logo





اتحادیه آزاد کارگران ایران

مروری بر اعتراضات کارگری ازمرداد ۹۲ تا شهریور ۹۳

يکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ اکتبر ۲۰۱۴

اکنون پرچم اعتراضات کارگران برعلیه تهاجم نظام سرمایه داری در ایران به سطح معیشت، شرایط کار، امنیت شغلی، ایمنی محیط کار، عدم پرداخت به موقع دستمزدها، بیمه بازنشستگی و بیکاری، درمان و سطح دستمزد به شدت زیرخط فقر در بسیاری از معادن، کارخانه ها، کارگاه ها، شهرداری ها، بیمارستان ها، آموزش و پرورش، حمل ونقل، خدمات عمومی، ساختمانی و غیره به اهتزاز در آمده و رژیم را در روند خصوصی سازی و تامین نیروی کار ارزان برای جلب توجه سرمایه ها به سرمایه گذاری در ایران به چالش کشیده است.
پیشنهاد خصوصی‌سازی در ایران در سال 1362 مطرح شد، اما اجرایی نشد. بعد از جنگ ایران و عراق این مساله در سر لوحه كارهای دولت قرار گرفت اما به طور رسمی‌ دنبال نشد‌. فرآیند خصوصی سازی از سال 1368 در چارچوب سیاست های تعدیل اقتصادی و در قالب برنامه پنج ساله اول (1368-72) آغاز شد. در این میان اداره و توليد محصولات نظامي، انتظامي و اطلاعاتي نيروهاي مسلح و امنيتي، مشمول خصوصی سازی نشدند.
در میان فهرست شرکتهای بزرگ قابل واگذاری در سال 93 نام شرکتهایی چون نیروگاه‌های خلیج فارس، سد منجیل، لوشان، شاهرود و فولاد آذربایجان، به همراه طرح فولاد میانه و شرکتهای توزیع نیروی برق استانها و شهرستانها، شرکتهای غله و خدمات بازرگانی مناطق 14 گانه، قطارهای مسافربری رجاء، لوله گستر اسفراین، ماشین سازی تبریز و غیره بوده است. از جمله شرکتهای بسیار بزرگ برای واگذاری در سال جاری می توان به پالایشگاههای نفت بندرعباس، لاوان و کرمانشاه و نیز شرکتهای ملی حفاری، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، پتروشیمی دماوند، هلدینگ گاز ایران، مهاب قدس، صبا و نیروگاه‌های شهید رجایی، سهند، زاهدان، مفتح، خلیج فارس و آذربایجان اشاره کرد.
رشته های صنعتی ،معدن وخدماتی که بیشتر در ایران مورد فروش قرار گرفته اند، صنايع بزرگ، صنايع مادر (ازجمله صنايع بزرگ پايين ‏دستي نفت و گاز) و معادن بزرگ (به‏استثناي نفت و گاز)، فعاليت بازرگاني خارجي در چارچوب سياستهاي تجاري و ارزي كشور، بانكداري توسط بنگاهها و نهادهاي عمومي غيردولتي و شركتهاي تعاوني سهامي عام و شركتهاي سهامي، بيمه، تأمين نيرو شامل توليد و واردات برق براي مصارف داخلي و صادرات، كليه امور پست و مخابرات به‏استثناي شبكه‏هاي مادر مخابراتي، امور واگذاري فركانس و شبكه‏هاي اصلي تجزيه و مبادلات و مديريت توزيع خدمات پايه پستي، راه و راه‏آهن و هواپيمايي (حمل و نقل هوايي) و كشتيراني (حمل‏ونقل دريايي) می باشند.
کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران در گزارشی با عنوان «واگذاری کامل فعالیت‌های معدنی به بخش خصوصی» یکی از اهداف کلی دسترسی سریع‌تر به اهداف معدنی و صنایع معدنی در دولت یازدهم را افزایش سهم و نقش بخش خصوصی در فعالیت‌های بخش صنعت و معدن دانسته است. معادن ایران سودهای کلانی را برای سرمایه داران دارند بنابراین سودهای کلان منابع معدنی، سهم حدود پنج درصدی ارزش اضافی (یا به زبان ساده سود خالص) بخش معدن در تولید ناخالص داخلی کشور، سهم حدود 30 درصدی صنایع معدنی در سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی کشور، سهم حدود 25درصدی معادن و صنایع معدنی در اشتغال صنعتی و معدنی کشور، سهم حدود 32 درصدی محصولات بخش معدن و صنایع معدنی از صادرات غیرنفتی کشور، سهم 5/46 درصدی از صادرات صنعتی و معدنی و سهم بیش از 30 درصدی از ارزش بازار بورس کشور از جمله ویژگی‌های بخش معدن کشور است.
بررسی کارنامه دولت یازدهم در حوزه خصوصی سازی نشان می دهد که، از شهریورماه سال 92 تا 23 خرداد 93، 31 هزار میلیارد تومان سهم دولتی از بدنه دولت جدا شده است.
اما رژیم در پروسه خصوصی سازی با مشکلا ت عدیده ای مواجه است که روند خصوصی سازی را برای دولت پیچیده و مشکل کرده است. این مشكلات را می‌توان به‌ طور خلاصه به ‌شرح زیر عنوان كرد:
1- مبارزات طبقه كارگر و سایر اقشار جامعه، به طور نمونه ،اعتراضات کارگری برای بالا رفتن حداقل دستمزدها و امنیت شغلی، دستمزد های معوقه، ایمنی محیط کار، بیمه بیکاری، طبقه بندی مشاغل، حق تشکل مستقل و غیره
2- رقابت ها و اختلافات داخلی رژیم
3- بروز بحران های اقتصادی همراه با تورم
4- مشكلات ساختاری شركت‌های دولتی: برخی ازاین شركت‌ها به دلیل فسادهای مالی توان سودآوری نداشته و جذابیت چندانی برای سرمایه داران خصوصی جهت خرید بخش‌خصوصی نداشته‌اند.
5- تحریم اقتصادی و نداشتن دورنمای روشن.
در این نوشتار تمرکز اصلی روی مقابله بااعتراضات کارگری ازطریق حمله به تجمعات کارگری وایجاد جو رعب و وحشت با حضوردرواحدهای اعتصابی وفشاربه کارگران معترض ازطریق اخراج وبازداشت، برای ایجاد شرایط مناسب در ادامه سیاست خصوصی سازی از مرداد 92 تا شهریور93 می باشد و به مشکلات دیگری که بر سر راه خصوصی وجود دارد پرداخته نشده است.
در روند خصوصی سازی تا کنون از سهام واگذار شده، سهم بالا نصیب اشخاص حقوقی و نهادهای دولتی و شبه دولتی شده است. به گونه ای که درمعاملات اخیرکه از اسفند ماه ۱۳۸۵ شروع شده، صندوق ها، نهادها و موسسات دولتی بیشترین سهم را در این جابه جایی مالکیت سرمایه به خود اختصاص داده اند.
بر اساس گزارش سازمان بازرسی کل کشور از مجموع واگذاری‌های انجام شده در چارچوب اصل 44 قانون اساسی تنها 15 درصد این واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی بوده و 85 درصد به شرکت‌های دولتی و شبه ‌دولتی واگذار شده است.
دولت یازدهم با بهره گیری از پیشنهادات صندوق بین المللی پول ،بانک جهانی وسازمان تجارت جهانی قصد دارد که زمینه را برای جلب سرمایه های خارجی فراهم کند و در این راه نیز از سیاست " نرمش" برای سرمایه داران و "خشونت" برای کارگران تا کنون برای عملی شدن مصوبات اصل 44 پیگیرانه و سرسختانه عمل کرده است.


پیشنهاد صندوق بین المللی پول به رژیم اسلامی را می توان در 6 بند زیر خلاصه کرد:
1-كاهش ارزش پول ملي : تضعيف يا كاهش ارزش پول ملي بعنوان ابزاري براي اصلاح كسري تراز پرداخت ها در سيستم ثابت ارزي بكار مي رود.
2-سياست خصوصي سازي و آزاد سازي
3-سياست كاهش هزينه ها و كاهش نقش دولت در اقتصاد
4-سياست ايجاد تسهيل براي سرمايه گذاري خارجي
5-سياست تسهيل تجارت آزاد
6-ثبات سطوح دستمزدها (یعنی پایین نگه داشتن حداقل دستمزدها)
در همین راستا سازمان تجارت جهانی نیز پیشنهادات خود را به دولت احمدی نژاد عرضه کرد که بخشهایی از آن نیز عملی شد. در همین رابطه وب سایت دنیای اقصاد می نویسد
"اجرای صحیح فرآیند خصوصی‌سازی، اجرای کامل، جامع و صحیح سیاست‌های تعدیل و آزادسازی اقتصادی بوده است. اجرای منطق سازمان تجارت جهانی (WTO) مبنی بر کاهش تعرفه‌های گمرکی و رساندن آنها به حدود ضوابط سازمان، همچنین حذف یارانه سوخت و رساندن قیمت آن به سطح قیمت‌های بین‌المللی در داخل کشور، یکی از این محورها است. کوچک کردن اندازه یا حجم دولت از جنبه‌های کمی و کیفی از طریق واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی رقابت‌پذیر و نه شبه‌دولتی از دیگر موارد پیشنهادی است." (دنیای اقتصاد [i] )
سیاست های تاکنونی "تعدیل اقتصادی" که یکی از نتایج بلافصل آن پایین نگه داشتن دستمزد کارگران به شدت پایین تر از خط فقر است، به گزارش <<دنياي صنعت>> آخرین آمار منتشره از نهادهای اقتصادی بین الملل، ، ایران با شاخصی برابر با 6/61 درصد در رتبه دوم جهانی در سال 2013 قرار گرفته و در واقع پس از ونزوئلا بالاترین رتبه را در بین کشورهای جهانی از آن خود کرده است. دولت سرمایه داری جمهوری اسلامی با سیاست خصوصی سازی زندگی فلاکت باری را برای میلیون ها خانواده کارگری و ثروت های افسانه ای را برای سرمایه داران بوجود آورده و اکنون دولت یازدهم با شیبی تند تر از سابق این سیاست را ادامه می دهد.
همانگونه که آهنگ خصوصی سازی و زمینه سازی برای جلب توجه سرمایه داران خارجی سرعت بیشتری به خود می گیرد مبارزات کارگران نیز برای دفاع از حقوق اولیه خود روند رو به رشدی را نشان می دهد. کارگران در مقابل شیوه های جدید سرکوب با بهره گیری از تجارب کارگران دیگر بخشها، رژیم و سیاست هایش را به چالش کشیده اند.
آمار اعتصابات ، اعتراضات و دستگیری ها در 13 ماهه دولت روحانی از مرداد 1392 تا شهریور 1393 نشان ازگسترش دارد. دولت یازدهم شتابی بیش از پیش برای خاموش کردن صدای اعتراض کارگران رادردستورکار قرارداده است.




یکی از شیوه های سرکوبی که در مدت سیزده ماه گذشته افزایش پیدا کرده است دستگیری نمایندگان کارگران در حال اعتصاب، ایجاد رعب و وحشت و تضعیف روحیه کارگران برای ادامه اعتصاب با حضوردرواحدهای تولیدی می باشد. همچنین 3 موردیورش به تجمعات اعتراضی وکارگران اعتصابی مشاهده شده است. احضار، بازداشت و تعقیب کارگران اعتصابی نیز در این دوره افزایش چشمگیری داشته است.
در همین دوره در 29 واحد تولیدی وخدماتی شاهد اخراج کارگران بدلیل اعتراض، تجمع واعتصاب بودیم وبه همین دلیل191 کارگردر راستای احقاق حقوق حقه شان اخراج شده اند.
در دوره سیزده ماهه دولت یازدهم 222 کارگردر 16 واحد تولیدی وخدماتی به دلیل دفاع از حقوق خود وبقیه همکارانشان بازداشت شده اند.
در روند مبارزاتی، فعالین کارگری جدیدی پا به عرصه مبارزه گذاشته اند که رژیم را به وحشت انداخته و همچنان که در بالا ذکر شد رژیم یکی از چالش هایش در مرحله کنونی رشد فعالین کارگری است که با آگاهی از تجارب فلاکت بار خصوصی سازی در معادن، کارخانه ها و موسسات دیگر مخالفت آشکار خود را با این سیاست اعلام کرده و با بسیج کارگران خواهان توقف این روند هستند.
کارگران بادست زدن به اعتصاب وبرپایی تجمعات اعتراضی برای احقاق حقوق حقه شان پرچم دفاع ازحق اعتصاب وآزادی اجتماعات رابرافراشته اند.
طی این دوره 438 تجمع، اعتراض واعتصاب در کارخانه ها، کارگاه ها، معادن، پتروشیمی ها سازمان های دولتی-خدماتی و آموزش و پرورش با خواست ها و مطالبات مشابهی صورت گرفته است.
در این اعتراضات، اعتصابات طولانی تر و سازمان یافته تر از سال های گذشته جایگاه برجسته ای را به خود اختصاص داده است.
عدم ارتباط پویا ومستمر فعالین کارگری قدیمی وباتجربه با مبارزات جاری کارگران درراه دست یابی به مطالباتشان نیز ازمشخصات این دوره می باشد.
فعالین کارگری خارج کشور نیز درراستای حمایت ازکارگران درایران، تا کنون تمرکزشان بر آکسیون هایی در دفاع ازفعالین شناخته شده کارگری زندانی بوده است، و عملا به مبارزات جاری کارگران واحدهای تولیدی وخدماتی و حمایت ازکارگران معترض اخراجی وبازداشتی بهای لازم داده نشده است.
اکنون گفتگو وهمکاری مشترک تشکل های مستقل کارگری وفعالین کارگری درداخل جهت پیوند با مبارزات جاری کارگران ومقابله باسیاست های سرکوبگرانه وضدکارگری دولت سرمایه داری به مسئله عاجل وحیاتی بدل گشته است.
فعالین کارگری درخارج ازکشورهم درچارچوب حمایت از کارگران درایران ازاین قاعده مستثنی نیستند وباید گفتگووهمکاری مشترک را دردستورکارشان قراردهند.
پیوست، مجموعه ای ازاقدامات سرکوبگرانه دولت یازدهم درمقابله با تجمعات، اعتراضات واعتصابات کارگری، طی حدود سیزده ماه گذشته است. این آمار وارقام ازدقت لازم برخوردار نیست وصرفا دربرگیرنده اخباروگزارشات کارگری ثبت شده دربایگانی ماست.
بسیاری از اعتصابات و اعتراضات کارگری اتفاق افتاده است که خبر آن در هیچ رسانه ای منعکس نشده و یا دسترس ما قرار نداشته است.
تلاش ما این است که باانعکاس هرچه بیشتر اخباروگزارشات کارگری تصویری هرچه واقعی تری را به دیگر فعالین کارگری درایران و جهان ارائه دهیم.
در راستای این خبر رسانی فعالین کارگری می توانند با درک درست از مبارزات کارگری راه کارهای مناسبی برای مبارزه با نظام سرمایه داری را پیدا کنند و با همکاری و همفکری علیه دشمن مشترک به مبارزه ای متحدانه تر و سازمان یافته تر بپردازند.
علیرضا نوایی
ستار رحمانی
08/10/2014
















سیاهه اعمال سرکوبگرانه وضدکارگری دولت یازدهم طی یکسال گذشته:
30شهریور1393:
در پنجمین روز اعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا 8کارگر به پلیس امنیت احضارشدند!
در پنجمین روز از آغاز اعتصاب کارگران کاشی گیلانا در اعتراض به عدم پرداخت ۱۶ ماه حقوق بین سالها‌ی ۸۸ تا ۹۳، هشت کارگر توسط پلیس امنیت احضار شده‌اند و اکنون در حال طی مراحل اولیه بازجویی قرار دارند.
هفت نفر از کارگران معترض کارخانه کاشی گیلانا عصر امروز (۳۰ شهریور) به پلیس امنیت رودبار احضار شدند. بعد از ظهر امروز نیز علیرضا یحیایی یکی دیگر از کارگران این کارخانه که برای مذاکره با دادستان رودبار به این نهاد قضایی مراجعه کرده بود توسط ماموران انتظامی به پلیس امنیت رودبار منتقل شده بود.
به گزارش30شهریور ایلنا، در پنجمین روز از آغاز اعتصاب کارگران کاشی گیلانا در اعتراض به عدم پرداخت ۱۶ ماه حقوق بین سالها‌ی ۸۸ تا ۹۳، هشت کارگر توسط پلیس امنیت احضار شده‌اند و اکنون در حال طی مراحل اولیه بازجویی قرار دارند.
براساس این گزارش، آقایان علیرضا یحیایی، مهدی کشاورز، موسی محسنی، اسماعیل جمشیدی، غلامعلی چگینی، جهان سلیمی و جواد عزیزخانی و خانم طاهره فتحی کارگران احضار شده به پلیس امنیت هستند.
پیش از این، در دومین روز از آغاز اعتصاب، یکی از نمایندگان کارگران گفته بود که«کارفرما از ۱۰ نفر از آنان به جرم ایجاد اغتشاش به مراجع قضایی شکایت کرده است و قرار است این کارگران به دادگاه احضار شوند.
بنابه گزارش همین منبع،در پنجمین روز متوالی از اعتراضات صنفی کارگران کاشی گیلانا، کارگران امروز مقابل ساختمان اداری کارخانه تحصن کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز، گفت: کارگران کاشی گیلانا با ادامه اعتراضات‌شان خواستار بازگشت به کار دو تن از همکارانشان که روز سه شنبه (25 شهریور) از سوی کارفرما اخراج شده بودند هستند.
پیش از این و در اولین روز از اعتصاب کارگران، دو تن از کارگران بخش‌های لعاب و کوره کارخانه کاشی گیلانا به نام‌های مهدی کاظمی و احمد میرزایی اخراج شده بودند.
طبق آخرین گزارش از تجمع امروز کارگران گیلانا، کارفرما، رئیس اداره کار رودبار و تعدادی از ماموران نیروی انتظامی در محل کارخانه حضور پیدا کرده‌اند اما به دلیل عصبانیت کارگران، کارفرما اجازه حضور در کارخانه را نیافته است.
کارگران گفته‌‌اند که کارفرما با نصب اطلاعیه‌ای بر روی تابلو اعلانات، اعلام کرده است طی روزهایی که تولید در کارخانه را متوقف شده است هیچ حقوق و بیمه‌ای به کارگران تعلق نمی‌گیرد.
همچنین از رودبار گزارش می‌رسد که به دلیل تهدید به بازداشت ده نفر از کارگران به جرم ایجاد اغتشاش، کارگران با نوشتن نامه‌ای خطاب به فرماندار رودبار، برپایی اعتراضات صنفی اخیر در کارخانه کاشی گیلانا را تصمیم جمعی تمامی کارگران دانسته‌اند و تاکید کرده‌اند که این ۱۰ نفر نقشی بیش از سایر کارگران گیلانا در اعتراضات اخیر نداشته‌اند.
نماینده کارگران کاشی گیلانا درتشریح جزئیات مطالبات کارگران که منجر به اعتراض و اعتصاب طی پنج روز گذشته شده است گفت: بخش نخست مطالبات صنفی کارگران این واحد رقمی معدل ۹۴۱ میلیون تومان است که در فاصله سال ۸۸ تا فروردین ۹۲ ایجاد شده است.
او درباره سایر پی‌گیری‌های قانونی کارگران افزود: پرونده دوم و سوم نیز مربوط به شکایت ۱۴۹ کارگر در دو مرحله در قوه قضائیه و اداره کار رودبار است که کارگران بابت حقوق سه ماهه پاییز و زمستان سال ۹۲ مبلغ ۵۱۳ و ۶۰۰ میلیون تومان مطالبه کرده بودند که بدون پی گیری در این ادارات مسکوت مانده است.
این کارگر همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران کاشی گیلانا نیز اظهار داشت:با وجود اینکه کارفرما ماهانه ۷ درصد از کل حقوق کارگران بابت پرداخت بیمه تامین اجتماعی را کسر می‌کند اما از ۴ سال پیش پولی به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و میزان بدهی کارفرما به تامین اجتماعی به بیش از ۳ میلیارد تومان رسیده است.
نماینده کارگران در بخش پایانی سخنان خود در خصوص مطالبات کارگران بازنشسته کاشی گیلانا گفت: حدود ۷۰ کارگری که از سال ۹۰ تا سال ۹۳ در این کارخانه بازنشسته شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمتشان را از کارفرما دریافت کنند. در ضمن مقرری بازنشستگی این ۷۰ کارگر به دلیل افزایش بدهی‌های کارفرما به تامین اجتماعی هنوز برقرار نشده است.
به گفته وی هر یک از کارگران بازنشسته بر اساس سوابق خدمتشان مبلغی بیش از ۱۵ میلیون تومان از کارفرما طلبکارند که مجموع مطالباتشان حدود ۶۰۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.
29شهریور1393:
درچهارمین روزاعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا دادستان رودبارتهدیدبه ارسال نیروهای یگان ویژه به کارخانه واخراج کارگران اعتصابی کرد!
نماینده کارگران کارخانه کاشی گیلانا از اعتصاب۱۶۰ کارگر این واحد تولیدی برای چهارمین روز خبر داد.
دادستان رودبار از روز سه شنبه که کارگران تولید را متوقف کرده‌اند پیغام داده است که اگر ظرف سه روز به اعتصاب خود پایان ندهید با ارسال نیروهای یگان ویژه به کارخانه کارگران اعتصابی را اخراج می‌کنم و نیروی کار جدید به کارخانه وارد می‌کنم.
به گزارش29شهریورایلنا،این کارگر که نخواست نامش فاش درباره اعتراض ۴ روزه اخیر همکارانش گفت: کارگران کارخانه کاشی گیلانا در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (۲۵ و ۲۶شهریور) در مقابل فرمانداری شهرسستان رودبار تجمع کرده بودند، روز پنجشنبه در واکنش به بی‌توجهی به اعتراضاتشان با حضور در داخل کارخانه تولید را متوقف کردند. کارفرما در واکنش پس از اخراج دو نفر از کارگرانی که در بخش کوره و لعاب کار می‌کردند، از ۱۰ کارگر به جرم ایجاد اغتشاش به مراجع قضایی شکایت کرده است.
او در مورد دخالت برخی مسئولان شهرستان رودبار توضیح داد: رئیس دادستانی با تهدید کارگران سعی در خاتمه دادن به اعتراض کارگران را دارد اما کارگرانی که در شرایط سخت روزگار می‌گذرانند نمی‌‌توانند تحت تاثیر این تهدید‌ات قرار بگیرند.
این کارگر گفت: آقای دادستان رودبار از روز سه شنبه که کارگران تولید را متوقف کرده‌اند پیغام داده است که اگر ظرف سه روز به اعتصاب خود پایان ندهید با ارسال نیروهای یگان ویژه به کارخانه کارگران اعتصابی را اخراج می‌کنم و نیروی کار جدید به کارخانه وارد می‌کنم.
همچنین تهدیداتی درباره بازداشت ۱۰ نفر از کارگرانی که به عقیده ایشان اغتشاش‌گر هستند مطرح شده و در مرحله نخست تعدادی از کارگران عصر روز سه شنبه (۲۵ شهریور) برای ارائه توضیحاتی در خصوص مشکلاتشان به پاسگاه نیروی انتظامی فرا خوانده شده‌اند.
به اعتقاد این کارگر کاشی گیلانا، مسئولان قضایی و دولتی گیلان با حمایت یکجانبه از کارفرما باعث گسترده‌تر شدن اعتراضات کارگران می‌شوند.
28شهریور1393:
کارفرمای کارخانه کاشی گیلانا هم ازحربه اخراج وشکایت ازکارگران معترض برای شکست اعتصاب استفاده کرد!
کارگرکارخانه کاشی گیلانا: مسئولان قضایی و دولتی گیلان با حمایت یکجانبه از کارفرما باعث گسترده‌تر شدن اعتراضات کارگران می‌شوند.
کارگران کارخانه کاشی گیلانا که در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (۲۵ و ۲۶شهریور) در مقابل فرمانداری شهرسستان رودبار تجمع کرده بودند، روز پنجشنبه در واکنش به بی‌توجهی به اعتراضاتشان با حضور در داخل کارخانه تولید را متوقف کردند. کارفرما در واکنش پس از اخراج یکی از کارگران بخش کوره، از 10 کارگر به جرم ایجاد اغتشاش به مراجع قضایی شکایت کرده است.
26شهریور1393:
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال چهار روز اعتصاب کارگران پروفیل ساوه و تلاشهای کارفرما و دادستانی ساوه برای درهم شکستن این اعتصاب، دیروز بر اساس جدول توافقی خرداد ماه میان کارگران و کارفرما*، دستمزد این کارگران به حسابشان واریز شد و پس از وعده مساعد مدیریت کارخانه مبنی بر بازگشت بکار 4 نفر از کارگران اخراجی، آنان به اعتصاب خود پایان دادند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، علاوه بر چهار کارگری که طی اعتصاب از کار اخراج شده بود دو نفر دیگر از کارگران نیز دیروز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند که پس از ساعاتی آزاد شدند. بنا براین گزارش کارفرمای پروفیل ساوه از میان این شش کارگر با بازگشت بکار چهار نفر از آنان موافقت کرده است. به همین دلیل کارگران پروفیل ساوه علیرغم پایان اعتصاب اعلام کرده اند مبارزه خود برای بازگشت بکار دو نفر از همکارنشان را به اشکال دیگری ادامه خواهند داد.
24شهریور1393:
صدور حکم زندان و شلاق برای ۴ کارگر پتروشیمی رازی
شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی (جزایی) بندر امام خمینی ۴ کارگر پتروشیمی رازی را به تحمل شش ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق محکوم کرده است.
حکم دادگاه در پی شکایت مدیر عامل شرکت پتروشیمی رازی از این کارگران به اتهام«اخلال در نظم» و «توهین و تهدید» صادر شده است، اگر چه دادگاه آنان را از اتهام «توهین و تهدید» مبری اعلام کرده است.
در رای دادگاه آمده که شاکی (کارفرما) مدعی شده است این ۴ فعال کارگری در تاریخ ۲۸ بهمن ۹۲ کارگران پتروشیمی رازی را تحریک و ترغیب کردند و با طرح درخواست‌های غیر موجه و خارج از موضوع روابط کاری، باعث تجمع کارگران پیمانکاری و تعطیلی کارگاه شده‌اند.
24شهریور1393:
علیرغم اعمال فشار بر کارگران اعتصابی پروفیل ساوه، کارگران این کارخانه و نورد لوله صفا همچنان در اعتصاب بسر میبرند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: علیرغم جلوگیری از ورود چهار کارگر اعتصابی پروفیل ساوه به کارخانه و عزم کارفرما برای اخراج آنان و همچنین اجبار و تهدید کارگران واحد گالوانیزه برای راه اندازی این بخش، اعتصاب کارگران این کارخانه همچنان ادامه دارد.این اعمال فشارها در حالی بر کارگران اعتصابی صورت گرفته است که کارفرما صبح امروز تلاش کرد برای به شکست کشاندن اعتصاب، بخشهای غیر مهمی از کارخانه را تعطیل اعلام کند و همچنین از ورود کارگرانی که طی هفته های گذشته بنا بر خواست کارفرما کار را تعطیل کرده بودند به کارخانه جلوگیری کرده است. اما با همه این فشارها بویژه اجبار کارفرما برای راه اندازی واحد گالوانیزه کارخانه، کارگران این بخش در اتحاد و همبستگی با همکاران خود بطور یکپارچه ای اعلام کردند تا بازگشت بکار 4 نفر از همکارانشان اعتصاب خود را نخواهند شکست.
23شهریور1393:
طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز یکشنبه 23 شهریور ماه کارگران در پی تصمیم روز قبلشان از ساعات اولیه صبح اعتصابشان را در محل کار خود آغاز کردند ولی در همین حین 4 نفر از کارگرانی که دیروز در تجمع مقابل فرمانداری حضور داشتند با تاکید دستور از جانب دادستانی از ورودشان به شرکت ممانعت به عمل آمد و اخراج شدند.
20شهریور1393:
بازخواست حراست آموزش‌ و پرورش از مربیان پیش دبستانی معترض!
شماری از مربیان پیش‌دبستانی که در روزهای گذشته مقابل نهاد ریاست جمهوری و وزارت‌ آموزش و پرورش تجمع کردند می‌گویند حراست وزارت آموزش و پروش بصورت تلفنی آن‌ها را به دلیل شرکت در این تجمعات بازخواست کرده است.
به گزارش20شهریورایلنا،یکی از مربیان پیش دبستانی که خواست نامش فاش نشود، گفت:ماموران حراست ادارات آموزش و پرورش استان‌های مختلف با شماری از مربیان پیش دبستانی حاضر در تجمعات روزهای گذشته (که از شهرهای مختلف به پایتخت آمده بودند) تماس گرفتند، آن‌ها را بازخواست کردند و به آنان گفتند دیگر نباید به تهران بیایند.
او افزود: بیشتر مربیان در پاسخ به ماموران حراست گفتند برای احیای حق بر زمین مانده‌شان به تهران آمده بودند، اما برخی دیگر که ترسیدند، شرکت خود در تجمعات را کتمان کرده و به همکاران خود گفتند از این پس در تجمعات حاضر نخواهند شد.
14شهریور1393:
اخراج 2نماینده کارگران شرکت نمک‌زدایی پتروپارت زیرمجموعه شرکت ملی نفت در جریان اعتصابات کارگری سال گذشته دراعتراض به عدم پرداخت 8ماه حقوق
در جریان اعتصابات کارگری سال گذشته کارگران شرکت نمک‌زدایی پتروپارت دراعتراض به عدم پرداخت 8ماه حقوقشان، دو تن از نمایندگان کارگران اخراج شده‌اند
براساس این گزارش، کارفرمای پروژه نمک‌زدایی پتروپارت، در طول سال‌جاری بیش از ۲۰ کارگر اهل شهرستان هفتکل را به‌دلیل اعتراض اخراج کرده است و به‌جای برخی از ایشان از نیروهای غیر بومی استفاده می‌کند.
10شهریور1393:
سریال زمینه چینی برای تهاجم به تجمعات اعتراضی کارگران!
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری امروز درباره اعتراض صنفی کارگران معدن بافق گفت:باید بحث اعتراض و انتقاد را از اقدامات خلاف قانون تفکیک کرد.
حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر آخرین وضعیت هشت کارگر بازداشت شده معدن بافق گفت: ما یک بحث اعتراض، انتقاد و یک اقدامات خلاف قانون داریم که این موارد را باید از یکدیگر تفکیک کنیم. اگر کسی اعتراضی دارد باید آن را به طور قانونی مطرح کند و آنچه را که مدعی است حق است به اثبات برساند و آن مساله را از طریق مراجع صحیح پیگیری کند.
محسنی اژه‌ای افزود: اگر کسی که اعتراض دارد به خیابان آمده و عبور و مررو را مختل کند موجب ایجاد ترافیک و مسائل و مشکلات دیگری می‌شود. از این رو نمی‌توان قابل قبول دانست که هر کسی که اعتراض دارد خیابان را ببندد. این مساله خلاف قانون بوده و حتما با آن برخورد می‌شود.
2شهریور1393:
شمار کارگران بازداشت شده معدن سنگ آهن بافق به ۹ نفر رسید
در حالی که منابع خبری ما شمار کارگران بازداشت شده معدن سنگ آهن بافق را ۷ نفر اعلام کرده بودند، نامه کارفرمای معدن به شورای تامین بافق نشان می‌دهد شمار کارگران بازداشت شده به ۹ نفر رسیده است.
به گزارش2شهریور ایلنا، «محمدجواد عسگری» مدیرعامل معدن سنگ آهن بافق و «عزیزالله عباسیان بافقی» مدیر حقوقی و نماینده هیات مدیره این معدن دیروز (شنبه ۱ شهریور) با ارسال نامه‌ای به شورای تامین بافق از شکایت خود انصراف داده و خواسته‌اند کارگران بازداشت شده آزاد شوند.
آنطور که در این نامه گفته شده است، پلیس از سه شنبه هفته گذشته (۲۸ مرداد) «امیر حسین کارگران»، «علی صبری»، «محمدحسن تشکری»، «علی‌محمد تشکری»، «کاظم کارگران»، «رضا دهستانی»، «رضا خواجه‌زاده»، «ایرانی» و «جلیل کمالی» را در پی شکایت کارفرما بازداشت کرده است.
بر اساس این گزارش، کارفرما در شرایطی شکایت خود را از کارگران پس گرفته است که خانواده‌های کارگران بازداشت شده و کارگران این معدن دیروز مقابل دفتر او تحصن کرده بودند. او در پی این تحصن با حضور در جمع معترضان وعده داد از شکایتش علیه کارگران صرف‌نظر می‌کند.
یکی از کارگران معدن بافق گفته است برخلاف وعده کارفرما، هیچ کدام از کارگران تا به این لحظه آزاد نشده‌اند.
لازم به ذکر است غیر از آقایان امیرحسین کارگران و علی صبری که سه شنبه هفته گذشته بازداشت شده بودند، دو نفر از کارگران فردای آن روز در پی ورود ماموران یگان ویژه پلیس به معدن و ۵ نفر دیگر نیمه شب دیروز (شنبه ۱ شهریور) در منزلی شخصی بازداشت شدند.
1شهریور1393:
پلیس درسحرگاه پنجمین روزاعتصاب کارگران معدن سنگ آهن بافق5کارگررادستگیرکرد
در حالی که اعتصاب کارگران معدن سنگ آهن بافق وارد پنجمین روز شده پلیس حوالی ساعت ۲ نیمه شب امروز (شنبه ۱ شهریور) ۵ کارگر معدن سنگ آهن بافق را بازداشت کرده است.
به گزارش1شهریورایلنا، پلیس این ۵ کارگر را در خانه‌ای شخصی بازداشت کرده است.این کارگران جزء لیست بازداشت ۱۸ نفره پلیس هستند که به دلیل پناه گرفتن در میان کارگران معترض، این نهاد نظامی پیش‌تر موفق نشده بود آنان را بازداشت کند.
1شهریور1393:
سر انجام دو کارگر اخراجی سیمان دشتستان به کار بازگشتند
دو کارگر سیمان دشتستان که در اردبهشت ماه به اتهام پیگیری مطالبات همکارانشان اخراج شده بودند، روز گذشته با رای هیات تشخیص به کار خود بازگشتند.
محمد اسماعیل محمد صالحی یکی از کارگران اخراجی سیمان دشتستان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بعد از اخراج من و یکی دیگر از همکاران به نام آقای «محمد ضرغام دوست»در ۲۹ اردیبهشت ماه سال جاری از سوی کارفرما، دو روز بعد به اداره کار دشتستان شکایت کردیم.
او با بیان اینکه من و همکارم حدود ۱۲ سال سابقه کار در سیمان دشتستان را داریم، در ادامه روند پی گیری شکایت خود و همکارش گفت: هیات حل اختلاف اداره کار با تشکیل اولین جلسه در تاریخ ۴ خرداد ماه رای به بازگشت به کار من و آقای ضرغام دوست صادر کرد.
او گفت: کارفرمای کارخانه سیمان دشتستان به رای هیات تشخیص و حل اختلاف اعتراض کرد که در ‌‌نهایت این هیات مجددا در تاریخ ۲۴ تیرماه برای بازنگری پرونده جلسه‌ای دیگری را با هیاتی ۹ نفره برگزار کرد که در ‌‌نهایت رای بدوی تایید شد.
صالحی با بیان اینکه کارفرما دوباره به رای دوم هیات بی‌توجه بوده و مانع حضور ما به کارخانه شد، اظهار داشت: بعد از تمکین نکردن کارفرما ازر ای هیات تشخیص و حل اختلاف، این هیات با ارسال حکم به دادگستری شهرستان دشتستان آنرا لازم الاجرا کرد که در این مورد با ورود دادگستری کارفرما مکلف به اجرای حکم شد که متاسفانه باز هم کارفرما آن راعملی نکرد.
این کارگر در ادامه سخنان خود با اشاره به عدم تمکین کارفرما از رای هیات تشخیص عنوان کرد: با بی‌توجه‌ای کارفرما به احکام صادره در ‌‌نهایت دادگستری با اعزام یک مامور نیروی انتظامی کلانتری ۱۳ دالکی ما دو کارگر اخراجی را به کارخانه سیمان دشتستان بازگرداند و ما از دیروز صبح (۲۹ مرداد)به فعالیت خود در کارخانه سیمان ادامه می دهیم.
29مرداد1393:
آغازدورجدیداعتصاب کارگران معدن سنگ آهن بافق در اعتراض به بازداشت ۲ تن از همکاران‌شان
کارگران معدن سنگ آهن بافق از دیشب (سه شنبه ۲۹ مرداد) در اعتراض به بازداشت ۲ تن از همکاران‌شان و تلاش ناکام برای بازداشت ۱۶ کارگر دیگر دست از کار کشیده‌اند.
به گزارش29مردادایلنا،یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود، گفت: حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق در اعتراض به بازداشت «امیرحسین کارگران» و «علی صبری» از کارگران این معدن دست از کار کشیده و تولید را متوقف کرده‌اند.
وی در ادامه از تلاش ناکام پلیس برای بازداشت ۱۶ کارگر دیگر این معدن از جمله«حسین تشکری»، رئیس شورای شهر بافق خبر داد اما از اتهام آنان ابراز بی‌اطلاعی کرد.
وی تاکید کرد این ۱۶ کارگر در حال حاضر میان همکارانشان در معدن حضور دارند.
به گفته این نماینده کارگری، اقدام پلیس برای بازداشت کارگران معدن سنگ آهن بافق در پی شکایت کارفرما از آنان صورت گرفته است
30مرداد1393:
استقرار نیروی یگان ویژه پلیس در معدن سنگ آهن بافق
اخباروگزارشات کارگری:در پی اعتصاب کارگران معدن سنگ آهن بافق، ماموران یگان ویژه پلیس از عصر دیروز (چهارشنبه ۲۹مرداد) در معدن مستقر شده‌اند.
یک کارگر معدن بافق در این باره گفت: پلیس به قصد متفرق کردن اعتصاب کنندگان و بازداشت ۱۶ کارگری که پس از اطلاع از صدور حکم بازداشت‌شان به معدن پناه آورده بودند، در معدن مستقر شده است.
گفتنی است پلیس دو روز پیش هم (سه شنبه ۲۸ مرداد) «امیرحسین کارگران» و «علی صبری»از کارگران این معدن را بازداشت کرده بود اما تلاش برای بازداشت ۱۶
29مرداد1393:
اخراج یکی ازکارگران کارخانه آلدا دامغان پس از25سال کار
ایلناطی گزارشی بتاریخ29مردادازاخراج یکی ازکارگران کارخانه آلدا دامغان پس از25سال کارخبرداد.
این کارگر از صبح امروز (چهارشنبه ۲۹ مرداد) حق ورود به کارخانه را ندارد.
کمیته انظباطی کارخانه رای به اخراج این کارگر داده است. کمیته انظباتی کارخانه از اعضایی تشکیل شده است که کارفرما آن‌ها را منصوب کرده است .
23مرداد1393:
تذکر یک کارگر اخراجی به وزیر کار درباره قراردادهای سفید امضا
یکی از کارگران بخش شستشوی کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان که مدعی است به دلیل مقاومت در برابر امضای قرارداد سفید امضا و امتناع از امضای برگه تسویه حساب پیش از انعقاد قرارداد، از کار اخراج شده است؛ از انتظار پنج ماهه‌اش برای صدور رای اداراه کار مناطق آزاد خبر داد.
به گزارش23مردادایلنا،مهدی آل بویه که با وجود مستمر بودن ماهیت کارش قراردادش در اسفندماه سال ۹۲ تمدید نشده است در تشریح دلایل اخراجش گفت: شرکت پیمانکاری «نقشینه فردوس» به عنوان یکی از پیمانکاران بخش مرکزی پالایشگاه آبان اواخر سال گذشته (۹۲)برای تمدید قرار داد ۱۵۰ کارگر در سال جدید اقدام کرد اما از کارگران خواست برگه تسویه حساب خاتمه قرارداد را قبل از عقد قرار داد امضاء کنند.
او با طرح این ادعا که پیمانکار با تهدید به اخراج، همه کارگران را وادار کرد برگه‌های تسویه حساب پایان سالشان را قبل از آغاز کار سال جدید امضاء کنند افزود: در این بین چون من از خواسته کارفرما تمکین نکردم اخراج شدم.
20مرداد1393:
کارفرما با سه وکیل در جلسه محاکمه کارگران پتروشیمی رازی حاضر شد
دومین جلسه محاکمه ۴ کارگر پتروشیمی رازی صبح روز20مرداد برگزار شد. کارفرما این کارگران را به «اخلال در نظم» متهم کرده است.
به گزارش20مردادایلنا،یکی از نمایندگان کارگران که نخواست نامش فاش شود، گفت: جلسه دوم محاکمه «موسی هندیجانی»، «مازیار رحیم‌زاده»، «غلامحسین حیدری» و «عادل راشدی»صبح امروز (دوشنبه ۲۰ مرداد) در شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی سربندر و به ریاست قاضی «پاد»برگزار شد.
وی تصریح کرد: کارفرما در جلسه محاکمه شرکت نکرد اما ۳ وکیل به نمایندگی از او حاضر بودند.
این در حالی است که «منصور برات‌زاده»، مدیر روابط عمومی پتروشیمی رازی پیش‌تر شکایت کارفرما از این چهار فعال کارگری را تکذیب کرده بود.
برات‌زاده مدعی شده بود: نه ما از کارگران شکایت کردیم و نه آنان از ما، بلکه یکی از ارگان‌های ذیربط از طرفین شکایت کرده است. این چهار کارگر نماینده کارگران
19مرداد1393:
زمینه چینی دولت یازدهم برای مقابله با تجمعات اعتراضی کارگران
اسماعیل احمدی مقدم در حاشیه مراسمی که صبح روز19مرداد به مناسب گرامیدات روز خبرنگار توسط معاونت اجتماعی ناجا برگزار شد در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه«رویکرد ناجا در مواجه با اجتماعات اعتراضی صنفی کارگری چیست؟» گفت: مطابق قانون برگزاری هر تجمع اعتراضی صنفی یا غیر صنفی نیازمند اخذ مجوز قانونی است اما چنانچه در دورن کارخانه یا واحدهای صنفی برای طرح خواسته‌های شرکت کنندگان برگزار شود سیاست ناجا پرهیز از هرگونه دخالت است.
عالی ترین مقام انتظامی کشور در عین حال تاکید کرد که واحدهای تابعه ناجا تنها زمانی در چنین تجمعاتی مداخله خواهند کرد که یا نزاع و درگیری حادث شود و یا مسئولان واحد صنفی مورد نظر از عوامل ناجا درخواست مداخله کنند.
احمدی مقدم در عین حال پیرامون برگزاری تجمعات اعتراضی صنفی کارگری در خارج از محیط‌ کارگاه یا کارخانه گفت: برگزاری اجتماعات صنفی در محیط‌های اجتماعی و عمومی مانند خیابان تنها به شرط داشتن مجوز قانونی ممکن خواهد بود.
فرمانده کل نیروی انتظامی همچنین در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه «رویکرد پلیس در مورد اجتماعات صنفی کارگری که ممکن است در خارج از محل کار و بطور مثال در مقابل یک سازمان دولتی یا مجلس برگزار شود چیست؟» گفت: در این خصوص ملاک ناجا شرایط پیش بینی شده در قانون است از آنجایی که چنین تجمعاتی در محیط اجتماعی برگزار می‌شود تجمع کنندگان باید مطابق قانون مجوزهای لازم از وزارت کشور و شورای تامین را دریافت کرده باشند.
15مرداد1393:
نمایندگان اخراجی کارگران پالایشگاه آبادان در انتظار قضاوت وزارت کار
پس از گذشت سه ماه از بیکارسازی دو نماینده کارگری در بخش حمل و نقل پالایشگاه آبادان، اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی منطقه آزاد اروند هنوز حکم نهایی خود را در خصوص این پرونده صادر نکرده است.
به گزارش15مردادایلنا،سیامک ملک یکی از دو کارگر اخراجی و نماینده سابق بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان در این باره گفت: طبق مقررات مناطق آزاد اداره کار باید ظرف مدت ۱۰ روز به پرونده شکایت کارگران رسیدگی کند و همینطور پس از گذشت ۴۰ روز حکم نهایی را به شاکیان پرونده اعلام کند، که در این پرونده به نظر می‌رسد اداره کار مناطق آزاد تعلل کرده است.
این کارگر بیکار شده افزود: اداره کار بعد از برگزاری سه جلسه در خصوص پرونده شکایت من و همکارم که با حضور کارفرما انجام گرفته است تا کنون از صدور حکم به دلایلی که ما از آن بی‌اطلاع هستیم خوداری کرده است.
به گفته این کارگر اخراجی، مقررات کار مناطق آزاد بطور یکجانبه به سود کارفرماست و دست او را برای اخراج کارگر بطور کامل باز گذاشته است.
سیامک ملک با بیان اینکه ما امیدی به صدور رای بازگشت بکار خود نداریم، در خصوص جزئیات دلایل اخراج خود و همکارش آقای عباس غلامی با ۲۴ سال سابقه کاری گفت: اخراج ما دو نفر به عنوان نماینده کارگران قرار دادی و پیمانی پالایشگاه آبادان از سوی شرکت«ثمین صنعت» به عنوان مجری بخش حمل نقل پالایشگاه آبادان پس از آن صورت گرفت که ما مخالفت خود را با امضاء قرار داد بیش از ۸۰ کارگر قرار دادی و پیمانی که به صورت یکسویه تنظیم شده بود اعلام کردیم و کارگران نیز حاضر به امضای قرارداد یکسویه نشدند.
به گفته وی، شرکت «ثمین صنعت» در حالی این دو نماینده کارگری را به بهانه اتمام مهلت قرارداد اخراج کرد که هنوز حدود یک ماه و نیم دیگر از اعتبار قرارداد کاری آنان باقی مانده بود و بعد از اخراج این دو کارگر، کارفرما موفق به امضاء قرارداد با سایر کارگران شد.
انتظار پنج ماهه کارگری که مقاومت کرد
نماینده بیکار شده کارگران بخش حمل و نقل پالایشگاه آبادان در ادامه این گفتگو از انتظار پنج ماهه یکی دیگر از کارگران این پالایشگاه برای صدور رای اداره کار خبر داد و مدعی شد: در تاریخ ۲۹ اسفند ماه سال ۹۲ مهدی آل بویه کارگر بخش شستشوی کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان که زیر نظر شرکت پیمانکاری «نقشینه فردوس» کار می‌کرد به دلیل مقاومت در برابر امضای برگه تسویه حساب پیش از انعقاد قرار داد، بیکار شد.
او گفت: این کارگر که تا هم اکنون نیز بیکار و بلاتکلیف است در تاریخ ۶ فروردین ماه سال جاری به اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی منطقه آزاد اروند شکایت کرد ولی هنوز این اداره بعد از چند مرحله رسیدگی، حکم نهایی در خصوص این پرونده صادر نکرده است.
8مرداد1393:
اخراج 4کارگر بدنبال درگیری لفظی براساس ماده34قانون ویژه اقتصادی
کارفرمایان براساس ماده34قانون ویژه اقتصادی به‌دلیل برخورد سلیقه‌ای حتی بدنبال درگیری لفظی کارگران را براحتی اخراج می کنند. در همین مدت ۴ کارگر اخراج شده‌اند.
بعبارتی دیگر ماده ۳۴ قانون مناطق ویژه اقتصادی مجوز از پیش صادر شده کارفرمایان برای اخراج سلیقه‌ای کارگران است.
به گزارش6مرداد ایلنا، بر اساس ماده ۳۴ قانون مناطق ویژه هرگاه اخراج کارگر از سوی هیئت رسیدگی موجه شناخته نشود، کارفرما را مخیر خواهد کرد تا کارگر را به‌کار برگردانده و حقوق ایام بلاتکلیفی وی را بپردازد و یا آنکه در قبال هر سال خدمت حقوق (۴۵) روز وی را به‌عنوان خسارت اخراج بپردازد. اما بر اساس مخیر بودن کارفرما، کارگران با حکم بازگشت به کار از مراجع قانونی [اداره روابط کار] با نظر مستقیم کارفرما اخراج می‌شوند و این مسئله تحدیدکننده امنیت شغلی کارگران است.
6مرداد1393:
شکایت کارفرما دلیل احضار کارگران پتروشیمی رازی به دادگاه است
شاکی آقایان «موسی هندیجانی»، «مازیار رحیم‌زاده»، «غلامحسین حیدری» و «عادل راشدی»از فعالان کارگری پتروشیمی رازی در برگه احضاریه‌شان به دادگاه، کارفرما عنوان شده است.
به گزارش6مردادایلنا،یک فعال کارگری با ابراز تعجب از اظهارات مدیر روابط عمومی پتروشیمی رازی که شکایت کارفرما از کارگران نام برده شده را تکذیب کرده بود، گفت: در احضاریه این چهار کارگر به دادگاه از کارفرما به عنوان شاکی نام برده شده است و این شکایت هیچ ارتباطی با ارگان مورد نظر مدیر روابط عمومی پتروشیمی رازی ندارد.
وی با بیان اینکه «این چهار کارگر افرادی هستند که در حین اعتراضات صنفی سال ۹۲ به عنوان نماینده کارگران در مذاکرات با کارفرما شرکت می‌کردند»، ادامه داد: دومین جلسه دادگاه این کارگران که با شکایت کارفرما به «اخلال در نظم» متهم شده‌اند، روز ۲۰ مرداد برگزار می‌شود.
4مرداد1393:
آخرین وضعیت پرونده قضایی ۴ کارگر پتروشیمی رازی
دومین جلسه دادگاه ۴ کارگر پتروشیمی رازی که گفته‌ می‌شود با شکایت کارفرما به«اخلال در نظم» متهم شده‌اند، روز ۲۰ مرداد برگزار می‌شود.
به گزارش4مردادایلنا،یکی از کارگران پتروشیمی رازی در این باره گفت: جلسه دوم دادگاه«موسی هندیجانی»، «مازیار رحیم‌زاده»، «غلامحسین حیدری» و «عادل راشدی» حدود دو هفته بعد (۲۰ مرداد ۹۳) برگزار می‌شود و منتظر نتیجه حاصله هستیم.
وی ادامه داد: نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات این ۴ کارگر در تاریخ ۴ اسفند ۹۲ در دادگاه انقلاب ماهشهر برگزار شد و پرونده آنان از آنجا به دادگاه سربندر ارجاع داده شد.
این فعال کارگری افزود: همچنین گفته می‌شود ۸ کارگر دیگر پتروشیمی رازی به زودی دادگاهی خواهند شد که فعلا در حد شنیده است و مستندی که صحتش را تایید کند وجود ندارد.این ۱۲ کارگر افرادی هستند که در حین اعتراضات صنفی سال ۹۲ به عنوان نماینده کارگران در مذاکرات با کارفرما شرکت می‌کردند.
وی تصریح کرد: هدف کارفرما این است که از قوه قضاییه به عنوان اهرم فشار برای اعمال محدودیت بیشتر بر فعالان کارگری پتروشیمی رازی سوء استفاده کند. حتی گفته می‌شود اگر دادگاه به برائت این ۱۲ کارگر حکم دهد، ماده ۳۴ قانون اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تامین اجتماعی در مناطق آزاد در قبال آنان اجرا خواهد شد.
گفتنی است این ماده قانونی صراحت دارد «هرگاه اخراج کارگر از سوی هیات رسیدگی موجه شناخته نشود، کارفرما را مخیر خواهد کرد تا کارگر را به کار برگردانده و حقوق ایام بلاتکلیفی وی را بپردازد و یا آنکه در قبال هرسال خدمت حقوق (۴۵) روز وی را به عنوان خسارت اخراج بپردازد».
4مرداد1393:
ایجاد جو فشار ، ارعاب و تهدید، بجای پاسخگویی به اعتراض های پرستاران!
آیااعتراضات پرستاران، به عدم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از گذشت7 سال،
به تبعیض های ناعادلانه در پرداختی های بین پزشکان و پرستاران،به اضافه کار اجباری و کمبود نیروی پرستاری در بیمارستانها،به اختصاص بودجه 3 بسته از 7 بسته طرح تحول نظام سلامت به پزشکان،سیاسی است؟!
به گزارش4مردادمهر،محمد شریفی مقدم با اشاره به صحبتهای اخیر وزیر بهداشت در خوابگاه دانشجویی امام علی که عنوان داشته بود اجازه نمی دهد کار سیاسی در وزارت بهداشت انجام شود، گفت: جامعه پرستاری فقط خواستار اجرای قانون است و هرگز به دنبال کار سیاسی نیست.
وی با طرح این سئوال که آیا اعتراض به عدم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از گذشت 7 سال، کار سیاسی است، افزود: آیا اعتراض به تبعیض های ناعادلانه در پرداختی های بین پزشکان و پرستاران، کار سیاسی است.
دبیرکل خانه پرستار ادامه داد: آیا اعتراض به اضافه کار اجباری و کمبود نیروی پرستاری در بیمارستانها، کار سیاسی است.
شریفی مقدم با اشاره به فشار کار مداوم پرستاران در بیمارستانها، گفت: افزایش ساعت کار پرستاران، باعث بالا رفتن خطای ناشی از کار سنگین می شود و در نتیجه، این بیماران هستند که در وهله اول آسیب می بینند.
وی با بیان این مطلب که اعتراض پرستاران به اختصاص بودجه 3 بسته از 7 بسته طرح تحول نظام سلامت به پزشکان، کار سیاسی نیست، تاکید کرد: به نظر می رسد وزیر محترم بهداشت می بایست کانالهای اطلاع رسانی را بازنگری کند و واقعیت های تلخ پرستاری را ببیند.
دبیرکل خانه پرستار با عنوان این مطلب که برخورد با پرستاران بعد از انقلاب فرهنگی!؟ در کشور تاکنون بی سابقه بوده است، اظهارداشت: بی احترامی و برخورد ناشایست با پرستاران، تحمیل اضافه کار اجباری و کم کردن طرح کارانه، از جمله برخوردهایی است که در بیمارستانها با پرستاران می شود.
شریفی مقدم با بیان این مطلب که جامعه پرستاری تا قبل از صحبتهای وزیر بهداشت در خوابگاه دانشجویی امام علی می اندیشید که وزیر با چنین برخوردهایی مخالف است و یا اینکه حداقل اطلاع ندارد، افزود: به نظر می رسد که وزیر بهداشت باید در مواجهه با مسائل و مشکلات جامعه پرستاری کشور، بازنگری داشته باشد.
عضو شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: بهتر است وزیر بهداشت، علت ترک شغل، مهاجرت ها، تغییر شغل و خانه نشینی پرستاران را بررسی کند.
وی در پایان با اعلام اینکه مشکلات مردم در بیمارستانها نشات گرفته از مشکلات جامعه پرستاری است، افزود: به نظر می رسد به جای برخوردهای ناشایست با پرستاران، به دنبال راه چاره ای برای حل مشکلات پرستاری بود. زیرا، ایجاد جو فشار و ارعاب و تهدید، اثر عکس خواهد داشت.
2مرداد1393:
وزارت کشور از فعالیت قانونی تشکل‌های صنفی معلمان جلوگیری می‌کند
عضو کانون فرهنگیان شیراز گفت: دولت به بهانه اینکه تشکل‌های فرهنگیان دچار تخلف شدند از تمدید پروانه آنان خودداری می‌کند، آن هم بدون آنکه تخلف این نهاد‌ها را گزارش کند.
به گزارش2مردادایلنا،وی در این باره گفت: فرهنگیان از ابتدای دهه ۸۰ جهت دستیابی به حقوق خود و مشارکت در سیاست‌های آموزشی و پرورشی به تأسیس تشکل‌های صنفی و تخصصی رو آوردند.
وی ادامه داد: تا سال ۸۴ این مسئله با استقبال وزارت کشور همراه بود و تعدادی از شهرستان‌ها توانستند مجوز تأسیس و پروانه فعالیت دریافت کنند اما پس از سال ۸۶، دولت از صدور مجوز و تمدید پروانه فعالیت هر تشکل معلمی خودداری کرده و این در حالی است که سایر صنوف برای گرفتن مجوز و تمدید پروانه مشکلی ندارند.
این فعال صنفی معلمان افزود: با گذشت یک سال از روی کارآمدن دولت هنوز مشکل فرهنگیان حل نشده است. دولت به بهانه اینکه تشکل‌های فرهنگیان دچار تخلف شدند از تمدید پروانه آنان خودداری می‌کند، آن هم بدون آنکه تخلف این نهاد‌ها را گزارش کند.
25تیر1393:
تهدید به اخراج کارگران معترض کارخانه آبگینه قزوین
به گزارش 25تیرصبح قزوین،یکی از کارگران شرکت آبگینه اذعان داشت: بعد از عید با پرداخت نشدن حقوق ها به طور متوسط هر ۲ هفته کارگران تجمع و اعتراض کرده اند که بیشتر معترضان کارگرهای استخدامی وعده ی کمی از کارگران قراردادی هستند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: کارگرهای قراردادی از طرف مسئولین تهدید به اخراج می شوند، حتی نماینده اداره کار استان زمانی که در شرکت حضور یافت خطاب به کارگران قراردادی گفت که ممکن است توسط مسئولین اخراج شوند.
8تیر1393:
اعتصاب،راهپیمایی وتجمعات اعتراضی کارگران کارخانه یک ویک وبازداشت 10کارگر
روز شنبه هفتم تیرماه 93 بود که کارگران با شنیدن خبر بازداشت ده نفر از نمایندگان خود دست از کار کشیدند .
به گزارش8تیر بام فارس، سی ویکم خرداد ماه 93بود که در پی عدم تمدید قرارداد27نفر از کارگران کارخانه یک ویک که به قول کارگران، آنها سهم به سزایی در حمایت از سایرین در ماه های گذشته در شرکت دشت مرغاب داشتند ، دست از کار کشیدند.
تعطیلی کارخانه یک ویک،تجمع اعتراض آمیز کارگران در سالن سورتینگ و جلوی درب کارخانه ،راهپیمایی دسته جمعی در سطح شهر قادرآباد همراه با شعار های مختلف،تشکیل جلسه ای با موضوع یک ویک دراستانداری فارس،تجمع کارگران در شهرداری قادرآباد و بازداشت عده ای از کارگران از اقداماتی بود که طی 9روز گذشته در ماجرای یک ویک صورت گرفت.
در جلسه استانداری فارس مقرر گردید کارگران اخراجی به سر کار خود باز گردند اما کارگران یک ویک باور نمی کردند و اعتقاد داشتند ماجرای عدم تمدید قرارداد تکرار خواهد شد.
یک هفته ای بود که کارخانه تعطیل وکارگران بیکار شده بودند.روز شنبه هفتم تیرماه93 بود که کارگران با شنیدن خبر بازداشت ده نفر از نمایندگان خود دست از کار کشیدند .
با آزاد شدن تمام نمایندگان کارگران در روز یک شنبه هشتم تیرماه، کارگران بسرکارشان بازگشتند.
7تیر1393:
تجمع کارگران کارخانه یک ویک دراعتراض به عدم تمدید قرارداد 27کارگربدلیل دفاع ازحقوق کارگران !
عدم تمدید قرارداد 27کارگر کارخانه یک ویک ،سبب اعتراض سایرکارگران این کارخانه شد.
به گزارش بام فارس،در پی عدم تمدید قرارداد 27نفر از کارگران کارخانه یک ویک ،زمینه اعتراض سایر کارگران این شرکت مهیاگردید.
گفتنی است :کارگران کارخانه یک ویک دلیل عدم تمدید قرارداد کار این 27نفر کارگر را فقط به خاطر دفاع آنها از حقوق کارگرها ی این کارخانه در ماه گذشته دانستنه و خواستار بکار گیری مجدد آنها به کار شدند.
3تیر1393:
عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری منطقه یک اهواز از اسفند ماه سال گذشته،تجمع اعتراضی ودستگیری تعدادی ازکارگران
از اسفند ماه سال گذشته کارگران شرکت لیدوماحقوق دریافت نکرده اند. در چند ماه گذشته کارگران برای دفاع از حقوق خود دست به تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر زدند که متاسفانه با آن ها برخورد امنیتی شد و تعدادی را دستگیر کردند.
به گزارش3تیرمهر،نمایندگان کارگران شهرداری منطقه یک که زیر نظر شرکت لیدوما فعالیت می کنند، در چهل و پنجمین جلسه شورای شهر اهواز حاضر شدند.
نماینده این کارگران عنوان کرد: از اسفند ماه سال گذشته کارگران این شرکت حقوق دریافت نکرده اند. در چند ماه گذشته کارگران برای دفاع از حقوق خود دست به تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر زدند که متاسفانه با آن ها برخورد امنیتی شد و تعدادی را دستگیر کردند.
22خرداد1393:
حمایت وزارت کار و عوامل امنیتی از تشکل های دست ساز ضد کارگری و شوراهای فرمایشی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
علیرغم تمام تلاش های همکاران سندیکایی در سامانه یک برای افشای ماهیت ضدکارگری شوراهای اسلامی کار شرکت واحد و موفقیت و اگاهی رانندگان در جهت عدم شرکت در انتخابات ضدکارگری شوراها و مشخص شدن ماهیت متقلب شوراهای شرکت واحد بر اساس مدارکی که اعضای فعال سندیکای کارگران شرکت واحد در سال گذشته به وزارت کار ارسال کردند و با پی گیری و تجمعات مختلف از وزارت کار خواستار انحلال شوراهای ضدکارگری شدند وزارت کار در واقع با وجود اسناد معتبر بر مشخص بودن تقلب در انتخابات سامانه یک دستور توقف این انخابات را صادر کرد ،اما از انجا که شوراهای اسلامی کار از دست پرورده های خانه ضدکارگر و عوامل امنیتی است گویا با توصیه مقامات بالا این محدویت را برداشته و مجددا قصداقدام به برگزاری انتخابات در سامانه یک اتوبوسرانی کرده اند که این مسئله باعث اعتراض همکاران راننده سامانه یک گردید و دیروز مورخ 21خرداد ماه گروهی از رانندگان سندیکایی به محل وزارت کار رفتند و در این موضوع مجددا شکا یاتی را مطرح کردند و مسئولین وزارت کار وقتی اعتراض این رانندگان را دیدند قول رسیدگی را به رانندگان معترض سندیکایی دادند. هر چند که اینطور که مشخص شده از طرف حاکمیت با تشکیل سندیکای کارگری و تشکل های مستقل مخالفت می شود و گرنه دولت روحانی هم وعده حمایت از تشکل های مستقل را بارها داده اما هیچ شواهدی دال بر این عمل به این گفتار وجود ندارد.
منبع: https://www.facebook.com/davood.syndica?fref=ts
21خرداد1393:
اداره کار یزد حکم اخراج کارگر معدن چادرملو را تایید کرد
هیات حل اختلاف اداره کار یزد در جلسه نهایی خود به منظور بررسی حکم بازگشت به کار بهرام حسنی نژاد کارگر معدن چادرملو، شکایتش را وارد ندانسته وحکم اخراجش راتایید کرد.
به گزارش 21خردادایلنا،بهرام حسنی نژاد در این باره گفت: هیات حل اختلاف اداره کار یزد در جلسه نهایی خود به منظور بررسی حکم بازگشت به کار من ، شکایتم را وارد ندانسته است.
وی ادامه داد: هیات حل اختلاف اداره کار یزد با نادیده گرفتن مواد ۱۴ و ۱۸ قانون کار رای به رد شکایت من داده است.
گفتنی است ماده ۱۴ قانون کار می گوید چنانچه انجام تعهدات یكی از طرفین موقتا متوقف شود، قرارداد كار به حال تعلیق در می‌آید و پس از رفع مانع، قرارداد كار با احتساب سابقه خدمت (از لحاظ بازنشستگی و افزایش مزد) به حالت اول برمی‌گردد.
ماده ۱۸ قانون کار نیز صراحت دارد چنانچه توقیف كارگر به سبب شكایت كارفرما باشد و این توقیف در مراجع حل اختلاف منتهی به حكم محكومیت نگردد، مدت آن جزء سابقه خدمت كارگر محسوب می‌شود و كارفرما مكلف است علاوه بر جبران ضرر و زیان وارده كه مطابق حكم دادگاه به كارگر می‌پردازد، مزد و مزایای وی را نیز پرداخت نماید.
نماینده اخراجی کارگران معدن چادر ملو تاکید کرد: در حالی هیات تشخیص و حل اختلاف اداره کار به استناد خاتمه یافتن مهلت قرارداد با در خواست بازگشت به کار وی مخالفت کرده است که کارفرما در زمان معتبر بودن قرارداد وی را اخراج کرده است.
وی تاکید کرد: از آنجا که من پیش از اتمام مهلت قرارداد خود از کار اخراج شده‌ام، استدلال اداره کار در خصوص رد درخواست شکایت من با منطق قانونی منافات دارد چرا که طبق قانون اگر قرارداد کار موقتی به هر دلیل معلق و سپس رفع تعلیق شود، کارگر بابت مدت باقیمانده از قرارداد در استخدام کارفرما خواهد بود و دوران تعلیق جزء ایام قرارداد محسوب نخواهد شد.
وی تاکید کرد: مطابق همین قانون کارفرما مکلف بود در زمان تعلیق قرارداد 50 درصد حقوق و مزایای قانونی مرا تا زمان تعیین تکلیف نهایی پرداخت کند که متاسفانه چنین اتفاقی صورت نگرفته است.
حسنی نژاد تصریح کرد: کارفرما موظف است پنجاه درصد ازحقوق من را طی مدت تعلیق پرداخت کند.
وی ادامه داد: حکم هیات حل اختلاف اداره کار یزد به منظور محاسبه مطالبات مربوط به حقوق و مزایای من در مدت زمان تعلیق به مواد غیر مرتبطی از قانون کار همانند ماده ۳۷ که ناظر به پرداخت مزد در شرایط عادی می باشد، اشاره کرده است.
20خرداد1393:
کارگر تاسیساتی فرودگاه لامرد به دلیل فعالیت صنفی اخراج شد
ایلنا طی گزارشی بتاریخ20خرداد،از اخراج یکی از کارگران بخش پیمانکاری تاسیسات فرودگاه بین المللی لامرد به دلیل پیگیری مطالبات صنفی همکارانش خبر داد.
براساس این گزارش،آقای «محمود عبدالهی » با 5 سال سابقه کار درشرکت پیمانکاری«فنی مهندسی توسعه مبتکران» به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود و همکارنش از کار اخراج شده است.
شرکت « فنی مهندسی توسعه مبتکران » به عنوان مجری بخش تاسیسات فرودگاه لامرد در حالی این کارگر را اخراج کرده است که قرارداد این کارگر تا پایان اسفند ماه سال جاری معتبر‌است.
بنا بهمین گزارش،وقتی کارفرما متوجه می شود که آقای عبداللهی برای پیگیری مطالبات خود به اداره کار و چند نهاد کارگری دیگر مراجعه کرده است وی را اخراج می کند.
در این رابطه آقای «محمودی» مسئول شرکت پیمانکاری توسعه مبتکران، ضمن تایید اخراج آقای عبدالهی گفت: این کارگر به دلیل آنکه آرامش محیط شرکت را بهم ریخته‌اند اخراج شده‌ است.
حسنی نژاد در پایان با بیان این ادعا که در رای صادر شده اثری از شکایتش از وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت دیده نمی شود، اظهار کرد: برای پیگیری مطالبات خود و سایر همکارانم در معدن چادرملو قصد دارم در مراجع ذیصلاح بالاتری همانند دیوان عدالت اداری و دادگستری طرح شکایت کنم.
17خرداد1393:
ترک کار و استعفای اجباری نماینده کارگران معدن چشمه پودنه
یکی از کارگران معدن ذغالسنگ «چشمه پودنه »از استعفا و ترک کار اجباری نماینده کارگران این معدن به دلیل پیگیری مطالبات صنفی کارگران و انتشار اخبار معدن خبر داد.
به گزارش17خردادایلنا،این کارگر که نخواست نامش فاش شود درباره دلایل اخراج این نماینده صنفی کارگری مدعی شد: آقای «مهدی همتی» به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود و سایر همکارانش در تاریخ 25 فروردین ماه سال جاری مجبور به ترک کار و استعفای اجباری شد.
اوبا بیان این ادعاکه آقای همتی نماینده کارگران چشمه پودنه طی دفعاتی از سوی کارفرما تحت فشار قرار گرفته بود، گفت: ترک کار اجباری این فعال کارگری پس از آن صورت گرفت که این فعال کارگری در رابطه با حادثه ‌ای که در روز یکم اسفند ماه منجر به کشته شدن سه نفر از کارگران این معدن به نام‌های «محمدرضا صادقی»، «حسین محمدی» و«حسین اسلامی»شد، از به روز نبودن استانداردهای ایمنی در این معدن خبر داده بود.
29اردیبهشت1393:
اخراج 2کارگر کارخانه سیمان دشتستان بدلیل پی‌گیری حقوق صنفی سایر کارگران
ورود نیروی انتظامی با اطلاع کارفرمای درمحوطه کارخانه
امروز حدود ۱۵روز است که کارگران کارخانه سیمان دشتستان در واکنش به بی‌توجهی کارفرما به درخواستشان، از غذا خوردن در کارخانه خوداری می‌کنند.
ایلنا بتاریخ29اردیبهشت طی گزارشی از اخراج دو کارگر این کارخانه محمد اسماعیل محمد صالحی با ۱۲ومحمد ضرغام دوست با ۱۱ سال سابقه کاری، خبر داد.
در همین رابطه محمد اسماعیل محمد صالحی یکی از کارگران بخش اپراتوری سنگ شکن دلیل اخراج‌ خود و همکارش را انجام وظیفه قانونیشان در پی‌گیری حقوق صنفی سایر کارگران ذکر کرد و مدعی شد: کارفرمای کارخانه سیمان دشستستان در حالی من وهمکارم را به بهانه اغتشاش در محیط کار اخراج کردکه ما هیچ دخالتی در اعتصاب غذای کارگران در کارخانه نداشته‌ایم.
او با بیان اینکه در خصوص پیگیری مشکلات کارگران کارخانه سیمان دشتستان نامه‌های زیادی به مسئولان استانی وشهرستانی ارسال شده است که متاسفانه توجهی نشده است.
اوگفت: امروز حدود ۱۵روز است که کارگران کارخانه سیمان دشتستان در واکنش به بی‌توجهی کارفرما به درخواستشان، از غذا خوردن در کارخانه خوداری می‌کنند.
او بابیان اینکه کاهش اضافه کاری، حق شیفت وتغییر زمان شیفت کاری از دیگر مطالبات کارگران این واحد صنعتی است، اظهار داشت: موضوع دیگیری که برای کارگران این کارخانه حائز اهمیت است محاسبه پاداش تولید بر اساس تولید «کلینکر (میزان تولید)» است که در حال حاضر گفته می‌شود این پاداش‌ها باید بر اساس فروش کلینکر محاسبه شود.
در ادامه آقای محمد رضا ضرغام دوست یکی از دو کارگر اخراج شده گفت: من یازده سال به صورت قرار داد مستمر در کارخانه سیمان دشتستان کار می‌کنم که صبح امروز دوشنبه از ورود من به کارخانه خوداری شده است.
او همچنین گفت: با توجه به اعتراض ۱۵ روزه کارگران سیمان دشتستان، نیروی انتظامی با اطلاع کارفرمای کارخانه وارد محوطه کارخانه شد وبدون مقدمه من را که هیچ دخالتی در تحصن غذایی کارگران در کارخانه ندارم بازداشت کردند.
28اردیبهشت1393:
اخراج نماینده کارگران "ایران شرق" با 15 سال سابقه کار
اخراج نماینده کارگران ِ "کشتارگاه سیمرغ" نیشابور پس از 7 سال سابقه کار
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری :با رشد و گسترش مبارزات کارگری و اعتراض به شرایط فلاکت باری که سرمایه داری حاکم به آنها تحمیل می کند، اخراج نماینده گان کارگران نیز افزایش پیدا کرده و به یک رویه ی معمول تبدیل شده است. یکی از روش های سرمایه داران برای مقابله با اعتراض های کارگری، اخراج کارگرانی است که با آگاهی و جسارت بیشتر از طرف همکاران خود به نماینده گی انتخاب می شوند تا پی گیر خواست ها و مطالبات کارگران در ابعاد و عرصه های مختلف باشند.
تازه ترین موردی که در روزهای گذشته در سایت های خبری انتشار یافت، اخراج نماینده کارگران "ایران شرق" با 15 سال سابقه کار بود. بر اساس این خبر، اگر چه حدود600 نفر از کارگران این کارخانه با امضای طوماری خواستار بازگشت به کار او شده اند، اما کارفرمای ایران شرق می گوید وجود او موجب اخلال در کار سایر کارگران شده بود!
در خبر دیگری که اواخر فروردین منتشر شد، نماینده کارگران ِ "کشتارگاه سیمرغ" نیشابور پس از 7 سال سابقه کار در بهمن ماه گذشته اخراج شده است. این کارگر دلیل اخراج اش را پی گیری مطالبات کارگران عنوان کرده و گفته است که در این واحد تولیدی، کارگران نه تنها دستمزد مصوب شورای عالی کار را دریافت نمی‌کنند، بلکه حق بیمه آن‌ها نیز به طور کامل به سازمان تامین اجتماعی واریز نمی‌شود . هم چنین این کارگر اخراجی اعلام کرده که علی رغم ساعت کاری بیشتر برای کارگران این کشتارگاه، آنها از دریافت مزایایی چون اضافه کاری، حق عائله‌مندی و حق مسکن محروم هستند
25اردیبهشت1393:
اعتراض كارگران شات دان (اؤورهال) شركت فني مهندسي پتروشيمي فارس به اخراج دو نفر از همكارانشان
اتحادیه آزاد کارگران ایران : اعتراض كارگران شات دان (اؤورهال) شركت فني مهندسي پتروشيمي فارس نسبت به اخراج دو نفر از همكارانشان
طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز كارگران شات دان (اورهال) شركت فني مهندسي پتروشيمي واقع در عسلويه متوجه شدند دو نفر از همكارانشان از سوي مديريت اخراج شده اند .
كارگران بعد از مواجهه با اين عمل مدیریت شرکت شات دان (اورهال) به ياري دوستانشان شتافتند و به نشانه اعتراض دست از كار كشيدند و جلوی دفتر مديريت تجمع كردند .
مديريت در حالي كه از اقدام كارگران غافلگير شده بود بلافاصله با بازگشت به کار این دو کارگر موافقت کرد
13اردیبهشت1393:
جلوگیری از برگزاری مراسم اول ماه مه در سندیکای کارگران خباز سنندج وبازداشت یدالله صمدی دبیر سندیکای خبازان
عصر روز پنجشنبه جمع کثیری از کارگران خباز سنندج با حضور در سندیکای این صنف قصد برگزاری مراسم مستقل روز جهانی کارگر را داشتند که نیروهای امنیتی و لباس شخصی با حمله به این مراسم از برگزاری آن ممانعت به عمل آوردند و اقدام به تهدید و ارعاب کارگران نمودند. آنان از کارگران خواستند تا محل سندیکا را ترک کنند اما با مقاومت کارگران روبرو شدند. کارگران ضمنا اعلام نمودند اگر "یدالله صمدی" را از بازداشت آزاد نکنند در مقابل فرمانداری دست به تجمع خواهند زد. لازم به ذکر است که عصر روز پنجشنبه یدالله صمدی دبیر سندیکای خبازان به اداره اطلاعات نیروی انتظامی احضار و تا ساعت 20 در بازداشت به سر می برد.
12اردیبهشت1393:
بازداشت کارگران عضو سندیکای فلز کار و مکانیک
بر اساس اخبار رسیده به مناسبت روز جهانی کارگر اعضای سندیکای کارگران فلزکارو مکانیک گلگشتی را تدارک دیده بودند تا یاد این روز را گرامی بدارند.
روز جمعه دوازدهم اردیبهشت نود و سه زمانی که کارگران برای برگزاری این مراسم به محل تعیین شده رسیدند متاسفانه حضور ماموران باعث جلوگیری مراسم شد و تعدادی از این کارگران از جمله آقای مازیار گیلانی نژاد مسول روابط عمومی این سندیکا بازداشت شدند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکوم کردن بازداشت کارگران همانگونه که بارها اعلام شده است روز جهانی کارگر روز اعتراض کارگران به موارد عدم احقاق حقوقشان می داند و خواستار آزادی هر چه سریعتر و بدون هیچگونه قید و شرطی برای زندانیان می باشد.
با امید به گسترش صلح و عدالت و آزادی همه زندانیان کارگری
سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران و حومه
12 اردیبهشت 93
11اردیبهشت1393:
در روز جهانی کارگر 23 راننده و عضو سندیکای کارگران شرکت واحد در میدان آزادی و پایانه آزادی توسط مامورین امنیتی بازداشت شدند
در روز جهانی کارگر 23 راننده و عضو سندیکای کارگران شرکت واحد در میدان ازادی و پایانه ازادی توسط مامورین امنیتی بازداشت شدند و در حال حاضر پشت درب زندان اوین منتظر ورود به زندان هستند ، سندیکای کارگران شرکت واحد با توجه به فشارهای موجود و فضای امنیتی که در جامعه وجود دارد تصمیم داشت ،قرار شد در پایانه ازادی مراسمی به مناسبت اول ماه مه سندیکای کارگران شرکت واحد برگزار کند و با شرینی و گل از همکاران استقبال شود که با هجوم عوامل لباس شخصی اقای ابراهیم مددی کتک خورد و شرینی های خریداری شده توسط رانندگان را مامورین امنیتی زیر پایشان له کردند و 23 تن از رانندگان حاضر را دستگیر کردند که تا این لحظه هنوز پشت درب زندان منتظر ورود به زندان هستند متاسفیم که حاکمیت حتی تحمل خش شرینی و گل را هم توسط رانندگان سندیکایی ندارد چه رسد به تحمل تشکل های مستقل که روحانی امروز شعارش را می داد . اسامی دستگیر شدگان عبارتند از1-ابراهیم مددی 2-حسن سعیدی 3-اکبر نظری 4-مرتضی کمساری 5-وحید فریدونی 6-امیر تاخیری7محمد قاسمی8 بهرام اکبری -9سید رسول طالب مقدم 10-محسن حسینی تبار 11علیرضا توسلی12-ناصر محرم زاده 13-سید داود سید فاطمی 14علی پور کرمی15 نقی کریمی 16-محمد سالاری17-عبداله ایراندوخت 18- خانم شیری که بعدا ازاد شده و چند تن دیگر که اسامی انها موجود نیست خبرهای تکمیلی متعا قبا اعلام خواهد شد
منبع: https://www.facebook.com/davood.syndica?fref=ts
درهمین رابطه:
خبر تکمیلی / دستگیری کارگران در روز جهانی کارگر
بیش از بیست تن از از اعضای سندیکای رانندگان شرکت واحد در ظهر 11 اردیبهشت در پایانه ی آزادی دستگیر شدند. اسامی تعدادی از دستگیرشدگان به شرح زیر است:
1- ابراهیم مددی
2- علی اکبر نظری
3- حسن سعیدی
4- وحید فریدونی
5- مرتضی کمساری
6- محسن حسین تبار
7- ناصر محرم زاده
8- کیومرث الفتی
9- نقی کریمی
10- بهرام اکبری
11- علیرضا توسلی
12- سید رسول طالب مقدم
13- علی پورکریمی
14- محمد سالاری
15- محمد قاسمی
16- سید رضا نعمتی پور
17- سید داود سید فاطمی
از سوی دیگر خانم پروین محمدی ( از اعضای اتحادیه آزاد کارگران) و یک تن دیگر نیز ساعتی قبل از آن در جلوی وزارت کار بازداشت شدند.
بازداشت شدگان به زندان اوین منتقل شدند . بر طبق اطلاع ابتدا مسوولان اوین از پذیرش آنان به دلیل نداشتن حکم قضای خودداری می کردند. پس از مدتی بحث و جدل یکی از نیروی های امنیتی گفته که : روحانی کیلویی چند ما می توانیم بدون حکم اینها را بازداشت کنیم .
لازم به ذکر است که اعضای سندیکای واحد قصد داشتند که با پخش شیرینی روز جهانی کارگر را به رانندگان شرکت واحد تبریک بگویند.عده ای از فعالان کارگری نیز در این تجمع شرکت داشته که برخی از آنان نیز بازداشت وسپس آزاد شدند.
10اردیبهشت1393:
نمایندگان کارگران بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان اخراج شدند
ایلنا طی گزارشی بتاریخ10اردیبهشت،از اخراج دو نفرنمایندگان بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان ،خبر داد.
اخراج«سیامک ملک» با 7 سال و «عباس غلامی» با 24 سال سابقه کاری، پس از آن صورت گرفت که این دو نفر به عنوان نماینده قانونی کارگران پی گیر مطالبات همکارانشان بودند.
در همین رابطه «سیامک ملک» یکی از نمایندگان بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان دلیل اخراج‌ خود و همکارش را انجام وظیفه قانونیشان در پی‌گیری حقوق صنفی سایر کارگران ذکر کرد و مدعی شد: شرکت «ثمین صنعت» به عنوان مجری بخش حمل نقل پالایشگاه آبادان در حالی من همکارام را به بهانه اتمام مهلت قرارداد اخراج کردکه هنوز حدود یک ماه ونیم دیگر از اعتبار این قرارداد باقی‌است.
او با بیان اینکه در خصوص پیگیری مشکلات کارگران بخش حمل ونقل نامه‌های زیادی به مسئولان استانی وشهرستانی همانند اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی آبادان وبه مدیرعامل شرکت نفت ارسال شده است.
به گفته وی، بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان را حدود ۸۰ نفر از رانندگان پایه یک تشکیل می‌د دهند که همه این رانندگان مسئولیت هدایت خودروهای سنگینی چون بولدزر، گریدل، قلطک ولیفتراک.. را برعهده دارند.
او با بیان اینکه مجموع این کارگران با شرکت پیمانکاری ثمین صنعت فرزان قرار داد کاری دارند، افزود: از چهارشنبه گذشته از ورود ما به محل کار جلوگیری می‌شود و تا این لحظه هنوز از دلیل این اقدام کارفرما بی‌اطلاع هستیم.
27فروردین1393:
جزییات آخرین وضعیت کارگران معدن چادرملو
وکیل کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) از شکایت سه کارگر این معدن سنگ آهن به اداره کار شهرستان اردکان خبر داد.
به گزارش27فروردین ایلنا،محمد علی جداری ‌فروغیبابیان اینکه دلیل شکایت این سه کارگر پرداخت نشدن مطالبات حقوقی گذشته است، گفت: دو تن از این کارگران با بیش از ده سال سابقه کار بازنشسته شده‌اند و کارگر سوم همچنان مشغول به کار است.
وی در خصوص کارگر سوم که هنوز در معدن چادرملو مشغول به کار است، گفت: ظاهرا کارفرما قصد دارد با به تاخیر انداختن تمدید قرارداد کار این کارگر، وی را از پیگیری شکایتش منصرف کند.
به گفته این وکیل دادگستری، با تاخیری که در تمدید قرارداد کار این کارگر ایجاد شده است وی برخلاف سایر همکارانش از دریافت مبلغی تحت عنوان مساعده که توسط کارفرما پرداخت می‌شود، محروم شده است.
جداری فروغی در توجیه اهمیت دریافت مساعده برای کارگران یادآور شد: به دلیل آنکه معمولا در طول تعطیلات نوروزی هزینه‌های زندگی بطور ناگهانی افزایش می‌یابد، کارگران ناچار هستند برای تامین هزینه‌های زندگی در روزهای باقیمانده فروردین، مبالغی را به صورت علی‌الحساب از کارفرما تحت عنوان مساعده دریافت کنند.
وی بابیان اینکه در رابطه با شکایت این سه کارگر جلسه‌ای در هیات تشخیص اداره کار شهرستان اردکان برگزار شده است، افزود: هرچند در این جلسه جای نماینده کارفرما خالی بود اما در ‌‌نهایت این هیات به قصد بررسی ادعاهای طرح شده، مراتب را به بازرسی اداره کار یزد ارجاع داد.
وی افزود: بازرسان اداره کل کار یزد با هماهنگی نهاد کارگری معدن چادرملو به موضوع رسیدگی و در ‌‌نهایت نتیجه بررسی‌های خود را جهت صدور رای به هیات تشخیص اداره کار اردکان گزارش خواهند کرد.
وضعیت کارگران احضار شده
جداری فروغی همچنین در خصوص آخرین وضعیت پرونده ۵ کارگر معدن چادرملو که هفته گذشته توسط شعبه یک بازپرسی دادسرای اردکان به پلیس امنیت این شهرستان احضار شده بودند، گفت:اتهامات این کارگران به دلیل آنکه پرونده‌شان همچنان در مرحله بازپرسی است، هنوز به طور دقیق اعلام نشده اما پرونده آنان با مساعدت بازپرس از پلیس امنیت به بازپرسی منتقل شده است.
وی با بیان اینکه صبح روز گذشته بازپرس پرونده پس از تحقیق و بازجویی کوتاه از دو نفر از این کارگران برای آن‌ها قرار کفالت صادر کرد، گفت: قرار است دو نفر دیگر از کارگران هفته آینده به این شعبه مراجعه کنند.
وضعیت رسیدگی به پرونده نماینده اخراجی
این وکیل دادگستری همچنین درتشریح آخرین وضعیت رسیدگی به شکایت بهرام حسنی‌نژاد یکی از کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو)، گفت: قرار بود در این رابطه در روز ۱۳ اسفند ماه سال گذشته جلسه‌ای در هیات اداره کار استان یزد برگزار شود.
جداری فروغی بابیان اینکه در ‌‌نهایت این جلسه به دلیل تقویت شدن این احتمال که ممکن است کارفرما با بازگشت به کار آقای حسنی‌نژاد موافقت کند به تعویق افتاد، گفت:با گذشت بیش از ۴۰ روز از آن زمان هنوز کارفرما از پذیرش مجدد آقای حسنی‌نژاد خودداری می‌کند.
این وکیل دادگستری بابیان اینکه روز گذشته در خواست تشکیل دوباره جلسه هیات حل اختلاف برای رسیدگی به این پرونده داده شده است، افزود: امیدورام که جلسه مزبور در فرصت مناسب تشکیل شود.
وی بابیان اینکه اخراج این کارگر از نظر قانونی نادرست است، تصریح کرد: مطابق قانون کار، کارگر اخراجی باید برخلاف آیین نامه انضباطی مرتکب تخلف شده باشد و اخراج وی از سوی انجمن صنفی کارگری تایید شود.
به گفته این وکیل دادگستری در پرونده این کارگر نه از آیین نامه انضباطی و تخلف انجام شده حرفی درمیان است و نه اثری از نظر مثبت انجمن صنفی کارگران با اخراج وی وجود دارد.
وی گفت: طبق قانون کار تا زمانی که مراحل قانونی اخراج پایان نیافته است، کارفرما باید نیمی از حقوق کارگر را ماهیانه پرداخت کند اما شرکت آسفالت طوس از زمان اخراج آقای حسنی‌نژاد در آذرماه سال ۹۲ تا به امروز حتی یک ریال به وی پرداخت نکرده است.
27فروردین1393:
اخراج5 کارگر کارخانه سیمان لارستان
به گزارش27فروردین ایلنا،قرارداد کار ۵ کارگرباسابقه و متخصص رشته برق کارخانه سیمان لارستان به دلیل آنکه حاضر نشدند تا عنوان شغلی آن‌ها به کارگر ساده تغییر یابد در سال ۹۳ تمدید نشدوبه گفته کارفرما امکان بازگشت به کار این کارگران وجود ندارد و آنها می‌توانند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره تعاون، کار ورفاه اجتماعی شهرستان لارستان شکایت کنند.
برپایه این گزارش،هریک از این کارگران حداقل ۸ سال به عنوان کارگرمتخصص برق در این واحد تولیدی مشغول فعالیت بوده‌اند.کارفرما از این کارگران خواسته است تا شغل خود را در بخش نگهداری وتعمیرات سیستمهای برقی‌‌ رها کرده و به عنوان یک کارگر ساده وارد سیلوهای نگهداری سیمان شوند و این درحالی است که سلامتی کارگران مورد نظر از بابت نداشتن تجربه کاری لازم در معرض تهدید است.
در حال حاضر کارگران اخراجی مورد اشاره قصد دارند تا با طرح شکایت به اداره کار وسایر مراجع قانونی دیگر حکم بازگشت به کار بگیرند.
26فروردین1393:
8 کارگر شرکت اشکان ساز غرب بدلیل اعتراض ،از کار اخراج شدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: 8 کارگر شرکت اشکان ساز غرب بدلیل اعتراض به افزایش حداقل مزدشان به میزان یکصد هزار تومان از کار خود اخراج شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران با آغاز کار در سال جدید کارفرمای شرکت اشکان ساز غرب به کارگران خود اعلام کرد مبلغ یکصدهزارتومان که زیر مبلغ مزد مصوب سال 93 می باشد به حقوقهای آنان اضافه خواهد کرد که این امر منجر به اعتراض و سپس اخراج 8 نفر از کارگران این شرکت شد.
بنا بر این گزارش، 8 کارگر اخراجی این شرکت پس از اخراج شکایتی را تسلیم اداره کار سنندج کردند. شرکت اشکان ساز غرب تولید کننده لوله پلی اتیلن در فاز 2 شهرک صنعتی دهگلان قرار دارد و کارگران آن روزانه 12 ساعت کار میکنند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 26 فروردین ماه 1393
17فروردین1393:
احضار ۵ کارگر معدن چادرملو به دادگستری اردکان
ایلنا طی گزارشی بتاریخ 17فروردین از احضار ۵ کارگر شرکت آسفالت طوس (پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) توسط دادگستری شهرستان اردکان خبر داد.
«علی رضاپور»، «مصطفی غلامی»، «حسین زندش»، «حمزه مظفری»و «محمد رضا زینبی» کارگرانی هستند که روز گذشته (16 فروردین) احضاریه دادگستری شهرستان اردکان به دستشان رسیده است و می‌بایست ظرف سه روز خود را معرفی کنند.
گفتنی است احضار این ۵ کارگر در ارتباط با اعتراضات کارگران معدن چادرملو در بهمن ماه سال ۹۲ باشد که به بازداشت موقت ۳۸ کارگر این معدن در فاصله زمانی ۹ تا ۱۳ بهمن‌ماه ۹۲ انجامید.
کارگرانی که اخیرا احضار شده‌اند، در پی اعتراضات بهمن ماه بازداشت نشده بودند.
25اسفند1392:
تجمع اعتراضی کارکنان پتروشیمی ایلام برای دومین روزمتوالی
ممنوع الورود شدن تعدادی ازکارگران به کارخانه
کارکنان پتروشیمی ایلام از دیروز شنبه به علت عدم رعایت حق وحقوق و پرداخت نشدن مطالبتشان تحصن کرده اند و این تحصن صبح امروز نیز ادامه دارد.
به گزارش 25اسفند تابناک، مدیرعامل پتروشیمی ایلام در این مجتمع حضور نداشته و در تهران به سر می برد و تاکنون پاسخگوی اعتراضات کارکنان این مجتمع نبوده است.
همچنین هیچکدام از مسئولین ارشد استان نیز تا کنون در جمع کارکنان پتروشیمی حاضر نشده اند.
این گزارش حاکی است که نه تنها هیچ مسئولی پاسخگوی کارکنان نیست بلکه تعداد زیادی از کارکنان از دیروز تا امروز ممنوع الورود شده یا اینکه از کار اخراج شده اند.
18اسفند1392:
شکایت ۳۴ کارگر اخراجی ارجان نوین در دیوان عدالت اداری
وکیل ۳۴ کارگر اخراجی کارخانه روغن نباتی ارجان نوین بهبهان (واقع در استان خوزستان)از طرح دعوی این کارگران در دیوان عدالت اداری خبر داد.
به گزارش18اسفندایلنا،غلامرضا دشتی‌زاده گفت: ۳۴ کارگر روغن نباتی ارجان نوین که در قسمت‌های دیگ بخار، تصفیه و... شاغل بوده و مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور می‌شدند، بعد از ۱۵ الی ۱۷ سال سابقه کار اخراج شدند.
وی ادامه داد: این ۳۴ کارگر در دوره‌های ۱۶ روزه به ترتیب ۴ روز صبح کار، ۴ روز عصر کار، ۴ روز شب کار و ۴ روز استراحت بودند که کارفرما به علت مشکلات مالی اقدام به حذف استراحت ۴ روزه آنان و به تبع، افزایش ساعت کاری شان کرده بود.
این وکیل دادگستری مدعی نفوذ کارفرما در اداره کار استان خوزستان شد و افزود: اداره کار بهبهان با حذف استراحت و افزایش ساعت کاری کارگران مخالفت کرد، اما هیات حل اختلاف اداره کار استان خوزستان با این تغییرات موافقت کرد.
گفتنی است ماده ۲۶ قانون کار تاکید کرده، هر نوع تغییر عمده در شرایط کار که بر خلاف عرف معمول کارگاه و یا محل کار باشد پس از اعلام موافقت کتبی اداره کار محل قابل اجرا است. در صورت بروز اختلاف، رای هیات حل اختلاف قطعی و لازم الاجراست.
دشتی‌زاده در پایان با اشاره به اعتراضات صنفی کارگران در واکنش به افزایش ساعت کاریشان و به تبع، اخراج همگی آنان، اظهار کرد: هیات تشخیص اداره کار بهبهان و هیات حل اختلاف اداره کار استان خوزستان حکم اخراج این ۳۴ کارگر را تایید کرده‌اند و آنان به ناچار برای ابطال حکم ناعادلانه اخراج شان در دیوان عدالت اداری طرح دعوی کرده‌اند.
6اسفند1392:
دستگیری حسن سعیدی و مرتضی کمساری را شدیدا" محکوم و خواستار آزادی فوری آنها هستیم
در پی اعتراضات و شکایات فراگیر رانندگان شرکت واحد علیه تحمیل شورای کارفرمائی که از طرف مدیریت و حراست شرکت واحد برنامه ریزی شده ، موج گسترده ای از اعتراضات و مقاومت در مقابله با تحمیل شورای کارفرمائی بوجود آمد ، به صورتی که در سامانه های ‍‍١ و ٧ شرکت واحد انتخابات فرمایشی و برنامه ریزی شده از طرف مدیریت و حراست با مقاومت کارگران به نتیجه نرسید.
اقایان که از درک نارضایتی عمیق کارگران عاجز هستند به جای پذیرش خواسته های به حق کارگران ،تصمیم گرفتند برای جلوگیری از افزایش اعتراضات کارگران در شرکت واحد ضرب و شست نشان داده و به این ترتیب با توسل به روش های غیر قانونی اقدام به دستگیری اعضای سندیکا آقایان حسن سعیدی و مرتضی کمساری نمودندتا بلکه با ایجاد رعب و وحشت در دل رانندگان شرکت واحد آنها را از حق طلبی منصرف نمایند.
دستگیری این فعالان سندیکایی در حالی صورت می گیرد که مقامات مربوط در وزارت کارشکایت معترضان را وارد دانسته و قول رعایت خواسته های کارگران را داده بودند اما همزمان معلوم شد تصمیمات در جای دیگری به جز مقامات رسمی گرفته و اجرا می شود چرا که همزمان با این قول وقرارها کسان دیگری با توسل به روش های گازانبری به رای گیری زوری از رانندگان اقدام کرده تا بار دیگر شورای اسلامی تحمیلی دلخواهشان را بر سرنوشت کارگران بگمارند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه دستگیری اعضای خود را که با هماهنگی و پرونده سازی حراست شکل گرفته است را شدیدا" محکوم می کند و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط این دوستان می باشد
ما از فدراسیون بین المللی کارگران حمل و نقل و کلیه سازمان های سندیکایی معتبرکارگری می خواهیم از آزادی اعضای سندیکا حمایت نمایند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با تحمل همه ناملایمات ضمن دفاع از حقوق و آزادی های سندیکایی ، از قوه قضائیه می خواهد شان و مقام والای کارگران را رعایت نماید و تسلیم پرونده سازی علیه کارگران حق طلب نشود.
با امید به گسترش صلح وعدالت در تمام گیتی
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه - ششم اسفند نود و دو
4اسفند1393:
امروز در دادسرای ماهشهر3کارگر پتروشیمی رازی محاکمه شدند
نخستین جلسهٔ رسیدگی به اتهامات ۳ تن از کارگران پتروشیمی رازی که با شکایت کارفرما به «اخلال در نظم» متهم شده‌اند، امروز برگزار شد.
بنابهمین گزارش،جلسهٔ اول دادگاه موسی هندیجانی، ‌ مازیار رحیم‌زاده و غلامحسین حیدری از کارگران پتروشیمی رازی، صبح امروز (یکشنبه ۴ اسفند) در شعبه ۲ دادسرای عمومی و انقلاب ماهشهر به ریاست قاضی خشت‌زر برگزار شد.
پرونده قضایی این ۳ کارگر به شعبه «سربندر» ارجاع داده شده است و همگی آنان با قرار کفالت آزاد شده‌اند.
یکی از نمایندگان کارگران پتروشیمی رازی در تشریح علت اعتراض کارگران که منجر به تشکیل پرونده قضایی برای‌شان شده است، گفت: اعتراض صنفی بیش از یک هزار کارگر پیمانی پتروشیمی رازی در هفته گذشته، پس از آن صورت گرفت که وعده‌های مدیر عامل این واحد تولیدی در موعد مقرر (۱۸ بهمن) عملی نشد.
وی درباره پیشینه وعده‌هایی که محقق نشد بیان کرد: پیش از این کارگران پیمانی پتروشیمی رازی در دی ماه در واکنش به تبعیض میان حقوق و مزایای خود و کارمندان رسمی این واحد تولیدی، چندین تجمع اعتراضی برگزار کردند و در ‌‌نهایت بعد از برگزاری جلسه‌ای با حضور کارفرما و نمایندگان کارگران در تاریخ ۲۳‌‌ همان ماه - یک روز پیش از سفر «حسن روحانی»به خوزستان - به توافق رسیدند.
این نماینده کارگری درباره جزئیات این وعده‌ها تصریح کرد: اجرای مصوبه افزایش حقوق که از تاریخ ۱ مهر به تعویق افتاده بود و پرداخت مابه‌التفاوت ۴ ماه کارگران در تاریخ ۲۴ دی، بیمه تکمیلی کلیه کارگران به همراه خانواده از ابتدای بهمن، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور برای کلیه کارگران پیمانی و پرداخت هزینه بازنشستگی ۵۰ کارگر پیمانی با بیش از ۲۰ سال سابقه کار توسط پیمانکار و کارفرما برای سال جاری، توجه بیشتر به مشکلات حقوقی و رفاهی کارگران و برگزاری جلسه‌ای با حضور سهامداران خارجی و داخلی، هیات مدیره و نمایندگان کارگران از مواردی بود که در آن جلسه به تصویب رسید.
وی در پایان اظهار کرد: کارفرما تا به امروز تنها مابه‌التفاوت ۴ ماه گذشته کارگران را پرداخت کرده و سایر موارد توافق که قرار بود حداکثر در تاریخ ۱۸ بهمن عملی شوند هنوز اجرا نشده است؛ البته کارفرما می‌گوید با «بیمه امید» قرارداد بیمه تکمیلی منعقد کرده است و اگر کارگران فاکتور هزینه‌های بیمارستان را به امور مالی شرکت تحویل دهند، هزینه‌های درمان آنان پرداخت خواهد شد اما هنوز کارت یا دفترچه‌ای به کارگران ارائه نشده است.
1اسفند1393:
حمله پلیس به تجمع کارگران کاشی کف تبریزوزخمی شدن 2کارگر
در روز پنجشنبه مورخه 17/11/1392 کارگران اعتصابی کاشی کف تبریز که 800 نفر بودند در جلوی فرمانداری تبریز تجمع نموده و در ساعت 10 تا 11 پلیس به کارگران حمله ورشدو دو نفر از کارگران زخمی شدند که با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند. علت اعتصاب عدم دریافت 8 ماه حقوق است .
30بهمن1392:
احضار ۸ کارگر معترض پتروشیمی رازی به دادگاه
به گزارش30بهمن ایلنا،هشت نفر از کارگران مجتمع پتروشیمی رازی با شکایت کارفرما صبح امروز به دادسرای عمومی و انقلاب بندر امام احظار شدند.
براساس این گزارش،چندی پیش کارگران این مجتمع در مورد افزایش دستمزدها توافقاتی انجام دادند اما از مدتی پیش مدیریت حاضر به انجام تعهدات خود نشد و در نتیجه کارگران این مجتمع صنعتی برای مدتی دست به اعتراض زدند.به همین دلیل اخیراً مدیریت مجتمع پتروشیمی رازی از کارگران یاد شده با اتهامی چون اخلال در روند تولید به دادگاه شکایت کرده است.
گفتنی است ظرف یک ماه گذشته برخوردهای مشابه قضایی با کارگران معترض در معدن چادرملوی یزد و پلی‌اکریل اصفهان صورت گرفته است.
17بهمن1392:
حمله نیروهای انتظامی به تجمع روزپنج شنبه (17بهمن)کارگران کارخانه تبریز کف مقابل استانداری!
بنابه گزارشات دریافتی ،کارگران کارخانه تبریز کف روزپنج شنبه17بهمن دراعتراض به عدم پرداخت حدود30ماه حقوقشان برای چندمین بارمقابل استانداری اجتماع کردند.نیروهای انتظامی به تجمع این کارگران معترض حمله کردندوچندکارگرزخمی شدند.
فارس بتاریخ21بهمن طی گزارشی بطورسربسته ازبروزاتفاقاتی برای کارگران کارخانه تبریز کف درروزپنج شنبه17بهمن خبرداد.
بنابه گزارش دریافتی،کارگران کارخانه تبریز کف روزپنج شنبه17بهمن دراعتراض به عدم پرداخت حدود30ماه حقوقشان برای چندمین بارمقابل استانداری اجتماع کردند.نیروهای انتظامی به تجمع این کارگران معترض حمله کردندوچندکارگرزخمی شدند.
گفتنی است،علیرغم وعده ووعیدها مسئولین طرازاول استان ، حدود30ماه حقوق کارگران کارخانه تبریز کف پرداخت نشده است.
20بهمن1392:
دیروزکارگران بازداشتی پلی اکریل اصفهان با قید وثیقه از زندان دستگرد آزاد شدند-صبح امروز اولین جلسه دادگاه این کارگران برگزارشد
به گزارش20بهمن ایلنا،۳ کارگر پلی اکریل اصفهان که در تاریخ ۲ بهمن ماه توسط پلیس امنیت شهرستان مبارکه احضار و بازداشت شده بودند، روز گذشته آزاد شدند.
یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر گفت: «احمد صابری»، «عباس حقیقی» و«جواد لطفی» عصر دیروز (شنبه ۱۹ بهمن ماه) با قید وثیقه از زندان «دستگرد» واقع در در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان آزاد شدند.
وی ادامه داد: جلسه اول دادگاه این کارگران به همراه ۵ همکار دیگرشان به نام‌های«صفایی»، «مسعود فتاحی»، «سیروس پیام منی»، «عقیل یزدانی» و «کیومرث رحیمی» که در تاریخ ۲ بهمن ماه از سوی پلیس امنیت احضار شده بودند، صبح امروز در شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی جزایی شهرستان مبارکه برگزار شد.
این نماینده کارگری با اشاره به حضور «کریم فروزان»، مدیر عامل کارخانه پلی اکریل اصفهان در این دادگاه به عنوان شاکی، گفت: جلسه دوم دادگاه کارگران پنج شنبه هفته جاری(۲۴ بهمن ماه) برگزار می‌شود.
17بهمن1392:
آخرین کارگر بازداشت شده معدن چادرملو آزاد شد
ایلناطی گزارشی بتاریخ17بهمن ماه ازآزادی آخرین کارگر بازداشت‌شده معدن چادرملو(بهرام حسنی‌نژاد) عصر روز گذشته با قرار کفالت،خبرداد.
سه شنبه هفته گذشته 28 کارگر این معدن با شکایت کارفرما به اتهام اخلال در نظم عمومی بازداشت شده بودند که پیش‌تر 27 نفر از آنها در عصر روز 14 بهمن آزاد شدند.
در حال حاضر کارگران بازداشت‌شده معدن چادرملو برای پیگیری این پرونده وکیل حقوقی اختیار کرده‌اند.
بنا بهمین گزارش، هیات تشخیص اداره کار اردکان حکم اخراج حسنی نژاد را تایید کرده بود. حسنی نژاد طبق قانون نسبت به رای صادره اعتراض کرده و در حال حاضر منتظر تشکیل جلسه هیات حل اختلاف می باشد.
قراربود صبح امروز کمیسیون کارگری فرمانداری اردکان برای رسیدگی به مشکلات صنفی کارگران معدن چادرملو تشکیل جلسه بدهد که با تعطیلی ناشی‌ از بارش برف برگزاری این جلسه به زمان دیگری موکول شد.
14بهمن1392:
27کارگر بازداشتی معدن چادرملو آزاد شدند
به گزارش14بهمن ایلنا،از مجموع 28 کارگر بازداشتی معدن چادرملو که به تدریج از روز چهارشنبه (9بهمن‌ماه) تا شنبه به پلیس امنیت اردکان احضار و سپس بازداشت شده بودند، عصر امروز (14بهمن) 27نفر آزاد شدند ویکی ازکارگران همچنان در بازداشت به سر می‌برد.این کارگر به طور جداگانه در زندان یزد نگهداری می‌شود و به کارگران وعده داده شده است که او نیز فردا (سه‌شنبه 15 بهمن) آزاد خواهد شد.
براساس این گزارش،2 هزار کارگر معدن چادرملو که امروز نیز همچون روزهای گذشته دست از کار کشیده بودند، همزمان با آزادی کارگران و وعده آزادی یکی دیگرازهمکارانشان به اعتصابشان پایان دادند.
14بهمن1392:
اعتراض نگهبانان مزارع کشت و صنعت کارون به تعلیق یک ماهه نمایندگان شان و ۴ ماه تعویق حقوق!
به گزارش14بهمن ایلنا،400 کارگر نگهبان کشت و صنعت کارون در اعتراض به تعلیق یک ماهه نمایندگان شان و ۴ ماه تعویق حقوق از امضای قراردادهای جدید خودداری کرده‌اند.
نماینده کارگران نگهبان مزارع کشت و صنعت نیشکر کارون شوشتر (واقع در استان خوزستان)از تعویق ۴ ماهه در پرداخت حقوق همکارانش خبر داد.
این کارگردر این باره گفت: نزدیک به ۴۰۰ کارگر نگهبان مزارع کشت و صنعت کارون در ماه‌های مهر، آبان، آذر و دی حقوق دریافت نکرده‌اند و به نظر می‌رسد این رویه نگران کننده در بهمن ماه هم ادامه داشته باشد.
وی در ادامه با انتقاد از کارفرما به دلیل ایجاد محدودیت برای نمایندگان کارگران، تصریح کرد: کارفرما برای انصراف نمایندگان کارگری از پیگیری مطالبات کارگران، قراردادهای آن‌ها را تعلیق یا حقوق آن‌ها را با تاخیر بیشتری از سایرین پرداخت می‌کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر، قراردادهای پیشین کارگران نگهبان به پایان رسیده است و چهار تن از نمایندگان کارگران با نام‌های «حسین آقاخانی»، «اصغر فضلی»، «داراب باقریان»و «مسعود دهدار وند» به مدت یک ماه از کار تعلیق شده‌اند.
این کارگر در پایان اظهار داشت: ۴۰۰ کارگر نگهبان کشت و صنعت کارون در اعتراض به تعلیق یک ماهه نمایندگان شان و ۴ ماه تعویق حقوق از امضای قراردادهای جدید خودداری کرده‌اند.
گفتنی است کارگران نگهبان از مزارع نیشکر در برابر حیوانات یا هر عامل دیگری که به این مزارع آسیب برساند، محافظت می‌کنند.
13بهمن1392:
شمار کارگران بازداشتی چادرملو به ۲۸ رسید
به گزارش13بهمن ایلنا، با بازداشت ۸ کارگر دیگر طی سه روز گذشته ،شمار کارگران بازداشتی معدن چادرملو به ۲۸ نفررسید.
یکی از نمایندگان کارگران گفت: آقایان جنائی و حسنی‌نژاد روز جمعه (۱۱ بهمن ماه)توسط پلیس امنیت شهرستان اردکان احضار و سپس بازداشت شده‌اند.
نماینده کارگران پیمانی معدن چادرملو همچنین از بازداشت دو تن دیگر از همکارانش با نام‌های عباس حسینی‌پور و مهدی حسنی در روز شنبه (۱۲ بهمن) خبر داد و گفت: تعدادی از کارگران متحصن از صبح امروز (یکشنبه ۱۳ بهمن) به سر کار خود بازگشته‌اند زیرا به آنها قول داده شده است که همکاران بازداشتی شان تا عصر (یکشنبه) آزاد می‌شوند.
10بهمن1392:
اعتصاب ۲ هزار کارگر معدن چادرملوبرای 3روزمتوالی وبازداشت بیش از ۲۰ کارگر توسط نیروهای امنیتی با شكایت كارفرما
دور جدید اعتراضات صنفی حدود ۲ هزار کارگر معدن چادرملو در واکنش به تایید حکم اخراج آقای حسنی‌نژاد توسط هیات تشخیص اداره کار اردکان از روز سه شنبه (۸ بهمن ماه)آغاز شده است که امروز هم (پنج شنبه ۱۰ بهمن ماه) ادامه دارد و کارگران برای سومین روز متوالی دست از کار کشیده‌اند.
به گزارش10بهمن ایلنا،یکی از نمایندگان کارگران گفت: ۲۰ کارگر معدن چادرملو صبح روز گذشته (چهارشنبه ۹ بهمن ماه) پس از مراجعه به پلیس امنیت شهرستان مبارکه بازداشت شدند.
وی ادامه داد: تعدادی از نمایندگان کارگری در انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس(پیمانکار نیروی انسانی معدن چادرملو) از جمله آقایان «علی همت چراغی»، «مهدی مظفری»،«ناصر شیخی»، «مسلم غنی‌زاده»، «بهرام حسنی‌نژاد» و «احمد‌پور جنائی» در میان بازداشتی ها قرار دارند.
وی افزود: چهار نفر دیگر از کارگران با نام‌های «رامین حیدر جان»، «بهزاد طالب‌پور»،«محمود دهقان» و «احمد نصیرپور» نیز امروز در محل کارخانه و در جمع کارگران متحصن بازداشت شده‌اند.
این نماینده کارگری تصریح کرد: دور جدید اعتراضات صنفی حدود ۲ هزار کارگر معدن چادرملو در واکنش به تایید حکم اخراج آقای حسنی‌نژاد توسط هیات تشخیص اداره کار اردکان از روز سه شنبه (۸ بهمن ماه) آغاز شده است که امروز هم (پنج شنبه ۱۰ بهمن ماه) ادامه دارد و کارگران برای سومین روز متوالی دست از کار کشیده‌اند.
بنابهمین گزارش،بنقل از احمد کمالی فرمانداراردکان،مدیرعامل مجتمع سنگ آهن چادرملو از طریق قوه قضاییه علیه تعدادی از کارگران شکایت کرده که این کارگران روزگذشته (چهارشنبه ۹ بهمن ماه) توسط پلیس امنیت احضار و سپس بازداشت شدند.
8بهمن1392:
اعتصاب کارگران معدن چادرملو در اعتراض به اخراج همکارشان!
ایلنا طی گزارشی بتاریخ8بهمن ازاعتصاب امروزبیش از2هزارکارگرمعدن چادرملو در اعتراض به حکم هیات تشخیص اداره کار اردکان مبنی بر اخراج همکارشان به دلیل تحریک کارگران به اعتصاب و بی نظمی ،خبرداد.
برپایه این گزارش، کارگران پیمانی معدن چادرملو در اعتراض به حکم هیات تشخیص اداره کار اردکان مبنی بر اخراج بهرام حسنی نژاد یکی ازکارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار معدن چادرملو) دست از کار کشیدند.
هیات تشخیص اداره کار اردکان آقای حسنی نژاد را به دلیل تحریک کارگران به اعتصاب و بی نظمی اخراج کرده است، در حالی که تصمیمات کارفرما و پیمانکار (شرکت سنگ آهن چادرملو و شرکت آسفالت طوس) عامل اصلی خشم کارگران بوده است.
به نظر می رسد بازرسان اداره کار در تحقیقات شان از مجتمع سنگ آهن چادرملو ، تنها به حرف های کارفرما و پیمانکار استناد کرده اند و نظرات کارگران از کمترین اهمیتی برای شان برخوردار نبوده است.
8بهمن1392:
تجمعات اعتراضی کارگران بیکارشده سیمان لوشان وبازداشت 5کارگر!
تعداد 50 نفر از کارگران سیمان لوشان دیروز 5/11/92 مقابل درب این کارخانه اجتماع کردند و با آتش زدن لاستیک مراتب اعتراض خود رو به مسئولین شهرستان ابراز کردند که5 نفر از کارگران از روز گذشته در بازداشت می باشند و به همین دلیل صبح امروز 6/ 11/ 92 تعداد 60 نفر از کارگران مقابل فرمانداری شهرستان رودبار تحصن کردند. گفتی است کارفرمایان سیمان لوشان که 67 درصد سهام آن در مالکیت بنیاد مستضعفان و 23درصد متعلق به بیمه سلامت(خدمات درمانی) می باشدو زیر نظر هلدینگ کاوه پارس مدیریت می شود از تاریخ31/4/92 به بهانه زیان ده بودن کارخانه سوخت را قطع و کارخانه را متوقف و به حال خود رها نمودند و تعداد 72 نفر نیروی پیمانکاری را از تاریخ فوق بیکار و 87 نفر نیروی قراردادی نیز از تاریخ 31/6/92 بیکار شدند و کارفرمایان تا کنون هیچ اقدامی جهت تامین حق و حقوق کارگران انجام ندادند 90 درصد کارگران بالای 11 سال سابقه داشته و در این مدت هیچ حقوق و بیمه ای برای آنان لحاظ نشده مدیر عامل فعلی کارخانه فردی به نام محمد علی مونسان بوده که در بدو ورود به کارخانه خود را نماینده مقام معظم رهبری و مدیر بحران و یکی از فرماندهان صنایع دفاع در دوران پس از جنگ معرفی کرده و ماموریت خود را نیز تعطیلی کارخانه عنوان نموده است.
منبع: https://www.facebook.com/skfelezkar?fref=ts
5بهمن1392:
اعتصاب کارگران پتروشیمی فجر برای چهارمین روز متوالی در اعتراض به جلوگیری از ورود نماینده‌ شان
به گزارش5بهمن ایلنا،کارگران پیمانی واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی فجر در اعتراض به تصمیم پیمانکار مبنی بر جلوگیری از ورود یکی از نمایندگان صنفی کارگران به کارخانه، برای چهارمین روز کاری متوالی دست از کار کشیدند.
یکی از نمایندگان کارگران با اشاره به ممنوع الورود شدن نماینده کارگران از تاریخ یک بهمن‌ماه، گفت: نزدیک به ۱۵۰ کارگر پیمانی واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی فجر صبح امروز (شنبه ۵ بهمن ماه) در اعتراض به تصمیم شرکت پیمانکاری «رامپکو» مبنی بر جلوگیری از ورود «عباس رضایی» نماینده صنفی به کارخانه، بار دیگر دست از کار کشیدند.
وی ادامه داد: مدیران پیمانکاری و کارفرما پاسخ مشخصی به اعتراض صنفی کارگران نمی‌دهند، به گونه‌ای که وقتی به پیمانکار مراجعه می‌کنیم، گفته می‌شود جلوگیری از ورود آقای رضایی خواستهٔ کارفرماست و زمانی که به کارفرما مراجعه می‌کنیم، گفته می‌شود این تصمیم توسط پیمانکار اتخاذ شده است.
گفتنی است علت اتخاذ چنین تصمیمی به صورت رسمی به کارگران اعلام نشده اما از منابع کارگری در پتروشیمی فجر معتقدند که آقای رضایی به دلیل مصاحبه با رسانه‌های رسمی کشور و اطلاع رسانی در خصوص شرایط نامناسب کارگران به محل کارش ممنوع الورود شده است.
کارگران معترض معتقدند کارفرما و پیمانکار پتروشیمی فجر تلاش می‌کنند با فشار به نماینده صنفی شان، از اطلاع رسانی سایر کارگران پیرامون مشکلات صنفی‌شان جلوگیری کنند.
2بهمن1392:
تجمع کارگران پلی اکریل در اعتراض به ادامه اجرای سیاست کوچک سازی کارخانه و بازداشت موقت همکارانشان
۶ کارگر پلی اکریل اصفهان که توسط پلیس امنیت شهرستان مبارکه احضار شده بودند، بعد از ظهر امروز پس از مراجعه به این نهاد نظارتی، به دادستانی منتقل شده و قرار است امشب را در کلانتری ۱۱ مبارکه سپری کنند.
همزمان با بازداشت موقت این 6 کارگر، جمعی از کارگران پلی‌اکریل (منابع کارگری حدود ۶۰۰ نفر تخمین زده‌اند)، عصر امروز در اعتراض به بازداشت موقت همکاران خود در محوطه کارخانه تجمع کردند.
یکی از نمایندگان کارگران در تشریح دلایل تجمع کارگران گفت: کارگران پلی اکریل اصفهان عصر امروز (چهارشنبه ۲ بهمن ماه) در اعتراض به ادامه اجرای سیاست کوچک سازی کارخانه و بازداشت موقت همکارانشان در محوطه کارخانه تجمع کردند.
وی ادامه داد: اعتراضات صنفی کارگران پلی اکریل اصفهان «خودجوش» است و قائم به فرد نیست تا با بازداشت افرادی تحت عنوان «رهبران معترضان»، خاتمه پیدا کند.
منابع کارگری گزارش می‌دهند ۶ کارگر پلی اکریل اصفهان که توسط پلیس امنیت شهرستان مبارکه احضار شده بودند، بعد از ظهر امروز پس از مراجعه به این نهاد نظارتی به دادستانی منتقل شده و قرار است امشب را در کلانتری ۱۱ مبارکه سپری کنند.
یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر گفت: آقایان «صفایی»، «مسعود فتاحی»،«سیروس پیام منی»، «احمد صابری»، «عباس حقیقی» و «جواد لطفی» که روز گذشته از سوی پلیس امنیت شهرستان مبارکه احضار شده بودند، امروز (چهارشنبه ۲ بهمن ماه) به این نهاد نظارتی مراجعه کرده و از آنجا به دادستانی منتقل شدند.
وی ادامه داد: بعد از رسیدگی به پرونده این افراد در دادستانی، آقای «باغستانی»دادستان شهرستان مبارکه به آن‌ها گفته است که امشب را در کلانتری ۱۱ مبارکه و «تحت نظر» سپری خواهند کرد تا رسیدگی قانونی به پرونده‌شان از فردا آغاز شود.
از علت بازداشت این افراد هنوز اطلاعی در دست نیست اما گمان می‌رود بازداشت آن‌ها با تحصن کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به تعطیلی «اکریلیک ۲» در تاریخ ۳۰ دی ماه مرتبط باشد.
گفتنی است آقایان لطفی، حقیقی و صابری پیش تر در تاریخ ۳۰ آبان ماه بازداشت شده بودند که پس از گذشت یک هفته آزاد شدند. بازداشت آنها با شروع دور دوم اعتراضات کارگران پلی اکریل اصفهان همزمان شده بود.
1بهمن1392:
گزارشی ازاعتصاب و درگیری کارگران کیسون با پلیس سرکوب گر
شركت بين الملي كيسون كه در پروژه هاي عمراني ساختماني و شهرك سازي فعاليت مي كند و اكنون پروژه شهرك سازي پرند را در دست اجرا دارد.در شهرك پرند 6 هزار كارگر مشغول كار بودند . 16 هزار واحد آپارتمان در شهر فوق در دست ساخت است. محل شهرک در اتوبان تهران - ساوه واقع است. شرکت کیسون طي سال جاری تا كنون 1200 كارگر را از كار اخراج كرده است كارگران اخراجي 6 ماه دستممزد خود را دريافت نكرده اند . 4800 كارگر باقي مانده نيز بيش از 6 ماه حقوق طلب كار هستند. كارگران در روز دوشنبه30-10-92دست به اعتصاب زدند .كارگران اعتصابي جهت پاسخ به دفتر مديريت ميروند .ومديران به حمايت از كارفرما كارگران را تهديد مي کنند.كارگران نيز مديران را گروگان ميگيرند تا نماينده كارفرما در جمع شان حضور يابد.با پايان روز كارگران مديران را رها ميكنند.
روز سه شنبه 1-11-92 كارگران در اعتصاب به سر ميبردند كه پليس در محل حاضر ميشود و با تهديد از كارگران ميخواهد كه به اعتصاب خود پايان دهند. كارگران به پليس اعلام ميكنند .تادستمزد خود را دريافت ننمايند به اعتصاب خود ادامه ميدهند. ساعتي پس از آن محوطه تجمع كارگران توسط پليس گارد ويژه به محاصره در ميايد وشروع به دستگيري كارگران اعتصابي مي کنند.كارگران نيز در دفاع از خود با گارد ويژه درگير ميشوند . اين در گيري تا شب همچنان ادامه مييابد. در پايان روزكارگران متوجه ميشوند كه در حدود 100 نفر از همكارانشان دستگير شده اند كارگران نيز تصميم ميگيرند كه مقابل مجلس تجمع اعتراض خود را همچنان ادامه دهند.
كميته پيگيري ايجاد تشكلهاي كارگري-1/11/1392
1بهمن1392:
اعتصاب کارگران پتروشیمی فجر دست در اعتراض به تصمیم پیمانکار مبنی بر جلوگیری از ورود یکی از نمایندگان کارگران
به گزارش1بهمن ایلنا،بیش از ۱۵۰ کارگر پتروشیمی فجر در اعتراض به تصمیم پیمانکار مبنی بر جلوگیری از ورود یکی از نمایندگان صنفی کارگران به کارخانه دست از کار کشیدند.
یکی از کارگران پتروشیمی فجر با اعلام این خبر،گفت: کارگران واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی فجر صبح امروز (سه شنبه ۱ بهمن ماه) در اعتراض به تصمیم شرکت پیمانکاری «رامپکو»مبنی بر جلوگیری از ورود «عباس رضایی» به کارخانه دست از کار کشیدند.
وی در تشریح دلایل پیمانکار برای جلوگیری از ورود نماینده صنفی کارگران به کارخانه، افزود: علت اتخاذ چنین تصمیمی به صورت رسمی به کارگران اعلام نشده اما از منابع مختلف شنیده‌ می‌شود که آقای رضایی به دلیل مصاحبه با رسانه‌های رسمی کشور و اطلاع رسانی در خصوص شرایط نامناسب کارگران ممنوع الورود شده است.
وی تصریح کرد: بعد از آنکه آقای رضایی طی مصاحبه‌ای ، اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی فجر را در تاریخ ۲۹ مهر ماه رسانه‌ای کرد، مورد خشم کارفرما و پیمانکار قرار گرفت.
گفتنی است اعتراض صنفی یاد شده در واکنش به عدم افزایش ۲۲ درصدی حقوق و مزایای کارگران بر خلاف قول قبلی مدیرعامل انجام شد.
این کارگر پتروشیمی فجر در پایان عنوان کرد: کارفرما و پیمانکار پتروشیمی فجر تلاش می‌کنند با فشار به نماینده صنفی ما، از اطلاع رسانی سایر کارگران در خصوص تبعیض‌های بی‌پایان در این کارخانه جلوگیری کنند.
موضوع داخلی شرکت پیمانکاری است
مسئول روابط عمومی پتروشیمی فجر در خصوص اعتراض صنفی کارگران این کارخانه، گفت:فعل و انفعالات صورت گرفته در پتروشیمی فجر، موضوع داخلی شرکت پیمانکاری است.
او در گفتگو با خبرنگار ما تاکید کرد که جلوگیری از ورود نماینده کارگران به کارخانه به هیچ عنوان با مصاحبه وی با رسانه ها ارتباط نداشته است.
26دی ماه1392:
تهدیدبه اخراج20کارگر پلی اکریل اصفهان وتجمعات اعتراضی22و23دی ماه درمحوطه کارخانه!
به گزارش26دی ایلنا،بیش از 20 کارگر پلی اکریل اصفهان با دریافت نامه‌هایی جداگانه از سوی مدیران کارخانه، به دلیل آنچه شرکت در «تجمعات غیرقانونی و دادن شعار» خوانده شده، تهدید به اخراج شده‌اند.
یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر گفت: مدیران کارخانه با ارسال نامه‌هایی جداگانه به بیش از 20 کارگر پلی اکریل اصفهان، آن‌ها را به دلیل شرکت در تجمعات اعتراضی تهدید به اخراج کرده‌اند.
وی با اشاره به سایر اقدامات تهدید آمیز مدیران کارخانه، افزود: آنان حاضر نبودند قرارداد کار «کیومرث رحیمی»، یکی از چهار کارگر بازداشت شده در دور دوم تجمعات اعتراضی کارگران و چند کارگر معترض دیگر را تمدید کنند که با مقاومت و اعتراض دسته جمعی سایر کارگران از تصمیم خود منصرف شدند.
وی در تشریح مقاومت و اعتراض دسته جمعی کارگران پلی اکریل اصفهان در این خصوص، بیان کرد: کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به خودداری مدیران کارخانه از تمدید قرارداد همکاران شان در روز‌های یکشنبه و دوشنبه هفته جاری (۲۲ و ۲۳ دی ماه) در بازه زمانی تغییر شیفت در دو نوبت صبح و عصر در محوطه کارخانه تجمع کردند.
این نماینده کارگری در پایان تصریح کرد: قرارداد جدید کارگرانی که تمدید قرارداد نشده بودند، یک ماهه منعقد شده در حالی که قرارداد آن‌ها طی سالیان گذشته یکساله منعقد می‌شد.
17دی1392:
سلب کارت ورودبه کارخانه کارگران پتروشیمی بوعلی سینا توسط پیمانکار(شرکت فراصنعت) درپی عدم امضای قرارداد ناعادلانه !
به گزارش17دی ایلنا،پیمانکار پتروشیمی بوعلی سینا (شرکت فراصنعت) از عصر یکشنبه هفته جاری (۱۵ دی ماه) در واکنش به خودداری بیش از ۱۶۰ کارگر واحد تعمیرات و نگهداری از امضای قرارداد، کارت ورود به کارخانه را از آن‌ها گرفته است و کارگران از روز گذشته اجازه ورود به کارخانه را ندارند.
یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر گفت: مدیرعامل پتروشیمی بوعلی سینا(زیر نظر هلدینگ خلیج فارس) در ابتدای سال جاری به کارگران پیمانی واحد تعمیرات و نگهداری قول داده بود تا مزد پایه آن‌ها مانند کارگران سایر کارخانه‌های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر حدود ۲۵ درصد افزایش پیدا کند که این مبلغ در ماه‌های اخیر به صورت کارت هدیه به کارگران پرداخت می‌شد.
وی ادامه داد: اما در قراردادی که اواخر شهریور ماه به کارگران ارائه شد، مزدپایه‌ آنها افزایش پیدا نکرده بود و کارگران نیز به نشانه اعتراض، بیش از ۳ ماه است که از امضای قرارداد خودداری می‌کنند.
15دی1392:
کاهش تولید به منظور برخورد با کارگران پلی اکریل
به گزارش15دی ایلنا،نماینده کارگران پلی اکریل اصفهان با اشاره به کاهش تولید در این کارخانه پس از وقوع اعتراضات کارگری، معتقد است کاهش تولید و صدور اطلاعیه اخیر توسط روابط عمومی در واکنش به نامه کمیسیون کارگری فرمانداری شهرستان مبارکه مبنی بر توقف سیاست کوچک سازی و به منظور تحریک مسئولان نظارتی استان برای برخورد غیرقانونی با کارگران، اتفاق افتاده است.
یکی از نمایندگان کارگران با اشاره به اطلاعیه تهدید آمیز روابط عمومی که در سطح شرکت پلی اکریل اصفهان پخش شده است، گفت: در این اطلاعیه علاوه بر تهدید به برخورد با کارگران، اعتراضات کارگران به خارج از کشور نسبت داده شده است.
وی ادامه داد: در اطلاعیه یاد شده آمده است که اعتراضات کارگران در ماه‌های گذشته، فعالیت‌های اقتصادی شرکت با شرکای تجاری‌اش از جمله تامین مواد اولیه و فروش محصولات را تحت الشعاع قرار داده که ادعایی واهی است چرا که تامین بخشی از مواد اولیه بر عهده شرکت تولید مواد اولیه الیاف مصنوعی (DMT) است که ۱۰۰ درصد سهام آن به پلی اکریل اصفهان تعلق دارد.
این نماینده کارگری تصریح کرد: از طرفی مواد اولیه بخش اکریلیک شرکت نیز از کشورهای چین و کره خریداری می‌شود که اعتراضات کارگری بر مبادلات تجاری‌شان تاثیری ندارد.
وی با اشاره به نامه فرمانداری شهرستان مبارکه به مدیرعامل پلی اکریل اصفهان مبنی بر توقف سیاست کوچک سازی کارخانه، گفت: آنطور که از شواهد پیدا است سیاست کوچک سازی کارخانه هنوز متوقف نشده و شرکت‌های جدا شده همچون الیاف زاینده روز به صورت جداگانه به فعالیتشان ادامه می‌دهند.
این کارگر پلی اکریل اصفهان در تشریح دلایل پشت پرده اتهامات جدید مدیریت کارخانه افزود: مسئولان دولتی و نظارتی استان به مساله توقف تولید حساسیت دارند چرا که پلی اکریل اصفهان تنها شرکتی است که یک سری از مواد خاص همچون اکریلیک را تولید می‌کند و در صورت توقف تولید، صنایع نساجی، فرش بافی، پتو و... دچار مشکل می‌شوند و مشکلات پیچیده‌ای در صنعت کشور ایجاد خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: مدیر عامل می‌خواهد با سوء استفاده از این حساسیت، کاهش تولید را به اعتراضات کارگران نسبت دهد و مسئولان نظارتی را به برخورد غیرقانونی با کارگران تحریک کند. از طرفی مجمع عمومی سهامداران شرکت در ماه جاری برگزار می‌شود و هیات مدیره باید پاسخگوی عملکردش باشد و احتمالا می‌خواهند ناکارآمدی‌شان را به گردن کارگران بیندازند.
وی عنوان کرد: از پایان هفته گذشته، علاوه بر توقف کامل تولید در بخش اکریلیک ۲، نیمی از بخش پلی استر از دور تولید خارج شده و در بخش اکریلیک ۱ هم با کاهش تولید مواجه هستیم و یکی از توربین‌ها را هم بدلیل آنچه مشکلات گازی عنوان می‌شود از خط تولید نیروگاه خارج کرده‌اند و این در حالی است که مواد اولیه برای ادامه فعالیت کارخانه وجود داشته و نیازی به توقف ناگهانی تولید نبوده است.
نماینده کارگران در پایان اظهار داشت: شرکت پلی‌اکریل در سال‌های گذشته هم بدلیل کمبود مواد اولیه تا چندین ماه تولید را کاهش داده بود، بنابراین کاهش تولید در پلی اکریل اصفهان امری عادی است اما اینکه در این مقطع زمانی تولید را به صورت ناگهانی کاهش دهند و بلافاصله اعتراضات کارگران را مسئول آن معرفی کنند حربه‌ای مشکوک و رسوا است چرا که تقریبا در همه اعتراضات کارگران در ماه‌های گذشته تولید برای لحظه‌ای متوقف نشد و اعتراضات عمدتا در بازه زمانی تغییر شیفت‌ها صورت می‌گرفت.
به گفته این نماینده کارگری، چند تن از نماینده کارگران امروز به فرمانداری رفته و با «جعفر طباطبائی» فرماندار ماهشهر دیدار کردند که وی به آن‌ها گفته است قرارداد را امضا کنید و پس از ورود به کارخانه، مطالبات خود را پیگیری کنید.
وی در پایان تصریح کرد: البته حرف فرماندار غیر منطقی است چرا که اگر قرارداد را امضا کنیم، میان کارگران و پیمانکار توافق صورت گرفته است و ادامه اعتراضات کارگران وجهه قانونی نخواهد داشت.
14دی1392:
تجمع کارگران کارخانه روغن نباتی قو دراعتراض به محقق نشدن مطالبات واخراج یکی ازهمکارنشان!
به گزارش14دی ایلنا،صبح امروز حدود ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو برای دومین بار طی شش روز گذشته در اعتراض به «محقق نشدن مطالبات کارگران» و «اخراج رئیس تعاونی مصرف کارگران» در داخل این کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع که نخواست نامش فاش شود، گفت: مدیریت کارخانه یکی از عوامل تجمع روز نهم دی ماه کارگران کارخانه روغن نباتی قو را رئیس تعاونی مصرف کارگران (آقای حسن معماریان) می‌داند و به همین سبب روز گذشته کارت ورود و خروج آقای معماریان برداشته شده است که این اقدام در عرف واحدهای تولیدی، اخراج تلقی می‌شود.
به گفته این فعال کارگری در کارخانه پارس قو، مدیریت کارخانه به جای پاسخ‌گویی به اعتراض کارگران با چنین برخوردهایی قصد دارد به کارگران بفهماند بعد از هر تجمع اعتراضی احتمال دارد تعدادی اخراج شوند.
او افزود: آقای معماریان هیچ نقشی بیش از سایر کارگران در شکل‌گیری تجمع اعتراضی روز نهم دی ماه نداشته است.
او در این زمینه اضافه کرد: پیشینه اختلاف مدیریت کارخانه با رئیس تعاونی مصرف کارگران (آقای معماریان) به چند ماه گذشته بر می‌گردد که کارفرما قصد تعطیل کردن فروشگاه تعاونی کارگران را داشت اما با مخالفت آقای معماریان روبرو شد، به همین دلیل کارفرما با سوء استفاده از تجمع صنفی روز نهم دی‌ماه، سعی دارد رئیس فروشگاه را عامل تجمع کارگران معرفی کند.
این کارگر در بخش دیگری از سخنان خود افزود: هیچ یک از مطالبات اصلی کارگران بعد از تجمع کارگران در روز نهم دی ماه محقق نشده و فقط حقوق آذر ماه کارگران که ۱۰ تا ۱۵ روز به تاخیر افتاده بود، اکنون پرداخت شده است.
این کارگر با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰ نفر در کارخانه روغن نباتی قو مشغول به کارند، افزود: کاهش ناگهانی حقوق اضافه کاری و پاداش بهره‌وری، عدم بازبینی و افزایش نیافتن برخی مزایای قانونی مانند حق ناهار و ایاب و ذهاب و پرداخت مطالبات ماهیانه کارگران با ۱۰ تا ۱۵ روز تاخیر از تغییراتی است که با استقرار مدیریت جدید در این واحد تولیدی روی داده و باعث اعتراض کارگران شده است.
او در خاتمه با بیان اینکه تجمع امروز کارگران پارس قو در ساعت ۱۱ صبح با میانجی‌گری نیروی انتظامی به پایان رسید، تاکید کرد: تا پایان تجمع امروز کارگران هیچ نشانه‌ای مبنی بر انعطاف کارفرما در مقبال مطالبات صنفی کارگران مشاهده نشده اما با این وجود کارگران در کنار سایر مطالبات صنفی، به طور جدی خواستار بازگشت به کار رئیس تعاونی مصرف (آقای معماریان) هستند و در غیر این صورت به تجمعات خود ادامه خواهند داد.
23آذر1392:
اقدامات کارفرمای پتروشیمی فجر به قصد کنترل کارگران
به گزارش23آذرایلنا،یکی از نمایندگان کارگران پتروشیمی فجر از ایجاد جو پلیسی و اعمال فشار به قصد کنترل کارگران پیمانی واحد نگه داری و تعمیرات این شرکت پتروشیمی خبر داد.
این نماینده کارگری که نخواست نامش فاش شود، در این باره گفت: مدیر کارگاه پتروشیمی فجر که از سوی شرکت پیمانکاری رامپکو تعیین می‌شود با ایجاد جو پلیسی در کارگاه، کارگران را بازخواست یا تنبیه می‌کند.
وی با انتقاد از اتخاذ سیاست‌هایی که به دو دستگی میان کارگران قرارداد مستقیم و پیمانی دامن می‌زند، افزود: سخت گیری مدیر کارگاه در حدی است که کارگران هنگام خروج از کارگاه در ساعت کاری، باید درباره اینکه جهت انجام چه کاری مرخصی می‌گیرند و به کجا خواهند رفت، پاسخگو باشند.
وی در ادامه از فشار و تهدید به اخراج کارگرانی که به فعالیت صنفی می‌پردازند خبر داد، و گفت: یکی از نمایندگان کارگران که در خصوص وضعیت پتروشیمی فجر اطلاع رسانی می‌کند را تهدید به اخراج کرده‌اند و با قطع مزایایش، او را تحت فشار معیشتی قرار داده‌اند.
18آذرماه1392:
تجمع کارگران پلی اکریل برای استقبال از همکاران آزاد شده
به گزارش18آذرایلنا،چهار کارگری که درجریان اعتراضات اخیر کارگران پلی اکریل اصفهان بازداشت شده‌بودند صبح امروز در میان استقبال همکارانشان در محل کار خود حاضر شدند.
یکی از نمایندگان کارگران که نخواست نامش فاش شود، در این باره گفت: ۵۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان ساعت ۱۰ صبح امروز (۱۸ آذر ماه) به منظور استقبال از ۴ کارگری که در دور دوم اعتراضات کارگران بازداشت شده بودند رو به روی مسجد کارخانه تجمع کردند.
وی بابیان اینکه درحال حاضر کارگران مورد نظر مانند سایر همکاران خود به فعالیت روزانه مشغول هستند، افزود: کارگران در این تجمع با فریاد شعارهای اعتراضی بار دیگر مطالبات شان را به مدیران کارخانه و مسئولان دولتی یادآور شدند.
وی با اشاره به گذشت ۱۲ روز از آزادی این کارگران، تصریح کرد: طبق گفته نهادهای نظارتی، قرار بر این بود که ۴ کارگر بازداشتی تا پیش از امروز در کارخانه حضور پیدا نکنند.
این نماینده کارگری با اشاره به توقف اعتراضات کارگران پس از آزادی ۴ کارگر بازداشتی، بیان کرد: مسئولان دولتی قرار بود تا آخر هفته جاری در خصوص سرنوشت سیاست کوچک سازی کارخانه و تغییر قائم مقام مدیر عامل به کارگران پاسخ دهند و در غیر اینصورت، کارگران نسبت به ادامه اعتراضات شان در هفته آینده تصمیم گیری می‌کنند.
وی در تشریح علت اصرار کارگران برای تغییر قائم مقام مدیر عامل، گفت: وی بیش از ۱ سال است که با اعمال فشار مانع از تشکیل شورای اسلامی کار شده و علاوه برآن درصدد کوچک سازی کارخانه بوده‌است.
گفتنی است «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» شب ۶ آذر ماه پس از یک هفته بازداشت موقت آزاد شدند.
7آذرماه1392:
کارگران معترض شرکت آسفالت طوس از پیمانکاران معدن سنگ آهن چادرملو در انتظار نتیجه جلسه شورای تأمین اردکان
به گزارش7آذرایلنا، شورای تامین شهرستان اردکان روز شنبه،برای بررسی مطالبات کارگران شرکت آسفالت طوس از پیمانکاران معدن سنگ آهن چادرملو،تشکیل جلسه خواهد داد.
نزدیک به ۱۴۰۰ کارگری که به واسطه استخدام در این شرکت پیمانکاری در معدن چادرملو کار می‌کنند منتظر نتیجه این جلسه هستند.
800کارگر شرکت آسفالت طوس برای واقعی شدن حق بیمه ،اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل وبازگشت بکارهمکاراخراجیشان،بعد از ظهر روز سه شنبه (5 آذرماه) اقدام به برپایی تجمع اعتراضی کردند.
6آذرماه1392:
در شامگاه چهارشنبه،4 کارگر پلی اکریل آزاد شدند!
به گزارش6آذرایلنا،چهار کارگر پلی اکریل اصفهان که بامداد پنج شنبه هفته گذشته(۳۰ آبان ماه) توسط نهادهای نظارتی بازداشت شده بودند دقایقی پیش آزاد شدند.
بنابهمین گزارش،«جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» چهار کارگری هستند که با ادامه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل بازداشت شده بودند.
بعد از آنکه کارگران بازداشتی عصر امروز برای طی کردن روند قضایی به دادگستری مبارکه منتقل شدند، حکم آزادی آنها صادر شد و شامگاه چهارشنبه از زندان شهر «دستگرد» واقع در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان آزاد شدند.
بنا به گزارش همین منبع،به تازگی یک فایل صوتی در اختیارشان قرار گرفته است که طی آن فرماندار مبارکه در آخرین روز از دور اول اعتراضات کارگران پلی‌اکریل با حضور در تجمع اعتراضی آنان، از کارگران درخواست کرده بود که اگر نمایندگانی را برای مذاکره و پی‌گیری مطالبات صنفی‌شان انتخاب کنند فرمانداری نیز امنیت کارگران را تضمین خواهد کرد.
«مهدی سلیمانی»، فرماندار شهرستان مبارکه اصفهان روز ۱۴ آبان ماه در جمع کارگران معترض پلی اکریل علاوه بر وعده پیگیری همه مطالبات صنفی آن‌ها، قول داده بود امنیت آن‌ها را تضمین کند.
فرماندار مبارکه روز ۱۴ آبان ماه در جمع کارگران معترض پلی اکریل با اشاره به خواسته کارگران در خصوص توقف سیاست کوچک سازی کارخانه گفته بود: «یکی دیگر از مطالبات، تکه تکه شدن شرکت به مجموعه‌های کوچک‌تر است که قرار شد کاملاً متوقف شود. ماده ۲۶ قانون کار سازوکاری را برای تغییرات گسترده در شرکت پیش‌بینی کرده است و مبنای عمل ما هم،‌‌ همان قانون خواهد بود».
ماده ۲۶ قانون کار صراحت دارد هر نوع تغییر عمده در شرایط کار که بر خلاف عرف معمول کارگاه و یا محل کار باشد پس از اعلام موافقت کتبی اداره کار محل قابل اجرا است.
فایل صوتی : http://ilna.ir/news/news.cfm?id=124239
6آذرماه1392:
اعتصاب کارگران پیمانی شرکت پیمانکاری آسفالت طوس معدن چادرملو اردکان در اعتراض به دستمزدهای ناعادلانه و همچنین اخراج یکی ازهمکارنشان
به گزارش6آذرایلنا،دیروزحدود ۸۰۰ نفر از کارگران پیمانی شرکت پیمانکاری آسفالت طوس معدن «چادرملو» در اردکان در اعتراض به دستمزدهای ناعادلانه و همچنین اخراج یکی ازهمکارنشان بیش از یک ساعت دست از کار کشیده و تجمع کردند.
براساس این گزارش، صبح دیروز پس از حضور کارفرما در جمع کارگران متحصن و طرح وعده‌هایی برای حل مشکلات صنفی کارگران، این اعتراض صنفی به طور موقت خاتمه یافت.
کارگران معترض معتقدند پیگیری کارگران جهت اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای افزایش10 درصدی حقوق کارگران منجربه اخراج همکارانشان شد.
برپایه این گزارش،هم اکنون به طور موقت تجمع کارگران این واحد متوقف شده است وبا توافق مسئولان قرار شده است تا روز شنبه (9 آذرماه) به مشکلات کارگران رسیدگی شود و همچنین بنا به خواست کارگران، اخراج دو نفر از کارگران منتفی شود.
بنا به گزارش همین منبع، قرار داد این کارگران سفید امضاء و یک طرفه است . از ۲۰ سال قبل که فعالیت شرکت پیمانکاری آسفالت طوس با ۲ هزار کارگر در مجتمع صنعتی چادرملو آغاز شده است رعایت نشدن حقوق کار مورد اعتراض کارگران بوده است اما پیمانکاران توجهی به خواست کارگران نمی‌کردند.
افزایش مشکلات صنفی بر روند تولید و روحیه کاری کارگران تاثیر داشته است، چرا که کارگران علاوه بر آنکه می‌بایستی شرایط سخت کار در معدن را تحمل کنند، به دلیل دریافت مزد ناکافی در بیرون از معدن نیز ناچارند مشکلات معیشتی را تحمل کنند.
کارگران پیمانی معادن سنگ آهن چادرملو ۲۴ روز از ماه را به طور مداوم فعالیت می‌کنند.با وجود آنکه بیشتر کارگران از شهرستان‌ها و حتی استانهای دیگر به این معدن آمده‌اند، خوابگاه نامناسبی برای‌شان ساخته شده است که انگیزه کار و حتی استراحت را از آنان سلب کرده است.
مسوول حراست فرمانداری اردکان در گفتگو با خبرگزاری رسمی دولت، درباره دلایل اعتراض کارگران گفته است: «سه نفر که در این کارخانه باعث اغتشاش و بی‌نظمی می‌شدند به صورت قانونی و با توافق اداره کار اخراج شده بودند و دلیل اعتراض کارگران نیز همین بود و آن‌ها خواستار بازگشت افراد اخراجی بودند.»
«محمدرضا دهستانی» مسوول حراست فرمانداری اردکان به ایرنا گفته است: این مورد دلیل قانع کننده‌ای نیست که کارگران دست به اعتصاب بزنند.
گفتنی است، طبق ماده 142 قانون کار، در صورتی که اختلاف نظر در مورد مواد مختلف این قانون و یا پیمانهای قبلی و یا هر یک از موضوعات مورد درخواست طرفین برای‌انعقاد پیمان جدید، منجر به تعطیل کار ضمن حضور کارگر در کارگاه و یا کاهش عمدی تولید از سوی کارگران شود، هیأت تشخیص موظف است بر‌اساس در خواست هر یک از طرفین اختلاف و یا سازمانهای کارگری و کارفرمایی، موضوع اختلاف را سریعاً مورد رسیدگی قرار داده و اعلام نظر نماید.
‌تبصره - در صورتی که هر یک از طرفین پیمان دسته‌جمعی نظر مذکور را نپذیرد می‌تواند ظرف مدت ده روز از تاریخ اعلام نظر هیأت تشخیص(‌موضوع ماده 158) به هیأت حل اختلاف مندرج در فصل نهم این قانون مراجعه و تقاضای رسیدگی و صدور رأی نماید.
‌هیأت حل اختلاف پس از دریافت تقاضا فوراً به موضوع اختلاف در پیمان دسته جمعی رسیدگی و رأی خود را نسبت به پیمان دسته‌جمعی کار اعلام‌می‌کند.
4آذرماه1392:
صدورقراربازداشت دوماهه برای 4کارگرزندانی-ادامه اعتراضات کارگران پلی‌اکریل
به گزارش4آذرایلنا،برای ۴ کارگر بازداشتی پلی اکریل اصفهان به اتهام اخلال در نظم، قرار بازداشت ۲ ماهه صادر شده است.
براساس این گزارش،یکی از نمایندگان کارگری پیگیر موضوع بازداشت ‌شدگان در کارخانه پلی‌اکریل در این باره گفت: دادستان مبارکه به خانواده‌های کارگران بازداشتی اعلام کرده است برای این ۴ کارگر، قرار بازداشت ۲ ماهه صادر شده است.
به گفته این منبع کارگری، کارگران بازداشتی در حالی به اتهام اخلال در نظم در بازداشت موقت به سر می‌برند که همهٔ تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل تا به امروز به آرامی برگزار شده و تاکنون خللی در روند تولید اتفاق نیافتاده است.
آنطور که یکی از بستگان بازداشت شدگان گفته‌ است، «شماره پرونده قضایی» کارگران بازداشت شده تاکنون به خانواده‌‌های شان اعلام نشده و پیگیری قضایی پرونده آنان بدون وجود شماره پرونده، امکان پذیر نیست.
خبرنگاراین منبع، در همین رابطه با آقای «باغستانی» دادستان مبارکه تماس گرفت اما وی حاضر به پاسخگویی تلفنی در این خصوص نشد.
گفتنی است با ادامه دور دوم اعتراضات مدنی کارگران پلی اکریل اصفهان و پافشاری آنان بر تحقق خواسته‌های صنفی شان، «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» بامداد پنج شنبه هفته گذشته (۳۰ آبان ماه) از سوی نهادهای نظارتی بازداشت و به زندان دستگرد در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان منتقل شدند.
ادامه تجمعات اعتراضی
در فضایی که نهادهای دولتی و رسمی از هرگونه پاسخگویی پیرامون این ۴ کارگر خودداری می‌کنند، شایعه‌ای بین کارگران پلی‌اکریل نقل می‌شود مبنی بر اینکه بازداشت شدگان تا زمان پایان اعتراضات کارگران آزاد نخواهند شد.
یکی از کارگران پلی اکریل روز گذشته در این باره گفته بود: تاکنون چند بار بطور ضمنی و غیر رسمی این پیام به ما رسانده شده است که بازداشت همکارانمان تا خاتمه اجتماعات اعتراضی ادامه خواهد داشت.
با این همه، ۵۰۰ کارگر پلی اکریل صبح امروز در ادامه دور دوم اعتراضات صنفی خود بار دیگر در محوطه کارخانه اجتماع کردند.
یکی دیگر از نماینده کارگران در این رابطه گفت: ۵۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان صبح امروز از ساعت ۷ تا ۳۰: ۷ در اعتراض به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه در محوطه کارخانه تجمع کردند.
گفتنی است در جلسه‌ای که یک روز پیش از بازداشت ۴ کارگر پلی اکریل اصفهان (چهارشنبه ۲۹ آبان ماه)، و با حضور بیش از ۷۰۰ کارگر پلی اکریل در مسجد کارخانه برگزار شد؛ یکی از پیشنهاد‌ها، ادامه «روزانه» اعتراضات کارگران بود به گونه‌ای که صبح‌ها پیش از شروع کار از ساعت ۷ تا ۸ و عصر‌ها در خاتمه کار از ساعت ۳ تا ۴ در محوطه کارخانه تجمع کنند.
این نماینده کارگری در پلی اکریل اصفهان ادامه داد: برای توقف تجمعات اعتراضی نیازی به بازداشت کارگران نیست؛ اگر نامهٔ کمیسیون کارگری استان اصفهان در خصوص توقف سیاست کوچک سازی کارخانه به همراه مهر و سریرگ در اختیار کارگران قرار گیرد درباره خاتمه تجمعات تصمیم‌گیری خواهند کرد.
به گفته وی، مجموعه فعالیت‌هایی که از سوی مدیران کارخانه صورت می‌گیرد بیانگر ادامه فرایند سیاست کوچک سازی کارخانه و جداسازی شرکت‌های زیرمجموعه است.
3آذرماه1392:
اجتماع کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان در حمایت از همکاران بازداشت شده!
به گزارش3آذرایلنا،کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان صبح امروز نیز در حمایت از همکاران بازداشت شده خود در محوطه کارخانه اجتماع اعتراض آمیز برگزار کردند.
بنابهمین گزارش،کارگران پلی اکریل اصفهان در خاتمه نوبت کاری‌امروز قصد دارند درباره"ادامه" یا "پایان دادن" به اجتماعات اعتراضی‌شان تصمیم‌گیری کنند.
یکی از کارگران پلی اکریل درباره دلایل این جلسه مشورتی، گفت: تاکنون چند بار بطور ضمنی و غیر رسمی این پیام به ما رسانده شده است که بازداشت همکارانمان تا خاتمه اجتماعات اعتراضی و بازگشت به شرایط عادی ادامه خواهد داشت.
وی بابیان اینکه در حال حاضر آزادی کارگران زندانی برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است، افزود: به همین دلیل احتمال دارد که از عصر امروز برگزاری اجتماعات اعتراضی در کارخانه پلی اکریل متوقف شود.
به گفته این کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان، کارگران تنها از طریق «اجماع عمومی»در این خصوص تصمیم نهایی خواهند گرفت.
او تأکید کرد: توقف اجتماعات آرام صنفی به مفهوم منصرف شدن کارگران از خواسته‌های صنفی‌شان نیست.
وی افزود: با این حال کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان صبح امروز نیز در حمایت از همکاران بازداشت شده خود در محوطه کارخانه اجتماع اعتراض آمیز برگزار کردند.
وی با اشاره به گذشت نزدیک به چهار روز از زمان بازداشت چهار کارگر این کارخانه، گفت: بازداشت شدگان نقشی بیش از سایر کارگران در شکل گیری و استمرار این حرکت خودجوش صنفی نداشته‌اند.
به گفته این کارگر در اجتماع امروز نیز که مانند روزهای پیشین هنگام جابجایی نوبت‌های کاری برگزار شد، کارگران کارخانه پلی اکریل خواسته‌های صنفی خود را مطرح کردند.
این کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان با تاکید براینکه از زمان آغاز اجتماعات اعتراضی دراین واحد تولید تاکنون روند تولید متوقف نشده‌ است، گفت: ما در مجموعه پلی اکریل با توجه به منافع ملی مطالبات صنفی و قانونی خود را پیگیری می‌کنیم و بنابر این از جانب کارگران هیچ تهدیدی متوجه کارخانه نیست.
2آذرماه1392:
700کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان خواستار آزادی همکاران دستگیر شده خود شدند!
به گزارش2آذرایلنا،700 کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان صبح امروز در ادامه دور دوم اعتراضات صنفی خود بار دیگر در محوطه کارخانه اجتماع کردند.
یکی از کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان در این باره گفت: کارگران پلی‌اکریل امروز هنگام جابجایی شیف‌های کاری در محوطه کارخانه اجتماع کردند.
وی در خصوص اجتماع صنفی امروز کارگران کارخانه پلی اکریل، گفت: در اجتماع امروز که از ساعت هفت تا ساعت هفت و چهل و پنج دقیقه طول کشید، ۷۰۰ کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان علاوه بر طرح خواسته‌های صنفی خود، خواستار آزادی همکاران دستگیر شده خود نیز شدند.
وی افزود: پس از این اجتماع ۴۵ دقیقه‌ای که با رعایت کامل نظم و انظباط برگزار شد، کارگران شیفت شب سوار بر سرویس‌های کارخانه عازم منازل خود شدند و در مقابل کارگران شیفت صبح در خطوط تولید کارخانه حاضر شدند.
گفتنی است، آقایان «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» چهار کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان هستند که از بامداد روز پنجشنبه تا کنون توسط ماموران نهادهای نظارتی در بازداشت به سر می‌برند.
بنابه گزارش همین منبع، نمایندگان کارگران پلی‌اکریل اعلام کرده‌اند که چهار کارگر بازداشتی پلی اکریل از زندان دستگرد واقع در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان برای طی کردن تشریفات قضایی به دادگستری شهرستان مبارکه منتقل می‌شوند.
یکی از نمایندگان کارگران که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: به خانواده های کارگرانی که بامداد پنج شنبه هفته گذشته (۳۰ آبان ماه) از سوی نهادهای نظارتی بازداشت شده‌اند گفته شده چهار کارگر بازداشتی به زودی به دادگستری شهرستان مبارکه منتقل می‌شوند.
به گفته وی، نهادهای مسئول دولتی و نظارتی با گذشت بیش از ۴۸ ساعت از بازداشت این ۴ کارگر، در خصوص علت بازداشت آنها توضیحی نداده‌اند.
1آذرماه1392:
چهار کارگر پلی اکریل اصفهان بازداشت شدند
به گزارش1آذرایلنا،چهار کارگر پلی اکریل اصفهان حوالی ساعت چهار بامداد روز گذشته(پنج شنبه ۳۰ آبان ماه) توسط نهادهای نظارتی بازداشت و به شهر «دستگرد» در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان منتقل شده‌اند.
«جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری»چهار کارگری هستند که با ادامه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل بازداشت شده‌اند.هنوز از دلایل بازداشت این کارگران اطلاعی در دست نیست.
بر اساس این گزارش، آقای صابری در جلسه ی نمایندگان کارگران پلی اکریل با فرماندار شهرستان مبارکه که صبح روز دوشنبه ۲۶ آبان ماه برگزار شده بود به عنوان یکی از نمایندگان کارگری حضور داشته است.
هر چند در روزهای اولیه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل اخباری از تهدید نمایندگان کارگران شنیده می‌شد، اما فرماندار شهرستان مبارکه روز سه شنبه (۲۷ آبان‌ماه) اعمال تهدید علیه کارگران معترض را تکذیب کرده بود.
«مهدی سلیمانی» فرماندار مبارکه درباره دلایل کناره‌گیری ۸ نماینده طرف مذاکره با فرمانداری از جمع کارگران معترض، گفته بود: نمایندگان کارگران صبح روز دوشنبه با من دیدار کردند و پس از این دیدار، خبری از آن‌ها ندارم.
این مقام دولتی در پاسخ به این سئوال که «آیا توصیه خاصی به نمایندگان کارگران در جلسه مذکور شده است؟»، گفته بود: من در تمام جلساتی که با کارگران داشته‌ام آن‌ها را به پایان تجمع توصیه می‌کنم ولی تهدیدی صورت نگرفته است.
فرماندار مبارکه در پاسخ به این سئوال که «آیا "توصیه" شما با تذکر عواقب احتمالی همراه بوده است؟»، عنوان کرده بود: چنین چیزی را به خاطر ندارم. در فضای غیرصنفی ممکن است عده‌ای بخواهند اخلال ایجاد کنند و فضای کارخانه را به هم بریزند اما قطعا کسی تهدید نشده است.
هرچند تلاش‌های خبرنگاران ما برای تماس با فرمانداری مبارکه تا لحظه تنظیم این خبر بی‌نتیجه بوده است اما سایر مقامات انتظامی و دولتی مبارکه از جمله «اسلامی» رئیس اداره کار مبارکه و «وحدتی» مسئول امور سیاسی انتظامی فرمانداری مبارکه حاضر به ارائه جزئیات بیشتری درباره بازداشت کارگران نشده‌اند.
10مهر1392:
اخراج 35کارگرکارخانه روغن نباتی شاد گل بدلیل مخالفت با قرارداد سفید امضاء
ایلنابتاریخ10مهرطی گزارشی از اخراج 35کارگرکارخانه روغن نباتی شاد گل بدلیل مخالفت با قرارداد سفید امضاء،خبرداد.
براساس این گزارش، در حال حاضر ۹۵ کارگر قراردادی در کارخانه شاد گل مجبور به امضاء قراداد سفید امضاء شده‌اند. کارفرمای کارخانه شاد گل قصد داشت با این کارگران نیز همانند سایر کارگران کارخانه قراداد سفید امضاء منعقد کند اما این ۳۵ کارگر در نتیجه‌ی مخالفت اخراج شدند.
کارگران اخراجی از7تا13سال سابقه کاردارند.
16شهریور1392:
۵ نفر از کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی بندرعباس ش بازداشت شدند، همچنین ۵ نفر از مدیران رده میانی شرکت، ممنوع الورود و حدود ۱۰ نفر هم به ستاد خبری نیروی انتظامی احضار شدند
به گزارش16شهریورایلنا،کارگر کارخانه المهدی از اتهام سیاسی به کارگران کارخانه المهدی که خواستار افزایش ۲۰ درصدی حقوق طبق توافقات قبلی با مدیرعامل کارخانه شده بودند، انتقاد کرد.
بنابهمین گزارش،یک کارگر شرکت آلومینیوم المهدی که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: شورای اسلامی کار کارخانه آلومینیوم المهدی در جلساتی که پیش‌تر با مدیر عامل این کارخانه برگزار کرده بودند، درباره افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارگران به توافق رسیده بودند اما بعد از مدت‌ها پیگیری، مدیرعامل به وعده‌هایش عمل نکرد.
او ادامه داد: ۵۰۰ نفر از کارگران آلومینیوم المهدی در اعتراض به بدقولی مدیر عامل، روز یکم مرداد ماه تحصن کردند اما مدیرعامل حاضر نشد تا نسبت به کارگران پاسخگو باشد.این مساله سبب شد کارگران معترض فردای‌‌ همان روز برای بار دوم دست به تحصن بزنند.
به گفتهٔ وی، این تحصن که از ساعت ۹ صبح شروع شد و تا ۴ بعد از ظهر ادامه پیدا کرد در ‌‌نهایت با پیگیری‌های هیات مدیره و تنظیم صورت جلسه‌ای مبنی بر عزل مدیر عامل که با ۳ امضا به تصویب رسید خاتمه یافت.
کارگر آلومینیوم المهدی افزود: بعد از وقایع ذکر شده، کمیسیونی در فرمانداری بندرعباس تشکیل شد و مصوبه هیات مدیره را باطل کرد. روز ۷ مرداد ماه، مدیر عامل بعد از یک هفته غیبت به همراه فرماندار بندرعباس وارد شرکت شد که با اعتراض کارگران رو به رو شدند.
او ضمن غیر قابل قبول خواندن واکنش فرماندار به اعتراض کارگرانی که پی‌گیر مطالبات صنفی‌شان شده بودند، تصریح کرد: فرماندار طی یک سخنرانی برای کارگران، آن‌ها را به معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸ تشبیه کرد.
وی ضمن انتقاد از تشبیه اعتراضات صنفی کارگران به اعتراضات سیاسی بیان کرد: با ادامه اعتراضات، ۵ نفر از کارگران شرکت که ۳ نفرشان از شورای اسلامی کار بودند بازداشت شدند. همچنین ۵ نفر از مدیران رده میانی شرکت، ممنوع الورود و حدود ۱۰ نفر هم به ستاد خبری نیروی انتظامی احضار شدند.
این کارگر شرکت آلومینیوم المهدی در پایان، حمایت فرماندار و نهادهای نظارتی از مدیرعامل شرکت را تعجب برانگیز خواند.
13شهریور1392:
در اثر حکم دادگاه استهبان 4 نفر از کارگران کارخانه‌ی سیمان استهبان معترض بازداشت شده اند
روز 13 شهریور ماه کارگران کارخانه‌ی سیمان استهبان واقع در استان فارس به دلیل برخوردهای توهین‌آمیز و غیر انسانی مدیریت این کارخانه دست به اعتصاب زدند. در جریان این اعتصاب کارگران نامبرده به نحوه ی برخورد مدیریت اعتراض کرده خواهان پایان این وضعیت گردیدند. اما در مقابل با توهین مجدد مدیر مواجه شدند. پس از درگیری لفظی بین مدیریت و کارگران، آنها اقدام به اخراج مدیر از محوطه‌ی کارخانه نمودند .
روز 14 شهریور مدیر اقدام به شکایت از کارگران نمود که در اثر حکم دادگاه استهبان4 نفر از کارگران معترض بازداشت شده اند. گزارش‌ها حاکی از ان است که فضای کارخانه در اثر برخوردهای مدیر و اتفاق روز 13 شهریور متشنج و ناآرام است.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-17 شهریور 1392
16مرداد1392:
کارگران بازداشتی کیان تایر آخر وقت دیشب آزاد شدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: 5 کارگر کارخانه کیان تایر که صبح دیروز پس از احضار به پلیس امنیت اسلامشهر بازداشت شده بودند آخر وقت دیشب آزاد شدند. این کارگران که از فعالین کارگری کارخانه کیان تایر هستند به بهانه انچه که ضرب و شتم یک مامور امنیتی حین فیلمبرداری اش در اعتراض روز 12 مردادماه این کارگران خوانده شده است صبح دیروز احضار و بازداشت شده بودند.
بدنبال این بازداشتها، ظهر دیروز تعدادی از کارگران کیان تایر در مقابل بخشداری چهاردانگه دست به تجمع زدند و خواهان آزادی همکاران خود شدند.
کارگران کیان تایر اعلام کرده بودند که چنانچه همکارانشان آزاد نشوند دست به اعتراضات گسترده تری خواهند زد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 16 مرداد ماه 1392
15مرداد1392:
مجموعه گزارشات اتحادیه آزادکارگران ایران درباره بازداشت 5 نفر از کارگران کیان تایر:
خبر فوری- بدنبال بازداشت 6 نفر از کارگران کیان تایر موجی از خشم و التهاب کارگری بر فضای این کارخانه حاکم شده است
اتحادیه آزاد کارگران ایران: در پی اعتراض روز 12 مرداد ماه کارگران کیان تایر که منجر به درگیری مختصری میان آنان و یکی از مامورین امنیتی شد و در نتیجه این درگیری دوربین فیلمبرداری وی طعمه شعله های حریق شد دیروز پلیس امنیت اسلامشهر 6 نفر از کارگران این کارخانه را احضار کرد و صبح امروز آنان در معیت نماینده هایشان عازم پلیس امنیت اسلامشهر شدند. لازم به یاد آوری این مامور امنیتی در پی اعتراض 12 مرداد ماه کارگران کیان تایر بدون مجوز قانونی وارد کارخانه شد و اقدام به فیلمبرداری از چهره های کارگران کرد که این امر خشم کارگران را بر انگیخت و در نتیجه درگیری مختصری که به همین علت پیش آمد دوربین وی به درون شعله های آتش افتاد و از بین رفت.
بنا بر اظهار کارگران کیان تایر این شش کارگر که از صبح امروز در پلیس امنیت اسلامشهر بوده اند بازداشت شده اند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران هم اکنون فضای بسیار ملتهبی بر کارخانه کیان تایر حاکم شده است و هر آن امکان اعتراضات بسیار گسترده و تندی از سوی کارگران کیان تایر به دلیل بازداشت همکارانشان میرود.
این شش کارگر از جمله کارگرانی هستند که اغلب در مذاکرات نماینده های کارگران با مسئولین نهادهای دولتی حضور داشته اند و کارگران کیان تایر بازداشت آنان را توطئه ای از سوی پلیس امنیت و شرفی برای به تمکین واداشتن خود میدانند. شرفی کارفرمای سابق این کارخانه است که در پی اعتراضات کارگران کیان تایر در سال 87 خلع ید شد و از یکماه پیش کارخانه بار دیگر به وی واگذار گردید که این امر از آنزمان تاکنون با اعترضات گسترده ای از سوی کارگران کیان تایر مواجه شده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 15 مرداد ماه 1392
کارگران کیان تایر از لحظاتی پیش در اعتراض به بازداشت شش نفر از همکارانشان دست به تجمع اعتراضی در مقابل بخشداری چهاردانگه زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران کیان تایر در اعتراض به بازداشت شش نفر از همکارانشان از لحظاتی پیش دست به تجمع در مقابل بخشداری چهاردانگه زده اند و مصرانه خواهان آزاد همکاران در بند خود هستند.
شش کارگران کیان تایر پس از احضار به پلیس امنیت اسلامشهر که صبح امروز صورت گرفت حوالی ظهر رسما بازداشت شدند و این مسئله بر فضای اعتراضی حاکم بر این کارخانه دامن زد. کارگران کیان تایر اعلام کرده اند تا آزادی همکاران شان به اعتراض خود ادامه خواهند داد.
گزارش تکمیلی تجمع اعتراضی کارگران کیان تایر در مقابل بخشداری چهاردانگه متعاقبا از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر خواهد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 15 مرداد ماه 1392
در صورت عدم آزادی 5 کارگر بازداشتی کارخانه کیان تایر، کارگران این کارخانه فردا نیز دست به اعتراض خواهند زد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال احضار 5 نفر از کارگران کیان تایر به پلیس امنیت اسلامشهر، آنان حوالی ظهر امروز رسما بازداشت شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران کیان تایر پس از کسب خبر بازداشت همکاران خود بشدت خشمگین شدند و تعدادی از آنان دست به تجمع در مقابل بخشداری چهار دانگه زدند اما بدلیل عدم حضور بخشدار و فرا رسیدن ساعت تعطیلی کارخانه به اعتراض خود پایان دادند.
5 کارگر کیان تایر بدلیل آنچه که ضرب و شتم یک مامور امنیتی و سوزاندن دوربین اش در شعله های آتش توسط کارگران در اعتراض روز 12 مرداد ماه آنان خوانده شده است بازداشت شده اند.
کارگران کیان تایر از آنجا که این 5 کارگر بازداشتی از فعالین کارگری کارخانه می باشند و همیشه در کنار نماینده هایشان مدافع حقوق همکاران خود بوده اند و در روز درگیری در محل حضور نداشته اند این دستگیری را اقدامی هدفمند از سوی پلیس امنیت در همکاری با کارفرما برای به تمکین واداشتن خود تلقی میکنند.
کارگران کیان تایر اعلام کرده اند در صورت عدم آزادی همکارانشان فردا نیز به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
لازم به یادآوری است در دو خبر قبلی که امروز از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران در رابطه با بازداشت کارگران کیان تایر منتشر شد تعداد این کارگران 6 نفر ذکر شده است که بدینوسیله با اعلام تعداد کارگران بازداشتی به تعداد 5 نفر، خبرهای قبلی تصحیح میشود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 15 مرداد ماه 1392

[i] http://www.donya-e-eqtesad.com/news/774450/



نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد