اخباروگزارشات کارگری17اردیبهشت ماه1392
- محکومیت دستگیری جلیل محمدی و حامد محمود نژاد
- گفتگوبا وحیدفریدونی ومجیدسعیدی درباره صدور حکم اخراجشان از کار
- اخبارکارگری فلزکار
- كارگزاران مخابرات روستایی مقابل مجلس تجمع کردند
- تاخیر شش ماهه در پرداخت حقوق کارگران آبفای پارس آباد
- جان باختن 1795کارگر در حوادث ناشي از كار درسال1391- افزايش 19 درصدي مرگ ناشي از حوادث كار در سال گذشته
- ساکنان جم با چشم، دندان و کلیههای خود خداحافظی کردند
- سقوط مرگبار کارگر میانسال به اعماق چاه
- باز هم ریزش آواربازهم مرگ یک کارگرجوان
- مرگ سيمبان شوشتري بر اثر اتصال برق
- له شدگی دست کارگر55ساله
- بانک سوسیته جنرال بیش ازهزارنفرازکارکنانش را اخراج می کند
محکومیت دستگیری جلیل محمدی و حامد محمود نژاد
جلیل محمدی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری از روز پنجشنبه12اردیبهشت در شهرسنندج توسط نیرو های امنیتی دستگیرو تاکنون هیچ گونه خبری از وی در دست نیست. همچنین حامد محمود نژاد دیگر عضو کمیته هماهنگی نیز که صبح همان روز برای خرید مصالح ساختمانی از منزل خود در سنندج خارج شده بود در مسیر برگشت ناپدید شده و خانواده ایشان پس از مراجعات متعدد به مراکزمختلف، خبری از ایشان به دست نیاورده و در نگرانی به سر می بردند، سرانجام مقامات امنیتی تایید کردند که ایشان نیز جزء دستگیر شدگان می باشند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری برگزاری روز جهانی کارگر را از ابتدایی ترین حقوق کارگران می داند که همه ساله در همه دنیا به اشکال مختلف برگزار می شود حال آنکه در کشور ما همه روزه اخبار احضار، دستگیری و سرکوب کارگران و فعالین کارگری به انحاء مختلف به گوش می رسد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری دستگیری این دو عضو کمیته را محکوم و خواهان آزادی فوری آنها وهمه کارگران،فعالین کارگری وزندانیان سیاسی دربند می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-16 اردیبهشت 1392
گفتگوبا وحیدفریدونی ومجیدسعیدی درباره صدور حکم اخراجشان از کار
دو عضو سندیکای کارگری شرکت اتوبوسرانی تهران از صدور حکم اخراج از کار خود خبر میدهند؛ گفتوگوی آرمان را با وحید فریدونی و مجید سعیدی درباره چالشهای مواجهه با صدور این احکام در ادامه میخوانید:
با توجه به صدور حکمی که برای شما صورت گرفته آیا امیدواری برای برگشت آن دارید؟
فریدونی: اگر از لحاظ قانونی با ما برخورد شود ما مطمئن هستیم که میتوانیم به سر کار خود برگردیم. یعنی اگر با عدالت رفتار شود و همه چیز براساس قانون باشد ما اسناد و مدارک کافی برای بازگشت داریم. هیات حل اختلاف به طور قانونی 9 نفر عضو دارد که با 7 نفر میتواند تشکیل جلسه بدهد. در روزی که جلسه رسیدگی به پرونده من بود همزمان سه پرونده دیگر بررسی شد که همه ما به فاصله 10دقیقه در آن جلسه وارد اتاق شدیم و اعضای آنها هم ثابت بودند. در رایهایی که برای سه پرونده به امضا رسیده حدود 14 تا 15 فرد مختلف امضا کردهاند که هیچ کدام را در آن جلسه ندیدیم. یعنی امضایی که برای پرونده من از طرف نماینده کارگر شده سه شخص متفاوت با کسی است که پیش از من وارد جلسه شد و همینطور پرونده بعد از من.
سعیدی: ایرادی که به این پرونده میتوانیم بگیریم و پیش از شروع جلسه هم میتوانیم آنرا عنوان کنیم این است که ما درخواست کرده بودیم رای آن فیالمجلس صادر شود یعنی پس از تشکیل جلسه هیات برای ایشان تصمیم بگیرد و اعضای هیات آنرا امضا کنند. این درخواست را به این دلیل داشتیم که پیش از این برابر مقررات اتفاق افتاده، هیات در روز جلسه تصمیم نگرفته است و یک یا دو ماه بعد رای انشا شده و اعضای هیات حل اختلاف درحالیکه از پرونده چیزی در ذهن شان نبود رای را امضا کردند. برای همین امر از دادگاه خواستیم که رای فی المجلس صادر شود. اما متاسفانه رایی که صادر شده و امضایی که برای ایشان شده است نیمی از آنها همان افرادی نیستند که در جلسه حضور داشتند. نماینده اداره کار حق یک رای دارد و مشخص نیست که چرا ایشان نمیگذارند که اعضا در لحظه رای را امضا کنند و یک ماه بعد امضاها گرفته میشود. نماینده دادگستری که امضایش پای رای هست ظاهرا آن روز در جلسه رسیدگی حضور نداشته است.
به جز این موارد چه ایرادات دیگری در روند رسیدگی به پرونده با آن مواجه شدید؟
فریدونی: مساله دیگر این است که ما وقتی از وزارتخانه و اداره کار اقدام میکنیم استعلام میکنیم؛ متوجه میشویم کسی که عضو علیالبدل شوراست و تا زمانی که اعضای اصلی شورای اسلامی کار هستند را ندارد وارد این پرونده شده است. این درحالی است که حتی در صورتیکه اگر شورای اصلی نباشد اعضای علیالبدل اول، دوم و همینطور تا آخر میتوانند حاضر شوند. این آقایان بدون اینکه کسی از شورا استعفا داده باشد نفر سوم اعضای علیالبدل را در کمیته شورای انضباط کار و شورای اسلامی کار میآورند و ایشان حکم اخراج بنده را امضا میکند. ما حتی نامههایی را پیدا کردیم که نشان میدهد شرکت واحد به اداره کار استان به تاریخهای مختلف نامه نوشته و ادعا کردهاند برخی اعضا استعفا دادهاند درحالیکه در نامههایی که به تاریخهای بعد از این وجود دارد امضاهایی از همین آقایان مستعفی هست که نشان میدهد آنها در تاریخ مورد نظر استعفا نداده و بر کار خود باقی بودند.
این نشان میدهد که برخی اعضا هم راضی به اخراج نیستند؟
سعیدی: این نشان میدهد که اعضای شورا راضی به اخراج ایشان نبودند. آقایان بین اعضای علیالبدل کسی را پیدا کردهاند که حکم اخراج ایشان را بپذیرد. اعضای نمایندگان کارگرکمیته انضباط کار برابر استعلام از اداره کاردو نفر بودند که به طور قانونی میتوانستند رای به اخراج بدهند که یکی از آنها آقای حبیب ا... متین بوده است. چون آقای متین راضی به اخراج نبوده و آنها از ایشان دعوت نکردند برای حضور در جلسه و به همین دلیل از عضو سوم علیالبدل شورای اسلامی کار خواستهاند که به جای ایشان رای اخراج را امضا کند. در ادامه ما شکایتهایمان را شروع کردیم مبنی بر وجود صورت جلسات صوری که اعضای اصلی از شورای اسلامی کار رفتهاند و به این دلیل از اعضای علیالبدل استفاده شده است. در همین حال آنها از عضو علیالبدل سوم شورای اسلامی کار برای امضای رای کمیته انضباط کاراستفاده کردهاند درحالیکه برابر قانون ابتدا باید عضو علیالبدل اول و دوم وارد شورا شوند و در غیر این صورت و درصورت استعفای اعضای علیالبدل اول و دوم عضو سوم میتواند حضور داشته باشد. با اینکار اداره کار استان زیر سوال است و آقایان لذا برای توجیهنامهای به اداره کار استان به تاریخ چند ماه قبل از این جلسه حذف آماده کرده که نفر دوم عضو علیالبدل از کار استعفا داده و این درحالی است که در همه نامههای بعدی پس از این نامه ایشان امضا وجود دارد. در نامههای پیش از این اثری از استعفای ایشان نیست.مهمتر ازآن نامه استعفای آقای متین است که شرکت واحد به اداره کار استان داده است و نشان نمیدهد ایشان از کار استعفا داده بلکه نامه به این قرار است که «ایشان درخواست کرده است در شغل خود (پشت فرمان) خدمت کند» درواقع این نماینده استعفا نداده است. این اصل عین قانون است که عضو میتواند هم در محل کارش مشغول به کار باشد و هم عضو شورا باشد و درباره پروندهها اعلام نظر کند.
فریدونی: الان انتقاد ما به شورای حل اختلاف و هیات تشخیص است که باید قانونی عمل کند. سوال ما این است که چرا وزارت کار باید چنین خارج از قانون عمل کند؟ اگر قانون چیزی را فصلالخطاب قرار داده و قانونگذار آن را مصوب کرده ما باید همه تابع آن باشیم. قانون فعلی میگوید که نفر سوم عضو شورای علیالبدل حق ورود به شورا را تا زمانیکه اعضای اصلی و اعضای اول و دوم علیالبدل هستند ندارد، به چه دلیل رئیس هیات حل اختلاف این قانون را دور میزند؟ به چه دلیل رایی که بنا به درخواست ما باید فی المجلس صادر شود این رای را صادر نمیکند؟
مشکلاتتان را در کجا پیگیری میکنید؟
ما میخواهیم این مساله را در دیوان عدالت اداری پیگیری کنیم. در آنجا دیگر پرونده براساس مدارک رسیده بررسی میشود. اما برای ما هنوز این موضوع جای سوال است که اداره کار استان چه چیزی را دارد از دست میدهد یا چه چیزی را میخواهد به دست بیاورد که مقاومت میکند؟
این شیوه فقط در برابر شماست؟
سعیدی: شرکت واحد به دلیل اینکه در حال خصوصیسازی است نیاز به این دارد که به مرور کارگران را بازخرید کند و درحال حاضر هم این کار را با استفاده از نقطه ضعف افراد انجام میدهد. الان ما 11 هزار نیرو هستیم که حداقل 4 هزار نفر باید تعدیل شوند. شرکت واحد به دنبال این است که کارگران را تعدیل کند و اداره کار استان را با این توجیهات تحت تاثیر داده که مثلا اگر این کارگران معترض نباشند روند تعدیل نیرو در شرکت واحد متوقف خواهد شد و کارگران در شغل خود باقی میمانند. امروز دلایل و مدارک نشان میدهد که ما باید بازگشت به کار شویم اما رئیس اداره اداره کار استان و شمالغرب تهران میگویند تشخیص میدهم که اگر شما نباشید این کارگاه بهتر اداره میشود. این سیاست اداره کار استان تهران باعث شده است که کارگران منفعل را از کارگاهها حذف کنند. سیاست اداره کار استان معتقد است اگر کارگران معترض نباشند پایداری کار بیشتر میشود درحالی که اینگونه نیست. متاسفانه اداره کار با توجه به اینکه نفوذ زیادی دارد میتواند لابی گری هم بکند که یا بازگشت به کار یا اخراج صادر شود. مثلا در پرونده بنده سه نماینده کارگری هیات حل اختلاف رای بازگشت به کارم را امضا کردهاند ولی ما بهصورت اتفاقی متوجه شدیم که به نمایندگان فشار میآورند و اقداماتی انجام میدهند که برای رای اخراج صادر شود ودر نهایت رای اخراج داده شده است.
اخبارکارگری فلزکار
*برگزاری اول ماه مه در بندرسیرف ازطرف کارگران پارس جنوبی که همراه با سخنرانی بدین مناسبت بود. دراین سخنرانی ازطرح مشکلات ومطالبات کارگران دراین روز صحبت شد.این جشن که با پایکوبی همراه بود با سازماندهی از طرف سیروس شجاعی کارگرپارس جنوبی صورت گرفته بود.
*کارخانه محورسازان درجاده کرج سازنده قطعات مورد نیاز ایران خودرو ،پس ازعید 120 کارگر خود را اخراج کرده وخط تولید شماره 2 مکانیزه خود را نیز تعطیل کرده است.
*کارخانه شتاب از کارخانه های محوری ایران خودرو درجاده کرج وسازنده قطعات یدکی ایران خودرو 160 کارگر خود را بعدازعید اخراج کرده و درحال حاضر در رکود به سر می برد تا تعیین تکلیف مبلغ خودرو.
* فشار وسرعت کار در کارخانه پاکشوما بیشتر ازقبل شده، که این مسئله باعث اعتراض کارگران این شرکت شده است. تولید این شرکت روزانه 1400دستگاه انواع ماشین های لباسشویی و ظرفشویی در مدلهای مختلف است.در سال گذشته 10 کارگر ازاین شرکت اخراج شدند.
* اخراج 60 کارگر در شرکت ربات ماشین کمال شهر.20 نفر از کارگران بطورقطعی وبه 40 نفر دیگر هم وعده بازگشت بکار در اردیبهشت داده شده است.قابل ذکراست که این وعده درصورتی تحقق خواهدیافت که خط تولید جمع شده در اردیبهشت دایرشود.
* درکارخانه ایران خودرو خطوط تولیدی نیمه تعطیل بوده ویک شیف کاری نیز اخراج شده اند.این نیمه تعطیلی فرصتی را فراهم کرده که کارگران دورهم نشسته ودر مورد مسایل روز گفتگو کنند.ازجمله حذف ارز مرجع از کالاهای اساسی ،دستمزد ها واخراج.قسمت رنگ ال 90 با 30 درصد ظرفیت کارمی کند.کلیه مدل های پژو تولید ندارند.ایران خودرو منتظر اعلام قیمت مبلغ خودروهاست تا تولید را شروع کند.آنچه مسلم است تا زمانی که قیمت های پیشنهادی کارخانه های خودروسازی به مردم ایران تحمیل نشود این رکود در خطوط تولیدی ادامه دارد.
كارگزاران مخابرات روستایی مقابل مجلس تجمع کردند
به گزارش ایلنا،صبح امروز(17 اردیبهشت) جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی مقابل مجلس تجمع کردند.
برپایه این گزارش،کارگزاران مخابرات روستایی خواستار استمرار بیمه و عقد قرار داد مستقیم با خود شرکت های مخابرات ایران طبق ضوابط و شرایط قانون مستقیم هستند.
به گفته تجمع كنندگان در حال حاضر حدود دو هزار نفر به عنوان کارگزاران مخابراتی در روستاهای مشغول كار هستند.
تجمع كنندگان كه از استانهای اصفهان و خراسان رضوی آمده بودند از نمایندگان مجلس به ویژه از اعضای کمیسیونهای اجتماعی، صنایع و معادن و تلفیق و هیات رئیسه مجلس خواستند كه به تقاضای آنها رسیدگی كنند.
تاخیر شش ماهه در پرداخت حقوق کارگران آبفای پارس آباد
به گزارش17اردیبهشت مهر،کارگران یکی از شرکت های مرتبط با آب و فاضلاب روستایی پارس آباد که در بخش های بهره برداری بویژه به عنوان آبدار در روستاهای این شهرستان فعالیت می کنند، از شش ماه پیش تاکنون حقوقی دریافت نکرده اند.
براساس این گزارش، بیش از 45 نفر از كارگران اپراتور و آبداران اداره آب فاضلاب روستايي شهرستان پارس آباد از بی توجهی در پرداخت حق و حقوق خود ابراز نارضایتی كردند.
این عده که عمدتا آبداران روستایی شهرستان پارس آّباد هستند، با ارسال نامه ای سرگشاده از فرماندار این شهرستان خواستار رسیدگی و پرداخت سریع حقوق خود شدند.
این كارگران اعلام کرده اند که از آذرماه سال 91 تاكنون حق و حقوق خود را دریافت نكرده اند و از پرداخت سبد حمایتی به انضمام عيدي، پاداش و مواردی مشابه بی نصیب مانده اند.
این عده تاکید داشتند که با تاخیر در پرداخت حقوق مشکلات مالی و اقتصادی زیادی گریبان آنها و خانوادههایشان را گرفته است.
یکی از این کارگران با اشاره به سختی کار و كمبود حقوق و مزایا گفت: با این وجود حقوق ناچیز کارگران که از قشر کم درآمد منطقه محسوب می شوند، طی این مدت پرداخت نشده و این افراد تحت فشار قرار دارند.
وی با اشاره به وضعيت تورم ومشكلات اقتصادي موجود عدم دریافت حقوق طی این مدت را موجب تحمل مشکلات زیادی دانست و یادآور شد که انتظار داریم مسئولان آبفای روستایی استان و نیز سایر مسئولان استان و شهرستان به این مهم رسیدگی کنند.
بنابهمین گزارش، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اردبیل با تائید این مطلب عدم تامین اعتبارات را دلیل اصلی این مشکل برشمرد.
پرویز عباسی با بیان اینکه این تعداد تحت نظر شرکت پیمانکار بهره برداری فعالیت می کنند، متذکر شد: اعتبارات این بخش باید از محل اعتبارات استانی تامین می شد که به دلیل عدم تامین کامل و 100 درصدی، پرداخت صورت وضعیت پیمانکار به تاخیر افتاده است.
وی تصریح کرد: پیمانکار مربوطه نیز به این دلیل قادر به پرداخت حقوق کارگران که عمدتا آبداران روستایی هستند، نبوده و حقوق این کارگران با تاخیر مواجه شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان با اشاره به پرداخت حقوق آذرماه کارگران آبفای روستایی پارس آباد، افزود: از اول بهمن تاکنون که چهار ماه را شامل می شود حقوق این افراد پرداخت نشده است.
جان باختن 1795کارگر در حوادث ناشي از كار درسال1391- افزايش 19 درصدي مرگ ناشي از حوادث كار در سال گذشته
به گزارش17اردیبهشت اداره كل روابط عمومي و امور بينالملل سازمان پزشكي قانوني كشور، با ادامه روند رو به رشد مرگ هاي ناشي از حوادث كار در كشور، آمار تلفات حوادث ناشي از كار در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن 19.1 درصد افزايش يافت.
بنابهمین گزارش، در سال گذشته يكهزار و 795 نفر در حوادث ناشي از كار جان خود را از دست دادند كه اين رقم در مقايسه با سال قبل از آن كه تعداد فوتي هاي حوادث كار يكهزار و 507 نفر بود، 19.1 درصد بيشتر شده است.
در حالي كه در سال 1390 با بيشترين تعداد تلفات حوادث ناشي از كار (در مقايسه با ده سال قبل از آن) مواجه بوديم، اما در سال 1391 نيز با رشد 19.1 درصدي اين آمار، روند افزايش مرگ هاي حوادث ناشي از كار افزايش يافت.
بر اساس اين گزارش از كل تلفات حوادث ناشي از كار در سال گذشته يكهزار و 770 نفر مرد و 25 نفر زن بودند. همچنين مطابق سالهاي گذشته سقط از بلندي با 790 مورد و برخورد اجسام سخت با 369 مورد در صدر دلايل مرگ حوادث ناشي از كار قرار داشتند.
در سال گذشته استان هاي تهران با 271 فوتي، اصفهان با 143 فوتي و خراسان رضوي با 107 فوتي بيششترين آمار تلفات حوادث ناشي از كار را داشته اند. بر اساس آمارهاي موجود شهريور سال گذشته با 177 فوتي و فروردين با 109 فوتي به ترتيب بيشترين و كمترين تلفات حوادث كار را در سال گذشته داشته اند.
يادآور مي شود در بهمن ماه سال گذشته آمار تلفات حوادث ناشي از كار با 133.9 درصد بيشترين رشد را نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن داشته و از 59 مورد به 138 مورد رسيده است.
ساکنان جم با چشم، دندان و کلیههای خود خداحافظی کردند
هر چند رئیس سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت معتقد است که 80 درصد کارکنان صنعت نفت از عملکرد سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت رضایت کامل دارند اما یکی از کاربران پانا نیوز، تاکید می کند که امکانات درمانی بهداشت و درمان صنعت نفت در شهرک جم در پایینترین و ضعیف ترین سطح قرار دارد.
پانا نیوز روز گذشته دوشنبه 16 اردیبهشت ماه 1392 با انتشار خبری به نقل از دکتر محمد جواد کیان رئیس سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت اعلام کرده بود: 80 درصد کارکنان صنعت نفت از عملکرد سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت رضایت کامل دارند.
با گذشت 24 ساعت از این خبر یکی از کاربران که در "شهرک جم منطقه عسلویه" سکونت دارد، مطلبی را در پاسخ به اظهارات رئیس سازمان بهداشت و درمان صنعت فنت مطرح کرد که شرح کامل آن به دنبال آمده است:
مطلبی رو در سایت وزین خود درج نمودید تحت عنوان "کیان با رد نتایج برخی از نظرسنجیها و انتقادها ؛80 درصد کارکنان از بهداشت و درمان نفت رضایت کامل دارند " احتراما در خصوص مطلب فوق خواهشمند است جوابیه ذیل رو در راستای روشن سازی افکار عمومی درج فرمایید .
" دو سال پیش همسرم دچار بیماری با علایم مشکوک به سنگ کلیه شد. چندین بار به پزشکان عمومی و متخصص بیمارستان جم مراجعه کردیم.
بار اول پزشک متخصص داخلی پس از تجویز و بررسی آزمایش و سونوگرافی و مشورت با یک پزشک جراح بدون اینکه علائمی از سنگ یا عفونت مشاهده کند مسکن تجویز کرد و از اظهار نظر در مورد علت بیماری خودداری کرد و در مراجعات بعدی و ارائه نتایج آزمایش و سونوگرافی پزشک متخصص زنان آن بیمارستان در تشریح علت، به ذکر این موضوع پرداخت که علائم می تواند نشانگر یکی از بیماریهای سنگ کلیه، عفونت مجاری ادراری یا سرطان باشد !
این در حالی است که آزمایش و سونوگرافی، سنگ کلیه و عفونت را منتفی نشان می داد و سخنان پزشک دلهره و شوک بزرگی به ما وارد کرد.
ما که از پزشکان بیمارستان نا امید شدیم برای درمان به شیراز و تهران مراجعه کردیم و مشخص شد که بیماری یک عفونت ساده ادراری بوده است و البته سونوگرافی مجدد در مراکز درمانی غیر وابسته به صنعت نفت نشان دهنده شن کلیه ها هم بود که در بیمارستان توحید تشخیص داده نشده بود .
این موضوع و گلایه خود را یک بار با مسئول بیمارستان صنعت نفت وقت مطرح کردیم که ایشان کمبود منابع مالی را دلیل آن ذکر کردند و اینکه پزشکان متخصص حاذق حاضر به کار در این منطقه با روزی یک میلیون تومان نیستند!
سوال اینجاست که مگر نفراتی که در این منطقه کار میکنند ارزششان برای وزارت نفت چقدر است که حتی لیاقت استفاده از متخصص در حد متوسط را هم ندارند؟
جالب تر اینکه هر تخصصی معمولا بیشتر از دو هفته در ماه وجود ندارد مثلا متخصص چشم در ماه دو هفته حضور دارد و چنانچه کسی دچار مشکل اورژانسی شود باید به شیراز و یا بوشهر که مسافتی چهار ساعته را با شهر جم دارند مراجعه کند!!!
از امکانات دیگر و خدماتی ارزشمندی ! که برای حدود سه هزار خانواده صنعت نفت در این شهرک گنجانده شده است، درمانگاه دندانپزشکی آن است که به هیچ عنوان خانواده های استفاده کننده از خدمات این مرکز راضی نیستند و تنها دلیل آن استفاده از نفراتی است که به هیچ عنوان تجربه و مهارت کافی، حتی در ترمیم جزئی دندان را نیز ندارند . جالب تر اینکه برخی از این عزیزان مدعی انجام کارهایی در حد متخصصین متبحر هستند.
از موارد این چنینی به کرات توسط ساکنین مورد گلایه قرار می گیرد و می تواند به صورت کتابچه خاطرات هزاران صفحه ای در آید. اما به نظر می رسد سامانه ای در گوش مسئولان تعبیه شده است که همه اطلاعات را به شکل معکوس درآورده و سپس ارزیابی می کند.
حال پیشنهاد ما به مسئولان سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت این است که برای اثبات ادعای خود گاهی با دکل کندن از تهران، به این منطقه عملیاتی هم سری بزنند و خود و عزیزانشان را به دستهای پرتوان متخصصان توانمند این بیمارستان بسپارند. باشد که از خوان نعمتی که برای کارکنان زحمتکش این مجموعه گسترده اند بی نصیب نمانند.
17اردیبهشت
سقوط مرگبار کارگر میانسال به اعماق چاه
به گزارش 17اردیبهشت پایگاه خبری 125،بنقل ازمهدی بیاتی افسرآماده منطقه یک عملیات: امروز در خیابان مجاهدین اسلام، خیابان صادقی ،یک کارگرمیانسال كه برای لایروبی چاه آب منزل مسکونی در حال رفتن به داخل چاه بود به داخل چاه 57 متری سقوط می کندوبدلیل گازگرفتگی جانش راازدست می دهد.
باز هم ریزش آواربازهم مرگ یک کارگرجوان
به گزارش 17اردیبهشت پایگاه خبری 125،امروزریزش دیوار ساختمان گودبرداری شده در خیابان پاسداران، خیابان کوهستان یکم ،کارگر جوانی را زیر خاک و سنگ مدفون کرد.
علی امینی معاون منطقه سه عملیات در این باره گفت: با رسیدن آتش نشانان به محل حادثه زمینی به مساحت تقریبی 350 متر مربع مشاهده می شد که برای احداث ساختمان گودبرداری شده کارگران در آن در حال ایجاد فونداسیون بودند که ناگهان بخشی از دیوار خاکی شمال زمین برروی یک کارگر فرو می ریزد.
وی افزود: آتش نشانا ن به محض رسیدن با ایمن سازی محل حادثه به سرعت اقدام به خاک برداری کرده و بدن کارگر 30 ساله بنام فیض-م را از زیر خاک و سنگ خارج کردند. که متاسفانه امدادگران اورژانس حاضر در محل پس از معاینه، فوت کارگر را تایید کردند.
مرگ سيمبان شوشتري بر اثر اتصال برق
به گزارش17اردیبهشت خراسان،رئيس شرکت توزيع برق شوشتر گفت: مرگ سيمبان شوشتري بر اثر اتصال برق بوده است.
براساس این گزارش، رضا غضنفري روزگذشته اظهار داشت: سيمبان شرکت توزيع برق شوشتر در حال هرس درخت بوده است که دچار حادثه شده و جان خود را از دست داده است. وي با اشاره به شرايط وقوع اين حادثه دلخراش گفت: اين حادثه دلخراش به دليل خيس بودن درخت هرس شده و افتادن آن روي سيمهاي برق فشار قوي اتفاق افتاده است.
له شدگی دست کارگر55ساله
به گزارش مرکزاورژانس تهران،ظهر امروز سه شنبه 17/2/92 در شهرستان رباط کریم داخل کارگاهی دست چپ آقا 55 ساله ای بین دستگاه پرس قرار گرفت و از ناحیه آرنج به پایین دچار له شدگی گردید،بنا به اوضاع وخیم مجروح و احتیاج به مرکز مجهزی جهت ترمیم بافتهای آسیب دیده، اورژانس شهرستان رباط کریم از مرکز اورژانس تهران در خواست امداد هوایی نمود.
ساعت 13:36 مرکز اورژانس تهران پس از دریافت پیام درخواست بی درنگ بالگرد امداد هوایی را به محل حادثه اعزام و پزشک و کارشناس امداد هوایی، مجروح را تحویل گرفته و با انجام اقدامات مناسب پزشکی به بیمارستان امام خمینی تحویل دادند.
بانک سوسیته جنرال بیش ازهزارنفرازکارکنانش را اخراج می کند
به گزارش7مه یورونیوز،بانک سوسیته جنرال از حذف بیش از هزار شغل از شعب مختلف خود در سراسر دنیا خبر داد.
این بانک فرانسوی در راستای اجرای طرح صرفه جویی اقتصادی ۹۰۰ میلیون یورویی به حذف این مشاغل در طول سه سال آینده دست می زند.
در این بین بیش از ۵۵۰ شغل از شعبه اصلی آن در پاریس حذف خواهد شد.
سوسیته جنرال حدود ۱۵۴ هزار کارمند در سراسر دنیا دارد. از این تعداد حدود ۶۰ هزار نفر در سراسر فرانسه در استخدام این بانک هستند.
هفدهم اردیبهشت ماه1392
******************
اخباروگزارشات کارگری18اردیبهشت ماه1392
- آمار جدید از میزان افزایش تورم، مهرتاییدی بر خواست بحق افزایش دستمزد کارگران
- تداوم اذیت و آزار و بازداشت کارگران و سرکوب فعالیتهای کارگری در هفته های اخیر
- تماس تلفني مقامات قضايي با خانواده بهنام ابراهيم زاده
- اعتراض به بیکاری،گرانی وتعطیلی کارخانه هادرجریان سفراحمدی نژادبه مازندران
- انحلال صنایع اسوه ایران و بیكاری 53 كارگر رسمی
- افزایش 116 درصدی مرگ ناشی از حوادث کار در مازندران
- شمار کارگران جان باخته ریزش ساختمان تولیدی بنگلادش به804نفررسید
- نرخ بیکاری جوانان در دنیا افزایش خواهد یافت
آمار جدید از میزان افزایش تورم، مهرتاییدی بر خواست بحق افزایش دستمزد کارگران
مرکز آمار ایران با انتشار گزارشی از شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری در سال 1391 و فروردین 1392 ، بر سیر صعودی و افسار گسیخته هزینه های زندگی مهر تایید زد. گزارشی که نشان می دهد تورم نقطه به نقطه درفروردین ماه سال جاری از مرز 7/38 درصد عبور کرد. روایت رسمی مرکز آمار ایران که با تغییر سال پایه از 1381 به 1390 محاسبه شده نشان میدهد که گروه خوراکی ها درفروردین امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل 8/46 درصد تورم را تجربه کرده است. جدول منتشرشده ازسوی مرکز امار ایران درباره شاخص قیمت فروردین ماه سال 1392 کالاهای منتخب نشان میدهد که فشار گرانی ها روی خوراک مردم بیشتر شده به نحوی که تورم 12 ماهه منتهی به فروردین امسال، نان و غلات 8/35 درصد- گوشت قرمز و سفید و فراورده های ان 9/52 درصد- شیر، پنیر و تخم مرغ 5/50 درصد- میوه و خشکبار 1/45 درصد- روغن 9/45 درصد- چای، نوشابه، آبمیوه 1/54 درصد- پوشاک، کفش 5/37 درصد- سبزیجات 6/69 درصد- دخانیات 5/87 درصد و مسکن 4/18 درصد اعلام شده است.
بدون شک با کاهش ارزش پول ملی، سه برابرشدن نرخ ارز و انارشی حاکم بر بازار می توان ارقام بالا را در عدد 2 ضرب کرد که تا اندازه ای واقعی بنظر برسند. مرکز آمار قبلا افزایش 51 درصدی قیمت مسکن را گزارش داده بود؟! ضمن اینکه مرکز امار، تورم شدید هزینه های دندانپزشکی، چشم پزشکی، انواع جراحی ها، رادیولوژیها، بهداشت، بیماریهای خاص، دارو و درمان و بطورکلی بخشی که با سلامت و جان مردم سر و کار دارد ندیده است. این همه شوربختی یکطرف، این روزها حذف ارز مرجع 1260 تومانی برای خرید کالاهای اساسی قطعی شده و این به معنی جایگزین شدن ارز مبادله ای 2450 تومانی و بار دیگر دو برابر شدن قیمتهاست خبرها حاکی ازحذف یارانه نان، آزاد سازی قیمتهای محصولات کشاورزی و گران شدن بنزین و....، و اجرای مرحله دوم قطع سوبسیدها می باشد. شوک های پی درپی و صدای شکستن استخوانهای کارگران و حقوق بگیران ثابت! ایا این شوکها کارگران و حقوق بگیران را خشمگین و مبهوت خواهد کرد و آنان همچنان نظاره گر حوادث بازی بزرگ انتخابات خواهند بود و یا....؟
آیا با این دستمزدها و رشد لجام گسیخته گرانی و تورم، امکان حفظ معیشت، سلامت و شرافت هست؟ و ایا اداره کنندگان جامعه می توانند جلوی غول گرانی و تورم را بگیریند ؟ به طور قاطع می توان گفت حاکمان اراده ودستورالعملی مشخصی برای کنترل و مهار تورم و گرانی های روز افزون ندارند. خروجی جلسه غیرعلنی مجلس و دولت در 17 اردیبهشت بادستورکار"تعهد مجلس ودولت برای مهارگرانی وتورم" این مطلب را تایید میکند. سخنگوی هئیت رئیسه مجلس عبدالرضا مصری، دغدغه مجلس برای گرانی، تورم، عدم مهار قیمتها و بی ثباتی را ازجمله دلایل برگزاری جلسه غیرعلنی عنوان کرد. وی افزود: مقرر شد دستورالعمل هایی که درنظام اقتصادی زلزله ایجاد میکند و در بازار بی ثباتی بوجود میاورد از ثبات برخوردار باشد! ابراهیم نکو عضوهئیت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس بعد ازجلسه غیرعلنی در گفت و گو با ایسنا گفت: وزیران کابینه دستهای پنهان وعلتهای بیرونی را عامل گرانی های اخیرعنوان کردند وی افزود دراین جلسه تیم اقتصادی دولت خلیلیان،غضنفری و بهمنی فقط به توجیه دلایل گرانی پرداختند. ابراهیم نکو اظهارداشت: این توضیحات تنها این موضوع را در ذهن تداعی میکنند که بیرون دولت، دستهایی دولت راهدایت می کنند! اسماعیل جلیلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: گزارش نمایندگان دولت درمورد گرانی ها وعدم ثبات در بازار به هیچ عنوان برای شرایط نابسامان کنونی قانع کننده نیست، گویا مدیریت درنابسامانی ها نقشی نداشته است.
بنابر این تمام قرائن و شواهد ناظر بر ان است که اراده ایی برای مهار گرانی وتورم فزاینده وجود ندارد و جلسات و تبلیغات برای مبارزه با گرانی و یا ثبات قیمتها عوام فریبی بیش نیست. اکنون بطور مشخص شکاف عمیق و تفاوت حیرت آور بین مزد ثابت و تورم حاد و مهار ناپذیر برهمگان اشکار شده است از این رو ما کارگران و حقوق بگیران معترض، متحد و یک صدا خواهان افزایش دستمزد متناسب با نرخ تورم واقعا موجود هستیم این تنها چاره ما کارگران در تقابل با گرانی و تورم مهارناپذیر و امکان ادامه زندگی و حفظ شرافت مان است، تعلل در افزایش دستمزدها تقابل قانونگذاران و مجریان دولتی را با طبقه کارگر بیشتر نمایان و خشم و کینه کارگران را نسبت به بنیانهای سرمایه داری دوصد چندان خواهد کرد. جدا از اینکه کارگران بطور جدی از حق تشکل ، اعتصاب ، تجمع و رسیدن به دیگر مطالبات انباشته خود هرگز چشم پوشی نخواهند کرد، افزایش دستمزد امر فوری و حیاتی میلیونها خانواده کارگری می باشد. اعلام نرخ تورم توسط مرکز آمار ایران نیز مهر تاییدی است بر خواست بر حق ما کارگران و نباید تردیدی داشت که وضعیت حاضر طبقه کارگر را در یک بعد وسیع اجتماعی به اعتراض و تقابل با وضعیت موجود خواهد کشاند.
برگرفته ازسایت اتحادیه آزادکارگران ایران-18اردیبهشت
تداوم اذیت و آزار و بازداشت کارگران و سرکوب فعالیتهای کارگری در هفته های اخیر
تداوم اذیت و آزار وتعقیب قانونی کارگران و سرکوب فعالیتهای کارگری در هفته های اخیر موجب شده است که تعداد دیگری از فعالین کارگری توسط نیروهای امنیتی دستگیر و مورد اذیت و آزار قرار بگیرند. در سنندج بدنبال راهپیمایی کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر تعدادی از شرکت کنندگان در این تظاهرات بازداشت شدند و فضای شهر سنندج به خصوص به شدت امنیتی شده است و بسیاری از فعالین کارگری مورد تهدید قرار گرفته اند. بنا به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری اکثریت دستگیر شدگان اول مه با قید ضمانت آزاد شده اند.
همچنین از تاریخ دوم ماه مه جلیل محمدی و حامد محمود نژاد در شهر سنندج بازداشت شده اند و تا کنون خبر موثقی از وضعیت آنها در دسترس نیست. شاهرخ زمانی در روز اول مه به زور توسط ماموران از زندان گوهردشت به دادگاه برده شد و اتهام واهی توهین به "رهبری" به وی تفهیم شد. همزمان بهنام ابراهیم زاده تحت فشار برای بازگشت به زندان با وجود بیماری شدید و معالجات تنها فرزندش قرار گرفته است. رضا شهابی را نیز با وجود پایان نیافتن معالجاتش مجبور به بازگشت به زندان نمودند. غالب حسینی و علی آزادی با وجود پایان بازجوییها بدون حکم و بدون هیگونه دلیلی در بازداشت نگاه داشته شده اند ودیگر فعالین کارگری از جمله پدرام نصرالهی، محمد جراحی و رسول بداقی کماکان محبوس هستند.
ما ضمن محکوم نمودن اقدامات سرکوبگرانه رژیم جمهوری اسلامی علیه فعالین کارگری در ایران و تلاش برای آزادی فعالین کارگری در بند، به این واقعیت تاکید داریم که با وجود جو شدید امنیتی در سراسر کشور، کارگران در شهرها و مناطق مختلف ایران مراسمهای اول ماه مه خود را به مناسبت روز جهانی کارگر به هر نحو توانستند برگزار کردند، از جمله باید به تظاهرات و راهپیمایی در خیانهای سنندج اشاره کرد که در شرایطی برگزار گردید که ماموران رژیم با تهدید و ارعاب همه نیروی خویش را بکار برده بودند در هیچ مرکز کار و شهری حرکتی اعتراضی صورت نگیرد. در عین حال لازم به تاکید است برای گسترش این مبارزات باید فضای امنیتی و اقدامات سرکوبگرانه حکومتی را به عقب نشاند و با اتکا به اتحاد طبقاتی و تشکلات مستقل کارگری و جنبش کارگری در ایران و جهان به مبارزه برای دستیابی به کلیه مطالبات و خواستهای کارگران ادامه داد.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۸ مه ۲۰۱۳
تماس تلفني مقامات قضايي با خانواده بهنام ابراهيم زاده
در حالي كه بهنام ابراهيم زاده به شدت درگير وضعيت تنها فرزند بيمارش است تا جان فرزندش را از اين بيماري مهلك كه قريب به چهار ماه است گرفتارآن شده نجات بدهد وحتي پيدا كردن دارو هاي كه پزشكان براي نيما تجويز مي كنند نيز به سختي مي توانند در داخل كشور پيدا كنند.
در كنارهمه اينها،امروز چهارشنبه هيجدهم ارديبهشت بهنام پرونده كامل پزشكي نيما فرزند بيمارش را تحويل پزشك قانوني تهران داده تا پزشك قانوني نظربدهد كه لازم وضروري است بهنام در كنار فرزندش بماند يا نماند.
امروز مقامات قضايي درتماس تلفني با پدر بهنام تاكيد كرده اند كه بهنام شنبه بيست ويكم ارديبهشت بايد خود را به دادستاني معرفي كنداين در حال است كه هنوز پزشك قانوني تهران هيچ نظري مبني بر ماندن يا نماندن بهنام نداده واين موضوع به روز شنبه موكول شده است در كنار همه اينها شروع درمان مجدد نيمافرزند اين كارگر معترض زنداني بار ديگر آغاز شده واين با توجه به اينكه نيما در آستانه سن بلوغ قرار داردو حساسيت وضعيت نيما وبيماري وي اگربهنام را به زندان برگردانند اين برخورد در روند بهبودي نيما تاثير بسيارمنفي در پي خواهد داشت .
بايد متحدانه براي نجات جان نيما فرزند اين كارگرزنداني واينكه نگذاريم بهنام را به زندان برگردانند تلاش كنيم . اين خانواده شايسته بهترين وبيشترين حمايتها مي باشند .تنهايشان نگذاريم.
دوستان ورفقاي بهنام-18اردیبهشت
اعتراض به بیکاری،گرانی وتعطیلی کارخانه هادرجریان سفراحمدی نژادبه مازندران
به گزارش18اردیبهشت مازندنومه، در طول مسیر جاده ساری- نکاعده ای از جوانان با فریاد بیکاری،گرانی مراتب اعتراض خود را نسبت به وضع موجود نشان دادند.
برخی از کارگران که در طول مسیر به تعطیلی کارخانه ها اعتراض کرده بودند در مکان سخنرانی هم حاضرشدندوخواهان بررسی مشکلاتشان شدند.
انحلال صنایع اسوه ایران و بیكاری 53 كارگر رسمی
به گزارش18اردیبهشت ایلنا، واحد تولیدی صنایع اسوه ایران واقع در شهرک صنعتی البرز قزوین به دلیل آنچه از سوی کارفرما «زیان ده بودن کارگاه» عنوان شده است، منحل اعلام شد و 53 كارگر رسمی این واحد تولیدی نیز به بیمه بیكاری معرفی شدند.
افزایش 116 درصدی مرگ ناشی از حوادث کار در مازندران
به گزارش18اردیبهشت فارس،هوشنگ علیزاده رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای سوادکوه با اشاره به آمار نگران کننده مرگ ناشی از حوادث کار، اظهار کرد: افزایش 116 درصدی مرگ ناشی از حوادث کار در مازندران که توسط مسئولان مرتبط اعلام شد، جای نگرانی و جستوجو دارد.
شمار کارگران جان باخته ریزش ساختمان تولیدی بنگلادش به804نفررسید
به گزارش8مه یورونیوز،ارتش بنگلادش اذعان کرد رقم دقیق کارگران کشته شده که در تولیدیهای پوشاک پوشاک داکا کار می کردند به 804 نفر رسیده است. در این حادثه ساختمانی که در آن 8 تولیدی بزرگ قرار داشت بدلیل عدم رعایت موازین ساخت و ساز قانونی بر سر کارگران این تولیدیها فروریخت. بیش از 2500 کارگر این تولیدیها نیز در این حادثه زخمی شدند.
نرخ بیکاری جوانان در دنیا افزایش خواهد یافت
به گزارش8مه یورونیوز، سازمان بین المللی کار روز چهارشنبه با انتشار گزارش خود درباره نرخ بیکاری جوانان در جهان اعلام کرد در آینده نزدیک پیشرفتی در حل معضل بیکاری جوانان بدست نخواهد آمد.
به گفته این نهاد بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ تعداد جوانان بیکار ۱۵ تا ۲۴ ساله حدود ۲۵ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
سازمان بین المللی کار پیش بینی می کند نرخ بیکاری جوانان در دنیا در سال ۲۰۱۳ به ۱۲.۶ درصد معادل ۷۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برسد. این میزان در اتحادیه اروپا و در کشورهای توسعه یافته ۱۷.۹ درصد اعلام شده است.
بدین ترتیب از سال ۲۰۰۷ حدود ۳.۵ میلیون نفر به تعداد جوانان بیکار در دنیا افزوده شده است.
در کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین کشورهای توسعه یافته بین سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ نرخ بیکاری جوانان ۲۴.۹ درصد افزایش داشته است.
میزان بیکاری جوانان در خاورمیانه، آفریقای شمالی و اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۸ افزایش قابل توجهی داشته است.
در آمریکا نیز علیرغم اینکه نرخ بیکاری به پایین ترین میزان خود از سال ۲۰۰۸ رسیده با این وجود مطابق آمار ماه اکتبر سال گذشته حدود ۱۶ درصد جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله این کشور گرفتار معضل بیکاری بوده اند.
هیجدهم اردیبهشت ماه1392
******************
اخباروگزارشات کارگری19اردیبهشت ماه1392
- علی آزادی از زندان سنندج با قید وثیقه آزادشد
- چرا 19 ارديبهشت 1384 عوامل خانه كارگر و شوراهاي اسلامي كار و عوامل نيروهاي امنيتي با هماهنگي و شدت كامل به محل دفتر سنديكاي كارگران شركت واحد حمله ور شدند؟
- تعطیلی کارخانه کاشی کاشانه کازرون وبیکار شدن 300 کارگر
- جنبش كارگري و چالش هاي پيش رو
- مرگ حداقل 7کارگردر آتش سوزی کارگاه تولید پوشاک در بنگلادش- افزایش تعدادکارگران قربانی فروریختن ساختمان مجتمع دوزندگی ها به 912نفر
- افزایش بیکاری در یونان و پرتغال
علی آزادی از زندان سنندج با قید وثیقه آزادشد
اخباروگزارشات کارگری:بنا به گزارشات رسیده به ما ازمنابع موثق،علی آزادی از فعالین کارگری سنندج و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری که 17اسفندماه درسنندج بازداشت وزندانی شد،با قید وثیقه اززندان سنندج آزادشد وازطرف خانواده،فعالین کارگری ودوستا ن با شوروشوق مورداستقبال قرارگرفت.
چرا 19 ارديبهشت 1384 عوامل خانه كارگر و شوراهاي اسلامي كار و عوامل نيروهاي امنيتي با هماهنگي و شدت كامل به محل دفتر سنديكاي كارگران شركت واحد حمله ور شدند؟
بعد از انقلابي كه در سال 57 در كشور بوجود آمد وسهم بسزائي كه كارگران و سنديكاهاي كارگري در سرنگوني حكومت سلطنتي داشتند، كارگران نقش وحضورو تاثير گذاري خودشان را در مسائل اجتماعي و سياسي نشان دادند و در واقع اين قدرت تعيين كننده را به نمايش گذاشتند. و به همين دليل تشكل هاي مستقل آزاد كارگري مختلفي بعد از انقلاب در كارگاه ها و كارخانه در كشور شكل گرفت و از آنجا كه بيشتر اين تشكل هاو فعالين كارگري ازنظر حكومت از گروه هاي چپ محسوب مي شدند و از نظر حاكميت همخواني با انقلاب اسلامي نداشتند، سركوب گسترده اي در دهه 60با تشكل ها و سنديكا هاي كارگري صورت گرفت .بطوري كه فعالين كارگري يا به زندان رفتند و يا از كشور گريختند، و بستري از قبل آماده شد براي حضور تنها تشكل كارگري مورد حمايت حاكميت بنام خانه كارگر، شوراهاي اسلامي كاركه يكي از عوامل خانه كارگر بودند،بهترين گزينه براي جامعه كارگري مورد تاييد حكومت بودند، هم از منافع دولت و هم از منافع كار فرما حمايت مي كردند و در اصل بازوي مشورتي مديريت يا كارفرما بودند. و در واقع هيچ اطلاعاتي در مورد حقوق كارگران و قانون كار نداشتند و بهترين فرمانبردارهايي بودند كه مي توانستند از رشد و آگاهي كارگران نسبت به حقوقشان جلوگيري كنند.در اكثر كارخانه ها بجاي نماينده واقعي كارگران منصوب شدند. بطور نمونه در شركت واحد هم شوراهاي اسلامي كار، خودش را جايگزين سنديكاي شركت واحد كرد.با آشفتگي كه در دوران جنگ و فضاي حاكم بودهر اعتراضي با سركوب شديد و بنام ضد انقلاب برخورد مي شد.به همين دليل خانه كارگر و مجمو عه هاي دست ساز آنها شوراي اسلامي كار به ميدان آمدند و بدون هيچ نفس كشي شروع به چاپيدن كارگران و دست آورد هاي آنها كه با زحمات پيشكسوتان سنديكايي و فعالان كارگري در طي سالها بدست آمده بود كردند. از اين رو شوراهاي اسلامي كار با همكاري پليس امنيت و مديريت شركت واحد در دهه 70 در شركت واحد شكل گرفت و از همان ابتدا بدون برگزاري مجمع و بدون نظر كارگران ، كار خودشان را به عنوان نمايندگان كارگران و رانندگان در شركت واحد آغاز كردند و از آنجايي كه قبلا با وزارت كار و ديگر نهاد هاي امنيتي هماهنگ بودند . از نظر قانوني هم با مشكلي مواجه نشدند .برخورد كارگران آگاه با اين نمايندگان خود خوانده هزينه اي چون زندان و اخراج در پي داشت ،به همين دليل سالها حقوق رانندگان و كارگران شركت واحد با توجه به اينكه نزديك به 17 هزار تن بودند پايمال مي شد و از كمترين امكانات رفاهي و بهداشتي و معيشتي برخوردار بودند ، و هر زمان هم چند تن از رانندگان اعتراضي مي كردند بلافاصله با همكاري شوراهاي اسلامي كار و حراست شركت واحد و مديريت از كار بيكار مي شدند و هيچ حق و حقوقي هم به آنها تعلق نمي گرفت . به همين جهت اواخر سال 84 كه با همكاري هيئت موسسين سنديكاها جلساتي در محل خبازان تهران واقع در ميدان حسن آباد شكل گرفت در مدت زمان كوتاهي مرتب به تعداد رانندگان شركت واحد كه در اين جلسات شركت مي كردند افزوده مي شد و در همين جلسات رانندگان با اندك زماني اطلاعات حقوقي كارگري ارزشمندي بدست آوردند كه ديگر چون سابق از كارفرما بيم نداشتند و با جسارت تمام در مقابل شوراهاي شركت واحد ايستادگي كردند و خواهان بركناري اين نمايندگان منصوب شده از طرف كارفرما بودند .رانندگان خواستار برگزاري انتخابات سنديكا در شركت واحد شدند و همين باعث شد كه عوامل امنيتي و شوراهاي اسلامي كار و عوامل پايه گذار و بلند پايه خانه كارگر حتي خود آقاي محجوب نماينده فعلي مجلس شوراي اسلامي به فكر چاره بيافتند و قبل از تشكيل سنديكا شركت واحد اين سنديكا نو پا را در نطفه خفه كنند به همين دليل و با توجه به اينكه شكل گيري سنديكاي شركت واحد احتمال شكل گيري سنديكاهاي كارگري ديگر را به ارمغان خواهد آورد ، خانه كارگر و شوراهاي اسلامي كار و عوامل امنيتي و با همكاري مديريت شركت واحد در روز روشن در حضور گسترده نيروهاي پليس كه نظارگر بودند با تعدادي عوامل چماقدار كه شعارهاي مرگ بر منافق سر مي دادند در ساعت ده صبح 19 ارديبهشت سال 84 به محل خبازان واقع در حسن آباد دفتر سنديكاي كارگران شركت واحد حمله ور شدند و بعد از شكستن و خرد كردن شيشه ها و زخمي كردن اعضاي سنديكا و سرقت تمام اموال سنديكا براحتي سوار بر اتوبوسهاي آماده شده از قبل شدند و به خيال از بين بردن و خفه كردن سنديكا به مناطق اعزاميشان راهي شدند و با پخش شريني اين سركوب را جشن گرفتند . غافل از اينكه كارگران در همان زمان كوتاه به آگاهي لازم رسيده بودند و اين بار حاضر شدند هزينه زندان و اخراج را با جان و دل بخرند. و ديگر شعارهاي تكراري و بي محتوا ي چماقدارهاو عوامل گروه فشارتاثيري بروي كارگران آگاه نگذاشت . و افكار عمومي داخل و حتي در دنيا اين عمل ضد كارگري را محكوم كردند . كارگران و رانندگان شركت واحد سالها به دنبال اين فرصت بودند كه ماهييت اين زالو صفتان را كه با از بين بردن و ناديده گرفتن حقوق ديگران زندگي را سپري ميكنند آشكار كنند كه اين خود برگي برنده براي رانندگان سنديكايي، و برگي ننگين در پرونده عوامل خانه كارگر و شوراهاي اسلامي كاراست كه تا تاريخ زنده باشد به ماندگار خواهد ماند و پاك نخواهد شد . اين اقدام ضد كارگري نتيجه اي معكوس داد و باعث گرديد كارگران و رانندگان بيشتري از سنديكا استقبال كنند، و در مورخ 13 خرداد 84اولين مجمع كارگران سنديكايي در همان محل خبازان برگزار گرديد . هر چند كه تا كنون اين فشارها و اخراج هاي اعضاي سنديكا ادامه دارد و در حال حاضر سه تن از اعضاي راننده اين سنديكا از كارشان اخراج گرديده اند و چندين تن از اعضاي هيئت مديره و فعال هنوز بعد شش سال بيكاري با توجه به بازگشت بكاربه حق و حقوقشان نرسيده اند ، اما اتحاد و همبستگي رانندگان و كارگران شركت واحد منسجم تر شده و هرگز همكاران خود را تنها نگذاشته و هموراه ياريشان مي دهند ،.با سپاس و درود بر تمام كارگران و رانندگاني كه تا به امروز بخاطر تشكيل اين سنديكا صدمات و هزينه هاي زيادي پرداخته اند و هنوز همچون كوهي استوار در راه حقوق كارگران تلاش و ايستادگي مي كنند . با درود به همه عزيزاني كه در اين سالها سنديكاي شركت واحد و اعضايش را ياري رسانده و ياري مي كنند . ما همچنان تا بر پايي ايجاد تشكيل سنديكاهاو تشكل هاي مستقل كارگري به مبارزه خود ادامه خواهيم داد به اميد پيروزي و آزادي همه كارگران. با آرزوي آزادي رضا شهابي عضو هيئت مديره سنديكاي زنداني شركت واحد و ديگر فعالان كارگري در بند.
داوود رضوي از فعالان سنديكايي داخل كشور-19/2/92
تعطیلی کارخانه کاشی کاشانه کازرون وبیکار شدن 300 کارگر
فارس بتاریخ19اردیبهشت طی گزارشی ازتعطیلی کارخانه کاشی کاشانه کازرون وبیکار شدن 300 کارگراین کارخانه خبرداد.
این گزارش،عامل پلمب شدن این کارخانه رابانک تجارت عنوان کرده ومی افزاید: با وجود اینکه سرمایهگذار حاضر است چرخه تولید را در کارخانههای تعطیل راه بیندازد اما با کارشکنی بانک تجارت روبهرو میشود.
براساس این گزارش،بانک تجارت با برشمردن تاریخچه راهاندازی شرکت کاشی کاشانه کازرون که در سال 1368 صورت گرفته است، ایجاد این واحد تولیدی را در قالب عقد مشارکت مدنی تسهیلاتی با این بانک عنوان کرده است و تعطیلی این کارخانه را توسط مراجع قضایی اعلام کرده و علت آن را عدم بازپرداخت تسهیلات دریافتی دانسته است.
این گزارش کارخانههای ساسان چشمه، پارس خرما و کویر موتور را از جمله کارخانههای دیگر تعطیل شده و یا رو به تعطیلی شهرستان کازرون برشمرد.
جنبش كارگري و چالش هاي پيش رو
عليرضا ثقفي
لب فروبندید اي همدردي هان تنها بر لب ، در واژه
اي تهي در خونهاتان از همدردیها
من نه دورم از اندیشهی آسانتر همدردیتان
اي شما همدردي را خواهان ، تنها در بیخطری
اي شما همدردي را خواهان ، اما خواهانتر ، سود خود را
سعيد سلطانپور
نفوذ طرفداران سرمایهداری در جنبش كارگري سابقهای ديرينه دارد كه اگر بخواهيم به تاريخچه آن بپردازيم میتوان آن را همزاد جنبش كارگري دانست. اين نفوذ و تلاش در جهت تحت تسلط در آوردن جنبش كارگري در کشورهای مختلف و در زمانهای گوناگون اشكال متفاوتي داشته است و در كشور خودمان نيز از ايجاد دستههای فاشيستي گرفته تا نهادهاي دولت ساخته، همواره تلاش داشتهاند تا كارگران را با نام دفاع از حقوقشان تحت كنترل و تسلط در آورند.
آنچه اين امر را براي كارگران پیچیدهتر میکند ورود اپوزيسيونهاي دولتي در لباس طرفداري از حقوق كارگران و موضعگیری جناحهاي مغلوب سرمایهداری به نفع كارگران است. جناحهاي مغلوبي كه تا زمان قدرت داشتن هیچگونه حركتي به نفع كارگران انجام ندادهاند و گویا تنها پس از خلع شدن از قدرت به ياد كارگران و زحمتکشان افتادهاند و در اين ميان نسلهاي جديد با ناآگاهی و گسست اجباري از نسل هاي قديميتر در معرض آسيبِ زودباوریِ اين مدعيان طرفداري از حقوق كارگران قرار دارند. اما طرفداران وضع موجود و آنان که میخواهند شرایط كنوني كارگران و زحمتکشان را به هر ترتيب حفظ كنند چگونه میتوانند طرفدار حقوق كارگران باشند
لینک متن کامل: http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2013/05/blog-post_9.html#more
مرگ حداقل 7کارگردر آتش سوزی کارگاه تولید پوشاک در بنگلادش- افزایش تعدادکارگران قربانی فروریختن ساختمان مجتمع دوزندگی ها به 912نفر
به گزارش9مه یورونیوز، آتش سوزی در یک کارگاه تولید پوشاک در داکا، پایتخت بنگلادش دست کم هشت کشته بر جای گذاشت.
این حادثه در ساعات پایانی شب چهارشنبه و در حالی اتفاق افتاد که شمار کشته شدگان بر اثر فروریختن ساختمان هشت طبقه “رانا پلازا” در داکا، به ۹۱۲ نفر رسیده است.
به گفته پلیس بنگلادش، دلیل وقوع آتش سوزی که در طبقه سوم این ساختمان یازده طبقه ای رخ داد هنوز مشخص نیست اما همه قربانیان بدلیل خفگی و دود لباسهای اکریلیکی جان باختند.
کارگران در آن هنگام شب در ساختمان کار نمی کردند اما صاحب کارخانه در بین کشته شدگان است.
یکی از کارگران این کارخانه می گوید: «هنگامی که ساختمان آتش گرفت، ما با عجله خود را به آنجا رساندیم. نیروهای آتش نشانی هم آمدند و حرق را مهار کردند. سپس اجساد کارگران و همچنین جسد صاحب کارخانه را دیدیم که به بیمارستان منتقل کردند.»
این حادثه تنها دو هفته پس از آن اتفاق می افتد که فروریختن ساختمان “رانا پلازا” در داکا، با چندین کارگاه دوزنگی در آن، حداقل ۹۱۲ کشته و بیش از ۲۵۰۰ زخمی بر جای گذاشت و هر روز اجساد جدیدی از زیر آوار بیرون کشیده می شود.
سال گذشته نیز در ماه نوامبر، در آتش سوزی دیگری ۱۱۲ کارگر جان خود را از دست دادند.
بنگلادش دومین صادر کننده پوشاک جهان است و اکثر کارخانه های تولیدی برای شرکت های غربی کار می کنند.
افزایش بیکاری در یونان و پرتغال
به گزارش9مه یورونیوز، مطابق ارقام منتشر شده توسط موسسه ملی آمار پرتغال میزان بیکاری طی یک سال گذشته ۱۶.۲ درصد افزایش داشته است.
بدین ترتیب در سه ماهه اول سال جاری ۱۷.۷ درصد جمعیت فعال پرتغال دچار معضل بیکاری هستند. از این میان ۴۲ درصد جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله این کشور بیکار هستند.
قابل یادآوری است که مطابق برنامه جدید ریاضت اقتصادی ، دولت پرتغال حذف حدود ۳۰ هزار کارمند بخش دولتی از ۶۰۰ هزار نفر را در دستور کار خود قرار داده است.
بنابهمین گزارش، مطابق آمارها روند صعودی نرخ بیکاری در کشور بحران زده یونان همچنان ادامه دارد.
بدین ترتیب نرخ بیکاری در ماه فوریه گذشته به ۲۷ درصد جمعیت فعال یونان می رسد. ۶۴.۲ درصد جوانان بین ۱۵ تا ۲۴ ساله نیز در این کشور بیکار هستند.
این نرخ بیکاری در یونان بیش از دو برابر میانگین نرخ بیکاری ۱۲.۱ درصدی در حوزه پولی یوروست. یونان و اسپانیا دارای بالاترین نرخ بیکاری در منطقه پولی یورو هستند.
نوزدهم اردیبهشت ماه1392
******************
اخباروگزارشات کارگری20اردیبهشت ماه1392
-"علی آزادی" آزاد شد
- وعدههای تبلیغاتی از فشارهای اجتماعی نمیكاهند
- روز جهاني كارگر، ترفندهاي سرمايهداري و تجاربي كه بايد مرور كرد
- آمار وحشتناک سازمان جهانی بهداشت از مرگ و میر بر اثر آفت کش ها- کارگران مزارع بیشتر در معرض خطرند
- تعداد قربانیان فروریختن ساختمان در بنگلادش از یک هزار تن گذشت- کارگرزنی زنده از زیر آوار بیرون آورده شد
"علی آزادی" آزاد شد
روز پنجشنبه 19/2/92 «علی آزادی» فعال کارگری و عضو کمیته ی هماهنگی، پس از 63 روز بازداشت در اداره ی اطلاعات، با قرار وثیقه ی 50 میلیون تومانی از زندان مرکزی سنندج آزاد شد. وی در یکی از میادین سنندج مورد استقبال با شکوه جمع کثیری از مردم، دوستان، فعالین کارگری و خانواده اش قرار گرفت و تا منزلش همراهی شد.
گفتنی است که «غالب حسینی» دیگر عضو بازداشتیِ کمیته هماهنگی نیز در همین روز به زندان مرکزی سنندج منتقل شد. ولی همچنان خبری از وضعیت «جلیل محمدی» و «حامد محمودی نژاد» در دسترس نیست.
کمیته ی هماهنگی ضمن تبریک آزادیِ «علی آزادی» به مردم آزادی خواه و برابری طلب و خانواده ی او، خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی کارگران و فعالین کارگری زندانی از جمله غالب حسینی، جلیل محمدی، حامد محمودی نژاد، پدرام نصر اللهی، رضا شهابی، بهنام ابراهیم زاده و ... می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-19 اردیبهشت 1392
وعدههای تبلیغاتی از فشارهای اجتماعی نمیكاهند
یك فعال مستقل كارگری، وعدهی برگزاری جلسهی ویژه شورای عالی كار به منظور افزایش حق مسكن و حق خوار و بار كارگران را «قول تبلیغاتی» خواند كه بر خلاف تصور عاملانش، «فشارهای اجتماعی» را كاهش نمیدهد.
«پروین محمدی» گفت: كارگران بار گرانی و تورم افسارگسیخته ی فعلی را بر دوش خود احساس می كنند و نمی توان با قول های تبلیغاتی از نارضایتی های اجتماعی كاست.
پیش از این، «اسدالله عباسی» وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در هفته ی كارگر از تشكیل جلسه ویژه شورای عالی كار به منظور بررسی امكان افزایش حق مسكن و حق خوار و بار در «نیمه دوم اردیبهشت ماه» خبر داده بود.
محمدی با اشاره به «ژست كارگری» مسئولان فعلی وزارت كار افزود: امیدواریم وعده هایی كه به كارگران داده می شود تحقق پیدا كند تا منجر به افزایش بی اعتمادیها نشود.
نایب رئیس اتحادیه آزاد كارگران ایران تصریح كرد: حتی اگر حق مسکن و حق خوار و بار کارگران افزایش یابد درمانی بر دردهای معیشتی كارگران نخواهد بود.
به گفتهی خانم محمدی، «حق مسكن 10 هزار تومانی، حق خوار و بار 600 تومانی و حق اولادی كه تنها 10 درصد حقوق كارگران را شامل می شود مضحك است».
این فعال مستقل كارگری در پایان تاكید كرد: كارگران به موجودیت مزد 487 هزار تومانی و تمام بندهای الحاقی به آن معترضاند.
منبع:ایلنا-19اردیبهشت
روز جهاني كارگر، ترفندهاي سرمايهداري و تجاربي كه بايد مرور كرد
ياور
اول ماه مه، روايتگر دو واقعيت همزاد و دو تضاد آشتیناپذیر است. نبردي كه از نظر زماني فراتر از دهها سال و بيش از قرني پيش رفته است. نبردي كه از يك سو بيانگر مبارزه بهحق طبقه كارگر، براي بهدست آوردن حقوق اقتصادي– سياسی و انسانياش است، حقوقي كه در كشورهاي پيشرفته صنعتي غربي به صورت ظاهري وجود دارد ولي فاقد درونمایه و سرشت برابريخواهي است. در حقيقت پوستيني است از ميش بر تن گرگ. لعابي است شيرين بر زهري تلخ و مرگبار كه به تدريج جان و هستي كارگر را از او ميگيرد. درحالیکه براي كارگران كشورهاي خرافه زده عقبرانده شده از نظر علمي و صنعتي، همان فرم بي درونمايه، به يك آرمان و آرزو تبديل شده است. در اين ميدان، مبارزهاي خونين تداوم دارد. نبردي كه رد خون آن از همه كشورهاي سرمايهداري بزرگ چون فرانسه با انقلابهاي متعدد و سركوب ددمنشانه از سوی جبهه سرمايه، قتلعامهاي خياباني كارگران تا كمون پاريس و پيروزي 70 روزه طبقه كارگر انجاميد؛ يا چون آلمان بين دو جنگ جهاني اول و دوم كه طبقه كارگر با جهانبيني علمياش توانست در انتخابات پارلماني، يعني بهوسیله همان ابزاري كه آن را يكي از مهمترین ارزشهاي ليبرالیسيتي ميدانند، به پيروزي قاطع در همه ايالات آلمان برسند. ولي جبهه سرمايه در عمل نشان داد حتي با معيار و ارزشهاي خودساختهاش هم نميتواند پيروزي جبهه كار را بپذيرد. ازاینرو تهاجم وحشيانه نهادهاي سركوبگرش (ارتش) آغاز شد. رهبران بزرگ چپ آلمان چون روزا لوكزامبورگ پس از دستگيري بدون محاكمه ترور شدند. كشتار، زندان و خفقان، فضاي اجتماعي را براي ظهور نازيسم هيتلري آماده نمود. طبقه كارگر آلمان بسيار دير متوجه شد كه بدون اتحاد همهي گروههاي كارگري (فاجعهاي كه از دهه 50 تا به امروز دامان چپ ايران را رها نكرده است)، قادر به شكستن ماشين استبداد پنهان سرمايهداري جهاني نخواهد بود. آنها به آن شناخت از سرشت سرمايهداري نرسيده بودند كه بنيادش بر نگرش ماكياوليستي قرار دارد و تاوان اين عدم شناخت را با مرگ و نابودي خود دادند. رد خون كارگران از اسپانيا قبل از آغاز جنگ جهاني دوم نيز گذشت. پيروزي قاطع چپ و نمایندگان طبقه كارگر در اسپانيا و بهدست گرفتن دولت بهوسیله سوسياليستها باعث تهاجم ارتش به فرماندهي فرانكو، (با کمک همهی ارتشهاي سرمایهداری ازجمله ارتش هيتلر)، به نيروهاي مردمي شد كه با انتخابات آزاد، آن هم با اكثريت قاطع به حاكميت رسيده بودند.
لینک متن کامل: http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2013/05/blog-post_5597.html#more
آمار وحشتناک سازمان جهانی بهداشت از مرگ و میر بر اثر آفت کش ها- کارگران مزارع بیشتر در معرض خطرند
یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنايع غذايي كشور با اشاره به مرگ و میر سالیانه 220 هزار نفر در کشورهای در حال توسعه طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، نسبت به خطرات مواجهه با سموم خصوصا در کارگران و ساکنینی که در نزدیکی مزارع سکونت دارند، هشدار داد و از سرطان و پارکینسون به عنوان عوارض تماس طولانی مدت با آفت کش ها نام برد.
خدیجه رحمانی گفت:« استفاده از آفت کش ها در تولید فرآورده های غذایی سالم خطراتی را برای سلامتی به دنبال دارد حتی ممکن است مواجهه کوتاه مدت فرد با این سموم نیز خطراتی را برای وی به دنبال داشته باشد.»
وی ادامه داد:« سازمان جهانی بهداشت(WHO) ارزیابی کرده است که سالانه 3 میلیون مسمومیت ناشی از سموم حشره کش ها در جهان اتفاق می افتد که از این تعداد تا 220 هزار مرگ ناشی از این سموم در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد که بیشتر برمی گردد به کارگرانی که در مزارع و باغات مشغول به کارند و از این سموم استفاده می کنند.»
کارگران مزارع بیشتر در معرض خطرند
این عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنايع غذايي كشور افزود:« کارگرانی که در مزارع، محصولات کشاورزی را سمپاشی می کنند بیشتر در معرض خطر هستند که یکی از دلایل مهم آن عدم شیوه صحیح کاربرد سموم و عدم استفاده از عوامل محافظتی در برابر آلودگی سموم است.»
وی با بیان اینکه اثرات سموم ممکن است اثرات حاد کوتاه مدت و یا اثرات مزمن طولانی مدت باشد، گفت:« اساسا آفت کش ها حاوی دو ترکیب فعال و غیرفعال هستند. ترکیب فعال موجب از بین رفتن آفت می شود و ترکیب غیرفعال به عنوان عامل کمکی برای بخش فعال است که بیشتر مطالعات بر روی عامل فعال صورت گرفته است گرچه ممکن است عامل غیرفعال نیز در طولانی مدت اثرات سوء خود را برجای گذارد به عنوان مثال حلال هایی که به این عنوان به کار برده می شود از طریق پوست یا استنشاق می تواند اثرات سمی داشته باشد.»
مرگ جنین زنان باردار ساکن در نزدیک مزارع
رحمانی گفت:« در سال 2007 مرور سیستماتیکی بر روی آفت کش ها انجام شد که مشخص کرد لنفوم غیرهوچکین (نوعی سرطان) و نیز لوسمی(سرطان خون) ارتباط مثبتی با مواجهه فرد با آفت کش ها داشته است و نتیجه گرفته شد که مصرف آن باید کاهش پیدا کند همچنین شواهد قوی مبنی بر اثرات نورولوژیکی و اختلالات نقائص تولد و یا حتی مرگ جنین در اثر مواجهه زنانی که در مزارع کار می کردند یا ساکن در مزارع بوده و یا در نزدیکی مزارع سکونت داشتند نشان داده شده است. »
وی خاطرنشان کرد:« اثرات حاد آفت کش ها بر روی کارگرانی است که کار سمپاشی را انجام می دهند که ممکن است به صورت دردهای شکمی، گیجی، سردرد، تهوع، استفراغ، مشکلات پوستی و چشمی بروز کند.»
ابتلا به سرطان در اثر مواجهه با آفت کش ها
عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ابتلا به سرطان در کارگران مزارع به عنوان اثرات طولانی مدت تماس با آفت کش ها نام برد و گفت:« در مطالعات متعددی ابتلا به سرطان به عنوان یکی از اثرات مواجهه با آفت کش ها نشان داده شده و نوعا سرطان های لوسمی ، لنفوم ها ، سرطان های مغز، کلیه، پستان و پروستات، پانکراس، کبد، ریه و سرطان پوست از جمله سرطان هایی است که با استفاده از آفت کش ها ارتباط داشته است.»
وی تاکید کرد:« خطر ابتلا به سرطان در اثر مواجهه با آفت کش ها هم در مورد افرادی است که از نظر شغلی با آفت کش ها تماس داشته اند و هم در ساکنینی است که در این مناطق و در نزدیکی مزارع در مواجهه با این مواد قرار گرفته اند.»
افزایش 70 درصدی احتمال بروز پارکینسون در اثر تماس با سموم
این کارشناس ارشد تغذیه از اثرات نورولوژیکی به عنوانی یکی دیگر از اثرات طولانی مدت تماس با آفت کش ها نام برد و گفت:« شواهد قوی مبنی بر خطر پیشرفت بیماری پارکینسون بر اثر مواجهه با آفت کش ها وجود دارد. در یک مطالعه مقایسه ای، افرادی که با آفت کش ها مواجهه داشته اند را با افراد غیرمواجهه ای بررسی کردند. دیده شد در افرادی که با سموم مواجهه داشته اند خطر بروز این بیماری 70 درصد بیشتر بوده است. همچنین خطر دمانس(زوال عقل) و خطرات اختلالات تولد و نقایصی که هنگام تولد بروز می کند، مرگ جنین و همچنین نازایی در مردان بر اثر تماس با آفت کش ها گزارش شده است.»
منبع:سلامت نیوز-18اردیبهشت
تعداد قربانیان فروریختن ساختمان در بنگلادش از یک هزار تن گذشت- کارگرزنی زنده از زیر آوار بیرون آورده شد
به گزارش10مه یورونیوز، هفده روز پس از تراژدی فروریختن ساختمان تولید پوشاک در بنگلادش، گزارشها از کشف دهها جسد دیگر و افزایش قابل ملاحظه تعداد قربانیان این حادثه دلخراش حکایت دارد.
بنابر گزارشها، تعداد کشته شدگان این حادثه هم اکنون به 1035 نفر رسیده است.
اکثر قربانیان کارگران زنی هستند که با حقوقی حتی کمتر از سی یورو در ماه برای شرکتهای معروف اروپایی همچون پریمارک بریتانیا و مانگوی اسپانیا کار می کردند.
برخی اجساد که جز اسکلتی از آنها باقی نمانده، به لطف تلفن همراه و یا کارتهای ورود به محل کارشان شناسایی شده اند.
بنا به گزارش این منبع،یک زن زنده از زیر آوار بیرون آورده شده است.
بنابر گزارش تلویزیون بنگلادش، این زن در طول این مدت در نمازخانه ای واقع در زیرزمین این ساختمان پناه گرفته بوده و به مدت پانزده روز از بیسکوییت تغذیه می کرده است.
تاکنون دوازده نفر از جمله مالک ساختمان و مالک چهار کارگاه آن دستگیر شده اند.
بیستم اردیبهشت ماه1392
*******************
اخباروگزارشات کارگری21اردیبهشت ماه1392
- بی خبری از وضعیت «جلیل محمدی» و «حامد محمودی نژاد»
- اعتراض کارگران ایران خودرو برای دریافت حق سنوات هنگام بازنشستگی
- تجمع 400 كارگر ساختمانی در اعتراض به نظاممند نبودن پرداخت مزد
- كاهش تولید ایرانخودرو دیزل بر مشكلات صنفی كارگران افزوده است
- کارگری درکرج قربانی ریزشآوار شد
- تعداد زيادى افغانها توسط نيروهاى سرحدى ايران کشته و مجروح شد
بی خبری از وضعیت «جلیل محمدی» و «حامد محمودی نژاد»
با گذشت 8 روز از دستگیری «جلیل محمدی» و «حامد محمودی نژاد»، از اعضای کمیته ی هماهنگی و علیرغم مراجعات متعدد خانواده های آنان به اداره ی اطلاعات برای گرفتن خبری ازآنان، هنوز خبری از وضعیت آنان در دسترس نیست و خانواده ها با بی توجهی وعدم پاسخگویی مسئولین مواجه می شوند.
خانواده ها خواهان ملاقات حضوری با فرزندانشان و همچنین ارجاع پرونده ها به دادگاه هستند؛ شایان ذکر است که در این مدت، بازداشت شدگان هیچگونه تماسی با خانواده ی خود نداشته اند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، ادامه ی بازداشت این فعالین کارگری و همچنین نقض حقوق انسانی بازداشت شدگان وحتی ندادن اجازه ی تماس به ایشان را محکوم می کند و خواهان آزادی بی قید وشرط «جلیل محمدی» و «حامد محمودی نژاد» و تمامی کارگران و فعالین کارگری در بند و زندانیان سیاسی می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری20- اردیبهشت 1392
اعتراض کارگران ایران خودرو برای دریافت حق سنوات هنگام بازنشستگی
در روز سه شنبه 17 اردیبهشت در کارخانه ایران خودرو حدود 200 نفر از کارگرانی که در آستانه بازنشستگی هستند برای اعتراض به بلاتکلیفی خود (در خصوص نحوه ی محاسبه وپرداخت حق سنوات در زمان بازنشستگی) و به خصوص نسبت به شایعه پرداخت سالی یک ماه، در کارخانه شمالی، در مجاورت دفتر مدیرعامل (نجم الدین)، گرد آمدند. مدیریت ایران خودرو در این سالها این پرداخت را از سالی 3 ماه به 5/1 ماه تنزل داده است.
یکی از کارگران به نمایندگی از طرف بقیه و با متنی تایپ شده، که در آن درخواست شده بود: « با توجه به سالها کار و زحمت و تورم موجود، حداکثر ممکن به ما پرداخت شود» به دفتر مدیریت رفت و بعد از چند دقیقه با دفتردار او بازگشت. با دخالت نیروهای حراست، قرار شد که فقط دو نماینده به کارخانه جنوبی (ساختمان کارگزینی کل) مراجعه کنند. بعد از مشورت بین کارگران، تصمیم بر این شد که حدود 30 نفر با مینی بوس به کارخانه جنوبی بروند.
در بدو ورود، مشعل چیان، یکی از مدیران شرکت گفت؛آیا به مصلحت نبود که فقط دو نفر به نمایندگی می آمدید که کارمندان این واحد، که برای شما کار می کنند، بتوانند به کارشان برسند؟
پس از آن بین مشعل چیان، و جمع 30 نفری کارگران گفنگوهایی ردو بدل شد که مهمترین آنها از این قرار بود:
- ماه هاست یک نفر یک نفر به اینجا می آییم و شما بدون جواب صریح و شفاف به هرکس چیزی می گویید. اصلا ما می خواهیم که در نشریه کارآمد، اطلاع رسانی شود، تا بدانیم تحت چه شرایطی، چه وقت و به خصوص با پرداخت چه مقدار پول بازنشسته می شویم. چرا در این مدت پاسخ گویی شما متناقض و این همه طولانی شده است.
- مشعل چیان در جواب گفت: شما نگران نباشید. مدیران شرکت به فکر شما هستند و با سازمان تامین اجتماعی در حال مذاکره هستند. شما که می دانید وضع شرکت خوب نیست. چند نفر از کارگران خودشان به ما گفته اند که سالی یک ماه می خواهند تا زودتر بازنشسته شوند. ما تمام مسائل را به دو نفر نماینده شما ابلاغ می کنیم و اگر تجمع کنید به جای من کسان دیگری با شما صحبت خواهند کرد!
- جواب ما چنین بود: اگر وضع شرکت خراب است پس چرا نجم الدین در نشریه کارآمد می گوید که وضع خوب است.
- مشعل چیان در جواب گفت : این برای حفظ آبروست و گرنه همه می دانند وضع خراب است.
- ما مدیران شرکت را به خوبی می شناسیم آنها فقط به فکر خودشان هستند، باید نظرات ما را به گوش نجم الدین برسانید. او که هیچ وقت در میان کارگران پیدایش نمی شود.
- نجم الدین هم مثل بقیه مدیرها است. او بدون واسطه بقیه مستقیما باید نظرش را بگوید.
- بعد از سالها خدمت صادقانه حالا که وقت عروسی دخترم است باید سرم را پایین بیاندازم و چندرغاز بگیرم.
- ما در جبهه زیر گلوله و خمپاره بوده ایم و جنازه ها را به دوش کشیده ایم، ما از مجروح شدن و خون دادن نمی ترسیم.
کارگران با روحیه بسیار بالا و حالت تهاجمی جواب مشعل چیان را می دادند و بالاخره قرار شد اگر در نشریه کارآمد بعدی خبری نشد، این بار با تعداد زیادتری جمع شوند.
کارگران بین خود قرارهای لازم را برای پخش خبر در میان کارگران، و جمع آوری نیرو، گذاشتند و متفرق شدند.
گفتنی است در این جمع 200 نفری به جز کارگرانی که در نوبت بازنشستگی بودند، کارگران جوان نیز شرکت داشتند.
فردای آن روز یعنی چهارشنبه تعدادی کارگر بدون اطلاع از حرکت روز قبل، در کارگزینی کل جمع شدند و آنان نیز درخواست کردند تا نظرات مدیریت به طور شفاف در کارآمد درج شود و در غیر این صورت آنها نیز با تعداد زیادتری تجمع خواهند کرد.
کارگر خودرو ساز
تجمع 400 كارگر ساختمانی در اعتراض به نظاممند نبودن پرداخت مزد
به گزارش21اردیبهشت ایلنا،400 كارگر ساختمانی، عصر جمعه مورخ 20 اردیبهشت ماه سال جاری در اعتراض به عدم رسیدگی به مشكلات بیمه ای و نبود یك چارچوب مشخص برای پرداخت مزدشان، در مسجد سیدالشهدا واقع در محله ی تهرانپارس تجمع كردند.
براساس این گزارش،این كارگران نسبت به عدم رسیدگی نهادهای دولتی به خواسته هایشان معترضاند.
كاهش تولید ایرانخودرو دیزل بر مشكلات صنفی كارگران افزوده است
یکی از نمایندگان کارگران کارخانه ایران خودرو دیزل از کاهش تولیدات این کارخانه به دلیل واردات بی رویه خودرو و به تبع افزایش مشکلات صنفی نیروی کار در این واحد تولیدی انتقاد کرد.
این فعال كارگری در كارخانه ایران خودرو دیزل كه نخواست نامش فاش شود، با بیان اینکه واردات خودروهای سنگین چینی آثار زیانباری را برای تولید کنندگان داخلی به همراه داشته است، گفت: واردات مستقیم و قانونی کامیون و اتوبوسهای چینی زمینه کاهش تولید محصولات داخلی را فراهم کرده و امنیت شغلی شش هزار کارگر در این کارخانه را به خطر انداخته است.
به گفته این كارگر، تولید انواع کامیونت، کامیون، کشنده و اتوبوس در كارخانه ایران خودرو دیزل نسبت به مدت مشابه سال گذشته بسیار کاهش یافته است به طوری که خط تولید تعدادی از این محصولات تقریبا غیر فعال شده است.
او با اشاره به تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران گفت: با کاهش تولیدات کارخانه به سبب کمبود منابع مالی هر ماهه دستمزد کارگران با تاخیر چندین روزه به کارگران پرداخت میشود.
این کارگر افزود: با وجود اینکه در کارخانه ایران خودرو دیزل خط تولید و نیروی کار انواع خودروهای سنگین روز دنیا همانند اتوبوس، کامیون و... وجود دارد، اما متاسفانه سیاست گذاریهای غلط دولت باعث شده همه این نیروها و امکاناتی كه در كارخانه وجود دارد بلاتکلیف و غیر قابل استفاده باقی بمانند.
او تاکید کرد: كارخانههای تولید كننده خودروهای سنگین که هم اکنون غیر فعالاند در صورت دریافت سفارش کار تولیدی می توانند هر کدام زمینه اشتغال بیش از دو هزار نفر را به صورت مستقیم فراهم کنند.
نماینده کارگران کارخانه ایرانخودرو دیزل در این زمینه با ذکر مثالی اضافه کرد: دولت با اجرای طرح خطوط تندرو در تهران تعداد زیادی اتوبوس از کشورچین وارد کرده و این در حالی است که چندین کارخانه ی تولید کننده اتوبوس در کشور وجود دارد که منتظر گرفتن سفارش کار هستند و در حال حاضر نیروی کار و تجهیزات آنان بلا استفاده مانده است.
او ادامه داد: علاوه بر کاهش سفارش دهندگان داخلی برای تولید، این کارخانه در حال حاضرصادراتی هم ندارد و مدیران این کارخانه سعی دارند با وارد کردن برخی محصولات وارداتی به نوعی کمبودهای مالی این کارخانه را با فروش آنها جبران کنند.
به گفته این کارگر در حال حاضر این کارخانه دو هزار وانت (پی کاپ) پیش فروش کرده است که مشکلات گمرکی و نقدینگی مانع از ورود این محصولات شده است.
این نماینده کارگران در کارخانه ایرانخودرو دیزل بر تسریع حمایت دولت از خودرو سازان تاکید کرد و گفت:حداقل کاری که دولت برای حمایت از صنایع داخلی کشوراز جمله تولید کنندگان خودرو های سنگین می تواند انجام دهد این است که بخشی از کالاهایی که به کارخانههای خارجی سفارش میدهد را به تولید کنند گان داخلی اختصاص دهد و به این ترتیب زمینه گسترش تولیدات داخلی و اشتغال نیروی کار را فراهم كند.
منبع:ایلنا-21اردیبهشت
کارگری درکرج قربانی ریزشآوار شد
به گزارش21اردیبهشت ایسنا،معاون مرکز فوریتهای پزشکی استان البرز گفت: یک کارگر بر اثر ریزشآوار در کرج جان خود را از دست داد.
آرش رحمتی در این باره گفت: این حادثه صبح روزجمعه در حسینآباد مهرشهر کرج اتفاق افتاد. مصدومان این حادثه دو تن بودند که بعد از انجام اقدامات اولیه درمانی به بیمارستان شریعتی منتقل شدند.
معاون مرکز فوریتهای پزشکی استان البرز با بیان اینکه متاسفانه یکی از مصدومان حادثه بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد. گفت: فرد فوتشده کارگر ساختمانی بودو حین انجام کار جان خود را از دست داد.
وی علت این امرراعدم رعایت اصول ایمنی در ساخت وسازدانست و تاکیدکرد: رعایت اصول ایمنی و توجه به استانداردهای تعیینشده موثرترین راه برای جلوگیری از وقوع حوادث به شمار میرود .
تعداد زيادى افغانها توسط نيروهاى سرحدى ايران کشته و مجروح شد
به گزارش21اردیبهشت آژانس خبری پژواک (پژواک، ٢١ ثور ٩٢)،تعداد زيادى از افغان هايى که ميخواستند به هدف کار وارد ايران شوند، از سوى نيروهاى سرحدى آنکشور هدف قرار گرفته، که از اثر آن تعداد زيادى کشته و مجروح شده و از جمع ٣٥٠ نفر، حدود ١٥٠ تن مفقود گرديده است.
صمديار ولسوال جوين فراه، به آژانس خبرى پژواک گفت که قبل از ظهر روز گذشته، يک گروه حدود ٣٠٠ نفرى افغان ها، مورد حمله مسلحانۀ نيروهاى سرحدى ايران قرار گرفتند، که به هدف کارگرى وارد خاک ايران شده بودند.
به گفتۀ منبع، آنها بدون پاسپورت و ويزه، به هدف کار به سوى ايران حرکت کرده بودند.
وى افزود که باشندگان مناطق مختلف کشور شامل اين گروه هستند و با داخل شدن از منطقه تشميکيه در جوين به خاک ايران، مورد حمله قرار گرفته اند.
وى گفت که درنتيجۀ حمله، افغان هاى زيادى کشته و مجروح گرديده؛ اما تعداد دقيق آنها تاکنون معلوم نيست.
عبدالرحمن ژوندى سخنگوى والى فراه، آمار دقيق تلفات را مشخص نکرده گفت که از جمع اين گروه ٣٠٠ نفرى، ٢٠٠ تن آنها دوباره به کشور خود بازگشته اند.
داکترعبدالحکيم رسولى آمر شفاخانه مرکزى فراه مى گويد که تاکنون از جمع آنها ده زخمى به شفاخانه آورده شده و وضعيت صحى آنها قابل اطمينان است.
خدايداد باشنده ولسوالى شيندند هرات که برادر و خُسُر وى در حمله جراحت برداشته و در اين شفاخانه بسترهستند، گفت که برادر و خسر وى، ديروز در گروه ٣٥٠ نفرى، از منطقه خاکريز جوين وارد خاک ايران شدند.
وى افزود که نيروهاى سرحدى ايران، در اين منطقه بر افغان ها گلوله بارى کرده و تعداد زيادى از آنها کشته و مجروح گرديده است .
وى گفت که از اين گروه، ١٥٠ تن که شامل ٥٠ زخمى هستند، دوباره به افغانستان برگشت نموده و متباقى تاکنون (ساعت ٨ صبح) مفقود اند.
عبداللطيف ١٧ ساله نيز يکى از مجروحين اين حادثه است که اکنون در شفاخانه فراه بستر است.
وى گفته هاى خدايداد را تاييد کرد و گفت که کاکاى وى نيز در بين افراد مفقود شده قرار دارد.
موصوف نیز از تلفات دقيق ناشى از اين حمله، معلومات نداشت.
بیست ویکم اردیبهشت ماه1392
****************
اخباروگزارشات کارگری22اردیبهشت ماه1392
- اعتصاب گسترده رانندگان تاکسی در شهر سنندج
- زندگی میلیونها خانواده کارگری چگونه میگذرد
- تجمع کارگران فولاد زاگرس مقابل فرمانداری قروه در اعتراض به عدم دریافت حقوق سه ماهه گذشته خودونداشتن هیچ گونه قراردادکاری
- اعتصاب کارمندان و خبرنگاران روزنامه شهروند بدلیل عدم پرداخت حقوقشان
- کارخانه «فارسیت» دورود نیمه تعطیل است
- عدم پرداخت مزایای كارگران تبدیل قرارداد شده پتروشیمی بندر امام
- مرگ یکی از کارگران شرکت آب و فاضلاب درشازند در اثر ریزش خاک کانال
- شمار قربانیان حادثه فروریختن ساختمان در بنگلادش به هزار و ۱۲۶ نفر رسید
اعتصاب گسترده رانندگان تاکسی در شهر سنندج
بنا به گزارش رسیده روز شنبه 21 اردیبهشت 92 رانندگان تاکسی شهر سنندج با خاموش کردن ماشینهای خود از ابتدای خیابان نبوت تا چهارراه سیروس دست به اعتصاب زدند و در مقابل تاکسیرانی تجمع کردند.این اعتصاب از ساعت 9 صبح شروع شده و تا ساعت 11 به مدت 2 ساعت ادامه داشت. شایان ذکر است که در سطح شهر همزمان در چند خیابان دیگر از جمله خیابان شاهپور، فردوسی، فیض آباد و... رانندگان دست از کار کشیدند و مابقی رانندگان از سوار کردن مسافران امتناع کردند. در ساعات اولیه ی اعتصاب، نیروهای انتظامی و اطلاعاتی برای متفرق کردن اعتصاب کنندگان در آنجا حضور پیدا کردند و رانندگان را تهدید به توقیف خودرو و مجوز حمل مسافر کردند که با مقاومت رانندگان و ادامه ی اعتصاب روبرو شدند که سرانجام مامورین سازمان تاکسیرانی اقدام به کندن شماره پلاک تعدادی از تاکسی ها نمودند.
در پی گرانی روز افزون مایحتاج زندگی مردم و مخصوصا کارگران، خواستهای رانندگان تاکسی صدور نرخ کرایه تاکسی سال 92 متناسب با نرخ تورم و گرانی، بازگشت یارانه ی قطعات مصرفی که مدتی است از طرف سازمان تاکسیرانی قطع شده، کاهش قیمت سوخت، استخدام رانندگان با دستمزد ماهیانه و ساعات کاری مشخص و همچنین زوج و فرد کردن تاکسی ها برای کاهش ترافیک و سهولت در ارائه خدمات به مردم بوده است.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري-21 ارديبهشت 1392
زندگی میلیونها خانواده کارگری چگونه میگذرد
از اوایل سال گذشته به این سو و با گرانی های سرسام آوری که طی دوسال گذشته بوجود آمده است مسئله معیشت میلیونها خانواده کارگری و دیگر اقشار زحمتکش جامعه بیش از هر زمان دیگری در مرکز توجه همگان قرار گرفته است و بیش از همیشه این سوال مطرح است که کارگران با این دستمزدها چگونه زندگی میکنند. برای پاسخ به این سوال آنرا بی هیچ مقدمه ای با یک مربی آموزش رانندگی، یک راننده تاکسی، یک کارگر جوان و یک کارگر میانسال در میان گذاشتم.
حسن محمدی مربی آموزش رانندگی در این باره می گوید : من ماهیانه تقریبا 650 هزارتومان می گیرم، ماشین هم مال خودم نیست ماهی 400 هزارتومان کرایه خانه می دهم با 4 میلیون پول پیش، خوب با این حقوق، سهم من از زندگی فقط غصه و حسرت است من باید جوابگوی همه کم و کاستیهای خانواده ام باشم، اما هیچکس جوابگوی من نیست من از 7 صبح تا 7 شب هرچه گاز می دهم به گرد پای گرانی و تورم نمی رسم.حقوق من ثابته، اجناس هی بالا میرن،بچه ها بزرگتر میشن و خرجشون هم بیشتر، من مانده ام با این حقوق چکار کنم فقط امید من اینه که هرچه زودتر این وضعیت تغییرکند.
جمال 15 سال راننده تاکسی است او می گوید: در جا که هیچ، حس می کنم عقب عقب می روم با اینکه از 7 صبح تا 11 شب کارمیکنم ،سهم من از زندگی کلاچ، ترمز، دنده و مسافره و 15 ساعت کار، این هم شد زندگی؟ می گوید 42 سال دارد، موهایش ریخته، ته ریشش بیشتر به سفیدی می زند وسنش را بالاتر نشان می دهد. ادامه می دهد تا حالا با هزار و یک بدبختی و قرض و بدهی 20 میلیون تومان خرج بچه ام کرده ام، متولد شد قلبش مشکل داشت هفت سال است، هنوز مراقبت لازم دارد دیگر چیزی در زندگی ندارم، من مانده ام ویک ماشین فکسنی،حالاساعت 4 است ومن فقط 20 هزارتومان کارکردم اول صبح لاستیک ترکاندم، 40 هزارتومان هم جریمه شدم، دیگه نمی دونم چکارکنم. مسافری را سوارمی کند به او می گویم جواب سئوالم را ندادی چپ چپ نگاهم می کند ومی گوید پس اینها قصه کرد شبستری بود برات خواندم، در خودم فرو می روم و او زیر لب غرولند می زند، سوسک هم این طور زندگی نمی کند!
یاور کارگر لوله سازی صفا 45 سالش است، تاکنون درچند جا کارکرده 20 سال سابقه کاردارد.سئوال را اینطور پاسخ می دهد دستمزد نقش اصلی را در زندگی اکثر کارگران دارد چون درآمد دیگری ندارند من چند سالی است از کرایه خانه راحت شدم گفتم نفسی می کشم ولی اقساط وامها و هزینه اب، برق، گاز، تلفن و این گرانی ها نفسم را بریدن، ده روزه حقوق ماهیانه ام ته می کشد آن هم بشرطی که سر ماه حقوق را بدهند، سه ماهه که حقوق نگرفتیم. همسرم خیاطی میکند ولی باز هم نمیرسیم، امسال 25 درصد مزد را بالا بردند ولی اجناس هم چند برابر شدند گوجه 2000 بادمجان 2500 قارچ 6000 سیب زمینی 1800، دیگه نمی دونیم چی بخوریم، گوشت و میوه که به دهان ما حرام شده، دخترم سال دوم دبیرستانه، استعداد خوبی داره، دوست داره دانشگاه بره، همین حالا هم شرمنده شم، آینده اش چه خواهد شد؟ خیلی نگرانم.
احسان 23 ساله ، کارگر یک تعمیرگاه فنی است، اهمیت و نقش مزد در زندگی اش را این طور بیان می کند: دوسال پیش سربازی را تمام کردم یک سال دنبال کار گشتم و آخر سر مجبور شدم اینجا کار کنم، سال پیش 250 هزارتومان می گرفتم و امسال که تجربه ام زیاد شده 100 هزارتومان به حقوقم اضافه شده و بیمه شدم.از 8 صبح تا 9 شب، جوشکاری، سنگ زنی، برشکاری، با اسید، اب باطری و تعمیرات هم سر و کار دارم. خوب 13 ساعت کار به این سختی، فقط 350 هزارتومان؟ حتی ازمزد قانون کارهم کمتره، کرایه رفت وامدم فقط ماهی 60 هزارتومان می شود، خوب با این حقوق که حالا حتی خرج خوراکم هم نمی شود من می توانم اینده ای داشته باشم؟ این هم ازروزگار جوانی ما، دریغ از دلخوشی و تفریح، آرزوهام همه برباد رفت، فقط دلم خوشه بیکار نیستم !
جمیل محمدی
برگرفته ازسایت اتحادیه آزادکارگران ایران
تجمع کارگران فولاد زاگرس مقابل فرمانداری قروه در اعتراض به عدم دریافت حقوق سه ماهه گذشته خودونداشتن هیچ گونه قراردادکاری
به گزارش22اردیبهشت ایلنا،بیش از یکصد و پنجاه کارگر شرکت پیمانکاری «خوان گل» وابسته به کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس به نمایندگی از 273 کارگر این كارخانه دیروز (21 اردیبهشت ماه) در اعتراض به عدم دریافت حقوق سه ماهه گذشته خود در مقابل فرمانداری قروه تجمع کردند.
این کارگران که دارای سوابق كاری بین ۱۰ تا ۲۰ سال هستند نسبت به تهدید امنیت شغلیشان معترض بوده و مدعی هستند پیمانکار علاوه بر پرداخت نکردن سه ماه حقوق (از بهمن ماه سال 91) هیچ گونه قراردادی با آنان امضاء نمیکند.
یکی از کارگران این واحد تولیدی که به نمایندگی از سایر کارگران سخن میگفت اظهار كرد: بیش از 273 کارگر شاغل در این مجموعه تولیدی علاوه بر اینکه از بهمن ماه سال گذشته حقوقی دریافت نکردهاند، هیچ گونه قرار دادی نیز با كارفرمای خود ندارد.
نماینده كارگران فولاد زاگرس در تشریح جزئیات مشکلات این کارگران افزود: از سال 86 با واگذاری بخشی از فعالیت کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس به شرکت پیمانکاری خوان گل مشکلات کارگران افزون تر شد.
او با بیان اینکه نداشتن قرار داد کاری نگرانی این کارگران را به سبب افزایش مشکلات شغلیشان افزایش داده است، افزود: این کارخانه از مرداد ماه سال گذشته فعالیت تولیدی ندارد و کارگران آن فقط برای حضور و غیاب در کارخانه حضور پیدا میکنند.
این کارگر درباره سایر مشکلات کارگران افزود: بخش دیگری از مشکلات کارگران شرکت پیمانکاری خوان گل مربوط به سوابق کاری و بیمه ای کارگران است. با آنکه از سوی کارفرما به کارگران گفته می شود که سوابق بیمه ای سخت وزیان آور آنان مرتبا واریز می شود ولی زمانی که کارگران پی گیر سوابق خود در تامین اجتماعی می شوند هیچ سابقهای مبنی بر سخت و زیان آور بودن شغل ثبت نشده است.
او با اشاره به تجمعات مکرر کارگران در مقابل فرمانداری قروه اظهار داشت: کارگران در اعتراض به دریافت مطالبات صنفی خود بارها در اعتراض به کارفرما در مقابل نهاد های دولتی تجمع کرده اند و مسئولان این نهادها بارها قول داده اند امنیت شغلی کارگران را حفظ کنند اما تاکنون در این زمینه هیچ اقدام مثبتی مشاهده نشده است.
مدیر عامل شرکت پیمانکاری خوان گل در پایان سخنان خود درباره بلاتکلیفی کارگران گفت: این شرکت با وجود اینکه تولید ندارد مرتبا حقوق و سایر مزایای کارگران خود را پرداخت کرده است و در این مورد نمی توان گفت کارگران بلا تکلیف هستند چرا که مرتبا بر سر کار خود حاضر هستند.
اعتصاب کارمندان و خبرنگاران روزنامه شهروند بدلیل عدم پرداخت حقوقشان
به گزارش 22اردیبهشت تهران پرس، کارمندان و خبرنگاران روزنامه شهروند بخاطر دریافت نکردن حقوق خود از پیش از سال جدید دست به اعتصاب زده اند.
برپایه این گزارش،خبرنگاران و پرسنل فنی روزنامه شهروند که تعدادشان بیش از 60نفر است بخاطر بدقولی های مدیر مسئول و سایرمسئولان روزنامه در پرداخت حقوق 2ماه گذشته دست به اعتصاب زده اند.
یک منبع آگاه در این روزنامه گفت:مسئولان هر بار ادعا کرده بودند که حقوق ما را پرداخت خواهند کرد ولی هربار با دروغ های آنان روبرو شده ایم.
وی در ادامه افزود:از صبح امروز همه سرکار خود حاضر شده اند ولی کسی کار نمی کند و مدیر مسئول روزنامه نیز تهدید کرده است در صورتی که خبرنگاران به کار خود ادامه ندهند روزنامه را با اخبار تلکسی پر خواهد کرد و هیچ حقوقی به آنان نخواهد داد.
بنابراین گزارش خبرنگاران روزنامه شهروند در بلا تکلیفی بسر می برند و تا دریافت حقوق خود دست از اعتصاب نمی کشند.
گفتنی است شهروند از روزنامه های حامی دولت می باشد و این اتفاقات ظاهرا زمینه ساز تغییرات اساسی در این روزنامه در آستانه انتخابات می باشد.
کارخانه «فارسیت» دورود نیمه تعطیل است
به گزارش22اردیبهشت فارس،سرپرست فرمانداری دورود با اشاره به آخرین وضعیت کارخانه «فارسیت» دورود گفت: هماکنون این کارخانه نیمه تعطیل است.
حسن احمدی امروز در رابطه با مشکلات کارخانه نیمه تعطیل فارسیت دورود گفت: از سالهای قبل بحث حذف آزبست از خط تولید این کارخانه مطرح شد، ولی به هر دلیلی شرکت فارسیت دورود موفق به حذف مواد آزبستی در سیستم تولید خود نشد.
وی افزود: طی چهار سال اخیر با توجه به ممنوعیت ورود آزبست به کشور و بلوکه شدن مواد خریداری شده در گمرک، خط تولید لوله و ورق فارسیت در این شرکت با مشکل مواجه شده است و بعد از گذشت چند ماه متوقف شد.
سرپرست فرمانداری دورود خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نیروهای مشغول به کار در این کارخانه نزدیک به 500 نفر هستند، با توقف خط تولید مواد فارسیتی این شرکت با چالش مواجه شد که پس از کش و قوسهای فراوان و با توجه به مقروض شدن این شرکت و عدم پرداخت بهای گاز، برق، بیمه و... شرکت توانست یک خط تولید خود را با مواد نانو آزبستی راهاندازی کند که این خط تولید فقط قادر به پاسخگویی به 30 تا 40 نفر از کارگران شرکت است و مابقی نیز باید از فروش محصولات این شرکت ارتزاق کنند که خود باعث میشود، هر روز و هر ماه مشکلات این شرکت بیشتر شود.
احمدی تصریح کرد: پیگیریهایی برای رفع این مشکلات به عمل آمده که از جمله آنها میتوان به فروش سهام کارخانه فارسیت از شرکت لوله و الیاف بهراد، کمک تأمین اجتماعی در خصوص پرداخت بیمه بیکاری برخی کارکنان، پرداخت درصدی از حقوق کارکنان آن شرکت و نیز بازنشسته کردن کارگران واجد شرایط به این مجموعه بود.
عدم پرداخت مزایای كارگران تبدیل قرارداد شده پتروشیمی بندر امام
به گزارش22اردیبهشت ایلنا،به كارگران قرارداد موقتی كه از زیر نظر پیمانكاری خارج شده و به صورت مستقیم با كارفرمایان قرارداد بستهاند هیچ گونه مزایایی ازجمله نفت كار، حق پرواز و حق جذب تعلق نگرفته و حقوقشان افزایش نیافته است.
بنابهمین گزارش،عیدی كارگران قرارداد موقت دو برابر پایه حقوق بود اما به كارگرانی كه مشمول تبدیل قرارداد شده اند عیدی كارمندی معادل 400 هزار تومان پرداخت شده است.
مرگ یکی از کارگران شرکت آب و فاضلاب درشازند در اثر ریزش خاک کانال
به گزارش22اردیبهشت فارس،معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی اعلام کرد: ریزش خاک کانال آب در شهرستان شازند مرگ کارگر 57 ساله را رقم زد.
براساس این گزارش،به نقل از معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان،در بررسیهای به عمل آمده مشخص شد یکی از کارگران شرکت آب و فاضلاب این شهر حین حفاری کانال فاضلاب در اثر ریزش خاک کانال در زیر آوار مانده که با تلاش مامورین انتظامی و عوامل اورژانس و آتش نشانی محل خاکبرداری و کارگر فوق را از زیر آوار بیرون آورده ولی متاسفانه پس از خروج مشخص شد وی فوت کرده است.
شمار قربانیان حادثه فروریختن ساختمان در بنگلادش به هزار و ۱۲۶ نفر رسید
به گزارش12مه یورونیوز،شمار قربانیان حادثه فروریختن ساختمانی در شهر داکا، پایتخت بنگلادش به هزار و ۱۲۶ نفر رسید.
مقامات این کشور روز یکشنبه با اعلام خبر کشف ۱۷ جسد دیگر از زیر آوار خبر دادند که عملیات جستجو را با گذشت بیش از دو هفته از این حادثه به زودی متوقف خواهند کرد.
بیست ودوم اردیبهشت ماه1392
*****************
اخباروگزارشات کارگری23اردیبهشت ماه1392
- غالب حسینی آزاد شد!
- وضيعيت موجود سنديكاي كارگران شركت واحد و اعضايش و شرايط تشكل هاي دولتي كارگري در ايران
- تجمع 150 راننده شركت واحد مقابل شهرداری تهران
- علی علوی - کارگر صدرا:پاک کردن صورت مسئله و حل دلبخواهی آن توسط صدرای بوشهر
- متن سخنرانی رضا شهابی به مناسبت روز جهانی کارگر در زندان اوین
- تعطیلی كارخانه اخشان شیراز و بیكاری 500 كارگر
- عدم پرداخت حقوق و مطالبات کارگران شرکت کشتیسازی "اروندان"به مدت هشت ماه
- زمینهای خیابان غرضی را به 288کارگر شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان تحویل نمی دهند!؟
- اخراج شش هزار کارگر از شرکت تولید پلاتین در آفریقای جنوبی
- راه پیمایی علیه نظام سرمایه داری در دومین سالگرد «جنبش خشمگینان» در اسپانیا
غالب حسینی آزاد شد!
به گزارش رسیده عصر دوشنبه 23/12/92 «غالب حسینی» فعال کارگری و عضو کمیته ی هماهنگی، پس از 54 روز بازداشت در اداراه ی اطلاعات، با قید وثیقه ی 150 میلیون تومانی از زندان مرکزی سنندج آزاد شد. وی در میان استقبال پر شور جمع کثیری از مردم و فعالین کارگری و خانواده اش، تا منزل همراهی شد.
خبر دیگری حاکی از آن است که «جلیل محمدی» دیگر عضو بازداشتی کمیته ی هماهنگی، طی تماس کوتاه تلفنی با خانواده اش از سلامت خود خبر داده است؛ اما همچنان از «حامد محمودی نژاد» عضو دیگر کمیته ی هماهنگی خبری در دسترس نیست.
کمیته ی هماهنگی ضمن تبریک آزادی غالب حسینی به تمام مردم آزادی خواه و برابری طلب و خانواده ی او، خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی کارگران و فعالین کارگری زندانی و زندانیان سیاسی می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-23 اردیبهشت 1392
وضيعيت موجود سنديكاي كارگران شركت واحد و اعضايش و شرايط تشكل هاي دولتي كارگري در ايران
در سالي كه گذشت سنديكاي كارگران شركت واحد به اتكاي اعضاي خود چندين مرحله اعتراضاتي را جهت حقوق و مزاياي كارگران شركت واحد سازماندهي كردند از جمله اعتراضات حضوري در مقابل شهرداري و وزرات كار و اداره كار شمال غرب كه اين اعتراضات با تشكيل جلسات متعدد سنديكا با حضور و تصميم جمعي كارگران و رانندگان سنديكا و اعضاي هيئت مديره پايه گذاري گرديده، كه بازتاب آن اضافه شدن 18درصد حقوق كارگران و اضافه شدن حق مسكن تا صدردصد براي كارگران بوده در اين دستاوردها سه تن از اعضاي فعال سنديكايي بنام هاي اقايان حسن سعيدي و ناصر محرم زاده و وحيد فريدوني با پرونده سازي اعضاي شوراي اسلامي كار و مديريت شركت واحد و حراست و همكاري عوامل وزرات كار كه در هيات حل اختلاف نفوذ زيادي دارند و در كل از زير مجموعه هاي وزرات كار مي باشد از كارشان بطور غير قانوني اخراج گرديده و فقط مبناي اخراج را عضويت در سنديكاي شركت واحد ارزيابي كرده اند و در حال حاضر منتظر راي ديوان عدالت اداري هستند و با توجه به اينكه چندين نماينده كارگران در حل اختلاف راي اخراج نام بردگان را تاييد نكرده اند اما باز هم راي به اخراج از كار اعضاي سنديكايي در هيات حل اختلاف تاييد گرديده.دو مورد از اعتراضات سنديكاي كارگران شركت واحد مربوط به كل كارگران كشور مي باشد كه سنديكاي شركت واحد در سال گذشته پي گيري كرده 1-طوماري جهت اعتراض به لايه ضد كارگري كه قرار بود در مجلس شوراي اشلامي تصويب شود كه بيش از 2000امضاء جهت لغو اين لايحه ضد كارگري از رانندگان و كارگران شركت واحد جمع اوري گرديد و به ثبت وزرات كار گرديد و سپس با همكاري جمعي از رانندگان و اعضاي سنديكا در مجلس شوراي اسلامي به ثبت رسيد و طبق نامه رسمي كه از طرف مجلس به ادرس يكي از اعضاي سنديكاي شركت واحد فرستاده شد قول و قرار رسيدگي داده شد كه در مجمع لايحه ضد كارگري از مجلس برگردانده شده ،لازم به توضيح است كه ديگر تشكل كارگري هم به اين تغيير قانون كار اعتراضاتي داشته اند و طومارهايي جهت مخالفت به اين لايحه ضد كارگري انجام داده اند.2- اعتراضاتي جهت تعيين دستمزد عادلانه در سال 92 سنديكاي شركت واحد داشته كه هم طومارهايي جهت امضاء و ثبت در وزرات تعاون ،كارو رفاه اجتماعی بوده و هم اعتراضي تجمعي در محل این وزارت خانه كه با مسئولينش در حضور تجمع كنندگان شركت واحد كه اكثرا از رانندگان سنديكایي شركت واحد بوده صورت گرفته كه اين اعتراضات همچنان ادامه دارد
وضيعيت موجود سنديكاي كارگران شركت واحد
همانطور كه مطلع هستيد سنديكاي كارگران شركت واحد در يك فضاي امنيتي و سركوب فعاليت مي كند و عوامل كارفرما و حراست و شوراهاي اسلامي كار كه به اصطلاح نماينده قانوني كارگران شركت واحد محسوب مي شوند . از پشتيباني و همكاري عوامل پليس و نيروهاي امنيتي نيز برخوردار هستندو با اين امكانات كه هر زمان بخواهند مي تواند از كار اعضاي فعال سنديكايي در شركت واحد جلوگيري كند ويا آنها را حتي دستگير كنند از امكانات فرا قانوني برخوردار هستند و مرتب اعضاي سنديكاي كارگران شاغل در شركت واحد را با احضار به حراست (نيروهاي امنيتي شركت واحد) تحت فشار قرار مي دهند متاسفانه وزرات تعاون ،كارو رفاه اجتماعی هم كه همه ساله در جلسات سالانه (سازمان جهاني كار) شركت مي كند بطور گسترده و يكطرفه از اخراج و فشارهايي كه به رانندگان و كارگران شركت واحد وارد مي شود حمايت مي كند و با توجه به ملاقات هاي مختلف و نامه نگاري هاي اعضاي سنديكا با مسئولين وزرات كار نه تنها هيچ اقدامي جهت مساعدت و بازگشت بكار اين رانندگان سنديكايي انجام نداده اند حتي از آنها حمايت هم كرده اند با توجه به تقلبات گسترده در انتخابات نمايندگي شوراي هاي اسلامي كاردر شركت واحد و با توجه به استنادهاي تهيه شده از طرف نمايندگان سنديكايي به وزرات تعاون ،كارو رفاه اجتماعی و ادراره استان كار متاسفانه اراده اي قدرتمند در اين مسائل در جريان است كه نمي خواهد سنديكاي كارگران شركت ادامه حيات بدهد . در حال حاضر سنديكاي شركت واحد عليرغم تمام فشارها به فعاليت هاي خود ادامه داده وهر چند عوامل امنيتي اجازه داشتن دفتر و يا محلي ثابت را براي برگزاري جلسات سنديكا نمي دهند ،اما بطور مرتب جلسات سنديكايي در محل خانه هاي شخصي كارگران برگزار مي شودو تمام تصيمات و حركت هاي اعتراضي كارگران شركت واحد بصورت جمعي و در همين منازل شخصي كارگران گرفته مي شود . سنديكاي كارگران شركت واحد تصميم دارد كه مجمع دوم خود را برگزار كند اما متاسفانه چند سالي است كه هر زمان تصميم به برگزاري اين مجمع گرفته شده از سوي عوامل امنيتي برخورد شده بطور نمونه دستگيري آقاي ابراهيم مددي نايب رئيس سنديكا كه منجر به بازداشت و زنداني شدن وي گرديد ،حال سنديكا در حال بررسي است تا راهي با هزينه هاي حداقلي براي برگزاري مجمع باز كند. رضا شهابي يكي از اعضاي هيئت مديره سنديكاي كارگران شركت واحد كه توسط دادگاه انقلاب به تحمل شش سال زندان محكورم گرديده و 5 سال محروم از فعاليت هاي سنديكاي و پرداخت 7 ميليون جريمه نقدي كه مدت سه سال از محكوميت خود را سپري كرده و بتازگي از زندان به مرخصي پزشكي امده بود تا به مدواي خود كه در اثر ضرب و شتم بازداشت و نگهداري وي 19 ماه بطور انفرادي در بند 209 بوجود امده بود بپردازد بعد از گذشت چند ماه بدون اينكه درمان وي قطعي شده باشد به زندان اوين بازگردانده شد كه با حمايت و بدرقه جمعي از رانندگان و كارگران سنديكايي شركت واحد تا زندان اوين از وي استقبال شد كه آزادي و درمان و بازگشت بكار رضا شهابي از خواسته هاي مهم سنديكاي كارگران شركت واحد از سازمان جهاني كار مي باشد .
وضيعيت اعضاي سنديكاي كارگران شركت واحد :
1- رضا شهابي از اعضاي هيئت مديره سنديكا كه در حال حاضر در زندان اوين در حال سپري كردن محكوميت شش ساله خود است 2--اقايان حسن سعيدي و ناصر محرم زاده و وحيد فريدوني سه تن از اعضاي اين سنديكا از كارشان به علت فعاليت هاي سنديكايي اخراج گرديده اند و در حال حاضر در شرايط سخت اقتصادي بسر مي برندكه پرونده نامبردگان در ديوان عدالت اداري در جريان است. 3- آقايان اكبر پير هادي و حسن كريمي كه از اعضاي هيئت مديره سنديكاو حسين كريمي سبزوارعضو فعال سنديكا كه بيش از شش سال به علت فعاليت هاي سنديكايي از كار اخراج گرديده بودند بعد از سالها پي گيري توانستند از ديوان عدالت اداري راي بازگشت بكار بگيرند و بكار خود بازگرداند اما در اقدامي بي سابقه از سوي ادارات كار كه از زير مجموعه هاي وزرات تعاون ،كار و رفاه اجتماعی مي باشد از تمام حق و حقوق معوقه و سابقه بيمه خود محروم گرديده كه با تلاشهاي انجام شده هنوز نتيجه اي نگرفته اند. تعدادي از اعضاي سنديكاي شاغل هم بطور مرتب به حراست شركت واحد (عوامل امنيتي شركت واحد )و مديريت شركت واحد و كميته هاي انظباتي احضار مي شوند و مورد تهديد واقع مي شوند
فعاليت هاي سنديكا در سال 92
سنديكاي كارگران شركت واحد در ماه گذشته بطور مرتب هر هفته جلسات سنديكايي را برگزار كرد و در مورد اول ماه مه روز جهاني كارگر تصميم گرفت كه كارهاي انجام شده در اين روز بدين شرح است
1- تنظيم و صدور قعطنامه اي به مناسبت روز جهاني كارگر
2-تهيه كردن خودكاري كه بروي آن تبريك اول ماه مه و عبارت سنديكاي كارگران شركت واحد حك شده و هديه آن به رانندگان و كارگران شركت واحد همراه با تهيه شريني و پخش ان در پايانه اي اتوبوسراني
3-تهيه پلاكادري با ارم سنديكا و راهپيمايي و تجمع با پلاكادر در محل پايانه ازادي به مناسبت برگزاري اول ماه مه، اعضاي سنديكا به اتفاق بخشي از كارگران به استقبال رانندگان و كارگران در محل پايانه ها رفتنند و اين روز را به رانندگان و كارگران تبريك گفتنند
4-ملاقات اعضاي سنديكاي كارگران شركت واحد با كودكان كار كه بخشي از كارگران كوچك جامعه كارگري محسوب مي شوند و با سرود خواني و پخش شزيني اين روز را در محل جمعيت كودكان كار جشن گرفتند.
وضعيت تشكل هاي كارگري در ايران
آنچه كه ما تاكنون در مورد شرايط تشكل هاي دولتي در ايران برداشت كرده ايم و مشا هده شده در واقع تشكل هايي مثل شوراهاي اسلامي كار و خانه كارگر بيشتر كارشان حزبي است و اساسا نمي توان گفت تشكل كارگري و در اصل به هيچ عنوان مستقل و استقلال تشكيلاتي ندارند بطوري كه حتي در قوانين جديد اساسنامه اين تشكل ها در وزرات كار تنظيم مي شود و اعضاي آن در مورد اساسنامه تهيه شده هيچ اختياري ندارد و اساسا اين تشكل ها از بالا تعيين مي شوند و به همين منظور بيشتر در خدمت كارفرما و دولت هستند و گوش به فرمان هستنند و با توجه به شرايط موجود و رعايت مصلحت حق وحقوق كارگران را زير پا مي گذارند و بيشتر مصلحت بالا دستي ها را مد نظر قرار مي دهند تا حقوق اساسي كارگران . و حتي از شكل گرفتن تشكل هاي كارگري مستقل جلوگيري مي كنند و در اصل با امكانات دولتي از جمله در اختيار داشتن عوامل امنيتي و نفوذ در دادگاه ها و ادارات كار و وزرات كار به سركوب تشكل هايي چون سنديكا ها مي پردازند و از نيروي كارگري كه در اختيار دارند جهت استفاده در منافع دولتي و كارفرمايي استفاده مي كنند بطور مثال حمله به سنديكاي كارگران شركت واحد در مورخ 19/2/84كه با امكاناتي از جمله حضور و حمايت پليس و عوامل بلند پايه خانه كارگر و شوراهاي اسلامي كار كه تداركات اين سركوب را با هماهنگي كارفرماي و حراست شركت واحد انجام شده بود. اساسا شرايط موجود جامعه كارگري بيانگر وضعيت موجود اين تشكل هاي دولتي است .
سندیکا ی کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه - اردیبهشت 92
تجمع 150 راننده شركت واحد مقابل شهرداری تهران
به گزارش23اردیبهشت ایلنا،صبح امروز 150 راننده شركت واحد اتوبوسرانی تهران همراه با خانواده های خود در اعتراض به افزایش قیمت 25 هزار تومانی هر متر از مجتمعی كه در آن سكونت دارند، مقابل شهرداری تهران تجمع كردند.
براساس این گزارش، تجمع كنندگان كه در مجتمعی 164 واحدی در شهر ورامین سكونت دارند به افزایش قیمت هر متر از این مجتمع از 450 به 475 هزار تومان اعتراض داشتند.
«محمدرضا عابدی» از رانندگان ناراضی گفت: مسكن شركت واحد، 12 واحد تجاری مجتمع را برداشته است كه قرار بود با راه اندازی آنها و درآمدی كه از این طریق بدست میآید دستمزد نگهبان و خرج های جانبی دیگر تامین شود.
به گفته آقای عابدی، 12 واحد مذكور به حال خود رها شدهاند و مسكن شركت واحد در این رابطه پاسخگو نیست.
همچنین كارگران معترض، نسبت به نبود آب آشامیدنی و عدم امنیت منطقه ای كه مجتمع مسكونی در آن واقع شده است نگران بودند.
علی علوی - کارگر صدرا:پاک کردن صورت مسئله و حل دلبخواهی آن توسط صدرای بوشهر
حضرات زماني كه پروژه اي توسط كارگران به اتمام ميرسد در كنارش مي ايستند و عكس يادگاري ميگيرند و گوسفند ذبح ميكنند و مصاحبه ميكنند كه ما اين كرديم و آن كرديم و توانستيم و پيروز شديم و افتخار آفريديم و شكست داديم . غافل از اينكه صورت مسئله را فراموش كرده اند .
صورت مسئله چيست يا در واقع كيست؟!
صورت مسئله، كورش استوار كارگر رسمي خود صدراست كه از قضا چند ماهي هم به بازنشستگي ندارد كه متاسفانه با يك جرثقيل خراب به ارتفاع برده ميشود و در اثر سقوط جانش را از دست ميدهد
امير اميني جوشكار تازه نامزد كرده اي است كه با شرايط نا ايمن در حين كار بر اثر برق گرفتگي جانش را در برابر ديدگان دو برادرش از دست ميدهد .
بهرام جمال شكري، كارگر ساده مظلومي است كه لوله بر رويش مي افتد و روي زمين سوزان جهنمي صدرا بدون اينكه تا ده دقيقه كمكي به او برسد خون از او ميرود و ذره ذره جان ميدهد در حالي كه خانواده اش چشم انتظار آمدنش بودند .
اسماعيل قاسمي نژاد كارگري كه از فاصله دور براي كار به صدرا مي آيد اما ميان لوله هاي عظيم گير مي افتد و جانش را از دست ميدهد .
احمد رغبت است كه تازه دو ماه از ازدواجش ميگذشت و فقط به خاطر اينكه آقايان كاري را كه ٨ ساعت وقت ميبرد ٢ ساعته ميخواستند ميان لوله ها گير افتاد كه خوشبختانه زنده ماند اما ديگر نميتواند كاري كه از يك جوان بر مي ايد را انجام دهد.
صورت مسئله: قطع انگشت، شكستن دست و پا و برق گرفتگي هاي متعدد است .
و باز صورت مسئله دير و نامنظم دادن حقوق ، ندادن عيدي و سنوات ، بهره كشي بي اندازه و ساعات طولاني كار و پائین بودن مزد كارگران صدراست .
و خلاصه اينكه آقايان صورت مسئله را پاك كرده اند و خود به خود جواب را بدست مي آورند .
حل مسئله:
ما توانستيم و شكست داديم و پيروز شديم و افتخار آفريديم و اين كرديم و آن كرديم.؟!!!!
علي علوي- کارگر صدرا
برگرفته ازسایت اتحادیه آزادکارگران ایران
اطلاعیه ی شماره ی 51– متن سخنرانی رضا شهابی به مناسبت روز جهانی کارگر در زندان اوین
با سلام و عرض ادب به هم بندیان عزیز!
امروز 11 اردیبهشت مصادف است با اول ماه می روز جهانی کارگر. من این روز بزرگ را به هم طبقه ای هایم در سراسر دنیا، بخصوص کارگران و مردم شریف و زحمتکش ایران و شما هم بندیان عزیزم تبریک عرض می کنم. یک بار دیگر روز جهانی کارگر فرا رسید! همیشه در حالت تعقیب و گریز و باتوم در خیابان و این بار هم در زندان. از صحبت های تشریفاتی معمولی مثل تاریخچه این روز و سابقه ی برگزاریش در ایران که بگذریم – که البته دانستن اش به جای خودش مهم و آموزنده است- من این فرصت رو غنیمت می شمارم تا به دو نکته اشاره کنم:
اول اینکه امروز دیگر برای مطلع شدن از اوضاع اسف بار کارگران ایران، چندان احتیاجی به رجوع کردن به اپوزیسیون و رسانه های بیگانه نیست؛ کافیه به صفحات روزنامه ها رجوع کنید یا خیلی ساده تر از اون پای اخبار 20:30 بنشینید – حالا که نزدیک انتخاباته اصولگرا و اصلاح طلب یک بار دیگر مدافع حقوق کارگران شدند. اما چه فایده که وضع حداقل دستمزد و حقوق معوقه و حق داشتن تشکل مستقل توی این سی و چند سال به مدد مدیریت های به اصطلاح انقلابی، جنگی، سازندگی، اصلاح طلب و اصولگرا هیچ تغییر چشمگیری نکرده. توی دهه اول بعد از انقلاب ما سیاست اخراج و تصفیه کارگران معترض و آگاه به حقوق خودشون رو از محل کارشون داشتیم و ایجاد تشکل های فرمایشی مثل خانه کارگر (که اسم درستش خانه محجوبه) تا شوراهای اسلامی کار. در مورد خانه کارگر جهت اطلاع بگم که تشکل هایی که بر اساس ماده 10 احزاب در وزارت کشور به ثبت برسه اون تشکل یک تشکل حزبی و سیاسی است. بنابراین چون خانه کارگر بر اساس ماده 10 قانون احزاب و با بودجه این احزاب داره تغذیه می شه و در وزارت کشور به ثبت رسیده است یک تشکل کاملا حزبی و سیاسی است و نمی تواند یک تشکل صنفی باشد و متاسفانه ما می بینیم که تا به امروز در لوای دفاع از حقوق کارگر و با لباس کارگری کاملا در جهت منافع سرمایه داری حرکت کرده است و به ضرر منافع طبقاتی.
توی دهه دوم ما شاهد کلید خوردن طرح تعدیل ساختاری و از پی اون خصوصی سازی ها و واگذاری ها و برون سپاری های گسترده ی بنگاه های دولتی بودیم. که نتیجه مستقیم اش برای طبقه کارگر عبارت بود از: موقتی شدن قراردادهای کاری، بازخریدهای اجباری، اخراج و بیکاری های گسترده کارگران و در مقابلش کارگران برای بقای خودشان ناچار شدن به کارهای سیاه رو بیارن. توی این دوران پاسخ دولت به اعتراضات گسترده مردمی نسبت به تورم 50٪ و بیکاری های گسترده نظیر اعتراضات اسلام شهر، چیزی جز گلوله و باتوم نبود. در دولت اصلاحات هم با تداوم سیاست های تعدیل در قالب خارج کردن کارگاه های زیر ده نفر از شمول قانون کار (در دی 81) که این به نوبه خود یک ضربه مهلک و جبران ناپذیری را به کارگر و طبقه کارگر زد این سیاستها تداوم یافت. تنها خارج شدن کارگر از شمول قانون کار نبوده است. خانواده هایی متضرر شدند، خانواده هایی از تامین اجتماعی محروم شدند ، خانواده هایی و فرزندان اینها از حق تحصیل و از حقوق شهروندی محروم شدند که به دنبال آن افزایش تصاعدی رقم کودکان کار و خیابان بود و بحران در خانوده ها. و این حمله را به اسم افزایش اشتغال جا زدند و در برابر اعتراضات گسترده ی مردمی و کارگری، بار دیگر گلوله نصیب کارگران شد. (مثل مورد سرکوب کارگران خاتون آباد در زمستان 82)
در دولت فخیمه ی عدالت محور احمدی نژاد هم رویه های گذشته در شکل خشن تری ادامه پیدا کرد. احمدی نژاد در واقع آخرین قسمت از سریال تعدیل ساختاری بود که با هدفمند کردن یارانه ها و واگذاری بنگاه های تولیدی، تیر خلاص را به طبقه کارگر شلیک کرد. یک عده می گفتند که احمدی نژاد برآمده از بطن مردم است و متعلق به طبقه ی کارگر است به نوعی رئیس جمهور چپ گرا است، به مردم خدمت خواهد کرد و کارگران به نون و نوا خواهند رسید. ولی عملاً دیدیم که احمدی نژاد بر عکس این گفته ها عمل کرد و اتفاقاً تا جایی که جا داشت ما توی این دولت دستگیر شدیم و حبس کشیدیم؛ با برگزاری هر گونه تجمع برخورد شدیدی کرد که نمونه اش اعتصاب 4 دی سندیکای کارگران شرکت واحد و تجمع روز جهانی کارگر در سال 88 در پارک لاله بود. همچنین خصوصی سازی ها سرعت بی سابقه ای یافت و با قدرت هر چه تمام اصل 44 قانون اساسی را به اجرا گذاشتند. آقای احمدی نژاد کاملا در راستای سیاست های بانک جهانی و صندوق بین المللی پول قدم برداشت به همین خاطر تنها دولتی بود که به پاس قدردانی و تشکر، دو تا تقدیر نامه از بانک جهانی دریافت کرد. در مجموع 3 سیاست در تمامی سال های پس از انقلاب و به ویژه از بعد از جنگ توسط کلیه ی دولت ها به گونه ای سیستماتیک علیه کارگران در جریان بود: 1- موقتی سازی 2- بی کارسازی 3- بی نوا سازی؛ یعنی از بین بردن هر شکلی از راه حل برای برخورداری از حداقل های انسانی از طریق نپرداختن حقوق تا ممنوعیت بهره مندی از تشکل – به همین خاطر است که امروز طبقه ی کارگر ایران، بزرگترین بخش جمعیتی را تشکیل می ده و این مسئله مهمیه که فعالان سیاسی و اجتماعی ما در جریان مبارزه با وضع موجود باید بهش توجه کنن. که وقتی از اکثریت مردم ایران حرف می زنیم به واقع چه کسانی منظورمونه!
دومین نکته تجربه ی سندیکا به مثابه ی مقاومت سازمان یافته ی طبقه کارگر ایران پس از جنگ
در برابر این هجمه ی ضد کارگری، کارگران ساکت ننشستند و غریزی و یا آگاهانه برای احقاق حقوقشون به پا خاستند. در این میان توی دهه 80 چهره های با تجربه و فعالین قدیمی کارگری به فکر احیای یکی از سنت های مبارزاتی طبقه ی کارگر در سال های پیش از انقلاب افتادند: یعنی سندیکا. از این رو هست که من می خواهم به سندیکا اشاره کنم چون مهمترین جلوه ی مقاومت سازمان یافته ی طبقه کارگر ایران در دوران پس از جنگ بوده است.
ما زمانی اقدام به احیای سندیکا کردیم که پیش تر در سال 47 شرکت واحد دارای 3 سندیکا بود: 1- سندیکای رانندگان 2- سندیکای تعمیرکاران 3- سندیکای بلیط فروشان. اما به دنبال عملکرد غیر قانونی و منفعت طلبانه ی شوراهای اسلامی کار از دور سوم به بعد که حدوداً از سال 72 تا 83 ادامه داشت باعث شد جمعی از کارگران قدیمی و فعالان کارگری با ایجاد هیات بازگشایی سندیکاهای کارگری، اقدام به تشویق کارگران برای ایجاد تشکل های مستقل کنند. این کارگران قدیمی و فعالان کارگری اقدام به آموزش و آگاه سازی کارگران در ارتباط با سندیکا کردند. نتیجه ی این آموزشها این شد که به موجب 8500 امضایی که برای احیای سندیکای شرکت واحد جمع آوری شده بود، هیات بازگشایی در سال 84 به فکر برگزاری مجمع عمومی افتاد. البته این کار یکی و دو شبه انجام نشد بلکه با آموزش رو در رو، پخش جزوات آموزشی و ... در بین کارگران در سرویسها و خطوط و صحبت در باره مطالبات انباشته شده باعث شد که تعدادی زیادی رو به سندیکا آوردند و سندیکای شرکت واحد تشکیل شود.
پس از یک دوره مذاکرات با کارفرمایان و نهادهای مسئول به منظور احقاق حقوق معوقه ی کارگران و عدم پاسخ مناسب از سوی مسئولین، سندیکا اقدام به انجام یک سلسله اعتراضات که مجموعاً 5 واحد بود شامل شد.
اول چراغ روشن کردن همراه با توضیح
دوم عدم دریافت بلیط
سوم آموزش اعتصاب و در راستای آن اعتصاب دی ماه
چهارم اعتراض بهمن ماه
پنجم حضور 10 هزار نفری در استادیوم آزادی
دستاورد سندیکا: 1- الگویی برای دیگر کارگران و ایجاد سندیکاهای کارگری مانند نیشکر هفت تپه و فلزکار و مکانیک و .... 2- سرمشقی برای مردم که اگر متحد باشند و پیگیر، نتیجه می گیرند. 3- افزایش 50 درصدی حقوق 4- دستاورد فرهنگی و دگرگونی روابط کارگران با خانواده شان بود. و به خاطر همین تاثیرات هم بوده است که تا به امروز همسران این راننده ها پا به پای شوهرانشان دارند مبارزه می کند و به خاطر همین آگاهی بوده که تعدادی از همسران راننده های شرکت واحد و اعضای هیئت مدیره چادر به کمر بسته در جلوی منطقه 6 شرکت واحد در روز اعتصاب ایستادند و کتک خوردند و حتی همسر یکی از همکارانمان که باردار بود دچار مشکل شد. خوب جواب اینها را کی می خواست بدهد. برای همین ایستاده ایم. با قدرت در موضع خودمان ایستاده ایم و دنبال حق خودمان هستیم. همان حق ایجاد تشکل مستقل کارگری و سندیکا و دفاع از حقوق انسانی خودمان.
تجربه به ما ثابت کرده که هیچکی به داد کارگران نمی رسه مگر خودشون. اگر توی این سال ها وضع طبقه کارگر بدتر شده به این دلیل نیست که فقط خواسته به نیروی خودش متکی باشه، بر عکس ما اونجایی ضرر کردیم که به نیرو و توان خودمون شک کردیم و افسارمون را دادیم به دست این کاندیدا و اون کاندیدا. تجربه سندیکا به ما و همه مردم نشان داد که اگر اراده کنیم و پی گیر باشیم می توانیم. ایراد و اشکال اگر هست، فارغ از سرکوب، بر می گرده به تاکتیک های مبارزاتی ما و نه استراتژیمون که عبارت باشه از رهایی طبقه کارگر توسط خود طبقه کارگر. ما معتقدیم این شعار را باید در دستور کار قرار داد و تا تحقق اش لحظه ای از پا ننشست و ناامید نشد.
بر این اساس من به عنوان یک کارگر خواهان:
١- افزایش دستمزدها بر اساس ماده ۴١ قانون کار
٢- تشکیل تشکل های مستقل و مورد نظر کارگران و به رسمیت شناختن این تشکل ها توسط دولت.
٣- حق اعتصاب و اعتراض و تجمع و راهپیمایی.
۴- تضمین امنیت شغلی همه ی کارگران به ویژه لغو هر گونه قرارداد موقت و سفید امضاء و حذف واسطه های پیمانکاری.
۵- متوقف کردن اخراج ها و بیکارسازی های گسترده.
٦- لغو سه جانبه گرایی که همیشه در نهایت به نفع سرمایه داران بوده است.
٧- ایجاد کار برای هر کارگر آماده به کار و بیمه بیکاری برای کلیه کارگران بیکار.
٨- تساوی حقوق زن و مرد و رفع هر گونه ستم به زنان به ویژه ستم مضاعف کارفرمایان بر زنان کارگر.
٩- پایان دادن به دستگیری کارگران و آزادی بی قید و شرط تمام کارگران زندانی از جمله غالب حسینی، علی آزادی، شاهرخ زمانی، محمد جراحی، بهنام ابراهیم زاده ... و بازگشت به کار همۀ آنها یا پرداخت ۵٠ درصد حقوق طبق ماده ١٧ قانون کار و پرداخت حق بیمه به همسر و فرزندان تا زمان رفع محکومیت.
١٠- لغو کار کودکان و ایجاد شرایط مادی و روحی مناسب برای رشد کودکان آسیب دیده و بی سرپرست.
١١- گنجاندن روز کارگر در تقویم کشوری به عنوان روز تعطیل رسمی.
١٢- توقف خشونت ها و تبعیض دولتی و غیر دولتی علیۀ کارگران مهاجر به ویژه کارگران افغان و برخورداری کامل آنها از حقوق شهروندی و کارگری.
١٣ - لغو احکام ناعادلانه قضایی شامل اعدام، شلاق، جریمه، حبس، تبعید و غیره علیه فعالین کارگری، سیاسی و اجتماعی.
١۴ - لغو مجازات مرگ.
هستیم.
در نهایت به شورای امنیت سازمان ملل و بویژه قدرتهای غربی و آمریکا اعلام می کنیم که ما کارگران ضمن محکوم کردن سیاستهای جنگ طلبانه و ماجراجویانۀ جناحهایی از دولت ایران، خواستار لغو تحریم های اقتصادی که مستقیماً خانواده های طبقه کارگر و مردم زحمتکش را نشانه گرفته هستیم و هر گونه طرح و بحث و لفاظی دربارۀ حملۀ نظامی و حتی اندیشیدن به این بلای خانمانسوز را شدیداً محکوم می کنیم و با تمام توان و امکانات خود در برابر هر گونه تجاوز احتمالی به کشور و جامعه ایران ایستادگی می کنیم.
نان من کو؟
کار من کو؟
تشکل مستقل من کو؟
با درود به همه کارگران و گرامی داشت یاد و خاطره ی تمام مبارزان کارگر و فعالین کارگری به ویژه شهید کارگر ستار بهشتی که ازهم بندیانم بود
زنده باد کارگر!
زنده باد اتحاد کارگران!
زنده باد آزادی و برابری!
زنده باد جنبش کارگری!
رضا شهابی- زندان اوین 11/2/92
کمیته ی دفاع از رضا شهابی- 22 اردیبهشت 1392
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از رضا شهابی، آقای محمود صالحی: ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢
تعطیلی كارخانه اخشان شیراز و بیكاری 500 كارگر
ایلنا بتاریخ23اردیبهشت طی گزارشی،از تعطیلی كارخانه تولید کمربند ایمنی خودرو «اخشان شیراز» با وجود وبیکاری500کارگرخبرداد.
برپایه این گزارش، عدم پرداخت مطالبات توسط خودروسازان و بد حسابی آنها، عامل تعطیلی این کارخانه بوده است.
عدم پرداخت حقوق و مطالبات کارگران شرکت کشتیسازی "اروندان"به مدت هشت ماه
به گزارش مهرتاریخ23اردیبهشت، مدیرعامل شرکت کشتی سازی اروندان از عدم پرداخت حقوق و مطالبات کارکنان شرکت به مدت هشت ماه خبردادواز سازمان تامین اجتماعی خواست تا به تعهدات خود در قبال این شرکت عمل کند.
ارسلان غمگین ضمن اشاره به اینکه شرکت کشتیسازی اروندان در اسفند ماه سال 88 به سازمان تامین اجتماعی واگذار شد، گفت: متاسفانه سازمان تامین اجتماعی تاکنون هیچگونه اقدام اساسی در خصوص رفع مشکلات این شرکت که متاثر از بلاتکلیف ماندن آن در طول سه سال اخیر (از زمان واگذاری تا تشکیل هیئت مدیره جدید) بوده انجام نداده است.
وی گفت: عدم پرداخت حقوق و مطالبات کارکنان شرکت به مدت هشت ماه، توقیف و یا فروش عمده تجهیزات شرکت توسط پیمانکاران، توقیف و یا انجام اقدامات حقوقی برای توقیف و فروش مابقی تجهیزات باقیمانده، رکود کامل پروژه های شرکت، طرح شکایت از سوی بانکها و متقاضیان شناورها از شرکت و قطعی آب، برق، تلفن و اینترنت شرکت از جمله مشکلاتی بود در ابتدای شروع به کار با آن مواجه شدیم.
وی از بدهی 60 میلیارد تومانی این شرکت به سازمان گسترش، بانکها، پیمانکاران، کارکنان و... که رقم این بدهی ها به 34 مورد میرسد به عنوان یکی از مشکلات فراروی این شرکت نام برد و افزود: متاسفانه برخی از پیمانکاران برای جبران مطالبات خود اقدام به فروش بخش اعظمی از تجهیزات این شرکت کردند که این مسئله ضربه سنگینی به شرکت وارد کرد.
غمگین در بخشی از سخنان خود با اشاره به انتخاب و شروع به کار هیئت مدیره جدید از 25 بهمن ماه سال 91 تاکنون اظهار کرد: در زمان شروع به کار هیئت مدیره جدید با مشکلات عدیده ای مواجه بودیم که رفع آنان نیاز به حمایت مالی سازمان تامین اجتماعی به عنوان متولی شرکت کشتی سازی اروندان داشت که متاسفانه این حمایتها صورت نگرفت و تنها در یک مورد آن هم به شکل نیمدار انجام شد.
مدیرعامل شرکت کشتی سازی اروندان عدم حمایت مالی سازمان تامین اجتماعی از این شرکت را به عنوان چالش اساسی این شرکت نام برد و گفت: مسئولان سازمان تامین اجتماعی و شستا باید از باور ایجاد شده در شرکت کشتی سازی اروندان و نیز برنامه کاری ارایه شده حمایت کنند و این را بدانند که شرکت به سمت سوددهی در حال پیشروی است و باید همراهی و پشتیبانی شود.
زمینهای خیابان غرضی را به 288کارگر شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان تحویل نمی دهند!؟
به گزارش23اردیبهشت فارس،مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان گفت: فروشنده زمینهای خیابان غرضی باید نسبت به تحویل این زمینها به کارگران شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان التزام پیدا کند.
اصغر بیات امروز با اشاره به اینکه پرونده زمینهای کارگران شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان از 17 سال گذشته تاکنون در اصفهان در جریان است، اظهار کرد: وضعیت این پرونده هنوز مشخص نشده است و کارگران این شرکت تعاونی هنوز به حقوق قانونی و شرعی خود دست نیافتهاند.
وی با بیان اینکه حدود 17 سال گذشته حدود 72 هزار متر زمین برای 288 نفر از کارگران شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان خریداری شده است، اضافه کرد: اما هنوز وعده و وعیدهای ارائه شده مبنی بر تحویل این زمینها به کارگران این شرکت تعاونی عملیاتی نشده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان با تأکید بر اینکه این کارگران پس از سالها هنوز صاحبخانه نشدهاند و در وضعیت خانه به دوشی به سر میبرند، تصریح کرد: اجرای کامل قانون از مهمترین خواستههای این افراد است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر رسیدگی به این پرونده به یکی از کارشناسان دادگستری اصفهان واگذار شده است، ادامه داد: فروشنده زمینهای خیابان غرضی باید نسبت به تحویل این زمینها به کارگران شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان التزام پیدا کند.
بیات با بیان اینکه در حال حاضر مدارک و اسناد این کارگران مبنی بر مالکیت آنها نسبت به این زمینها موجود است، تاکید کرد: کارشناس رسیدگی به این پرونده نیز عنوان کرده است که با توجه به اسناد و مدارک قانونی موجود درصدد احقاق حقوق قانونی کارگران شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان هستیم.
وی با تاکید بر اینکه همچنین عدم مطرح شدن این پرونده به صورت مجدد در دادگاه در دستور کار این کارشناس دادگستری قرار دارد، افزود: البته کارگران شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان هیچ اعتمادی به فروشنده این زمینها مبنی بر تحویل زمینهای خیابان غرضی اصفهان به مالکان اصلی ندارند.
مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان گفت: کارگران این شرکت تعاونی تمام خواستههای قانونی خود را مبنی بر دریافت این زمینها مطرح کردهاند و قانون باید به تمام مطالبات این کارگران پاسخ بدهد و اجبار فروشنده زمینهای خیابان غرضی به تحویل این زمینها به 288 کارگر شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان از مهمترین خواستههای قانونی این افراد به شمار میرود.
اخراج شش هزار کارگر از شرکت تولید پلاتین در آفریقای جنوبی
به گزارش13مه یورونیوز، سهام شرکت انگلیسی- آمریکایی آمپلاتس، بزرگترین شرکت تولید کننده پلاتین در جهان، روز دوشنبه با افت 4.4 درصدی در بازارهای مالی روبرو شد.
کاهش بازهم بیشتر ارزش سهام این شرکت زمانی اتفاق افتاد که خبر کاهش شدید فرصت های شغلی تا حد اخراج شش هزار نفر از کارگران و کارکنان آن انتشار یافت.
فعالیت این شرکت در آفریقای جنوبی بویژه در شمال ژوهانسبورگ متمرکز است.
اتحادیه کارگران معادن به این تصمیم اعتراض دارند.
راه پیمایی علیه نظام سرمایه داری در دومین سالگرد «جنبش خشمگینان» در اسپانیا
به گزارش13مه یورونیوز، در آستانه دومین سالگرد جنبش خشمگینان در اسپانیا هزاران نفر در شهرهای مختلف راه پیمایی کردند.
در پایتخت این کشور هزاران نفر گرد هم آمدند تا حرکت اعتراضی موسوم به «جنبش خشمگینان» یا «جنبش ایندیگنادوس» را علیه نظام سرمایه داری زنده نگه دارند.
خیابانهای سی شهر دیگر از جمله بارسلونا هم شاهد تجمع اسپانیایی ها بود.
پانزدهم ماه مه دو سال قبل هزاران نفر از اسپانیایی های عمدتا جوان با تجمع در شهرهای مختلف، جنبشی راپایه ریزی کردند که خیلی زود به شهرهای دیگر جهان هم کشیده شد.
جوانان کشورهای مختلف با الهام از اسپانیایی ها در مراکز مالی شهرهایی مثل نیویورک و لندن جنبش اشغال را راه اندازی کردند.
بیست وسوم اردیبهشت ماه1392
akhbarkargari2468@gmail.com