صبح امروز دوشنبه سوم فروردین به دعوت جمعی از اعضای انجمن های اسلامی شرق كشور، فعالین دانشجویی و مدنی شهر مشهد در منزل پدری عباس حكیم زاده گردهم آمدند تا سال نو را به خانواده ی این دانشجوی دربند تبریك بگویند. علاوه بر فعالین دانشجویی و سیاسی حاضر در این مراسم، پدر و مادر احمد قصابان دیگر دانشجوی پلی تكنیكی بازداشت شده نیز در این مراسم حضور داشتند. دانشجویان و دوستان حكیم زاده و قصابان در این آغازین روزهای بهار شاهد چشم های اشكبار دو مادر بودند كه رنج رفته بر دو خانواده را روایت می كردند. مادر قصابان خوشحال تر بود « دیشب احمد برای بار اول تماس گرفت و گفت حالش در انفرادی خوب است». اما مادر حكیم زاده گریان گفت « عباس از روزی كه بازداشت شده است هیچ تماسی نداشته. نمی دانم چه اتفاقی برای او افتاده است و نگران سلامتی اش هستیم».
در آغاز این مراسم علی صابری دبیر پیشین انجمن اسلامی دانشگاه امیركبیر با یادی از تمامی دانشجویان و همكلاسی های سابقش به بیان خاطراتی از روزهای بازداشت قبلی اعضای شورای مركزی این انجمن پرداخت. وی با برشمردن حوادثی كه در سه سال گذشته همچون انحلال انجمن اسلامی، سناریوی نشریات جعلی، بازداشت های اخیر و ... روی داده است، این حوادث را «پروژه ی حاكمیت با تمام توان برای فتح پلی تكنیك دانست». این عضو كنونی شورای مركزی شعبه مشهد سازمان دانش آموختگان افزود: « خوشبختانه تمامی اقداماتی كه حاكمیت برای از بین بردن جنبش دانشجویی انجام داده است كامیاب نبوده است.»
پس از صابری، حسین جاودانی عضو شورای مركزی شعبه خراسان ادوار تحكیم با اشاره به محبت مسئولین به مردم غزه و بی توجهی شان به دانشجویان ایرانی گفت:« قضاوت ملت ایران و فعالین سیاسی نسبت به عملكرد آنان است و نه سخنان و شعارها.» وی با اشاره به سخنان مقام رهبری خطاب به اوباما در مورد رعایت حال مردم و روند غیر قانونی رسیدگی به پرونده ی دانشجویان ابراز امیدواری كرد كه هرچه سریع تر كلیه دانشجویان بازداشتی آزاد شوند. این عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران با اشاره به روحیه خانواده حكیم زاده و قصابان گفت:« با این روحیه ای كه در این دو خانواده سراغ دارم، كار نظام سخت است.» جاودانی در پایان با اشاره به فوت ناگهانی حشمت ساران در زندان افزود:« در طول 5 سال بازداشت، ایشان فقط یك بار اجازه ی مرخصی داشت. اكنون او فوت كرده است و روسیاهی اش برای مقصرین حادثه مانده. پس با یادی از زندانیان گمنام سیاسی آرزوی آزادی ایشان را دارم.»
حامد علوی فعال ملی مذهبی در این مراسم با ذكر خاطراتی از زندان قبل از انقلاب و مقایسه ی آن با وضعیت زندانیان سیاسی امروزگفت: « دانشجویان امروز چندین برابر آن دوران در زندان رنج می كشند. حبس در سلول انفرادی خود نوعی از بدترین شكنجه است و می تواند ذهن فرد را فلج كند.» وی با بیان اینكه در این 100 سال تلاش برای دموكراسی، ما هزینه ی گذار را پرداخت كرده ایم، گفت:« مادام كه مظلومان جامعه میزبان ستمكاران اند، استبداد ادامه دارد. امروز تنها راه، مقاومت و پایداری است. امروز در شرایطی زندگی می كنیم كه به اصولی از همین قانون اساسی كه ضامن آزادی ها ی سیاسی است توجهی نمی شود. از این روست كه به جای نهادینه شدن آزادی ، استبداد نهادینه می شود.» وی با ابراز خوشحالی از حمایت خانواده ها از دانشجویانشان گفت: « دقیقا از طریق خانواده هاست كه می توانیم به جامعه نقب بزنیم. مطمئن با شید استبداد در كشور ما ترك خورده است. جریان دانشجویی با انباشت تجربه و عدم تكرار خطاهای گذشته می تواند به موفقیت برسد. روسفیدی از آن آنانی است كه هزینه داده اند وروسیاهی از آن مستبدین.»
پس از او ناصر آملی عضو شورای مركزی حزب مشاركت خراسان با انتقاد از اینكه هرسال نوروز شاهد دوستانی در زندان هستیم گفت: «چرا باید هر نوروز به خانواده هایی كه فرزندانشان در زندان هستند تبریك بگویم.» آملی ادامه داد: « در این جامعه استبداد و ظلم ریشه ی دیرینه دارد و هركس بخواهد مقاومت كند زندان خانه ی دومش است. امروز نوبت حكیم زاده و قصابان فردا نوبت دیگری.» وی با اشاره به ساختار استبدادی ایران گفت: « در ایران یك اقلیت بر منابع نفتی مسلط اند كه به هیج وجه خواهان از دست دادن آن نیستند. در این شرایط كار هر انسان آزاداندیشی سخت می شود و ما برای آزاده زیستن باید این راه را برویم و مشكلاتی مثل حبس، ستاره دارشدن، نادیده گرفته شدن حقوق اجتماعی را تحمل كنیم.»
در ادامه رضا عرب دبیر انجمن اسلامی دانشگاه مازندران با تبریك سال نو به خانواده تمامی دانشجویان زندانی گفت: « نمی توان تاسف خود نسبت به عدم حضور دوستانمان بر سر سفره ی هفت سین امسال را بیان نكرد. این اتفاق هنگامی دردناك تر می شود كه جمعی از بهترین دوستانت این روزهای بهاری را در زندان به سر برند.» وی با نام بردن از دانشجویان بازداشتی ادامه داد:« بعد از چندی تلاش ما برای تحقق مدرنیته در ایران آنچه شاهدش هستیم، شر و جنایت حكومتی و مشخصا مدرن است. جنایت مدرن حكومتی كه غیر شخصی، غیر مستقیم و با واسطه و همكاری سازمانها ی مخوف و پیچیده و مقاماتی كه وظیفه و نقش نهادی خویش را ایفا می كنند صورت می پذیرد. دیگر حاكمان مستقیم و بلاواسطه مرتكب جنایت نمی شوند.» این همكار حكیم زاده و قصابان در واحد سیاسی دفتر تحكیم در ادامه افزود: « آنچه مهمترین مسئله در مورد این بازداشت هاست، جایگاه پلی تكنیك به عنوان جریان آوانگاردیسم سیاسی است. راه نجات از استبداد، به چالش كشیدن نظام مقتدر گفتمانی است كه توسط حكومت ایجاد شده است. مجموع این چالش ها و خدشه ها موجب شالوده شكنی نظام گفتمانی می شود. آنچه پلی تكنیك در روز دفن شهدا و سو استفاده از شهدا توسط حاكمیت انجام داد، مصداق آوانگاردیسم سیاسی است كه نیاز امروز ماست.»
پس از وی علی قلی زلده عضو انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شاهرود با اشاره به اتخاذ روش های قانونی و مسالمت آمیزی كه دانشجویان برای مقاومت برگزیده اند گفت:« اما رفتار حاكمیت كاملا مغایر با قانون است. بازداشتهای بدون حكم، حمله به خانه ی دانشجویان، بازداشت آنها در مراسم بزرگداشت اولین نخست وزیر جمهوری اسلامی، همه مغایر با تلاش صد ساله ی ما برای قانون مندی جامعه است.» وی با اشاره به شعار های انقلاب 57 افزود: « اگر به استفلال نسبی رسیده ایم اما نه از آزادی خبری هست و نه از اسلامیت و جمهوریت. باید به خواسته های سال 57 برگردیم و خواستار محقق شدن آنها بشویم.»
هاشم خواستار فعال انجمن صنفی معلمان در سخنان كوتاهی با اشاره به بی اثر شدن اهرم بازداشت در حاكمیت استبدادی گفت: « نباید از زندان رفتن ترسید و باید امروز هزینه ها را برای حاكمیت افزایش داد كه این تجمع ها و برنامه ها این كار را محقق می كنند.»
روح الله شهسوار فعال سیاسی اصلاح طلب با برشمردن ویژگی های فرد آزاده گفت: « كسی می تواند در زندان دوام بیاورد كه اول آگاهی داشته باشد و دوم دارای شخصیت بزرگ باشد. با شناختی كه بنده از احمد و عباس دارم این دو، سرافراز خواهند بود.»
در ادامه فرزاد حسن زاده از فعالین دانشجویی چپ مشهد با اشاره به برخورد هایی كه با خودش شده است گفت:« بازجوی من در جواب من گفت قانون یعنی ما، حاكمیت هم ما هستیم. ما به قاضی دستور می دهیم كه تو انفرادی باشی یا در مرخصی. اتهام امنیتی برخورد امنیتی می طلبد.» وی در پایان صحبت هایش با اشاره به افزایش آمار بازداشت دانشجویان در یك سال اخیراز دانشجویان خواستار چاره جوی در این مورد شد.
در ادامه ی این مراسم سلمان سیما دانشجوی دانشگاه آزاد، بهزاد پروین عضو شورای مركزی انجمن اسلامی دانشگاه بیرجند، و جلیل رضایی از دانشجویان بازداشتی دانشگاه شیراز در سخنانی كوتاه آرزوی آزادی دانشجویان زندانی بویژه عباس حكیم زاده و احد قصابان را مطرح كردند.
در پایان نوبت به والدین این دو دانشجو رسید تا با تشكر از تمامی دوستان و فعالینی كه در منزل آنها حاضر شدند به وضعیت فرزندان خود بپردازند. ابتدا مادر عباس حكیم زاده با ابراز نگرانی نسبت به بیماری ستون فقرات عباس گفت: « بیش از سی روز است كه از بازداشت پسرم گذشته ولی هنوز نگذاشته اند او تماسی با ما بگیرد. مگر عباس چه گناهی دارد جز دفاع از آزادی كه حق تماس و دیدار با خانواده اش را به او نمی دهند. شاید عباس تحت فشار و شكنجه است.» مادر احمد قصابان هم با اشاره به اینكه دیشب احمد برای اولین بار با منزل تماس گرفته است گفت: « آقای مرتضوی گفته اند 209 زندان گل و بلبل است.»
پدر عباس حكیم زاده كه میزبان فعالین دانشجویی و سیاسی بود از دوستان عباس كه این نوروز به خانواده ی آنها سر زده اند تشكر كرد. وی با اشاره به وضعیت عباس و دیگر دانشجویان بازداشتی خواستار مشخص شدن راهكاری قانونی برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی شد.
در ادامه پدر احمد قصابان كه بسیار منقلب شده بود با اشاره به صحبت های دادستان تهران در مورد وضعیت دانشجویان پلی تكنیكی كه گفته بود «شیرش دست من است» در پاسخ بیان داشت :«با این وضعیت راهكاری قانونی برای خانواده ها باقی نمانده است. بیش از یك ماه است كه این دانشجویان تماسی با خانواده ها نداشته اند. این امر نه قانونی است و نه شرعی.» آقای قصابان در پایان از پدر عباس حكیم زاده برای تربیت چنین فرزندی تشكر كرد و گفت «عباس در نوبت قبلی بازداشت احمد از هیچ تلاشي فروگذار نكرد. اميدوارم همه اين دانشجويان هرچه زودتر آزاد شوند»
