بی بی سی: به مناسبت کشته شدن دوازده نفر در حمله به دفتر یک نشریه فکاهی در فرانسه در این کشور عزای عمومی اعلام شده است.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه، در یک سخنرانی تلویزیونی، ضمن محکوم کردن حمله مرگبار به دفتر نشریه فکاهی شارلی ابدو، اعلام کرده است که روز پنحشنبه، ٨ ژانویه (١٨ دی) در سراسر این کشور عزای عمومی برقرار خواهد بود.
وی گفت که به احترام قربانیان این حمله، پرچم فرانسه بر فراز ساختمانهای دولتی در داخل و خارج این کشور به مدت سه روز به حالت نیمه افراشته در خواهد آمد. طی پنجاه سال گذشته، این تنها سومین باری است که در فرانسه روز عزای عمومی اعلام می شود.
در حالیکه چند هزار تن از ساکنان پاریس به نشانه محکوم کردن حمله به دفتر شارلی ابدو و حمایت از آزادی بیان در خیابانها تجمع کرده بودند، آقای اولاند گفت که "وحدت ملی کارآمدترین اسلحه" در مقابله با خشونت و حمله به موازین دموکراسی است. وی گفت: "هیچ چیزی نمیتواند باعث تفرقه ما شود و آزادی همیشه از توحش نیرومندتر است." رئیس جمهوری فرانسه "شهامت تاریخنگاران" این نشریه فکاهی را ستود.
روز گذشته، حوالی نیمروز، افراد مسلح به ساختمان دفتر نشریه شارلی ابدو در پاریس حمله کردند و افراد حاضر در این محل را به رگبار گلوله بستند. در جریان این حمله، دوازده نفر، از جمله سردبیر، یک کاریکاتوریست برجسته و دو تن از نویسندگان این نشریه که در جلسه تحریریه شرکت داشتند و دو مامور پلیس به ضرب گلوله مهاجمان کشته شدند. پلیس فرانسه دو برادر به اسامی سعید و شریف کواشی را عوامل این حمله معرفی کرده و عملیات جستجو و بازداشت آنان را به جریان انداخته و همچنین از بازداشت فرد دیگری به نام حمید مراد در ارتباط با این حادثه خبر داده است.
نشریه شارلی ابدو در نوامبر سال ٢٠١١ نیز به دلیل انتشار شماره ویژه "شریعت ابدو" خاص مطالب و تصاویر طنزآمیز مذهبی از جمله از پیغمبر اسلام، هدف بمبگذاری قرار گرفته بود. پیش از حمله روز چهارشنبه، مطلبی در حساب توئیتر نشریه منتشر شده بود که کاریکاتوری از ابوبکر البغدادی، رهبر داعش را نشان میداد.
آقای اولاند در سخنان خود گفت که کارکنان شارلی ابدو "بواسطه تاثیرگذاری، جسارت و استقلال اندیشه خود، توجه نسلهای متوالی فرانسویان را جلب کردند" و افزود "ما به نام آنان، همچنان به دفاع از پیام آزادی ادامه خواهیم داد." قرار است رئیس جمهوری فرانسه در روز پنجشنبه در یکی از مراکز پلیس این کشور حضور یابد و به این ترتیب، در مراسم روز عزای ملی شرکت کند. در دفاتر سیاسی و نمایندگیهای دولت فرانسه در سایر نقاط جهان نیز مراسمی به منظور ادای احترام نسبت به قربانیان حمله روز گذشته برگزار میشود.
حمله روز گذشته به دفتر شارلی ابدو واکنش گستردهای در سطح جهانی به دنبال داشت و از جمله رهبران شماری از کشورهای جهان، از جمله آمریکا، آلمان، بریتانیا و دبیرکل سازمان ملل در کنار شخصیتهای سیاسی و فرهنگی، از جمله سلمان رشدی، نویسنده کتاب آیات شیطانی که به فتوای آیتالله روحالله خمینی به مرگ محکوم شده است، این اقدام را وحشیانه توصیف و آن را به شدت محکوم کردند. در ایران هم سخنگوی وزارت خارجه، حمله به دفتر این نشریه را اقدامی "تروریستی" توصیف کرد اما همزمان، "سوء استفاده از آزادی بیان و تندروی فکری و ترور شخصیتهای مورد احترام ادیان و ملتها ، توهین به ادیان الهی و ارزشها و نمادهای مورد احترام این ادیان را محکوم و غیرقابل قبول دانست."
علاوه بر تجمع معترضان به حمله به دفتر شارلی ابدو در فرانسه، در برخی از کشورهای دیگر جهان نیز تجمعهایی به نشانه مخالفت با تهاجم به "آزادی بیان و اندیشه" برگزار شد.
در نیویورک، چند صد نفر در یکی از میدانهای شهر تجمع کردند و تاثر خود را از واقعه حمله به دفتر شارلی ابدو ابراز داشتند. همچنین، گروهی از معترضان با اجتماع در شهر ریو دوژانیرو، آرژانتین، درحالیکه کاریکاتورهایی در دست داشتند، از روش این نشریه به عنوان استفاده از حق آزادی اندیشه و بیان حمایت کردند.
در فرانسه، کارکنان روزنامه لوموند، از نشریههای پر تیراژ این کشور، و شبکه رادیو فرانسه و تلویزیون فرانسه با شعار "شارلی ابدو زنده خواهد ماند" برای کمک و حمایت از ادامه انتشار این نشریه ابراز آمادگی کردند. لوموند در بیانیهای متعهد شد که "تمامی امکانات لازم برای بقای شارلی ابدو" از جمله نیروی انسانی و سایر امکانات را در اختیار این نشریه قرار دهد و از سایر رسانههای فرانسوی نیز خواست تا "به منظور صیانت از اصول استقلال و آزادی اندیشه و بیان، یعنی عوامل تضمین کننده دموکراسی" به همین گونه عمل کنند.
حمله به نشریه شارلی ابدو در حالی صورت گرفته که در هفتههای اخیر، جنبشی در برخی کشورهای اروپایی با عنوان "نهضت میهندوستان اروپایی علیه اسلامی شدن غرب - پگیدا" به راه افتاده که هدف خود را حمایت از نفوذ عقاید اسلامی در کشورهای اروپایی اعلام داشته است. به خصوص در آلمان، پگیدا توانسته است تظاهراتی را با شرکت چند هزار نفر برگزار کند هر چند مقامات این کشور رسما گرایشهای این گروه را محکوم دانسته و از هماهنگی و همسویی پیروان همه ادیان سخن گفتهاند.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد