اعتمادملي: كانديداهاي اصلاحطلبان دومين گام مشترك را برداشتند و اين گام در قالب صدور اولين بيانيه مشتركشان بود. مهدي كروبي و ميرحسين موسوي ديروز با صدور بيانيهاي بار ديگر دغدغهشان را نسبت به سلامت انتخابات و صيانت از آراي مردم اعلام كردند. آنها با نگارش نامهاي نه تنها از نگرانيهايشان سخن گفتند بلكه يك درخواست داشتند. مخاطب نامه كانديداي اصلاحطلبان احمد جنتي، دبير شوراي نگهبان بود. آنها با نگارش نامهاي به او از ناظران و مجريان انتخابات درخواست كردند تا با تعيين هياتهاي اجرايي بيطرف سلامت انتخابات را تامين كنند. اين دومين گام كانديداهاي اصلاحطلبان براي صيانت از آراي مردم است. هفته گذشته نيز كميته مشترك صيانت از آرا ميان ستادهاي انتخاباتي موسوي و كروبي تشكيل شد؛ كميتهاي كه علياكبر محتشميپور و مرتضي الويري آن را نمايندگي ميكنند. تجربه تلخ اصلاحطلبان از انتخاباتي كه پشت سر گذاشتند آنها را بر آن داشته كه قبل از هر اقدامي از ناظران و مجريان انتخابات درخواست كنند كه تنها به قانون پايبند باشند و تعيين سرنوشت كشور را به مردم بسپارند. متن كامل اين نامه به شرح زير است:
دبير محترم شوراي نگهبان
باسلام
احتراما، با توجه به برگزاري دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در تاريخ بيست و دوم خرداد 88 و با عنايت به اصول هشتم و پنجاه و ششم قانون اساسي، ناظر به حق نظارت عمومي مردم بر حكومت و همچنين حق حاكميت مردم بر سرنوشت اجتماعي خويش و با استناد به مواد 47 و 39 قانون انتخابات رياست جمهوري و استفاده از عنوان «معتمدين محلي» در قانون مذكور، در تعيين «هياتهاي اجرايي» و «اعضاي شعب اخذ راي»، كه گوياي تاكيد قانونگذار بر حق نظارت مردم بر انتخابات و نحوه تعيين سرنوشت خويش است، انتظار ميرود شوراي محترم نگهبان و مجموعه وزارت كشور زمينهاي فراهم نمايند تا در گزينش و دعوت از ناظرين شوراي نگهبان و همچنين «معتمدين هيئتهاي اجرايي» و «اعضاي شعب اخذ رأي« حتيالامكان از چهرههاي مستقل و اشخاص موجه و شناخته شده (كه بهترين مصاديق براي عنوان معتمدين محلي هستند) استفاده گردد. طبيعي است در صورت كمبود چهرههاي مستقل در برخي از حوزهها ميتوان اشخاص با گرايش سياسي اما به طور متعادل (و نه فقط از يك سليقه سياسي) بهره جست.
ترديدي نيست که با توجه به همسويي زياد گروههاي نظارتي و اجرايي در اين دوره، چگونگي برگزاري انتخابات رياست جمهوري بيش از پيش مورد توجه افکار عمومي و آحاد مردم خواهد بود، از اين رو انتظار ميرود که با انتخاب بيطرفانه معتمدين و ناظرين از سوي وزارت کشور و شوراي نگهبان به اين حساسيت واکنش مناسب نشان داده شود و سنگ بناي محکمي براي برگزاري يک انتخابات سالم و بيشائبه که شايسته نظام مردمسالار و خواست همه مسوولين و آحاد مردم است گذاشته شود و با تکيه بر چنين بناي محکمي است که شاهد حضور انتخاباتي پرشور و فعال مردم نيز خواهيم بود.
در اين خصوص از همه چهرههاي مستقل و شناختهشده در سرتاسر كشور نيز درخواست مينماييم، با پيگيري مجدانه و حساسيت نسبت به نحوه گزينش و انتخاب ناظرين و مجريان انتخابات، تلاش نمايند با حضور و عضويت در اركان مذكور، در برگزاري انتخاباتي سالم و باشكوه سهيم گردند.
ميرحسين موسوي / مهدي كروبي
13 ارديبهشت 1388
*****
جنتي: شوراي نگهبان ابتدا
پاسدار اسلام است سپس قانون اساسي
دبير شوراي نگهبان نسبت به برخي انتقادات و نگرانيها بابت سلامت انتخابات واكنش نشان داد.
احمد جنتي در جمع ناظران انتخاباتي استان خوزستان، با بيان اينكه انتخابات بايد در كمال آرامش برقرار شود، در پاسخ به ابراز نگرانيكانديداهاي اصلاحطلب درخصوص سلامت انتخابات، تاكيد كرد: اين افراد اگر دلشان براي مردم ميسوزد، آرامش مردم را در انتخابات برهم نزنند زيرا دشمن مثل هميشه ميخواهد افكار مردم را مغشوش كرده و بدبيني و نااميدي ايجاد كند.
جنتي با اشاره به نگراني و دغدغه برخي براي برگزاري سالم انتخابات افزود: يك عده از دوستان كه واقعا از انصاف بهرهاي ندارند، پيشاپيش و درحالي كه هنوز هيچ كاري انجام نشده، سلامت انتخابات را زيرسوال ميبرند. وي افزود: اينها كساني هستند كه مقاصد سياسيشان مشخص است و حتي عقيدهاي به اين ادعاي خويش هم ندارند چراكه ناظران انتخاباتي در سيسال گذشته، به هيچ حزب و گروه و دستهاي وابسته نبودهاند و تنها وظيفه خويش را انجام دادهاند و بعد از هر انتخابات هم دنبال كار خويش رفتهاند.
جنتي با اشاره به روند برگزاري دهمين دوره انتخابات رياستجمهوري، خاطرنشان كرد: بايد سعي كنيم انتخابات را بدون تنش برگزار كنيم.افرادي كه وظيفه خودشان ميدانند پا به ميدان بگذارند و ثبت نام كنند و اگر صلاحيتشان در شوراي نگهبان تاييد شد، در فعاليتهاي تبليغاتي خود اهداف، برنامهها و كارهايي كه قصد انجام آن را دارند و قابل عمل نيز هست را صادقانه به مردم بگويند بعد هم هركدام كه انتخاب شدند بايد پاي حرف خود باشند تا بعد از 4 سال آبرويشان پيش مردم محفوظ باشد.
وي با اشاره به فلسفه وجودي شوراي نگهبان در نظام جمهوري اسلامي، گفت: شوراي نگهبان به حكم قانون اساسي و امام بزرگوار براي پاسداري از اسلام و قانون اساسي تاسيس شد و اين اصطلاحي كه مرسوم شده و ميگويند «شوراي نگهبان قانون اساسي»، ناقص است.شوراي نگهبان طبق قانون اساسي، ابتدا پاسدار اسلام است و سپس پاسدار قانون اساسي.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد