اخباروگزارشات کارگری۸اردیبهشت ماه۱۳۹۲
- بازداشت و پرونده سازیهای واهی بر علیه فعالین کارگری در آستانه اول ماه مه
- اخراج بیش از ۱۰۰۰ نفر از کارکنان شرکت جبل بربندرعباس
- پاسخ کارگران لامپ الوند: کارفرما هیچگاه قصد تولید نداشت
- پاهایی که رمق ایستادن ندارند (گزارشی درباره بیمه تکمیلی دی با بازنشستگان تامین اجتماعی)
- جدال کارگر با مرگ در زیر خروارها خاک
- تعدادکارگران جان باخته حادثه ریزش ساختمان روزچهارشنبه حومه داکا به بیش از۳۷۰نفررسید
بازداشت و پرونده سازیهای واهی بر علیه فعالین کارگری در آستانه اول ماه مه
خلیل کریمی صبح امروز احضار، بازجویی و بلافاصله برایش در دادگاه انقلاب سنندج پرونده سازی شد و قرار است فردا مورد محاکمه قرار بگیرد.
دیروز و بدنبال احضاریه کتبی اداره اطلاعات سنندج، خلیل کریمی از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران از ساعت ۸ صبح امروز از سوی چندین مامور امنیتی در این اداره مورد بازجویی قرار گرفت. در این بازجوییها مامورین امنیتی با اعلام اینکه وی در حال هماهنگی برای برگزاری مراسم اول ماه مه در شهر سنندج است، تلاش کردند با وارد کردن اتهامات واهی به او و غیر قانونی خواندن اتحادیه آزاد کارگران ایران خلیل کریمی را وادار به استعفا از اتحادیه بنمایند. اما خلیل با تاکید بر قانونی بودن اتحادیه آزاد کارگران ایران و عدم استعفایش از آن، بر حق کارگران جهت برگزاری مراسم اول ماه مه تاکید کرد.
بدنبال این بازجوئیها که توام با تشکیل پرونده و قید اتهامات واهی در آن بود خلیل کریمی ساعت ۳۰/۱۲ ظهر توسط مامورین امنیتی به شعبه چهار دادیاری دادگاه انقلاب سنندج منتقل و همانجا پروندهای برایش تشکیل شد و در ادامه به ایشان ابلاغ گردید فردا راس ساعت ۹ صبح جهت محاکمه در این شعبه دادگاه حاضر شود.
خلیل کریمی امروز احضار، بازجویی و بلافاصله برایش در دادگاه انقلاب سنندج پرونده سازی شد و قرار است ۲۰ ساعت پس از تشکیل پرونده مورد محاکمه قرار گیرد.
چنین برخورد عاجلی با کارگران معترضی که هیچ جرمی جز دفاع از حقوق انسانیشان مرتکب نشدهاند نشان از دستپاچگی دشمنان طبقه کارگر در برخورد به خواستها و مطالبات کارگران و حق مسلم آنان برای برپایی مراسم روز جهانی کارگر دارد، وگرنه در این مملکت احضار و بازداشت و بازجویی و محاکمه بزرگترین اختلاس گران مالی و یا پروندههای ریزتر اینگونه فسادها و سایر ناهنجاریهای اجتماعی تا ماهها به دراز میکشد اما آنجا که پای کارگر و حق خواهیاش در میان است مامورین امنیتی ثانیهای را نیز از دست نمیدهند و ماموریت خود را با سرعتی بالا و باور نکردنی به سرانجام میرسانند!!
اما و بدون تردید اینگونه برخوردها با کارگران معترض و اعضای تشکلهای مستقل کارگری نه تنها قادر نخواهد شد مانعی در برابر حق خواهی میلیونها کارگر ایجاد کند بلکه جایگاه جنبش کارگری ایران را به مثابه اصیلترین و مهمترین جنبش حق خواهی مردم ایران بیش از پیش تثبیت خواهد کرد و بر عمق و دامنهٔ نفرت و انزجار کارگران از وضعیت موجود خواهد افزود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – هشتم اردیبهشت ماه ۱۳۹۲
اخراج بیش از ۱۰۰۰ نفر از کارکنان شرکت جبل بربندرعباس
به گزارش۸اردیبهشت ایلنا، بیش از هزار نفر از پرسنل شرکت «جبل بر» بندرعباس، شغل خود را در این شرکت از دست دادند.
برپایه این گزارش، در نامه روابط عمومی این شرکت، آمده است: بیش از هزار نفر از پرسنل شرکت جبل بر در بندرعباس و حومه به علت بیتوجهی مسئولان استان هرمزگان شغل خود را از دست دادند.
روابط عمومی شرکت جبل بر در ادامه با بیان این مطلب که «پروژه و کار این شرکت باید تا پایان سال ۹۲ ادامه پیدا میکرد» عنوان کرده است: به علت بیتوجهی مسئولان استان هرمزگان به مساله اشتغال، این شرکت از سال ۹۱ فعالیتاش پایان یافته و تمامی کارکنان خود را مرخص کرده است.
در بخشی از نامه آورده شده است: ایجاد شغل در هرمزگان بزرگترین نعمتی است که دولت از استان هرمزگان دریغ کرده است.
«چه میزان باید هزینه شود تا صد شغل ایجاد شود. بیش از هزار نفر از جوانان استان هرمزگان به علت بیاعتنایی مسئولان دولت بیکار شدند.»
روابط عمومی این شرکت در پایان نامه، بیکاری کارگران خود را حاصل کم توجهی مسئولان اعلام کرده است و با اشاره به گزارش این مساله به دفتر ریاست جمهوری از بینتیجه بودن آن خبر داده است.
پاسخ کارگران لامپ الوند: کارفرما هیچگاه قصد تولید نداشت
جمعی از کارگران کارخانه لامپ الوند قزوین با ارسال نامهای که به امضای اکثریت آنان رسیده است، به اظهارات مدیرعامل این کارخانه پاسخ دادند.
کارگران لامپ الوند ادعای مدیرعامل در خصوص دریافت حقوق بدون کار، فروش دستگاهها و... را «واهی» خوانده و آوردهاند: شرکت لامپ الوند یکی از برزگترین و مجهزترین شرکتهای لامپ سازی خاورمیانه بوده که بیش از ۵۵۰ نفر کارگر استخدامی داشت اما با واگذاری ناصحیح به مدیر نابلد فعلی مشکلات آغاز شد.
در نامه کارگران لامپ الوند همچنین به اجرای طرح اصلاح ساختار در این کارخانه اشاره شده و خطاب به کارفرما آمده است: با گرفتن میلیاردها ریال وام و فرستادن ۸۳ نفر از کارگران به بیمه بیکاری، در دو مرحله زیان هنگفتی به صندوق بیمه بیکاری وارد شد اما کاری صورت نگرفت.
کارگران لامپ الوند در بخش دیگری از این نامه به ادعای کارفرما مبنی بر اینکه «کارگران از سال ۱۳۸۵ کار نکردهاند و بدون فعالیت حقوق گرفتهاند» اشاره شده و آمده است: در این چند سال مدت ۱۸ ماه به بیمه بیکاری رفته بودیم. بعد از بیمه بیکاری در دو مرحله به کارگاهی در شهر صنعتی لیا مشغول کار بودیم و بعد چند نفر در لیا مستقر و چند نفر دیگر در لامپ الوند کارهای خدماتی انجام میدادند.
کارگران تاکید کردهاند: حقوق مجانی نگرفتهایم و در هر ساعت هر کاری باشد انجام میدهیم ولی متاسفانه کاری وجود ندارد.
این کارگران در خصوص فروش دستگاههای شرکت نیز آوردهاند: آیا فروش دفتر مرکزی در تهران و فروش ۲۸ واحد مسکونی در الوند و قطع درختان ۴۰ ساله و فروش آنها و قطعه بندی کردن زمین شرکت نیز بدلیل فرسوده بودن بوده است. باید به ایشان یاد آور شد که با فروش همان دستگاه فرسوده که با نابلدی و یا نیت قبلی انجام شد، سابقه کار سخت و زیان آور کارگران از بین رفت و کارفرما باعث نابود کردن حق حقوق کارگران شد.
کارگران کارخانه لامپ الوند قصد کارفرمای فعلی از خرید کارخانه را نه به قصد تولید که تقسیم و فروش زمینهای این واحد تولیدی دانستهاند و در خصوص ادعای «زیان دیدن» کارفرما تصریح کردهاند: اگر کارفرما در این شرکت زیان دیده، خوب چرا برای فروش، ماده ۱۲ قانون کار اعمال را نمیکند و برای سود بیشتر زمینهای شرکت را قطعه بندی میکند و بهترین قطعهاش را برای خودش نگهداشته تا واحدهای تجاری، اداری و بانک درست کند؟
و در بخش پایانی این نامه آمده است: در خصوص داشتن ۵ واحد تولیدی، ایشان به خاطر ناآشنایی با صنعت، فرق کارگاه با واحد بزرگ تولیدی را اشتباه گرفته است. سه کارگاه کوچک در شهر صنعتی لیا بوده که ۲ واحد آن به علت سوء مدیریت به فروش رفته و یک واحد دیگر تولید نیم بند دارد. در خصوص انحلال شرکت با توجه به موارد اشاره شده بالا و فروش آن در قطعات کوچک آیا به جز تابلوی شرکت چیز دیگری برای انحلال وجود دارد؟
منبع: ایلنا-۸اردیبهشت
پاهایی که رمق ایستادن ندارند (گزارشی درباره بیمه تکمیلی دی با بازنشستگان تامین اجتماعی)
پارک روبروی بیمه دی در خیابان ایرانشهر (پارک هنرمندان) تنها مکانی است که بازنشستگان تامین اجتماعی میتوانند دمی در آن آسوده باشند، چراکه دغدغه حضورهای متوالی و عدم ارائه پاسخ و پرداختهای به موقع بیمه دی حسابی بازنشستگان را کلافه کرده است.
حضور بیش از حد جمعیت بازنشستگان از گرگ و میش صبح جلوی درب بیمه دی برای اینکه بتوانند حداقل تا پایان وقت اداری روزی که پیش رو دارند نوبتی داشته و بلکه بتوانند هزینههای درمانی پرداخت شدهاشان را پیگیری کنند، آن هم به این امید که شاید امروزشان مانند سایر مراجعات روزهای قبلیشان نباشد، علت ازدحام است.
راه پلههای بیمه دی این روزها به علت ازدحام بیش از حد بازنشستگان تامین اجتماعی بیشباهت به یک استادیوم ورزشی نیست؛ مهمتر از همه اینکه جایی برای نشستن جز پارک روبروی شرکت بیمهگر وجود ندارد و به سختی میتوان با کارکنان برای دریافت پاسخ سوال خود دیالوگ داشت، چراکه لایههایی از جمعیت در ردیفهایی ایستاده، جلوی میزها را پوشش دادهاند.
بیمه تکمیلی دی که قرار بود از مهرماه سال ۹۱ تا مهرماه امسال هزینههای درمان دو میلیون و ۳۰۰ هزار بازنشسته تحت پوشش سازمان بیمه تامین اجتماعی را پرداخت کند، این روزها یا به هیچ وجه حال و روز خوشی ندارد یا حال و روز خوشی برای بازنشستگانی که پس از پرداختهای ماهیانه حق درمان خود به این بیمه، منتظر دریافت پرداختهای بیمه تکمیلی دی هستند، باقی نگذاشته است.
یکی از مراجعان که به علت مشکل ضربان قلب در مرکز قلب تهران حدود ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کرده است، میگوید: بیمارستان به این علت که بیمه دی پرداختهای خود را انجام نداده است، هزینه را متقبل نشد و از من خواست با مراجعه به بیمه دی هزینه صرف شده را دریافت کنم، اما از شهریور تا کنون و پس از شش بار مراجعه، هیچ پاسخی دریافت نکردهام.
شعب بیمه دی اتوبوس و مترو نیست تا جوانان با برخاستن صندلی خود را به یک فرد کهنسال بدهند، اینجا اکثر افراد پیر و فرتوت هستند و تنها بازنشسته معلولی که سومین مرتبه است در خیابان ایرانشهر حاضر میشود، صندلی یکی از دیگر بازنشستگان که شرایط جسمی بهتری دارد تعارف میشود و او نیز بیدرنگ میپذیرد، چراکه ایستادن در این سالن به معنای ساعتها انتظار سرپایی است.
وی کارمند بازنشسته کارخانه ابریشم کرمان است که به گفته خودش در اثر فشار کار دچار مشکل انحراف و دیسک کمر شده تا جایی که پای راستش نیز فلج شده است.
هزینه عکسهای درمانی وی ۴۵۰ هزار تومان است، اما پس از سه بار حضور طی ۷۰ روز گذشته نه تنها پاسخی دریافت نکرده است، نمیداند چند روز دیگر مهمان صندلیهای پذیرای سالمندان است.
ایجاد ردیف و حق تقدمی برای معلولان بازنشسته، تنها درخواست این زن از مسئولان است.
خانمی تقریبا ۵۵ ساله که پس از فوت شوهرش حال خود مستمریبگیر و تحت پوشش تامین اجتماعی است سوژه جالبی است که این را پس از گفتوگو با وی متوجه شدم.
MRI وی در درمانگاه شهرداری منطقه پنج، ۵۰ هزار تومان برایش هزینه داشته است، اما پس از شش یا هفت بار مراجعه و پرداخت ۲۰ هزار تومان بابت هزینههای ایاب و ذهاب از بیمه تکمیلی دی پاسخی دریافت نکرده است.
اما ماجرای کارت بانکهای دی نیز در نوع خود مثال زدنی است. پس از اینکه بیمه تکمیلی دی از بازنشستگان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی میخواهد تا با افتتاح حساب در بانک دی و دریافت کارت بانک دی هزینه کرد درمان را از طریق امور بانکی به حسابشان واریز کنند، اما تا کنون هیچ مبلغی به این حسابها واریز نشده است.
بازنشستگان معتقدند تا زمانی که به صورت حضوری در این مکان (بیمه دی) حضور نیابند هیچ مبلغی را دریافت نخواهند کرد، این در حالی است که این شعبه از بیمه دی تنها ۲۰۰ هزار تومان از هزینههای درمان را آنهم در قالب وجه نقد به مراجعه کنندگان پرداخت میکند، بنابراین مراجعانی که فیشهایی با مبالغ بالاتر در پرونده آنها درج شده باشد، باید مجددا به شعبه دیگر بیمه دی واقع در خیابان گاندی مراجعه کنند.
در این بین به هیچ روی نمیتوان از نظام سنتی و یدی ارباب رجوع در این سازمان بیمهگر گذشت. اعلام نوبت مراجعه کنندگان به صورت کلامی و با داد و فریاد، طبقه اول و راهروهای بیمه را به بازاری متلاطم شبیه کرده است، به طوری که پس از اعلام نوبت توسط مسئول یکی از شعبهها، این بازنشستگان هستند که شماره فرد را با صدایی بلندتر فریاد میزدند تا او را از سررسیدن نوبت خود آگاه کنند.
یکی دیگر از دلایل ازدحام بازنشستگان تامین اجتماعی در شعبههای بیمه دی حضور مراجعان از شهرستانهای استان تهران در شعبههای بیمه دی در شهر تهران است، زیرا بسیاری از این افراد از شهرری و اسلام شهر در این مکان حضور مییابد.
یکی دیگر از این بازنشستگان که از شهرری میآید بابت یک آزمایش کبد خود ۳۰ هزار تومان پرداخت کرده است، اما پس از شش ماه آمد و رفت در بیمه دی و هزینه ۴۰ هزار تومانی بابت کرایه، هنوز موفق به دریافت هزینه درمان خود نشده است.
یکی دیگر از بازنشستگانی که با او گفتوگو کردم به شدت خواستار بازرسی توسط مسئولان ذیربط است و میگوید: تا زمانی که بازرسان و مسولان در این مکان حضور نیابند اوضاع به همین صورت خواهد بود.
این بازنشسته شرکت پارس خودرو با اشاره به اینکه بابت هزینههای آزمایشگاهی همسرش ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کرده است، اظهار میکند: از مهرماه سال گذشته تا کنون در حال پرداخت حق بیمه به بیمه تکمیلی دی هستیم و اکنون که باید آنها نیز هزینههای درمان را پرداخت کنند این اتفاق رخ نمیدهد و باید بازرسان در این شعبه حضور یابند تا اوضاع نابسامان آن را بهبود بخشند.
وی چهار ماه است که برای دریافت هزینههای خود به سازمان بیمهگر میآید، اما پاسخی دریافت نمیکند.
دیگری نیز هشت ماه پیش ۱۵۰ هزار تومان را بابت عکس برداری از زانوهایش هزینه کرده است، اما از آن زمان تا کنون پس از شش بار مراجعه موفق به دریافت هزینه نشده است و نمیداند تا چه زمانی باید در این راه پلههای پر ازدحام حضور یابد.
منبع: ایسنا-۸اردیبهشت-بخشی ازیک گزارش
جدال کارگر با مرگ در زیر خروارها خاک
به گزارش۸اردیبهشت ایسنا، ریزش دهانه چاهی در یک کارگاه ساختمانی سبب محبوس شدن کارگری در زیر خاک شد.
سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در اینباره گفت: حادثه ریزش چاه در ساعت ۱۶: ۴۳ به آتش نشانی اطلاع داده شد و پس از آن آتش نشانان ایستگاه ۸۴ و نجات سه به محل حادثه واقع در خیابان ونک، خیابان آرارات اعزام شدند.
وی ادامه داد: آتش نشانان پس از حضور در محل متوجه شدند که تعدادی از کارگران ساختمانی مشغول حفر چند حلقه چاه در یک محل محل گودبرداری شده بودند که این حادثه رخ داد و یکی از کارگران در عمق حدود سه متری چاه محبوس شد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه تا لحظه مخابره این خبر عملیات آتش نشانان برای خارج کردن این کارگر از زیر آوار همچنان ادامه داد، به ایسنا گفت: محل وی شناسایی شده و آتش نشانان امیدوارند تا دقایقی دیگر این کارگر افغان را از زیر خاک خارج کنند.
تعدادکارگران جان باخته حادثه ریزش ساختمان روزچهارشنبه حومه داکا به بیش از۳۷۰نفررسید
به گزارش۲۸آوریل یورونیوز، صدها نفر از مردم بنگلادش در اعتراض به عملکرد دولت در تعقیب و دستگیری مسببان حادثه آتش سوزی در کارگاههای نساجی به خیابانهای داکا آمدند و دست به تظاهرات زدند.
اتحادیههای کارگری نیز از کارگرها خواستهاند تا روز یکشنبه در اعتراض به شرایط بد کاری دست به اعتصاب بزنند.
براسا این گزارش، پس از گذشت چهار روز از حادثه فروریختن ساختمان در حومه داکا، پایتخت بنگلادش، پلیس روز یکشنبه مالک این ساختمان را بازداشت کرد.
خبرگزاری رویترز به نقل از پلیس داکا گفته که محمد سهیل رعنا، مالک ساختمان «رانا پلازا» سعی داشته به طور غیر قانونی از کشور فرار کند و در شهر بناپول در مرز هند دستگیر و با هلیکوپتر به داکا منتقل شده است.
پلیس روز شنبه دو صاحب کارگاههای پوشاک و دو مهندس این ساختمان را نیز دستگیر کرده بود.
صاحبان کارگاه و نیز یکی از مهندسان روز شنبه در برابر دادگاه حاضر و تفهیم اتهام شدند.
به گفته دادستان اتهام صاحبان، عدم تعطیلی کارگاهها در پی مشاهده شدن ترکهایی در دیوار ساختمان و اتهام مهندسان عدم هشدار این خطر بوده است.
