logo





فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی

گزارش ماهانه(اسفند ۱۳۸۷) در مورد نقض گسترده، مستمر و برنامه ريزی شده حقوق بشر در ايران

شنبه ۱ فروردين ۱۳۸۸ - ۲۱ مارس ۲۰۰۹

فرا رسيدن عيد نوروز را به همه ايرانيان شاد باش می گوييم و اميدواريم تبريکات صميمانه مارا پذيرا باشيد. روز نو و سال نو بر همگی شما مبارک باد. در ضمن از کليه کسانی که با ارسال پيام نوروزی مارا سرافراز نمودند، کمال تشکر را داريم و متقابلاً به همه آنها شادباش می گوييم.
نهادهای مدافع حقوق بشر!
ايرانيان مدافع حقوق بشر!

در اين گزارش بخش بسيار کوچکی از موارد نقض حقوق بشر در ايران را که توسط اين شبکه گرد آوری شده است به اطلاع می رسانيم:

بين المللی:
۱ ـ سخنگوی دولت آلمان نگرانی صدراعظم آلمان را در رابطه با محاکمه هفت تن از فعالان بهايی که در زندان بسر می برند، اعلام کرد. مشاور دولت در امور امنيتی و خارجی، کاردار سفارت ايران را به دفتر صدر اعظم احضار کرده است و از دولت ايران خواسته است، متهمان بهايی را طبق استانداردهای حقوقی بين المللی محاکمه کند و آنها را آزاد نمايد. قبل از آلمان يکی از مقامات مسئول در وزارت خارجه بريتانيا گفت: به نظر می رسد که دولت ايران از اين گونه اتهام ها به گونه ای فزاينده برای سرکوب مدافعان حقوق بشر و اقليتهای های مذهبی استفاده می کند.(دويچه وله ۱/۱۲/۸۷)

۲ ـ ماری کريستين لوماردله رئيس دانشگاه سوربن جديد با ارسال نامه ای خطاب به رئيس قوه قضائيه جمهوری اسلامی خواستار شد، سعيد رضوی فقيه بتواند هرچه سريعتر به نزد خانواده خود بازگردد و تحصيلاتش را ادامه دهد. در اين نامه از رئيس قوه قضائيه خواسته تا دليل دستگيری و بازداشت سعيد رضوی فقيه را بصورت عمومی اعلام کنند و به علاوه شرايطی فراهم آوردند تا آقای رضوی فقيه امکان دفاع از خود در چارچوب موازين بين المللی را داشته باشد. رئيس دانشگاه سوربن جديد هم چنين از دولتمردان فرانسوی و اروپايی درخواست کرده تمامی تلاش خود را در ارتباط با سعيد رضوی فقيه به کار گيرند، تا وی هر چه سريعتر به نزد خانواده خود باز گردد و تحصيلاتش را ادامه دهد.(روز ۵/۱۲/۸۷)

۳ ـ ديده بان حقوق بشر با انتشار بيانيه ای از مقام های ايرانی خواست هر چه سريعتر ۱۰ دانشجويی را که در فوريه ۲۰۰۹ و در جريان تظاهرات مسالمت آميز دانشگاه بازداشت و بدون هيچ اتهامی در زندان اوين بسر می برند، آزاد کنند. به اين دانشجويان اجازه نداده اند با وکيل و خانواده هايشان تماس بگيرند. نريمان مصطفوی، عباس حکيم زاده،مهدی مشايخی و احمد قصابان دانشجويان دانشگاه اميرکبير در ساعت ۷ بامداد ۲۴ فوريه توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند. حسين ترکاشوند، مجيد توکلی، کورش دانشيار و اسماعيل سلمانپور در جريان سالگرد مهندس بازرگان در ۵ فوريه بازداشت شدند. دو تن از دانشجويان جزء ۷۰ دانشجويی هستند که در ۲۳ فوريه در جريان تحصن در دانشگاه اميرکبير بازداشت شدند. نيروهای امنيتی با چاقو، اسپری فلفل، باتوم و لانچيکا (دو تکه چوب که با زنجيری به هم وصل شده اند) به تحصن دانشجويان حمله کرده و حدود ۶۰ دانشجو را زخمی و ۷۰ نفر را بازداشت کردند.مدير بخش خاورميانه ديده بان حقوق بشر می گويد:اعتراض صلح آميز جرم نيست.وی می افزايد:مقامهای ايران اين دانشجويان را بدون تاخير رها کنند.(ايران امروز ۱۰/۱۲/۸۷)

۴ ـ رکسانا صابری ۳۱ ساله خبرنگار امريکايی ـ ايرانی که برای رسانه هايی از جمله راديو " ان پی آر " و " بی بی سی " گزارش تهيه می کرد. حدود يک ماه پيش توسط نيروهای امنيتی در تهران بازداشت شده است. " کميته حمايت از خبرنگاران " ايران را ششمين زندان مهم خبرنگاران در سال ۲۰۰۸ خوانده است. به گزارش اين گروه، بيش از ۳۰ خبرنگار در سال ۲۰۰۸ در ايران زندانی شده اند. (راديو فردا ۱۱/۱۲/۸۷)

۵ ـ سازمان عفو بين الملل با انتشار بيانيه ای از بازداشت ساناز الهياری، نسيم روشنايی، مريم شيخ و امير حسين محمدی فر در روز ۱۱ اسفند خبر داده و نسبت به بدرفتاری و شکنجه آنها در زمان بازداشت ابراز نگرانی کرده است. در ادامه اين بيانيه آمده است: از آذر ماه گذشته دستگيری های خودسرانه، ايذاء و اذيت دانشجويان افراد وابسته به اقليتهای دينی و قومی، فعالان کارگری و فعالان زنان رو به افزايش گذاشته است. اين نهاد بين المللی در بيانيه خود به دستگيری بيش از ۷۰ دانشجوی دانشگاه صنعتی امير کبير اشاره می کند که در پی تظاهراتی آرام در اين دانشگاه بازداشت شدند و با دستگيرشدگان بدرفتاری شد ه است. عفو بين المللی در ادامه خواستار جلوگيری از بدرفتاری و شکنجه بازداشت شدگان شده و از مقامهای مسئول خواسته که امکان تماس فوری آنها با خانواده، وکيل و در صورت نياز متخصصان پزشکی را فراهم آورند. در پايان بيانيه گفته شده است اگر دانشجويان بازداشتی تنها بدليل ابراز نظر و استفاده از حق خود در آزادی تجمع دستگير شده اند، زندانی سياسی شناخته شده و بايد فورا و بدون قيد و شرط آزاد شوند. (راديو فردا ۱۵/۱۲/۸۷)
۶ ـ گزارشگران بدون مرز به مناسبت روز جهانی مبارزه با سانسور، بر روی اينترنت ليست کشورهای دشمن اينترنت را منتشر کرد. در اين گزارش آمده است: چين بزرگترين زندان جهان برای وب نگاران است، ويتنام و ايران مقام دوم وسوم را از آن خود کرده اند. ايران در صدر کشورهای سرکوبگر آزادی بيان بر روی اينترنت در خاورميانه است. هم اکنون چهار وب نگار در زندان بسر می برند. (گزارشگران بدون مرز ۲۲/۱۲/۸۷)

۷ ـ ديده بان حقوق بشر با انتشار بيانيه ای اعلام کرد: مقامهای ايرانی رکسانا صابری روزنامه نگار ۳۱ساله را بدون هيچ اتهامی و بطور غيرقانونی بازداشت کرده اند. صابری از ۳۰ ژانوايه ۲۰۰۹ تاکنون بدون آنکه اتهام او روشن شود در بند زندانيان سياسی زندان اوين، محبوس است. ديده بان حقوق بشر از مسئولين ايرانی می خواهد اين روزنامه نگار را فورا آزاد کنند. مدير بخش خاورميانه ديده بان حقوق بشر می گويد: در حقيقت ايران همچنان يکی از بزرگترين زندانهای روزنامه نگاران در جهان است. صابری شهروندی که تابعيت دو گانه ايرانی ـ آمريکايی دارد از پدری ايرانی و مادری ژاپنی متولد شده است. او در طی ۶ سال گذشته در ايران زندگی کرده است. شبکه های بی بی سی، فاکس، ان پی آر، اف اس ان و روز نامه وال استريت ژورنال نامه ای در حمايت از رکسانا صابری نگاشته و از ايران خواستند امکان دسترسی به او را فراهم کند.(ايران امروز ۲۳/۱۲/۸۷)

۸ ـ بازداشت اعضای هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه و سپس بازداشت علی نجاتی رئيس اين تشکل مستقل کارگری اعتراض هايی در ايران و جهان بدنبال داشته است. کنفدراسيون بين المللی اتحاديه های کارگری با ۱۷۰ ميليون عضو به عنوان بزرگترين تشکل کارگری جهان با انتشار بيانيه ای خطاب به محمود احمدی نژاد رئيس جمهور ايران نسبت به سرکوب فعالان کارگری سنديکای شرکت نيشکر هفت تپه در ايران اعتراض کرد. در اين بيانيه دبيرکل کنفدراسيون نوشت فعالان کارگری بازداشتی بايد آزاد شوند و تهديد اين فعالان بخاطر فعاليت های قانونی شان بايد پايان يابد. مسئول حقوق بشر اين تشکل گفت: ما از سازمان بين المللی کار آی ال او خواسته ايم تا به سرکوب فعالان کارگری از سوی دولت ايران اعتراض کند و از تهران بخواهد ضمن احترام گذاشتن به تعهدات بين المللی خود، به اين سرکوب ها پايان دهد. همچنين سازمان عفو بين الملل با انتشار بيانيه ای از علی نجاتی به عنوان زندانی عقيدتی نام برده که بدليل تلاش برای استفاده از حق آزادی بيان و تشکل يابی بازداشت شده است. اين سازمان حقوق بشری خواستار خوش رفتاری با علی نجاتی و آزادی فوری اين فعال کارگری شده است.(راديو فردا ۲۶/۱۲/۸۷)

۹ ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعيه ای ممنوع الخروج شدن و ضبط گذرنامه ناصر زرافشان را محکوم کرد. نامبرده بدعوت پارلمان اروپا برای شرکت در سيمناری به نام " بررسی مسايل محيط زيست در ايران و روابط ايران و اروپا در آينده " و سخنرانی درباره مشکلات زيست محيطی و نقش قدرت، عازم خارج از کشور بود. ناصر زرافشان به گزارشگران بدون مرز گفت: يک نکته محرز است آنچه که در ارتباط با محيط زيست ايران اتفاق می افتاد يک فاجعه زيست محيطی است و آسيب هايی که به محيط زيست وارد شده با قدرت حاکم در ارتباط است.(گزارشگران بدون مرز ۲۷/۱۲/۸۷)

۱۰ ـ به مناسبت فرا رسيدن سی و سومين سالگرد کنوانسيون بين المللی حقوق مدنی و سياسی، جمهوری چک که در حال حاضر رياست اتحاديه اروپا را بعهده دارد از طرف کشورهای عضو اين اتحاديه اعلاميه ای در رابطه با وضعيـت حقوق بشر در ايران صادرکرد. دراين اعلاميه با اشاره به دست آوردهای مثبت مردم ايران در زمينههای فرهنگی، علمی و اجتماعی، کشورهای عضو اتحاديه اروپا مراتب نگرانی خود را درمورد نقض مفاد کنوانسيون بينالمللی حقوق مدنی و سياسی توسط مقامات جمهوری اسلامی اعلام کردهاند. دولت ايران ازامضاء کننده گان اين ميثاق بين المللی است و لاجرم متعهد و موظف به اجرای مفاد آن می باشد. در اين اعلاميه به موارد گوناگون و متعدد نقض حقوق مردم ايران اشاره شده است، از جمله دستگيرهای خودسرانه، ضرب و شتم مدافعان حقوق زنان بويژه اعضای کمپين جمع آوری يک ميليون امضاء برای رفع قوانين تبعيض آميز عليه زنان ايران. کشورهای اتحاديه اروپا سياست سرکوب مقامات حکومت جمهوری اسلامی را قوياً محکوم کرده و از آنها خواستهاند هرچه سريعتر عاليه اقدام دوست و روناک صفارزاده را از زندان آزاد کنند و همچنين اتهامات وارده عليه نفيسه آزاد را لغو کنند. دراين اعلاميه آمده است: „جرم اين بانوان صرفاً شرکت در تظاهرات مسالمت آميز برای دستيابی به حق برابری جنسيتی است.“ کشورهای عضو اتحاديه اروپا در اعلاميه خود گفتهاند جامعه بينالملل شاهد روند نگران کننده و روبه افزايش محدود شدن حق آزادی بيان و حق آزادی گردهمايی ها برای مردم ايران توسط دولت اين کشور است.در اين بيانيه آمده است: „مدافعان حقوق بشر، روزنامه نگاران، دانشجويان، اعضای اتحاديه ها و سنديکاهای کارگری و بطورکلی هرشهروند ايرانی که دست به ابراز عقيده خود بطور مسالمت آميز بزند بلافاصله با اتهامات مبهم در رابطه با برهم زدن امنيت کشور مواجه میشود.“در همين رابطه کشورهای عضو اتحاديه اروپا از مقامات حکومت جمهوری اسلامی خواستهاند آرش و کاميار علايی، دو پزشک متخصص ويروس اچ – آ- وی و بيماری ايدز را که به شش و سه سال زندان محکوم شده اند را آزاد سازند. اتحاديه اروپا همچنين به مقامات دولت ايران هشدار ميدهد که پلمب دفتر کانون مدافعان حقوق بشر را هرچه سريعتر بشکنند. در اين اعلاميه از دولت ايران خواسته شده است که اتهامات وارده و احکام صادر شده عليه ١٠ روزنامه نگار و وبلاگ نويس ايرانی که اسامی آنها به مقامات جمهوری اسلامی از پيش ارسال شده را لغو کنند. رياست دوره ای اتحاديه اروپا خواهان رفع ممنوعيت از حق تحصيل آن دسته ازدانشجويان دانشگاه شيراز شده که در روز دانشجو در يک گردهمايی در دانشگاه شرکت کرده بودند. در اين اعلاميه مقامات اتحاديه اروپا به توقيف گذرنامه سعيد رضوی فقيه دانشجوی پيشين اشاره کرده و خواستار اعطای حق کامل آزادی رفت و آمد بويژه آزادی خروج از کشور شده اند.کشورهای عضو اتحاديه اروپا ضمن آنکه از دولت جمهوری اسلامی ايران خواستهاند که به تعهدات خود در قبال کنوانسيون بين المللی حقوق مدنی و سياسی پايبند باشد به مقامات اين حکومت ياد آور شده اند که اتحاديه اروپا مايل است همکاری خود را درهمه زمينه ها ازجمله گفتمان حقوق بشربا دولت ايران ادامه دهد.(راديو امريکا ۲۸/۱۲/۸۷)

۱۱ ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعيه ای، ضمن اظهار تاسف و تاثر از مرگ وبلاگ نويس جوان اميدرضا مير صيافی خواهان بررسی و تحقيق فوری در باره چگونگی مرگ اين وبلاگ نويس شد. در اين اطلاعيه آمده است: ما مقامات رسمی جمهوری اسلامی ايران را بدليل اول دستگيری خودسرانه اين وبلاگ نويس و سپس عدم کمک رسانی پزشکی مناسب، مسئول مرگ اميدرضا ميرصيافی می دانيم. مرگ غم انگيز اميدرضا ميرصيافی نشان می دهد که رژيم ايران يکی از بدترين حکومت های جهان برای روزنامه نگاران و وب نگاران است.ما خواهان تشکيل کميسيون مستقلی برای روشن کردن علل و چگونگی مرگ اين وبلاگ نويس جوان هستيم. محمدعلی دادخواه وکيل اين وبلاگ نويس گفت: از طريق پزشک زندانی حسام فيروزی از مرگ موکل خود مطلع شده است. وبلاگ نويس جوان در شرايط بازداشت افسرده شده بود. بنا به گفته پزشک زندانی، مرگ اميدرضا ميرصيافی صد در صد در اثر عدم مراقبت های لازم بوده است. اين وبلاگ نويس با عدم موافقت مسئولان قضايی با مرخصی اش از دو روز پيش شديدا آزرده شده بود.(گزارشگران بدون مرز ۲۸/۱۲/۸۷

۱۲ ـ ديده بان حقوق بشر با انتشار بيانيه ای اعلام کرد: مقام های ايران بايد هر چه سريعتر مرگ امير حسين حشمت ساران زندانی ۴۹ ساله در زندان گوهردشت را مورد تحقيق قرار دهند و گزارش مراقبت های پزشکی از او را بطور کامل منتشر کنند.روند اين تحقيق بايد بستگان او را در برگيرد. اين سومين زندانی سياسی است که طی سه سال گذشته در گوهر دشت جان داده است. معاون بخش خاورميانه ديده بان حقوق بشر می گويد:“ ما به وضوح شاهد روند نگران کننده ای از مرگ زندانيان سياسی در زندان گوهردشت هستيم „ وی می افزايد“ حکومت ايران موظف است در مورد اين مرگ ها تحقيق کند و اقداماتی برای اطمينان از عدم آزار زندانيان و يا بی توجهی های پزشکی به آنها انجام دهد“. در اين بيانيه آمده است: يک وبلاگ نويس بنام اميدرضا مير صيافی در ۱۸ مارس و بدنبال عدم برخورداری از مراقبت های پزشکی مناسب جان داد.مرگ او نگرانی در مورد رفتار با زندانيان سياسی در ايران و دسترسی آنها به امکانات پزشکی را افزايش داده است. براساس „قوانين استاندارد حداقل برای رفتار با زندانيان „ سازمان ملل متحد زندانيانی که نياز به معالجات پزشکی در بيرون از زندان دارند بايد به مراکز تخصصی و يا بيمارستانهای غير نظامی منتقل شوند.(اخبار روز ۲۹/۱۲/۸۷)

اخبار دانشجويی:
۱۳ ـ يک دانشجوی اهل کنگاور کرمانشاه، با ريختن يک شيشه الکل صنعتی خود را در مقابل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران به آتش کشيد، وی به بيمارستان منتقل گرديد.(تابناک ۴/۱۲/۸۷)

۱۴ ـ سعيده (کيانا) عبداللهی دانشجوی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبيعی گرگان در خوابگاه حضرت زينب دچار حمله قلبی شده و با توجه به اينکه آمبولانس خوابگاه در محل حضور نداشت، درگذشت. مسئولان خوابگاه به دانشجويان اجازه نمی دهند با اورژانس تماس بگيرند و می گويند " اينجا تصميم گيری با ما است " اورژانس دير به محل می رسد و سعيده عبداللهی در ميانه ی راه جان می سپارد. حراست دانشگاه با برگزاری مراسم ترحيم در نمازخانه دانشگاه مخالفت می کند. (فعالان حقوق بشر در ايران ۱۳/۱۲/۸۷)

۱۵ ـ حسين ترکاشوند، مجيد توکلی، اسماعيل سلمانپور و کورش دانشيار از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه اميرکبير مدت ۲۴ روز است که در اعتصاب غذا بسر می برند. اين دانشجويان در تاريخ ۱۸ بهمن در مراسم سالگرد بزرگداشت مهندس بازرگان توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند.
(فعالان حقوق بشر در ايران ۱۵/۱۲/۸۷)

۱۶ ـ به خانواده ۹ دانشجوی زندانی دانشگاه امير کبير اجازه ملاقات ندادند. به اين خانواده ها گفته شده بود ساعت ۸ صبح برای ملاقات با فرزندانشان به زندان اوين مراجعه کنند، خانواده ها را از ساعت هشت صبح تا دو و نيم بعد ازظهر در انتظار نگه داشته و سپس اجازه ملاقات ندادند.(امير کبير ۲۸/۱۲/۸۷)

دانشجويان: بازداشت شده
۱۷ ـ کاوه رضايی فعال دانشجويی، از فعالين حقوق بشری و عضو کمپين يک ميليون امضاء ۶ روز پيش توسط نيروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان همدان منتقل شده است، قاضی پرونده برای آزادی او قرار وثيقه ۱۰۰ ميليون تومانی طلب کرده است.(آزادنا ۲/۱۲/۸۷)

۱۸ ـ شبنم مددزاده دانشجوی سال سوم کامپيوتر دانشگاه تربيت معلم کرج، دبير سياسی انجمن اسلامی اين دانشگاه و عضو هئيت رئيسه شورای تهران دفتر تحکيم وحدت توسط نيروهای امنيتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوين منتقل گرديد.(کميسيون زنان دفتر تحکيم وحدت ۳/۱۲/۸۷)

۱۹ ـ به علت اعتراض دانشجويان دانشگاه اميرکبير به دفن بقايای کشته های جنگ ايران و عراق در اين دانشگاه، نيروهای امنيتی، انصار حزب الله و نيروی انتظامی با چاقو، پنجه بوکس،باتوم، اسپری فلفل، مشت و لگد دانشجويان معترض را مورد ضرب و شتم قرار داده، بيش از ۷۰ نفر از دانشجويان را بازداشت و به کلانتری ۱۰۷ در ميدان فلسطين منتقل کردند. تعدادی از مجرومين به بيمارستان منتقل گرديدند.اسامی تعدادی از دانشجويان بازداشتی عبارتند از:روشنک فانی، جعفر اعتقادی پور، امير پاشا مظفری، سعيد برزگر، رضا بلباسی، عليرضا تقدسی، سجاد خادم، محمد خطايی، انوشيروان زاهدی، رسول سرمدی، کبير فاضلی، ابراهيم قربانپور، پاشا کوهساری، نويد گرگين، حميد مير حسينی، محمد نصيری، مهدی يعقوبی و اميد لشگری.
(اميرکبير ۵ الی ۷ /۱۲/۸۷)

۲۰ ـ عباس حکيم زاده عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت و عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه اميرکبير، نريمان مصطفوی عضو انجمن اسلامی دانشجويان و عضو کميته گزارشگران حقوق بشر، احمد قصابان و مهدی مشايخی از اعضای انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه اميرکبير توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند. (ادوارنيوز ۶/۱۲/۸۷)

۲۱ ـ محمد صادقی اصل فعال مدنی و دانشجوی تاسيسات دانشگاه علمی کاربردی اردبيل توسط نيروهای امنيتی بازداشت گرديد. ماموران اداره اطلاعات اردبيل در روز ۱۷ بهمن دو برادر ديگر نامبرده را بنامهای رامين و ابراهيم صادقی اصل بازداشت کرده بودند. برادران صادقی از حق داشتن وکيل و ملاقات با خانواده محرومند.
(ساوالان سسی ۸/۱۲/۸۷)

۲۲ ـ ارسلان صادقی و حسين سرشومی از دانشجويان " آزاديخواه و برابری طلب " بدستور يوسفی معاون دادستان اصفهان بازداشت و به زندان مرکزی اصفهان منتقل شدند. نامبردگان قبلا به ترتيب ۱۸ روز و ۱۲ روز توسط نيروهای امنيتی بازداشت شده بودند. (وبلاگ آزادی و برابری ۱۰/۱۲/۸۷)

۲۳ ـ ساناز الهياری، نسيم روشنايی، مريم شيخ و امير حسين محمدی فر از دانشجويان " آزاديخواه و برابری طلب " توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند. (کميته گزارشگران حقوق بشر ۱۱/۱۲/۸۷)

۲۴ ـ ياسر ترکمن عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه امير کبير توسط ماموران امنيتی لباس شخصی با ضرب و شتم شديد بازداشت شد. ياسر ترکمن در نشست کميته پيگيری بازداشت های خودسرانه از حقوق انسانی دانشجويان زندانی دفاع کرده بود. لازم به يادآوری است که ۱۲ دانشجوی زندانی در بند ۲۰۹ زندان اوين تحت شکنجه های شديد برای گرفتن اعتراف قرار دارند. (اميرکبير ۲۰/۱۲/۸۷)

۲۵ ـ علی باقری و کامران جليل دانشجويان دانشگاه سيستان و بلوچستان توسط مامورين اداره اطلاعات زاهدان بازداشت و مورد بازجويی قرار گرفتند. (اميرکبير ۲۳/۱۲/۸۷)

توقيف سايتها و نشريات دانشجويی:
۲۶ ـ نشريه دانشجويی ترکی ـ فارسی "ياغيش" به مدير مسئولی امير قهرمانی پيش از انتشار اولين شماره، بدستور شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اروميه توقيف گرديد. (ساوالان سسی ۱۲/۱۲/۸۷)

۲۷ ـ امتياز نشريه دانشجويی "کاکتوس" به مدير مسئولی آرمان ميرزايی بدستور هئيت نظارت بر نشريات دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه لغو گرديد. (اميرکبير ۱۵/۱۲/۸۷)

دانشجويان: احضار:
۲۸ ـ بابک زمانيان عضو انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه اميرکبير و سهيلا ناحی مدير مسئول نشريه دانشجويی " شوکران " به دفتر پيگيری وزارت اطلاعات احضار شدند. (اميرکبير ۱/۱۲/۸۷)

۲۹ ـ فرحناز تاجه ميری، سيامن غياثی، اشکان مسيبيان و محمد محمدی دانشجويان دانشگاه رازی کرمانشاه به کميته انضباطی دانشگاه احضار شدند. (اميرکبير ۶/۱۲/۸۷)

۳۰ ـ سمانه فضلعلی دانشجوی دانشکده علوم دانشگاه رازی کرمانشاه به کميته انضباطی احضار شد.
(امير کبير ۱۹/۱۲/۸۷)

۳۱ ـ بيش از ۶۰ دانشجوی دانشگاه بهشتی به اتهام بد حجابی،عدم رعايت حريم روابط با نامحرم و پوشيدن چکمه به کميته انضباطی دانشگاه احضار شدند.اکثريت دانشجويان احضار شده دختر هستند.(جمهوريت ۲۵/۱۲/۸۷)

دانشجويان: محاکمه:
۳۲ ـ سهراب کريمی فعال دانشجويی به اتهام ارتباط با احزاب و گروههای کرد و اقدام عليه نظام در شعبه ۳۰ امنيت دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. نامبرده سال گذشته در مراسم روز دانشجو بازداشت و پس از سپری کردن ۷۶ روز در سلول انفرادی وزارت اطلاعات در تهران با قرار وثيقه ۱۵۰ ميليون تومانی از زندان آزاد شد.
(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۶/۱۲/۸۷)


دانشجويان: احکام صادر شده
۳۳ ـ ياسر گلی دانشجوی رشته عمران دانشگاه آزاد سنندج که از ۱۷ مهرماه ۱۳۸۶ در بازداشت بسر می برد، به اتهام ارتباط با احزاب اپوزيسيون فعال در کردستان در دادگاه تجديد نظر استان کردستان به ۱۵ سال زندان توام با تبعيد به زندان بافت کرمان محکوم شد. (کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۱/۱۲/۸۷)

۳۴ ـ يازده نفر از دانشجويان دانشگاه صنعتی بابل به علت برگزاری مراسم روز دانشجو در کميته انضباطی اين دانشگاه محکوم شدند. احکام صادره دانشجويان به اين شرح می باشد: علی تقی پور به يک ترم محروميت از تحصيل با احتساب سنوات، حميدرضا جهان تيغ و محسن برزگر هرکدام به يک ترم محروميت از تحصيل بدون احتساب سنوات، معين اسلامی جم، علی کيايی، احمد محمد نيا، سياوش سليمی نژاد، ايمان صديقی، نيما نحوی، محمد علمی و حسام الدين باقری به توبيخ با درج در پرونده محکوم شدند. (اميرکبير ۲/۱۲/۸۷)

۳۵ ـ مقداد اسلامخواه دانشجوی دانشگاه امام حسين و دبير انجمن جمهوری خواهان اين دانشگاه به اتهام اقدام عليه امنيت ملی در شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب به ۶ ماه حبس تعزيری محکوم شد. نامبرده سال گذشته به حکم دادستانی توسط مامورين امنيتی قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بازداشت و به بند ۳۲۵ زندان اوين منتقل گرديد و مدت ۳۱ روز در سلول انفرادی بسر برد. همچنين وی در کميته انضباطی به دو ترم محروميت از تحصيل محکوم شده بود. (اميرکبير ۵/۱۲/۸۷)

۳۶ ـ يازده دانشجوی دانشگاه شيراز به اتهام شرکت در تجمع روزهای ۱۵، ۱۶ و ۲۰ دی ماه در اين دانشگاه در کميته انضباطی محکوم شدند. احکام صادره به اين شرح می باشد: امين درستی به ۲ ترم محروميت از تحصيل، راضيه جعفری، شکوه وصيلی، زهرا فتاحی زاده، اسماعيل جليلوند، يونس ميرحسينی، عبدالله داوديان، امين کريمی، علی شيدايی، اسماعيل معدنچی و سعيد خسرو آبادی هر کدام به يک ترم محروميت از تحصيل محکوم شدند. پرونده اسماعيل جليلوند به کميته انضباطی مرکزی ارجاع داده شده است. همچنين پرونده ۵ دانشجو به اسامی کاظم رضايی، حمدالله نامجو، جليل رضايی، هادی الم الی و نويد غفاری به علت شرکت در تربيون آزاد ۱۸ آذر به کميته انضباطی مرکزی ارجاع شده است. احکام صادره برای کاظم رضايی و آرش روستايی به منزله حکم اخراج از دانشگاه می باشد. کاظم رضايی که برای شرکت در جلسه سخنرانی احسان شريعتی به کتابخانه خوارزمی دانشگاه شيراز رفته بود توسط حراست مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بدستور دادسرای ناحيه ۲ شيراز به اتهام اخلال در نظم دانشگاه بازداشت گرديد. (اميرکبير ۵/۱۲/۸۷)

۳۷ ـ هشت دانشجوی دانشگاه اميرکبير به اسامی ليدا محمودی، احمدقصابان، سجاد ويس مرادی، علی اصغر سپهری، يوسف رشيدی، ياسر ترکمن، کورش محمود کلايه و آورين طه يی به دستور نيروهای امنيتی و مديريت دانشگاه ممنوع الورود شدند. (اميرکبير ۵/۱۲/۸۷)

۳۸ ـ سعادت دلفانی، سيد محسن فخری و ديندار دانشجويان دانشگاه علوم پزشکی شيراز در کميته انضباطی هر کدام به دو ترم محروميت قطعی از تحصيل، طيبه جهانگيرفام و مجتبی وکيلی هر کدام به يک ترم محروميت قطعی از تحصيل و يک ترم محروميت معلق محکوم شدند. همچنين طی اين حکم دانشجويان از خوابگاه محروم شده اند.(وبلاگ آزادی و برابری ۱۲/۱۲/۸۷)

۳۹ ـ سه دانشجوی دختر دانشگاه سيستان و بلوچستان در کميته انضباطی به توبيخ کتبی و درج در پرونده و حذف يک نيم سال تحصيلی بدون احتساب سنوات که به صورت تعليقی اجرا خواهد شد، محکوم شدند.
(ادوار نيوز ۱۲/۱۲/۸۷)

۴۰ ـ جمال رحمانی دانشجوی رشته مهندسی صنايع دانشگاه آزاد دهاقان اصفهان به اتهام عضويت در سازمان های حقوق بشری، شرکت در تجمعات غيرقانونی دانشجويی و جمع آوری امضاء برای آزادی فرزاد کمانگر از زندان، از دانشگاه اخراج شد. (فعالان حقوق بشر در ايران ۱۳/۱۲/۸۷)

۴۱ ـ پيمان عارف از اولين دانشجويان سياسی اخراج شده در دولت نهم، که ۲ ماه پيش توسط کميسيون گزينش استاد و دانشجو به ۲ شرط سپردن تعهد کتبی مبنی بر اجتناب از فعاليت سياسی در دانشگاه و مهمان شدن در دانشگاه های خارج از استان تهران، اجازه بازگشت به تحصيل و دفاع از پايان نامه خود در دوره کارشناس ارشد علوم سياسی را يافته بود، بار ديگر بدستور مدير کل اداره اطلاعات تبريز از تحصيل محروم شد.
(کميته گزارشگران حقوق بشر ۱۳/۱۲/۸۷)

۴۲ ـ ديوان عدالت اداری و کميسيون اصل نود مجلس اعتراض قادر کيانی فعال آذربايجانی و دانشجوی ستاره دار شده دانشگاه تهران در کنکور سال ۸۷ از تحصيل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شده بود را رد نمود. قادر کيانی از رتبه های تک رقمی کنکور در رشته روابط بين الملل می باشد که در جريان اعلام نتايج کنکور کارشناسی ارشد، سازمان سنجش از صدور کارنامه اوليه برای وی امتناع نمود. (اميرکبير ۱۶/۱۲/۸۷)

۴۳ ـ هشت دانشجوی دانشگاه سيستان و بلوچستان که به علت شرکت در تحصن دانشجويی آبان ماه ۸۷ از سوی کميته انضباطی دانشگاه محکوم شده بودند، احکام قطعی خود را دريافت کردند.پنج تن از اين دانشجويان تعهد داده اند در آينده فقط درس بخوانند و فعاليتی صنفی يا سياسی نداشته باشند، می توانند به تحصيل خود ادامه بدهند. سه تن از دانشجويان بنامهای علی باقری دبير انجمن اسلامی دانشجويان دانشکده ادبيات، دو ترم محروميت از تحصيل و تبعيد به دانشگاهی ديگر، کامران جليل عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجويان دانشکده ادبيات به دو ترم محروميت از تحصيل و امين صالحی عضو انجمن اسلامی دانشکده مهندسی به يک ترم محروميت از تحصيل با احتساب سنوات و يک ترم هم به صورت تعليق محکوم شدند. اين ۸ دانشجو دست اندرکاران نشريه های دانشجويی " کاغذ اخبار "، " پنجره "، " شورا "، " سياه وسفيد " بودند. علی باقری که برای جمع آوری وسايل خود به خوابگاه دانشگاه مراجعه کرده بود توسط حراست مورد ضرب و شتم قرار گرفت و به علت شدت جراحات وارده در بيمارستان بستری گرديد. (اميرکبير۱۸ و ۱۹/۱۲/۸۷)

۴۴ ـ امير مصباح قاضی، دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد ادبيات در دانشگاه آزاد مهاباد به اتهام همکاری با يکی از احزاب مخالف نظام در شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد به ۲ سال حبس محکوم شد. نامبرده حدود ۲ ماه پيش توسط نيروههای امنيتی بازداشت و به زندان مهاباد منتقل شد. (موکريان نيوز ۲۵/۱۲/۸۷)

۴۵ ـ تعدادی از فعالان صنفی دانشگاه بهشتی تهران به علت شرکت در اعتصاب غذا در کميته انضباطی دانشگاه محکوم شدند. اسامی دانشجويان و مدت محکوميت شان به اين شرح است: کتايون رحيمی به اتهام اغتشاش و اخلال در نظم دانشگاه، عدم رعايت حجاب و اعتقاد به بهائيت اخراج از دانشگاه، نيلوفر صادقی و بهمن هيوه چی به اتهام اخلال در نظم دانشگاه و تحريک دانشجويان به اغتشاش ۱ ترم تعليق با احتساب سنوات، غلامرضا مدنيان وکيل پايه يک دادگستری و دانشجوی دکترای حقوق به اتهام ارتباط با گروههای سياسی ممنوع الورود به دانشگاه و ارسال پرونده به کميته انضباطی مرکزی، زهرا کريمی راد، آيلر توسلی، ناهيد مبينی، شهرزاد محمديان، صابر بذرافشان، اميررضا محمدی و احسان ملک حسينی به دليل حضور فعال در اعتصاب غذا تذکر کتبی با ذکر در پرونده و محروم از خدمات رفاهی. بيش از ۲۰ دانشجو هم تذکر شفاهی و اخطار کتبی دريافت نمودند. (اميرکبير ۲۶/۱۲/۸۷)

۴۶ ـ به علت اعتراض دانشجويان دانشگاه اميرکبير به دفن بقايای کشته های جنگ ايران و عراق، ۵۰ نفر از دانشجويان به کميته انضباطی احضار شدند. احکام صادره به اين شرح است: ۱۵ ترم محروميت از تحصيل با احتساب در سنوات، ۱۰ توبيخ کتبی با درج در پرونده و ۱۰ حکم احضار والدين به حراست دانشگاه. عده کثيری از دانشجويان همچنان ممنوع الورود به دانشگاه می باشند. (اميرکبير ۲۷/۱۲/۸۷)

۴۷ ـ ايمان صديقی دبير سياسی سابق انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه صنعتی بابل و حسام باقری عضو کنونی شورای مرکزی انجمن مذکور به اتهام اخلال در نظم و برنامه های دانشگاه در کميته انضباطی هر کدام به يک ترم تعليق از تحصيل با احتساب در سنوات محکوم شدند. همچنين حميد رضا جهان تيغ و علی کيايی دو دانشجوی ديگر اين دانشگاه به اتهام اخلال در نظم و برنامه های دانشگاه در کميته انضباطی به توبيخ کتبی و درج در پرونده و ممنوعيت استفاده از امکانات رفاهی نظير خوابگاه محروم شدند. اين دانشجويان به همراه تعدادی ديگر با همين اتهام ۳ هفته پيش در کميته انضباطی محکوم شده بوند.(اميرکبير۲۸/۱۲/۸۷)

دانشجويان: صدور قرار وثيقه
۴۸ ـ سحر يزدانی پور دانشجوی دانشگاه شيراز که به اتهام تبليغ عليه نظام بازداشت شده بود، پس از ۱۱ روز بازداشت با قرار وثيقه از زندان آزاد شد. (ادوارنيوز ۴/۱۲/۸۷)

۴۹ ـ دادگاه شيراز برای آزادی يونس ميرحسينی دانشجوی دانشگاه شيراز از زندان مبلغ ۱۰۰ ميليون تومان قرار وثيقه صادر کرد. خانواده نامبرده قادر به تامين اين وثيقه نيستند و ميرحسينی همچنان بدليل عدم توديع قرار در حبس است. اين دانشجو ماه گذشته توسط مامورين اداره اطلاعات شيراز بازداشت گرديد. (ادوارنيوز ۹/۱۲/۸۷)

جلوگيری از برگزاری مراسم و منحل کردن نهادهای مدني
۵۰ ـ بدنبال سخنرانی استاد محمد مجتهد شبستری، دفتر انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه اصفهان با اعتراض بسيج دانشجويی بدستور مسئولان دانشگاه پلمپ شد. (بامداد خبر ۶/۱۲/۸۷)

۵۱ ـ مسئولان دانشگاه گرگان از سخنرانی مهدی کروبی دبير کل حزب اعتماد ملی و نامزد دوره دهم انتخابات رياست جمهوری در اين دانشگاه جلو گيری بعمل آوردند. (اعتمادملی ۱۲/۱۲/۸۷)

۵۲ ـ مديريت دانشگاه بوعلی سينا در همدان با حضور مهدی کروبی دبير حزب اعتماد ملی و داوطلب دوره دهم رياست جمهوری در اين دانشگاه مخالفت کرد. (ايلنا ۱۳/۱۲/۸۷)

۵۳ ـ نيروهای امنيتی با پلمپ کردن در سينما جام جم در شهرستان زرين شهر از سخنرانی آذر منصوری معاون سياسی جبهه مشارکت ايران اسلامی جلوگيری بعمل آوردند. (امروز ۱۴/۱۲/۸۷)

۵۴ ـ رضوانی معاون دانشجويی فرهنگی دانشگاه سيستان و بلوچستان گفت: طيف علامه دفتر تحکيم وحدت به اتهام غيرقانونی بودن اجازه فعاليت ندارند.(برنا ۱۵/۱۲/۸۷)
۵۵ ـ اداره اطلاعات خوزستان از برگزاری همايش فرهنگی با عنوان خليج فارس و سرزمين های جنوبی آن جلوگيری بعمل آورد اين همايش توسط انجمن دوستداران ميراث فرهنگی " بوم آب و آفتاب " برنامه ريزی شده بود و قرار بود در سالن تالار شهر اهواز برگزار شود. پس از لغو همايش ۳ نفر از اعضای اين انجمن به ستاد خبری اداره اطلاعات خوزستان احضار شدند. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۳/۱۲/۸۷)

۵۶ ـ انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه صنعتی اصفهان به دليل برگزاری سخنرانی استاد محمد مجتهد شبستری به ۹ ماه تعليق و به دليل عدم اعلام برائت از همکاری با طيف علامه دفتر تحکيم وحدت، بدستور هيات نظارت بر تشکل های دانشجوئی دانشگاه اصفهان منحل اعلام گرديد. (ياری نيوز ۲۴/۱۲/۸۷)

۵۷ ـ دفتر انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه صنعتی بابل بدليل عدم اعلام برائت از همکاری با طيف علامه دفتر تحکيم وحدت، بدستور هيات نظارت بر تشکل های دانشجوئی دانشگاه بابل برای سومين بار پلمپ گرديد. (امير کبير ۲۸/۱۲/۸۷)

۵۸ ـ آموزشگاه موسيقی „آذربايجان“ به مديريت استاد حسن دميرچی هنرمند مشهور تبريزی توسط اداره اماکن نيروی انتظامی پلمپ شد. اين آموزشگاه با ۱۲ معلم موسيقی و ۱۸۰ هنر آموز يکی از مراکز آموزش موسيقی و آواز ترکی آذربايجانی در تبريز بود.(امير کبير۲۹/۱۲/۸۷)

مطبوعات: سوء قصد به جان روزنامه نگاران
۵۹ ـ ذکريا عباسی فرد روزنامه نگار و دبير حزب مردم سالاری شاخه کرمانشاه در انتهای بلوار رودکی کرمانشاه مورد سوء قصد قرار گرفت به خود وی آسيب نرسيده ولی خودرو نامبرده بر اثر پرتاب نارنجک از بين رفت.
(کرمانشاه پست ۱/۱۲/۸۷)

مطبوعات: بازداشت روزنامه نگاران
۶۰ ـ حميد مافی دبير سابق تحريريه روزنامه " فرهنگ آشتی“ و "حديث قزوين " در روز ۲۰ اسفند توسط نيروهای امنيتی در قزوين بازداشت شد. از محل نگهداری و اتهام وی خبری در دست نيست. (بامداد خبر ۲۷/۱۲/۸۷)

مطبوعات: محاکمه روزنامه نگاران
۶۱ ـ فريدون وردی نژاد و بهروز بهزادی مديران اسبق نشريه " ايران جوان " به اتهام انتشار مطالب خلاف واقع، نشر اکاذيب و چاپ تصاوير خلاف عفت عمومی با شکايت مدعی العموم، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، معاون وقت دادگستری استان تهران و بسيج سپاه پاسداران در شعبه ۱۰۸۳ دادگاه عمومی تهران به رياست قاضی حسينيان محاکمه شد.(ايران ۱۹/۱۲/۸۷)

مطبوعات: احکام صادر شده توسط دادگاهها:
۶۲ ـ مصطفی فقيهی مدير سايت خبری انتخاب به اتهام نشر اکاذيب به قصد تشويش اذهان عمومی و اضرار به غير با شکايت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای امنيت ملی، رضازاده استاندار فارس، حسن بيادی نايب رئيس شورای شهر تهران و... در دادگاه به ۱۱ ماه حبس و پرداخت ۲ ميليون تومان جزای نقدی محکوم شد. (سايت رخداد ۲۱/۱۲/۸۷)

اخبار مربوط به فعالين سياسی، فرهنگی و اجتماعی:
۶۳ ـ نسرين ستوده، پروين اردلان، منصور شجاعی، طلعت تقی نيا و عيسی سحر خيز از افراد ممنوع الخروج برای اعتراض اقدام به شکايت کردند، پرونده به شعبه اول بازپرسی دادسرای کارکنان دولت ارجاع شد.
(تغيير برای برابری ۷/۱۲/۸۷)

۶۴ ـ جايزه پنجمين دوره از "تنديس صديقه دولت آبادی“ به هيچ اثری تعلق نگرفت. وجود سانسور، خود سانسوری و نيز موانع بسيار ديگری در شرايط فعلی ايران موجب شده تا هيات داوران پنجمين دوره از جايزه ی "تنديس صديقه دولت آبادی“ از اعلام اثری که در خور اين جايزه باشد، خودداری کنند. شهلا لاهيجی مدير انتشارات روشنگران و مطالعات زنان در اين مراسم گفت: در کشوری که فمينيسم را در رديف پورنوگرافی می دانند تکليف چاپ چنين کتابهائی آشکار است. چاپ کتاب در دوران رياست جمهوری آقای احمدی نژاد به يک پنجاهم دوران قبل از وی رسيده است. بسياری از کتابها اجازه چاپ نمی گيرند، حتی کتبی که چندين بار تجديد چاپ شده اند هم اجازه چاپ مجدد نگرفته اند. چاپ رمان هم غيرضروری تشخيص داده شده است. ترجمه آثار خارجی هم با متن اصلی تفاوت بسيار دارد بگونه ای که انگار اثری ديگر است.(کانون زنان ايرانی ۱۸/۱۲/۸۷)

۶۵ ـ ناصر زرافشان از وکلای خانواده قربانيان قتل های زنجيره ای و از اعضای کانون نويسندگان ايران در فرودگاه ممنوع الخروج اعلام شد و پاسپورت وی توسط مامورين اطلاعاتی ضبط گرديد. قرار بود آقای زرافشان در نشست " بررسی مسايل محيط زيست در ايران و روابط ايران و اروپا در آينده " سخنرانی کند. (گويا ۲۶/۱۲/۸۷)

۶۶ ـ کميته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه با انتشار بيانيه ای اعلام کرد: در حالی که کمتر از ۹۰ روز به برگزاری انتخابات رياست جمهوری باقی مانده است، موارد متعددی از عدم رعايت عدالت و فرصت های برابر برای نامزدهای انتخابات آتی مشاهد می شود. ممانعت از سخنرانی برخی نامزدها در دانشگاهها، اماکن عمومی و خصوصی (اعم از مذهبی و غير مذهبی) و تضييقات و مانع تراشی های گوناگون نهادهای حکومتی بر سر راه فعاليت حاميان برخی نامزدها و تشکيل جلسات بحث و تبيين مواضع رويدادهايی هستند که موارد متعددی از آن در چند هفته اخير به وقوع پيوسته است. بر اين وضعيت بايد رفتار معنادار صدا و سيمای جمهوری اسلامی در مورد پوشش اخبار مربوط به برخی از نامزدها را مورد اشاره قرار داد. " کميته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه " به عنوان نهادی مدنی، مستقل و ناظر برفرآيند غيرقابل دفاع کنونی، اعتراض و نگرانی خود را نسبت به عدم رعايت دقيق و تمام کمال ضوابط انتخابات آزاد، سالم و عادلانه ابراز می کند.
(کميته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه ۲۷/۱۲/۸۷)

احضار فعالين سياسی، فرهنگی، اجتماعی به دادگاهها:
۶۷ ـ کانون نويسندگان ايران با انتشار بيانيه ای اعلام کرد: فرخنده حاجی زاده، فرزانه آقايی پور، ناصر زرافشان، مجيد امين مويد و حسن صانعی از اعضای کانون نويسندگان در چند ماه اخير بارها توسط نيروهای امنيتی احضار و ساعتها مورد بازجويی قرار گرفته اند. هنوز زمان زيادی از صدور حکم سنگين زندان برای يوسف عزيزی بنی طرف نگذشته بود که محسن حکيمی يکی ديگر از اعضای کانون و از فعالان جنبش کارگری بازداشت و پس از تحمل حدود ۲ ماه زندان با وثيقه سنگين از زندان آزاد شد.(کانون نويسندگان ايران ۵/۱۲/۸۷)

۶۸ ـ بهزاد مهرانی عضو مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران از سوی مامورين وزارت اطلاعات تهديد به بازداشت شد. به وی اخطار داده شده که دست از فعاليت های حقوق بشری خود برداشته و به " زندگی خود " بپردازد. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۶/۱۲/۸۷)

۶۹ ـ محبوبه علی نقيان همسر مهندس حشمت الله طبرزدی به دفتر پيگيری وزارت اطلاعات احضار گرديد. نظر به اينکه نامبرده هيچگونه سابقه يا فعاليت سياسی نداشته است، مطلعان اين احضار را در راستای افزايش فشار بر آقای طبرزدی و ممانعت از فعاليت های سياسی ايشان می دانند. در اين راستا اين زندانی سياسی سابق طی نامه ای به رهبر حکومت ايران و سازمانهای بين المللی اعلام کرد: من و خانواده ام امنيت جانی نداريم. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۶/۱۲/۸۷)

بازداشت فعالين سياسی، فرهنگی، اجتماعی به دادگاهها:
۷۰ ـ دلبر براهويی ۱۹ ساله فرزند خدانظر در تاريخ ۵ بهمن پس از خروج از مسجد مکی زاهدان، توسط مامورين اداره اطلاعات زاهدان با ضرب و شتم بازداشت گرديد. نامبرده به " جاسوسی " متهم شده است.
(ديده بان حقوق بشر بلوچستان ۱/۱۲/۸۷)

۷۱ ـ ابوبکر هژبری ساکن شهرستان مريوان در تهران توسط نيروهای امنيتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوين منتقل گرديد. منزل وی در مريوان مورد بازرسی قرار گرفت و وسائل شخصی نامبرده ضبط گرديد.
(کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۳/۱۲/۸۷)

۷۲ ـ فاطمه نبوی ۲۸ ساله روز جمعه دوم اسفند ماه توسط مامورين امنيتی در سمنان بازداشت گرديد. منزل خانواده نبوی مورد بازرسی قرار گرفت. خانم نبوی پس از ديدار با اعضای خانواده اش در قرارگاه اشرف در عراق و بازگشت به ايران در ۳۰ آبان بازداشت شده بود و پس از چند هفته با قرار وثيقه سنگين از زندان آزاد شده بود. (فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ايران ۵/۱۲/۸۷)

۷۳ ـ روز جمعه دوم اسفند ماه نيروهای وزارت اطلاعات افرادی از خانواده های مجاهدين خلق را بازداشت نمودند. اسامی بازداشت شدگان به شرح زير است: مهسا نادری دانشجوی دانشگاه معصوميه قم، حامد يازرلو فوق ليسانس هوا فضا شاغل، احسان عرفانی ۲۵ ساله شغل آزاد، فاطمه ضيايی ۵۰ ساله خانه دار همسر آقای عظيمی، حسن ترلانی ۲۲ ساله و فرزاد مددزاده راننده تاکسی. وزارت اطلاعات طی سالهای اخير اقدام به برخوردهای شديد با خانواده اعضای سازمان مجاهدين در ايران نموده است. دهها تن در اين ميان بازداشت و احکام حبس دريافت کرده اند.(کميته گزارشگران حقوق بشر ۷/۱۲/۸۷)

۷۴ ـ سعدالله حميدی اهل شهرستان بانه به اتهام اقدام عليه امنيت ملی، ۱۰ روز پيش توسط نيروهای امنيتی بازداشت گرديد. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۱۴/۱۲/۸۷)

۷۵ ـ شلير و فواد مصطفی پور هنگام پخش بيانيه روز جهانی زن توسط مامورين امنيتی در شهرستان بوکان بازداشت شدند.(موکريان نيوز ۱۸/۱۲/۸۷)

۷۶ ـ سه هفته پس از دستگيری احمد احمدی فرزند نجمه از اهالی روستای " ده گاگا " از توابع سروآباد مريوان ۷نفر ديگر توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند. اسامی دستگيرشدگان به قرار ذيل است: مرسل محمدی فرزند عزيز، هوشيار احمدی فرزند حسين، مسلم احمدی فرزند حسين، آزاد احمدی فرزند فاربس، پرويز رضايی فرزند نظير، عيسی احمدی فرزند رئوف، لازم به يادآوری است که آزاد احمدی کمتر از ۱۸ سال سن دارد و به جای برادرش ناصح احمدی دستگير شده است که تحت تعقيب نيروهای امنيتی قرار دارد.
(کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۱۸/۱۲/۸۷)

۷۷ ـ حميد بدری، شيخ مراد بدری، منوچهر مرادی و کيومرث ذوالفقاری از اهالی روستاهای کرند غرب از توابع کرمانشاه به اتهام ارتباط با يک حزب اپوزسيون فعال در کردستان توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند.
(کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۲۰/۱۲/۸۷)

۷۸ ـ علی نظری نماينده اراک در مجلس ششم مسئول کميته ورزشی کميسيون فرهنگی مجلس ششم به اتهام انتقال اطلاعات به يک کشور اروپائی توسط نيروهای امنيتی بازداشت و در بند ۲۰۹ زندان اوين بسر می برد. علی نظری از نزديکان مهدی کروبی در مجلس ششم بود به نظر می رسد بازداشت او در آستانه انتخابات برای اعمال فشار بر شخص مهدی کروبی صورت گرفته باشد. (نوروز ۲۱/۱۲/۸۷)

۷۹ ـ صادق سيستانی زندانی سياسی سابق ۶ هفته پيش توسط مامورين وزارت اطلاعت ربوده شده و از آن تاريخ هيچ خبری از محل بازداشت و شرايط اين زندانی سياسی در دست نيست، صادق سيستانی قبل از اين بيش ۱۴سال در زندان بسر برده، طی مدت بازداشتش تحت شکنجه های جسمی و روحی قرار داشته است. (فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ايران ۲۷/۱۲/۸۷)

۸۰ ـ علی کلايی وبلاگ نويس و فعال سياسی به شعبه ۱۰ دادگاه انقلاب تهران احضار شد. نامبرده سال گذشته در جريان بازداشت گسترده دانشجويان در آذر ماه بازداشت و به مدت ۵۷ روز در بند ۲۰۹ زندان اوين بسر برد. وی با قرار وثيقه ۸۰ ميليون تومانی از زندان آزاد شد.(کميته گزارشگران حقوق بشر در ايران ۲۷/۱۲/۸۷)

۸۱ ـ مرکز بررسی جرائم سازمان يافته دايره جرايم سايبری اطلاعات سپاه پاسداران اعلام کرد: تعدادی از سايتهای اينترنتی به اتهام توهين به خمينی، خامنه ای، احمدی نژاد و مسئولين نظام، اهانت به مقدسات، تبليغ سايتهای ضد دينی، ضد اخلاقی، تبليغ سايت لوگوی احمد باطبی، ارتباط با سازمان مجاهدين خلق و حزب جوانان نيک، ايجاد فيلتر شکن و... توسط اطلاعات سپاه منهدم شده و تعدادی دستگير شده اند. سپاه پاسداران ادعا کرده، اين کاربران اينترنتی و سايتها بخشی از پروژه „براندازی نرم“ می باشد که با پشتيبانی شرکت دريم هاست امريکا و پشتيبانی مالی شرکت گوگل طراحی شده است.(فارس ۲۸/۱۲/۸۷)

۸۲ ـ جمشيد مرادی، کيانوش مرادی و زوار مرادی از اعضای „ کانون لر بختياری ايران زمين“ به جرم برگزاری مراسم سنتی چهارشنبه سوری در شهرستان ايذه واقع در استان خوزستان توسط نيروی انتظامی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بازداشت شدند. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۸/۱۲/۸۷)

فعالين سياسی، فرهنگی، اجتماعی: احکام صادر شده توسط دادگاهها:
۸۳ ـ محمود امانی به اتهام همکاری با احزاب اپوزيسيون مخالف جمهوری اسلامی در کردستان در دادگاه تجديد نظر استان کردستان به ۲ سال حبس تعزيری محکوم شد. وی ۵ ماه پيش توسط مامورين امنيتی در شهر سقز بازداشت گرديد.(کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۴/۱۲/۸۷)

۸۴ ـ حميد والايی و غلام نجفی از فعالان مدنی آذربايجانی به اتهام تبليغ عليه نظام در شعبه دوم دادگاه انقلاب تبريز هر يک به يکسال حبس محکوم شدند. طبق حکم صادره ۹ ماه از محکوميت مذکور به مدت ۵ سال معلق و ۳ ماه آن تعزيری می باشد.(ساوالان سسی ۵/۱۲/۸۷)

۸۵ ـ زانا کريمی ۱۸ ساله اهل بانه به اتهام ارتباط با گروههای مخالف کرد، در دادگاه انقلاب بانه به ۶ ماه حبس تعزيری و يک ميليون و هفتصد هزار تومان جريمه نقدی محکوم شد.
(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۵/۱۲/۸۷)

۸۶ ـ نسترن شيدا معلم دبيرستان وابسته به دانشگاه کردستان با ۱۰ سال سابقه ی تدريس به دليل بحث درباره ی عقايد مذهبی اهل تسنن بدستور حراست آموزش و پرورش سنندج از کار اخراج شد.
(کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۶/۱۲/۸۷)

۸۷ ـ عبدالله منصوری هلندی ايرانی تبار به اتهام مشارکت در تروريسم در دادگاه به ۳۰ سال زندان محکوم شد. نامبرده از سال ۱۹۸۸ در هلند پناهنده بود. وی در سال ۲۰۰۷ در سوريه بازداشت و تحويل ايران گرديد.
(نوروز ۶/۱۲/۸۷)

۸۸ ـ فردين محمدی به اتهام همکاری با يکی از احزاب اپوزيسيون فعال در کردستان در دادگاه تجديد نظر استان کردستان به ۱۰ سال حبس توام با تيعيد به زندان رامهرمز محکوم شد. وی برای اجرای حکم به تبعيدگاه انتقال داده شد. (کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۶/۱۲/۸۷)

۸۹ ـ ايرج حسنی از فعالين آذربايجانی در تبريز به اتهام اخلال در نظم و آرامش عمومی از طريق شرکت در تجمع غيرقانونی در دادگاه تجديد نظر استان آذربايجان شرقی به ۲ سال حبس تعزيری محکوم شد.(ساوالان سسی ۱۳/۱۲/۸۷)
۹۰ ـ مطلب شکوهی اهل شهرستان بانه به اتهام اقدام عليه امنيت ملی در دادگاه انقلاب شهرستان سقز به يکسال حبس تعزيری محکوم شد. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۱۴/۱۲/۸۷)

۹۱ ـ ودود اسدی فعال حقوق بشر آذربايجانی و حسين رحيمی دانشجوی جهاد دانشگاهی رشت و فعال آذربايجانی به اتهام تبليغ عليه نظام و قوميت گرائی در شعبه يک دادگاه انقلاب رشت به رياست قاضی مصطفوی نيا به ترتيب به تحمل يکسال و ۶ ماه حبس تعزيری محکوم شدند. (اميرکبير ۱۷/۱۲/۸۷)

۹۲ ـ جواد عليزاده دانشجوی محروم از تحصيل مقطع کارشناسی ارشد حقوق بشر دانشگاه علامه طباطبايی تهران و عضو مجموعه فعالان حقوق بشر به اتهام تبليغ عليه نظام و راه اندازی تجمع غيرقانونی در شعبه يک دادگاه انقلاب سنندج به يکسال زندان محکوم شد. نامبرده از ۲۶ دی در بازداشت بسر می برد.
(فعالان حقوق بشر در ايران ۱۸/۱۲/۸۷)

۹۳ ـ بهمن گودرز زاده و سعيد ابوطالبی از اعضای هيات مديره کانون فرهنگيان استان اصفهان به جرم دفاع از حقوق صنفی فرهنگيان، اولی به يکسال تبعيد به شهرستان ميمه و ديگری به تقليل يک گروه برای يکسال محکوم شدند. (سايت کانون فرهنگيان اصفهان ۱۸/۱۲/۸۷)

۹۴ ـ رضا عبدی سنبل آبادی دبير انگليسی منطفه ۱۸ شهر تهران به اتهام اخلال در نظم عمومی از طريق تجمع غيرقانونی در مقابل مجلس شورای اسلامی در شعبه ۱۰۵۹ مجتمع قضايی بهشتی به رياست قاضی حميدرضا حسينی و با تاييد حميد محمدی رئيس شعبه ۱۹ دادگاه تجديد نظر استان تهران به ۵ ماه حبس و ۲۰ ضربه شلاق محکوم شد. رضا عبدی گفت: " اگر بپذيرند عيدی امسالم را که هنوز پرداخت نشده است بابت بدل از حبس و شلاق به حساب دادگستری می ريزم. " (کميته گزارشگران حقوق بشر ۱۹/۱۲/۸۷)

۹۵ ـ محمد احسانی ۳۵ ساله عضو انجمن جهانی مستندسازان و خانه سينمای ايران به عنوان متهم رديف سوم پرونده موسوم به براندازی نرم در دادگاه انقلاب به ۳ سال زندان محکوم شد. وی در تاريخ ۱۶تير در جريان مراسم ازدواج اش در تهران توسط نيروهای امنيتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوين منتقل گرديد. محمد احسانی مدت ۸ ماه بازداشت را در سلول انفرادی سپری کرده است. (روز ۲۰ /۱۲/۸۷)

۹۶ ـ دکتر حسام فيروزی پزشک معتمد زندانيان سياسی به اتهام اقدام عليه امنيت ملی، تشويش اذهان عمومی،نشر اکاذيب پناه دادن و درمان زندانيان سياسی در شعبه ۶ دادگاه انقلاب تهران و با تاييد دادگاه تجديد نظر به ۱۵ ماه حبس تعزيری محکوم گرديد. دکتر فيروزی برای گذارندن دوران محکوميت روانه زندان اوين شد.
(فعالان حقوق بشر در ايران ۲۶/۱۲/۸۷)

۹۷ ـ بيت الله بزرگر از فعالين آذربايجانی به اتهام تبليغ عليه نظام و قوميت گرايی در دادگاه انقلاب مشکين شهر به ۵ ماه حبس تعليقی به مدت دو سال محکوم شد. (اميرکبير ۲۶/۱۲/۸۷)

صدور قرار وثيقه برای آزادی زندانيان سياسی:
۹۸ ـ جلال عزيزی يکی از بازداشت شدگان روستای قم قلعه از توابع مهاباد با قرار وثيقه ۱۰۰ ميليون تومانی از زندان آزاد شد. (کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۴/۱۲/۸۷)

۹۹ ـ عبدالله عباسی جوان استاد دانشگاه رجائی تهران و از فعالان مدنی آذربايجانی، پس از تحمل ۱۰۳ روز بازداشت موقت، به علت مرگ مادرش با قرار وثيقه ۱۰۰ ميليون تومانی از بند ۲۰۹ زندان اوين آزاد شد.
(ساوالان سسی ۶/۱۲/۸۷)

۱۰۰ ـ کاوه محمدی اهل روستای گمريشال از توابع شهرستان بانه که به اتهام اقدام عليه امنيت ملی ۱۵ روز پيش توسط نيروهای امنيتی در شهرستان سقز بازداشت شده بود، با قرار وثيقه ۱۵ ميليون تومانی از زندان آزاد شد. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۱۴/۱۲/۸۷)

۱۰۱ ـ محمد اوليائی فر وکيل دادگستری به اتهام تشويش اذهان عمومی در دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. از سوی دادگاه برای وی مبلغ ۲۰ ميليون تومان قرار صادر گرديد. (فعالان حقوق بشر در ايران ۱۹/۱۲/۸۷)

۱۰۲ ـ ژينوس سبحانی که تا زمان پلمپ دفتر کانون مدافعان حقوق بشر، منشی " کانون مدافعان حقوق بشر " و " کانون مشارکت در پاکسازی مين " بود، با قرار وثيقه ۷۰ ميليون تومانی از زندان آزاد شد. نامبرده در تاريخ ۲۵ دی ماه توسط مامورين امنيتی بازداشت شده بود. (کانون مدافعان حقوق بشر ۲۲/۱۲/۸۷)

۱۰۳ ـ پنج نوجوان ۱۳ تا ۱۴ ساله اهل روستای خامسان از توابع کامياران بنامهای سامان، ميلاد، کاروان، زانيار و فرشاد همگی با نام خانوادگی مرادی به اتهام شعارنويسی حدود ۲۰روز پيش توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند. اين دانش آموزان با وثيقه های ۱۰، ۱۵ و ۲۰ ميليون تومانی از زندان آزاد شدند. اين نوجوانان پس از آزادی توسط نيروهای بسيجی روستا تهديد به ضرب و شتم و وادار به خبر چينی و شعار نويسی عليه احزاب کرد و فحاشی به آنها می شوند. اين نوجوانان دچار افت شديد تحصيلی و همچنين مشکلات روحی و روانی شده اند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۵/۱۲/۸۷)

۱۰۴ ـ علی اصغر شفيعيان دبير سابق سرويس سياسی خبرگزاری ايسنا و از بازداشت شدگان در مراسم بزرگذاشت مهندس بازرگان در حسينيه ارشاد، پس ازتحمل ۳۶ روز زندان انفرادی در بند ۲۴۰ زندان اوين، با قيد کفالت از زندان آزاد شد. (اعتماد ملی ۲۶/۱۲/۸۷)

اخبار مربوط به زندانيان سياسی:
۱۰۵ ـ رحمان حسين زاده اهل سقز دانشجوی دانشگاه اروميه و فايق روراست ۲۰ ساله اهل مهاباد دانشجوی ترم اول رشته دانشگاه اورميه به ترتيب پس از ۱۰۰ روز بازداشت و يک ماه بازداشت از داشتن وکيل محروم هستند. پرونده اين دانشجويان در دست اطلاعات سپاه و اداره اطلاعات می باشد و آنها را بصورت بلاتکليف نگه داشته اند.(کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۴/۱۲/۸۷)

۱۰۶ ـ وهاب فتاحی، قادر قنده، هيوا پورمند و آکام قويتاسی از اهالی روستای قم قلعه از توابع مهاباد پس از يکماه بی خبری به بازداشتگاه اداره اطلاعات اروميه منتقل شدند.
(کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۴/۱۲/۸۷)

۱۰۷ـ داريوش ممبينی عضو شورای اسلامی شهر اهواز در اعتراض به بازداشت غيرقانونی و عدم تفهيم اتهام دست به اعتصاب غذا زده است. وی بدستور بازپرس دادستانی نيروهای مسلح بازداشت شده است.(آفتاب ۵/۱۲/۸۷)

۱۰۸ ـ سيد مصطفی علوی جدائی که به ۱۰ سال زندان محکوم شده از زندان رجايی شهر به زندان دماوند تبعيد گرديد.وی از ۳ سال پيش در زندان بسر می برد و قبلا از زندان اوين به زندان رجايی شهر تبعيد شده بود.
(فعالان حقوق بشر در ايران ۱۳/۱۲/۸۷)

۱۰۹ ـ بدنبال مرگ مشکوک امير حسين حشمت ساران از زندانيان سياسی در بند ۲ زندان گوهردشت کرج، زندانيان سياسی همبند نامبرده آقايان بهروز جاويد طهرانی، افشين بايمانی و عليرضا کرمی خيرآبادی توسط ترابی رئيس بازپرسی زندان گوهردشت برای مدت طولانی مورد بازجوئی قرار گرفتند.
(فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ايران ۲۰/۱۲/۸۷)

۱۱۰ ـ طبق بخشنامه ابلاغ شده به سازمان زندانها، اعطای مرخصی نوروزی به زندانيان سياسی، ممنوع شده است. در مورد زندانيان سياسی بر خلاف ساير زندانيان که می بايست تنها نظر مساعد مسئولين زندان را برای رفتن به مرخصی جلب نمايند، دادگاه انقلاب و وزارت اطلاعات، مراجعی هستند که بايد در مورد مرخصی آنها تصميم گيری کنند. در سالهای اخير هيچ يک از زندانيان سياسی در ايران نتوانسته اند از حق استفاده از مرخصی استفاده نمايند. (کميته گزارشگران حقوق بشر ۲۰/۱۲/۸۷)

۱۱۱ـ وضعيت جسمانی و ناراحتی قلبی محمدصديق رئيس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان در بيست و يکمين ماه زندانی شدنش همچنان نگران کننده است، به ويژه اينکه ناراحتی قلبی ايشان کماکان از سوی مسئولان درمانی اضطراری و خطرناک توصيف می شود. معاونت امنيت دادستانی و وزارت اطلاعات با درخواست مرخصی اضطراری کبودوند که از سوی وکلای وی مطرح شده بود مخالفت کرده اند. مسئولان زندان به دليل وخامت قلبی ايشان ناچار شده اند، حداقل دو بار وی را به بيمارستان خارج از زندان اعزام کنند. سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ضمن هشدار جدی در مورد وضعيت خطرناک قلبی و جسمانی آقای محمد صديق کبودوند، مسئوليت هرگونه عواقب غير قابل جبران در اين باره را متوجه معاونت امنيت دادستانی انقلاب تهران و وزارت اطلاعات می داند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۱/۱۲/۸۷)

۱۱۲ ـ علی پور اقبال ۷۳ساله و همسرش آسيه بنده لو ۷۰ساله و امين رضايی از دستگيرشدگان ۲۷دی ماه در فرودگاه تهران به سلولهای انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوين منتقل شدند. نامبردگان ممنوع الملاقات می باشند. کبری بنازاده اميرخيزی ۵۶ ساله بر اثر شکنجه يکی از سربازجويان وزارت اطلاعات بنام سعيد شيخيان، چشم راست او دچار خونريزی شده است و از درمان جدی محرم است خطر از دست دادن بينايی اش او را تهديد می کند.دو برادر ايشان بنامهابی حميد و اصغر بنازاده از زندانيان سياسی سابق بدليل ديدار با عزيزانشان در قرارگاه اشرف در عراق هر کدام به دوسال زندان محکوم شده و بيش از يکسال است که در زندان بسر می برند. همچنين خانم شهلا زرين فر عضو ديگر اين خانواده مدت يکسال بود در زندان گوهردشت بسر می برد و اخيرا آزاد شد. خسرو رهنما، زهرا جوادی و خانم صمدی از بازداشت شدگان ۲۷ دی ماه در بند ۲۰۹ زندان اوين بسر می برند. (فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ايران ۲۷/۱۲/۸۷)

نقض حقوق اقليتهای مذهبی:
۱۱۳ ـ عده ای از دراويش سلسله نعمت اللهی گنابادی ساکن اصفهان، جهت برگزاری مجلس شب دوشنبه و اقامه نماز در خرابه های مقبره درويش ناصر علی در تخت فولاد اصفهان، به آنجا مراجعه کردند. آنها توسط مامورين امنيتی لباس شخصی و گارد ويژه نيروی انتظامی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، دکتر کشاورز و تعدادی ديگر از دراويش زخمی شدند. در روز اول اسفند نيروهای امنيتی با پرتاب گاز اشک آور و ضرب و شتم دراويش با باتوم و چوب بيش از ۷۰ نفر را بازداشت کردند. (سايت مجذوبان نور ۴/۱۲/۸۷)

۱۱۴ ـ بدنبال تجمع دراويش سلسله نعمت اللهی گنابادی در مقابل مجلس شورای اسلامی گارد ضد شورش و نيروهای امنيتی به دارويش حمله کرده و بيش از ۱۰۰ تن از آنها را بازداشت کردند. اتهام دراويش بازداشتی اقدام عليه امنيت ملی اعلام شده است. اسامی ۱۱۸ نفر از دراويشی که به زندان اوين منتقل شده اند به شرح زير است: ابراهيم محضر، ابوالفضل خالقی، ابوالفضل صالحی، ابوذر کرمی، احمد ايزد پناه، احمد جمادی، احمد کريمی، اسماعيل صنعت پرست، اصغر صالحی، اعتمادی، اكبر رضائی، اکبر موسوی، امامی، اميد رمضانی، امير ارزانی، امير علافی، امين کرمپور، ايمان ذکی، بابک ياری، باغستانی، بهادر فيروزه ای، بهزاد فرامرزی، بهنام نظام آبادی، بيژن احمد پور، پدرام مهور، پرويز شمس، پيمان امرايی، تقی بخشيان، تورج واقفی، توکل جواق، جعفر اشراقی، حبيب بهروزيان، حسن زرنقی، حسن سينايی، حسن فرزانه، حسين خاك مردان، حسين معطری، حميد سليمانی، حميد سيدصالحی، حميد نظری، حميد نوری، خدا دوست، دكتر علی محمد صابری، رامين اشکوه، رضا سيگارودی، رضا شالی، رضا شاهی، رضا فروتن، رضا مطيع قوانين، رضا مهرآور، رضا هادوی، سعيد کمال، سعيد يزدانی، سهرابی، سيدرضا حسنی، شيرانی، عباس امينی، عبد المناف غلامی، عبدالصالح لقمانی، عراقی، علی اشراقی، علی آقايی، علی اكبر بنكدار، علی جان نثار، علی عزالدين، علی مقامی، عليرضا سليمی، عليرضا علی نژاد، عليرضا کريمی، غلامحسين جغتای، غلاميان، فرحناز امامی، فرشاد خدادادی، فيروز بيدآبادی، كرمی، گلزار، ماشالله خدادای، مجيد عليمرادی، محسن رضی، محسن کرد زنگنه، محمد احمد خان، محمد دربان، محمد زرنقی، محمد صادق مرادی سروستانی، محمد علافی، محمد علی تابان، محمد عنالويی،مسعود خاک مردان، مسلم صنعت پرست، مصطفی کاشی، معطری، منصور مرعشی، مهدی الهياری، مهدی باقری، مهدی جمادی، مهدی دژم، مهدی صفی خانی، مهدی فرجی، مهدی فکوری، مهدی مسکوری، مهرداد شيرازی، مهرداد کرمی، مهندس حسن كاشانی، مهندس رضا كشاورز،مهندس محمد رسا، ميکاييل قربانی، ميلاد احمد خان، ميلاد عادل پور، نادر اميری، نادر دربان، ناصر تابان،نصر آزاد، نعمتی، هادی صادقی، هومن شريفی، ياسر عاليوند، يدالله شمسی خانی،يوسف فرجی. (مجذوبان نور ۵/۱۲/۸۷)

۱۱۵ ـ خانه دو نفر از بهائيان سمنان بنامهای پيراسته و پورحسينی در ساعت يک بامداد با کوکتل مولوتف مورد حمله قرار گرفت. در تاريخ ۲۵/۹/۸۷ اين آپارتمان مورد هجوم مامورين اداره اطلاعات قرار گرفته بود. آيت الله سيد محمد شاهچراغی امام جمعه سمنان در تاريخ ۲/۱۲/۸۷ در خطبه های نماز جمعه با اشاره به نامه ی دادستان کل کشور به وزير اطلاعات خواهان برخورد قاطع و قانونی با فرقه بهائيت شد و اعلام کرده است، مردم همانطور که شاه را از ايران بيرون کردند، می توانند بهائيت را نيز از ايران بيرون کنند. وی افزود: ازدواج و معامله با بهائيان طبق فتوای فقها مجاز نيست.(فعالان حقوق بشر در ايران ۷/۱۲/۸۷)

۱۱۶ ـ حسين کريمی ۲۷ ساله از نو کشيشان مسيحی، پس از تحمل ۲۷ روز بازداشت، با واگذاری سند منزل بعنوان وثيقه از زندان آزاد شد.(فعالان حقوق بشر در ايران ۱۰/۱۲/۸۷)

۱۱۷ ـ ميترا نجفی سخنگوی رسمی جمعيت آل ياسين در تهران به همراه فرزندش علی يارنيک فرمان از اعضای شورای مرکزی جمعيت مذکور توسط مامورين امنيتی بازداشت شدند. (جمعيت آل ياسين ۱۳/۱۲/۸۷)

۱۱۸ ـ سينا دانا، سماء نورانی و فراز وزيرزاده، دانشجويان مهندسی پزشکی دانشگاه سهند تبريز به دليل بهائی بودن، بدستور سازمان سنجش آموزش کشور از دانشگاه از تحصيل محروم و از دانشگاه اخراج شدند.
(فعالان حقوق بشر در ايران ۱۴/۱۲/۸۷)

۱۱۹ ـ خانم شباب حسامی (پريا) همسر پيمان فتاحی رهبر زندانی جمعيت آل ياسين به اتهام بدعت گذاری در دين و توهين به نظام در دادگاه انقلاب مورد بازجويی قرار گرفت. (جمعيت آل ياسين ۱۶/۱۲/۸۷)

۱۲۰ ـ مينو مشيری زواره دانشجوی رشته اقتصاد دانشگاه دولتی سمنان به علت بهايی بودن از دانشگاه اخراج شد. (فعالان حقوق بشر در ايران ۱۷/۱۲/۸۷)

۱۲۱ ـ شيرين فروغيان (صميمی) از بهائيان شهر ساری توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به زندان کچوئی ساری منتقل گرديد. همسر ايشان عادل صميمی در تاريخ ۱۲/۱۱/۸۷ به اتهام اقدام عليه امنيت ملی به مدت ۹ روز در بازداشت بود. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۰/۱۲/۸۷)

۱۲۲ـ زهره شريفی از هواداران آيت الله بروجرودی، پس از تحمل ۲۱ روز بازداشت با قرار وثيقه سنگين از زندان آزاد شد.(بام آزادی ۲۱/۱۲/۸۷)

۱۲۳ ـ ملاسيف الله حسينی از اعضای مکتب قرآن کردستان که در دادگاه ويژه روحانيت به دو و نيم سال حبس در تبعيد در زندان ملاير محکوم گرديده، در زندان تهديد به قتل شده است. نامبرده بعد از اتمام دوران حبس برای ادامه زندگی به شهر سميرم واقع در استان اصفهان محکوم شده است.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۲/۱۲/۸۷)

۱۲۴ ـ پويا تبيانيان ۲۴ ساله به علت بهايی بودن توسط نيروهای امنيتی در شهر سمنان بازداشت شد.
(فعالان حقوق بشر در ايران ۲۲/۱۲/۸۷)

۱۲۵ ـ مامورين اداره اماکن نيروی انتظامی سمنان مغازه خانم شميل پيرآسته را به جرم بهايی بودن پلمپ کردند. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۶/۱۲/۸۷)

۱۲۶ ـ فاران خوان يغما دانشجوی ترم ششم رياضی محض دانشگاه مازندران به علت بهايی بودن بدستور سازمان سنجش از دانشگاه اخراج شد. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۷/۱۲/۸۷)

۱۲۷ ـ هاله هوشمند و فرهاد معصومی از بهائيان شيراز به اتهام فعاليتهای غير قانونی توسط مامورين اداره اطلاعات شيراز بازداشت شدند.(فعالان حقوق بشر در ايران ۳۰/۱۲/۸۷)

اخبار فعالان جنبش زنان:
۱۲۸ ـ با گذشت حدود يک ماه از بازداشت عاليه اقدام دوست هنوز وکلای او موفق به ملاقات با وی نشده اند. حکم ۳ سال زندان اين فعال جنبش زنان در حالی به اجرا در آمد که هيچ يک از وکلای وی و خود او حکم را دريافت نکرده اند. نسيم غنوی يکی از وکلای عاليه اقدام دوست گفت: مسئولان زندان اوين اعلام کرده اند، طی بخشنامه جديد وکلای متهمان و زندانيان امنيتی دادگاه انقلاب برای ملاقات با موکل خود بايد مجوزی از دادگاه کسب کنند. شيرين عبادی يکی ديگر وکلای اين پرونده می گويد: در پرونده ادعا شده است که يک سال و نيم پيش مامور ابلاغ حکم به دفتر بنده مراجعه کرده است و چون کسی در دفتر نبوده است، اخطاريه را به ديوار کوچه چسبانده است. هيچ وکيلی در جهان ديوارهای کوچه را برای پيگيری پرونده هايش نگاه نمی کنند.
(تغيير برای برابری ۱/۱۲/۸۷)

۱۲۹ ـ عليرضا جمشيدی سخنگوی قوه قضائيه در مورد اجرای حکم حبس ۱۴ نفر از فعالان زن گفت: در مورد دو نفر حکم اجرا شد که يکی چهار ماه حبس و ۱۵ ضربه شلاق بود و ديگری ۹ ماه حبس و ۷۰ ضربه شلاق که حکم شلاق اجرا شد و حبس آنها معلق است، اتهام فعالان زن در پرونده، اخلال در نظم عمومی عنوان شده است. (ايسنا ۱۳/۱۲/۸۷)

۱۳۰ ـ ماموران امنيتی لباس شخصی و نيروی انتظامی از برگزاری نشست "زنان اکنون" جلوگيری کردند. همزمان با روز جهانی زن قرار بود کميته آموزش و پژوهش کميسيون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز، نشستی تحت عنوان "زنان اکنون" در سالن آمفی تئاتر پارک ورشو برگزار کند. قرار بود در اين مراسم وکلای دادگستری دکتر بهشيد ارفع نيا، دکتر رزا قراچورلو، زهره ارزنی، شهيندخت مولاوردی، نسرين ستوده و شادی صدر سخنرانی کنند.(کانون زنان ايرانی ۱۸/۱۲/۸۷)

۱۳۱ ـ هانا عبدی فعال حقوق زنان که در هشتم اسفند پس از سپری کردن دوران محکوميت اش از زندان آزاد شد. مجددا به همراه روناک صفارزاده ديگر فعال حقوق زنان که از ۱۷ ماه پيش بصورت بلاتکليف در زندان بسر می برد، به جرم شرکت اعتصاب غذای زندانيان سياسی در دادگاه محاکمه و هريک به ۷ ماه حبس تعزيری محکوم شدند. (انجمن زنان آذر مهر ۲۴/۱۲/۸۷)

۱۳۲ ـ پرستو الهياری، ناهيد کشاورز و سارا ايمانيان از اعضای کمپين يک ميليون امضاء به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران احضار شدند.(مدرسه فمينيستی ۲۶/۱۲/۸۷)

اخبار کارگری:
۱۳۳ ـ سوسن رازانی و شيدا خيرآبادی از فعالين کارگری به جرم شرکت در مراسم روز جهانی کارگر در شعبه ۱۰۱ دادگاه جزايی سنندج و با تاييد دادگاه تجديد نظر به ترتيب به ۷۰ ضربه و ۱۵ ضربه شلاق محکوم شدند، حکم صادره در زندان سنندج به اجرا در آمد. نامبردگان به ترتيب به ۹ ماه و ۴ ماه زندان تعليقی محکوم شده اند.
(روز ۱/۱۲/۸۷)

۱۳۴ ـ محسن حکيمی عضو کميته هماهنگی برای ايجاد تشکل کارگری که در رابطه با بازداشت بيژن اميری کارگر خودروسازی دستگير شده بود پس از تحمل دو ماه زندان که ۵۲ روز آن را در سلول انفرادی سپری کرد، با قرار وثيقه ۱۰۰ ميليون تومانی از زندان اوين آزاد شد.(کميته هماهنگی برای ايجاد تشکل کارگری ۱/۱۲/۸۷)

۱۳۵ ـ حسين طاهرزاده دبير اجرايی خانه کارگر استان سمنان گفت: ۶۰ کارگر معدن زغال سنگ " دنبو " مدت ۳ ماه است که حقوق دريافت نکرده اند. (ايلنا ۴/۱۲/۸۷)

۱۳۶ ـ شعبه وزارت اطلاعات بيمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی موسوم به هسته گزينش ۳۵ پرستار اين بيمارستان را به اتهام بدحجابی و عدم اعتقاد به مبانی جمهوری اسلامی از کار اخراج کرد. نيکو قاسم رمکی، راحله کريمی، سيما پنجعلی و مريم کشاورز از جمله پرستاران اخراج شده هستند. (سلام دمکرات ۵/۱۲/۸۷)

۱۳۷ ـ عيد علی کريمی دبير اجرايی خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: ۳۰۰ کارگر کارخانه چينی بهداشتی مينا از کار اخراج شدند. کارگران اخراجی مدت يک هفته است که برای اعتراض در مقابل کارخانه دست به تجمع زده اند. (ايلنا ۵/۱۲/۸۷)

۱۳۸ ـ پنجاه کارگر شرکت تاژ در شهر صنعتی ليا قزوين از کار اخراج شدند. در اين شرکت حدود ۶۰۰ کارگر مشغول بکار هستند. (سلام دمکرات ۵/۱۲/۸۷)

۱۳۹ ـ بهمن دانايی دبير و عضو هئيت مديره انجمن کارخانه های قند و شکر گفت: ۱۶ کارخانه شکر در سال ۸۷ تعطيل شده و کارگران کار خود را از دست داده اند. بازار شکر کشور در اختيار انگشت شمار افرادی که هيچ گاه در توليد شکر دست نداشته اند قرار گرفته و سود های کلانی را نصيب خود کرده اند. توليد شکر در داخل امسال به نسبت سال ۸۵ حدود ۸۰۰ هزار تن کاهش نشان می دهد.(فردا ۵/۱۲/۸۷)

۱۴۰ ـ رضا رخشان مسئول روابط عمومی سنديکای کارگران نيشکر هفت تپه اعلام کرد: عبدالرحيم بسحاق از اعضای هئيت مديره سنديکا توسط مامورين امنيتی بازداشت گرديد. (سلام دمکرات ۶/۱۲/۸۷)

۱۴۱ ـ نجات دهلی عضو هيات مديره شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت تپه که برای پيگيری وضعيت رحيم بسحاق به دادگستری شوش رفته بود، توسط مامورين امنيتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل گرديد.
(فعالان حقوق بشر در ايران ۷/۱۲/۸۷)

۱۴۲ ـ علی اکبر پير هادی عضو هئيت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که به اتهام اقدام عليه امنيت ملی توسط نيروهای امنيتی بازداشت شده بود، پس از پنج روز در شعبه دوم بازپرسی ويژه امنيت دادسرای انقلاب تهران مورد بازجويی قرار گرفت و با قرار کفالت از زندان آزاد شد.
(سنديکای کارگران شرکت واحد ۸/۱۲/۸۷)

۱۴۳ ـ رضا رخشان عضو هئيت مديره سنديکای کارگران شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت تپه و مسئول روابط عمومی اين سنديکا به اتهام مصاحبه توسط نيروهای امنيتی در شهرستان شوش بازداشت و منزل وی مورد بازرسی قرار گرفت.(کميته گزارشگران حقوق بشر ۱۰/۱۱/۸۷)

۱۴۴ ـ بر اثر انفجار در عمليات احداث راه آهن شيراز- بوشهر در نزديکی بخش بوشکان برازجان، سه نفر مهندس راه سازی کشته شدند. (کيهان ۱۱/۱۲/۸۷)

۱۴۵ ـ علی سليمانی رئيس سازمان کار و امور اجتماعی استان آذربايجان غربی اعلام کرد: ۸۷ درصد حوادث رويداده در کارگاه ها بر اثر رعايت نکردن نکات ايمنی، ۱۰درصد بر اثر شرايط غير ايمنی و ۳ درصد بر اثر حوادث غير قابل کنترل است. وی افزود: در سال جاری ۴۷ درصد از حوادث ناشی از کار در اين استان مربوط به حوادث ساختمانی بوده است. اين ميزان نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد رشد نشان می دهد. سال گذشته ۴۶۹ مورد حادثه ناشی از کار در استان روی داده که از اين تعداد ۱۶۶ مورد مربوط به حوادث ساختمانی بود، اين در حالی است که امسال از ۳۹۵ مورد حادثه رخ داده در استان ۱۸۶ مورد در بخش ساختمانی رخ داده است. وی آشنا نبودن مالکان ساختمانی با مقرارت ايمنی لازم، فقدان نظارت صحيح از طرف مهندسان ناظر، استفاده از کارگران روز مزدی آموزش نديده، هماهنگ نبودن شهردار و شرکت های خدمات رسان و نهادينه نشدن فرهنگ ايمنی را از جمله دلايل بالا بودن حوادث ناشی از کار در استان بر شمرد. (ايلنا ۱۱/۱۲/۸۷)

۱۴۶ـ عيدعلی کريمی دبير اجرايی خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: شرکت اکشن قزوين برای مدت ۳ ماه تعطيل شد و ۲۷ کارگر شاغل در اين شرکت از کار بيکار شدند. (ايلنا ۱۲/۱۲/۸۷)

۱۴۷ ـ محمد حيدری مهر و قربان عليپور از اعضای سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه توسط مامورين امنيتی بازداشت شدند. (اخبار روز ۱۳/۱۲/۸۷)

۱۴۸ ـ رضا رحيمی نسب نماينده خرم آباد در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: به منظور کاهش هزينه های توليد، ۴۰ نفر از کارگران ماشين سازی خرم آباد، شاغل در کارهای سخت و زيان آور بازنشسته خواهند شد.
(ايلنا ۱۳/۱۲/۸۷)

۱۴۹ ـ عيد علی کريمی دبير اجرايی خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: ۷۰ کارگر شاغل در کارخانه روکش چوبی از کار اخراج شدند. کارگران اخراجی ۵ ماه حقوق معوقه طلب کار هستند. همچنين ۴۰ کارگر شرکت " سينگون " از کار اخراج شدند. کارگران مطالبات معوقه طلب کار هستند. (ايلنا ۱۴/۱۲/۸۷)

۱۵۰ ـ نصرالله دريا بيگی دبير اجرايی خانه کارگر استان مازندران گفت: ۶۰۰ کارگر کارخانه نساجی مازندران مدت ۲ ماه است که حقوق نگرفته اند. وی افزود: در اين واحد توليدی قبلا ۳۵۰۰ نفر مشغول بکار بودند، که به علت سوء مديريت، ورود بی رويه کالای خارجی و عوامل اقتصادی باعث تعطيلی ۳ سال و نيمه کارخانه شد و ۲۹۰۰ نفر از کارگران بازخريد و يا بازنشسته کردند.(ايلنا ۱۴/۱۲/۸۷)

۱۵۱ ـ ۲۰۰ کارگر شرکت " صنايع کيش چوب " و ۱۰۰ نفر از کارکنان بخش اداری اين شرکت به ترتيب مدت ۴ و ۶ ماه است که حقوق دريافت نکرده اند. کارگران و کارکنان برای اعتراض دست به اعتصاب زدند.(ايلنا ۱۸/۱۲/۸۷)

۱۵۲ ـ ۱۴۶ نفر از کارکنان بيمارستان " مهر " در شهرستان ساری در اعتراض به پرداخت نشدن ۳ ماه حقوق، عيدی و پاداش دست به اعتصاب زدند، از سال ۸۴ تاکنون هيچ گونه اضافه کاری و بن کارگری به اين پرسنل پرداخت نشده است.(ايلنا ۱۸/۱۲/۸۷)

۱۵۳ ـ محمد حيدری مهر از کارگران شرکت نيشکر هفت تپه در دادگاه انقلاب دزفول به ۴ ماه حبس تعزيری، ۸ ماه حبس تعليقی و ۳ سال محروميت از شرکت در انتخابات و شوراهای کارگری محکوم شد.
(فعالان حقوق بشر در ايران ۱۸/۱۲/۸۷)

۱۵۴ ـ حدود ۲۰۰ نفر از کارگران نيشکر خوزستان به نمايندگی از ۳۵۰۰ کارگر اين کارخانه در مقابل مجلس شورای اسلامی اقدام به تجمع اعتراضی کردند. اين کارگران فصلی گفتند: طی سالهای گذشته به ما گفته می شد که برای ما در فصول بيکاری نيز حق بيمه پرداخت می کنند اما به تازگی متوجه شده ايم که اين حق بيمه، فقط بيمه درمانی بوده و شامل بيمه بازنشستگی نمی شده است.(ايلنا ۱۸/۱۲/۸۷)

۱۵۵ ـ عيد علی کريمی دبير اجرايی خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: ۱۵۰ نفر از کارگران کارخانه فرش پارس در اعتراض به عدم دريافت حقوق و مزايای خود، در مقابل فرمانداری البرز دست به تجمع زده اند. (ايلنا ۱۸/۱۲/۸۷)

۱۵۶ ـ احمد حسين نژاد رئيس شورای اسلامی کار کارخانه شيميائی ساری گفت: ۸۰ کارگر اين کارخانه مدت ۱۰ ماه است که حقوق نگرفته اند.(ايلنا ۱۹/۱۲/۸۷)

۱۵۷ ـ محمد ساری رئيس شورای اسلامی کار شرکت آردل گفت: حدود ۱۵۰ کارگر اين شرکت مدت ۴ ماه است که حقوق دريافت نکرده اند. عيدی و پاداش آخر سال کارگران پرداخت نشده است. کارگران برای اعتراض دست به تجمع زدند. (ايلنا ۱۹/۱۲/۸۷)

۱۵۸ ـ مديريت کارخانه لوله سازی اهواز، اقدام به اخراج ۲۰۰۰ تن از کارگران پيمانی لوله سازی نمود. کارگران مدت ۲ ماه است که حقوق دريافت نکرده اند.(فعالان حقوق بشر در ايران ۲۲/۱۲/۸۷)

۱۵۹ ـ حسن صادقی معاون دبيرکل خانه کارگر اعلام کرد: در چند ماه اخير حدود ۳۳۰ هزار کارگر از کار اخراج شده اند. وی افزود ۹۰ درصد کارگران اخراج شده برای استفاده از مزايای حمايتی صندوق بيمه بيکاری محدوديت دارند. (ايلنا ۲۳/۱۲/۸۷)

۱۶۰ ـ آقايار حسينی دبير اجرائی خانه کارگر استان خوزستان اعلام کرد: ۳۰۰ نفر از کارگران شهرداری آبادان مدت ۴ ماه است که حقوق دريافت نکرده اند. عيدی و پاداش سال گذشته اين کارگران پرداخت نشده است. کارگران برای اعتراض دست به تجمع زدند. (ايلنا ۲۴/۱۲/۸۷)

۱۶۱ ـ بيمارستان الوند در تهران تعطيل شد. ۲۵۰ کارگر اين بيمارستان با ۱۰ تا ۲۵ سال سابقه از کار بيکار شدند. پرسنل بيمارستان برای اعتراض به همراه اعضای خانواده هايشان دست به تجمع زدند. (ايلنا ۲۶/۱۲/۸۷)

۱۶۲ ـ عيدعلی کريمی دبير اجرائی خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: ۱۰۰ نفر از کارگران قراردادی شرکت پوشينه بافت از کار اخراج شدند. کارگران اين کارخانه مدت ۵ ماه است که حقوق دريافت نکرده، عيدی و پاداش کارگران نيز پرداخت نشده است. کارگران برای اعتراض در مقابل استانداری دست به تجمع زدند. (ايلنا ۲۷/۱۲/۸۷)

۱۶۳ ـ بنياد جانبازان و مستضعفان شرکت نساجی پاکريس را در سمنان منحل اعلام کرد. کارگران اين شرکت برای اعتراض در مقابل اداره ثبت اسناد و املاک مهديشهر دست به تجمع زدند. (ايلنا ۲۷/۱۲/۸۷)

قتل مردم توسط نيروهای انتظامی و امنيتی:
۱۶۴ ـ توفيق ابراهيمی بر اثر تيراندازی مامورين پاسگاه قورچای واقع در منطقه ليلاخ از توابع دهگلان کشته شد. (کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۶/۱۲/۸۷)

۱۶۵ ـ يک نوجوان ۱۶ ساله بنام بهزاد گل محمدی در روستای دشيوان از توابع شهرستان سلماس بر اثر شکنجه نيروهای سپاه پاسداران کشته شد. نيروهای سپاه جسد وی را در خاک ترکيه رها کرده و منطقه را ترک نمودند. (فعالان حقوق بشر در ايران ۷/۱۲/۸۷)

۱۶۶ ـ هيوا کريمی ۲۰ ساله در روستای کانی سانان از توابع شهرستان مريوان با شليک گلوله توسط نيروی انتظامی به قتل رسيد. نيروی انتظامی دست به کشتار اسبهايی که مردم مرز نشين برای باربری استفاده می کنند، زده و امروز ۱۵ اسب را کشته و تعداد اسبهای کشته شده در طول اين هفته به ۵۷ اسب رسيده است.
(فعالان حقوق بشر در ايران ۱۸/۱۲/۸۷)

۱۶۷ ـ سه شهروند ساکن بندرعباس به ظن داشتن کالای قاچاق بر اثر تيراندازی نيروی انتظامی کشته شدند. (فعالان حقوق بشر درايران ۲۳/۱۲/۸۷)

اخبار مربوط به قتلهای مشکوک در زندانها:
۱۶۸ ـ عبدالفتاح سلطانی يکی از وکلای مدافع پرونده مرگ مشکوک دکتر زهرا بنی يعقوب گفت:" بخشی از مدارک جرم اين پرونده از بين رفته است. يکی از مدارک مهم لباس های زهرا در هنگام مرگ است که احتمالا آثار جرم بر آن وجود داشته و شايد به همين دليل متهمان حاضر به تحويل آن نشده اند. " سلطانی افزود: " همه تلاش های يکسال گذشته خانواده و تيم وکلای مدافع پرونده برای باز پس گرفتن بی نتيجه مانده است. علاوه بر اين پارچه ای که ادعا می شود زهرا خود را با آن در اداره منکرات همدان حلق آويز کرده است، ناپديد شده است. اين پارچه بايد توسط متخصصان کارشناسی و مشخص می شد که آيا اصلا چنين پارچه ای تحمل وزن زهرا را برای دار زدن داشته است، يا نه؟ علاوه بر اين تاکنون بازجويی دقيق از متهمان پرونده به عمل نيامده است تا نواقص پرونده روشن شود. " پدر زهرا بنی يعقوب احتمال می دهد بر لباس فرزندش آثار مشهودی همچون خون و يا پارگی ناشی از ضرب و جرح وجود داشته است و به همين دليل آن را پس نمی دهند. پدر زهرا همچنين معتقد است که برگهايی از پرونده فرزندش که مربوط به بازجويی از متهمان بوده، نيز از بين رفته است.(کانون زنان ايرانی ۱/۱۲/۸۷)

۱۶۹ ـ امير حسين حشمت ساران زندانی سياسی زندان گوهر دشت کرج که از ۵ سال پيش در زندان بسر می برد، پس از انتقال به بيمارستان رجايی شهر به شکل مشکوکی در گذشت. نامبرده به جرم تشکيل " جبهه اتحاد ملی ايران " در دادگاه انقلاب کرج به ۸ ساله زندان محکوم شده بود. همچنين وی به جرم شرکت در تجمع اعتراضی در مقابل هتل لاله تهران از سوی دادگاه انقلاب به ۸ سال زندان محکوم شده بود. امير حسين حشمت ساران در مجموع به ۱۶ سال زندان محکوم شده بود. وی متاهل و دارای ۳ فرزند می باشد.
(کميته گزارشگران حقوق بشر ۱۶/۱۲/۸۷)

۱۷۰ ـ مراسم تشيع پيکر امير حسين حشمت ساران، که قرار بود از مقابل منزلش در شهريار برگزار شود با دخالت نيروهای امنيتی لغو گرديد. متوليان امام زاده و مسجد به خانواده ساران اعلام کرده اند، بدستور وزارت اطلاعات اجازه دفن جسد و برگزاری مراسم در مکانهای فوق را ندارند. مراسم بزرگداشت اين زندانی سياسی قرار است در منزل وی برگزار شود. نيروهای امنيتی با استقرار در برابر منزل امير حسين حشمت ساران به کنترل ورود و خروج اشخاص می پردازند. آقای محمد رضا فقيهی وکيل مدافع وی به بی بی سی گفت: اعزام زندانيان بيمار به خارج از زندان برای معالجه، به موافقت مسئولان قضايی بستگی دارد، اما در مورد موکل من " مسامحه و غفلتی آشکار " صورت گرفت که به فوت او انجاميد.(کميته گزارشگران حقوق بشر ۱۷ الی ۱۹ /۱۲/۸۷)

۱۷۱ ـ اميد رضا مير صيافی وبلاگ نويس و روزنامه نگار که به اتهام توهين به مقامات و تبليغ عليه نظام به دو سال و نيم زندان محکوم شده بود و از ماه گذشته برای تحمل ايام محکوميت خود، در زندان اوين بسر می برد، در زندان اوين جان خود را از دست داد. اين زندانی عقيدتی که از وضع روحی و جسمی خوبی برخوردار نبود عليرغم دارا بودن شرايط مرخصی استعلاجی، هيچ گاه به مرخصی اعزام نگرديد. دکتر حسام فيروزی پزشک و فعال حقوق بشر زندانی به عنوان يک شاهد و متخصص، فوت اين زندانی عقيدتی را حاصل بی توجهی مسئولان زندان و کادر پزشکی می داند. مسئولان زندان اوين و پزشکان زندان برای جان زندانيان کوچکترين اهميتی قايل نيستند. من به پزشکان زندان گفتم بايد اميد رضا مير صيافی را به بيمارستان لقمان منتقل کنيد ولی آنها من را با توهين از اتاق بيرون کردند و به من گفتند اين مسله ارتباطی با شما ندارد. پزشکان زندان در ابتدا حتا سعی در گرفتن فشار خون اميدرضا را نداشتند. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۸/۱۲/۸۷)

صدور حکم قطع اعضای بدن:
۱۷۲ ـ فاطمه – م، مهرنوش – ن و ۲ مرد به اتهام آدم ربايی از سوی شعبه ۱۲۱ دادگاه جزايی اصفهان به قطع انگشتان محکوم شدند. (سايت عبرت ۱۶/۱۲/۸۷)

۱۷۳ ـ مجيد دانشجوی دانشکده برق به جرم اسيد پاشيدن به چشم يک دانشجوی ديگر بنام آمنه در شعبه ۷۱ دادگاه استان تهران و با تاييد ديوانعالی کشور به قصاص دو چشم به شيوه ريختن اسيد در چشم محکوم شد قاضی عصمت الله جابری داديار اجرای احکام دادسرای امور جنايی تهران گفت: در صورت عدم برقراری صلح و سازش،قطعا رای را اجرا خواهيم کرد.(ايسنا ۲۱/۱۲/۸۷)

محکومين به سنگسار:
۱۷۴ ـ شادی صدر وکيل مدافع اشرف کلهر اعلام کرد: اجرای حکم رجم موکلش دو سال و نيم پيش از سوی رئيس قوه قضائيه متوقف شده بود، عليرغم نامه رئيس قوه قضائيه مبنی بر عفو وی، با رد درخواست عفو از سوی کميسيون عفو بخشودگی مواجه شده است. شادی صدر هم چنين از سانسور خبری گزارشهای مربوط به اعدام و سنگسار ابراز نگرانی می کند و می گويد: خبرگزاريهای داخلی به استناد يک نامه محرمانه در مورد منع انتشار اخبار اعدام و سنگسار، از انتشار خبر خطر قريب الوقوع برای جان اشرف کلهر خودداری کرده اند. اشرف کلهر ۴۰ ساله مادر ۴ فرزند از سال ۸۱ در زندان بسر می برد، به اتهام زنای محصنه در شعبه ۱۰۶۱ دادگاه عمومی تهران و با تاييد شعبه دوم ديوان عالی کشور محکوم به سنگسار شده است. کمپين قانون بی سنگسار اعلام کرده حداقل ۹ نفر به اسامی گيلان محمدی و غلامعلی اسکندری در زندان اصفهان، ايران اسکندری و خيريه والانيا در زندان سپيدار اهواز، افسانه،“ ر“ در زندان شيراز، دو زن مشهد و يک زن و يک مرد در زندان تبريز با آرای قطعی منتظر اجرای حکم سنگسار هستند. (ميدان زنان ۵/۱۲/۸۷)

اجرای حکم سنگسار:
۱۷۵ ـ ولی آزاد ۳۰ ساله اهل پارس آباد مغان و کارمند اداره بازرگانی رشت به اتهام زنای محصنه به حکم شعبه ۱۱ دادگاه کيفری استان گيلان به رياست قاضی حجت الاسلام کاشانی سنگسار شد. اين حکم به صورتی مخفيانه و با حضور افراد محدودی به اجرا گذاشته شده است. جنازه نامبرده بدليل ترس از افشا علی رغم تلاش خانواده وی تحويل آنان نشده و در نقطه ای نامعلوم دفن شده است. (اميرکبير ۲۰/۱۲/۸۷)

مرگ در زندانها:
۱۷۶ ـ فرهاد ميرزايی ۲۶ ساله پس از تحمل ۸ سال زندان و اسماعيل زمانی ۳۰ساله بر اثر فشارها و اذيت و آزارهای زندانبانان زندان دستگرد اصفهان خودکشی کردند. آمار خودکشی ها در اين زندان نسبتا بالا است يکی از دلايل خودکشی ها ضرب و شتم و تحقير زندانيان است.(فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ايران ۲۵/۱۲/۸۷)

زندانيان سياسی عقيدتی محکوم به اعدام:
۱۷۷ ـ محسن اسلاميان ۲۱ ساله، علی اصغر پشتر ۲۰ ساله و روزبه يحيی زاده ۲۲ ساله متهمان پرونده بمب گذاری در شيراز به اتهام محاربه و افساد فی الارض و عضويت در گروه " انجمن پادشاهی ايران " در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اعدام در ملاءعام محکوم شدند. (ايران ۱۴/۱۲/۸۷)

۱۷۸ ـ انور رستمی ساکن شهرستان جوانرود به اتهام عضويت در يکی از احزاب اپوزيسيون سياسی فعال در کردستان، اخلال در نظم و امنيت ملی در دادگاه انقلاب کرمانشاه به عنوان محارب به اعدام محکوم شد. نامبرده حدود ۲ماه پيش توسط اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت گرديد. وی در سال ۸۴ توسط دادگاه انقلاب کرمانشاه به ۳۰ ماه حبس محکوم شده بود اما دو ماه پيش با قرار وثيقه ۶۰ ميليون تومانی از زندان آزاد شده بود.(کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۱۵/۱۲/۸۷)

محکومين به اعدام:
۱۷۹ ـ مهران به اتهام قتل غلامرضا ۴۴ ساله به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران به اعدام محکوم شد. (اعتماد ۴/۱۲/۸۷)

۱۸۰ ـ فرزاد- ن ۲۳ ساله به اتهام قتل کارمان به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران و با تاييد شعبه ۳ ديوانعالی کشور به اعدام محکوم شد. (ايسکانيوز ۴/۱۲/۸۷)

۱۸۱ ـ عليرضا ۳۵ ساله معروف به فردين و حسن ۳۷ ساله به اتهام قتل منصور به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران و با تاييد شعبه ۱۱ ديوان عالی کشور به اعدام محکوم شدند.(ايسکانيوز ۴/۱۲/۸۷)

۱۸۲ ـ علی ۳۲ ساله به اتهام قتل حامد به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران و با تاييد شعبه ۱۱ ديوان عالی کشور به اعدام محکوم شد. (ايسکانيوز ۶/۱۲/۸۷)

۱۸۳ ـ خسرو ۳۳ ساله به اتهام قتل مريم (زن برادرش) به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران و با تاييد شعبه ۱۱ ديوان عالی کشور به اعدام محکوم شد. (ايسکانيوز ۶/۱۲/۸۷)

۱۸۴ ـ افشين به جرم بريدن سر خواهرش و پسر ی که مورد علاقه وی بود در دادگاه کيفری استان خراسان شمالی به رياست قاضی موسی الرضا پيرگزی محکوم به اعدام شد. (اعتماد ۷/۱۲/۸۷)

۱۸۵ ـ رضا ۲۸ ساله به جرم قتل همسرش الهام ۲۵ ساله در شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران به رياست قاضی نورالله عزيز محمدی محکوم به اعدام شد. (ايران ۱۲/۱۲/۸۷)

۱۸۶ ـ سه برادر بنامهای عليرضا ۳۳ساله، حميدرضا ۲۶ساله، امير ۲۴ساله و يک تبعه افغان بنام دولت خان به جرم تجاوز و قتل در شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران به رياست قاضی نورالله عزيز محمدی به اعدام و شلاق محکوم شدند. (ايران ۱۲/۱۲/۸۷)

۱۸۷ ـ سعيد به اتهام آدم ربايی به حکم شعبه ۱۲۱ دادگاه کيفری اصفهان به اعدام محکوم شد.(اعتماد ۱۳/۱۲/۸۷)
۱۸۸ ـ مسعود – ک به اتهام قتل افشين – ب به حکم شعبه ۵ دادگاه کيفری استان فارس و با تاييد شعبه ۳۰ ديوان عالی کشور به اعدام محکوم شد. (ايسکانيوز ۱۴/۱۲/۸۷)

۱۸۹ ـ ناصر ۴۳ ساله به اتهام قتل يدالله ۴۵ ساله به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران به اعدام محکوم شد. (ايسکانيوز ۱۴/۱۲/۸۷)

۱۹۰ ـ چهار جوان به اتهام تجاوز به يک زن در شعبه ۵ دادگاه کيفری استان خراسان شمالی محکوم به اعدام شدند.(اعتماد ۱۴/۱۲/۸۷)

۱۹۱ ـ مائده ۱۶ ساله به اتهام قتل احمد (همسرش) به حکم دادگاه کيفری به اعدام محکوم شد. نامبرده را در ۱۲ سالگی به عقد احمد در آورده اند.(اعتماد ۱۴/۱۲/۸۷)

۱۹۲ ـ نادر ۴۰ ساله به جرم قاچاق مواد مخدر در شعبه ۳۱ دادگاه انقلاب تهران به رياست قاضی زنده دل و با تاييد ديوانعالی کشور محکوم به اعدام شد. (ايران ۱۴/۱۲/۸۷)

۱۹۳ ـ علی ميهن ترابی جوان محکوم به اعدام از بند ۲ زندان گوهردشت به بند ۶ زندان منتقل گرديد. نامبرده توسط نبی الله فرج زاده معاون حفاظت و اطلاعات زندان و ساير زندانبانان مورد ضرب و شتم قرار گرفت. فرج زاده در حين ضرب و شتم به اين زندانی گفته بود: ما به تو گفته بوديم که نبايد با زندانيان سياسی در تماس باشی ولی گوش نکردی حالا بايد بفهمی که حرف ما جدی است.(فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ايران ۱۶/۱۲/۸۷)

۱۹۴ ـ موسی به اتهام قتل علی به حکم دادگاه کيفری استان خراسان رضوی و با تاييد شعبه ۲۸ ديوان عالی کشور به اعدام محکوم شد. (قدس ۱۷/۱۲/۸۷)

۱۹۵ ـ مجيد ۲۷ ساله به اتهام قتل سعيد از سوی شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران و با تاييد ديوان عالی کشور به اعدام محکوم شد. (اعتماد ۱۸/۱۲/۸۷)

۱۹۶ ـ علی ۲۱ ساله به اتهام قتل محمد حسين ۲۷ ساله که از سوی شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران به اعدام محکوم شده بود حکم صادر از سوی شعبه ۳۳ ديوان عالی کشور مورد تاييد قرار گرفت. (ايران ۱۸/۱۲/۸۷)

۱۹۷ ـ نيما ۳۳ ساله به اتهام قتل فرامز ۵۷ ساله از شعبه ۵ دادگاه کيفری استان فارس به رياست قاضی رضائيان و با تاييد شعبه ۱۳ ديوان عالی کشور به اعدام محکوم شد. (ايسکانيوز ۱۹/۱۲/۸۷)

۱۹۸ ـ عليرضا ۳۳ساله، امير ۲۴ساله، احمد و نسيم (تبعه افغانستان) به اتهام آدم ربايی و تجاوز و قتل از سوی شعبه ۷۱ دادگااه کيفری استان تهران به اعدام محکوم شدند. (ايسکانيوز ۲۰/۱۲/۸۷)

۱۹۹ ـ خديجه جاهد معروف به شهلا به اتهام قتل فاطمه سحر خيزان پس از ۸۷ ماه زندان مجددا در شعبه ۱۱۴۷ دادگاه مجتمع قضايی بعثت به رياست قاضی روح الله حسين پور محکوم به اعدام شد. (ايران ۲۶/۱۲/۸۷)

اعدام زندانيان سياسی، عقيدتی:
۲۰۰ ـ مهدی قاسم زاده ۲۷ ساله اهل روستای اوچ تپه از توابع مياندوآب و يکی از پيروان اهل حق که به اتهام محاربه از مهر ماه سال ۸۳ در زندان بسر می برد، به حکم قوه قضائيه در زندان مرکزی اروميه به دار آويخته شد. نامبرده در زمان بازداشت براثر شليک مامورين نيروی انتظامی از ناحيه پا مجروح شده بود و براثر شکنجه در زندان پايش عفونت پيدا کرده و از ناراحتی پا رنج می برد. (فعالان حقوق بشر در ايران ۱۰/۱۲/۸۷)

۲۰۱ ـ صلاح الدين سيدی و خليل الله زارعی از اعضای گروه "جندالله" به اتهام محاربه و فساد فی الارض به حکم دادگاه ايرانشهر و با تاييد ديوانعالی کشور اعدام شدند. (کيهان ۱۴/۱۲/۸۷)

۲۰۲ ـ نور محمد اسماعيل زهی فرزند سهراب، مجيب الرحمن کرد فرزند ابراهيم، بابک کرد فرزند علی و محمد جمعه خان حسينی فرزند سلطان که به اتهام محاربه و فساد فی الارض از طريق شرکت در عمليات تروريستی و ربودن امام جمعه فهرج از سوی دادگستری استان سيستان و بلوچستان به اعدام محکوم شده بودند با تاييد ديوان عالی کشور در زندان زاهدان به دار آويخته شدند.(ايران ۲۱/۱۲/۸۷)

احکام اجرا شده اعدام توسط دادگاهها:
۲۰۳ ـ عبدالله فريور ۵۰ ساله معلم موسيقی که به اتهام ازدواج موقت با نغمه السادات قنات به حکم شعبه دوم دادگاه کيفری استان مازندران و با تاييد شعبه ۴۱ ديوانعالی کشور مستقر در مشهد محکوم به سنگسار شده بود، در زندان ساری به دار آويخته شد. نامبرده از آذر ۱۳۸۳ در زندان بسر می برد. (ميدان زنان ۱/۱۲/۸۷)

۲۰۴ ـ عزيز محسنی ۲۵ ساله به جرم قتل جلال به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران و با تاييد ديوانعالی کشور در زندان اوين به دار آويخته شد.(اعتماد ۵/۱۲/۸۷)

۲۰۵ ـ حسن دلال براتی ۲۵ ساله به جرم قتل وحيد به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران و با تاييد ديوانعالی کشور در زندان اوين به دار آويخته شد.(اعتماد ۵/۱۲/۸۷)

۲۰۶ ـ منصور بيرامی ۳۴ ساله به جرم قتل مجيد به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفری استان تهران و باتاييد ديوانعالی کشور در زندان اوين به دار آويخته شد.(اعتماد ۵/۱۲/۸۷)

۲۰۷ ـ الهيار ملکشاهی رئيس دادگستری استان کرمانشاه اعلام کرد: در طول سال جاری ۲۴ مورد اعدام داشته ايم که در برخی موارد دادگستری مدعی بوده که اين اعدامها بدليل محدويت در ملاءعام صورت نمی گيرد و فردا نيز ۱۱ نفر اعدام خواهند شد.(ايسنا ۱۰/۱۲/۸۷)

۲۰۸ ـ مجتبی ملکی دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه اعلام کرد: ۱۰ نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر به حکم دادگاه انقلاب کرمانشاه و با تاييد دادستانی کل کشور در زندان کرمانشاه به دار آويخته شدند.(ايسنا ۱۲/۱۲/۸۷)

۲۰۹ ـ نادر شکراللهی ۲۵ ساله به جرم قتل به حکم قوه قضائيه در زندان مياندوآب به دار آويخته شد.
(کانون دانشجويان مدافع حقوق بشر کردستان ۱۴/۱۲/۸۷)

۲۱۰ ـ ک- ح به اتهام قتل يک راننده در اطراف مشهد به حکم دادگاه کيفری استان خراسان رضوی و با تاييد شعبه ۲۸ ديوان عالی کشور در زندان مشهد به دار آويخته شد.(قدس ۱۵/۱۲/۸۷)

۲۱۱ ـ مصطفی ـ م ۳۴ ساله به جرم قتل همسرش آمنه و پدر همسرش ابوالقاسم حسينی به حکم شعبه ۱۷ دادگاه کيفری استان اصفهان و با تاييد شعبه ۱۶ ديوانعالی کشور در زندان مرکزی اصفهان به دار آويخته شد.
(کيهان ۱۷/۱۲/۸۷)

۲۱۲ ـ مجتبی ملکی دادستان کرمانشاه گفت: يک نفر به جرم سرقت مسلحانه و قتل به حکم دادگاه کرمانشاه و با تاييد ديوانعالی کشور در زندان به دار آويخته شد.(تابناک ۱۸/۱۲/۸۷)

۲۱۳ ـ حامد محمدزاده اهل مياندوآب به علت قتل به حکم قوه قضائيه در زندان مرکزی اروميه به دار آويخته شد. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۰/۱۱/۸۷)

۲۱۴ ـ چهار نفر به نامهای علی آبستان، علی دهقانی، علی دامشاد و محمود مرادی به جرم قاچاق مسلحانه مواد مخدر به حکم قوه قضائيه در زندان مرکزی شهرستان طبس به دار آويخته شدند. (کيهان ۲۲/۱۲/۸۷)

۲۱۵ ـ ابوالحسن ۷۳ ساله به جرم قتل ايوب پسر دائی اش در ۹ آذر ۱۳۶۰ و پس از تحمل ۷ سال زندان در شعبه دوم دادگاه عمومی فيروزآباد و با تاييد شعبه ۲۶ ديوانعالی کشور و پس از گذشت ۲۷ سال از زمان ارتکاب جرم در زندان عادل آباد شيراز به دار آويخته شد. (اعتماد ۲۴/۱۲/۸۷)

۲۱۶ ـ يک مرد ۲۶ ساله به جرم قتل در سال ۸۳ به حکم قوه قضائيه در زندان عادل آباد شيراز به دار آويخته شد. (اعتماد ۲۴/۱۲/۸۷)

۲۱۷ ـ يک مرد جوان راننده ماشين مسافر کش به جرم قتل به حکم قوه قضائيه در زندان عادل آباد به دار آويخته شد.(اعتماد ۲۴/۱۲/۸۷)

۲۱۸ ـ يک جوان ۲۳ ساله به جرم تجاوز به دو نوجوان به حکم قوه قضائيه در زندان عادل آباد شيراز به دار آويخته شد.(اعتماد ۲۴/۱۲/۸۷)

اخبار اجتماعی:
۲۱۹ ـ دکتر محمد حسن عابدی رئيس سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: در دی ماه سال جاری ۱۴۱۴ نفر بر اثر تصادفات رانندگی کشته شدند، که از اين تعداد ۱۱۰۱ نفر مرد و ۳۱۳ نفر زن بوده اند. وی افزود: در اين ماه ۱۹۴۱۵ نفر براثر تصادفات رانندگی مصدوم شده اند. (ايلنا ۷/۱۲/۸۷)

۲۲۰ ـ کلثوم- م دانش آموز سال اول دبيرستان در ايرانشهر بدليل فقر مالی خانواده دست به خودسوزی زد که بر اثر شدت جراحات وارده ناشی از خودسوزی جان سپرد. دو برادر کوچک کلثوم بدليل فشار اقتصادی مدرسه را ترک کرده و به کار سنگين کارگری مشغول هستند. اين دختر جوان چند روز قبل از خودسوزی به يکی از همکلاسی هايش گفته بود که بدليل نداشتن کفش و لباس نو و مناسب، پيش همکلاسی هايش احساس حقارت کرده و از زندگی خسته شده است. (ديده بان حقوق بشر بلوچستان ۹/۱۲/۸۷)

۲۲۱ ـ سرلشگر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران اعلام کرد: مهم ترين و اصلی ترين ماموريت امروز بسيج مقابله با تهديدات نرم و تهاجم فرهنگی دشمنان است که به صورت خاموش و پنهان جوانان را مورد هجوم قرار داده اند.(ايلنا ۱۱/۱۲/۸۷)

۲۲۲ ـ عليرضا علی احمدی وزير آموزش و پروش با تاکيد بر اينکه تفاوت های جنس دانش آموزان دختر و پسر بايد در تاليف کتب درسی لحاظ شود. افزود: محتوای برخی کتب درسی دختران و پسران با توجه به شرايط جغرافيايی و زبان بومی بايد متفاوت نگاشته شود. (ايلنا ۱۳/۱۲/۸۷)

۲۲۳ ـ عليرضا جمشيدی سخنگوی قو قضائيه اعلام کرد: ورودی پرونده در سال جاری در مراجع مختلف قضايی (ديوان عدالت اداری، ديوان عالی کشور، دادگاه تجديد نظر، دادگاه عمومی و انقلاب و دادسراها) چهار ميليون و ۷۶۵ هزار و ۷۸فقره پرونده بوده است و همچنين قريب به پنج ميليون پرونده به شوراهای حل اختلاف واصل شده است. وی افزود: بر اساس آمار به دست آمده مجازات ها در آرای قضايی به شرح زير است: جزای نقدی ۴۰ درصد، شلاق ۱۶ درصد، ديه ۱۱ درصد و حبس ۸ در صد. (ايسنا ۱۳/۱۲/۸۷)

۲۲۴ ـ عليرضا جمشيدی سخنگوی قوه قضائيه اعلام کرد: هيات نظارت برحفظ حقوق شهروندی قوه قضائيه در سال ۸۷ به ۱۰ هزار شکايت واصله رسيدگی کرده است.(ايسنا ۱۳/۱۲/۸۷)

۲۲۵ ـ عليرضا جمشيدی سخنگوی قوه قضائيه اعلام کرد: در ده ماهه ی سال جاری ۳۶۵ هزار نفر وارد زندانهای کشور شده اند و ميانگين موجودی زندانی در کشور ۱۶۰ هزار است. (ايسنا ۱۳/۱۲/۸۷)

۲۲۶ ـ سيد حسن موسوی چلک مدير کل دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعی سازمان بهزيستی کشور اعلام کرد: انواع آسيب های اجتماعی در استانهای کشور يکسان نيست، به عنوان مثال در اصفهان و کردستان بحث طلاق مهم ترين آسيب است، در حالی که در استان ايلام خودکشی بيشترين آسيب را به خود اختصاص داده است. (ايسنا ۱۴/۱۱/۸۷)

۲۲۷ ـ طبق آمار کشوری بايد ۲۱۰ هزار پرستاردر عرصه های مختلف درمان مشغول فعاليت باشند که از اين ميزان فقط حدود ۱۰۰هزار پرستار فعاليت می کنند. يک پرستار می گويد: کمبود نيروی پرستاری موجب شده است به راحتی نتوانيم مرخصی بگيريم حتی گاهی اوقات هنگام مرخصی به محل کار فراخوانده می شويم. يک پزشک جراح گفت: کمبود پرستار در تمام کشور مشهود است و اين امر موجب بيشتر شدن شيفت کار آنها شده است. (خراسان ۱۸/۱۲/۸۷)

۲۲۸ ـ علی ابراهيميان معاون آموزش نهضت سواد آموزی کشور گفت: ۹۰ درصد از جمعيت بی سواد و کم سواد کشور زنان هستند. (اعتماد ۱۸/۱۲/۸۷)

۲۲۹ ـ يک زن سی ساله بنام ص-خ اهل روستای الوزآقاج قروه، بدليل فقر مالی دست به خودسوزی زد و بر اثر جراحات ناشی از خودسوزی جان سپرد. شوهر اين شخص بيکار بوده و دارای دو فرزند خردسال نيز بود.
(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۵/۱۲/۸۷)

۲۳۰ ـ طبق آيين نامه سازمان زندانها کودکان می توانند تا سه سالگی با مادرانشان در زندان بمانند اما بر اساس گزارش انجمن دفاع از حقوق زندانيان گاهی اين وضع تا ۶ سالگی هم طول می کشد و طی اين سالها " کودکان زندان " با حداقل امکانات از کم ترين حقوق خود محروم می شوند. بر اساس گزارش اين انجمن در حال حاضر تعداد زندانيان پنج برابر گنجايش زندان های کشور است و اين موجب افت چشمگير خدمات به زندانيان و به دنبال آن کودکان همراه با زنان در بند شده است. بر اساس آمار رسمی کشور طی ۸ سال گذشته جمعيت زنان زندانی از چهار درصد کل جمعيت زندانيان به هشت درصد افزايش يافته و اين در حالی است که ۶۰درصد اين زنان ۱۹ تا ۲۹ ساله و بسياری از آنها مادرند. در حال حاضر دست کم ۴۵۰ کودک همراه با مادران خود در زندانها بسر می برند و ۱۵۰۰ کودک زير ۱۵ سال به خاطر زندانی بودن مادرنشان در مراکز شبانه روزی بهزيستی زندگی می کنند. مراکزی که خود نوع ديگری از زندان برای کودکان به حساب می آيد. مدير کل دفتر شبه خانواده بهزيستی اطلاع دقيق از وضعيت کودکان زندان ندارد، اما می گويد از سال ۸۳ تاکنون تعداد کودکانی که به اين طريق به مراکز بهزيستی رفته اند از ۲۳۰۰ به بيش از ۳۰۰۰ نفر افزايش يافته است. (ايلنا ۲۶/۱۲/۸۷)

۲۳۱ ـ محمود سالار کيا معاون سعيد مرتضوی دادستان تهران در امور زندانها اعلام کرد: در شب چهارشنبه سوری ۷۰۰ نفر به اتهام برهم زدن آرامش عمومی و ايجاد رعب و وحشت توسط نيروهای امنيتی در تهران بازداشت شده اند.(مهر ۲۸/۱۲/۸۷)

۲۳۲ ـ سردار ساجدی نيا معاون عمليات نيروی انتظامی گفت: در چهارشنبه سوری امسال ۲۰۰۰ تن توسط پليس در سطح کشور دستگير شده اند.(ايسنا ۲۸/۱۲/۸۷)

"فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امريکای شمالی“

ihrnena@gmail.com ۳۰/۱۲/۱۳۸۷ برابر با ۲۰/۰۲/۲۰۰۹

انجمن فعالان حقوق بشر در ايران ـ کانادا: FaalanHRC@yahoo.ca
siterahaei@yahoo.com:انجمن مدافعين حقوق بشرو دمکراسی در ايران – فرانسه
اتحاديه برای دمکراسی در ايران ـ ايتاليا: updi@libero.it
اتحاد برای دفاع ازحقوق بشر در ايران – واشنگتن – آمريکا: adhri۱@yahoo.com
info@bashariyat.de کانون دفاع از حقوق بشر در ايران – آلمان:
shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ايرانی در آلمان:
HRIRNL@gmail.com: کانون دفاع ازدمکراسی در ايران– هلند
info@komitedefa.org: کميته دفاع از حقوق بشر در ايران – سوئد
defendhriran_ca@yahoo.com:کميته دفاع از حقوق بشر در ايران – کاليفرنيا – آمريکا
komitenoran@yahoo.noکميته نوران(کميته دفاع از حقوق بشر در ايران – نروژ):
yebarak@yahoo.ca: سازمان ايرانيان غرب کانادا – ونکور – کانادا
kupg_iran@yahoo.de: کميته دفاع از زندانيان سياسی ايران- برلين
mnrecht@hotmail.comفعالين ايرانی حقوق بشر- سوئيس:
فعالان دفاع از حقوق بشر: Irantestimonyinfo@irantestimony.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد