اخباروگزارشات کارگری15خردادماه1392(ویژه اعتراض به حضورنمایندگان دروغین کارگران ایران درصدودومین اجلاس سالیانه سازمان جهانی کار)
- اعتراض سنديكای ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ اﺗﻮﺑﻮﺳﺮاﻧﻲ ﺗﮭﺮان و ﺣﻮﻣﮫ به حضور نمايندگان اعزامي از سوي وزرات كار به عنوان نمايندگان كارگران ايران درصدودومین اجلاس سالیانه سازمان جهانی کار
- نامه اتحادیه آزاد کارگران ایران به کنفدراسیون جهانی اتحادیه های آزاد کارگری پیرامون وضعیت تشکلهای کارگری در ایران و اعتراض به حضور نماینده های دست ساز دولتی در نشست سالیانه ILO
- نامه بهنام ابراهیم زاده به سازمان جهانی کار آی ال او
- فراخوان سندیکاهای فرانسوی به تظاهرات در حمایت از فعالین کارگری زندانی در ایران
- از فراخوان کلکتیو سندیکاهای فرانسه حمایت کنیم
- درتظاهرات ایستاده 13ژوئن ژنوشرکت کنیم
اعتراض سنديكای ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ اﺗﻮﺑﻮﺳﺮاﻧﻲ ﺗﮭﺮان و ﺣﻮﻣﮫ به حضور نمايندگان اعزامي از سوي وزرات كار به عنوان نمايندگان كارگران ايران درصدودومین اجلاس سالیانه سازمان جهانی کار
از: ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ اﺗﻮﺑﻮﺳﺮاﻧﻲ ﺗﮭﺮان و ﺣﻮﻣﮫ
ﺑﮫ :ﻓﺪراﺳﯿﻮن ﺟﮭﺎﻧﻲﻛﺎرﮔﺮان ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ ITF
ﻣﻮﺿﻮع:ﺷﻜﺎﯾﺖ ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ از ﻋﺪ م اﺟﺮاي ﻣﻘﺮرات ﺣﻘﻮق ﺑﻨﯿﺎدﯾﻦ ﻛﺎر ﺑﮫ وﯾﮋه ﻣﻘﺎوﻟﮫ ﻧﺎﻣﮫ 87و 98ﺗﻮﺳﻂ وزارت ﺗﻌﺎون ﻛﺎر و رﻓﺎه
ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ ﺑﮫ ﻋﻨﻮان ﻋﻀﻮITFاز آن ﻧﮭﺎد ﻛﺎرﮔﺮي ﻣﻌﺘﺒﺮ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻲ در ﺧﻮاﺳﺖ ﻣﻲ ﻧﻤﺎﯾﺪ ﻛﮫ ﻣﻮﺿﻮع ﺷﻜﺎﯾﺖ اﯾﻦ ﺳﻨﺪﯾﻜﺎ را از ﻋﺪم رﻋﺎﯾﺖ ﺣﻘﻮق ﺑﻨﯿﺎدﯾﻦ ﻛﺎر ﺑﻮﯾﮋه ﻣﻘﺎوﻟﮫ ﻧﺎﻣﮫ ھﺎي 87و 98در ﺟﻤﮭﻮري اﺳﻼﻣﻲ اﯾﺮان در ﻧﺸﺴﺖ ﺳﺎﻻﻧﮫ ﺳﺎزﻣﺎن ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻲ ﻛﺎر ﻣﻄﺮح و ﭘﻲ ﮔﯿﺮي ﻧﻤﻮده ، ﺑﺎ ﺗﻮﺟﮫ ﺑﮫﺳﺎﺑﻘﮫ ﭘﻨﺠﺎه ﺳﺎﻟﮫ ﻋﻀﻮﯾﺖ ﻛﺸﻮر ﻣﺎ در آن ﻧﮭﺎد ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻲ و اﻟﺰام ﻣﺴﺌﻮﻻن ﻛﺸﻮرھﺎ ﺑﮫ اﺟﺮاي اﯾﻦ ﺣﻘﻮق و ﺑﺎ ﺗﻮﺟﮫ ﺑﮫ ﻋﺪم رﻋﺎﯾﺖ اﯾﻦ ﻣﻘﺮرات ﺑﮫ وﯾﮋه ﺣﻖ آزادي ﺗﺸﻜﯿﻞ ﺳﻨﺪ ﯾﻜﺎ ھﺎي ﻣﺴﺘﻘﻞﻛﺎرﮔﺮي از ﺳﻮي دوﻟﺖ ﺟﻤﮭﻮري اﺳﻼﻣﻲ اﯾﺮان ، اﻓﺮادي ﻛﮫ ﺑﮫ ﻋﻨﻮان ﻧﻤﺎﯾﻨﺪه ﻛﺎرﮔﺮان اﯾﺮان ﺑﮫ آن ﻣﺠﻤﻊ اﻋﺰام ﺷﺪه اﻧﺪ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﺎن واﻗﻌﻲ ﻣﯿﻠﯿﻮﻧﮭﺎ ﻛﺎرﮔﺮ اﯾﺮان ﻣﺤﺴﻮب ﻧﺸﺪه و ﻧﻤﻲ ﺗﻮاﻧﻨﺪاز آن ﻣﺠﻤﻊ اﻋﺘﺒﺎر ﻧﺎﻣﮫ درﯾﺎﻓﺖ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ. ﺑﻄﻮر ﻣﺜﺎل اﯾﻦ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﺎن در ﺟﺮﯾﺎن ﺳﺮ ﻛﻮﺑﻲ ھﺎ و اﺧﺮاج ھﺎي اﻋﻀﺎي ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ در ﺳﺎﻟﯿﺎن ﮔﺬﺷﺘﮫ و از ﺟﻤﻠﮫ اﺧﺮاج آﻗﺎﯾﺎن اﺑﺮاھﯿﻢﻣﺪدي ، ﺣﺴﻦ ﺳﻌﯿﺪي ، ﺣﺴﯿﻦ ﻛﺮﯾﻤﻲ ﺳﺒﺰوار ، ﻧﺎﺻﺮ ﻣﺤﺮم زاده ، وﺣﯿﺪ ﻓﺮﯾﺪوﻧﻲ ، ﻋﻠﻲ ﻧﻮرﯾﺎﻧﻲ ،ﺧﺎﻧﻢ ﻓﺮﺣﻨﺎز ﺷﯿﺮي و زﻧﺪاﻧﻲ ﺷﺪن آﻗﺎي رﺿﺎ ﺷﮭﺎﺑﻲ و ﻧﻘﺾ ﺣﻘﻮق آﻗﺎﯾﺎن اﻛﺒﺮ ﭘﯿﺮ ھﺎدي و ﺣﺴﻦ ﻛﺮﯾﻤﻲ ھﯿﭽﮕﻮﻧﮫ ھﻤﻜﺎري و ﺣﻤﺎﯾﺘﻲ از اﯾﻦ ﻛﺎرﮔﺮان اﻧﺠﺎم ﻧﺪاده اﻧﺪ و ﺑﻠﻜﮫ ﺑﺎ ﻣﺮاﺟﻊ دوﻟﺘﻲ و اﻣﻨﯿﺘﻲ ﻋﻠﯿﮫ ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ و اﻋﻀﺎﯾﺶ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻧﻤﻮده اﻧﺪ.
ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ اﺗﻮﺑﻮﺳﺮاﻧﻲ ﺗﮭﺮان و ﺣﻮﻣﮫ
اردﯾﺒﮭﺸﺖ1392
نامه اتحادیه آزاد کارگران ایران به کنفدراسیون جهانی اتحادیه های آزاد کارگری پیرامون وضعیت تشکلهای کارگری در ایران و اعتراض به حضور نماینده های دست ساز دولتی در نشست سالیانه ILO
از: اتحادیه آزاد کارگران ایران
به: کنفدراسیون جهانی اتحادیه های کارگری ITUC
با درودهای گرم و فراوان
دوستان و همکاران در کنفدراسیون جهانی اتحادیه های کارگری
همانگونه که خود نیز بخوبی میدانید اندک تشکلها و نهادهای مستقل کارگری در ایران همیشه تحت شدید ترین فشارها قرار داشته اند و در طول سالهای گذشته بسیاری از اعضا این تشکلها یا از کار خود اخراج شده اند و یا به زندان افکنده شده و به بهانه های مختلف تحت پیگرد قضائی قرار گرفته اند. با اینحال و علیرغم اعتراضات گسترده ای که از سوی سازمانهای کارگری در سطح جهان نسبت به نقض حقوق پایه ای کارگران در ایران صورت گرفته است، در طول یکسال گذشته اعمال این فشارها بر تشکلهای موجود و فعالین آنها دامنه بسیار بیشتری پیدا کرده است و علاوه بر اخراج و بازداشت و زندان، بسیاری از اعضای این تشکلها، بویژه اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران و کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری از سوی نهادهای امنیتی و قضائی جهت استعفا از تشکلهای خود بشدت تحت فشار قرار گرفته اند. بطوریکه قضات برخی دادگاهها و مامورین امنیتی پس از احضار و یا بازداشت اعضای اتحادیه ما که به بهانه های کاملا واهی صورت گرفته است استعفا از اتحادیه آزاد کارگران ایران را به عنوان شرطی جهت صدور حکم برائت در مقابل آنان گذاشته اند و عدم استعفا از اتحادیه را موجب صدور حکمهای سنگین عنوان نموده اند. اعمال این فشارها بر اعضا موثر اتحادیه ما از زمانی شدت بیشتری پیدا کرد که از اول ماه مه سال گذشته و به مناسبت اینروز، کارگران متشکل در اتحادیه ما با جمع آوری طوماری اعتراضی با امضا نزدیک به چهل هزار نفر از کارگران کارخانه های مختلف در سراسر کشور، خواهان افزایش حداقل مزد بر اساس ماده 41 قانون کار و کنار گذاشتن لایحه ضد کارگری اصلاح این قانون و تحقق دیگر مطالبات پایه ای خود شدند.
این روند و اعلام غیر قانونی بودن تشکل ما و معدود تشکلهای مستقل دیگر از سوی نیروهای امنیتی در شرایطی طی یکسال گذشته شدت پیدا کرده است که ما هر روزه شاهد اعلام ایجاد انواع اتحادیه ها و انجمنهای صنفی در ایران بوده ایم و بنا بر ادعای وزیر کار تعداد این نوع تشکلها به دو برابر افزایش پیدا کرده است. در این زمینه لازم است بگوئیم در ایران هیچ قانونی برای ثبت تشکلهای کارگری با نام اتحادیه و سندیکا وجود ندارد و به همین دلیل هیچیک از این اتحادیه ها ثبت نشده اند اما از آنجا که همه آنها زیر مجموعه خانه کارگر هستند دولت و نیروهای امنیتی نه تنها کاری به آنها ندارند بلکه ایجاد این نوع اتحادیه ها سیاست خود وزارت کار است تا با گسترش تعمدی این نوع اتحادیه ها و انجمنهای صنفی، بتدریج آنها را جایگزین شوراهای اسلامی کنند و از این رهگذر قادر شوند خود را از فشارهای سازمان جهانی کار بدلیل ماهیت ایدئولوژیک شوراهای اسلامی خلاصی بخشند.
این وضعیت در عین حال که نشان میدهد فشارهای سازمانهای بین المللی کارگری و ILO برای بر چیده شدن نهادهای ایدئولوژیک از محیط های کار مفید بوده است اما از طرف دیگر اتخاذ چنین سیاستی از سوی دولت و وزارت کار نشانگر این است که هیچ تغییر مثبتی در رویکرد دولت ایران که منجر به برسمیت شناخته شدن تشکلهای مستقل کارگری در ایران بشود رخ نداده است و دولت همچنان در تلاش است تا با دور زدن خواست ILO و سازمانهای بین المللی کارگری برای برخورداری کارگران ایران از حق برپائی تشکل مستقل از دولت، همچنان نهادهای دست ساز خود را در محیطهای کار دست نخورده باقی بگذارد.
لذا ما از شما دوستان در کنفدراسیون جهانی اتحادیه های کارگری و همه کنفدراسیونهای عضو آن انتظار داریم تا در نشست سالیانه این سازمان با افشای این سیاست و اعتراض به تشدید اعمال فشار بر فعالین و اندک نهادهای مستقل کارگری موجود، اجازه ندهید تا کسانی که از سوی وزارت کار دولت جمهوری اسلامی به عنوان نماینده کارگران ایران به نشست سالیانه ILO میایند اعتبار نامه حضور در این نشست را دریافت کنند.
بی تردید نیازی به تاکید نیست که عوامل کانون عالی شوراهای اسلامی علاوه بر سازماندهی و شرکت مستقیم در سرکوب سندیکای کارگران شرکت واحد تهران، در طول سال گذشته نیز در اقدامی هماهنگ با نیروهای امنیتی، امضاهای بخش زیادی از کارگران را حول طومار اعتراضی کارگران مصادره کرده و از رسیدن آن بدست هماهنگ کنندگان این طومار جلوگیری نمودند و علاوه بر آن بطور آشکار و در مصاحبه هایی تلاش کردند تا با وارد کردن اتهامات واهی به هماهنگ کنندگان این طومار مبنی بر وابستگی آنان به جریانهای خاص، زمینه ارعاب کارگران امضا کننده طومار و سرکوب هماهنگ کنندگان آنرا فراهم سازند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – اردیبهشت ماه 1392
نامه بهنام ابراهیم زاده به سازمان جهانی کار آی ال او
4 ژوئن اجلاس سالانه جهانی کار است. من بهنام ابراهیم زاده بخاطر مبارزاتم در دفاع از حقوق کارگر و حقوق کودکان 5 سال حکم زندان دارم. سه سالش را پشت سر گذاشته ام و الان نیز با وجودیکه تنها فرزندم بدلیل ابتلا به سرطان خونی بستری است، میخواهند من را به زندان بازگردانند.
از همه نهادهای کارگری و انساندوست در سراسر جهان انتظار دارم که در برابر این تصمیم اعتراض کنند. خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط کارگران زندانی و زندانیان سیاسی شوند. از نمایندگان اتحادیه کارگری در اجلاس آی ال او انتظار دارم که از مبارزات کارگران در ایران و از انتظار من حمایت و پشتیبانی کنند.
اما به شما که به عنوان سازمان جهانی کار، آی ال او که به اسم کارگر دارید سخن میگویید ، اعتراض دارم که تا کی در برابر این همه بی حقوقی سکوت میکنید. انتظار من کارگر اینست که دولتهای شرکت کننده در اجلاستان را زیر فشار بگذارید که پایه ای ترین حقوق کارگران و انسانها را رعایت کنند.
حق تشکل ، حق اعتصاب، آزادی بدون قید وشرط بیان همگی مثل نفس کشیدن و حقوق پایه ای انسانی است و نقض آنها یک تخلف آشکار است. بویژه در ایران فقر و گرانی بیداد میکند. دستمزدهای چندین برابر زیر خط فقر زندگی بخش عظیمی از جامعه را به نابودی کشانده است. امروز کارگران در ایران بخاطر اعتراض به این وضعیت و حق و حقوق پایه ای خود در زندانند. باید به این دستگیری ها و به فشار به رهبران و فعالین کارگری باید اعتراض شود.
من با نوشتن این نامه تلاش کردم صدای اعتراض خودم و خانواده ام و کارگران زندانی و همه زندانیان سیاسی باشم.
بهنام ابراهیم زاده. کارگر زندانی – 1 خرداد 92- 22 مه 2013
فراخوان سندیکاهای فرانسوی به تظاهرات در حمایت از فعالین کارگری زندانی در ایران
تظاهرات ایستاده در روز 13 ژوئن 2013 در برابر دفتر سازمان جهانی میدان ملل- ژنودر دفاع از حقوق کارگران و آزادیهای سندیکایی در ایران
در ایران کارگران از ابتدایی ترین حقوق محرومند:
- حق اعتصاب؛
- حق تظاهرات؛
- حق ایجاد تشکلات سندیکایی
هزاران کارگر به اتهام عدم رعایت موارد ممنوعه توسط رژیم دستگیر شده، بسیاری به زندان افکنده شده و در مواردی به مرگ محکوم شده اند.
ما سندیکاهای فرانسوی : ث.ژ.ت (CGT)، ث.اف.د.ت (CFDT)، اف.اس.او (FSU)، اونسا (UNSA) و سولیدر (Solidaires) کلیه تشکلات کارگری شرکت کننده در اجلاس سال 2013 سازمان بین المللی کار در ژنو را فرا می خوانیم که برای:
- آزادی کارگران زندانی
- ایجاد سندیکاهای مستقل
- حضور نمایندگان واقعی ونه سندیکالیست های قلابی و عوامل و همدست های رژیم به تظاهرات ایستاده در میدان ملل بپیوندند.
میدان ملل
از ساعت 12 الی 14
13 ژوئن 2013– ژنو
برای نمایندگان سندیکاهای شرکت کننده در اجلاس، این گردهمآیی فرصتی است که همبستگی خود رابا کارگران و سندیکالیست در ایران اعلام دارند.
ترجمه و تکثیر از :
"ھمبستگی سوسیالیستی با کارگران ایران – فرانسه "
"اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران – پاریس"
از فراخوان کلکتیو سندیکاهای فرانسه حمایت کنیم
از فراخوان سندیکاهای فرانسوی پشتیبانی کنیم وبرای دفاع از جنبش کارگری ایران در ژنو گرد هم آییم !
پنج سندیکای فرانسوی ث.ژ.ت (CGT)، ث.اف.د.ت (CFDT)، اف.اس.او (FSU)، اونسا (UNSA) و سولیدر(Solidaire)برای دومین بار همزمان با یکصدو دومین اجلاس سالانه سازمان جهانی کار در همبستگی با کارگران در ایران طی فراخوانی خواستار یک حرکت ایستاده اعتراضی نسبت به موارد متعدد نقض حقوق کارگران در ایران شده اند .
آنها بطور مشخص اعتراض خود را نسبت به زندانی نمودن فعالین کارگری در ایران واینکه کارگران از ابتدایی ترین حقوق خود مانند حق اعتصاب، حق تظاهرات آزاد، حق ایجاد تشکلات مستقل سندیکایی به شدت محرومند ،از تمامی فعالین کارگری واجتماعی در خواست نموده اند که در روز پنجشبه 13 ژوئن در مقابل سازمان ملل حضور بهم رسانده وبا صدای بلند اعتراض خود را به گوش نمایندگان کشورهای شرکت کننده از سراسر جهان برسانند.
آن چیزی که فعالین کارگری ،فعالین سیاسی_ اجتماعی و آزادیخواهان ایرانی در تبعید ! بخوبی میدانند وجود یک رژیم جنایتکار ،سرکوبگر وغارتگر بنام حکومت جمهوری اسلامی در ایران است ،رژیمی که همه فعالین عدالتخواه وآزادی طلب خواهان نابودی آن میباشند که بدون این مهم کشور ما آزاد نخواهد شد ومساوات وآزادی تحقق نخواهد یافت .
دست بدست هم داده یکصدا ضمن قدردانی از همبستگی سندیکاهای فرانسوی با کارگران ایران :
1- به حضورنمایندگان قلابی رژیم اسلامی ایران بجای نمایندگان واقعی کارگران ایران اعتراض وخواهان اخراج آنان از سازمان جهانی کارشویم !
2- خواهان آزادی کارگران زندانی و فعالین سیاسی اجتماعی در ایران شویم .
3-خواهان آزادی تشکلات کارگری ،معلمان و دیگر زحمتکشان در ایران شویم.
4-حق اعتراض ،اعتصاب ،تجمعات کارگری ، امکان در تصمیم گیری تعیین مزد عادلانه ،قرادادهای دسته جمعی ودایمی از ابتدایی ترین حقوق کارگران است که در ایران به هیچ وجه رعایت نمیشود باید با اعتراضات مکرر، حکومت غارتگر سرمایه داران اسلامی ایران را وادار به رعایت آن نمود.
به تظاهرات ایستاده در میدان ملل بپیوندید
میدان ملل - از ساعت ١٢ الی ١۴ ١٣ ژوئن ٢٠١٣ - ژنو
جمعی از کارگران ایرانی عضو سندیکاهای سوییس
اتحادبین المللی در حمایت از کارگران در ایران - سوییس
درتظاهرات ایستاده 13ژوئن ژنوشرکت کنیم
انسان های آزادیخواه،متعهد ومترقی!
- برای اعتراض به حضورتشکل های فرمایشی و وابسته به حکومت اسلامی ایران باعنوان تشکل های مستقل کارگری دراجلاس سالیانه سازمان جهانی کار
- برای اعتراض به اعزام نیروهای امنیتی ودست نشاندگان رژیم سرمایه داری ایران تحت پوشش دروغین نمایندگان کارگری به ژنو
- برای اعتراض به اذیت وآزار فعالین کارگری وخانواده هایشان ازجانب حاکمیت ضدکارگری ایران منجمله بازداشت ،زندانی کردن واخراج ازکارفعالین کارگری
- برای انعکاس جهانی صدای اعتراض تشکل های مستقل کارگری وفعالین کارگری درایران
- برای حمایت ازحق برپایی آزادانه تشکل های مستقل کارگری درایران
- برای حمایت از مبارزات کارگران ایران برای احقاق حقوق حقه شان
متحدانه وهمراه باهم ازفراخوان سندیکاهای فرانسوی ث.ژ.ت (CGT)، ث.اف.د.ت (CFDT)، اف.اس.او (FSU)، اونسا(UNSA) و سولیدر (Solidaires)حمایت ودرتظاهرات ایستاده 13ژوئن ژنوشرکت کنیم.
زمان:13ژوئن ساعت 12
مکان:میدان ملل ژنو
انجمن دفاع اززندانیان سیاسی وعقیدتی ایران-پاریس
انجمن کردهای مقیم فرانسه
همبستگی سوسیالیست با کارگران ایران- فرانسه
اتحادبین المللی درحمایت از کارگران درایران – پاریس
3ژوئن2013
پانزدهم خردادماه1392
*************
اخباروگزارشات کارگری16خردادماه1392
- عدم پرداخت حقوق کارگران سد ژاوه
- تعطیلی یک نمایندگی ایران خودرو در سنندج واخراج کارگران
- جایگاه مطالبات کارگران در برنامههای هشت نامزد انتخابات
- زنده باد طبقه کارگر و اعتراضات توده ای در ترکیه
عدم پرداخت حقوق کارگران سد ژاوه
به گزارش رسیده کارگران مشغول در سد ژاوه در ۲۰کیلومتری سنندج بیش از 4 ماه است که حقوق دریافت نکردهاند. در این پروژه بیش از 300 کارگر مشغول کار هستند که عیدی امسال را نیز دریافت نکرده اند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-15 خرداد 1392
تعطیلی یک نمایندگی ایران خودرو در سنندج واخراج کارگران
به گزارش 16خردادکُردپا، چند روز پیش یکی از شعب نمایندگی ایران خودرو در سنندج، تعطیل و کلیهی کارگران خود را از کار اخراج کرد.
همچنین روز سهشنبه سی و یکم اردیبهشتماه این نمایندگی به دلیل ورشکستگی، ٣٧ کارگر خود را از کار اخراج کرده بود.
کارگران این نمایندگی(حیدری) در حالی از کار اخراج شدهاند که هر کدام از آنان دارای سابقهی کار ٢ تا ١٧ سال هستند.
پیشتر نیز بنابه دستور ایران خودرو، نمایندگی این شرکت در شهرستان دهگلان، لغو گردید که بیکاری ١٢ کارگر شاغل را درپی داشت.
جایگاه مطالبات کارگران در برنامههای هشت نامزد انتخابات
رقابت های انتخاباتی هشت نامزد رياست جمهوری اسلامی ايران آغاز شده است.آيا در سخنان سعيد جليلی،محمد باقر قاليباف، محسن رضايی، محمد رضا عارف، حسن روحانی،محمد غرضی،علی اکبر ولايتی و غلامعلی حداد عادل برنامه مشخصی در مورد کارگران خوانده و يا شنيده ايد؟
البته اين نکته را بايد گفت که نامزدهای انتخابات رياست جمهوری در سخنان خود بارها قول ايجاد اشتغال و رفع معضل بيکاری را مطرح کرده اند.
اما به جز اين،آيا هيچيک از اين هشت نامزد رياست جمهوری به طور مثال، مطلبی در انتقاد از حداقل دستمزد ماهانه ۴۸۷ هزار تومانی گفته و قول داده اند که حقوق آنان را متناسب با نرخ واقعی تورم افزايش خواهند داد؟
بهنام ابراهيم زاده،فعال کارگری و حقوق کودکان، با اشاره به تبليغات محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴ در مورد بهبود وضعيت کارگران به راديو فردا می گويد:«اما در عمل ديديم که هيچ حرکت عملی برای بهبود وضع کارگران انجام نشد و جز فشار و سرکوب چيز ديگری نصيب کارگران نشد و می توان گفت که بيشترين تعداد بازداشت کارگران در دوره رياست جمهوری آقای احمدی نژاد انجام شد.»
او اضافه می کند که برنامه مشخصی در مورد کارگران از نامزدهای انتخابات نديده است.
قبل از سخنان آقای ابراهيم زاده به موضوع حداقل دستمزد ماهانه کارگران اشاره شد.
همانطور هم که قبلا در برنامه های کارنامه از سوی فعالان کارگری و يا کارگران شنيده ايد،اين ميزان حقوق با حداقل هزينه ماهانه يک ميليون و ۵۰۰ هزار تومانی يک خانوار چهار نفره برابر نيست. اين در حاليست که برخی از اقتصاددانان بر اين باورند که حداقل هزينه يک خانوار چهار نفره در سال جاری باز هم افزايش خواهد يافت.
جوانمير مرادی، رئيس هيئت مديره انجمن صنفی کارگران فلزکار و برق کرمانشاه،با اشاره به افزايش قيمت ها در ماه های اخير به ويژه در چند هفته اخير می گويد:«امسال با توجه به اين که بحران اقتصادی در ايران شدت بيشتری گرفته و تورم نسبت به سال های پيش چندين برابر شده است، افزايش حداقل دستمزدی که تعيين کردهاند به هيچ وجه کفاف زندگی کارگران را حتی در حد سال گذشته هم نمیدهد.»
اما صرف نظر از اين مشکل،آيا ميليون ها کارگر ايرانی با مشکلات ديگری مواجهند يا خير؟
يکی از مشکلات پيش روی کارگران،افزايش قيمت ها و گرانی اقلام مورد نياز آنها است. بهروز خباز،فعال کارگری،مقيم سوئد، به راديو فردا می گويد:«اين مشکل در حالی زندگی خانواده های کارگری را تحت تاثير قرار داده که پس از آغاز سال نو تاکنون،شاهد افزايش بيش از پيش قيمت ها بوده ايم. »
نبود امنيت شغلی، از نگاه آقای خباز، يکی ديگر از مشکلات کارگران در حال حاضر است.
او عقيده دارد:«به واسطه تعطيلی کارخانه ها و اخراج کارگران،اين موضوع به مشکل حادی برای کارگران تبديل شده است و اين در حاليست که حدود ۶۰ درصد قراردادهای کار سفيد امضا هستند.»
در اين ميان،تشکل های کارگری به مشکلات ديگری اشاره کرده اند. از جمله تبعيض ميان کارگران مرد و زن،قراردادهای موقت کار،افزايش تعداد کودکان کار به دليل اخراج های بی رويه و افزايش مشکلات اقتصادی خانواده ها و افزايش ميزان مرگ و مير ناشی از حوادث ضمن کار.
علاوه بر اين، فعالان کارگری به خارج بودن کارگاه های کمتر از ۱۰ کارگر از شمول قانون کار و ممنوع بودن اعتصاب و فشارهای امنيتی – قضايی بر تشکل های مستقل کارگری معترضند.
در اين ميان،بايد ديد تا زمان برگزاری انتخابات رياست جمهوری در روز ۲۴ خرداد،هشت نامزد رياست جمهوری تا چه اندازه در مورد اين مشکلات سخن خواهند گفت.
آقای ابراهيم زاده به اين پرسش که مهمترين خواسته های کارگران در اين شرايط چيست،پاسخ می دهد:«حذف شرکت های پيمانکاری،برخورداری از يک زندگی انسانی،لغو قراردادهای موقت و سفيد امضا،امنيت شغلی و احترام به حق اعتراض و اعتصاب و نيز فعاليت آزادانه تشکل های کارگری.»
او اشاره می کند که کارگران برای رسيدن به اين خواسته ها بايد به نيروی خود تکيه کنند و متشکل شوند.
عليرضا نوايی، از اتحاد بين المللی در حمايت از کارگران ايران، مقيم پاريس، نيز در اين مورد به راديو فردا می گويد: «اولين خواست کارگران، داشتن تشکل های مستقل است» و اضافه می کند:«دريافت دستمزدی متناسب با هزينه زندگی،داشتن شغل،پرداخت به موقع دستمزدها، ممنوع کردن پرداخت حقوق پايين تر از حداقل دستمزد و قراردادهای دائم کار از ديگر خواسته های کارگران هستند.»
منبع:رادیوفردا- بهروز کارونی-۱۳۹۲/۰۳/۱۴
اطلاعیه اتحاد بین المللی در حمایت از فراخوان اعتصاب در ترکیه
زنده باد طبقه کارگر و اعتراضات توده ای در ترکیه
میدان تقسیم استانبول طی چند دهه سمبل مبارزات کارگری و بزرگداشت اول ماه مه در ترکیه بوده است. کشته شدن 37 نفر از شرکت کنندگان در مراسم اول ماه مه 1977 در میدان تقسیم بخشی از پرونده ننگین بورژوازی ترکیه در سرکوب کارگران این کشور است. اظهارات ضد کارگری طیب اردوغان حول و حوش اول ماه 2013 در مورد جایگاه میدان تقسیم و سرکوب مراسم اول ماه امسال نشان داد که ایشان در دشمنی با کارگران و چپ ترکیه ادامه دهنده سیاست و راه بورژوازی ترکیه علیه کارگران این کشور می باشد. اتحادیه های کارگری وکارمندی ترکیه که در اول مه امسال نتوانستند آزادانه مراسم کارگری اول مه را برگزار کنند وشدیدا توسط نیروی نظامی ولباس شخصی های مزدور دولت سرکوبگر اردوغان مورد محاصره وضرب وشتم قرارگرفته بودند در پاسخ به اظهارات گستاخانه اردوغان و طرح تبدیل میدان تقسیم به مرکز تجاری همراه با دیگر نیروهای مترقی اعتراضات توده ای گسترده ای را در روزهای اخیر در این میدان سازمان دادند که به سرعت به دیگر شهرهای ترکیه گسترش پیدا کرد و سراسری گردید. با وجود سرکوب شدید که به کشته شدن دو نفر از معترضین نیز منجر شد این اعتراضات ابعاد سراسری و بسیار وسیعی پیدا کرده است. در ادامه این اعتراضات اتحادیه کارمندان ترکیه فراخوان اعتصاب داد که با حمایت اتحادیه های کارگری از جمله دیسک روبرو شده است.
حاصل حرص بی پایان نظام سرمایه داری در غارت هرچه بیشتر منابع وامکانات طبیعی وبهره وری از نیروی کار ازران در نقاط مختلف جهان، شرایط معیشتی سختی است که به کارگران در در سطح بین المللی تحمیل شده است. نتیجه این فشار ونابرابری ها اعتراضات وانفجاراتی است که ما روزانه درنقاط مختلف جهان شاهد آن هستیم. اعتراضات توده ای و کارگری روزهای اخیر بخشی از اعتراض بین المللی به جهانی است که سرمایه داری بین المللی به ارمغان آورده است.
ما در اتحاد بین المللی این روزها وقایع و اعتراضات ترکیه را با حساسیت و علاقه زیادی دنبال کرده و بنا بر رسالت خود که تقویت اتحاد و همبستگی علیه نظام سرمایه داری و همبستگی و اتحاد با کارگران جهان است حمایت خود را از مبازرات و اعتراضات توده ای در ترکیه و فراخوان اعتصاب اتحادیه های این کشور اعلام می کنیم.
اتحاد بین المللی ضمن محکوم کردن وحشیگری نظامیان ونیروهای سرکوبگر دولت و بورژوازی ترکیه علیه کارگران وزحمتکشان این کشور، اعلام می دارد که حکومت سرکوبگر و فاسد بورژوایی ترکیه همانند حکومت جمهوری اسلامی ایران با سرکوب وکشتار در ترکیه نمیتواند جلوی جنبش برابری طلبی وآزدایخواهی کارگران وزحمتکشان ونیروهای مترقی این کشور را بگیرد.
ما ضمن همدردی با خانواده جان باخته گان میدان تقسیم وزخمی شدگان روزهای اخیر از اعتصاب واعتراضات کارگری آن کشور تا تحق حقوق آنان دفاع نموده و خود را در کنار این اعتراض برحق و امید بخش می دانیم.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۶ جون ۲۰۱۳
شانزدهم خردادماه1392
******************
اخباروگزارشات کارگری18خردادماه1392
- تعرض به منابع تامین اجتماعی ریشه در عملکرد ضعیف اشخاصی دارد که مدعی فعالیت صنفی کارگری و بازنشستگی هستند
- تعطیلی ماندن کارخانه قند شوش علیرغم وعده ووعیدها وعدم پرداخت حقوق ومطالبات کارگران
- عدم پرداخت حقوق400 نفر از کارگران شاغل در معادن ذغال سنگ البرز غربی (سنگرود) از آغاز سال جدید
- جان باختن یکی ازکارگران شرکت پیمانکاری راه و شهرسازی کهگيلويه و بوير احمد
- گردهمایی گروه های ضد سیاست های ریاضت اقتصادی در آتن
تعرض به منابع تامین اجتماعی ریشه در عملکرد ضعیف اشخاصی دارد که مدعی فعالیت صنفی کارگری و بازنشستگی هستند
به گزارش 18خردادایلنا،یک فعال مستقل کارگری معتقد است در شرایطی که اشخاص مدعی فعالیت صنفی کارگری و بازنشستگی، قادر به دفاع از مزد واقعی کارگران نیستند، دست اندازی مسئولان دولتی به سازمان تامین اجتماعی امری طبیعی است.
مازیار گیلانی نژاد با اعلام این مطلب گفت: تلاش مسئولان دولتی برای ادغام بخش درمانی سازمان تامین اجتماعی در نظام بیمه سلامت ریشه در عملکرد ضعیف اشخاصی دارد که مدعی فعالیت صنفی کارگری و بازنشستگی هستند.
وی با بیان اینکه وقتی این اشخاص نتوانند در زمان تعیین مزد از حقوق موکلان خود دفاع کنند و یا بطور جدی در مقابل تلاشهای دولت برای اصلاح قوانین کار و تامین اجتماعی ایستادگی کنند، به طبع نمیتوان در مقابل تهدید منابع و دستاوردهای جامعه كارگری انتظار وضعیت دیگری را داشت.
این فعال صنفی کارگران فلزکار و مکانیک با اشاره به اینکه اموال و امکانات سازمان تامین اجتماعی از محل پرداخت سالها حق بیمه بیمه شدگان به ویژه کارگران تامین شده است گفت: حتی اگر نهادهای صنفی کارگری عملکرد ضعیفی داشته باشند بازهم دولت نمیتواند از اموال سازمان استفاده غیر قانونی کند.
وی گفت: نظام بیمه سلامت بخشی از تعهدات دولت در اصل ۲۹ قانون اساسی است که باید هزینههای آن از محل اموال دولتی تامین شود.
تعطیلی ماندن کارخانه قند شوش علیرغم وعده ووعیدها وعدم پرداخت حقوق ومطالبات کارگران
به گزارش18خردادمهر،با گذشت چند سال از ورشکستگی کارخانه قند شوش، هنوز بسیاری از کارگران مطالبات خود را دریافت نکرده اند و از دیگر سو مسئولان وعده راه اندازی مجدد این کارخانه را می دهند.
این کارخانه در زمان فعالیت خود بیش از 600 کارگر داشت که بیکاری این 600 نفر موجب از دست رفتن فرصت شغلی این تعداد نفر از مردم این شهرستان شد. این در حالی است که چغندر قند در مقایسه با دیگر محصولات، بیشترین سود آوری را داشت. علاوه بر بیکاری 600 نفر، کشاورزان این شهرستان نیز محصول پر درآمد چغندر قند را از دست داده و به کشت محصولات کم در آمد و پرهزینه مثل ذرت روی آوردند.
حتی بسیاری از نگهبانان این کارخانه نیز مدتها است که بدون حقوق مشغول به کار هستند. اخراج شدن نزدیک به 600 شاغل رسمی و حدود یک هزار و 200 نفر قراردادی ضربه جبران ناپذیری را به اقتصاد شهرستان شوش و خانواده های شاغلان وارد کرد.
بسیاری از کارکنان پس از سالها همچنان بیکار هستند یا تبدیل به کارگران فصلی شده اند که در هر فصل مجبورند شغل عوض کنند.
کاشت چغندر قند زمانی اقتصادی ترین نوع کشت در کشاورزی به حساب می آمد و در حالی که این کشت به سطح 9 هزار هکتار در شوش هم رسیده بود، اکنون بعد از تعطیلی کارخانه قند، نزدیک به صفر شده است.
شرکت سهامی قند و تصفیه شکر دزفول (سهامی خاص) در تاریخ 1354 تاسیس شد که در سال 1363 شروع به بهره برداری کرد. این شرکت ظرفیت پنح هزار تن چغندر قند و تصفیه 500 تن شکر خام و تولید 300 تن تفاله خشک و همچنین ظرفیت 200 تن قند گیری ملاس را در روز دارد.
67درصد از سهام این شرکت متعلق به بخش خصوصی و 33 درصد متعلق به بخش دولتی است. این کارخانه در هفت کیلومتری جاده شوش – دزفول قرار دارد که ویژگی تمام اتوماتیک بودن، آن را در ایران و خاورمیانه کم نظیر می کند.
در سال 1382 این شرکت تعطیل و سپس ورشکست شد. ورشکستگی این کارخانه ضربات اقتصادی سخت و جبران ناپذیری به مردم شهرستان شوش وارد کرده است.
احمد ناصر یکی از کارگران بازنشسته کارخانه قند می گوید: در سفر اول هیئت دولت وعده هایی برای بهبود اوضاع شرکت و ریشه کن شدن بیکاری داده شد.
ناصر افزود: متاسفانه این طرح همچون سایر طرح های اجرا نشده مثل ساخت «پالایشگاه خوزستان» در شهر آبادان تنها در حد یک سخنرانی ماند.
این در حالی است که اخیرا گفته می شود معاون وزیر کشور در بازدید اخیرش از شهرستان شوش وعده راه اندازی خط تصفیه این کارخانه را داد. گویا قرار است شکر خام وارد کشور شود و در این واحد تصفیه شود.
اما آیا این وعده نیز همچون وعده های پیشین مسئولان تنها در حد سخن می ماند؟ به قول قدیمی ها سخن شب با روشنایی روز از بین می رود
...
عدم پرداخت حقوق400 نفر از کارگران شاغل در معادن ذغال سنگ البرز غربی (سنگرود) از آغاز سال جدید
ایلنا بتاریخ 18خرداد،طی گزارشی ازعدم پرداخت حقوق400 نفر از کارگران شاغل در معادن ذغال سنگ البرز غربی (سنگرود) از آغاز سال جدیدخبرداد.
بنا بهمین گزارش، کارگران شاغل در معادن البرز غربی بیش از ۵۰۰ نفر هستند.از اول دی ماه سال گذشته بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران در شرف بازنشستگی با قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شده و هم اکنون بازنشستگی ۶۰ نفر از مشمولین در به بهانه کمبودمالی متوقف شده است.
جان باختن یکی ازکارگران شرکت پیمانکاری راه و شهرسازی کهگيلويه و بوير احمد
به گزارش18خردادواحدمرکزی خبر،واژگـونـی یک دستگاه خودروی سـواری پیکان در محور ارتباطی یاسوج ـ بابا میدان 3 کشته بر جا گذاشت .
فرمانده پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد گفت: این تصادف دیشب در کیلومتر 15 این محور ارتباطی
رخ داد.
سرهنگ سیاهپور افزود: این تصادف در حالی رخ داد که کارگران شرکت پیمانکاری راه و شهرسازی در حال ساخت پل 4 خطه این محور بودند که خودرو پس از واژگونی به یک کارگر در کنار پل برخورد کرد و راننده و سرنشین و کارگر کنار پل هر سه جان باختند .
وی توجه نکردن راننده خودرو به جلو ،نبود تابلوهای هشداردهنده ، رعایات نکردن نکات ایمنی پیمانکار راه و شهرسازی را علت حادثه بیان کرد .
گردهمایی گروه های ضد سیاست های ریاضت اقتصادی در آتن
به گزارش7ژوئن یورونیوز، گروه های ضد سیاست های ریاضت اقتصادی در نشستی دو روزه موسوم به «اولتر سامیت»،نشستی برای تغییر، روز جمعه، در آتن پایتخت یونان گردهم آمدند.
آنان علاوه بر سیاست های نهادهای اروپا علیه تبعیض و فقر و نژادپرستی نیز معترضد.
بزرگترین اعتراض آنان اما علیه سیاست های اقتصادی و شرایط وام دهندگان بسته نجات به کشورهای بحرانزده ای همچون یونان است.
یکی از آنان به سادگی می گوید:«اینجائیم تا بگوییم که سیاست های ریاضت اقتصادی روش خوبی نیست و باید راه حل دیگری پیدا شود.»
و بانویی نیز می گوید:« همه می دانند که آنچه در سه سال گذشته برای کشورهای جنوب اروپا همچون یونان اتفاق افتاد تنها شروع ماجراست. چنین سیاست هایی گریبان اروپای شمالی را نیز خواهد گرفت.»
شنبه در دومین روز، گروهها، اتحادیه ها و جنبش های شرکت کننده در این گردهمایی مانیفست خود را اعلام می کنند.
بنا به گفته برگزارکنندگان این نشست، هدف «التر سامیت» دور هم آوردن جنبش های اجتماعی مختلف اروپا در مبارزه علیه سیاستهای نامحبوب ریاضت اقتصادی دولتهای اتحادیه اروپاست. و یونان در حالی که وارد سال جدید ریاضت اقتصادی می شود برای آنان بهترین نماد و مکان برای تجمع و اعتراض است.
هیجدهم خردادماه1392
***********
اخباروگزارشات کارگری19خردادماه1392
با شرکت درتظاهرات ایستاده13ژوئن ژنو،نمایندگان دروغین کارگری حاضردراجلاس سازمان جهانی کارراافشا کنیم
- اطلاعیه شماره ۲ ، بازگشت بهنام ابراهیم زاده به زندان
- نوشتهای از بهنام ابراهیم زاده دقأیقی قبل از بازگشت به زندان
- از خواست برحق کارگران خبازی های سنندج حمایت کنیم
- بیانیه شماره یک- کارگران خبازی های سنندج و حومه
- وعده بازگشایی فولاد زاگرس محقق نشد
- کارگر معدن 18 ساله در استخری در شهریار غرق شد
اطلاعیه شماره ۲ ، بازگشت بهنام ابراهیم زاده به زندان
بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و حقوق کودک که برای حضور در کنار تنها فرزند بیمارش نیما در مرخصی به سر میبرد در پی تمدید نشدن مرخصی و تماس مقامات قضایی امروز یک شنبه نوزدهم خرداد ۱۳۹۲ با همراهی و بدرقه خانواده ، دوستان و آشنایان خود را به زندان اوین معرفی کرد.
قابل ذکر است که چند روز پیش پزشکان بیمارستان محک و همچنین پزشکی قانونی اعلام کرده بودند که بهنام باید در طول مدت درمان در کنار نیما باشد اما مقامات قضایی با این امر مخالفت کردند و بهنام را به زندان فرا خواندند ، این در حالیست که بهنام خود از ناحیه گوش و گردن دچار آسیبهای فراوانی شده و خودش نیز باید تحت درمان قرار گیرد.
کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده -نوزدهم خرداد ۱۳۹۲
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده :آقای محمود صالحی٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢
نوشتهای از بهنام ابراهیم زاده دقأیقی قبل از بازگشت به زندان
عزيزان
در لحظات و دقایق بازگشتم به زندان بغض گلویم را گرفته و احساس غیر قابل وصفی دارم. بجا گذاشتن نیما و همسرم در لحظاتی که بیشترین نیاز به اینکه درکنارشان باشم را با تمام وجودم احساس میکنم بطرزغیر قابل تصوری سخت وسهمگین است . صدای ضربان قلبت را میشنوئی اما نفس کشیدن بسیار دشواراست. کلامی برای گفتن نمیابی. تلاشی دشوار برای لبخندی به هر بهانه ایی بخصوص وقتی نیمای عزیزم هم تلاش میکند ازناراحتی و نگرانی من بکاهد کاری
دشواراست. درحالیکه لحظات باهم بودن بس کوتاه است وباید تنهایش بگذارم.صحبت کردن برایم در این لحظات بسیار سخت است.
اجازه میخواهم در دقایق آخر مرخصیم با شما انسانهای آزادیخواه و شریف سخن بگویم و این لحظات سخت رابا شما همسرنوشتهایم شریک شوم.
تصاویرانبوهی در مقابل چشمم است نمیتوانم از نیمای عزیزم چشم بردارم. عمق نیازش در این لحظات به بودن من در کنارش را میشود از هرحرکت وهرکلمه اش خواند، دردآور است برای هر پدری.همسرم تاب نگاه کردن درچشمان نیما ومشاهده این لحظات را ندارد. چه روز سخت چه لحظات سنگینی است چه دشواروتلخ روبه پایان است. این خانه از پایه ویران است باید از نو ساخت.
سوالی که بلافاصله به ذهن میرسد این است، چه جرم سنگینی یک فعال کارگری وحقوق کودک مرتکب شده است که سزایش سپری کردن عمر و زندگیش پشت میله های زندان است؟
دقایق بسرعت میگذرند و من نمیتوانم منسجم صحبتم را با شما در میان بگذارم. فریاد میزنم من جرمی مرتکب نشده ام که این چنین باید خودم و خانواده ام تحت بدترین شرایط جسمی روحی و راونی قرار بگیریم.
دیروز در سالن شیرودی جوانان فریاد برآوردند زندانی سیاسی آزاد بایدگردد. سخنم خطاب به جوانان به کارگران و به زنان و مردم ایران این است این شعار باید محورهر تجمع وگردهمایی باشد. میدانید همبندان من در زندان چه کسانی هستند؟ کسانی که خواستشان آزادی و برابری و رفاه مردم بوده است.کسانی که بهترین سالهای زندگیشان را در سلولهای افرادی در بندهای زندانهای اوین، رجائی شهر، گوهردشت و دیزل آباد سپری میشود ،حرفشان چیست و چه میگویند؟ آنها صدای انسانیت و یک زندگی انسانی هستند. کارگران وفعالینی که گفتند ما کارگران حق داریم تشکل مستقل خود را داشته باشیم. مادر مقابل عرق ریخته برای گذران زندگیمان باید حقوقهایمان پرداخت شود.
جوانان و دانشجویانی که در زندان بسرمیبرند آنهایی هستند که خواهان شرایط آزاد برای جوانان و دانشجویان بودند و اعلام کردند دانشگاه پادگان نیست. زنانی در زندان هستند که در تجمعات مختلف سینه سپر کردند وخواهان حقوق برابر برای شهروندان این جامعه شدند وعلیه بی حقوقی همسران،خواهران، دختران و مادران ما لب به اعتراض گشودند.زندان جای هیچکدام ازآنها و پاسخ خواسته های برحق آنان نیست.
در این لحظات فقط میتوانم بگویم وجدانهای بیدار انسانهای مبارزوهمسرنوشتانم شعار؛زندانی سیاسی آزاد باید گردد؛ را باید وسیعااجتماعی کرد و خواهان آزادی بی قید شرط و فوری تمامی زندانیان سیاسی شد.
بهترین انسانها، شریفترین انسانها و عزیزترین فرزندان این جامعه درزندانها اسیرهستد.
دوستان و همسرنوشتهایم؛
در این لحظات بسیار دشوار لازم میدانم از تمامی شما عزیزانم از شمافعالین کارگری، زنان و جوانان فعالین جنبش کودکان و از تشکلهای کارگری درسراسر دنیا که من و خانواده ام را حمایت کردند صمیمانه تشکر و قدردانی کنم.وهمچنان خواهان ادامه و گسترش این حمایتها باشم. هر انسان آزادیخواه میتواند صدای ما زندانیان در بند باشد. جای کارگر زندان وبندواسارت نیست.
بهنام ابراهیم زاده فعال حقوق کارگر و حقوق کودکان
نوزدهم خرداد ۱۳۹۲
تماس با خانواده بهنام ابراهيم ز اده: 09124208141 ====09147296294
شماره حساب: بانك كشاورزي نيما ابراهيم زاده فرزند كارگر زنداني دربند بهنام ابراهيم ز اده 662419166
منبع:وبلاگ کمیته ی دفاع از بهنام ابراهیم زاده
از خواست برحق کارگران خبازی های سنندج حمایت کنیم
کارگران! مردم آزادیخواه و عدالت طلب!
همانگونه که پیش بینی می شد سال جدید برای کارگران چیزی جز گرانی ، تورم ، سختی و مشقت به همراه نیاورده است.اگرچه بانک مرکزی نرخ تورم را31 درصد اعلام کرده است که بسیار پایین تر از نرخ واقعی تورم می با شداما شورایعالی کار برخلاف ماده 41 قانون کار که صراحتا مبنای افزایش دستمزد را نرخ تورم اعلام شده از طرف بانک مرکزی قرارداده است،نرخ 25درصد را برای افزایش دستمزد کارگران در نظر گرفت.
نکته تاسف برانگیز اینکه همین افزایش دستمزداندک نیز در بسیاری از کارخانه ها و کارگاهها به بهانه های مختلف اعمال نمی شود.کارگران زحمتکش خبازی های سنندج از زمره این کارگران می باشندکه هنوز بعد از گذشتن دو ماه از سال جدید دستمزدهایشان هیچ تغییری نکرده است.گویی کارگران خباز که نان مورد نیازمردم را تهیه می کنند،خود نباید نان بخورند و درخواستشان برای افزایش دستمزد منوط به افزایش قیمت نان می شود.اما کارگران شریف خبازی ها که خود بخشی از همان مردم محروم و تنگدست جامعه به شمار می آیند به خوبی می دانندکه این تنها بهانه ای برای ثابت نگه داشتن دستمزدهایشان است و به همین دلیل آگاهانه در مقابل این مسئله ایستادگی می کنند و مخا لفت خود را با هرگونه افزایش قیمت نان که بار سنگینی برگرده مردم خواهد بود اعلام کرده ، تلاش دارند تا با تکیه برنیروی خود از روش اصولی و مناسبی برای رسیدن به این خواسته به حق خود استفاده کنند و دراین راستا روز دوشنبه 13 خرداد ماه را اعلام اعتصاب نموده وبرای آنکه برای مردم هیچ مشکلی پیش نیاید این موضوع را از پیش به اطلاع عموم رسانده اند. کارگران در مقابل کارفرمایان که از همه نوع حمایت دولتی و امکانات مالی برخوردارند ابزاری جز اعتصاب ندارند و تنها با تکیه برنیروی جمعی خود وهم طبقه ای ها قادرخواهند بود گام به گام به خواسته های به حق خود دست یابند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن حمایت از اعتصاب کارگران خباز سنندج از همه مردم زحمتکش تقاضا دارد به هرصورتی که ممکن است از این کارگران شریف حمایت کنند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-17 خرداد 1392
بیانیه شماره یک- کارگران خبازی های سنندج و حومه
اهالی محترم شهر سنندج
همان گونه که مستحضر هستید بیش از دو ماه از سال جدید گذشته است وهنوز دستمزد ما کارگران خباز تغییری به خودندیده است.
این عدم افزایش دستمزد در حالی است که مطلع شده ایم انجمن صنفی کارگران خباز طی نامه نگاری هایی که در باره افزایش دستمزد کارگران خباز با نهاد های مربوطه داشته است, بدون پاسخ مانده وتلویحا به نمایندگان کارگران اعلام گردیده که تنهادر صورتی گران شدن قیمت نان می توانند دستمزد انها را افزایش دهند.
بحث در باره گران شدن نان در شرایطی بیان می گردد که فقر وگرانی زندگی احاد مردم علی الخصوص کارگران را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است.
ما کارگران خباز ضمن اینکه خواهان عدم افزایش قیمت نان می باشیم , می خواهیم دستمزدهایمان بر اساس مواد مندرج در قانون کار افزایش و احراز گردد.
به همین خاطر ما کارگران خباز تا سیزده ام خردادماه به نهاد های مربوطه فرصت خواهیم داد تا نسبت به افزایش دستمزد کارگران خباز بر اساس اخرین مصوبه شورای عالی کار که در مورخه ۲۱ اسفند ۱٣۹۱ تصویب شده؛ اقدام نمایند.
در غیر این صورت روز دوشنبه سیزده ام خرداد دست از کارهای خود خواهیم کشید واز مردم شریف شهر سنندج میخواهیم به دلیل اینکه در این روزها دچار کمبود نان نشوند به ذخیره سازی نان مصرفی خود افدام نمایند.
کارگران خبازی های سنندج و حومه
وعده بازگشایی فولاد زاگرس محقق نشد
به گزارش19خردادایلنا،نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس از ادامه بیکاری و بلاتکلیفی۲۷۰ کارگر این کارخانه علیرغم وعدههای مسئولان استانی مبنی بر بازگشایی كارخانه خبر داد.
نماینده منتخب كارگران گفت: با اتمام قرارداد کاری کارگران فولاد زاگرس با شرکت پیمانكاری «خوان گل» در پایان سال 91، به كارگران وعده داده شده بود پس از مدت كوتاهی به طور مجدد دعوت به كار شوند اما با وجود گذشت سه ماه از سال و بیكاری در این شرایط سخت اقتصادی، كارگران با ناامیدی مجبور به انتظار كشیدن برای بازگشایی كارخانهاند.
این کارگر که نخواست نامش ذكر شود، با اشاره به سوابق ۱۰ تا ۲۰ ساله کارگران افزود: این کارخانه از معدود واحدهای بزرگ صنعتی استان است كه زمینه اشتغالزایی بالایی در استان محروم كردستان دارد و معلوم نیست كارگران ماهر صنعتی كه برای به دست آوردن مهارتشان سرمایهگذاری شده است، از این پس در چه كارگاهی میتوانند از مهارتشان استفاده كنند.
به گفته این کارگر بیتوجهی و عدم پیگیری كارفرما و مسئولان استانی به امنیت شغلی و معاش كارگران، نگرانی کارگران را دو چندان کرده است.
او با بیان اینکه مسئولان در پاسخ به اعتراض کارگران بارها قول دادهاند که مشکلات آنان را پی گیری میکنند، افزود: آنان بارها قول دادهاند كه بعد از پایان سال مجددا با کارگران با سابقه که به صورت مستمر در این واحد کار کردهاند قرار داد امضاء کنند اما تا كنون هیچ اتفاقی نیافتاده است.
نماینده کارگران افزود: کارگران معتقدند مدیریت کارخانه فولاد زاگرس نسبت به وضعیتی كه پیمانكار برای کارگران به وجود آورده مسئول است و به دلیل مستمر بودن نوع كار در این كارخانه، طبق قانون كار وظیفه مدیریت این واحد است كه با کارگران قرار داد مستقیم امضاء کند.
او افزود: با وجود آنكه این کارخانه از مرداد ماه سال گذشته فعالیت تولیدی ندارد، اما كارگران از سر ناچاری هر روز برای حضور و غیاب در کارخانه حضور پیدا میکنند.
او افزود: با وجود اینکه اعضای جدید هیئت مدیره انتخاب شدهاند اما هنوز وعدههای مسئولان محقق نشده است.
اودر خاتمه اضافه کرد: پاسخ قطعی کارفرمای کارخانه به کارگران این است که تا آمدن سرمایه گذار جدید باید منتظر باشید وسرنوشت کار و زندگی شما به ما (كارفرما) مربوط نیست.
کارگر معدن 18 ساله در استخری در شهریار غرق شد
به گزارش19خردادمهر،صبح امروز، جوان 18 ساله ای که کارگر معدن بود، در استخری واقع در شهرستان شهریار غرق شد.
براساس این گزارش،صبح امروز 19 خردادماه سال جاری یک جوان 18 ساله که کارگر معدن بود، در داخل استخری واقع در شهریار غرق شد.
این استخر در جاده شهریار، به طرف کرج، بعد از سازمان موتوری شهرداری، معدن رضا واقع شده است.
پس از وقوع این حادثه، نیروهای آتش نشانی به محل اعزام شدند و مشاهده کردند که این جوان به علت نامعلوم در استخر غرق شده است.
علت غرق شدن این جوان کارگر هنوز مشخص نشده است.
نوزدهم خردادماه1392
******
اخباروگزارشات کارگری20خردادماه1392
- صدور قرار 4 میلیون تومانی برای رضا شهابی و بازجویی از همسر وی!
- شریف ساعدپناه به دادگاه احضار شد
- نامه سرگشاده نیما ابراهیم زاده به دادستان
- ایران: گسترش فقر، کاهش حقوق کارگری
- انعقاد قرار داد سفید امضا با ۲۰۰ کارگر اداره مولد بخار قطار راه آهن
- اعتراض کارگران کشمیر به شرایط کار
- اخراج درتایرسازی «میشلن»
اطلاعيه شماره 53- صدور قرار 4 میلیون تومانی برای رضا شهابی و بازجویی از همسر وی!
بنا بر گزارش رسيده روز شنبه 19 خرداد، رضا شهابي را به شعبه ی 4 بازپرسی دادسراي اوين برده اند و به او اعلام كرده اند كه 12 روز غيبت داشته اي و به همين دليل براي او 4 ميليون تومان قرار صادر كرده اند! البته رضا شهابي به آنها گفته است: من غيبتی نداشته ام و مأموران امنیتی و دادستانی طی تماس های تلفنی به من گفته بودند كه هر وقت قرار شد به زندان بازگردی ما خودمان زنگ می زنيم و آن وقت بیا و خودت را معرفي كن؛ طبیعتاً رضا هم بر این اساس عمل کرد و هنگامی که با وی تماس گرفته شد راهی زندان اوین شد. اکنون قرار شده است كه این موارد را از دادستاني استعلام كنند.
همچنین لازم به ذکر است چند روز پیش ربابه رضایی، همسر رضا شهابی، به اداره ی پیگیری وزارت اطلاعات احضار شد و مورد بازجویی قرار گرفت. در این بازجویی ربابه رضایی برای انعکاس شرایط همسر زندانی خود مورد بازخواست قرار گرفت و در جواب این بازخواست ها عنوان کرد که: من تنها به تماس هایی که با من در رابطه با احوال پرسی همسرم می شود جواب داده ام و هیچ عمل خلافی انجام نداده ام.
کمیته ی دفاع از رضا شهابی ضمن محکوم نمودن صدور قرار نابجا برای رضا شهابی و همچنین بازجویی از همسر این کارگر زندانی، خواستار پایان دادن این برخوردهای ضدکارگری مأموران امنیتی و قضایی است.
کمیته ی دفاع از رضا شهابی- 20 خرداد 1392
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از رضا شهابی، آقای محمود صالحی: ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢
شریف ساعدپناه به دادگاه احضار شد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: دیروز مورخه 19 خرداد ماه 92 شریف ساعد پناه یکی از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی 30 هزار نفری به دادگاه احضار گردید.
شریف ساعدپناه دیروز ساعت 11 صبح به شعبه 1 دادگاه انقلاب اسلامی سنندج جهت محاکمه احضار گردید و به مدت 40 دقیقه مورد بازجویی قرار گرفت ودر پایان جلسه ، اقدام علیه امنیت ملی را به وی نسبت دادند.
ضمنا در تاریخ 22 فروردین ماه 1392 نیز حکم محکومیت شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا در شعبه اول دادگاه بدوی انقلاب سنندج به وکیل این کارگران ابلاغ شد. بر اساس این حکم شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا هر کدام به اتهام واهی توهین به نظام به شش ماه حبس تعزیزی محکوم شده اند.
شریف ساعدپناه از 15 دی ماه 1390 تا کنون مکررا مورد بازجویی و احضارو بازداشت قرار گرفته است در صورتی که هیچ جرمی جز دفاع از حقوق انسانی خود و همکارانش مرتکب نشده است
اتحادیه آزاد کارگران ایران احضار و محاکمه شریف ساعد پناه را اعمال فشاری علنی بر فعالین و رهبران کارگری برای به سکوت واداشتن آنان ارزیابی میکند و با محکوم کردن آن اعلام میدارد اعمال فشار برای به تمکین واداشتن کارگران معترض از طریق وارد کردن اتهامات واهی و به زندان افکندن آنان نه تنها ذره ای از صورت مسئله تحمیل شرایط غیر انسانی بر کارگران ایران و تلاش آنان برای دستیابی به یک زندگی انسانی را پاک نخواهد کرد بلکه بر عمق و دامنه نفرت و انزجار کارگران از وضعیت موجود خواهد افزود.
نامه سرگشاده نیما ابراهیم زاده به دادستان
برگشت پدر و خواست من و کودکان زندانیان سیاسی
دیروز بود که پدرم را برای برگشتن به زندان بدرقه کردم.مثل این که آقای دادستان حرف کسی را گوش نمیدهد و تاکید پزشک قانونی وپزشکان بیمارستان محک را مبنی بربودن پدر در کنار من را نادیده گرفته است حال دیگر چکار کنم دلم بر این خوش بود که پدرم در کنارم هست و مرا در شکست دادن بیماریم کمک خواهد کرد اما جناب دادستان بازهم دست بکار شد و پدرم رابه زندان احضار کرد من نمیدانم که جدا کردن پدری از فرزندش که مبتلا به سرطان است چه نفعی برای آن ها دارد!هنوزبا بیماریم سازگار نشده ام که عده ای پدرم را از من جدا کرده اند حال علاوه بر مبارزه با بیماری باید چشم انتطار آزادی پدر هم باشم شما که در بهترین دوران زندگی ام که ده یازده ساله بودم حق داشتن پدری در خانه را از من گرفته بودید و شماکه کودکی من را مثل هزاران کودک دیگر از من گرفته اید حداقل حال که به این بیماری مبتلاهستم پدرم را به من باز گردانید. حال که بیشتر فکر میکنم این سوال در ذهنم پدید آمد که آن هزاران کودک دیگر چکار میکنند جناب دادستان آیا شما هم مثل ما فرزندان زندانیان سیاسی درد چشم انتظار پدر بودن را کشیده اید آیا شما هم صبح و شب در این فکر بوده اید که الان پدرتان در چه وضع وحالی است آیا زنده است وآیا به خانه باز خواهد گشت ! حتما نه! چون اگر یک روز این درد را میکشیدید دلتان نرم میشد و به سختی سنگ نبود من از زبان آن هزاران کودک میگویم که پدرانمان را به ما باز گردانید وکودکی که ازما گرفته اید به ما باز گردانید آن خاطراتی را که قرار بود به شیرین ترین لحظه های زندگی ما تبدیل شود به تاریک ترین روز هایمان بدل کردید.به ما باز گردانید.نیماابراهیم زاده فرزند زندانی سیاسی در بند بهنام ابراهیم زاده بیستم خرداد ۱۳۹۲
ایران: گسترش فقر، کاهش حقوق کارگری
پاریس، ژنو، 20 خرداد 1392 (10 ژوئن 2013) ـ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در ایران در روز 24 خرداد، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران گزارشی با عنوان «ایران: گسترش فقر، کاهش حقوق کارگری» منتشر می کنند که نقض حقوق اقتصادی و اجتماعی در ایران را مستند کرده است.
وضعیت اقتصادی و اجتماعی در ایران رو به وخامت می رود و تاثیر آن بر شرایط زندگی مردم بلافاصله است. بیکاری رو به رشد است، تورم به سطح بی سابقه ای رسیده است و بیشتر مردم ناگزیر از اشتغال به چند شغل هستند زیرا مزد حداقل برای خنثا کردن تورم کافی نیست. شکاف بین درآمد ثروتمندان و فقرا رو به گسترش است.
در چنین وضعیتی، کارگران از حق سازمان دهی آزاد برخوردار نیستند. عبدالکریم لاهیجی، رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رییس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، گفت: «سازمان های رسمی کارگری ابزاری در دست دولتمردان برای اعمال کنترل بر کارگران هستند. تلاش برای تشکیل اتحادیه های مستقل کارگری در سالهای اخیر با سرکوب خشن روبرو بوده و رهبران کارگران به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» زندانی شده اند.»
نقض گسترده حقوق کار، در عمل و قانون، به ویژه علیه زنان و نیز به دلایل ناشی از دین، قومیت و عقیده سیاسی کاملا آشکار است.
عبدالکریم لاهیجی افزود: «سیاست های دولت در مغایرت کامل با اصل جهانی برابری زن و مرد، زنان را به حاشیه می راند. اقدامات اخیر برای برچیدنِ سیاست های کنترل جمعیت به منظور افزایش میزان باروری تبعیض علیه زنان را بیشتر می کند.»
روزنامه نگاران، مدافعان حقوق بشر، منتقدان دولت به خاطر عقاید سیاسی خود در محل کار مورد تبعیض قرار می گیرند. مسئولان علاوه بر زندانی کردن آنها، اغلب آنها را از کار در سازمان های دولتی اخراج می کنند یا باعث اخراج آنها از شرکت های خصوصی می شوند. خویشاوندان آنها نیز با آزار و اخراج از کار روبرو هستند. تعدادی از وکلای دادگستری و روزنامه نگاران علاوه بر زندان به محرومیت از اشتغال به حرفه محکوم شده اند.
با وجود پنهانکاری دولتی و نبودِ اطلاعات معتبر رسمی، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران با استفاده از منابع معتبر و داخلی به این نتیجه رسیده اند که بیش از 50% از جمعیت بیشتر از 75 میلیون نفری ایران در زیر خط فقر زندگی می کنند. گزارش های تحقیقی اخیر نشان می دهند که قدرت خرید مردم در ظرف هشت سال از سال 1384 تا 1392 به میزان 72% کاهش پیدا کرده است.
عبدالکریم لاهیجی این طور نتیجه گیری کرد: «در شرایطی که فقر و بیکاری گسترش می یابد، کارگران از هیچ راه قانونی برای طرح خواسته های خود و از حق مذاکره دسته جمعی برخوردار نیستند.»
انتخابات 1392 تغییراتی را که بسیار هم ضروری است به بار نخواهد آورد. باوجود این، در صورت ادامه رکود اقتصادی، خواست های اجتماعی و مطالبه حقوق کارگری نیز می تواند رشد کند و سرانجام این رژیم را به چالش بطلبد.
کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل در ماه مه 2013 (اردیبهشت 1392) دومین گزارش ادواری جمهوری اسلامی ایران را مورد رسیدگی قرار داد. ملاحظات پایانی این کمیته به طور عمده یافته های مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر» و «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» را تایید کرده اند.
http://www.fidh.org/iran-rising-poverty-declining-labour-right-per-13400
انعقاد قرار داد سفید امضا با ۲۰۰ کارگر اداره مولد بخار قطار راه آهن
ایلنابتاریخ20خرداد،طی گزارشی از قرار داد سفید امضای شرکتهای پیمانکاری رجا با ۲۰۰ کارگر اداره مولد بخار خبر داد.
براساس این گزارش، شرکتهای جهان صنعت کاران، گستران ریلی، گستره یاس، عمران تهویه شمس و مه ریل که پیمانکار شرکت رجا در اداره مولد بخار قطار راه آهن هستند با ۲۰۰ کارگر این اداره، قرارداد سفید امضا منعقد كردهاند.
اعتراض کارگران کشمیر به شرایط کار
به گزارش10ژوئن یورونیوز، پلیس منطقه کشمیر هند روز دوشنبه از تانکر آب برای متفرق کردن کارگران خشمگینی استفاده کرد که خواهان عقد قراردادهای دائمی، افزایش سن بازنشستگی و همچنین افزایش دستمزدها بودند.
طی چند ماه اخیر کارکنان دولت، تظاهرات متعددی برای رسیدگی به خواسته هایشان برگزار کردند.
اخراج درتایرسازی «میشلن»
به گزارش10ژوئن یورونیوز، میشلن گروه فرانسوی تولید تایر، روز دوشنبه اعلام کرد تا سال 2015 فعالیت تولیدی واحد «ژوئه لوتور» درمرکز فرانسه را متوقف خواهد کرد، تصمیمی که بیکاری بیش از هفتصد نیرو از مجموع 930 نیروی شاغل در این واحد را در بر خواهد داشت.
این تصمیم با توجه به تقاضای پایین برای تایرهای خودروهای سنگین اتخاذ شده ولی مدیران میشلن به نماینده های اتحادیه های کارگری وعده داده اند تا از افرادی که بیکار می شود، با در نظرداشت تمایل آنها در کارخانه های دیگر میشلن در فرانسه و یا در خارج از کشور استفاده کنند.
پاتریک فونتین که از سی و شش سال پیش برای میشلن کار می کند، درباره این تصمیم مدیران می گوید: «نگرانیم. بعد از بیش از سی سال سابقه، اینگونه ما را بیرون می اندازند. واقعا منزجر کننده و غیر قابل قبول است.»
کلود گوایون یکی از نماینده های اتحادیه های کارگری معتقد است: «وقتی کارنامه میشلن را در سال 2012 نگاه می کنیم می بینیم که میشلن پول دارد و سهام شرکت تاکنون اینقدر با ارزش نبوده است. سود سهامداران سه برابر شده است. بنابراین اگر آنها امروز می خواهند کارگران را اخراج کنند باید بالاترین میزان غرامت را به آنها پیشنهاد کنند.»
مسئولان دومین تولید کننده تایر دنیا، بر این اعتقادند، سود آوری بیشتر میشلن مستلزم بروز رسانی و مدرن سازی خط تولید و انطباق بیشتر با نیازهای بازار و به تبع، مستلزم تعدیل نیرو و ادغام واحدها است. سرمایه گذاری بیشتر در بخش پژوهش و توسعه تولیدات تایرهای ماشین آلات کشاورزی، از دیگر دلایل این تصمیم اعلام شده است.
بیستم خردادماه1392
akhbarkargari2468@gmail.com