logo





اخبار و گزارشات کارگری۴اردیبهشت ماه۱۳۹۲

پنجشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۲۵ آپريل ۲۰۱۳

- یک خبر تلخ دیگر از پارس جنوبی
- تجمع کارگزاران مخابرات روستایی جلوی مجلس دراعتراض به عدم پرداخت۱۴ ماه حقوق و مزایا
- اخراج۱۰کارگر شرکت هواپیمایی نصر آسمان
- جان باختن ۶کارگر ساختمانی به دلیل برق گرفتگی در اردبیل درسال گذشته
- کشته شدن دههاوزخمی شدن صد‌ها کارگربدنبال فروریختن ساختمان یک کارخانه دربنگلادش
- اعتصاب کارگران کارخانه پژو-سیتروئن اولنه (حومه پاریس) واردپانزدهمین هفته شد

یک خبر تلخ دیگر از پارس جنوبی

بنا به اطلاعات رسیده، در تاریخ ۳۰/۱/۹۲ رئیس کنترل کیفیت و ۳۰۰ نفر از کارگران پارس جنوبی در پروژهٔ پتروشیمی مروارید از مسمومیت غذایی بیمار شدند. مهندس «کارآمد» مالک و مدیر «شرکت محورسازان» که پیمانکار این پروژه و تحصیل کردهٔ آلمان است، سعی دارد تا با کمترین هزینه برای غذای پرسنل و کم کردن امکانات حداقلی کارگاه، بیشترین سود را نصیب شرکت پیمانکاری خود کند. این سودمحوری موجب استفاده از موادغذایی فاسد (تخم مرغ تاریخ مصرف گذشته) برای شام کارگران شده که علاوه بر مسمومیت منجر به مرگ جوان ۳۰ سالهٔ مسوول QC (کنترل کیفیت) شرکت، ۳۰۰ نفر از کارگران را نیز دچار بیماری کرد.
پس از این ماجرا سه روز است که کارگران از حاضر شدن در محل کار امتناع می‌کنند. مدیر شرکت پیمانکاری در پی آن است که مرگ این پرسنل را خودکشی بنمایاند و این مساله کارگران را عصبانی‌تر کرده است. حذف امکانات کارگری در کارگاه دم دستی‌ترین ابزار برای کارفرمایان سود اندیش شده و تا کنون بیشترین آسیب را برای زحمتکشان به بار آورده است. عدم نظارت تشکل‌های کارگری بر وضعیت کار به تداوم این فجایع منجر خواهد شد.
منبع: وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر-۲۴آوریل۲۰۱۳

تجمع کارگزاران مخابرات روستایی جلوی مجلس دراعتراض به عدم پرداخت۱۴ ماه حقوق و مزایا

به گزارش۴اردیبهشت خبرگزاری مجلس،، امروز چهارشنبه تعدادی از کارگزاران مخابرات روستایی کل استان کشور به دلیل پرداخت نشدن ۱۴ ماه حقوق و مزایای خود، جلوی مجلس تجمع کردند.
براساس این گزارش، تعدادی از کارگزاران مخابرات روستایی کل استان کشور به علت پرداخت نشدن ۱۴ ماه حقوق و مزایای خود و به اجرا در نیامدن مصوبه سال ۸۸ مجلس مبنی بر طرح بیمه کارگزاران مرکز مخابرات روستایی، امروز چهارشنبه (۴ اردیبهشت ماه) جلوی مجلس تجمع کردند.
یکی از این کارگزاران در مورد دلیل تجمع روبروی مجلس، گفت: در سال ۸۸ طرح مذکور در مجلس شورای اسلامی، به تصویب رسید اما متاسفانه شرکت مخابرات ایران هنوز اقدام به اجرای این مصوبه نکرده است.
وی، ادامه داد: با توجه به تاکیدی که از سوی قوه مقننه برای اجرای این مصوبه انجام شده اما ۳ سال است که اجرای طرح بیمه کارگزاران مرکز مخابرات روستایی، با چالش‌های متعددی همراه بوده است.
این کارگزار با بیان اینکه استمرار بیمه و ساماندهی قراردادهای کارگری از جمله خواسته‌های‌ تجمع‌کنندگان است، افزود: بسیاری از این افراد ۱۴ ماه است که از حق بیمه و پرداخت حقوق و مزایا بی‌بهره‌اند و این برای بار ششم است که جلوی درب مجلس جمع شده‌ایم اما متاسفانه به نتیجه مطلوب دست پیدا نکردیم.
اخراج۱۰کارگر شرکت هواپیمایی نصر آسمان
کارگراخراجی شرکت هواپیمایی نصر آسمان: کارفرمایان خصوصی با دور زدن قانون کار، حقوق نیروی کار را نادیده می‌گیرند. با توجه به اینکه قرارداد‌های نیروهای خدماتی در این شرکت یکسویه و سفید امضاء است، ما اطلاعی از پایان قرار دادکاریمان نداشتیم.
به گزارش۴اردیبهشت ایلنا، شرکت خدماتی نصر آسمان وابسته به هواپیمایی آسمان قرار داد ۱۰ نفر از نیروهای شرکتی خود را با سوابق ۷ تا ۱۳ سال بعد از اتمام قرارداد کاریشان تمدید نکرد.
برپایه این گزارش، یکی از کارگران اخراجی با اعلام این خبر گفت: شرکت تعاونی خدماتی نصر آسمان وابسته به هواپیمایی آسمان قرارداد ۱۰ نفر از نیروهای قرار دادی خود را به دلیل آنچه از سوی کارفرما کاهش بودجه عنوان شده است، تمدید نکرده است.
این کارگر با اشاره به سوابق بالای کارگران اخراج شده، افزود: سابقه کار این نیرو‌های خدماتی حداقل ۷ و حداکثر ۱۳ سال بصورت مستمر بوده و این شرکت در طول سال‌های خدمت کارگران تنها دو بار قرارداد منعقد کرده و باقی سال‌ها بطور یکسویه با دریافت برگه‌های قرارداد سفید امضاء کارگران را به کار می‌گرفته است.
او با اشاره به اینکه کارفرمایان خصوصی با دور زدن قانون کار، حقوق نیروی کار را نادیده می‌گیرند، اضافه کرد: با توجه به اینکه قرارداد‌های نیروهای خدماتی در این شرکت یکسویه و سفید امضاء است، ما اطلاعی از پایان قرار دادکاریمان نداشتیم.

جان باختن ۶کارگر ساختمانی به دلیل برق گرفتگی در اردبیل درسال گذشته

به گزارش۴اردیبهشت مهر، مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای اردبیل از مرگ شش کارگر ساختمانی به دلیل برق گرفتگی و بی‌توجهی به ایمنی محیط کار در این استان خبر داد.
بنا بهمین گزارش، علیرضا علیزاده پیش از ظهر چهارشنبه در حاشیه جلسه شورای فنی استان اردبیل با یادآوری مرگ این کارگران ساختمانی در سال گذشته به علت برق گرفتگی خواستار توجه ویژه دستگاههای اجرایی به موضوع ایمنی کار شد.
به گفته وی در حال حاضر نزدیک به ۵۰ درصد سوانح ایمنی در محیط‌های کار مربوط به سیستمهای برق رسانی است.
وی با تاکید به کوتاهی شهرداری‌ها در اطلاع رسانی مربوط به ایمنی کار بویژه در زمینه برق اضافه کرد: عدم رعایت نکات ایمنی، نصب ناردست داربستهای فلزی و استفاده نادرست و غیر ایمن از ماشین آلات سنگین در مجاورت سیستمهای برق رسانی موجب بروز این حوادث است.
علیزاده تاکید کرد: با توجه به آمار قابل توجه مرگ و میر کارگران ساختمانی ضروری است اطلاع رسانی این حوزه براساس برنامه ریزی مدون و در کوتاه‌ترین زمان ممکن آغاز شود.

کشته شدن دههاوزخمی شدن صد‌ها کارگربدنبال فروریختن ساختمان یک کارخانه دربنگلادش

به گزارش۲۴آوریل یورونیوز، بر اثر فروریختن یک ساختمان در داکا، پایتخت بنگلادش، دست کم ۸۲ تن کشته و بیش از ۷۰۰ تن زخمی شدند.
این ساختمان هشت طبقه شامل یک کارخانه تولید پوشاک و یک مرکز خرید بوده است. هنگام وقوع حادثه نزدیک به دو هزار نفر در محل مشغول به کار بودند.
پلیس محلی تاکید داشته که بلافاصله پس از وقوع حادثه، مامورین آتش نشانی در محل حاضر شدند و درحال امدادرسانی هستند.
به گفته پلیس، باوجود اینکه روز قبل شکافی در دیوارهای ساختمان مشاهده شده بود صاحبان این کارخانه کارگران را از حضور در ساختمان منع نکرده بودند.
فاجعه‌هایی از این دست در سال‌های اخیر، به دلیل کم توجهی به استاندارهای ایمنی در این کشور، بار‌ها تکرار شده است. اکتبر سال گذشته ۱۱۲ کارگر براثر وقوع حریق در یک کارخانه مشابه تولید پوشاک جان خود را از دست دادند.

اعتصاب کارگران کارخانه پژو-سیتروئن اولنه (حومه پاریس) واردپانزدهمین هفته شد

اخباروگزارشات کارگری-۲۴آوریل ۲۰۱۳: کارگران کارخانه پژو- سیتروئن اولنه (حومه پاریس) درمقابل تصمیم مدیریت مبنی برتعطیلی کارخانه واخراج۱۴۰۰کارگراز۱۶ژانویه۲۰۱۳ دراعتصاب بسرمی برند.
طی این مدت کارگران کارخانه‌های دیگر پژو- سیتروئن ازجمله کارخانه‌های شهرهای پواسی وسنت آوان جهت اعلام همبستگی درجمع کارگران اعتصابی کارخانه اولنه حاضرشدند. کارگران کارخانه پواسی جهت حمایت ازهمکاران اعتصابیشان دست به جمع آوری کمک مالی زدند.
همچنین کارگران دیگرواحدهای تولیدی فرانسه باشکال مختلف بااعتصاب و مبارزات این کارگران برای جلوگیری ازبسته شدن کارخانه وازدست دادن کارشان اعلام همبستگی کردند.
روزهای گذشته مدیریت شرکت پژو- سیتروئن، تهدیدکرد درصورت ادامه اعتصاب کارخانه رازودترتعطیل خواهد کرد.
قراراست طی هفته‌های آینده مدیریت پژو- سیتروئن برنامه‌اش جهت اخراج ۱۱۰۰۰کارگرازجمله تعطیلی کارخانه اولنه واخراج ۱۴۰۰کارگرش را روشن کند.
امروزسهامداران اصلی دردفترشرکت واقع درپاریس خیابان گراندآرمه جمع شده بوده بودندتا تصمیم بگیرند۳۵۰میلیون سرمایه شرکت را واردبورس کنند وآکسیون بخرند.
همزمان بااین نشست کارگران اعتصابی کارخانه اولنه درآغازپانزدهمین هفته اعتصابشان مقابل دفترشرکت دست به تجمع اعتراضی زدند.
ژان پیرمرسیه نماینده سندیکای ث. ژ. ت کارخانه اولنه درتجمع امروز گفت:
آن‌ها دروغگویان حرفه‌ای هستندوشانتاژمی کنند. ما امروزهمزمان با به جیب زدن ۳۵۰میلیون سرمایه شرکت توسط سهام داران، شرکتی که ظاهرا درآستانه ورشکستگی است وتحت این پوشش می‌خواهدهزاران کارگررا اخراج کند.
این یک افتضاح ورسوایی است. ما اینجا جمع شدیم تا صدای اعتراضمان را به گوششان برسانیم وبگوییم شانتاژشان کارآیی ندارد. ما ازکارمان وخانواده‌مان دفاع می‌کنیم.
دولت چه می‌گوید؟ اولاندچه می‌گوید؟
ماسه ماه است که دراعتصاب بسرمی بریم وتا تکلیف ما روشن نشود تجمعات، اعتراضات واعتصاب ادامه خواهدداشت وکارخانه اولنه تولیدی نخواهدداشت.
لینک ویدئو امروز: http://vimeo.com/64708497

چهارم اردیبهشت ماه۱۳۹۲
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد