اواخر تیر ماه سال ١٣٥٨ مردم شهر مریوان بە دعوت شورای شهر، برای امتناع از جنگی کە از طرف دولت تازە تاسیس جمهوری اسلامی میرفت کە بر مردم کردستان تحمیل شود و با شعار اصلی " نە سر جنگ داریم و نە تسلیم میشویم" شهر را بە قصد دشتی در نزدیکی روستای کانی میران ترک کردند و در آنجا بە مدت دو هفتە اقامت نمودند. با این ابتکار عمل مردمی و جمعی، نیروهای مبارز و هزاران نفر از مردم شهرهای دیگر کردستان از سنندج، سقز، بانە، بوکان و ... بە قصد حمایت از این حرکت، در اقدامی مشابە پیادەرویهایی را بە سمت مریوان سازمان دادند، کە از این میان کوچ هزاران نفری و یک هفتەای مردم سنندج بە سمت مریوان از نقاط عطف حرکت و از عوامل پیروزی مردم و تاخیر در جنگ در آستانەی تحمیل نظامیان تهران شد.
برای گرامیداشت این مبارزە، یکی از فعالین راهپیمایی مردم سنندج بە مریوان، از لندن تا پاریس را همراه دختر جوانش با دوچرخە رکاب زد.
غلام فرشچی و همراهش مسیر لندن تا پاریس را ظرف مدت چهار روز پیمود و روز 29ژوئیە 2014(هفتم مرداد١٣٩٤)در مقصد از طرف جمعیت کردهای مقیم فرانسە، سازمانهای سیاسی چپ و ایرانی و فرانسوی، فعالین سیاسی و عدەای از همقطارانش کە در همان روزها همراه با او مسیر سنندج بە مریوان را پیادە سپری کردە بودند، مورد استقبال قرار گرفت.نیز از طرف انجمن کردهای مقیم فرانسە بە غلام فرشچی و همرکابش مدالهای یادبودی با نشان کبوتر صلح و شاخەی زیتون بە رسم یادبود اهدا شد.
در مراسم استقبال کە در پاریس برگذار شد، پلاکاردهایی با شعارهای مردمی کوچ مریوان و دیگر شهرها، عکسهایی از راهپیمایان و اردوگاه مردمی مریوان، فعالینی کە چند روز بعد از اتمام کوچ از طرف دولت جمهوری اسلامی در پادگان مریوان اعدام شدند و نیز تصاویری از سازماندهندەگان جانباختەی این حرکت بە چشم میخورد. از نکات قابل توجە دیگر، پخش سرودهایی بود کە در همان زمان در طول راهپیمایی پخش شدە بود، از جملە سرودهای شوان پرور کە میخواند" هەڤالی بارگرانم، هەڤالی شۆڕشوانم".
چنانکە انجمن کردها و غلام فرشچی تاکید کردند، قرار است این مراسم در سالهای آیندە و با حضور تعداد بیشتری از رکابزنان کرد برگذار شود.
جمعیت کردهای مقیم فرانسە
30/07/2014
