logo





اخبار و گزارشات کارگری ۴ تا ۱۲ مردادماه ۱۳۹۲

جمعه ۱۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۲ اوت ۲۰۱۳

اخباروگزارشات کارگری4مردادماه1392

- برگزاری جلسه‌ی دادگاهی و محاکمه‌ی حامد محمودی‌نژاد
- اطلاعیه شماره ۸ کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
- حادثه انفجار در کمین دکل‌های حفاری ایران است
ماجرای ناکافی‌بودن حقوق‌ و ظهور نسل جدید چندشغله‌های نفتی
-3 کشته در حادثه واژگوني خودروحامل50کارگر در ني ريز

برگزاری جلسه‌ی دادگاهی و محاکمه‌ی حامد محمودی‌نژاد

بر اساس گزارش رسیده، روز چهارشنبه مورخ 2-05-1392 حامد محمود نژاد، فعال کارگری و عضو کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری همراه با وکیل خود در شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب سنندج حضور یافت و به اتهام عضویت در کمیته‌ی هماهنگی مورد محاکمه قرار گرفت.
بر اساس این گزارش؛ طی جلسه‌ی دادگاهی، این فعال کارگری تنها جرم خود را دفاع از حقوق ابتدایی خود و دیگر کارگران بیان کرد.
کمیته‌ی هماهنگی ضمن محکوم کردن احکام صادره علیه کارگران و فعالین کارگری خواهان آزادی بدون قید و شرط تمامی کارگران زندانی و زندانیان سیاسی می‌باشد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-٢ مرداد ١٣٩٢

اطلاعیه شماره ۸ کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده

تشکر وقدردانی وبلاگ نویس وفعال کارگری وکودک بهنام ابراهیم زاده از کادر درمانی بیمارستان محک
در دنیای امروز متاسفانه معیار و ارزش انسان با کیف پول و حساب بانکی فرد رابطه است. این خود انسان نیست که فی النفسه مهم است بلکه موقعیت اقتصادیش است که درجه اهمیت یا اهمیت نداشتن را تعیین میکند. در این نامه کوتاه اما میخواهم بگویم انسانیت هنوز زنده است و انسانهای فراوانی هستند که معیارشان حساب بانکی دیگر انسانها نیست.
وقتی برای اولین بار در زندان باخبر شدیم فرزندم نیما سرطان خون دارد دنیا برسرم خراب شد. تنها فرزندم، امید زندگیم، و شادی لحظات سخت زندانم مریض است. آنهم سرطان. در همان لحظات فکر میکردم چه میتونم بکنم؟ چطور میتوانم جان فرزندم را نجات دهم؟ من کارگری هستم که به "جرم" دفاع از حقیقت، بجرم دفاع از حق کودکان، بجرم دفاع از حق کارگرانی که در موقعیت خودم بودند، زندانی شدم. اول درد و مشکل زندانی اینست که بر خانواده اش چه میگذرد، همسرم و تنها فرزندنم با این تورم و گرانی چگونه باید زندگی را بگذرانند؟ اینها درد هر زندانی و درد عمومی است. اما خبر اینکه فرزندنت به سرطان خون مبتلا است دیگر قابل تحمل نیست و سوال بزرگ چگونه باید هزینه درمان فرزندنم را تامین کنم؟ چکار باید بکنم وقتی دستت از همه جا کوتاه است؟
در بیمارستان محک بود که بیماری نیما را تشخیص دادند. بعد از کوتاه مدتیو وقتی این خبر از جانب بیمارستان به ما رسید که نیما در اینجا مجانی مداوا میشود، بی اختیار اشکهایم سرازیر شد. میخندیدم، گریه میکردم، انگار امید به خانواده سه نفره ما بازگشته بود، و در نهان اما فریاد میزدم زنده باد انسانیت! انسانیت زنده است! دکترها و پرسنل بیمارستان گفتند برای معالجه نیمای من در بیمارستان از ما پولی نمیگیرند.
پرسنل و کادرهای پزشکی این بیمارستان به من و خانواده ام، به نیمای عزیزم، امید زندگی و زنده ماندن را دادند. نیما گفته میخواهد پزشک شود و در این بیمارستان همانند آنها در خدمت انسانها باشد و امید نا امیدان شود. من هم تلاش کردم در این دنیا امید نا امیدان باشم. در کنار کودکان کار و خیابانی باشم. از حقشان دفاع کنم. از حقوق کارگرانی دفاع کنم که نان آوران خانواده هستند. عزم من برای انجام این وظیفه با دیدن اقدامات پرسنل بیمارستان محک جزم تر شده است. شاید این پاسخی باشد به تمام زحماتی که این عزیزان برای فرزندم انجام دادند. آنها امید نیما و هزاران کودکی هستند که از وضعیت مالی خوبی برخوردار نیستند.
به پاس احترام به کادر درمانی بیمارستان محک، من در مقابل این انسانهای بزرگ سر تعظیم فرود میاورم. شماها نقطه های روشنی در این دنیای تاریک هستید.
با احترام،بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و مدافع کودکان کار و خیابان
کمیته دفاع از بهنام ابراهیمز اده- پنجم مرداد ۱۳۹۲
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
آقای محمود صالحی٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢

حادثه انفجار در کمین دکل‌های حفاری ایران است
ماجرای ناکافی‌بودن حقوق‌ و ظهور نسل جدید چندشغله‌های نفتی
با افزایش تعداد شرکت‌های خصوصی حفاری در صنعت نفت ایران از نسل جدید چند شغله‌ها هم رونمایی شده است به طوری‌که مهندسان ناظر دکل‌های حفاری برای تامین نیازهای زندگی خواب و استراحت را بر خود حرام می کنند و به طور همزمان خود را وقف چند شرکت خصوصی و دولتی حفاری می کنند.
به گزارش4مرداد پانا نیوز، چند شغله ها اصطلاحی است که در سالیان اخیر جای ثابتی در ادبیات سیاسی کشور پیدا کرده است . این اصطلاح با مدیرانی پیوند خورده است که به دلیل احتمالی تخصص زیاد، تبحر در سامان‌دهی امور مختلف، همزمان در چندین پست کلیدی انجام وظیفه می کنند.
در دعواهای سیاسی و جناحی رایج در کشور گاهی نامی از آنها برده می شود و در مقطعی هم قانونی برای منع چند شغله بودن تصویب شد و گاهی هم به انتقادی و هیاهویی بسنده می شود اما این دسته از مدیران همچنان با استفاده از تجربه خود در تفسیر قانون و مقررات به انجام وظایف در سمت‌های گوناگون مشغولند.
بخش دیگری از چند شغله ها افراد عادی جامعه هستند که برای گذران زندگی و امرار معاش ناچارند در یک روز کاری چند شغل متفاوت را دنبال کنند تا بتوانند در تقابل با تورم جامعه، درآمد خود را افزایش دهند و برای گذران زندگی شرمنده خانواده خود نباشند.
چند شغله ها در صنعت نفت هم وجود دارند. مدیرانی که در چند پست کلیدی و غیرکلیدی نفت حضور دارند و با قبول چندین مسئولیت دیگرانی را که آنها هم می توانند این مسئولیت ها را انجام دهند، کنار گذاشته اند.
اما موضوع این گزارش مدیران چند شغله نیست. چرا که بنا نداریم جز در مباحث فنی و کارشناسی این حوزه ورود کنیم و پای سیاست را باز کنیم که در دعواهای سیاسی اصل موضوع فراموش می شود. سوژه اصلی کارشناسانی هستند (Company Man) که به عنوان ناظر عملیات حفاری روی دکل‌های حفاری و به صورت اقماری کار می‌کنند.
یعنی یک مدت معینی را بر روی دکل هستند و همان مدت معین را باید به عنوان استراحت و جبران سختی کار در منزل و در جمع خانواده سپری کنند. فلسفه کار اقماری به دلیل سختی شرایط کار است.
به عبارت دیگر فردی که دو یا سه هفته به دور از خانواده در سکوها، دکل ها و مناطق عملیاتی کار سخت و طاقت فرسایی را انجام می دهد، به همان میزان نیز برایش زمان استراحت در نظر گرفته شده است تا در آن زمان استراحت، قوای جسمی و روحی اش را تقویت و به کارهای شخصی خود و خانواده اش بپردازد تا برای وقتی که می خواهد به سر کار برگردد، توان کافی داشته باشد.
اما برخی از ناظرین حفاری که اقماری کار می کنند، از مدت زمان استراحتشان نیز برای کار مشابه استفاده می کنند که company man دو هفته بر روی یک یعنی یک دکل حفاری ناظر عملیات است، وقتی زمان کارش بر روی دکل به پایان می رسد به جای اینکه برای استراحت به خانه برود، به دکل دیگری می رود و در یک شرکت خصوصی باز هم به عنوان company man بر عملیات حفاری دیگری نظارت می کند.
این جابه جائی ممکن است از دکل دریایی و خشکی به دکل دریایی یا خشکی دیگری باشد. این افراد دولتی دارای سمت که عمدتا در یکی از شرکت Rest و شغل ثابتی هستند در زمان استراحت از طریق یکی از شرکت‌های خصوصی فعال در این زمینه به عنوان ناظر عملیات و عمدتا شب کار بر روی دکل حفاری دیگری مشغول کار می‌شوند.
برخی از این افراد به دلیل جابه جائی مکرر بر روی دکل ها و برای اینکه هردو شغل همزمان خود را داشته باشند، فرصت نمی کنند ماه ها سری به خانواده خود بزنند و فقط در فواصل کوتاه یک یا دو روزه می توانند محل کار خود را عوض کنند.
آسیب های کار بدون استراحت
اکثر کسانی که این گونه از زمان استراحت خود می زنند و مدام کار می کنند کار خود را اینگونه توجیه می کنند که تا وقتی می توانیم باید برای آینده مان کار کنیم تا بتوانیم زندگی خود را پیش ببریم.
دکتر فهیمه قبیتی مددکار اجتماعی در حوزه کار اقماری در خصوص آسیب‌های کار بدون استراحت می گوید: ماهیت کار به صورت اقماری به گونه ای است که خانواده افراد را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار داده و در شکل روابط، نقش‌های همسری و والدی تغییرات محسوسی را ایجاد می کند و یافته‌های بسیاری از تحقیقات هم نشان می دهد که سرریز مشکلات و مسائل کار به خانه و بالعکس بر روی سلامت فردی و خانوادگی افراد شاغل به این شکل تاثیر انکارناپذیر دارد.
این چند شغله ها‌ به ندرت بیشتر از یکسال با این شیوه کار کردن دوام می آورند و پس از یکسال بر سر دوراهی بازگشت به شرکت دولتی و یا ادامه کار در شرکت خصوصی قرار می گیرند. البته به دلیل یکسان بودن شرایط کار تنها عامل مادی و حقوق و مزایایی که در هریک از این شرکت ها می گیرند عامل تعیین کننده در انتخاب آنهاست.
هرچند که به دلیل اختلاف فاحش پرداختی به این افراد در شرکت های خصوصی در قیاس با شرکت های دولتی که گاهی 4 تا 5 برابر است، عملا گزینه بازگشت به شرکت‌های دولتی از میان دو گزینه موجود حذف می شود.
خالی شدن سمت‌های مربوط به ناظرین حفاری (Company Man) در سال های اخیر در شرکت‌های دولتی نفت و گاز پارس، نفت فلات قاره، مناطق نفت خیز جنوب و حتی حفاران شرکت ملی حفاری موید این مطلب است که در این دوراهی ها اکثر نفرات حضور در شرکت‌های خصوصی را به ادامه کار در شرکت های دولتی ترجیح می دهند.
کاهش راندمان کاری و بی انگیزگی شغلی
شکی نیست در این سبک کار کردن، بازدهی کاری نفرات به شدت پایین می آید. فردی که دو هفته بر روی یک دکل حفاری با آن همه کار سخت و سنگین بوده و استرس های زیادی را تحمل کرده است، وقتی که مدت زمان کارش در آن دکل به پایان می رسد تازه کار جدیدی را شروع می کند که در شرکت دوم حتی سنگینی کارش بیشتر از کار اول است، چون در شرکت‌های خصوصی به دلیل حقوق بالاتر هم کار بیشتری از نفر می خواهند و هم نظارت دقیق تری بر عملکرد نفرات وجود دارد.
بنابراین وقتی که این فرد به محل کار اصلی اش برای دوره کاری جدید باز می گردد دیگر توان کسی را که بعد از زمان استراحت به سر کار آمده ندارد و به تبع آن راندمان و بازدهی کارش نیز پایین خواهد آمد. صرف نظر از اینکه وقتی در کار دومش چندین برابر کار اصلی اش حقوق و مزایا می گیرد، ناخودآگاه و در قیاسی که انجام می دهد، انگیزه اش در محیط کار اول نیز به شدت پایین می آید.
مسئول عملیات حفاری یکی از شرکت های دولتی ضمن تایید کاهش راندمان کاری این افراد می گوید: کسانی که باگرفتن مرخصی یک یا چند ماهه و یا استفاده از زمان استراحتشان بر روی دکل های دیگری هم کار می کنند از نظر عمکرد و بازدهی کاری قابل مقایسه با کسانی که فقط بر روی دکل های خودمان کار می کنند نیستند.
حفاری، جز مشاغل سخت و زیان آور بوده و Company Man هم به دلیل مسئولیتی که به عهده اش گذاشته شده کارش با استرس و فشار زیادی همراه است که فکر و ذهن را کاملا در مدت زمان حضور در دکل درگیر و خسته می کند.
وقتی کسی در زمان استراحت هم که باید از فضای کاری دور باشد و ذهنش استراحت کند بازهم درگیر همان استرس ها باشد دیگر بدن فرصت تجدید قوا ندارد و به تدریج قدرت تصمیم گیری و ریسک پذیری اش که لازمه کار بر روی دکل است از بین می رود.
کمبود متخصصان بالادستی از نگاه دیگر، کمبود متخصصان بالادستی بخصوص ناظرین حفاری company man و افزایش تعداد دکل‌های حفاری فعال در کشور نیز به این موضوع دامن زده است. شرکت‌های دکل دار اگر بخواهند از نفرات خارجی برای این کار استفاده کنند باید چندین برابر نفرات ایرانی به آنها حقوق پرداخت کنند که هزینه های جاری آنها به شدت افزایش خواهد یافت و برنامه ای هم برای آموزش نفرات بی تجربه جوان ایرانی ندارند.
از این رو ترجیح می دهند از نفرات شاغل در داخل کشور استفاده کنند که با حقوق‌های بسیار کمتر از نفرات بین‌المللی به عنوان کار دوم کار می کنند.
اینکه این نوع کار چه تبعاتی برای شرکت‌های دولتی دارد موضوعی است که بهتر است دست اندر کاران با بررسی راندمان دکل ها و نیز خطاهای انسانی به وجود آمده در حین عملیات به آن پاسخ دهند.
دکل هایی که هزینه اجاره یک روزه آنها آنقدر هست که ناظرین عملیات حفاری را به شیوه های تشویقی و انگیزشی ترغیب کرد تا توان خود را فقط برای کار بر روی یک دکل ذخیره کنند و از زمان استراحتی که بعد از زمان کار بر روی دکل برای آنها در نظر گرفته شده است، فقط برای استراحت و تقویت قوای جسمانی و روحی استفاده کنند نه اینکه جسم و فکر خود را در جای دیگری خسته کنند و استراحتشان را برای زمان کاری جدید به ارمغان بیاورند.
با این اوصاف شکی نیست که باید برای افزایش حقوق و مزایای این قبیل مشاغل سخت، تدبیر ویژه ای اندیشیده شود تا کارشناسان و متخصصین شاغل برای تأمین معاش و تامین آینده بهتر و رفاه بیشتر، اینگونه فکر و جسم خود را خسته نکنند. راه منطقی اینست که در صنعت نفت برای پرداخت حقوق بعضی مشاغل باید از مکانیزم های خاص خود بهره گرفت و از قاعده کلی حقوق و مزایای این کارکنان نفت گذر کرد.

چند پیشنهاد سازنده به شرکت‌های صاحب دکل

برای این قبیل موارد و فقط برای این مشاغل خاص متناسب با وظیفه ای که یک کمپانی من در حفظ منافع مادی شرکت برعهده دارد و گاهی یک تصمیم خلاقانه اش می تواند از چندین روز کار اضافی دکل جلوگیری کند که چند صد هزاردلار کاهش هزینه را به دنبال خواهد داشت، باید از مکانیزم پرداختی استفاده شود که هم موجب ماندگاری اش پس از کسب تجربه و تخصص شود و هم فرد را مجبور کرد که فقط و فقط در یک شرکت کار کند و بعد از آن اگر تخلفی کرد با وی برخورد انضباطی شود.
برای رفع کمبود ناظر حفاری شرکت های دولتی می توانند فارغ التحصیلان حفاری دانشگاه ها رابه عنوان کار آموز در کوتاه مدت به خدمت گرفته و در قالب همکاری بین شرکت های دولتی و خصوصی این نفرات پس از پایان دوره کارآموزی در شرکت های دولتی برای ادامه کار به شرکت های خصوصی وارد شوند که البته این نیازمند تعریف مکانیزم خاص خود است که باید برنامه ریزان راهش را پیدا کنند.
و کلام آخر اینکه مسئولان وزارت نفت باید برای این قبیل چالش های موجود در صنعت نفت کشور چاره ای اصولی بیابند و با پذیرش مشکلات، تا فرصت از دست نرفته از طریق راهکارهای قانونی برای حل آنها اقدام کنند.

3 کشته در حادثه واژگوني خودروحامل50کارگر در ني ريز

به گزارش4مردادواحدمرکزی خبر،تصادف در محور اصلی نی ریز - آباده طشک 3 کشته و47 زخمی برجای گذاشت.
براساس این گزارش،فرمانده پلیس راه شهرستان نی ریز گفت : در این حادثه که بامداد امروز در کیلومتر 55 آباده طشک رخ داد ، یک دستگاه کامیونت ایسوزو که حامل 50 نفر کارگر بود از جاده منحرف و واژگون شد.
سروان شاهسونی علت حادثه را خستگی و خواب آلودگی راننده دانست و گفت: مصدومان به بیمارستان های نی ریز و فسا منتقل شدند که حال 5 تن از آنان وخیم است.
در بین مصدومان کودک نیز دیده می شود.
این افراد برای کار در مزرعه به عنوان کارگر عازم بخش سرچهان بوده اند.
نی ریز در 222 کیلومتری شرق شیراز قرار دارد.
چهارم مرداد ماه1392


****************

1392اخباروگزارشات کارگری5مردادماه

- جرم کارگران و فعالین کارگری متشکل در کمیته های کارگری، چیست؟
- تغییر مدیر عامل، خواسته مجدد کارمندان تجمع کننده بیمه آسیا
- تعطیلی 195 واحد تولیدی قارچ وبیکاری80هزارکارگر ظرف یك سال گذشته
- تاخیر یك هفته‌ای در پرداخت حقوق معلمان
- ناشنوایی شغلی در کمین کارگران کهگیلویه و بویراحمد است
- برق گرفتگي،کارگر کارواش را به کام مرگ فرستاد

جرم کارگران و فعالین کارگری متشکل در کمیته های کارگری، چیست؟

کارگران! تشکل های کارگری، مردم آزادی خواه و عدالت طلب ایران و جهان!
بار دیگر مقامات امنیتی و اطلاعاتی کشور، تعدادی از کارگران و فعالین کارگری متشکل در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری را، پس از احضارها و بازجویی‌های مکرر محکوم به زندان نموده‌اند. درک دلایل این احضارها، بازداشت‌ها و محکومیت‌های پی در پی البته خیلی دشوار نیست. همان گونه که به دفعات گفته‌ایم کارگران و فعالین کارگری را صرفن به جرم دفاع از منافع طبقاتی طبقه‌ی کارگر و اعتراض به شرایط سخت و اسفبار زندگی این طبقه، یکی بعد از دیگری دستگیر و روانه‌ی زندان‌ها می‌کنند.
شرایط سخت و طاقت‌فرسای زندگی ما کارگران، همراه با دستمزدهای تا چند برابر زیر خط فقر و روند تصاعدی و روزافزون قیمت کالاهای اساسی و مصرفی توده‌های مردم، از جمله هزینه‌ی مسکن، بهداشت و درمان، آموزش و تحصیل و ... همراه با موج اخراج‌ها و بیکارسازی کارگران، حقوق‌های معوقه و قراردادهای موقت و سفید امضا بیش از هر زمان دیگری زندگی را بر کارگران سخت و غیرقابل تحمل نموده است. کارگران و فعالان کارگری در واقع به این شرایط سخت و طاقت‌فرسا اعتراض می‌کنند و بهبود شرایط کار و نوع دیگری از زندگی را طلب می‌نمایند. حامیان سرمایه نیز به حکم دفاع از منافع طبقاتی خویش در پاسداری از مناسبات سرمایه‌داری هیچ راهی جز سرکوب، بازداشت و زندانی کردن کارگران و فعالین این طبقه نمی‌شناسند.
فشارها و تهدیدهای مداوم و مستمر کارگران و فعالین کارگری، حمله به اجتماعات و راهپیمایی‌های اعتراضی کارگران و احضارهای پی در پی و بازداشت و زندانی کردن فعالان کارگری را تنها در این راستا می توان ارزیابی نمود. سرمایه به حکم قانون اساسی خود این نوع اعتراضات و تحرکات را برنمی‌تابد و در قبال آن‌ها احساس خطر می‌کند. این نظام جهنمی و ضد کارگری از منافع طبقاتی خویش دفاع می‌کند.
کارگران و فعالین متشکل در کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری نیز به همین جرم، و به خاطر دفاع از منافع آنی و آتی کارگران و در واقع اعتراض به سفره‌ی خالی آنان، اعتراض به دستمزدهای زیر خط فقر، اعتراض به عدم پرداحت حقوق معوقه کارگران، اعتراض به اخراج و بیکارسازی آحاد این طبقه، توسط سرمایه داران و گماشتگان آنان و در یک کلام اعتراض به وضعیت فلاکت بار طبقه ی کارگر، احضار، بازداشت و زندانی می‌شوند. نمونه‌ی بارز این اقدامات ضد کارگری، همانا صدور حکم یکسال حبس تعزیری برای «وفا قادری»، «خالد حسینی» و «بهزاد فرج‌اللهی» و یک سال و نیم زندان برای «غالب حسینی» و ادامه محاکمات و تشکیل پرونده با وثیقه‌های سنگین برای «حامد محمودی‌نژاد»، «علی آزادی» و «جلیل محمدی» و به دادگاه کشاندن اعضای کمیته ی هماهنگی در شهرهای مختلف ایران از جمله رشت، بوکان، مهاباد و ... می‌باشد.
آری قصد حاکمان و حامیان سرمایه و عوامل آنان در ارگان‌های امنیتی و قضایی حکومت بر این است تا با احضارهای مکرر، تهدید ، بازداشت و زندانی کردن کارگران و فعالان کارگری، از جمله فعالین یاد شده، آنان را از اعتراض به پایمال نمودن حقوق و مطالبات برحق طبقه‌ی کارگر توسط سرمایه منصرف نموده و از پیگیری خواست‌ها و مطالبات طبقه ی کارگر در عرصه‌های مختلف، باز دارند.
اما همان گونه که گفتیم این قبیل اعمال و اقدامات، تنها و تنها اراده ما کارگران و فعالین کارگری را برای پیش‌برد اهداف خویش در دفاع از منافع طبقاتی کارگران و پافشاری بر حقوق حقه‌ی این طبقه، استوارتر می‌سازد.
فشار و سرکوب چندین و چند ساله کارگران توسط سرمایه داران، اگر توانست کارگران را در طول این سال‌ها از فعالیت و مبارزه بر حذر داشته، ساکت و خاموش نماید، فشارها و سرکوب های اخیر سرمایه داران و عوامل آنان نیز خواهد توانست کارگران و فعالان کارگری را از فغالیت و مبارزه باز دارد و منکوب نماید. کارگران نیز به حکم منفعت طبقاتی خویش برای بهبود شرایط کار و زندگی تلاش و مبارزه می‌کنند. مگر می‌توان تنها به زور چماق، تهدید، سرکوب و زندان، یک طبقه را که برای خلاصی از شرایط نکبت بار موجود مبارزه و تلاش می‌کند از اعتراض و مبارزه بازداشت و خاموش کرد؟ این قبیل اعمال و بازداشت‌ها تنها عزم ما کارگران را برای ادامه‌ی فعالیت و مبارزه جزم می‌کند و به درستی و حقانیت راه خود که هیچ چیز جز ادامه‌ی راه طبقه‌ی کارگر برای رهایی از منجلاب متعفن سرمایه نیست، راغب‌تر می‌سازد.
کارگران! تشکل‌های کارگری! مردم زحمتکش و شرافتمند! فعالین کارگری و اعضای کمیته‌ی هماهنگی به چه جرمی باید متحمل این احکام سنگین باشند؟! آیا اعتراض به سفره‌ی خالی کارگران، اعتراض به بیکارسازی و درخواست مطالباتِ رَوا و بر حق کارگران، تاوانش صدور چنین احکام سنگینی است؟!
اعضا و فعالان متشکل در کمیته‌ی هماهنگی، بدین وسیله از تمامی کارگران، فعالین وتشکل‌های کارگری و مردم آزادی خواه و عدالت طلب ایران و جهان در خواست می‌نمایند تا ضمن محکوم کردن اعمال ضدکارگری حاکمان و مدافعان سرمایه، در دستگیری و محکومیت این کارگران و فعالان کارگری، مراتب خشم و اعتراض خود را به وضعیت ناگوار و سرکوب‌گرایانه ی موجود، به گوش مسئولین و مقامات امنیتی برسانند و در حد توان از اجرایی شدن چنین احکام ضدکارگری و سرمایه‌پسندی جلوگیری نمایند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-4 مرداد 1392

تغییر مدیر عامل، خواسته مجدد کارمندان تجمع کننده بیمه آسیا

به گزارش5مرداد پايگاه خبري اخبار بانك، صبح امروز شنبه بیش از صد نفر از کارمندان شرکت بیمه آسیا روبروی ساختمان مرکزی خود تجمع کرده و تنها خواسته را تغییر مدیر عامل اعلام کردند.
به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك، پس از گذشت ۱۰ روز مرخصی مدیر عامل بیمه آسیا و بازگشت وی به دفتر کار تعدادی از کارمندان برای پافشاری به خواسته خود از هیات مدیره تجمع کردند.
این معترضان به حضور مدیر عامل فعلی پس از پایان دادن به تجمع خود اعلام کردند که اگر تغییر انجام نشود روز دوشنبه مجدد تجمع خواهند داشت.
با توجه به این‌که ۲۰ درصد سهام بیمه آسیا متعلق به دولت است در تغییر مدیر عامل آن به غیر از بیمه مرکزی وزارت اقتصاد نیز صاحب نظر است که تاکنون این نهاد تصمیمی برای تغییر حاج فتحعلی‌ها ندارند.
دو هفته پیش از تعدادی از کارکنان و مدیران بیمه آسیا در راستای کاهش حقوق خود هر افزایش حقوق مدیر عامل و مدیران دیگر بازگشت حقوق خود به مانند ماه‌های فروردین و اردیبهشت شدند و از هیات مدیره و مدیر عامل به خاطر این تصمیمات خواستار استعفا شدند.
بر همین اساس هیات مدیره ضمن تصویب برگشتن حقوق کارمندان به دوره قبل به مدیر عامل ۱۰ روز مرخصی دادند تا دراین مدت تصمیم گیری کنند.

تعطیلی 195 واحد تولیدی قارچ وبیکاری80هزارکارگر ظرف یك سال گذشته

ایلنا بتاریخ5مردادظی گزارشی ازتعطیلی۱۹۵ واحد تولیدی قارچ از مجموع ۴۱۰ واحد موجودو بیکاری ۸۰ هزار كارگر خبرداد.
برپایه این گزارش، در صنعت پرورش قارچ ایران بطور مستقیم ۲۰ هزار نفر و بطور غیر مستقیم ۱۰۰ هزار نفر مشغول به کارند و عدم رسیدگی به مشکلات این صنعت علاوه بر ضربه به تولید قارچ در افزایش بیکاری هم تاثیر گذار است.
تاخیر یك هفته‌ای در پرداخت حقوق معلمان
به گزارش5مردادایلنا،در حالی که حقوق ماهانه معلمان همیشه حداکثر تا ۲۷ الی ۲۸‌‌ همان ماه پرداخت می‌شد حقوق تیر ماه در تعدادی از استان‌های كشور از جمله تهران با گذشت یک هفته از موعد مقرر هنوز پرداخت نشده است.
بنابهمین گزارش، به بهانهٔ اجرای حکم فوق العاده شغل، که ۷۰ الی ۱۰۰ هزار تومان به مزدشان اضافه می‌کند، پرداخت حقوق معلمان به تعویق افتاده است در حالی که تاریخ اجرای حکم ۲۷ خرداد است.
اختلاف نظر میان وزارت آموزش و پرورش و خزانه داری در موعد پرداخت این حکم باعث تاخیر در پرداخت حقوق معلمان شده است.
وزارت آموزش و پرورش اصرار دارد حکم فوق العاده شغل با حقوق تیرماه پرداخت شود اما خزانه داری مخالف است.
تاخیر در پرداخت حقوق معلمان باعث عقب افتادن اقساط و تشدید فشار معیشتی بر آن‌ها شده است.

ناشنوایی شغلی در کمین کارگران کهگیلویه و بویراحمد است

به گزارش5مردادمهر،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: عدم استفاده از گوشی‌های حفاطتی در مشاغلی که همراه با سر و صداست، خطر ابتلا به ناشنوایی شغلی را برای کارگران به همراه دارد.
براساس این گزارش، دکتر حسین اوریاد افزود: كارگراني كه در محيط‌هاي شغلی شلوغ مشغول به كار هستند ابتدا دچار نوعي از افت شنوايي برگشت‌پذير مي شوند كه به "افت شنوايي موقت" معروف است.
وی ادامه داد: با استمرار مواجهه با سر و صدا در محیط کار و عدم استفاده از گوشي‌هاي حفاظتي، به مرور موجب تبدیل ناشنوايي موقت به ناشنوايي دائم مي‌شود كه قابل درمان نیست.
این دکترای بهداشت حرفه‌ای به کارگران توصیه کرد: با انجام معاينات پزشكي، به ويژه شنوايي سنجي و ارزيابي سالانه آستانه شنوايي، از عوارض حضور در محیط‌های شلوغ پيشگيري کنید.
اوریاد تصریح کرد: تحقیات پژوهشگران نشان داده که حضور در محل‌های پر سر و صدا، مشکلاتی مانند فشارخون، افزایش ضربان قلب و تعداد تنفس را نیز به همراه دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یادآور شد: کارفرمایان محیط‌های صنعتی نقش موثری در تامین سلامت شاغلان دارند.

برق گرفتگي،کارگر کارواش را به کام مرگ فرستاد

به گزارش5مردادمازندنومه،در پي وقوع حادثه برق گرفتگي در شهرستان نکا،کارگر30 ساله اين واحد به علت شدت جراحات وارده جان باخت.
در ساعت 8:45 دقيقه دوم مردادماه در پي کسب خبري از مرکز فوريت هاي پليسي 110 مبني بر وقوع برق گرفتگي و در پي آن مرگ مردي 30 ساله، ماموران انتظامي اين شهر سريعاً به محل حادثه عزيمت کردند.
اين گزارش حاکي است،ماموران با حضور در محل حادثه در بررسي هاي به عمل آمده دريافتند، فردي به نام " علي– ر" 30ساله حين کارکردن در داخل کارواش دچار برق گرفتگي شد.
در پي اين حادثه با حضور گروه امداد و نجات مصدوم به بيمارستان منتقل که بر اثر شدت صدمات وارده فوت کرد .
پنجم مردادماه1392

******************

اخباروگزارشات کارگری6مردادماه1392

- زندان و اعمال فشار بر فعالین کارگری راه به جایی نخواهد برد
در محکومیت صدور احکام زندان بر علیه اعضا کمیته هماهنگی در شهر سنندج
- اطلاعیه شماره نه کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
سلامتی رضا شهابی در خطر جدی است- وضعیت جسمی محمد جراحی رو به وخامت است
- کارگران کیان تایر دست به تجمع در مقابل بیت رهبری زدند
- گزارش تکمیلی تجمع کارگران کیان تایر در مقابل دفتر بیت رهبری
- تعطیلی کارخانه فرش کسری یزد و بیکاری ۱۲۰ کارگر
- تهدید اشتغال ۲۸۰۰ کارگر کارخانه ایران‌ترانسفوزنجان به دلیل بدحسابی وزارت نیرو
- دریاچه گتوند 41 روستا را زیر آب و صدها روستایی را بیکار کرد
- مرزبانی سردشت یک کاسبکار را به قتل رساند
- مصدومیت شدید2کارگردرپی سقوط ازداربست
- تخریب کامل دو سوله و زخمی شدن دو نفر در آتش سوزی کرمان

زندان و اعمال فشار بر فعالین کارگری راه به جایی نخواهد برد
در محکومیت صدور احکام زندان بر علیه اعضا کمیته هماهنگی در شهر سنندج

بنا بر خبرهای منتشره از سوی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، تعدای از اعضای این کمیته در شهر سنندج از جمله وفا قادری، خالد حسینی و بهزاد فرج‌اللهی هر کدام به یک سال حبس تعزیری و غالب حسینی به یک سال و نیم حبس محکوم شده اند و برخی دیگر از اعضای آن با تشکیل پرونده و صدور وثیقه های سنگین در معرض تعقیب قضائی قرار دارند.
صدور احکام زندان و تعقیب قضائی بر علیه جمع نسبتا چشمگیری از فعالین کارگری در شهر سنندج در شرایطی صورت میگیرد که طبقه کارگر ایران در بدترین و برده وارترین شرایط ممکن در طول نزدیک به 35 سال گذشته قرار دارد و بر این بستر هر روزه اعتراضات کارگری بر علیه وضعیت موجود ابعاد تازه ای به خود میگیرد.

بدون تردید سیاست گذاران چنین اقداماتی بر علیه فعالین کارگری هدفی جز به تمکین واداشتن میلیونها کارگر به شرایط ضد انسانی موجود ندارند و با غل و زنجیر در صدد آنند تا تداوم بخش تحمیل فقر و گرسنگی بیش از پیش بر میلیونها خانواده کارگری شوند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن صدور احکام زندان بر علیه اعضا کمیته هماهنگی در شهر سنندج، اعلام میدارد سیاست سرکوب فعالین کارگری مطلقا راه به جائی نخواهد برد و طبقه کارگر ایران در دفاع از حقوق انسانی خود همچنانکه تاکنون نشان داده است مرعوب چنین سیاستهایی نخواهد شد.
ما با اعلام همبستگی با مبارزه و تلاش کمیته هماهنگی برای لغو احکام صادره بر علیه اعضایش در شهر سنندج، مصرانه بر لغو فوری این احکام، آزادی کلیه کارگران دربند و منع تعقیب قضائی فعالین کارگری در سراسر کشور پای می فشاریم و اعلام میداریم: بر پائی تشکلها و نهادهای مستقل کارگری و عضویت کارگران در این تشکلها از بدیهی ترین حقوق اجتماعی کارگران است و هیچ سیاست سرکوب گرایانه ای نخواهد توانست مانع روند رو به پیش تشکل یابی و حق خواهی کارگران ایران شود.
زنده باد اتحاد و همبستگی سراسری کارگران ایران
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ششم مرداد ماه 1392

اطلاعیه شماره نه کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
سلامتی رضا شهابی در خطر جدی است- وضعیت جسمی محمد جراحی رو به وخامت است

جهت اطلاع
وضعیت جسمی رضا شهابی، فعال کارگری در بند ، در زندان اوین هر روز رو به وخامت است.
بدون تردید از طریق رسانه های جمعی و خبری مطلع هستید که وضعیت جسمی رضا شهابی هر روز نگران کننده میشود.
رضا شهابی بعد از عمل جراحی کمر مجددا به زندان بازگردانده شد و با وجود امکانات بد زندان و عدم امکانات پزشکی و فشارهای روزانه در زندان و دردهای ناشی از کمر در رنج است.
سلامتی رضا شهابی در خطر جدیست و همینجا کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده اعلام میکند که وضعیت جسمی محمد جراحی فعال کارگری در زندان نیز رو به وخامت است و تاکنون بارها برای مداوا به مراجع زندان رجوع شده است که بی پاسخ مانده است.

کارگران کیان تایر دست به تجمع در مقابل بیت رهبری زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران کیان تایر از صبح امروز در اعتراض به واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن دست به تجمع در مقابل بیت رهبری زدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران این تجمع از ساعت 9 صبح امروز آغاز شده است و مسئولین دفتر بیت رهبری از نماینده های کارگران برای حضور در داخل دفتر دعوت کرده اند. این دعوت از نماینده های کارگران در حالی صورت گرفته است که در عین حال از کارگران خواسته شده است تجمع خود را در مقابل دفتر بیت رهبری پایان دهند و در پارک نزدیک این دفتر منتظر نماینده های خود باشند. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران(ده صبح) علیرغم این درخواست کارگران کیان تایر همچنان در مقابل دفتر بیت رهبری حضور دارند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود می باشند.
کارگران کیان تایر در ادامه مقاومت خود در مقابل واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن از فروش لاستیک توسط کارفرمای قبلی جلوگیری به عمل آوردند. وی دیروز طی ابلاغیه ای به واحد فروش کارخانه از مسئولین این واحد خواسته بود تا لاستیکهای موجود در کارخانه را زیر قیمت به بازار عرضه کند اما کارگران مانع این فروش شدند و اعلام کردند کارفرمای قبلی کاره ای نیست.
کارگران کیان تایر اعلام کرده اند زیر بار واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن نخواهند رفت این کارگران در رابطه با واگذاری کارخانه به مالک قبلی و سابقه ای که از وی دارند نگران این هستند که نامبرده پس از تسلط کامل بر کارخانه اقدام به تعطیلی آن و فروش زمینهایش بکند کاری که در سالهای 86 و 87 بدنبال آن بود اما کارگران کیان تایر با اعترضات گسترده خود در آنزمان، وزارت صنایع را وادار به خلع ید از نامبرده کردند.
گزارش تکمیلی تجمع امروز کارگران کیان تایر در مقابل دفتر بیت رهبری متعاقبا از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر خواهند شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 6 مرداد ماه 1392

گزارش تکمیلی تجمع کارگران کیان تایر در مقابل دفتر بیت رهبری

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال بیش از سه هفته کشمکش کارگران کیان تایر(لاستیک البرز) با وزارت صنایع بر سر واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن و اعتراضات متعدد این کارگران، امروز حدود پانصد کارگر کیان تایر با تجمع در مقابل دفتر بیت رهبری خواهان رسیدگی به خواست خود مبنی بر عدم واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این تجمع که از ساعت 9 صبح امروز آغاز شد مسئولین دفتر بیت رهبری با دعوت از نماینده های کارگران برای طرح خواست هایشان از آنان خواستند تا در پارک 12 فروردین منتظر نماینده های خود باشند اما کارگران حاضر به ترک محل نشدند و پس از مذاکره ای که فی مابین طرفین صورت گرفت پذیرفتند که عازم این پارک شوند.
بنا بر این گزارش کارگران کیان تایر حدود ساعت 30/11 بار دیگر به صورت راهپیمایی از محل پارک 12 فروردین عازم دفتر بیت رهبری شدند. بدنبال این وضعیت فرماندار اسلامشهر در خیابان ابوریحان خود را به کارگران معترض کیان تایر رساند و با حضور در جمع آنان اعلام کرد: من برای رسیدگی به خواست شما همین الان عازم استانداری تهران هستم، در آنجا کاری خواهم کرد که وضعیت به منوال سابق بازگردد و مسئله واگذاری کارخانه به مالک قبلی ملغی شود. اما علیرغم وعده فرماندار اسلامشهر کارگران کیان تایر بار دیگر عازم دفتر بیت رهبری شدند و پس از حدود یک ساعت تجمع در آنجا با وعده ای که این دفتر برای رسیدگی به خواست کارگران داد به تجمع خود پایان دادند.
دفتر بیت رهبری قول داده است ظرف چند روز آینده نامه ای مبنی بر رسیدگی به خواست کارگران تنظیم و آنرا به نماینده های کارگران تحویل دهد. در تجمع امروز کارگران کیان تایر مامورین امنیتی با ضبط گوشیهای موبایل کارگرانی که اقدام به عکاسی از تجمع کرده بودند عکسهای موجود در این گوشیها را پاک وسپس آنها را تحویل کارگران دادند.
کارگران کیان تایر از واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن بشدت خشمگین هستند این کارگران در تجمع روز 30 تیر ماه خود در مقابل وزارت صنایع شعار میدادند: شرفی(مالک قبلی کارخانه) چپاول میکند، صنایع حمایت میکند – برای حفظ البرز بریده باد دست دزد و...،
کارگران کیان تایر مالک قبلی این کارخانه را بدلیل تلاشهای وی در سالهای 86 و 87 جهت ورشکستگی تعمدی کارخانه و تعطیلی و فروش زمینهای آن دلالی تلقی میکنند که بار دیگر با تملک کارخانه در صدد ادامه سیاستهای پیشین خود است.
بنا بر اظهار کارگران کیان تایر علیرغم گذشت حدود 4 سال از خلع ید مالک قبلی این کارخانه، مبلغ 300 میلیون تومان از موجودی صندوق کارگران همچنان در اختیار نامبرده است و در طول این مدت آنان موفق به باز پس گیری آن نشده اند.
کارگران کیان تایر میگویند چه شده است که وزارت صنایع علیرغم اینکه به دزد بودن مالک قبلی کارخانه اشراف دارد و به همین دلیل نیز از وی خلع ید کرده است بار دیگر کارخانه را به وی واگذار میکند. این کارگران از تصمیم وزارت صنایع بشدت خشمگین هستند و اعلام کرده اند اجازه نخواهند داد کارخانه بار دیگر در اختیار شرفی(مالک قبلی) قرار بگیرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ششم مرداد ماه 1392

تعطیلی کارخانه فرش کسری یزد و بیکاری ۱۲۰ کارگر

ایلنابتاریخ6مردادطی گزارشی، ازتعطیلی کارخانه فرش ماشینی کسری واخراج کارگر قراردادی و رسمی این كارخانه خبر داد.

براساس این گزارش، در بین کارگران اخراج شده فقط هفت کارگر رسمی وجود دارد که در آستانه بازنشستگی با مشاغل سخت زیان آور قرار دارند كه آنان نیز هم اکنون بلاتکلیف مانده‌اند.
ت
هدید اشتغال ۲۸۰۰ کارگر کارخانه ایران‌ترانسفوزنجان به دلیل بدحسابی وزارت نیرو
به گزارش6مردادایلنا، کارخانه ایران ترانسفوبدلیل عدم پرداخت معوقات مالی ازجانب وزارت نیرودرآستانه ورشکستگی قرارگرفته است.
برپایه این گزارش، میزان طلب کارخانه ایران ترانسفو از وزارت نیرور بیش از ۸۰ میلیارد تومان عنوان شده است و چنانچه وزارت نیرو همچنان بر پرداخت نکردن معوقات مالی خود به کارخانه ایران ترانسفو پافشاری کند در آینده‌ای نزدیک این واحد تولیدی در موقعیت ورشکستگی کامل قرار خواهد گرفت وکارخانه تعطیل و2800کارگرش بیکارخواهندشد.

دریاچه گتوند 41 روستا را زیر آب و صدها روستایی را بیکار کرد

صدها روستایی، 41 روستا در استان خوزستان را ترک کردند تا خانه ها، مزارع و مراتع شان در اختیار پروژه ساخت سد گتوند علیا قرار گیرد و در زیر دریاچه سد مدفون شود اما سهم این تعداد روستایی از پروژه ساخت سد، کوچ اجباری از روستا به حاشیه شهرها، آوارگی، از دست دادن زمین های کشاورزی و در نهایت فقر و بیکاری بوده است.
به گزارش 6مردادمهر، وقتی از سال 16 سال پیش عملیات ساخت سد گتوند در استان خوزستان به عنوان پر هزینه ترین و بزرگترین پروژه سد سازی در ایران آغاز شد، اهالی 41 روستا که قرار بود در آب دریاچه سد غرق شوند، نمی دانستند چند سال بعد باید همه زندگی خود را در روستا بگذارند و از آنجا بروند به جایی که دیگر نه می توانند زمین کشاورزی داشته باشند نه چراگاهی برای دام.
تا اینکه برای افتتاح سد که باید در سال 92 انجام می شد، به تعدادی از روستاییان گفتند، براساس قانون باید برای انجام این پروژه ملی با شرکت آب و نیرو به عنوان سازنده سد گتوند در خوزستان همکاری کنند و از روستاهای خود خارج شوند تا آب سد، خانه آنها را پر کند.
از این روستاها 18 روستا در شهرستان مسجد سلیمان زیر آب رفت که 9 روستای آن در حریم سد قرار دارد و باید تخلیه و سپس در آب غرق شوند. همچنین 14 روستا نیز در منطقه لالی قرار داشت که 11 روستای آن در بخش آب ماهیک بود و بسیاری از آنها به زیر آبرفته اند. همچنین برخی از این روستاها عشایر نشین بودند بنابراین به طور جمع 41 روستا تحت الشعاع سد گتوند قرار گرفت.
زمین متری 600 تومان!
کارشناسان شرکت آب و نیرو به روستاییان گفتند خانه هایی که با سنگ و بدون ملات ساخته بودید متری 600 تومان بیشتر نمی ارزد ولی اگر زمینهای کشاورزی مرغوبی داشته باشید که کنار رودخانه قرار گرفته، می توان برای آنها تا متری 20 هزار تومان نیز قیمت گذاشت.
برخی از ساکنان 41 روستا که مالک زمین یا خانه ای بودند که بود و نبودش چندان تفاوتی نداشت همین مبلغ را گرفتند و رفتند و آنهایی هم که توان مقابله با وزارت نیرو و شرکت تابعه آن یعنی آب و نیرو را نداشتند، به همین مبلغ راضی شده و خانه هایشان را در اختیار این پروژه ملی قرار دادند و آب، خانه ها و مزارعشان را برد و از آن روستاها اکنون هیچ چیزی باقی نمانده است.
آنها به حاشیه شهرهایی مثل دزفول، شوشتر، چهارمحال و اصفهان رفتند چون با پولی که از فروش تمام زندگیشان گرفته بودند نمی توانستند خانه ای حتی بدون زمین کشاورزی در روستای دیگر بخرند.
روستانشینان ساکن حلبی آباد اهواز شدند
اکنون حاشیه شهری مثل اهواز درست در بام شهر، خانه هایی وجود دارد که ساکنانش را همین کشاورزان و دامداران روستاهای غرق شده در دریاچه گتوند تشکیل می دهند.
در کوچه پس کوچه های حاشیه اهواز، خانه هایی پیدا می شود که اگر چه 20 متر مساحت دارد اما ده نفر در آن زندگی می کنند. درب برخی از این خانه ها با کوه سنگی رو به رویش تنها نیم متر فاصله دارد چون حلبی آباد اهواز هر جایی می تواند باشد حتی فضای خالی بین سنگ های یک کوه!
آشفتگی حلبی آباد اهواز پس از آبگیری مراحل بعدی سد، به حاشیه شوشتر و دزفول هم رسیده است. وقتی اوضاع و احوال این عده از روستاییان مهاجر به گوش اهالی دیگر رسید آنها از ترک کردن روستاهای خود منصرف شدند مانند روستانشینان "پابرافتو"، "چاله تاک" و" پرنوشته" و ... .
آنها راضی نشدند خانه و زمین خود را به قیمتی بفروشند که نتوانند در جای دیگری حداقل نصف همان املاک را بخرند تا اینکه وقتی یکی از ساکنان روستای "چاله تاک" در خانه خود نشسته بود متوجه شد آب به درون خانه اش نفوذ پیدا کرده است. اگر او و ساکنان دیگر، روستا را خالی نمی کردند ممکن بود در آب سد گتوند غرق شوند پس دامهایشان را بار زدند و همان مقدار پولی که بابت زمینهایشان باید می گرفتند را هم نگرفتند و راهی شهرک هایی شدند که نه شهر هستند و نه روستا.
7 پسر بیکار شده یک خانواده پس از کوچ اجباری
"هفت شهیدان" یکی از همین شهرکهاست. خانواده محمدی یکی از ساکنان این شهرک است با 7 پسر و دو دختر. آنها در روستای "پرشوشتری" درختان میوه و" کُنار" و پنج هکتار زمین کشاورزی و صد راس گوسفند، بز و گاو و خانه های سنگی داشتند. کارشناسانی که وظیفه قیمت گذاری املاک روستاییان را بر عهده گرفتند به خانواده محمدی گفته بودند زمین متری 700 تومان!
آنها هم این پول را نگرفتند و از روستا بیرون آمدند. حالا از همه زمین های کشاورزی شان، یک باغچه دو متری در خانه ای که ده میلیون تومان پول پیش آن را داده اند باقی مانده است و یک زمین دو متری که برای حبس شدن تنها گاو باقی مانده از همه دامهایشان به مبلغ 200 هزار تومان خریده اند. چون در هفت شهیدان زمین مسکونی متری 100 هزار تومان است و هیچ کس اجازه ندارد دام در خانه نگه داری کند.
محمدرضا منجزی ، رئیس شورای روستای "پرشوشتری" همسایه آنهاست او به خبرنگار مهر می گوید: اوضاع من بهتر از بقیه است حداقل توانسته ام وام بگیرم و خانه ای اجاره کنم. چون زمین های من را متری 600 تومان می خواستند بخرند و من راضی نشدم این پول را بگیرم و گفتم به جایش زمین بدهید پولش را می خواهم چکار کنم.
او می گوید که از سال پیش تا به حال به دلیل کوچ اجباری اهالی روستاهای منطقه آبماهیک و شهرستان لالی که جزو آخرین روستاهای تخلیه شده برای تبدیل به دریاچه سد گتوند بوده اند، زمین های اطراف به شدت افزایش نرخ داشته وگرنه زمین های کشاورزی "هفت شهیدان" تا سال پیش متری دو هزار تومان بود اما الان 5 برابر شده است.
اهالی "هفت شهیدان" همه آوارگان روستاهای غرق شده در آب سد گتوند نیستند، برخی دیگر از اهالی این روستاها که ساکن روستای "گلزاری" و "پابرآفتو" بودند، سال گذشته، اخطارهای مسئولان سد را نشنیده گرفتند و در روستا ماندند تا محصولات کشاورزی شان را برداشت کنند اما آب روستا را قطع کردند، در مدرسه و خانه بهداشت را بستند و سیم های برق را جمع کردند تا اهالی جانشان به لبشان برسد و "گلزاری" را ترک کنند.
ترس از هلاک شدن نوزاد 6 ماهه به علت گرمای خوزستان
خیلی از اهالی در روستا، هر روز زنی را می دیدند که نوزاد 6 ماهه اش را داخل سطل می گذاشت و با خود حمل می کند مادر ساغر می گوید: می ترسیدم دخترم از گرمای 45 درجه هلاک شود به همین خاطر سطلی را از آب پر می کردم و او را از صبح تا شب درون آن می گذاشتم.
بعد از آن بود که آب سطح زمین های کشاورزی را گرفت و اهالی دامشان را فروختند و روستا را با خانه هایش، مراتع، قبرستان و شیرهای سنگی و تاریخی که از گذشته ها بر روی سنگ قبر مردان بزرگ روستا قرار داده بودند، تنها گذاشتند.
اعتراض آنها این بود که قیمت زمین های تعیین شده، غیر عادلانه است و ما به ازای این زمین ها در هر شهر و روستای دیگری باید بهای سنگینی بپردازند. درحالی که طبق ماده 5 قانون نحوه خريد و تملك اراضي و املاك براي اجراي برنامه هاي عمومي و عمرانی دولت، ملاك تعيين قيمت عبارتست از بهاي عادله روز تقويم اراضي و ابنيه و تأسيسات و حقوق و خسارات مشابه واقع در حوزه عمليات طرح بدون در نظر گرفتن تأثير طرح در قيمت آنها.
مسئولان شرکت آب و نیرو که متوجه شدند آنها به حق و حقوق خود آگاه شده اند و هر بار با اعتراض و رسانه ای کردن این موضوع سعی دارند حقوق حقه خود را مطالبه کنند، جلساتی گذاشته و به علی یوسفی نماینده آنها گفتند که برای اهالی روستاها شهرک می سازیم اما بعدها این وعده منتفی شد چون ساخت یک شهرک برای جمعیت روستاییان هزینه بر بود به همین دلیل برای رفع اختلاف دو گروه روستاییان و شرکت آب و نیرو بر سد قیمت گذاری خانه ها، کارشناسی از دادگستری شهرستان لالی به نام طهماسب جعفری در نظر گرفته شد و او نه قیمت متری 600 تومان سد را قبول کرد و نه قیمت متری 6000 تومانی که روستاییان مطالبه کرده بودند بلکه با بررسی های بیشتر روی زمینها، آنها را متری 4000 تومان قیمت گذاشت. این مبلغ توسط روستاییان پذیرفته شده بود اما از آنجا که بیشتر اهالی روستاهای دیگر با قیمتی کمتر راضی به تخلیه روستا شده بودند، بازهم پرداخت این خسارت برای شرکت آب و نیرو گران به نظر می رسید.

مهاجرت روستاییان آواره به ظلم آباد
با این حال برخی از اهالی روستاهایی مانند " گلزاری"، "پابرآفتو"، "سربیشه"، "کاورا"، "تنگ هلیل"، "چالناک" و "چم لوند" که روی هم رفته 208 خانوار هزار نفری می شوند، بدون گرفتن پولی بابت زمین و خانه هایشان به مناطق دیگری از جمله مسجد سلیمان، گتوند و یا به منطقه ای دور افتاده مهاجرت کرده اند که در نامه های اداری به آن "شهرک شهید محمدی" می گویند اما چون سالها پیش سیل خانه روستاییان را خراب کرد و آنها دوباره خانه خود را ساختند به آن "ظلم آباد" گفتند یعنی یک آبادی که به آن ظلم شد!
یکی از اهالی "گلزاری" که یک سالی می شود ظلم آبادی صدایش می کنند، عمو امیر 85 ساله است. وقتی به ظلم آباد آمد دامهایش را فروخت اما هیچ وقت پولش را ندادند با این حال از فروش آنچه که برایش باقی مانده بود، یک میلیون پول پیش و ماهی 100 هزار تومان بابت اجاره خانه ای در ظلم آباد را داده است و از همه دامهایش دو تا جوجه در حیاط بدون باغچه رها شده اند.
او و همه پیرمرد های مهاجر این روستا، از صبح تا شب کنار پسرانشان در حیاط خانه می نشینند چون زمین های کشاورزی ظلم آباد نیازی به آنها ندارد و مالکانش از دستگاههای ماشینی استفاده می کنند چراگاهی هم وجود ندارد که بخواهند دامهایشان را ببرند به چرا.
محمدی هم که همه عمر دامداری کرده تنها توانسته دور از چشم صاحبخانه از 5 راس دام نگهداری کند و برایشان در حیاط خانه طویله ای درست کرده و حبس شان کند شاید دلخوشی پیرمرد شوند در روزهایی که پا به پای دختران و پسرانش در حیاط خانه می نشیند به انتظار غروب آفتاب.
مرداس، عباس و حشمت هم از جمله آوارگان سد گتوند هستند که همگی خانه نشین شده اند در ظلم آباد کاری برای تازه ورودها نیست. پسر پیرزنی تنها، تاب زندگی در این منطقه را نیاورده و به یزد رفته است تا در میدان های اصلی شهر آنقدر بایستد تا فردی پیدا شود که کارگر روزمزد بخواهد.
علی یوسفی نماینده مردم روستاهای غرق شده در آب سد گتوند است او و تعدادی دیگر از اهالی روستاهای شهرستان لالی به مسجد سلیمان رفته جایی که خانه هایش بوی گاز می دهد!
یوسفی تا کنون در 32 جلسه مسئولان شهری و روستایی شرکت کرده بلکه حق و حقوق واقعی روستاییان را بگیرد اما نتیجه همه پیگیری های او یک چمدان مدرک و نامه و کاغذ شده است و از مسئولان شرکت آب و نیرو که ساخت سد گتوند را بر عهده دارند شنیده که باید به همین مقدار پولی که می خواهند بابت همه زندگی تان پرداخت کنند، قانع باشند.
اما روستاییان آب ماهیک و لالی هنوز هم از این وضع گلایه دارند و به نمایندگی از همه اهالی روستانشین و عشایر 41 روستای مدفون زیر آب سد در نامه ای خطاب به مسئولان سد گتوند نوشته اند: ما دامداران و کشاورزانی هستیم که در غیرت و عزت مان بیکاری معنا ندارد. اکنون که همه زندگی مان را گرفتید، پولش را نمیخواهیم، زمین بدهید کار کنیم.

ولی این نامه ها هم به جایی نرسیده است و حالا بعد از یک سال از تخلیه روستاهای غرق شده در دریاچه و مخزن سد گتوند علیا در استان خوزستان، نه تنها پاسخی به مطالبه روستاییان داده نشده بلکه، صدها نفر از آنها بیش از یک سال است که بیکار شده اند

مرزبانی سردشت یک کاسبکار را به قتل رساند

به گزارش6مردادکردپا،یکی دیگر از کاسبکاران کُرد بر اثر شلیک مستقیم نظامیان حکومت اسلامی ایران جان خود را از دست داد.
بنابهمین گزارش، نیروهای نظامی حکومت ایران در نزدیکی روستای موسالان از توابع شهرستان سردشت یک کاسبکار کُرد به نام سالار فخری فرزند عبدالله را با شلیک گلوله به قتل رساندند.
یک منبع مطلع ضمن تأیید این خبر گفت: این شهروند ٣٠ ساله عصر روز جمعه، چهارم مردادماه تنها "به ظن حمل کالای قاچاق" بوسیله‌ی خودروی شخصی‌اش از سوی مأموران نظامی ایران هدف تیراندازی قرار گرفته بود.
جسد سالار توسط نظامیان حکومتی به شهر مهاباد منتقل گردیده و تا لحظه‌ی انتشار این خبر جسد وی به خانواده‌اش تحویل داده نشده است.
این کاسبکار از اهالی روستای نلاس بخش وزینه می‌باشد.

مصدومیت شدید2کارگردرپی سقوط ازداربست

به گزارش6مرداد115،روز گذشته شنبه 5/4/92 حادثه ای مبنی بر سقوط کارگران از داربست در جاده جاجرود-کمرد حوالی کارخانه امرسان به مرکز اورژانس تهران گزارش گردید.
با دریافت خبر در ساعت 10:00 صبح سریعا از نزدیکترین پایگاهها 2 دستگاه آمبولانس به محل مذکور اعزام شدند. تکنسینهای اورژانس تهران با حضور در محل حادثه مشاهده نمودند، 2 نفر کارگر ساختمانی بعد از افتادن از داربست، بر روی یک عابر پیاده سقوط نمودند که این حادثه مصدومیت و مجروحیت هر 3 نفر را به دنبال داشت.
تیم پزشکی حاضر در صحنه پس از انجام اقدامات اولیه و درمانی مناسب، به علت شدت صدمات و جراحات وارده و وخامت حال مصدومین و نیاز به اعزام سریع به مرکز درمانی ، از مرکز هدایت آمبولانسها درخواست امداد هوایی نمودند، بیدرنگ بالگرد اورژانس تهران جهت امداد رسانی سریع و نجات جان مصدومان به پرواز در آمد و پس از فرود بالگرد در محل مناسب، پزشک و کارشناس امداد هوایی هر 3 مصدوم را از همکاران تحویل گرفته و با تمهیدات لازم به بیمارستان امام خمینیمنتقل نمودند.

تخریب کامل دو سوله و زخمی شدن دو نفر در آتش سوزی کرمان

در حالی کارخانه روغن نباتی گلنار کرمان طی 7 ساعت گذشته غرق در آتش بوده که گزارشهای اولیه از خسارت شدید به انبارهای نگهداری روغن و تخریب کامل دو سوله مملو از روغن نباتی و زخمی شدن دو نفر حکایت دارد هم اکنون نیز آتش در کنترل امدادگران قرار گرفته است.
به گزارش6مردادمهر، کارخانه روغن نباتی کرمان که از ساعت 14 عصر امروز به یکباره طعمه حریق شد به گفته خبرنگار اعزامی به محل کارخانه هم اکنون که ساعت 19 و 41 دقیقه است همچنان در آتش می سوزد.
گزارشها اولیه نیز از خسارات شدید به انبارهای نگهداری کالای این کارخانه بزرگ تولید روغن نباتی که بخش قابل توجهی از نیاز بازار داخلی را تامین می کرد حکایت دارد.
دو نفر نیز در محل حادثه زخمی شده اند و هم اکنون تحت مداوا قرار دارند و عده ای نیز بر اثر وجود دود و گرمای غلیط در محل حادثه دچار مشکلات تنفسی شده اند.
ششم مردادماه1392

*************

اخباروگزارشات کارگری7مردادماه1392

- کارگران نیشکر هفت تپه از صبح امروز دست به اعتصاب زدند
- اطلاعیه شماره نه کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
- پروین محمدی:دولت به تبلیغات افزایش حقوق كارگران نیازمند است
- عدم پرداخت 10ماه حقوق کارگران بال هایپرمارکت اصفهان وبیکاری کارگران درپی تعطیلی این مجموعه
- حدود 40 هزار نفر از بازنشستگان صندوق فولاد در استان اصفهان هنوز حقوق خردادماه خود را دریافت نکرده‌اند!
- بلاتکلیفی ۱۵۰۰ کارگر پس از آتش‌سوزی عظیم در کارخانه گلناز
- بیش از 200 کارگر کارکنان خط انتقال آب زابل - زاهدان بیش از 4 ماه در انتظار حقوق هستند
- تجمع متقاضیان مسکن مهر کرمانشاه مقابل ساختمان مسکن و شهرسازی کرمانشاه
- جان باختن کارگر40ساله درچاه درمهرشهرکرج

کارگران نیشکر هفت تپه از صبح امروز دست به اعتصاب زدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بنا بر گزارشی که از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه بدست اتحادیه آزاد کارگران ایران رسیده است حدود 500 کارگر کارخانه نیشکر هفت تپه از صبح امروز دست به اعتصاب زده اند.
بنا بر این گزارش تا لحظه تنظیم این خبر (ساعت 14 ظهر) مسئولین نیشکر هفت تپه پاسخی به خواستهای کارگران نداده اند و این اعتصاب همچنان ادامه دارد.
کارگران نیشکر هفت تپه خواستهای خود را در 5 بند تنظیم کرده اند و خواهان تحقق آنها هستند. این خواستها عبارتند از:
1- بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل که از سال 1387 پیگیریهای لازم در این مورد از سوی سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه صورت گرفته است. بطوریکه بر اساس این پیگیریها نامه ای از وزارت کار به اداره کار استان و از اداره کار استان به اداره کار شهرستان شوش جهت بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل کارگران هفت تپه ابلاغ شده است اما تاکنون ترتیب اثری به این ابلاغیه داده نشده است.
2- اخراج اعضای هیات مدیره کارخانه به نامهای حسن عبدالهی، رضا مددی، کاظمینی و برزو احمدی که دو شغله هستند. برزو احمدی رئیس سابق اداره اطلاعات شوشتر بوده و در اخراج کارگران نیشکر هفت تپه در اعتراضات سالهای 86 و 87 این کارگران نقش موثری داشته است.
3- ابقا بکار مدیر عامل فعلی کارخانه آقای فرشید مومن غریب که از کار خود تعلیق شده و احتمال اخراج وی بر سر زبانها افتاده است. وی از پرسنل قدیمی کارخانه نیشکر هفت تپه می باشد
4- عدم واگذاری شرکت نیشکر هفت تپه و منازل سازمانی آن به سپاه
5- شکسته شدن فضای امنیتی در شرکت نیشکر هفت تپه که بدنبال اعتراضات کارگران از سال 1386 به این سو بر شرکت حاکم شده است بطوریکه از آن تاریخ به این سو با سیطره افراد امنیتی بر اداره شرکت بسیاری از کارگران معترض منجمله اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به نامهای علی نجاتی، فریدون نیکو فر، محمد حیدری، جلیل احمدی، رضا رخشان و قربان علیپور از کار خود اخراج شدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – هفتم تیر ماه 1392

اطلاعیه شماره نه کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده

جهت اطلاع
وضعیت جسمی رضا شهابی، فعال کارگری در بند ، در زندان اوین هر روز رو به وخامت است.
بدون تردید از طریق رسانه های جمعی و خبری مطلع هستید که وضعیت جسمی رضا شهابی هر روز نگران کننده میشود.
رضا شهابی بعد از عمل جراحی کمر مجددا به زندان بازگردانده شد و با وجود امکانات بد زندان و عدم امکانات پزشکی و فشارهای روزانه در زندان و دردهای ناشی از کمر در رنج است.
سلامتی رضا شهابی در خطر جدیست و همینجا کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده اعلام میکند که وضعیت جسمی محمد جراحی فعال کارگری در زندان نیز رو به وخامت است و تاکنون بارها برای مداوا به مراجع زندان رجوع شده است که بی پاسخ مانده است.
وجدانهای بیدار انسانهای مدافع حقوق کارگر و زحمتکشان و انسانهای آزادیخواه مدت زیادی نیست که شاهد مرگ افشین اسانلو فعال کارگری در زندان بودیم.
وجدانهای بیدار انسانهای مدافع حقوق کارگر و زحمتکشان و انسانهای آزادیخواه مدت زیادی نیست که شاهد مرگ افشین اسانلو فعال کارگری در زندان بودیم.
هم اکنون چندین فعال کارگری دیگر تنها به جرم دفاع از حقوق حقه خود در زندانها در بدترین شریط بسر میبرند.
تنها با اراده جمعی ماست که میتوانیم جلوی سناریوی مرگ تدریجی کارگران در زندان را بگیریم.
شرایط بد جسمی و روحی فعالین کارگری و اجتماعی در زندانها تنها یک گوشه از واقعیت تلخ زندگی زندانیان سیاسی است.
خانواده های این عزیزان از وضعیت تاسف باری برخوردار هستند؛ اگر چه هم طبقه ای ها و وجدانهای بیدار کمکهای بی دریغ معنوی خود را نثار این خانوادهها کرده اند؛ اما واقعیت غیر قابل انکار این است که این فعالین کارگری و اجتماعی نان اوران خانواده خود هستند.
این یک واقعیت غیر قابل انکار است که کودکان این خانواده ها به پدران و مادران خود نیاز دارند؛ این یک واقعیت غیر قابل انکار است که فقر هر روز بیش از پیش یقه این خانوادهها را گرفته است.
خواست کمیته دفاع از فعال کارگری بهنام ابراهیم زاده از همه انسانهای شریف و آزادیخواه این است که در اقدامات متشکل و متحد و سراسری برای ازادی تمامی فعالین کارگری و زندانیان سیاسی وارد عمل شویم و از هیچ کوششی دریغ نکنیم.
دوستان تا دیر نشده است تنها با خواست کارگر زندانی؛ زندانی سیاسی بدون قید و شرط آزاد باید گردد؛ حرکت کنیم.
کارگر زندانی؛ زندانی سیاسی بدون قید و شرط آزاد باید گردد!
کمیته دفاع از بهنام ابراهیم ز اده - هفتم مرداد ۱۳۹۲
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده آقای محمود صالحی٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢

پروین محمدی:دولت به تبلیغات افزایش حقوق كارگران نیازمند است

یک فعال مستقل کارگری گفت: مصوبه امروز شورای‌عالی کار در خصوص افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و خوار و بار هشت ماه باقیمانده سال ۹۲ تنها یک «ژست» تبلیغاتی است.
«پروین محمدی» با اعلام این‌كه دولت در واپسین روزهای حضورش به تبلیغات نیاز دارد، گفت: در نشست امروز شورای عالی کار به جای افزایش مزد تنها مبلغ ثابتی به حقوق کارگران افزوده شد.
وی بایادآوری اینکه افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و خوار و بار کارگران تنها محدود به هشت ماه باقیمانده سال ۹۲ می‌شود، گفت: این رقم ثابت مانند یارانه ۴۵ هزار تومانی در جریان نوسانات اقتصادی پیش رو به سرعت بی‌ارزش خواهد شد.
وی بابیان اینکه این افزایش با واقعیت‌های اقتصادی همخوانی ندارد، گفت: دولت و شورای عالی کار می‌بایست از‌‌ همان زمان برگزاری جلسات تعیین مزد شورای عالی کار درصدد افزایش منطقی و واقعی دستمزد‌ها می‌بود.
به گفته این فعال مستقل كارگری هرچند مصوبه امروز جلسه شورای عالی کار بیانگر تاثیرگذاری واکنش‌های اعتراضی چند سال اخیر کارگران و بازتاب رسانه‌ای آن است، اما اقدام امروز شورای عالی کار تنها ژست تبلیغاتی است.
به گفته محمدی در ظاهر دولت به عنوان متولی شورای عالی کار در در پنجمین ماه سال توانسته است تا کارفرمایان را در برابر خواسته‌های کارگران تسلیم کند و حقوق مسکن و خوار و بار سال ۹۲ را ۲۵ هزار تومان افزایش دهد اما در عمل مصوبه را به گونه‌ای تنظیم کرده‌ است که به زعم خود تا حد امکان جلوی تبعات این افزایش گرفته شود.
وی گفت: براساس مصوبه امروز تنها کارگران شاغل و آنهم از ماه مرداد به بعد از مزایای افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و خوار و بار برخوردار می‌شوند و بابت چهار ماه نخستین سال ریالی به آن‌ها تعلق نخواهد گرفت.
این فعال مستقل کارگری افزود: از آنجا که طبق قانون حقوق مسکن و خوار و بار جزء حساب «مزد» محسوب نمی‌شوند در نتیجه این افزایش حقوق بر محاسبه حق بیمه و مستمری کارگران بازنشسته و از کار افتاده تاثیری نخواهد داشت.
محمدی گفت: بدین ترتیب دولت با مصوبه امروز مانع از آن شد تا در بد‌ترین شرایط اقتصادی ممکن سازمان تامین اجتماعی و مستمری‌بگیران آن بتوانند از فرصتی که برای افزایش مزد به وجود آمده بود بهره‌مند شوند.
این فعال کارگری افزود: افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و خوار و بار کارگران آن‌هم در حالی که تنها چند هفته بیشتر به پایان عمر دولت باقی مانده، ثابت می‌کند دولت به جای انجام کار اصولی درصدد انجام کارهای تبلیغاتی است.
منبع:ایلنا-7مرداد

عدم پرداخت 10ماه حقوق کارگران بال هایپرمارکت اصفهان وبیکاری کارگران درپی تعطیلی این مجموعه

به گزارش7مردادمهر، بسیاری از کارگران مجموعه هایپر بال نزدیک به 10 ماه است حقوق نگرفته اندو در حال حاضر نزدیک به 500 کارگر از آنها شکایت کرده و حکم قضایی دارند.
بنابهمین گزارش،مدیر عامل مصلی اصفهان با اشاره به بدهی 12 میلیاردی سهام داران هایپربال گفت: متاسفانه چند روزی است که سهام داران این مجموعه تلفن‌های همراه خود را خاموش و درب این مجموعه هم بسته است.
ابراهیم پرچمی افزود: بال به نوعی مستاجر مصلی اصفهان و اداره اوقاف است و از یک سال پیش تا کنون دچار نوعی مشکلات مالی شده‌ است.
وی اظهار داشت: بر اساس اطلاعاتی که من از وکیل سهام داران این مجموعه دارم آنها یک بدهی نزدیک به 12 میلیارد تومانی دارند و در حال حاضر نیز ضمن تعطیلی این مجموعه آنها حتی تلفن‌های همراه خود را نیز خاموش کرده و یا تلفن همراه آنها در دسترس نیست.
پرچمی بیان داشت: بسیاری از کارگران این مجموعه نزدیک به 10 ماه است حقوق نگرفته و بسیاری از تامین کننده اجناس هایپر بال نیز طلبکار هستند و آنها نزدیک به یک میلیارد تومان نیز اوقاف اصفهان بدهکار هستند.
مدیر عامل مصلی اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه آنها فقط یک برگه در پشت درب مجموعه خود نصب کرده‌اند که امور حسابرسی در عید فطر است گفت: این تنها نکته‌ای است که از آنها به چشم می‌خورد.
وی تصریح کرد: ما حتی جهت سهولت و پیشرفت کار آنها بارها اعلام کردیم که بدهی خود را به ما تقسیط کنند که متاسفانه آنها از این طرح نیز استقبال نکردند و در حال حاضر نزدیک به 500 کارگر از آنها شکایت کرده و حکم قضایی دارند و یا بسیاری از تامین کننده نیازهای این مجموعه حکم توقیف اموال گرفته‌اند.
پرچمی با اشاره به اینکه همکاری ما با آنها هنوز نیز ادامه دارد ولی آنها گوششان بدهکار نیست گفت: چند روز پیش بابت بدهی نزدیک به 80 میلیون تومانی برق آنها قرار بود تا برق این مجموعه قطع شود که با وساطت انجام شده چون احتمال وجود مواد غذایی فاسد شدنی در این درون مجموعه وجود داشت این موضوع فعلا منتفی شد.
مدیرعامل مصلی اصفهان در پایان گفت: هر گونه همکاری در داخل استان برای تسریع در امور این مجموعه شده است اما متاسفانه اکنون کار به اینجا کشیده است.
پرچمی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگارما مبنی بر اینکه گفته می‌شود تعدادی از سهام داران این جموعه اماراتی هستند گفت: سرمایه گذاران اولیه این مجموعه ایرانی هستند.
مجموعه "هایپربال" در خردادماه سال 1390 افتتاح شده بود.

حدود 40 هزار نفر از بازنشستگان صندوق فولاد در استان اصفهان هنوز حقوق خردادماه خود را دریافت نکرده‌اند!

به گزارش6مردادفارس، حقوق بازنشستگان صندوق فولاد از مدت‌ها پیش تاکنون همواره با تأخیر پرداخت می‌‌شود و مسئولان نیز همواره وعده‌هایی را برای رفع این مشکل و پرداخت حقوق این بازنشستگان در موعد مقرر می‌دهند.
براساس این گزارش، در حال حاضر حدود 40 هزار نفر از بازنشستگان صندوق فولاد در استان اصفهان هنوز حقوق خردادماه خود را دریافت نکرده‌اند و این بی‌توجهی‌ها سبب بی‌اعتمادی این افراد به دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران شده است.

بلاتکلیفی ۱۵۰۰ کارگر پس از آتش‌سوزی عظیم در کارخانه گلناز

ایلنا بتاریخ7مرداد،طی گزارشی از بلاتکلیفی ۱۵۰۰ کارگر شاغل کارخانه روغن نباتی گلناز در پی وقوع آتش‌سوزی گسترده خبر داد.
برپایه این گزارش، در صورت غیر فعال شدن خطوط تولید، تنها در بخش تولید روغن نباتی این كارخانه حدود ۷۰۰ نفر از کارگران بیکار خواهند شد.
همچنین در این کارخانه خطوط تولیدی دیگری همچون آب معدنی نیز وجود دارد، كه در صورت ایجاد مشكل در خطوط تولید كارگران بیشتری بیكار خواهند شد.

بیش از 200 کارگر کارکنان خط انتقال آب زابل - زاهدان بیش از 4 ماه در انتظار حقوق هستند

به گزارش7مردادمهر،بیش از 200 کارگر و پرسنل قراردادی خط انتقال آب زابل به زاهدان از ابتدای سال جاری تاکنون از دریافت حقوق و مزایا محروم بوده و در همین راستا خواستار توجه مسئولان به این موضوع شدند.
بنابهمین گزارش، تعدادی از کارگران و پرسنل خطوط انتقال آب زابل - زاهدان با ابراز نارضایتی از بی توجهی مدیریت این شرکت به وضعیت معیشتی آنها خواستار توجه مسئولان کشوری و رسیدگی به مشکلاتشان شدند.
کارکنان خط انتقال آب زابل-زاهدان با بیان اینکه نامه نگاری های آنها با مقامات آبفا و مدیران ارشد استان هیچ حاصلی نداشته است از مسئولان کشوری خواستند تا هر چه زودتر به وضعیت آنها رسیدگی کنند.
در سال 92 هیچ حقوقی پرداخت نشده است
در این رابطه یکی از پرسنل ایستگاه پمپاژ آب در محور زاهدان- زابل گفت: متاسفانه با وجود اینکه بارها به شرکت آبفا مراجعه داشتیم اما هر بار با وعده روبرو شده و نه تنها به این مشکل پاسخ داده نشده بلکه هیچ گونه مساعدت و کمکی برای حل مشکل کارگران انجام نشده است.
وی که نخواست نامش فاش شود گفت: کارکنان ایستگاه های پمپاژ خط انتقال آب بار ها تصمیم به ترک کار داشتند اما به دلیل تعهد و ایمان تاکنون این اجازه را به خود ندادند که به خاطر مادیات حتی برای دقیقه ای آب بر روی مردم بسته شود.
یکی دیگر از کارکنان ایستگاه پمپاژ شماره 2 نیز گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون هیچ اقدامی برای تامین حقوق کارکنان و نگهبانان نشده است و لذا بسیاری از آنها در مقابل خانواده خود خجل و شرمسار هستند.
در این راستا تعدادی از کارکنان شرکت آب و فاضلاب استان با انتقاد از نحوه هزینه کرد درآمد ها در این شرکت مدعی شدند: ارقام بسیار زیادی برای نصب دوربین های حفاظتی و امنیتی در منزل استیجاری مدیر و حتی مهمانسرای تهران در سال جدید هزینه شده است که با این مبلغ می شد بخشی از مشکل همین کارگران را حل کرد.
در همین رابطه یکی از کارکنان خطوط انتقال آب با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون هیچ توجهی به وضعیت زندگی آنها نشده است گفت: مدیر عامل شرکت آبفا به طور متوسط در هر هفته به مدت سه روز در ماموریت تهران بسر می برد و لذا این مشغله اجازه توجه به افرادی هم چون ما که در 100 کیلومتری شرکت و در ایستگاه های پمپاژ کار می کنیم را نمی دهد.
وی افزود: مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب از جمله مدیران پروازی در استان است که برای رسیدگی به امور خانواده روزهای بی شماری را در طی ماه در خارج از استان سپری می کند و لذا این مشکل علاوه بر ایجاد هزینه های سربار برای این شرکت اجازه رسیدگی به امورات با توجه به وسعت و گستردگی استان و پروژه های در دست اقدام را از ایشان سلب کرده است.

تجمع متقاضیان مسکن مهر کرمانشاه مقابل ساختمان مسکن و شهرسازی کرمانشاه

به گزارش6مردادایلنا، صبح روز یکشنبه ۶ مردادماه، بسیاری از متقاضیان مسکن مهر کرمانشاه در اعتراض به عدم پاسخگویی و عدم تحقق وعده مسئولان در مقابل ساختمان مسکن و شهرسازی کرمانشاه اجتماع اعتراض آمیزی برگزار کردند.
بنابهمین گزارش، این معترضان که اکثر آنان متقاضیان مسکن مهر پروژه ایثار هستند، از بدقولی و جواب‌های سربالای مسئولان راه و شهرسازی کرمانشاه ابراز ناراحتی و گله‌مندی می‌کنند.
یکی از متقاضیان مسکن مهر در این باره می‌گوید: نمی‌دانم مسئولان چطور به خود اجازه می‌دهند که مردم را سرگردان کنند؟
وی می‌افزاید: چند سال پیش سهم آورده خود را واریز کرده‌ایم، به امید اینکه در سریع‌ترین زمان ممکن صاحب خانه و کاشانه‌ای بشویم، ولی می‌بینیم که هنوز سرگردان هستیم.
یکی دیگر از متقاضیان مسکن مهر پروژه ایثار کرمانشاه در این باره می‌گوید: هیچ کسی علت این همه تاخیر و بدقولی مسئولان را نمی‌داند، هر روز به بهانه‌ای ما را به اینجا می‌کشانند، تعهدنامه محضری از ما گرفته‌اند که تمامی بند‌ها و مواد آن غیرقانونی است.
وی می‌گوید: به تازگی هم از متقاضیان مسکن مهر درخواست ارائه یک ضامن معتبر کرده‌اند که این هم خود جای تعجب و البته نگرانی دارد. الان زمان تخلیه و جابجایی مستاجران است و طبیعتا بیشتر متقاضیان مسکن مهر مستاجر هستند و در حال حاضر مجبورند یا برای یک سال دیگر تن به اجاره نشینی بدهند یا برای فرار از هزینه‌های بالای اجاره به پارک‌ها برای سکونت پناه ببرند.
این متقاضی معترض می‌افزاید: چرا مسئولان به فکر قیامت و دنیای دیگر خود نیستند؟! چرا ما متقاضیان را درک نمی‌کنند و با زبان روزه ما را مجبور می‌کنند که پله‌های این اداره را بالا و پایین برویم.
وی تاکید داشت: از استاندار کرمانشاه درخواست داریم که هرچه سریع‌تر به این وضعیت رسیدگی کنند.
تلاش برای ارتباط با مسئولان ذیربط بی‌نتیجه مانده است و اکثر این مدیران گوشی‌های خود را خاموش کرده‌اند.
این چندمین اعتراض متقاضیان مسکن مهر استان کرمانشاه در این چند ماهه است.

جان باختن کارگر40ساله درچاه درمهرشهرکرج

به گزارش7مردادسپیدارآنلاین،مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی شهرداری کرج از مرگ یک کارگر 40ساله در منطقه مهرشهر کرج بر اثر سقوط در چاه خبر داد.
امیر رنجی با اعلام این خبر، بيان كرد: این کارگر چاه کن که حدود 40 سال سن داشت هنگام حفر چاه در گودال سقوط کرده و در عمق 20 متری چاه محبوس شده بود. مدیر روابط عمومی آتش نشانی شهرداری کرج با اشاره به اینکه هیچ گونه علائم حیاتی از سوی وی در چاه توجه نیروهای این سازمان را جلب نکرد، افزود: بر این اساس احتمالات مبنی بر فوت حادثه دیده افزایش یافت. رنجی ایجاد کارگاه مخصوص عملیات چاه توسط نیروهای امداد و نجات ایستگاه های آتش نشانی شهرداری کرج را به منظور نجات کارگر از عمق این چاه عنوان کرد و اظهار داشت: متاسفانه پس از یک ساعت تلاش همکاران پیکر بی جان این کارگر از داخل گودال 20 متری به خارج منتقل شد.
هفتم مردادماه1392

******************

اخباروگزارشات کارگری8مردادماه1392

- تجمع کارگران فولاد زاگرس در مقابل اداره کار شهرستان قروه
- حمایتِ سندیکای کارگران فلزکار مکانیک و هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزیینات از فعالین سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
- گفت و گو با داود رضوی، عضو هیئت مدیرۀ سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
- گفتگوي راديو ندا با فاطمه گلگزي، مادر زنده ياد افشين اسانلو
- اعتراض کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر از پرداخت نشدن مطالباتشان

تجمع کارگران فولاد زاگرس در مقابل اداره کار شهرستان قروه

به گزارش رسیده امروز 7/5/92 صد نفر از کارگران کارخانه فولاد زاگرس در مقابل اداره کار قروه دست به تجمع زدند. این تجمع از10 صبح تا 12:40 امروز ادامه داشت. در پی مراجعه کارگران به تهران قرار بر این بود که کمیسیون اصل نود به مشکلات آنان رسیدگی کند اما تاکنون هیچ جوابی به آنان داده نشده است.
کارگران در تاریخ مقرر به کارخانه مراجعه کرده و دفتر کار خود را امضا می کنند ولی مدیر کارخانه در محل کار حاضر نشده و آنان به ناچار در مقابل اداره کار دست به تجمع زدند؛ تجمع کنندگان تاکید کردند که اگر تا شنبه به آنان پاسخ داده نشود با خانواده‌هایشان مجددا در مقابل اداره کار تجمع خواهند کرد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-7 مرداد 1392

حمایتِ سندیکای کارگران فلزکار مکانیک و هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزیینات از فعالین سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

با توجه به مذاکرات روزگذشته 6/5/1392 فعالین سندیکایی کارگران هفت تپه، کارفرمای این واحد تولیدی قول داده است که از هفته آینده سبد کالای ماه رمضان را به کارگران تحویل داده و طبقه بندی مشاغل را نیز اجرایی کند.
ما حمایت خود را از مبارزات سندیکای کارگران هفت تپه و فعالین وکارگران این واحد تولیدی اعلام کرده و به دوستان خود می گوییم که در این مبارزات همیشه در کنار شما هستیم.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک
هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزیینات
7/5/1392

گفت و گو با داود رضوی، عضو هیئت مدیرۀ سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

گفت و گوهای کارگری، شنبه 27 جولای:
چشم انداز وضعیت معیشتی و سازمان یابی کارگران در دولت آینده و بررسی تشکیل صندوق های کارگری،در گفت و گو با داود رضوی، عضو هیئت مدیرۀ سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
گوش کنید:
file:///C:/Users/Behrouz/Downloads/Ghofteghoo%20haye%20kargari%20(2).mp3

گفتگوي راديو ندا با فاطمه گلگزي، مادر زنده ياد افشين اسانلو

خانم فاطمه گلگزي، مادر زنده ياد افشين اسانلو، در گفتگو با راديو ندا با اشاره به برگزاري مراسم چهلم با شركت بسياري از مردم و تشكرازهمه كساني كه در اين چهل روز او را تنها نگذاشته اند، گفت: غم افشين براي من خيلي سنگين است. از پاي نمي نشينم تا ندانم سر بچه من چه آورده اند!
گوش کنید:
http://radio-neda.blogspot.se/2013/07/blog-post_30.html

اعتراض کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر از پرداخت نشدن مطالباتشان

به گزارش8مردادفارس،جمعی ازکارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیرنسبت به عدم پرداخت مطالباتشان(حق مسکن،مرخصی مناطق محروم، ماموریت، اضافه کار، حق لباس وشیر، کارانه و عدم پرداخت دیون) ازطرف مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهراعلام نارضایتی واعتراض کردند.
یکی از کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با بیان اینکه پرداخت نشدن حق مسکن، ماموریت، اضافه کار، حق لباس، کارانه و عدم پرداخت دیون موجب بروز اعتراض هایی در میان کارمندان این شبکه شده، گفت: همه کارمندان با توجه به میزان دریافتیشان برای خرج کردن آن برنامه ریزی کرده‌اند و معوق شدن مطالبات، آنها را با مشکل مواجه کرده که لازم است مسئولان دانشگاه به مشکل آنان رسیدگی کنند.

عدم پرداخت حق مسکن و مرخصی مناطق محروم

یکی دیگر از کارکنان رسمی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر نیز با اعلام نارضایتی از پرداخت نشدن حق مسکن کارکنان، گفت: به مدت 22 ماه است که حق مسکن دریافت نکرده‌ام و این در حالی است که این مهم در فیش حقوقی کارکنان بسیاری از ادارات گنجانده شده و ماهیانه به همراه حقوق خود دریافت می‌کنند.
وی به میزان ریالی حق مسکن کارکنان رسمی دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: حق مسکن افراد متاهل مبلغ هشتاد هزار تومان و افراد مجرد و خانم‌ها مبلغ شصت هزار تومان است که با احتساب 22 ماه، کارکنان مبلغی بین یک میلیون و 300 هزار تومان تا یک میلیون و 600 هزار تومان از دانشگاه علوم پزشکی طلب دارند.
یکی دیگر از کارکنان درخصوص مرخصی مناطق محروم گفت: با وجود گذشت چند سال هنوز مبالغ مربوط به مرخصی مناطق محروم پرداخت نشده است و پرداخت مبالغ آن با توجه به تورم موجود دیگر ارزشی ندارد.
وی عنوان کرد: با توجه به تورم موجود و کم ارزش شدن مبالغ ریالی مرخصی مناطق محروم پیشنهاد می‌کنم از پرداخت ریالی آن خودداری و مرخصی‌ها ذخیره شود.
کارمندی دیگر به وضعیت اضافه کار اشاره کرد و اظهار داشت: با گذشت 5 ماه از آغاز سال هنوز اضافه کار کارکنان پرداخت نشده است.
حسین امیری یکی دیگر از کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر نیز با انتقاد از وضعیت پرداختی‌های پرسنلی گفت: متأسفانه هنوز حق ماموریت از مهر 91 تاکنون به مدت10 ماه پرداخت نشده است و کارکنان نیاز شدید به پول آن دارند و برای آن برنامه‌ریزی کرده‌اند.
وی افزود: گمان می‌رفت تا قبل از ماه مبارک رمضان مطالبات پرسنلی پرداخت شود اما این مهم تا این لحظه هنوز پرداخت نشده که عدم پرداخت مطالبات و وضعیت معیشتی کارکنان، شأن و جایگاه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی را خدشه دار کرده است.
انتقاد از حذف سهمیه شیر کارکنان آزمایشگاه
یکی از کارکنان شاغل در آزمایشگاه مرکز بهداشتی درمانی حضرت مهدی دیر نیز با انتقاد از حذف سهمیه شیر کارکنان آزمایشگاه گفت: یکی از موارد بسیار مهمی که به دلیل آلوده بودن محیط کار کارکنان شاغل در آزمایشگاه و رادیولوژی و در راستای حفظ سلامت کارکنان شاغل در این محیط‌ ها تصویب شده بود سهمیه شیر کارکنان آنجا بود که چندین ماه هزینه آن به کارکنان پرداخت می‌شد سپس به صورت روزانه شیر به کارکنان تحویل می‌شد اما چند ماهی است که خبری از سهمیه شیر نیست و می‌گویند هیئت امنا دانشگاه آن مصوبه را لغو کرده است.
وی به لزوم استفاده شیر توسط کارکنان شاغل در بخش‌های آزمایشگاه و رادیولوژی برای حفظ سلامتیشان اشاره کرد و اظهار داشت: از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و اعضا هیئت امنا دانشگاه درخواست می‌شود نسبت به برقراری مجدد سهمیه شیر کارکنان محیط‌ های آلوده اقدام کنند.
یکی دیگراز کارکنان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به پرداخت نشدن حق لباس اشاره کرد و گفت: درحالی که بسیاری از ادارات مبالغ بسیار بالایی به عنوان حق لباس به کارکنان خود اختصاص می‌دهند دانشگاه علوم پزشکی از مهر ماه سال90 تا کنون حق لباس کارکنان مجموعه خود را که ماهانه مبلغ 20 هزار تومان تا150 هزار تومان است، پرداخت نکرده است.
وی افزود: از مدت 10 ماه پیش کارانه پزشک خانواده نیز پرداخت نشده که تاخیر در این پرداخت‌ها باعث نگرانی است.
هشتم مردادماه1392

***************

اخباروگزارشات کارگری9مردادماه1392


- از ملاقات شاهرخ زمانی با خانواده اش جلو گیری کردند
- اعتصاب کارگران کارخانه سیمان زرین رفسنجان
- تجمع پرستاران و کارمندان بیمارستان بوشهردراعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایاشان
- دموکراسی‌های رصدکارانه
- حادثه در سد داریان پاوه

از ملاقات شاهرخ زمانی با خانواده اش جلو گیری کردند

روز چهارشبنه که روز ملاقات در زندان گوهر دشت بود، خانواده شاهرخ برای دیدن او رفته بودند به دستور احمدیان مسئول داخلی زندان به بهانه اینکه شاهرخ را برای اعزام به زندان تبریز جهت حضور در دادگاه بابت اتهام توهین به رهبری برده اند از ملاقات آنها جلو گیری کردند. اما تا کنون که روز جمعه است او را هنوز به تبریز نفرستادند ولی گفته اند روز شنبه خواهند فرستاد، البته خبر نا موثق نیز وجود دارد که او را به بهانه زندان تبریز به یک زندان دیگری می خواهند تبعید کنند، تبعید شاهرخ به زندانهای مختلف یکی از راه های قوه قضائیه و ماموران برای اذیت و آزار او است که در هرفرصتی او را تبعید می کنند.در پی افزایش آزار و اذیت شاهرخ نامه های خانواده اش به او و نامه های او به خانواده ش را روز چهار شبنه توقیف کردند ضمن اینکه طی چند هفته اخیر فشار ها و اذیت و آزار را علیه شاهرخ افزایش دادند مسئولان زندان از طریق ماموران رده پایین و با استفاده از زندانیانی که خود را در اختیار ماموران گذاشته اند در گیری های علیه او ترتیب و سازماندهی می کنند ، هر روز سعی دارند علیه او پرونده ای بسازند از جمله آخرین درگیری در روز 27/4/1392 با حسن کرد یکی از پاسداربند های بسیار پست، با روحیه فاشیستی است، پیش آمده است.
منبع:وبلاگ کمیته حمایت ازشاهرخ زمانی-5مردادماه

اعتصاب کارگران کارخانه سیمان زرین رفسنجان

به گزارش 7مردادپایگاه اطلاع رسانی روراستی،روز6مرداد کارگران کارخانه سیمان زرین رفسنجان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوشان واخراج 10نفرازکارگران ودرخواست بازگشت بکارهمکاران اخراج شده شان دست به اعتصاب زدند ، کارخانه را تعطیل کردند و جلو درب ورودی کارخانه که بسته بود تجمع کردند.
بنا بهمین گزارش،در پی تصمیم مدیریت شرکت سیمان زرین رفسنجان مبنی بر تعدیل نیرو و اخراج ۱۰ نفر از کارگران کارخانه ،عقد قرارداد با شرکتهای غیر بومی جهت انجام امور کارخانه ، استفاده از نیروهای غیر بومی و همچنین عدم پرداخت حقوق کارگران در زمان مقرر،کارگران کارخانه سیمان زرین رفسنجان در مورخ ۰۶/۰۵/۱۳۹۲ در اعتراض به این تصمیمات و جریانات اعتصاب نموده و کارخانه را تعطیل کردند و جلو درب ورودی کارخانه که بسته بود تجمع کردند.
پس از صحبت با تعدادی از کارگران حاضر در تجمع و جویا شدن علت اعتراض و اعتصاب آنها محرز گردید که این کارگران زحمتکش هیچ درخواست غیر منطقی و غیرقانونی ندارند و اهم خواسته های آنها دریافت حقوق خود و بازگشت همکاران اخراج شده شان به سرکار و همچنین ثبات شغلی است که در واقع این خواسته ها توقع زیاد و غیر منطقی نیستند.

تجمع پرستاران و کارمندان بیمارستان بوشهردراعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایاشان

به گزارش9مردادنسیم جنوب،جمعی از پرستاران و کادر درمانی بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر در اعتراض به عدم پرداخت کامل حقوق و مزایای خود دست به تحصن و اعتراض زدند.
براساس این گزارش،عدم پرداخت حقوق و مزایای کادر درمانی و کارکنان بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر در ماههای گذشته باعث شد تا تعدادی از آنان دست از کار کشیده و خواستار پرداخت کامل حقوق و مزایای معوقه خود شوند.
بر اثر این اعتراض برای ساعاتی اتاق های عمل این بیمارستان تعطیل و کار پذیرش بیماران با مشکل روبرو شد.
درادامه به درخواست دکتر کشمیری رئیس این بیمارستان معترضین با حضور در سالن اجتماعات بیمارستان به طرح مطالبات خود پرداختند.
کارکنان و پرستاران بیمارستان بوشهر با حضور در سالن اجتماعات به شدت نسبت به وضعیت مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی و مالی بیمارستان اعتراض نموده و از بی توجهی دکتر حیدری رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به مشکلات خود ابراز گلایه نمودند.
آنان در سخنانی به عدم پرداخت چندین ماهه اضافه کار و کارانه خود اعتراض نمودند.
پرستاران و کارکنان معترض در سخنان خود اظهار داشتند که حق مسکن آنان به مدت 18 ماه است که پرداخت نشده است. همچنین 18 ماه است که مزایایی از جمله حق لباس به آنها تعلق نگرفته است.
از جمله موارد اعتراضی آنها حذف حق جذب آنها از حقوق تیر ماه و پرداخت نشدن آن در ماه گذشته بوده است در حالیکه حق جذب بطور قانونی در حکم حقوقی کارکنان لحاظ شده است.
بروز این مشکلات در حالی است که بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر با درآمد میانگین ماهانه بالای یک میلیارد تومان، یکی از مراکز درآمدزای درمانی کشور محسوب می گردد.
در این جلسه دکتر کشمیری رئیس بیمارستان نیز از تلاش خود برای رفع این مشکلات سخن گفت و اظهار امیدواری نمود که با مدیریت دکتر حیدری در دانشگاه علوم پزشکی به زودی ابن مشکلات رفع گردد.
اعتراض پزشکان متخصص درمانگاه تخصصی ابوالفضل
اعتراض پرستاران و کادر درمانی بیمارستان بوشهر در حالی است که هفته گذشته نیز شاهد اعتراض جمعی از پزشکان متخصص درمانگاه تخصصی ابوالفضل بوشهر بودیم.
در هفته گذشته تعدادی از پزشکان متخصص در اعتراض به عدم پرداخت کارانه خود در ماههای گذشته، در محل درمانگاه حضور نیافته و از پذیرش بیمار خودداری نمودند.
بنا بهمین گزارش،حدود 19 ماه است که کارانه پزشکان متخصص دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر از سوی مدیریت این دانشگاه به آنان پرداخت نشده است. این موضوع سبب اعتراض جمعی از پزشکان متخصص بوشهری شد که خواستار توجه دکتر حیدری رئیس دانشگاه علوم پزشکی به پرداخت کارانه خود که از دی ماه 90 تا کنون پرداخت نشده است، می باشند.
عدم پرداخت کارانه پزشکان متخصص در طی 19 ماه گذشته در بوشهر در حالی است که مدیر درمان تامین اجتماعی استان در هفته گذشته با اشاره به پرداخت کلیه مطالبات مراکز طرف قرارداد گفت: کلیه صورت حساب های ارسالی مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی حسب نرم مطالباتی به صورت کامل پرداخت شده و دانشگاه علوم پزشکی هیچ گونه طلبی از تامین اجتماعی ندارد.
وی افزوده است: کل صورتحساب های بستری بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی در طی سال گذشته 158 میلیارد ریال بوده که به مرور و به صورت کامل پرداخت شده است.

دموکراسی‌های رصدکارانه
فریبرز رییس دانا

مورد ادوارد اسنودن، جوان پیمانکار خدمات کامپیوتری در آژانس امنیت ملی امریکا البته بسیار تکراری است اما قطعا یکی از تکان دهنده‌ترین مواردی است که نشان می‌دهد تکنولوژی ارتباطی در خدمت قدرت‌های ریز و درشت جهان سرمایه‌داری و سلطه‌گران بین‌المللی و خودکامگان کشورها چگونه به امر پایش اطلاعات خصوصی و محرمانه‌ی مردم می‌پردازند. ادوارد اسنودن با فرار به هنگ گنک وسپس روسیه اکنون با روبه رو شدن بازگرداندن شدن به امریکا و مجازات چند صد سال زندان نشان داد که دموکراسی امریکایی چگونه اطلاعات واسرار خصوصی مردم را در مقیاس میلیارد بایتی در هر لحظه از فایل‌ها و تماس‌های شخصی آن‌ها می‌رباید، طبقه‌بندی می‌کند و درمعرض دید و پیگیری دستگاه‌های مجهز و پیشرفته و فراگیر نظارت و پیشگیری و سرکوب امنیتی قرار می‌دهد. این دموکراسی مدت‌هاست نشان داده است که دموکراسی نیست زیرا هم مبنای واقعی آن یعنی لیبرالیسم اقتصادی بیش از نه دهه است که مرده است و هم برای بقای خود به تجاوز، جنگ‌افروزی، انواع دخالت، پایش، خبرچینی و ردیابی زندگی همه‌ی مردم جهان نیاز دارد. این دموکراسی به شهروندان هیچ کشوری از جمله شهروندان متحدان اروپایی‌اش نیز رحم نکرده است.
لینک متن کامل:
http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2013/07/blog-post_31.html#more

حادثه در سد داریان پاوه

بر اساس خبر رسیده در تاریخ 2/5/92 یکی از کارگران شاغل در سد داریان واقع در شهرستان پاوه در حین کار دچار سانحه گردید. بر اثر این سانحه عبدالوحید ویسی کارگر شرکت کلهام در بخش ترانسپورت دچار سوختگی شدید در ناحیه صورت و دستهایش شد.
کمیته‌ی هماهنگی ضمن ابراز تاسف از وقوع این حادثه ناگوار یادآور می‌گردد که این اولین و آخرین بار نخواهد بود که در این سد یا دیگر محیط‌های کار چنین حوادث ناگواری رخ می‌دهد. این گونه حوادث به دلیل عدم رعایت استانداردهای ایمنی در محیط های کار که ناشی از سودخواهی کارفرمایان می ‌باشد اتفاق می‌افتد و تنها راه رهایی از این گونه حوادث در گرو اتحاد و همبستگی کارگران و ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری می‌باشد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-8 مرداد 1392
نهم مردادماه1392

*******************

اخباروگزارشات کارگری10مردادماه1392

- اعتصاب به خاطر عدم پرداخت حقوق در پارس جنوبي
- سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه :شرایط دشوار طبقه کارگر پایانی ندارد
- برگزاری جلسه‌ی داگاهی "علی آزادی"
- تعطیلی کارخانه فجرایلام وبلاتکلیفی کارگرانش
- جان باختن یک کارگرشهرداری چالداران
- مرگ راننده بیل مکانیکی در آغاجاری به علت انفجار خط لوله انتقال گاز
- تناقض گویی آشکار درباره قربانیان حادثه "گدار شهپیر"
- اخراج هزاران نفرازکارکنان ایرفرانس

اعتصاب به خاطر عدم پرداخت حقوق در پارس جنوبي

شركت محور‌سازان در تاريخ 01/05/92 بابت كار پروژه‌اش در پارس جنوبي 900 ميليون تومان از كارفرماي خود دريافت كرده و به رغم اين دريافت از پرداخت سه ماه حقوق كاركنانش خودداري مي‌كند.مديران اين شركت مي‌گويند اين پول بايد در پروژه هاي ديگر هم هزينه شود و همين را بهانه‌اي براي پرداخت نكردن حقوق پرسنل پروژه قرار داده‌اند. اين در حالي است كارگران اين مجموعه سه ماه است كه از دريافت حقوق محروم هستند و قادر نيستند مشكلات معيشتی خود را رفع كنند.
از اين رو كاركنان اين شركت از تاريخ 09/05/92 اعتصاب كرده و از كار كردن خودداري نموده‌اند. اين شركت در گذشته‌ي نه چندان دور هم به دليل عدم رعايت كيفيت غذاي پرسنل و آلوده بودن غذا، كارگرانش را دچار مسموميت كرد و يكي از كارگرانش از شدت مسموميت فوت كرد.
منبع:وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر- ۱۰ مرداد ۱۳۹۲

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه :شرایط دشوار طبقه کارگر پایانی ندارد

بیش از چهل روز از مرگ افشین اسانلوکارگر زندانی می گذرد وغم از ازدست دادن این عزیز بر سینه خانواده ودوستان وبطور کل طبقه کارگر سنگینی می کند.
ما ضمن تسلیت وهمدردی فراوان ازین فراق جانکاه به خانواده افشین اسانلو و جامعه کارگری، خواهان روشن شدن تمامی ابعاد این واقعه تلخ از سوی مسئولین قضایی ، وهمچنین خواستار دنیایی هستیم که هیچ کارگری به صرف فعالیت کارگری این چنین تاوان سنگینی نپردازد.از طرفی دیگر موج آزار واذیت سایر فعالین کارگری ادامه دارد بطوریکه که ،آقایان پدرام نصرالهی، وفا قادری ،غالب حسینی وحامد محمودی نژاد تنها بجرم دفاع از حقوق کارگری وبهبودی وضعیت معیشتی خود محاکمه ومحکوم به زندان شده اند. در عین حال وضعیت جسمی رضاشهابی هم در شرایطی دشواری قرار دارد.
سندیکای کارگران هفت تپه ضمن دفاع از حقوق این کارگران ومحکوم نمودن این گونه اعمال،اعلام می کند که زندان وحتی مرگ پاسخ مطالبات ما نیست.مسئولان بهتر است بجای تنبیه و آزار کارگران، در جهت برآورده کردن خواسته های بر حق آنهابکوشند.
با آرزوی دنیایی که وضعمان بهتر ازین باشد
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه-11/5/1392

برگزاری جلسه‌ی داگاهی "علی آزادی"

به گزارش رسیده روز یکشنبه مورخ 6/5/92 جلسه‌ی دادگاهی "علی آزادی" فعال کارگری وعضو کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری در شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب برگزار شد. بعد از ایراد کیفرخواست وهمچنین دفاعیات "علی آزادی " قاضی شعبه، برای نام‌برده به جهت اتهام عضویت در کمیته‌ی هماهنگی حکم 1 سال حبس تعلیقی صادر نمود.
تنها اتهام و جرم این فعال کارگری عضویت در کمیته‌ی هماهنگی و دفاع از حقوق کارگران می‌باشد. کمیته‌ی هماهنگی ضمن محکوم کردن حکم صادره برای علی آزادی، خواهان شکسته شدن این حکم و همچنین آزادی کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می‌باشد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-9 مرداد 1392

تعطیلی کارخانه فجرایلام وبلاتکلیفی کارگرانش

ایلنا بتاریخ 10مردادطی گزارشی ازتعطیلی کارخانه فجرایلام تولید کننده کمک فنر‌های خودرو وبلاتکلیفی کارگرانش خبرداد.
براساس این گزارش، کارفرما نیز از بهمن ماه سال گذشته کارخانه را به حال خود‌‌‌‌ رها کرده است، اما کارگران هر روز برای حفاظت از شغلشان در محل کارخانه حاضر می‌شوند. طی این مدت کارفرما علاوه بر پرداخت مبالغی به صورت علی‌الحساب، فقط توانسته است بیمه کارگران را واریز کند.
گزارش می افزاید، پرداخت حقوق کارگران تا پیش از تعطیلی کارخانه نیز به صورت نامنظم و پراکنده انجام می‌شده است.
درباره آغازبحران این کارخانه درگزارش آمده است، کارخانه فجر ایلام، تولید کننده کمک فنر‌های خودرو از آبان ماه سال ۸۱ به دلیل اختلافات داخلی مدیران دچار بحران شد. کارگران فجر ایلام در سال ۸۱ بیش از ۷۰ نفر بودند اما این تعداد به مرور از چرخه تولید خارج و از سال گذشته به ۱۵ نفر کاهش یافته‌اند.

جان باختن یک کارگرشهرداری چالداران

به گزارش 10مردادکُردپا، صبح روز چهارشنبه نهم مردادماه، یک کارگر شهرداری به نام "مهدی قهرمانلو"، ٣٢ ساله، اهل شهرستان چالدران، به هنگام نظافت شهر در حادثه‌ی رانندگی و در نتیجه‌ی برخورد ٢ خودرو، جان خود را از دست داد.
"مهدی قهرمانلو" کارگر شهرداری، متأهل و صاحب یک فرزند بوده است که پس از انتقال به بیمارستان، به دلیل شدت جراحت وارده، جان خود را از دست داد.

مرگ راننده بیل مکانیکی در آغاجاری به علت انفجار خط لوله انتقال گاز

به گزارش10مردادمهر،مدیرکل ستاد حوادث غیرمترقبه استانداری خوزستان از مرگ یک نفر و زخمی شدن دو نفر بر اثر انفجار خط لوله انتقال گاز در شهرستان آغاجاری خبرداد.
محمدرضا آملازاده اظهار کرد: صبح امروز یک دستگاه بیل میکانیکی متعلق به یک شرکت عمرانی در منطقه ای بین شهر آغاجاری و میانکوه در استان خوزستان که جزوه مناطق نفتی به شمار می روند در حال فعالیت بود که ناگهانی بیل آن با یک خط لوله انتقال گاز اصابت می کند.
وی افزود: بر اثر این برخورد، خط لوله منفجر می شود و راننده بیل میکانیکی در دم جان خود را از دست می دهد و دو نفر از افرادی که در همان حوالی بودند نیز زخمی می شوند.
آغاجاری شهری است در استان خوزستان است. آغاجاری یا آغاجری از مناطق نفتخیز اما محروم ایران به شمار می رود. جمعیت آن بیش از 13 هزار نفر است.
همچنین میانکوه شهری است در نزدیکی آغاجاری که گروه بیشتری از مردم آن، کارکنان شرکت ملی گاز ایران هستند. آب و هوای میانکوه بیشتر سال گرم است و بسیار کم هوا سرد می شود.
از دیگر ویژگیهای میانکوه می توان به وجود دو شرکت مهم (پالایش گاز بیدبلند و شرکت منطقه یک عملیات انتقال گاز ) در حوزه فعالیتهای نفت و گاز اشاره کرد.

تناقض گویی آشکار درباره قربانیان حادثه "گدار شهپیر"

شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران (آبنیرو) به رغم گذشت ۱۰ سال از آبگیری سد، به تعهدات خود برای احداث راههای روستایی که در اثر عملیات سدسازی تخریب شده و به زیر آب رفته اند عمل نکرده و در عوض، با قرار دادن یدک کش، اقدام به جابجایی مینی بوس های حامل مسافر می نماید.
در حالی که چند ساعت از وقوع حادثه دلخراش مرگ ۱۲ نفر از روستائیان و عشایر بختیاری در سد کارون ۳ می گذرد، تناقضگویی شدید مسئولان ذیربط در این باره، موجب سردرگمی و تشویش اذهان عمومی شده است.
به گزارش10مردادایبنانیوز، یدک کش شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران که به سوی روستاهای سادات حسینی، شیوند، غریبی ها و میراحمد در حرکت بود، حوالی ساعت ۱۷:۱۵ روز چهارشنبه ۰۹/۰۵/۱۳۹۲ در لحظه پهلو گرفتن در ساحل دریاچه سد کارون ۳، با صخره برخورد نمود و تکان شدید موجب شد که مینی بوس که در عرشه یدک کش قرار داشت، به گوشه ای پرتاب شود و با سرنشینان خود به درون آب فرو رود. که در این حادثه تاکنون حداقل ۱۲ نفر کشته شده اند.
گفتنی است از زمان آبگیری سد کارون ۳ در سال ۱۳۸۳ و زیر آب رفتن پل قدیمی «گدار شهپیر»، روستائیان و عشایر بختیاری ساکن روستاهای «سادات حسینی» در شمال شرقی ایذه، در بن بست گرفتار شده اند. شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران (آبنیرو) به رغم گذشت ۱۰ سال از آبگیری سد، به تعهدات خود برای احداث راههای روستایی که در اثر عملیات سدسازی تخریب شده و به زیر آب رفته اند عمل نکرده و در عوض، با قرار دادن یدک کش، اقدام به جابجایی مینی بوس های حامل مسافر می نماید.
تناقضگویی شدید مسئولان درباره حادثه تلخ سد کارون ۳
حبیب‌الله جعفری معاون بهره‌برداری سد و نیروگاه سازمان آب و برق خوزستان در گفتگو با گروه انرژی سرویس اقتصادی خبرگزاری ایسنا (که روز چهارشنبه ساعت ۱۹:۴۲ منتشر شد)، علت حادثه را «رعایت نکردن نکات ایمنی از سوی راننده مینی‌بوس» اعلام کرد و افزود: «متاسفانه راننده مینی‌بوس مسائل ایمنی را رعایت نکرده و واضح است که ماشین در وضعیت خلاص بوده و با پهلو گرفتن بارج، مینی‌بوس دچار حادثه شده و بخشی از آن در دریاچه افتاده است».
سرهنگ مهماندار رئیس پلیس راه کشور در گفتگو با گروه انتظامی و حوادث سرویس اجتماعی خبرگزاری مهر (که روز چهارنشبه ساعت ۲۲:۳۱ منتشر شد)، علت حادثه را «واژگونی لنج در وسط آب به علت نامعلوم» عنوان کرد و افزود: « ۱۲ مسافر مینی بوسی که روی یک لنج باری در سد کارون ۳ قرار داشت به علت واژگونی کشته شدند».
خبرنگار خبرگزاری مهر، در ادامه گزارش خود می نویسد: «ساعت۱۸:۳۰ عصر امروز واژگونی یک فروند لنج در سد کارون ۳ به نیروهای امدادی اطلاع داده شد. با حضور امدادگران مشخص شد این لنج که به دلیل ساخت سد کارون ۳ وظیفه برقراری ارتباط میان روستای سادات حسینی و شهرستان ایذه در استان خوزستان را برعهده دارد به علت نامعلومی هنگام انتقال روستائیان در وسط آب واژگون شده است. در ادامه با بررسی های تخصصی مشخص شد یک دستگاه مینی بوس به همراه ۱۶ سرنشین نیز روی لنج قرار داشته است که به اعماق آب سقوط کرده است».
سرهنگ مهماندار رئیس پلیس راه کشور، همچنین در گفتگو با گروه انتظامی سرویس حقوقی قضایی خبرگزاری فارس (که روز چهارنشبه ساعت ۲۲:۵۲ منتشر شد)، علت حادثه را «خرابی لنج» عنوان کرد و افزود: «مینی‌بوس مذکور با سرنشینانش به داخل لنج رفته اما در میانه راه به دلیل خرابی لنج حادثه به وقوع پیوسته و مینی‌بوس به داخل آب سقوط می‌کند». وی تاکید کرد: «سد کارون ۳ در نزدیکی دو روستا دریاچه‌ای را ایجاد کرده که تردد میان این روستاها تنها به وسیله لنج میسر است».
کج سلیقگی صداوسیما و پاشیدن نمک بر زخم حادثه دیدگان
در همین حال، بخش خبری ساعت ۲۲:۴۵ صداوسیمای استان خوزستان به نقل از یک مقام مسئول در استانداری خوزستان، از «احتمال مقصر بودن راننده مینی بوس» خبر داد! کج سلیقگی صداوسیما در انتشار این خبر، موجب واکنش گسترده افکارعمومی در استان خوزستان و اعتراض خانواده های حادثه دیدگان شد. صداوسیمای خوزستان و مقامات استانداری، هیچ اشاره ای به علت نابودی راههای روستایی این منطقه نکرد و نگفت که چرا مردمن مجبور به استفاده از یدک کش ها شده اند.
گفتنی است شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران (آبنیرو) به رغم گذشت ۱۰ سال از آبگیری سد، به تعهدات خود برای احداث راههای روستایی که در اثر عملیات سدسازی تخریب شده و به زیر آب رفته اند عمل نکرده و در عوض، با قرار دادن یدک کش، اقدام به جابجایی مینی بوس های حامل مسافر می نماید.

اخراج هزاران نفرازکارکنان ایرفرانس

به گزارش1اوت یورونیوز، شرکت هواپیمایی ایرفرانس در نظر دارد تا سال ۲۰۱۴ حدود ۲۵۰۰ پست خود را حذف کند.
از دو سال گذشته تا کنون حدود ۵۶۰۰ شغل از این شرکت هواپیمایی حذف شده است.
هدف از اجرای طرح حذف مشاغل کاهش دو میلیاردی میزان بدهی های این شرکت تا آخر سال آینده و رساندن آن به رقم ۴.۵ میلیارد یورو است.
دهم مردادماه1392

************

اخباروگزارشات کارگری11مردادماه1392

- گفتگوي راديو ندا با علي نجاتي در مورد اعتصاب كارگران نيشكر هفت تپه
-4ساعت اضافه کاری بدون حقوق کارکنان قراردادی شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه زنجان
- اخبار فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان:
- گرانی در انتظار نان است!
شوک قیمتی به بازار مواد لبنی و پروتئینی وارد خواهد‌شد!
- موج جدید گرانی انواع میوه، صیفی‌جات و غلات به ویژه گندم و جودرراه است!
گرانی گاز پتروشیمی‌ها دامن کشاورزی را گرفت، قیمت کود اوره 2 برابر شد!
- تصمیم دستگاه قضایی شیلی درباره حادثه معدن سال2010خشم کارگران معدن را برافروخت!

گفتگوي راديو ندا با علي نجاتي در مورد اعتصاب كارگران نيشكر هفت تپه

علي نجاتي، عضو هيئت مديره سنديكاي كارگران نيشكر هفت تپه، در گفتگو با راديو ندا با اشاره به اينكه كارگران ايران هر روز بيشتر از قبل تحت فشار هستند و پاسخ مسئولين سركوب، اخراج و زندان است؛ و با بيان اينكه موج كارگران روز به روز رو به جلو حركت مي كند، گفت : رمز موفقيت ما در كار مشترك است !
گوش کنید:
http://www.radioneda.de/2013/08/02/Nejati130801.ram

4ساعت اضافه کاری بدون حقوق کارکنان قراردادی شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه زنجان

به گزارش11مردادپانا نیوز،کارکنان قراردادی شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه زنجان با ارسال پیامی از وضعیت کاری خود در این منطقه عملیاتی انتقاد کرده و تاکید می کنند: مدیریت امور اداری این منطقه هر هفته 4 ساعت بیش از قانون مصوب کار، کار از این کارکنان می کشد.
براساس این گزارش، هر چند این روزها افکار عمومی و به ویژه تمرکز مدیران و روسا بر روی انتخاب اعضای کابینه دولت یازدهم متمرکز شده است اما مشکل کارکنان قراردادی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زنجان هم در خور توجه و البته تاسف است.
در پیام کارکنان قراردادی شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه زنجان آمده است:
" سلام بیشتر کارکنان قراردادی شرکت پخش فرآورده نفتی منطقه زنجان به صورت 2 شیفت (یک هفته شیفت صبح و یک هفته شیفت عصر با یک روز استراحت در هفته) مشغول به کار هستند.
بر این اساس اکثر کارکنان قراردادی بیشتر از 15 ماهه که با امور اداری این موضوع را تذکر می دهند که طبق قانون کار ساعت کار هفتگی 44 ساعته نه 48 ساعت، ولی متاسفانه هیچ گونه جوابی نگرفتیم .
امیدوار بودیم بعد اینکه قراردادی شدیم حداقل طبق قانون کار که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و وزارت نفت خیلی رو این کلمه تاکید میکنه بهمون حقوق بدهند ولی متاسفانه آقایون کوتاهی می کنند.

اخبار فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان:
- حادثه کارگری

اسماعیل معاف کارگر خدمات شهری شرکت نیل آبی زرجوب دارای دو سال سابقه کار در این شرکت می باشد.
اسماعیل صبح روز پنجشنبه ۹٢/۵/۳ حدود ساعت ۱۱:۳٠ در حالی که در حاشیه مسیر جاده رشت پیربازار- سه راهی فخب مشغول کار بود دچار حادثه شد. راننده خودروی سواری درحال سبقت به علت عدم کنترل اتومبیل خود با اسماعیل را در حالی که در حاشیه جاده قرار داشت تصادف میکند اسماعیل معاف بشدت از ناحیه سر، صورت و فک آسیب می بیند اورژانس او را به بیمارستان پورسینای رشت منتقل می کند.
وی پس از یکروز بستری شدن در بیمارستان مرخص شده به منزل خود می رود او هم اکنون در خانه بستری و قادر به کار کردن نیست. آنهم در شرایطی که شرکت از ٧۵ روز دستمزد معوقه - برج خرداد و تیر به اضافه ۱۵ روز تاخیر از قبل - در روز پنجشنبه ۹٢/۵/۳ فقط دستمزد برج خرداد را پرداخت کرده است.
راستی چه کسی مسئول حفظ جان و امنیت کارگران خدمات شهری در مسیر خیابان و جاده می باشد؟
سرنوشت اسماعیل و سایر کارگرانی که دچار حادثه می شوند به کجا می انجامد؟

چه کسی پاسخگو است؟

- مسئول این تبانی کارفرما و بیمه چه کسی است؟
شرکت های خدمات شهری طرف قرارداد با شهرداری از اسفند سال ۱۳۹۱ به بعد در طول پنج ماه اخیر هیچگونه قراردادی با کارگران تمدید نکرده اند علیرغم تمدید اعتبار دفترچه های بیمه وقتی کارگران به شعبات بیمه مراجعه می کنند اثری از سابقه کاری خود در بیمه نمی بینند.
در مقابل اعتراض کارگران مسئولین بیمه می گویند تا پول بیمه دریافت نکنیم اعتبار بیمه تان را تمدید نمی کنیم بطور مثال در ازای پرداخت سه سال حق بیمه ، یک ماه سابقه کار ثبت شده است؟
و کارگران در این میان سرگردان، مسئول این تبانی کارفرما و بیمه چه کسی است؟
برگرفته ازسایت افق روشن- جمعه ۱۱ مرداد ۱۳۹٢

گرانی در انتظار نان است!

شوک قیمتی به بازار مواد لبنی و پروتئینی وارد خواهد‌شد!
درصورت عدم پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز واردات گندم توسط دولت،گرانی در انتظار نان است!
به گزارش11مردادایسنا،در حال حاضر دولت گندم را کیلویی 800 تومان خریداری کرده و با قیمت کیلویی 465 تومان به کارخانه‌های خبازی ارائه می‌دهد ولی باز هم این یارانه کمتر از مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع سابق (1226 تومانی) و ارز جدید (2477 تومانی) است و همین موضوع می‌تواند عامل افزایش قیمت نان باشد.
برپایه این گزارش، تا سال گذشته اقلام مصرفی خانوار همچون گوشت، مرغ، برنج، شکر و روغن به عنوان کالای اساسی شناخته می‌شد، اما در اواخر پارسال بانک مرکزی با عدم اختصاص ارز مرجع این اقلام را عملا از لیست کالاهای اساسی خارج کرد. البته در آن زمان مقرر شده بود که بانک مرکزی تا پایان سال 1392 به کالاهای اساسی باقیمانده در اولویت نخست کالاهای وارداتی از جمله نهاده‌های دامی و گندم همچنان ارز مرجع 1226 تومانی اختصاص دهد که البته با تصمیم اخیر این بانک مقرر شده این اقلام نیز با پرداخت ارز 2477 تومانی از گمرک ترخیص شوند.
در همین رابطه شرکت پشیتبانی امور دام اعلام کرده که اگر ارز مرجع به کالاهای اساسی اختصاص پیدا نکند، شوک قیمتی به بازار مواد لبنی و پروتئینی وارد می‌شود، اما مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران معتقد است که این موضوع شامل حال گندم نمی‌شود.
به گفته عباس قبادی توافق شده است که مابه‌التفاوت ارز مرجع و ارز مبادله‌ای واردات گندم از سوی دولت پرداخت شود.
شاید اشاره وی به صندوق توسعه ملی بوده است چراکه به گفته کیومرث کرمانشاهی، معاون کل سازمان توسعه تجارت قرار است با مصوبه دولت مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای واردات کالاهای اساسی از منابع صندوق توسعه ملی تامین شود.
اما در این باره رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم نظر دیگری دارد.
محمدجواد کرمی با اشاره به حذف ارز مرجع 1226 تومانی اظهار کرد: در حال حاضر دولت گندم را کیلویی 800 تومان خریداری کرده و با قیمت کیلویی 465 تومان به کارخانه‌های خبازی ارائه می‌دهد که این موضوع نشان‌دهنده‌ اختصاص یارانه نان به طور غیرمستقیم از سوی دولت است. ولی باز هم این یارانه کمتر از مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع سابق (1226 تومانی) و ارز جدید (2477 تومانی) است و همین موضوع می‌تواند عامل افزایش قیمت نان باشد.
وی ادامه داد: در گذشته پیشنهاد شد که دولت اصلاح قیمت گندم، آرد و نان را در دستور کار خود قرار دهد که این موضوع عملی نشد. در این پیشنهاد آمده بود دولت قیمت فروش گندم خود را به کیلویی 850 تومان افزایش دهد.
کرمی تصریح کرد: البته با اصلاح قیمت نان به هزار تومان افزایش می‌یافت اما از سوی دیگر انتخاب نوع نان کاملا در دست مردم بود و یارانه‌ نان به صورت نقدی در اختیار مردم قرار می‌گرفت.
رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم در پاسخ به این سوال که آیا واریز یارانه نقدی نان مشکلاتی را به همراه خواهد داشت گفت: واریز یارانه نقدی فساد‌های اقتصادی را به همراه دارد اما فساد آن بسیار کمتر از فسادی است که در حال حاضر با فروش آرد کیلویی 465 تومان به کارخانه‌های خبازی به وجود آمده است.
وی تاکید کرد: با ارائه‌ آرد کیلویی 465 تومان به کارخانه‌ها رانت‌هایی در پشت پرده این موضوع به وجود آمده است. در کنار این رانت‌ها بهانه‌جویی‌های کارخانه‌ها برای افزایش قیمت آرد نیز وجود دارد.
به گفته او در حال حاضر توزیع و نظارت آرد به طور کلی از دست دولت خارج شده است. در گذشته دولت آرد را با نظارت از کارخانه‌ها به واحد‌های نان‌پزی منتقل می‌کرد، اما متاسفانه در حال حاضر این اتفاق صورت نمی‌گیرد و معلوم نیست که آیا تمام گندمی که به کارخانه‌ها داده می‌شود به دست نانوایی‌ها و بعد از آن به دست مردم ‌می‌رسد یا خیر.
رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم در پایان تاکید کرد: دولت باید نظارت بیشتری بر توزیع آرد در بین نانوایی‌ها داشته باشد.

موج جدید گرانی انواع میوه، صیفی‌جات و غلات به ویژه گندم و جودرراه است!

گرانی گاز پتروشیمی‌ها دامن کشاورزی را گرفت، قیمت کود اوره 2 برابر شد!
مطابق با مصوبه هیات دولت، شرکت‌های پتروشیمی به دلیل افزایش قیمت گاز، بهای هر کیسه 50 کیلوگرمی کود اوره را به دو برابر افزایش داده‌اند که این افزایش قیمت گاز حالا گریبان صنایع کشاورزی ایران را هم گرفته است.
به گزارش11مرداد مهر، ایران در حال حاضر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان اوره پتروشیمی است به طوری که این محصول پتروشیمیایی توسط ایران به کشورهایی همچون هند، چین، پاکستان، ترکیه، سوریه، سریلانکا، مالزی، مکزیک و موزامبیک صادر می شود.
در شرایط فعلی ظرفیت تولید کود اوره پتروشیمی ایران حدود 4.5 میلیون تن در سال است که بین 2.3 تا 2.5 میلیون تن توسط پتروشیمی‌ها تحویل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و تعاون روستایی کشور شده و مابقی به بازارهای جهانی صادر می شود.
با این وجود، تیرماه سالجاری هیات دولت مصوبه ای صادر کرده است که مطابق با این مصوبه، قیمت هر کیسه کود اوره پتروشیمی با افزایشی حدود 75 درصدی همراه شده است.
از این رو مطابق با مصوبه 18 تیر ماه هیات دولت، قیمت فروش هر کیسه کود شیمیایی 50 کیلویی درب واحد تولید به 30 هزار و 625 تومان افزایش یافته، این در حالی است که بهای این فرآورده پتروشیمی سال گذشته به ازای هر یک کیسه 50 کیلوگرم کود اوره 17 هزار و 500 تومان بود.
هم اکنون با احتساب حمل، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و تعاون روستایی کشور هر کیسه کود اوره را 40 هزار تومان تحویل کشاورزان و باغداران می دهد که پیش بینی می شود این افزایش قیمت منجر به یک افزایش جدید بهای انواع میوه، صیفی‌جات و غلات به ویژه گندم و جو در ایران شود.
از سوی دیگر شرکتهای بزرگ تولیدکننده کود اوره همچون پتروشیمی‌های کرمانشاه، شیراز، خراسان شمالی و پردیس عسلویه از بزرگترین تولیدکنندگان کود اوره پتروشیمی هستند که علت گرانی قیمت این فرآورده را افزایش قیمت گاز طبیعی اعلام می کنند.
مجتمع های پتروشیمی برای تولید کود اوره به طور مستقیم به خوراک گاز طبیعی نیاز دارند که براساس اعلام شرکت های پتروشیمی، با افزایش قیمت گاز، بهای کود اوره تولیدی این واحدها هم افزایش یافته است.
عبدالحسین بیات معاون وزیر نفت اسفند ماه سال گذشته در گفتگو با مهر با اعلام اینکه هم اکنون قیمت هر بسته 50 کیلوگرمی کود اوره در درب مجتمع پتروشیمی‌ها 17500 تومان است، گفته بود: عرضه گران تر از این قیمت مصوب خلاف قانون است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و تعاونی روستایی باید روی هر کیسه کود اوره تنها 2500 تومان دریافت کند، تاکید کرده بود: به عبارت دیگر با اختصاص یارانه هر کشاورز باید بابت یک کیسه 50 کیلوگرمی تنها 20 هزار تومان پرداخت کند.
بنا بهمین گزارش، همزمان با تدوین طرح همسنگ‌سازی قیمت خوراک گاز و مایع پتروشیمی‌ها توسط دولت، کارشناسان از احتمال مهاجرت سرمایه‌گذاران پتروشیمی به قطر هشدار می‌دهند؛ هر چند مسئولان وزارت نفت وقوع هرگونه مهاجرت سرمایه را رد می‌کنند.

تصمیم دستگاه قضایی شیلی درباره حادثه معدن سال2010خشم کارگران معدن را برافروخت!

به گزارش2اوت یورونیوز، پرونده قضایی سی و سه معدنچی که در سال 2010 به مدت شصت و نه روز در عمق هفتصد متری معدنی در شیلی به دام افتاده بودند، بدون نتیجه بسته شد.
دستگاه قضایی شیلی هیچکس را مقصر این حادثه ندانست.
این تصمیم خشم معدنچیان و وکلای آنها را برانگیخته است.
یازدهم مردادماه1392

****************

اخباروگزارشات کارگری12مردادماه1392

- دوگزارش از اعتراض امروز کارگران کیان تایر- همراه با تصاویر
- نامه رضا شهابي خطاب به كارگران زحمتكش در آستانه ي مراسم تحليف رياست جمهور
- تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس در مقابل داره کار قروه
- کارگران با مصوبه هفته گذشته شورای‌عالی کار «تحقیر» شدند
- توقف مجددتولید درپتروشیمی اصفهان ودرآستانه بیکاری قرارگرفتن بیش از500کارگر
- بازهم وعده مدیران کارخانه فارسیت دورودتوخالی درآمد!
- آتش سوزی اتاق استراحت کارگران کارگر جوان را به کام مرگ کشاند

گزارش تکمیلی اعتراض امروز کارگران کیان تایر- همراه با گزارش تصویری

اتحادیه آزاد کارگران ایران: پس از یکماه کشمکش میان کارگران کیان تایر و وزارت صنایع بر سر واگذاری این کارخانه به مالک قبلی آن، از صبح امروز آتش خشم کارگران کیان تایر بار دیگر شعله ور شد و آنان در اقدامی متحدانه توانستند با شروطی که خود تعیین کردند تا بدینجا مسئله واگذاری کارخانه به مالک قبلی آنرا بطور قاطعانه ای تحت تاثیر قرار دهند.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال تجمع کارگران کیان تایر در روز ششم مرداد ماه در مقابل دفتر بیت رهبری و وعده رسیدگی مناسب به خواست کارگران از سوی فرماندار اسلامشهر در شورای تامین استان، جلسه این شورا بدلیل عدم حضور نماینده وزارت صنایع برگزار نشد و وعده های متفاوتی از ششم مرداد به این سو به کارگران کیان تایر جهت برگزاری جلسه مزبور داده شد.

بر اساس آخرین وعده ای که در این رابطه به کارگران کیان تایر داده شده بود قرار بود دوشنبه هفته جاری جلسه شورای تامین جهت رسیدگی به خواست کارگران مبنی بر حل مسئله واگذاری کارخانه به مالک قبلی برگزار شود. اما از آنجا که روز چهارشنبه گذشته رئیس سازمان حمایت از صنایع در راستای تامین و تکمیل واگذاری کارخانه به مالک قبلی ابلاغیه ای را مبنی بر عدم فروش لاستیکهای تولید شده به مسئولین شرکت داده بود کارگران کیان تایر روز پنج شنبه هفته گذشته با امضای طوماری خواهان فروش لاستیکها و پرداخت دستمزد خود شدند اما مدیریت مستقر در شرکت از انجام خواست کارگران سرباز زد. به همین دلیل کارگران کیان تایر از ساعت 9 صبح امروز با خواست پرداخت دستمزد معوقه خود و روشن کردن تکلیف واگذاری کارخانه به مالک قبلی، بطور متحدانه ای دست به تجمع در محوطه کارخانه مشرف به جاده اسلامشهر زدند و با افروختن بیشتر آتش لاستیک نسبت به روزهای دیگر، خواهان رسیدگی فوری به خواستهای خود شدند. بدنبال این اقدام اعتراضی قاطعانه از سوی کارگران کیان تایر فضای امنیتی بسیار شدیدی بر حوالی کارخانه حاکم شد و فرمانده نیروی انتظامی اسلامشهر با حضور در میان کارگران خواهان پایان دادن به اعتراض آنان شد. این در حالی بود که یکی از مامورین امنیتی که مشغول فیلمبرداری چهره به چهره از کارگران بود با خشم آنان مواجه گردید و بر اثر درگیری مختصری که رخ داد دوربین اش طعمه شعله های آتشی شد که کارگران کیان تایر بر افروخته بودند.

بنا بر این گزارش اعتراض کارگران کیان تایر درحالی با شدت ادامه داشت که تعدادی از نماینده های آنان در بخشداری چهاردانگه مشغول مذاکره با شورای تامین منطقه اسلامشهر بودند و حدود 50 کارگر بازنشسته این کارخانه نیز با تجمع در مقابل آن خواهان پرداخت سنوات خود بودند که سپس تجمع خود را به مقابل بخشداری چهاردانگه کشاندند.

بنا بر آخرین خبرهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران اعتراض کارگران کیان تایر تا لحظه تعطیلی کارخانه ادامه داشت و با فرا رسیدن پایان ساعت کاری، آنان خود راسا اقدام به خاموش کردن آتش کردند و به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.

بنا بر خبر دیگری که به اتحادیه ازاد کارگران ایران رسیده است جلسه نماینده های کارگران کیان تایر با شورای تامین منطقه اسلامشهر نیز ساعتی پیش به پایان رسید.

بنا بر جزئیات این گزارش پس از پایان جلسه نماینده های کارگران کیان تایر با شورای تامین منطقه اسلامشهر، مسئولین این شورا مالک قبلی این کارخانه را که در حال حاضر کارخانه به وی واگذار شده است به بخشداری چهاردانگه فرا خواندند و پس از جلسه ای که با وی برگزار کردند مقرر شد: 1- نامبرده مبلغ ده میلیارد تومان در طول یک ماه آینده جهت ادامه کار در اختیار کارخانه قرار دهد 2- تا فردا ظهر دستمزد معوقه کارگران به حساب آنان واریز شود 3- کارخانه بمدت سه ماه و بطور آزمایشی در اختیار وی باشد و چنانچه در این مدت کمترین بی توجهی به تعهداتش مبنی بر تداوم کار و اجرای تعهدات قانونی اش در مقابل کارگران انجام دهد کارخانه بلافاصله در اختیار سازمان حمایت از صنایع قرار گیرد 4- وی در این مدت سه ماهه حق حضور در کارخانه را نخواهد داشت.

این توافقات از سوی نماینده های کارگران کیان تایر زمانی صورت گرفت که کارخانه تعطیل شده بود. کارگران کیان تایر فردا تصمیم نهایی در اینمورد را اعلام خواهند کرد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 12 مرداد ماه 1392

لینک تصاویر: http://www.etehadyh.com/?page=news&nid=3182

در آخرین روز عمر دولت دهم، دود اعتراض کارگران کیان تایر آسمان چهاردانگه را پوشاند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: از صبح امروز 12 مرداد ماه کارگران کیان تایر با دست کشیدن از کار، اقدام به تجمع و آتش زدن لاستیک در محوطه درونی کارخانه مشرف به جاده اسلامشهر کرده اند. این در حالی است که بازنشستگان این کارخانه نیز در اعتراض به عدم پرداخت سنوات خود قرار است امروز در مقابل بخشداری چهاردانگه دست به تجمع اعتراضی بزنند.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال چند هفته اعتراض و تجمعات کارگران کیان تایر در محوطه کارخانه، وزارت صنایع و مقابل دفتر بیت رهبری از آنجا که وزارت صنایع همچنان بر واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن اصرار دارد و از طرف دیگر با گذشت ده روز از مرداد ماه دستمزد کارگران کیان تایر پرداخت نشده است این کارگران از صبح امروز دست از کارگران کشیدند و با آتش زدن لاستیک و تجمع در محوطه درونی کارخانه مشرف به جاده اسلامشهر خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند.

کارخانه کیان تایر در آخرین هفته های عمر دولت دهم و با عجله به مالک قبلی این کارخانه واگذار شده است و کارگران کیان تایر با توجه به سوابق سوء وی در ساهای 86 و 87 برای به تعطیلی کشاندن کارخانه، حاضر به پذیرش این واگذاری نیستند.

کارگران کیان تایر اعلام کرده اند در صورت تداوم وضعیت موجود و عدم رسیدگی به خواست هایشان جاده اسلامشهر را خواهند بست و دامنه اعتراضات خود را گسترش خواهند داد.

گزارش تکمیلی اعتراض امروز کارگران کیان تایر متعاقبا از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر خواهد شد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 12 مرداد ماه 1392

كارگران زحمتكش حق گرفتني است!
نامه رضا شهابي خطاب به كارگران زحمتكش در آستانه ي مراسم تحليف رياست جمهور

نتايج انتخابات رياست جمهوري و ميزان مشاركت مردم در آن را هر طور كه تفسير كنيم يك چيز مشخص است و آن اين كه در جامعه اي مثل ايران كه وضع نهادهاي مدني چندان تعريفي ندارد و بسته به اين كه چه دولتي سر كار مي آيد تقويت يا ضعيف مي‌ شود – و البته در اين ميان اوضاع براي نهادهايي مثل سنديكاهاي كارگري اساساً فرقي نمي كند - اكثريت مشاركت كنندگان در انتخابات كه كانديدايي را بر مي گزينند بر سر مطالبات و آرزوهايشان قمار مي كنند و به اصطلاح اميد مي بندند كه «شايد اين بار بشود».

اين انتخابات هم از اين مستثني نيست؛ خاصه كه رئيس جمهور منتخب نام دولت خود را «تدبير و اميد» هم گذاشته است. پيش تر در جريان سخنراني به مناسبت روز جهاني كارگر در زندان اشاره كرده بودم كه شعارهاي دولت هاي سازندگي، اصلاحات و عدالت محور براي بهبود اوضاع در عمل براي طبقة كارگر دستاوردي نداشته است جز بيكارسازي، موقتي سازي و بي نواسازي! دقت كنيم كه وقتي از طبقة كارگر سخن مي گوئيم به اكثريت حال حاضر جامعه ايران اشاره داريم: اكثريتي كه بعضاً در فيلم هاي انتخاباتي، كانديداها گوشه هايي از دردهاي شان به تصوير كشيده شد. در جريان تبليغات انتخاباتي هر بار كه از كانديداها در باره برنامه هاي شان براي عرصه فرهنگ و هنر و سينما سؤال شد، پاسخ شان اين بود كه بايد تصميم گيري در اين عرصه را به خود اهالي فرهنگ و هنر و سينما واگذار كرد و دولت صرفاً نقش حمايتي ايفاء كند. (اميدوارم اهالي سينما با اتحاد و همبستگي خانه سينما را كه يك نهاد كاملاً صنفي است بعد از مدتها تعطيلي بازگشايي كنند و من هم به عنوان يك كارگر كه به خاطر ايجاد تشكل مستقل كارگري (سنديكا) زنداني شده ام، خواستار بازگشايي بي قيد و شرط خانه سينما هستم.)

بسيار خوب، ما مي گوييم چه اشكالي دارد كه تصميم‌گيري در بارة مسائل و مشكلات كارگري را به عوض ارگان هاي حزبي و وابسته اي چون خانه ي كارگر و ...، به خودِ كارگران، به نهادهاي مستقل كارگري مانند سنديكاها واگذار كنيد؟ من به عنوان يك كارگر زنداني كه به خاطر ايجاد تشكل مستقل كارگري به نام سنديكاي كارگران شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه كه مطابق اصل 26 قانون اساسي و مقاوله نامه ي 87 آزادي سنديكاها و حمايت از حقوق سنديكايي و مقاوله نامه 98 حق تشكل و مذاكره دسته جمعي، سازمان جهاني كار و دفاع از حقوق هم طبقه اي هايم، بيش از سه سال است كه در شرايط سخت و با اتهام زني هاي واهي تحمل كيفر مي كنم و تعدادي از همكارانم در شركت واحد به همين دليل از كار اخراج شده اند و تعدادي هم قبلاً زنداني بودند كه بعد از پايان حبس از زندان آزاد شده اند و تعدادي از همكاران و فعالان كارگري در كميته ي هماهنگي براي كمك به ایجاد تشکل های کارگری، كميته ي پيگيري، اتحاديه آزاد، سنديكاي نقاشان ساختمان و . . . يا در زندان هستند و يا به تازگي محكوم به زندان شده اند، به خاطر اصرار بر اجراي همان قانوني كه كانديداهاي انتخاباتي در تمام مدت تبليغات شان مدام بر رجوع به آن و اجراي بي كم و كاستش تاكيد مي كردند، اكنون در زندانم به خاطر فصل سوم حقوق ملت به خصوص اصول 2 بند ج و 3، 23، 26، 27، 28، 29، 30، 31، 41 و ... قانون اساسي.

عصر سازندگي بود، ما كارگران ساختيم، اما به قيمت ويران شدن خودمان، عصر اصلاحات شد و آنچه دست نخورده باقي ماند قوانين ضد كارگري و اصلاح فصل ششم قانون كار بود و عصر عدالت محوري كه عدالت را با هدفمندي يارانه ها جراحي كردند. ما مي گوئيم اگر شعار توليد ملي سر مي دهيد و درصدد جلب نظر سرمايه گذاران هستيد، فراموش نكنيد كه اين توليد را بايد كارگران انجام دهند. ما كارگران كار مي خواهيم، اما نه تحت هر شرايطي. تا كي بايد اين مسئله ي بديهي را يادآوري كرد كه در يك جامعه ي طبقاتي، كارگر يعني استثمار شدن و يعني تحت سلطه بودن؟! هم طبقه ي هاي زحمتكش من، تنها دو راه موجود است تا از اين واقعيت رهايي پيدا كنيم: متشكل شدن و تشكل سازي. ما كارگران بايد به شكل هاي مختلف، مقاومت كارگران عليه سرمايه داري را در ذهن كارگران زنده كنيم، مثل تشكيل سنديكاها، شوراهاي كارگري، اتحاديه و كميته هاي كارگري براي ايجاد و تشكل يابي، تشكيل صندوق همياري جهت كمك به كارگران اخراجي و زنداني و نيازمند، تشكيل كلاس هاي آموزشي و استفاده از تجربيات فعالين كارگري پيشكسوت.

كارگران زحمتكش حق گرفتني است. منتظر اين دولت و آن دولت نباشيد، ما كارگران و مردم فرودست در طول سه دهه گذشته بخصوص در چهار سال اخير بيشترين فشارها را متحمل شديم و هر روز هم از لحاظ اقتصادي وضعيت مان بدتر مي شود، از كار اخراج مي شويم، زنداني مي شويم ماه ها حقوق دريافت نمي كنيم و آنهايي كه حقوق 487 هزار تومان دريافت مي كنند، تنها 10 روز مي توانند زندگي كنند. همكاران من، نظام نظام سرمايه داري است براي اينكه اولاً دستمزد سال 92 را شش درصد پائين تر از نرخ تورم (البته بر اساس آمارهاي دولتي) و بدون در نظر گرفتن ماده 41 قانون كار و بندهايي از اصل سوم و فصل سوم قانون اساسي تعيين كردند و دوم اينكه وزير كار دولت نظام سرمايه داري اعلام كرده: براي افزايش مبلغ 10 هزار تومان حق مسكن و مبلغ 15 هزارتومان بن نقدي كارگران رضايت كارفرما ملاك است، در غير اينصورت با افزايش حق مسكن مخالفت خواهم كرد؛ كسي نيست به آقاي وزير بگويد كه وقتي در جنوبي ترين منطقه تهران زمين متري 5 ميليون تومان، وديعه مسكن 20 ميليون تومان به بالا و اجاره مسكن ماهانه از 400 هزار تومان به بالا و گراني كالاها و مايحتاج روزانه مردم، ماهيانه مبلغ 10 هزار تومان حق مسكن و مبلغ 15 هزار تومان بن نقدي براي كارگران چه دردي را دعوا مي كند؟ آقاي وزير كارگران براي زنده ماندن كار مي كنند نه براي زندگي كردن. كارگران زحمتكش اين وضعيت تا زماني كه تشكل هاي مستقل كارگري بدون دخالت دولت و كارفرما تشكيل نداده ايم و از حق اعتراض، تجمع و اعتصاب برخوردار نشده ايم ادامه خواهد داشت. همكاران و هم طبقه اي هاي زحمتكشم، بيش از 4 ميليون بيكار كه در تنور داغ تورم (به گفته آمار دولتي 31 درصد كه بيش از اين است) مي سوزند و حدود 75 درصدشان به همراه خانواده در زير خط فقر مطلق در شرايط نامناسب شب سر را بر بالين مي گذارند. همه اين ناعدالتي ها و تبعيض و ظلم و ستم بر مي گردد به نبود تشكل هاي واقعي و مستقل كارگري و عدم برخورداري از حق اعتراض تجمع و اعتصاب كه به اين طريق صداي رساي طبقه كارگر را به گوش سرمايه داران ضد كارگري برسانيم. به تجربه سنديكاي كارگران شركت واحد بنگريد؛ هر چند هزينه هاي گزافي از شكنجه تا زندان و جانبازي و اخراج متحمل شديم، اما با تشكيل سنديكا و به واسطه آن اعتراض، تجمع و اعتصاب، وضعيت راننده گان عوض شد. نگاه مسئولان به شركت واحد ويژه شد، جلوي بسياري از دزدي ها گرفته شد، ناوگان حمل و نقل عمومي نوسازي شد. از هم گسيختگي درون خانواده هاي كارگري تا حدي ترميم شد، اعتياد به حد چشم گيري كاهش پيدا كرد و ... هم طبقه اي هاي عزيز هيچكس به داد كارگران نمي رسد، مگر خودشان. اگر وضعيت طبقه ي كارگر در طول اين سال ها بدتر شده به اين دليل نبوده كه خواسته به نيروي خودش متكي شود، بر عكس طبقه ي كارگر آنجايي ضرر كرده كه به نيرو و توان و جايگاه خود شك كرده و قدرت تفكر و تصميم گيري را به دست این یا آن دولت داده است.

تجربه ي سنديكاي كارگران شركت واحد، نيشكر هفت تپه، پتروشيمي بندر امام، لاستيك سازي البرز و غيره نشان داده كه ما اگر اراده كنيم مي توانيم و در نتيجه رهايي طبقه كارگر توسط خود طبقه ي كارگر ممكن خواهد بود و ما نبايد برای تحقق اين شعار نااميد شده و دست از تلاش و كوشش برداريم. هم طبقه اي هاي زحمتكشم، نسل امروز هزينه ي سكوت نسل ديروز در برابر انحراف از آزادي و استقلال و عدالت را مي پردازد، پس براي به رسميت شناخته شدن تشكل هاي مستقل كارگري و حق اعتراض، تجمع و اعتصاب (كه حق مسلم ما كارگران است) فرياد برآريم و پافشاري كنيم، تا نسل فردا ما را به عتاب خطاب نكند.

اعتراض، تجمع، اعتصاب حق مسلم ماست
كارگران متشکل شويد
زنده باد آزادي و برابري- پاينده باد جنبش كارگري
رضا شهابي ذكريا- 6/5/92 – زندان اوين بند 350

تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس در مقابل داره کار قروه

اداره کاروفرماندار قروه درهماهنگی باکارفرمای فولاد زاگرس کارگران این کارخانه را سر می دوانند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال دو بار تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس در مقابل مجلس شورای اسلامی و رسیدگی کمیسیون اصل نود به خواستهای این کارگران مبنی بر ابقا به کار و پرداخت 4 ماه دستمزد معوقه آنان، اداره کار و فرمانداری شهرستان قروه همچنان 250 کارگر اخراجی فولاد زاگرس را سر میدوانند.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران صبح امروز کارگران فولاد زاگرس پس از عزیمت به کارخانه و امضای دفتر حضور و غیاب با در دست داشتن صورتجلسه کمیسیون اصل نود دست به تجمع اعتراضی در مقابل اداره کار شهرستان قروه زدند و خواهان اجرای این صورتجلسه و رسیدگی به خواستهای خود شدند.

بنا بر این گزارش بدنبال این تجمع اعتراضی نماینده های کارگران به جلسه ای در اداره کار دعوت شدند. در این جلسه رئیس اداره کار شهرستان قروه با دادن جوابهای سربالا به نماینده های کارگران اعلام کرد صورتجلسه کمیسیون اصل نود ارزشی ندارد و شما برای رسیدگی به هر دو مورد از خواستهایتان (دریافت چهار ماه دستمزد معوقه و بازگشت بکار) می باید شکایت کنید و تا 18 مرداد برای ارائه شکایت فرصت دارید.

کارگران فولاد زاگرس از اول سال تاکنون دستمزدی دریافت نکرده اند و از 18 تیر ماه سالجاری از کار خود اخراج شده اند. این کارگران در حال حاضر در شرایط بسیار مشقت بار معیشتی بسر میبرند و تجمعات مکرر آنها در مقابل دفتر بیت رهبری و مجلس شورای اسلامی در تهران نیز توام با وعده و تنظیم صورتجلسه ای در کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی بوده است.

کارگران فولاد زاگرس پس از پایان تجمع امروز خود در مقابل اداره کار شهرستان قروه اعلام کردند همچنان به اعتراضات خود برای رسیدگی خواستهایشان به ادامه خواهند داد.

بنا بر گزارش دیگری نیز که بدست اتحادیه آزاد کارگران ایران رسیده است هفته گذشته فرماندار شهرستان قروه با احضار برخی از نماینده های کارگران آنان را تهدید کرد و به این کارگران اعلام نمود ادامه تجمعات اعتراضی کارگران تبعات امنیتی برای آنان در پی خواهد داشت. بنا بر این گزارش در این جلسه نماینده های کارگران نیز با تاکید بر محق بودن کارگران، اعلام کردند چنانچه به خواستهایشان رسیدگی نشود همچنان به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- 12 مرداد ماه

کارگران با مصوبه هفته گذشته شورای‌عالی کار «تحقیر» شدند

یک فعال مستقل کارگری با بیان اینکه بخش قابل توجهی از جامعه کارگری کشور از مزایای افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و خوار و بار سال ۹۲ بی‌نصیب هستند، گفت: مصوبه هفته گذشته شورای‌عالی کار بیشتر در جهت کمرنگ کردن اعتراضات و شکایات کارگران از نحوه افزایش دستمزدهای سال ۹۲ بود.

مازیار گیلانی‌نژاد گفت: به غیر از معدودی کارگران شاغل در واحدهای بزرگ تولیدی تمامی کارگران بازنشسته، بیشتر کارگران شاغل در محیط‌های کوچک صنفی، روزمزد و پیمانکاری از دریافت حقوق جانبی مانند حقوق مسکن و خوار و بار محروم هستند.

وی بابیان اینکه از بعد آغاز اعتراض‌های گسترده کارگران نسبت به نحوه افزایش دستمزدهای سال ۹۲، اعضای کارگری شواری‌عالی کار در رقابت با معترضان و نهادهای مستقل کارگری درصدد جبران اشتباه خود برآمدند، گفت: نتیجه این رقابت در ‌‌نهایت در مصوبه هفته گذشته شورای عالی کار بود.

این فعال کارگری فلزکار و مکانیک با بیان اینکه افزایش ۲۵ هزار تومانی حقوق مسکن و خوار و بار کارگران در مقایسه با افزایش ۷۰ درصدی کرایه خانه مبلغی ناچیز است، گفت: چنین مصوبه‌ای بیشتر حکم تحقیر نیروی کار را دارد.

به باور گیلانی‌نژاد از آنجا که در شرایط کنونی حداقل دستمزد ۴ برابر با خط فقر فاصله دارد باید دستمزد کارگران حداقل ۶۰ در صد افزایش یابد.

وی همچنین با استناد به تغییر بهای ارز دلار از ۱۲۲۶ تومان به ۲۴۰۰ تومان، یادآور شد: عدم افزایش متناسب دستمزد‌ها باعث خالیتر شدن سفره‌های کارگران می‌شود.

منبع:ایلنا-12مرداد

توقف مجددتولید درپتروشیمی اصفهان ودرآستانه بیکاری قرارگرفتن بیش از500کارگر
عدم پرداخت به موقع حقوق و دستمزدکارگران پتروشیمی اصفهان

به گزارش12مردادمهر،برای دومین بار در طول یکسال گذشته تاکنون تولید در پتروشیمی اصفهان با ظرفیت 300 هزار تن در سال متوقف شد که عدم تسویه به موقع بدهی‌های معوق توسط پتروشیمی به پالایشگاه اصفهان علت اصلی توقف در این پتروشیمی خصوصی‌سازی شده، اعلام می‌شود.

بنا بهمین گزارش، با گذشت یکسال از به پایان رسیدن اختلافات نفتی بین مجتمع پتروشیمی و پالایشگاه نفت اصفهان درباره تعیین نرخ و نحوه تسویه بدهی‌های معوق، تولید در یکی از قدیمی ترین مجتمع‌های پتروشیمی کشور بار دیگر متوقف شده است.

بر این اساس مسئولان شرکت ملی صنایع پتروشیمی یکی از دلایل توقف تولید در پتروشیمی اصفهان را عدم تامین خوراک پلاتفرمیت و هیدروژن این مجتمع پتروشیمیایی توسط پالایشگاه نفت اصفهان اعلام می کنند.

از سوی دیگر مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هم دلیل توقف عرضه خوراک توسط پالایشگاه نفت به پتروشیمی اصفهان را عدم پرداخت به موقع بدهی‌های معوق این مجتمع خصوصی سازی شده صنعت پتروشیمی عنوان می‌کنند.

در این بین عبدالحسین بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرده است: ارسال خوراک به پتروشیمی اصفهان به زودی از سر گرفته شده و این مجتمع پتروشیمی فعالیت مجدد خود را آغاز خواهد کرد.

در همین حال مذاکراتی بین مسئولان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی بر حل و فصل این اختلاف مالی آغاز شده است.

در این بین برخی از کارکنان شاغل در پتروشیمی اصفهان با اشاره به عدم دریافت به موقع حقوق و دستمزد خود خواستار بازگشت سهام این شرکت پتروشیمی از بخش خصوصی به دولت شده اند.

براساس این گزارش، مجتمع پتروشیمی اصفهان با ظرفیت تولید سالانه 300 هزار تن انواع محصولات پتروشیمی فعلا تعطیل شد. این واحد پتروشیمیایی از ظرفیت تولید سالانه 55 هزار تن بنزن، 72 هزار تن تولوئن، 22 هزار تن ارتوزایلین، 44 هزار تن پارازیلین، 75 هزار تن مخلوط زایلین ها و 40 هزار تن انیدریدفتالیک برخوردار است.

در حال حاضر به طور متوسط سالانه باید 363 هزار تن پلاتفرمیت و سه هزار تن هیدروژن به عنوان خوراک توسط پالایگاه نفت اصفهان به پتروشیمی تحویل داده شود.

گفتنی است،در مجتمع پتروشیمی اصفهان بیش 500کارگرمشغول بکارهستند.

بازهم وعده مدیران کارخانه فارسیت دورودتوخالی درآمد!

پس ازگذشت 10روزازتجمع 1مردادبیش از 150 نفر از کارگران شرکت فارسیت دورودمقابل دفترشرکت در خیابان بهشتی تهران ووعده مدیران مبنی برپرداخت فوری45روزحقوق معوقه کارگران،ریالی به کارگران پرداخت نشده است.

بنا به گزارشات منتشره،کارگران فارسیت طی 6ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده اند. مدیران شرکت و مسئولین استان طی این مدت فقط وعده ووعید داده اند.

روز سه شنبه 1مرداد، از صبح تاغروب، بیش از 150 نفر از کارگران شرکت فارسیت دورودمقابل دفترشرکت در خیابان بهشتی تجمع کردند.

مدیران شرکت درواکنش به تجمع اعتراضی کارگران ،ضمن دعوت به حفظ آرامش ،وعده پرداخت فقط 45 روز از حقوق معوقه را در همان روز دادند. با گذشت بیش از10روز از آن تاریخ ریالی به کارگران پرداخت نشده است .

آتش سوزی اتاق استراحت کارگران کارگر جوان را به کام مرگ کشاند

به گزارش12مرداد پایگاه خبری 125، ساعت 3:13 بامداد امروز در پی آتش سوزی در ساختمان در حال ساخت در شهرک شهید باقری، انتهای بلوار پارسای غربی کارگر جوانی را به کام مرگ کشاند.

براساس این گزارش، طبقه همکف یک ساختمان نیمه کاره در حال اسکلت کاری با کاربری اتاق استراحت کارگران به مساحت 10 متر مربع که 5 کارگر در آن در حال استراحت بودند،دچار آتش سوزی ناگهانی شد .

در این عملیات، آتش نشانان بلافاصله با بستن دستگاه های تنفسی وارد ساختمان شده و در همان لحظات اولیه 4 کارگر را از میان دود و آتش خارج کردند و به گفته دیگر کارگران یک کارگر دیگر درون ساختمان و در میان شعله های آتش گرفتار شده بود.

آتش نشانان پس از جستجو و مهار کامل آتش سوزی کارگر دیگر را نیز از میان دود و آتش خارج کرده و تحویل امدادگران اورژانس دادند که متاسفانه مرگ کارگر 20 ساله افغانی بر اثر شدت حرارت و سوختگی اعلام شد.

علت این حادثه انتقال حرارت از اجاق گاز روشن به مواد قابل اشتعال در اطراف محل استراحت کارگران اعلام شد.

دوازدهم مردادماه1392
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد