logo





اخبار و گزارشات کارگری ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه۱۳۹۱

سه شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۲۱ مه ۲۰۱۳

اخباروگزارشات کارگری24اردیبهشت ماه1392

- اعتراض سنديكای ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ اﺗﻮﺑﻮﺳﺮاﻧﻲ ﺗﮭﺮان و ﺣﻮﻣﮫ به حضور نمايندگان اعزامي از سوي وزرات كار به عنوان نمايندگان كارگران ايران درصدودومین اجلاس سالیانه سازمان جهانی کار
- اخراج کارگران تعاونی 163 کارخانه آسفالت در سنندج
- ضرورت اصلاح اساسنامه برای افزایش سطح معیشت کارگران بازنشستگان 20/01/92
- اعتصاب هوا سند یکاسی (سندیکای کارگران فرودگاههای ترکیه)
- اعتراض در یونان به دستور لغو اعتصاب
- اعتصاب کارکنان شرکت آمریکایی آمازون در آلمان

اعتراض سنديكای ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ اﺗﻮﺑﻮﺳﺮاﻧﻲ ﺗﮭﺮان و ﺣﻮﻣﮫ به حضور نمايندگان اعزامي از سوي وزرات كار به عنوان نمايندگان كارگران ايران درصدودومین اجلاس سالیانه سازمان جهانی کار

از: ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ اﺗﻮﺑﻮﺳﺮاﻧﻲ ﺗﮭﺮان و ﺣﻮﻣﮫ
ﺑﮫ :ﻓﺪراﺳﯿﻮن ﺟﮭﺎﻧﻲ ﻛﺎرﮔﺮان ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ ITF
ﻣﻮﺿﻮع:ﺷﻜﺎﯾﺖ ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ از ﻋﺪ م اﺟﺮاي ﻣﻘﺮرات ﺣﻘﻮق ﺑﻨﯿﺎدﯾﻦ ﻛﺎر ﺑﮫ وﯾﮋه ﻣﻘﺎوﻟﮫ ﻧﺎﻣﮫ 87و 98ﺗﻮﺳﻂ وزارت ﺗﻌﺎون ﻛﺎر و رﻓﺎه
ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ ﺑﮫ ﻋﻨﻮان ﻋﻀﻮITFاز آن ﻧﮭﺎد ﻛﺎرﮔﺮي ﻣﻌﺘﺒﺮ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻲ در ﺧﻮاﺳﺖ ﻣﻲ ﻧﻤﺎﯾﺪ ﻛﮫ ﻣﻮﺿﻮع ﺷﻜﺎﯾﺖ اﯾﻦ ﺳﻨﺪﯾﻜﺎ را از ﻋﺪم رﻋﺎﯾﺖ ﺣﻘﻮق ﺑﻨﯿﺎدﯾﻦ ﻛﺎر ﺑﻮﯾﮋه ﻣﻘﺎوﻟﮫ ﻧﺎﻣﮫ ھﺎي 87و 98در ﺟﻤﮭﻮري اﺳﻼﻣﻲ اﯾﺮان در ﻧﺸﺴﺖ ﺳﺎﻻﻧﮫ ﺳﺎزﻣﺎن ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻲ ﻛﺎر ﻣﻄﺮح و ﭘﻲ ﮔﯿﺮي ﻧﻤﻮده ، ﺑﺎ ﺗﻮﺟﮫ ﺑﮫ ﺳﺎﺑﻘﮫ ﭘﻨﺠﺎه ﺳﺎﻟﮫ ﻋﻀﻮﯾﺖ ﻛﺸﻮر ﻣﺎ در آن ﻧﮭﺎد ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻲ و اﻟﺰام ﻣﺴﺌﻮﻻن ﻛﺸﻮرھﺎ ﺑﮫ اﺟﺮاي اﯾﻦ ﺣﻘﻮق و ﺑﺎ ﺗﻮﺟﮫ ﺑﮫ ﻋﺪم رﻋﺎﯾﺖ اﯾﻦ ﻣﻘﺮرات ﺑﮫ وﯾﮋه ﺣﻖ آزادي ﺗﺸﻜﯿﻞ ﺳﻨﺪ ﯾﻜﺎ ھﺎي ﻣﺴﺘﻘﻞ ﻛﺎرﮔﺮي از ﺳﻮي دوﻟﺖ ﺟﻤﮭﻮري اﺳﻼﻣﻲ اﯾﺮان ، اﻓﺮادي ﻛﮫ ﺑﮫ ﻋﻨﻮان ﻧﻤﺎﯾﻨﺪه ﻛﺎرﮔﺮان اﯾﺮان ﺑﮫ آن ﻣﺠﻤﻊ اﻋﺰام ﺷﺪه اﻧﺪ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﺎن واﻗﻌﻲ ﻣﯿﻠﯿﻮﻧﮭﺎ ﻛﺎرﮔﺮ اﯾﺮان ﻣﺤﺴﻮب ﻧﺸﺪه و ﻧﻤﻲ ﺗﻮاﻧﻨﺪاز آن ﻣﺠﻤﻊ اﻋﺘﺒﺎر ﻧﺎﻣﮫ درﯾﺎﻓﺖ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ. ﺑﻄﻮر ﻣﺜﺎل اﯾﻦ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﺎن در ﺟﺮﯾﺎن ﺳﺮ ﻛﻮﺑﻲ ھﺎ و اﺧﺮاج ھﺎي اﻋﻀﺎي ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ در ﺳﺎﻟﯿﺎن ﮔﺬﺷﺘﮫ و از ﺟﻤﻠﮫ اﺧﺮاج آﻗﺎﯾﺎن اﺑﺮاھﯿﻢ ﻣﺪدي ، ﺣﺴﻦ ﺳﻌﯿﺪي ، ﺣﺴﯿﻦ ﻛﺮﯾﻤﻲ ﺳﺒﺰوار ، ﻧﺎﺻﺮ ﻣﺤﺮم زاده ، وﺣﯿﺪ ﻓﺮﯾﺪوﻧﻲ ، ﻋﻠﻲ ﻧﻮرﯾﺎﻧﻲ ،ﺧﺎﻧﻢ ﻓﺮﺣﻨﺎز ﺷﯿﺮي و زﻧﺪاﻧﻲ ﺷﺪن آﻗﺎي رﺿﺎ ﺷﮭﺎﺑﻲ و ﻧﻘﺾ ﺣﻘﻮق آﻗﺎﯾﺎن اﻛﺒﺮ ﭘﯿﺮ ھﺎدي و ﺣﺴﻦ ﻛﺮﯾﻤﻲ ھﯿﭽﮕﻮﻧﮫ ھﻤﻜﺎري و ﺣﻤﺎﯾﺘﻲ از اﯾﻦ ﻛﺎرﮔﺮان اﻧﺠﺎم ﻧﺪاده اﻧﺪ و ﺑﻠﻜﮫ ﺑﺎ ﻣﺮاﺟﻊ دوﻟﺘﻲ و اﻣﻨﯿﺘﻲ ﻋﻠﯿﮫ ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ و اﻋﻀﺎﯾﺶ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻧﻤﻮده اﻧﺪ.
ﺳﻨﺪﯾﻜﺎي ﻛﺎرﮔﺮان ﺷﺮﻛﺖ واﺣﺪ اﺗﻮﺑﻮﺳﺮاﻧﻲ ﺗﮭﺮان و ﺣﻮﻣﮫ
اردﯾﺒﮭﺸﺖ1392

اخراج کارگران تعاونی 163 کارخانه آسفالت در سنندج

بر اساس گزارش دریافتی، کارفرمای کارخانه آسفالت سنندج پنج نفر از کارگران خود به اسامی فرامرز احمدی، فرشاد رسولی، محمدکریم زمانی، برهان ریاضی و شخصی به نام چنگیز را که همگی راننده این شرکت بودند و هر کدام دارای یک تا هفت سال سابقه کار بودند، از کار خود اخراج کرد.
اخراج این کارگران در شرایطی صورت می گیرد که کارفرمای این شرکت آقای بهاء الدین ملایی در تاریخ 22/2/92 از امضای بیمه بیکاری این کارگران در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی سنندج خودداری کرده و عملا این کارگران تاكنون موفق به دريافت حقوق و مزاياي قانوني خود نشده اند.
لازم به ذکر است که در تعاونی 163 کارخانه آسفالت هم اکنون 50 نفر در شرایط سختی مشغول به کار هستند که بنا به آخرین خبرها حدود 5 ماه است که کارفرما از دادن ناهار به کارگران خودداری می کند. از سوی دیگر کارگران این کارگاه در فصل کاری که از اوایل هر سال شروع می شود روزانه به طور میانگین 15 ساعت کار می کنند، و همچنين کارفرما از دادن حقوق 17 روز اول هر سال به کارگران امتناع می ورزد.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري-24 ارديبهشت 1392

ضرورت اصلاح اساسنامه برای افزایش سطح معیشت کارگران بازنشستگان 20/01/92

(تا کنون بیش از 470 نفر از بازنشستگان تأمین اجتماعی این اصلاحات را تأیید و درخواست برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده برای تصویب آن نموده‌اند.)
هر سال و هر ماه شاهد عمیق تر شدن فاصله بین حقوق دریافتی بازنشستگان و هزینه‌ها هستیم . امروزه خط فقر از 000/000/2 تومان گذشته است ؛ فقر غذای اصلی در سر سفره هر حقوق‌بگیری است . میزان افزایش حقوق بازنشستگان هیچ‌گاه به‌پای تورم واقعی نمی‌رسد . تورم یعنی جاروب کردن امکانات و هستی حقوق‌بگیران و متمرکز کردن در دست سرمایه‌داران است . مرکز آمار ایران تورم سال 91 را حدود 41 در صد اعلام کرده است اما برای ما به‌عنوان مصرف‌کننده کاملاً ملموس است که تورم واقعی بالاتر از آن است ؛ درحالی‌که افزایش حقوق بازنشستگان 25% در سال 92 اعلام شده است .
اولین وظیفه نمایندگان و هیأت مدیره ها آن است که سطح حقوق و سطح زندگی بازنشستگان را حفظ کند ؛ آنان باید روش‌هایی را اتخاذ کنند این هدف را عملاً محقق کنند یعنی نه تنها سطح حقوق و سطح معیشت و بیمه بازنشستگان کاهش نیابد بلکه بهبود هم پیدا کند و اگر قادر به این کار نبود یعنی رسالت و ضرورت حضور خود را زیر سئوال برده است .
متن کامل: http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2013/05/200192.html

اعتصاب هوا سند یکاسی (سندیکای کارگران فرودگاههای ترکیه)

امشب ساعت 12 شب به بعد هوا سندیکاسی (سندیکای کارگران فرودگاههای ترکیه) اعلام اعتصاب خواهد کرد .
در ترکیه این سندیکا 15000 عضو دارد ، سال قبل 103 نفر از کارگران این سندیکا اخراج شدند.
سندیکا تصمیم گرفته است برای برگرداندن آنها به سر کار خود اعلام اعتصاب کند .
روزانه دویست هزار مسافر در فرودگاههای ترکیه جا به جا می شوند .

اعتراض در یونان به دستور لغو اعتصاب

به گزارش41مه یورونیوز، معلمان دبیرستانها، پزشکان و کارمندان ادارات دولتی در یونان، روز سه شنبه دست به اعتصاب زدند.
این اعتصاب در اعتراض به دستور دولت مبنی بر لغو اعتصاب برنامه ریزی شده روز جمعه ۲۷ اردیبهشت، برگزار شده است.
دولت، معلمان یونانی را تهدید کرده که درصورت عدم لغو اعتصاب آخر هفته که سبب اختلال در آزمون ورودی دانشگاهها خواهد شد، آنها را بازداشت و یا اخراج خواهد کرد.
گروهی از معلمان و کارمندان بخش دولتی نیز در اعتراض به این دستور دولت، به خیابانهای آتن، پایتخت آمدند.
یکی از معترضان که پرستار بیمارستان دولتی می گوید: «دولت ائتلافی آماده می شود که شمار زیادی از کارمندان خود را اخراج کند و بخش هایی از سازمان های دولتی را خصوصی کند. این اقدام هم به ضرر کارمندان است و هم به کل جامعه لطمه می زند.»
یک کارمند بازنشسته بانک نیز می گوید:«چنین چیزی خلاف قانون اساسی است و پذیرفتنی نیست. نباید چنین اتفاقی بیافتد مردم باید واکنش نشان دهند باید همراه با هم مبارزه کنند و با این اقدام مخالفت کنند. اگر بخواهیم می توانیم اوضاع را تغییر دهیم و راه حل دیگری وجود ندارد. در واقع مثل این است که درباره حکومت نظامیان در سالهای ۱۹۶۷ و ۱۹۷۴(میلادی) صحبت کنیم.»
دستور لغو اعتصاب برنامه ریزی شده، روز یکشنبه اعلام شد و یک روز پس از آن نیز گروهی از معلمان یونانی در اعتراض به خیابانها آمدند.
افزایش دو ساعت بر ساعت کار هفتگی یکی از طرح های دولت درچارچوب اتخاذ سیاستهای ریاضت اقتصادی است. همچنین قرار است به دلیل کمبود معلم در نقاط دور افتاده، حدود ۴۰۰۰ آموزگار به این مناطق منتقل شوند.

اعتصاب کارکنان شرکت آمریکایی آمازون در آلمان

به گزارش14مه یورونیوز، کارکنان شرکت آمازون در آلمان روز سه شنبه برای اولین بار دست به اعتصاب زدند.
به دعوت اتحادیه کارگری “وردی“، کارکنان “باد هرسفلد” یکی از انبارهای تدارکاتی فروشگاه اینترنتی آمازون، واقع در شمال شرقی فرانکفورت و لایپزیک، از ساعت شش صبح به وقت محلی و در اعتراض به شرایط دستمزد و مزایا دست به اعتصاب زدند.
یکی از اعتصاب کنندگان می گوید: «دلایل بسیاری برای اعتصاب داریم. شرایط کاری در اینجا باید بهبود پیدا کند. همچنین اختلاف زیادی بین دستمزد ما و آنچه ما خواستارش هستیم وجود دارد. ما نقش مهمی در راه اندازی اینجا داشتیم و حالا نتیجه کمی به ما می رسد.»
نماینده اتحادیه وردی نیز گفت: «ممکن است این مناقشه مدتی ادامه پیدا کند. تا به حال آمازون خیلی نشان نداده که تمایلی به مذاکره دارد. آنها مایل به صحبت کردن هستند اما مایل به مذاکره واقعی نیستند. بنابراین ما آماده یک اعتصاب نامحدود هستیم.»
کارکنان شرکت آمریکایی آمازون در آلمان که تعدادشان به حدود ۹ هزار نفر می رسد خواستار اجرای شرایط کاری یکسان با شرکت های خرده فروشی هستند اما مذاکرات اتحادیه های کارگری با سران این شرکت به نتیجه نرسیده است.
شعبه “باد هرسفلد” در مرکز آلمان، بزرگترین مرکز توزیع محصولات آمازون در این کشور است. بیش از سه هزار نفر در این مرکز کار می کنند.
آمازون می گوید سال اول دستمزد کارگران ساعتی ۹ یورو و ۳۰ سنت است و سپس به بالای ده یورو می رسد. اتحادیه کارگری وردی خواستار دستمزد پایه ساعتی ۱۰ یورو و ۶۶ سنت است.
بیست وچهارم اردیبهشت ماه1392

***********************

اخباروگزارشات کارگری25اردیبهشت ماه1392

- تجمع کارگران کاشی سازی درسمنان مقابل کارخانه دراعتراض به عدم پرداخت6ماه حقوق ومطالباتشان
- نقش مزد در زندگی کارگران و حیات اجتماعی انسانها
- خصوصی‌سازی یا منفعت‌طلبی
- اعتصاب کارگران معدن پلاتین ماریکانا در آفریقای جنوبی

تجمع کارگران کاشی سازی درسمنان مقابل کارخانه دراعتراض به عدم پرداخت6ماه حقوق ومطالباتشان

کارگران سمنانی از به تعویق افتادن بیش از شش ماه حقوق و مزایای خود در واحدهای تولیدی گله دارند و امروز نیز شمار زیادی از کارگران یک واحد تولیدی کاشی در سمنان مقابل این واحد تولیدی تجمع کردند و از ادامه کار تا زمان دریافت مطالباتشان دست کشیدند.
یکی از کارگران این واحد تولید کاشی که مقابل در ورودی کارخانه ایستاده است و لباس کار بر تن، نمی‏داند باید به داخل واحد تولید باز گردد یا همچنان به اعتراضش ادامه دهد، می‏گوید: ما هر روز صبح زود به کارخانه می‏آییم که کار کنیم و لقمه‏ای نان حلال برای خانواده‏مان ببریم؛ قصد ما فرار از کار نیست.
وی می‏افزاید: مسئولان کارخانه از زمانی که حقوق آبان ماه سال 91 را آن هم با هزار التماس و خواهش داده‏اند، دیگر پرداختی نداشته‏اند و با توجه به شرایط اقتصادی جامعه و گرانی‏هایی که هر روز بیشتر از قبل می‏شود، سئوال ما این است که باید چطور بدون حقوق زندگی کنیم.
این کارگر که با زبان مازندرانی با اطرافیانش سخن می‏گفت و مشخص بود اصالتاً بومی سمنان نیست، ادامه می‏دهد: خانواده خرج دارد و برای تامین هزینه‏های منزل و فرزندانم، مجبور هستم پس از ساعت کاری در کارخانه به کارهای دیگری بپردازم تا نان بخور و نمیری به خانه ببرم؛ شرایطمان خیلی سخت شده و دیگر نمی‏توانیم با این وضع ادامه دهیم.
وی تصریح می‏کند: ما مشکلی با کار نداریم؛ اصلاً آمده‏ایم که کار کنیم؛ حقوقمان را بدهند، دوباره با قوت سر کارمان برمی‏گردیم اما با این شرایط نمی‏دانیم باید چه تصمیمی بگیریم.
یکی دیگر از کارگران که تلفن همراهش را در دست چپش گرفته و دائماً راه می‏رود، وقتی خبرنگار مابه سراغش می‏رود، با نوعی تعجب نگاهی می‏کند و می‏گوید: شما از کجا آمده‏اید؟ مأمور جایی هستید یا برای درآوردن آمار کارگران اینجا آمده‏اید؟
وی که با همین روحیه نخواست نامش در گزارش ذکر شود،اظهار داشت:کدام نیروی اداری یا کاری در شرایط فعلی حاضر است شش ماه حقوق و مزایا نگیرد؛ عیدی و سنوات سالانه‏اش را ندهند؛ حق مسکن و بن کارگری را دریافت نکند و باز هم به ادامه کارش بپردازد.
او اعتقاد دارد: کارخانه فروش خوبی دارد؛ خط‏های تولید فعال است و ما در حال آماده‏سازی محصولات تولیدی برای فروش هستیم؛ کالاهای موجود در انبارها همه فروخته شده اما باز هم حقوقمان را درست و به‏موقع نمی‏دهند.
این مرد میان‏سال که حالا کمی آرام‏تر از چند دقیقه قبل سخن می‏گوید، می‏افزاید: اگر فروش کارخانه خوب نبود یا خطوط تولید تعطیل می‏شد، ما حرفی نداشتیم و صبر می‏کردیم تا اوضاع درست شود؛ اما وقتی می‏بینیم کارخانه فروش دارد و حق ما نمی‏دهد، نمی‏توانیم اوضاع را تحمل کنیم.
یکی دیگر از کارگران با گرمی خاصی درد و دلش را می‏گوید و می‏افزاید: کارخانه قبلاً بیش از 300 نفر نیروی کار داشت که امروز تنها حدود 140 نفر از آنها مانده‏اند؛ مسئولان کارخانه بقیه را به دلایل مختلف که یکی از مهم‏ترین آنها شرکت در این تجمع‏هاست، بیرون کرده‏اند.
او ادامه می‏دهد: واحد تولیدی ما هم‏اکنون در سه شیفت کاری با این نیروها در حال کار است و تولید خوبی هم داریم؛ گذشته از پرداخت حق و حقوق و مزایای رسمی ما، مدیران کارخانه چند ماه است که حق بیمه کارگران را هم نداده‏اند.
این کارگر می‏افزاید: وقتی برای درمان به یکی از بیمارستان‏ها مراجعه کردم، متوجه شدم که دفترچه بیمه‏ام اعتبار ندارد و باید هزینه‏های درمان را آزاد بپردازیم؛ این در حالی است که حق بیمه هر ماه از فیش حقوق ما کم می‏شود اما آن را به حساب تامین اجتماعی نمی‏ریزند.
وی باز هم تاکید می‏کند: فروش کارخانه خیلی خوب است؛ حتی صادرات هم داریم ولی نمی‏دانیم چرا حقوق ما را نمی‏دهند. تامین اجتماعی به علت پرداخت نشدن حق بیمه، شماری از تولیدات کارخانه را که حدود 10 هزار متر مربع کاشی بود، برچسب مزایده زده بود؛ اما مدیران کارخانه تمام برچسب‏ها کنده و آن کاشی‏ها را هم فروختند؛ پس مشکل، فروش نیست.
آخرین کارگری که خبرنگارما چند دقیقه قبل از حضور نیروهای اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کلانتری به سراغش رفت و گفت‏وگویش را از ترس ضبط نوشته‏ها و مستنداتش خیلی سریع تمام کرد، فردی بود که به قول خودش سابقه طولانی کار در این واحد تولیدی داشت.
این کارگر از قطع گاز کارخانه به علت پرداخت نکردن بدهی قبلی خبر داد و گفت: ماموران شرکت گاز هر روز به کارخانه مراجعه کرده و اخطارهای لازم را ارائه می‏کنند؛ دیروز هم که کار را یک‏سره کرده و گاز را قطع کردند.
وی افزود: این کارخانه بزرگ تولید کاشی بدهی‏های قابل توجهی به شرکت‏های آب، برق، گاز و . . . دارد و تلفن‏ها هم به علت بدهی قطع شده است.
گفت‏وگوی نیمه تمام با این کارگر را با این نکته پی می‏گیریم که قطع گاز این واحد تولیدی بزرگ سمنان در حالی صورت گرفته است که استاندار سمنان و مسئولان استانی چندی قبل در قالب بخشنامه‏ای، شرکت گاز استان سمنان را موظف کرده بودند تا از هرگونه قطعی گاز صنایع بدون هماهنگی خودداری کند.
گله‏ها و اعتراض‏های کارگران سمنانی در حالی مطرح شد که خبرنگار مابرای بررسی بیشتر موضوع، به سراغ قائم مقام و معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان رفت.
قائم مقام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: معوقه حقوق در واحدهای تولیدی استان سمنان وجود دارد و همواره از گذشته نیز شاهد آن بوده‏ایم و این امر، چیز جدیدی نیست.
غنیان اضافه کرد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در اجرای قانون مشکلی ندارد و در صورتی که کارگران برای دریافت مطالبات خود دادخواست رسمی ارائه دهند، مسئله پیگیری می‏شود.
وی تصریح کرد: پس از صدور رأی از سوی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان، دادگستری مسئله را پیگیری می‏کند و ما در حوزه تنظیم روابط کار مشکلی نداریم.
سخنان قائم مقام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در حالی مطرح می‏شود که بر اساس عرف، در صورتی کارگر دادخواست دریافت حق و حقوقش را ارائه می‏دهد که بخواهد ترک کار کند و در این صورت دست کارفرمایان برای تضییع بخش قابل از مطالبات کارگران باز می‏ماند؛ تامین اجتماعی هزار مانع بر سر دریافت بیمه بیکاری پیش روی کارگر می‏گذارد و سنوات کاری کارگران نیز پس از حضور در واحد تولیدی جدید در حقوقشان محسوب نخواهد شد.
قائم مقام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان همچنین می‏گوید: معوقه حقوق در واحدهای تولیدی استان سمنان از 10 سال پیش هم وجود داشته است و این امر چیز جدیدی نیست.
نکته خوبی که قائم مقام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در زمینه صدور رأی در یک هفته و امتناع کارگران به علت حفظ موقعیت شغلی هر چند نامناسبشان مطرح کرد، از چند زاویه قابل بررسی و البته نقد است.
باید واکاوی کرد که در چنین شرایطی صدور یک برگه رأی تا چه اندازه می‏تواند گره‏های کور مشکلات کارگری را بگشاید؟ یکی از کارگران ترک کار گفته از همین واحد تولیدی، سه روز پیش در تماس با دفتر خبرگزاری در استان سمنان مطرح می‏کرد که رأی پرداخت حق و حقوقش را مهر ماه سال گذشته دریافت کرده است؛ اما خبری از حساب و کتاب نیست.
وی می‏گفت: بارها برای دریافت مطالباتم به دفتر مرکزی کارخانه در تهران مراجعه کرده‏ام؛ اما نه رئیس کارخانه به دفتر می‏آید و نه کسی پاسخگوست.
منبع:فارس-25اردیبهشت

نقش مزد در زندگی کارگران و حیات اجتماعی انسانها – شاپور احسانی راد

سهم کارگر و همسرش و فرزندانش از زندگی به اندازه ای مزدیست که می گیرد. میزان مزد، سهم حقوق بگیران را از نان، مسکن، پوشاک، بهداشت، سلامت، شادی، عشق و آزادی تعیین می کند و بدین ترتیب "دستمزد"، چگونگی تفکر، سطح زندگی و بقا و هستی کارگران را شکل می دهد. دستمزد، این قرار داد اجتماعی ناعادلانه، خواسته های بدیهی طبقه کارگر را به شکل "گرفتاری " و یا " آرزو" بروز می دهد. گرفتار معالجه بیماری، سیرکردن شکم، یافتن سر پناه و....، آرزوی داشتن یک خانه، آرزوی تحصیل در دانشگاه، حتی آرزوی کودک برای کیف، کفش و دوچرخه .
برای سرمایه داران که کل ثروتشان ازدستمزد کارگران است این گرفتاریها و آرزوها معنایی ندارند و جزء مسائل پیش پا افتاده و معمولی زندگی انهاست. بنابر این اگر آحاد طبقه مزدبگیر ناتوان از حل گرفتاریها و تحقق آرزوهایشان به اوهام و خرافات پناه می برند این مزد است که نقش اساسی و بازدارنده ای در سطح پیشرفت، سواد و اگاهی و دانش آنان ایفا می کند و در مقابل همه مزایای ثروت و قدرت فردی و اجتماعی و استفاده از سرمایه اجتماعی را برای مالکان ابزار تولید فراهم می سازد. از این رو مکانیسم مزد، اجتماع را به دو قطب فرا دست و فرو دست متمایز می کند. منافع سرشار طبقه سرمایه دار از مزد کارگران ایجاب می کند که مالکیت را تاریخی و مقدس جا بزنند و از همه ابزار قدرتشان، از دولت، ارتش و قانون برای حفظ مالکیت، تعیین مزد و تقلیل آن سود ببرند. از طرف دیگر طبقه کارگر هیچگاه به سیادت اربابان سرمایه و نظام مزدوری تن نداده است و این کشمکش به قدمت تاریخ جریان دارد. درطول تاریخ کارگران، با اعتراض، اعتصاب و..... برای کم شدن ساعات کار، سختی کار و برای افزایش ایمنی کار و برای تامین اجتماعی، آزادی و افزایش دستمزد مبارزه ای مداوم داشته اند. تعیین حداقل مزد به میزانی که یک خانواده کارگری بتواند شرافتمندانه زندگی کند حاصل همین مبارزات است.
میزان مزد در زندگی کارگران نقشی بنیادی دارد و تاثیری مستقیم بر کل حیات اجتماع می گذارد بطوریکه که سطح مناسبی از مزد و رفاه و اسایش برای کارگران، تاثیری مستقیم بر رفاه و اسایش کل آحاد یک جامعه دارد. بدون تردید ارتقا مزد و سطح زندگی کارگران در یک جامعه و کشمکش بر سر آن، نشانگر حد و حدود آزادی بیان، تشکل و آزادی احزاب و مطبوعات در آن جامعه است و به هر درجه ای این کشمکش به نفع کارگران و ارتقا سطح زندگی آنها بیانجامد یک جامعه با آزادیهای بیشتری سازمان خواهد یافت. از اینرو هم است که کشمکش بر سر مزد کشمکشی بنیادین بین کار و سرمایه است و تا لغو کار مزدی ادامه خواهد داشت و تعیین تکلیف بر سر آن کل حیات اجتماعی را دگرگون خواهد کرد.
منبع:سایت اتحادیه آزادکارگران ایران

خصوصی‌سازی یا منفعت‌طلبی

وحید فریدونی
پس از پیروزی انقلاب با وجود فشارهای موجود از جو انقلاب و افکار چپ که رنگ و بوی اسلامی را نیز یدک می‌کشید، دولت تمام اقتصاد را به سمت مدیریت خود پیش برد. با شروع جنگ و وضعیت فوق‌العاده حاکم بر کشور بهانه‌ای همه‌جانبه جهت دولتی
کردن اقتصاد را به‌دست داد،(که بخشی از آن در قانون اساسی آمده بود). حتی اقتصاد خرد از این ایده در امان نماند. اما پس از چندین سال به‌خصوص با فروکش کردن تب اولیه انقلاب و خوابیدن جنگ زمزمه‌هایی در راستای خصوصی‌سازی صنایع، معادن، بانک‌ها، حمل‌ونقل عمومی و ریلی، خطوط هوایی، پست و تلگراف و مخابرات و در کل بخش بزرگی از اقتصاد توسط حاکمیت به گوش می‌رسید.و در این راستا سازمانی نیز برای اعمال سیاست‌هایی جهت آزادسازی اقتصاد تأسیس شد و با ابلاغ اصل 44 قانون اساسی از جانب جانشین رهبر انقلاب، واگذاری شرکت‌ها، معادن صنایع مادر، بانک‌ها و حمل‌ونقل عمومی و ریلی، پست و مخابرات و در کل اموالی که به‌واسطه‌ی بودجه‌ی عمومی دولت حاصل از فروش نفت به مدت بیش از 30 سال و مشارکت بالای مردم ایجاد شده بود، (مانند مخابرات که با مزایده صوری و دستور ریاست جمهوری به نهادهای خاص واگذار شد.) تحت نام خصوصی‌سازی با عنوان کوچک کردن دولت اقدام شد.
اگر آمار دقیقی از واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی در اختیار باشد، مشخص می‌شود اکثر شرکت های فعال سود ده را با مبالغ بسیار ناچیز با عنوان زیان‌ده یا در آستانه‌ی ورشکستگی و تعطیلی، بدون مطالعه در بخش واگذاری به افراد حقیقی و حقوقی خاص واگذار کرده‌اند.
لینک متن کامل: http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2013/05/blog-post_5579.html

اعتصاب کارگران معدن پلاتین ماریکانا در آفریقای جنوبی

به گزارش14مه یورونیوز،کارگران معدن پلاتین ماریکانا در آفریقای جنوبی روز سه شنبه دست به اعتصاب زدند.
رقابت میان دو سندیکای کارگری، سبب اعتصاب کارگران معدن سومین معدن بزرگ استخراج پلاتین جهان شد.
اعتصاب کنندگان می گویند که از حمایت مسئولان بریتانیایی شرکت خود از سندیکای اقلیت که بیست درصد معدنچیان را تشکیل می دهد، ناراضی هستند.
معدنچیان با تجمع در استادیومی در نزدیک معدن ماریکانا اعلام کردند که به اعتصاب خود تا روز چهارشنبه ادامه خواهند داد.
این اولین بار نیست که معدن صحنه اعتراض و اعتصاب است. سندیکای اکثریت، دربرگیرنده هفتاد درصد کارگران سازمان دهنده اعتصابات سال گذشته بود.
در جریان اعتصاب معدنچیان این معدن در اعتراض به دستمزد پایین خود در سال گذشته، ۴۶ نفر کشته شدند.
بیست وپنجم اردیبهشت ماه1392

*****************

اخباروگزارشات کارگری26اردیبهشت ماه1392

- فراخوان سندیکاهای فرانسوی به تظاهرات در حمایت از فعالین کارگری ‌زندانی در ایران
- بازداشت و زندانی نمودن کارگران محکوم است!
- کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه از صبح دیروز دست به اعتصاب زده اند
- اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه
- اطلاعیه درباره اعتصاب کارگران نیشکرهفت تپه
- افزایش حداقل مزد کارگران نیازمند یک حرکت و اعتراض سراسری است
- تلاش كارگر نقص عضو شده حین کار درکارخانه سازه آلیاژ البرز برای بازگشت به كار
- گزارشي از اردوي كودكان كار در جمعيت دفاع از كودكان كاروخيابان با حضوربهنام ابراهيم ز اده واقع در پاسگاه نعمت آباد تهران
- مرگ سه كارگر در زیر آوار ساختمان قدیمی
- کشته وزخمی شدن کارگران کارخانه کفش ورزشی آکسیس درکامبوج براثرریزش سقف

فراخوان سندیکاهای فرانسوی به تظاهرات در حمایت از فعالین کارگری ‌زندانی در ایران


تظاهرات ایستاده در روز 13 ژوئن 2013 در برابر دفتر سازمان جهانی‌ میدان ملل- ژنودر دفاع از حقوق کارگران و آزادی‌های سندیکایی در ایران
در ایران کارگران از ابتدایی ترین حقوق محرومند:
- حق اعتصاب؛
- حق تظاهرات؛
- حق ایجاد تشکلات سندیکایی
هزاران کارگر به اتهام عدم رعایت موارد ممنوعه توسط رژیم دستگیر شده، بسیاری به زندان افکنده شده و در مواردی به مرگ محکوم شده اند.
ما سندیکاهای فرانسوی : ث.ژ.ت (CGT)، ث.اف.د.ت (CFDT)، اف.اس.او (FSU)، اونسا (UNSA) و سولیدر (Solidaires) کلیه تشکلات کارگری شرکت کننده در اجلاس سال 2013 سازمان بین المللی کار در ژنو را فرا می خوانیم که برای:
- آزادی کارگران زندانی
- ایجاد سندیکاهای مستقل
- حضور نمایندگان واقعی ونه سندیکالیست های قلابی و عوامل و همدست های رژیم به تظاهرات ایستاده در میدان ملل بپیوندند.
میدان ملل
از ساعت 12 الی 14
13 ژوئن 2013– ژنو
برای نمایندگان سندیکاهای شرکت کننده در اجلاس، این گردهمآیی فرصتی است که همبستگی خود رابا کارگران و سندیکالیست در ایران اعلام دارند.
ترجمه و تکثیر از :
"ھمبستگی سوسیالیستی با کارگران ایران – فرانسه "
"اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران – پاریس"

بازداشت و زندانی نمودن کارگران محکوم است!- علی نجاتی

با درود به همه کارگران وفعالین و پیشروان کارگری،
در حالیکه کارگران و زحمتکشان جهان 11 اردیبهشت ماه مصادف با اول ماه مه روز جهانی کارگر را در اکثر کشورها جشن می‎گیرند، حضور کارگران وفعالین کارگری در ایران در این مراسم جرم محسوب می‏شود و از برگزاری این روز ممانعت به عمل می ‏آید.
برگزاری این روز نمایش قدرت کارگران و پیروزی نسبی آنها بر دنیای نابرابر سرمایه‏داریست؛ که کارگران توانسته‏اند آن را بر سرمایه‏داران تحمیل نمایند. در اکثر کشورها این روز را گرامی می‏دارند. در ایران علی رغم اینکه روز جهانی کارگر در قانون کار به ظاهر به رسمیت شناخته شده است، اما کارگران و فعالین کارگری که در مراسم روز جهانی کارگر شرکت می‏کنند، دستگیر وزندانی می‏شوند. این بازداشت و زندانی شدن‏ها برای خانواده‏ها هم مشکلات زیادی را موجب می‏شود. باید به این دستگیریها خاتمه داده شود.پس به عنوان یک کارگر وظیفه خود می‏دانم ارعاب و دستگیری و زندان کردن کارگران و فعالین کارگری را محکوم کرده و خواهان آزادی بی قید وشرط همه زندانیان از جمله کارگران زندانی همچون رضا شهابی، جلیل محمدی، حامد محمودی نژاد، محمد جراحی، رسول بوداغی، پدرام نصرالهی، شاهرخ زمانی و زندانیان سیاسی هستم.
به امید پیروزی تمامی کارگران علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای نیشکر هفت تپه ۲۵/۲/۱۳۹۲

کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه از صبح دیروز دست به اعتصاب زده اند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه از ساعات اولیه صبح دیروز دست به اعتصاب زده اند و این اعتصاب امروز نیز ادامه دارد.
این اعتصاب بدنبال آن آغاز شد که کارفرمای این کارخانه علاوه بر اینکه دستمزد فروردین این کارگران را تاکنون پرداخت نکرده است بلکه در فیشهای حقوقی که صادر شده است 25 درصد افزایش حداقل مزد برای سالجاری را نیز در آنها اعمال نکرده است.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه با مشاهده این وضعیت از صبح دیروز بطور متحدانه ای دست به اعتصاب زدند و خواهان پرداخت دستمزد معوقه خود، اعمال 25 درصد افزایش حداقل مزد و اجرای فوری طرح طبقه بندی مشاغل شدند.
بنا بر اظهار کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه کارفرمای این کارخانه در مورد اجرای طرح طبقه بندی مشاغل با دادن وعده و عید بطور مرتب کارگران را سر میدواند و عملا از اجرای این طرح خودداری میکند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این اعتصاب، صبح امروز مدیریت کارخانه در میان کارگران اعتصابی حاضر شد اما نتیجه ای از مذاکراتی که صورت گرفت حاصل نشد و کارگران اعتصابی اعلام کردند تا رسیدن به خواستهایشان بویژه اعمال بی کم و کاست 25 درصد افزایش حداقل مزد همچنان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 26 اردیبهشت ماه 1392

اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه

به گزارش رسیده، امروز 25 اردیبهشت ماه کارگران نیشکر هفت تپه دست به اعتصاب زدند . این اعتصاب به دلیل عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت نکردن افزایش دست مزدهای سال 92 صورت گرفته است.
مدیریت شرکت نیشکر هفت تپه اعلام کرده است که ما توان مالی برای افزیش دستمزد با نرخ 25 درصد را نداریم و تنها می توانیم 10 تا 15 درصد دستمزدها را افزایش دهیم.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
26 اردیبهشت 1392

اطلاعیه درباره اعتصاب کارگران نیشکرهفت تپه

از روز ۲۵/۲/۱۳۹۲ (دیروز) کارگران نیشکرهفت تپه جهت دستیابی به حقوق واجرای طبقه بندی مشاغل دست به اعتصاب زده اند.سندیکای کارگران فلزکارمکانیک تهران وهیات بازگشایی کارگران نقاش وتزیینات تهران ضمن همبستگی با این کارگران ،اعلام می دارد که متاسفانه هنوز قولهای داده شده به رهبران سندیکای کارگران نیشکرهفت تپه مبنی بر پرداخت ۲/۵ سال معوقه های آنان به دست فراموشی سپرده شده است.امیدواریم که رهبران اعتصاب ضمن هوشیاری وهمبستگی درحین مذاکرات آنچنان تدابیری رااتخاذکنند که به خواستهای خود دست یابند با آرزوی موفقیت برای کارگران اعتصابی نیشکرهفت تپه از کلیه کارگران وسندیکاهای کارگری می خواهیم که به این اعتصابیون در راه تحقق خواستهای کارگریشان کمک کنند.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک تهران
هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش وتزیینات تهران

علی نجاتی در گفتگو با سایت اتحاد

افزایش حداقل مزد کارگران نیازمند یک حرکت و اعتراض سراسری است
سایت اتحاد: طی دو ماهی که از آغاز سال 92 میگذرد افزایش هزینه های زندگی هر روز ابعاد تازه ای بر خود میگیرد وگذران زندگی بر میلیونها خانواده کارگری بیش از پیش سخت تر میشود. تازه این اول سال است و موج سرسام آور دیگری از تورم و گرانی با افزایش 38 درصدی حاملهای انرژی و... در راه است. در این میان زندگی و معیشت کارگران چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد دغدغه هیچکس در این مملکت نیست و دولت و دیگر نهادهای اداره کننده جامعه هیچ مسئولیتی در قبال معیشت میلیونها خانواده کارگری برای خود قائل نیستند. از اینرو هم است که وزیر کار از عادلانه بودن حداقل مزد کنونی یعنی تحمیل مرگ و نیستی بر خانواده های کارگری دفاع میکند تا صاحبان سرمایه بی هیچ دغدغه ای سودهای نجومی خود را از گرده کارگران بیرون کشند. دفاع تمام عیار وزیر کار از تحمیل گرسنگی بر میلیونها خانواده کارگری در شرایطی انجام میشود که همین 25 درصدی که بر روی حداقل مزد کارگران گذاشتند با توجه به گرانی های دو ماه گذشته عملا ذره ای در حتی حفظ قدرت خرید کارگران به میزان سال گذشته نیز نقشی نداشته است و از سوی دیگر بسیاری از کارفرمایان با صراحت از اعمال این افزایش در حداقل مزد کارگران خودداری میکنند و برخی از آنان در کمال وقاحت و شقاوت و سودجوئی که تماما حاصل تحمیل شرایط قرون وسطائی از سوی سیستم موجود بر طبقه کارگر ایران است اعلام میدارند چنانچه علاوه بر این 25 درصد افزایشی در حداقل مزد کارگران صورت بگیرد، دست به اعتراض میزنند!!؟؟
در این زمینه علی نجاتی از اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به سایت اتحاد اظهار داشت:
حالا همین 25 درصد را هم به کارگران نمی دهند، دیروز که فیش حقوقی کارگران کشت وصنعت هفت تپه را دادند، حقوق کارگران با سال قبل محاسبه شده بود و 25 درصد را به حقوق آنها اضافه نکرده بودند، وقتی هم با اعتراض شدید کارگران مواجه شدند، گفتند هرکاری که می خواهید بکنید وهرجا می خواهید شکایت کنید، شرکت 25 درصد اضافه نمی کند اگر هم اضافه کند 11 تا 15 درصد!، وی افزود برخی پیمانکاریهای همین اطراف نیز حاضر نیستند 25 درصد را اضافه کنند و حتی قراردادهایی را با کارگران می بندند که مبلغ مزدی کارگران در آن قید نمیشود.
وی درباره تناسب مزد با تورم کنونی اظهارداشت: حتی اگر دستمزد بر اساس تورم نیز افزایش یابد هیچ فایده ایی برای کارگران ندارد چون قیمت اجناس دربازار ثبات ندارد وهرکس هر طور دلش بخواهد قیمت اجناس را بالا می برد گرانی یکسال یکدفعه، شش ماه یکدفعه که نیست. اجناس روزانه و ساعت به ساعت بالا می روند.
وی در ادامه در باره افزایش 25 درصدی حداقل مزد و احتمال افزایش حق مسکن و بن کارگری افزود: من شخصا با 25 درصد موافق نیستم، چون اصلا با سبد هزینه خانوار کارگری مطابقت ندارد و مخارج خانواده را پوشش نمی دهد، مسکن هایی مثل معافیت مالیات زیر حقوق 830 هرارتومان، افزایش حق مسکن و بن کارگری و دادن یک کیلو قند و شکر و برنج حتی گوشه ای از درد کارگر را دوا نمی کند، اینها مسکن های لحظه ای هستند. مثل کسی که دچار بیماری سخت و صعب العلاجی شده و مسکنهای موقت نمیتوانند در بهبودی بیمار موثر باشد. اینگونه اقدامات نیز دردی از درد کارگران را دوا نخواهد کرد.
علی نجاتی در ادامه این گفتگو در باره میزان حداقل مزدی که امروزه تا حدودی میتواند زندگی کارگران را بهبود دهد گفت:
بسیاری مراجع رسمی، سبد هزینه خانوار کارگری را یک میلیون و هشتصد تا دو میلیون و پانصد هزار تومان اعلام می کنند، من می گویم کارگر زیر 3 میلیون تومان نمی تواند زندگی کند چون نخواهند توانست هزینه تحصیل، معالجه، خوراک، پوشاک، و مسکن خود را تامین و پس اندازی هم برای تنگناهای آینده زندگی خودشان داشته باشند. تازه همین مقدار نیز در شرایطی میتواند موثر باشد که جلوی غول تورم و گرانی سد شود.
وی در پایان این گفتگو در باره چگونگی تحقق خواست کارگران مبنی بر افزایش حداقل مزد اظهار داشت:
ببنید در شرایط حاضر در ایران و برخلاف خواست ما کارگران، حداقل مزد کارگران نه توسط آنان و نماینده های تشکلهای مستقل شان بلکه توسط دولت و در یک بعد ملی تعیین میشود بنا بر این کارگران یک کارخانه نمیتوانند جدا از کارگران سایر نقاط کشور موفق به افزایش حداقل مزد خود شوند به همین دلیل افزایش حداقل مزد کارگران نیازمند یک حرکت و اعتراض سراسری است و در این رابطه ایجاد تشکلهای مستقل کارگری برای تحقق یک مبارزه سراسری نقش بسیار کلیدی دارد.

تلاش كارگر نقص عضو شده حین کار درکارخانه سازه آلیاژ البرز برای بازگشت به كار

یکی از کارگران کارخانه «سازه آلیاژ البرز» واقع در قزوین با ارسال نامه‌ای به تشریح حادثه‌ای پرداخت كه به قطع سه انگشت دست او منجر شده است.
«فرشید نجفی» در این نامه مدعی شده است كه در اولین روز كاری‌اش در كارخانه «سازه آلیاژ البرز» در تاریخ 25 دی ماه 91 هنگام كار با دستگاه پرس سه انگشت دست چپ خود را از دست داده و این در حالی است كه كارفرما بدون ارائه آموزش مهارتی لازم او را به كار با دستگاه پرس گمارده است.
خبرنگار ما در تماس با این كارگر شرح روز حادثه را جویا شد. فرشید نجفی گفت: در روز اول كاری‌ام در این كارخانه و ساعات اولیه کار با این دستگاه (پرس)، بدلیل آنکه مهارتی نداشتم، ناگهان دست چپم زیر دستگاه پرس ماند و سه انگشتم در زیر این دستگاه له شد.
این کارگر در ادامه افزود: همکارانم من را به بیمارستان انتقال دادند و بعد از مراحل درمانی که یک هفته به طول انجامید به دستور پزشک معالجم سه ماه استراحت پزشکی دریافت کردم.
او اضافه کرد: بعد از بهبودی از حادثه ای که حین کار در کارخانه سازه آلیاژ البرز برایم ایجاد شده بود، وقتی برای ادامه کار به كارخانه بازگشتم کارفرما کار من جلوگیری کرد.
نجفی با غیر قانونی خواندن این عمل کارفرمای کارخانه سازه آلیاژ البرز، گفت: با وجود اینکه من در حین انجام کار در این کارخانه نقص عضو شده‌ام، کارفرما حق نپذیرفتن من را ندارد با این حال به هر واحد دیگری برای اشتغال مراجعه می کنم به بهانه نقص عضوم مرا نمی پذیرند.
این كارگر که نگران آینده شغلی و معاش خود است در خاتمه می افزاید: با آنکه کارفرما می‌گوید دیه نقص عضو و سایر هزینه های درمان من را متقبل خواهد شد، اما من هیچ چشم داشتی به دریافت دیه ندارم وفقط می خواهم به کار خود بازگردم چرا كه دیه تمام خواهد شد اما من برای ادامه زندگی به كار نیاز دارم.
منبع:ایلنا-26اردیبهشت

گزارشي از اردوي كودكان كار در جمعيت دفاع از كودكان كاروخيابان با حضوربهنام ابراهيم ز اده واقع در پاسگاه نعمت آباد تهران

ديروز چهارشنبه 25 ارديبهشت ما ه اعضاي جمعيت دفاع از كودكان كاروخيابان كودكان اين جمعيت را به گلگشتي در اطراف تهران درياچه مصنوعيچيتگر بردند .تعداد اين كودكان بالغ بر هشتاد كودكي بودند كه در جمعيت دفاع از كودكان كار وخيابان علاوه بر اينكه مشغول درس وتحصيل هستند كارهم مي كنند .اين كودكان ديروز يكي از شادترين روزهاي خود را در كنار اعضا
وفعالين كودك با خوشي وشادي سپري كردند هماهنگ كنندگان اين گلگشت آقايان علي هاشمي واكبر يزدي ؛ وبهنام ابراهيم زاده ، خانم علي زاده وتعدادي ديگر از اعضا جمعيت دفاع از كودكان بودند كه در اين گلگشت كودكان را همراهي كردند وتمام تلاش وسعي خودشان را كردند كه يك روز خوش
را براي اين كودكان كه كودكي شان با كار همرنگ شده فراهم كنند واز زيبايي هاي طبيعت ودرياچه چيتگر لذت ببرند.
كودكان جمعيت وقتي به پارك ودرياچه چيتگر رسيدند از شور وشادي واز اينكه توانستند يك روز ازادانه ودر كناراعضا جمعيت باشند واز كارهرروزه دور باشند خوشحال وسر از پا نمي شناختند.
چرا كه توانسته اند خوش باشند وشادي كنند از كار هرروز ه دور باشنداين كودكان شايد در سال تنها بتوانند چند روزي اينگونه آنهم با كمك اعضاي جمعيت دفاع از كودكان كار وخيابان خوش باشند وشادي ونشا ط بكنند .
اين گلگشت تا ساعت پنج بعد ازظهر ادامه داشت وفعالين اين جمعيت با كودكان هم بازي شدند تا بيشتر به كودكان خوش بگذرد يكي از تفريحات كه ديروز اين كودكان د ركنار اعضاء از آن لذت بي نها يت بردند آب بازي بود كه بهنام ابراهيم زاده از فعالين كودك ساعت ها هم بازي كودكان بود.بهنام در اين گلگشت براي كودكان كار و خيابان از تجربيات خود در جمعيت واز كار هاوفعاليت هاي ديگراعضاي فعال جمعيت كودكان كا روخيابان واينكه چگونه درطي اين سالها همواره تحت فشار وتهديد بوده اند اما هرگز عقب نكشيدند ودر راستاي لغو كار كودك قدم برداشته اند وبراي نمونه به پلمب شدن درهاي جمعيت جهان شايسته براي كودكان در شهرري توسط نيروهاي دولتي اشاره كرد.
اوگفت.قطعا اينگونه اقدامات وتهديدها نمي تواند ما رااز ادامه راهمان وهدفمان كه هما نا تلاش براي لغو كار كودكان ودنياي بهتر براي شماعزيزان است باز دارد من امروز به خا طر همين فعاليت ها وبه خاطرتلاش براي لغو كار شما كودكان وديگر فعاليت ها به حبس وزندان محكوم شده ام.
اين در حالي است كه من در اين راستا دراين مدت بيشترين هزينه ها رامتحمل شده ام وتنها فرزند عزيزم نيما بيش از چهار ماه است در بستر بيماري است.پس بار ديگر در حضور شما ياد آوري وتاكيد مي كنم كه همچنان با وجودتمام موانع ها وهزينه ها صداي شما كودكان وكارگران باشم وي همچنين ازوضعيت كودكان كار در ايران نكاتي را براي كودكان گفتند وخطاب به مسئولان گفتند كه اگر تنها چند دقيقه اي مسئولان ودست اندار كاران كشورمان ازماشين هاي مدل بالاي خود پايين بيايند وخيا بانها وكوچه هاي شهر رابنگرندبه وضوع كودكان كار را مي بينند وآثار درد ورنج هرروز ه را در چهره اين كودكان معصوم مي توانند مشاهده كنند وي با توجه به گراني وتورم
بالاوگسترش فقر وفلاكت وافزايش آمار كودكان كار به مسئولان كشور هشداردادندكه در اين زمينه بايد چاره انديشي كنند وقدمي براي اين كودكان در جهت سازماندهي ووضعيت بهتر آنان بردارند. بهنام ابراهيم زاده همچنين به ماده79قانون كار و قانون اساسي اشاره كرد كه چگونه در آن ذكر شده است كه هيچ كودكي نبايد كار كند اما در جامعه مي بينيم نه تنها مسئولي ونهادي وسازماني مانع كار كودك نمي شود وبراي بهبود اين وضعيت كودكان قدمي برنميدارند بلكه اين كودكان را به بدترين شكل ممكن به كار مي كشندواستثمار ميكنند وحال اين كودكان هستند ويك قانون كار كه هيچ دفاعي ازآنها نمي شود. بهنام در ادامه گفت :ما د ردنيايي زندگي مي كنيم كه هرروزه سردمداران حاكم حرف از پيشرفتهاي بزرگ د رعلم ؛ وتكنولوژي وصنايع مي زنند كه همواره سودهاي كلان برايشان به ارمغان مي آورد ولي هنوز تعدادكودكاني كه در فقر ونداري زندگي مي كنند بالغ بر يك ميليارد نفر است. اين دنيا با انسانيت بيگانه است زيراطبق آمار هر ثانيه يك كودك بر اثر فقرونبود غذا وامكانات بهداشتي جان خود را از دست مي دهد در شرايطي كه كودكان از نابرابري ؛ وفلاكت وتبعيض رنج مي برند وهزاران كودك به دليل فقر روز افزون خانواده ها مجبو ربه كار مي شوند د ردنياي زندگي مي كنيم كه هزاران كودك بي پناه وخياباني شبها در كارتن ها سپري مي كنندكودكان
بسياري به جرم بزهكاري روانه زندانها شده اند وبعد از سپري كردن سالهاحبس ؛سرانجام اعدام مي شوند كودكان زيادي در معرض آزار وشكنجه وتحقيرهستند اين كودكان جرمي مرتكب نشده اندبلكه قربانيان شرايط موجود هستند.وهمه آنها واقعيتي است تلخ وانكار ناپذير ؛ نبايد نسبت به اين شرايط سكوت كرد وتمامي كودكان بايد فارغ از هرگونه قيود جنسيتي ونژادي وفرهنگي ازتمامي حقوق انساني خود برخوردار باشند.
در پايان بهنام با چند تن ازكودكان اين مركز مصاحبه تصويري كردند كه در روزهاي آينده اين مصاحبه منتشر خواهد شد. كودكان اين مركز در پايان سخنراني بهنام بارها درود برشما، عمو بهنام عمو بهنام متشكريم وعمو بهنام ما راآزاد كنيد را سردادند .و براي نيما فرزند بيمار اين فعال كودك وكارگري آرزو كردند كه هرچه زودتر بهبود يابد وبه آغو ش گرم خانواده برگردد. گفتني است كه اعضاءاين جمعيت نيز براي چندمين با از زحمات وتلاشهاي بهنام ابراهيم زاده كه حتي در درون زندان هم در راستاي دفاع از كودكان وجمعيت دفاع از كودكان كاروخيابان فعاليت داشته واز پاي ننشسته تشكر وقدر داني كردند.
دوستان ورفقاي بهنا م ابراهيم زاده -۲۵ ارديبهشت

مرگ سه كارگر در زیر آوار ساختمان قدیمی

به گزارش 26اردیبهشت پایگاه خبری125،امروز ریزش ناگهانی ساختمان دو طبقه قدیمی در حال تخریب در خیابان جیحون كوچه ابراهیم، بن بست سلطان آبادی مرگ سه كارگر را رقم زد.
براساس این گزارش، 3كارگر ایرانی و افغانی در طبقه اول در حال استراحت بودند كه بر اثر ریزش ساختمان در زیر آوار گرفتار شده بودند ، آتش نشانان پس از سه ساعت عملیات آوار برداری ، سه كارگركه یك نفر آنها نیزاز تبعه افغان بود را خارج و تحویل امدادگران اور‍‍‍ژانس دادند.مرگ سه كارگر 21، 25 و 40 ساله توسط امدادگران اور‍ژانس اعلام شد.

کشته وزخمی شدن کارگران کارخانه کفش ورزشی آکسیس درکامبوج براثرریزش سقف

اخباروگزارشات کارگری16مه:بازهم شرکت های بزرگ سرمایه داری،بازهم مارک های بزرگ باسیاست تولیدهرچه ارزانتروکسب سودهرچه بیشترحادثه آفریدند.
امروزنظام سرمایه داری موجب کشته وزخمی شدن تعدادی از کارگران درکامبوج شد.
بنا به گزارشات منتشره،امروز16مه ،بدنبال ریزش سقف کارخانه کفش وینگ استارشووزدرکامبوج تعدادی ازکارگران کشته وزخمی شدند.
تعداد کارگران جان باخته وزخمی این حادثه هنوزناروشن است.
بنا بهمین گزارشات ،تعدادکشته شدگان 2تا6نفر وتعدادکارگران زخمی 11نفراعلام شده است. حال تعدادی از مجروحین هم وخیم اعلام شده است.
بنا به گفته یک کارگر29ساله شاغل دراین کارخانه روزانه100کارگرزن ومرددراین کارخانه کار می کردند.
بنابه گفته فعالین سندیکایی دراین کارخانه کفش ورزشی مارک ژاپنی آکسیس تولیدمی شد.
امروزیکی ازفعالین سندیکایی کامبوج گفت:استانداردهای جهانی ایمنی کار درکارخانه های کامبوج رعایت نمی شودوهمین امرباعث شد پس ازحادثه ای که برای کارگران نساجی بنگلادشی پیش آمد، امروز شاهدتکرارش درکامبوج باشیم.
وی خواهان شناسایی ومجازات مسببین این حادثه شدودرباره سروته بهم آوردن این حادثه با دادن رشوه هشدارداد.
بیست وششم اردیبهشت ماه1392

*********************

اخباروگزارشات کارگری27اردیبهشت ماه1392

- گزارشی از وضیعت نيروي كار پروژه اي
- کشته و زخمی شدن دو کارگر جوان درپی ریزش دیوارکارگاه
- مصدومیت شدید دو کارگر فاضلاب شهری تهران در چاه فاضلاب بدون حفاظ
- اعتصاب سراسری دربولیوی دهمین روزش راپشت سرگذاشت

گزارشی از وضیعت نيروي كار پروژه اي

انسان برای تامین نیازمندی‌های حیاتی خود و برای تداوم زندگیش وابسته به همیاری اجتماعی است. بدون این گونه مناسبات ، زندگی بشر و تداوم آن، امکان پذیر نیست. انسان برخلاف دیگر موجودات با فرد گرایی و زندگی بدون ارتباطات اجتماعی، بدون کار و تولید نعمات مادی نمی‌توانست در موقعیت برتر امروزش قرار گیرد. تکنولوژی‌های مدرن و دانش بالنده، نانو تکنولوژی، کوانتوم و ... و ... برآیند مناسبات کارو تولید است.
ولی بشر در رابطه با خود، با هم نوعش، نتوانسته بر کاستی‌های مناسبات اجتماعیش، بر فاصله‌ی طبقاتی، فقر و بیداد و عدم وجود آزادی اندیشه در اکثریت کشورهای در حال توسعه دست یابد. این نابهنجاری‌ها در رابطه با مناسبات کار و حقوق قانونی نیرو ی کار، بیشتر از همه جنبه‌های دیگر نمود دارد.
اردوگاه کار پروژه‌های نفتی
قبل از مناسبات اقتصادی دولت رفاه یا اقتصاد کنیزی، مناسبات اقتصادی جهان با اعتقاد به اصول لیبرالیسم، به عدم دخالت دولت در امور اقتصادی باور داشت و عمل می‌نمود، همراه با آزادی رقابت و آزادسازی اقتصاد و بازار. عوارض چنين عملکرد اقتصادی، بزرگ‌ترین جنایات تاریخ بشر را (استفاده از گازهای مرگبار و بمب‌باران هسته‌ای) در جنگ‌های اول و دوم جهانی در پی داشت. جنگ‌هایی که میلیون‌ها کشته و معلول از میان زحمت‌کشان به جا گذاشت. ساختار سرمایه‌داری به این گونه چهره راستین و بدون ماسک خود را به نمایش درآورد. در حقیقت اقتصاد کنیزی برای حل بحران‌ها و نابهنجاری‌های دوره‌ای این ساختار کاربردی گردید. پس از سپری شدن مدت زمانی، بحران‌ها در اشکال نوینی بروز کردند و سرمایه‌داری را به چالش گرفتند. با این شرایط سرمایه‌داری به سوی نئولیبرالیسم گرایش یافت .
این بار به جای لشگریان استعمارگر، کارخانه‌های تولیدی را از امریکا و اروپا به سرزمین‌های فقرزده‌ای فرستادند که در آن یا قانون کاری برای دفاع از حقوق نیروی کار وجود ندارد، یا اگر داشته باشد، اجرا نمی شود. در دوران استعمار با اسلحه ثروت‌های مردم جهان را غارت مي کردند، اینک با صدور کارخانه، بدون حقوق مناسب و تامین اجتماعی نیروی کار و به اين صورت كار و جانشان را می‌ربایند. پس از چند دهه، با وجود معیار ارزش‌های سرمایه‌داری ((کسب سود هر چه بیشتر، به هر قیمتی)) باز بحران‌ها تشدید شدند. آن هم به خصوص در امریکا و اروپا، ولی تئوریسین‌های نئولیبرالیسم وطنی به رغم تداوم این بحران‌ها هنوز نئولیبرالیسم را تبلیغ می‌کنند. برآیند این تبلیغات پذیرش این مناسبات اقتصادی در ایران ِپس از جنگ است. ما امروز شاهد شکل‌گیری عوارض این پذیرش هستیم:
بیکاری فزاینده، گرانی و فاصله بزرگ طبقاتی.
وضعیت امروزی کارگران پروژه‌ای
امروزه، نه دولت و نه بخش خصوصی نیروی کار پروژه‌ای ِصنایع نفت و پتروشیمی ایران را آموزش فنی نمی‌دهند و در این راه هیچ هزینه‌ای صرف نمی‌کنند. جوشکاران داراي كد تخصص که امروزه در این صنایع تکنیکی‌ترین عملیات جوشکاری را انجام می‌دهند، با سخت کوشی و هزینه و استعداد‌های خود در این موقعیت قرار دارند. جوشکاران استنلس، کاپرنیکل، 6GR و آلمینیوم و جوش CO2 و فیتر‌ها که می‌باید ریاضیات را تا حدود پایان دوره‌ی دبیرستان به خوبی بدانند و به صورت كار بردي بتوانند از آن استفاده كنند و به اين ترتيب بتوانند واحد‌های کوچک و بزرگ پالایشگاه‌ها را بسازند، همگی نسبت به کارگران کره‌ای، چینی و فیلیپینی که به جای کارگران فنی و بیکار ایرانی در پارس جنوبی با حقوق‌‌های 4 میلیون تومانی کار می‌کنند، در استاندارد‌های جهانی، کیفیت کاری بالاتر و تجربه‌ی بیشتری دارند. بي ترديد در جوامعي كه انسان و رفع نياز انسان محور فعاليت اقتصادي باشد در كنار تولید و تکنولوژی پیش‌رفته درک شایسته‌ای از کار و نیروی کار نيز ايجاد مي شود و سرمایه‌های انساني را در چنين جوامعي با هيچ يك از منابع طبیعی یا طلا و .. قابل مقايسه نمی‌دانند. در چنين جوامعي نیروی کار صنعتی ، سرمایه بي بديل محسوب می‌شود. با تاسف بسيار اما این سرمایه‌های انساني در ایران نه فقط سرمایه محسوب نمی‌شوند بلکه مشتی ((عمله جات)) خوانده می‌شوند که وجود یا عدم وجودشان برای ساختار دلالی - نئولیبرالیسم بی‌ارزش است. زیرا با دلارهای نفتی می‌توانند "عمله جات" مورد نياز را از چین و فیلیپین و ... وارد کنند. لذا تعجب آور نیست که با مصوبات، هر روز کارگران را از یکی از حقوق‌شان محروم می‌کنند. با تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی علاوه بر بیکاری گسترده، کارگاه‌های زیر ده نفر از قانون کار معاف شدند. این یعنی میلیون‌ها خانوار کارگری نه بازنشستگی دارند نه تامین اجتماعی و نه امنیت شغلی و خانم‌هایی با مدرک فوق لیسانس که در واحدهای زیر ده نفر، مانند آژانس‌ها کار می‌کنند، باید حقوق 150 هزار تومانی دریافت کنند و با بند "ز" مصلحت نظام، کارفرماها، هر کارگری را که اراده کنند، می‌توانند اخراج نمایند. با کارمزد پيشنهادی دولت، کارمزد منعطف، برای همیشه حداقل حقوق از میان می‌رود. در حقیقت این قوانین ِتصویب شده و در حال تصویب، سرمایه‌های ملی انسانی ما را به تدریج با گرسنگی به کام فقر و اعتیاد و فساد و مرگ می‌کشاند.
تاثیر نگرش نئولیبرالیسم بر کار و زندگی یک نیروی کار پروژه‌ای
یک نیروی کار پروژه‌ای در اردوگاه کارش، 23 روز و برای کارگران 24 روز با بدترین شرایط بهداشتی، غذایی و وسایل خواب به سر می‌برد. با روزی 12 ساعت کار برای ساخت پالایشگاه یا پتروشیمی‌ها. به دلیل این که پروژه در حال ساخت می‌باشد، امکانات ایمنی برای حفظ جان نیروی کار بسیار محدود است و به دلیل زمان بندی کار، کار با سرعت و شتاب صورت می‌گیرد که این نیز ایمنی شرایط کار را به شدت کاهش مي دهد. از سوی دیگر آلودگی‌های صوتی، گازی، شیمیائی بسیار بالا همراه با فشار روزی 12 ساعت کار ممتد. پیمانکاران بي‌توجه به توان متوسط نيروي كار مقدار کار هر فرد را در روز مشخص می‌کنند و كارگران مجبورند، سرعت و شتاب را به کار بیفزایند. این شیوه ی کار از نظر روحي نيروي كار را فرسوده مي كند. وجود اوضاع جغرافیايی خاص مانند پارس جنوبی مزید بر علت است. گرما، شرجی بودن هوا و آلودگی‌های شدید گازی به گونه‌ای که در روزهايی که هوا وارونه می‌شود، با تنفس بوی ادرار (آمونیاک) را استشمام می‌شود و گوشه‌های لب و چشم به سوزش می‌افتد. در این شرایط افرادی که حساسیت دارند دچار مشکل جدی می‌شوند. عوارض دراز مدت این آلودگی‌ها، سوی دیگر این واقعیت است.
حالا چنین فردی می‌خواهد برای 6 روز به مرخصی برود که یک روز آن در راه رفت و یک روز در راه برگشت هدر می‌رود. این انسان باید در هر ماهی تنها 4 روز به تربیت فرزندان و همیاری با همسرش بپردازد. آن هم در صورتی که به این واقعیت توجه نکنیم که او یک جسد خسته را به خانه می‌رساند، نه یک انسان شاد و سرحال که 4 روز حق دارد به خانواده‌اش رسیدگی کند. در سوی دیگر، همسر این نیروی کار پروژه‌ای پس از 23 روز تنهایی و سرکله زدن با گرانی و تورم انتظار دارد همسرش بیاید و کمی از مشکلات خانه را سبک کند. ولي با کسی روبرو می‌شود که تنها قادر است بخوابد و خستگی و فرسودگی را برای خانواده‌اش به ارمغان آورده است. این شرایطی غیرقابل تحمل و نابهنجار است که در عمل به اختلافات و درگیری‌هایی خانوادگی و در نهایت به جدایی و متارکه می‌انجامد. هر دو هم حق دارند. هيچ يك مقصر نیستند. این وضعیت نابهنجار کار و اجتماع نئولیبرالیسم زده است که زندگی آن‌ها را به چالش گرفته و از هم می‌پاشد. ولی هردو از این واقعیت بی‌خبرند و از آن بیگانه. از این رو در جستجوی گناه یکدیگر، اختلافات‌شان تشدید می‌گردد.
با روند نئولیبرالیستی حاکم این روند هر روز بیشتر تشدید می‌شود، در حالی که ‌ شرایط کار و درآمد یک نیروی کار باید به گونه‌ای باشد که بتواند از مسکن، بهداشت، آموزش و پرورش، تامین اجتماعی و بازنشستگی بهره‌مند گردد و اوقات فراغتی داشته باشد، که بتواند نیروی کار آینده را باز تولید نماید. دراین صورت بازده کار او ، هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی بسیار بالا خواهد رفت و پرت تولید، به شدت کاهش می یابد. عدم امنیت شغلی، عدم تامین نیازهای اولیه و حیاتی، نیروی کار را نسبت به کار بی‌تفاوت و کارگزیر می‌کند.
پیشنهاد اتحاديه نیروی کار پروژه‌ای به این نارسائی‌های قانونی
طبق قانون کار جمهوری اسلامی و طبق مقاوله نامه‌های بین المللی که جمهوری اسلامی آنها را تائید نموده است، روزانه کار 8 ساعت است و در روز نباید بیش از دو ساعت اضافه کاری وجود داشته باشد، آن هم نه هر روز، زیرا از نظر بهداشت جهانی کار، اضافه کار ممتد عوارض دراز مدت روانی را در پی دارد. در حالی که کارگر پروژه‌ای روزی 12 ساعت کارمی کند، یعنی هر روز 4 ساعت اضافه کاری. میزان کار كارگر در 2 هفته برابر 168 ساعت مي شود که 56 ساعت آن اضافه کاری است. محاسبه این 56 ساعت اضافه كار بر اساس ضريب قانوني‌اش برابر با 4/78 ساعت کاری است كه در این صورت جمع کارکرد 2 هفته‌ای یک کارگر پروژه‌ای 4/190 ساعت کاری می‌شود که نسبت به 176 ساعت کاری ماهانه‌ی کارهای سخت (که كار پروژه‌ای هم جزو آنهاست) 14 ساعت بیشتر است و نسبت به 192 ساعت کاری کارهای معمولی تنها 6/1 ساعت کمتر است. اگر تعطیلات رسمی سالانه را محاسبه کنیم که کارگران دیگر از آنها استفاده می‌کنند ولی کارگر پروژه‌ای تمام آن روزها را کار می‌کند، می‌بینیم یک نیروی کار پروژه‌ای طی دو هفته کار بیش از ساعات كار موظف در یک ماه کاری را کار کرده است، آن هم با توجه به سختی و آلودگی‌های کارش.
از این رو ما نیروی کار پروژه‌ای پیشنهاد می‌دهیم که کار ماهانه ما می‌باید دو هفته کار و دو هفته مرخصی (با روزانه 12 ساعت كار) باشد تا این حالت اردوگاهی کار ازمیان برود. با توجه به پرشدن ساعت کاری یک ماه كارگران پروژه اي، باید کلیه حقوق و مزایا و سختی کار یک ماه کامل به نیروی کار پروژه‌ای پرداخت گردد.
ما بابت ارزش بسیار بالای کارمان (تکنیک تولید کارخانه تولیدی) و بابت سختی‌ها و دشواری‌های آن تقاضایی نداشته‌ایم، بلکه تنها انتظار داریم به این موارد قانونی کار نیروی کار پروژه‌ای توجه شود و انتظار داریم، با توجه به این موارد اعلام شده، به این موارد نقض صریح قانون رسیدگی شود.
اتحاديه نيروي كار پروژه‌ای-15/2/92
منبع:وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر

کشته و زخمی شدن دو کارگر جوان درپی ریزش دیوارکارگاه

به گزارش 27اردیبهشت پایگاه خبری 125،امروزریزش ناگهانی دیوار موجب کشته و زخمی شدن دو کارگر جوان در جریان عملیات تخریب ساختمانی در شرق تهران در خیابان وفادار شرقی، بین خیابان 131 و 133 شد.
به گفته رمضان بشیریان فرمانده آتش نشانان اعزامی، در محل مشاهده کردیم که دوکارگر از اتباع افغانستان در زیرآوار دیوارمدفون شده بود.
وی تصریح کرد: طبق اظهار افراد حاضر در محل، این حادثه به هنگام تخریب دیوار های یک کارگاه دو طبقه توسط کارگران اتفاق افتاد و منجر به ریزش ناگهانی یکی از دیوار ها بر روی این افراد شد.
بشیریان افزود: درجریان این حادثه یکی از کارگران کاملا در زیر دیوار مدفون شد اما کارگر دیگربنام عزیز 26 ساله نیمی از بدنش گرفتار این آوار شد و جان سالم بدر برد.
این فرمانده آتش نشانی مشخصات کارگرفوتی را "ولی 20 ساله" اعلام کرد و افزود: متاسفانه این کارگرافغانی براثر ماندن در زیر آوار دیوار و وارد آمدن صدمات زیاد در همان لحظات اولیه جان خود را از دست داد.

مصدومیت شدید دو کارگر فاضلاب شهری تهران در چاه فاضلاب بدون حفاظ

به گزارش 27اردیبهشت پایگاه خبری 125،دیروز در 20 متری جوادیه، جنب مدرسه فجر ،فقدان حفاظ در اطراف چاه حفاری شده برای فاضلاب شهری در جنوب تهران، موجب سقوط دو کارگر به داخل این چاه شد.
جعفر محرابی فرمانده همراه آتش‌نشانان گفت: در محل مورد نظر کارگران در حال احداث کانال و چاه برای فاضلاب شهری بودند که ناگهان دوکارگر افغانی بنام های کبیر – ت 24 ساله و عبدالحق – ت 25 ساله به داخل چاه‌ سقوط کردند.
وی ادامه داد:آتش‌نشانان با استفاده از تجهیزات نجات هر دو نفر را که به شدت دچار مصدومیت شده بودند از عمق 6 متری چاه بیرون کشیدند و برای انتقال به مرکز درمانی، داخل آمبولانس اورژانس قرار دادند.
این فرمانده آتش نشانی علت بروز این حادثه را نداشتن حفاظ و علائم هشدار دهنده مناسب بر روی چاه حفر شده اعلام کرد.
اعتصاب سراسری دربولیوی دهمین روزش راپشت سرگذاشت
به گزارش17مه یورونیوز، اعتصاب سراسری در بولیوی که بوسیله بزرگترین سندیکای کارگری این کشور سازمان دهی شده، دهمین روزش را پشت سرگذاشت.
دهمین روزاعتصاب سراسری دربولیوی با تظاهرات ویورش پلیس به تظاهرکنندگان همراه بود.
اعتصابیون به میزان پایین حقوق و بازنشستگیشان اعتراض دارند.
بیست وهفتم اردیبهشت ماه1392

*****************

اخباروگزارشات کارگری28اردیبهشت ماه1392

- با عقب نشینی کارفرما، کارگران اعتصابی کارخانه نیشکر هفت تپه بر سر کارهایشان باز گشتند
- از فراخوان کلکتیو سندیکاهای فرانسه حمایت کنیم
- تعویق سه ماه حقوق كارگران شهرداری یزد وتجمعشان دراستانداری
- ناروشنی وضعیت اضافه حقوق کارکنان صنعت نفت با گذشت دو ماه از سال جدید
- تهدید امنیت شغلی كارگران «نی بر» با واردات ماشین‌آلات درو
- موج جدید قراردادهای سفید در بازار کار- 30 درصد شاغلان پروژه‌ای هستند!
- نقض قرارداد و گران‌فروشی مسكن به كارگران فلزكار مكانیك
- جزئیات یک حادثه در پالایشگاه تهران- مهندس با سابقه نفت کشته شد
- زخمی شدن6کارگردرانفجار دیگ بخار کارخانه قند ریزی زرین میاندوآب
- تظاهرات گسترده در رم علیه سیاست های اقتصادی ریاضت دولت

با عقب نشینی کارفرما، کارگران اعتصابی کارخانه نیشکر هفت تپه بر سر کارهایشان باز گشتند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال اعتصاب متحدانه کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه که از روز چهارشنبه 25 اردیبهشت آغاز شد دیروز جمعه حقوق فروردین ماه این کارگران به حساب آنان واریز شد و در رابطه با اعمال 25 درصد افزایش حداقل مزد نیز کارفرمای این کارخانه متعهد شد 25 درصد افزایش حداقل مزد را در فیش حقوقی اردیبهشت ماه کارگران منظور کند بعلاوه اینکه 25 درصد فروردین ماه نیز همراه با دستمزد اردیبهشت ماه به آنان پرداخت شود. همچنین در رابطه با بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل که یکی از خواستهای مهم کارگران بود کارفرما تا روز چهارشنبه از کارگران مهلت خواست و مقرر شد این مسئله تا آنروز توسط وی در تهران پیگیری شود و نتیجه آن به کارگران اعلام گردد. لازم به یادآوری است از سال 1368 به این سو طرح طبقه بندی مشاغل در کارخانه نیشکر هفت تپه بازنگری نشده است. این در حالی است که در نتیجه پیگیریهای سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه دستور بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه از سال 1387 به مدیریت نیشکر هفت تپه و اداره کار شهرستان شوش ابلاغ شده است.
کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه بدنبال عدم پرداخت دستمزد فروردین ماه و عدم اعمال افزایش 25 درصدی حداقل مزد در فیشهای حقوقی شان و همچنین عدم بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه، از روز 25 اردیبهشت ماه دست به اعتصاب زدند که در پی آن کارفرما تلاش کرد بدون توجه به خواست کارگران، آنان را مجبور به پایان دادن به اعتصاب کند اما کارگران با پافشاری بر تحقق خواستهایشان بطور متحدانه ای به اعتصاب ادامه دادند و نهایتا موفق شدند کارفرما را وادار به عقب نشینی کنند.
بنا بر اظهار برخی کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه این اعتصاب چنان کارساز بود که کارفرما در اقدامی کم سابقه دستمزد معوقه فروردین ماه آنان را روز جمعه به حسابهای شان واریز کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 28 اردیبهشت ماه 1392

از فراخوان کلکتیو سندیکاهای فرانسه حمایت کنیم

از فراخوان سندیکاهای فرانسوی پشتیبانی کنیم وبرای دفاع از جنبش کارگری ایران در ژنو گرد هم آییم !
پنج سندیکای فرانسوی ث.ژ.ت (CGT)، ث.اف.د.ت (CFDT)، اف.اس.او (FSU)، اونسا (UNSA) و سولیدر(Solidaire)برای دومین بار همزمان با یکصدو دومین اجلاس سالانه سازمان جهانی کار در همبستگی با کارگران در ایران طی فراخوانی خواستار یک حرکت ایستاده اعتراضی نسبت به موارد متعدد نقض حقوق کارگران در ایران شده اند .
آنها بطور مشخص اعتراض خود را نسبت به زندانی نمودن فعالین کارگری در ایران واینکه کارگران از ابتدایی ترین حقوق خود مانند حق اعتصاب، حق تظاهرات آزاد، حق ایجاد تشکلات مستقل سندیکایی به شدت محرومند ،از تمامی فعالین کارگری واجتماعی در خواست نموده اند که در روز پنجشبه 13 ژوئن در مقابل سازمان ملل حضور بهم رسانده وبا صدای بلند اعتراض خود را به گوش نمایندگان کشورهای شرکت کننده از سراسر جهان برسانند.
آن چیزی که فعالین کارگری ،فعالین سیاسی_ اجتماعی و آزادیخواهان ایرانی در تبعید ! بخوبی میدانند وجود یک رژیم جنایتکار ،سرکوبگر وغارتگر بنام حکومت جمهوری اسلامی در ایران است ،رژیمی که همه فعالین عدالتخواه وآزادی طلب خواهان نابودی آن میباشند که بدون این مهم کشور ما آزاد نخواهد شد ومساوات وآزادی تحقق نخواهد یافت .
دست بدست هم داده یکصدا ضمن قدردانی از همبستگی سندیکاهای فرانسوی با کارگران ایران :
1- به حضورنمایندگان قلابی رژیم اسلامی ایران بجای نمایندگان واقعی کارگران ایران اعتراض وخواهان اخراج آنان از سازمان جهانی کارشویم !
2- خواهان آزادی کارگران زندانی و فعالین سیاسی اجتماعی در ایران شویم .
3-خواهان آزادی تشکلات کارگری ،معلمان و دیگر زحمتکشان در ایران شویم.
4-حق اعتراض ،اعتصاب ،تجمعات کارگری ، امکان در تصمیم گیری تعیین مزد عادلانه ،قرادادهای دسته جمعی ودایمی از ابتدایی ترین حقوق کارگران است که در ایران به هیچ وجه رعایت نمیشود باید با اعتراضات مکرر، حکومت غارتگر سرمایه داران اسلامی ایران را وادار به رعایت آن نمود.
به تظاهرات ایستاده در میدان ملل بپیوندید
میدان ملل - از ساعت ١٢ الی ١۴ ١٣ ژوئن ٢٠١٣ - ژنو
جمعی از کارگران ایرانی عضو سندیکاهای سوییس
اتحادبین المللی در حمایت از کارگران در ایران - سوییس
Kargar_1357@hotmail.com

تعویق سه ماه حقوق كارگران شهرداری یزد وتجمعشان دراستانداری

به گزارش28اردیبهشت ایلنا،در پس تعویق سه ماه حقوق كارگران شهرداری یزد، جمعی از کارگران شهرداری یزد با حضور در استانداری به طرح مشكلات خود پرداختند.
براساس این گزارش،تعدادی از کارگران حضور یافته در این مراسم اعلام کردند 420 هزار تومان بعنوان حقوق ماهانه دریافت می کنند که پرداخت این حقوق 3 ماه به تعویق افتاده است.
یکی از کارگران در این رابطه گفت: روزانه از ساعت 4 صبح تا ساعت 12 ظهر در محل کار خود حاضر می شویم و حتی در روزهای جمعه و تعطیل هم بکار مشغولیم.

ناروشنی وضعیت اضافه حقوق کارکنان صنعت نفت با گذشت دو ماه از سال جدید

با گذشت دو ماه از سال جدید و نیز تجربه تلخ افزایش اضافات حقوق کارکنان صنعت نفت در نیمه دوم سال، نفتی ها را از تکرار روند سال گذشته و تاخیر در اعمال اضافات حقوق در شرایط تورم بالای اقتصادی نگران کرده است.
به گزارش28اردیبهشت پانانیوز،با گذشت دو ماه از سال جدید، کاربران با اشاره به نهایی نشدن وضعیت اضافه حقوق کارکنان صنعت نفت، خواستار رسیدگی سریع تر مسئولان به این موضوع شده اند.
هر ساله به منظور اصلاح حقوق کارمندان و بازنشستگان، به تناسب نرخ تورم در کشور، ضریبی برای افزایش حقوق کارکنان دولت در نظر گرفته می شود؛ در همین راستا هیئت دولت، میزان افزایش حقوق کارکنان و مستمری بگیران دولتی را برای سالجاری 25 درصد تعیین کرده است.
از سویی از آنجا که صنعت نفت به دلیل شرایط خاص کاری شامل عملیاتی بودن و فعالیت در مناطق دور دست و بد آب و هوا همواره از قوانین خود پیروی کرده است، در این باره نیز شرایط پرداخت حقوق و افزایش حقوق کارکنان آن متفاوت است. به طوری‌که این افزایش حقوق هرساله در قالب دو نوع پرداخت اضافات عمومی و اضافات شایستگی اعمال می شود.
علاوه بر شیوه پرداخت اضافات حقوق، زمان اعمال آن نیز مسئله ای دیگر است به طوری که افزایش حقوق کارکنان این صنعت تا آنجا که مطابق با مصوبه دولت باشد مجاز است ولی ایجاد هر تغییری برای پرداخت بیشتر نیاز به مصوبه دولت داشته که به طور معمول تلاش‌ها برای کسب این مجوز، افزایش حقوق کارکنان این صنعت را به ماه های میانی سال و حتی گاهی به ماه های پایانی سال کشانده است.

تهدید امنیت شغلی كارگران «نی بر» با واردات ماشین‌آلات درو

یکی از کارگران مجتمع صنعتی کارون شوشتر كه به كار تخصصی بریدن نی‌شكر اشتغال دارد، با انتقاد از بلاتکلیفی کارگران در فصل‌هایی از سال كه برداشت محصول صورت نمی‌گیرد، از تهدید امنیت شغلی این کارگران با خرید ماشین آلات جدید درو ابراز نگرانی کرد.
این كارگر که خواست نامش فاش نشود گفت: مسئولان مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر با افزایش تعداد ماشین آلات برداشت نی شکر سعی دارد به مرور 2 هزار کارگر نی بر را از چرخه برداشت مزارع نی شکر خارج کند.
او این عمل مسئولان مجتمع کشت صنعت کارون را غیر اخلاقی دانست و افزود:در سال جاری با وجود اینکه دو هزار هکتار از مزارع بدون برداشت باقی مانده و قرار داد کاری کارگران نیز تا پایان خرداد ماه مهلت دارد، از تاریخ 15 اردیبهشت ماه به کارگران گفته شده است بر سر کار خود حاضر نشوند.
این كارگر با بیان اینکه این بیکاری ممکن است تا فصل برداشت بعدی (آبان ماه) به طول انجامد، اضافه کرد: چند سالی است مدیران کشت صنعت کارون شوشتر تنها فصولی به سراغ کارگران «نی بر» می روند که این ماشین آلات به علت بارندگی های زیاد قادر نیستند محصولی درو کنند.
به گفته وی هم اکنون در مزارع نیشکر،ماشین آلات بجای کارگران در حال برداشت محصول هستند و کارگرانی که در طول سالهای عمر خود با نگرانی در این مزارع کار کرده اند، از چرخه تولید کنار گذاشته شده اند.
این کارگر در خاتمه با ابراز نگرانی از وضعیت شغلی کارگران نی بر افزود: وقتی در این مورد به مدیران مجتمع ابراز نگرانی می‌کنیم در جواب به ما گفته می شود با خرید این ماشین آلات دیگر نیازی به کارگران نی بر نیست.
منبع:ایلنا-28اردیبهشت

موج جدید قراردادهای سفید در بازار کار- 30 درصد شاغلان پروژه‌ای هستند!

20 تا 30 درصد کل مشمولان قانون کار در مشاغل پروژه ای و پیمانکاری فعالیت دارند، با این حال موج جدید قراردادهای سفیدامضا به دلیل انجام نشدن بازرسی کار و سوء استفاده برخی کارفرمایان، باعث افزایش پرونده های شکایت در هیئت‌های تشخیص شده است.
امضای قراردادهای یکطرفه به همراه تحمیل کامل شرایط کارفرما به کارگر؛ مدتهاست بازار کار کشور را می آزارد و به عنوان یک پدیده زشت و واقعیتی تلخ در بازار کار ایران وجود دارد. اقدامی که در راستای آن، کارفرما تنها شرایط و منافع خود را به عنوان مفاد قرارداد همکاری با کارگر قرار می دهد و منافع کارگران به هیچ وجه دیده نمی شود.
کارشناسان بازار کار می گویند، از بین رفتن تعادل در عرضه و تقاضای نیروی کار و بالا رفتن تعداد تقاضا برای کار در کشور به این مسئله دامن زده و باعث شده تا کارفرمایان در مقابل سیل تقاضای کارجویان نه تنها امکان انتخاب بهترین نیروها را به دست بیاورند؛ بلکه شرایط نیز فراهم شود تا برخی کارفرمایان پا را از این نیز فراتر بگذارند و نیروی کار را مجبور به پذیرش شرایط خود در قبال کار نمایند.
هرچند در قانون کار مقرراتی در این زمینه وجود دارد و نیروی کار می تواند از طریق مراجع قانونی احقاق حق کند، اما از زمانی که فکر سوء استفاده از نیروی کار در بین برخی کارفرمایان رواج پیدا کرد، آنها به سرعت روش های مختلفی را برای دورزدن قانون و فرار از مجازات طراحی و به اجرا گذاشته اند.
دریافت تسویه های سفیدامضاء و گرفتن اختیار کامل از کارگر برای پرداخت میزان حقوق، زمان قطع همکاری، تعیین ساعت کار، نوع کاری که فرد باید انجام دهد و مسائلی از این دست؛ نه تنها در ایران بلکه از نظر سازمان جهانی کار نیز از بدترین اشکال کار و سوء استفاده کامل از متقاضیان کار تلقی می شود.
متاسفانه ابداع روش های سوء استفاده از نیروی کار باعث شده تا افراد نتوانند حتی با مراجعه به مراجع قانونی نیز احقاق حق کنند. به عنوان نمونه برای پذیرش متقاضی کار در بنگاه، کارفرما از وی می خواهد تسویه ای را قبل از شروع همکاری امضاء و در اختیار کارفرما تحت عنوان "حسن انجام کار" قرار دهد، بدینوسیله کارفرما می تواند هرگونه دخل و تصرفی را در قرارداد انجام دهد و هر زمانی هم که فکر می کند باید نیرو را از کار بیکار کند، اقدام نماید.
منبع:مهر-28اردیبهشت بخشی ازیک گزارش

نقض قرارداد و گران‌فروشی مسكن به كارگران فلزكار مكانیك

رئیس هیات مدیره تعاونی مسكن كارگران «فلزكار و مكانیك» مسئولان شركت «عمران پرند» را به گرانفروشی و نقض قرارداد متهم كرد.
«مازیار گیلانی نژاد» با اعلام اینكه كارگران عضو این تعاونی تاكنون طبق قرارداد به تعهدات خود عمل كرده‌ و 70 درصد هزینه ساخت ساختمان را پرداخت‌كرده اند، گفت: در مقابل مسئولان شركت عمران پرند به جای انجام دادن تعهدات قانونی خود مبنی بر تحویل واحدهای مسكونی از كارگران طلب پول بیشتر كرده‌اند.
به گفته این فعال صنفی كارگری در شرایطی كه به زمان تحویل این واحدهای مسكونی نزدیك می‌شویم مسئولان شركت عمران پرند با ارائه قراردادی اقدام به افزایش 50 درصدی آورده كارگران كرده‌ است.
وی افزود: شركت عمران پرند در قرارداد جدید در حالی بابت هزینه ایجاد تسهیلات زیر بنایی مبلغ 6 میلیون ریال مطالبه كرده است كه نه مسئولان شركت عمران در این خصوص اطلاعی دارند و نه در قرارداد قبلی به چنین هزینه ای اشاره شده بود.
وی یادآور شد: پیشتر زمان واگذاری این واحدهای مسكونی با شش ماه تاخیر از پایان پاییز سال 91 به پایان بهار سال 92 موكول شده‌ بود.
به گفته گیلانی نژاد در حالی كه پیشتر قرار بود اعضای تعاونی مسكن كارگران فلزكار و مكانیك بابت ساخت و تحویل واحد‌های مسكونی 74 متری بلوك‌های 237 و 232 پرو‌ژه پرند مبلغی در حدود 35 میلیون تومان پرداخت كنند در حال حاضر این مبلغ به حدود 41 میلیون تومان افزایش یافته است.
منبع:ایلنا-28اردیبهشت

جزئیات یک حادثه در پالایشگاه تهران- مهندس با سابقه نفت کشته شد

باز هم نادیده گرفتنن ضوابط بهداشت، ایمنی و محیطی زیست موجب شد تا یکی از قدیمی‌ترین مهندسان پالایشگاه نفت شهید تندگویان تهران به دلیل گاز گرفتگی کشته شود.
به گزارش 28اردیبهشت پانا نیوز، به دنبال یک حادثه فنی در پالایشگاه نفت شهید تندگویان تهران یکی از مهندسان این پالایشگاه قدیمی نفت حاشیه پایتخت دچار گاز گرفتگی شدید شده و دار فانی را وداع گفت.
پیگیری‌ها حاکی از آن است که این حادثه در زمان انجام یکسری تعمیرات فنی در راکتورهای واحد آیزوماکس شمالی پالایشگاه تهران حاصل شده است که گاز گرفتگی (گاز نیتروژن) منجر به فوت یکی از مهندسان با سابقه این پالایشگاه نفت شده است.
برپایه این گزارش،شرکت پالایش نفت شهید تندگویان تهران درباره جزئیات بیشتر از این حادثه، اعلام کرد: روز گذشته در زمان تعمیرات اساسی واحد آیزوماکس (2) مرحوم مهندس قاسم حافظی یکی از کارشناسان خدوم و پرتلاش پالایشگاه شهید تندگویان به علت ورود به یکی از ظروف واحد که تحت فشار گاز مثبت ازت قرار داشته دچار گازگرفتگی می شودوفوت شد.
پالایشگاه تهران یکی از قدیمی‌ترین پالایشگاه‌های قدیمی نفت ایران است که در سال ۱۳۴۷ با ظرفیت ۸۵ هزار بشکه در روز راه اندازی شد.
بر این اساس سال گذشته طرح توسعه، بهینه سازی و بهبود فرآیند تولید این واحد پالایشگاهی با هدف تولید محصولات نفتی با استاندارد یورو 4 و 5 اتحادیه اروپا در مدار بهره برداری قرار گرفت.

زخمی شدن6کارگردرانفجار دیگ بخار کارخانه قند ریزی زرین میاندوآب

به گزارش28اردیبهشت مهر، انفجار دیگ بخار ساعت 14 و 45 دقیقه ظهر روز پنجشنبه 26 اردیبهشت در کارخانه قندریزی زرین میاندوآب واقع در شهرک صنعتی این شهرستان رخ داد و شدت انفجار در آن به حدی بود که موجب ترس و وحشت کارگران کارخانجات اطراف شد که علاوه بر مجروح شدن شش نفر از کارگران در حال کار، موجب تخریب بخش عظیمی از ساختمان این کارخانه و از بین رفتن بسیاری از تجهیزات و تولیدات آن شد.
بنا بهمین گزارش،رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری میاندوآب در خصوص علت انفجار دیگ بخار کارخانه قند بخش خصوصی واقع در شهرک صنعتی میاندوآب گفت: علت دقیق حادثه که به تخریب بخشی از ساختمان منجر شد به طور دقیق مشخص نیست.
شمس الدین نجفیان اظهار داشت: این در حالی است که طی بازدید پیش از ظهر امروز کارشناسان آتش نشانی و بیمه دلیل احتمالی انفجار دیگ درست عمل نکردن شیر اطمینان، خارج نشدن بخار و در نتیجه وارد آمدن فشار بالغ بر 10 باری بر این دیگ عنوان شد.
وی با اشاره به اینکه در پی وقوع این حادثه 6 تن مجروح و توسط تیم های امدادی به یکی از مراکز درمانی منتقل شدند، اعلام کرد: از این تعداد 5 تن به صورت سرپایی مداوا و مرخص شدند ولی یکی از مجروحان به دلیل شکستی هنوز در بیمارستان بستری است.

تظاهرات گسترده در رم علیه سیاست های اقتصادی ریاضت دولت

به گزارش18مه یورونیوز، هزاران تن از مردم و اعضا و هواداران احزاب چپ در رم پایتخت ایتالیا، شنبه در اعتراض به وضعیت دشوار اقتصادی و بیکاری به خیابان ها ریختند و دست به برپایی تظاهرات زدند.
تظاهرات کنندگان که از مخالفان سیاست های ریاضت اقتصادی و سیاست های تعدیلی دولت بودند، با حمل دست نوشته ها و تصاویری اعتراض خود را به بیکاری گسترده نشان دادند.
در این تظاهرات گسترده، معترضان علیه سیلویو برلوسکونی نخست وزیر پیشین ایتالیا نیز شعار سر دادند و او را عامل این وضعیت دانستند.
معترضان همچنین خواستار تجدید نظر انریکو لتا نخست وزیر ایتالیا در سیاست های تعدیلی و ریاضتی دولت شدند.
مائوريتسيو لانديني دبير کل اتحاديه کارکنان و کارگران بخش صنعت ايتاليا در این تظاهرات گفت:“اگر دولت می خواهد نقش مثبتی ایفا کند باید آنچه را که دولت های مونتی و برلوسکونی انجام دادند ، بشکند و بر سیاست های جدید تمرکز کند. من نمی دانم که دولت قادر به انجام این کار هست یا نه ولی این چیزی است که کشور به آن نیاز دارد و به همین دلیل است که ما امروز اینجا هستیم.”
آنا ماریا پاریجی، یک کارگر بیکارهم گفت:“دولت کارگرها رو بیچاره کرده، بسیاری از کار بیکار و خانه نشین شدند، کارگرهایی که حتی حقوق بازنشستگی ندارند.آنها امروز بیکار و نا امید هستند. موارد خودکشی بیش از پیش افزایش یافته. دولت باید صدای اعتراض ما را بشنود.”
ایتالیا در طولانی ترین رکود اقتصادی خود گرفتار است.
بیست وهشتم اردیبهشت ماه1392

*******************

اخباروگزارشات کارگری29اردیبهشت ماه1392

- بهنام ابراهیم زاده ازجانب مقامات قضایی به زندان احضارشد
- آزادی حامدمحمودنژاداززندان سنندج
- کشتار ادامه دارد،به سودجویی کارفرمایان پایان دهیم!
- قانون کار نادیده گرفته می‌شود
- خطر تعطیلی نیشكر هفت‌تپه با خالی ماندن جای بازنشستگان
- حادثه در پالایشگاه نفت بندرعباس

بهنام ابراهیم زاده ازجانب مقامات قضایی به زندان احضارشد

به دستور مقامات قضايي با وجو اينكه نيما درروزهاي آينده بستري خواهد شد بهنام ابراهيم ز اده
بايد به زندان برگردد.
امروز يكشنبه از دفتر دايار قاضي ناظر برزندان آقاي خدا بخشي با خانواده بهنام ابراهيم ز اده تماس گرفتند كه بهنام بايد ظرف اين چند روز حتما به زندان برگردد.
اين در حالي است نيما چهارم خرداد باز در بيمارستان محك كودكان بستري خواهد شد؛ با پيگيري هاي بهنام براي تمديد شدن مرخصي اش قاضي ناظر برزندان پرونده پزشكي نيما را به مقامات پزشكي ارجاع داده تاپزشكان قانوني تشخيص بدهند كه بهنام لازم وضروري است در كنار فرزند
بيمارش بماند و قرار براين شد كه چهارم خرداد پزشك قانوني در بيمارستان نيما را از نزديك ببيند اما مقامات قضايي منتظر دستور پزشك قانوني نماندند وبا بهنام تماس گرفتند كه بايد به زندان برگردد. بهنام ابراهيم زاده نيز امروز تاكيد كردند كه بعد از اينكه با دوستان ورفقا وفعالين كارگري عضو در كميته پيگيري وجمعيت دفاع از كودكان مشورت وصحبت كنم بعداز چند روز غيبت به زندان بر مي گردم .ديگر بيش از اين نمي خواهم هر لحظه وهرروز به مقامات قضايي پاسخگو باشم.
با اينكه نيما طي روز هاي آينده بارديگرطول درما نش شروع ودر بيمارستان بستري خواهد شد اما ديگر بر مي گردم.با اين حال اين خانواده در حال حاضر به شدت تحت فشار واسترس قرار دارند
مريضي نيما وپيدا كردن داروهاي نيما براي اين خانواده در نبود بهنام مطمئنن بسیار سخت ونگران كننده خواهد بود بايد اين خانواده را مورد حمايتهاي همه جانبه قرار داد ونگذاريم بهنام را به زندان برگردانند.

آزادی حامدمحمودنژاداززندان سنندج

بنابه گزارشات رسیده ازمنابع موثق،امروزیکشنبه29اردیبهشت،حامدمحمودنژادازاعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجادتشکل های کارگری با وثیقه50میلیون تومانی اززندان سنندج آزادشدومورداستقبال خانواده ،دوستان وفعالین کارگری قرارگرفت.
لازم به ذکر است حامد محمود نژاد به همراه جلیل محمدی روز پنج شنبه 12 اردیبهشت توسط نیروهای حفاظت اطلاعات بازداشت شده بودند.

کشتار ادامه دارد،به سودجویی کارفرمایان پایان دهیم!

«سقوط 2کارگر مقنی در چاه 6متری درجوادیه تهران وکشته شدن یک کارگرمتخصص درپالایشگاه نفت تهران (ایلنا 28/2/1392)»
28آوریل (8 اردیبهشت) روزجهانی مبارزه با حوادث شغلی درسراسرجهان است.که متاسفانه نه تنهااز طرف وزارت کار جدی گرفته نشد بلکه از طرف کارگران ونهادهای کارگری نیز واکنشی در مورد این روزنشان داده نشد. سندیکاهای کارگری دراین روز با برگزاری مراسم ویژه وآموزش های سندیکایی کارگران وفعالان سندیکایی رابرای مقابله باسودجویی کارفرمایان وجلوگیری از حوادث شغلی آماده می کنند.متاسفانه درایران بدلیل محدودیت برای فعالیت های سندیکایی، حوادث شغلی هرساله از رشد زیادی برخورداراست.سازمان پزشکی قانونی در روز 27 آذرماه 1391ازکشته شدن یک هزار 101کارگردرهفت ماهه اول سال خبردادکه درمقایسه با سال 1390،ازرشد12درصدی برخورداربوده است.واین به معنی مرگ روزانه 5کارگردرایران است(ایلنا) به گزارش اداره کل روایط عمومی واموربین الملل سازمان پزشکی قانونی ایران آمارتلفات حوادث ناشی ازکار در سال 1391 ، 1795 نفر بوده که از این تعداد25 نفر زنان را شامل می شده است و نسبت به سال1390، 19درصدافزایش داشته است.(به نقل از ایلنا)و این درحالی است که رییس شورای اسلامی کاراستان البرزاعتراف می کند: «آموزش های ایمنی به کارگران به دلیل مشکلات اقتصادی متوقف گردیده است»(ایلنا10/10/91)این دستورکشتارکارگران وبازکردن راه سودجویی کارفرمایان است. متاسفانه صنعت ساختمان رکورددار حوادث شغلی کشوراست که بیشتراز حوادث شغلی درصنعت است. در صنعت معدن درسال گذشته در آخرین کشتار کارگران درمعدن یال شمالی طبس 8کارگر جان خودرا ازدست دادند.این سودجویی تنها به ایران وسرمایه داری ایران ختم نمی شود.در2 حادثه پی در پی که دربنگلادش ُرخ دادبیش از 400کارگر که بیشترشان از زنان جوان بودند طعمه سودجویی سرمایه داری قرارگرفته وجان باختند.
ماضمن تاسف ازاین روند شتاب گیرنده حوادث شغلی در ایران اعلام می کنیم:
1-خواستارفعال ترشدن بخش بازرسی وایمنی در وزارت کارهستیم.
2- خواستارموظف کردن کارفرمایان به آموزش حین کاربه کارگران درصنایع وبخش ساختمان که بیشترین حوادث شغلی وتلفات انسانی رابه خوداختصاص داده،هستیم.
3- خواستارمجازات شدیدکارفرمایانی هستیم که با صرفه جویی جان انسانهارا به خطرانداخته وانسانها راهدف سودجویی خودقرارداده اند.
4- ماهمچنین خواستارآزادی فعالیت های سندیکایی ومتعاقب آن نظارت شدید سندیکاها برایمنی وبهداشت کار هستیم.
سندیکای کارگران نیشکرهفت تپه
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک تهران
هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش وتزیینات تهران
29/2/1392

قانون کار نادیده گرفته می‌شود

بهنام ابراهیم‌زاده
تعیین دستمزد کارگران بر اساس ماده چهل و یک قانون کار مهم‌ترین اقدام شورای عالی کار است که هر ساله در نیمه دوم سال در قالب برگزاری نشست های مشترک بین نمایندگان کارگران و کارفرمایان و دولت دنبال می‌شود. تصویب حداقل دستمزد کارگران از آن روی مورد اهمیت است که حداقل 45 درصد شاغلان کشور در بخش های مختلف را در بر می‌گیرد. پایین ماندن حداقل دستمزد کارگران در یکی ـ دو دهه اخیر افزایش فاصله هزینه‌های معیشت کارگران با نرخ تورم و بالارفتن قیمت اقلام مصرفی خانواده‌ها،از بین رفتن امنیت قراردادهای کار و همچنین بیکاری وسیع، گسترده و اخراج های بی‌رویه، تعطیلی گسترده بنگاه‌ها و کارگاه‌ها و سفره تهی کارگران در سال جاری در کنار افزایش تورم ؛ اثرات جبران‌ناپذیری بر زندگي كارگران دارد ونیز فشارهای روحی ـ روانی فراوانی برای کارگران و خانواده‌هایشان پدید آورده است شعارهای دولت برای رفع مشکلات کارگران با عملکرد دولت مطابقت ندارد.
بیکاری و فقدان درآمد کافی و گرانی‌ها به خوبی لمس می‌شود. مهم‌تر از همه، گرانی نان، اصلی‌ترین کالای سبد غذایی، کارگران و کشاورزان و مردم فرودست است. بااینکه ماده 41 قانون کار برای افزایش حقوق و دستمزد، یک چارچوبی را تعین کرده است، ولی افزایش بی‌سابقه فاصله بین حداقل دستمزد و سبد هزینه‌های خانوار و همچنین افزایش بی‌رویه و افسارگسیخته قیمت‌ها در بازار و سود طلبي بی‌حدوحصر صاحبان سر مايه همراه با جلوگيري از ايجاد تشكل هاي مستقل كارگري، باعث شده تا دولت هر ساله حرف آخر را در مورد تعیین حداقل دستمزدها بزند. اعلام نرخ تورم از سوی بانک مرکزی که «بیش از 40درصد» نیز شده است، باید یکی از پایه‌ها و مبانی اساسی تعیین دستمزد سالانه کارگران باشد، به‌نحوی‌که در صورت رعایت ماده 41 قانون کار حداقل دستمزد باید به میزان نرخ تورم واقعی در سال افزایش یابد. ولی متأسفانه نه تنها تاکنون این‌چنین نشده بلكه باوجود فاصله زياد ميان نرخ تورم واقعي با نرخ رسمي، نه تنها نرخ تورم اعلامیِ بانک مرکزی هرگز در تعیین حداقل دستمزدهای نهایی کارگران لحاظ نشده، بلکه «تأمین معیشت خانوار کارگری به عنوان رکن دوم ماده 41 قانون کار» نیز نادیده گرفته‌شده و به‌صورت کلی بین حداقل دستمزد تعیین‌شده در شورای عالی کار برای سال جاری که به میزان «48۰هزار تومان » است و حداقل دستمزد واقعی؛ بیش از صددرصد اختلاف و شکاف وجود دارد. اجرای برنامه موسوم به قانون هدفمندی یارانه‌ها سیاست های نادرست افزایش نرخ ارز و تغییر روزبه‌روز قیمت‌ها در سبد معیشت خانوار به‌صورت کلی مسائل جدیدی را در حوزه دستمزد کارگران مطرح کرده است و باعث بروز مشکلات فراوانی برای جامعه‌ی کارگران و حقوق‌بگیران شده است. کارگران برای تأمین حداقل معیشت و با توجه به نرخ های رسمی و غیررسمی تورم و گرانی ناچارند چند جا کار کنند، زندگی خرج و مخارج دارد. تأمین مسکن و هزینه‌های تحصیلی فرزندان، تأمین هزینه خوردوخوراک، پوشاک و هزینه‌های درمان و... آن هم با خط فقر فعلی که حتی اعلام آن هم شرمندگی به بار می‌آورد. حال این کارگران هستند و یک قانون کار. قانون كاري كه بايد در جهت منافع كارگران گام بردارد اما متأسفانه در ایران قانون کار کاملاً نادیده گرفته می‌شود و در همه موارد به نفع کارفرمایان تفسير می‌شود.
برخی از اقتصاددانان حکومتی چنين توجيه می‌کنند كه افزایش دو برابری حقوق کارگران باعث می‌شود تا همین کارگاه‌هایی که به‌صورت نیم‌بند با گرانی مواد اولیه تاب آورده‌اند به یک‌باره تعطیل شوند و اقتصاد کشور از حرکت بازایستد اما انگار وضعیت معیشتی کارگران و خانواده‌هایشان چندان مهم نیست. آنها بيشتر به فكر سود سرمایه‌داران هستند و حتي بيشتر به آن فكر می‌کنند كه سود سرمایه‌داران افزايش يابد.
زيرا :
اولاً افزايش حقوق به ميزان تورم، ذره‌ای از سود كارفرمايان نمی‌کاهد زيرا كه با گران شدن كالاها، سرمايه‌داران آن را جبران می‌کنند.
دوم آنكه، حقوق كارگر و مزدبگیر يك بار در اول سال تعيين می‌شود و تا آخر سال ثابت می‌ماند درحالی‌که كالاها روزبه‌روز گران می‌شود و سرمایه‌داران روزبه‌روز استفاده بيشتر می‌برند اما ديگر تا آخر سال دستمزد كارگران را افزايش نمی‌دهند. سرمایه‌داران از گراني كالاها در طول سال از فروردين تا اسفند سود می‌برند،اما كارگران از این سود بهره‌ای ندارند، بلكه تنها مطابق تورم «سال قبل»، حقوق‌شان افزايش يافته است.
و سوم آنکه حقوق كارگر تنها بخش كوچكي از هزینه‌های توليد را شامل می‌شود كه تأثیر آن بر سود و زيان كارفرمايان بسيار ناچیز است و به اين اقتصاددانان بايد گفت: اين مقدار حرص سود سرمایه‌داران را نخوريد زيرا سرمایه‌داران در همين سال‌های گذشته آن چنان سودهاي كلاني برده‌اند كه با افزايش اندك حقوق كارگران، کارگاه‌ها را نه تنها تعطيل نمی‌کنند، بلكه با ترفندهاي جديد سودهاي خود را افزايش هم خواهند داد.
منبع:وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر

رضا رخشان :خطر تعطیلی نیشكر هفت‌تپه با خالی ماندن جای بازنشستگان

یك فعال كارگری در كارخانه نیشكر هفت‌تپه گفت: در نتیجه اجرای قوانین بازنشستگی پیش از موعد تعداد كارگران شاغل در این واحد تولیدی تا یك سوم كاهش یافته است.
«رضا رخشان» با اعلام این خبر گفت: در چند سال گذشته با اجرای قوانین مختلف بازنشستگی تعداد زیادی از كارگران شاغل در نیشكر هفت تپه بازنشسته شده‌اند بدون آنكه كسی جایگزین آنها بشود.
وی گفت: در حال حاضر در كارخانه نیشكر هفت‌تپه 2500 نفر به عنوان كارگر رسمی، قراردادی، پیمانی و فصلی مشغول كار هستند.
این فعال كارگری تصریح كرد: چنانچه این وضعیت ادامه یابد و هیچ نیرویی جایگزین كارگران بازنشسته نشود باید تا سه سال آینده شاهد تعطیلی كارخانه نیشكر هفت‌تپه باشیم.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی كشت و برداشت نیشكر در منطقه هفت تپه یادآور شد: كارخانه نیشكر هفته تپه نزدیك به نیم قرن سابقه فعالیت دارد و یكی از قطب‌های صنعتی منطقه محسوب می‌شود.
منبع:ایلنا-29اردیبهشت

حادثه در پالایشگاه نفت بندرعباس

بنا به خبر رسیده روز دوشنبه 23 اردیبهشت ماه مهندس سعید مسلمی از کارشناسان با سابقه ي شركت نفت و عبدالرضا میرزایی غواص حرفه ای که 35 سال سابقه کار داشته است، در حالی که تجهیزات کامل به همراه داشته اند،جهت بررسی و فیلمبرداری لوله های آب پالایشگاه نفت بندرعباس به داخل آب رفته اند ولی پس از گذشت 3 ساعت جنازه های آنان را بیرون کشیده اند . باتوجه به سابقه و تجارب آنان ، فوت شان مشکوک ارزیابی شده است.
لازم به ذکر است با توجه به اینکه پالایشگاه بندرعباس از پالایشگاه های مهم و قدیمی کشور می باشد دارای امکانات و تجهیزات پیشرفته می باشد ولی طی یکسال اخیر به علت حذف کارشناسان و برخوردهای سلیقه ای تعداد تلفات این پالایشگاه افزایش یافته واین پنجمین مورد طی یکسال اخیر می باشد.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري-28 ارديبهشت 1392
بیست ونهم اردیبهشت ماه1392

******************

اخباروگزارشات کارگری30اردیبهشت ماه1392

- آخرین دفاعیات غالب حسینی از فعالین کارگری
- آزادی حامد محمودی‌نژاد با قید وثیقه
- تجمع کارگران کاشی گیلانا منجیل مقابل درب ورودی کارخانه ومسدودکردن جاده اصلی با آتش زدن لاستیک در اعتراض به عدم پرداخت 9ماه حقوقشان
- تجمع اعتراضي کارگران سد بنیر
- كارگران نی‌بر برای بازنشستگی 40 سال كار می‌كنند
- کارگران کارخانه آزمایش فارس یکسال است که حقوق نگرفته اند
- سقوط مرگبار کارگر جوان به چاله آسانسور
- ریزش مواد مذاب جان كارگر کارخانه ذوب فلزات فجر سمنان را گرفت

آخرین دفاعیات غالب حسینی از فعالین کارگری

به گزارش رسیده امروز یکشنبه 29/2/92 «غالب حسینی» جهت آخرین دفاعیات خود در شعبه ی 4 بازپرسی دادگاه انقلاب سنندج حاضر شد. وی ضمن رد اتهام واهی وابستگی به احزاب خارج از کشور از فعالیت خود در کمیته‌ی هماهنگی دفاع نموده و بر عضویت خود در کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری پای‌ فشاری کرد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، ضمن محکوم کردن اتهامات وارده بر فعالین کارگری، خواهان رفع اتهام از آنان و آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی می‌باشد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-29 اردیبهشت 1392

آزادی حامد محمودی‌نژاد با قید وثیقه

به گزارش رسیده امروز یکشنبه 29 اردیبهشت حامد محمودی نژاد فعال کارگری و عضو کمیته‌ی هماهنگی پس از 17 روز بازداشت در اداره ی اطلاعات، با قید وثیقه ی 50 میلیون تومانی از زندان مرکزی سنندج آزاد شد . نام‌برده مدتی قبل در تاریخ 19 فروردین با وثیقه آزاد شده بود، اما در تاریخ 12 اردیبهشت به همراه جلیل محمدی بار دیگر بازداشت شد.
کمیته‌ی هماهنگی ضمن تبریک آزادی حامد محمودی‌نژاد خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط جلیل محمدی دیگر عضو بازداشتی خود و همچنین تمامی کارگران و فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی است.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-29 اردیبهشت 1392

تجمع کارگران کاشی گیلانا منجیل مقابل درب ورودی کارخانه ومسدودکردن جاده اصلی با آتش زدن لاستیک در اعتراض به عدم پرداخت 9ماه حقوقشان

به گزارش28اردیبهشت زیتون خبر، کارگران شرکت کاشی گیلانا در اعتراض به عدم پرداخت حقوق نه ماهه خود و همچنین عدم تحقق وعده مسئولین مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.
بنا بهمین گزارش،یکی از کارگران کارخانه کاشی گیلانا می گوید: عدم پرداخت حقوق معوقه کارگران علت اصلی تجمع کارگران مقابل کارخانه است.
رضا احمدی شهربیجاری، افزود: نماینده، فرماندار و مسئولان شهرستان قول داده‌اند که دو ماه بعد از عید کلیه حقوق‌های معوقه پرداخت شود اما تاکنون این وعده‌ها محقق نشده اند.
وی با بیان اینکه کارگران کارخانه قریب ۹ ماه حقوق معوقه دارند، ادامه داد: کارفرما هیچ گونه مواد برای تولید کارخانه خریداری نمی‌کند و آنچه که تولید می شود استفاده از موادی است که در کارخانه بلا استفاده است.
احمدی، متذکر شد: مسئولان شهرستان بارها برای رفع این مشکل قول دادند و اقای حکیمی نماینده رودبار هفته گذشته قول دادند که مشکل کارگران طی یک هفته رفع خواهد شد.
وی، با بیان اینکه با تورم و گرانی جامعه کارگران قادر به زندگی نیستند، گفت: کارگران کارخانه کاشی گیلانا حتی قادر به خرید یک نان نیستند.
این کارگر، ادامه داد: کارگران و بازنشستگان کارخانه که تعدادشان به ۲۵۰ نفر می رسد با چنین مشکلی مواجه هستند.
نماینده کارگران کارخانه کاشی گیلانا، می گوید: از نیمه دوم سال ۸۹ مشکلات کارگری به علت سوء مدیریت در اداره کارخانه و به دنبال آن عدم پرداخت حقوق کارگران آغاز شد.
ایرج شیری ادامه داد: عدم پرداخت، حقوق، دستمزد و معوقه و عدم پرداخت لیست بیمه، مشکلاتی حقوقی و معیشتی را برای کارگران این کارخانه به وجود آورد.
وی خاطر نشان کرد: تا کنون نشست‌های متعددی برای رفع این مشکل با حضور مسئولان برگزار شده است اما مدیریت کارخانه به عنوان نماینده حقیقی و حقوقی و با دارا بودن بیش از ۵۰ درصد از سهام کارخانه اما تا کنون تعهدات خود را عملی نکرده است.
نماینده کارگران کارخانه کاشی گیلانا، ابراز داشت: کارگران کارخانه کاشی گیلانا طی سالهای اخیر چندین بار جلوی کارخانه و فرمانداری تجمع کرده‌اند تا بتوانند مشکلاتی که با آن روبرو هستند را رفع کنند.
وی ادامه داد: برخی کارگران دختران دم‌بخت دارند، دارای دانشجو هستند که عدم پرداخت حقوق طی ۸ ماه شرایط معشیتی آنان را به وضعیت بجرانی رسانده است.
شیری با بیان اینکه، مشکل معیشتی کارگران این کارخانه را آزار می دهد، گفت: کسی به داد کارگران کارخانه کاشی گیلانا نمی‌رسد. برخی کارگران می‌گویند در خانه نون نداریم، بچه ام از دانشگاه اخراج شده کی باید به داد کارگران برسد.
وی ادامه داد: اینکه کارگران جلوی درب کارخانه که در حاشیه جاده اصلی قرار گرفته است تجمع کنند و لاستیک آتش بزنند باعث ناراحتی کارگران است، این تجمع ها در اعتراض به مدیریت کارخانه و بی‌توجهی به رفع مشکلات است.
برخی کارگران هم که خود را معرفی نکردند در خصوص مشکلات کارگرانی گفتند که بیمار سرطانی دارند، حتی کرایه رفت و آمد به کارخانه را ندارند و جلوی زن و بچه شرمنده هستند.
کارگران این کارخانه در ادامه اعتراض خود مدتی جاده ارتباط رشت – قزوین را مسدود نمودند که با حضور فرمانده نیروی انتظامی رودبار این مسیر بازگشایی شد. فرمانده نیروی انتظامی و بخشدار مرکزی رودبار در ادامه با حضور در جمع کارگران و شنیدن مشکلات، آنان را به آرامش دعوت نمودند و به این تجمع پایان دادند.
به گزارش وبلاگ دردنامه های یک خبرنگار،عارفی یکی از کارگران کاشی گیلانا با بیان اینکه تاکنون حقوق 9 ماه را دریافت نکرده است، گفت: شرکت کاشی گیلانا معوقات زیادی داشته و مسئولین این شرکت اصلاً به فکر کارخانه و کارگران زحمت کش این کارخانه نیستند. نه تنها حقوق دریافت نمی کنیم، بلکه از لحاظ بیمه هم بلاتکلیف هستیم. تمام آهن آلات شرکت را به بهانه پرداخت کردن حقوق و معوقات فروختند و مبلغی به کارگران پرداخت نکردند. اگر این شرکت با این وضع مدیریت شود، نمی توان به ادامه حیاتش امیدوار بود. همه مسئولین از بحران شرکت کاشی گیلانا مطلع هستند، اما هیچ واکنشی نشان نمی دهند.
مقصودی یکی دیگر از کارگران کاشی گیلانا با ابراز گله مندی از مسئولین شرکت، اظهار داشت: به طور قانونی فرودین ماه 91، 20 سال خدمت من در این شرکت به پایان می رسید، اما در این 20 سال خدمت، فقط سه روز کسری داشتم. بابت سه روز کسری تاکنون بلاتکلیف هستم و امثال من در این شرکت زیاد هستند، که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. بیش از 7 ماه معوقات حقوق دارم. مشکلات در این شرکت زیاد است، اما چه کسی پاسخگوست؟
یکی از بانوان شاغل در شرکت کاشی گیلانا نیز با بیان اینکه شرکت با کمبود مواد اولیه روبه رو می باشد، اذعان کرد: مسئولین شرکت حتی مواد اولیه شرکت را نیز تهیه نمی کنند، اگر مواد اولیه در شرکت باشد، کارگران با همین وضع نابه سامان اقتصادی، چرخه تولید را راه می اندازند. اکنون نه تنها مواد اولیه نیست، بلکه برق شرکت هم به علت پرداخت نشدن هزینه ی برق، قطع شده است. کارگران شرکت کاشی گیلانا با جان و دل کار می کنند و وجدان کاری دارند، اما مسئولین شرکت هیچ وقت رضایت کارگر را جلب نکرده و نمی کنند.
یکی دیگر از کارگران کاشی گیلانا که خودش را معرفی نکرد، گفت: در این آشفته بازار گرانی و تورم، که اجناس به صورت موشکی بالا می رود، چطور می توان 9 ماه بدون دریافت حقوق زندگی کرد؟ از مسئولین شهرستان می خواهیم که مسئله شرکت کاشی گیلانا را جدی گرفته و در صدد رفع آن باشند.
یکی دیگر از کارگران کاشی گیلانا نیز گفت: ما چیز خاصی از مسئولین شرکت نمی خواهیم، فقط خواستار حق و حقوق مان هستیم. مسئولین فقط وعده وعید می دهند.
یکی دیگر از کارگران که به شدت از وضع موجود ناراضی بود، اظهار داشت: بیش از 7 ماه حقوق دریافت نکرده ایم. با دست خالی چطور پاسخگوی نیازهای خانواده باشیم. هر کدام در خانواده حداقل یک دانشجو، محصل، حتی بیمار و.... داریم، وقتی حقوقی دریافت نکرده چطور می توانیم از مخارج آنها برآییم.
برپایه این گزارش،کارگران کاشی گیلانا منجیل برای چندمین بار به منظور خواستار حقوق خود، در جلوی شرکت کاشی گیلانا گرد هم جمع شده و با آتش زدن چند حلقه لاستیک اعتراض خود را نسبت به بی عدالتی در شرکت کاشی گیلانا نشان دادند. همین کارگران زحمتکش چند ماه قبل نیز به همین منظور در جلوی اداره کار شهرستان رودبار تجمع نموده و حتی با مسئولین شهرستان نیز ملاقات نمودند، اما تنها چیزی که از آن روز به یادگار ماند، وعده وعیدهای مسئولین ذیربط بود.

تجمع اعتراضي کارگران سد بنیر

بر اساس گزارش دریافتی ديروز یکشنبه 29 اردیبهشت ماه کارگران شاغل در سد بنیر در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق معوقه و نیز عیدی و پاداش سال گذشته خود از ساعت 9 تا 11 صبح در مقابل دفتر شرکت استراتوس پیمانکار این سد تجمع کردند و خواهان دريافت مطالبات خود شدند.
لازم به ذکر است که سد بنیر در 20 کیلومتری جاده سنندج – مریوان واقع شده که بیش از 200 کارگر در دو شیفت در اين پروژه مشغول به كار هستند.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري-30 ارديبهشت 1392

رضا رخشان :كارگران نی‌بر برای بازنشستگی 40 سال كار می‌كنند

به گزارش30اردیبهشت ایلنا،یكی از فعالان مستقل صنفی در شركت كشت و صنعت نیشكر هفت تپه از شرایط سخت و طاقت فرسای كار كارگران متخصصی كه به كار بریدن نی‌شكر (نی‌بر) اشتغال دارند خبر داد.
«رضا رخشان» با اعلام این مطلب گفت: این كارگران كه جمعیت آنها در حال حاضر تا حدود 900 نفر می‌رسد، 8 ماه از سال را به این كار طاقت‌فرسا اشتغال دارند و در زیر آفتاب سوزان جنوب كشور با قمه نی‌بری می‌كنند.
رخشان بابیان اینكه تا كنون در مزارع نیشكر هفت تپه هیچ دستگاه مدرنی نتوانسته به خوبی كارگران نی‌بری كند، گفت: با این حال این كارگران به لحاظ درآمد و بازنشستگی با مشكل مواجه هستند.
وی افزود: كارگران نی‌بر هم به لحاظ درآمد نسبت به دیگر كارگران هفت تپه دریافتی كمتری دارند و همچنین به دلیل فصلی بودن نوع كارشان، برای رسیدن به شرایط بازنشستگی باید حداقل 40 سال كار كنند.
به گفته این فعال كارگری، درحال حاضر هیچ نهاد و دستگاهی پاسخگوی این مشكل كارگران نی‌بر نیست و به همین دلیل این كارگران از دولت و نمایندگان مجلس می خواهند كه برای ترمیم مزد و تسریع در بازنشستگی آنها تمهیداتی بیاندیشند.

کارگران کارخانه آزمایش فارس یکسال است که حقوق نگرفته اند
ایسنا بتاریخ30اردیبهشت،طی گزارشی ازادامه بیکاری وعدم دریافت یکسال حقوق 2000 کارگر کارخانه آزمایش وشگردهای صاحبان کارخانه برای دریافت وام میلیاردی وبه تعطیلی کشاندن کارخانه بمنظور بفروش رساندن خط تولید وزمین میلیاردی کارخانه خبرداد.
براساس این گزارش،شرکت آزمایش که دو هزار کارگر داشت، واگذار شده است و بعد از واگذاری گردانندگان آن را تعطیل کرده‌اند، شرکت را در گروی بانک گذاشته‌اند و با وام میلیاردی از کشور فرار کرده‌اند.
کارگران این شرکت یک سال است که حقوق نگرفته‌اند و حالا افرادی که خود را مباشران صاحبان کارخانه معرفی می‌کنند، خط تولیدهای کارخانه را به عنوان آهن قراضه به حراج گذاشته‌اند تا زمین میلیاردی این کارخانه را هم به فروشند.

سقوط مرگبار کارگر جوان به چاله آسانسور
به گزارش30اردیبهشت پايگاه خبري پليس، عصر روز بيست و هشتم ارديبهشت در شهرك قدس کارگر جواني30 ساله بنام "محمد. گ" از طبقه پنجم يك ساختمان در حال ساخت به داخل چاله آسانسور سقوط كرد و در دم جان سپرد.

ریزش مواد مذاب جان كارگر کارخانه ذوب فلزات فجر سمنان را گرفت

به گزارش30اردیبهشت ایلنا،سرریز شدن مواد مذاب در کارخانه تازه تاسیس ذوب فلزات فجر سمنان، باعث کشته شدن یک کارگر شد.
براساس این گزارش، این حادثه كه به كشته شدن كارگری به نام «مهدی تالشی» انجامید، در تاریخ عصر روز پنجشنبه 26 اردیبهشت‌ماه به دلیل انباشت مواد مذاب داخل كوره ذوب فلزات و سپس سرریز شدن این مواد رخ داده است.
همكاران كارگر جان باخته كه شاهد حادثه بوده‌اند گفتند: مهدی تالشی با مشاهده سرریز شدن مواد مذاب قصد فرار داشته است اما بدلیل از دست دادن تعادل بر روی مواد مذاب می‌افتد و جانش را از دست می‌دهد.
گفتنی است کارخانه ذوب فلزات فجر سمنان با وجود آنكه طی شش ماه گذشته فعال بوده است اما از روز 22 فروردین ماه همزمان با دور چهارم سفرهای استانی ریاست جمهوری و با حضور وزیر صنعت ومعدن و تجارت به طور رسمی افتتاح شده بود.

ریزش ساختمان در حال تخریب بر سر 4 کارگر
به گزارش30اردیبهشت ایسنا،سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از ریزش آوار بر سر چهار کارگرعصرامروز، در شرق پایتخت واقع در خیابان نبرد جنوبی، خیابان مسلم خبر،داد.
سید جلال ملکی گفت: آتش نشانان پس از حضور در محل مشاهده کردند که کارگران مشغول تخریب دو ساختمان دو طبقه مسکونی در مجاورت یکدیگر بودند که ناگهان بخش های از ساختمان ریزش کرده و سبب محبوس شدن چهار تن در زیر آوار شده است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه دو تن از کارگران که نیمی از بدنشان در زیر آوار گرفتار شده بود تا پیش از رسیدن عوامل آتش نشانی توسط دیگر افراد نجات داده شدند، گفت: آتش نشانان دو کارگر دیگر را با انجام اقدامات فنی از زیر آوار خارج کرده و به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.
سی اردیبهشت ماه1392
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد