logo





هفته‌نامه آمریکایی تایم بررسی کرد

آیا پاکستان به سقوط نزدیک می‌شود؟

روز چهارشنبه نیروهای نظامی طالبان با گذر از «دره سوات» به ناحیه‌ای همجوار آن با نام «بونر» وارد شدند که تنها چند ساعت با اسلام آباد فاصله دارد.

جمعه ۴ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۲۴ آپريل ۲۰۰۹

آفتاب- سرویس بین‌الملل: نظامیان وابسته به طالبان به بخش «بونر» (Buner)، در حوالی شمال غربی پاکستان یورش برده‌اند و کنترل اوضاع را در دست گرفته‌اند. این در حالی است که منطقه مورد نظر که طالبان اخیراً در دست گرفته است، تنها 97 کیلومتر با پایتخت پاکستان، اسلام‌آباد، فاصله دارد.
پس از این رویداد، نگرانی‌ها چه در داخل و چه در خارج از پاکستان، افزایش یافته است. این نگرانی‌ها از آن بابت است که این کشور 165 میلیون نفری که مجهز به سلاح هسته‌ای است، اینک ممکن است در آستانه اضمحلال و سقوط قرار گرفته باشد.
روز چهارشنبه نیروهای نظامی طالبان با گذر از «دره سوات» به ناحیه‌ای همجوار با آن به نام «بونر» وارد شدند که تنها چند ساعت با اسلام آباد فاصله دارد. «دره سوات» همان مکانی است که دولت پاکستان چندی پیش، با اعلام آتش‌بس به نظامیان طالبان اجازه داده بود تا قوانین شریعت را در آن ناحیه به اجرا در آورند.
مردمی که در حال فرار از این ناحیه بوده‌اند به روزنامه‌های محلی گفته‌اند که نظامیان مسلح طالبان در حال گشت‌زنی در خیابان‌ها هستند. گفتنی است ناحیه «بونر» قریب به یک میلیون نفر جمعیت دارد.
شبکه‌های تلویزیونی پاکستان، تصاویری از نظامیان طالبان را نشان داد‌ه‌اند که در حال تصرف دفاتر دولتی بوده‌اند. آن‌ها همچنین خودروهایی را که به سازمان‌های امداد و پروژه‌های توسعه تعلق داشته‌اند، تصرف کرده‌اند. یک مقبره مقدس که در سرتاسر کشور ستایش می‌شود، بسته شده است. طالبان که به نسخه‌ای متعصبانه از اسلام در مقایسه با آن چه در پاکستان وجود دارد، معتقد است، می گوید که عبادت در چنین مقبره‌هایی بر خلاف آموزه‌های اسلام است.
در همین حال دادگاه‌هایی که در این نواحی وجود داشته‌اند، با توجه به توافق جدید مبنی بر اجرای قوانین اسلام بسته شده‌اند. «مالنا رحمان» (Maulana Rehman)، رییس یکی از احزاب سیاسی اسلامی پاکستان روز چهارشنبه در پارلمان هشدار داد: «اگر طالبان بخواهد با همین سرعت حرکت کند، آن‌ها به زودی به اسلام‌آباد خواهند رسید»!
رحمان می‌گوید به نظر می‌رسد تپه‌های «مارگالا» (Margalla)، رشته کوه کوچکی در شمال که اسلام‌آباد را از «بونر» جدا می‌کند، «تنها مانع آن‌ها در راه رسیدن به پایتخت باشد». او همچنین ادامه می‌دهد: «تنها راه حل موجود برای بازداشتن طالبان از هدف اصلی‌شان آن است که همه ملت قانون شریعت را قبول کنند».
سقوط «بونر» هشدار بین‌المللی را برانگیخته است. روز چهارشنبه، وزیر امور خارجه آمریکا، هیلاری کلینتون در واشنگتن اظهار داشت که این وضعیت خطری برای پاکستان، آمریکا و کل دنیا است. کلینتون همچنین گفت: «تهدیدی حیاتی کشور پاکستان را تهدید می‌کند و تنها چندین ساعت با اسلام‌آباد فاصله دارد». کلینتون همچنین رهبران پاکستان را به خاطر قبول توافق‌نامه آتش‌بس به «عقب نشینی در برابر طالبان و تندروها» متهم کرد.



حتی قبل از سقوط «بونر» نیز، پایتخت در وضعیتی از ترس و اضطراب قرار داشت. مدرسه‌های خصوصی به دلیل ترس از حملات نظامیان برای دو هفته بسته شدند. طالبان همچنین ماه گذشته‌ حمله‌ای را علیه دانشکده پلیس در لاهور ترتیب داد. دو هفته قبل نیز تهدیدی نامشخص علیه خارجی‌ها، منجر شد تا سفارت ایالات متحده آمریکا و بریتانیا به مدت یک روز بسته شوند.
روز یکشنبه، تنها یک هفته پس از آن که «آصف علی زرداری»، رییس‌جمهور پاکستان، قانونی را امضا کرد که به موجب آن قوانین اسلام در ناحیه «مالکند» اجرا می‌شوند، «سوفی محمد»، رهبر مذهبی محلی که در مذاکرات این موافقت‌نامه شرکت داشته است، اعلام کرد که دادگاه عالی پاکستان را حتی در زمینه احکام تجدید نظر به رسمیت نخواهد شناخت.
او همچنین گفت در حالی که جنگجویان طالبان خواهان توافق‌نامه صلح هستند، اما سلاح‌های خود را بر زمین نخواهند گذاشت.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد