logo





اخبار و گزارشات کارگری۱۱ و ۱۰ اردیبهشت ماه۱۳۹۲

چهار شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۱ مه ۲۰۱۳

اخباروگزارشات کارگری۱۰اردیبهشت ماه۱۳۹۲ (همراه با ضمیمه به مناسبت اول ماه روزجهانی کارگر)

- در آستانه اول ماه مه بیش از ۱۰۰۰ کارگر شرکت صدرای بوشهر دست به اعتصاب زدند
- آخرین خبر از اعتصاب بیش از هزار کارگر شرکت صدرا در بوشهر از زبان یکی از کارگران و نکاتی مهم از استثمار وحشیانه کارگران صدرا
- احضار فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی به ستاد خبری ادارهٔ اطلاعات شهر سنندج
- خبر تکمیلی در رابطه با احضار فعالین کارگری شهر سنندج
- تایید حکم اخراج سه فعال کارگری در شرکت واحد توسط اداره کار غرب تهران
- ملاقات خانواده‌های فعالین کارگری دربند با دادستان استان کردستان
- تجمع کارگران شهرداری اهواز در مقابل دفتر شرکت پیمانکاری ساحل سبز خوزستان
- بقای نظام پیمانکاری کارکنان در شرکت گازاستان مرکزی
- به دلیل عدم تأمین بار مالی توسط دولت، قانون نو‌سازی کارگران در کشور مسکوت مانده است
- اخذ سفته از کارمندان یک دستگاه برای تمدید قرارداد
- چگونه با حقوق ۴۰۰ هزار تومان سر کنم؟
- بهنام ابراهیم‌زاده فعال کارگری عضو کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری: تا کی باید دید وشنید وهیجی نگفت؟
- جان باختن دو کارگر در معدن کوشک بافق
- کانون مدافعان حقوق کارگر: در سوگ مرگ بیش از ۳۰۰ کارگر در بنگلادش

در آستانه اول ماه مه بیش از ۱۰۰۰ کارگر شرکت صدرای بوشهر دست به اعتصاب زدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: در آستانه روز جهانی کارگر از صبح امروز دهم اردیبهشت ماه بیش از ۱۰۰۰ نفر از کارگران شرکتهای پیمانکاری زیر مجموعه شرکت صدرای بوشهر در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد ماههای بهمن و اسفند سال گذشته و فروردین ماه امسال خود دست به اعتصاب زدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران در پی این اعتصاب بزرگ نماینده‌های شرکتهای پیمانکاری با حضور در میان کارگران از آنان خواستند تا به اعتصاب خود پایان دهند اما کارگران بطور متحدانه‌ای بر تحقق خواستشان مبنی بر پرداخت دستمزدهای معوقه خود پای فشردند و حاضر به پایان این اعتصاب نشدند. بدنبال این وضعیت مسئولین شرکتهای پیمانکاری برای شکستن اعتصاب کارگران اقدام به تعطیلی کارگاه‌ها کردند و در این راستا شرکت ساحل سازان جنوب با فراخواندن سرویس ایاب و ذهاب کارگران، آنان را مجبور به ترک محل کارخانه نمود تا بدینوسیله کارگران ناچار به بازگشت بکار شوند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران علیرغم فشارهایی که شرکتهای پیمانکاری برای شکستن اعتصاب کارگران بعمل آورده‌اند این اعتصاب همچنان ادامه دارد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲

آخرین خبر از اعتصاب بیش از هزار کارگر شرکت صدرا در بوشهر از زبان یکی از کارگران و نکاتی مهم از استثمار وحشیانه کارگران صدرا

امروز کارگران تا پایان وقت از اعتصاب دست نکشیدند چیزی که جالب بود برای اولین بار تمام کارگران صدرا با هم متحدانه دست به اعتصاب زدند فکر می‌کنم پیمانکاران با وعده و وعید می‌خواهند کارگران را از فکر اعتصاب فردا منصرف کنند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – دهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۲

استثمار کارگران صدرای بوشهر

با عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی کارگر و آرزوی رسیدن کارگران به حقوق اساسی خود برابر با استانداردهای بین المللی. به عرض می‌رساند: کارگران صدرای بوشهر سالهاست که زیر جور پیمانکاران حق و حقوقشان پایمال می‌شود و متاسفانه هیچ نظارتی هم بر اعمال و رفتار ایشان وجود ندارد بطوریکه تا جایی پیش رفته‌اند که قوانین مخصوص خود را بر شرکت حاکم کرده‌اند و این جزیره صنعتی را به صورت ملوک الطوایفی اداره می‌کنند. از جمله این موارد: ١- بهره کشی بی‌اندازه از کارگران بطوری که چهار نفر از کارگران زیر بار فشار پروژه جانشان را از دست داده‌اند، و عده زیادی هم دچار نقص عضو و از کار افتادگی شده‌اند قابل ذکر است که مکررا کارگران را مجبور به ١٨ساعت کار شبانه روزی می‌کنند.
٢-پرداخت نکردن حقوق و عیدی و سنوات، در حالی که هم اکنون کارگران حقوق بهمن، اسفند و فروردین را دریافت نکرده‌اند. بماند که عیدی را که با مبلغ بسیار پایین ٣۵٠٠٠٠ تومان می‌پردازند که هنوز هم پرداخت نکرده‌اند وسنواتی که اصلا پرداخت نمی‌کنند
٣-جرعت اعتراض کارگران نسبت به شرایطشان را با اخراج سازی گسترده گرفته‌اند قابل توجه است که وضعیت کارگران پیمانی از لحاظ امنیت شغلی بسیار اسف بار است و با کمترین اعتراض مسبب اخراج خود می‌شوند کما اینکه دی ما سال قبل نیز چنین اخراج سازی را در مورد کارگران پیمانی معترض انجام دادند.
من ا... توفیق
اتحادیه آزاد کارگران ایران – دهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۲

احضار فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی به ستاد خبری ادارهٔ اطلاعات شهر سنندج

بر اساس گزارش رسیده، طی چند روز گذشته و در آستانهٔ اول ماه مه، نیروهای امنیتی ادارهٔ اطلاعات شهر سنندج اقدام به احضار و بازداشت موقت تعدادی از فعالین کارگری و اعضای کمیتهٔ هماهنگی و اتحادیه آزاد کارگران ایران نموده، و صراحتن آنان را از شرکت در مراسم روز جهانی کارگر منع و برحذر داشتند؛ و با خط و نشان کشیدن و تهدید این فعالین به عدم حضورشان در روز کارگر، حقوق حقهٔ کارگران و فعالین کارگری را نادیده گرفته و آنان را در صورت حضورشان در مراسم تهدید به بازداشت نمودند. در این راستا احضار خلیل کریمی از اعضای اتحادیه آزاد کارگران، کورش بخشنده و فردین می‌رکی از اعضای کمیته هماهنگی تنها بخش کوچکی از موج گستردهٔ تهدید و ارعاب فعالین کارگری می‌باشد. زیرا با تماس‌های تلفنی با بسیاری از فعالین و تهدید آنان به بازداشت، سیاست اهانت آمیز پایمال نمودن حقوق اولیهٔ کارگران را در اجرای روز جهانی کارگر به اجرا در آورده‌اند.
کمیته هماهنگی ضمن گرامی داشت مجدد اول ماه مه به تمامی کارگران ایران و جهان، هر گونه سیاستی را جهت تشدید فشار به کارگران و فعالین کارگری جهت ممانعت از برگزاری روز جهانی کارگر را قوین محکوم نموده، و برگزاری مراسم‌های گرامی داشت مستقل کارگری را حق بی‌چون و چرا و غیر قابل انکار کارگران می‌داند، و با تمام قوا از مطالبات جنبش کارگری دفاع نموده، و بر حقانیت آن‌ها پای فشاری می‌نماید.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری- ۱۰/۲/۹۲

خبر تکمیلی در رابطه با احضار فعالین کارگری شهر سنندج

بر طبق آخرین خبر دریافتی، وفا قادری، کورش بخشنده و خالد حسینی از اعضای کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت بایستی خود را به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج معرفی کنند. همچنین بر اساس این گزارش خالد حسینی و وفا قادری علاوه بر احضار، تلفنی تهدید شده‌اند که در مراسم اول ماه مه حضور نیابند. همچنین فردین می‌رکی دیگر عضو کمیته که دیروز به ستاد خبری احضار شده بود تا ساعت ۱۳ مورد بازجویی قرار گرفته بود و از وی خواسته شده بود که در مراسم روز کارگر شرکت نکند.
کمیتهٔ هماهنگی برگزاری مراسم‌های مستقل روز جهانی کارگر را از حقوق کارگران دانسته و ممانعت از برگزاری مراسم اول ماه مه توسط کارگران را محکوم می‌نماید.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۱۰اردیبهشت ۱۳۹۲

احضار فعالین کارگری در شهر سقز

بر طبق گزارش رسیده طی دیروز و امروز (۹ و ۱۰ اردیبهشت) محمد عبدی‌پور، جمیل راست خدیو، عمر شاکری و اسماعیل نیازی از فعالین کارگری و اعضای کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری در شهر سقز طی تماس‌های تلفنی تهدید شده‌اند که در مراسم روز جهانی کارگر شرکت نکنند.
طی این تماس‌ها به این فعالین تاکید شده است که در روز ۱۱ اردیبهشت بایستی در خانه‌های خود مانده و در غیر این صورت حضور آن‌ها در بیرون از خانه به منزله شرکت در اول ماه مه تلقی شده و با آن‌ها با شدت تمام برخورد خواهد شد.
این تهدید‌ها در حالی صورت می‌گیرد که برگزاری وشرکت در مراسم‌های مستقل روز جهانی کارگر از ابتدایی‌ترین خواست‌ها و مطالبات کارگری است که باید دولت‌ها به آن احترام بگذارند. این روز متعلق به طبقه کارگر جهانی است و کارگران و پیشروان کارگری باید بدون ترس و تهدید و ارعاب بتوانند آنچنانکه خود شایسته می‌دانند در این روز به مناسبات نابرابر و تبعیض آمیز نظام سرمایه داری اعتراض نمایند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری هر گونه تهدید کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری را قویا محکوم کرده و خواهان پایان یافتن این تهدید‌ها می‌باشد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۱۰اردیبهشت ۱۳۹۲

تایید حکم اخراج سه فعال کارگری در شرکت واحد توسط اداره کار غرب تهران

به گزارش۱۰اردیبهشت ایلنا، با رای هیات حل اختلاف اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شمال غرب تهران یکی از فعالان مستقل صنفی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از کار اخراج شد.
بنابهمین گزارش، «حسن سعیدی» از رانندگان شرکت واحد تهران که ۱۳ سال سابقه کار در این شرکت را دارد، در حالی با رای هیت حل اختلاف اداره کار اخراج شد که تمامی سه عضو گروه کارگری هیات حل اختلاف با اخراج وی مخالف بودند.
صدور این حکم اخراج درحالی است که چندی پیش دو نفر دیگر از کارگران شرکت واحد به نامهای «وحید فریدونی» و «ناصر محرم‌زاده» نیز با حکم هیات حل اختلاف به ترتیب پس از ۹ و ۱۴ سال کار در این مجموعه از کار اخراج شده‌ بودند.
بنابه گفته سعیدی دلیل اخراج او و فریدونی حضور در اجتماعی بود که پاییز سال گذشته از سوی گروهی از کارگران شرکت واحد به منظور پیگیری وعده مسئولان شهرداری در خصوص افزایش مزایای نقدی کارگران این شرکت در مقابل ساختمان شهرداری برگزار شد.
وی بابیان اینکه حکم اخراج ناصر محرم‌زاده نیز به دلیل انجام فعالیت‌های صنفی پیش‌تر صادر شده بود، افزود: هرچند پس از این اجتماع مطالبات مربوط به دستمزد و حق مسکن کارگران شرکت واحد طبق مصوبه شورای شهر افزایش یافت اما مسئولان شرکت واحد او و دیگر همکارش را از کار تعلیق کردند.
به گفته این راننده شرکت واحد، هیات حل اختلاف به استناد نظر موافق و مثبت کمیته انظباطی و شورای اسلامی کار شرکت واحد، اخراج وی و دیگر همکارش را تایید کرده است.
سعیدی در عین حال با یادآوری اینکه در سالهای گذشته وی به اتفاق دیگر همکاران اخراجی‌اش در مراجع تشخیص و حل اختلاف وظیفه دفاع از حقوق کارگران را برعهده داشته‌اند، گفت: بعید و دور از ذهن است که یک کارگر با وجود آشنایی با قوانین مرتکب چنان تخلف بزرگی بشود که شورای اسلامی کار و کمیته انظباطی به عنوان نهادهای مدافع کارگران، اینگونه با اخراج او موافقت کنند.
سعیدی همچنین از نحوه رسیدگی این پرونده در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار انتقاد کرد و گفت: در نحوه روند تشکیل جلسات هیات‌حل اختلاف، حضور الزامی تمامی اعضا و اتخاذ تصمیمات از برخی جهات مغایر با قانون بود و باعث اجحاف حقوق قانونی ما شد.
وی درعین حال گفت: از آنجا که ما معتقدیم که هیچ تخلفی انجام نداده‌ایم نسبت به رای صادره اعتراض کرده و از طریق مراجع قانونی برای بازگشت به کار خود اقدام خواهیم کرد.

ملاقات خانواده‌های فعالین کارگری دربند با دادستان استان کردستان

طبق گزارش رسیده روز دوشنبه ۹/۲/۹۲ خانواده‌های فعالین کارگری بازداشتی علی آزادی و غالب حسینی، پس از مراجعات متعدد و هر روزهٔ خود به دادسرای انقلاب سنندج، جهت پیگیری وضعیت عزیزان خود، طی ملاقاتی با دادستان استان کردستان خواستار رسیدگی هر چه سریع‌تر مراجع قضایی به پروندهٔ عزیزانشان شدند. در این دیدار خانواده‌های فعالین بازداشتی با وقوف کامل از حقانیت فعالیت‌های کارگری عزیزان خود، در ‌‌نهایت شجاعت ادامهٔ بازداشت آنان را به منزلهٔ نفی و نادیده انگاشتن قوانین ملی و بین المللی آزادی تشکل‌های کارگری دانسته، و فعالیت تشکل‌های صنفی و کارگری را به عنوان بخشی از آزادی‌های انکار ناپذیر افراد هر جامعه تلقی و معرفی نمودند، و مؤکدا خواهان به رسمیت شناخته شدن این بخش از آزادی‌های افراد در روابط و مناسبات جاری کشور و لغو محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های موجود، با توجه به قانونی بودن آن دست از فعالیت‌ها شدند.
در ادامهٔ این دیدار همسر غالب حسینی با ارائهٔ اسناد و مدارک پزشکی کودک خردسالش (هدیه حسینی) به دادستان، و تشریح وضعیت بغرنج فرزند دلبندش، با توجه به ناراحتی مضمن و دردناک او در ناحیهٔ سر، ادامهٔ معالجات پزشکی او را منوط به حضور و رضایت غالب حسینی دانست. و نهایتن ادامهٔ بازداشت شوهرش را پایمال نمودن آشکار حقوق و نیازهای اولیهٔ فرزندانش در بهره‌مندی از مهر و محبت پدری دانست.
در پایان این دیدار دادستان استان کردستان بیانات ارائه شدهٔ خانواده‌ها را بودار قلمداد نموده، و خطوط آن را موازی با خطوط جریانات و احزاب اپوزیسیون تلقی نمود. و با دستوری مؤکد به معاونین خود، حکم ممانعت از حضور خانواده‌های فعالین کارگری بازداشتی به دادستانی را ابلاغ نمود، تا بار دیگر آشکارا و به صراحت هر چه بیشتر بر مناسبات و قوانین ضد کارگری موجود مهر تاییدی دوباره بگذارند.
کمیته هماهنگی ضمن محکوم نمودن ادامهٔ بازداشت این عزیزان و دیگر فعالین کارگری، و تقبیح هر سطحی از تهاجمات انجام گرفته به صفوف فعالین و تشکل‌های کارگری، خواهان پایان بخشیدن به کلیهٔ محدودیت‌های اعمال شده علیه فعالین پیشرو و تشکل‌های کارگری و اجتماعی بوده، و آزادی فوری و بی‌قید و شرط تمامی فعالین کارگری و سیاسی در بند را در اسرع وقت خواستار است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۱۰/۲/۹۲

تجمع کارگران شهرداری اهواز در مقابل دفتر شرکت پیمانکاری ساحل سبز خوزستان

به گزارش۱۰اردیبهشت ایلنا، صبح امروز ۸۰ نفر از کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات یک سال گذشته خود در مقابل ساختمان دفتر شرکت پیمانکاری دست به تجمع زدند.
براساس این گزارش، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: صبح امروز کارگران خدماتی فضای سبز منطقه دو ناحیه ۳ شهرداری اهواز در اعتراض به معوقات حقوقی خود دست از کار کشیده و در پارک کوثر اهواز، مقابل ساختمان دفتر شرکت پیمانکاری ساحل سبز خوزستان تجمع کردند.
او افزود: در این تجمع کارگران خواستار پرداخت مطالبات قانونی خود همانند دو ماه حقوق اسفند (۹۱) و فروردین (۹۲) به همراه سنوات و عیدی سالهای ۹۰ و ۹۱ و پاسخ قاطع مسولان شرکت پیمانکاری «ساحل سبز خوزستان» در این زمینه شده‌اند.
این کارگر اضافه کرد: پیمانکار این کارگران مدعی است قرارداد کارگرانی که دارای سوابق کار سه تا ۱۵ سال هستند ساختگی است و هیچ گونه مطالبه‌ای به کارگران ندارد و ادعاهای کارگران کذب است.
همچنین این کارگر اظهار داشت: عدم پرداخت حق بیمه تعدادی از کارگران، حق لباس، عدم دریافت فیش حقوقی در ۱۵ سال گذشته از دیگر مطالبات کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز است.

بقای نظام پیمانکاری کارکنان در شرکت گازاستان مرکزی

به گزارش ۱۰اردیبهشت پانا نیوز، ۵۹ نفر از نیرو انسانی امور خدماتی و پشتیبانی شرکت گاز استان مرکزی توسط شرکت‌های پیمانکاری تامنی نیروی انسانی تامین می‌شود.
برپایه این گزارش، با وجود صدور مصوباتی توسط دولت و معاونت منابع انسانی مبنی بر امضای قرارداد مستقیم با کارکنان واجد شرایط و حذف تدریجی نظام پیمانکاری تامین نیروی انسانی، شرکت گاز استان مرکزی مناقصه‌ای برای تامین نیروی انسانی در انجام امور خدماتی و پشتیبانی برگزار نمی‌کند.
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان مرکزی، مرحله انتخاب پیمانکار انجام امور خدماتی و پشتیبانی در سطح شرکت گاز استان مرکزی با حضور اعضاء کمیته مناقصات این شرکت انجام شد.
در این مناقصه تعداد ۶ پیمانکار با ارائه قیمت پیشنهادی به رقابت پرداختند که شرکت «نیرو گس‌تر بهروش» با مبلغ پیشنهادی ۸ میلیارد و ۸۱۷ میلیون ریال به عنوان برنده این مناقصه انتخاب شد و انجام امور خدماتی و پشتیبانی در سطح شرکت گاز استان مرکزی به شرکت برندهٔ مناقصه واگذار شد.
شایان ذکر است تامین نیروی انسانی ۵۹ نفر در قالب انجام امور خدماتی به مدت یکسال شمسی به برنده مناقصه واگذار شد.

به دلیل عدم تأمین بار مالی توسط دولت، قانون نو‌سازی کارگران در کشور مسکوت مانده است

به گزارش۱۰اردیبهشت فارس، محسن نیرومند معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: کارفرمایان براساس ماده ۱۰ قانون باز‌سازی و نو‌سازی اجازه بازنشسته کردن کارگران با سابقه ۲۵ سال خدمت را دارند و همچنین نیمی از حق بیمه پنج سال مازاد این کارگران توسط دولت و نیم دیگر آن را نیز کارفرمایان باید پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه البته در ازای این بازنشستگی یک نفر کارگر جدید نیز باید استخدام شود، تصریح کرد: برای اجرای این مصوبه شرط سنی مطرح نیست اما طی دو سال گذشته این قانون به دلیل عدم تأمین بار مالی ۵۰ درصد حق بیمه توسط دولت مسکوت مانده بود.
وی با تاکید بر اینکه اما طی سه ماه گذشته پیگیری‌های بسیاری در زمینه اجرای قانون نوسازی کارگران صورت گرفت، ادامه داد: در حال حاضر نیز ابلاغ اجرای این دستور‌العمل به سازمان تأمین اجتماعی انجام شده است و امیدواریم که طی سه ماه ابتدای امسال این قانون اجرا شود و کارگران بسیاری با استفاده قانون نو‌سازی بازنشسته شوند. وهمچنین کارگران جدید جایگزین کارگران بازنشسته شوند.

اخذ سفته از کارمندان یک دستگاه برای تمدید قرارداد

به گزارش خراسان، بر اساس دستور مسئولان اداری یکی از وزارتخانه‌های اقتصادی، مقرر شده برای تمدید قرارداد کارمندانی که مدت قانونی فعالیت آن‌ها به پایان رسیده، یک فقره سفته به مبلغ کل قرارداد تحویل بخش اداری این وزارتخانه شود تا در صورت عدم انجام تعهدات یا بروز خسارت، وزارتخانه با بررسی نوع و میزان خسارت راسا و بدون شکایت به مراجع مربوطه، اقدام به جبران خسارت خود کند.

چگونه با حقوق ۴۰۰ هزار تومان سر کنم؟

از خیابان که رد می‌شوم کارگران فضای سبز را می‌بینم و تصمیم می‌گیرم با آن‌ها گفت‌وگو کنم شاید ناگفته‌هایی برای گفتن داشته باشند. سه نفر از آن‌ها با وجود خستگی که از چهره‌شان پیداست به سوالاتم پاسخ می‌دهند. آن‌ها بیش از همه از کارفرمایان شکایت دارند و معتقدند بیشتر مشکلات آن‌ها از کارفرمایان نشأت می‌گیرد. هم‌چنین از نبودن بیمه تکمیلی، از کار کردن در روزهای تعطیل و این‌که دستمزد آن به‌صورت مضاعف حساب نمی‌شود، از بستری شدن در بیمارستان به خاطر شغلشان و بی‌اهمیتی این موضوع برای کارفرمایان گله دارند. یکی از آن‌ها سوالی از من پرسید که من پاسخی برای آن نیافتم؛ این‌که با داشتن سه فرزند پسر چگونه با حقوق ۴۰۰ هزار تومان سر کنم؟
گفت‌وگو با کارگران به پایان رسید اما این پرسش‌ها که هنگامی که خط فقر فعلی کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد گرفتن حقوق ۵۰۰ هزار تومانی را چگونه می‌توان توجیه کرد؟ چه علم و منطقی پشت این تصمیم‌گیری‌ها نهفته است؟ و چگونه می‌توان پاسخ قانع‌کننده‌ای برای این سوال‌ها یافت؟ هنوز بی‌پاسخ مانده‌اند.
منبع: ایسنا-۱۰اردیبهشت- بخش کوتاهی ازیک گزارش

بهنام ابراهیم‌زاده فعال کارگری عضو کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری: تا کی باید دید وشنید وهیجی نگفت؟

این روز‌ها اخراج و بیکاری و نبود درآمد کافی و گرانی نان به خوبی لمس می‌شود که مهم‌تر از همه گرانی نان است یعنی اصلیترین قلم سبد غذایی کارگران و کشاورزان وطبقه محروم جامعه؛ این افزایش قیمت‌ها و تورم سبب پدید آمدن مشکلات بسیاری برای کارگرانی شده است که اجاره نشین و فاقدخانه و مسکن هستند. آن‌ها باید افزون بر تهیه هزینه اجاره مسکن هزینه‌های خوراک و پوشاک و درس و مدرسه و دانشگاه فرزندانشان را تامین کنند.
بعد ازمطرح شدن مسئله افزایش قیمت رسمی حامل‌های انرژی؛ نان هم به اقلام موردبررسی اضافه شده تا جایی که خبر‌ها حاکی از قطعی بودن افزایش قیمت آن درسال جاری حکایت می‌کند.
در حالی که اقتصاد ایران زیر بار تورم پنجاه درصدی فعالیت‌هایش را آغاز کرده افزایش نان وبرخی از اقلام دیگر را نیز در پی داشته است. این افزایش قیمت‌ها در حالی آغاز شده که اقتصاد ایران در شرایط فعلی آماده پذیرش بار تورمی جدید ناشی از افزایش قیمت‌ها نیست. این افزایش قیمت‌ها که براساس برنامه پنجم توسعه والبته بر اساس مواد تصویب شده دربرنامه اجرایی قانون هدفمندی صورت می‌گیرد در حالی است که طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی مرکز امار ایران؛ نرخ تورم نقطه به نقطه در پایان سال گذشته به پنجاه درصد رسید ونگرانی‌های پیرامون افزایش تورم در سال جاری را بیش از بیش تشدید کرد. به طور کلی مثلث گرانی وبی پولی ضلع تورم به زبان ساده گرانی مستمر به وضعیت نگران کننده‌ای تبدیل شده است. هر شوک تورمی ناشی از افزایش ادواری نرخ ارز مصرف کننده ایرانی را هر روز با قیمتهای بالا‌تر وجدیدی روبرو می‌کند. گرانی وتورم وروند صعودی تورم اخیرا مهم‌ترین مشکلات اقصادی روزمره مردم است.
این نوسا نات پی درپی نرخ ارز وگرانی مستمر موجب آشتفتگی محیط وفضای کسب وکار ودر نتیجه حاکم شدن فضای عدم اطمینان در حوزه فعالیتهای اقصادی شده است. باید پذیرفت که مسئولان امور کشور را‌‌ رها کرده‌اند وبی تدبیری هاونابسامانی ارز ریشه در سوء مدیرت وعدم استقلال بانک مرکزی وتحریم‌های حاضر واین آشفتگی را دو چندان کرده است این وضع منظر روانی جامعه را بهم زده وامنیت کارگران را به خطر انداخته واین یعنی بی‌ثباتی‌های اقتصادی نه تنها بر معیشت خانوادهای ایرانی خصوصا کارگران وطبقه متوسط اثر منفی گذاشته بلکه موجب از هم گسیختگی وانشققاق آن‌ها نیز شده است.
نگرانی توده عظیم مردم کارگران وکارمندان وپرستاران و... از بیکاری وگرانی وتعطیلی هرروزه کارگاه‌ها وبنگاه‌ها وکارخانه‌ها، کمبود دارو افزایش هزینه‌های درمان وتحصیل ودانشگاه وحتی غذا وپوشاک ومسکن وشهریه‌ها، اجاره بها قشر کم در آمد وحتی متوسط را نشانه گرفته است.
در این میان نه از تدبیری خبری هست ونه از تلاش برای قطع سود جویان؛ گویی موضوعی به نام گرانی ورفاه ومعیشت مردم وخصوصا کارگران را باید نادیده وحل نشده باقی گذاشت.
سیاست‌های آقای احمدی‌نژاد فقرا را فقیر‌تر وپولدار‌ها را پولدار‌تر کرده است وشاخص فقر
وفلاکت به شدت افزایش یافته است.
سئوال اینجاست که آیا ما کارگران بایدهمچنان این فقر وفلاکت وسیه روزی وگرانی ودرد ورنج هرروزه وشرمندگی راجلوی همسر وفرزندان خود تحمل کنیم.
آیا باید همچنان دید وشنید وهیچی نگفت؟
تهران اردیبهشت ۹۲

جان باختن دو کارگر در معدن کوشک بافق

به گزارش۱۰اردیبهشت ایلنا، عصر روز گذشته دو کارگر در حین کار در معادن سرب روی کوشک بافق بر اثر سقوط از ارتفاع ۴۰ متری جان خود را از دست دادند.
براساس این گزارش، عصر دیروز (حدود ساعت سه و نیم) دو کارگر در حین کار مشغول بالا رفتن از دبیل (وسیله نردبانی شکل) در معادن سرب وروی بودند که ناگهان با لغزش پای یکی از کارگران و افتادن بر روی کارگر دوم، هر دو آنان از ارتفاع ۴۰ متری سقوط می‌کنند و بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست می‌دهند.
او افزود: این دو کارگر به نام‌های «جواد غنی‌پور» و «حسین زراشکی» هر دو متاهل و اهل شهرستان بهاباد هستند که در شیفت عصر معدن کوشک مشغول کار بودند. این کارگران از خرداد ماه سال ۹۰ بصورت قرار دادی در این معدن مشغول بکار شده‌ بودند.
گفتنی است معدن سرب و روی کوشک در فاصله ۴۵ کیلومتری بافق قرار دارد که در حال حاضر به دو صورت روباز و تونل از آن سنگ استخراج می‌شود. این معدن ۲۰۰ متر عمق دارد و در آن ۴۰ کیلومتر تونل حفر شده است.

کانون مدافعان حقوق کارگر: در سوگ مرگ بیش از ۳۰۰ کارگر در بنگلادش

انگار مرگ کارگران برای نظام سرمایه داری به امری عادی تبدیل شده است و این نظام ضدانسانی دیگربرای مرگ کارگران حساسسیت چندانی ندارد. همگان شاهد بودند که هم‌زمان با مرگ بیش از سیصد کارگر بر اثر سودطلبی سرمایه داری، انفجاری کوچک در یکی از ایالت‌های امریکا در رسانه‌های سرمایه داری چقدر سروصدا برپا کرد. اگر مرگ یک انسان برای سرمایه دران تا به این اندازه اهمیت دارد، ‌ چرا مرگ بیش از سیصد انسان حساسیتی را برنمی انگیزد؟ حوادثی که بار‌ها تکرار می‌شود.
آیا کسانی که در قتل این کارگران و در قتل بیش از ۱۰۰ نفر در چند ماه پیش در همین کشور، در آتش‌سوزی ساختمانی مشابه، یا قتل بیش از ۴۰ کارگر در آفریقای جنوبی و... دست دارند، بد‌تر از عاملان قتل چند نفر در عملیات انفجاری ایالت بوستون نیستند؟ و یا آن‌که قتل انسان‌ها در حوادث مختلف تفاوت می‌کند؟
نظام سرمایه‌داری که در تقسیم جدید مناسبات کار خود در صحنهٔ جهانی، صنایع خاصی را به کشورهای دیگر واگذار می‌کند، تنها در فکر تولید با هزینه‌های پایین‌تر و سود بیشتر و استفاده از کارگران ارزان‌تر است.
بخش وسیعی از پوشاک‌های تولید شده با مارک‌های معروف (شرکت‌های آمریکایی وال ـ‌ مارت، کلوین‌کلین، گپ، شرکت سوئدی اچ‌‌اند ‌ام، شرکت ایندیتکس که تولید کننده برند زارا) در کارگاه‌های عقب‌مانده در ساختمان‌های فرسوده‌ای تولید می‌شوند که در کشور بنگلادش قراردارند. حقوق متوسط کارگرانی که در این کارگاه‌های فرسوده و مخروبه مشغول به کارند کمتر از ۵۰ سنت در روز است. (بسیار کمتر از قیمت یکی از تولیدات این شرکت‌ها) ساعات کار طولانی ۱۲ ساعته در این کارگاه‌ها امری عادی است و سودهای کلان صاحبان سرمایه از این کارگاه‌ها سبب می‌شود تا نظام سرمایه‌داری چشم خود را به هر گونه اجحاف و بی‌حقوقی کارگران ببندد و تنها به سود خود بیاندیشد.
این قتل‌ها و کشتار‌ها خود دادخواستی علیه سرمایه‌داری و نظام ضدانسانی آن است. باشد که بار دیگر ثابت شود که کارگران را برای مقابله با این نظام وحشیانه، ‌ چاره‌ای جز وحدت، تشکیلات و پاگیری جنبش‌های مدافع حقوق خود نیست...
کانون مدافعان حقوق کارگر
دهم اردیبهشت ماه۱۳۹۲

********************

ضمیمه اخباروگزارشات کارگری۱۰اردیبهشت ماه۱۳۹۲ به مناسبت اول ماه مه روزجهانی کارگر

- بیانیه کانون مدافعان حقوق کارگر به مناسبت روزجهانی کارگر
- فراخوان جمعی از کارگران سنندج به برگزاری مراسم روز جهانی کارگر
- فرمانداری سنندج از قبول برگه خواست اتحادیه آزاد کارگران ایران برای صدور مجوز برپایی مراسم روز جهانی کارگر خودداری کرد
- رضا رخشان: روز جهانی کارگر روز ماست
- بهنام ابراهیم‌زاده عضو کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری:
روز اول مه، روز ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگر را گرامی می‌داریم

بیانیه کانون مدافعان حقوق کارگر به مناسبت روزجهانی کارگر

اول ماه مه روز جهانی کارگر، روز رزم مشترک همهٔ کارگران و رنجبران و استثمارشوندگان جهان است؛ این روز فرصتی است تا یک بار دیگر صف واحد طبقاتی را علیه سود پرستان ستمگر تشکیل دهیم و صدای رسای طبقهٔ کارگر را به گوش جهانیان برسانیم که: «ما کارگران و زحمتکشان بازوی پر توان و تعیین‌کنندهٔ مسیر تاریخ آیندهٔ جهانیم و بیداد را به هر طریق ممکن به باد فنا خواهیم سپرد و دوش‌به‌دوش زنان و مردان کارگرِ همهٔ کشورهای جهان، روند فاسد و روبه‌زوال نظم سرمایه‌داری را که عامل همهٔ بحران‌های انسانی و اجتماعی است، سد خواهیم کرد؛ تا دیگر هیچ مادری برای سیر کردن فرزند خود مجبور به تن فروشی نشود و هیچ پدری برای درمان فرزند بیمار خود به التماس زار نزند و هیچ کودکی برای سیر کردن خود سطل زباله را زیر و رو نکند و هیچ کجای طبیعت قربانی سود اقلیت شکم‌باره و سیری‌ناپذیر نگردد.»
کارگران و زحمتکشان ایران نیز بیش از یک قرن است که همگام و دوشادوش همهٔ رنجبران جهان علیه بیداد طبقهٔ سرمایه‌دار و نظم سرمایه‌داری مبارزه می‌کنند. در مبارزهٔ بی‌امان با این نظام به‌غایت مرتجع و سرکوب گر پیروزی‌های بزرگی نیز به‌دست آورده و از شکست‌ها نیز تجربه‌های گران‌بهایی کسب کرده‌اند که در مبارزهٔ آتی چراغ راه‌شان خواهد بود. درک بحران‌های ساختار نظم مسلط بر جهان که همهٔ ارکانش با خون ستم دیدگان و استثمارشوندگان رنگین شده چندان دشوار نیست. این ساختار که تا کنون به کام اقلیت یک درصدی سرمایه‌داری بوده با تکانه‌های بحران‌های جدی آمادهٔ فروریزی است. وحدت طبقاتی و همگامی با زحمتکشان جهان، سازمان پذیری و تشکل، جدی‌ترین سلاح ما علیه این بیداد طبقاتی است با این سلاح است که می‌توان و باید این ساختار مبتنی بر سود یک درصدی‌ها را در جهان و ایران به چالش کشید. فعالان و مدافعان حقوق کارگر در پی آن‌اند که با درک شرایط و توازن قوای طبقاتی خواسته‌های کارگران و زحمتکشان ایران را در این رزم طبقاتی اعلام کنند و از همهٔ باورمندان به برابری و رفع ستم طبقاتی می‌خواهند که با حمایت از این مبارزه به تعمیق آن یاری رسانند.
مبرم‌ترین این خواسته‌ها عبارت‌اند از:
۱ – پرداخت فوری حقوق و دستمزد معوق کارگران شاغل در همهٔ بخش‌های اقتصاد اعم از بخش خصوصی و غیرخصوصی و تعیین حداقل دستمزد بر اساس بالا‌ترین استانداردهای زندگی بشر امروز و با نظارت فعال تشکل‌های مستقل کارگری.
۲ – تأمین مسکن مناسب برای همهٔ حقوق‌بگیران و تأمین کار برای همهٔ بیکاران و همگانی کردن استفاده از مقرری بیمهٔ بیکاری برای همهٔ بیکاران
۳- واگذاری سازمان تأمین اجتماعی به صاحبان واقعی آن و ادارهٔ آن توسط نمایندگان واقعی کارگران
۴- بیمه کردن همهٔ شاغلان و بیکاران و کنترل و نظارت تشکل‌های صنفی کارگران بر صحت اجرای آن و پرداخت حق بیمهٔ کارگران توسط کارفرمایان
۵- برچیدن بساط نظامیان و عناصر امنیتی از واحدهای تولیدی و مؤسسات اقتصادی و کارگاه‌ها و به رسمیت شناختن تشکل‌های کارگری و هرگونه اعتراض کارگران برای احقاق حق خود
۶- حذف برنامهٔ اصلاح قانون کار از دستور کار مجلس و دولت
۷- لغو مصوبهٔ خارج کردن کارگاه‌های زیر ۱۰ نفر از شمول قانون کار
۸- رفع محدودیت از سندیکا‌ها، اتحادیه‌های کارگری و هرگونه تشکل و مراسم کارگری به‌ویژه قانونی کردن تعطیلی روز جهانی کارگر به‌عنوان روز مبارزهٔ کارگران علیه ستم طبقاتی
۹-الزام کارفرمایان به پرداخت دستمزد برابر در مقابل کار برابر و رفع هر گونه تبعیض در محیط کار اعم از تبعیض جنسیتی، تابعیتی، قومیتی، عقیدتی و...
۱۰- حمایت از خانواده‌های نیازمند و جلوگیری از کار کودکان زیر ۱۸ سال
۱۱- کنترل کارگاه‌ها و همهٔ محیط‌های کار در
زمینهٔ رعایت بهداشت، ایمنی کار و حمایت از جان کارگران در برابر سود کارفرمایان
۱۲- برخورداری تمامی بازنشستگان و مستمری‌بگیران از یک زندگی مرفه و بدون دغدغهٔ اقتصادی و رفع هرگونه تبعیض در پرداخت مستمری بازنشستگان و بهره‌مندی آنان از تأمین اجتماعی و خدمات درمانی
۱۳- آزادی حق اعتصاب برای کارگران و زحمتکشان به‌عنوان سلاح برنده علیه بیداد کارفرمایان صاحب قدرت
۱۴- قطع سرکوب اعتراضات کارگری و مردمی، لغو مجازات اعدام، آزادی فوری و بی‌قیدوشرط زندانیان کارگری و دیگر فعالان اجتماعی از زندان و توقف فوری پیگرد‌های قضایی علیه آنان و بر چیده شدن فضای امنیتی موجود در جامعه
۱۵- حذف قراردادهای موقت و سفید امضا و به رسمیت شناختن قراردادهای جمعی با نظارت و مدیریت تشکل‌های مستقل کارگری
۱۶– واگذاری بنگاه‌های اقتصادی خصوصی شده به کارگران شاغل در‌‌ همان واحد اقتصادی و جلوگیری از غارت این واحد‌ها توسط مدیران حریص، آزمند و بی‌کفایتی که این واحد‌ها را تا آستانهٔ تعطیلی و ورشکستگی کشانده‌اند.
۱۷ – آزادی بیان و قلم و هر گونه تشکل برای کارگران و فعالان اجتماعی بدون محدودیت
۱۸ – رفع قوانین تبعیض‌آمیز و محدودیت اشتغال و تحصیل برای زنان، کارگران غیر ایرانی، اقلیت‌های قومیتی و عقیدتی و...
۱۹ – حذف هزینه‌های آموزش‌وپرورش، آموزش عالی و مهارت‌آموزی در سطح کشور و نیز حذف هزینه‌های درمان تمام حقوق‌بگیران و بیکاران و خانواده‌هاشان در تمام بیمارستان‌ها
۲۰ – لغو جهت‌گیری‌های اقتصادی مبتنی بر توصیهٔ نهاد‌های اقتصاد امپریالیستی – بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و سازمان تجارت جهانی– و رفع محرومیت عمومی ناشی از این سیاست‌ها که تا کنون قربانی‌های بسیاری از جامعه گرفته است.
«پاینده باد اول ماه مه، روز رزم مشترک کارگران جهان»
کانون مدافعان حقوق کارگر

فراخوان جمعی از کارگران سنندج به برگزاری مراسم روز جهانی کارگر

کارگران، زنان و مردان زحمت‌کش!
روز اول ماه مه برابر با ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگر، روز اعلام نارضایتی به شرایط بیکاری، فقر و گرانی و مشکلات اجتماعی است. در این روز تمام کارگران در سرتاسر دنیا دست از کار کشیده و به خیابان‌ها می‌آیند و خواست و مطالبات خود را فریاد می‌زنند. ما کارگران سنندج نیز همدوش و همگام با هم‌طبقه‌ای‌هایمان در روز جهانی کارگر، چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت راس ساعت ۷ عصر در خیابان فردوسی نبش ناصر خسرو حضور بهم می‌رسانیم!
جمعی از کارگران سنندج-۱۰ اردیبهشت ۹۲

فرمانداری سنندج از قبول برگه خواست اتحادیه آزاد کارگران ایران برای صدور مجوز برپایی مراسم روز جهانی کارگر خودداری کرد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: روز هفتم اردیبهشت ماه جاری مسئولین اتحادیه آزاد کارگران ایران برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شهر سنندج خواهان صدور مجوز قانونی از سوی فرمانداری این شهر شدند اما مسئولین این فرمانداری از پذیرش این خواست خودداری کرد.
متن اصلی برگه خواست صدور مجوز قانونی اتحادیه آزاد کارگران ایران جهت گرامیداشت روز جهانی کارگر در شهر سنندج:http://www.etehadyh.com/?page=news&nid=2958

رضا رخشان: روز جهانی کارگر روز ماست

در حالیکه تنها چند روز دیگر به اول ماه مه مانده است با اینهمه برای منه کارگر این روز (یعنی روز جهانی کارگر) حکم تحویل سال نو کاریمان است. روزیست که پایان سالیست که رفته، توام با موفقیت‌ها ویا شکست‌ها و مشکلات ویا کامیابی‌های احتمالی، در سال کاری که گذشته است. همچنین آغاز سالیست که امیدواریم بهبودی وسیع وعمیقی در زندگی ما کارگران همراه باشد. اگر در سرتاسر جهان واز ملل و کشورهای گوناگون جهت مشخص نمودن گذرایام از سالنامه‌هایی چون، میلادی، شمسی، سال چینی وهندی وغیره استفاده می‌شود اما روز جهانی کارگر یگانه تقویم مشترک تمامی کارگران جهانست. که این خود به تنهایی گواه همبستگی تمامی توده‌های کارگران است. بعبارت دیگر، شیئیت وماهیت مادی کارگران آنچنان به هم نزدیک است که از تمامی مرزهای سیاسی وتاریخی وفرهنگی گذر می‌نمایند که این خود ناشی ازذات طبقاتی مشترک، درد مشترک و راه حلهای مشترک برای رفع تمامی معضلات این طبقه عظیم است. همانطور که می‌دانیم، تقویم روز جهانی کارگر با کشته شدن دوازده کارگر ساکن در آمریکا بوجود آمد. یعنی کشته شدن تعدادی کارگر خاص در یک کشور معلوم. اما همین رخ داد، تبدیل به روزی شد که تمامی کارگران دنیا، کارگر بودن خویشتن را جشن می‌گیرند چرا که در همه جا بر اساس این مناسبات، عارضه‌ای ثابت و مشابه در روابط کار وسرمایه است. یعنی همانا تضاد منافع طبقه سرمایه داری با منافع طبقه کارگر بعنوان فروشنده نیروی کار. این تضاد باتمامی ابعادش در مناسبات حاکم بر جهان ما (سرمایه داری) بر قرار است. در چنین مناسباتی، طبقه سرمایه داری که مالک منابع ثروت سر شاری می‌باشد طبیعست که منابع قدرت را هم با خود همراه می‌سازد. تا از منافع او حمایت کند. از طرفی دیگر، کارگران با فقدان منابع یاد شده و همچنین در نتیجه تضاد منافع او با سرمایه داری، بر خورد این دو، که هر کدام خواهان سهم بیشتری ازسودیست که از ارزش افزوده ناشی از تاثیر نیروی کار کارگر ویا ابزار تولید ونیروی مولد کارفرما که همگی در خدمت تولید و یا تولید کالا خدماتی هستند بر خورد این دو سوی نامتجانس (از منظر پایگاه طبقاتی)‌گاه صورت بسیار خشن وبیرحمانه‌ای بخود می‌گیرد در چنین مناسباتی خب طبیعیست که کارگران همیشه قربانی می‌شوند. بعبارت دیگر، هر گونه حرکت وجنبش توده طبقه کارگر برای تغییر وبهبود شرایط زندگی، با جواب محکم ودندان شکن سرمایه داری تا دندان مسلح مواجه می‌شود. همانطور که کشته شدن این دوازده کارگر شیکاگویی بر گرفته ازین روابط بسیار جدی و‌گاه بیرحمانه در سیستم سرمایه داری بشمار می‌رود. با اینهمه، هر چند متاسفانه این عده کارگر مظلومانه کشته شدند باینحال روزی را برای تمامی کارگران جهان به یادگار گذاشتند که برای منه کارگر، تنها روزیست که احساس بودن وغرور می‌کنم. ازینکه من یک کارگر هستم. اگر تمامی روزهای دیگر سال با تحقیر و استثمار نیروی کار من (کارگر) همراه است با این همه. اول ماه مه، فقط روز ما کارگران است. روزیست که کارگر با افتخار سر خود را بالا می‌گیرد و می‌گوید این روز، فقط روز منست. همانطور که گفتیم تمامی مصائب ومشکلات کارگران مشترک می‌باشد. همانطور که راه مبارزه با این دشواری‌ها و درگیری با سرمایه داری هم مشابه است. که مراد همانا همبستگی طبقاتی کارگران است. تک تک ما کارگران از حیث منابع ثروت وقدرت، جهت ایجاد موازنه قدرت، در روابط خود با کارفرما، بسیار ضعیف و ناتوان هستیم. راز غلبه بر چنین ضعفی در اتحاد وهمبستگی کارگران نهفته شده است. همچنین نکته امیدوارکننده مبارزه طبقاتی کارگران اینست که، هر دستاوردی که کارگران در گوشه‌ای از گیتی بدست آوردند بر روی زندگی دیگر کارگران تاثیر مستقیم می‌گذارد. با این حال، متاسفانه بسیاری از دستاورد‌های مبارزه طبقاتی کارگران جهان، هنوز به ما نرسیده است. فی المثل، من وقتی به سندیکاهای قدرتمند فرانسه نگاه می‌کنم حسرت می‌خورم. چراکه ما هیچ سندیکایی نداریم که از زندگانیمان محافظت کند. وقتی که ملا حظه می‌شود که این روز مهم در اکثر کشور‌ها با شدت و حدت فراوان، بعنوان یکی از اعیاد رسمی کشورشان، با برپایی جشنهای گسترده، توام با کارناوالهای بزرگ کارگری برسمیت شناخته شده است اما در کشورما نه تنها این روز تعطیل نمی‌باشد بلکه کارگران حتی نمی‌توانند در بین خودشان این مناسبت را جشن بگیرند. بازهم حسرت می‌خورم. فی المثل در بسیاری از شهرهای مکزیک هر ساله کسانی که توانسته‌اند کار خود را حفظ کنند وهمچنان کارگر باقی مانده‌اند، به جشن وشادی وپاکوبی درین روز می‌پردازند..
با توجه به مسائل گفته شده، یعنی برگذاری جشن وشادی وهمچنین تعطیلی روز جهانی کارگر وایجاد سندیکاهای قدرتمند کارگری، با اینکه تا رسیدن به سقف آرمانهای کارگریمان فاصله بسیار داردبا اینهمه در مناسبات بیرحمانه و خشنی که در عالم سرمایه داری حاکم است تمامی دستاوردهای یاد شده با دادن هزینه‌های گزاف به دست آمده است هزینه‌هایی مانند، اخراج، زندان وحتی جان کارگر. اگر سرمایه دار تنها به تحصیل سود بیشتر می‌اندیشد تا به داشته‌های بیشمار خود، بازهم بیافزاید. اما کارگران برای رسیدن به یک زندگی انسانی وشرافتمندانه مبارزه می‌کند که در بعضی موارد حتی مجبور شده‌اند که جان خود را هم هزینه کنند.
اگر ما همچنان جز تحقیر شدگانیم. اگر در سرتاسرجهان همچنان استثمار می‌شویم. اگر هنوز هم تاوان می‌دهیم. اگر همچنان در حسرت رسیدن به یک زندگی انسانی، مانده‌ایم. با وجود همه این‌ها، اول ما مه روز ما کارگران است. روز یست که ما از مرزهای نیستی، پوچی وحقارت خود گذر کردیم تا به همگان فریاد بر آوریم که روز جهانی کارگر روز ماست..
رضارخشان- ۸/۲/۱۳۹۲

بهنام ابراهیم‌زاده عضو کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری:

روز اول مه، روز ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگر را گرامی می‌داریم
اول مه روز ما کارگران و همه مردم به جان آمده از توحش سرمایه داری حاکم است. روز اعتراض ما علیه فقر و گرانی و دستمزدهای چندین برابر زیر خط فقراست.
اول مه را همه با همه در صفی سراسری و جهانی گرامی بداریم.
اول مه روز نه تنها ما کارگران، بلکه روز معلمان، پرستاران، بازنشستگان وهمه مردم است.
روز اعتراض علیه بردگی جنسی و بیحقوقی زن است. روز اعتراض علیه استفاده از کار کودک و خارج ماندن چند میلیون کودک از چرخه تحصیل است.
روز اعتراض علیه اعتیاد و همه مصائب این جهنم سرمایه داری حاکم است. و روز همه انسانهاییست که قربانی توحش سرمایه داری هستند.
در این روزمهم حول همه خواست‌هایمان برای داشتن یک زندگی انسانی گرد آییم و بااعلام صدای اعتراضمان به این جهان وارونه این روز بزرگ اعتراضمان راگرامی بگیریم.
اعلام کنیم که به دستمزدهای چند برابر زیر خط فقر تن نمی‌دهیم.
اعلام کنیم که به اینهمه بیحقوقی و محرومیت تن نمی‌دهیم.
اعلام کنیم که کارگر زندانی و زندانی سیاسی باید آزاد شود و به این ترتیب باقطعنامه‌هایمان و با اعلام خواست‌هایمان سرود آزادی و برابری را سر دهیم.
اول مه روز ما کارگران است. ما که نمی‌خواهیم استثمار باشد و با پایان یافتن این بردگی کار، می‌دانیم که جهانی آزاد خواهد شد.
از همین رو در اول مه پرچم رهایی کل جامعه را بدست گرفته و با خواستهای سراسری توده مردم به جان آمده از فقر و فلاکت و برای آزادی و برابری اول مه را جشن می‌گیریم.
معیشت، منزلت حق مسلم ماست
زندگی باد اول مه روز جهانی کارگر.
بهنام ابراهیم‌زاده عضو کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری اردیبهشت ۹۲
دهم اردیبهشت ماه۱۳۹۲

********************

اخباروگزارشات کارگری۱۱اردیبهشت ماه۱۳۹۲ (برگزاری مراسم اول ماه مه روزجهانی کارگردرایران وجهان)

- برگزاری مراسم روزجهانی کارگرازطرف سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه
- اتحادیه آزاد کارگران ایران: به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر
- آماده باش یگان‌های ویژه رژیم در سنندج برای جلوگیری از تجمع وتظاهرات به مناسبت روز جهانی کارگر
- راهپیمایی کارگران و مردم آزادیخواه شهر سنندج به مناسبت روز جهانی کارگر
- برگزاری مراسم اول ماه مه (روز جهانی کارگر) در شهر نقده
- احضار فعالین کارگری در شهر سقز
- بیانیه کارگران صدرای بوشهر به مناسبت روز جهانی کارگر
- عین گزارش کارگران صدرا از تداوم اعتصاب در این شرکت
- قطع نامه کارگران شهر سنندج در گرامی داشت اول ماه مه (روز جهانی کارگر)
- کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری:
«گرامی باد اول ماه مه، روز جهانی کارگر»
- علی نجاتی: گرامی باد ۱۱ اردیبهشت (اول ماه مه) روز برافراشته شدن پرچم برابری تمام کارگران!
- پیام پدرام نصرالهی فعال کارگری دربند به مناسبت اول ماه مه
- کانون مدافعان حقوق کارگر: ویژه نامه روز جهانی کارگر، ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲
- روزجهانی کارگردربنگلادش- تشییع جنازه قربانیان آتش سوزی کارگر
- مراسم روزجهانی کارگردرترکیه: یورش پلیس به تظاهرکنندگان
- اعتصاب عمومی در یونان در روز اول ماه مه ۲۰۱۳
- اسپانیایی‌ها پرشمار‌تر از دیگران در تظاهرات اعتراضی روز کارگر
- اول ماه مه در آلمان: ۴۲۵هزار نفر در سراسر آلمان تظاهرات کردند
- گزارش راهپیمایی اول ماه مه۲۰۱۳ درفرانسه

برگزاری مراسم روزجهانی کارگرازطرف سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه

امروز مورخ ۱۱/۲/۹۲اعضای سندیکای کارگران شرکت واحدعلیرغم فشار‌ها و تمام سختی‌های پیش رو از اولین ساعات کاری در جمع همکاران خود حضور پیدا کردند و با توجه به فشار‌های کار فرما و عوامل حراست که مرتب از اعضای رانندگان سندیکایی عکس و فیلم تهیه می‌کردند. تا شاید با رعب و وحشت از استقبال همکاران جلوگیری کنند، اما خوشبختانه نه تنها موفق نشدند بلکه رانندگان از نمایندگان واقعی خود استقبال بیشتری کردند. اعضای سندیکا با پخش شرینی به استقبال همکاران خود رفتند و در چندین پایانه با رانندگان و کارگران شرکت واحد دیدار کردند و روز کارگر را تبریک گفتند و در آخر به پایانه آزادی که یکی از بزرگ‌ترین پایانه‌های اتوبوسرانی تهران است مراجعه کرده و با استقبال با شکوه رانندگان روبرو شدند که با تجمع رانندگان و راهپیمائی در محل پایانه آزادی مراسم اول ماه مه را با حمل پلاکادری که اول ماه مه را از طرف سندیکای کارگران شرکت واحد تبریک گفته بود انجام دادند. در این مراسم بادر خواست آزادی رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیکای زندانی ازرئیس قوه قضائیه با جمع آوری امضاء از طرف رانندگان بپایان رسید.
بعد از مراسم اول ماه مه اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد به دیدار بچه‌های کودکان کار رفتند و مورد استقبال مسئولین جمعیت کودکان کار و بچه‌های کودکان کار قرار گرفتند که با گرفتن عکس و خواندن سرودهای به مناسبت جشن اول ماه مه این دیدار بپایان رسید.

اتحادیه آزاد کارگران ایران: به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر
از دقایقی پیش تجمع هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران در اعتراض به حداقل مزد مصوب و گرانی در مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شده است
اتحادیه آزاد کارگران ایران: از دقایقی پیش تجمع هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار نفری کارگران به مناسبت اول ماه مه و در اعتراض به حداقل مزد مصوب و گرانی در مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شده است. این تجمع با همراهی تعدای از کارگران امضا کننده طومار آغاز شده است و کارگران دیگری نیز در حال پیوستن به تجمع کنندگان هستند.

آماده باش یگان‌های ویژه رژیم در سنندج برای جلوگیری از تجمع وتظاهرات به مناسبت روز جهانی کارگر
http://2.bp.blogspot.com/-y0k-N6RZAKg/UYFAtXDdExI/AAAAAAAACGk/V7ndxzq49DQ/s320/sna.jpg
گزارش ۱
آماده باش یگان‌های ویژه رژیم در سنندج برای جلوگیری از تجمع وتظاهرات به مناسبت روز جهانی کارگر
یگان‌های ویزه انتظامی و نیروهای امنیتی در سطح شهر سنندج برای مقابله با تظاهرات و تجمع کارگران ومردم به مناسبت روز جهانی کارگر به حالت آماده باش درآماده‌اند.
از صبح امروز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت یگان‌های ویژه موتور سوار نیروی انتظامی و سپاه پاسداران در خیابانهای اصلی شهر سنندج برای جلوگیری از تجمع کارگران ومردم دست به مانور زده‌اند. نیروهای انتظامی و بسیجی‌ها در خیابانهای انقلاب، بلوار ۲۸ دی، خیابان طالقانی، خیابان فردوسی، میدان آزادی، میدان کوهنورد، ششم بهمن وجلو باغ سپیدار خیابان کشاورز مستقر شده‌اند. این نیرو‌ها از تجمع مردم ممانعت می‌کنند. فعالان کارگری را تعقیب و با تلفن آن‌ها را تهدید می‌کنند که حق ندارند به مناسبت روز جهانی کارگر فعالیت بکنند.
درحالیکه، تهدید فعالان کارگری ادامه دارد و نیروهای رژیم از چند روز قبل از اول ماه مه روز جهانی کارگربه حالت آماده باش درآمده‌اند. اما فعالان کارگری و دست اندرکاران اول ماه مه مصمم هستند که روز جهانی کارگر را برگزار کنند. انبوهی از اعلامیه‌ها، تراکت و اوراق قطع نامه به مناسبت اول مه در شهر سنندج پخش شده است. دست اندرکاران اول مه در اطلاعیه‌های خود از مردم خواسته‌اند امروز بعدازظهر در خیابان فردوسی و مرکز شهر سنندج به مناسبت اول مه شرکت کنند.
نیروهای رژیم اسلامی هراسان از تجمع کارگران ومردم آزادیخواه شهر سنندج نیروهای سرکوبگر را به خیابان‌ها آورده‌اند. اکنون مردم و کارگران به طرف مرکز شهر راه افتاده‌اند. خیابانهای شهر شلوغ است، نیروهای امنیتی و انتظامی به کارگران و جوانان هشدار می‌دهند که از تجمع خودداری کنند. گروههای جوانان را تعقیب می‌کنند و به آن‌ها هشدار می‌دهند که از جمع شدن باهم خودداری کنند.
انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و حقوق بشر ایران-۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲

راهپیمایی کارگران و مردم آزادیخواه شهر سنندج به مناسبت روز جهانی کارگر

گزارش شماره ۲
امروز ۱۱ اردیبهشت کارگران ومردم آزادیخواه شهر سنندج روز جهانی کارگر را گرامی داشتند. کارگران ومردم آزادیخواه شهر سنندج بعد از ظهر امروز در یکی از محلات کارگری شهر تجمع و بسمت میدان آزادی دست به راهپیمایی زدند. ابتدا حدود سیصد نفر از کارگران تجمع کردند، باسخنرانی یکی از کارگران درمورد گرانی، تورم و سطح پایین دستمزد‌ها مراسم شروع شد. دراین راهپیمایی کارگران ومردم شهر سنندج پرچم سرخ آزادی وبرابری را برافراشتند، پلاکارد‌ها و تراکتهای کارگران جهان متحد شوید در صف اول تظاهرات قرار داشت. کارگران ومردم آزادیخواه با شعار شورای کارگری آزادی برابری، ازمرکز محله غفور خیابان هجیج به طرف میدان آزادی حرکت کردند. مردم وکارگران شهر دسته دسته به تظاهرات می‌پیوستند. شعار دستمزدهای ناچیز دولت سرمایه دار خجالت خجالت توسط کارگران فریاد می‌شد. نیروهای امنیتی و گارد ویژه سراسیمه از نقاط مختلف به محل آمدند و به صفوف تظاهرات کننده گان حمله کردند. اما کارگران تا مسیر سه راه خیابان فجر؛ خیابان حسن آباد و قائم مقام فراهانی راهپیمایی کردند. نیروهای رژیم تظاهرات کننده گان را مورد ضرب و شتم قراردادند و تعدادی از کارگران و شهروندان را دستگیر کردند و باخود بردند. دراین راهپیمایی که متشکل از زنان ومردان آزادیخواه بود، صد‌ها تراکت و بیانیه در میان مردم توزیع شد. براساس گزارش دریافتی تعداد دستگیر شده گان ۱۶ نفر است. مردم با شادی وشور از مراسم اول مه صحبت می‌کنند و اخبار آن در سطح شهر پیچیده است. نیروهای رژیم در خیابان‌ها دست به مانور و گشت زده‌اند وشهر را به پادگانی نظامی تبدیل کرده‌اند. این مراسم باشکوه در حالی برگزار شد که رژیم وارگانهای سرکوبگرش از چندروز قبل درحال آماده باش بودند. ولی اراده مردم آزادیخواه وکارگران تقلای رژیم را نقش برآب کرد. راهپیمایی توسط کمیته برگزاری اول مه سنندج که متشکل ازفعالین شورایی، فعالان کارگری، کمیته هماهنگی و اتحادیه آزاد کارگران سازماندهی شده بود.
تصاویر، فیلم و گزارش تکمیلی در اسرع وقت منتشر می‌شود
آزاد زمانی
انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و حقوق بشر ایران-۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲

برگزاری مراسم اول ماه مه (روز جهانی کارگر) در شهر نقده

به گزارش رسیده بعداز ظهر روز دوشنبه نهم اردیبهشت ماه مراسمی با حضور تعدادی از کارگران و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری در گرامی داشت روز جهانی کارگر در خارج از شهر نقده برگزار شد.
مراسم ابتدا با پخش سرود انترناسیونال، سرود همبستگی طبقه کارگرشروع شد. سپس حاضرین به یاد جانباختگان راه آزادی و طبقه کارگر یک دقیقه سکوت اختیار کردند. در ادامه یکی از اعضای کمیته هماهنگی طی سخنانی تاریخچه اول ماه مه و مسائل کارگری ایران و جهان را مورد بحث قرار داد. با قرائت مطلبی بنام «رو به آینده» توسط یکی از حاضرین مراسم ادامه پیدا کرد. همچنین طی مقاله‌ای کار کودکان در کارگاههای آجرپزی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و در پایان یکی از اعضای کمیته هماهنگی به بررسی فقرو فلاکت عمومی و معضلات و مشکلات طبقه کارگر پرداخت و همچنین بحث آزاد قسمت دیگری از برنامه‌های گرامی داشت اول ماه مه در نقده بود. پخش شعر و سرود در میان برنامه‌ها انجام گرفت و مراسم با پخش شیرینی و در میان شادی و سرورشرکت کنندگان به پایان رسید.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲

احضار فعالین کارگری در شهر سقز

بر طبق گزارش رسیده طی دیروز و امروز (۹ و ۱۰ اردیبهشت) محمد عبدی‌پور، جمیل راست خدیو، عمر شاکری و اسماعیل نیازی از فعالین کارگری و اعضای کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری در شهر سقز طی تماس‌های تلفنی تهدید شده‌اند که در مراسم روز جهانی کارگر شرکت نکنند.
طی این تماس‌ها به این فعالین تاکید شده است که در روز ۱۱ اردیبهشت بایستی در خانه‌های خود مانده و در غیر این صورت حضور آن‌ها در بیرون از خانه به منزله شرکت در اول ماه مه تلقی شده و با آن‌ها با شدت تمام برخورد خواهد شد.
این تهدید‌ها در حالی صورت می‌گیرد که برگزاری وشرکت در مراسم‌های مستقل روز جهانی کارگر از ابتدایی‌ترین خواست‌ها و مطالبات کارگری است که باید دولت‌ها به آن احترام بگذارند. این روز متعلق به طبقه کارگر جهانی است و کارگران و پیشروان کارگری باید بدون ترس و تهدید و ارعاب بتوانند آنچنانکه خود شایسته می‌دانند در این روز به مناسبات نابرابر و تبعیض آمیز نظام سرمایه داری اعتراض نمایند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری هر گونه تهدید کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری را قویا محکوم کرده و خواهان پایان یافتن این تهدید‌ها می‌باشد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲

بیانیه کارگران صدرای بوشهر به مناسبت روز جهانی کارگر

به نام خدا وند روزی دهنده
حق گرفتنی است نه دادنی
با عرض شادباش به مناسبت روز جهانی کارگر و آرزوی رسیدن کارگران به حقوق اساسی خود. ما کارگران صدرای بوشهر نیز مانند دیگر کارگران ایران و دنیا این روز فرخنده را گرامی می‌داریم و اعلام می‌کنیم: در برابر ظلم و جور ساکت نمی‌نشینیم و فریاد بر می‌آوریم که هم صدا با دیگر همدردان جامعه کارگری حق خودمان را از حلقوم سرمایه داران بیرون می‌کشیم و به دولت اعلام می‌کنیم، اگر می‌خواهید خدمت گذاری کنید شعار دادن و پو پولیست بازی را به کناری بگذارید و افزایش٢۵درصدی حقوق کارگران را که مانند آب سردی بر پیکر نیمه جان جامعه کارگری بود را لغو و بجایش متناسب با تورم به حقوق کارگر بیفزایید و اینقدر اعلام نکنید به مصلحت نیست. مگر موقعی هزینه‌های زندگی را به چندین برابر افزایش دادید به مصلحت بود. به هر حال فکری عاجل کنید که در این چند صباح عمر دولتتان نامی نیک از خود به یادگار بگذارید تا بلکه خداوند و ملت از سر اشتباهات شما بگذرند اگر غیر این کنید نام دولت خود را بعنوان بزرگ‌ترین ضربه زننده بر پیکر جامعه ایران در تاریخ ثبت کرده‌اید. و از نماندگان مجلس می‌خواهیم که با اعزام هیئت تحقیق و تفحص به صدرا از شرایط استثمار ٢٠٠٠هزار کارگر که برابر با بیست هزار خانوار است تحقیق به عمل آورند
کارگران صدرای بوشهر

عین گزارش کارگران صدرا از تداوم اعتصاب در این شرکت

بیش از هزار کارگر شرکت صدرا در روز جهانی کارگر همچنان در اعتصاب هستند
نمایندهای پیمانکار با حضور در جمع کارگران خواستار شکستن اعتصاب شدند که کارگران امتناء کردند پیمانکاران هم کارگاه‌ها را تعطیل کردند و دست به حربه تفرقه میان کارگران می‌زنند بعوان مثال شرکت ساحل سازان جنوب سرویس‌های ایاب و ذهاب انان را فرا خواندند و آن‌ها را مجبور به ترک شرکت کردند در ظمن امروز هم یک ایمل از طرف علیرضا محجوب آمد که در آن گفته بود در حال پیگیری مسئله کارگران صدرا است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲

قطع نامه کارگران شهر سنندج در گرامی داشت اول ماه مه (روز جهانی کارگر)

امسال در شرایطی مراسم اول ماه مه را برگزار می‌کنیم که سرمایه داری جهانی با توجه به تداوم بحران ذاتی خود همچنان و به اشکال مختلف طبقهٔ کارگر را متحمل فشارهای سنگین برآمده از ساختار فرسودهٔ خود نموده است. سیستم سرمایه داری که در طول حیات خویش، و با توجه به خصلت طبقاتی‌اش و با در نظر داشتن ولع سیری ناپذیرش نسبت به کسب سود، به هیچ وجه حاضر به چشم پوشی از منافع کلان طبقاتی خود نبوده و نخواهد بود، به اشکال مختلف سعی در خروج از گرداب بحران اقتصادی، و برون رفت از چالش‌های مالی خویش نموده، تا به نحوی تداوم حیات خود را در سایهٔ هر چه بی‌حقوق‌تر کردن طبقهٔ کارگر بازتولید نماید. اخراج و بیکارسازی‌های گسترده، حقوق‌های چند برابر زیر خط فقر، افزایش ساعات کار، کاستن از استانداردهای زندگی و خدمات اجتماعی تنها بخشی از یورش وسیع سرمایه به زندگی و معیشت تودهٔ کارگران می‌باشد که فقر و فلاکت بیشتر را برای آنان به ارمغان آورده است. شکاف عمیق طبقاتی که محصول بی‌چون و چرای سرمایه داری می‌باشد هر روز در حال عمیق‌تر شدن است. نظام سرمایه سالار ثروت بی‌کران را در همسایگی فقر بی‌کران قرار داده، و بی‌اعتنا به شرایط زیستی فرودستان زمینهٔ همزیستی نامسالمت آمیز آنان را یکجا فراهم نموده و با این کار عملن بر تمامی نیازهای رنجبران و محرومان مهر بطلان نهاده است.
نظام سرمایه محور ایران به موازات سیاست‌های شرکای جهانی خود، و در ادامهٔ برنامه‌های ضد کارگری خویش، با تعیین دستمزدهای چند برابر زیر خط فقر، با توجه به متناسب نبودن آن با نرخ واقعی تورم به وضوح مرگ تدریجی را به کارگران و زحمت کشان تحمیل نموده، و سرنوشت آنان را به دست گردباد تند اقتصادی سپرده است.
در مقابل تمامی این بی‌حقوقی‌ها حامیان سرمایه در ایران با بر نتابیدن هر گونه اعتراضی نسبت به نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی، سعی در خفه نمودن تمامی فریادهای حق طلبانهٔ زمینه ساز اعتراضات توده‌ای نموده، تا شاید بدین وسیله از طغیان توده‌های به ستوه آمده از فقر و فلاکت جلوگیری به عمل آورد. در راستای همین سیاست غیر دموکراتیک و ضد انسانی، صفوف فعالین کارگری و تشکل‌های کارگری را در بد‌ترین حالت مورد آماج سهمگین‌ترین حملات خود قرار داده، و با تهدید، تعقیب و به زندان افکندن فعالین پیشرو، مانع گسترش پژواک آوای حق طلبانه و برابری خواهانهٔ آنان در رستاخیز کارگران و زحمت کشان می‌گردند.
کارگران و زحمتکشان! طبقهٔ کارگر با توجه به وخامت روز افزون شرایط اقتصادی، و یورش گسترده سرمایه داری به سطح زندگی و معیشتِ خود، چاره‌ای به جز اتحاد و همبستگی طبقاتی و متشکل شدن در صفوفی به هم تنیده در تشکل‌های مستقل و خود ساخته و سراسری را ندارد. پس بیائید در روزاول ماه مه (روز جهانی کارگر)، روز کیفرخواست طبقهٔ کارگر بر علیه نظام سرمایه داری و مشقات حاصل از آن، هم صدا و هم آوا و رسا‌تر از هر زمانی، دوشادوش ِتمامی هم طبقه‌ای‌هایمان در سراسر جهان به طرح خواست‌ها و مطالباتمان بپردازیم و این روز را گرامی بداریم.
لذا ما کارگران سنندج بخشی از خواست‌ها و مطالباتمان را به شرح زیر اعلام می‌داریم:
۱- به رسمیت شناختن روز جهانی کارگر به عنوان تعطیل رسمی، و حق برگزاری آزادانهٔ مراسم‌های این روز.
۲- لغو حداقل دستمزد تعیین شده توسط شورای عالی کار برای سال ۹۲، و افزایش حداقل دستمزد‌ها برابر و متناسب با تورم واقعی در جامعه.
۳- به رسمیت شناختن حق ایجاد تشکل‌های مستقل و خود ساختهٔ کارگری، و منع تعقیب و پیگرد فعالین کارگری.
۴- لغو قراردادهای موقت و سفید امضا و به رسمیت شناختن قرارداد دسته جمعی و دائم، و همچنین انحلال شرکت‌های دلالی و کارفرمایی.
۵- پرداخت به موقع حقوق و دستمزد‌ها، و جرم دانستن به تعویق انداختن آن، و پرداخت خسارت ناشی از آن به کارگران.
۶- ایجاد شغل برای کلیهٔ افراد آماده به کار، و ممنوعیت اخراج و بیکارسازی، و پرداخت بیمهٔ بیکاری کافی به کلیهٔ کارگران بیکار و آماده به کار.
۷- منع کار کودکان، و تلقی به کار گیری کار آنان به مثابهٔ جرم.
۸- پرداخت دستمزد برابر در مقابل کار برابر زن و مرد.
۹- ایجاد امنیت شغلی و همچنین تضمین محیط امن و بهداشتی در محل کار برای کارگران.
۱۰-ایجاد فضای امن و به رسمیت شناختن کار کارگران مهاجر، و منع تبعیض و اخراج آنان.
۱۱-آزادی فوری و بی‌قید و شرط کارگران پیشرو و فعالین کارگری دربند از جمله رضا شهابی- شاهرخ زمانی- محمد جراحی- بهنام ابراهیم زاده- رسول بداغی- پدرام نصراللهی- علی آزادی- غالب حسینی و...
گرامی باد اول ماه مه روز همبستگی طبقاتی کارگران
کارگران شهر سنندج- اول ماه مه ۲۰۱۳

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری:
«گرامی باد اول ماه مه، روز جهانی کارگر»

اول ماه مه، (یازده اردیبهشت) روز جهانی کارگر و روز اتحاد و همبستگی بین المللی این طبقه، برای اعتراض به نابرابری و بهره کشی موجود در نظام‌های سرمایه داری و برپایی دنیایی عاری از ستم و بهره کشی طبقاتی است. روز جهانی کارگر همچنین روز تجمع میلیونی کارگران، برای بیان خواست‌ها و مطالبات طبقاتی این طبقه، جهت بهبود شرایط کار و زندگی کارگران و رهایی آنان از مشقات و نابرابری‌های بیشمار نظام سرمایه داری است. در چنین روزی، میلیون‌ها کارگر در سرتاسر جهان دست از کار می‌کشند و به خیابان‌ها می‌آیند تا خشم و انزجار خود را نسبت به مصائب و مشقاتی که نظام سرمایه داری برای مردم کارگر و بخش وسیعی از بشریت موجود به ارمغان آورده است فریاد کشند. کارگران در این روز در سرتاسر دنیا گرد می‌آیند تا نشان دهند که علی رغم تفاوت‌هایی در‌نژاد، زبان، ملیت و مذهب، یک طبقه واحد و جهانی هستند که همگی در یک چیز مشترکند. آنان فاقد ابزار تولیدند و تنها از طریق فروش نیروی کار خویش به صاحبان سرمایه در قبال دریافت مزد، امرار معاش می‌کنند.
پیام روز جهانی کارگر و تظاهرات کارگران در این روز، در جای جای این کره خاکی و در اقصا نقاط دنیا در عین حال نشان از آن دارد که: کارگران، اکثریت آحاد جامعه را تشکیل می‌دهند که اگر یک روز و تنها یک روز دست از کار بکشند، جهان هستی از حرکت باز می‌ماند و همه چیز متوقف می‌شود. تظاهرات میلیونی کارگران در روز جهانی کارگر همچنین مبین این حقیقت است که: خیل عظیم تولید کنندگان رفاه و ثروت در جوامع انسانی، اگر به صورت یک طبقه متحد و متشکل شوند و بویژه خود را به دانش و آگاهی طبقاتی مجهز نمایند، اساسن این قابلیت و توانایی را دارند که علاوه بر بهبود شرایط کار و معیشت خویش و خیل عظیمی از انسان‌های روی زمین، نقش پیشرو و تعیین کننده‌ای را در الغای نظام جهنمی سرمایه و ایجاد جامعه‌ای آزاد و فارغ از ستم و استثمار طبقاتی بازی نمایند.
****
کارگران امسال نیز در سرتاسر دنیا مراسم روز جهانی کارگر را در شرایطی برگزار می‌کنند که نظام سرمایه داری را بحرانی عمیق و فزاینده احاطه کرده است. بحرانی که در تاریخ حیات این نظام ــ اگر نه بی‌سابقه ــ کم سابقه بوده و می‌رود تا بیش از هر زمان دیگری هستی و موجودیت آن را به زیر سئوال ببرد. بحرانی که با همهٔ عظمت و بزرگی خود، ثبات و به اعتباری بقای نظام سرمایه داری را مورد تردید قرار داد و گندیدگی این نظام را پس از فروپاشی بلوک شرق و ادعای پایان تاریخ به نمایش گذاشت.
****
سرمایه اما همهٔ تلاش خود را به کار می‌بندد تا برای پیشگیری از تعمیق و تشدید بحران‌های مبتلابه نظام، با استفاده از سیاست‌های «نئولیبرالیستی و اقدامات ضدکارگری و سرمایه محوری، چون تحکیم» اقتصاد بازار «و اِعمال برنامه ی» ریاضت اقتصادی «ــ که درواقع تاوان پیامدهای ویرانگر بحران سرمایه، از جیب توده‌های کارگر و مردم ستمدیدهٔ این گونه جوامع است ــ حتی المقدور تبعات بحران‌های نظام سرمایه داری را متوجه توده‌های کارگر و مزد بگیران تحت ستم و استثمار در سرتاسر جهان نموده و یکی بعد از دیگری، آن‌ها را بر سر کارگران خراب نماید. لذا از مدت‌ها پیش، متناسب با عمق و گسترش بحران، تهاجم همه جانبه‌ای را به سطح زندگی و معیشت طبقه کارگر آغاز نموده و به اشکال مختلف، در صدد بازپس گیری دستاوردهای سال‌ها تلاش و مبارزه کارگران برای بهبود زندگی برآمده است.
سرمایه جهانی و انحصارات مالی آن همواره تلاش می‌کنند تا با تشدید استثمار طبقه کارگر در داخل مرز‌ها، از طریق اخراج و بیکارسازی کارگران و ایجاد عدم امنیت شغلی برای طبقه کارگر و به دنبال آن، پایین نگه داشتن سطح دستمزد‌ها، و در بیرون از مرز‌ها، با راه انداختن مسابقه تسلیحاتی و تجاوز نظامی به برخی از کشور‌ها در مناطق مختلف جهان، به منظور استفاده از نیروی کار ارزان مردم، تأمین بازارهای فروش برای کالاهای خود و در یک کلام غارت هرچه بیشتر منابع مردم آن کشور‌ها، حتی المقدور سودآوری سرمایه را تضمین نموده، از شدت و حدت بحران‌های دامنگیر نظام، بکاهند. اگر چه در همه جا به طور اجتناب ناپذیر و روزافزونی با مقاومت و اعتراض کارگران و توده‌های مردم به جان آمده (اکثریت آحاد جامعه) مواجه گشته و حساب‌‌هایشان یکی بعد از دیگری غلط از آب در آمده می‌آید.
****
ایران نیز کشوری سرمایه داری است که قوانین منحوس و نابرابر این نظام جهنمی، در آن جریان داشته و با شدت و حدت هر چه تمام‌تر در آن اعمال و اجرا می‌شود. کارگران ایران امسال نیز در شرایطی به استقبال اول ماه مه می‌روند که سرمایه داران حاکم بیش از هر زمان دیگر طبقه کارگر را آماج تهاجم خود قرار داده است. سرمایه‌ در ایران، درهماهنگی با سرمایه‌ داری جهانی و نهادهای مالی آن، از جمله» صندوق بین المللی پول «و» بانک جهانی «، در جهت تامین شرایط مطلوب برای سودبری و انباشت سرمایه، کارگران را به شدید‌ترین و بی‌رحمانه‌ترین شکل ممکن استثمار می‌کند و به فقر و خانه خرابی می‌کشاند. علاوه بر این، پیامدهای طرح به اصطلاح» هدفمند کردن یارانه‌ها «(حذف یارانه‌ها از کالاهای اساسی و مورد نیاز توده‌های مردم) و» تحریم‌های اقتصادی «اعمال شده از جانب برخی از دولت‌های سرمایه داری متروپل و همچنین تبعات بحران جهانی سرمایه، خود مزید بر علت شده، طبقه کارگر ایران را سخت در مضیقه و تنگنا قرار داده و شرایط طاقت فرسایی را به این طبقه تحمیل کرده است.
تعیین حداقل دستمزد کارگران، به میزان یک چهارم زیر خط فقر، توسط یکی از نهادهای سرمایه داری، با نام» شورای عالی کار «(متشکل از نمایندگان بخش خصوصی و دولتی سرمایه، به اضافه باز هم نمایندگان انتصابی هر دو بخش آن، این بار با نام» نمایندگان کارگران «) و عدم پرداخت حتّا‌‌ همان دستمزدهای ناچیز و به تعویق انداختن آن‌ها برای ماه‌های متمادی؛ حذف سوبسید‌ها (یارانه‌ها) ــ که در واقع بخشی از دستمزدهای پرداخت نشده کارگران است ــ از بسیاری از کالا‌های اساسی مردم؛ به تعطیلی کشاندن کارخانه‌ها و کارگاه‌ها، همراه با اخراج و بیکارسازی‌های گسترده کارگران، عمدتن برای مطامع سودپرستانه و زیاده خواهی‌های سرمایه داران؛ تحمیل قراردادهای موقت و سفید امضاء و حاکم کردن شرکت‌های پیمانکاری بر سرنوشت خیل عظیمی از کارگران (بیش از هشتاد درصد آنان) و از این طریق ایجاد عدم امنیت شغلی در مراکز کار و تولید؛ رشد فزاینده و همه روزه حوادث کار و در واقع تبدیل مراکز کار و تولید به قتلگاه کارگران؛ سقوط ارزش پول کشور و تورم لجام گسیخته ناشی از آن و در این ارتباط گرانی سرسام آور کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم، از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن، بهداشت و درمان؛ وضعیت معیشتی وخیم و فلاکت بار بازنشستگان و در این رابطه، ناکارآمدی انواع بیمه‌های اجتماعی؛ و... تنها بخش‌هایی از مصائب و بی‌حقوقی‌هایی است که کارگران و توده‌های مردم ستمدیده با آن مواجه هستند. به این سیاهه البته می‌توان تهاجم گسترده به جنبش‌های مختلف اجتماعی؛ سرکوب تشکل‌ها و اعتراضات کارگران، زنان و دانشجویان و دستگیری و زندانی کردن فعالان هر یک از این جنبش‌ها؛ سرکوب آزادی‌های دمکراتیک و سیاسی؛ ستم و استثمار مضاعف نسبت به زنان و کارگران مهاجر؛ بی‌کاری و بی‌حقوقی جوانان، کودکان و اجرای احکام ضدانسانی سنگسار و اعدام و... را نیز اضافه کرد که همه و همه نشان از ماهیت ضدکارگری و ضدبشری نظام سرمایه داری دارد. این وضعیت البته سال هاست که در ایران سرمایه داری رواج داشته و زندگی را بر توده کارگران و مردم ستمدیده و زحمتکش این دیار تباه کرده است. سرمایه داری بحران زده در سال‌های اخیر با تشدید استثمار؛ بیکارسازی و اخراج کارگران؛ کاهش خدمات درمانی و بهداشتی و بویژه پایین نگه داشتن سطح دستمزد‌ها، تنها بر شدّت و دامنه آن افزوده است.
بی‌جهت نیست در شرایطی که حتی آمارهای رسمی و حکومتی، میزان تورم موجود را بیش از۳۱ در صد و برای کالاهای اساسی تا ۴۰ در صد اعلام می‌کنند، دستمزد کارگران تنها ۲۵ درصد افزایش می‌یابد و باز هم بدون علت نیست در حالی که خط فقر از جانب بانک مرکزی و برخی از دیگر نهادهای حکومتی بیش از یک میلیون و پانصد هزار تومان برآورد می‌شود» شورای عالی کار «(بخوان شورای عالی سرمایه) حداقل حقوق کارگران را برای سال۹۲ تنها چهار صد هشتاد و هفت هزار تومان تعیین می‌نماید. طبیعی است که این مقدار دستمزد به هیچ وجه تناسبی با مخارج و حداقل‌های زندگی کارگران نداشته و تنها و تنها موجبات فقر و خانه خرابی بیشتر کارگران و نابودی و مرگ تدریجی آنان و خانواده‌‌هایشان را فراهم خواهد آورد.
ناگفته پیداست که کارگران بهیچوجه نمی‌توانند در قبال این همه ستم و بی‌حقوقی ساکت بنشینند و تنها شاهد و ناظر خاموش و» سر به راه «وقایع و اتفاقات پیرامونی خود باشند. کارگری را که بر اثر حرص و ولع سیری ناپذیر سرمایه و سودجویی بی‌حد و حصر مشتی سرمایه دار به روز سیاه نشسته است، نمی‌توان صرفن با حربهٔ تهدید و ارعاب و سرکوب و زندان، بر سر جای خود نشانده، وادار به سکوت کرد. کارگران قطعن در مقابل این بی‌عدالتی‌ها و تعرضات ساکت نخواهند نشست.‌‌ همان گونه که تا کنون ساکت ننشسته‌اند. آنان بار‌ها و بار‌ها اعتراض خود را نسبت به شرایط سخت و ذلت بار زندگی نشان داده و همواره به دفاع از موجودیت و حرمت خویش برخاسته‌اند. اگر چه هر گونه اعتراض و حق طلبی آنان همواره با تهدید و بازداشت و زندان پاسخ گرفته است.
آری ما کارگران در مقابل این وضعیت ضد انسانی و فلاکت بار و گسترش لحظه به لحظه عمق و دامنه آن سکوت نخواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد که بیش از این حق حیات و هستی ما را به تباهی بکشانند. از نظر ما تداوم وضعیت موجود، سوق دادن زندگی و معیشت میلیون‌ها کارگر و خانواده‌هایشان از خط فقر به خط مرگ است. ما تعرض به زندگی و معیشت خود را بر نخواهیم تافت و متحد و یکپارچه در مقابل فقر و فلاکت و بی‌حقوقی اجتماعی تحمیل شده بر خود و خانواده‌هایمان ایستادگی خواهیم کرد. ما تولید کنندگان اصلی ثروت و نعمت در جامعه هستیم. داشتن یک زندگی انسانی، مطابق با بالا‌ترین استانداردهای حیات بشر امروز، حق مسلم ماست. برای تحقق آن ما تمامی موانع پیش روی خود را، با اتکا به مبارزه و قدرت اتحاد و همبستگیمان و همچنین برپایی تشکل‌های مستقل و طبقاتی، از سر راه بر خواهیم داشت. باید به وضعیت موجود خاتمه داده شود. ما کارگران دیگر تحمل اینهمه بی‌حقوقی و بی‌حرمتی به زندگی و معیشت خود را نداریم. ما اعلام می‌کنیم که متحد و یکپارچه در مقابل آن ایستادگی خواهیم کرد.
۱ــ در حالی که میزان تورم اعلام شده توسط نهاد‌های رسمی دولتی (بانک مرکزی جمهوری اسلامی) در سال ۹۱، بیش از ۳۱ درصد و خط فقر، بیش از یک میلیون و پانصد هزار تومان در ماه برآورد شده است، به اصطلاح» شورای عالی کار «بر چه اساسی و با کدام معیار منطقی و قانونی، حداقل دستمزد کارگران را در سطح تورم ۲۵ درصدی و میزان آن را چهارصد و هشتاد و هفت هزار تومان تعیین و اعلام می‌نماید؟ از جنبه‌های ضد کارگری و ضدانسانی این اقدام هم که بگذریم، این کار حتی با قوانیم مصوب و مورد پذیرش خود حکومت (ماده۴۱ قانون کار جمهوری اسلامی) نیز خوانایی و مطابقت ندارد! این عمل آشکارا سرمایه دارانه این نهاد ضدکارگری، همانا تحمیل مرگ تدریجی برمیلیون‌ها خانواده کارگری و در واقع توهین به مقام و منزلت کارگران است. با توجه به گرانی سرسام آور کالا‌ها و تورم موجود، این میزان دستمزد حتی کفاف مخارج چند روز کارگران و مزدبگیران تحت ستم و استثمار را هم نمی‌دهد. بر این اساس ما کارگران ضمن رد شیوه» سه جانبه گرایی «تعیین دستمزد، توسط یک نهاد سرمایه داری» (شورای عالی کار) و انحلال این «شورا»، خواهان اعتراض و مبارزه متشکل و سازمانیافتهٔ کارگران سراسر ایران برای افزایش دستمزد‌ها، براساس اعلام نظر و برآورد نمایندگان واقعی و منتخب آنان، در تشکل‌های مستقل کارگری، مطابق با نرخ واقعی تورم هستیم.
۲ ــ برپایی تشکل‌های مستقل کارگری و حق اعتراض و اعتصاب، تجمع و راهپیمایی و حق آزادی بیان و نشر امروزه جزء حقوق مسلم و خدشه ناپذیر ما کارگران و همهٔ آحاد مردم در جامعه است. لذا ما کارگران خواهان برخورداری از تمامی این حقوق، به ویژه حق ایجاد تشکل‌های مستقل و آزاد کارگری هستیم و برای دستیابی به آن و دیگر حقوق سیاسی و اجتماعی، به عنوان حقوق مسلم خود به صورت متشکل تلاش و مبارزه خواهیم کرد.
۳ ــ ما کارگران خواهان لغو قراردادهای موقت و سفید امضاء و اساسن کارهای بدون قرارداد و همچنین حذف شرکت‌های پیمانکاری، که نتیجه‌ای جز سود جویی بیشتر برای سرمایه داران و عدم امنیت شغلی، دستمزدهای پایین و حذف یا ناتمام ماندن وضعیت بیمه‌ای و از این طریق استثمار و فشار بیشتر برای کارگران ندارد هستیم. بر همین اساس، از کارگران شرکت‌های پیمانکاری و کارگرانی که با قراردادهای موقت مشغول به کار می‌شوند و نیز کارگران اخراجی می‌خواهیم با ایجاد تشکل‌های خود دربرابر این وضعیت به مبارزه بپردازند.
۴ ــ دستمزدهای معوقه کارگران و خسارت‌های ناشی از آن باید فوراً و بدون هیچ عذر و بهانه‌ای به کارگران پرداخت شوند. عدم پرداخت دستمزدهای معوقه در واقع جُرم آشکاری است که می‌بایست مورد پیگرد قضائی قرار گرفته و خسارات ناشی از آن به کارگران پرداخت شود.
۵ ــ اخراج و بیکارسازی کارگران توسط سرمایه داران در واقع یکی از راه‌های انداختن بار بحران سرمایه، بر دوش‌های کارگران است. ماخواهان اقدامات دسته جمعی و متحد همهٔ بخش‌های کارگری، علیه موج بیکارسازی‌ها و اخراج کارگران و مزدبگیران تحت ستم و استثمار و در همین رابطه پرداخت بیمهٔ بیکاری مکفی، تا زمان اشتغال مجدد این کارگران بر سر کار می‌باشیم. بدون تردید، هر گونه تلاش و مبارزه برای پیشگیری و یا خنثی نمودن اخراج و بیکارسازی کارگران و نیز تلاش برای بازگشت به کار آنان، باید به شیوه‌های جمعی و سازمانیافته انجام گیرد تا حتی المقدور نتایج مطلوبی به بار آورد.
۶ ــ ما کارگران خواهان اختصاص انواع بیمه‌های تأمین اجتماعی، از جمله بهداشت و درمان رایگان، بیمه‌های بازنشستگی و بیکاری و...، به اکثریت قریب به اتفاق توده کارگران و مزدبگیران جامعه هستیم. به باور ما، استفاده از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی امروزه جزء حقوق مسلم و خدشه ناپذیر کارگران و عموم مردم زحمتکش و تحت ستم جامعه به شمار می‌آید و پرداخت آن به عموم مردم کارگر نیز در ردیف پاسخ گویی به نیاز‌ها و ضروریات اولیه و مسلم هر جامعه‌ای است. بیمه‌های تأمین اجتماعی اگر می‌خواهد که به نحو مطلوبی از آن استفاده شود می‌بایست که به دست نمایندگان منتخب و واقعی خود کارگران و تمامی مردم زحمتکش جامعه اداره شود.
۷ ــ ما خواهان برابری کامل حقوق زنان و مردان در تمامی شئونات زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و خانوادگی، و محو کلیه قوانین تبعیض آمیزعلیه آنان می‌باشیم. ما خود را در مبارزه زنان برای رسیدن به حقوق کاملشان با مردان، سهیم و ذینفع دانسته و از تمامی کارگران و توده‌های مردم عدالت طلب و آزادیخواه جامعه می‌خواهیم که برای به کرسی نشاندن این خواسته‌ها و به طور مشخص مطالبات ویژه زنان، به عنوان نیمی از جامعه و از این طریق، ایجاد پیوند میان جنبش کارگری و جنبش زنان، به صورت متحد و متشکل، دست به فعالیت و مبارزه بزنند.
۸ ــ ما کارگران خواهان قطع فوری و بدون قید و شرط هرگونه اِعمال فشار نسبت به کارگران و فعالان کارگری، و همین طور، فعالان دیگر جنبش‌های اجتماعی و به طور مشخص قطع تعقیب، تهدید، احضارهای مکرر و بازداشت و زندانی کردن آن‌ها می‌باشیم. ما همچنین خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط همهٔ کارگران زندانی از جمله شاهرخ زمانی، محمد جراحی، پدرام نصرالهی، رضا شهابی، رسول بداغی، عبدالرضا قنبری و... و تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی و همراه با آن، لغو احکام صادره علیه فعالان کارگری و فعالان سایر جنبش‌های اجتماعی و توقف پیگردهای امنیتی و قضایی، نسبت به آنان هستیم.
۹ ــ ما ضمن تأکید بر اتحاد و همبستگی بخش‌های مختلف طبقه کارگر و اعلام حمایت قاطعانه از مطالبات معلمان، پرستاران و سایر بخش‌های این طبقه، به سهم خود از مبارزات عدالت طلبانه و برحق آنان برای احقاق حقوق مسلم خود دفاع نموده و برای دستیابی به آن حقوق و مطالبات، به صورت متحد و متشکل تلاش و مبارزه خواهیم کرد.
۱۰ ــ ما بخشی از طبقه کارگر جهانی هستیم و به سهم خود از حقوق و حرمت انسانی همهٔ کارگران و بشریت عدالت طلب و آزادی خواه دفاع می‌کنیم. لذا اکیدن با اخراج و تحمیل انواع ستم و بی‌حقوقی نسبت به کارگران ِ ملیت‌های مختلف، و به طور مشخص کارگران مهاجر افغانی مخالفیم و آن را محکوم می‌کنیم. کارگران مهاجر افغان در ایران، تحت شرایط بسیار سخت و تأسف باری زندگی می‌کنند و از ابتدائی‌ترین حقوق انسانی خویش محرومند. ما ضمن محکوم کردن هر گونه ستم و تبعیض نسبت به این کارگران، خواهان رعایت حرمت آنان و برخورداریشان از حقوق کامل شهروندی با مردم ایران می‌باشیم.
ما همچنین ضمن قدردانی از تمامی حمایت‌های بین المللی از مبارزات کارگران در ایران و حمایت قاطعانه از اعتراضات و خواسته‌های کارگران در سراسر جهان، از جمله «جنبش اشغال وال استریت» و دیگر اعتراضات کارگری و مردمی در کشورهای اروپایی و آمریکا، خود را متحد طبقاتی تمامی بخش‌های طبقه کارگر، در سرتاسر دنیا دانسته و بیش از هر زمان دیگر بر همبستگی بین المللی طبقه کارگر برای رهایی از مشقات نظام سرمایه داری تاکید می‌کنیم. ما در عین حال خواستار تقویت سازمانیابی و مبارزات هدفمند و با برنامه توسط این کارگران هستیم.
۱۱ ــ پدیده کودکان کار به شکل غیر قابل تصوری در حال گسترش است. نظام سرمایه داری با هدف پایین نگه داشتن سطح دستمزدهای کارگران و سودآوری بیشتر و بیشتر، تحت عناوین و بهانه‌های مختلف، این پدیده (کار کودکان) را در سرتاسر دنیا گسترش می‌دهد. کار کودکان باید ممنوع شود و هر طرحی برای رسمیت بخشیدن به این، تحت هرعنوان و بهانه‌ای می‌بایست محکوم گردد. همهٔ کودکان (افراد زیر۱۸ سال) باید جدای ازموقعیت اقتصادی و اجتماعی والدین و نوع جنسیت و وابستگی‌های ملی و ن‍‍ژادی و مذهبی، از امکانات آموزشی، رفاهی و بهداشتی رایگان و یکسانی برخوردار باشند.
۱۲ ــ اول ماه مه باید تعطیل رسمی اعلام گردد و در تقویم رسمی کشور گنجانده شود و هر گونه ممنوعیت و محدودیت برگزاری مراسم این روز ملغی گردد.
زنده باد همبستگی و اتحاد بین المللی طبقه کارگر - زنده باد اول ماه مه
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری
۱۰/۲/۱۳۹۲

علی نجاتی: گرامی باد ۱۱ اردیبهشت (اول ماه مه) روز برافراشته شدن پرچم برابری تمام کارگران!

اول ماه مه فرا می‌رسد. اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت) روز برافراشته شدن پرچم سرخ برابری تمامی کارگران مبارک باد! باردیگر روز اول ماه مه ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگران در راه است. در این روز کارگران سراسر جهان از همه ملیت‌ها، قوم‌ها ونژاد‌ها دست از کارمی کشند و جشن می‌گیرند و فریاد اعتراض خود را به نابرابری حاکم نظام سرمایه داری اعلام می‌کنند.
اگر کارگران امریکا در روزاول ماه مه در سال ۱۸۸۶در خیابانهای شیکاگو فریاد هشت ساعت کار، هشت ساعت تفریح واستراحت و هشت ساعت خواب را سر دادند؛ امروز در چهار گوشه جهان کارگران در اول ماه مه بر علیه ریاضت کشی اقتصادی و گسترش فقر و فلاکت و دیگرنا بسامانی‌های دنیای سرمایه داری به اعتراض برمی خیزند.
در شرایطی به روزجهانی کارگرنزدیک می‌شویم که ما کارگران در ایران با مشکلات بسیاری ازجمله دستمزدهای پایین و زیر خط فقر وافزایش سرسام آورگرانی وتورم، وجود قراردادهای موقت و سفید امضا، نداشتن امنیت شغلی و ایمنی در محیط کار، تعطیلی مراکزصنعتی، نداشتن حق اعتصاب و ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری و برگزاری آزادانه مراسم اول ماه مه ۱۱اردیبهشت محروم هستیم و همچنان کارگران و فعالین کارگری را به دلیل طرح این خواسته‌های به حق خود دستگیر محاکمه و زندانی می‌کنند.
در آستانه اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت) روز همبستگی بین المللی کارگران فرارسیدن این روز را به همه کارگران وخانواده‌های آنان تبریک وشادباش می‌گویم. امیدوارم ما کارگران با برگزاری با شکوه این روز بتوانیم خواسته‌های خود را در برابر جهان سرمایه داری رسا‌تر از همیشه طرح کرده وبا اتحاد و همبستگی برای رسیدن به یک زندگی سالم و عاری از فقر وتبعیض وشایسته انسانهای امروزی تلاش و کوشش کنیم.
به امید آزادی تمامی زندانیان وکارگران زندانی
پیش به سوی اتحاد وهمبستگی طبقاتی
علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه
۱۱/۲ ۱۳۹۲ خورشیدی

پیام پدرام نصرالهی فعال کارگری دربند به مناسبت اول ماه مه
کارگران، زحمتکشان و هم طبقه‌ای‌های گرامی!

در شرایطی اول ماه مه را جشن می‌گیریم که حامیان سرمایه و عاملان فقر و فلاکتِ مردم در ایران بیش ازهر زمانِ دیگری با یورش‌های گستردهٔ خود صفوف فعالین پیشرو جنبش کارگری را در احاطهٔ جنونِ قهرآمیز خویش قرار داده، و با تهاجماتِ وسیع خود به تشکل‌های مستقل و برخاسته از بطنِ مبارزاتِ کارگری، و اِعمالِ محدودیت‌های همه جانبه بر علیه آنان که به مثابهٔ کاتالیزور و موتور محرکه وظیفه‌ای جدای از تسریع روندِ مبارزاتی و ارتقاء سطح دانش و آگاهیِ طبقاتی کارگران ندارند، سعی در ایجاد گسست و فاصله میان این تشکل‌ها با بدنهٔ طبقهٔ کارگر داشته، تا شاید استخوان بندیِ پیوندِ ارگانیک و تنگاتنگ میان آنان را در هم بشکنند، و بدین وسیله در غیاب دانش و آگاهی طبقاتی کارگران و عدم درک و شناخت کافی آنان از حقوق و مطالبات برحقِ خویش، اشکال جدید ترفندهای دیکتاتوری درندهٔ سرمایه جهت ممانعت از خروشِ خلق‌های به ستوه آمده از فقر و نابرابری را بیازمایند. جنبش کارگری نیز به مثابهٔ پیشرو‌ترین و رادیکال‌ترین جریان و جنبشِ اجتماعی ایران، تاریخ مبارزاتی پرفراز و فرودی را پشت سر گذاشته، و در طول حیات خویش بار‌ها و به اشکال مختلف مورد سهمگین‌ترین ضربات کوبندهٔ عوامل سرمایه قرار گرفته است، اما هر بار با تکیه بر ظرفیت‌های عظیمِ درون خود و با بهره‌مندی از عناصر خلاق و آگاه مانع زمین گیر شدن مبارزات کارگران بر علیه مناسبات و ساختارهای موجود شده و عملن افق‌های روشن تری را در پیشاروی مبارزات رنجبران و محرومان از منظرِ رهایی انسان از قید مناسبات موجود کاویده و نمایانده است.
در شرایطی که سرمایه داری به منظور جلوگیری از تعمیقِ بحران مالی و اقتصادی بر تشدید فشار بر کارگران و فعالین کارگری می‌افزاید، کارگران ناگزیرند در این شرایط پر رنج و شکنج جهت رهایی از دوزخ سرمایه داری و عبور از باتلاق مصائب سرمایه، رخوت کنونی را پشت سر گذاشته، و در صفوفی متشکل و به هم تنیده و مسلح به دانش طبقاتی، سنگر پیکار خود را جهت نبرد سرنوشت سازشان با نظام بردگی مستحکم نمایند، و با اتکاء به اتحاد و همبستگی خود، در این گردباد سرمایه سالار پا به پای گسترش افق اندیشهٔ کارگری، سینهٔ تاریکی‌ها را شکافته و نوید رفاه و عدالت و آزادی را به همراه افق‌های روشن‌تر به فرودستان بشارت دهند.
طبقهٔ کارگر به خاطر تضاد دائمی منافعش با سرمایه داری ذاتن از پتانسیلی اعتراضی نسبت به مناسبات موجود برخوردار بوده، و دشمن خود را سرمایه به مثابه یک رابطهٔ اجتماعی، و سیستم و نظام سرمایه داری می‌داند. لیکن مبارزات طبقاتی کارگران تا پیروزی نهایی و محو و نابودی کامل تمامی ارکان سرمایه ادامه خواهد داشت؛ پس گزیری جدای از اتحاد و همبستگی طبقاتی کارگران در فراروی مبارزات آنان جهت نیل به اهداف انسان محورشان وجود نداشته، و تشکل‌های حوزه‌ای زمینه ساز چنین اتحادی خواهد بود. لذا کارگران ایران با قبول این باورداشت و تلاش برای ایجاد بسترهای مناسب آن، گامهای بلندی را برای رهایی از قید مناسبات موجود برداشته، و دستیابی به دنیای آزاد و برابر را محقق خواهند نمود.
کارگران! در چنین شرایط حساسی که نظام سرمایه داری خود بر لبهٔ تیغ ِنابودی قرار گرفته است، لزوم یکپارچگی هرچه بیشتر کارگران بیش از هر زمان دیگری احساس می‌گردد. پس بهتر است در روز اول ماه مه روز همبستگی جهانی طبقهٔ کارگر فرصت را غنیمت شمرده، و با همگامی و هم آواییِ با تمامی کارگران جهان، مارش همبستگی طبقاتیمان را رسا‌تر از هر زمان دیگری طنین انداز شویم، و فریادهای ضد سرمایه را به گوش جهانیان برسانیم.
گرامی باد اول ماه مه، روز همبستگی طبقاتی کارگران
پدرام نصراللهی فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی- زندان مرکزی سنندج ۹/۲/۹۲

کانون مدافعان حقوق کارگر: ویژه نامه روز جهانی کارگر، ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲

در این ویژه نامه مطالب زیر را می‌توانید بخوانید:
- جنبش کارگری و چالش‌های پیش رو/ علیرضا ثقفی
- روز جهانی کارگر، ترفندهای سرمایه داری و تجاربی که باید مرور کرد/یاور
- جهانی سازی ومشارکت زنان در بخش غیررسمی درکشورهای درحال توسعه و گذار/زهره اسدپور
- کارگر سالاری و سیاست/ ماریو ترنتی
- پیکار علیه کار/ترجمه
- ما کارگران و انتخابات/عبداله وطن خواه
- ما وامریکای لاتین/آیاز بلغار
- جنگ‌ها و خشونت‌ها در زمان ما
- روایتی از مونتاژکاران کلیپس و گل سر/هاله صفرزاده
- خصوصی سازی یا منفعت طلبی/ وحید فریدونی
- ضرورت اصلاح اساسنامه برای افزایش سطح معیشت کارگران بازنشسته
- آشنایی با اتحادیه هندی ابتکار نو (NTUI) /
- قانون کار نادیده گرفته می‌شود/ بهنام ابراهیم‌زاده
به همراه اشعاری از صمد شعبانی، فلزبان، خدامراد فولادی، علی یزدانی
این ویژه نامه را می‌توانید از آدرس زیر دانلود کنید:

http://www.2shared.com/document/rwiBy8Mf/1_May_2013-kanoon.html

روزجهانی کارگردربنگلادش- تشییع جنازه قربانیان آتش سوزی کارگر

ده‌ها هزار بنگلادشی روز چهارشنبه و همزمان با روز جهانی کارگر، با حضور در خیابانهای داکا پایتخت، خواستار توجه بیشتر دولت به شرایط کارگران و جاری شدن عدالت در مورد مسئولان و مسببان اصلی حادثه ریزش ساختمانی شدند که هفته گذشته این کشور را غرق اندوه و ماتم کرد.
یکی از نمایندگان اتحادیه‌های کارگری و سازمان دهندگان تجمع اول مه می‌گوید: «امسال با غم و اندوه مراسم روز جهانی کارگر را برگزار می‌کنیم برای اینکه تنها چند روز پیش ساختمانی که پنج کارخانه را در خود جای داده بود فرو ریخت و بیش از چهارصد کارگر جان خود را از دست دادند.»
یکی دیگر از سازماندهان تجمع می‌گوید:
«برای کارگرانی که در حادثه ریزش ساختمان کشته شدند آمده‌ایم و اعتراض داریم. خواستار این هستیم تا مالک ساختمان به اشد مجازات برسد. باید او را به دار آویخت و به مجروحان و همینطور خانواده قربانیان غرامت پرداخته شود.»
مراسم تشییع پیکر جانباختگان حادثه آتش سوزی در کارگاه تولید پوشاک در بنگلادش روز چهارشنبه همزمان با روز جهانی کارگر در داکا برگزار شد.
شمار کشته شدگان این حادثه تا کنون به ۴۱۱ نفر رسیده است و با توجه به اینکه ۱۴۰ کارگر نیز ناپدید شده‌اند، به نظر می‌رسد این تعداد همچنان افزایش یابد.
این حادثه بار دیگر انتقادات زیادی را متوجه شرکتهای مشهور تولید پوشاک دنیا کرده که سعی دارند با استفاده از دستمزد پایین کارگران در کشورهایی نظیر بنگلادش، بی‌توجه به استانداردهای حداقلی کار، سود بیشتری ببرند.
در راهپیمایی روز اول مه، کارگران همچنین خواستار مجازات صاحبان کارگاههای آتش گرفته، شدند.
به گفته پلیس بنگلادش بیش از بیست هزار کارگر در این راهپیمایی شرکت کرده بودند.
منبع: یورونیوز-۱مه

مراسم روزجهانی کارگردرترکیه: یورش پلیس به تظاهرکنندگان

حداقل۱۰نفرازتظاهرکنندگان زخمی ۲۰نفربازداشت شدند.
بنا به گزارشات منتشره ازجانب خبرگزاری‌ها، دولت ترکیه امسال با برگزاری مراسم روزکارگر در میدان تقسیم مخالفت کرد.
اتحادیه‌های کارگری اعلام کردندکه به دلیل اهمیت نمادین این می‌دان، در نظر دارندمراسم اول ما همه را دراین میدان برگزارکنند.
مراسم روز جهانی کارگر که از صبح امروزبا درگیری‌های پراکنده حول و حوش میدان تقسیم استانبول آغاز شده بود، با خشونت بیشتری ادامه یافت.
پلیس تمامی خیابانهای منتهی به این میدان را مسدود کرد و سعی کردبا استفاده از گاز اشک آور و آب فشار قوی اوضاع را تحت کنترل خود در آورد.
به گزارش منابع خبری در جریان درگیری پلیس ونیروهای امنیتی ترکیه با تظاهرکنندگان، دستکم ده نفر زخمی و بیست نفر هم بازداشت شده‌اند.
امسال دولت ترکیه درحالی با برگزاری مراسم اول ما همه درمیدان تقسیم مخالفت کردکه در سال ۲۰۱۰ یعنی بعد از سی و سه سال وقفه، مجوز برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در این میدان را صادر کرده بود.
روز جهانی کارگر در سال ٢٠١٠ در اثر فشار اتحادیه‌های کارگری به عنوان روز تعطیل رسمی اعلام شد.
قابل یادآوری است در سال ۱۹۷۷، درروزاول ماه یورش وحشیانه پلیس ترکیه به تظاهرکنندگان حداقل ۳۴ قربانی برجاگذاشت

اعتصاب عمومی در یونان در روز اول ماه مه ۲۰۱۳

اتحادیه‌های کارگری در یونان فراخوان بسیج توده‌ای بر علیه سیاست ریاضت اقتصادی دولت یونان در روز اول ماه مه را دادند. این اعتصاب که از نیمه شب سه شنبه آغاز شده است برای ۲۴ ساعت ادامه خواهد یافت و تمام سرویس‌های خدماتی، تولیدی و ترانسپورت یونان را به حالت تعطیل در آورده است. کارکنان و کارگران بیمارستان‌ها وسایل حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس‌ها، کشتی‌ها و قطار‌های شهری و خارج شهری دست از کار کشیده و یونان امروز میدان نمایش قدرت کارگران است.
مطالبات اصلی این اعتصاب بنابر ادعای دو اتحادیه بزرگ یونان GSEE و ADEDY پایان دادن به قطع بودجه‌های خدمات عمومی و افزایش مالیات‌ها است. دو اتحادیه فوق الذکر اعلام کردند که بیکاری در سطح کشور به ۲۷% رسیده و بین جوانان به ۶۰% رسیده است.
آقای لیاس لیوپولس در مصاحبه با روزنامه روی‌تر گفت: «این سیاست (ریاضت اقتصادی) به اندازه کافی به مردم ضربه زده است و فقرا را فقیر‌تر کرده است. دولت باید سیاست ریاضت اقتصادی را پس بگیرد چون مردم بیش از این تحمل نخواهند کرد.»
در یونان کارگران تا به حال ۲۰ بار بر علیه سیاست ریاضت اقتصادی و کاهش بودجه‌های خدمات عمومی دست به اعتصاب عمومی زده‌اند اما دولت با جسارت و بی‌شرمی تمام و خوش بین به طلبکاران بین المللی کماکان به این سیاست ادامه می‌دهد.

اسپانیایی‌ها پرشمار‌تر از دیگران در تظاهرات اعتراضی روز کارگر

اسپانیایی‌ها، در یکم ماه مه، و در اعتراض به کاهش خدمات عمومی و سیاست‌های ریاضتی دولت، پر شمار‌تر از دیگر اروپاییان در تظاهرات روز جهانی کارگر ظاهر شدند، چرا که میلیون‌ها نفر از آنان بیکارند.
بیکاری در اسپانیا از مرز شش میلیون نفر گذشته است، رقمی که پیش بینی شده است تا اواخر سال بعد افزایش خواهد داشت. یکی از تظاهرات کنندگان با اشاره به این آمار رسمی دولت اسپانیا می‌پرسد: «آیا حق نداریم که برای اعتراض به خیابان‌ها سرازیر شویم؟»
دیگری می‌گوید: «دولت همه چیز را از ما می‌گیرد و روزی می‌رسد که ما هیچ حق و حقوقی نخواهیم داشت. آنچه در طول ۴۰ سال برای ساختن و بدست آوردنش جنگیده بودم مسئولان در عرض چهار سال از ما گرفتند.»
دو سندیکای عمده کارگری اسپانیا علاوه بر مادرید در حدود ۸۰ شهر دیگر نیز تظاهراتی اعتراضی ترتیب دادند. این دو سندیکا همچنین امروز از دولت و احزاب خواستند تا در سیاستهای ریاضت اقتصادی و تفاوت‌های برنامه‌های اقتصادی اشان جهت مبارزه با بیکاری، تجدید نظر کنند.
اسپانیا، چهارمین اقتصاد بزرگ حوزۀ پولی یورو، پس از یونان، بالا‌ترین میزان بیکاری را در این حوزه دارد.
منبع: یورونیوز-۱مه

اول ماه مه در آلمان: ۴۲۵هزار نفر در سراسر آلمان تظاهرات کردند

سندیکای سراسری آلمان (د‌گ‌ب) روز چهارشنبه (۱۱ اردیبهشت/۱ مه) اعلام کرد که حدود ۴۲۵ هزار نفر در روز جهانی کارگر در سراسر آلمان تظاهرات کرده‌اند.
گفته می‌شود این تعداد شرکت‌کننده بیش از شرکت کنندگان سال گذشته در راه‌پیمایی‌های اول ماه مه در آلمان بوده است.
می‌شائیل زومر، رئیس سندیکای سراسری آلمان (د‌گ‌ب) در سخنرانی خود گفت: «شمار زیاد شرکت‌کننده در راه پیمایی‌های روز اول ماه مه در آلمان نشاندهنده این موضوع است که در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۳ در این کشور هیچ نیرویی نمی‌تواند به خواست کارگران توجه نکند.»
شعار بیش از ۴۰۰ برنامه که سندیکای سراسری آلمان این این کشور به اجرا درآورد، چنین بود: «اول ماه مه روز ماست. پیش به سوی کار خوب، حقوق بازنشستگی مطمئن و عدالت اجتماعی در اروپا».
منبع: دویچه وله-۱مه

گزارش راهپیمایی اول ماه مه۲۰۱۳ درفرانسه

باهم ومتحد علیه سیاست‌های ریاضت اقتصادی
به گزارش اول ماه مه سندیکای ث. ژ. ت، درپی فراخوان سه سندیکای ث. ژ. ت، سولیدرواف. اس. یو،
۱۶۰۰۰۰نفردرسراسرفرانسه در۲۸۶تظاهرات، راهپیمایی وتجمع، شرکت کردند.
امروز اول ماه مه، کارگران بخش‌های دولتی، خصوصی وبازنشستگان عزم واراده‌شان را، علیه اخراج، بیکاری، کاهش حقوق کارگران ومستمری بازنشستگان وسیاست‌های ریاضت اقتصادی، برای کار، حفظ قدرت خریدوتامین اجتماعی، بنمایش گذاشتند.
درپاریس ده‌ها فعال کارگری، اجتماعی وسیاسی به فراخوان- کمیته موقت برگزارکننده اول ماه مه درپاریس- با شعارهای زنده باداول ماه مه روزپیکاروهمبستگی بین المللی کارگران، دفاع ازحق ایجادتشکل‌های مستقل کارگری درایران، آزادی بی‌قیدوشرط تمام فعالین کارگری ازجمله رضا شهابی، شاهرخ زمانی، محمدجراحی، بهنام ابراهیم‌زاده، پدرام نصرالهیفعلی آزادی، غالب حسینی و......، آزادی فعالین دانشجویی، زنان وآزادی زندانیان سیاسی، سرنگون بادرژیم جمهوری اسلامی ایران وزنده بادسوسیالیم، زنده بادآزادی، پاسخ مثبت دادندودرتظاهرات سندیکاهای ث. ژ. ت، سولیدرواف. اس. یوشرکت کردند.
ناصرپاریس-۱ماه مه۲۰۱۳
یازدهم اردیبهشت ماه۱۳۹۲
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد