چهل چهارمين چشنواره فيلم فستيوال رتردام در تاريخ ٢١ ژانويه با نمايش فيلم كتاب جنگ به كارگرداني تام حاپر باز گشايي شد و در تاريخ ١ فوريه به پايان رسيد . در چشنواره امسال ٢١٠ فيلم بلند و ٢٣٣ فيلم كوتاه طي دوازده روز به نمايش درآمد .
در چشنواره امسال ٢ فيلم بلند ايراني و دو فيلم كوتاه به نمايش درآمد .
فيلم "امروز" به كارگرداني رضا مير كريمي و فيلم "دختري تنها شب به خانه ميرود" به كارگرداني آنا ليلي اميرپور در چشنواره امسال رتردام به نمايش درآمد .
امروز
يونس راننده تاكسي در پايان يك روز كاري ، يك زن جوان بارداري سوار تاكسي او ميشود واز يونس ميخواهد تا او را به بيمارستان ببرد. زن به دليل ترس از عدم پذيرش بدليل نبودن همسرش ، از يونس ميخواهد تا او را تا داخل بيمارستان همراهي كند . زن در بيمارستان از حال ميرود و پزشكان و كاركنان بيمارستان پيشداورهايي مختلفي درباره يونس و ارتباطش با زن دارند اما يونس در مقابل پرسشهاي آنها فقط سكوت ميكند وحاضر به هم صحبت شدن با كساني كه به او تهمت ميزنند نيست ، خود را بي نياز از قضاوت ديگران مي بيند. او به يك نوع شناخت و آگاهي رسيده است كه نيازي نمي بيند در مقابل قضاوتهاي ديگران عكس العمل از خود نشان بدهد و تنها كمك به زن براي او مهم ميباشد. اولين كار سينمايي رضا مير كريمي كودك و سرباز است ، خيلي دور ،خيلي نزديك ، به همين سادگي و يه حبه از آثار مورد توجه او است .
فيلم امروز كه از طرف ايران به نمايندگي ايران به اسكار معرفي شد. اين سومين باري است كه فيلم رضا مير كريمي به عنوان نماينده سينماي ايران به اسكار برگزيده ميشود .
از جمله بازيگران اين فيلم ميتوان از پروير پرستويي و سهيلا گلستاني ياد كرد .
دختري شب تنها به خانه ميرود
به كارگر داني آنا ليلي اميرپور .این فیلم داستان چند شخصیت را در شهری تخیلی در ایران به نام «شهر بد» روایت میکند. آرش که پدر معتادی دارد با دختری که خونآشام است برخورد میکند و عشقی میان آنها شکل میگیرد. در "شهر بد" این "دختر" است که تصمیم می گیرد چه کسی بماند و چه کسی بمیرد. انگیزه او تنها خون آشامی نیست بلکه عطشی دارد که او را به جستجوی خوبی و راستی درخیابان های تاریک شهر کشانده و این سئوال ذهن تماشاگر را به خود مشغول می کند که آیا عشق می تواند همه چیز را عوض کند.
فيلمبرداري سياه و سقيد اين فيلم يكي از مشخصات اين فيلم ميباشد .
فيلم كوتاه "حذف اضطراري" كار مشترك پيمان نعيمي و فهيمه آقاخاني و "اي ايران" ساخته ساناز آذري ، فيلم هايي كوتاهي بود در چشنواره امسال رتردام به نمايش درآمد .
حذف اضطراري روایتگر داستان دختری به نام شیرین است که ترم آخر دانشگاه را ميگذارند و در خوابگاه دختران زندگي ميكند . شخصیت اصلی این فیلم باید پایاننامه خود را تحویل داده و به شهر خود برگردد اما نمیخواهد این کار را انجام دهد و در دوراهی تصمیم باقی میماند. كارگردان اين فيلم پيمان نعيمي در پايان فيلم به اين نكته اشاره كرد كه هدف او براي ساختن اين فيلم نشان دادن جسورانه واقعيت نسل جديد دختران جامعه شهري ايران ، مشكلات آنها و رويكردهاي متفاوت آنها به اين مشكلات ، در يك خوابگاه دخترانه ( كه در واقع مقياس كوچكتر و البته خودماني تري از جامعه ميباشد ) . قصه هاي دخترانه با ترس ها ، اميد ها و روياهاي دخترانه . دختران جواني كه با رسوم اجباري مخالفت كرده و خواهان زندگي آزادتري براي خود ميباشند و به نوعي اعتراض و سر پيچي از روابطه اجتماعي و انتظارات خانوادگي دارند
فيلم كوتاه ای مثل ایران ساخته ساناز آذری از بلژیک از فیلم های جشنواره بود: فيلم كه در پشت در هاي بسته يك كلاس است و معلم را که در حال یاد دادن الفبای فارسی نشان ميدهد . دوربین تا انتهای فیلم ثابت می ماند و تنها در میانه آن گاه تصاویر صفحات کتاب اول دبستان( و بعدتر تصاویر آرشیوی) را می بینیم و در تمام این مدت این معلم ضمن درس دادن، درباره ایران حرف می زند؛ حرف هایی كه براي تماشاچي هلندي هيچ مفهومي ندارد كه نگاه بسيار كوناه و زود گذر درباره وقايع انقلاب ١٣٥٧ در ايران و بعد از انقلاب دارد .
جايزه ببر اين چشنواره به فيلم هاي زير تعلق گرفت ؛
١. La obea del siglo ( Argentinie , Cuba )
٢ . Videophilia ( and other Viral Syndromes) Preu .
٣. Vanishing Point ( Thailand )
جايزه انتخابي مردم چشنواره نصيب فيلم نيوزلندي اسب سياه شد .