اخباروگزارشات کارگری16فروردین1394
- اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا بعد از تعطیلات نوروزی
- تجمع هر روزه کارگران کشتارگاه «مرغ کیسم» پس از تعطیلات رسمی نوروز در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق
- اولین تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان در سال 94:
تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان استان یزد مقابل استانداری
- وعدههای کارفرما و بی اعتمادی کارگران قرارداد مستقیم پتروشیمی تبریز
- عدم پرداخت حقوق و عیدی کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز
- دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه در سال 94 اعلام شد
- بانک مرکزی نماگرهای اقتصادي شماره 78(سه ماهه سوم سال 1393) را منتشر کرد
- مرگ کارگرشهرداری بجنورد در حین کار
اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا بعد از تعطیلات نوروزی
اتحادیه آزاد کارگران ایران : کارگران نورد و لوله صفا از دیروز شنبه 15 فروردین 94 با اولین روز شروع کاری دست از کار کشیدند و خواهان پرداخت مطالبتشان شدند
طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران کارگران نورد و لوله صفا در آخرین روزهای اسفند سال 93 با اعتصاب خود توانستند یک ماه حقوق از مطالبات انباشته ی خود را دریافت کنند
این کارگران دیروز شنبه با شروع اولین روز کاری در این شرکت به جهت پرداخت نشدن عیدی و پاداش سال قبل و طلب سه ماه حقوق معوقه ی خود دست از کار کشیدند
کارگران تاکید دارند که تا پرداخت مطالبتشان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 16 فروردین 1394
تجمع هر روزه کارگران کشتارگاه «مرغ کیسم» پس از تعطیلات رسمی نوروز در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق
۱۸۰ کارگر کشتارگاه صنعتی «مرغ کیسم» در استان گیلان پس از تعطیلات رسمی نوروز در اعتراض به تعویق بیش از چهار ماه حقوقشان هر روز در محوطه کارخانه، اداره کار یا مقابل فرمانداری آستانه اشرفیه تجمع میکنند.
به گزارش16فروردین ایلنا، این کارگران که سابقه کار ۸ تا ۱۲ ساله در کشتارگاه صنعتی مرغ کیسم را دارند به دلیل آنچه از سوی کارفرما مشکلات مالی عنوان میشود، از آذر ماه سال گذشته (۹۳) تا کنون حقوق نگرفتهاند. عیدی پایان سال و سنوات خدمت این کارگران نیز هنوز پرداخت نشده است.
کارگران در واکنش به این موضوع بعد از تعطیلات رسمی نوروز هر روز در محوطه کارخانه و مقابل ساختمان اداره کار و فرمانداری شهرستان آستانه اشرفیه تجمع اعتراضی بر پا میکنند.
کارگران کشارگاه مرغ کیسم میگویند مشکلات این واحد صنعتی دست کم از دو سال پیش به دلیل وصول نشدن مطالبات این واحد کشتارگاهی از وزارت صنعت معدن وتجارت دولتهای نهم و دهم آغاز شده است.
به گفته کارگران، پس از اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها وزارت صنعت معدن وتجارت دولت وقت برای کنترل بازار قراردادی را با کشتارگاه مرغ کیسم منعقد کرد اما با وجود آنکه این کشتارگاه مرغهای منجمد را طبق توافق با نظارت دولت وارد بازار مصرف کرده است اما بعد از گذشت دو سال هنوز این واحد نتوانسته است طلب مالی خود را از وزارت خانه مذکور وصول کند.
کارگران میگویند کشتارگاه مرغ کیسم به عنوان یکی از بزرگترین مجموعههای کشتارگاهی کشور دو سال پیش حدودا ۵۰۰ کارگر داشته است، اما اکنون نیروی کار این واحد به دلیل افزایش مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی به ۱۸۰ کارگر تقلیل یافته است.
اولین تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان در سال 94:
تجمع اعتراض آمیز فرهنگیان استان یزد مقابل استانداری
جمعی از فرهنگیان استان یزد امروز یکشنبه با حضور در مقابل استانداری این استان، برآورده شدن مطالبات خود از سوی مسوولان را خواستار شدند.
به گزارش16فروردین یزدرسا،تجمع کنندگان خواهان اجرای قانون هماهنگ پرداخت حقوق و توجه بیشتر به اوضاع معیشتی و رفاهی خود شدند.
اصلاح حکم های گارگزینی، پرداخت حق مسکن و لباس، اصلاح سیستم بیمه، پرداخت حق بازنشستگی معلمان و صدور مجوز برای فعالیت رسمی کانون های صنفی از دیگر خواسته های فرهنگیان است.
وعدههای کارفرما و بی اعتمادی کارگران قرارداد مستقیم پتروشیمی تبریز
کارگر قرارداد مستقیم پتروشیمی تبریزگفت:مهمترین تقاضای ما مبنی بر تبدیل قرارداد موقت به دائم را نپذیرفتهاند اما سایر تقاضاهای ما را فعلا در حد صحبت پذیرفتهاند.
به گزارش16فروردین ایلنا،یکی از نمایندگان کارگران پتروشیمی تبریز از وعدههای مثبت مدیرعامل این کارخانه در راستای تحقق مطالبات کارگران قرارداد مستقیم پس از ابلاغ دستورالعمل ۸ بندی اداره کار خبر داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود گفت: در این چند روز جلساتی به منظور رسیدگی به مطالبات کارگران برگزار شد اما ما آنقدر بیمهری دیدهایم که تا وعدهها عملی نشود و رقم فیش حقوقی کارگران تغییری نکند باور نمیکنیم اینها میخواهند کاری کنند.
او افزود: مدیران پتروشیمی تبریز میگویند طبقه بندی مشاغل در این مجتمع صنعتی را آغاز کردهاند و بودجه این کار در هیات مدیره تصویب شده است ولی فعلا همه چیز در حد صحبت است.
او در ادامه گفت: از طرفی میگویند میخواهند بحث سنوات را درست کنند. در چند سالی که با قراردادکار مستقیم برای پتروشیمی تبریز می کردیم، سنوات را با یکسال سابقه کار محاسبه میکردند که از آسیبهای قراردادهای موقت است. زمانی که یکسال تمام میشد، انگار سابقه ما را پاک میکردند و در سال بعد به عنوان یک کارگر صفر کیلومتر با ما قرارداد میبستند.
او تصریح کرد: سنوات سال ۹۴ را میخواهند بر اساس آخرین سالی که کارگران به صورت پیمانی برای پتروشیمی تبریز کار میکردند محاسبه کنند. گفتهاند مابهالتفاوت سالهای قبل را نیز پرداخت میکنند. البته مهمترین تقاضای ما مبنی بر تبدیل قرارداد موقت به دائم را نپذیرفتهاند که البته پیش بینی هم میشد اما سایر تقاضاهای ما را فعلا در حد صحبت پذیرفتهاند.
این کارگر معترض در پایان گفت: متاسفانه آدم به اینها خوشبین نیست. چون مثلا با بیمه تکمیلی کارگران که هیچ بار مالی برای کارخانه ندارد به بهانههای واهی مثل تعهد آور بودن برای کارفرما مخالفت کردند. البته اخیرا گفتهاند قدمهایی را نیز برای بیمه تکمیلی کارگران بر میدارند.
گفتنی است دستورالعمل ۸ بندی اداره کار پس از آن به مدیرعامل پتروشیمی تبریز ابلاغ شد که او با شروع سال نو از ورود بیش از ۵۰۰ کارگر قرارداد مستقیم به کارخانه جلوگیری کرد. ممنوعیت ورود این کارگران به کارخانه که همگی در بخش تعمیرات و نگهداری مشغول به کارند به دلیل خودداریشان از امضای قرارداد کار جدید بود.
یکی از کارگران در زمان ممنوعیت ورود به کارخانه گفته بود «کارگران قرارداد مستقیم پتروشیمی تبریز بیش از این حاضر نیستند با قراردادهای موقت یکساله به کار ادامه دهند و با دریافت دستمزدی معادل یک چهارم دستمزد کارکنان رسمی، احساس تبعیض کنند.»
عدم پرداخت حقوق و عیدی کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز
منابع کارگری از پرداخت نشدن حقوق اسفند و پاداش و عیدی بیش از ۲۷۰ کارگر ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز خبر میدهند.
به گزارش16فروردین ایلنا،کارگران ماشین آلات صنعتی گفتهاند به جز تعویق حقوق و عیدی، حق بیمه آنان نیز از مرداد ماه پارسال پرداخت نشده است.
بر اساس گزارش این منابع، اگرچه دفترچه بیمههای کارگران براساس مصوبه کمیسیون کارگری شورای تامین استان اعتبار دارد اما این دفترچهها موارد پر هزینه مثل عملهای جراحی را پوشش نمیدهند.
یکی از کارگران در این باره گفته است که نزدیک به ۵۰ نفر از کارگران در آستانه بازنشستگی قرار دارند که بازنشستگیشان به دلیل عدم همکاری کارفرما به تاخیر افتاده است.
گفتنی است خط تولید کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز در نیمه دوم سال گذشته استارت نخورده است.
حقوق کارگران در ماههای گذشته از راه فروش بکهولودرهای پیشتر تولید شده [بکهولودر نوعی تراکتور مجهز به بیل جلو به نام (Loader) و بیل عقب به نام (BackHoe) است] تامین شده است.
کارگران میگویند از خرداد ماه پارسال تاکنون اعضای هیات مدیره و مدیرعامل به کارخانه سر نزدهاند.
گفتنی است کارخانههای ماشین آلات صنعتی، خدمات صنعتی، موتورسازان، ریختهگری، آهنگری، ستخت تراکتور، تامین قطعات و... به عنوان زیر مجموعه گروه صنعتی تراکتور سازی تبریز در حال فعالیت هستند.
دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه در سال 94 اعلام شد
سازمان تأمین اجتماعی با صدور دستور اداری به واحدهای اجرایی این سازمان در سراسر کشور، دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه در سال 1394 را اعلام کرد.
به گزارش16فروردین اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، در دستور اداری صادر شده از سوی معاونت فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی آمده است: پیرو دستور اداری دستمزد مبنای کسر حقبیمه سال 1394 و به استناد مصوبه شورایعالی کار موضوع بخشنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص افزایش حداقل دستمزد سنواتی در سال 1394، جداول مربوط به دستمزد مقطوع روزانه مبنای کسر حقبیمه فعالیتهای دارای دستمزد مقطوع برای سال 1394 ارسال میشود.
مقتضی است مراتب به نحو شایسته به اطلاع کارفرمایان مربوطه رسیده و از ابتدای سال جاری مورد عمل قرار گیرد.
لازم به ذکر است دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه هر ساله از سوی سازمان تأمین اجتماعی بر اساس ضوابط قانونی از جمله حداقل دستمزد تعیین شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام شده و توسط واحدهای اجرایی این سازمان در رابطه با دریافت حق بیمه مورد نظر، اعمال میشود.
لینک متن کامل بخشنامه : http://www.tamin.ir/News/Item/14100/2/14100.html
بانک مرکزی نماگرهای اقتصادي شماره 78(سه ماهه سوم سال 1393) را منتشر کرد
به گزارش16فروردین روابط عمومی بانک مرکزی ، نماگرهای اقتصادي شماره 78 از سوی اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی منتشر شد.
براساس این گزارش جمعیت ایران8/77 ميليون نفر،جمعيت فعال9/23ميليون نفر ونرخ بیکاری به5/10درصدرسیده است.
نرخ بیکاری در مناطق شهری 7/11 درصد و روستایی 7.4/7 درصد اعلام شده است.
نرخ بیکاری زنان 3/20درصد و مردان 7/8درصد اعلام شده ضمن آنکه نرخ بیکاری در جوانان 29 - 15 ساله 8/21 درصد و جوانان 24 - 15 ساله 7/25درصد گزارش شده است.
لینک نماگرهای اقتصادی شماره 78 (سه ماهه سوم سال 1393):
file:///C:/Users/behruz/Downloads/Ectno78[1]%20(1).pdf
مرگ کارگرشهرداری بجنورد در حین کار
روز12فروردین یک کارگرشهرداری بجنوردکه نیمههای شب مشغول نظافت خیابان بودبدنبال یک تصادف جان باخت.
به گزارش 16فروردین همشهری،ساعت 2 بامداد دوازدهم فروردين به اورژانس شهرستان بجنورد خبر رسيد مردي در جريان سانحه رانندگي در خيابان 32 متري شهدا بهشدت مجروح شده است. دقايقي بعد وقتي امدادگران خود را به محل حادثه رساندند معلوم شد مجروح مردي 47 ساله به نام دولت رضايي و از رفتگران شهرداري است كه يك دستگاه خودروي پرايد با سرعتي زياد با او تصادف كرده و وي را مجروح كرده است.
هرچند امدادگران اين مرد را به بيمارستان رساندند اما خونريزي و شدت جراحات وارده به او به حدي بود كه او ساعت 5 بامداد روي تخت بيمارستان جان خود را از دست داد. در همين حال، محزون يكي از همكاران رفتگر زحمتكش شهرداري بجنورد در اينباره گفت: «وقتي از اين حادثه باخبر شدم خودم را به محل حادثه رساندم.گويا راننده پرايد كه مرد جواني بود و با خانوادهاش سفر ميكرد بهدليل خواب آلودگي همكارم رضايي را كه با لباس شبرنگ مشغول نظافت بود نديده و با او تصادف كرده بود. هنگام حادثه همكارم كنار خيابان بود و هيچ بياحتياطي انجام نداده بود.» وي ادامه ميدهد: «راننده پرايد بعد از اين حادثه توقف كرده و بالاي سر همكارم بود. شدت حادثه به حدي بود كه بعد از برخورد پرايد با رضايي سر او به جدول كنار خيابان برخورد كرد و او دچار ضربه مغزي شد.
با اين حال او به بيمارستان منتقل شد اما جانش را از دست داد.» محزون درباره اين رفتگر زحمتكش ميگويد: «او ازجمله كارگران زحمتكش شهرداري بود و از 15سال قبل كارش را در شهرداري شروع كرد و همه ازجمله شهروندان و همكارانش از او بهخوبي ياد ميكردند. او مردي مقرراتي بود و به موقع سر كار ميآمد و وظايفش را هم به خوبي انجام ميداد. به همين دليل همه او را فردي وظيفه شناس ميدانستند. مرحوم رضايي 5 فرزند داشت كه بعد از اين حادثه آنها زندگي سختي خواهند داشت».
شانزدهم فروردین ماه1394
****************
اخباروگزارشات کارگری15فروردین1394
- تجمعات کارگران پتروشیمی هگمتانه همدان در اعتراض به تعطیلی شرکت وبیکارشدن!
- بلاتکلیفی کارگران آنومالی شمالی علی رغم شروع به کار مجدد
- کارگران آبفای اهواز نوروز ۹۴ را با سه ماه تعویق حقوق پشت سر گذاشتند
-500کارگربیکارشده شرکت حفاری شمال همچنان بلاتکلیفند؟!
- حقوق و دستمزد در ایران یکی از کمترین مبالغ پرداختی در بین کشورهای مختلف جهان است!
- عقبگرد در نظام بازنشستگی
- جزئیات استخدام 2530 نفری دولت - سهم نیم درصدی زنان از این استخدام ها
- نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی در مشاغل سخت اعلام شد
- به دادگاه کشاندن کارگران معدن چادرملو وصدوراحکام ضد انسانی علیه آنان از طرف رژیم سرمایه را قویاٌ محکوم می نمائیم!
- هیچ یک از سه کارگر کشته شده در کشتی سیراف مقصر نبودند
- کارگر روزمزد نیشکر هفت تپه در هنگام کار کشته شد
- اینجا هنوز بردهداری می کنند!
تجمعات کارگران پتروشیمی هگمتانه همدان در اعتراض به تعطیلی شرکت وبیکارشدن!
امروزکارگران پتروشیمی هگمتانه همدان در اعتراض به تعطیلی شرکت وبیکارشدن دست به تجمعات اعتراضی مقابل مجتمع پتروشیمی، مقابل اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان واستانداری زدند.
به گزارش15فروردین ایلنا،نزدیک به ۸۰ نفر از کارگران پتروشیمی هگمتانه در همدان صبح امروز به دلیل آنچه تعطیلی یک ماهه ی شرکت عنوان شده در مقابل درب ورودی این مجتمع پتروشیمی تجمع کردند. مشکلات شرکت با پیمانکاران و اختلاف سهامداران دلیل این تعطیلی موقت عنوان شده است.
کارگران معترض گفتهاند امروز (۱۵ فروردین) قرار بود اولین روز کاری آنان باشد اما نیروهای انتظامات مانع ورود آنان به محل کارشان شدهاند.
یکی از کارگران درباره جزئیات مشکل کارگران توضیح داد: صبح امروز در اولین روز کاری سال در حال ورود به محل کارمان بودیم که با ممانعت مسولین و ماموران انتظامات مواجه شدیم. وقتی علت را جویا شدیم گفتند تا پایان این ماه شرکت تعطیل است و کار فعلا متوقف شده است.
به گزارش 15فرودین فارس درهمین رابطه،جمعی از کارگران پتروشیمی هگمتانه همدان در اعتراض به جلوگیری از ورود آنها به این کارخانه مقابل اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان همدان تجمعی اعتراضآمیز داشتند.
حدود 100 نفر از کارگران به نشانه اعتراض مقابل اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان تجمع کردند و پس از مکتوب کردن درخواست خود مبنی بر رسیدگی به این مشکل و تسلیم آن به اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان راهی استانداری شدند تا مراتب اعتراض خود را به گوش استاندار و دیگر مسئولان استان برسانند.
یکی از کارگران این کارخانه گفت: بعد از سپری کردن 12 روز تعطیلات از سوم تا پانزدهم فروردین ماه با مراجعه به کارخانه با درب بسته کارخانه مواجه شدیم و از ورودمان به کارخانه ممانعت شد که هنوز دلیل این ممانعت بر هیچ یک از کارگران روشن نشده و برای رسیدگی به این مشکل تصمیم گرفتیم این موضوع را با تجمع کارگران به گوش مسئولان برسانیم.
به گزارش ایلنا، هنوز عیدی و پاداش سال گذشته و حق سنوات سالهای خدمت کارگران پرداخت نشده است. یکی از کارگران در این باره گفت: کارگرانی که بین 5 تا 10 سال است در این شرکت کار میکنند هنوز سنوات خود را دریافت نکردهاند و در چنین شرایطی مسئولان شرکت بدون اینکه بگویند چگونه باید پیگیر معوقات حقوقیمان باشیم کارمان را تعطیل کردهاند و کارگران را در وضعیت بلاتکلیفی قرار دادهاند.
این کارگر اضافه کرد: اگر زودتر وضعیت را مشخص کنند و کارگران را به بیمهٔ بیکاری معرفی کنند حداقل مشکل کارگرانی که میخواهند از بیمهشان استفاده کنند حل میشود ولی متاسفانه هنوز این کار را هم انجام ندادهاند.
بنابهمین گزارش،این شرکت بزرگ پتروشیمی که بیش از ۱۵۰ نفر کارگر دارد در ماههای پایانی سال ۹۳ آماده بهره برداری شد اما به گفتهٔ کارگران به دلیل افت و خیزهای فراوانی که از ابتدای تاسیس داشته هیچگاه امنیت شغلی کارگران را تضمین نکرده است و آنان همواره در وضعیت بلاتکلیفی قرار داشتهاند. کارگران میگویند وضعیت شرکت و مشکلاتی که در زمینهٔ توافقات پیمانی خود دارد باعث شده امنیت شغلی آنان دائما مورد تهدید قرار گیرد.
یکی از کارگران در این باره گفت: پروژه پتروشیمی هگمتانه علی رغم اینکه آمادهٔ بهره برداری است اما به دلایل نامعلومی با دست اندازهای مختلفی مواجه شده است و در این بین کارگران هستند که با این وضعیت بیکاری که در شهر وجود دارد، دچار مشکلات زیادی میشوند.
به گفتهٔ کارگران، مسئلهٔ اصلی این است که مسولین تکلیف کارگرانی که سابقه کار بعضی از آنها تا ۱۰ سال است - از زمان احداث این شرکت - را مشخص نمیکنند. این کارگران عمر خود را پای این کار گذاشتهاند و نباید با آنها اینگونه برخورد شود. اگر کسی هم پیگیری کند بعضا برخورد قهری با او صورت میگیرد و این برای کارگرانی که خرج سنگین زندگی به گردن آنهاست گران تمام میشود.
در همین رابطه یکی از مسولین این شرکت پتروشیمی که نخواست نامش فاش شود گفت: از کارگران خواسته شده تا ۲۵ فروردین ماه به هیئت مدیره فرصت دهند تا معوقات عیدی و پاداش را تسویه کنند و پس از آن هم نسبت به ادامه کار پتروشیمی تصمیمات لازم گرفته شود.
مشکلات پیمانکاری و اختلاف سهامداران و موانع موجود بر سر راه خصوصی سازی از جمله مسائلی است که به گفتهٔ مسولین شرکت مشکل را در پتروشیمی هگمتانه تشدید کرده است.
مسولین میگویند، هیئت مدیره تصمیم گرفته تا ۱۵ اردیبشت ماه که شریک ایتالیایی با پیمانکاران اجرائی به ایران میآیند شرکت تعطیل شود و پس از آن هم به کارگران اطلاع میدهند که بر سر کارشان حاضر شوند.
به گفتهٔ این مقام مسول، معوقات مربوط به عیدی و پاداش و بن کارگری کارگران تا آخر فرودین ماه تسویه میشود.
پروژهٔ عظیم پتروشیمی هگمتانه طبق پیش بینیهای مسولین این پروژه، قرار بود برای ۲۰۰ نفر بطور مستقیم و ۲ هزار نفر غیرمستقیم شغل ایجاد کند. این شرکت با مشارکت ۵۷ درصدی بخش خصوصی، ۳۳ درصدی شرکت ملی پتروشیمی ایران و ۱۰ درصدی یک شرکت ایتالیایی ساخته شده است. اما به دلایل متعددی هنوز به مرحلهٔ بهره برداری نرسیده است.
گفتنی است با راه اندازی پتروشیمی هگمتانه واردات پودر و گرانول PVC گرید پزشکی به داخل کشور متوقف میشود و علاوه بر این با بهرهبرداری از این مجتمع، ایران به جمع صادرکنندگان یکی از کمیابترین محصولات پتروشیمی جهان میپیوندد.
به گزارش فارس،مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی همدان گفت: کارگران معترض پتروشیمی هگمتانه به صورت قراردادی فعالیت میکردند که قراردادها نیز تا پایان سال 93 اعتبار داشت.
مسعود اقلامی امروزدر پاسخ به سئوالی در خصوص چرایی تجمع کارگران پتروشیمی هگمتانه روبروی اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی اظهار کرد: به دلیل جلوگیری از ورود کارگران به پتروشیمی هگمتانه، صبح امروز جمعی از کارگران مقابل این اداره کل و استانداری تجمع کردند که راهنماییهای لازم به آنان ارائه شد.
وی در خصوص دلیل جلوگیری از ورود کارگران به پتروشیمی گفت: کارگران فعال در پتروشیمی هگمتانه به صورت قراردادی فعالیت میکردند که قراردادها نیز تا پایان سال 93 اعتبار داشته و با پایان قرارداد حق ادامه حضور کارگران با کارفرماست.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی همدان، گفت: شرکت پتروشیمی هگمتانه نیز به منظور سرمایهگذاری شرکا و دایر شدن دوباره در حال فراهم کردن مقدمات کار است و به دلیل عدم نیاز به نیروی انسانی در سال 94 در مقطعی از انعقاد قرارداد با کارگران خودداری کرده است.
وی افزود: با پایان قرارداد از لحاظ قانونی حقی برای کارگران نیست و اختیار با کارفرماست که در صورت نیاز قراردادی دوباره منعقد کند.
اقلامی در خصوص پرداخت مطالبات کارگران نیز عنوان کرد: مطالبات کارگران با پیگیریهای صورت گرفته تا پایان سال 93 به طور کامل پرداخت شده و فقط عیدی و سنوات پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: با تجمع کارگران مقابل اداره کار و تعاون، راهنماییهایی برای تنظیم دادخواست برای دریافت عیدی و سنوات داده شد که کارگران قانع نشدند و تجمع دیگری مقابل استانداری صورت گرفت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان خاطرنشان کرد: با تجمع مقابل استانداری، همکاران ما با راهنمایی کارگران برای تنظیم درخواست آنها را قانع کردند و تجمع پایان یافت.
وی با بیان اینکه کارگران میتوانند از بیمه بیکاری در طول مدت بیکاری استفاده کنند ابراز داشت: با پیگیریهای لازم کارگران میتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند و البته اگر مشکلات شرکت حل شود و در صورت صلاحدید کارفرما امکان اشتغال مجدد کارگران وجود دارد.
اقلامی تاکید کرد: کارفرمای مربوطه در جریان قرار گرفته و با هماهنگی رأی صادر خواهد شد و در صورت عدم پرداخت مطالبات از طریق اجرای احکام پیگیری و مطالبات کارگران پرداخت میشود.
بلاتکلیفی کارگران آنومالی شمالی علی رغم شروع به کار مجدد
کارگر بیکار شدهٔ معدن آنومالی شمالی در بافق یزد، در حالی از پنجم فروردین ماه کار خود را در معدن جدید آغاز کردهاند که به گفتهٔ کارگران هنوز وعدههای داده شده به آنان محقق نشده است.
به گزارش15فروردین ایلنا،در حالیکه پیش از این منابع کارگری از توافق به وجود آمده بین کارگران بیکار شده معدن آنومالی شمالی با مدیران این شرکت معدنی جهت کار در معادن اطراف بافق خبرداده بودند، کارگران گفتهاند وعدههای داده شده مانند تامین سرویس رفت و برگشت برای نقل و انتقال کارگران از بافق به مهریز و برخورداری از قراردادها و مزایای مناسب هنوز محقق نشده است.
براساس این گزارش، در پی اعتراضات و پیگیریهای انجام شده توسط کارگران بیکار شدهٔ معدن آنومالی شمالی، روز پنجشنبه ۱۶ بهمن ماه ۹۳ جلسهای با حضور فرماندار بافق و مدیریت سنگ آهن مرکزی و همچنین مدیریت شرکت پیمانکاری شهداب (پیمانکار معدن آنومالی شمالی) جهت رسیدگی به وضعیت کارگران بیکار شدهٔ که خواستار بازگشت به کار بودند برگزار شد و در نهایت مقرر شد نسبت به بکارگیری این نیروها در معادن اطراف بافق اقدامات لازم به عمل آید. بر این اساس قرار شد،45 کارگر بیکار شده ی آنومالی شمالی،برای مدت ۶ ماه، کارشان را در معدن سرب و روی مهدی آباد مهریزدر ۹۰ کیلومتری آنومالی ادامه دهند و پس از آن مجددا در ارتباط با ادامه ی کار آنها در بافق تصمیم گیریهای لازم گرفته شود.
به گفته ی منابع آگاه، این وعده با شروع به کار کارگران در پنجم فروردین ماه ۹۴ عملی شد و در حال حاضر از ۴۵ نفر کارگر بیکار شده ۳۵ نفر در معدن سرب و روی مهریز مشغول به کار هستند.
کارگران گفته اند، ۴نفر از کارگران به دلیل آنچه تخلف انظباطی از سوی مسولین عنوان شده نتوانستند در معدن جدید کار کنند و چند نفر دیگر هم به دلیل شرایط نامناسب کار و فاصلهای که بین محل کار و زندگیشان وجود دارد از ابتدا از کار در معدن جدید انصراف دادند.
فاصله معدن آنومالی شمالی تا معدن سرب و روی مهدی آباد در مهریز حدودا ۹۰ کیلومتر است. به گفتهٔ کارگران علی رغم اینکه قرار بود برای کارگران سرویس رفت و برگشت در نظر گرفته شود اما به دلیل باز نشدن اتوبان اصلی محور بافق-مهریز که قرار بود برای نقل و انتقال کارگران از آن استفاده شود مسولین شرکت ترجیح دادهاند اقامتگاهی (خوابگاه) برای کارگران درنزدیکی محل کار جدید در نظر بگیرند تا کارگران در همان جا مستقر شوند و رفت و آمدشان کمتر شود. برخی از کارگران، تجربه سکونت در خوابگاه را مطابق با شرایطی که پیش از این با مسولین پیرامون آن توافق کرده بودند نمیدانند. به گفتهٔ کارگران اقامت در خوابگاه و آن هم برای ۴ روز در هفته و دوری از خانواده از نظر روانی روی کارگران اثرات مخربی میگذارد، از طرفی شرایط زندگی در خوابگاه هم به شکلی نیست که همه بتوانند با آن کنار بیایند.
وجود بیکاری و اقساط معوقهای که تقریبا بیشتر کارگران بیکار شده با آن درگیرند باعث شده تا علی رغم مساعد نبودن شرایط، کارگران نسبت به کار در معادن همسایه هم آماده باشند. کارگران میگویند، شنیدهها نشان میدهد قرار است به نسبت قبل یعنی زمانی که در آنومالی کار میکردیم دستمزد کمتری دریافت کنیم. و این خلاف وعده هاییست که در جلسهٔ رسیدگی به وضعیت کارگران به آنها داده شده است. به گفتهٔ آنها، وعدههای مدیریت شرکت آپادانا کاوش ایرانیان پیمانکار سنگ آهن مهدی آباد مهریز درباره پرداخت به موقع دستمزدها باعث شده کارگران فعلا با قراردادهای سه ماهه و به صورت آزمایشی به کار در معدن مشغول باشند. به گفتهٔ آنها این اولین تجربهٔ شرکت آپادانا در پروژهٔ مهریز است.
کارگران میگویند ما روی قول مدیریت سنگ آهن مرکزی و فرمانداری بافق حساب کردهایم و امیدواریم هرچه سریعتر شرایط کار بعد از ۶ماهی که خودشان وعده دادهاند بهتر شود. مشکل اصلی کارگران علاوه بر مسئلهٔ استخدامشان، فاصله محل کار و محل زندگیشان است. آنها میخواهند در شهر خودشان کار کنند.
لازم به یادآوری است، نزدیک به ۸۵ کارگر معدن آنومالی شمالی دی ماه سال جاری پس از اتمام پروژه استخراج سنگ آهن در حالیکه به آنها وعدهٔ استخدام داده شده بود، بیکار شدند. منابع کارگری میگویند پیمانکار معدن آنومالی شمالی با کارگران قرارداد کار یکساله بسته بوده است اما آن میزان سنگ آهنی را که میخواسته در این مدت استخراج کند طی مدت ۵ ماه استخراج کرده است. پس از آن به جز ۴۵ کارگر، بقیه با مصوبهٔ شورای تامین و تعدادی هم به دلیل اینکه نیروی ماموریتی بودند مجددا به کار بازگشتند. ۴۵ کارگر بیکار شده تجمعاتی را در مقابل شرکت پیمانکاری شهداب (پیمانکار معدن آنومالی شمال) و همچنین فرمانداری بافق برگزار کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت استخدامیشان بودند. در پی این اعتراضات فرمانداری بافق وارد عمل شد و با برگزاری جلسهای با مسولین سنگ آهن مرکزی و توافقات به وجود آمده کارگران در معدن مهدی آباد مهریز در ۹۰ کیلومتری آنومالی شمالی در بافق مشغول به کار شدند.
کارگران آبفای اهواز نوروز ۹۴ را با سه ماه تعویق حقوق پشت سر گذاشتند
منابع کارگری در اهواز از پرداخت نشدن ۳ ماه حقوق و مزایای بیش از ۲۸۰ نفر از کارگران آبفای اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» فعالیت دارند، خبر میدهند.
به گزارش15فروردین ایلنا،کارگران گفتهاند حقوق ماههای دی، بهمن و اسفند آنان هنوز پرداخت نشده و تنها بعد از پیگیریهای فراوان توانستهاند عیدی پایان سال ۹۳ را در آخرین روزهای اسفند از کارفرما وصول کنند.
به گفته آنان، به غیر از سه ماه تعویق مزدی و بیمهای کارگران که از بهمن ماه سال گذشته به صورت نامنظم پرداخت شده است، کارگران آبفای اهواز با فقدان امنیت شغلی نیز مواجهاند، به همین دلیل دست کم ۱۳ نفر از کارگران بهمن ماه سال گذشته (۹۳) بعد از ۴ سال کار مستمر، به دلیل عدم نیاز کارفرما اخراج شدهاند.
همچنین کارگران پیمانی آبفای اهواز گفتند از یکسال پیش دستمزدشان به صورت نامنظم پرداخت میشده و به همین دلیل به طور دقیق نمیشود معوقات حقوقی کارگران پیمانی شرکت آبفای اهواز را محاسبه کرد.
به گفته این کارگران؛ حدود۳۰۰ کارگر پیمانی آبفای اهواز که هم اکنون تعداد آنان به ۲۸۰ نفر رسیده است از یک سال پیش تحت مسئولیت پنج شرکت پیمانکاری «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» فعالیت کرده اند. این کارگران هنوز نتوانستهاند معوقات حقوقی خود را از این پیمانکاران دریافت کنند.
کارگران آبفای اهواز میگویند، شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» در حال حاضر به عنوان آخرین پیمانکار آبفای اهواز است که از مرداد ماه سال۹۳ مسئولیت حدود ۲۸۰ کارگر را به عنوان موتورچی و پمپ چی آب در سطح شهر اهواز بر عهده گرفته است. این شرکت پیمانکاری بعد از عقد قرار داد با شرکت آب و فاضلاب اهواز، علیرغم کاهش ساعتهای اضافه کاری که منجر به کاهش چشمگیرحقوق کارگران شده است به تعهدات خود در قبال پرداخت به موقع حقوق کارگران عمل نکرده و طبق پیگیریها در این مورد اداره آب وفاضلاب اهواز نیز پاسخگو نیست.
500کارگربیکارشده شرکت حفاری شمال همچنان بلاتکلیفند؟!
امروز، نیمه فروردین 94 سپری شده و تنها 15 روز تا زمان اعلام شده از سوی نماینده شرکت باقی مانده است وخبری از بازگشت بکارکارگران درمیان نیست وهمچنان 500کارگربیکارشده شرکت حفاری شمال دربلاتکیلفی بسرمی برند.
به گزارش 15فروردین خط امید، 24 اسفند ماه سال 93 بود که خبر تعطیلی شرکت حفاری شمال و خداحافظی مشروط مدیران این شرکت با کارگران منتشرشد.
در همین خبر آمده بود شرکت حفاری شمال به پرسنل و کارگران این شرکت گفت که از ابتدای فروردن سال 94 هیچ یک از کارکنان درشرکت حاضر نشوند، و در صورتیکه تا پایان فروردین ماه مشکلات مالی شرکت حل نشود باید برای خود به دنبال کار دیگری باشند.
امروز، نیمه فروردین 94 سپری شده و تنها 15 روز تا زمان اعلام شده از سوی نماینده شرکت باقی مانده است وخبری از بازگشت بکارکارگران درمیان نیست وهمچنان 500کارگربیکارشده شرکت حفاری شمال دربلاتکیلفی بسرمی برند.
برپایه این گزارش،بیکار شدن برخی از دستگاههای ملی حفاری مانند سحر1 در حالی که دکلهای خارجی هندی، چینی، ژاپنی و ... با هزینهای بسیار بالاتر در همان نقطه مشغول حفاری هستند و همچنین بیکار شدن دو دستگاه حفاری خشکی را می توان از دلایل تصمیمات مدیران شرکت حفاری شمال دانست.
با راه اندازی فاز 12 مجتمع پارس جنوبی و نیازمندی به افزایش تولید، متاسفانه دو دکل خشکی و یک دکل دریایی بیکار هستند در صورتی که باید تمرکز، وقت و تلاش مضاعف برای استحصال بیشتر از مناطق مشترک نفتی خلیج فارس به کار گرفته شود در صورتی که عربستان با 8 دکل مشغول استحصال از این میدان است.
یکی دیگر از مشکلاتی که شرکت حفاری شمال با آن روبرو است کمبود نقدینگی و طلبکاری حدود 700 میلیارد تومانی از شرکت پتروپارس بابت هزینه حفاری چاههای نفتی و گازی است که این امر باعث اتخاذ تصمیم تعطیلی موقت از سوی مدیر عامل این شرکت شده است.
البته می توان به دستگاه حفاری امیر کبیر در دریای خزر نیز به عنوان ظرفیتهای این مجموعه اشاره کرد که مدیران وزارت نفت با مطرح کردن بحث اقتصادی، آن را بدون صرفه می دانند، در حالی که در کنار استفاده از منابع مشترک دریای خزر از نظر حاکمیتی منطقه، به دلیل اسقرار در نقطه مرزی آبهای ایران و آذربایجان می تواند اهمیت بسیاری داشته باشد.
حقوق و دستمزد در ایران یکی از کمترین مبالغ پرداختی در بین کشورهای مختلف جهان است!
براساس نرخ ۳۳۵۰تومانی دلار در بازار آزاد، کارگران مجرد در سال ۹۴روزانه ۷.۰۸ دلار و ماهیانه بدون اضافه کاری حداکثر ۲۶۶.۲ دلار دریافت میکنند که این میزان برای کارگران متاهل با یک فرزند ۲۸۷.۶ دلار است.
به گزارش 15فروردین مهر، کارشناسان بازار کار کشور معتقدند طبق استانداردهای بین المللی و آمارهای موجود، حقوق و دستمزد در ایران یکی از کمترین مبالغ پرداختی در بین کشورهای مختلف جهان است و از این حیث نیروی کار شاغل در کشورمان با مسائل و مشکلات اقتصادی جدی تری نسبت به برخی کشورهای صنعتی و توسعه یافته برخوردارند.
مقایسه ارقام ریالی پرداختی به کارگران و مشمولان قانون کار با دلار، این فاصله و شکاف حقوقی را به خوبی نشان می دهد. کارگران شاغل در کشورمان، دریافتی های پایان ماه خود را به صورت ریال هزینه می کنند، اما تبدیل حقوق و دستمزد فعلی نیروی کار به دلار نشان می دهد که فاصله زیادی بین دریافتی کارگران ایرانی با دستمزدهای چند هزار دلاری ماهیانه در برخی کشورها وجود دارد.
جدول ۱۵ ساله مقایسه ای حداقل حقوق ریالی کارگران ایرانی با دلار
همانگونه که از جدول مقایسه ای پیداست، تبدیل دستمزد کارگران به دلار در ایران نشان دهنده یکی از ناچیزترین ارقام حداقلی پرداخت حقوق در جهان است. طبق گزارش سازمان جهانی کار، این ارقام در برخی از کشورهای واقع در قاره آسیا و آمریکا تا ۳۴۰۰ دلار نیز بوده است.
اساسا مقایسه دستمزد ریالی کارگران ایرانی با دلار به این دلیل است که افزایش نرخ برخی اقلام در ایران بر اساس دلار صورت می گیرد که این موضوع تاثیر شدیدی بر افت قدرت خرید کارگران ایرانی دارد. حتما همه شنیده ایم که می گویند ما به دلار حقوق نمی گیریم که به دلار خرج کنیم.
وضعیت افزایش حداقل دستمزدها در ایران طی ۱۵ سال گذشته نشان می دهد که هیچگاه افزایش حداقل دستمزدهای کارگران ایرانی از ۲۷۵ دلار در ماه بالاتر نرفته و با وجود اینکه حداقل حقوق کارگران ایرانی از سال ۸۰ به بعد به مرور در حال رشد ناچیز در برابر دلار بوده است اما از سال ۹۰ به بعد دوباره روند نزولی آن آغاز شده که به معنی افت دوباره قدرت خرید کارگران و سخت تر شدن تامین معیشت در ایران است.
حداکثر دریافتی حداقل بگیران با دو فرزند؛ ماهیانه 309 دلار
مقامات کارگری می گویند با دستمزدهای فعلی، امکان تامین هزینه های معیشت بیش از ۱۰ روز در ماه وجود ندارد و افراد برای جبران این کسری قابل توجه مجبور به گرایش به شغل دوم و حتی سوم هستند.
کارشناسان اقتصادی کشور معتقدند یکی از دلایل گسترش شدید دلال بازی و واسطه گری در کشور به ویژه طی سال های اخیر؛ کسری درآمد خانوارها و در نتیجه ناچاری برخی گروه های اجتماعی برای فعالیت در اینگونه بازارها به منظور جبران کسری بوده است، هرچند نمی توان گفت همه واسطه گران از روی ناچاری به این کار گرایش داشته اند.
همیشه در همه جوامع افرادی به قصد سودجویی حاضر و آماده و مترصد استفاده از فرصت های بادآورده هستند، اما تلاش دولت های سابق برای کسب درآمد از بازارهای ارز و سکه برای جبران کسری های بودجه ای و همچنین تامین منابع نقدی هدفمندی یارانه ها در سال های گذشته از محل های اینچنینی، باعث بروز آسیب های معیشتی فراوانی برای گروه های ضعیف جامعه از جمله کارگران شد.
به صورت کلی، طبق اعلام سال ۲۰۱۳ سازمان جهانی کار، در برخی کشورها مانند آلمان طی سال ۲۰۱۰ حقوق ماهیانه کارگران ۲۸۰۰ دلار، آفریقای جنوبی ۲۴۰۰ دلار و آمریکا ۳۴۰۰ دلار بوده است. همچنین در کشور آسیایی چین ۷۰۰ و ترکیه نیز ۱۴۰۰ دلار بوده است. در ایران رقم پرداختی در صورت باقی ماندن نرخ دلار در سطح ۳۳۵۰ تومان فعلی، در سال آینده در بهترین حالت برای کارگران به ۳۰۹ دلار در ماه نخواهد رسید.
جدول دلاری مزایای جانبی دستمزد کارگران در سال ۹۴ (طبق نرخ دلار آزاد در پایان سال 93)
عقبگرد در نظام بازنشستگی
بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول حدود ۴۰سال پیش برای اینکه بازار اقتصاد و سرمایهگذاری با شوک خروج یکباره سرمایه افراد روبرو نشود به کشورها پیشنهاد داد نظام بازنشستگی خود را به سوی نظام حسابهای انفرادی یا DC ببرند. این پیشنهاد که در همان زمان نیز با مخالفت سازمانهای بینالمللی حوزه رفاه و تامین اجتماعی مانند سازمان بینالمللی کار و اتحادیه بینالمللی تامین اجتماعی روبهرو شد، تنها توسط چند کشور محدود به اجرا درآمد و این کشورها (شیلی و برزیل) نیز، پس از دورهای کوتاه، اجرای این سیستم را متوقف کردند.
به گزارش15فروردین تامین24،بهرغم تجربه جهانی شکست سیستم مبتنی بر حسابهای انفرادی و هشدارهای مراجع ذیصلاح، اخیرا بحث تغییر شیوه تامین منابع مالی صندوقهای بازنشستگی از حسابهای بازتوزیعی و بیننسلی به حسابهای انفرادی از سوی برخی کارشناسان مطرح میشود؛ با این توجیه که حرکت به سمت حسابهای انفرادی، باعث عبور از بحرانهای صندوقهای بازنشستگی خواهد شد.
در نظام DC حقوق بیمهشدگان رعایت نمیشود
دکتر مظفر کریمی، مشاور معاونت فنی و درآمد سازمان تأمیناجتماعی است. او تغییر شیوه تأمین مالی نظامهای بازنشستگی از سیستم بازتوزیعی بیننسلی یا DB به نظام DC را، یکی از آزمایشهای بانک جهانی میداند که در اکثر کشورهای اجراکننده، به شکست انجامیده است.
به گفته دکتر مظفر کریمی این تفکر در دهه ۷۰ و براساس پیشنهادهای بانک جهانی برای اصلاح ساختار اقتصادی در کشور ما مطرح شد اما پس از آن، بانک جهانی پیشنهادهای خود را تعدیل کرد. استدلالهایی برای تغییر مطرح شد و برخی کشورها در ۲دهه اخیر این تغییر را انجام دادند و با شکست مواجه شدند. کشورهایی مانند آرژانتین و برزیل که نظام تأمین منابع مالی طرحهای بازنشستگی خود را براساس توصیههای بانک جهانی تغییر داده بودند، بعد از بحران اقتصادی اخیر، در این تصمیم بازنگری کردند و به نظام قبلی دولتی بازگشتند.
دکتر کریمی معتقد است صندوقهای مبتنی بر نظام DC که پیشنهاد اخیر عدهای از کارشناسان در مورد اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری بر آن استوار است، هیچیک از حقوق بیمهشدگان رعایت نمیشود. او میگوید: در صندوقهایی که بر این مبنا یا به تعبیری دیگر برمبنای نظام حسابهای انفرادی فعالیت میکنند پولی که هر فرد تحتپوشش نزد صندوق پسانداز میکند، برای خود او سرمایهگذاری میشود. اختیار انتخاب نوع سرمایهگذاری نیز با خود فرد است اما خطر ریسک احتمالی سرمایهگذاری نیز به خود فرد منتقل میشود. در حالی که در سیستم DB، هر بحرانی رخ بدهد، این ریسک به فرد منتقل نمیشود، بلکه به نسل بعدی یا به دولت و صندوق منتقل میشود.
کریمی DB و DC را به لحاظ اعتقادی دارای تفاوتهایی معرفی میکند که خاستگاه آنها، در هر کشوری که مطرح شدهاند، اعتقادات مردم است. این دو سیستم کاملا متمایز هستند و حد وسطی وجود ندارد اما میتوان هر دو را در کنار هم داشت و این، همان مدل چندلایه تأمیناجتماعی است که در قانون برنامه پنجم توسعه هم مورد تأکید قرار گرفته است.
در واقع نظام چندلایه، آشتی بین دیدگاههای متضاد است. در مدل چندلایه تأمیناجتماعی، لایه DB با مدیریت و مسئولیت دولت و سازوکار بیننسلی و بازتوزیعی برای همه فراهم میشود. لایه DC هم میتواند به صورت اختیاری یا اجباری- اما در قالب خدمات تکمیلی- وجود داشته باشد. در واقع تجربه جهانی مؤید آن است که DC باید تکمیلکننده DB باشد نه اینکه به جای آن قرار بگیرد.
پیشنیازهای اجرای DC در کشور وجود ندارد
اسماعیل گرجیپور، مدیرکل دفتر بیمههای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در اینباره میگوید: سیستم DC الزاماتی مانند ثبات اقتصادی، نرخ تورم پایین، نرخ بیکاری پایین، بالا بودن نرخ بازگشت سرمایه و... دارد. در سیستم DC که برمبنای حساب انفرادی است، اگر فردی بعد از یکسال کار، دچار حادثه و از کارافتادگی شد، تکلیف چیست؟ مستمری از کارافتادگی او از کجا باید تأمین شود؟ چون ذخیره حساب این فرد که یکسال حقبیمه پرداخت کرده، بسیار محدود است. گرجیپور درباره کشورهایی که نرخ تورم بالا و بیثباتی اقتصادی دارند معتقد است، تضمینی وجود ندارد که حقوق و مزایایی که فرد در آینده از راه سود حاصل از سرمایهگذاری خودش دریافت میکند، کفاف هزینههای زندگی او را خواهد داد.
در کشورهایی مانند کشور ما که نرخ تورم بالاست، بانکها براساس قوانین و مقررات به سپردههای افراد سود میدهند و از افراد در قبال وام، سود دریافت میکنند، نرخ سود بانکی عملا منفی است، زیرا نرخ تورم بازار از نرخ سودی که بانکها پرداخت میکنند، بالاتر است، بنابراین وضعیت اقتصادی کشور ما اصلا قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیست و اصولا امکان برقراری سیستمهای DC در کشور ما وجود ندارد. گرجیپور پیشنهاد وزارت رفاه را ایجاد یک نظام بیمهای چندلایه میداند و برای خروج صندوقهای بازنشستگی از بحران در ابتدا پیشنهاد می کند در برنامه زمانی میانمدت، اصلاحات پارامتریک و در کوتاهمدت، اصلاحات ساختاری صندوقها به منظور اصلاح فرایندها و روشهای خدماترسانی در دستور کار بررسی و اجرا قرار گیرد. در بلندمدت نیز با استقرار نظام تامیناجتماعی چندلایه، نظام تأمین مالی اندوختهگذاری کامل در قالب حسابهای انفرادی برای لایه بیمههای تکمیلی قابل پیگیری خواهد بود.
به عبارت دیگر، پیشنهاد این است که در سطح پایه، سیستم باید بهصورت DB و با تضمین و مدیریت دولت به صورت بیننسلی باشد و در لایههای تکمیلی میتوان از سیستم DC استفاده کرد. وی نظام تأمین اجتماعی را رویکردی تجربهشده در جهان امروز معرفی میکند که مناسبترین الگو را برای پوشش کامل جمعیت ارائه میکند. هرچند الگوهای مختلفی از این نوع نظامها در جهان وجود دارد و وجه مشترک همه آنها وجود سهلایه حمایتی، بیمهای و تکمیلی است اما سطحبندی این سهلایه برحسب شرایط و نیازهای هر کشور تفاوت دارد.
نکته مهم آن است که هیچیک از سهلایه مورد بحث، بدون وجود دیگری نمیتواند موفق عمل کند. همانطور که در کشور ما نیز به وضوح تجربه شده است. در نبود لایه حمایتی قوی و عمیق، انتظارات حمایتی جامعه به سمت لایه بیمههای اجتماعی هدایت میشود و هزینههای ناخواسته آن را باید بیمهشدگان بپردازند. گرجیپور ادامه میدهد: در لایه حمایتی، اولویت با برنامههای توانمندسازی و هدایت افراد به سمت بازار کار و بیمههای اجتماعی است چراکه در این صورت هم عزت و کرامت افراد حفظ میشود و هم بار تکفل دولت کاهش مییابد. لایه بیمههای اجتماعی آن بخش از جامعه را شامل میشود که شغل و درآمد مستمر دارند و میتوانند حقبیمه بپردازند.
لایه تکمیلی نظام تأمیناجتماعی خدماتی را ارائه میکند که بالاتر از سطح تعهدات بیمه اجتماعی پایه است و کسانی را پوشش میدهد که بدون کمک دولت قادرند حقبیمه بالاتری را برای خدمات تکمیلی بپردازند. اصل بر این است که همه خدماتی که در محدوده «نیازهای اساسی و ضروری» قرار میگیرند، در تعهد بیمههای اجتماعی و حمایتهای اجتماعی قرار گیرند و فقط خدماتی که جنبه «انتخابی، رفاهی و غیرضروری» دارند، به وسیله بیمههای تکمیلی ارائه شوند.
جزئیات استخدام 2530 نفری دولت - سهم نیم درصدی زنان از این استخدام ها
از 2530 فرصت شغلی که در اولین اطلاعیه استخدام رسمی دولت یازدهم منتشر شده است سهم استخدام زنان در آن کمتر از یک درصد است و سهم استخدام مردان بالغ بر 81 درصد.
اگرچه تعداد 2530 استخدام دولتی در مقابل دو میلیون و 500 هزار بیکار رقم چندان بالایی نیست و نمیتواند از حجم بیکاری کم کند و این اقدام دولت به خصوص در شرایط فعلی بیشتر جنبه تبلیغاتی برای دولت دارد، اما رویکرد دولتمردان در خصوص استخدام زنان در همین مقیاس کوچک هم قابل توجه است.
به گزارش15فروردین اقتصادنیوز،در هفته نخست اولین ماه سال ۹۴ دولت یازدهم در اطلاعیهای از اولین آزمون استخدامی مشترک فراگیر دستگاههای اجرایی کشور برای استخدام پیمانی در سال جاری خبر داده بود.حال نیز سازمان سنجش در سایت رسمی خود شرایط استخدام هر کدام از دستگاههای اجرایی، مدرک و مقطع تحصیلی و جنسیت مورد نیاز برای استخدام داوطلبان و تعداد مشاغل در هر کدام از این مشاغل را به ریز منتشر کرده است.
بر اساس آمار منتشر شده در سایت سازمان سنجش 13 دستگاه اجرایی قرار است خرداد ماه سال جاری آزمونهای استخدامی را برگزار کنند که بر اساس این آزمون قرار است در مجموع 2530 نفر در دستگاههای اجرایی دولتی استخدام خواهند شد.
اما نکته قابل توجه در این میان سهم گروههای جنستی در استخدام دستگاههای دولتی است. در سایت سازمان سنجش رشته تحصیلی، سن و جنسیت افرادی که میتوانند مشاغل مورد نظر را در اختیار بگیرند عنوان شده است. نکته قابل توجه این است که از مجموع 2530 نفری که قرار است در مشاغل گوناگون استخدام شوند تنها 13 نفر باید زن باشند، 2058 نفر الزاما باید مرد باشند و 459 نفر میتواند زن و یا مرد باشند.
این به آن معناست که سهم زنان از استخدامهای دولتی جدید حدود 51 دهم و کمتر از یک درصد است. این سهم بسیار پایین زنان در حالی است که در 81 درصد استخدامها باید مردان به کار گرفته شوند و در 18 درصد موارد هم استخدامها میتواند زنان یا مردان را در بر بگیرد.
نکته قابل توجه دیگر آن است که از 13 شغلی که قید جنسیت زن بودن الزامی است، هفت مورد آن به شغل پزشکی قانونی باز میگردد که گویا سیاستمداران چارهای جز استخدام زنان در این سمت نداشتهاند، شش مورد دیگر هم استخدام در اداره زمینشناسی و اکتشافات معدنی است.
این اختلاف در استخدام زنان و مردان در حالی است که بر اساس اخرین گزارشی که مرکز آمار از نرخ بیکاری ارائه داده است، نرخ بیکاری زنان دو برابر مردان است. بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار از نتايج طرح آمارگيري نيروي كار پاييز 93نرخ بیکاری مردان 15 تا 29 ساله 17.9 درصد است. این در حالی است که نرخ بیکاری زنان در همین دوره 39 درصد یعنی دو برابر بوده است.
اگرچه تعداد 2530 استخدام دولتی در مقابل دو میلیون و 500 هزار بیکار رقم چندان بالایی نیست و نمیتواند از حجم بیکاری کم کند و این اقدام دولت به خصوص در شرایط فعلی بیشتر جنبه تبلیغاتی برای دولت دارد، اما رویکرد دولتمردان در خصوص استخدام زنان در همین مقیاس کوچک هم قابل توجه است.
نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی در مشاغل سخت اعلام شد
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی، با صدور بخشنامهای به واحدهای اجرایی این سازمان نحوه محاسبه ۴ درصد مستمری بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور را تشریح کرد.
به گزارش 15فروردین مهر، در بخشنامه صادر شده از سوی دکتر سیدتقی نوربخش آمده است: عدم پرداخت به موقع ۴درصد مستمری کارهای سخت و زیان آور از سوی برخی کارفرمایان، موجب تأخیر در بازنشستگی به هنگام بیمه شدگان شاغل در این مشاغل می شود، از این رو سازمان تأمین اجتماعی، اقدام به انجام اصلاحاتی در نحوه دریافت ۴ درصد مستمری کارهای سخت و زیان آور نموده است.
در این بخشنامه آمده است: این تغییرات با هدف روان سازی امور مربوط به بازنشستگی کارگران شاغل در مشاغل سخت وزیان آور که حائز شرایط بازنشستگی هستند، مساعدت با کارفرمایان و حفظ حقوق بیمه شدگان و صدور به موقع احکام بازنشستگی آنان انجام می شود.
۴ درصد میزان مستمری برقراری به نسبت سنوات اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور مربوط به ایام قبل از تصویب قانون(۱۴/۷/۸۰) که میبایست محاسبه و به صورت یکجا وصول شود، در صورت ارائه تضامین معتبر از سوی کارفرما با فرصت حداکثر ۹ ماهه امکان پذیر خواهد بود.
بر اساس بخشنامه صادر شده توسط مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، در صورت عدم توانایی کارفرما از پرداخت مبلغ مذکور، واحدهای اجرایی سازمان تضامین کافی را اخذ و اقدامات لازم را برای صدور حکم بازنشستگی و برقراری مستمری انجام می دهد.
به دادگاه کشاندن کارگران معدن چادرملو وصدوراحکام ضد انسانی علیه آنان از طرف رژیم سرمایه را قویاٌ محکوم می نمائیم!
برپایه خبر منتشره خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ شانزدهم اسفند آمده است : « ۳۱نفر از کارگران شرکت چادرملو که کارفرما از آنها شکایت کرده بود از ۶ اتهام تبرئه شدند ولی متاسفانه ۲۸ نفر از آنها در ارتباط با اتهام «جلوگیری از احقاق حق خود» مجرم شناخته شدند و به دلیل اصرار کارفرما بر شکایتش قرار است ۲۰ اسفند ماه محاکمه شوند.» دیگرباردرتاریخ چهارشنبه ۲۰ اسفند ماه، آمده است : « تعداد ۲۸ نفرازکارگران شرکت معدنی چادرملو که در پی اعتراضات گسترده سال گذشته و متعاقبا شکایت کارفرما برای رسیدگی به یک اتهام باقیمانده از شعبه ۱۰۱ دادگستری اردکان احضار شده بودند، صبح ۲۰ اسفند ماه، برای رسیدگی به یک اتهام باقیمانده در دادگاه اردکان حاضر و به اتهام مطرح شده علیه خود پاسخ دادند...» برپایه همین خبر، اتهام این کارگران "اخلال در نظم و آسایش عمومی" و "ممانعت از احقاق حق "عنوان شده است. گفتنی ایست ؛ طی این روز ، هیچ رایی در خصوص اتهام وارده صادر نشده و صدور حکم به زمان نامعلومی موکول شده است. سرانجام در تاریخ ۱۲ فروردین۲۰۱۵ باز همین خبرگزاری اعلام داشت: « حکم اولیه دادگاه ۳۰ کارگر معدن چادرملو که در پی اعتراضات سال گذشته در این معدن با شکایت کارفرما با اتهام " اخلال در نظم و جلوگیری از احقاق حق هم طبقه ایهایشان" به دادگاه رفته بودند صادر شد و بر اساس آن 5 نفر از کارگران به یکسال حبس تعزیری و شلاق محکوم شده اند گفته میشود ۲۵ کارگر دیگر از اتهامات وارده تبرئه شده اند. »
فعل و انفعالات خبر مربوطه درسه تاریخ فوق، نشانگر سیاستهای دولت سرمایه جمهوری اسلامی در سرکوب بی رحمانه و وحشیانه، زندانی نمودن، شکنجه، اعدام، شلاق زدن فعالین و رهبران جنبش کارگری پدید ه ایی جدیدی نیست. توحش و بربریت این رژیم و عملکردهای آن در ادامه دولت روحانی که با موجی وسیعی از زندانی نمودن فعالین کارگری و تهدید و سرکوب و عمل شنیع صادر نمودن حکم شلاق برای ۵تن از کارگران چادرملو، ازسراستیصال و بن بستی است که دولت در شرایط فعلی در اثر بحرانهای عمیق اقتصادی و سیاسی با آن دست و پنجه نرم می کند. حاکمان سرمایه به علت ناتوانی در حل بنیادی مسائل اقتصادی و سیاسی جامعه چاره ای جز سرکوب، زندان و شکنجه و شلاق زدن کارگران برای عبور از این بحران را در جلو روی خود نمی بینند.
کارگران چادرملو که در طی دو سال اخیر، برای اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، افزایش کارانه ها و لغو حکم اخراج دبیر اخراجی انجمن صنفی ایشان دست به اعتصاب زدند و برای متحقق شدن خواسته هایشان پافشاری نمودند، برای اولیه ترین حق و حقوق خود دست به اعتصاب و اعتراض زدند.
صدورهرگونه حکم ضد انسانی رژیم جنایتکار اسلامی با نزدیک شدن اول ماه مه و جو مخالفتهایی که با آن رودرو است، تنها غلبه بر این شرایط را در سرکوب و وحشیگری هر چه بیشتری و زهر چشم گرفتن از کارگران از طریق صادر نمون حکمهای سنگین و شلاق زدن جستجو می نماید، تا با دامن زدن به این اوضاع از طریق این سرکوبها بتواند با خدمت به اربابان امپریالیستی خود برنامه های نئو لیبرالیستی و خصوصی سازیها را در خدمت به تقاضای آنها پیش ببرد. حمله سیستمایتک به سفره خالی کارگران با افزایش 17 درصدی دستمزدها، ایجاد جو رعب و وحشت و سرکوب و زندانی نمودن و حکم شلاق بر پیکر کارگران شریف و زحمتکش در این راستا عمل می کند و از پروژه هایی است که رژیم از سه دهه قبل این حرکت فاشیستی را سازمان داده و هر روز با ترفند جدیدتری برای ممانعت از اعتراضات و اعتصابات کارگران به میدان می آید.
کارگران چادرملو برای احقاق خواسته های اولیه خود محکوم به این قساوت و بیرحمی شده اند. تا زمانی که مناسبات سرمایه داری بر قرار است، مبارزه کارگران بر علیه این سیستم ادامه دارد ومبارزه بر علیه این نابرابریها و حقوق غارت شده کارگران و ظلم و ستم طبقاتی که دولت و صاحبان سرمایه ضد کارگر بر کارگران روا می دارند، فقط می تواند با مبارزه متشکل ومتحد طبقه کارگر ایران پاسخ بگیرد. در عدم اتحاد و متشکل نبودن کارگران است که جمهوری اسلامی سراپا فساد و جهل بخودش این اجازه را می دهد که وقیحانه برای کارگران مبارز و شریف این احکام را صادر نماید.
اين جنايت بار ديگر نشان داد که آنچه طبقه کارگر ايران بدان نياز دارد تشکل است. کارگران براى دستيابى به مطالبات بيشمارشان احتياج به تشکلهاى طبقاتى خود دارند. اعتراض موثرى که جانيان رژيم اسلامى را از اين جنايت پشيمان کند به تشکل طبقاتى نياز دارد. بايد هر اقدام فعالين و محافل کارگرى در اعتراض به اين جنايت توام با تلاش براى ايجاد تشکل باشد. ايجاد تشکل براى اعتراض به اين جنايت وچنین جنایاتی است. ايجاد تشکل براى فشرده کردن صفوف طبقاتی خود جهت دفاع و کسب حقوق سیاسی و صنفی و مبارزۀ قاطع و نهایی با این رژیم ضد کارگری است.
نهادهای همبستگی با جنبش کارگری در ایران – خارج ازکشور،این تهاجم وعمل وحشیانه رژیم سرمایه جمهوری اسلامی بر کارگران چادرملو و کل طبقه کارگر ایران را قویاٌ محکوم می نمایند و از تمام نهادهای کارگری و نیروهای مترقی و آزادیخواه در داخل و خارج و در سطح بین المللی می خواهد در حمایت از همبستگی از کارگران چادرملو و محکوم نمودن این جنایات آشکار برعلیه طبقه کارگر به اعتراض برآیند.
نهادهای همبستگی با جنبش کارگری در ایران – خارج ازکشور
nhkommittehamahangi@gmail.com
http://nahadha.blogspot.com/
جمعه ۱۴ فروردين ۱۳۹۴ برابر با ۰۳ آوريل ۲۰۱۵
هیچ یک از سه کارگر کشته شده در کشتی سیراف مقصر نبودند
پدر یکی از سه کارگری که در جریان حادثه آتش سوزی سال گذشته کارگاه کشتیسازی «عظیم گسترش» جانش را از دست داده بود میگوید که بر اساس تحقیقات به عمل آمده هیچ یک از قربانیان در بروز این حادثه مقصر نبودهاند.
به گزارش15فروردین ایلنا،در روز بیست و نهم دی ماه سال 93 وقوع یک حادثه آتشسوزی در مجتمع کشتیسازی عظیم گسترش باعث شد تا سه نفر از کارگران بخش تعمیر این واحد صنعتی جان خود را از دست بدهند؛ از قرار معلوم این حادثه در یک فروند کشتی ماهیگری به نام «سیراف» اتفاق افتاد که آنزمان برای تعمیر به حوضچه خشک منتقل شده بود.
براساس اطلاعاتی که همان موقع در رابطه با قربانیان این حادثه در اختیار ما قرار گرفت؛ دو نفر از کشته شدگان از کارگران مهاجری بودند که از شهرستان ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان به هرمزگان آمده بودند و نفر سوم نیز فردی به نام «وحید میرزایی» از اهالی شهرستان بندرعباس بود که به تازگی در کشتی سازی عظیم گسترش استخدام شده بود.
با وجود آنکه آنزمان مدیرعامل آتش نشانی بندرعباس در تشریح چگونگی وقوع این حادثه از فقدان سیستمهای ایمنی و امداد و نجات و اطفای حریق در حوضچه تعمیراتی کشتیسازی عظیم گسترش خبر داده بود اما همان موقع مدیریت این مجتمع از طریق انتشار بیانیه و گفتگو با رسانهها اعلام کرد که کارگران کشته شده و مالک کشتی بدون هماهنگی با نیروهای واحد ایمنی شرکت عملیات جوشکاری را آغاز کرده بودند.
با گذشت هفتاد و پنج روز از وقوع این حادثه «امید علی میرزایی» پدر «وحید میرزایی» از کشته شدگان این حادثه گفت طبق تحقیات رسمی که تاکنون صورت گرفته است هیچکدام از سه کارگر کشته شده در وقوع این حادثه مقصر نبودهاند.
وی بابیان اینکه هم اکنون پرونده رسیدگی به این حادثه در دادگاه کیفری بندرعباس در دست بررسی است ادامه داد: به استناد گزارش پزشکی قانونی علت مرگ پسرم و دو همکار کشته شدهاش خفگی ناشی از دود آتش بوده است.
میرزایی با یادآوری اینکه کارگران کشته شده در زمان حادثه در داخل مخزن کشتی مشغول جوشکاری بودند، ادامه داد: این کارگران بودند که به دستور شرکت مشغول کار شده بودند و نمیتوان عملکرد آنها در روز حادثه را به دلیل «خودسری» تعبیر کرد.
وی افزود: در این میان اگر قرار بر پاسخگویی است این مدیران شرکت عظیم گسترش هستند که باید توضیح دهند که چرا در آموزش کارگران، نصب تجهیزات ایمنی و انتخاب کارگران ماهر دقت لازم را نکردهاند.
میرزایی ادامه داد: واقعیت این است که بعد از حادثه به نقل از صاحب کشتی سیراف شنیدم که اگر در زمان حادثه بدنه کشتی از بیرون شکافته میشد امروز هم پسرم و هم دو همکار دیگرش زنده بودند.
وی گفت: ظاهرا آنروز مالک کشتی سیراف با انجام اینکار موافق بوده است اما نمیدام به چه دلیل مسئولان کشتیسازی عظیم گسترش برای بریدن دیواره بیروی محل آتش سوزی اقدامات لازم را به عمل نیاوردند.
وی یادآور شد: مطلعم که سابق بر این اتفاقات مشابهی در دیگر کارگاههای کشتی سازی افتاده است و در همه آنها کارگران محبوس در آتش به همین شیوه نجات داده شدهاند.
کارگر روزمزد نیشکر هفت تپه در هنگام کار کشته شد
صبح امروز یک کارگر روز مزدی مجتمع نیشکر هفت تپه در جاده منتهی به مزارع نیشکر در اثر تصادف با خودروی نیسان حامل کارگران کشته شد.
به گزارش 15فروردین ایلنا، این حادثه که حدود ساعت شش و ۳۰ دقیقه صبح امروز (۱۵ فروردین) در یکی از جادههای خاکی مزارع مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه رخ داد، یک کارگر ۳۵ ساله به نام «هادی ظهیری» هنگامی که برای انجام کار سمپاشی قصد ورود به مزارع را داشت بر اثر بر خورد با یک خوررو نیسان حامل کارگران به درون کانال آبیاری مزارع سقوط کرده و بر اثر ضربه مغزی جان باخت.
طبق گزارش همکاران وی، جنازه این کارگر توسط گروهای امداد و نجات بعد از ۳ ساعت تلاش در فاصله حدود هزار و ۵۰۰ متری محل حادثه در درون کانال آب کشف شد.
گفتنی است؛ در دی ماه سال گذشته (۹۳) نیز واژگونی یک دستگاه وانت نیسان حامل کارگران نی بر این شرکت به کشته شدن دو کارگر و مصدوم شدن هفت نفر دیگر انجامید. همچنین در حادثه متاخرتری در ساعت ۱۳ ظهر روز جمعه (۲۵ بهمن ماه سال ۹۳) بر خورد یک دستگاه تریلر حمل نیشکر و یک دستگاه وانت نیسان حامل کارگران «نی بر» شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در نزدیکی شهر حر و در جادههای فرعی منتهی به مزارع منجر به مصدوم شدن ۱۵ کارگر این شرکت شد.
اینجا هنوز بردهداری می کنند!
نتیجه تحقیقات چند ماهه خبرگزاری اسوشیتدپرس نشان می دهد برخی از غذاهای دریایی که در فروشگاه های مواد غذایی و رستوران های غربی فروخته می شود، توسط بردگان برمه ای صید شده اند.
اسوشیتدپرس با ده ها مرد که بر خلاف میل شان در یک جزیره دورافتاده در اندونزی به نام «بنجینا» نگه داشته می شوند، مصاحبه کرده است. این جزیره مکان اصلی یک ناوگان کرجی است که جهت صید ماهی فعالیت می کند. «مارتا مندوزا» که به عنوان خبرنگار AP فعالیت می کند، یکی از سرپرستان این تیم تحقیقاتی بوده است. مندوزا می گوید: «مردانی که آن ها را در حال تخلیه بار ماهی دیدیم اکثرا از کشور برمه (میانمار) بودند. وقتی آن ها به هویت ما پی بردند، شروع به فریاد زدن و کمک خواستن کردند و گفتند مدتی است که به دام افتاده و به بردگی گرفته شده اند.»
این کارگران ماهیگیری تایلندی و برمه ای در این جزیره حبس شده و به عنوان برده هایی شناخته می شوند که احتمال فرارشان وجود دارد. آن ها می گفتند که تنها با چند لقمه برنج زندگی می کنند و در فضایی که تنها به اندازه دراز کشیدن جا دارد می خوابند تا فردا صبح کرجی ماهیگیری دیگری بیاید و آن ها را مجبور به کار کند.
وقتی خبرنگار ان به جزیره رسیدند، مشاهده کردند که مردانی درون قفس قرار داده شده اند تا جلوی فرارشان گرفته شود. آن ها به مدت ۵ تا ۱۰ سال از خانواده خود دور افتاده بودند و در شرایطی اسف بار زندگی می کردند. سوال نخست این است که این کارگران چگونه سر از چنین جایی درآورده اند؟ از یک جهت ممکن است این افراد فریب کارگزاران برمه ای را خورده باشند و با وعده یک کار مناسب اغوا شده و به جزیره بنجینا آورده شده باشند و از جهت دیگر، امکان دارد دزدیده شده و به کار ماهیگیری گماشته شده باشند. اما سوال مهمتر این است که چه چیز باعث می شود هنوز در دوران مدرن، برده داری انجام شود؟
پس از کشف این حقایق توسط خبرنگاران، این افراد تصمیم گرفتند بفهمند که مقصد این صیدهای دریایی کجاست. خبرنگاران به کمک GPS فهمیدند که ماهی ها ابتدا در یک کشتی تایلندی به نام «شیر دریایی نقره ای» بارگیری شده و به بندرگاهی تایلندی رفته اند.
مندوزا می گوید که تیم تحقیقاتی در نهایت توانستند به لیست نام شرکت هایی که این بارهای ماهی را به آمریکا صادر می کنند، دست یابند. آن ها دریافتند که کمپانی های معتبر فروشنده مواد غذایی چون والمارت، کروگر و آلبرستون، این بار را خریده و برای فروش عرضه می کنند. مندوزا می گوید که ما اطلاعات مان را به این فروشگاه ها دادیم و آن ها بدون انکار قضیه، از ما تشکر کرده و قول پیگیری دادند.
منبع مهر-15فروردین
پانزدهم فروردین ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
**********
اخباروگزارشات کارگری13و14فروردین1394
- تشدید اعمال فشاربه بهنام ابراهیم زاده علیرغم خونریزی معده وکلیه !
- شکستگی دست منیژه صادقی در اولین روز زندان!
- سیر صعودی تعطیلی کارخانهها و تهیتر شدن سفره کارگران
-۳۰ درصد حداقل حقوق و یا مجموع دریافتی کارگران در هر ماه باید به عنوان حق بیمه پرداخت شود
- افزایش ۱۴درصدی حقوق کارمندان دولت ابلاغ شد
- کرایههای حمل و نقل عمومی از فردا افزایش مییابد
تشدید اعمال فشاربه بهنام ابراهیم زاده علیرغم خونریزی معده وکلیه !
بنا به گزارشات دریافتی ازمنابع مختلف، بهنام ابراهیم زاده عضو کميته پيگيری ایجاد تشکل های کارگری،دربند قرنطینه زندان رجایی شهردچارخونریزی معده وکلیه شد. مسئولین زندان درکمال بی توجهی از اعزام این فعال کارگری به مراکز درمانی خودداری کردند.
برپایه همین گزارشات،مسئولین زندان رجایی شهرجهت اعمال فشاربیشتربه این فعال حقوق کودکان کاروی را ازقرنطینه به بند ٢ زندان رجایى شهر انتقال داده اند.دراین بند زندانیان باجرایم متفاوتی حضوردارند وبجا آوردن نمازو....اجباری می باشد.
قابل یادآوری است که این فعال کارگری کماکان از ملاقات با خانواده هم محروم می باشد.
شکستگی دست منیژه صادقی در اولین روز زندان!
به گزارش رسیده منیژه صادقی فعال در عرصه زنان و کودکان که روز دوشنبه 10 فروردین توسط مامورین قضایی در مزلش بازداشت و از طریق اجرای احکام دادگاه سنندج برای گذارندن 91 روز حبس تعزیری روانه زندان شده بود در همان ساعات اولیه ورود به زندان دچار شکستگی از ناحیه دست شد.
بر اساس این گزارش زندانبانان تا 24 ساعت هیچ اقدامی در مورد درمان ایشان انجام ندادند و پس از 24 ساعت تحمل درد شدید وی را به بیمارستان سنندج منتقل کردند. نامبرده در بیمارستان برای گچ گرفتن دستش به اتاق عمل منتقل و پس از جراحی مجددا به زندان منتقل گردید. هنوز علت شکسته شدن دست وی مشخص نشده است.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
12 فروردین 1394
سیر صعودی تعطیلی کارخانهها و تهیتر شدن سفره کارگران
شهنازنیکوروان
وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایران به سمتی میرود که یک فروپاشیدگی اقتصادی در آن مشهود است. از زمان شروع جنگ ایران و عراق اقتصاد ایران بیشتر گرایش به سنت اقتصاد بازاری یا واسطه گری داشته است، این دلال منشی که ساده ترین نوع فعالیت اقتصادی است تمامی ابعاد اقتصاد جامعه را در برگرفته است و بر همین اساس است که امثال بابک زنجانی و گروه پدیده شاندیز در مدت کوتاهی میتوانند به چنین ثروتی دسترسی پیدا کنند. گزارش زیر نشان میدهد که اقتصاد تولیدی ما چگونه در دو دهه گذشته هر روز ضعیفتر شده است و نفسهای آخر خودش را میکشد و نیاز به یک جراحی عمیق دارد.
لینک متن کامل: http://www.kanoonm.com/1747
۳۰ درصد حداقل حقوق و یا مجموع دریافتی کارگران در هر ماه باید به عنوان حق بیمه پرداخت شود
از ابتدای سال ۹۴، با افزایش حداقل دستمزد به ۷۱۲۴۲۵ تومان، سهم بیمه کارگران از ۴۲ هزارتومان به ۴۹ هزارتومان و سهم بیمه کارفرمایان نیز از ۱۴۰هزارتومان به ۱۶۳ هزارتومان افزایش می یابد.
به گزارش 14فروردین مهر، با مصوبه جدید شورای عالی کار و ابلاغ آن از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اجرا از ابتدای سال ۹۴ در واحدهای مشمول قانون کار، سهم بیمه کارگران و کارفرمایان نیز افزایش یافت.
طبق توافق نمایندگان کارگران و کارفرمایان در نشست پایان سال گذشته شورای عالی کار، حداقل دستمزد هر فرد مشمول قانون کار در سال جاری نباید از ۷۱۲ هزار و ۴۲۵ تومان در ماه کمتر باشد که البته ممکن است به رقم یادشده برخی اضافات دیگر مانند اضافه کاری و پاداش نیز تعلق گیرد و مجموع دریافتی کارگر بالاتر باشد.
در عین حال، طبق قانون موجود برای استفاده افراد مشمول قانون کار از مزایای بیمه تامین اجتماعی؛ کارفرمایان باید به ازاء بیمه هر کارگر ۲۳ درصد حداقل دستمزد (در مورد نیروهای تازه وارد به بنگاه و یا گروه هایی که تنها از حداقل مزد مصوب شورای عالی کار برخوردار می شوند) و یا مجموع دریافتی افراد با مزایا را بدون در نظر گرفتن حق اولاد به عنوان حق بیمه ماهیانه بپردازند.
وضعیت پرداخت حق بیمه های جدید
همچنین ۷ درصد نیز از سوی کارگر باید پرداخت شود که معمولا رقم آن از سوی کارفرمایان پس از کسر از حقوق کارگران به تامین اجتماعی پرداخت می شود. در مجموع ۳۰ درصد حداقل حقوق و یا مجموع دریافتی افراد در هر ماه باید به عنوان حق بیمه پرداخت شود.
برای سال جاری، سهم بیمه کارفرمایان به ازاء هر کارگر ۱۶۳ هزار و ۸۵۷ تومان و سهم کارگران نیز ۴۹ هزار و ۸۶۹ تومان است. در مجموع حق بیمه یکنفر مشمول قانون کار که تنها حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار به میزان ۷۱۲ هزار و ۴۲۵ تومان را در سال ۹۴ دریافت کند، ۲۱۳ هزار و ۷۲۷ تومان خواهد بود که توسط کارفرما و کارگر باید پرداخت شود.
مقامات کارگری می گویند علاوه بر ۳۰ درصد یادشده که ۲۳ درصد آن سهم کارفرما و ۷ درصد نیز سهم کارگر است، ۳ درصد دیگر نیز به عنوان سهم دولت برای حمایت از صندوق بیمه بیکاری تعیین شده که در سال های گذشته پرداخت آن از سوی دولت به صندوق تامین اجتماعی با تاخیرها و یا نواقص فراوانی همراه بوده است.
سهم بیمه کارگران حداقل بگیر ۴۹۸۶۹ تومان شد
کارگران می گویند در نظر گرفتن سهم ۳ درصدی برای دولت و ۳ درصد نیز برای کارفرمایان جهت اختصاص منابعی از حق بیمه تولیدی به صندوق بیمه بیکاری، با هدف تقویت این صندوق برای حمایت از مشمولان بیمه بیکاری است که در حال حاضر تنها ۳ درصد سهم کارفرمایان به صورت مرتب تامین و پرداخت می شود و دولت در این بخش عملکرد مناسبی نداشته است.
جدول تغییرات ۵ ساله حق بیمه سهم کارگر و کارفرما
در مواردی ممکن است افراد متناسب با میزان دریافتی ماهیانه خود حق بیمه نپردازند و کارفرمایان در ارسال لیست های نهایی به تامین اجتماعی، حقوق افراد را کمتر از میزان واقعی آن اعلام کنند. هدف اصلی این کار این است که کارفرمایان رقم کمتری را بابت حق بیمه افراد به تامین اجتماعی بپردازند که البته در نوع خود تخلف و اجحاف در حق کارگر در زمان بازنشستگی تلقی می شود.
برخی کارفرمایان می گویند در مواردی با توافق کارگران چنین روشی به کار گرفته می شود که علاوه بر کاهش سهم بیمه کارفرما، سهم خود کارگر نیز کاهش می یابد. همچنین در مورد کارگرانی که تصمیم به قطع همکاری با کارفرما در دوره کاری مشخصی را دارند نیز چنین روشی برای پرداخت ارقام کمتر بیمه به کار گرفته می شود. البته کم پرداختن حق بیمه در زمان بازنشستگی در حقوق افراد تاثیر منفی خواهد داشت.
به صورت کلی طبق فرمول محاسباتی برای تعیین سهم بیمه شاغلان مشمول قانون کار، در صورتی که افراد در هر ماه به هر دلیلی از قبیل سابقه کاری، تخصص، مهارت، پست مدیریتی و یا هر عنوان دیگری دریافتی های بالاتری از حداقل های مصوب شورای عالی کار داشته باشند، رقم حق بیمه سهم کارفرما و کارگر نیز بیشتر از ۲۱۳ هزارتومان خواهد شد.
افزایش ۱۴درصدی حقوق کارمندان دولت ابلاغ شد
معاون اول رئیس جمهور مصوبه دولت برای افزایش ۱۴درصدی حقوق کارمندان در سال ۹۴ را ابلاغ کرد.
به گزارش 14فروردین تسنیم، هیئت وزیران در جلسه 27/12/1393 به پیشنهاد شماره 169631 مورخ 23/12/1393 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ماده (76) قانون مدیریت خدمات کشوری -مصوب 1386- و بند (الف) ماده (50) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران -مصوب 1389- تصویب کرد:
1-ضریب حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و قضات برای سال 1394 به میزان نوزده هزار و پانصد و نود و هفت (19.597) ریال تعیین میشود.
2-ضریب حقوق شاغلین مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت (از جمله کارمندان وزارت اطلاعات و شاغلین پستهای سیاسی وزارت امور خارجه) و بازنشستگان موضوع بند (ج) ماده (50) قانون برنامه پنجم توسعه برای سال 1394 به میزان یکهزار و سیصد و هفتاد و شش (1.376) ریال تعیین میشود.
3-حقوق بازنشستگان و وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و نیروهای مسلح و سایر صندوقهای وابسته به دستگاههای اجرایی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی در سال 1394 به میزان چهارده درصد نسبت به سال 1393 افزایش مییابد.
4-سقف افزایش حقوق کارمندان مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی، بانکهای دولتی، بیمهها و شرکتهای دولتی در سال 1394، چهارده درصد تعیین میشود.
5-حداقل حقوق و مزایای مستمر (شاغلین) موضوع تبصره ماده (76) قانون مدیریت خدمات کشوری برای کارمندان دستگاههای اجرایی مشمول این قانون و سایر مشمولین ماده مذکور به استثنای مشمولین بند (7) این تصویبنامه در سال 1394 به میزان هفت میلیون و پانصد هزار (7.500.000) ریال و حداکثر حقوق و مزایای مستمر این قبیل کارمندان هفت برابر حداقل حقوق مذکور در این بند تعیین میشود.
6-حداقل حقوق بازنشستگان و وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و نیروهای مسلح و سایر صندوقهای وابسته به دستگاههای اجرایی به میزان هفت میلیون و پانصد هزار (7.500.000) ریال و حداکثر حقوق آنان نیز هفت برابر حداقل حقوق بازنشستگی تعیین میشود.
تبصره- اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات و وزارت اطلاعات و دیوان محاسبات کشور و کارمندان سیاسی و شاغل در پستهای سیاسی وزارت امور خارجه از شمول این بند مستثنی میباشند.
7-حداقل حقوق و فوقالعاده شغل کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در سال 1394 به میزان پنج میلیون (5.000.000) ریال و حداکثر هفت برابر حداقل مذکور در این بند تعیین میشود.
کرایههای حمل و نقل عمومی از فردا افزایش مییابد
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ضمن اشاره به مصوبه افزایش کرایههای حمل و نقل عمومی در سال 94 گفت: کرایههای اتوبوس، تاکسی و بلیت مترو از 15 فروردین افزایش مییابد.
به گزارش14فروردین فارس،در یکصد و بیست و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در تاریخ 93/11/5 لایحه تعیین قیمت کرایههای حملونقل اعم از تاکسی، اتوبوس و بلیت مترو در سال 1394 بررسی شد.
به موجب این لایحه ،بهای بلیت مترو به طور متوسط 50 تومان در بلیتهای اعتباری افزایش یافت. همچنین در این لایحه قیمت بلیت تک سفره 600 تومان و بلیت دو سفره یک هزار تومان تعیین شد که با رای اکثریت اعضای شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید.
بر همین اساس، اعضای شورا افزایش 50 تا 100 تومانی کرایه های اتوبوس در سال 94 را به تصویب رساندند که به موجب آن کرایههای اتوبوس اعم از عمومی و خصوصی در سال 94 بیش از 100 تومان افزایش نخواهد داشت و در همه مسیر ها به طور متوسط بین 50 تا 1200 تومان افزایش پیدا خواهد کرد.
در یکصد و بیست و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران لایحه قیمت کرایهها در دستور کار قرار گرفت که در نهایت افزایش 20 درصدی قیمت کرایه های تاکسی در سال 94 به تصویب رسید.
پس از تصویب قمیت کرایههای حمل و نقل در سال 94 ، این مصوبه جهت تصویب نهایی به فرمانداری تهران ارسال شد که در نهایت نیز فرماندار تهران، مصوبه را تأیید کرد.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه تمامی تمهیدات لازم از سوی بخشهای مختلف جهت اجرای مصوبه افزایش کرایههای حمل و نقل عمومی صورت گرفته است، گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده کرایهها در بخشهای مختلف از 15 فروردین اجرا میشود.
چهاردهم فروردین ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
******************
اخباروگزارشات کارگری12فروردین1394
- صدور حکم زندان،شلاق وجزای نقدی برای5کارگرمعدن چادرملو!
- منیژه صادقی در بیمارستان سنندج بستری شد
- در محکومیت حکم زندان منیژه صادقی و بی خبری از وضعیت کوروش بخشنده
- اعتصاب کارگران بازارچهی مرزی باشماق مریوان
- دولت سهم 3درصدیش رابرای بیمه کارگران ساختمانی پرداخت نمی کند!
صدور حکم زندان،شلاق وجزای نقدی برای5کارگرمعدن چادرملو!
دادگستری اردکان درهمدستی با کارفرما جهت چشم زهره گرفتن ازکارگران اعتصابی ومعترض وایجادجورعب و وحشت،برای5کارگر معدن چادرملو به عنوان رهبران اعتراضات سال گذشته،حکم زندان،شلاق وجزای نقدی صادرکرد.
به گزارش12فروردین ایلنا،حکم اولیه 30 کارگر معدن چادرملو بدنبال احضارشان ازطرف شعبه ۱۰۱ دادگستری اردکان با شکایت کارفرما با اتهام «اخلال در نظم و جلوگیری از احقاق حق دیگران» وبرگزاری دادگاهشان بتاریخ بیستم اسفندماه سال گذشته صادرشد. بر اساس این حکم5 نفر از این کارگران به یک سال حبس تعزیری و شلاق محکوم شده اند. با توجه به اینکه این که کارگران فاقد سابقه ی محکومیت کیفری بودند و با توجه به سن و سال و کارگر بودنشان، حکم شلاق به پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی بدل و حکم یک سال حبس تعزیری به 5 سال حبس تعلیقی تغییر پیدا کرده است. 25 کارگر دیگر از اتهامات وارده تبرئه شده اند.
براساس این گزارش، یکی از دلایل صدورچنین حکم سنگینی ازطرف دادگستری اردکان این است که کارفرما این کارگران را به عنوان رهبران اعتراض سال گذشته معرفی کرده و از ابتدا هم خواستار برخورد جدی با این کارگران برای درس گرفتن سایر کارگران معترض بود.
در حکم صادر شده آمده است «بدیهی است در صورتیکه مشارالیهم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق مرتکب جرائم عمدی نشوند محکومیت تعلیقی بی اثر می شود و در غیر اینصورت علاوه بر مجازات جرم اخیر، مجازات معلق هم در مورد آنها اجرا خواهد شد».
منیژه صادقی در بیمارستان سنندج بستری شد
منیژه صادقی هنگام انتقال به زندان توسط مأموران انتظامی، تعادل خود را از دست داد و بر زمین افتاد و دچار شکستگی دست راست گردید ودیروزبه بیمارستان سنندج منتقل شد.
به گزارش 12فروردین کُردپا، منیژه صادقی در حین انتقال به زندان مرکزی سنندج جهت آغاز نمودن دوران محکومیتش ،دچار شکستگی دست راست گردید و روز11فروردین به بیمارستان سنندج منتقل شد.
این فعال حقوق زنان وکودکان هم اکنون در بیمارستان سنندج بستری است و قراراست امشب در بیمارستان تحت عمل جراحی استخوان دست قرار گیرد.
تا لحظهی انتشار این گزارش، دلیل اصلی برهم خوردن تعادل منیژه صادقی انتشار نیافته اما برخی از نزدیکان وی؛ "مأموران انتظامی را عامل بروز حادثه" عنوان میکنند.
اطلاعیه شماره ۳۹ کمیته دفاع از فالین کارگری مهاباد
در محکومیت حکم زندان منیژه صادقی و بی خبری از وضعیت کوروش بخشنده
کارگران ، تشکلهای کارگری ، انسانهای شریف و آزاده
همانگونه که مطلع هستید در آذر ماه سال ۱۳۹۳ منیژه صادقی فعال عرصه زنان و کودکان در شهر سنندج بازداشت شده بود و بعد از گذشت چند روز دادگاهی و با سپردن وثیقه آزاد شد ، حکم صادره دادگاه ۹۱ روز حبس تعزیری بود که به همین منظور دیروز ۱۰ فروردین ماه ۱۳۹۴ ماموران امنیتی در شهر سنندج با حمله به منزل ایشان در شهر سنندج نامبرده را بازداشت و جهت اجرای حکم صادره به زندان مرکزی سنندج منتقل شد.
از سوی دیگر کوروش بخشنده فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری با گذشت ۲۵ روز همچنان در بازداشت به سر میبرد و خانواده و نزدیکان ضمن نگرانی از وضعیت نامبرده در بی خبری کامل قرار دارند.
کمیته دفاع از فالین کارگری مهاباد ضمن محکومیت اجرای حکم زندان برای منیژه صادقی خواستار آزادی هر چه سریع تر کوروش بخشنده و دیگر فعالین کارگری زندانی میباشد .
کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :
09182842451
komitedefaa@gmail.com
http://komitedemahabad.blogfa.com/
یازدهم فروردین ۱۳۹۴
اعتصاب کارگران بازارچهی مرزی باشماق مریوان
دهها کارگر بازارچهی مرزی باشماق مریوان به دلیل عدم واریز کامل ماهیانهی بیمهی خود و همچنین عدم افزایش سه سالهی حقوق، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
به گزارش 9فروردین ماف نیوز، دهها کارگر بازارچهی مرزی باشماق مریوان روز یکشنبه ۹ فروردین ماه سال ۱۳۹۴ ، دست از کار کشیدند و تاکنون تلاش مقامات برای بازگرداندن کارگران به سر کار تا کنون بی نتیجه بوده است.
براساس این گزارش کارگران معترض، عدم واریز کامل ماهیانهی بیمه و عدم افزایش سه سالهی حقوق خود را علت اصلی اعتصاب اعلام کرده اند.
یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود گفته است: “از زمان سفر “احمدی نژاد” به استان و حضور نمایندهی ایشان در باشماق تاکنون که دو دولت از آن زمان سپری شده است، مراتب اعتراض خود را اعلام کردیم اما با وجود تمام مذاکرات انجام شده و گذشت سالها و چندین دولت دیگر، هنوز هیچ نتیجهای برای حل مشکل کارگران بازارچه حاصل نشده است.”
این کارگر افزود: “ما خواستار واریز بیمه کامل ماهیانه و افزایش حقوق خود پس از سه سال هستیم. مطابق اخبار دریافتی پروین فرماندار مریوان قول داده اعتراض کارگران را به مقامات استان منعکس کند.”
دولت سهم 3درصدیش رابرای بیمه کارگران ساختمانی پرداخت نمی کند!
فارس طی گزارشی بتاریخ12فروردین ازعدم تعیین سهمیه جدید بیمه کارگران ساختمانی تا پایان سال 93 علیرغم برگزاری نشستها و مذاکرات مختلف،خبرداد.
براساس این گزارش،علیرغم واریزمیلیاردها تومان از محل پروانههای ساختمانی طی سالهای 88 تا 92 به حساب سازمان تامین اجتماعی ،تاکنون آماری از کارگران ساختمانی بیمهشده ارائه نشده است.
سازمان تامین اجتماعی تعداد بیمهشدگان کارگران ساختمانی را 800 هزار نفر و مجلس 600 هزار نفر اعلام کرده است.
هم اکنون حق بیمه موضوع کارگران ساختمانی 20 درصد از محل پروانههای ساخت و ساز و 7 درصد کارگران و 3 درصد هم دولت تامین میشود، اما دولت ازپرداخت سهم خود خودداری می کند ومسئولان تامین اجتماعی هم اعلام میکنند که پیش از بیمه کارگران باید اعتبار آنان واریز شود.
دوازدهم فروردین ماه1394
********************
اخباروگزارشات کارگری11فروردین1394
- ادامه بازداشت کوروش بخشنده
- بازداشت منیژه صادقی و انتقال به زندان مرکزی سنندج
- بحران در50واحد صنعتی فعال قزوین
- ادامه داغدارشدن خانواده های کارگری درروزهای اول سال نو:
*ریزش آوار جان یک کارگر جوان را گرفت
*جان باختن یک کارگر کارخانه خمیرمایه رضوی هنگام کار
- گزارشی از شرایط دشوار کارگران مهاجر
ادامه بازداشت کوروش بخشنده
با وجود گذشت 22 روز از بازداشت کوروش بخشنده فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، دلیل بازداشت وی هنوز مشخص نگردیده و خانواده ایشان همچنان در نگرانی و بی خبری به سر می برند.
لازم به توضیح است کوروش بخشنده عصر روز شانزدهم اسفند ماه در نزدیکی منزلش بازداشت شدو بعد از دستگیری به بهانه اینکه قرار است داروهای این فعال کارگری را برایشان ببرند ،منزل ایشان مورد بازرسی قرار گرفت.
خانواده کوروش بخشنده نیز نظیر بسیاری دیگر از خانواده های کارگران وفعالین در بند ، نوروز را به دور از عزیز خود و در نگرانی و دلواپسی به سر کردند.
کارگران به خوبی به این نکته واقفند که فشار بر فعالین کارگری هدفی جز متوقف ساختن اعتراضات کارگران در جهت احقاق حقوق اولیه شان ندارد بنابراین، مسلما توقف فشار بر کارگران و فعالین کارگری از جمله توقف بازداشت و دستگیری و احضار و تهدید کارگران و فعالین کارگری یکی از مهمترین خواسته های جنبش کارگری بوده و در کنار سایر خواسته های کارگران از جمله افزایش دستمزد،حق تشکل یابی، حق اعتصاب و سایر خواسته های جنبش کارگری به طور جدی مطرح و پی گیری خواهد شد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ، ضمن محکومیت دستگیری و ادامه بازداشت این فعال کارگری ، خواهان آزادی بی قید و شرط وی و دیگر کارگران وزندانیان در بند بوده و از خانواده بزرگ کارگری می خواهد تا به هرشکل ممکن ازکوروش بخشنده و خانواده وی حمایت کرده یک بار دیگر نشان دهند که کارگران می توانند با اتکا به همدلی و همبستگی طبقاتی بر مشکلات فائق شوند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
08/01/94
بازداشت منیژه صادقی و انتقال به زندان مرکزی سنندج
به گزارش رسیده روز دوشنبه 10/1/1394 ساعت 10 صبح نیروهای امنیتی به خانه منیژه صادقی رفته و این فعال عرصه زنان و کودکان را بازداشت و تحویل دادگاه انقلاب شهر سنندج دادند. این فعال اجتماعی بعد از گذاراندن مراحل تشریفات در دادگاه در ساعت یک برای گذراندن حکم 3 ماه و یک روز روانه زندان مرکزی سنندج شد.
لازم به ذکر است منیژه صادقی در تاریخ 5 آذر 93 با یورش مامورین لباس شخصی به منزلش بازداشت و بعد از آزادی با قید وثیقه طی دادگاهی به 91 روز حبس محکوم شده بود. این فعال عرصه زنان در میان اعضای خانواده ودوستان و فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی با روحیه ای قوی و سرشار از مقاومت روانه زندان شد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن بازداشت منیژه صادقی فعال زنان و حقوق کودکان خواهان آزادی فوری نامبرده می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
11 فروردین 1393
بحران در50واحد صنعتی فعال قزوین
معاون تعاون، کار و رفاه اجتماعی قزوین گفت: ۵۰ واحد صنعتی در سطح استان قزوین فعالیت میکنند که جزو واحدهای صنعتی بحرانی محسوب میشوند.
به گزارش11فروردین تسنیم،حجتالله آقاجانی با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی استان قزوین با توجه به حقوق معوقه کارگران، تعداد افراد شاغل در آن واحد صنعتی و میزان تولید به چند دسته تقسیمبندی میشوند، افزود: 50 واحد صنعتی در سطح استان قزوین فعالیت میکنند که جزو واحدهای صنعتی بحرانی محسوب میشوند.
آقاجانی با بیان اینکه عوامل متعددی در بحرانی شدن شرایط این واحدهای صنعتی نقش دارند، تصریح کرد: مدیریت نادرست، رکود بازار، کاهش نقدینگی و فرسودگی دستگاهها از عوامل موثر در بحرانی شدن شرایط این واحدهای صنعتی هستند.
ادامه داغدارشدن خانواده های کارگری درروزهای اول سال نو:
*ریزش آوار جان یک کارگر جوان را گرفت
روز10فروردین بدنبال فرو ریختن سقف در ساختمان در حال احداث درتهرانپارس خیابان 218 شرقی ، یک کارگر جوان جانش راازدست داد.
به گزارش11فروردین پایگاه خبری 125،علی حیدرزاده افسر آماده منطقه سه عملیات در این باره گفت: با رسیدن آتش نشانان به محل حادثه مشاهده شد، در یک ساختمان در حال احداث ، دیوار سقف فرو ریخته و یکی از کارگران در زیر آوار گرفتار شده بود.
حیدرزاده خاطرنشان کرد: آتش نشانان موفق شدند در کمترین زمان ممکن کارگر 30 ساله به نام یاسین-ش را از زیرآوار خارج کرده و تحویل امدادگران اورژانس دادند که متاسفانه مرگ وی توسط آنان تائید شد.
*جان باختن یک کارگر کارخانه خمیرمایه رضوی هنگام کار
صبح امروز،یکی از کارگران کارخانه خمیرمایه رضوی هنگام کار در دستگاه خمیرمایه گرفتار شد و جان خود را از دست داد.
به گزارش11فروردین فارس، به نقل از روابط عمومی هلال احمر خراسان رضوی، اسماعیل بهمنآبادی اظهار داشت: یکی از کارگران کارخانه خمیرمایه رضوی هنگام کار در دستگاه خمیرمایه گرفتار شد و جان خود را از دست داد.
معاون امداد و نجات هلال احمر خراسان رضوی افزود: این حادثه ساعت 6 صبح امروز در کیلومتر 18 محور چناران - قوچان در کارخانه خمیر مایه رضوی رخ داد.
یادآوری: کارخانه خمیرمایه رضوی در کیلومتر 67 جاده مشهد به قوچان واقع میباشد. بهرهبرداری رسمی کارخانه در 1/4/1380 با تولید خمیرمایه تازه آغاز گردید. شرکت خمیرمایه رضوی با سرمایهگذاری اولیه آستان قدس رضوی و شرکتهای قند آبکوه و چناران تاسیس گردید.
گزارشی از شرایط دشوار کارگران مهاجر
کارگران مهاجر به واسطه وجوهی که به کشورهای مبدأ میفرستند، سهم عمدهای در پویایی اقتصادی کشورهای پذیرنده دارند. بنابر جدیدترین گزارش سازمان بین المللی کار، تعداد فزاینده کارگرانی که در بازار کار با یکدیگر در حال رقابت هستند، کاهش قابل ملاحظه دستمزدهای آنها و افت شدید شرایط کار در برخی کشورهای آسیا، خاورمیانه و اروپای شرقی منجر به نابه سامانی شدید وضعیت کارگران، خصوصاً کارگران بخش ساخت و ساز، شده است.
به گزارش11فروردین تامین۲۴به نقل از سازمان بین المللی کار، اقدامات حمایتی دولتهایی که بیشترین کارگر را به سایر کشورها میفرستند، به هیچ وجه کفایت نمیکند. کشورهای پذیرنده کارگر نیز چندان به رعایت اصول قانونی در زمینه حقوق کارگران خارجی پایبند، نیستند.
در گزارش مذکور آمده است: «کارگران مهاجر به واسطه وجوهی که به کشورهای مبدأ میفرستند، سهم عمدهای در پویایی اقتصادی کشورهای پذیرنده دارند. با این حال، در این مسیر دو مشکل عمده وجود دارد. نخست آنکه تمایل کارگران به برخی کشورها به شدت در حال افزایش است، که این افزایش، احتمال بروز برخی پدیدههای پیش بینی نشده را تقویت میکند. معضل دوم این است که بازار کار در اختیار به خدمت گیرندگان کارگرها است، آنها نیز تمایل دارند دستمزدها را کاهش داده و شرایط کار را دشوارتر کنند».
خاورمیانه
از سالهای دهه هفتاد میلادی، جریان ساخت و ساز در برخی کشورهای کم جمعیت اما ثروتمند از فروش نفت، در خاورمیانه شدت یافت و هزاران کارگر مهاجر به این ناحیه سرازیر شدند. اما با توجه به تغیر شرایط اقتصادی، کارگران مهاجر نمیتوانند به آیندهای روشن در کشورهای حاشیه خلیج فارس امید داشته باشند. تعداد قابل توجهی از آنها بیکار شدهاند و بسیاری دیگر درآمد ناچیزی دریافت میکنند.
واضح است که دستمزدها بنابر کشورهای مقصد کارگران خارجی متفاوت است. گزارش تأکید میکند: «دستمزدهای کارگران منعکس کننده سطح زندگی آنها در کشورهای پذیرنده است». علاوه بر این ملیت کارگرها در میزان دستمزدشان نقش دارد. به طور مثال کارگران مالزیایی بیشتر از فیلیپینیها و تایلندیها درآمد دارند. دستمزد نپالیها و اندونزیاییها، نیز از سایرین کمتر است.
* آسیای جنوب شرقی
آسیای جنوب شرقی به واسطه پیشرفتهای سریع اقتصادی، همیشه پذیرنده کارگران مهاجر بوده است. اما ورود بیرویه و عدم نظارت جدی از سوی دولتهای مقصد، شرایط ناخوشایندی را برای کارگران رقم زده است. آنها که پس از مهاجرت خود را مجبور به پذیرش شرایط سخت میبینند، دم نمیزنند و دشواریها را تحمل میکنند.
سازمان بین المللی کار در ادامه بررسی خود آورده است: «در ژاپن، شاهد عدم رعایت معیارهای تأمین امنیت کار برای کارگران خارجی هستیم. این در حالی است که درآمدهای آنها کمتر از حداقل قانونی است و از امکانات رفاهی و مزایایی همچون بیمه نیز برخوردار نیستند». در هنگ کنگ نیز وضعیت به همین منوال است، کارگرانی که غالباً از چین وارد هنگ کنگ میشوند نیز از شرایط امنیتی و بیمه کار که در بسیاری از کشورهای جهان اعمال میشود، محروماند.
* چین؛ بدترین کارنامه
چین یکی از کشورهایی است که علاوه بر نیاز شدید به نیروی کار فعال، به علت عدم رعایت حقوق کارگران، خصوصاٌ کارگران خارجی شاغل در بخش ساخت و ساز مشهور شده است.
شرایط زندگی این کارگران که در زبان چینی به «مینگونگ» معروفاند، بسیار سخت است، آنها به شدت از نابرابریهای اجتماعی و تبعیض رنج میبرند. در بیشتر موارد، درآمدهای آنها بسیار پایین است، ضمن اینکه از امکاناتی نظیر، بیمه، تأمین اجتماعی و امکانات آموزشی محروماند.
نخستین مینگونگها در سالهای دهه هشتاد میلادی و به دنبال رشد اقتصادی شدید چین، وارد این کشور شدند. علی رغم جمعیت میلیاردی چینیها، باز هم در برخی بخشها، کمبود نیروی کار احساس میشد، در نتیجه کارگران مهاجر به این کشور نوظهور هجوم آورند.
بیشتر کارگران خارجی به علت عدم مهارت، وارد بخش ساختمان سازی میشوند، آنها که توانایی اجاره محل مناسبی برای زندگی را ندارند، به اردوگاههایی که برای استقرار آنها بنا شده، پناه میبرند. آنها مجبورند در اتاقهای کوچک اردوگاهها به شکل بسیار فشرده در کنار یکدیگر به سر برند و شبها را در همان فضای بسیار تنگ به صبح برسانند. اتاقها نه تنها بسیار کوچک هستند، بلکه شرایط بهداشتی نیز بسیار ضعیف ارزیابی میشود.
کارگرهایی که از صبح تا دیروقت مشغول کار بودهاند توانایی تمیز کردن محل زندگیشان را ندارند، هزینه نازلی هم که برای این اماکن پرداخت میشود، امکان استخدام کارگر برای امور نظافتی را منتفی میسازد. وضعیت تغذیه این کارگران نیز نامطلوب گزارش میشود، آنها مجبوراند برای تهیه مواد غذایی ارزان قیمت و سیرکننده به خوراکیهایی پناه ببرند که نه تنها ارزش غذاییشان بسیار کم است بلکه مضر نیز هستند.
کارگران خارجی که در چین مشغول به کارند، برای ده تا دوازده ساعت کار در روز بین هشتاد تا دویست یورو در ماه دریافت میکند، این در حالی است که آنها هفت روز هفته را کار میکنند. بیشتر کارگرها برای صرفه جویی بیشتر به اردوگاهها میروند و باقی مانده درآمد خود را برای خانوادهشان میفرستند.
اما بسیاری از کارگران توان پرداخت هزینه اردوگاهها را هم ندارند، از این رو شبها را زیر پلها یا سایر مکانهای شهری به سر میبرند. در بسیاری از موارد کارگرهایی که شبهای سرد را زیر پلها خوابیدهاند، صبح دیگر از خواب بیدار نشدهاند.
از دیگر مشکلات مینگونگها این است که کارفرماها با آنها قرارداد نمیبندند، در مواردی که قرارداد بسته شود نیز، کارفرما آن را به نفع خود تغییر میدهد. حدود بیست و پنج درصد از کارگرها نیز نمیتوانند دستمزد خود را تمام و کمال دریافت کنند.
تا به حال، کارگران خارجی که در چین کار میکنند بارها و بارها در تظاهراتهای متعددی سعی داشتهاند تا اعتراضات خود را به گوش مسئولان چینی برسانند.
یازدهم فروردین ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
****************************
اخباروگزارشات کارگری10فروردین1394
- منیژه صادقی را برای گذراندن دوران محکومیتش بادست بند به زندان سنندج بردند
- تجمع اعتراض آمیز مردم روستای روشک جهت تامین آب آشامیدنی روستا مقابل فرمانداری قاین
- حوادث کاری درایام نوروز:
*کارگر 22 ساله سرابی به علت گیرکردن در ماشین خمیرگیری جان داد
*کارگر ۲۲ ساله در دریاچه مصنوعی غرق شد
*سوختگي شديد كارگران فولاد ذوب آهن نطنز در زير مواد مذاب
*سوختگی شدید و وخامت حال یکی از کارگران بیمارستان طالقانی کرمانشاه؟!
- اعتراضات خیابانی علیه سیاست های ریاضتی در بروکسل
منیژه صادقی را برای گذراندن دوران محکومیتش بادست بند به زندان سنندج بردند
صبح امروز منیژه صادقی را برای گذراندن دوران محکومیتش با دست بند به زندان سنندج بردند.
منیژه صادقی فعال کارگری و مدافع حقوق زنان و کودکان روز چهار شنبه ۵ آذر ماه توسط ماموران لباس شخصی اداره اطلاعات سنندج بازداشت شد وصبح روز دوشنبه دهم آذر ماه 93 با قرار وثیقه 40 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
منیژه صادقی مادر4فرزند روز بیستم دی ماه از سوی دادگاه به سه ماه و یک روز زندان محکوم شد.
منیژه صادقی در سال 89 هم به زندان محکوم شد ودوران محکومیتش رادرسال 90درزندان ازسرگذراندو دراین دوره بدلیل فشارهای وارده درزندان دچار ناراحتی قلبی و فشار خون و سر درد های شدید ومزمن شد وکماکان ازاین بیماری ها رنج می برد.
تجمع اعتراض آمیز مردم روستای روشک جهت تامین آب آشامیدنی روستا مقابل فرمانداری قاین
صبح امروزجمعی از اهالی روستای روشک قاین با تجمع در جلوی فرمانداری قاین خواستار حل مشکل آب رسانی به روستاشدند.مسئولین شهرستان چرا به وعده های خود عمل نمی کنید؟
به گزارش10فروردین نسیم قائن ، روستای روشک در20کیلومتری قاین با 40خانوارفاقد لوله کشی وآب آشامیدنی است.
جمعی از مردم این روستا صبح امروز دراعتراض به این موضوع درجلوی فرمانداری قاین تجمع کردند وخواستار رسیدگی مسئولین به این مشکل بی آبی مردم روستا شدند.
یکی از اهالی روستا گفت: هرروزمجبوریم برای تهیه آب آشامیدنی به چشمه ای که درنزدیکی روستاست برویم واین کار برای یک پیرمرد یا پیرزن بسیار سخت است.
یکی دیگر از اهالی روستا بابیان اینکه هر شخصی که می خواهد نماینده شود درموقع تبلیغات بابیان اینکه اگر به ما رای بدهید ظرف مدت 2یا3ماه مشکل آب آشامیدنی روستا را برطرف می کنیم اما نه این نماینده ونه سایر نمایندگان قبلی به قول خود وفا نکرده اند وحتی پس از کسب رای سری هم نزده اند که اهالی روستا شما زنده اید یامرده؟حال سوال ما از مسئولین شهرستان وبخصوص نماینده قاین این است که چرا به وعده های خود عمل نمی کنید ؟آیا حرف وعمل تان نباید یکی باشد؟
حوادث کاری درایام نوروز:
*کارگر 22 ساله سرابی به علت گیرکردن در ماشین خمیرگیری جان داد
صبح امروزیک کارگرجوان نانوایی در سراب به علت گیرکردن در ماشین خمیرگیری جان خود را از دست داد.
به گزارش10فروردین فارس،محمد کرامتی مسئول آتش نشانی شهرستان سراب اظهار داشت: صبح امروز بلافاصله بعد از اطلاع این حادثه ماموران امداد و نجات آتشنشانی به محل حادثه رفتند اما متأسفانه با پیکر بیجان این کارگر مواجه شدند.
بر اساس گزارش واصله این کارگر 22 ساله در حال حاضر کردن خمیر برای پخت بربری بود، به گفته اهالی محل اورژانس 115،آتش نشانی و ماموران نیروی انتظامی و دادستانی بلافاصله در محل حادثه حاضر شده و جسد نامبرده به سردخانه پزشکی قانونی انتقال یافت.
*کارگر ۲۲ ساله در دریاچه مصنوعی غرق شد
مدیر عامل سازمان آتش نشانی استان اصفهان گفت: کارگر ۲۲ ساله بر اثر غرق شدگی در دریاچه مصنوعی کنار کارخانه آجرپزی در حبیب آباد جان خود را از دست داد.
به گزارش10فروردین مهر،بهزاد بزرگزاد در خصوص وقوع این حادثه اظهار داشت: بدنبال تماس یکی از كارگران كارخانه آجرپزی در حبيب آباد، اکیپ غواصی ایستگاه های ۱۹ و یک آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی استان اصفهان خاطرنشان کرد: بنابر این گزارش با ارسال اکیپ های آتش نشانی، ماموران زمانی بر صحنه حادثه حاضر شدند که این کارگر ۲۲ ساله جان خود را از دست داده بود.
وی بیان داشت: جسد توسط ماموران از دریاچه بیرون کشیده شد و تحویل ماموران اورژانس داده شد.
*سوختگي شديد كارگران فولاد ذوب آهن نطنز در زير مواد مذاب
دو كارگر مجتمع فولاد ذوب آهن نطنز، بر اثر ريخته شدن مواد مذاب بر روي آنها، به شدت دچار سوختگي شدند.
به گزارش10فروردین ايمنا، روز دوشنبه دو كارگر ۳۴ و ۴۵ ساله در مجتمع فولاد ذوب آهن نطنز بر اثر ريخته شدن مواد مذاب بر روي آنها، دچار سوختگي شديد شدند.
بر اساس اين گزارش، كارگر ۳۴ ساله از ناحيه سر دچار سوختگي ۹۰ درصد و كارگر ۴۵ ساله از ناحيه سينه دچار سوختگي ۲۰ درصد شد.
گفتني است، هر دو مصدوم به سرعت توسط بالگرد امدادي هلال احمر به بيمارستان سوانح سوختگي موسي كاظم اصفهان انتقال يافتند.
*سوختگی شدید و وخامت حال یکی از کارگران بیمارستان طالقانی کرمانشاه؟!
حادثه مشکوک به خود سوزی در بیمارستان طالقانی کرمانشاه یکی از کارگران این مرکز درمانی را دچار سوختگی بسیار شدید کرده که حال وی وخیم است.
به گزارش 10فروردین مرصاد، شنیده ها حاکی از آن است که بدنبال حادثه ای برای دستگاه زباله سوز بیمارستان طالقانی کرمانشاه یکی از کارگران این بیمارستان را دچار سوختگی شدید کرده است.
اخبار اولیه حاکی از آن بود که انفجار دستگاه زباله سوز در بیمارستان طالقانی یکی از کارگران بیمارستان طالقانی کرمانشاه را به شدت دچار سوختگی کرده است.
اما یک منبع آگاه از خودسوزی این کارگرخبر می دهد.این کارگرظاهرا خود را در دستگاه زباله سوز بیمارستان محبوس کرده و با این عمل قصد سوزی و خود کشی داشته است.
پس از اطلاع کادر بیمارستان، همکاران، این کارگررا از دستگاه خارج کردند ولی مصدوم دچار 67 درصد سوختگی شده است.
اخبار اولیه حاکی از این بود که در پی ترکیدن دستگاه زباله سوز یکی از متصدی ها در این دستگاه محبوس شده و البته پس از سوختگی شدید با تلاش همکاران از دستگاه خارج می شود.
مصدوم ازکارگران بخش خصوصی شرکت وابسته به امحا زباله بیمارستان طالقانی کرمانشاه می باشد.
اعتراضات خیابانی علیه سیاست های ریاضتی در بروکسل
به گزارش30مارس یورونیوز،هزاران تن از شهروندان بلژیک، روز یکشنبه، در اعتراض به سیاست های ریاضتی دولت این کشور و مالیات ناعادلانه در خیابان های بروکسل پایتخت دست به تظاهرات زدند.
بلژیک از جمله کشورهایی است که در آنها نرخ های مالیاتی بالا برای طبقه متوسط و امتیازات مالیاتی بسیار برای طبقه مرفه درنظر گرفته شده است.
دهم فروردین ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com
**************************