اخباروگزارشات کارگری12اردیبهشت ماه1392
- صدایی که طنین انداز است وخاموشی نمی گیرد
- اطلاعیه- بازداشت فعالان کارگری و شهروندان توسط نیروهای امنیتی رژیم اسلامی درتظاهرات روزجهانی کارگرشهر سنندج
- گزارش تکمیلی مراسم گرامیداشت اول ماه مه روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی
- برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در سندیکای کارگران خباز در سنندج
- برپایی مراسم روز جهانی کارگر ۱۳۹۲ در زندان تبریز
- برگزاری مراسم اول ماه مه (روز جهانی کارگر) در سنندج
- برگزاری مراسم اول مه در میدان هلو شهر سقز
- گرامی داشت اول ماه مه روزجهانی کارگر در شهر سقز
- مراسم روز کارگر در شهرستان پاوه و شهرهای هم جوار نوسود، نودشه
- دراول ماه مه رو زجهاني كارگر 92 بهنام ابراهيم زاده فعال كارگري وعضو كميته پيگيري تشكلهاي آزاد كارگري با گل وشيريني به ديدار كارگران شهرك صنعتي حسن آباد فشافويه بزرگترين شهرك صنعتي در خاورميانه، رفت.
- قطعنامه اتحادیه آزاد کارگران ایران به مناسب اول ماه مه 2013 – 13 اردیبهشت ماه 1392
صدایی که طنین انداز است وخاموشی نمی گیرد
روزجهانی کارگر برای طبقه کارگرمعنای خاصی دارد. دراین روزهمه ی مزدبگیران در سراسر گیتی همبستگی خود را با راهپیمایی های گسترده فریاد زده ،تا تاکیدی باشد براتحاد هر روزه کارگران.
از سال ١٨٨٦ که کارگران شیکاگویی برای 8ساعت کار ودستمزدی عادلانه به رگباربسته شدند و رهبران شان پس از محاکمه ای نمایشی در بیدادگاه محکوم به مرگ شدند،تا به امروز هنوز هم کارگران برای دستمزدی عادلانه در ازای 8ساعت کار مبارزه می کنند.آنچه اسپایز،کارگرقهرمان شیکاگویی به سرمایه داران گفت،امروز به حقیقت پیوسته است.در ١١نوامبر( ٢١ آبان) ١٨٨٦ اسپایز درحالی که به طرف سکوی اعدام می رفت باصدای بلندی گفت:«صدایی که امروز می خواهید به سکوت وادار کنید، روزی درجهان طنین انداز خواهد شد»امروز بعداز گذشت ١٢٧ سال این صدا پُر شورتر ازهمیشه در سراسر جهان طنین انداز شده است.هرچند این صدا پس از بیست سال آن هم درسال١٢٨۵ با تولد اولین سندیکا به همت کارگران چاپخانه ها و راد مرد این عرصه محمد پروانه در ایران انعکاس یافت.ولی اولین گرامیداشت اول ماه مه ،بعداز ٣٦ سال میسر شد.خواسته هایی که درسال ١٣٠١ در اولین گرامیداشت اول ماه مه عنوان شده است،بازهم خواست ما بعداز٩٢ سال است: آزادی داشتن سندیکا - آزادی بیان ومطبوعات- آزادی اعتصاب وراهپیمایی- داشتن قانون کار وتامین اجتماعیی مترقی- شرکت درتصمیم گیری ها ازجمله تغییر قانون کار ورفع بیکاری - جلوگیری ازاخراج کارگران- شرکت فعال در امورکارخانه ها درجهت بهبود وضعیت کاری کارگران و واحدهای تولیدی وخدماتی- شرکت درتصمیم گیری های کلان برای داشتن قوانین مترقی وانسانی برای طبقه کارگر وهمه مزد بگیران ومردم ایران- داشتن نمایندگان واقعی کارگری درمجلس- بودن نمایندگان واقعی زحمتکشان درهیات مدیره سازمان تامین اجتماعی،شورای عالی کار،وزارت کار....
اما دوستان! همگی این خواسته ها قابل دستیابی است،اگرکارگران وهمه مزدبگیران درسندیکاهای کارگری متشکل شده باشند.
پدران ومادرانمان برای دستاوردهایی که امروز برایمان بسیار عادی است راه پُر فراز ونشیبی را از سر گذرانده اند. هنوز هستند پدرانی که فراموش نکرده اند زمانی که که درسال ١٣٢۵ کارگران وزحمتکشان خواستار ٨ ساعت کار وتعطیلی روزجمعه باحقوق ،تعطیلی سالیانه باحقوق،بازنشستگی و... تلاش می کردند.،بودند بسیاری ازعقب مانده های فکری که عنوان می کردندکه:«مگر می شود روز جمعه کارنکرد ومزد گرفت. درخانه بخوابی حقوق بگیری به عنوان تعطیلی سالیانه.کار کرده ای وحقوقت را گرفته ای حالا می خواهی کار نکنی پول حرام بگیری به عنوان بازنشستگی.می خواهندتنبلی را رواج بدهند،اینها کافرند،این ازخدابی خبرها پول مفت وباج خواهی را به بچه های ما یاد می دهند.»
اما دوستان زمستان رفت و روسیاهی به آنانی ماند که چنین به دریوزگی به دامان سرمایه آویخته بودند. اما هنوزکارهای بسیاری مانده.هنوز هم بیکاری،اخراج،دستمزدهای ناچیز،قانون کار وتامین اجتماعی مورد حمله سرمایه داری در سراسرجهان قراردارد.نهادهای سرمایه داری که قصد دارند کارگران را به بردگی بگیرند مانندصندوق بین المللی پول،سازمان تجارت جهانی،با هماهنگی سرمایه داری داخلی کشورها برای دزدیدن نان خانواده های کارگری متحد شده اند.پاسخ طبقه کارگر وهمه مزدبگیران جهان به این حمله ها همبستگی،اعتصاب،همدردی،سازماندهی برای تصاحب نهادهای قدرت است.در کوبا، ویتنام،قبرس،حکومت ها در دست طبقه کارگراست.دراکثرکشورهای اروپایی مانند فرانسه،آلمان، انگلیس،سویس،سوئد،فنلاند،روسیه وکشورهای آمریکای جنوبی مانند نیکاراگوئه،پرو،برزیل، ونزوئلا، و آفریقای جنوبی...کارگران درمجلس ودرحکومت دارای وکیل و وزیرهستند.در ٢ سال اخیر فدراسیون سندیکاهای کارگری ث- ژ- ت فرانسه توانسته است اکثرنهادهای مردمی ازجمله شوراها وشهرداری را تصاحب کند و در برابرخواسته های سرمایه داری کشورش نه تنها ایستادگی ،بلکه آنها را درجهت اعمال سیاست های ضدکارگری به عقب نشینی وادارکند.
دوستان کارگر! ازاین تجربیات وتجربیات پیشکسوتان کارگری کشورمان درس گرفته دست هایمان را به هم پیوند زنیم. اعضای هیات های مدیره سندیکاهای کارگری ایران!
سالهاازبازگشایی وفعالیت سندیکاهای کارگری شرکت واحد - هفت تپه - فلزکارمکانیک - نقاش - اتحادیه پروژه ای می گذرد.متاسفانه ما جز در مواردی کوتاه تلاشهایمان پراکنده بوده است واز حمایت یکدیگر بصورت قاطع ومتحد برخوردار نبوده ایم .در سال جاری کوشش هایمان را افزون کرده و امیدواریم در سال جدید مبارزاتمان راپیرامون دستمزد های حقیرانه،گرانی ،بیکاری،حقوق های عقب افتاده ،قانون کاری مترقی وبه سود زحمتکشان وقانون تامین اجتماعیی در حدشخصیت کارگران ایران، آزادی زندانیان کارگری وازهمه مهمتر آزادی برپایی وفعالیت آزادنه سندیکاهای کارگری متحد شویم. بیاییدامسال را به هم اندیشی و همپوشانی وهمبستگی کارگری درعرصه اعلام خواسته های مشترک درعرصه مبارزه با دستمزدهایی حقیرانه،پیش نویس ارتجاعی قانون کار و تامین اجتماعی تبدیل کنیم. متحد شویم وسرمشقی قدرت مندانه ازتلاش های کارگری وسندیکایمان در پهنه جامعه به نمایش بگذاریم.
سندیکای کارگران نیشکرهفت تپه
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک تهران وحومه
هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش وتزیینات تهران وحومه
١٣٩٢/٢/١٠
اطلاعیه- بازداشت فعالان کارگری و شهروندان توسط نیروهای امنیتی رژیم اسلامی درتظاهرات روزجهانی کارگرشهر سنندج
روز 11 اردیبهشت نیروهای سرکوبگر رژیم اسلامی به راهپیمایی کارگران ومردم آزادیخواه در شهر سنندج حمله کردند. نیروهای گارد ویژه نیروی انتظامی و مامورین امنیتی برای جلوگیری از گسترش راهپیمایی روز جهانی کارگران را مورد ضرب وشتم قرارد دادند و تعداد 16 نفر از فعالان کارگری و شهروندان را بازداشت کردند.
غروب روز 11 اردیبهشت خانواده بازادشت شده گان برای کسب اطلاع از فرزندانشان به مراکز امنیتی و انتظامی رژیم در شهر سنندج مراجعه کردند اما مقامات دولتی از محل بازداشت آنها اظهار بی اطلاعی کردند.
صبح امروز 12 اردیبهشت خانواده ها از محل نگهداری فرزندانشان در ستاد خبری نیروی انتظامی و اداره اطلاعات باخبر شدند و در محل این ارگانها تجمع و خواستار آزادی فرزندانشان شده اند. تلاش خانواده ها برای آزادی فرزندانشان در جریان است.
علاوه برآن ، ارگانهای امنیتی رژیم امروز در ادامه تعقیب فعالان کارگری به تاکسی حامل مسافرین در مسیرانتهای خیابان ششم بهمن بسوی بهاران تیراندازی کردند و بعد ازمحاصره تاکسی در حدفاصل هتل شادی و دانشگاه علوم پزشکی سه نفر از فعالان کارگری به با اسامی فردین قادری ، آرام زندی و شاهپور حبیب را با ضرب وشتم از تاکسی بیرون کشیدند و با خود بردند. همچنین نیروهای امنیتی برای دیگر مسافران و اهالی محل ایجاد ترس و مزاحمت کردند.
اسامی بازداشت شده گان 11 اردیبهشت روزجهانی کارگر به شرح ذیل است
1. نسترن محمدی
2. تیمور امجدی
3. صادق کرمی
4. بختیار چتانی
5. بختیار فاتحی کرجو
6. ارسلان یعقوبی
7. محسن محمودی
8. جلیل محمدی
9. فواد زندی
آزاد زمانی - سخنگوی انجمن دفاع از زندانیان سیاسی وحقوق بشر ایران
12 اردیبهشت 1392
گزارش تکمیلی مراسم گرامیداشت اول ماه مه روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی
اتحادیه آزاد کارگران ایران: امروز 11 یازده اردیبهشت ماه، هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران همگام با میلیونها کارگر در سرتاسر جهان، اول ماه مه روز جهانی کارگر را با برپائی تجمعی اعتراضی در مقابل مجلس شورای اسلامی گرامی داشتند. در این تجمع که با همراهی بیش از 50 نفر از کارگران شاغل و بازنشسته (همکاران طومار سی هزار نفری کارگران) کارخانه های مختلف منجمله کارگران ایران خودرو، کیمیدارو، کشتی سازی، پارس الکتریک، بیمارستانهای تهران، شرکت مینو، فولاد خوزستان، پتروشیمی ماهشهر، کارگران ساختمانی، تهران شیمی، شرکت های صنایع فلزی شماره 1 و 2 ، لاستیک البرز و برخی دیگر از مراکز صنعتی برگزار شد تجمع کنندگان با اعتراض به گرانی های سرسام آور خواهان لغو مصوبه حداقل مزد مصوب و تجدید نظر فوری در آن شدند.
این تجمع از ساعت 10 صبح با بر افراشتن پارچه نوشته ها و پلاکاردهایی از سوی هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار نفری آغاز شد و تا ساعت 13 ظهر ادامه داشت. بر روی این پلاکاردها نوشته شده بود: یک درصد تامین تامین، 99 درصد گرسنه گرسنه – اول ماه مه(11 اردیبهشت) روزجهانی کارگر گرامی باد– کارگران اتحاد اتحاد – خط فقر 1500000 تومان دستمزد کارگر 487000 تومان – دفاع از معیشت مان عین شرافتمان است – اعتراض سی هزار کارگر به حداقل مزد و اصلاحات ضد کارگری در قوانین کار و تامین اجتماعی. در طول این تجمع خبرنگاران خبرگزاریهای فارس، ایلنا و خبرگزاری خانه ملت حضور پیدا کردند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این تجمع اعتراضی مسئولین امنیتی مجلس به کارگران تجمع کننده اعلام کردند مجلس تعطیل است به همین دلیل از آنان خواسته شد تا دلیل تجمع و خواستهای خود را بصورت مکتوب اعلام کنند. در ادامه این تجمع کارگران خواهان مطرح شدن خواست خود مبنی بر توقف گرانیها و تجدید نظر فوری در حداقل مزد در هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی شدند که این خواستها با تنظیم صورتجلسه ای با شرکت یکی از مشاورین رئیس مجلس شورای اسلامی از سوئی و پروین محمدی و اشرف بنائی به نمایندگی از سوی کارگران تجمع کننده مکتوب شد و مقرر گردید هفته آینده با بازگشائی مجلس شورای اسلامی در اختیار هیات رئیسه مجلس قرار گیرد و پروین محمدی، اشرف بنایی و شاپور احسانی راد به نمایندگی از سوی کارگران تجمع کننده پیگیر آن در مجلس شورای اسلامی شوند.
در این تجمع مامورین امنیتی دو نفر از کارگران جوانی را که اقدام به تصویر برداری از تجمع کرده بودند بازداشت کردند که یکی از آنها آزاد شد اما مامورین انتظامی نفر بعدی را همچنان تحت بازداشت نگه داشتند که همین امر باعث شد کارگران تجمع کننده با ادامه تجمع خود خواهان آزادی وی شوند و پایان تجمع خود را منوط آزادی این کارگر کنند. بدنبال این وضعیت مامورین انتظامی کارگر دستگیر شده را آزاد کردند اما دوربین و کارت شناسائی وی ضبط گردید که مقرر شد یکی از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران به همراه این کارگر در هفته آینده پیگیر دریافت دوربین و کارت شناسائی وی شوند.
از نکات بسیار مهم گرامیداشت روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی نقش بارز زنان کارگر بازنشسته و شاغل در این تجمع بود. این زنان که تعداد آنان حدود ده نفر بود پیشاپیش دیگر کارگران تجمع کننده در مقابل مجلس قرار داشتند و آنان را در طول تجمع نمایندگی میکردند.
در این تجمع بدلیل محدودیتهای موجود، کارگران شرکت کننده در جمعهایی چند نفره از کارخانه های خود حضور پیدا کرده بودند و بدلیل اعمال محدودیتهای پلیسی فقط چند تصویر از آغاز این تجمع گرفته شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 11 اردیبهشت ماه 1392
برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در سندیکای کارگران خباز در سنندج
بر اساس گزارش دریافتی روز 11 اردیبهشت از ساعت 17 تا 18:30 حدود 100 نفر از کارگران خباز در محل سندیکا مراسم روز کارگر را برگزار کردند.
در این مراسم ابتدا عمر شعبانی بازرس سندیکا تاریخچه ای کوتاه از اول ماه مه ارائه داد و سپس قطعنامه مشترک کارگران خباز سنندج و مریوان خوانده شد که مورد استقبال کارگران قرار گرفت. سپس محی الدین الله مرادی درباره مشکلات کارگران علی الخصوص مسکن آنها سخنانی را ایراد کرد. در ادامه این مراسم امیر شهابی رییس هیئت مدیره با بیان مشکلات کارگران روز جهانی کارگر را مهم ارزیابی کرد و گفت تنها با اتحاد و همبستگی خود می توانیم گام های عملی برای رفع نابرابری ها برداریم و صفوف خود را مستحکم تر کنیم. این مراسم در میان شادی حاضرین و با قدردانی از 50 کارگر خباز با اهداء شاخه گل و تقدیر نامه به پایان رسید.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-12 اردیبهشت 1392
برپایی مراسم روز جهانی کارگر ۱۳۹۲ در زندان تبریز
چهارشنبه یازده اردیبهشت ۱۳۹۲ برابر با اول ماه مه ۲۰۱۳ زندانیان زندان تبریز روز جهانی کارگر را جشن گرفتند. در این جشن مختصر که به همت محمد جراحی برپا شد، در بند هشت کار درمانی زندان تبریز، شیرینی توزیع شد.
قابل ذکر است که زندانیان این بند، کارگران تحت متادون درمانی هستند و در زندان هم، در کارگاه های کفاشی و تریکوبافی کار می کنند. شرایط کاری و دستمزد در کارگاه های زندان تبریز، در مقایسه با کارگاه های بیرون زندان، بسیار وخیم است. یکی از دلایل تبعید شاهرخ زمانی از زندان تبریز به زندان یزد و سپس رجایی شهر، اعتراض وی به این شرایط وخیم بود.
محمد جراحی، در پیامی از زندان تبریز، روز جهانی کارگر را به کارگران و فعالان کارگری، به خصوص شاهرخ زمانی و رضا شهابی، تبریک گفت.
محمد جراحی، که در زندان به سرطان تیروئید مبتلا شده، هم اکنون تحت پرتو درمانی قرار دارد. علیرغم تجویز پزشکان معالج، که طی دوره درمان، استراحت مطلق در منزل را تجویز کرده اند، مقامات زندان و دادگستری تبریز، از مرخصی استعلاجی محمد جراحی، جلوگیری کرده اند.
برگرفته ازوبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر- ۲ مهٔ ۲۰۱۳
برگزاری مراسم اول ماه مه (روز جهانی کارگر) در سنندج
به گزارش رسیده، چهارشنبه 11 اردیبهشت (1 مه) روز جهانی کارگر راس ساعت 19 جمعی از کارگران و فعالین کارگری شهر سنندج با وجود شرایط فوق العاده امنیتی و حضور چشمگیر نیروهای امنیتی و نظامی مراسم اول ماه مه را در میدان غفور سنندج با شکوه هر چه تمام برگزار کردند. این مراسم در پاسخ به فراخوان جمعی از کارگران سنندج که روز قبل به کارگران شهر اعلام شده بود برگزار گردید.
محل برگزاری در ابتدا خیابان فردوسی و نبش ناصر خسرو قید شده بود، و نیروهای امنیتی از ساعات اولیه ی روز چهارشنبه با حضور در محل مذکور و مانور دادن نیروهای ضد شورش سعی در ایجاد رعب و وحشت و جلوگیری از برگزاری مراسم اول ماه مه داشتند؛ اما کارگران با تغییر محل برگزاری در آخرین دقایق مانده به ساعت مقرر، جمعیت حاضر در میدان فردوسی را به سمت میدان غفور هدایت کردند. راس ساعت 19 با بالا رفتن پلاکاردها و پارچه نوشته ها مراسم در میان کف زدن و شعارهای کارگران شروع گردید. کارگران متحدانه با سر دادن شعارهای "نان مسکن آزادی"، کارگر زندانی آزاد باید گردد" و "کارگر تشکل تشکل" بار دیگر خواست ها و مطالبات بر حقشان را اعلام کردند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-12 اردیبهشت 1392
برگزاری مراسم اول مه در میدان هلو شهر سقز
روز چهارشنبه ١١ اردیبهشت برابر با ١ مه مراسم در میدان هلو مقابل پاساژ ماد در شهر سقز برگزار شد.
جمعی از کارگران شهر سقز که از قبل توسط اداره اطلاعات سقز به صورت تلفنی تهدید شده بودند که از منزل خارج نشوند و به مجرد اینکه از منزل خارج شوند دستگیر خواهند شد. با این وصف جمعی از کارگران از ساعت 7 بعدازظهر به طرف پارک کودک در خیابان شهدا حرکت کردند و بعد از آن مسیر به طرف میدان آزادی و میدان هلو به شکل راه پیمای حرکت کردند. در مسیر را نیروهای لباس شخصی به دنبال کارگران به راه افتادند.
در جلو پاساژ ماد بالاتر از بانک ملی واقع در میدان هلو یکی از ماموران لباس شخصی به محمود صالحی حمله ور شد که مورد خشم مردم و کارگران حاضر در آن مسیر قرار گرفت. بعد از این واقعه، محمود صالحی به سخنرانی پرداخت و علت حمله مامور را این چنین تعریف کرد:
مردم شریف و آزاده شهر سقز امروز روز کارگر است و از دیروز تا این لحظه خانه ما در محاصره نیروهای لباس شخصی قرار دارد و از وقتی که ما از منزل خارج شدیم ، توسط این ماموران تعقیب می شویم و به هر کجا که سر زدیم این ماموران مزاحم ما شدند. این اذیت و آذار ماموران تنها به این دلیل است که ما کارگر هستیم و می خواهیم روز جهانی کارگر را برگزار کنیم که این اشخاص مانع مراسم ما می شوند. به این ترتیب ماموران لباس شخصی وقتی حضور گسترده مردم را دیدند از ان نقطه دور شدند و مراسم به پایان رسید.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
گرامی داشت اول ماه مه روزجهانی کارگر در شهر سقز
بر اساس گزارش رسیده امروز 11 اردیبهشت ماه ساعت 4 بعدازظهر، جمعی از کارگران و فعالین کارگری در شهر سقز، مراسم روز جهانی کارگر را برگزار کردند. با توجه به تهدید های مکرر فعالین کارگری در شهر سقز، کارگران و فعالین کارگری در 5 کیلومتری شهر سقز در منطقه "کانی جشنی" اقدام به برگزاری مراسم روز جهانی کارگر کردند. قبل از برگزاری مراسم مامورین اطلاعاتی طی تماسی با محمد عبدی پور مجددا با تهدید خواستند که از برگزاری مراسم ممانعت بعمل آورند اما کارگران و فعالین کارگری مراسم مستقل خود را برگزار کردند.
مراسم در حالی برگزار شد که مامورین تمام منطقه را به محاصره خود در آورده بودند و به کارگران تذکر داده شده بود که ما شما را با دوربین تحت کنترل داریم و باید سریعا منطقه را تخلیه کنید.
مراسم با شادباش روز جهانی کارگر و پخش شیرینی در میان حاضرین به پایان رسید.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-12 اردیبهشت 1392
مراسم روز کارگر در شهرستان پاوه و شهرهای هم جوار نوسود، نودشه
گرامی باد روز جهانی کارگران
کارگران وفعالین کارگری،هم طبقه ایهای تحت ستم! همچنان که آگاهید امروز در شرایطی به پیشواز روز کارگر رفتیم که بحران اقتصادی سیاسی و اجتماعی عمیقی که سرمایه داری ایجاد نموده است عرصه زندگی را بر کارگران دشوارتر نموده و ویرانگریهای جبران ناپذیری را بر ما تحمیل نموده اند.علیرغم همه شرایط سختی که بر ما روا داشته اند ما کارگران و فعالین کارگری شهرستان پاوه و شهرهای همجوار به اطلاع می رسانیم همگام با همه کارگران جهان این روز را به شکلی توده ای برگزار نمودیم. کارگران و فعالین کارگری با حضور خود در اکثر مراکز کارگری همچون خبازیها، کارگران رفت گر، برق وکارگران سد داریان و بخشی ازکارگران ساختمانی و.... ضمن گفتگو و احساس همدردی مشترک در مورد مسائل کارگری با پخش شیرینی این روز را گرامی داشته و با ابتکار خویش فضایی متحدانه و توده ای و طبقاتی را ایجاد نمودند. نظام سرمایه داری فکر می کند با تداوم سرکوب می تواند خواسته های کارگری را خفه نماید؛ اما واقعیت ها خلاف آن را نشان خواهد داد.
ضمن درود به همه هم طبقه ای هایمان، کارگران و فعالین کارگری شهرستان پاوه، قطعنامه روز کارگر کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری را به تصویب رسانده واین ابتکار را با جشن وشادی به پایان رساندند.
جمعی از کارگران و فعالین کارگی شهرستان پاوه
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-12 اردیبهشت 1392
دراول ماه مه رو زجهاني كارگر 92 بهنام ابراهيم زاده فعال كارگري وعضو كميته پيگيري تشكلهاي آزاد كارگري با گل وشيريني به ديدار كارگران شهرك صنعتي حسن آباد فشافويه بزرگترين شهرك صنعتي در خاورميانه، رفت.
ديروز یازدهم ارديبهشت روز جهاني كارگر بهنام ابراهيم زاده از چهره هاي شناخته شده جنبش كارگري ايران در شهرك صنعتي حسن آباد تهران به ديداركارگراني رفت كه در اين روز مشغول كار بودند.
بهنام در اين ديدارضمن تبريك روز كارگر با كارگران پيرامون برخورد كارفرمايان ودستمزدهاي دريافتي وقانون كار وتشكل يابي ومتشكل شدن گفتگو كرد.
اكثر اين كارگران از وضعيت دستمزدها ي پايين وبرخورد كارفرمايان ووضعيت بهداشت وفشارهاي اقتصادي وتورم وگراني سرسام آورومشكلات كارگله مند وناراضي بودند.
بهنام با كارگران از چگونگي متشكل شدن براي رسيدن به خواسته ها ي جامعه كارگري واينكه شما
كارگران بايد به خوبي قانون كار خوانده باشيد وآگاه باشيد ومتشكل شويد تادر مقابل كارفرماياني كه كارگران را مورد استثمار واجحاف قرار ميدهندبايستيد ،براي رسيدن به خواسته هاي طبقه كارگر تنها راهش متشكل شدن است ، از نزديك گفتگو كرد.
بهنام ابراهيم زاده به هنگام ديدار با كارگران باگل وشيريني به سراغ كارگران رفت. كارگران نيز به گرمي از اين فعال كارگري استقبال كردند.همچنين ديروز فعال كارگري ابراهيم مددي به همراه ديگر
اعضاي سنديكاي شركت واحد واتوبوسراني تهران به ديدار كودكان كار وخيابان در جمعيت دفاع از كودكان كاروخيابان واقع در پاسگاه نعمت آباد تهران رفتند.
قطعنامه اتحادیه آزاد کارگران ایران به مناسب اول ماه مه 2013 – 13 اردیبهشت ماه 1392
بار دیگر اول ماه مه روز جهانی کارگر از راه رسید. بیش از یکصد سال است که در این روز میلیونها کارگر در سرتاسر جهان فریاد عدالت خواهی سر میدهند تا نوید بخش رهایی جامعه ی بشری از درد و رنج و مصائبی باشند که مالکیت اقلیتی ناچیز بر ثروتهای عظیم اجتماعی بر میلیاردها انسان تحمیل کرده است.
فقر و بیکاری و بی خانمانی، جنگ و کشتار، تن فروشی تا کار کودکان برای لقمه ای نان و گرسنگی میلیاردها انسان در سرتاسر جهان تا مرگ روزانه ی هزاران کارگر در نتیجه سوانح ناشی از کار، تا سرکوب و زندان و به گلوله بستن کارگران و دهها جنایت و مصیبت دیگر، همه و همه صحنه ها و تصاویری تکاندهنده از سیمای جهانی است که انسان قرن 21 در آن زندگی میکند.
در ایران نیز شرایط به همینگونه و حتی مصیبت بارتر از آن چیزی است که در سطح جهانی شاهد آنیم. کارگران ایران امروزه بطور بی سابقه ای در بدترین شرایط معیشتی در طی سه دهه گذشته قرار گرفته اند. تورم و گرانی و بی حقوقی کارگران بیداد میکند. شرایط حاضر آنچنان غیر انسانی است که گذشته از فقر و فلاکت موجود و تحمیل دستمزد زیر خط فقر بر کارگران، همین دستمزد نیز تا ماهها پرداخت نمیشود و بی هیچ شرم و پرده پوشی، گرسنگی مطلقی بر هزاران خانواده کارگری تحمیل میگردد، هر روزه صدها و هزاران کارگر بسادگی و بدون هیچ تامینی از کار خود اخراج میشوند، اما و با اینحال دولت در صدد اصلاح قانون کار برای تسهیل اخراج کارگران نیز بر میاید، هزینه های زندگی بی آنکه چشم اندازی برای جلوگیری از چندین برابر شدن آن وجود داشته باشد بطور دائمی و افسار گسیخته ای در حال افزایش است با اینحال حداقل مزدی که برای گذران زندگی و معیشت میلیونها خانواده کارگری به تصویب میرسد چنان ناچیز و خفت بار است که حتی کفاف اجاره بهای آلونکی را نیز در فقیر نشین ترین محلات شهرها نمیدهد و در یک کلمه، زندگی و معیشت میلیونها خانواده کارگری با سرعت بالائی در حال رانده شدن از خط فقر به خط مرگ است.
از نظر کسانی که امروزه در ایران شرایط طاقت فرسای کنونی را بر میلیونها کارگر تحمیل کرده اند، کارگر برده ای است که هم باید دستمزدش سه چهار برابر زیر خط فقر باشد و هم باید در سکوت و خاموشی به فقر و گرسنگی تن دردهد. اما و با تمام فشارهای اقتصادی و روانی و علیرغم همه محدودیتها و ممنوعیتها و سرکوبی حق خواهی کارگران، آنان هیچگاه تسلیم شرایط موجود نشده اند و با عزمی راسخ در دفاع از حق حیات شان قدم در راه بر پائی تشکلهای مستقل خود گذاشته و هر لحظه و هر روزه با اعتصاب و تجمع به دفاع از زندگی و معیشت خود برخاسته اند. این مبارزات بویژه طی سالهای گذشته از آنچنان برجستگی بر خوردار بوده است که در شرایط حاضر و بر بطن کل معادلات اقتصادی اجتماعی موجود، جنبش کارگری اصلی ترین و عظیم ترین جنبشی است که امروزه رهایی از قید هر گونه بی عدالتی در ایران با آن گره خورده است و مطالبات کارگران تبدیل به نماینده انسانی ترین خواستهایی شده است که مردم ایران در طول یک قرن گذشته برای آن جانفشانی کرده اند.
لذا ا ما کارگران این مطالبات را یکبار دیگر در گرامیداشت اول ماه مه روز جهانی کارگر با صدائی رساتر از همیشه فریاد میزنیم و خواهان تحقق فوری آنها برای برون رفت از وضعیت مصیبت بار کنونی هستیم:
1- سهم کارگران از زندگی، معیار پیشرفت، انسانیت و رفاه و خوشبختی در هر جامعه ای است. از نظر ما حداقل مزد مصوب در شورایعالی کار تحقیر معیشتی میلیونها خانواده کارگری بود، این مصوبه باید فورا ملغی شود، تورم و گرانی باید متوقف گردد و حداقل مزد کارگران باید بر اساس اجرای بی کم و کاست ماده 41 قانون کار تعیین شود.
2- آزادی بی قید و شرط برپايی تشكل های مستقل کارگری، اعتصاب، تجمع، راهپیمائی، آزادی احزاب و آزادی بيان و مطبوعات باید به عنوان حقوق خدشه ناپذير كارگران و عموم توده ها مردم ایران به رسميت شناخته شوند
3- ما با محكوم كردن تداوم سیاست بازداشت و اعمال فشار بر کارگران معترض، خواهان لغو مجازات اعدام و آزادی فوری و بی قید و شرط کلیه کارگران دربند و دیگر جنبش های اجتماعی از زندان و توقف فوری پیگردهای قضایی بر علیه آنان هستیم
4- کلیه لوایح اصلاحی دولت بر قوانین کار و تامین اجتماعی باید به کنار گذاشته شود و هر گونه تغییری در این قوانین باید با دخالت مستقیم و بلاواسطه نمایندگان منتخب مجامع عمومی کارگران صورت بگیرد
5- ما خواهان محو قراردادهای موقت و سفيد امضاء، اجرای فوری بیمه تمامی کارگران ساختمانی، بر چیده شدن شرکتهای پیمانکاری و انعقاد قرارداد مستقیم و دسته جمعی، تامین امنیت شغلی کارگران و رعایت بالاترین استاندارد های بهداشت و ایمنی در محیطهای کار و زندگی هستیم
6- دستمزدهای معوقه كارگران بايد فورا و بی هيچ عذر و بهانه ای پرداخت شود و عدم پرداخت آن بايستی به مثابه يك جرم قابل تعقيب قضائی تلقی گردد و خسارت ناشی از آن به كارگران پرداخت شود
7- اخراج و بيكار سازی كارگران به هر بهانه ای بايد متوقف گردد و تمامي كسانی كه بيكار شده و يا به سن اشتغال رسيده اند بايد تا زمان اشتغال به كار از بيمه بيكاری متناسب با يك زندگی انسانی برخوردار شوند. ما بیمه های تامین اجتماعی را حق مسلم تمامی آحاد مردم ایران میدانیم و خواهان اداره این نهاد بدست نماینده های منتخب مجامع عمومی کارگران در سراسر کشور هستیم
8- ما خواهان لغو کلیه قوانین تبعیض آمیز نسبت به زنان و تضمین برابری کامل و بی قید و شرط حقوق زنان و مردان در تمامی شئونات زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و خانوادگی هستیم
9- ما خواهان برخورداری تمامی بازنشستگان از يك زندگی مرفه و بدون دغدغه اقتصادی و رفع هرگونه تبعيض در پرداخت مستمری بازنشستگان و بهره مندی حداکثری آنان از تامین اجتماعی و خدمات درمانی هستیم
10- کار کودکان باید بر بیافتد و تمامی کودکان باید جدا از موقعيت اقتصادی و اجتماعی خانوادگی شان، نوع جنسيت و وابستگی های ملی و نژادی و مذهبی از تامین اجتماعی گسترده و امكانات آموزشی رفاهی و بهداشتی يكسان و رایگان برخوردار شوند
11- ما با حمایت قاطعانه از مبارزات و اعتراضات مردمی در تمامی نقاط جهان، سرکوب این اعتراضات و بند و بست دولتها از بالای سر مردم، تحریمهای اقتصادی و ایجاد فضای جنگی از سوی هر نیرو و دولتی را بویژه در منطقه بحران زده خاورمیانه قویا محکوم میکنیم
12- کارگران مهاجر در ایران از ابتدائی ترین حقوق انسانی خود محروم هستند. ما با محكوم كردن هر گونه ستم وتبعيض نسبت به کارگران مهاجر، خواهان برخورداری آنان از حقوق برابر شهروندی با مردم ایران هستیم
13- ما از اعتراضات کارگری در کشورهای اروپایی و سایر نقاط جهان قویا حمایت میکنیم، خود را متحد آنان میدانیم و بيش از هر زمان ديگری بر همبستگی بين المللی كارگران تاكيد می كنيم
14- اول ماه مه بايد تعطيل رسمی اعلام گردد و در تقويم رسمی كشور گنجانده شود و هر گونه ممنوعيت و محدوديت برگزاری مراسم اين روز ملغی گردد
زنده باد همبستگی سراسری کارگران ایران - زنده باد همبستگی بین المللی طبقه کارگر
اتحادیه آزاد کارگران ایران – اول مه 2013- 13 اردیبهشت 1392
دوازدهم اردیبهشت ماه1392
*****************
اخباروگزارشات کارگری13و14اردیبهشت ماه1392
- بازداشت جليل محمدي و حامد محمودي نژاد
- تفهیم اتهام توهین به رهبری به شاهرخ زمانی، کارگر زندانی
- مراسم روز جهانی کارگر در مریوان
- کارگران نانوایی 25 درصد افزایش دستمزد فروردین را دریافت نکردند
- ادامه اعتراض اعضای شرکت تعاونی مسکن تعمیرکاران اتومبیل سنندج
- مسکن مهرهایی که متراژشان آب رفت!
-« نگاهی به وضعیت تحصیلی دانشآموزانِ کارگر»
- مفقودالاثرشدن 100کارگر یک معدن طلا در دارفورسودان
- شمارکارگران جان باخته ریزش ساختمان در بنگلادش از پانصد نفر گذشت
- اعتصاب گسترده کارگران در آلمان
- پرتغال آماده اعتراضات گسترده علیه تدابیر جدید ریاضت اقتصادی می شود
بازداشت جليل محمدي و حامد محمودي نژاد
به گزارش رسيده، جليل محمدي از فعالين كارگري و اعضاي كميته هماهنگي در سنندج پنجشنبه 12 ارديبهشت توسط مامورين امنيتي دستگير شده است. همچنين از ساعت 8 شب پنج شنبه 12 ارديبهشت حامد محمودي نژاد فعال كارگري و از اعضاي كميته ي هماهنگي در شهر سنندج ناپديد شده است و تاكنون خبري از وي در دست نيست و احتمالا نامبرده هم دستگير شده است. حامد محمودي نژاد در 17 اسفند 91 در آستانه 8 مارس دستگير شده و به تازگي با قرار وثيقه 50 ميليوني آزاد گرديده بود. همچنين جليل محمدي در 26 خرداد 91 در مجمع عمومي كميته ي هماهنگي در كرج دستگير شده بود و بعد از حدود 2 ماه بازداشت با حكم يك سال تعليقي آزاد گرديده بود.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري، ضمن محكوم كردن دستگيري اين فعالين خواهان آزادي فوري آنان و همچنين آزادي غالب حسيني، علي آزادي و ساير كارگران و فعالين كارگري و زندانيان سياسي مي باشد.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري-14 ادريبهشت 1392
بیانیه 78- تفهیم اتهام توهین به رهبری به شاهرخ زمانی، کارگر زندانی
صبح امروز ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲، ماموران زندان گوهردشت کرج، شاهرخ زمانی، کارگر زندانی در این زندان را به بهانهای به دفتر زندان کشانده و او را به زور سوار اتومبیلی کرده و به شعبهی بازپرسی عمومی و انقلاب واقع در پارکشهر تهران منتقل کردهاند. بازپرس بر پایهی گزارش دو نفر از زندانیان اتهام توهین به رهبری را به وی تفهیم کرد.
شاهرخ زمانی در دفاع از خود اتهام وارده را رد کرده و خطاب به بازپرس گفته است، اینکه شما بر پایهی گزارش دو جاسوس و در روز جهانی کارگر مرا به اینجا کشاندهاید و این اتهام واهی را بر من وارد میکنید، خود نشانهای محکم است از اینکه چطور در خدمت سرمایهداران بوده و علیه کارگران هستید. وی گفت این اقدام شما در واقع پاپوش دوختن دوباره برای من و برای سرکوب بیشتر طبقهی کارگر است.
ماموران زندان در بازگشت از دادگاه، شاهرخ زمانی را به مدت دو ساعت به بند قرنطینه و سپس به بند ۴ سالن ۱۲ زندان گوهردشت منتقل کردهاند.
شایان ذکر است دختر شاهرخ زمانی صبح امروز برای ملاقات با پدرش به زندان گوهردشت مراجعه کرده بود که ماموران در پاسخ او گفته بودند پدرت اینجا نیست و او را به دادگاه بردهاند. وی در پی شنیدن این خبر دچار نگرانی و اضطراب شدیدی میشود که با اعلام همبستگی گستردهی سایر زندانیان و خانوادههای آنها مواجه شد.
کمیتهی حمایت از شاهرخ زمانی این اقدام کارگزاران رژیم را ابزاری برای اعمال سرکوب هر چه بیشتر طبقهی کارگر دانسته و ضمن محکوم کردن این پرونده سازی واهی، تمامی فعالین کارگری و انسانهای آزادیخواه و انقلابی را برای اقدام متحد علیه اقدام غیر قانونی و غیر انسانی جمهوری اسلامی فرامیخواند.
پیش به سوی اتحاد بیشتر برای فشار بیشتر
پیش به سوی اعتراضات گستردهتر با شعار
کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد
کمیته حمایت از شاهرخ زمانی
۱۱/۲/۱۳۹۲
مراسم روز جهانی کارگر در مریوان
به گزارش رسیده به مناسبت فرارسیدن روز جهانی کارگر (اول ماه مه)، چهارشنبه 11 اردیبهشت جمعی از فعالین کارگری شهر مریوان از ابتدای روز به میان کارگران ساختمانی در سطح شهر و شهرک صنعتی و اکثر خبازیهای داخل شهر و همچنین به کوره پزخانه های آجرپزی "بیه کره" رفتند و با پخش کردن شیرینی و صحبت با کارگران و تبریک این روز به آنان این روز را گرامی داشتند. همچنین در روستای دزلی نیز تعدادی از فعالین کارگری با پخش شیرینی در میان کارگران و صحبت با آنان در رابطه با روز کارگر این روز را گرامی داشتند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-12 اردیبهشت 1392
کارگران نانوایی 25 درصد افزایش دستمزد فروردین را دریافت نکردند
ایمنا بتاریخ11اردیبهشت،طی گزارشی ازعدم دریافت ۲۵ درصد افزایش دستمزد کارگران نانوایی های کشوردرسال جدید خبرداد.
براساس این گزارش،۴ هزار کارگر نانوایی اصفهان ۲۵ درصد افزایش دستمزد خود در فروردین ۹۲ را دریافت نکردند.
این گزارش می افزاید،کارفرمایان نانوایی ها اعلام کردند تا زمانی که افزایش قانونی نرخ نان از سوی دولت اعمال نشود قادر به پرداخت ۲۵ درصد حقوق کارگران خود در سال جدید نیستند.
ادامه اعتراض اعضای شرکت تعاونی مسکن تعمیرکاران اتومبیل سنندج
به گزارش14اردیبهشت کُردپا، دو روز پیش تعمیرکاران معترض سنندجی به همراه خانوادههایشان نیروهای انتظامی و مأموران شهرداری را از زمینهای خود بیرون کردند.
بنا بهمین گزارش، صبح روز پنجشنبه تعمیرکاران معترض سنندجی به همراه زن و بچههای خود در زمینهایی که پیشتر وعدهی واگذاری آنها به تعمیرکاران داده شده بود حضور یافته و به وسیله لودر و گریدر اقدام به تسطیح این اراضی کردند.
پس از حضور معترضین شهردار و مأمورین شهرداری و همچنین نیروهای یگان ویژه انتظامی در محل اعتراض حضور یافتندوقریب به ٦٠٠ نفر از تعمیرکاران معترض شهرک تعمیرکاران سنندج و خانوادههایشان، نیروهای انتظامی و مأموران شهرداری را از زمینهای خود بیرون کردند.
این زمینها در پشت میدان ترهبار سنندج واقع شده است.
یکی از تعمیرکاران معترض اعلام کرده: "حدود ١٢ سال پیش، شرکت تعاونی تعمیرکاران سنندج مبلغ یک میلیون و نیم وجه نقد را جهت واگذاری زمین از تعمیرکاران اخذ کرده، اما تا کنون از واگذاری این زمینها خودداری کردهاند".
پیشتر نیز تعمیرکاران معترض با چندین بار تجمع اعتراضی در مقابل استانداری و فرمانداری نسبت به عدم این واگذاری اعتراض خود را اعلام کرده و هر بار وعدههای مسئولین روبرو شده بودند.
تعمیر کاران معترض به همراه خانوادههایشان تا ساعات ٩ شب حاضر به تخلیه زمینهای مذکور نشدهاند.
مسکن مهرهایی که متراژشان آب رفت!
به گزارش14اردیبهشت مهر،متقاضیان واحدهای 122 متری مسکن مهر در شهر جدید پردیس در زمان تحویل واحدها متوجه شدند که متراژ آپارتمانهای تحویل داده شده به آنها 90 و 105 متری است و به همین جهت واحدهای خود را تحویل نگرفتند.
برپایه این گزارش، صبح امروز جمعی از متقاضیان مسکن مهر پردیس که برای تحویل واحدهای 122 متری به شرکت عمران پردیس مراجعه کرده بودند، در کمال ناباوری به آنها واحدهای 90 متری و 105 متری معرفی شد که اعتراض شدید آنها را به دنبال داشت.
براین اساس، شرکت عمران شهر جدید پردیس چندی پیش با پیامک، مالکان این واحدها را دعوت می کند که برای صبح امروز در پردیس حاضر شوند و واحدهای خود را تحویل بگیرند. مطابق با قراردادی که این متقاضیان با شرکت عمران پردیس داشتند قرار بود که آپارتمانهای 125 مترمربعی در فاز 8 شهر پردیس در منطقه دره بهشت به آنها واگذار شود.
اما این متقاضیان در هنگام انتخاب و تحویل واحدها متوجه می شوند که متراژ آنها 90 متری یا 105 متری است با وجودی که از این متقاضیان آورده واحدهای 122 متری گرفته شد و تاکنون 70 درصد پول واحدها را هم پرداخت کرده اند.
یکی از این متقاضیان ، اظهار داشت: از امروز ساعت 6 صبح در این محل حاضر شدیم اما مسئولان تا ساعت 10 صبح ما را معطل نگه داشتند و وقتی هم که برای تحویل واحدها آمدند، متوجه شدیم که متراژ واحدها کمتر از قرارداد و آورده ای است که پرداخت کرده ایم.
وی افزود: ما جزو اولین متقاضیان مسکن مهر در پردیس بودیم؛ به همین جهت هم آپارتمان هایی با متراژهای بالا را انتخاب کردیم اما الان می بینیم که آن واحدها را به ما تحویل ندادند. به گفته این متقاضی، تاکنون پاسخ مشخصی به آنها داده نشده است و متقاضیان هم از تحویل واحدها خودداری کردند.
سندی که متحول نیست
« نگاهی به وضعیت تحصیلی دانشآموزانِ کارگر»
جعفر ابراهیمی
کانون مدافعان حقوق کارگر- آموزش و پرورش رایگان و همگانی جزء حقوق بنیادین کودکان است. امری که با خصوصیسازیهای گسترده و سیاستهای غلط هر روز بیش از پیش از دسترس فرزندان کارگران وزحمتکشان دورتر میشود. ترک تحصیل گستردهی نزدیک به 4 میلیون کودک در سن تحصیل و بیعلاقگی به ادامهی تحصیل در میان بسیاری از نوجوانان و بیگاری گستردهی نزدیک به 30درصد در میان تحصیلکردگان گواه این امر است.
لینک متن کامل: http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2013/05/blog-post_4.html#more
مفقودالاثرشدن 100کارگر یک معدن طلا در دارفورسودان
اخباروگزارشات کارگری،4مه:بنابه گزارشات منتشره ،روز2شنبه 29آوریل درپی ریزش دریک معدن طلا دردارفورواقع درغرب سودان 100کارگردرزیرزمین گرفتارشدند.
روزپنج شنبه 2مه ،9امدادگرکه درعملیات جستجوشرکت داشتند،ناپدیدشدند.
روزشنبه4مه،ازپیداشدن 8جسدبدون روشن کردن هویتشان ،خبرداده شد.
امروزشنبه 4مه، ازطرف مقامات مسئول منطقه جبل امیر، ختم عملیات جستجوبدلیل خطرناک بودن اعلام شد.
بدین ترتیب پیکربیش از100کارگروامدادگرزیرخروارهاخاک برجاماند.
شمارکارگران جان باخته ریزش ساختمان در بنگلادش از پانصد نفر گذشت
به گزارش3مه یورونیوز،نه روز پس از حادثه دلخراش فرو ریختن ساختمان یک کارگاه تولید پوشاک در بنگلادش گزارشها از کشف اجساد جدید و افزایش قابل ملاحظه قربانیان حکایت دارد.
بنابر گزارشها، تاکنون اجساد بیش از پانصد تن از سه هزار کارگری که در پنج کارگاه این ساختمان کار می کردند، یافت شده و انتظار می رود هنوز شصت نفر دیگر زیر آوار باقی مانده باشند.
یکی از داوطلبان کمک به آسیب دیدگان این حادثه می گوید: “از دیشب تاکنون ما چهل جسد پیدا کرده ایم. تعداد آنها در حال افزایش است. هنوز اجساد دیگری نیز زیر آوار هستند.”
در حالی که تاکنون دوازده نفر از جمله مهندسی که در مورد فرو ریختن این ساختمان هشدار داده بود، دستگیر شده اند، اما بسیاری از خانواده ها همچنان در انتظار دریافت خبری از عزیزانشان هستند.
اعتصاب گسترده کارگران در آلمان
به گزارش2مه یورونیوز،در پی شکست دور سوم مذاکرات اتحادیه کارگری آی جی و کارفرمایان، کارگران بسیاری از کارخانه های صنایع فلزی و الکترونیکی و مهندسان آلمان اعتصاب کردند.
نمایندگان بیش از سه میلیون کارگر این بخش، خواستار افزایش 5/5 درصدی حقوق خود در سطح ملی، با توجه به نرخ تورم در سال های 2012 و 2013 هستند.
پرتغال آماده اعتراضات گسترده علیه تدابیر جدید ریاضت اقتصادی می شود
به گزارش4مه یورونیوز،به دنبال رد لایحه بودجه دو سال آینده پرتغال توسط شورای قانون اساسی این کشور، دولت راست میانه پدرو پاسوش کوئه لو، از تصمیم خود برای افزایش سن بازنشستگی از 65 به 66 سال و افزایش ساعت کار کارمندان دولت از 35 به 40 ساعت در هفته خبر داد.
تصمیمی که البته با استقبال مردمی مواجه نشده است.
یک فروشنده میوه در لیسبون در این باره می گوید: “دولت سن بازنشستگی را بالا می برد و وقتی به سن بازنشستگی رسیدیم هیچ حقوقی به ما نمی دهد. ما اکنون بخشی از حقوقمان را بابت بازنشستگی به تامین اجتماعی می پردازیم. اما اگر اختیار آن با من بود هیچ پولی به تامین اجتماعی پرداخت نمی کردم چون می دانم که از هم اکنون تا دهها سال دیگر هیچ حقوق بازنشستگی به هیچ کسی پرداخت نخواهد شد.”
برخی هم معتقدند که دولت بجای این که به سراغ طبقه پر درآمد برود، طبقه متوسط و کم درآمد جامعه را هدف تدابیر ریاضتی جدید خود قرار داده است.
یک فروشنده ماهی ضمن مخالفت با تصمیم جدید دولت می گوید: “ما باید پولمان را پس انداز کنیم. دولت باید سراغ کسانی برود که در گذشته دزدی کرده اند، زیرا دولت می داند که آنها چه کسانی هستند. آنهایی که دزدی کرده اند همین جا هستند. اما این تدابیر برای آنها نیست. این تدابیر برای طبقه متوسط و دیگر طبقات جامعه است.”
ناظران معتقدند که این تصمیم دولت احتمالا اعتراضات گسترده مردمی را به همراه خواهد داشت.
چهاردهم اردیبهشت ماه1392
******************
اخباروگزارشات کارگری16اردیبهشت ماه1392
- تایید بازداشت حامد محمودی نژاد توسط نیروهای امنیتی
- عدم پرداخت حق بیمه كارگران صنایع چوب پونل
- حذف یارانه 28 هزار تومانی نان که فقط یکبار واریز شد
- افزایش بیماری روانی در بین کارکنان صنعت نفت
تایید بازداشت حامد محمودی نژاد توسط نیروهای امنیتی
به گزارش رسیده،امروز یکشنبه 15 اردیبهشت خانواده ی حامد محمودی نژاد فعال کارگری و از اعضای کمیته ی هماهنگی پس از مراجعه به ستاد خبری اطلاعات سنندج مطلع شدند که وی در بازداشت این اداره به سر می برد.
لازم به ذکر است حامد محمودی نژاد به همراه جلیل محمدی روز پنج شنبه 12 اردیبهشت توسط نیروهای حفاظت اطلاعات بازداشت شده است.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن بازداشت جلیل محمدی و حامد محمودی نژاد، خواهان آزای فوری این فعالین و همچنین آزادی غالب حسینی، علی آزادی و پدرام نصرالهی و سایر کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-15 اردیبهشت 1392
عدم پرداخت حق بیمه كارگران صنایع چوب پونل
ایلنا بتاریخ 16اردیبهشت طی گزارشی ازعدم پرداخت حق بیمه حدود ۷۰ کارگر کارخانه صنایع چوب پونل پاکدشت توسط کارفرما خبرداد.
براساس این گزارش، كه کارفرمای کارخانه صنایع چوب پونل به بهانه پرداخت حق بیمه، ماهانه مبالغی را از حقوق کارگران کسر میکرده اما پولی به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و اداره تامین اجتماعی شهرستان نیز دفترچه درمانی کارگران این کارخانه را از پایان فروردین ماه سال ۹۱ تمدید نکرده است.
عدم تمدیددفترچه درمانی این کارگران را برای دریافت خدمات درمانی در درمانگاه ها و بیمارستانهای تابعه با مشکل مواجه کرده است.
حذف یارانه 28 هزار تومانی نان که فقط یکبار واریز شد
به گزارش16اردیبهشت مهرمحمدرضا فرزین در مورد پرداخت یارانه نقدی نان در سال 92 گفت: امسال یارانه نقدی جداگانه ای مانند سال گذشته به نان نخواهیم داد، سال گذشته با توجه به افزایشی که در قیمت نان اتفاق افتاده یارانه نقدی جداگانه ای به عنوان یارانه نان به حساب سرپرستان خانوار واریز شد، اما به دلیل اینکه امسال قیمت نان افزایش نیافته است، بنابراین یارانه ای نیز برای آن واریز نخواهد شد.
افزایش بیماری روانی در بین کارکنان صنعت نفت
مدیر اچ.اس.ای صنایع پتروشیمی :بیماریهای روانی در کل جامعه به شکل معنا داری افزایش پیدا کرده و همین آمار در سطح کارکنان صنعت نفت نیز خود را نشان داده است.
به گزارش پانا نیوز به نقل از سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، قدرت اله نصیری در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره سلامت این هاب پتروشیمی، هدف از برگزاری این جشنواره را ارتقای سلامت بین کارکنان و خانواده های پتروشیمی بیان کرد و گفت: نتایح معاینات طب دوره ای کارکنان پتروشیمی بیانگر ضرورت تلاش بیشتر در زمینه ی ارتقای سطح سلامتی ایشان خصوصا در زمینه بیماریهای غیر واگیر است.
مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه عدم پیشگیری مناسب از بیماریها منجر به افزایش چشمگیر هزینه های درمان می شود، تصریح: آمارها نشان می دهد که بیماریهای روانی در سطح کل جامعه به شکل معنا داری افزایش پیدا کرده و همین آمار در سطح کارکنان صنعت نفت نیز خود را نشان داده است.
دومین جشنواره سلامت این هاب پتروشیمی توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با همکاری 20 شرکت پتروشیمی در بندر ماهشهر برگزار شده است.
شانزدهم اردیبهشت ماه1392
akhbarkargari2468@gmail.com