همزمان امدادگران موفق شدند، صبح یکشنبه چهار کارگر دیگر را زنده از زیر آوار بیرون کشند.
پس از گذشت بیش از صد ساعت از این فاجعه به نظر میرسد که شانس نجات دیگر کارگران زیر آوار مانده کاهش مییابد، با این حال رییس گروه نجات گفت که امدادگران به تلاش خود ادامه میدهند.
فررویختن این ساختمان هشت طبقه باعث کشته شدن دستکم ۳۷۰ کارگر شده است.
تعداد کل نجات یافتگان تاکنون ۲۵۰۰ نفر گزارش شده است.
در این ساختمان واقع در سی کیلومتری پایتخت، پنج کارگاه تولید پوشاک به سفارش کشورهای غربی وجود داشت و بیش از۳۱۰۰ کارگر در آن کار میکردند.
بنگلادش، یکی از کشورهای تولید کننده پوشاک با نیروی کار ارزان است و پس از چین دومین صادرکننده این تولیدات به شمار میآید.
هشتم اردیبهشت ماه۱۳۹۲
**********************
اخباروگزارشات کارگری۹اردیبهشت ماه۱۳۹۲ (همراباضمیمه به مناسبت اول ماه مه روزجهانی کارگر)
- اعتصاب کارگران کارخانه ذوب مس خاتون آباد
- خلیل کریمی امروز در شعبه چهار دادیاری دادگاه انقلاب سنندج مورد محاکمه قرار گرفت
- تماس مقام دادستانی با همسربهنام ابراهیمزاده
- اخراج ۷ کارگر کارگاه قندسازی در سنندج
- کارخانه زمزم شرق تهران با ۵۰۰کارگر منحل میشود
- تعطیلی کارخانه زرین قشم بندرعباس و بیکاری بیش از ۸۰ کارگر
- بهداشت و ایمنی کار
- کشته وزخمی شدن ۵کارگر گندله سازی اردکان
اعتصاب کارگران کارخانه ذوب مس خاتون آباد
کارگران مس خاتون آباد دروازه مجتمع را ۴روز بستند!
از چهارشنبه گذشته و با بستن دروازه ورودی مجتمع مس خاتون آباد عملا جلوی ورود هرگونه مواد اولیه و کنسانتره به این مجتمع تولیدی گرفته شده است وکارخانه تعطیل میباشد.
به گزارش۹اردیبهشت ماهان نیوز، اعتراض کارگران کارخانه ذوب مس خاتون آباد که از روز چهارشنبه با بستن دروزاه ورودی این کارخانه آغاز شده بود دیشب با حضور عوامل یگان ویژه به تعطیلی کشید.
براساس این گزارش، جمعیت حدود ۳۰۰نفری کارگران مجتمع ذوب مس خاتون آباد در اعتراض به وعدههای مسئولان مس درباره استخدام این نیروها از روز چهارشنبه با بستن دروازه ورودی این مجتمع دست به اعتراض زدند.
این نیروهای معترض که در دو مجتمع مس خاتون آباد و میدوک تعدادشان بالغ بر۲۴۰۰نفر میشود، از حدود ۲سال قبل بدنبال دستور رئیس جمهور مبنی برتعطیلی شرکتهای واسطهای و کار زیر نظر خود دستگاهها و شرکتهای اصلی، از شرکتهای مختلف به مجموعه شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه پیوستند.
شرکت سرمایه گذاری مس نیزطبق قراردادی که با این افراد بسته است وعده استخدام این نیروها را بعداز گذشت یک سال از مدت قراردادهایشان داده است که با گذشت حدود ۱۸ماه از وعده داده شده هنوز خبری از استخدام نیروهانیست.
از چهارشنبه گذشته و با بستن دروازه ورودی مجتمع مس خاتون آباد عملا جلوی ورود هرگونه مواد اولیه و کنسانتره به این مجتمع تولیدی گرفته شده است وکارخانه تعطیل میباشد.
این کارگران شب گذشته با دخالت یگان ویژه پراکنده شدهاند اما همچنان در داخل مجتمع تحصن کرده و خواستار احقاق حق خود و اجرای مفاد قراردادها هستند.
یکی از مسئولین داخلی کارخانه گفت: هیچ استخدامی در شرکت خصوصی مس ایران وجود ندارد.
وی که خواست نامش فاش نشود افزود: باید نشست داخلی برگزار شود تا ببینیم مشکل چیست و راه حل آن چیست.
وی ادامه داد: بهترین شرایط همان کار زیر نظر شرکت سرمایه گذاری مس است که کارگران مس خاتون آباد نیز این وضعیت را دارند.
تماس با محرم احمدیان معاون منابع انسانی شرکت ملی مس ایران به جایی نرسید اما خبرهای محلی حاکی از حضور وی در شهربابک برای برپایی جلسه یا مذاکره برای حل این مسئله است.
متاسفانه کارگران پیمانکاری مجتمعهای مس در استان کرمان از حقوق واقعی خود بهرهمند نیستند و همه ساله شاهد اعتراضهای مختلفی برای احقاق حق چه از سوی بازنشستگان، کارگران و کارکنان مجتمعهای مس در استان هستیم.
در این شرایط با توجه به خصوصی شدن مس باید نمایندگان مردم در مجلس و استاندار کرمان با وورد خود به این مسئله حق کارگران صنعت استان را محقق کنند.
خلیل کریمی امروز در شعبه چهار دادیاری دادگاه انقلاب سنندج مورد محاکمه قرار گرفت
خلیل کریمی از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال احضار به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج در روز ۷ اردیبهشت ماه، صبح دیروز ۸ اردیبهشت در این اداره حاضر شد و پس از یک بازجویی ۴ ساعته توسط تعدادی از بازجویان این اداره، به دادیاری شعبه چهار دادگاه انقلاب منتقل و در آنجا پس از تشکیل پرونده آزاد گردید. وی صبح امروز بر اساس حکم قاضی دادگاه بار دیگر در اداره اطلاعات سنندج حاضر شد و با همراهی مامورین این اداره ساعت ۹ صبح در شعبه ۴ دادیاری دادگاه انقلاب سنندج مورد محاکمه قرار گرفت. در این محاکمه که بیش از یک ساعت ادامه داشت قاضی دادگاه با هشدار به خلیل کریمی مبنی بر اینکه وی در صدد هماهنگی با دیگر کارگران جهت برگزاری مراسم اول ماه مه در شهر سنندج است، اتهامات واهی را که بازجویان ستاد خبری بر خلیل وارد کرده بودند تکرار نمود و بارها وی را مورد تهدید قرار داد و با غیر قانونی خواندن اتحادیه آزاد کارگر ایران از خلیل کریمی خواست تا از این اتحادیه استعفا دهد اما خلیل با قانونی خواندن اتحادیه آزاد کارگران ایران بر حقانیت فعالیتهای صنفی خود تاکید گذاشت و برگزاری مراسم روز جهانی کارگر را جزو حقوق مسلم کارگران خواند و قاضی نیز در پایان این دادگاه اظهار داشت: برو، پروندهات را نمیبندم این پرونده نزد من باز است و منتظر مشاهده فعالیتی از جانب شما هستم تا حکم ۵ سال زندان را برایت صادر کنم.
احضار، بازجوئی، تشکیل پرونده و محاکمه کارگری معترض در مدت ۲۴ در مملکتی که هزاران پرونده فساد مالی و دیگر ناهنجاریهای اجتماعی در قوه قضائیه در نوبت خوابیده است گویای هیچ چیز الا دشمنی آشکار و ستیزه جویانهای با کارگران معترض و مطالبات بر حق میلیونها کارگر در این مملکت نیست. اما و بدون تردید این ستیزه جوئیها و احضار و بازداشت رهبران کارگری نه تنها قادر نخواهد شد سکوت و خاموشی را بر میلیونها کارگر در ایران تحمیل کند بلکه هر روزه بر عمق و دامنه مطالبات کارگران و نفرت و انزجار آنان از وضعیت موجود خواهد افزود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – نهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۲
تماس مقام دادستانی با همسربهنام ابراهیمزاده
به گزارش۹اردیبهشت دوستان ویاران بهنام ابراهیم زده، امروز دوشنبه نهم اردیبهشت نیما ابراهیمزاده باردیگر شیمی درمانی؛ وپرتو درمانی؛ وتزریق خون شد.
نیما ابراهیمزاده همچنان در پی وخامت حالش در بیمارستان محک کودکان بستری است. نیما امروز پس ازتزریق خون شیمی درمانی شد. بعداز ظهرهم پرتودرمانی شد. بعد از پرتو درمانی نیما به بخش شیمی درمانی برگردانده شدتابرای بار دوم به بدن نحیفش خون تزریق کنند. نیما میل به خوردن وآشامیدن ندارد. نیما حالت تهوح وسرگیجه داردواز نارحتیهای متعددی رنج میبرد پزشکان بهبودی نیما را نامشخص وغیرقابل پیش بینی میدانند.
امروز مقام دادستانی با همسر بهنام ابراهیمزاده که در بیمارستان به عنوان همراه فرزندش مراقب اوست تماس تلفنی داشته اندو تاکید کردهاند که بایدسه شنبه فردا بهنام ابراهیمزاده به دادستانی مراجعه کند.
این تماس در حضور نیما در بیمارستان صورت گرفته است وبه همین منظور نیما از آن لحظه به شدت وایت وپلاکتهای بدنش افت کرده وپایین آمده است.
پزشکان بیمارستان محک همچنان تاکید دارند حضور بهنام درکنارفرزند بیمارش برای بهبودنیما به طور جد میتواند مثمر ثمر باشد.
پزشکان معتقدند از آنجا که نیما در سن بلوغ قرار داردودچار بحرانهای ناشی از این سن خاص است دوری از پدر نیز همه مشکلات فوق را تشدید میکند.
باتوجه به اینکه هر لحظه امکان دارد بهنام ابراهیمزاده را که تنها فرزندش در بستر بیماری است به زندان برگردانند، لازم وضروری است نهادها وسازمانهای حقوق بشری وانساندوست احزاب وگروهها ی مترقی وانساندوست نسبت به برگرداندن بهنام به زندان بیتفاوت نباشند وخواهان آزادی بیقید وشرط این فعال کارگری وکودک باشند. همچنین جامعه جهانی بایداز هر طریق ممکن این خانواده راکه متحمل هزینهٔ سنگینی شدهاند حمایت کنند.
خانواده بهنام ابراهیمزاده شایسته بیشترین حمایتها میباشند
اخراج ۷ کارگر کارگاه قندسازی در سنندج
به گزارش دریافتی امروز دوشنبه مورخ ۹ اردیبهشت کارگران اخراج شده از کارگاه قند سازی که در شهرک صنعتی شماره یک سنندج مستقر میباشد در اعتراض به اخراج خود به اداره کار مراجعه و خواهان بازگشت به کار شدند.
لازم به ذکر است که این کارگاه قند سازی دارای ۹ نفر کارگر بود که با اخراج ۷ نفر از کارگران خود که هر کدام از آنها از ۴ تا ۱۴ سال سابقه کار داشتند، تقریبا نیمه تعطیل میباشد. کارفرما دلیل اخراج این کارگران را گرانی مواد اولیه اعلام کرده است.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-۹ اردیبهشت ۱۳۹۲
کارخانه زمزم شرق تهران با ۵۰۰کارگر منحل میشود
به گزارش۹اردیبهشت ایلنا، با صدور حکم انحلال کارخانه نوشابه سازی زمزم شرق تهران، فعالیت این کارخانه با بیش از ۵۰۰ کارگر به زودی متوقف میشود.
یک منبع آگاه در کارخانه نوشابه سازی زمزم شرق تهران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه نوشابه سازی زمزم شرق تهران وابسته به بنیاد مستضعفان، با آنکه در آمد سالیانه و بازار بسیار خوبی برای فروش محصولات خود دارد، با درخواست مدیران بالادستی این بنیاد و حکم قضایی در حال انحلال است.
بنا بر ادعای این منبع آگاه، دلیل انحلال این کارخانه سودده، موقعیت تجاری خوب این زمین وسیع کارخانه در شرق تهران است که میتوان از این زمین برای ایجاد بازارچههای تجاری استفاده کرد.
او اضافه کرد: از سوی کارفرمایان گفته میشود امنیت شغلی کارگران با انتقال آنان به کارخانه زمزم غرب تهران حفظ میشود، اما این وعده از واقعیت بدور است و هیج تضمینی برای حفظ اشتغال بیش از۵۰۰ کارگر بعد از انحلال یک کارخانه وجود ندارد.
این منبع آگاه در کارخانه زمزم شرق تهران تصریح کرد: چرا مسئولان با دستان خود کارخانه موفق وپردرآمدی را که برای کشور بهره وری اقتصادی وایجاد اشتغال کرده است با سیاستهای اقتصادی غلط خود حتی بدون توجه به سرنوشت نیروهای کار آن، منحل میکنند تا زمینه ورود رقبای خارجی را به کشور فراهم کنند.
او در ادامه افزود: این واحد به عنوان یک واحد نمونه و موفق مسئولیت نظارت بر تعداد دیگری از کارخانههای زمزم جمله زمزم غرب تهران، زمزم آبادان، زمزم کرمان، زمزم اهواز و... را بر عهده دارد که با انحلال کارخانه شرق تهران مدیریت این واحدها به خود آنان سپرده خواهد شد.
تعطیلی کارخانه زرین قشم بندرعباس و بیکاری بیش از ۸۰ کارگر
ایلنا بتاریخ۹اردیبهشت، طی گزارشی ازتعطیلی کارخانه زرین قشم بندرعباس و بیکاری بیش از ۸۰ کارگر، خبرداد.
برپایه این گزارش، کارخانه زرین قشم استان هرمزگان به سبب آنچه کارفرما کمبود نقدینگی و مرغوب نبودن خاک عنوان میکند، دچار مشکلاتی در روند تولید شده و هم اکنون ۸۰ کارگر آن از آغاز سال جاری بیکار شدهاند.
بهداشت و ایمنی کار
۲۸ آوریل، ۹ اردیبهشت روزجهانی ایمنی و بهداشت حرفهای میباشد. امروزه در سراسرجهان تعداد بسیار زیادی از کارگران در شرایط ناامن و غیر بهداشتی مشغول به کار هستند. این شرایط، زمینه ساز مشکلات عدیده جسمی و روحی برای آنهاست. مشکلاتی کهگاه سالها بعد بروز میکند و شاید کارگر هرگز متوجه ارتباط بیماری خود با نوع کار و محیط کار خود نشود.
لینک متن کامل:
http://www.khamahangy.com/
کشته وزخمی شدن ۵کارگر گندله سازی اردکان
به گزارش۹اردیبهشت ایرنا، رئیس جمعیت هلال احمر اردکان گفت: حادثه جادهای در محور نائین به اردکان روبروی کارخانه فولاد کیوان، یک کشته و چهار مصدوم برجای گذاشت.
«جواد کمال آبادی» افزود: در این حادثه که در محور نائین به اردکان روبروی کارخانه فولاد کیوان بوقوع پیوست ترکیدن لاستیک موجب واژگونی خودرو و مصدومیت پنج سرنشین که از کارگران گندله سازی اردکان بودند شد که متاسفانه یکی از کارگران بنام «رمضان چاه افضلی» در حین انتقال از سوی عوامل اورژانس به علت شدت جراحات، جان خود را از دست داد.
نهم اردیبهشت ماه۱۳۹۲
******************
ضمیمه اخباروگزارشات کارگری۹اردیبهشت۱۳۹۲به مناسبت اول ما همه روزجهانی کارگر
- بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد به مناسبت روز جهانی کارگر
- کانون نویسندگان ایران: اول ماه مه، روز جهانی کارگر، گرامی باد!
- قطعنامه پیشنهادی رضا شهابی برای روز جهانی کارگر
بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد به مناسبت روز جهانی کارگر
اول ماه مه، روز جهانی کارگر، که به پاسداشت یاد و خاطره تابناک کارگرانی که در حمله پلیس شیکاگوبه تظاهرات حق طلبانه کارگری حدود یکصدو بیست سال پیش کشته شدند، و از این روی از سوی اتحادیهها و سازمانهای جهانی کارگری آن دوران به عنوان نماد اتحاد و همبستگی جنبش گسترده و دیر پای دادخواهی کارگران جهان پایه گذاری شده است. بر همهٔ کارگران وزحمتکشان و همکاران شریف گرامی باد.....
زنده باد جنبش اول ماه مه، زنده باد جنبش دادخواهی کارگری
اول ماه مه، روز جهانی کارگر، که به پاسداشت یاد و خاطره تابناک کارگرانی که در حمله پلیس شیکاگوبه تظاهرات حق طلبانه کارگری حدود یکصدو بیست سال پیش کشته شدند، و از این روی از سوی اتحادیهها و سازمانهای جهانی کارگری آن دوران به عنوان نماد اتحاد و همبستگی جنبش گسترده و دیر پای دادخواهی کارگران جهان پایه گذاری شده است. بر همهٔ کارگران وزحمتکشان و همکاران شریف گرامی باد.
به مناسبت روز جهانی کارگر سندیکاها و اتحادیهها و سازمانهای کارگری در کشورهای مختلف تلاش میکنند توجه وسیع افکار عمومی و رسانهها را به دادخواهی کارگری افزایش داده و بر خلاف مراسم تبلیغاتی حکومتی و دولتی، بیعدالتیهای اجتماعی را افشاء و به صورت اعتصاب، راه پیمایی، تجمع اعتراضی، گرد همایی، سرود خوانی، اطلاعیه و دیگر روشها، اعتراضات خود را اعلام و حقوق خود را طلب مینما یند. و درهمین این راستا ازعموم کارگران ایران دعوت میشود سازمانهای سندیکائی خود را ایجاد و در چنین روزهائی اعتراضات و خواستهای خود را به مسئولان اعلام نمایند.
با اینکه تاریخ بزرگداشت اول ماه مه در ایران حدود صد سال سابقه دارد، اما متاسفانه به علت سرکوبهای پلیسی، امنیتی و کارشکنیهای دولتی و بر خلاف ادعاهای گوش خراش مسئولان در حمایت از کارگر و همچنین همگانی نبودن تعطیلی روز جهانی کارگر، تا کنون بزرگداشتی شایستهٔ مقام میلیونها کارگرو زحمت کش ایرانی در اول ماه مه برگزار نشده است. البته با وجود همهٔ این مشکلات و موانع گوناگون، سندیکای کارگران شرکت واحد همواره با سخت کوشی و همدلی و اتحاد و پذیرش خطرات به سهم خود این روز را گرامی داشته است.
سندیکای کارگران شرکت واحد همانند دیگر سندیکاهای کارگری جهان که خواستهها و اعتراضات خود را در چنین روزی اعلام میکنند، بخشی از مهمترین خواستههای خود را بدین شرح اعلام مینماید.
۱-آزادی فوری و بیقید شرط آقای رضا شهابی راننده زحمت کش شرکت واحد و عضو هیئت مدیره سندیکا از زندان و درمان وی تا سلامتی کامل وبازگشت بکار و پرداخت همهٔ حق و حقوق معوقه ایشان از تاریخ بازداشت.
۲-بازگشت بکار فوری رانندگان زحمت کش شرکت واحد آقایان حسن سعیدی، وحید فریدونی، ناصر محرمزاده، که به علت پی گیری حقوق همکاران خود در سال گذشته باپرونده سازی و اعمال روشهای غیر قانونی از کار معلق شده و هم اکنون در شرایط سخت اقتصادی بسر میبرند.
۳-رعایت شاَن و منزلت انسانی کارگران و پایان بخشیدن به رفتارهای غیر قانونی پلیسی امنیتی علیه فعالیت سندیکائی کارگران و آزادی همهٔ زندانیان مدافع و فعال حقوق کارگری.
۴-تامین امنیت شغلی و جلوگیری از اخراج کارگران به ویژه فعالان حقوق کارگری و لغو قرادادهای سفید امضاء و موقت کارگری.
۵-تجدید نظر در حداقل دستمزد سال ۹۲ متناسب با گرانی کمر شکن و تورم روز افزون، و تامین معاش خانواده در حد استانداردهای یک زندگی انسانی متناسب با نیازهای خوراک، پوشاک مسکن، بهداشت وآموزش وپرورش.
۶-جلوگیری از کار کودکان به ویژه در امور خدمات جمع آوری و باز یافت زباله توسط باندهای خلاف کار و سازمانهای خدماتی شهرداری که روزبروز در حال گسترش است.
۷-پایان بخشیدن به تمامی بیعدالتیهای مخالف حقوق انسانی و اجرای بیکم و کاست حقوق مردمی که ازسوی سازمانها و نهادهای بین الملی و جوامع حقوق بشری به رسمیت شناخته شده و رعایت آنها از وظایف حکومتگران میباشد.
در پایان یادآورمی شود سندیکای کارگران شرکت واحد حق خود میداند که در صورت عدم رسیدگی عادلانه به خواستهایش توسط مسئولان داخل کشور، با همکاری سندیکاها و اتحادیههای جهانی و به استناد حقوق بین الملی کارگری شکایتهای خود را در نشست سالانه سازمان جهانی کار مطرح و از طریق ارگانهای این سازمان پی گیری و احقاق حق نماید.
با آرزوی گسترش عدالت آزادی و صلح جهانی
سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران و حومه-اردیبهشت ۹۲
کانون نویسندگان ایران: اول ماه مه، روز جهانی کارگر، گرامی باد!
اول ماه مه یاد آور روزی است که در آن کارگران شیکاگو در آمریکا جان خود را فدا کردند تا بعدها در سراسر جهان به جای شانزده، چهارده، یا ده ساعت کار روزانه، ۸ ساعت کار کنند. زمان ظرفی است که تواناییهای انسان در قالب آن شکوفا میشود و کارگران شیکاگو بدین سان میخواستند اوقات فراغت داشته باشند تا بتوانند استعدادها و ظرفیتهای انسانی و فرهنگی خود را نیز رشد دهند.
در جهان امروز و به ویژه در جامعهٔ کنونی ایران، این مسئله بیش از هر زمان دیگر موضوعیت دارد. کارگران ایران- اعم از یدی و فکری- چنان در بند ابتداییترین نیازهای اقتصادی گرفتار آمدهاند که حتا اگر کار شبانه را هم به کار روزانه بیفزایند باز هم از پس نیازهای روزمرهشان بر نمیآیند. آنان به هر زبان به ما میگویند اینک بیش از هر زمان دیگر به فراغت نیاز دارند تا بتوانند روزنامه بخوانند، کتاب بخوانند، فیلم ببینند، موسیقی گوش دهند، مسافرت بروند، تفریح کنند، اوقات بیشتری را با اعضای خود بگذرانند و سرانجام از چنان فرصتی برخوردار شوندکه بتوانند فارغ از سرکوبهای معمول، تشکلهای مستقل خود را برپا دارند وبا تکیه بر آنها برای خواستهای انسانیشان مبارزه کنند.
در چنین شرایط طاقت فرسا و اسارت باری، مناسبت اول ماه مه امسال را مغتنم میشماریم و ضمن گرامی داشت این روز، همصدا با کارگران سراسر جهان اعلام میکنیم که ما به اوقات فراغت نیاز داریم.
کانون نویسندگان ایران
۹ اردیبهشت ۱۳۹۲
اطلاعیهٔ شماره ۵۰ – قطعنامه پیشنهادی رضا شهابی برای روز جهانی کارگر
قطعنامه روز جهانی کارگر (۱ مه) - زندان اوین
اول ماه مه، روز همبستگی جهانی کارگران علیه نظام سرمایه داری را به همه کارگران جهان تبریک عرض میکنم و یاد و نام کسانی را که در راه مبارزهٔ طبقهٔ کارگر با سرمایه دار جانشان را از دست دادهاند گرامی میدارم.
رسم و سنت اول ماه مه، حضور گسترده کارگران در خیابان و اعلام کیفرخواست طبقه کارگر علیه سرمایه دار در ملاء عام است. ستون و پایه این سنت را کارگران شیکاگو، در اعتصابات خونین ماه مه ۱۸۸۶ که خواست ۸ ساعت کار در روز را به سرمایه داران قبولاندند، گذاشتند. به همین خاطر کارگران سرتاسر جهان به پاس گرامی داشت سنت مبارزات و مقاومت کارگری، همه ساله به خیابان میآیند و مراسم خود را برگزار میکنند. اما کارگران ایران از برگزاری چنین تجمعاتی محرومند، آن هم به این دلیل که راهپیمایی یا برگزاری جشن اول ماه مه نیاز به مجوز دولت دارد و تجربه نشان داده است که دولت سرمایه دار چنین مجوزی به کارگران نمیدهد.
متاسفانه در کشور ما، کارگران برای آمدن به خیابان و طرح مطالبات خود در ملاء عام باید هزینههای سنگینی بپردازند همان گونه که در سال ۸۸ در پارک لاله و همه ساله در سنندج و سقز، کارگران تعقیب و دستگیر و محکوم به حبس و جریمه و شلاق شدند.
اکنون ما محکوم شدهایم این روز بزرگ را برگزار نکنیم ولی ما کارگران باید تلاش کنیم مثل خیلی کشورهای دیگر، مراسم اول ماه مه را در سطح گستردهتر در خیابانها برگزار کنیم. این کار تنها با اتحاد عمل و همبستگی عمومی کاگران در تمام حوزههای کاری به دست میآید؛ پس کارگران برای رسیدن به یک زندگی شرافتمندانه و انسانی و برگزاری روز جهانی کارگر متحد شوید.
دوستان و هم طبقهایهای عزیز!
میخواهم به مسایل و مشکلات کارگران ایران که هر روز با آنها دست و پنجه نرم میکنند اشاره کنم. واقعیت این است که کارگران در ایران به مثابه لشگر عظیم محکومین، متشتت و پراکنده، بیتشکل و بیافق، شاهد و نظاره گر تهاجم و غارت بیامان سرمایه داری به سفره خالی خویش هستند، نظاره گر تعطیلی کارخانجات، اخراجهای دسته جمعی، قراردادهای موقت و سفید امضاء، استقرار بیش از پیش شرکتهای پیمانکاری، خصوصی سازی از هر نوعی و دستمزد ماهانه ۴۸۹ هزار تومان آن هم در صورتی که با تاخیر پرداخت نشود، هستند. یک خانواده ۴ نفرۀ کارگری بیمَسکن، با این مبلغ و با این گرانی سرسام آور و تورم افسار گسیخته، فقط میتواند حداکثر ۱۰ روز دوام بیاورد. این در حالی است که خط فقر نسبی در کشور، یک میلیون و سیصد و پانزده هزار تومان توسط کارشناسان دولتی اعلام شده است. به این ترتیب نظاره گر فروپاشی کانون گرم خانواده بودن، محرومیت از تحصیل فرزندان، کار کودکان و دست فروشی خانوادگی، اعتیاد، فحشاء و تن فروشی زنان و دختران را باید به اینها افزود.
این زندگی نکبت بار با چهرۀ غم بار کودکان کارگر، تداوم خویش را هر روز و هر روز با سماجت و گستاخی هر چه افزون تری به رخ کارگران میکشد. امروز کارگران از هم میپرسند که آیا نقطۀ پایانی به این زندگی نکبت بار خواهد بود؟ امروز دیگر رویای کارگران، آرزوی نه یک زندگی مرفه و مدرن به سبک آقازادهها، بلکه امنیت شغلی است. کارگر نمیخواهد اخراج شود، میخواهد یک شیفت کار کند، میخواهد دستمزدش تا آخر برج کفاف زندگیاش را بدهد، میخواهد شرمندۀ فرزندانش نشود، میخواهد با یک شیفت کاری هزینه درمان و خوراک و پوشاک و تفریح و تحصیل فرزندانش را تامین کند، میخواهد در حد امکان شب عید را در کنار خانواده بدون شرمندگی و بدون ترس از طلبکار سر کند. کارگری که سه شیفت در شبانه روز کار میکند، بچههایش با پارک و سینما، تفریحات کودکانه، هدایای رنگارنگ و سفر سال نو بیگانه میشوند، مطالعهٔ روزنامه و کتاب در زندگیاش جایی ندارد. کارگران در ایران اعتصاب میکنند، جاده میبندند، خودسوزی و خودکشی میکنند که حقوق و مزایای ماهها به تعویق افتادهٔ خود را به چنگ آورند تا شرمندهٔ خانواده نشوند. اما متاسفانه امروزه مصایب و مشکلات، به واقعیت زندگی روزمرۀ کارگران تحمیل شده است.
نظام سرمایه داری در ایران به غیر از مسائل و مشکلات معیشتی و بیکاری، کارگران را با معضل بزرگی به نام زندگی قسطی مواجه کرده، کارگران از مسکن مهر گرفته تا اتومبیل لیزینگی و لوازم خانگی قسطی و خوراک و پوشاک و هزینهٔ تحصیل قسطی و غیره دست به گریبان گشتند، ولی با این وجود کارگر از ترس سر و صدای طلبکار و توقیف مسکن و ماشین و غیره توسط عوامل نظام سرمایه داری مجبور است تحت هر شرایطی کار کند و به نوعی ذلت را بپذیرد، اما هم طبقههای زحمتکش و شریف تنها ره رهایی از این ذلت و استثمار، اتحاد و همبستگی و متشکل شدن کارگران در همه حوزههای کارگری است.
ما کارگران خواستار:
۱-افزایش دستمزدها بر اساس ماده ۴۱ قانون کار.
۲-تشکیل تشکلهای مستقل و مورد نظر کارگران و به رسمیت شناختن این تشکلها توسط دولت.
۳-حق اعتصاب و اعتراض و تجمع و راهپیمایی.
۴-تضمین امنیت شغلی همهٔ کارگران به ویژه لغو هر گونه قرارداد موقت و سفید امضاء و حذف واسطههای پیمانکاری.
۵-متوقف کردن اخراجها و بیکارسازیهای گسترده.
۶-لغو سه جانبه گرایی که همیشه در نهایت به نفع سرمایه داران بوده است.
۷-ایجاد کار برای هر کارگر آماده به کار و بیمه بیکاری برای کلیه کارگران بیکار.
۸-تساوی حقوق زن و مرد و رفع هر گونه ستم به زنان به ویژه ستم مضاعف کارفرمایان بر زنان کارگر.
۹-پایان دادن به دستگیری کارگران و آزادی بیقید و شرط تمام کارگران زندانی و بازگشت به کار همۀ آنها یا پرداخت ۵۰ درصد حقوق طبق ماده ۱۷ قانون کار و پرداخت حق بیمه به همسر و فرزندان تا زمان رفع محکومیت.
۱۰-لغو کار کودکان و ایجاد شرایط مادی و روحی مناسب برای رشد کودکان آسیب دیده و بیسرپرست.
۱۱-گنجاندن روز کارگر در تقویم کشوری به عنوان روز تعطیل رسمی.
۱۲-توقف خشونتها و تبعیض دولتی و غیر دولتی علیۀ کارگران مهاجر به ویژه کارگران افغان و برخورداری کامل آنها از حقوق شهروندی و کارگری.
۱۳-لغو احکام ناعادلانه قضایی شامل اعدام، شلاق، جریمه، حبس، تبعید و غیره علیه فعالین کارگری، سیاسی و اجتماعی.
۱۴-لغو مجازات مرگ.
هستیم.
در نهایت به شورای امنیت سازمان ملل و بویژه قدرتهای غربی و آمریکا اعلام میکنیم که ما کارگران ضمن محکوم کردن سیاستهای جنگ طلبانه و ماجراجویانۀ جناحهایی از دولت ایران، خواستار لغو تحریمهای اقتصادی که مستقیماً خانوادههای طبقه کارگر و مردم زحمتکش را نشانه گرفته هستیم و هر گونه طرح و بحث و لفاظی دوبارۀ حملۀ نظامی و حتی اندیشیدن به این بلای خانمانسوز را شدیداً محکوم میکنیم و با تمام توان و امکانات خود در برابر هر گونه تجاوز احتمالی به کشور و جامعه ایران ایستادگی میکنیم.
زنده باد کارگر
زنده باد اتحاد کارگران
زنده باد آزادی و برابری
پاینده باد جنبش کارگری
رضا شهابی زکریا کارگر و رانندهٔ دربند- عضو هیأت مدیره و خزانه دار سندیکای کارگران شرکت واحد
زندان اوین اندرزگاه ۳ سالن ۱ اتاق ۳
ساعت ۳۰/۲۲ مورخه ۸/۲/۱۳۹۲
کمیتهٔ دفاع از رضا شهابی- ۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از رضا شهابی، آقای محمود صالحی: ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢
نهم اردیبهشت ماه۱۳۹۲
akhbarkargari2468@gmail.com