضلابی و… فعالیت می‌ کند.

معلمان در بوشهر برای سومین روز متوالی تجمع کردند

بیش از ۲۰۰ معلم در بوشهر صبح امروز (دوشنبه ۲۴ فروردین) مقابل اداره آموزش و پرورش این استان تجمع کردند.

به گزارش 24فروردین ایلنا، معلمان معترض خواستار افزایش دستمزد و بهبود وضعیت معیشتی خود هستند.

یک معلم در بوشهر در تشریح مطالبات معلمان حاضر در تجمع گفت «معلمان خواستار هماهنگ شدن حقوق خود و سایر کارمندان دولت هستند».

وی تصریح کرد: معلمان می‌خواهند همانند سایر کارمندان دولت به آن‌ها بهاء داده شود. آقای رئیس جمهور یا وزیر آموزش و پرورش فیش حقوقی معلمان و کارمندان را کنار هم بگذارند و خود از نزدیک ببینند فرهنگیان در چه شرایطی به سر می‌برند.

گفتنی است معلمان معترض در دو روز گذشته نیز مقابل اداره آموزش و پرورش استان بوشهر تجمع کرده بودند.

گزارش شده که تجمعات مشابهی در سایر شهرهای استان بوشهر نظیر برازجان و تنگستان برگزار شده است.

معلمان ناراضی در سراسر ایران در دو ماه گذشته در اعتراض به وضعیت معیشتی خود بار‌ها مقابل ادارات آموزش و پرورش، استانداری‌ها و مجلس تجمع کردند.

گزارشی ازتجمع فرهنگیان خوزستان (بیست و سوم فروردین ماه)

23 فروردین ماه 1394 مطابق اطلاعیه ای که قبلا صادر گردید راس ساعت 9 صبح ، فرهنگیان استان خوزستان با وجود همه تهدید ها و ارعاب ها که در چند روز گذشته به اوج خود رسیده بود و احضار و بازجویی چند ساعته دو تن از اعضای کانون صنفی و تماسهای تهدید آمیز به بهانه نا امن بودن استان خوزستان ، تجمع با حضور پر شور و دور از انتظارهمکاران راس ساعت مقرر انجام گردید و اتفاقا بدون حضور حتی یک مامور انتظامی در فضایی کاملا آرام فریاد سکوت سر دادیم و در ساعت 11 پس از ایراد سخنرانی و خواندن بیانیه از حضور همه همکاران تشکر کرده و تجمع در نهایت آرامش به پایان رسید

در شهرستانهای استان خوزستان نیز تجمع جلوی درب اداره متبوع برگزار گردید که از این میان میتوان به شهرستانهای بهبهان و زیدون و آغاجاری – خرمشهر عزیز و دزفول و ماهشهر و امیدیه بخاطر حضور فراتر از انتظار اشاره ویژه ای داشت.

به امید لبخند رضایت معلم

منبع: حقوق معلم و کارگر- ارسالی توسط کانون صنفی فرهنگیان خوزستان

تجمع کارکنان بازنشسته استانداری کهگیلویه و بویراحمد

کارکنان بازنشسته استانداری کهگیلویه و بویراحمد برای پرداخت مطالبات خود صبح امروز مقابل استانداری تجمع کردند.

به گزارش 24فروردین تسنیم ، صبح امروز عده‌ای از کارکنان بازنشسته استانداری کهگیلویه و بویراحمد برای پرداخت مطالبات خود مقابل استانداری تجمع کردند.

یکی از افراد بازنشسته اظهار داشت: مطالبات بازنشستگان از سال‌های 86 تا 88 پرداخت نشده و ما امروز تجمع کرده ایم تا مطالبات خود را بگیریم.

وی بیان کرد: در سال‌ 68 قرار بر این بود که پاداشی برای افراد در نظر گرفته و پرداخت شود که اکنون بیش از 70 نفر از بازنشستگان مطالبات خود را به روز از استانداری گرفتند و این تعداد افراد که امروز تجمع کرده ایم مطالبات خود را نگرفته ایم و اگر مطالبات پرداخت شده به نرخ روز حساب نشده است، در صورتی که قانون برای همه یکسان است و باید در حق همه به یک شکل انجام شود.

بازنشسته دیگری گفت: بنده دارای 30 سال خدمت در استانداری هستم و از زمان جنگ و انقلاب و دوران سربازی هستم و در سال‌های خدمت خود با مشکلات زیادی روبه رو بودم که اکنون بعداز این همه سال خواهان دریافت مطالبه خود هستم.

شخصی دیگر که حکم از سوی دیوان عدالت در دست داشت، گفت: مطالبات باید به روز پرداخت شود زیرا همه ما عمر خود را برای خدمت به مردم و استان گذراندیم و حالا بعد از این همه سال کار و فعالیت باید برای ما حق وحقوقی قائل شوند، ما زن و فرزند داریم و در مقابل آن‌ها باید پاسخو باشیم.

وی عنوان کرد: در قبال فرزندان دانشجویی خود باید هزینه دانشگاهی آن‌ها را فراهم کنیم اما با این روند ما شرمندگی در مقابل خانواده خود داریم.

این افراد با استاندار کهگیلویه و بویراحمد دیدار کردند و خواستار پیگیری مشکل شدند.

تجمع کارگران کارخانه پارس متال مقابل دفترکارفرما دراعتراض به بدحسابی کارفرما

32کارگر کارخانه پارس متال اخراج شدند

32نفر از کارگران کارخانه پارس متال در غرب تهران به دلیل اتمام اعتبار قراردادهای کارشان اخراج شدند.

به گزارش24فروردین ایلنا، در نخستین روزهای کاری در سال ۹۴ به حدود ۲۰ نفر از کارگران کارخانه پارس متال اعلام شده است که به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کارشان دیگر برای آن‌ها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد. پیش تر در اسفندماه نیز تعداد ۱۲ نفر از کارگران شاغل در پارس متال به دلیل مشابه اخراج شده بودند.

همچنین از کارخانه پارس متال گزارش می رسد علاوه بر اخراج های صورت گرفته در حالی که هم اکنون حدود ۲۵۰ نفر در این واحد صنعتی مشغول کارهستند؛ زمزمه اخراج حدود ۲۰ کارگر دیگر پارس متال به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کار به گوش می رسد.

به گفته کارگران این واحد صنعتی، تعدادی از کارگران اخراجی تا بیش از ۱۰ سال سابقه کاری داشته اند و در حال حاضر برای پیگیری مطالبات خود شکایتی را در ادارات کار مطرح کرده‌اند.

اخراج های صورت گرفته در کارخانه پارس متال و احتمال استمرار آن در حالی است که به گفته کارگران، کارفرما بابت ۷۰ درصد عیدی سال ۹۳، ۶ ماه اضافه کاری سالهای ۹۲ و ۹۳ به کارگران بدهکار است.

بنابهمین گزارش،فعالیت کارخانه پارس متال از اواخر اسفند سال گذشته تا به امروز تعطیل بوده و در نخسیتن روز کاری سال ۹۴ نیز تنها بخشی از خطوط تولیدی این واحد صنعتی فعال شده است.

کارگران پارس متال در چند سال گذشته تاکنون چندبار نسبت به آنچه که وضعیت نامعلوم امنیت شغلی نامیده شده است معترض بوده‌اند، گفته می‌شود که عمده‌ترین مشکل این کارگران گرفتاری است که در چند سال اخیر در پرداخت تسهیلات دریافتی از صندوق اقتصادی مهر به وجود آمده است.

به گفته این کارگران در سال ۹۲ مدیریت وقت کارخانه بخشی از مطالبات مزدی آن‌ها را از طریق دریافت تسهیلات بانکی پرداخت کرد اما از آن زمان تاکنون به دلیل بدحسابی کارفرما در بازپرداخت این تسهیلات، بانک عامل کارگران را برای دریافت مطالبات خود تحت فشار گذاشته است.

این کارگران می‌گویند در همین رابطه هفته گذشته تجمعی اعتراضی در مقابل دفتر کارفرما برگزار شد.

تعطیلی کارخانه فولاد نورد ایوان‌غرب وبیکاری45کارگر

یکی از مراکز صنعتی کُردستان در شهرستان ایوان‌غرب بنابه دلایل نامعلومی به تعطیلی کشیده شد.

به گزارش 24فروردین کُردپا، فعالیت مجتمع فولاد ایوان در استان ایلام از آغاز سال جدید متوقف گردیده و این امر بیکاری حدود ٤٥ کارگر شاغل در کارخانه را درپی داشته است.

بیکاری این تعداد کارگر، یک سال از کلنگ‌زنی فاز دوم شرکت یادشده صورت می‌گیرد.

مدیران شرکت فولاد نورد ایوان، "تعمیر کوره فولادسازی برای مدت بیش از ٣ ماه" را دلیل تعطیلی کارخانه بیان کرده‌اند اما کارگران شاغل در گفتگو با منابع محلی ضمن ابراز تردید درباره علت اصلی این تصمیم، اعلام می‌کنند که تعمیر کوره بیش از بیست روز و نهایتا یک ماه، طول نمی‌کشد.

واحد صنعتی فولاد نورد ایوان در زمینه ساخت و تولید میلگرد آجدار فولادی فعالیت داشت و از آن به عنوان بزرگترین تولید‌کننده‌ی انواع میلگرد در کُردستان ایران نام برده می‌شود.

عدم پرداخت بیمه‌ی بیکاری و بلاتکلیفی ٤٥ کارگر اخراجی از شهرک صنعتی ایوان در حالی است که بیکاری مهم‌ترین معضل شهروندان کُرد به ویژه جوانان در استان ایلام می‌باشد.

شهر ایوان در ٣٥کیلو متری شمال ایلام قرار دارد.

دو سال بلاتکلیفی 100 کارگر مجتمع ایحا گستر شمال

حدود 60 کارگری که پس از توقف تولید مجتمع بسته بندی و چاپ «ایحا گستر شمال» بلحاظ حقوقی هنوز رابطه کاری‌شان را با این مجتمع خاتمه نداده‌اند، همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

به گزارش24فروردین ایلنا، کارخانه «ایحا گستر شمال» که در زمینه بسته بندی و چاپ در ۱۵ کیلومتری شهر رشت فعالیت دارد از دو سال پیش به دلیل مشکلات مالی تولیدات خود را متوقف کرده است اما با توجه به قطع نشدن رابطه کارکری کارگران، آنان گفتند مطالبات معوقه شان به ۱۷ تا ۱۸ میلیون تومان رسیده است و حق عیدی سالهای ۹۲ و ۹۳ آنان نیز پرداخت نشده است. همچنین ۶ ماه است که بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده و دفتر چه‌های درمانی عده ای از کارگرا ن فاقد اعتبار شده است.

بنا بر این گزارش، در زمان فعالیت این واحد تولیدی در مجموع 100 کارگر مشغول به کار بودند اما دو سال پس از تعطیلی 40 از کارگران به اداره کار و سایر نهاد های قضایی شکایت کرده اند. در حال حاضر مابقی کارگران (60 نفر ) به امید دریافت مطالبات معوقه خود تقریبا هر روز در کارخانه حاضر می شوند.

کارگران ایحاگسترشمال می‌گویند اخیرا تعدادی از دستگاهای چاپ این مجتمع صنعتی توسط کارگران متشاکی مصادره شده و قرار است طی روزهای آینده برای فروش به مزایده گذاشته شود.

عدم پرداخت حقوق،عیدی وسنوات۶۰ کارگر فضای سبز کارخانه سیمان تهران

پرداخت حقوق اسفند و حق عیدی پایان سال ۹۳ حدود ۶۰ کارگر فضای سبز کارخانه «سیمان تهران» به تاخیر افتاده است.

به گزارش24اسفندایلنا،این کارگران که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «گلسار» در محوطه کارخانه به کارهای فضای سبز مشغولند حقوق اسفند و عیدی و سنوات پایان سال گذشته (۹۳) را دریافت نکرده‌اند.

کارگران پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی این شرکت پیمانکاری از سوی سیمان تهران را باعث به تعویق افتادن حقوقشان می‌دانند.

کارگران فضای سبز سیمان تهران علاوه بر آنکه یک ماه حقوق و عیدی طلب دارند، از نداشتن امنیت شغلی به دلیل نوع قرارداد کاری (یک ماهه) و همچنین دستمزد ناکافی ابراز نارضایتی می‌کنند.

این منابع کارگری در سیمان تهران در ادامه با اشاره به سوابق ۵ تا ۲۷ ساله کارگران فضای سبز این شرکت سیمانی تصریح کردند: علاوه بر ۶۰ کارگر فضای سبز، ۲۶ نفر از کارگران خدماتی کارخانه سیمان تهران که تحت نظر یک شرکت پیمانکاری دیگر فعالند حقوق اسفند ماه ۹۳ را دریافت نکرده اند.

طبق گفته کارگران سیمان تهران، کارگرانی که توسط شرکت‌های واسطه نیروی انسانی از جمله شرکت پیمانکاری گلسار در سیمان تهران مشغول به کارند ثبات شغلی ندارند و هر لحظه امکان بیکاری آنان وجود دارد.

طبق گزارش منابع کارگری، سیمان تهران حدود هزارو ۳۷۰ کارگر رسمی و پیمانکاری دارد که از این تعداد هزار نفر از کارگران پیمانی هستند.

کارگران سیمان تهران گفتند، حقوق کارگران پیمانکاری سیمان تهران طی چند سال گذشته هر ماه با تاخیر پرداخت شده است.

کاهش ۲۹/۶ درصدی مزد واقعی کارگران از سال ۹۰ تا ۹۲

بررسی‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد تنها در سه سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲، دستمزد واقعی کارگران در مجموع ۲۹/۶ درصد کاهش یافته است.

به گزارش24فروردین تامین24،حداقل دستمزدی که در سال ۱۳۹۰ تعیین شده بود ۳۳۰ هزار تومان بود که در مقایسه با سال ۱۳۸۹، ۹ درصد افزایش یافته بود این نرخ در سال ۱۳۹۱ با ۱۸ درصد افزایش به ۳۸۹ هزار و ۷۰۰ و در سال ۱۳۹۲ با ۲۵ درصد افزایش به ۴۸۷ هزار و ۱۰۰ تومان بالغ شد.

اما بررسی نرخ واقعی دستمزد نشان می‌دهد دستمزد ۳۰۳ هزار تومانی سال ۱۳۹۰ با ۹/۶ درصد کاهش به ۲۹۸ هزار و ۶۰۰ و دستمزد واقعی سال ۱۳۹۲ با ۷/۳ درصد کاهش به ۲۷۶ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است.

افت توان خرید به ۲۷۶ هزار تومان

برپایه این گزارش،در واقع بر اساس آمارهای رسمی بانک مرکزی و تحلیل‌های این دستگاه، درحالی که کارگران در سال ۱۳۹۰ حدود ۳۳۰ هزار تومان به عنوان حداقل دستمزد دریافت می‌کردند، یعنی توان خریدشان در ماه ۳۰۳ هزار تومان بود؛ در سال ۱۳۹۲ توان خرید این گروه به ۲۷۶ هزار تومان کاهش یافت.

در واقع این‌‌ همان نگاه به معیشت خانوار است. اینکه با مزدهای تعریف شده هر خانوار چقدر قدرت تامین مایحتاج خود را دارد. مجادله‌ای که هر سال بر سر تعیین حداقل دستمزد صورت می‌گیرد هم بر سر ملاک قرار دادن سبد معیشت خانوار است که متاسفانه هیچ‌گاه کارفرمایان زیر بار آن نمی‌روند. سبد معیشت یعنی هزینه‌ای که فرد برای داشتن یک زندگی نرمال برپایه تامین مایحتاج اولیه باید در طول یک ماه صرف کند.

تحلیل بانک مرکزی، بررسی مزد واقعی تا سال ۱۳۹۲ را در گزارش خلاصه تحولات اقتصادی منتشر کرده است اما طبق تحلیل کار‌شناسان در سال ۱۳۹۳ نیز روند نزولی قدرت خرید کارگارن ادامه یافته است.

جدید‌ترین جدول بررسی تاثیر تورم در سبد هزینه خانوار، نشان می‌دهد که قدرت خرید کارگران با تورم اعلامی مراجع رسمی در سال ۹۳ (۱۲ ماهه منتهی به بهمن ماه) ۳۶۶ هزار و ۹۶۶ تومان و ۵ ریال کاهش پیدا کرده است. بنابراین مزد واقعی باز هم مبلغ بیشتری نسبت به سال ۱۳۹۲ کاهش یافته است.

گزارشی درباره کارگران کارمزدی وافزایش حقوقشان!

در حال حاضر بخش قابل توجهی از کارگران و شاغلان کارمزدی کشور از حمایت های قانون کار خارج هستند و پوشش های قانونی برای این گروه از شاغلان که آمارهای مشخصی نیز برای آنها وجود ندارد، در دست نیست.

به گزارش 24فروردین مهر، یکی از موضوعاتی که با مشخص شدن میزان افزایش سالیانه حقوق و دستمزد نیروی کار مشخص می شود، افزایش میزان دریافتی کارگران کارمزدی شاغل در بخش های مختلف است.

معمولا طبق روال موجود در بازار کار ایران، در حال حاضر بخش قابل توجهی از کارگران و شاغلان کارمزدی کشور از حمایت های قانون کار خارج هستند و پوشش های قانونی برای این گروه از شاغلان که آمارهای مشخصی نیز برای آنها وجود ندارد، در دست نیست.

پیش از این معاون روابط کار وزارت کار اعلام کرده است بیش از ۴۰ درصد اقتصاد کشور در آمارهای رسمی وجود ندارد و بانک های اطلاعاتی موجود قادر به شناسایی این دست از فعالیت ها نیست؛ بنابراین طبیعی است که نزدیک به ۵۰ درصد کل اقتصاد کشور از دایره حمایتی قانون کار خارج باشد که خود می تواند مفاسد و مسائلی را برای بازار کار ایران به وجود آورد.

معمولا حق کشی ها، نادیده گرفتن منافع کارگران، امضای قراردادهای سفید و یکطرفه، اخراج و مسائلی از این دست در بخش های تاریک اقتصاد کشور اتفاق می افتد و اجرای قوانین بیشتر در بنگاه های شناخته شده، سازمان ها و واحدهای بزرگ است.

شورای عالی کار چگونگی افزایش حقوق سال ۹۴ این گروه ها را پیش بینی کرده که عمل به آن برای بنگاه ها و واحدهایی که از این دست نیروها استفاده می کنند، الزامی است.

وزارت کار در بخشنامه ای اعلام کرد: نرخ های کارمزدی در سال ۱۳۹۴ (به نسبت آخرین کارمزد در سال ۱۳۹۴) در مورد کارگران کارمزدی (اعم از موقت یا دائم) به ماخذ ۱۷ درصد افزایش می یابند. در صورتی که کارگران دارای بخش ثابت مزد (علاوه بر کارمزد) باشند، این بخش نیز بایستی ۱۷ درصد افزایش یابد.

تبصره: چنانچه نرخ یا ملاک های کارمزدی تابع قسمت ثابت مزد بوده و یا به عبارت دیگر به صورت درصدی از قسمت ثابت مزد تعیین شده باشند، در اینصورت تنها بخش ثابت مزد مشمول ۱۷ درصد افزایش خواهد گردید. (زیرا با این عمل نرخ یا ملاک های کارمزدی نیز به دلیل تبعیت از قسمت مذکور خود به خود دستخوش افزایش خواهد شد).

تبصره: در صورتی که مجموع دریافتی کارگران بابت افزایش مزد کمتر از ۲۳۷۴۷۵ ریال در روز گردد، ملاک محاسبه و پرداخت آن به کارگران کارمزدی همان ۲۳۷۴۷۵ ریال خواهد بود.

علاوه بر افزایش کارمزد، کارگران کارمزدی نیز بر حسب آنکه مشمول طرح طبقه بندی مشاغل بانشد یا خیر، حسب مورد و مطابق دستورالعمل های ذیربط از پایه سنواتی موضوع بخشنامه مورخ ۹۳.۱۲.۲۵ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برخوردار خواهند شد.

۹۴ با گرانی کالاهای اساسی آغاز شد

بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به ۲۱ فرودین ماه ۹۴را اعلام کرد که بر این اساس، قیمت بیشتر کالاهای اساسی در سال جدید با افزایش همراه بوده است.

به گزارش 24فروردین تسنیم، بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 21 فرودین ماه 94را اعلام کرد که براساس آن نرخ 7 گروه مواد خوراکی نسبت به هفته مشابه ماه قبل (اسفند 93) افزایش و قیمت سه گروه دیگر کاهش یافت البته نرخ یک گروه مواد خوراکی نیز تغییری نکرد.

بر همین اساس، نرخ لبنیات در هفته مذکور نسبت به هفته مشابه ماه قبل از آن 1.5 ، تخم مرغ 0.1 ، میوه های تازه 18.4، سبزی های تازه 8.7 ، گوشت قرمز 0.4 ، قند و شکر 0.4 و روغن نباتی 0.1 درصد رشد داشته است. همچنین در تاریخ مورد بررسی بهای برنج 0.2 درصد، حبوب 0.4 درصد و گوشت مرغ 5.8 درصد کاهش یافته و قیمت چای تغییری نداشته است.

گفتنی است نگاهی به تغییرات یک ساله کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نشان می دهد که نرخ لبنیات نسبت به هفته مشابه سال قبل 12.2 درصد، تخم مرغ 9.1 درصد، برنج 6.6 درصد، حبوب 4.9 درصد، میوه های تازه 61.9 درصد، گوشت قرمز 6.9 درصد، قندو شکر6 درصد و چای 8.9 درصد رشد داشته است.

همچنین نرخ روغن نباتی در یک سال گذشته 0.1 درصد، گوشت مرغ 0.5 درصد و سبزی های تازه 13.5 درصد با کاهش مواجه شده است.

افزايش تلفات حوادث معدني طي سال‌هاي گذشته- درایران بسياري از حوادث كار گزارش نمي‌شوند

مشاور خانه معدن ایران درباره وضعیت ایمنی در معادن ایران گفت:حجم استخراج معادن ایران در مقایسه با حجم تولید و استخراج کشورهایی مانند چین بسیار ناچیز است اما این در حالی است که تعداد و شدت حوادث در معادن ایران بحث‌برانگیز است .

به گزارش24فروردین ماين نيوز، شهناز نوايي افزود: وجود تجهیزات خاص مورد استفاده در کارگاه‌های استخراج و دیگر محیط‌های کاری در این معادن از یک سو و نیاز به سیستم‌های تهویه، بارگیری و باربری و شرایط پایدارسازی به‌ویژه تحکیم ستون‌های نگهدارنده سقف تونل‌ها و... از سوی دیگر، شرایط کاری متفاوتی را نسبت به سایر فعالیت‌های کاری ایجاد می‌کند.

او درباره مشکلات معادن زغال‌سنگ بیان كرد: در این میان معادن زغال‌سنگ که به‌طور عمده فعالیت استخراج در آنها به‌صورت زیر زمینی انجام می‌شود به دلیل سایر محدودیت‌های عملیاتی، مانند وجود گاز متان در لایه‌های زغالی و به تبع آن احتمال تصاعد و انفجار ناشی از آن، تجمع گرد زغال در هوای معدن و ظرفیت انفجار ناشی از آن، ریزش سقف و دیوار، خودسوزی زغال و انتشار گازهای سمی، نور ناکافی و شیب زیاد لایه‌های زغال، شرایط حادتری را از بعد ایمنی و سختی کار برای فعالان این بخش ایجاد می‌کند.

نوایی درباره آمارهای سازمان جهانی گفت: طبق برآورد سازمان جهانی کار، سالانه بیش از ۳۵۰ هزار مرگ و ۳۳۰ میلیون حادثه منجر به صدمه و جراحت در اثر حوادث ناشی از کار روی می‌دهد و خسارات ناشی از آنها معادل ۴ درصد کل تولید ناخالص جهانی برآورد شده است.

وی یادآور شد: طبق اطلاعات منتشر شده از مرکز آمار ایران، کشور ایران با ۵۳۱۶ معدن فعال، جزو ۱۵ کشور اول دارای ذخایر معدنی دنیاست که بیش از ۶۰ نوع کانی از معادن آن استخراج می‌شود و در صنعت معدنکاری کشور بیش از ۱۰۰ هزار نفر به‌طور مستقیم و حدود ۲ میلیون نفر به‌طور غیرمستقیم مشغول به‌کار هستند.

وی با ابراز تاسف ادامه داد: متاسفانه در سال‌های گذشته تعداد حوادث ناشی از کار در معادن سیر صعودی داشته و تعداد این حوادث از ۸۷۶ حادثه در سال ۲۰۰۹ به ۱۱۷۷ حادثه در سال ۲۰۱۲ افزایش یافته اما در ایران تعداد زیادی از حوادث ناشی از کار گزارش نمی‌شود.

اين اظهارات در حالي مطرح مي‌شود كه برخي مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت همواره مدعي هستند كه آمار تلفات حوادث معدني طي سال‌هاي گذشته با كاهش مواجه شده است.

وی معتقد است حجم استخراج معادن ایران در مقایسه با حجم تولید و استخراج کشورهایی مانند چین بسیار ناچیز است اما این در حالی است که تعداد و شدت حوادث در معادن ایران بحث‌برانگیز است .

زخمی شدن کودک کاردر حادثه ريزش آوارمتروی تهران

٢١:٣٠ شب گذشته شنبه ٢٣ فروردين ماه ٩٤ ، خبر حادثه ريزش آوار در محدوده ميدان قيام به مركز اورژانس تهران اعلام شد.

به گزارش24فروردین روابط عمومی مركز اورژانس تهران،حادثه ازين قرار بود كه سنگيني كاميون سيماني كه جهت خالي كردن سيمان در پروژه مترو حضور داشت باعث ريزش محدوده گود برداري شده و در اين حين سه كانكس از اين كارگاه نيز به داخل گودال سقوط كردند.

بلافاصله سه اكيپ امبولانس در محل حادثه حاضر شدند و به چهار نفر از مصدومين در همان محل حادثه خدمات درماني را ارايه دادند. يكي از مصدومين كه كارگر ١٥ ساله از تبعه افغان بود براي اقدامات درماني بيشتر به بيمارستان سينا اعزام شد.

محاکمه عاملان فاجعه معدني تركيه آغاز شد

45 مدیر و کارمند معدنی در شهر سوما در غرب ترکیه روز دوشنبه در ارتباط با انفجار مرگبار سال قبل در این معدن که به کشته شدن 301 معدنچی انجامید محاکمه شدند.

به گزارش 24فروردین ماين نيوز، وکلا و خانواده‌های قربانیان به تصمیم مقامات دولتی درباره حضور نیافتن 8 نفر از متهمان در جلسه دادگاه به سبب مسائل امنیتی اعتراض کرده‌اند. خبرگزاری دولتی آناتولی گزارش داد دادگاه بعد از درخواست تنفس، ادامه جلسه را به روز چهارشنبه موکول و درخواست کرد 8 متهم دیگر نیز در دادگاه حضور یابند.

متهمان اصلی عبارتند از رئیس هیات مدیره و نیز مدیرکل شرکت معدن زغال سنگ "سوما کومور" که به سبب مرگ 301 نفر و زخمی شدن 162 نفر دیگر در این حادثه به قتل عمد و ایراد آسیب فیزیکی به افراد متهم شده‌اند.

37 نفر دیگر نیز به بی‌مبالاتی در مرگ و زخمی شدن افراد متهم شده‌اند و با احتمال صدور حکم حبس 15 سال روبرو هستند.

دیده‌بان حقوق بشر با استقبال از این محاکمه، آن‌را گامی در مسیر اجرای عدالت برای قربانیان این حادثه دانسته است. ولی این سازمان مستقر در آمریکا خواستار تحقیق درباره قصور مقامات دولتی ترکیه در نظارت بر نحوه اجرای اقدامات ایمنی در این معدن شده است.

در گزارش‌های تحقیقاتی آمده است قبل از فاجعه 13 ماه مه، زغال موجود در این معدن برای روزها در حال سوختن و تولید دود بوده است.

بازماندگان این حادثه نیز درباره ناکافی بودن اقدامات ایمنی در این معدن از جمله نبود ماسک گاز شکایت کرده‌اند.

به گزارش آسوشيتدپرس، محاکمه این افراد در مرکز فرهنگی شهر آک حصار نزدیک سوما برگزار می‌شود. این مرکز فرهنگی به صورت موقت به یک دادگاه تبدیل شده است.

بیست وچهارم فروردین ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com

*******************
اخباروگزارشات کارگری23فروردین1394

- تجمع کارگران کارخانه نساجی قائمشهر مقابل فرمانداری در اعتراض به خصوصی سازی

- تجمع کارگران سامان کاشی در مقابل فرمانداری بروجرد

- کارگران فولاد آذربایجان به وزیر اقتصاد:مطالبات ما را پرداخت کنید

- تجمع معلمین خوزستان مقابل دفتر آموزش و پرورش استان

- تجمع سکوت فرهنگیان اندیمشک برگزار شد

- تصویری:تجمع معلمان روبروی استانداری یزد

- مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس تجمع کردند

- اجرا نشدن قانون نظام هماهنگ، دلیل اعتراض فرهنگیان

- طرح رتبه بندی معلمان، مدرک گرایی را رواج می‌دهد

- تاخیر در پرداخت مطالبات پراکنده ۲۴۰ کارگر کارخانه کاشی جم بروجرد

- بیکاری بیش از1000کارگرفصلی ودایمی بدنبال تعطیلی کوره پزخانه‌های قرچک ورامین !

- دور تازه اخراج کارگران صنایع نساجی در سال ۹۴

- تجمع اعتراضی رانندگان کامیون مقابل استانداری بوشهر

- افزايش 30درصدي مصدومين حوادث كاردراستان کهگیلویه وبویراحمد

- ریزش دیواره چاه درآمل 2 کارگر را به کام مرگ کشید

- جان باختن 2کارگرساندویچی درشیراز

- مرگ کارگرجوان يكي از كارخانجات شهرك صنعتي توس درحین کاردرآسانسور

- مرگ نگهبان میانسال درکانکس

تجمع کارگران کارخانه نساجی قائمشهر مقابل فرمانداری در اعتراض به خصوصی سازی

شماری از کارگران کارخانه نساجی قائمشهر (کارخانه شماره یک) صبح امروز (یکشنبه ۲۳ فروردین) در اعتراض به خصوصی سازی این واحد تولیدی مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان قائمشهر تجمع کردند.

به گزارش23فروردین ایلنا،اجتماع امروز کارگران نساجی قائمشهر در واکنش به خصوصی سازی این واحد دولتی و همچنین پرداخت نشدن یک ماه حقوق (اسفند ماه ۹۳) بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران بوده است. همچنین عیدی سال ۹۳ کارگران نیز پرداخت نشده است.

کارگران کارخانه نساجی قائمشهر می‌گویند؛ این واحد تولید کننده انواع پارچه که با مدیریت بخش دولتی (سازمان گسترش نوسازی) فعالیت دارد هم اکنون بدلیل نبود سرمایه در گردش ومواد اولیه تولید با مشکلات زیادی روبرو است.

به گفته آنان؛ حدود ۱۷ سال قبل کارخانه نساجی قائمشهر توسط سازمان خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذارشده بود که بعد از چند سال فعالیت به دلیل مدیریت ناکار آمد تعطیل اعلام شد.

طبق اظهارات کارگران معترض؛ کارخانه نساجی قائمشهر در آن زمان با پیگیری کارگران و مساعدت برخی از مسئولان استانی بازگشایی شد و مجددا به بخش دولتی بازگشت.

کارگران معترض این کارخانه با بیان اینکه ما مخالف خصوصی سازی نساجی قائمشهر هستیم در خاتمه افزودند: ما کارگران نساجی قائمشهر معتقدیم اگر این کارخانه با ۲۰۰ کارگر به بخش خصوصی واگذار شود سرنوشتی همانند کارخانه و کارگران نساجی مازندران پیدا می کنیم.

تجمع کارگران سامان کاشی در مقابل فرمانداری بروجرد

این کارگران که با وجود بارش شدید باران خود را به محل تجمع رسانده بودند ،گفتند:طی دو سال گذشته این واحد تولید کننده انواع کاشی در شهرستان بروجرد تقریبا پنج بار توسط کارفرما تعطیل اعلام شده و مجددا بازگشایی شده است.

به گزارش23فروردین ایلنا،صبح امروز حدود ۶۰ نفر از مجموع ۴۰۰ کارگر بیکار شده کارخانه سامان کاشی، در اعتراض به تعویق ۵ ماهه در پرداخت مطالبات مزدی و تعطیلی مجدد این کارخانه در مقابل فرمانداری بروجرد تجمع کردند.

کارگران حاضر در تجمع امروز (یکشنبه ۲۳ فروردین) گفتند:تا شنیدن پاسخ قانع کننده‌ای از سوی مسولین، محل تجمع را ترک نخواهند کرد. در همین حال یکی از کارگران گفت: دو نفر از کارگران، به نمایندگی از سایرین به داخل فرمانداری رفته‌اند تا جهت پیگیری مطالبات مان با مسولین مذاکره کنند.

این کارگران که با وجود بارش شدید باران خود را به محل تجمع رسانده بودند می‌گویند: طی دو سال گذشته این واحد تولید کننده انواع کاشی در شهرستان بروجرد تقریبا پنج بار توسط کارفرما تعطیل اعلام شده و مجددا بازگشایی شده است.

گفته می‌شود، معوقات حقوقی کارگران این واحد تولیدی مربوط به دو ماه حقوق تیر و مرداد سال ۹۲ و سه ماه حقوق دی، بهمن و اسفند سال ۹۳ است. همچنین بیمه کارگران از دی ماه سال گذشته (۹۳) به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

منابع کارگری می‌گویند، علی رغم سابقهٔ کار بالای برخی از کارگرانی که در این کارخانه کار کرده‌اند کارفرما در تلاش است همه کارگران را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی کند.

گفتنی است، تعداد کارکنان مشغول در سامان کاشی بالغ بر ۴۰۰ نفر است. محصولات این شرکت صنعتی عمدتا شامل کاشی کف، دیواری و نماست. کمبود نقدینگی و ناتوانی در پرداخت حقوق کارگران از جمله مشکلاتی است که این کارخانه دردوسالهٔ اخیر با آن مواجه بوده است. کارفرمای این واحد تولیدی از ۲۵ اسفند ماه سال ۹۳ کلیه خطوط تولید کارخانه را به دلیل نداشتن منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه تولید، غیرفعال و تعطیل کرده است.

کارگران فولاد آذربایجان به وزیر اقتصاد:مطالبات ما را پرداخت کنید

کارگران اخراجی فولاد آذربایجان با امضای طوماری خطاب به وزیر اقتصاد خواستار از سرگیری تولید در این کارخانه و پرداخت معوقات حقوقی خود شدند.

به گزارش 23فروردین میانا، کارگران اخراجی فولاد آذربایجان در این طومار گفته اند عملکرد صاحبان جدید کارخانه بیانگر نیت واقعی آن ها مبنی بر سوءاستفاده از بیت المال و کسب امتیاز بیشتر از دولت است و مفاهیمی چون سرمایه گذاری، توسعه صنعت و اشتغال برای آنان ارزشی ندارد.

کارگران فولاد آذربایجان در پایان بهمن سال گذشته، دو ماه پس از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی اخراج شدند. تولید در این مجتمع صنعتی همان زمان متوقف شد. این کارگران در دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده اند و پاداش و عیدی آن ها نیز به تعویق افتاده است اما تاکنون با دستور شورای تامین در کارخانه حاضر شده اند.

برپایه این گزارش،کارگران فولاد آذربایجان در بخشی از این طوماردر تشریح شیوه خصوصی سازی این کارخانه آورده اند: کارگران ایراد ها در نحوه واگذاری و علی الخصوص عدم اجرای کامل اصل ۴۴ را بار ها و به عناوین مختلف به اطلاع سازمان خصوصی سازی و مسئولین مرتبط رسانده اند، ولی افسوس که موثر نبود و مسئولین امر مجتمع فولاد میانه را به بخش خصوصی واگذار کردند.

در ادامه این طومار آمده است اکنون پس از گذشت چندین ماه از حضور خریداران در محیط امن و پر از آرامش و همکاری همه جانبه کارگران، چهره واقعی آنان عیان گشته است و برنامه ریزی برای اخراج ۵۷۳ نفر از نیروی کار رسمی و پیمانی، عدم پرداخت به موقع حقوق و عیدی کلیه کارگران، حذف مزایای بن کارگری و ممانعت از ارائه تسهیلات صندوق ذخیره فرهنگیان، حذف وعده غذا، توقف کامل خط نورد میلگرد، توقف کامل اجرای طرح های احیاء، ذوب و ریخته گری، عدم پرداخت به موقع اقساط واگذاری، از دست رفتن بازار منطقه و پراکنده شدن مشتریان چندین ساله شرکت و صدمه دیدن آبرو و اعتبار شرکت نزد سایر تولیدکنندگان، بانک ها و مشتریان و… همگی از این جمله است.

کارگران در عین حال گفته اند مگر سازمان خصوصی سازی مسئول اجرای صحیح اصل ۴۴ و دستورالعمل نظارت پس از واگذاری نیست؟ چرا این سازمان در قبال نقض تعهدات قرارداد واگذاری توسط خریداران سکوت کرده است؟ تاخیر سازمان خصوصی سازی در رسیدگی سریع به مشکلات موجود عاملی است که مانع از دستیابی روزانه شرکت به بیش از ۲ میلیارد ریال سود شده است و صدمات روحی و مالی شدیدی بر کارگران و خانواده هایشان و فضای کسب و کار شهرستان میانه وارد کرده است.

کارگران فولاد آذربایجان در بخش دیگری از نامه ضمیمه این طومار از وزیر اقتصاد خواسته اند که در کوتاه ترین زمان ممکن و قبل از تظلم خواهی در دادگاه های صالحه و اعتراض و تجمع، از حراج مجدد بیت المال در قالب اعطای مشوق مالی به خریداران جلوگیری کند.

گفتنی است کارخانه فولاد آذربایجان به عنوان بزرگ ترین کارخانه فولاد شمال غرب کشور و تنها کارخانه تولید فولاد در آذربایجان شرقی در سال ۱۳۸۰ در زمینی به مساحت ۴۶ هکتار در سه کیلومتری جنوب شرق شهر میانه احداث شده است.

گزارش دریافتی:

تجمع معلمین خوزستان مقابل دفتر آموزش و پرورش استان

امروز یکشنبه 12/04/15 معلمین استان خوزستان در مقابل دفتر آموزش و پرورش این استان تجمع اعتراضی بر پا کرند.

مطالبات معلمین افزایش حقوق متناسب با خط فقر، نرخ تورم و هزینه خانواده 4 نفره. آزادی های مدنی و از جمله آزادی معلمین زندانی رسول بدافی و محمود قربانی می باشد.

درهمین رابطه:

تجمع صنفی معلمان خوزستانی در مقابل آموزش و پرورش

معلمان اهوازی صبح امروز در مقابل ساختمان مرکزی آموزش و پرورش خوزستان تجمع کردند و خواهان توجه بیشتر مسئولین به مشکلات معیشتی خود شدند.

به گزارش23فروردین رهیاب،معلمان اهوازی صبح امروز در مقابل ساختمان مرکزی آموزش و پرورش خوزستان تجمع صنفی برگزار کردند و خواهان توجه بیشتر مسئولین به مشکلات معیشتی خود شدند.

یکی از معلمین حاضر در اجتماع اظهار داشت: این اجتماع معلمان در اهواز همگام اجتماع صنفی معلمان در سراسر کشور برگزار شده است این صنف وابسته به هیچ حزبی نیست و فقط دنبال احیاء حقوق معلم هاست.

وی ادامه داد:معلم ها وقتی خود را با دیگر ارگان های دولت مقایسه می کنند می بینند که در حقشان تبعیض صورت گرفته است.

معلم منطقه یک اهواز گفت:حقوق معلم ها تا دهم ماه بیشتر جلو نمی رود بیشتر اقساط فرهنگی ها عقب افتاده است حقوق و مزایای معلم ها دچار غفلت قرار گرفته است.

وی افزود:خواسته معلم ها تامین معیشت همگام با سایر نهادهای دولتی است مزایایی که ما داریم نسبت به بقیه کمتر است حق مسکن حق ایاب و ذهاب حق خانوار را مثل دیگران نداریم اما در فیش های سایر ارگان ها اینها وجود دارد.

تجمع سکوت فرهنگیان اندیمشک برگزار شد

تجمع سکوت فرهنگیان اندیمشک در اعتراض به وضعیت معیشتی و اقتصادی، در این شهر برگزار شد.

به گزارش 23فروردین فارس،پیش از ظهر امروز جمعی از فرهنگیان اندیمشک در اعتراض به وضعیت معیشتی و اقتصادی خود مقابل اداره آموزش و پرورش این شهر تجمع سکوت برگزار کردند.

رئیس اداره آموزش و پرورش اندیمشک با حضور در جمع فرهنگیان قول داد که مطالبات آنان را پیگیری و به مسئولان استان انتقال دهد.

تصویری:تجمع معلمان روبروی استانداری یزد

به گزارش23فروردین یزدی نیوز،ده ها تن از فرهنگیان یزد در مقابل استانداری یزد تجمع کردند.

مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس تجمع کردند

نزدیک به ۱۵۰ مربی پیش دبستانی صبح امروز (یکشنبه ۲۳ فروردین) مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.

به گزارش23فروردین ایلنا، مربیان پیش دبستانی معترض که از نقاط مختلف کشور به مقابل مجلس آمده‌اند خواستار استخدام رسمی در آموزش و پرورش هستند.

این تجمع پس از آن برگزار می‌شود که وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی در هفته گذشته از برنامه وزارتخانه متبوعش برای استخدام ۵ هزار معلم خبر داده بود.

فانی در این برنامه تلویزیونی استخدام مربیان پیش دبستانی را به شرکت این مربیان در آزمون استخدامی و کسب گواهی صلاحیت معلمی پس از گذراندن دوره‌های مربوطه در دانشگاه فرهنگیان منوط کرده بود.

یکی مربی پیش دبستانی حاضر در تجمع گفته «شروط وزیر آموزش و پرورش، استخدام مربیان پیش دبستانی را به مهر ۹۵ موکول می‌کند و به این شائبه دامن می‌زند که وزیر این وعده‌ها را به قصد فرار از استیضاح در مجلس طرح کرده است.»

گفتنی است مجلس شورای اسلامی سال گذشته به دلیل خلف وعده وزیر آموزش و پرورش در استخدام مربیان پیش دبستانی، کارت زرد دوم را به این وزیر نشان داد.

طبق آئین‌نامه داخلی مجلس در صورتی که وزیران در پاسخ به سؤال نمایندگان نتوانند آن‌ها را قانع کنند کارت زرد دریافت می‌کنند. اگر تعداد کارت‌های زرد یک وزیر به عدد ۳ برسد زمینه استیضاح او در مجلس فراهم می‌شود و نمایندگان طرح استیضاح وزیر را به هیأت‌ رئیسه می‌فرستند.

مربیان پیش دبستانی در نیمه اول سال گذشته بار‌ها مقابل مجلس، نهاد ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند اما اعتراضات صنفی آن‌ها تاکنون به نتیجه نرسیده است.

اجرا نشدن قانون نظام هماهنگ، دلیل اعتراض فرهنگیان

دبیرکل کانون صنفی معلمان با انتقاد از اجرا نشدن قانون نظام هماهنگ به جلو زدن بدنه فرهنگیان از تشکل‌های صنفی در اعتراضات اشاره کرد و گفت: هدف معلمان اصلا سیاسی نیست که دولت و مجلس بر سر آن رقابت یا مصالحه کنند.

به گزارش23فروردین آنا،شبکه‌های اجتماعی در روزهای اخیر شاهد انتشار فراخوان‌هایی برای تجمع در اداره کل‌ استان‌ها و اداره‌های آموزش و پرورش شهرستان‌ها در اعتراض به مشکلات صنفی فرهنگیان است. دبیرکل کانون صنفی اما می‌گوید که این دعوت‌ها از سوی هیچ نهاد صنفی فرهنگیان انجام نشده است.

اسماعیل عبدی، دبیرکل کانون صنفی معلمان، درباره این فراخوان‌ها گفت: بدنه آموزش و پرورش در این ماجرا از تشکل‌های صنفی جلو زده است. درباره این تجمع‌ها تشکل‌های صنفی فرهنگیان هیچ‌گونه دخالتی ندارند و این حرکت خودجوش از طرف خود فرهنگیان و از درون جامعه است و فقط ما از اصل اعتراض با وجود این مشکلات حمایت می‌کنیم، چون اعتراض حق آنهاست.

او درباره دلیل بروز این اعتراض‌ها نیز گفت: دلیل این اعتراضات حجم بالای تخلفات درباره مسائل مربوط به معلمان است. چون در دولت پیشین به خصوص درباره قانون نظام هماهنگ تخلفات زیادی انجام شده است و دولت فعلی هم هنوز کاری در جهت رفع این مساله نکرده است. قانون نظام هماهنگ پرداخت‌ها درباره سایر بخش‌های دولت انجام می‌شود اما برای فرهنگیان به اجرا در نمی‌آید در حالی که فرهنگیان به عنوان گروه پیشرو در اعتراض به مساله نظام هماهنگ پرداخت‌ها در دوران محمود احمدی نژاد در سال‌های 85 و 86 عمل کردند و انتظار داشتند که این قانون برای همه به طور کامل اجرا شود و این مساله در دولت پیشین و دولت فعلی نادیده گرفته شده است.

او در انتقاد از قانون نظام هماهنگ پرداخت گفت: وقتی می‌گویند قانون نظام هماهنگ پرداخت نباید برخورد تا این حد طبقاتی باشد و معلمان در آن نادیده گرفته شوند. در حال حاضر یک معلم لیسانسه با 20 سال سابقه کار یک میلیون و 500 هزار تومان حقوق می‌گیرد ولی حقوق یک کارمند ثبت احوال 5/3 تا 4 میلیون است یا یک بانکی با همان سابقه کار دو برابر ما حقوق می‌گیرد. سازمان زندان‌ها در سال 93 سه برابر تغییر حکم و افزایش حقوق داشتند دادگستری و نظام بهداشت هم که همین گونه بوده است.

او حجم مشکلات فرهنگیان را بسیار زیاد دانست و گفت: به نظر من اگر بخواهند به مطالبات فرهنگیان رسیدگی کنند تمام وقت دولت را می‌گیرد. پیشنهاد می‌کنیم رئیس جمهوری تیمی را تشکیل دهد که ابتدا مشکلات آموزش و پرورش را مورد بازخوانی قرار دهند و بعد از آن به وضعیت رتبه‌بندی بپردازند. رتبه‌بندی بدون اعتمادسازی پاسخی نمی‌گیرد و تنها باعث بی‌اعتمادی می‌شود.

عبدی ادامه داد: ما در بیانیه اسفند ماه خود هرگونه اعتراض از سوی تشکل‌های صنفی را به هفته موکول کردیم و تا آن موقع به دولت و مجلس وقت دادیم که مشکلات صنفی معلمان را مطالعه و مورد اقدام قرار دهند. ما خیلی خوش‌بین بودیم که هم دولت و هم مجلس در این بازه زمانی مشکلات را مورد توجه قرار دهند اما تا به حال که داریم با هم صحبت می‌کنیم هیچ حرکت عملی در این باره نشده است. فقط برای فرار به جلو با عنوان «خبر خوش برای فرهنگیان» درباره طرح رتبه‌بندی صحبت شده است.

وی تاکید کرد: ما اصلا هدف‌مان رتبه بندی نیست. فرو کاستن خواست فرهنگیان به رتبه بندی، برداشت غلطی از سوی دولت است و مجلس هم از این مساله برای فشار به دولت استفاده می‌کند در حالی که هدف ما اصلا سیاسی نیست که دولت و مجلس بر سر معلمان رقابت یا مصالحه کنند.

دبیرکل کانون صنفی معلمان افزود: هر دولتی چه اصلاح‌طلب، چه اصول‌گرا و چه اعتدال سر کار باشد ما مسائل صنفی‌مان را دنبال خواهیم کرد. انتظار داریم مسئولین به صورت سیاسی با ما برخورد نکنند. معلمان پیاده نظام سیاسی مجلس، دولت یا جربان اقتدارگرا نیستند و استراتژی سکوت معترضان هم به این دلیل است که در میان اعتراضات یک حرف را بزرگ نکنند و ما را زیر ضرب نبرند.

او درباره اقدامات ممکن که معلمان برای پیگیری مسائل صنفی خود در آینده می‌توانند به آنها روی بیاورند نیز گفت: ما بعد از اعتراضات فروردین و اردیبهشت کم‌کم به سمت اعتراض مدنی پیش می‌رویم. این اعتراض می‌تواند در قالب برگزار نکردن امتحانات و یا خروج دسته جمعی از صندوق فرهنگیان باشد.

دبیرکل کانون صنفی معلمان درباره شکل‌گیری این فراخوان گفت: در فضای مجازی گروه‌هایی تشکیل شده که خودشان تصمیم گرفتند اعتراضاتی را انجام بدهند دیروز (شنبه) در شهر یزد اعتراضاتی داشتیم امروز هم در شهر اهواز همکاران فرهنگی در اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان جمع شدند و اعتراضاتی را به شکل مدنی و سکوت برگزار کردند و به خواندن یک قطعنامه بسنده کردند.

وی تاکید کرد: درباره این تجمع که قرار است 27 فروردین برگزار شود نهادهای مسئول از ما پرسیدند که ما در جواب گفتیم دخالتی در فراخوان برگزاری این تجمع‌ها نداشتیم و خود فرهنگیان تصمیم به برگزاری آن گرفته‌اند. این فرهنگیان روز پنجشنبه را انتخاب کرده‌اند که به روند آموزشی آسیبی وارد نشود و در سکوت آن را برگزار خواهند کرد.

طرح رتبه بندی معلمان، مدرک گرایی را رواج می‌دهد

وزیر آموزش و پرورش از تلاش در جهت تصویب طرحی در مجلس خبر داده است که در صورت تصویب و اجرا، معلمان بر اساس مدرک تحصیلی و پژوهشهایی که انجام می‌دهند، رتبه بندی خواهند شد و این رتبه بندی بر میزان حقوق دریافتی آن‌ها نیز تاثیر گذار است. این در حالی است که «مهدی بهلولی» یکی از فعالین صنفی معلمان، با اشاره به تجربه شکست خورده این طرح در کشورهای دیگر، معتقد است اجرای آن موجب می‌شود از سوی مدرک گرای و فضای رقابت در میان معلمان رواج پیدا کند و از سوی دیگر نیز افزایش حقوق ناچیز معلمان که حق و مطالبه آنان از گذشته است، منوط به رقابت آنان شود.

به گزارش23فروردین تأمین 24،پیش‌تر و در ادامه مطرح شدن طرح رتبه بندی معلمان توسط وزیر آموزش و پرورش، عضو کمیسیون آموزش مجلس نیز ضمن تاکید بر موافقت هییت وزیران با این طرح، اظهار داشته بود در صورت اجرایی شدن آن، حقوق معلمان ۱۵۰ تا ۷۰۰ هزاز تومان افزایش خواهد یافت.

یک فعال صنفی معلمان در این ارتباط گفت: طرح رتبه بندی معلمان در دوره دولت قبل مطرح بود و دولت یازدهم نیز در صدد ادامه‌‌ همان مسیر است در صورتی که این طرح دارای ایراداتی زیادی است و تجربه‌های جهانی اجرای آن نیز موفق نبوده است.

مشمولان این طرح شامل آموزگاران، دبیران، هنرآموزان و مربیان امور تربیتی، مشاوران و مراقبان سلامت و مدیران مدارس و مجتمع‌های آموزشی و تربیتی هستند و باید بر اساس ضوابط حرفه‌ای، رتبه بندی شوند.

در حالیکه به گفته «مهدی بهلولی»، تجربه‌های جهانی اجرای این برنامه در کشورهای دیگر نشان می‌دهد این امر منجر به رواج مدرک گرایی و رقابت میان معلمان می‌شود.

وی تصریح کرد آموزش و پرورش کارآمد و صحیح نیازمند همدلی و مشارکت آموزگاران است اما اجرای این برنامه فضای رقابتی را میان معلمان ایجاد می‌کند که در ‌‌نهایت به کاهش کیفیت آموزشی منجر می‌شود.

عضو کانون صنفی معلمان گفت در صورت تصویب و اجرای این طرح، پیش بینی می‌شود از مهرماه حقوق ۷۰ درصد از معلمان بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان زیاد شود.

وی با یادآوری وضعیت معیشتی معلمان و مطالبات انباشت شده آن‌ها از گذشته تاکید کرد معلمان خواستار رقابت و افزایش حقوق ناچیز در نتیجه رقابت با یکدیگر نیستند بلکه باور دارند بدون وجود چنین فضایی باید حقوقشان افزایش یابد.

بهلولی تبعات تصویب و اجرای این طرح را رواج مدرک گرایی دانست و توضیح داد، در تحقیقات جهانی آموزش و پرورش، مشخص شده است انجام پژوهش توسط معلمانی که دارای مدرک لیسانس و دارای سابقه کاری بالای ۵ سال هستند کمتر به بهبود کیفیت کاری آن‌ها می‌انجامد.

وی در ادامه افزود از سوی دیگر مشخص دیگر حجم زیادی از پژوهش انجام شده توسط معلمان را چگونه و با چه سازوکاری قرار است بررسی کنند.

این کار‌شناس آموزش و پرورش، روش کارآمد را روش «درس پژوهی» دانست که در ژاپن اجرا می‌شود. در این روش به معلمان فرصت آموزشی داده می‌شود تا در مدرسه بر روی درس خود پژوهش کنند.

تاخیر در پرداخت مطالبات پراکنده ۲۴۰ کارگر کارخانه کاشی جم بروجرد

منابع کارگری در کارخانه کاشی جم در بروجرد لرستان، از تعویق در پرداخت مطالبات حقوقی نزدیک به ۲۴۰ کارگر این کارخانه صنعتی خبر می‌دهند.

به گزارش23فروردین ایلنا،کارگران نسبت به پرداخت نشدن حقوق ماه اسفند و همچنین بیمهٔ ماه‌های بهمن و اسفند ۹۳ معترض‌اند.

این کارگران گفتند:علاوه بر این معوقات مزدی، آن‌ها هنوز موفق به دریافت عیدی و سنوات سال‌های ۹۲ و ۹۳ نشده‌اند و تنها بخشی از عیدی سال ۹۳ به آن‌ها پرداخت شده است.

عدم اختصاص مزایا و تجهیزات کار مانند لباس و دستکش و قطع شیر خوراکی کارگران در سه ماههٔ گذشته از جمله مطالبات پرداخت نشده کارگران کاشی جم است.

یکی از کارگران در ارتباط با وضعیت کارگران این کارخانه تولید کننده کاشی توضیح داد: متاسفانه در یک سالهٔ گذشته علی رغم رشد خوبی که در تولید داشتیم با تعویق در دریافت حقوق و دستمزد مواجه بودیم و با اینکه این مشکل را با اداره کار بروجرد هم در میان گذاشته‌ایم اما تا به امروز تغییری در وضعیت پرداخت مطالبات مشاهده نشده است.

این کارگر ادامه داد: ۳ ماه است که دفترچه بیمه کارگران تمدید نشده، مشخص نیست این وضعیت قرار است تا کی ادامه پیدا کند. با اینکه می‌دانند کارگران در شرایط نامساعدی قرار دارند اما مرتب در پرداخت مطالبات کارگران سهل انگاری می‌کنند.

به گفتهٔ این منبع آگاه، تعدادی از کارگرانی که د رسه ماههٔ گذشته بازنشسته شده‌اند به دلیل پرداخت نشدن حق بیمهٔ ۴درصد از سوی کارفرما با مشکل مواجه شده‌اند و هنوز مستمریشان برقرار نشده است.

به گفته برخی از فعالین کارگری، مشکلات کارخانه کاشی جم به رغم تولید مطلوب، ناشی از مجموع مشکلاتی است که این روزها از سوی کارفرمایان صنعت کاشی و سرامیک به عنوان دلایل اصلی بحران در این صنعت عنوان می شود . افزایش قیمت حامل های انرژی ، رکود در بازار مسکن، کمبود مواد اولیه و گاهی خرید تجهیزات گران قیمت و به تبع آن بالارفتن بدهی این شرکت ها عمده ترین دلایل این بحران عنوان شده است.

بیکاری بیش از1000کارگرفصلی ودایمی بدنبال تعطیلی کوره پزخانه‌های قرچک ورامین !

با گذشت ۲۳ روز از آغاز سال جدید که اکثر واحد‌های تولیدی و صنعتی کشور فعالیت خود را از سر گرفته‌اند و کارگرانشان مشغول بکار شده‌اند، کوره پزخانه های قرچک ورامین کماکان تعطیل هستند و همچنان کارگرانش بیکار هستند.

به گزارش 23فروردین ایلنا،نیمه دوم سال ۹۳ از مجموع ۳۰ واحد باقی مانده تولید آجر در منطقه قرچک ورامین، فقط ۶ واحد آنهم با حداقل ظرفیت تولید و نیروی کار فعال بودند .کارگران شاغل در این کارگاه‌ها امیدوار بودند بعد از ایام نوروز ۹۴ فعالیت هر ۳۰ واحد کوره پزخانه از سر گرفته می شود اما تا به امروز هیچ خبری ازفعالیت آنان نیست.

براساس این گزارش،این موضوع باعث بیکاری بیش از هزار کارگر فصلی و دائمی شده است .اکثر کارفرمایان کوره پزخانه‌های ورامین دلیل طولانی شدن تعطیلی کارگا‌ههای‌شان را افزایش قیمت حامل‌های انرژی و رکود بازار می‌دانند.

دور تازه اخراج کارگران صنایع نساجی در سال ۹۴

مدیرعامل نساجی بروجرد گفت: با آغاز سال ۹۴ دور تازه‌ای از اخراج کارگران صنایع نساجی شروع شده که علت اصلی آن واردات بی‌رویه کالاست است.

به گزارش23فروردین تسنیم،محمد محسن مظاهری ، با اشاره به اینکه صنعت نساجی در خیلی از کشورهای در حال توسعه و همچنین توسعه یافته به‌عنوان موتور محرک اشتغال و اقتصاد است، گفت: بسیاری از کشورهای توسعه یافته از صنعت نساجی به‌عنوان یک ابزار و تکنولوژی مفید بهره‌مند می‌شوند.

وی ادامه داد: اهمیتی که این صنعت در بخش اشتغال برای کشور می‌تواند داشته باشد، بسیار زیاد است؛ اما متأسفانه واردات بی‌رویه پوشاک و کالاهای نساجی باعث شده این صنعت رو به افول برود.

مدیرعامل نساجی بروجرد با اشاره به واردات بی‌رویه کالا، سهل الوصول بودن کالای وارداتی و غیرقانونی گفت: متأسفانه بسیاری از واحدها در سال 94 واحد خود را راه اندازی نکردند. اگر هم راه اندازی کرده‌اند بخش زیادی از نیروهای خود را اخراج کرده‌اند.

وی افزود،این روزها صنعت نساجی با کمبود نقدینگی، رکود فروش محصولات و بهره‌های سنگین بانکی روبه‌رو است که در این رابطه دولت باید تدبیر مناسبی را اتخاذ کند.

در حال حاضر حدود 3هزار نفر در روند گروه زندگی مشغول فعالیت هستند. گروه زندگی متشکل از کارخانجات نساجی بروجرد است که بزرگ‌ترین کارخانه نساجی در خاورمیانه به شمار می‌رود و از 6 کارخانه تولیدی تشکیل می‌شود.

مظاهری با بیان اینکه اما با مشکلات متعدد امکان تعدیل نیرو وجود دارد، اظهار کرد: با روند فعلی امکان کاهش ظرفیت وجود دارد، زمانی که ظرفیت کاهش یابد، امکان تعدیل نیرو بیشتر می‌شود. در حال حاضر ظرفیت حدود 70 درصد توان است که اگر واردات به روند فعلی ادامه‌دار باشد،‌ مجبور به کاهش تولید هستیم که این موضوع تنها به کارگر لطمه می‌زند.

تجمع اعتراضی رانندگان کامیون مقابل استانداری بوشهر

حدود 100 نفر از رانندگان خودروهای باربری دراعتراض به آنچه مورد بی مهری قرار گرفته اند ظهر روز یکشنبه در مقابل استانداری بوشهر تجمع صنفی برپا کردند.

به گزارش23فروردین ایرنا،تجمع کنندگان گفتند: برای جابه جایی بار از بندر بوشهر به سایر نقاط کشور مجموعه ای برای نوبت دهی براساس زمان ورود کامیون ها وجود ندارد.

آنان افزودند : درحالی که نوبت دهی در همه استان های کشور حتی بندر گناوه از توابع استان بوشهر در راستای اجرای عدالت بین کامیون داران وجود دارد اما در بوشهر چنین مجموعه ای وجود ندارد.

به گفته آنان این امر باعث شده تا بی عدالتی در گرفتن بار برای انتقال به سایر نقاط کشور براساس داد و ستدهای غیرمتعارف و پارتی بازی در بوشهر بیداد کند.

تجمع کنندگان مدعی شدند نرخ حق کمیسیون توسط شرکت های باربری نیز در بوشهر سلیقه ای و غیر قانونی انجام می شود.

کامیون داران تجمع کننده اضافه کردند:نرخ کمیسیون بین هشت تا 13 درصد متغیر است اما در بوشهر تا 30درصد نیز می رسد که این امر هزینه های زیادی بر صاحبان کالا تحمیل کرده است.

این تجمع که حدود یک ساعت ادامه داشت با تعیین نماینده از سوی کامیون داران و مذاکره با مسوولان استانداری بوشهر خاتمه یافت.

افزايش 30درصدي مصدومين حوادث كاردراستان کهگیلویه وبویراحمد

در سال گذشته 320 نفر به دليل مصدوميت ناشي از حوادث كار به مراكز پزشكي قانوني استان کهگیلویه وبویراحمد مراجعه كردند.

به گزارش 23فروردین روابط عمومي پزشكي قانوني استان کهگیلویه وبویراحمد ، آمار مصدومين ناشي از حوادث كار در سال 93 تعداد 320 نفر بوده است. از اين تعداد 11 نفر زن و 309 نفر مرد بوده اند.

آمار مراجعين مصدومين ناشي از حوادث كار در سه مركز پزشكي قانوني استان، به ترتيب شهرستان بويراحمد با 168 مورد، شهرستان گچساران با 109 مورد و شهرستان دهدشت با 43 مورد ثبت شده است.

در سال 92 آمار مصدومين حوادث كار مراجعه كننده به پزشكي قانوني استان 245 مورد بوده است كه در سال 93 به ميزان30% افزايش يافته است.

همچنين آمار مرگ در اثر حادثه كار در سال 93 تعداد پنج مورد بوده و به نسبت سال 92 با تعداد 13 نفر، كاهش داشته است.

ریزش دیواره چاه درآمل 2 کارگر را به کام مرگ کشید

2 کارگر در شهرستان آمل هنگام کندن چاه به علت ریزش دیواره آن در زیر آوار جان باختند.

به گزارش23فروردین ایرنا، بنقل ازپایگاه خبری پلیس مازندران، روز گذشته (22 فروردین) در پی کسب خبری از مرکز فوریت های پلیسی 110 شهرستان آمل مبنی بر وقوع حادثه منجر به فوت در بلوار بسیج این شهر، ماموران به محل حادثه اعزام شدند.

ماموران با حضور در محل حادثه در بررسی های اولیه دریافتند که در ساعت 10 و 30 دقیقه دو کارگر حفار چاه به نام امیر حسین – ن 25 ساله و فردی دیگر به نام محمد – ی 25 ساله تبعه افغانستان ساکن ایران در حال حفر چاه بودند که دچار سانحه ریزش دیواره آن شدند.

در این حادثه هر 2 کارگر در دم جان باختند و با تلاش گروه های امداد و نجات اجساد آنان از زیر آوار خارج و به سردخانه منتقل شد.

جان باختن 2کارگرساندویچی درشیراز

سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیرازاعلام کرد: کارگران مغازه ساندویچ فروشی در شیراز هنگام تخلیه چاه فاضلاب این مغازه دچار حادثه شدند و دوکارگراز سه کارگر در این حادثه جان باختند.

به گزارش23فروردین ایرنا، این بامداد شنبه در دروازه کازرون شیراز اتفاق افتاد.

حادثه از آنجا رقم خورد که کارگران هنگام کار، با پرشدن چاه فاضلاب مواجه شدند و با استفاده از پمپ قصد تخلیه آن را داشتند. از کار افتادن پمپ درون چاه اولین کارگر را بر آن داشت که وارد چاه شود اما به محض ورود به چاه، دچار مسمومیت با گاز شد و به داخل چاه سقوط کرد و به زیر آب رفت.

کارگر دوم برای نجات وی وارد چاه شد و به سرنوشت نفر قبلی گرفتار شد.

کارگر سوم در وسط مغازه افتاده و دچار مصدومیت شده بود. این شخص که در تلاش برای نجات دو کارگر دیگردچار مسمومیت شده بود توسط عوامل اورژانس به مراکز درمانی انتقال یافت.

آتش نشانان با استفاده از تجهیزات تنفسی وارد چاه شدند و اجساد دو کارگر 29 و 34 ساله را از زیر آب بیرون آوردند.

نامجو وصالی فرمانده منطقه2 آتش نشان در این رابطه گفت: چاه های فاضلاب به علت وجود مواد مختلف شیمیایی وهمچنین آب ، فعل و انفعالات شیمیایی صورت گرفته باعث ایجاد گازهای خطرناک و خفه کننده می شوند و در صورت ورود یا سقوط فرد در اینگونه چاه ها احتمال خفگی و مرگ بسیار زیاد است.

او گفت: در بسیاری از موارد به علت استفاده از نیروی انسانی برای لایروبی یا تخلیه اینگونه چاه ها و به دلیل عدم استفاده از سیستم های تنفسی، فرد دچار گازگرفتگی و در نتیجه مرگ می شود که این مورد جزو بیشترین موارد منجر به فوت افراد است. این آتش نشان توصیه کرد: به هیچ عنوان وارد چاه فاضلاب نشوید و در صورت ضرورت از افراد متخصص و مجهز به تجهیزات کمک بگیرید. برای آزمایش کردن گاز درون چاه به هیچ وجه کبریت یا شعله را وارد چاه نکنید زیرا خطر اشتعال و انفجار وجود دارد.

گاز متان که از معمول ترین گازهای موجود در چاه است هم قدرت خفه کنندگی قوی دارد و هم از قدرت انفجار بالایی برخوردار است.

آتش نشانی شیراز اعلام کرد:نکته مهمی که باید در نظر داشت این است که در صورت مسمومیت و سقوط یک شخص در چاه به هر علت که باشد، افراد دیگر نباید برای نجات وی وارد چاه شوند بلکه باید بلافاصله از نیروهای امدادی کمک بخواهند. ورود به چاه به علت وجود گاز و نداشتن تجهیزات تنها منجر به افزایش تلفات می شود.

مرگ کارگرجوان يكي از كارخانجات شهرك صنعتي توس درحین کاردرآسانسور

کارگر23ساله اي در يكي از كارخانجات شهرك صنعتي توس شهرستان بينالود خراسان رضوي براثر برخورد لبه آهن كابين آسانسور با سر وي جان خود را از دست داد.

به گزارش 23فروردین پايگاه خبري پليس، فرمانده انتظامي شهرستان بينالود با اعلام اين خبر گفت: كارگر 23ساله كه مشغول كار كردن در قسمت آسانسور بوده است پس از برخورد آهن لبه ي كابين آسانسور با سر وي جان خود را از دست مي دهد.

صارمي تصريح كرد:در ادامه جسد اين كارگر جوان براي بررسي هاي بيشتر به پزشكي قانوني منتقل شد.

مرگ نگهبان میانسال درکانکس

مسوول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی از جان باختن یک نگهبان در اثر تندباد روز گذشته در تبریز خبرداد.

به گزارش23فروردین ایرنا،حبیب حسینقلی زاده روز یکشنبه گفت: واژگونی یک کانکس نگهبانی براثر تند باد در منطقه باسمنج موجب مرگ نگهبان میانسال داخل آن شد.

بیست وسوم فروزدین1394
akhbarkargari2468@gmail.com

****************

اخباروگزارشات کارگری21و22فروردین1394

- سریال اخراج کارگران معترض ادامه دارد:

اخراج 30کارگرمعترض شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه

- در محکومیت بازداشت نظام صادقی

- رحمان ابراهیم زاده: وضعیت فرزندم بهنام ابراهیم زاده نگران کننده است، به حمایت و پشتیبانی همگان نیاز داریم

- دومین تجمع کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند مقابل وزارت کار در اعتراض به ادامه یافتن بلاتکلیفی با وجود دریافت حکم بازگشت به کار

- تجمع کارگران بازنشسته نی بُر «کارون شوشتر» مقابل وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی

- فراخوان تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان

- تجمع اعتراضی امروز معلمان در بوشهر و یزد‏

- بیکاری 400کارگربدنبال تعطیلی کارخانه سامان کاشی برای پنجمین بار

- سالی که نکوست از بهارش پیداست:دستان خالی کارگران سنگ آهن

- درخطرقرارگرفتن اشتغال 1200 کارگر با تعطيلي معادن سنگ‌آهن زنجان!

- دستورکاهش ۱۵درصدی کارکنان دولت توسط حسن روحانی صادرشد

- آخرین اخبار درباره حادثه نیروگاه برق شیروان ووضعیت کارگرزخمی

سریال اخراج کارگران معترض ادامه دارد:

اخراج 30کارگرمعترض شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه

کارگران بیکار شده از یک تا ۱۵ سال سابقه کار دارند و حداقل ۳ تن از آن‌ها در اعتراضات سال گذشته فعالانه شرکت می‌کردند.

به گزارش22فروردین ایلنا،نزدیک به ۳۰ راننده شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه بیکار شدند. کارفرما با آغاز سال ۹۴ قرارداد کار این کارگران را تمدید نکرده است.

شمار کارگران بیکار شده شرکت واحد اصفهان در ابتدا حدود ۴۰ تن بوده است اما قرارداد کار ۱۰ تن از آن‌ها با پا درمیانی نمایندگان کارگران به مدت سه ماه تمدید شده است.

کارگران بیکار شده از یک تا ۱۵ سال سابقه کار دارند و حداقل ۳ تن از آن‌ها در اعتراضات سال گذشته فعالانه شرکت می‌کردند.

این اخراج‌ها در شرایطی صورت گرفته است که یکی از نمایندگان کارگران سال گذشته هشدار داده بود «این نگرانی وجود دارد که شرکت واحد در آستانه سال نو کارگرانی را که به صورت فعال در اعتراضات صنفی شرکت می‌کنند اخراج کند زیرا مشابه این اتفاق در سال گذشته به وقوع پیوسته است»، همزمان با طرح این شائبه از سوی کارگران، مدیرعامل شرکت واحد اصفهان‌‌ مدعی شده بود سخنان این فعال کارگری نا‌شناس «کذب محض» است.

پیش از این اخراج‌ها، هزار راننده معترض شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه در تاریخ ۲۲ بهمن سال گذشته مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرده بودند. شورای تامین استان بعد از این تجمع وعده داده بود به مطالبات کارگران رسیدگی می‌کند.

در همین رابطه مدیر روابط عمومی شرکت واحد اصفهان امروز با تایید خبر عدم تمدید قرارداد کارگران، گفت: تا جایی که من خبر دارم شرکت واحد تاکنون اخراجی نداشته است اما عدم تمدید قرارداد کارگران طبیعی است و بی‌دلیل نیز نبوده است. به طور مثال کارگری بوده که غیبت‌های زیادی داشته و ۴ ماه سرکار نیامده است و ما قرارداد کار او را تمدید نکرده‌ایم.

مرتضی قرنفلی در عین حال گفت: البته عدم تمدید قرارداد کار این کارگران قطعی نشده است و احتمال بازگشت به کارشان وجود دارد.

او افزود: اخراج کارگران به دلیل شرکت فعال در اعتراضات صنفی صحت ندارد. به کسانی «گیر دادند» که مشکل داشتند. احتمالا کسانی بودند که چند مورد تصادف داشتند و تاکنون با آن‌ها مماشات می‌شده است اما بخاطر این قضایا قراردادشان را تمدید نکرده‌اند.

قرنفلی در ادامه درباره سرانجام رسیدگی به مطالبات کارگران در تجمع ۲۲ بهمن گفت: قول‌های مسئولان عالی رتبه استان هنوز عملی نشده است.

مدیر روابط عمومی شرکت واحد اصفهان در رابطه با تاخیر شرکت واحد اصفهان در پرداخت پول بیمه تکمیلی کارگران و واریز پول به تعاونی مصرف، گفت: به طور قطع شرکت واحد مشکل مالی دارد و ما هم منکر نمی‌شویم. حتی شهردار گفته است اگر به اتوبوسرانی نرسیم ورشکسته می‌شود. این مشکلات گاهی پیش می‌‌اید که حل آن‌ها به حمایت عملی دولتمردان نیاز دارد.

درهمین رابطه:

تجمع 1000کارگر شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه مقابل شهرداری درروز22بهمن دراعتراض به پایین بودن سطح دستمزد وواگذاری اتوبوس ها به بخش خصوصی!

روز22بهمن،نزدیک به هزار راننده شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه دست به تجمع مقابل ساختمان شهرداری زدند.

به گفته کارگران ،این نگرانی وجود دارد که شرکت واحد در آستانه سال نو کارگرانی را که به صورت فعال در اعتراضات شرکت می‌کنند اخراج کند زیرا مشابه این اتفاق در سال گذشته به وقوع پیوست.

ایلنا طی گزارشی بتاریخ25بهمن از رسیدگی به مطالبات کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه در شورای تامین استان اصفهان خبر داد.

براساسا این گزارش بنقل از کارگران، رسیدگی به مطالبات‌شان پس از آن در دستور کار شورای تامین قرار گرفته است که نزدیک به هزار راننده معترض این شرکت اتوبوسرانی روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۲ بهمن) مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند.

شورای تامین استان بعد از تجمع هزار نفری کارگران مقابل ساختمان شهرداری وعده داد که به مطالبات طرح شده در این تجمع تا روز یکشنبه این هفته رسیدگی خواهد کرد.

دراین گزارش درباره دلایل اعتراض کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه آمده است:

- شرکت واحد اصفهان به جای واگذاری اتوبوس‌ها به رانندگان به صورت خود مالکی، با بخش خصوصی قرارداد می‌بندد و اتوبوس‌ها را با قیمت پایین‌تری به شرکت‌ها واگذار می‌کند. شرکت‌های بخش خصوصی نیز رانندگان بازنشسته را برای کار بر روی این اتوبوس‌ها استخدام می‌کنند. این در حالی است که در سراسر کشور، اتوبوس‌ها به صورت خودمالکی به رانندگان واگذار می‌شوند.

- مدیر عامل وقت شرکت واحد اصفهان در سال ۸۳ طرح طبقه بندی مشاغل را با بودجه‌ای بالغ بر ۲ میلیارد تومان امضاء کرد اما چندی بعد از شرکت رفت. مدیرعامل بعدی در سال ۸۹ این طرح را با‌‌ همان بودجه ۲ میلیارد تومانی که ۶ سال پیش امضاء شده بود اجرا کرد. حقوق کارگران بر اثر اجرای این طرح روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان افزایش پیدا کرد. بعد‌ها فهمیدیم که آن زمان [سال ۸۹] نامه‌ای مبنی بر افزایش ۱۰۵ هزار تومانی حقوق کارگران به سازمان شهرداری‌ها ابلاغ شده بود اما مدیران شرکت واحد با اجرای طرح طبقه بندی از اجرای آن نامه سر باز زدند.

درصورت اجرا آن نامه حقوق کارگران بیش از سه برابر میزانی که بر اثر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل افزایش پیدا کرد افزایش می‌یافت.

-از ۲۰ سال پیش مقرر شد که روزانه ۳۴ تومان بابت نظافت اتوبوس به رانندگان پرداخت شود. در حال حاضر حق نظافت اتوبوس‌‌ همان ۳۴ تومان است.

- به گفته کارگران معترض،این نگرانی وجود دارد که شرکت واحد در آستانه سال نو کارگرانی را که به صورت فعال در اعتراضات شرکت می‌کنند اخراج کند زیرا مشابه این اتفاق در سال گذشته به وقوع پیوست. البته اعضای شورای تامین در جلسه دیروز قول داده‌اند که نگذارند شرکت واحد هیچ کارگری را اخراج کند.

اطلاعیه شماره ۴۱ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

در محکومیت بازداشت نظام صادقی

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

در ادامه بازداشت ، احضار و تهدید فعالین کارگری روز چهار شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۳۹۴ نظام صادقی فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری و عضو هیئت اجرایی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد هنگامی که تصمیم داشت با همسر خود از شهر سنندج به سوی شهر اشنویه برود از سوی چند مأمور امنیتی لباس شخصی‌ بدون هیچ توضیحی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد و تا لحظه تنظیم این اطلاعیه هیچ گونه خبری از او در دسترس نیست که همین امر باعث نگرانی شدید خانواده و همسر نظام شده است.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکومیت بازداشت نظام صادقی خواستار توقف احضار ، بازداشت و تهدید کارگران و فعالین کارگری و همچنین آزادی بدون قید و شرط نظام صادقی و دیگر فعالین کارگری زندانی است.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :

09182842451

komitedefaa@gmail.com

http://komitedemahabad.blogfa.com/

بیست و یکم فروردین ۱۳۹۴

رحمان ابراهیم زاده: وضعیت فرزندم بهنام ابراهیم زاده نگران کننده است، به حمایت و پشتیبانی همگان نیاز داریم

وضعیت فرزندم بهنام ابراهیم زاده نگران کننده است، به حمایت و پشتیبانی همگان نیاز داریم من رحمان ابراهیم زاده پدر بهنام ابراهیم زاده هستم. پسرم (اسعد) بهنام یک فعال کارگری، مدافع حقوق کودک و حقوق انسانهاست. او از ٢٢ خرداد سال ٨٩ تاکنون در زندان است. او متولد سال ۵۶ است و بهترین سالهای زندگیش را در زندان میگذراند. این پنجمین نوروز بود که بهنام در کنار ما نبود و در اسارت بسر میبرد.

بهنام بخاطر مبارزاتش ابتدا به ٢٠ سال زندان محکوم شد و بعد از اعتراض فراوان، این حکم به ۵ سال تقلیل یافت. اکنون با وجود سپری شدن مدت محکومیش دوباره در دی ماه سال گذشته از سوی شعبه ١۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاضت قاضی صلواتی و با اتهامات جدیدی چون “تبانی با سازمان مجاهدی از داخل زندان و تبلیغ علیه نظام از طریق ارتباط با احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان مورد با پرونده جدیدی به ٩ سال و ۴ ماه حبس محکوم شده است.

بهنام طی نامه ای ضمن اینکه حق خود دانست که مدافع حقوق کارگر، حقوق کودک و حقوق انسانها باشد، تمامی اتهامات وارده را یک پاپوش دوزی دانسته و هر گونه ارتباط با سازمان مجاهدین را تکذیب کرده است.

من به عنوان پدر بهنام باید بگویم که ما به عنوان خانواده ای که فرزندمان بعنوان مدافع حقوق کارگر و کودک محبوب است و هر روز از سوی انسانهای آزادیخواه و انساندوست، از او خبر گرفته میشود، وظیفه خود میدانیم که افکار عمومی را از وضع فرزند دلبندمان که چنین زیر فشار و شکنجه است مطلع نگاهداریم. ما از کسانی که جویای وضع بهنام و خانواده اش میشوند نمی پرسیم که به چه جریان سیاسی ای مربوطند، برای ما نفس اطلاع رسانی و رساندن صدای بهنام و بهنام ها به مردم مهم است. بنابراین من نیز همچون بهنام اتهامات وارده به بهنام و وجود هر گونه ارتباطی بین بهنام و سازمان مجاهدین را تکذیب میکنیم و این اتهامات را یک پاپوش دوزی در حق فرزندمان و خودمان میدانم.

بهنام اکنون در بند ٢ زندان رجایى شهر معروف به دارالقرآن، که یک بند ویژه مذهبى است و در آن نماز جماعت و خواندن قرآن اجبارى است، به سر میبرد. او که نه دزد است و نه جنایتی کرده است، در کنار زندانیان عادی نگاهداری شده و بخاطر تهدیدات جانی ای که شده ، هیچ امنیتی ندارد و همه خانواده نگرانش هستیم. بویژه بهنام از نظر سلامتی نیز وضعیتی بدی دارد. از درد آرتروز گردن رنج می برد و انفرادی کشیدن های طولانی و فشارهای مستمر داخل زندان باعث شده که دچار خون ریزى معده و کلیه شود و مقامات زندان او را از برخوراداری از امکانات درمانی و حتی از دریافت داروهای مسکن محروم کرده اند.

و همه این مشکلات در حالیست که نیمای عزیز من و تنها فرزند بهنام با بیماری سرطان خون دست و پنجه نرم میکند و دراین وضعیت او نمیتواند کنار فرزند و همسرش باشد و حتی از ملاقات با آنان محروم است. بدین ترتیب بهنام تحت شکنجه و اذیت و آزار هر روزه قرار دارد. و همراه با بهنام فرزند و همسرش و همه ما مورد آزار و شکنجه قرار داریم.

من همین جا ضمن قدردانی از همه انسانهای آزادیخواه، همه تشکلهای کارگری مدافع کارگر که احوالپرس بهنام و ما بودند و همه سازمانهای جهانی بخاطر دفاع از بهنام و دفاع از خواستها و اعتراضات بهنام تشکر و قدردانی میکنم. به باور من ما همه میتوانیم به کمک یکدیگر و با اعتراضمان به این وضعیت این فشار را از روی بهنام و بهنام ها برداریم. میدانید وضعیت بهنام نگران کننده است. جانش در خطر است. ما خانواده بهنام نیاز به حمایت وسیع شما داریم. از شما درخواست داریم که به هر شکلی که میتوانید از بهنام و از خواست ما که خواست آزادی او و همه دربندان است، حمایت کنید. به حکم ٩ سال و ۴ ماه بهنام اعتراض کنید و خواستار لغو فوری این حکم و آزادی او از زندان شوید. ما خانواده بهنام انتظار داریم همچنان به حمایت هایتان از ما ادامه دهید ، تا بهنام را آزاد کنیم.

رحمان ابراهیم زاده

پدر بهنام ابراهیم زاده

١٧ فروردین ٩۴

دومین تجمع کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند مقابل وزارت کار در اعتراض به ادامه یافتن بلاتکلیفی با وجود دریافت حکم بازگشت به کار

کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند در اعتراض به ادامه یافتن بلاتکلیفی و بی‌توجهی کارفرما به مطالباتشان، امروز نیز برای دومین روز در چهار روز گذشته در مقابل ساختمان وزارت کار در تهران تجمع کردند.

به گزارش22فروردین ایلنا، در نخستین تجمع که روز چهارشنبه ۱۹ فروردین ماه در مقابل ساختمان وزارت کار برگزار شد، مسئولان این وزارت خانه از کارگران معترض خواسته بودند تا روز شنبه (امروز ۲۲ فروردین) برای تحویل مدارک مراجعه کنند. کارگران امروز با همراه داشتن مدارک و سایر مستندات و احکام صادره اداره کار و مراجع قضایی به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مراجعه کرده‌اند.

کارگران حاضر در تجمع امروز در خصوص مشکلاتشان گفتند: ۸۰ نفر از کارگران دائمی کارخانه «فولاد سازان فرآیند» واقع در شهرستان ملارد در اقدامی ناگهانی توسط کارفرما در روز ۲۵ فروردین ماه سال 93 اخراج شدند. پس از اخراج، کارگران برای بازگشت به کار به اداره کار شهرستان ملارد شکایت کردند. کارگران با وجود دریافت حکم بازگشت به کار و توقیف اموال کارخانه، تا به امروز حدود یکسال است بلاتکلیف بوده و تا کنون نتوانسته‌اند به مطالبات قانونی خود دست یابند.

به گفته کارگران معترض؛ کارفرما برای رهایی از کارگران رسمی کارخانه و پرداخت نکردن مطالبات معوقه‌شان، توجیه اقتصادی نداشتن تولیدات این واحد صنعتی را مطرح کرد و درب‌های کارخانه را بر روی کارگران رسمی بست. این اقدام کارفرما درحالی صورت گرفت که بعد از چند روز کارفرما تقریبا به تعداد کارگران اخراجی نیروی قرار دادی جدید استخدام کرد.

این کارگران معترض در خاتمه گفتند؛ هم اکنون در حال مذاکره با یکی از معاونان وزیر کار به همراه تعدادی دیگر از مسئولان این وزارتخانه هستیم و امیدواریم آنان ما را در رسیدن به مطالبات معوقه یک ساله‌مان و نهایتا بازگشت به کار یاری کنند.

تجمع کارگران بازنشسته نی بُر «کارون شوشتر» مقابل وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی

حدود ۲۵۰ نفر از کارگران «نی بُر» مجتمع کارون شوشتر که آبان ماه سال ۹۳ تحت قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شده بودند، در اعتراض به میزان مستمریشان و همچنین درج نشدن نیمی از سوابق کاریشان به عنوان سخت و زیان آور با سفر به تهران صبح امروز در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند.

به گزارش22فروردین ایلنا،کارگران معترض گفتند مستمری‌شان به اندازه نیمی از حقوق کارگران دائمی است و هیچ تناسبی با وضعیت معیشتی‌شان ندارد. به همین دلیل حدود ۲۵۰ نفر از مجموع پانصد کارگر بازنشسته این مجتمع صبح امروز به تهران آمده و مقابل ساختمان وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی تجمع کردند.

کارگران که خواستار رسیدگی مسئولان وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی به مشکلاتشان هستند، می‌گویند: محاسبات بازنشستگی کارگران فصلی که ۶ ماه از سال را بیکار بوده‌اند بر مبنای محاسبات بازنشستگی دو سال پایان خدمت؛ یکسال به صورت سخت و زیان آور و یکسال به صورت عادی بوده است. به همین دلیل آنان مدعی‌اند این مستمری کمتر از حقوق واقعی‌شان است و تناسبی با وضعیت معیشتی‌شان ندارد.

به گفته آنان، کارگران فصلی پیش از این به دلیل وجود فاصله در پرداخت حق بیمه فصول بیکاری بعد از ۲۵سال، امکان بازنشسته شدن نداشتند، اما پس از پی گیری کارگران و مساعدت وزارت کار، کارفرما متعهد به پرداخت بیمه فصول بیکاری کارگران نی بر به تامین اجتماعی شد و این امکان سال گذشته (۹۳) برای کارگران نی بر فراهم شد.

فراخوان تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان

زمان:27فروردین ماه1394 از ساعت 9:30 لغایت 12

مکان: تجمع همکاران در مراکز استانها مقابل اداره کل و در شهرستانها مقابل اداره آموزش پرورش آن شهرستان می باشد.

جمعی ازفرهنگیان سراسرکشورطی اطلاعیه ای همکارانشان را به برپایی تجمع سکوت فراخواند ند.

بخش هایی از این اطلاعیه بقرارزیراست:

با درود وعرض تبریک سال نو خدمت تمامی همکاران بزرگوار

دوستان و همدلان عزیز: باتوجه به تحصن سراسری سوم اسفند، تجمع سراسری دهم اسفند و تجمع های همکاران اغلب استانها در اواخر اسفندماه امید میرفت که دولت و مسئولین نظرشان درمورد آموزش و پرورش تغییر کرده و نسبت به ارتقاء جایگاه و سطح معیشت فرهنگیان اقدامات ویژه و درخور شان معلمان و متخصصان تعلیم و تربیت کشور انجام می داد.

حال با توجه به احکام صادره و شانتاژ خبری رسانه ملی و تنویر افکار عمومی در مورد فرهنگیان محترم وهمچنین عدم توجه دولت و مسئولین به اوضاع وخیم مدارس،معیشت فرهنگیانی که کارد به استخوانشان رسیده است و آینده فرزندان این مرز و بوم و در راستای احقاق حقوق فرهنگیان زحمتکش باتکیه بر اصل 27 قانون اساسی در مورخه پنج شنبه 94/01/27 از ساعت 9:30 لغایت 12 “تجمع سکوت” طبق شرایط ذیل برگزار میگردد.

– تجمع همکاران در مراکز استانها مقابل اداره کل و در شهرستانها مقابل اداره آموزش پرورش آن شهرستان می باشد.

– تجمع صرفا صنفی بوده و فرهنگیان فهیم اجازه هیچ حرکت سیاسی و موج سواری به سیاسیون را نمی دهند.

– پلاکاردهایی به رنگ سیاه تهیه کرده و شعارهای در خور شان فرهنگیان بر روی آن نوشته می شود.

لازم به توضیح است چون کانون صنفی معلمان براساس بیانیه 22 اسفند به دولت و مسئولین تا اردیبهشت و هفته معلم فرصت داده و نمیتواند خلف وعده نماید لذا این تجمع کاملا خود جوش بوده و فقط در راستای اهداف صنفی فرهنگيان میباشد.

گزارش دریافتی همراه با تصاویر:

تجمع اعتراضی امروز معلمان در بوشهر و یزد‏

با سلام

امروز شنبه 15/04/11 (11آوریل2015برابربا22فروردین1394)در دو شهر بوشهر و یزد معلمان دست به تجمع اعتراضی زدند. معلمان که در اسفند ماه سال گذشته چندین تجمع اعتراض داشته اند هنوز به هیچکدام از مطالبات خود نرسیده اند.

ازجمله مطالبات معلمین:

۱-ترمیم واصلاح حقوق ودستمزد ها در هماهنگی با سایر کارمندان و خط فقر تا پایان سال ۱۳۹۴

۲-ساخت بیمارستانهای تخصصی فرهنگیان در مراکز استانها وفوق تخصصی در کلان شهرها تاپایان۱۳۹۸

۳-احیای بانک فرهنگیان برای گشایش مالی و اعطای تسهیلات ارزان قیمت به فرهنگیان تا خرداد۱۳۹۵

۴-احیای باشگاه فرهنگیان برای خدمت رسانی به فرهنگیان و خانواده ی آنان در زمینه های رفاهی ،فرهنگی،هنری،ورزشی تاپایان ۱۳۹۶

۵-ساخت وخرید هتل و مراکز اسکان قابل قبول ود شآن معلم وخانواده آناندر شهرهای مشهد ،قم،کرانه های در یای خزر،کیش وقشم و...که خود فرهنگیان میتوانند با خرید سهام آن ها بخشی از سرمایه و نقدینگی را تامین نمایند،این کار میتواند به تدریج تا سه سال آینده کاملا محقق شود.

۶-نظارت بیشتر و حسابرسی دقیق تر از صندوق ذخیره فرهنگیان و هدایت بخشی از سرمایه فرهنگیان عضو در این صندوق در پروژه هایی که نام برده شد.

۷-اختصاص سهمیه فرزندان فرهنگی در کنکور سراسری و جذب فرزندان فرهنگیان در آموزش وپر ورش که برخی سازمان ها سال هاست که این طرح جایگزینی فرزندان کارکنان را اجرا می کنند.که زمان مورد نیاز این خواسته برای ارسال لایحه به مجلس وتصویب آن بیشتر از یکسال نمی تواند باشد.

بیکاری 400کارگربدنبال تعطیلی کارخانه سامان کاشی برای پنجمین بار

با تعطیلی مجدد کارخانه «سامان کاشی»، حدود ۴۰۰ کارگر بدون دریافت ۵ ماه از مطالبات معوقه مزدی‌شان بیکار شدند.

به گزارش22فروردین ایلنا،، کارفرمای این واحد تولیدی از ۲۵ اسفند ماه سال ۹۳ کلیه خطوط تولید کارخانه را به دلیل نداشتن منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه تولید، غیرفعال و تعطیل کرده است.

کارگران می‌گویند؛ پیش از این طی دو سال گذشته این واحد تولید کننده انواع کاشی در شهرستان بروجرد استان لرستان تقریبا پنج بار توسط کارفرما تعطیل اعلام شده و مجددا بازگشایی شده است.

کارگران گفتند هدف کارفرما از تعطیلی چند باره کارخانه و بیکاری کارگران دریافت تسهیلات بانکی است.

کارگران این کارخانه همچنین درباره معوقات حقوقی و بیمه‌ای خود اظهار داشتند: معوقات حقوقی کارگران این واحد تولیدی مربوط به دو ماه حقوق تیر و مرداد سال ۹۲ و سه ماه حقوق دی، بهمن و اسفند سال ۹۳ است. همچنین بیمه کارگران از دی ماه سال گذشته (۹۳) به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

منابع کارگری در کارخانه سامان کاشی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰۰ کارگر بلاتکلیف‌اند و وضعیت شغلی و حقوقی روشنی ندارند، می‌گویند: کارفرما با بی‌توجه‌ای به سوابق بالای کارگران سامان کاشی، تلاش می‌کند همه کارگران را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی کند.

کارگران سامان کاشی معتقدند مسئولان استان لرستان و شهرستان بروجرد نسبت به مشکلات آنان آگاهی دارند اما در این زمینه اقدام قابل ملاحظه‌ای انجام نمی‌دهند.

سالی که نکوست از بهارش پیداست:دستان خالی کارگران سنگ آهن



به گزارش22فروردین بافق خبر،هر ساله با به پایان رسیدن سال حقوق اسفند ماه مجموعه کارکنان و کارگران شرکت سنگ اهن پرداخت می شد.اما اتفاق نادری که سال 93 برای مجموعه پر درآمد شرکت سنگ آهن مرکزی رخ داد این بود که نه تنها حقوق اسفند ماه داده نشد ، حتی روال معمول پرداخت را نیز از دست داد و پراخت در 15 هرماه نیز اجرا نشد و تا این لحظه یعنی 22 فروردین ماه 94 حتی حقوق اسفند ماه 93 نیز پرداخت نگردیده است.

لازم به ذکر است که در صورتجلسه سال 93 مقرر شد با درآمد شرکت سنگ آهن مرکزی به توسعه مجتمع های جوار معدنی بپردازند!

درخطرقرارگرفتن اشتغال 1200 کارگر با تعطيلي معادن سنگ‌آهن زنجان!

رئيس خانه معدن زنجان با هشدار نسبت به وضعيت معادن سنگ آهن اين استان گفت:‌ در حال حاضر 90 درصد ظرفيت توليد سنگ آهن معادن استان عملا تعطيل شده و مابقي ظرفيت نيز با 30 تا 35 درصد در حال فعاليت هستند.

به گزارش22فروردین ماین نیوز،شهرام كدخدايي با اشاره به اينكه اگر وضعيت كنوني ادامه پيدا كند قطعا ساير معادن سنگ آهن استان زنجان نيز به زودي تعطيل خواهند شد، افزود: بالغ بر 1200 نفر در معادن سنگ آهن استان زنجان در حال كار هستند كه ادامه وضعيت فعلي وضعيت اشتغال اين افراد را به شدت تهديد مي‌كند.

وي افزود: استان‌هاي كردستان، سمنان، آذربايجان شرقي و آذربايجان غربي نيز پس از زنجان وضعيت مشابهي داشته و معادن آنها نيز يا تعطيل شده و يا در آستانه تعطيلي هستند. اين استان‌ها جزو استان‌هايي هستند كه با توجه به فاصله از مبادي صادراتي سنگ آهن كشور دچار مشكلات شديد شده‌اند.

رئيس خانه معدن زنجان با اشاره به فعاليت حدود 26 محدوده بهره‌برداري سنگ آهن در استان زنجان توضيح داد: به جرات مي‌توان گفت به جزء چند معدن خاص ساير معادن سنگ آهن استان عملا تعطيل شده‌اند.

كدخدايي با بيان اينكه قرار است به زودي جلسه‌اي بين معدنداران استان در خانه معدن استان تشكيل شده و درباره بحران به وجود آمده بحث و مذاكره شود، اضافه كرد: در همين راستا قرار است با مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نيز به صورت جدي وارد مذاكره شده و راهكارهاي اين بحران را بررسي كنيم. البته سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نيز در جريان بحران به وجود آمده و تعطيلي معادن قرار دارد.

دستورکاهش ۱۵درصدی کارکنان دولت توسط حسن روحانی صادرشد

رییس جمهور مصوبه‌ای از شورای عالی اداری را به همه دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده که بخش مهمی از سیاست‌های دولت در زمینه ساماندهی نیروی انسانی در آن مشخص شده است.

طبق مفاد دستورالعمل ساماندهی نیروی انسانی دستگاه‌های اجرایی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موظف است در تایید برنامه نیروی انسانی دستگاه‌های اجرایی، ضمن تطبیق برنامه دستگاه با الزامات قانونی، به گونه ‌ای عمل نماید که هر سال، کل نیروی انسانی شاغل در بخش دولتی به نحوی تعدیل شوند که در پایان برنامه سه ساله، حداقل ۱۵درصد کاهش یابد.

همچنین مصوب شده است که تمدید قرارداد هریک از نیروهای غیر رسمی (پیمانی و قراردادی)، علاوه بر وجود اعتبار مورد نیاز، مستلزم کسب شرایط و امتیازات لازم از ارزیابی عملکرد وی است که بر اساس عواملی چون، رضایت از خدمات کارمند، رضایت مدیران ذی ‌ربط و ارباب‌ رجوع و... بدست می‌آید.

در بخش شرایط و تعیین تکلیف نیروهای اضافه بر نیاز نیز گزینه‌های زیر مصوب شده است:

۱- انتقال نیروهای رسمی و پیمانی به سایر دستگاه‌های اجرایی و یا سایر واحدهای‌‌ همان دستگاه

۲- بازنشستگی مستخدمان واجد شرایط بازنشستگی

۳- آماده به خدمت نمودن کارمندان رسمی

۴- بازخرید سنوات خدمت کارمندان رسمی (بر اساس بند «ب» ماده ۲۱، ردیف دوم ماده ۴۸ قانون مدیریت و ماده ۴۵ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۵/۸/۱۳۸۴)

۵- اعطای مرخصی بدون حقوق به کارمندان رسمی و پیمانی با موافقت دستگاه (بر اساس تبصره «ج» ماده ۲۱ قانون مدیریت) و پرداخت حق بیمه سهم کارمند و دولت توسط کارمند به صندوق بازنشستگی (بر اساس ماده ۳۰ قانون برنامه پنجم توسعه)

۶- معرفی به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و سایر مراکز آموزش تخصصی- حرفه‌ای ذی‌ربط برای طی دوره‌های آموزشی مهارتی مورد نیاز بخش‌های غیردولتی با هزینه دستگاه اجرایی متبوع

۷- انتقال کارمندان رسمی به بخش غیردولتی (بر اساس بند «د» ماده ۲۱ قانون مدیریت)

۸- ماموریت کارمندان رسمی به بخش غیردولتی (بر اساس بند «هـ» ماده ۲۱ قانون مدیریت)

۹- لغو قرارداد با رعایت مفاد آیین نامه استخدام پیمانی یا مفاد قرارداد کارمندان قراردادی و یا استفاده از اختیار عدم تمدید قرارداد در پایان مدت قرارداد

وزارت آموزش و پرورش نیز موظف شده است نسبت به تخصیص «شناسه معلمان» که بر اساس شاخص‌ها و استانداردهای نیروی انسانی و متناسب با جمعیت دانش‌آموزی هر استان توسط سازمان ابلاغ می‌گردد به کلیه کارمندان کادر آموزشی (اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی) اقدام کند. در صورت خروج از خدمت هریک از معلمان فاقد شناسه معلمی، استخدام معلم جدید به عنوان جایگزین مجاز نیست.

در ادامه این مصوبه نیز اعلام شده است که دستگاه‌های اجرایی مکلفند، آن دسته از نیروهای شرکتی طرف قرارداد دیپلم و پایین ‌تر که در سال‌های اخیر به موجب مصوباتی که توسط رییس مجلس، ملغی‌الاثر اعلام شده، به قرارداد کارمعین (مشخص) و کارگری تبدیل وضع یافته ‌اند را طی سه سال در قالب شرکت‌های پیمانکاری ساماندهی کنند.

منبع:گوشه های ازیک گزارش صبحانه بتاریخ22فروردین

آخرین اخبار درباره حادثه نیروگاه برق شیروان ووضعیت کارگرزخمی

کارفرمای این پروژه «سازمان توسعه برق ایران»، مشاور کارفرما شرکت «مهندسین مشاور قدس نیرو» و ناظر کارگاهی شرکت «مشانیر» است. در این پروژه، شرکت توسعه یک و دو گروه سرمایه‌گذاری «مپنا» پیمانکاران اصلی بخش گاز و بخار نیروگاه بوده‌اند.

از میان چهار کارگر کشته شده در حادثه کار دو تن از نیروهای جوان پروژه و به ترتیب ۲۱ و ۲۲ ساله بودند و دو نفر دیگر که از نیروهای ماهر و غیربومی نیروگاه بودند به ترتیب ۴۹ و ۵۲ ساله بودند.

یک پایگاه خبری محلی در شیروان علائم هوشیاری و حیاتی تنها کارگری که از این حادثه جان سالم به در برده را رضایت بخش گزارش کرده است.

دکتر زارع رییس شبکه بهداشت شیروان در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی اخبار شیروان پیرامون وضعیت سلامت تنها مصدوم این حادثه گفته است: علائم حیاتی و هوشیاری نفر پنجمی که از این حادثه جان سالم به در برده رضایت بخش است و مصدوم دچار شکستگی‌های هر دو دست، پا و قفسه سینه است که برای انجام عکسبرداری سیتی اسکن و انجام عمل‌های جراحی به بیمارستان بجنورد انتقال داده شده است.

اطلاعات دریافتی نشان می‌دهند، برجی که حادثه در آن روی داده تا ارتفاع ۵۰ متری تکمیل شده است و قرار بر این بوده که تا ۱۲۰ متر ارتفاع داشته باشد.

گفته می‌شود این نیروگاه در حال تکمیل است و شنیده‌ها حکایت از آن دارد که فاز یک این پروژه تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید. کار در ارتفاع بالا و سرعت عمل در اجرای پروژه طبق زمان پیش بینی شده، از جمله مواردی است که می‌تواند در صورت عدم رعایت نکات ایمنی توسط کارفرما و پیمانکار، علت حادثه بوده باشد.

معاون روابط کار اداره کار استان خراسان شمالی درباره علت حادثهٔ کشته شدن ۴ کارگر در نیروگاه برق شیروان گفت: علت حادثه به طور قطعی هنوز مشخص نیست اما حتمالا وجود اشکال در سیستم نگه دارنده سکوهای قالب ریزی می‌تواند یکی از علل حادثه باشد.

منبع:ایلنا

بیست ودوم فروردین ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
***********************

اخباروگزارشات کارگری20فروردین1394

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:محکومیت کارگران نقش برآب زدن است!

- بازداشت نظام صادقی از اعضای کمیته هماهنگی در سنندج

- تجمع کارگران کارخانه فولادآذربایجان و گیربکس سازی میانه مقابل دفتریکی ازنمایندگان مجلس

-۱۵۰ کارگر قراردادی کارخانه ذوب آهن اردبیل در سال جدید بیکار شدند

- تجمع اعتراضی پذیرفته‌ شدگان آزمون خرداد 91 استانداري ها مقابل بنیاد شهید خوزستان

- نرخ بیکاری معلولان به 40درصد رسیده است

- شماره هفتم نشریه علیه بیکاری منتشرشد!

- مرگ 4 کارگر در نیروگاه برق شیروان

- کشته وزخمی شدن2کارگردر آبپخش برازجان

- تظاهرات بیش از300هزارفرانسوی علیه سیاست های ریاضت اقتصادی

- لغو صدها پرواز در دومین روز اعتصاب کارکنان برج مراقبت در فرانسه

- آغاز محاکمه مقصران فاجعه معدنی سوما پس از ۱۱ ماه

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:محکومیت کارگران نقش برآب زدن است!

در حالی که حقوق کارگران طبق اخبار رسمی کشور چندین برابر زیر خط فقر است و کارگران مجبورند برای ادامه زندگی و حفظ سفره ناچیز خود رنج و مشقت بیشتری را به دوش کشند و همزمان با گسترش فاصله طبقاتی در کشور شاهد اختلاس های چند هزار میلیادری می باشیم و فقر و فساد همچنان نفس مردمان زحمت کش و تهی دست را بریده است و گرانی و فقر بیکاری هر روز در حال سبقت از یکدیگرندو نبود امنیت شغلی برای کارگران روزگار را بر آنان سخت و سخت تر می کند و اما کارفرمایان از این آشفته بازار سو استفاده کرده و حداقل های حقوق کارگری را زیر پا گذاشته و دستمزد کارگران را حتی تا سالها هنوز نپرداخته اند .از طرفی هم وقتی این کارگران دست به دادخواهی واعتراض و به ناچاراعتصاب می زنند با احکام ناعادلانه اخراج و بیکاری ،زندان و شلاق روبرو می شوند ،این احکام از سوی مراکز قضایی علیه کارگران نه تنهاباعث رشد فقر و فساد و نابرابری های اجتماعی است بلکه از نظر هر انسان آزاده ای در دنیا مردود و محکوم است و جزء تصویر نامطلوب از دستگاه حاکمیتی دستاوردی دیگر نخواهد داشت . برخورد و صدور احکام ظالمانه با کارگران معدن چادر ملو و پتروشیمی رازی نمونه ای از این رفتارضد کارگری علیه کارگران حق طلب است. سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن محکوم کردن احکام زندان و شلاق برای کارگران معدن چادر ملو هر گونه سرکوب علیه منافع کارگران را به هر شکلی محکوم می کند و یاد آور می شود که اخراج و بیکاری و صدور احکام زندان و شلاق هرگز نمی تواند فریاد حق طلبی کارگران معترض را خاموش کند و اعتراض و اعتصاب و آزادی ایجاد تشکیلات کارگری مستقل وسندیکایی رابرای رسیدن به مطالبات کارگران حق مسلم آنها می داند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

فروردین ۹۴

بازداشت نظام صادقی از اعضای کمیته هماهنگی در سنندج

به گزارش رسیده روز چهارشنبه 19 فروردین نظام صادقی فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در شهر سنندج دستگیر شد.

بنا به این گزارش نامبرده در ساعت سه و چهل دقیقه بعد ظهر در میدان فیض آباد شهر سنندج هنگامی که به همراه همسرش در حال سوار شدن به اتوبوسی که عازم شهر سقز بود دستگیر شد. مامورین لباس شخصی هنگام ورود این فعال کارگری به داخل اتوبوس نام وی را پرسیده و بلافاصله در جلوی چشم همسرش و مسافران به وی دستبند زدند. هنوز خبری از علت بازداشت این فعال کارگری در دست نیست.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن بازداشت نظام صادقی، خواهان آزادی فوری این فعال کارگری و همچنین دیگر کارگران و زندانیان سیاسی دربند می باشد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

20 فروردین 1394

تجمع کارگران کارخانه فولادآذربایجان و گیربکس سازی میانه مقابل دفتریکی ازنمایندگان مجلس

به گزارش20فروردین میانا،صبح امروزصدها تن ازکارگران وکارکنان فولادآذربایجان درراستای پرداخت نشدن حقوق ومطالباتشان درمقابل دفترمحمدعلی مددی یکی ازنمایندگان مجلس تجمع کردند.

همچنین تعدادی ازکارگران گیربکس سازی میانه نیزدراین تجمع اعتراضی شرکت داشتند.

براساس این گزارش، کارخانه گیربکس سازی میانرو توانایی تولید ۴۰۰ گیربکس در روز را دارد که با تولید وانت جدید ایران خودرو به جای وانت پیکان به علت پایین بودن میزان این خودرو (۳۰ عدد در روز) خط تولید کارخانه عملا دچار رکود شده است.

درهمین رابطه:

*کارگران گیربکس سازی میانه هم درآستانه بیکاری قرارگرفتند!

بعد از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان در شهرستان میانه به بخش خصوصی و اعتراض کارکنان و بیکاری طیف عظیمی از کارگران این مجموعه و در تعلیق ماندن دو فاز در حال احداث این کارخانه، اکنون دومین قطب صنعتی میانه یعنی شرکت گیربکس سازی میانرو زیر نظر شرکت نیرو محرکه نیز در معرض رکود و اخراج کارگران قرار گرفته است.

به گزارش 20اسفند میانا ، مدیر عامل شرکت گیربکس سازی میانرو اظهار کرد: پی.یو.وان محصول جدید ایران خودروی تبریز که دیروز با حضور مسئولان کشوری افتتاح ورونمایی شد . طبق توافق با مدیریت شرکت نیرو محرکه و مساعدت مسئولین امر مقرر شده بود گیربکس این خودرو در میانه تولید و برای مونتاژ به کارخانه مربوطه ارسال گردد ولی متاسفانه بر خلاف وعده مسئولین، این وعده محقق نشد و نیرومحرکه ساخت گیربکس را به میانه واگذار نکرد.

علی اصغر چیذری ادامه داد: این درحالی است که ما برای راه اندازی این خط تولید تعداد زیادی دستگاه خریداری کرده و تعدادی نیرو جذب کرده بودیم.

وی گفت: تعدادی از نیرو های این مجموعه که برای این امر جذب شده بودند از ماه آینده به صورت تعلیق در خواهند آمد تا در مجموعه تصمیم های نهایی گرفته شود.

لازم به ذکر است قرارداد کارگران این مجموعه طی هفته های آتی به اتمام خواهد رسید و در صورت محقق نشدن تولید خط گیربکس پی. یو. وان عده ای از کارگران این مجموعه صنعتی نیز در آستانه عید با مشکل بیکاری مواجه خواهند شد.

یادآوری: شرکت میانرو در سال ۱۳۸۳جهت ساخت قطعات انواع گیربکس با نام شرکت تولیدی قطعات گیربکس میانرو شروع به کار کرد.

این کارخانه با ۲۰ دستگاه ماشین تراش CNC مدل امکو و تولید سالیانه دو میلیون قطعه آغاز به کار کردو سپس با افزایش ماشین تولید خود را تا مرز یه میلیون و ۲۰۰هزار قطعه افزایش داد و در ماه های پایان سال ۱۳۸۹ مقرر گردید مونتاژ گیربکس وانت باردو از ایران خودرو به میانرو منتقل گردد.

بلافاصله اقدام به جذب نیرو از طریق آزمون و مصاحبه شد و ۵۰ نفر نیرو به همین منظور جذب و جهت آموزش های لازم به ایران خودرو و سپس به شرکت صنعتی نیرو محرکه اعزام شدند و از طرفی با شرکت های تخصصی قرار داد انتقال خط، منعقد و سپس تاسیسات و ابزار آلات مورد نیاز تهیه و خط مذکور در تاریخ ۱/۴/۹۰ راه اندازی و پس از طی دوره آزمایشی و تایید یک روز مونتاژخط توسط شرکت های ایران خودرو و ساپکو تولید انبوه آغاز و تا دی ماه بیش از ۶۰ هزار دستگاه گیربکس مونتاژ و به ایران خودرو تبریز منتقل و برروی وانت ها نصب و روانه بازار شد.

و الان نیز میزان نیروی این مجموعه با گذشت سالها به ۳۰۰ نفر افزایش و به ظرفیت چند برابر دست یافته است.

کارخانه گیربکس سازی میانه توانایی تولید ۴۰۰ گیربکس در روز را دارد که با تولید وانت جدید ایران خودرو به جای وانت پیکان به علت پایین بودن میزان این خودرو ( ۳۰ عدد در روز) خط تولید کارخانه میانرو میانه عملا دچار رکود شده است.

*کارگران ازکارمعلق شده کارخانه فولاد آذربایجان ایام نوروزراباتجمع درکارخانه سرمی کنند

http://etehadbinalmelali.com/HTML_2015/19_Farvardin_94.html

۱۵۰ کارگر قراردادی کارخانه ذوب آهن اردبیل در سال جدید بیکار شدند

قرارداد کار ۱۵۰ کارگر قرار دادی و باسابقه کارخانه ذوب اهن اردبیل با ۵ ماه حقوق معوقه در سال ۹۴ تمدید نشد.

به گزارش20فروردین ایلنا،قرارداد کار حدود ۱۵۰ تن از کارگران قرار دادی و باسابقه کارخانه ذوب آهن اردبیل در سال ۹۴ به دلیل عدم نیاز تمدید نشده است و هم اکنون این تعداد کارگر فقط تواسته‌اند برای پیگیری این موضوع و دریافت مطالبات مزدی معوقه خود به اداره کار اردبیل شکایت کنند.

کارگران کارخانه «ذوب آهن اردبیل» در تشریح جزئیات مشکلاتشان می‌گویند کارفرما اردیبهشت ماه سال گذشته به بهانه اینکه تولید در این واحد صنعتی توجیه اقتصادی ندارد با متوقف کردن تولیدات این کارخانه ۱۹۰ کارگر شاغل در آن را بلاتکلیف کرد، به همین دلیل طی یکسال گذشته کارگران این کارخانه برای پیگیری این موضوع تجمعات گسترده‌ای را در سطح استان و شهرستان مقابل ساختمانهای اداره کار، فرمانداری و استانداری انجام دادند اما نتیجه‌ای حاصل نشده است.

به گفته آنان در حال حاضر تنها حدود ۲۵ کارگر رسمی و ۱۵ کارگر نگهبان در کارخانه حاضر می‌شوند که حقوقشان پرداخت می‌شود. اما در سال جدید (۹۴) کارگران قرار دادی انتظار بازگشت به کار و از سر گیری فعالیت مجدد کارخانه را داشتند که نه تنها فعالیت کارخانه از سر گرفته نشد بلکه ۱۵۰ کارگر با حکم عدم نیاز کارفرما روبرو شدند.

کارگران همچنین درباره مطالبات معوقه‌شان گفتند: کارفرما در حالی یک روز پیش از آغاز سال نو به هر کارگر مبلغ یک میلیون تومان علی الحساب پرداخت کرده است که کارگران ۱۰ ماه حقوق معوقه در ماهای اردیبهشت، خرداد، مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر، دی، بهمن و اسفند به همراه حق عیدی سال ۹۲ و ۹۳ را از کارفرما طلب دارند.

بنا به گفته کارگران؛ میزان مطالبات هر یک از کارگران به بیش از ۲۰ میلیون تومان رسیده است. در این بین کارفرما تلاش می‌کند همه کارگران قرار دادی کارخانه را با سوابق ۱۱ تا ۱۲ سال‌کار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار اردبیل معرفی کند اما کارگران با این طرح کارفرما مخالفند و خواستار بازگشت به کار هستند.

تجمع اعتراضی پذیرفته‌ شدگان آزمون خرداد 91 استانداري ها مقابل بنیاد شهید خوزستان

به گزارش 19فروردین هما خوزستان،تجمع اعتراضی پذیرفته‌ شدگان آزمون خرداد 91 استانداري ها در اداره بنیاد شهید خوزستان به دلیل لغو استخدام پس از سه سال انتظار و علیرغم طی نمودن کلیه مراحل قانونی استخدام روز 19فروردین برگزار گردید.

نرخ بیکاری معلولان به 40درصد رسیده است

رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران، ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر نرخ بیکاری در بین معلولان به 40درصد رسیده است، گفت: برای رفع مشکلات و موانع معلولان باید بودجه و اختیارات سازمان بهزیستی افزایش یابد.

به گزارش20فروردین فارس، وی گفت: هم‌اکنون 3میلیون معلول در کشور وجود دارند که از این تعداد تنها 270هزار نفر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و از مستمری ماهیانه 52هزار تومانی که معادل پول یک کیلو و نیم گوشت است استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه دولت از اجرای هدفمندی یارانه‌ها ثروت عظیمی را به دست می‌آورد، گفت:‌ مسئولان دولتی می‌توانند با یک برنامه دقیق و مدون چاله‌های اقتصادی معلولان و مشکلات آنها را برطرف کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر مرکزی تحت عنوان مرکز جامع توانبخشی در کشور فعالیت نمی‌کند، گفت:‌ برای رفع مشکلات معلولان در بخش‌های مختلف نیازمند به راه‌اندازی مرکز جامع توانبخشی هستیم چرا که هزینه‌های توانبخشی بار سنگینی را به دوش معلولان انداخته است.

وی اضافه کرد: تمامی دستگاه‌ها موظف هستند قانون حمایت حقوق معلولان را که مصوبه مجلس شورای اسلامی است رعایت و انجام دهند که متأسفانه به دلیل اینکه بهزیستی قدرت کافی را برای مجاب کردن دستگاه‌ها جهت اجرا شدن این قانون را ندارد بخش قابل توجهی از این قانون به فراموشی سپرده شده است.

رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران، گفت: یکی دیگر از مشکلات معلولان بالا بودن نرخ بیکاری بین این افراد است که نرخ بیکاری در بین معلولان حدود 40درصد است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مستمری معلولان طبق قانون باید یک سوم حقوق کارگران باشد، گفت: انجمن جامعه حمایت از حقوق معلولان پیشنهاد داده که به جای مستمری به معلولان کارت هوشمند داده شود تا آنها بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند.

شماره هفتم نشریه علیه بیکاری منتشرشد!

این شماره نشریه علیه بیکاری اساسا به بررسی انتقادی آمار منتشر شده اداره آمار ایران درباره وضعیت نیروی کار ایران در سال 1392 اختصاص دارد.

رئوس مندرجات این شماره:

در انتظار اسپارتاکوس – بجای مقدمه

زنان زنده بگور کارگر در ایران

زنده باد دیوانگی، زنده باد سی ساعت کار هفتگی!

بیمه بیکاری فقط با زور!

کارگر ایرانی، هم گرگ و هم بره!

طنز: اندر وصف بورژوای ما!

طنز: دعای بیمه بیکاری

http://a-bikari.com/

مرگ 4 کارگر در نیروگاه برق شیروان

معاون سیاسی، اجتماعی فرماندار شیروان از مرگ چهار تن از کارگران نیروگاه برق سیکل ترکیبی این شهرستان خراسان شمالی در بعد از ظهر روز پنجشنبه خبر داد.

به گزارش20فروردین ایرنا،محمد عوض زاده عصر پنجشنبه اظهار کرد: این حادثه حدود ساعت 14 امروز زمانی روی داد که کارگران سرگرم کار بر روی قسمت برج خنک کننده نیروگاه که ارتفاع آن به 50 متر می رسد، بودند.

وی افزود: ظاهرا هنگامی که حدود 40 کارگر مشغول جابه جایی قالب های بدنه بتن ریزی بودند، چند تن از آنان سقوط می کنند که چهار تن جان باخته و یک نفر دیگر نیز مصدوم شده که به بیمارستان خمینی شیروان منتقل شده است.

وی گفت: دو نفر از جان باختگان این حادثه شیروانی و دو تن دیگر غیربومی هستند.

عوض زاده با بیان اینکه علت بروز این حادثه هنوز نامشخص و در دست بررسی است افزود: نماینده پیمانکار تا روشن شدن علت بروز حادثه بازداشت و کار در این نیروگاه موقتا تعطیل شده است.

نیروگاه در دست تکمیل سیکل ترکیبی شیروان در 10 کیلومتری جنوب شرقی شیروان واقع است و فاز نخست آن در آستانه بهره برداری است.

مرکز شهرستان 157 هزار نفری شیروان در 60 کیلومتری شرق بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی قرار دارد.

کشته وزخمی شدن2کارگردر آبپخش برازجان

اتحادجنوب طی گزارشی بتاریخ19فروردین ازکشته وزخمی شدن 2کارگردرحین کاربدنبال سقوط بالابر،خبرداد.

براساس این گزارش،این کارگران که مشغول کار در یک ساختمان در حال ساخت در محله بهرام آباد آبپخش بودند، در حین کار دچار حادثه می شوند.

آنان با کمک یک بالابر، به طبقه دوم یک ساختمان در حال ساخت منتقل می شدند که بر اثر غیر استاندارد بودن بالابر، از بالا سقوط می کنند.

متأسفانه در اثر این سقوط، جمجمه یکی از کارگران خرد می شود و در دم جان می دهد.

کارگر دوم نیز به شدت زخمی می شود و جهت مداوا به درمانگاه آبپخش و بعد از آن بیمارستان شهید گنجی برازجان منتقل می گردد.

تظاهرات بیش از300هزارفرانسوی علیه سیاست های ریاضت اقتصادی

اخباروگزارشات کارگری-9آوریل2015:به گزارش9آوریل سندیکای ث.ژ.ت،بدنبال فراخوان 4سندیکای فرانسوی ث.ژ.ت،اف.او،اف.اس.یو و سولیدربیش از300000کارکنان بخش دولتی وخصوصی،بازنشستگان،بیکاران وجوانان در86تجمع وتظاهرات درسراسرفرانسه علیه سیاست های ریاضت اقتصادی شرکت کردند.

درتظاهرات پاریس بمثابه اقدام اعتراضی مرکزی 120000نفرشرکت کردند.همچنین درمارسی 45000،دربوردو10000،نانسی ونیم5000نفرو....درتظاهرات خیابانی امروزحضور داشتند.

تظاهرات خیابانی وتجمعات اعتراضی امروزبا اعتصاب سراسری وگسترده همراه بود.

تجمعات،تظاهرات واعتصابات امروزبرای افزایش دستمزد،مستمری بازنشستگان،برای کار،شرایط کاری بهتر،تامین اجتماعی،دفاع ازخدمات عمومی – دولتی وعلیه تمامی سیاست های ریاضت اقتصادی دولت ازجمله تغییراتی درقانون کار بنفع کارفرمایان،برپاشد.

استقبال گسترده ازاعتصاب وتظاهرات سراسری امروزبرنامه ریزی برای برگزاری هرچه گسترده تر تظاهرات اول ماه مه امسال را گوشزد می کند.

لغو صدها پرواز در دومین روز اعتصاب کارکنان برج مراقبت در فرانسه

صدها پرواز در دومین روز از اعتصاب کارکنان برج مراقبت فرودگاههای فرانسه لغو شدند.

به گزارش9آوریل یورونیوز،بنا بر اعلام هواپیمایی ایرفرانس، اگرچه این شرکت انجام پرواز در مسافتهای طولانی و بین قاره ای را متعهد شده اما این اعتصاب اختلال بسیار شدیدی در دیگر برنامه های پرواز ایجاد کرده و نیمی از پروازهای مسافتهای کوتاه و متوسط لغو شده اند.

به دلیل این اعتصاب، تنها در روز پنجشنبه بیش از ۲۰۰ پرواز شرکت هواپیمایی ارزان قیمت ایزی جت و ۲۵۰ پرواز شرکت هواپیمایی رایان ایر لغو شدند.

اعتصاب کنندگان خواهان مذاکره برای بهبود شرایط کار و عدم تغییر قانون مربوط به سن بازنشستگی هستند.

آغاز محاکمه مقصران فاجعه معدنی سوما پس از ۱۱ ماه

محاکمه مقصران فاجعه معدن زغال سنگ سومای ترکیه که در ماه مه سال 2014 اتفاق افتاد و 301 کشته و تعدادی مجروح بر جای گذاشت، پس از گذشت 11 ماه پس از این تراژدی برگزار می شود.

به گزارش20فروردین ماین نیوز، وقوع آتش سوزی در این معدن اکسیژن هوا را به سرعت گرفت و باعث شد صدها معدنچی بر اثر استنشاق مونوکسیدکربن جانشان را از دست دهند.

نخستین جلسه محاکمه 85 متهم این پرونده در شهر مانیسا برگزار خواهد شد. هشت نفر از متهمان از جمله مدیرعامل شرکت سوما ماینینگ که در حال حاضر در بازداشت بسر می برند به دلایل امنیتی در دادگاه حضور نخواهند داشت و از طریق سیستم صوتی و تصویری به بیان اظهاراتشان خواهند پرداخت.

دادستانهای ترکیه بدنبال محکوم کردن رییس هیات مدیره سوما هولدینگ بورد و هفت مقام ارشد دیگر به قتل درجه یک هستند و برای هشت کارمند دیگر این شرکت مجازات زندان از 32 ماه تا 20 سال را به اتهام آدم کشی و قصور عمدی درخواست کرده اند.

بیستم فروردین ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
**********

خباروگزارشات کارگری19فروردین1394

- سریال اخراج کارگران معترض: اخراج ۲۲ کارگرمعترض کارخانه تبریز کف!

- کارگران معترض اخراجی معدن کوشک بافق به بیمه بیکاری هم معرفی نمی شوند

- یوسف آبخرابات برای ۵ روز به ‌مرخصی درمانی آمد

- تجمع کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند در برابر ساختمان وزارت کار

- نامه سرگشاده کارگران بلاتکلیف کارخانه فولادآذربایجان به وزیراقتصاد

- اخراج بیش از 300 نفر از کارگران شرکت های هواپیمایی ماهان و آسمان

- عدم پرداخت 3ماه حقوق و2سال عیدی وپاداش 300کارگر کارخانه الگانت سمنان

- پرداخت حقوق ماهیانه ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزارتومانی به کارگران!

- اظهارات ضدونقیض مسئولان وادامه بلاتکلیفی کارگران بیکارشده کارخانه پتروشیمی هگمتانه!

- چرایی اعتراض معلمان به احکام حقوقی، طرح رتبه‌بندی و عملکرد صدا و سیما

- اعتراضات شدید کارگران برزیل به طرح جدید قوانین کار در این کشور

- اعتصاب کارمندان برج های مراقبت سفرهای هوایی در فرانسه برای افزایش دستمزد ودراعتراض به افزایش سن بازنشستگی!

سریال اخراج کارگران معترض: اخراج ۲۲ کارگرمعترض کارخانه تبریز کف!

لغو موقت اخراج ۲۲ کارگرمعترض کارخانه تبریز کف پس از تجمع حمایتی همکارانشان در محوطه کارخانه

۲۲ کارگرکارخانه تبریز کف که حداقل ۴ تن از آن‌ها رسمی [قرارداد دائمی] هستند روز یکشنبه (۱۶ فروردین) از طریق کارگزینی از اخراج‌ خود با خبر شدند.

کارگران کارخانه تبریز کف همان روز در اعتراض به این اخراج‌ها در محوطه کارخانه تجمع کردند که این تجمع حمایتی-اعتراضی به لغو موقت اخراج این ۲۲ کارگر منجر شد.

به گزارش19فروردین ایلنا،کارگران می‌گویند کارفرما به قصد «زهر چشم» گرفتن از کارگرانی که در ماه‌های پایانی سال گذشته در تجمعات اعتراضی مقابل فرمانداری و در محوطه کارخانه شرکت می‌کردند این ۲۲ کارگر را اخراج کرده است.

نماینده کارگران در این باره گفته «این ۲۲ کارگر برای تحقق مطالباتشان در تجمعات پیش از عید شرکت می‌کردند و چنانچه بخواهند آن‌ها را اخراج کند باید هر ۲۱۰ کارگر کارخانه را اخراج کنند».

اما«هوشنگ فاخر»، مدیرعامل تبریز کف گفته این کارگران را به دلیل کارکرد نامطلوب هنگام تولید اخراج کرده است!؟

فاخر در عین حال گفته «من نمی‌توانستم به این کارگران حقوق اضافی پرداخت کنم و نمی‌خواستم قراردادشان را تمدید کنم. البته در حال حاضر گفته‌ام چند روز دیگر به طور موقت در کارخانه باشند تا ببینم عملکردشان بهتر می‌شود یا نه».

او در ادامه دلیل اخراج ۴ کارگر رسمی تبریز کف را «توهین به مدیر داخلی کارخانه» و «انجام حرکات ناشایست» اعلام کرده است؟!

مدیرعامل تبریز کف در بخشی دیگر از صحبت‌هایش گفته «حرکات کارگران در سه سال گذشته هزینه‌های هنگفتی برای کارخانه داشته است و ادامه کار اینگونه نمی‌شود و باید کارخانه را ساماندهی کنیم که این به نفع کارگران خوب؟ است. همیشه یک عده کارگر بیخود(بخوان معترض) مانع کار کارگران خوب! هستند».

کارگران تبریز کف سال گذشته در اعتراض به تعویق ۶ ماه حقوق بار‌ها مقابل فرمانداری یا در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند. بسیاری از کارگران تبریز کف علاوه حقوق عقب افتاده، مبلغی بین ۱۰ تا ۱۶ میلیون تومان را از سال‌های دورتر طلبکارند.

کارفرما در روزهای پایانی سال گذشته مبلغی بالغ بر یک و نیم میلیون تومان را به کارگران پرداخت کرد. این در حالی است که او وعده داده بود بین ۴ تا ۵ میلیون تومان از مطالبات کارگران را تا پایان همان سال پرداخت کند.

گفتنی است از نزدیک به ۲۱۰ کارگر کارخانه کاشی سازی تبریز کف، ۱۲۰ کارگر رسمی و سایرین با قراردادهای موقت یک یا سه ماهه در این کارخانه کار می‌کنند.

کارگران معترض اخراجی معدن کوشک بافق به بیمه بیکاری هم معرفی نمی شوند

با گذشت چند هفته از اخراج ۱۷ کارگر معدن کوشک، این کارگران هنوز به بیمه بیکاری معرفی نشده‌اند.

به گزارش 19فروردین ایلنا، ۱۷ کارگر معدن کوشک بافق که در پایان بهمن ماه پارسال به دلیل شرکت فعال در اعتراضات برای احقاق حقوق حقه شان اخراج شده بودند علی رغم پیگیری‌هایی که انجام داده‌اند هنوز به بیمهٔ بیکاری معرفی نشده‌اند.

یکی از کارگران اخراجی پیش از این گفته بود زمانی که به فرمانداری و اداره کار مراجعه کرده‌ است مقامات محلی به او توصیه کرده‌اند که خود را به بیمه بیکاری معرفی کند.

وی صبح امروز چهارشنبه ۱۹ فروردین ماه درباره پیگیری‌های انجام شده برای معرفی به بیمهٔ بیکاری گفت: علی رغم گذشت چندین هفته از اخراجمان هنوز اقدامی از سوی اداره کار جهت معرفی به بیمهٔ بیکاری صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: علی رغم اینکه رییس اداره کار بافق وعده داده بود تا ۸ فروردین این مسئله پیگیری شود اما وقتی روز هشتم فروردین ماه به اداره کار مراجعه کردیم هیچکس پاسخگوی ما نبود. پس از آن به ما گفتند بروید و روز ۱۶ فروردین مراجعه کنید که متاسفانه در مراجعه مجدد هم متصدی مربوطه در مرخصی بود و کسی به کار ما رسیدگی نکرد.

به گفتهٔ این کارگر یک نفر از ۱۷ کارگر اخراجی که در واحد خدمات کار می‌کرد به کار بازگشته است و به صورت روزمزد مشغول به کار است اما وضعیت ۱۶ نفر دیگر هنوز مشخص نیست.

وی همچنین اضافه کرد: علی رغم اینکه ریس اداره کار بافق هم نسبت به بازگشت به کار مجدد کارگران خوشبین است اما طبق شنیده‌های ما مدیریت معدن چندان با این مسئله موافق نیست و مشخص نیست در ادامه آیا تصمیم گیری دیگر می‌شود یا خیر.

گفتنی است پس از اعتصاب ۴۰۰ کارگر در اعتراض به اخراج ۱۷ کارگر این معدن که از تاریخ ۲ اسفند آغاز شد، کارگران اخراجی به همراه سایر کارگران با وساطت فرمانداری در روز ۱۰ اسفند به کار بازگشتند اما دیری نپایید که مجددا اصرار کارفرما بر اخراج این ۱۷ نفر نتیجه داد و این کارگران برای دومین بار اخراج شدند.

لازم به یادآوری است که اجرایی نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، بی‌توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت نشدن حق سختی کار و حق پله و تونل، عدم پرداخت حق جذب سرب و هزینه‌های غذایی، افزایش پیدا نکردن مدت قراردادهای منعقده و موارد دیگر از جمله دلایل اعتراض کارگران معدن کوشک بافق است. کارگران علی رغم پیگیری‌های بسیاری که از طریق اداره کار شهرستان و استان، فرمانداری و سایر نهادهای مربوطه انجام داده‌اند هنوز به نتیجهٔ مطلوب نرسیده‌اند. این کارگران در مرحلهٔ اول اعتراضاتشان که در آذر ماه برگزار شد و با اعتصاب ۵ روزه همراه بود در نامه‌ای به دو وزیر صنعت و معدن و وزیر کار، خواستار رسیدگی به مطالباتشان شده بودند.

شایان ذکر است معدن کوشک بافق یک معدن با مالکیت خصوصی است که توسط شرکت معدن بافق (سهامی عام) اداره می‌شود و با بیش از ۳۵۰ کارگر در در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شرق یزد و ۴۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق واقع شده است.

اطلاعیه شماره ۴۰ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

یوسف آبخرابات برای ۵ روز به ‌مرخصی درمانی آمد

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

همانگونه که مطلع هستید یوسف آبخرابات فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری که در زندان مهاباد مشغول گذراندن حکم ضدّ کارگری ۲ سال زندان بود مدت‌ها از ناحیه چشم رنج می‌برد و پزشک معالج یوسف سال گذشته اعلام کرده بود که یوسف باید خارج از زندان تحت مداوا قرار گیرد ، از همین رو و با پیگیری خانواده یوسف و مراجعه مکرر آنها به دادستانی بعد از مدت‌ها با ‌مرخصی درمانی یوسف موافقت شد و امروز چهار شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۴ بعد از ظهر یوسف برای ۵ روز به ‌مرخصی پزشکی‌ آمد.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکوم کردن ادامه بازداشت و زندان دیگر کارگران و فعالین کارگری زندانی خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی‌ کارگران و فالین کارگری زندانی است .

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :

09182842451

komitedefaa@gmail.com

http://komitedemahabad.blogfa.com/

نوزدهم فروردین ۱۳۹۴

تجمع کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند در برابر ساختمان وزارت کار

شماری از کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت شغلی‌شان می‌خوانند، صبح امروز (۱۹ فروردین) با سفر به تهران در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند.

به گزارش19فروردین ایلنا،کارگران حاضر در تجمع امروز که تعدادشان ۵۰ نفر گزارش شده، در تشریح جزئیات مشکلاتشان گفتند: ۸۰ نفر از کارگران دائمی کارخانه «فولاد سازان فرآیند» در شهرستان ملارد که با اقدام ناگهانی کارفرما در روز ۲۵ فروردین ماه سال ۹۳ به شیوه‌ای که آنان توهین‌آمیز می‌خواندند اخراج شده بودند، با وجود شکایت در اداره کار و دریافت حکم بازگشت به کار و توقیف اموال، پس از گذشت حدودا یکسال بدون حقوق همچنان بلاتکلیفند. به همین دلیل صبح امروز جمعی از این کارگران به تهران آمده و با تجمع مقابل ساختمان وزارت کار از مسئولان این وزارت خانه خواستند به مطالباتشان رسیدگی شود.

به گفته کارگران معترض، کارفرمای کارخانه فولاد سازان فرآیند برای رهایی از کارگران رسمی کارخانه و پرداخت نکردن مطالبات معوقه‌شان، در روز ۲۵ فروردین ماه سال گذشته درهای کارخانه را به روی کارگران رسمی و قرار دادی بسته است.

کارگران فولاد سازان فرآیند گفتند همزمان با پرداخت نشدن حقوق، بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز پرداخت نشده است و دفترچه‌های درمانی کارگران و خانواده‌هایشان فاقد اعتبار شده است.

یکی از کارگران حاضر در این تجمع با اشاره به وضعیت شغلی نامعلومشان گفت کارفرما به هیچ یک از دستورات مقامات دولتی برای روشن شدن وضعیت ما توجهی ندارد و کارگران اخراجی را بلاتکلیف نگه داشته است.

این کارگر معترض در ادامه گفت: بعد از تحمل یکسال بی‌پولی در نتیجه اخراج اجباری کارفرما، هنوز مقرری بیمه بیکاریمان به دلیل معوقات بیمه‌ای کارفرما به تامین اجتماعی برقرار نشده است. این درحالیست که این واحد تولید کننده انواع تجهیزات پالایشگاهی با استخدام نیروهای جدید فعالیت تولیدی خود را از سر گرفته و وضعیت خوبی دارد.

او در خاتمه تاکید کرد: اجتماع اعتراضی امروزمان در حالی حوالی ساعت ۱۲ ظهر خاتمه یافت که مسئولان این وزارت خانه برای بررسی این موضوع از کارگران احکام صادره اداره کار و سایر مستندات مراجع قضایی دیگر را خواسته‌اند که قرار است روز شنبه (۲۲ فروردین) تحویل داده شود.

نامه سرگشاده کارگران بلاتکلیف کارخانه فولادآذربایجان به وزیراقتصاد

بنابه گزارش منابع محلی،کارگران کارخانه فولادآذربایجان طی نامه ای سرگشاده بتاریخ 18فروردین خطاب به وزیراقتصاد،ضمن برشمردن عملکرد خریداران کارخانه و طرح مشکلات خود مبنی بربرنامه ریزی برای اخراج573کارگررسمی وپیمانی این کارخانه،عدم پرداخت بموقع حقوق وعیدی کارگران،حذف مزایای بن کارگری،وعده غذا و.......خواهان لغو واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی شدند.

کارگران طی این نامه سرگشاده با اعلام اینکه که کاردبه استخوان رسیده اتمام حجت کردند ودست زدن به اعتراض وبرپایی تجمعات را برای دستیابی به مطالباتشان راحق خود دانستند.

درهمین رابطه:

کارگران ازکارمعلق شده کارخانه فولاد آذربایجان ایام نوروزراباتجمع درکارخانه سرمی کنند

بنابه گزارش منابع محلی،کارگران ازکارمعلق شده کارخانه فولاد آذربایجان درایام نوروز هرروز برای روشن شدن وضعیتشان جهت بازگشت بکارودریافت حقوق ومطالبات عقب افتاده خود،درکارخانه تجمع می کنند.

حقوق ومطالبات کارگران کارخانه فولاد آذربایجان ازبهمن ماه93تاکنون پرداخت نشده است.

کارخانه فولاد آذربایجان در ۲۶ اردیبهشت سال ۹۳ توسط گروه مالی بانک ملت و یک شخص حقیقی خریداری شد، کارخانه فولاد میانه حدود ۵۷۳ کارگر دارد که از این تعداد حدود ۲۴۱ کارگر رسمی و حدود ۳۳۲ نفر کارگر قرارداد موقت هستند.

درقرارداد سازمان خصوصی سازی با خریداران تنها بر حفظ ۲۴۱ نفر کارکنان رسمی این مجموعه تاکید شده است.

۳۲ نفر از کارگران قراردادموقت کارخانه فولاد آذربایجان در آذر ماه سال 93با بهانه به کارگیری آنان در فاز ۲ (احیا) بدون دریافت حقوق و حق بیمه و با وعده بکارگیری مجدد در سال آینده از کار اخراج و از ورود آنان به کارخانه ممانعت به عمل آمد.

در ۲۷ بهمن سال گذشته نماینده خریداران کارخانه با اعلام شفاهی این موضوع که قرار داد ۳۰۰ نفر دیگر از کارگران این مجموعه از اسفند ماه سال جاری دیگر تمدید نخواهد شد، ضمن تاکید دوباره بر قرار داد منعقد شده و مسئولیت این شرکت تنها در قبال ۲۴۱ کارگررسمی، تمامی توافقات حاصله و مصوبات شورای تامین شهرستان مبنی بر حفظ اشتغال تمامی نیروهای این مجموعه را نقض و زیر سوال برد.

خریداران کارخانه با تاکید بر قرارداد منعقد شده این مجموعه صنعتی با سازمان خصوصی سازی همچنان بر ۲۴۱ نفر قید شده در این قرار داد پافشاری داشته و طی ماه های اخیر با اعلام شفاهی به تعداد ۳۰۰ نفر دیگر از کارگران بر تمدید نشدن قرار داد آنان سخن به میان آورده اند.

کارخانه فولاد آذربایجان به عنوان بزرگترین کارخانه فولاد شمال غرب کشور و تنها کارخانه تولید فولاد در آذربایجان شرقی به سال ۱۳۸۰ در زمینی به مساحت ۴۶ هکتار در سه کیلومتری جنوب شرق شهر میانه احداث شده است.

توقف تولید درکارخانه فولاد میانه پس ازواگذاری به بخش خصوصی،بلاتکلیفی شغلی کارگران وعدم پرداخت حقوق،عیدی ومطالباتشان!

پرداخت نشدن معوقات کارگران و بلاتکلیفی شغلی صدها نفر از کارگران کارخانه فولادمیانه آن‌هم در نزدیکی سال نو منجر به کلافه شدن و اعتراض آنها در محل کارخانه شده است.

به گزارش 22اسفند میانا، در حالی که اسفند متورم ۹۳ از نیمه گذشته است و اقشار مختلف مردم در پی خرید سال نو و ورود موفق و خوش‌یمن به فصلی تازه هستند، اما کارگران فولاد میانه نه‌ تنها امیدی به گرفتن عیدی ندارند، بلکه هنوز مشخص نیست که آیا معوقات‌شان پرداخت می‌شود یا خیر.

در حال حاضر روند مدیریتی کارخانه فولاد نیز بلاتکلیف باقی مانده و کارگران هر روز با حضور در محل کارخانه ای که هیچ گونه تولیدی ندارد از شرایط به وجود آمده در آستانه عید که می توانست بهترین زمان تولید و سود دهی باشد گلایه مند هستند.

در حال حاضر کارگران بدون اینکه مشغول هیچ گونه فعالیت باشند، صرفاً به خاطر حضور فیزیکی در کارخانه همه روزه در محل مسجد این مجموعه صنعتی دور هم جمع می شوند.

۲۴۱ کارگر رسمی و ۳۳۰ کارگر پیمانی در کارخانه فولاد آذربایجان که در شهرستان میانه واقع شده است مشغول به کارند. این کارخانه علی رغم نگرانی ‌های کارگران در پایان آذر ماه به بخش خصوصی واگذار شده است.

از زمان واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی تعداد ۳۳۰ نفر از کارگران این مجموعه به حالت معلق از کار درآمده اند و وضعیت فعلی کارخانه به دلیل اختلاف بوجود آمده میان خریداران و سازمان خصوصی سازی این مجموعه به حالت تعطیل کشانده است.

خبرهای رسیده حاکی از این موضوع است که خریداران و مدیرعامل این روزها در محل کارخانه حضور نیافته و این مجموعه صنعتی همچنان بدون قعالیت باقی مانده است.

نماینده کارگران کارخانه فولاد ضمن ابراز تاسف از روند طی شده در شش ماهه گذشته و از زمان شروع بکار بخش خصوصی با بیان این موضوع که ظرفیت اسمی تولید کارخانه فولاد میانه در سال ۵۵۰ هزار تن می باشد، خاطرنشان کرد: متاسفانه آمار تولید شش ماهه آخر کارخانه چیزی در حدود ۶۸ هزار تن بوده است.

وی با اشاره به قرار گرفتن در آستانه سال نو، از پرداخت نشدن حقوق و پاداش کارگران کارخانه فولاد از ابتدای بهمن ماه سال جاری خبر داد و افزود : بلاتکلیف ماندن وضعیت شغلی ۳۳۰ نفر از کارگران و نبود امنیت شغلی و همچنین تاکید و پافشاری خریداران این مجموعه در قبال ۲۴۱ نفر قید شده از قرار داد، همچنان وضعیت معیشت این افراد زیر سوال رفته است.

از این مسائل که بگذریم، بسیاری از ۳۳۰ نفر کارگر این مجموعه صنعتی مستاجر و صاحب خانواده و فرزند هستند و یا قسط خانه و اقساط دیگر را باید پرداخت کنند،که متاسفانه شرایط بوجود آمده باعث گردیده تا این کارگران از بهمن ماه سال جاری معوقات و عیدی خود را هم دریافت ننمایند و جیب خالی به استقبال عید نوروز بروند.

سوای از اینکه مسئولین شهرستان تاکنون چه اقداماتی کرده اند و مشخص شدن نتیجه آن چه مدت به طول می انجامد، و اینکه مسئولین این کارخانه با چه چیزی لج بازی می کنند، واقعیت این است که روزگار زمستانی کارگران اخراج شده کارخانه فولاد میانه مانند شب های بلندش تیره است و بار ضعف مدیریتی کارخانه و روند کند اقدامات انجام گرفته، بر دوش کارگران زحمتکش است و دود بی کفایتی ها به چشم کارگران می رود.

هنوز هم کارگران حتی بارقه امیدی برای بهبود وضعیت خود نمی بینند و از روی ناچاری منتظر نشسته اند و چشم به آینده نه چندان روشن دوخته اند.

خبر رسیده به ایمیل سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران: اخراج بیش از 300 نفر از کارگران شرکت های هواپیمایی ماهان و آسمان

با سلام

ضمن تبریک بمناسبت سال 1394

میخواستم در رابطه با اخراج بیش از 300 نفر از کارگران شرکت های هواپیمایی ماهان و آسمان در آخرین روزهای سال93 اطلاع رسانی نمایید.کارگرانی که درست در شب عید می بایست با دست خالی و باچشمانی نگران به همراه خانواده های خود برسرسفره هفت سین گردهم آیند.شاید شما از این طریق صدای مظلومان جامعه ایی باشیدکه هیچگونه تریبون و یا پشتیبانی برایشان فراهم نیست

باتشکر

عدم پرداخت 3ماه حقوق و2سال عیدی وپاداش 300کارگر کارخانه الگانت سمنان

۳۰۰ کارگر کارخانه الگانت در شهر سمنان در ۳ ماه اخیر دستمزد دریافت نکرده‌اند.

به گزارش19فروردین ایلنا،کارگران کارخانه الگانت گفتند:در ۳ ماهه انتهای سال ۹۳ (دی، بهمن و اسفند) ۳۰۰ نفر از آن‌ها دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند. همچنین هنوز عیدی و پاداش دو سال (۹۲ و ۹۳) به کارگران پرداخت نشده است.

کارخانه الگانت که با سرمایه گذاری مشترک دو کشور ایران وترکیه در شهر سمنان احداث شده و در زمینه تولید انواع پارچه‌های پرده‌ای فعالیت تولیدی دارد. این واحد سالانه دو میلیون مترمربع پارچه پرده‌ای آشپزخانه، پذیرایی، نشیمن و اتاق‌های کودک تولید می‌کند که بخش عمده این محصولات را به کشورهای ترکیه، قزاقستان، ازبکستان و روسیه صادر می‌کند.

پرداخت حقوق ماهیانه ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزارتومانی به کارگران!

در حال حاضر آمار و ارقام دقیقی درباره نحوه پرداخت حقوق و دستمزد در بازار کار ایران وجود ندارد و مشخص نیست به صورت دقیق چند درصد از افراد حداقل بگیر هستند، چه تعدادی بالاتر از حداقل ها و در شرایط مناسب دریافتی قرار دارند و چند درصد از افراد دریافتی هایی حتی به اندازه مصوبات حداقلی شورای عالی کار نیز ندارند.

موارد بسیار زیادی ازکارگران عنوان می کنند میزان دریافتی ماهیانه انها حتی به میزان مصوبات حداقلی شورای عالی کار نیز نیست؛ بنابراین وازدریافت حقوق۱۰۰ماهیانه تا ۲۵۰ هزارتومانی خبرمی دهند.

در برخی صنایع مانند پوشاک، بخش خدمات، کارگاه های کوچک و صنوف؛ تخلفات زیادی در پرداخت حقوق و دستمزد نیروی کار وجود دارد.ازجمله در یک کارگاه در بخش صنوف و واحدهای کوچک کارگران زن از صبح تا عصر تنها با ۲۵۰ هزارتومان حقوق ماهیانه کارمی کنند.

این درحالیست که طبق قانون کارپرداخت کمتر از مصوبات سالیانه شورای عالی کار به کارگران ممنوع و تخلف است و افراد می توانند در اینباره در هیات های حل اختلاف طرح شکایت کنند.

حدود ۴۳ درصد کل اقتصاد کشور در حال حاضر غیررسمی محسوب می شود و از طریق بانک های اطلاعاتی موجود امکان ردیابی و یا شناسایی وضعیت درآمدی این گروه ها وجود ندارد؛ بنابراین در اقتصادی که نیمی از آن در شرایط پنهان مشغول به فعالیت باشد امکان هرگونه تخلف در پرداخت حقوق و دستمزد نیروی کار نیز وجود دارد.

گوشه هایی ازیک گزارش مهربتاریخ19فروردین

اظهارات ضدونقیض مسئولان وادامه بلاتکلیفی کارگران بیکارشده کارخانه پتروشیمی هگمتانه!

روز 15 فروردین سال جاری بیش از ۸۰ نفر از کارگران پتروشیمی هگمتانه در همدان در مقابل کارخانه، اداره کارواستانداری به سبب عدم پرداخت حقوق و تعطیلی واحد پتروشیمی تجمع کردند‌ به طوری‌که می توان گفت پتروشیمی هگمتانه پیش از افتتاح تعطیل شده و تعدیل نیرو داشته است!

ساخت کارخانه پتروشیمی هگمتانه با هدف تولید پودر و گرانول PVC گرید پزشکی از سال 83 در همدان کلید خورد و عملیات اجرایی آن در سال 85 آغاز شد.

این شرکت با مشارکت ۵۷ درصدی بخش خصوصی، ۳۳ درصدی شرکت ملی پتروشیمی ایران و ۱۰ درصدی یک شرکت ایتالیایی در حال ساخت بوده و تاکنون 95 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

در طول سال‌های گذشته هر یک از مسئولان وعده‌های متعددی برای زمان اتمام این پروژه داده‌اند. به عنوان مثال استاندار همدان زمان افتتاح این پروژه را دی ماه 92 و فرماندار وقت همدان در این سال وعده افتتاح پروژه را پایان سال داده بود.

همچنین محمدناصر نیک بخت در تیر سال گذشته در جمع خبرنگاران و در دیدار با معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اعلام کرده بود که پتروشیمی هگمتانه با دستور وزیر نفت و انجام تعهدات شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در ابتدای پاییز به بهره‌برداری می‌رسد.

نیک بخت همچنین در اردیبهشت سال 93 در جمع اعضاء شورای شهر همدان وعده افتتاح واحد پتروشیمی هگمتانه را تا سه ماه دیگر داده بود اما تاکنون این پروژه به سرانجام نرسیده است.

پتروشیمی هگمتانه طبق پیش‌بینی‌های مسئولان این پروژه، قرار بود برای ۲۰۰ نفر بطور مستقیم و 2000 نفر غیرمستقیم شغل ایجاد کند. این درحالیست که در روز 15 فروردین سال جاری بیش از ۸۰ نفر از کارگران پتروشیمی هگمتانه در همدان در مقابل اداره تعاون، کار و امور به سبب عدم پرداخت حقوق و تعطیلی واحد پتروشیمی تجمع کردند‌ به طوری‌که می توان گفت پتروشیمی هگمتانه پیش از افتتاح تعطیل شده و تعدیل نیرو داشته است!

برهمین اساس گفتگویی با معاون برنامه‌ریزی استاندار همدان ترتیب دادیم تا از چند و چون مشکلات این پروژه مطلع شویم.

"خسرو سامری" معاون برنامه‌ریزی استاندار ، با اشاره به مشکلات پتروشیمی هگمتانه، گفت: مشکلات کارگران این مجتمع با تنظیم قرارداد جدید به زودی حل می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش دیگری از مشکل پتروشیمی هگمتانه مربوط به آورده سهامداران بخش خصوصی و پتروشیمی است که به زودی رفع خواهد شد.

سامری با اظهار بی‌اطلاعی از زمان دقیق افتتاح پروژه پتروشمی هگمتانه، اظهار کرد: امسال تا قبل از پایان سال مشکلات این پروژه رفع و پیگیری برای مباحث تکمیلی آغاز خواهد شد بنابراین پیش‌بینی می‌شود مشکلات پتروشیمی هگمتانه تا پایان سال 94 حل و فصل شود.

معاون برنامه‌ریزی استاندار در حالی از زمان دقیق افتتاح پروژه هگمتانه اظهار بی‌اطلاعی می‌کند که در حاشیه شورای اداری سال گذشته از افتتاح پروژه در 22 بهمن سال 93 خبر داده بود.

همچنین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز چند روز پیش در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها اعلام کرد که این پروژه خرداد امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

صحبت‌های ضد و نقیض مسئولان استان در خصوص زمان افتتاح این پروژه ذهن‌ها را به سمت سرنوشت نامعلوم پروژه راه‌آهن همدان معطوف می‌کند که مردم همدان سال‌هاست در انتظار شنیدن صدای سوت قطار هستند.

منبع:ایسنا-19فروردین

چرایی اعتراض معلمان به احکام حقوقی، طرح رتبه‌بندی و عملکرد صدا و سیما

عضو کانون صنفی معلمان بر جایگزینی لایحه بهبود وضعیت معیشتی معلمان به جای طرح رتبه بندی آنها تاکید کرد.

به گزارش19فروردین ایلنا،مهدی بهلولی عضو کانون صنفی معلمان ، با اشاره به اعتراض‌های معلمان نسبت به وضعیت معیشتی‌شان، اظهار داشت: در حال حاضر اعتراض معلمان به احکام صادر شده برای فوق العاده شغل و افزایش حقوق آنهاست.

وی ادامه داد: قرار بود؛ این فوق العاده شغل که طی سال‌های گذشته به بی‌عدالتی اجرا شده بود، اصلاح شود؛ البته در حال حاضر اصلاح شده اما باز هم ناقص است. به طور مثال قرار بود؛ امتیاز فوق العاده شغل از ۸۰۰ به ۱۵۰۰ یا ۲۰۰۰ افزایش یابد که در حال حاضر به ۱۳۰۰ افزایش یافته است.

عضو کانون صنفی معلمان با بیان اینکه معلمان انتظار دارند؛ افزایش حقوقشان برابر با کارکنان سایر دستگاه‌ها باشد، خاطرنشان کرد: حقوق خود بنده امسال با ۲۳ سال سابقه تنها ۲۶۰ هزار تومان افزایش یافته که با کسر مالیات و... به ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد.



بهلولی تصریح کرد: در دستگاه‌های دیگر با احتساب افزایش ۱۴ درصدی حقوق، افزایش بیشتر از آن چیزی است که شامل کارکنان آموزش و پرورش شده است.

عضو کانون صنفی معلمان با اذعان به اینکه آموزش و پرورش انتظاراتی که معلمان از وزارتخانه دارند را برآورده نکرده است، اظهار داشت: وزیر آموزش و پرورش چند روز گذشته اعلام کرد که با رتبه بندی معلمان ۱۶۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به حقوق معلمان اضافه می‌شود؛ در حالی که طرح رتبه بندی خودش زیر سوال است و انتقادات زیادی نسبت به آن مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: در اینجا چند سوال مطرح می‌شود که این افزایش حقوق شامل چند درصد از معلمان می‌شود؟ در حال حاضر فرهنگیان معتقدند؛ بهبود وضعیت معیشتی آن‌ها می‌تواند از راههای آسان‌تر دیگری به غیر از طرح رتبه‌بندی دنبال شود. سوال دیگر این است که چند درصد از معلمان مدارک تکمیلی دارند که مقاله و یا کتاب چاپ کنند؟ و یا با این هزینه‌های سنگین مقاله ISI بچاپ برسانند؟

بهلولی در پاسخ به این سوال که هنوز جزئیات لایحه رتبه بندی معلمان که به تازگی در هیات دولت تصویب شده، مشخص نیست پس معلمان چرا و به چه چیزی اعتراض دارند، گفت: کلیات این طرح قبلا منتشر شده بود و دارای یک سری اصولی است که در این اصول تغییراتی ایجاد نشده، فرهنگیان معتقدند؛ این طرح حقوق حقه معلمان را افزایش نمی‌دهد و تنها با ایجاد یک رقابت نادرست در بین آن‌ها افزایش حقوق ناچیزی را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه معلمان نباید برای قرار گرفتن در طرح رتبه بندی به مدرک گرایی روی بیاورند، گفت: این مسئله به بهبود آموزش نمی‌انجامد؛ البته حدود ۸۰ نفر از نمایندگان نسبت به جایگزینی لایحه بهبود وضعیت معیشتی معلمان به جای طرح رتبه بندی معلمان نظر مثبتی دارند و قرار است هفته آینده این موضوع را با وزیر آموزش و پرورش مطرح کنند که به نظر می‌رسد؛ این طرح ملموس‌تر و واقعی‌تر باشد.

وی با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در عدم پوشش صحبت‌های بحق معلمان گفت: در اعتراضات سراسری معلمان که در چند ماهه گذشته شاهد بودیم؛ یکی از پلاکارت‌های ما در این اعتراضات این بود که ۳۰ :۲۰ کجایی؟ فرهنگیان معتقدند؛ رسانه ملی در این زمینه منصفانه برخورد نمی‌کند.

بهلولی تصریح کرد: به طور مثال در یکی از برنامه‌های تلویزیونی در شب عید با پژمان آن دانش آموزی که به دلیل پخش شدن فیلمش ترک تحصیل کرده بود، مصاحبه‌ای انجام شد، ما معتقدیم معلمان فداکار زیادی خصوصا در یکسال اخیر داشته‌ایم، چرا این معلمان نباید در رسانه ملی مطرح شوند.

اعتراضات شدید کارگران برزیل به طرح جدید قوانین کار در این کشور

سه شنبه، دهها هزار تن از کارگران برزیلی دعوت سندیکاهای کارگری برزیل را اجابت کردند و در دوازده شهر مهم برزیل به خیابان آمدند. در این میان، برازیلیا، پایتخت برزیل شاهد یکی از خشونت بارترین این تظاهرات ضد دولتی بود.

سه هزار تن از کارگران در مقابل کنگره برزیل گردهم آمدند و اعتراض خود را به تصویب قوانین کاری که به گفته سندیکاهای کارگری علیه حقوق کارگران است، بیان کردند.

طی قوانین جدید پیمانکاران حق خواهند داشت قراردادهای کوتاه مدت بدون هیچ تعهدی با کارگران به امضا برسانند. قانونی ضد کارگران ساعتی و یا چند هفته ای که حق عضویت در سندیکاری کارگری را هم نخواهند داشت.

دیلما روسف، رییس جمهوری برزیل، حامی این قانون است. دولت وی طرح این قانون را، که در راستای اجرای سیاستهای سختگیرانه اقتصادی است، دادن اعتمادی دوباره به سرمایه گذاران و پیمانکاران می داند. این در حالیست که آخرین نظرسنجیها نشان می دهد که از هر ۱۰ برزیلی ۹ نفر مخالف این قانون است.

در صورت تصویب این قانون در روز چهارشنبه، قانون برای تصویب نهایی به سنای برزیل فرستاده می شود و سپس این قانون به اجرا گذاشته خواهد شد. سندیکاهای کارگری در اعتراض به این قانون خواستار تظاهرات بزرگ کارگری در دوازدهم آوریل شده اند.

اعتصاب کارمندان برج های مراقبت سفرهای هوایی در فرانسه برای افزایش دستمزد ودراعتراض به افزایش سن بازنشستگی!

اعتصاب کارمندان برج مراقبت در فرانسه بسیاری از پروازها در دو فرودگاه مهم پاریس، شارل دو گل و ارلی را مختل کرد.

به گزارش8آوریل یورونیوز،کارمندان برجهای مراقبت در این دو فرودگاه خواستار افزایش حقوق و مخالف قانونی هستند که سن بازنشستگی آنها را افزایش می دهد. دولت مانوئل والس نخست وزیر فرانسه قصد دارد قانونی را به تصویب برساند که در صورت اجرای آن، سن بازنشستگی کارمندان برج مراقبت از 57 سالگی به 59 سالگی افزایش پیدا می کند.

کمپانی ایرفرانس بزرگترین شرکت هوایی فرانسوی گفته است که اغلب پروازهای کوتاه و میان مدت این کمپانی بدلیل اعتصاب لغو خواهند شد. این شرک با این حال متعهد شده است که پروازهای طولانی بین قاره ای خود را طبق معمول انجام دهد.

نوزدهم فروردین ماه 1394
akhbarkargari2468@gmail.com
***************

اخباروگزارشات کارگری18فروردین1394

- در محکومیت احکام صادره بر علیه فعالین کارگری!

- صدور حکم زندان و شلاق برای 5 کارگر معدن چادرملو

- گفتگویی با اسماعیل عبدی درباره افزایش حقوق معلمان، تبدیل وضعیت معلمان پیمانی، وضعیت نامطلوب بازنشستگان آموزش و پرورش و....

- تجمعات کارگران روغن نباتی جهان زنجان دراعتراض به عملکرد ضد کارگری کارفرما!

- کارگران اخراجی کارخانه کاشی احسان میبد با اعتراض خودکارفرمارابه عقب نشینی واداشتند!

- تاخیر سه ماهه در پرداخت حق بیمه ۴۰۰ کارگر پیمانی ایران صدرا

- با گذشت ۱۸ روز از سال،هنوز میزان افزایش مستمری کارگران بازنشسته معلوم نیست

- کارگران مهاجرمشغول بکار از هیچ پوشش بیمه‌ای برخوردار نیستند!

- بازارداغ قراردادهای موقت چندماهه،مخدوش،سفیدامضا و صرفا تامین کننده منافع کارفرمایان!

- مستند“کودک و استثمار”

- کشته شدن یک کارگر بر اثر سقوط بالابر در کارخانه تولید چینی

در محکومیت احکام صادره بر علیه فعالین کارگری!

جعفر عظیم زاده، فعال کارگری و عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران به اتها م واهی اقدام علیه امنیت ملی، اخلال در نظم عمومی و تبلیغ علیه نظام توسط شعبه 15 دادگاه انقلاب به شش سال حبس و دو سال محرومیت از فعالیت محکوم گردید.

وی به همراه دیگر فعال کارگری و عضو این اتحادیه جمیل محمدی با یورش ماموران امنیتی به منزل ایشان در نیمه شب دهم اردیبهشت ماه سال 93 یعنی یک روز قبل از برگزاری روزجهانی کارگر دستگیر شده و 46 روز در بند 209 زندان اوین مورد باز جویی قرار گرفت.

صدور احکام سنگین علیه فعالین کارگری تازگی ندارد، ما بارها شاهد تهدید ودستگیری کارگران و فعالین کارگری و محکومیت آنها به احکام بلند مدت بوده ایم. محکومیت شاهرخ زمانی، یوسف آب خرابات، رضا شهابی، سید واحده و محمد جراحی به حبس های طولانی، محکومیت چند باره علی نجاتی، و یا دادگاهی مجدد بهنام ابراهیم زاده و محکوم نمودن وی به 9 سال زندان، تنها چند نمونه از چنین احکامی می باشد. هم اکنون کوروش بخشنده با وجود شرایط نامساعد جسمانی در زندان به سر می برد.

جرم این کارگران چیست؟ به غیر از پیگیری حقوق و مطالبات کارگران! به راستی این کدام امنیت است که با پیگیری حقوق و مطالبات کارگران برای احقاق و به ثمر رسیدن آن ها به خطر می افتد؟ آیا غیر از این است که در واقع این امنیت سرمایه و انباشت و سود آوری بی حساب و نجومی آن است که با افشاگری ها و حق طلبی های کارگران و فعالین دلسوز جنبش کارگری به خطر می افتد؟

مسلماجنبش کارگری همگام با مبارزه برای افزایش حداقل دستمزد و سایر حقوق حقه کارگران، پی گیرانه از فعالین دلسوز این جنبش که همواره خود وخانواده هایشان در معرض فشار، تهدید، احضار، دستگیری و زندان قرار دارند حمایت خواهد کرد.

کمیته هماهنگی خود صدور حکم غیر عادلانه ی زندان علیه جعفر عظیم زاده و احضار و بازداشت دیگر کارگران و فعالین کارگری را به شدت محکوم نموده و خواهان لغو چنین احکام غیرعادلانه و ضدکارگری ای می باشد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

17 فروردین 1394

صدور حکم زندان و شلاق برای 5 کارگر معدن چادرملو

اخبار کارگری رنگ و بوی تازه ای گرفته است؛ رنگ و بوی جنایی. در چند مورد کارگران بوسیله دادگاه های دادگستری (محاکم جنایی) به زندان و شلاق محکوم شده اند. (گزارش از ایلنا. کد خبر 26727 سه شنبه 18 فروردین 94) محاکمی که با نديده گرفتن بخش حقوق ملت در قانون اساسی جمهوری اسلامی در امور کار و کار فرما (مسایل کارگری) دخالت مي کنند، حال آن كه این مسایل در صلاحیت دادگاه های وزارت کار (هیاٌت حل اختلاف) است نه محاکمی که حوزه ی کاری آن ها جنایت و جنحه و خلاف است. آن هم زمانی که اظهارات کارفرمايان پایه و اساس حکم این دادگاه ها قرار می گیرد. کارفرماياني که تنها معیار ارزش هایشان کسب سود بيشتر از هر طریق است و استثمار کارگران تنها امکان کسب سود می باشد. این در حالی است که هیچ کدام از دادگاه های دادگستری هیچ کارفرمایی را بابت عدم پرداخت دستمزد کارگران حتي محكوم هم نكرده است چه برسد به حكم شلاق. (به استناد اخبار ایلنا خبرگزاری کار جمهوری اسلامی برخی ازکارفرما ها بیش از 7 ماه است که حقوق کارگران خود را نپرداخته اند؛هم اینک کارگران و کارمندان کیسون مدت 7 ماه حقوق طلب دارند، ولی از وحشت بیکاری و دادگاه های حامی سرمایه داری سکوت کرده اند).

این روند بیان گر درون مایه و سرشت دولت های پس از جنگ است که قانون اساسی مملکت را بدون مراجعه به آرای مردم و مجلس موًسسان ندیده می گیرند، و با مصوبات دولتی و تاًیید قوه مقننه اصول قانون اساسی را فسخ می کنند. عملی که وجاهت قانونی ندارد و تنها برای حمایت بدون چون و چرا از منافع اقتصادی یک اقلیت یک درصدی سرمایه داران و دلالان کار، صورت می گیرد. این عملکرد و قانون زدایی از قانون کار در مناطق آزاد تجاری- صنعتی و کارگاه های زیر ده نفر تصویر حاکمیت را به صورت یک نهاد ضد کارگری یا در حقیقت ضد تولید کنندگان نعمات مادی تبیین می کند.

اصولی از قانون اساسی که ندیده گرفته شده است .

اصل بیست و دو امنیت شغلی کارگران

اصل بیست و شش حق تشکل های صنفی کارگران

اصل بیست و نه تامین اجتماعی کارگران

اصل سی و یک تامین مسکن کارگران

اصل چهل و سه تعیين ساعات کار کارگران (8 ساعت کار)

و نيز مقاوله نامه های سازمان بین المللی کار که مورد توافق دولت جمهوری اسلامی بوده و بر اساس اصل هفتاد و هفت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 9 قانون مدنی ، در حکم قانون می باشد و لازم الاجرا است.

اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران این روند را روندی واپس گرا و ویران گر می داند که همه ی ساختار اجتماعی- اقتصادی ایران را به تباهی می کشاند. ما ساختار اقتصادی نئولیبرالیستی را که دستپخت مشترك نهادهاي اقتصادي امپرياليستي و اتاق بازرگاني است را مقصرین اصلی می دانیم زيرا این مناسبات اقتصادی تعدیل ساختاری و گسترش خصوصی سازی كشور ما را به دنباله حقیر امپریالیسم تبدیل کرده است.

اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران

18 فروردین 94

گفتگویی با اسماعیل عبدی درباره افزایش حقوق معلمان، تبدیل وضعیت معلمان پیمانی، وضعیت نامطلوب بازنشستگان آموزش و پرورش و....

اسماعیل عبدی با اشاره به مصوبه هیئت وزیران در خصوص اعمال تغییرات در حقوق و مزایای معلمان گفت: مهمترین این تغییرات، فوق العاده شغل بوده که بر اساس بند 5 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر افزایش فوق العاده شغل معلمان از 800 امتیاز به 1500 و 2000 امتیاز بوده است که البته پیش از این به دیوان عدالت اداری در این خصوص شکایت کرده بودیم.

وی افزود: در حال حاضر بر اساس معدل گیری انجام شده برای لیسانس، فوق لیسانس و دکترا همگی امتیاز 1300 را در نظر گرفته اند که در واقع اولین بند افزایش حقوق، مربوط به الزامی بوده که معلمان کشور در دیوان عدالت اداری و کانون صنفی معلمان برای گرفتن وکیل به معلمان کمک می نموده و مشاوره می داده است که با پیگیری خود معلمان به نتیجه رسید.

افزایش تعلق گرفته به حقوق معلمان، قابل قبول و مکفی نیست

دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران با اشاره به دیگر موارد افزایش حقوق بیان داشت: مابقی افزایش حقوق نیز شامل هزینه حق عائله مندی، فوق العاده و حق شغل است که بر اساس میزانی که برای همه تصویب می شود یعنی همان 14 درصد تنظیم شده است و به نسبت احکام معلمان، بین دویست هزار تا سیصد و پنجاه هزار تومان افزایش تعلق گرفته که به هیچ وجه برای معلمان کشور قابل قبول نیست ومیزان نارضایتی را بیشتر می کند.

عبدی اظهار داشت: چند روز پیش وزیر آموزش و پرورش طی مصاحبه ای اعلام کرده که در مهر ماه علاوه بر این افزایش حقوق، بین یکصد و شصت هزار تا ششصد هزار تومان بر اساس رتبه بندی در احکام تغییراتی حاصل می شود که به نظر نمی آید اعمال شود.

وی اضافه کرد: به اعتقاد من در سال جدید باید تغییرات اعمال شده بیشتر می بود اما متاسفانه علیرغم آنچه که در بدنه آموزش پرورش است و اعتراضاتی که وجود داشته و قول هایی که داده شد شاهد افزایش حقوق معلمان به میزان کافی نبودیم.

دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران تأکید کرد: در سال گذشته در سطح کشور بین کارمندان دادگستری و سازمان زندان ها تغییراتی در احکام آنها اعمال شد حتی در وزارت بهداشت نیز این گونه تغییرات اعمال شد در حالی که تغییراتی در حقوق معلمان اعمال نگردید.

این فعال فرهنگی با اشاره به این که معلمان اولین گروهی هستند که نسبت به اجرا نشدن قانون نظام هماهنگ در کشور اعتراض کرده و هزینه های آن را حتی هزینه های امنیتی را پرداخت نمودند، یادآور شد: بسیاری از معلمان به دلیل اعتراض به دولت آقای احمدی نژاد در خصوص تأخیر در اجرای قانون نظام هماهنگ در سال 85 احکامی چون تبعید، زندان، انفصال از خدمت و اخراج را متحمل شدند و طبیعتاً انتظار داشتند پس از اجرای قانون نظام هماهنگ، تغییراتی حداقل برابر با دیگر کارمندان بخش دولتی داشته باشند.

وی ادامه داد: اما متأسفانه دوباره یک اختلاف طبقاتی ایجاد شده و معلمی با بیست سال سابقه و مدرک لیسانس حقوقی در حدود یک میلیون و پانصد دریافت می کند، در صورتی که حقوق دیگر کارمندان دولت زیر سه میلیون تومان نیست.

عبدی در خصوص گرفتن نیروی انسانی جدید در آموزش و پرورش اذعان داشت: در این مورد چندان خوشبین نیستیم زیرا توزیع نیروی انسانی در حوزه آموزش و پرورش همیشه دچار مشکل بوده و وضعیت استخدام ها همیشه اشکالاتی داشته است؛ علاوه بر این که اگر قرار بر اولویت بندی است تبدیل وضعیت معلمان پیمانی که سال 89 در آزمون استخدامی شرکت کردند را اعمال کنند.

وی افزود: وقتی آقای فانی به وزارتخانه آموزش و پرورش آمد در اولین مصاحبه های خود اعلام کرد معلمان پیمانی تبدیل وضعیت نمی شوند زیرا دولت پیشین ردیف های استخدامی را پیش خور کرده است و استخدام های خارج از ضوابط به شکل فامیلی داشته است.

دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران با بیان این که در حال حاضر تعدادی معلمان پیمانی داریم که تغییر وضعیت نشده اند، اعلام کرد: علاوه بر آن، تعداد دیگری از معلمان هستند که به شکل حق التدریس فعالیت می کنند و حجم نارضایتی که در مورد وضعیت استخدامی وجود دارد بسیار زیاد است و به نظر من بر اساس اولویت بندی، دولت ابتدا باید نیروهای پیمانی را تبدیل وضعیت کند و سپس به نیروهای حق التدریس بپردازد.

عبدی تاکید کرد: علاوه بر این؛ تعدادی از معلمان باید پیش از موعد بازنشسته شوند تا بتوانند مابقی حقوق و مزایای موجود در آموزش و پرورش را به شکل بهتری بین معلمان تقسیم کنند.

وی اضافه کرد: البته اولویت های دیگری نیز اعلام شده اما به نظر می رسد در ابتدا باید اعتماد را به بدنه آموزش و پرورش برگرداند و اختلاف طبقاتی که بین فرهنگیان و دیگر کارمندان دولت ایجاد شده را با رایزنی، به کل از بین ببرند.

حق ایاب و ذهاب و غذای روزانه معلمان از سوی دولت پرداخت نمی شود

دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران با اشاره به دیگر مشکلات موجود پیش روی معلمان کشور گفت: این در حالی است که حق ایاب و ذهاب معلمان در حدود 2 سال است که از سوی دولت پرداخت نشده، علاوه بر این که حق غذای روزانه هم پرداخت نمی شود؛ بنابراین در ابتدا بهترین کاری که باید صورت گیرد اعتمادسازی است؛ به این معنی که اختلاف طبقاتی ایجاد شده باید حذف و یکسان سازی بین کارمندان دولت ایجاد شود و سپس به سراغ رتبه بندی و اولویت های اعلام شده بروند.

بیمه آتیه سازان حافظ معلمان بیمه ای ناکارآمد و ضعیف است

عبدی با تاکید بر نظام بیمه معلمان اظهار داشت: بیمه آتیه سازان حافظ، بیمه ای ناکارآمد و ضعیف است و معلمان نسبت به آن اعتراضات زیادی دارند زیرا بسیاری از بیمارستان ها به هیچ وجه این بیمه را قبول ندارند زیرا به تعهدات خود عمل نمی کند؛ بنابراین وقتی حتی بیمارستان ها به این بیمه اعتماد ندارد پیشنهاد ما این است که با بیمه هایی همچون بیمه ایران قرارداد بیمه طلایی ببندند به طوری که سقف نداشته باشد و همه بیمارستان ها را شامل شود که این فراگیر شدن بیمه قدرتمند به شکل تکمیلی، یکی از نقاطی است که التهاب ها در بدنه آموزش و پرورش را می کاهد و می تواند راهی برای اعتمادسازی معلمان نسبت به دولت باشد.

وی با اشاره به مسأله وضعیت بازنشستگان فرهنگی بیان داشت: بازنشستگان آموزش و پرورش در وضعیت نامطلوبی به سر می برند و به بیمه آنها انتقاداتی وجود دارد؛ علاوه بر این که میزان دریافتی بازنشستگان فرهنگی نسبت به سایر اقشار دولت، بسیار کم است که در واقع رسیدگی به این امر هم می تواند باعث اعتماد سازی شود.

گوشه هایی ازیک گزارش انتخاب خبر بتاریخ 17فروردین

تجمعات کارگران روغن نباتی جهان زنجان دراعتراض به عملکرد ضد کارگری کارفرما!

کارگران کارخانه روغن نباتی جهان که روز دوشنبه مقابل کارخانه خود در اعتراض به وضعیت حقوقی و قانونی کار در این واحد صنعتی تجمع کرده بودند، امروز / سه شنبه / دست به تجمع مقابل استانداری زنجان زدند. اعتراض اصلی کارگران حاضر در این تجمعات به عملکرد غیر قانونی مدیریت مجموعه روغن نباتی جهان است.

به گزارش18فروردین ایرنا،300 کارگر کارخانه روغن نباتی جهان در اعتراض به عملکرد مدیریت کارخانه و مطالبه حقوق قانونی خود، مقابل استانداری زنجان تجمع کردند.

عدم پرداخت اضافه کار، رعایت نکردن قانون کار، نپرداختن حق شیفت، عدم تحویل کپی قرارداد فی مابین کارگر و کارفرما، تهدید، کاهش میزان تولید، عقد قراردادهای یک ماهه و عدم رسیدگی مدیران کارخانه به مشکلات از مهمترین موضوعات مطرح شده از سوی کارگران حاضر در تجمع بود.

کارگران حاضر در این تجمع اعلام کردند: که به علت سختگیری بیش از اندازه مدیران کارخانه، طی دو سال گذشته 183 نفر از این مجموعه کنار گذاشته شده اند و میزان تولید ماهانه این واحد صنعتی از 430 تن در سال 92 به 50 تن رسیده است.

کارگران معترض به مراجعه کارشناسان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کردند و از تاکید این کارشناسان مبنی بر غیر قانونی بودن عملکرد این واحد صنعتی در مقابل کارگران خبر دادند.

واحد صنعتی روغن نباتی جهان از روز دوشنبه گذشته بنا به خواست مدیریت مجموعه تعطیل شده است.

کارخانه روغن نباتی جهان یکی از برند های کشور در حوزه تولید انواع روغن نباتی جهان می باشد که واحد صنعتی آن در سه راهی طارم در شرق شهر زنجان قرار گرفته است، دو سال پیش توسط هلدینگ 'کف و داروگر' خریداری شد.

کارگران اخراجی کارخانه کاشی احسان میبد با اعتراض خودکارفرمارابه عقب نشینی واداشتند!

صبح روز پنجم فروردین کارگرانی که پس از سالها سابقه و فعالیت در این مجموعه اجازه ورود به کارخانه کاشی احسان میبد را نداشتند با تجمع در جلوی درب ورودی، اعتراض خود را به این تصمیم اعلام کردند.

بدبال اعتراض کارگران و پس از تشکیل کمیسیونی در فرمانداری، تصمیماتی دال بر ادامه فعالیت کارگران و البته با قرارداد " ماهیانه " گرفته شد و این مشکل فعلا مرتفع گردید ولی همچنان نگرانی ها از بروز مشکلات مشابه در ادامه وجود دارد.

به گزارش17فروردین میبدخبر،از 28 اسفند سال گذشته زمزمه لغو قرارداد 40 نفر از کارگران " بومی و با سابقه " یکی از کارخانجات کاشی و سرامیک میبد به سر زبان ها افتاد، که با تجمع کارگران ، این موضوع "فعلا" منتفی شد.

براساس این گزارش،مسئولین یکی از کارخانجات کاشی و سرامیک میبد، از اوایل سال 93 تصمیم بر اخراج تعدادی از کارگران « بومی» این کارخانه گرفتند، موضوعی که تعطیلات نوروزی سال گذشته را برکام کارگران تلخ کرد، ولی با پیگیری های کارگران و تشکیل جلسات متعدد با حضور مسئولین مربوطه، موضوع به طور موقت مرتفع گردید و کارگران با قرارداد های ماهیانه به کار خود مشغول شدند.

اما در اواخر سال گذشته و درست زمانی که همه خود را مهیای نوروز و تعطیلات میکردند، تصمیمی عجیب بازهم تعطیلات نوروزی دیگری را بر کام کارگران این کارخانه تلخ کرد، تصمیمی که نتیجه ی آن اخراج 40 نفر از کارگران «باسابقه و بومی» بود، تصمیم از این قرار بود که به بهانه ی نیروی کاری اضافه، قرارداد 40 نفر از کارگران تمدید نشود.

برپایه این گزارش،گلایه ی اصلی کارخانه کاشی احسان میبد از اداره کار بود که با وجود بروز همین مشکل در سال گذشته و علی رغم اینکه در صورتجلسه سال گذشته قول رفع این مشکل را تا بیست روز آینده داده بودند ولی از اردیبهشت ماه سال گذشته تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

گلایه ی دیگر کارگران از نبود هیچ قانونی برای حمایت از آنها بود، که برخی از آنها باوجود سابقه 17 ساله در این کارخانه، هنوز قرارداد ماهیانه با آنها بسته شده و درست دو روز مانده به نوروز حکم عدم امضای قرارداد جدید با آنها صادر میشود.

« به دلیل عدم اجازه مسئولان در عکسبرداری این تجمع، قبلا از کیفیت پایین تصویر منتشر شده پوزش میطلبیم. »

تاخیر سه ماهه در پرداخت حق بیمه ۴۰۰ کارگر پیمانی ایران صدرا

حق بیمه بیش از ۴۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری «فن آوری آب‌های عمیق» در استان بوشهر که زیر نظر شرکت دریایی ایران صدرا فعالیت دارند، در ۳ ماه گذشته به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است این مسئله باعث تمدید نشدن دفترچه بیمه خانواده‌های این کارگران شده است.

به گزارش18فروردین ایلنا،کارگران شرکت پیمانکاری «فن آوری آب‌های عمیق» که تحت مسئولیت شرکت صنعتی دریایی صدرا به کارهای تعمیرات کشتی، ساخت سکوهای نفتی و... در سواحل دریایی بوشهر مشغول کارند، در این باره گفته‌اند که علاوه بر تاخیر در پرداخت حق بیمه، حقوق ماه‌های آذر، دی، بهمن و اسفند کارگران به تاخیر افتاده بود که با پی‌گیری‌های کارگران مطالبات مزدی و همچنین حق عیدی و پاداش پایان سال کارگران در روزهای پایانی سال گذشته (۹۳) پرداخت شده است.

کارگران همچنین گزارش داده‌اند، شرکت پیمانکاری فن آوری آب‌های عمیق به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد در نتیجه این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران را از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی قرار داده است.

کارگران می‌گویند؛ افزایش بدهی‌های این واحد به اداره تامین اجتماعی باعث شده است تامین اجتماعی از تمدید دفترچه‌های درمانی کارگران خوداری کند و دراین زمینه کارگران با مشکل روبرو شده‌اند.

با گذشت ۱۸ روز از سال،هنوز میزان افزایش مستمری کارگران بازنشسته معلوم نیست

با گذشت ۱۸ روز از سال ۹۴ هنوز میزان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص نشده و کارگران بازنشسته همچنان در انتظار به سر می‌برند.

به گزارش18فروردین ایلنا، بر اساس مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی، این سازمان مکلف است میزان کلیه مستمری‌های بازنشستگی، از کار افتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یکبار کمتر نباشد را با توجه به افزایش هزینه زندگی و با توصیه هیات وزیران به‌‌ همان نسبت افزایش دهد و میزان مستمری از کار افتادگی کلی و مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان در هر حال نباید از حداقل مزد کارگر عادی کمتر باشد.

کارگران مهاجرمشغول بکار از هیچ پوشش بیمه‌ای برخوردار نیستند!

به گزارش 18فروردین ایلنا، وزارت کار اعلام کرده است تعداد کارگران مهاجری که در سال ۹۳ موفق به ثبت نام در طرح آمایش و دریافت مجوزهای لازم برای اشتغال شده‌اند ۳۰۰ هزار نفر هستند، و این در حالی است که آمارهای غیر رسمی از حضور حدود دو میلیون کارگر افغان در ایران خبر می‌دهند. کارگرانی که عمدتا در مشاغل سخت و زیان آور و حادثه ساز مشغول به کارند و در صورت بروز حادثه‌ای هنگام کار از هیچ پوشش بیمه‌ای برخوردار نیستند.

بازارداغ قراردادهای موقت چندماهه،مخدوش،سفیدامضا و صرفا تامین کننده منافع کارفرمایان!

قرارداد کاری میلیون ها نفر این روزها به امضا می رسد، اما شرایط نامناسب عرضه و تقاضای نیروی کار و ناتوانی دولت ها در حل مسائل بازارکار باعث شده تا امروز از هر ۱۰شاغل تنها یکنفر قرارداد دائم داشته باشد.

به گزارش 18فروردین مهر، آغاز سال جدید در بازار کار فصل انجام جا به جایی ها و خانه تکانی در برخی بنگاه ها، جذب نیروهای جدید و امضای قراردادهای نو است. در این روزها افرادی وارد فضاهای کاری می شوند، برخی دیگر امکان ادامه همکاری با واحدهای قبلی خود را ندارند و گروهی نیز منتظر امضای قراردادهای تازه کاری خود هستند.

هرچند در ایران بنا به عرف موجود در بازار کار، قراردادهای کاری الزاما در ابتدای هر سال منعقد نمی شوند، اما بسیاری از بنگاه ها و احتمالا دو سوم کل نیروهای شاغل در بازار کار کشور در ابتدای سال جدید قراردادهای کاری خود را به امضا می رسانند.

مبحث قراردادها در طول سال های گذشته به یکی از پر بحث ترین و حاشیه دارترین مباحث در روابط کار تبدیل شده و طبق آخرین گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته، بیش از ۹۳ درصد کل نیروهای شاغل در بازار کار ایران دارای قرارداد موقت و غیردائم هستند.

همچنین در گزارش وزارت کار آمده بود که وضعیت قراردادهای کاری آنقدر خراب است که بیشتر آنها به صورت ۳ ماهه، ۶ ماهه و ۹ ماهه منعقد می شوند و بخش کمی هستند که به صورت یکساله به امضا می رسند و این مسئله نشان دهنده نوعی بحران در بازار کار ایران و خروج به معنای واقعی از اجرای مفاد قانون کار در این بخش است.

کارشناسان می پرسند با وجود اینکه اقتصاد با مسائل و مشکلات فراوانی روبرو است که بخشی از آن در تمام اقتصادهای دنیا وجود دارد، اما بخش قابل توجهی از جریان تولید و اقتصاد کشور نیز با شرایط مناسب و نرمال در حال فعالیت هستند؛ اما امضای بیش از ۹۳ درصد کل قراردادهای کاری در بازار کار ایران این تعبیر را به ذهن متبادر می سازد که گوئی تمامی اقتصاد کشور در شرایط موقت و در وضعیت قرمز به سر می برد که پذیرش این موضوع کمی سخت است!

به عقیده کارشناسان بازار کار، آنچه که باعث بروز چنین شرایطی در بازار کار شده اولا نبود ضمانت های قوی در اجرای مفاد قانون کار و همچنین فراهم بودن زمینه های سوء استفاده کارفرمایان از شرایط نامناسب عرضه و تقاضای نیروی کار است به نحوی که کارفرمایان اغلب دغدغه ای از بابت کمبود نیروی کار دستکم تا ۱۰ سال آینده نخواهند داشت. مجموع این عوامل باعث شده تا امروز قراردادها در بازار کار تقریبا به صورت دلبخواهی و گاها در شرایط کاملا یکطرفه و صرفا تامین کننده منافع کارفرمایان منعقد شود.

شرایط وفور نیروی کار در کشور و ناتوانی دولت ها در ایجاد فرصت های جدید شغلی و فراهم نبودن عرصه رقابت بین کارفرمایان در جذب متقاضیان شغل باعث شده تا تقریبا بخش قابل توجهی از کارفرمایان کشور خیال خود را از بابت عدم اجرای قانون کار در انعقاد قرارداد راحت کنند و امروز مبحث قراردادها در قانون کار، مبحثی تزئینی و فاقد هرگونه ضمانت اجرایی است.

این شرایط در حالی وجود دارد که در قانون کار آمده که قراردادها نه تنها باید مکتوب باشند بلکه در ۴ نسخه نیز باید تنظیم و ارائه شوند. طبق قانون کار، شرایط اشتغال موقت و آزمایشی نیز حداکثر تا ۳ ماه پیش بینی شده و پس از آن کارفرمایان باید نسبت به ادامه همکاری و یا قطع همکاری با نیروهای آزمایشی خود اقدام کنند.

پیچیده شدن مسائل مربوط به قراردادها و در نتیجه افت شدید امنیت شغلی نیروی کار در ایران باعث شده تا کارگران همواره این سوال را بپرسند که چگونه ممکن است تنها در طول یکی دو دهه تحولات طوفانی در شرایط بازار کار رخ دهد به نحوی که مشاغل با ماهیت دائم و بنگاه هایی که چند دهه در حال فعالیت هستند نیز از استخدام نیروی دائم سر باز بزنند.

طبق قانون کار، قرارداد موقت تنها در مشاغلی که دارای ماهیت غیردائم است می تواند به امضا برسد و بنگاه های با مشاغل دارای ماهیت دائم و مستمر موظف به جذب نیروی دائم هستند. کارگران معتقدند در صورتی که دولت بخواهد می تواند به آسانی در اینباره برنامه ریزی داشته باشد و حتی لیست مشاغل دائم و غیردائم موجود در بازار کار ایران را نیز ارائه کند؛ موضوعی که تاکنون اراده ای از سوی دولت و وزارت کار درباره اجرای آن مشاهده نشده است.

در هر صورت طی این روزها و در فروردین ۹۴، بخش قابل توجهی از قراردادهای جدید کاری کشور به امضای کارگران و کارفرمایان خواهد رسید اما تاکنون تحرک مناسبی از سوی وزارت کار برای ساماندهی قراردادها و حل مسائل این بخش در دوره جدید فعالیت آن دیده نشده است.

هرچند وزیر کار در چند مرحله هشدارهایی را درباره امضای قراردادهای سفید و فراهم شدن زمینه های معرفی متخلفان به دادگاه داده است، اما به نظر نمی رسد در سایه نبود ضمانت های کافی اجرایی، بتوان امیدوار بود در سال ۹۴ در امضای قراردادهای کاری، تحولات مناسبی به ثبت برسد و بتوان تنها با هشدار در این بخش شاهد تحولات جدی بود.

متاسفانه حل نشدن مسائل مربوط به قراردادها، ادامه امضای قراردادهای یکطرفه، اشتغال با سالیان متمادی بدون هرگونه قرارداد مکتوب و اسناد قابل ارائه، تعیین شرایط یکطرفه توسط کارفرمایان به ویژه در واحدهای کوچک و صنوف در قالب قراردادهای مخدوش و سفید امضاء و مسائلی از این دست باعث شده تا امروز بازار کار کشور با افت شدید بهره وری نیروی کار، کاهش انگیزه در انجام امور محوله به افراد و همچنین تضعیف امنیت شغلی مواجه باشد.

مستند“کودک و استثمار”

مستند “کودک و استثمار” در فاصله‌ی سال‌های 58 تا 61 به سفارش کانون پرورش فکری کودکان و توسط محمدرضا اصلانی ساخته شد، اما به دلایل بسیار!!؟ اجازه‌ی پخش نیافت. در مصاحبه‌ای که با سازنده‌ی فیلم در روزنامه‌ی سرمایه منتشر شد، چنین آمده است:

«”كودك و استثمار” مثل يك مقاله‌ی سينمايي است كه به تحليل ابعاد مختلف كار كودكان، مناسبات، آسيب‌پذيري، پوشاك، بهداشت، مسكن و تغذيه مي‌پردازد و در كنار تصاوير مستند، آماري ارايه مي‌دهد كه تاثيرگذاري فيلم را دوچندان مي‌كند.

لینک مشاهده متن کامل ودانلود فیلم: http://www.kanoonm.com/1749#more-1749

کشته شدن یک کارگر بر اثر سقوط بالابر در کارخانه تولید چینی

بر اثر سقوط دستگاه بالابر در یک کارخانه چینی واقع در شهرک صنعتی توس در خراسان رضوی، یک کارگر ۲۷ ساله کشته شد.

به گزارش18فروردین ایلنا، بامداد روز گذشته (۱۷ فروردین ماه) یک کارگر شاغل در کارخانه تولید کننده چینی هنگام بررسی نقص فنی دستگاه بالابر مستقر در این واحد، بر اثر سقوط دستگاه بر روی سرش کشته شد.

گفتنی است، نیروهای امدادی مستقر در محل حادثه علت مرگ این کارگر را غیراستاندارد بودن بالابر گزارش داده‌اند.

هیجدهم فروردین ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com

************

اخباروگزارشات کارگری17فروردین1394

- تجمع کارگران معدن منگنز بافت با خانواده درفرمانداری دراعتراض به تعطیلی معدن وعدم پرداخت6ماه حقوق ومطالباتشان!

- کارخانه لوله و نورد صفا بعد از دو روز اعتصاب کارگران تعطیل شد

-ادامه بلاتکلیفی وتعویق دو ماه حقوق و عیدی ۵۷۰ کارگر فولاد آذربایجان

- تعطیلی معدن‌جو و بیکاری ۳۸۰کارگر از ابتدای سال

- برخورد ماموران سد معبر شهرداری تهران با فرزند علی چراغی در هنگام دستفروشی

-

تجمع کارگران معدن منگنز بافت با خانواده درفرمانداری دراعتراض به تعطیلی معدن وعدم پرداخت6ماه حقوق ومطالباتشان!

روزدوشنبه حدود 40 نفر از کارگران معدن منگنز بافت روز دوشنبه به همراه خانواده در فرمانداری این شهرستان دراعتراض به تعطیلی معدن وعدم پرداخت6ماه حقوق ومطالباتشان دست به تجمع زدند.

به گزارش17فروردین ایرنا،حدود 40 نفر از کارگران معدن منگنز بافت روز دوشنبه به همراه خانواده در فرمانداری این شهرستان حضور یافتند.

این کارگران تعطیلی دو ماهه معدن و پرداخت نشدن مطالبات آنها از سوی کارفرما را علت تجمع اعتراضی امروزعنوان کردند.

شماری از کارگران این معدن اظهار کردند که بیش از شش ماه است مطالبات و دستمزد دریافت نکرده اند.

کارگران معدن منگنز بافت خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین از سرگیری فعالیت معدن هستند.

بنا بر اظهارات مسوولان فرمانداری مقرر شد طی یک هفته آینده نشستی با کارگران، کارفرما و متولی این معدن برگزار و نسبت به رفع مشکل نیز اقدام اساسی انجام شود.

معدن منگنز شهرستان بافت با بیش از 30 سال سابقه فعالیت اکنون بیش از 50 کارگر دایمی را زیر پوشش دارد و دو ماه است به دلیل معوقات مالی و عدم پرداخت حقوق و مزایای کارگران بلاتکلیف و تعطیل است.

معدن منگنز بافت در روستای گدار سبز منطقه کوشک واقع در 70 کیلومتری جنوب غربی از مرکز شهر بافت واقع شده است.

16 نفر از کارگران این معدن در سال 90 به علت واژگونی کامیون حامل کارگران از کوه مشرف به معدن مصدوم و روانه بیمارستان شدند .تا به امروز هزینه های درمان این کارگران توسط کارفرما پرداخت نشده است.

کارخانه لوله و نورد صفا بعد از دو روز اعتصاب کارگران تعطیل شد

کارخانه لوله و نورد صفا دو روز بعد از پایان تعطیلات سال نو (دوشنبه ۱۷ فروردین) به دلیل آنچه مدیران این کارخانه کمبود مواد اولیه می‌خوانند تعطیل شد.

به گزارش 17فروردین ایلنا، بیش از ۱۰۰۰ کارگر لوله و نورد صفا در دو روز گذشته در اعتراض به تعویق سه ماه حقوق و عیدی و پاداش دست از کار کشیده بودند اما این کارخانه صبح امروز تعطیل شد. مدیران لوله و نورد صفا دلیل تعطیلی کارخانه را کمبود مواد اولیه اعلام کرده‌اند.

علاوه بر تعویق حقوق و عیدی، حق بیمه کارگران لوله و نورد صفا به مدت بیش از ۱۶ ماه پرداخت نشده است.

این در حالی است که شورای تامین پیش‌تر مصوب کرده بود عیدی و پاداش این کارگران در تاریخ ۲۸ اسفند پرداخت شود.

گفتنی است کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

ادامه بلاتکلیفی وتعویق دو ماه حقوق و عیدی ۵۷۰ کارگر فولاد آذربایجان

منابع کارگری از بلاتکلیفی نزدیک به ۵۷۰ کارگر فولاد آذربایجان خبر می‌دهند. این کارخانه که در شهرستان میانه واقع شده است از اسفند پارسال تولیدی ندارد.

به گزارش 17فروردین ایلنا، کارگران فولاد آذربایجان که در پایان بهمن ماه پارسال اخراج شدند تا امروز با دستور شورای تامین شهرستان میانه در کارخانه حاضر شده‌اند.

این کارگران پس از آن اخراج شدند که کارخانه فولاد آذربایجان در پاییز سال گذشته به بخش خصوصی واگذار شد.

یکی از کارگران در این باره گفته «این واگذاری در حالی صورت گرفت که ما نسبت به تعدیل گسترده کارگران قراردادی پس از خصوصی سازی کارخانه به مقام‌های دولتی هشدار داده‌ بودیم و متاسفانه این هشدارها در نزدیک‌ترین زمان ممکن با اخراج همه کارگران و توقف خط تولید به وقوع پیوست».

بر اساس این گزارش، کارگران فولاد آذربایجان در دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند و پاداش و عیدی آن‌ها نیز تا امروز به تعویق افتاده است.

براساس این گزارش،در جلسه‌ای که در هفته پایانی اسفند بین مدیران سازمان خصوصی سازی، مدیران ایمیدرو [سازمان دولتی (زیرمجموعه وزارت اقتصاد) فعال در بخش معدن] و نمایندگان میانه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد تصمیم گرفته شده است که کارخانه فولاد آذربایجان دوباره دولتی شود و کارگران اخراجی به کار بازگردند.

شورای تامین شهرستان میانه پیش از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی تصویب کرده بود کارفرمای جدید این واحد تولیدی حق ندارد هیچ کارگری را اخراج کند.

گفتنی است کارخانه فولاد آذربایجان با نزدیک به ۳۳۰ کارگر قراردادی و ۲۴۰ کارگر رسمی در پاییز سال گذشته توسط گروه مالی بانک ملت و یک شخص حقیقی خریداری شده است.

تعطیلی معدن‌جو و بیکاری ۳۸۰کارگر از ابتدای سال

به دلیل تعلیقی که از ابتدای سال ۹۴ در فعالیت‌های معدن‌جو به وجود آمده است هم اکنون وضعیت اشتغال نزدیک به ۳۸۰ کارگر این واحد معدنی نامعلوم است.

به گزارش17فروردین ایلنا،کارگران ذغال سنگ معدن جو در کرمان می‌گویند به دلیل تعلیقی که از ابتدای سال ۹۴ در فعالیت‌های این واحد معدنی به وجود آمده است هم اکنون وضعیت اشتغال نزدیک به ۳۸۰ کارگر این واحد معدنی نامعلوم است.

برپایه این گزارش،اعتبار آخرین قرارداد کاری آن‌ها در تاریخ ۲۹ اسقند سال گذشته خاتمه یافت اما با وجود گذشت بیش از دو هفته از شروع سال جدید هنوز این واحد معدنی در تعطیلی به سر می‌برد.

به گفته کارگران معدنجو تا به این لحظه از سوی کارفرما هیچ اقدامی برای ادامه استخراج ذغال سنگ صورت نگرفته است.

این کارگران گفتند سوابق شغلی بیشتر آن‌ها بالای ده سال است‏ و افزودند: مراجعات کارگران نیز به نهادهای اداری استان تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

به گفته آن‌ها حتی از طرف اداره کار و سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به درخواست کارگرانی که خواهان دریافت مقرری بیمه بیکاری بوده‌اند گفته شده است که چون بیش از ۱۵ روز از زمان اتمام آخرین قرارداد کاری آن‌ها می‌گذرد احتمال برقراری بیمه بیکاری آن‌ها وجود ندارد.

کارگران یادآور شدند وضعیت نامعلوم فعالیت معدن جو برای سال ۹۴ در حالی است که پیش از این فعالیت این واحد معدنی از روز ششم تا پانزدهم فرودین هرسال شروع می‌شد.

کارگران معدن جو با اعلام اینکه در چند سال اخیر شرکت ذغال سنگ کرمان مشتری اصلی ذغال سنگ استخراجی این واحد معدنی بوده است می‌گویند احتمال دارد دلیل تعلیق فعالیت این واحد معدنی با خودداری دو ساله شرکت ذغال سنگ کرمان برای افزایش قیمت خرید سنگ آهن معدن جو در ارتباط باشد.

کارگران در عین حال افزودند: طبق گفته‌های کارفرما در سال گذشته شرکت ذغال سنگ کرمان تعهدات مالی خود را از طریق واگذاری اوراق حواله ‌های آهنی انجام داده است که هنوز عواید مالی آن‌ها وصل نشده‌اند.

این کارگران می‌گویند به همین دلیل هنوز بخشی از مطالبات سال گذشته آن‌ها وصول نشده و آن‌ها منتظرند تا نوبت وصول چک‌های بانکی که توسط کارفرما برای اواخر فرودین اردیبهست و خرداد سال جاری صادر شده است برسد.

در همین رابطه محمد مجتهدزاده مدیرعامل معدن‌جو گفت: تعطیلی این واحد معدنی تا زمانی که تحقیقات کار‌شناسی در رابطه با برآورد هزینه استخراج سنگ آهن خاتمه یابد متوقف خواهد شد.

وی بایادآوری اینکه سابقه بهره‌برداری از این واحد معدنی دست کم به بیست و پنج سال پیش بازمی‌گردد افزود: از نظر فنی هرچه عمق بهره برداری از ذخایر معادن بیشتر می‌شود هزینه تمام شده استخراج سنگ معدن نیز افزایش می‌یابدواین مقام کارفرمایی با یادآوری اینکه در کشور معادن سنگ آهن دیگری با شرایط استخراج و بهره‌برداری معدن‌جو وجود دارند افزود: در دو سال گذشته شرکت ذوب آهن حاضر به اجرای مصوبه دولت در خصوص افزایش بهای خرید سنگ آهن نشده است.

وی افزود: توجیه شرکت ذوب آهن این است که براساس تعرفه مصوبه دولت خرید سنگ آهن از واحدهای معدنی داخل کشور توجیه اقتصادی ندارد و این درحالی با این شرایط ادامه فعالیت معادنی مانند معدنجو صرف اقتصادی خود را از دست داده‌اند.

وی در عین حال افزود: به دلیل بدحسابی شرکت ذوب آهن هنوز بخشی از مطالبات این واحد معدنی وصول نشده است و به همین دلیل از طریق صدور چک‌های مدت دار سعی کردیم به تعهدات مالی خود در قبال کارگران عمل کنیم.

مجتهد‌زاده همچنین در خصوص مشکلی که به گفته کارگران برای استفاده از مزایای بیمه بیکاری ایجاد شده است افزود: طبق قانون اعتبار قرارداد کار همه کارگران شاغل در این معدن در خاتمه سال گذشته پایان یافته است و برفرض آنکه فعالیت معدن متوقف هم شود نباید از نظر قانون مشکلی از بابت دسترسی کارگران این معدن به حمایت‌های بیمه تامین اجتماعی وجود داشته باشد.

برخورد ماموران سد معبر شهرداری تهران با فرزند علی چراغی در هنگام دستفروشی

ابوالفضل چراغی فرزند کارگری که ۲۳ مردادماه سال گذشته بر اثر ضرب و شتم ماموران پیمانکاری شهرداری تهران کشته شده بود، صبح امروز در هنگام دستفروشی میوه در نزدیکی محل زندگیشان مورد برخورد ماموران پیمانی سد معبر شهرداری تهران قرار گرفت اما با دخالت کسبه و اهالی محل ماموران از صحنه درگیری گریختند.

به گزارش 17فروردین ایلنا، ابوالفضل چراغی، فرزند ۱۵ ساله علی چراغی که در مردادماه سال ۹۳ شاهد حمله ماموران پیمانی سد معبر شهرداری منطقه ۴ تهران به پدرش بود، ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح امروز (۱۷ فروردین ۹۴) هنگامی که در خیابان ۲۰ متری طالقانی واقع در منطقه پاسگاه نعمت آباد مشغول فروش میوه با چرخدستی بود، با برخورد ماموران سد معبر شهرداری تهران مواجه شد.

شاهدان عینی گزارش داده‌اند پس از آنکه ماموران سد معبر چرخ میوه ابوالفضل چراغی را واژگون کردند و قصد ضبط ترازوی این نوجوان ۱۵ ساله را داشتند، کسبه و اهالی محل که از هویت ابوالفضل آگاه شده بودند با ماموران شهرداری درگیر شدند.

هرچند از شدت درگیری مردم و ماموران شهرداری گزارشی در دست نیست، اما بر اساس اطلاعاتی که رسیده، ماموران صحنه درگیری را با عجله ترک کرده‌اند به طوری که دوربین عکاسی آنان جا مانده است.

خانواده چراغی گفتند با وجود آنکه پس از قتل علی چراغی وعده‌های بسیاری برای تامین معاش و آتیه خانواده او از جانب مقامات عالی رتبه شهرداری و هیات رئیسه وقت شوای شهر تهران مطرح شده بود، اما تنها هزینه‌های بیمارستان مقتول پرداخت شده است و وعده‌های مربوط به تامین مسکن و بیمه خانواده چراغی محقق نشده است. آنان می‌گویند در این شرایط ابوالفضل چراغی به عنوان بزرگ‌ترین فرزند خانواده پنج نفره علی چراغی برای تامین معاش مادر و سه خواهر و برادر کوچکترش ترک تحصیل کرده و چند ماهی است که به کار دستفروشی میوه در اطراف محل زندگیشان اشتغال دارد.

جان باختن نگهبان یک ساختمان نیمه کاره در ساوه بر اثر سقوط درچاه

فرمانده انتظامی شهرستان ساوه گفت: نگهبان یک ساختمان نیمه کاره در این شهرستان بر اثر سقوط جان باخت.

به گزارش 17فروردین ایرنا بنقل ازپایگاه خبری پلیس، سرهنگ علی اصغر طالبی افزود: قربانی این حادثه مردی 40 ساله است که یکشنبه شب در حال نگهبانی و گشت زنی در ساختمان نیمه کاره به داخل چاه سقوط کرد و جان خود را از دست داد.

وی بیان کرد: در بررسی های اولیه مشخص شد این نگهبان به دلیل نبود نور کافی به داخل یکی از چاه های فنداسیون این ساختمان سقوط کرده است.

هفدهم فروردین ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد