اخباروگزارشات کارگری ۴ فروردین ماه۱۳۹۲
- علی نجاتی: بازداشت کارگران محکوم است
- بیانیه پدرام نصرالهی کارگر زندانی به مناسبت سال نو
- تشدید شکاف حداقل مزد با هزینه زندگی کارگران- چشم انداز وضعیت اشتغال در سال۱۳۹۲
بازداشت کارگران محکوم است
در آستانه روز جهانی (۸ مارس) و سال نو تعدادی از کارگران به نامهای بهزاد فرج الهی، علی آزادی، وفا قادری، خالد حسینی، حامد محمودنژاد و غالب حسینی از اعضای کمیتهٔ هماهنگی و شریف ساعد پناه از اعضای اتحادیه آزاد بازداشت و زندانی شدند.
این بازداشتها در شرایطی انجام میگیرد که موج بیکاری فزایندهای کشور را فرا گرفته و تورم افسار گسیخته و گرانی سرسام آور کمر طبقه کارگر را خم کرده است. مگر این کارگران چه خواستهای داشتند که در آستانه سال نو بایستی در زندان باشند؟ جز اینکه خواستار دستمزد عادلانه و زندگی شرافتمندانه برای کارگران و مردم عزیز و رفع تبعیض بودند؟ آیا جای این انسانهای شریف در زندان است. این نوع برخوردها و تهدید و ارعاب خانوادهها و بازداشت کارگران محکوم است و خواستار آز ادی فوری و بیقید شرط این کارگران هستم.
با آرزوی اتحاد و همبستگی تمامی کارگران
علی نجاتی- عضو هیئت مدیره سندیکای نیشکر هفت تپه-۴ فروردین ۱۳۹۲
بیانیه پدرام نصرالهی کارگر زندانی به مناسبت سال نو
کارگران، زحمتکشان، و مردم شریف ایران!
امسال در شرایطی به استقبال سال نو میرویم که بیش از هر زمان دیگری زندگی رنجبران در تندباد شدید بحران اقتصادیِ سیستم سرمایهداری ایران، بر سراشیب تند سقوط قرار گرفته است. مشکلات معیشتی خانوادههای کارگری، به طَبَع گرانی سرسامآور مایحتاج زندگی، و تحمیل طرح ریاضت اقتصادی، از جانب حافظان سرمایه، هر دم عرصه را بر محرومان ایران تنگتر نموده، و هر گونه مجالی را برای بهرهمندی شرایط بهتر از آنان ربوده است.
سرمایهداری ایران با تحمیل دستمزدهای چند برابر زیر خط فقر، و به راه انداختن موج عظیم بیکارسازیها، و خالیتر کردن سفرهی کارگران، بار دیگر نقاب از چهرهی ضد کارگری خود برداشته، و آشکارا کلیدِ نبردی نابرابر را با کارگران و فرودستان، جهت تحمیل فقر و فلاکت بیشتر به طبقهی کارگر زده است؛ تا شاید بدینوسیله، و به قیمت زدودن هر گونه نشانی از زندگیِ شایسته و انسانی و درخور شأن انسان امروزی از آنان، مرهمی بر زخمِ ولع سیری ناپذیر خود بگذارد.
با چنین رویکردی، شکاف طبقاتی روز بهروز عمیقتر شده، و فاصلهی قشرهای دارا و ندار هر روز بیشتر از پیش میشود؛ استانداردهای زندگی، خصوصن در میان کارگران و محرومان جامعه تنزل یافته، و امید به زندگی در آنان هر لحظه کمتر میشود، و جای خود را به بیم و هراسی وحشتناک از سرنوشتِ نامعلوم داده است.
سرمایهداری ایران با تبدیل مغزهای محرومان و مستضعفان به انبار مهملاتِ پوچ و واهی، و القای مفهومِ قسمتِ الهی و قناعتپیشگی به آنان، و تکریم چشمپوشی نمودن از امکانات دنیوی و امروزی و شایستهی انسانی، سعی در فروکش کردن هر گونه شور و هیجانِ زمینهسازِ اعتراضات تودهای دارد؛ و هر دم در سایهی آن بر سرعت ماشین چپاول خود میافزاید.
اما در چنین شرایطی، و با توجه به تهاجم گسترده و همه جانبهی سیستم سرمایهداری به جنبههای مختلف زندگی طبقهی کارگر، ضرورت تحکیم و تقویت اتحاد و همبستگی طبقاتی کارگران را بیش از هر زمان دیگری ایجاب مینماید و، نیاز به متشکل شدن را برجستهتر میسازد. طبقهی کارگر با قبول و درک این باورداشت مهم میتواند گامهای بلندی را در جهت تحقق اهداف خود برداشته، و نبرد تاریخ ساز طبقاتی را به سود خود به پایان برساند.
در پایان ضمن شادباش به مناسبت فرا رسیدن نوروز و سال نو به تمامی مردم ایران، صمیمانهترین درودهای کارگریم را نثار تمامی انسانهای نستوه و استواری میکنم که با تلاشهای بیوقفهی خود، زمینهی برپایی دنیایی آزاد و برابر، و عاری از هرگونه ستمی را فراهم مینمایند. آنانی که دل در گِرو رهایی انسان از تمامی قیود مناسبات موجود داشته، و هر گونه رنجی را سرافرازانه متحمل میشوند.
به امید متشکل شدن هر چه بیشتر کارگران در سال ۹۲
بهاران خجسته باد!
کارگر زندانی و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
پدرام نصراللهی_زندان مرکزی سنندج۲۸/۱۲/۹۱
تشدید شکاف حداقل مزد با هزینه زندگی کارگران- چشم انداز وضعیت اشتغال در سال ۱۳۹۲
نتایج طرح نمونه گیری اشتغال و بیکاری در بهار، تابستان و پاییز ۱۳۹۱ از سوی مرکز آمار ایران تصویری نگران کننده از بازار کار کشور به دست میدهد. هر چند بر اساس نمونه گیری پاییز نرخ بیکاری به۱۱. ۲ درصد کاهش داشته ولی آنچه حائز اهمیت است، میزان فرصتهای شغلی جدید و میزان تغییر در جمعیت فعال است.
میزان شاغلان در بهار، تابستان و پاییز سال ۱۳۹۱ حدود ۲۱. ۳ میلیون نفر ثابت باقی مانده است. به عبارت دیگر در طول فصل تابستان و پاییز که از نظر کشاورزی و ساخت و ساز پررونقترین زمان کار است، تعداد مشاغل جدید با شمار شغلهایی که از میان رفته برابر بوده است و به طور خالص میزان افزایش اشتغال صفر است. بنابراین سوال مهم اینجاست که اگر به طور خالص شغل جدیدی ایجاد نشده پس چطور نرخ بیکاری کاهش یافته است. جواب معما در کاهش جمعیت فعال کشور است. نگران کنندهتر آنکه جمعیت فعال کشور در پاییز سال ۱۳۸۵نسبت به پاییز سال ۱۳۹۱ فقط ۵۰۰ هزار نفر کمتر بوده است.
به سخنی دیگر طی سالهای ۱۳۹۱-۱۳۸۵، سالانه حدود ۸۰ هزار نفر به جمعیت فعال کشور افزوده شده است. تبیین علل ثبات نسبی جمعیت فعال کشور طی شش سال گذشته، با توجه به جمعیت جوان کشور و شمار بالای فارغ التحصیلان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دشوار است. هر چند شمار کثیری از زنان تحصیل کرده و افراد میانسالی که کار خود را از دست میدهند ناامید از یافتن شغل از بازار کار خارج میشوند، ولی به نظر میرسد در برآورد جمعیت فعال کشور اشتباهاتی وجود داشته باشد. در هر صورت، تنزل نرخ بیکاری نه به خاطر رشد سریع مشاغل جدید و به کارگیری نیروی کار کشور، بلکه در اثر کاهش جمعیت فعال، همگام با کاهش نرخ رشد تولید ناخالص داخلی حاصل شده است.
طی سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ شمار شاغلان کشور از ۱۷ به ۵/۲۰ میلیون نفر رسیده و سالانه به طور متوسط حدود ۷۰۰ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده که با توجه به رشد اقتصادی بالا طی این دوره، رشد اشتغال با افزایش بهره وری همراه بوده است. مقایسه آمار شاغلان در فاصله سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۱ به وضوح نشان میدهد بنیانهای اقتصادی کشور توان اشتغال زایی خویش را از دست دادهاند. در طول سالهای ۱۳۹۱-۱۳۸۵ تعداد شاغلان کشور در کل۸۰۰ هزار نفر و سالانه به طور متوسط کمتر از ۱۳۴ هزار نفر افزوده شده است. اگر تاکید دولت بر ایجاد سالانه حداقل ۱. ۵ میلیون فرصت شغلی (عمدتاً از طریق ایجاد مشاغل موقت در طرح مسکن مهر) صحیح باشد، آمار تغییر شمار شاغلان بیانگر از میان رفتن میلیونها فرصت شغلی در دیگر فعالیتهای اقتصادی کشور است؛ زیرا در فاصله پاییز ۱۳۸۵ تا پاییز ۱۳۹۱ حدود ۸۰۰ هزار نفر بر شمار شاغلان افزوده شده است. بدین ترتیب در حالی که طی این دوره کشور صدها میلیون دلار درآمد از صادرات نفت کسب کرده، ولی با هدایت منابع مالی به فعالیتهای غیرمولد، بنیانهای اقتصادی کشور به طور خالص صرفاً سالانه ۱۵۰ هزار شغل جدید ایجاد کرده است. بنابراین تاکید بر نرخ بیکاری، بدون توجه به توان اشتغالزایی اقتصاد ایران و نوسانات جمعیت فعال کشور، مبنای مناسبی برای تحلیل عملکرد بازار کار ایجاد نمیکند.
تشدید شکاف حداقل مزد با هزینه زندگی کارگران
محدودیت مشاغل از یک سو به کاهش جمعیت فعال منجر شده و از سوی دیگر جویندگان کار را ناگزیر کرده که مزدهای کمتر از حداقل قانونی را بپذیرند. کمتر کارفرمایی حداقل مزد قانونی را برای تامین زندگی کارگران کافی میداند؛ ولی از سوی دیگر بخش بزرگی از کارفرمایان با مشکل افزایش هزینههای تولید، کاهش تقاضا و کمبود نقدینگی دست به گریبانند. برخی تولید را کاملاً متوقف کرده و نیروی کار را اخراج کردهاند و گروهی به دلیل کاهش میزان تولید قادر به پرداخت حقوق کارگران نیستند. مشکل حقوق و مزایای معوقه نیروی کار در بخش اعظم شرکتهای خصوصی، شبه خصوصی و دولتی فراگیر شده است. بسیاری از کارگران فشار فقر و تنگدستی را به جان میخرند ولی به نوبه خود تلاش میکنند تا واحد تولیدی تعطیل نشود. بدین ترتیب بار اصلی بحران اقتصادی به کسانی تحمیل میشود که توان تغییر شرایط نامناسب کار خود را ندارند.
ممکن است این استدلال مطرح شود که یارانههای نقدی همراه با مزد کارگران برای تامین زندگی آنان کافی است. نگاهی به روند افزایش قیمتها به وضوح نشان میدهد که درآمد یک خانوار چهار نفره (۱۸۰ هزار تومان یارانه نقدی و حدود ۴۰۰ هزار تومان حداقل مزد قانونی) برای پرداخت اجاره بهای یک مسکن دواتاقه در شهرهای بزرگ نیز کافی نیست به همین دلیل خانوارهای کم درآمد کارگری چارهای جز کوچکتر کردن سفرههای کوچک خود ندارند، زیرا قدرت خرید درآمد ثابت و محدود آنها به سرعت در حال کاهش است. سالهاست که حداقل مزد قانونی بسیار کمتر از مزد مناسب برای زندگی خانواده چهارنفره کارگری است. به طور مثال، در شهر بابلسر برای خانوادهای که در دو اتاق زندگی میکند حقوق ۴۰۰ هزار تومان کافی نیست. حتی با اضافه شدن یارانه نقدی به درآمد اینگونه خانوارها، باز هم مخارج زندگی در شرایط تورمی کنونی تامین نمیشود. هر چند آمار دقیقی از وضعیت مزد در واحدهای تولیدی و خدماتی در دست نیست، ولی بر اساس برآوردهای غیررسمی حدود نیمی از جامعه کارگری حداقل دستمزد قانونی را هم دریافت نمیکنند. میتوان تصور کرد که شمار فزایندهای از خانوارهای کارگری که سرپرست آنها ناگزیر به پذیرش مزدهای بسیار پایینتر از حداقل قانونی هستند، در چه وضعیتی به سر میبرند.
چشم انداز وضعیت اشتغال در سال ۱۳۹۲
کاهش درآمدهای ارزی، محدودیت در واردات مواد اولیه و ماشین آلات و قطعات و تجهیزات و افزایش هزینههای تولید، اکثر شرکتهای تولیدی و خدماتی را با مشکل مواجه کرده است. در چنین شرایطی حفظ فرصتهای شغلی موجود و و ایجاد مشاغل جدید دشوار خواهد بود. ریسک بالای فضای کسب و کار ناشی از تغییر مداوم قوانین و مقررات، نوسانات نرخ ارز و روابط نامناسب بین المللی، گرایش بخش خصوصی به سرمایه گذاریهای مولد و اشتغال زا را تضعیف کرده است. با توجه به وجود بیش از چهار میلیون دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور، در آینده نزدیک سالانه حدود یک میلیون نیروی کار تحصیل کرده وارد بازار کار خواهد شد. فقدان فرصتهای شغلی، علاوه بر از میان بردن فرصت بهره گیری از استعداد و توان جوانان کشور، میتواند آسیبهای اجتماعی جدی به دنبال داشته باشد. از این رو ایجاد تحولی اساسی در فضای کسب و کار کشور، برای مقابله با چالشهای بازار کار در سال ۱۳۹۲ ضروری است.
منبع: خبرآنلاین-۴فروردین
چهارم فروردین ماه۱۳۹۲
*******************
اخباروگزارشات کارگری۵فروردین ماه۱۳۹۲
- سندیکای س ژ ت فرانسه، در کنگره خود با کارگران ایران اعلام همبستگی کرد
- عدم استقرارکانکس توسط کارفرما ونگهبانی زیرنایلون درسرمای زمستان!
- وقتی آمارها دروغ میگویند
سندیکای س ژ ت فرانسه، در کنگره خود با کارگران ایران اعلام همبستگی کرد
از ایران محمود صالحی فعال سرشناس کارگری به این کنگره دعوت شده بود و او با حضور در این همایش مورد استقبال فعالان سندیکائی س ژ ت قرار گرفت. این کنگره همبستگی کارگران سندیکای س ژ ت را با کارگران ایران اعلام و از مطالبات آنها حمایت کرد.
پنجاهمین کنگره سندیکای س ژ ت فرانسه، هفته پیش در شهر تولوز برگزار شد و پس از بحث درباره اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور فرانسه، با انتخاب یک دبیر کل جدید و انتشار قطعنامهای به کار خود پایان داد.
در این کنگره بزرگ سندیکائی که بیش از هزار نفر از نمایندگان این سندیکا از سراسر کشور شرکت کرده بودند، تعدادی از فعالین سندیکائی از کشورهای دیگر جهان هم دعوت شده بودند تا میهمان این کنگره باشند.
فعالین سندیکائی کشورهای خارجی که بعنوان ناظر در این کنگره شرکت داشتند عبارت بودند از نمایندگانی از فعالان کارگری کشورهای تونس، برزیل، سنگال، ژاپن، رومانی، و رئونیون.
امسال سندیکای س ژ ت تصمیم گرفته بود که نمایندگانی از فعالان کارگری چهار کشور را هم بقصد اعلام همبستگی بین المللی با آنان، به کنگره دعوت کند.
از این رهگذر نمایندگانی از کشورهای ساحل عاج، بیرمانی، فلسطین و ایران به کنگره دعوت شده بودند و شرکت کنندگان با آنان اعلام همبستگی کردند.
قطعنامه ویژهای نیز در حمایت از مطالبات کارگران فلسطین در این کنگره به تصویب رسید.
از ایران آقای محمود صالحی فعال سرشناس کارگری به این کنگره دعوت شده بود و او با حضور در این همایش مورد استقبال فعالان سندیکائی س ژ ت قرار گرفت. این کنگره همبستگی کارگران سندیکای س ژ ت را با کارگران ایران اعلام و از مطالبات آنها حمایت کرد.
در گفتگوی تلفنی که با محمود صالحی در ایران داشتیم، وی که بتازگی از فرانسه به کشور بازگشته است، سخنانش را با ادای احترام به خانوادههای کارگران زندانی در کشور آغاز کرد که در این ایام نوروز در زندان بسر میبرند.
محمود صالحی ضمن توضیح نکات برجستهای که در سخنرانیاش در اجلاس سندیکائی س ژِ ت مطرح کرده بود، درباره وضعیت کارگران ایران گفت که در ایران داشتن تشکل ممنوع است، جرم است. و کسانی که به این کار اقدام کنند مجرم محسوب میشوند.
صالحی توضیح داد در همان لحضاتی که در کنگره تولوز بوده است دهها نفر از کارگران ایرانی بجرم تشکیل تشکل و دفاع از مطالبات کارگران در زندانها بسر میبردند.
محمود صالحی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت کارگران ایران، میگوید وضعیت آنها با توجه به دستمزدشان «همیشه در حال بدی هست.» صالحی اضافه میکند بحران اقتصادی در اروپا و آمریکا کشور ما را هم شامل میشود، چونکه ما هم جزو جامعه جهانی هستیم. او تاکید میکند که در ایران تعطیلات برای کارگران هیچ مفهومی ندارد.
به این گفتگو گوش کنید:
http://telechargement.rfi.fr.edgesuite.net/rfi/persan/audio/modules/actu/201303/Social_25_03_13.mp3
منبع: رادیوبین المللی فرانسه- نوشته بیژن برهمندی-۲۵مارس۲۰۱۳
عدم استقرارکانکس توسط کارفرما ونگهبانی زیرنایلون درسرمای زمستان!
روزهایی که بیشتر خانوادهها مشغول تدارک هر چه بهتر برای حضور در سر سفره هفت سین بودند در گوشه و کنار شهر هم کسانی هستند که برای تأمین زندگی و مایحتاج خانوادهشان فرسنگها دور از خانواده زندگی میکنند و در بدترین شرایط سختیها را تحمل میکنند تا رنجی به سایر اعضای خانواده تحمیل نشود.
دود سیاهی چند روز از محوطه زمینی که شهرداری ساری مدتی آن را حصار کرد، توجهام را جلب کرد.
حدود چند روز بود که این دود در محوطه حوالی محل کارم خودنمایی میکرد.
به خاطر همکف بودن محل کار و بلند بودن دیوار نمیتوانستم داخل دیوار محصور شده را خوب ببینم.
هر وقت برای انجام کاری از محل کار خارج میشدم دود سیاه کمرنگ آزارم میداد.
تا قبل از حصار شدن دیوار توسط شهرداری فقط تیکهای آهن پاره وسط زمین بود ولی پس از حصار شدن دیوار وضع آهن پاره تغییر کرد و نایلونی بر روی آهن پاره گذاشته شد.
نایلون جانپناهی شده بود برای مردی که برای گذران زندگی خویش از بندر ترکمن استان گلستان راهی مازندران شده بودند.
باب گفتوگوی کوتاهی را با مردی که حدود ۵۰ ساله به نظر میرسید، باز کردم.
از وی خواستم درباره علت حضور در محوطه زمین بگویید و بگوید که چگونه در این سرما در این نایلون زندگی میکند.
میگفت اهل بندر ترکمن است، در حال حاضر مشغول نگهبانی آهن پارههای دستگاه جرثقیلی است که قرار است برای ساختن آپارتمان کوچه بغلی چند روز دیگر منتقل شود.
از وی پرسیدم زندگی در این سرما سخت نیست که گفت: چارهای ندارم، کارفرما هم کانکسی برایم مهیا نکرده است.
وی ادامه داد: من و همکارم به صورت شیفتی هر شش ساعت جایمان را عوض میکنیم.
دلم میخواست تا نام محل زمین را ذکر کنم تا همه بدانند که کارگران چگونه توسط برخی کارفرمایان خود اینگونه مورد بیمهری قرار میگیرند، ولی ترسیدم از اینکه درج محل آدرس ممکن است سبب بیکاری نانآور خانوادهای شود که ایام عید منتظر دریافت دستمزد پدرشان هستند.
باران به شدت شروع به بارش گرفت و پیرمرد از من خداحافظی کرد و رفت ولی درد و سرما همچنان باقی بود و دود سیاه همچنان بلند بود.
منبع: فارس-۵فروردین
وقتی آمارها دروغ میگویند
زهره اسدپور
«روند رو به رشد زنانه و غیررسمیشدنِ بازار کار» اصطلاحی است که پژوهشگران فراوانی از آن بهعنوانِ شاخصهٔ نظام اقتصادی جهان، یاد میکنند. به این اعتبار که جهان شاهد فربهترشدنِ بخش غیررسمی اقتصاد، و حضور گستردهترِ زنان در این بخش، در کنار کوچکشدنِ بخش رسمی اقتصاد است. این زنانهشدن بازارِ کار، با آنچه که ما از آمارهای رسمی اشتغالِ زنان در ایران در دست داریمــ که نشان از ثبات نسبی و حتّیگاه کاهش حضور زنان در بازار کار داردــ همخوانی ندارد. باید پرسید این عدمهمخوانی نشانهٔ چیست؟ آیا روند اقتصاد در ایران مسیری متفاوت با جهان میپیماید؟ و یا آنچه که با آن مواجهیم نه «عدمهمخوانی» که نادرست بودنِ آمار است؟ پیش از هرچیز شایسته است تا به تعریف بازار کار غیررسمی، بررسی علل وجودی آن و عوامل موثّر بر آن بپردازیم.
متن کامل:
http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2013/03/blog-post_2989.html
پنجم فروردین ماه۱۳۹۲
********
اخباروگزارشات کارگری۶فروردین ماه۱۳۹۲
- نامهٔ کودکان خردسال غالب حسینی فعال کارگری دربند
- عدم پرداخت حقوق ۶۰۰ناجی غریق مازندران!
- کارگران شرکت پیمانکاری ورزشگاه نقشجهان اصفهان تعطیلات نوروزی ندارند!
- قدرتیابی زنان از طریق سازماندهی: انجمن زنان خود اشتغال هند (سیوا) [۱]
- تظاهرات جوانان قبرس در اعتراض به سیاستهای ریاضتی
- افزایش بیکاری درفرانسه برای ۲۲ماه متوالی
نامهٔ کودکان خردسال غالب حسینی فعال کارگری دربند
درود بر همهٔ آزادی خواهان جهان
من نینا حسینی و خواهر دوقولویم هدیه حسینی به تمام مردم ایران میگوییم که پدر ما غالب حسینی فعال کارگری هیچ جرمی نکرده است. و با حملهٔ نیروهای اطلاعاتی دستگیر شده و زندانی شده است. همان روزی که پدرمان دستگیر شد قرار بود ما را برای خرید نوروزی به خیابان ببرد و لباسهای تازهٔ عید را برای ما بخرد تا با آنها سال تازه را جشن بگیریم و در کنار هم سال خوشی را شروع کنیم. اما الان هیچ لباسی نخریدهایم. اما اگر لباس تازه هم داشتیم نمیتوانستیم به تنمان کنیم و سال تازه را جشن بگیریم چون پدر عزیزمان در زندان است و بدون او ما هیج شوقی نداریم.
ما هر دو نفر آرزو میکنیم هر چه زودتر پدر عزیزمان آزاد شود و همهٔ زندانیهای سیاسی و فعالهای کارگری آزاد شوند تا در کنار فرزندانشان عید را جشن بگیرند.
نینا حسینی و هدیه حسینی کلاس سوم ابتدایی۳/۱/۱۳۹۲
منبع: سایت کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
عدم پرداخت حقوق ۶۰۰ناجی غریق مازندران!
ما ۶۰۰ نفر را تاکنون نگه داشتیم و جلوی استانداری نیامدند، اما اگر ۲۰۰ نفرشان میآمدند چه بلوایی میشد.
به گزارش۶فروردین مازندنومه، رئیس هیئت نجات غریق مازندران گفت: بچههای ما اگر بلال فروشی کنند ماهی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درآمد دارند اما ما وعده حقوق ۴۵۰ هزار تومانی دادیم که این مبلغ هم پرداخت نشده است.
اسلامی گفت: حالا دیگر خانوادههای ناجیان غریق به ما زنگ میزنند و ما در مقابل خانوادهها قرار داریم.
وی افزود: ما ۶۰۰ نفر را تاکنون نگه داشتیم و جلوی استانداری نیامدند، اما اگر ۲۰۰ نفرشان میآمدند چه بلوایی میشد.
کارگران شرکت پیمانکاری ورزشگاه نقشجهان اصفهان تعطیلات نوروزی ندارند!
به گزارش۶فروردین ایمنا، با وجود تعطیلی چند روزه دستگاههای دولتی به مناسبت آغاز سال نو، کارگاههای ساخت ورزشگاه نقشجهان در ایام نوروز هم فعال بود.
بنابهمین گزارش، طبق قول پیمانکار ورزشگاه نقشجهان، در ایام نوروز هم حدود ۵۰ نفر کارگر در ورزشگاه نقشجهان اصفهان حضور داشتند.
البته تعداد کارگران حاضر در این ورزشگاه طی روزهای گذشته به میزان تعداد این کارگران پیش از آغاز نوروز نبود چراکه پیش از این روزانه نزدیک به ۱۵۰ کارگر در ورزشگاه نقشجهان حضور داشتند که این تعداد در ایام نوروز حدود ۵۰ نفر بود.
قدرتیابی زنان از طریق سازماندهی: انجمن زنان خود اشتغال هند (سیوا) [۱]
هاله صفرزاده
حالا دیگر ما هر روز شاهد پیوستن زنان بسیاری به بازار کار هستیم. در جامعهٔ ما نیز مانند تمام دنیا زنان اوّلین قربانیان طرحهای تعدیل اقتصادی، خصوصیسازی و بحرانهای اقتصادی هستند. رشد پدیدههای ناهنجار اجتماعی ناشی از آن مانند اعتیاد و بیکاری که موجب افزایش آمار طلاق شده و نبود حمایتهای دولتی و بیسامانی اقتصادی و تعطیلی بنگاههای اقتصادی، معضلاتی را برای تمام مردم، به خصوص زنان بهوجود آورده است.
متن کامل:
http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2013/03/1_25.html
تظاهرات جوانان قبرس در اعتراض به سیاستهای ریاضتی
به گزارش۲۶مارس یورونیوز، حدود سه هزار تن از جوانان و دانش آموزان دبیرستانی در نیکوزیا پایتخت قبرس، روز سه شنبه و در پاسخ به فراخوانی بر روی فیس بوک، علیه ترویکا، نهادهای سه گانه وام دهنده به قبرس و سیاست استقراض مالی دولت این کشور دست به اعتراض زدند.
یانیس، دانش آموز دبیرستان:
«بدیهی است که مادران و پدران بسیاری از ما کارشان را از دست میدهند و همه ما نیز درآمدمان را از دست خواهیم داد. برای بعضی از ما حتی ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل دشوار خواهد شد.»
و توماس دانش آموز دیگر:
«آنها همه رویاهای ما و هرآنچه برایش کار کردهایم را به هم ریختهاند، همه آنچه تا کنون ما و مادران و پدران ما به دست آورده بودیم. آنها اساسا میخواهند کشور ما را به زمین بزنند.»
جوانان معترض با در دست داشتن شعارهایی در محکومیت بانک مرکزی اروپا، اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول، به سمت کاخ ریاست جمهوری قبرس راه پیمایی کردند. قرار است روز چهارشنبه نیز تظاهراتی علیه سیاستهای ریاضتی در قبرس توسط دومین حزب بزرگ چپ این کشور برگزار شود.
افزایش بیکاری درفرانسه برای ۲۲ماه متوالی
تعدادمتقاضیان کاردرماه فوریه شش درصدافزایش یافت وبه سه میلیون ۱۸۷هزارنفررسید.
بنا به گزارش رسمی تعدادبیکاران درماه فوریه برای ۲۲متوالی افزایش یافت وبارشدی شش دهم درصدی نسبت به ماه ژانویه، ربرتعدادبیکاران ۱۸۴۰۰نفرافزوده شد.
بنا بهمین گزارش، تعدادبیکاران (بدون هیچ کار) به سه میلیون ۱۸۷هزارنفررسید. (باضافه۱۰و۸دهم درصددریک سال) وتعدادبیکاران پاره وقت به چهارمیلیون و۷۰۰هزارنفر (باضافه۹و۸دهم درصددریک سال) رسید.
ششم فروردین ماه۱۳۹۲
*************
اخباروگزارشات کارگری۷و۸فروردین ماه۱۳۹۲
- شریف ساعد پناه با وثیقه صد میلیون تومانی آزاد شد
- آزادی شریف ساعد پناه با قرار وثیقه
- سیاستهای دورکاری و تأثیر آن بر سرنوشت زنان
- برپایی تظاهرات علیه بیکاری در پرتغال
- اعتصاب مجدد کارکنان بیبیسی در اعتراض به تعدیل نیرو
شریف ساعد پناه با وثیقه صد میلیون تومانی آزاد شد
پس از گذشت ۱۷ روز از بازداشت شریف ساعد پناه عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و از هماهنگ کنندگان طومار ۳۰ هزار نفره کارگران، امروز با وثیقه یکصد میلیون تومانی آزاد شد. شریف ساعد پناه این مدت تحت بازداشت اداره اطلاعات سنندج بود. روز هفدهم اسفند ۵ تن از فعالین کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری که ظاهرا در ارتباط با تلاش برای برگزاری روز جهانی زن دستگیر شده و سه روز پس از آن شریف ساعد پناه نیز توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شد.
طی سالیان گذشته تا به امروز فعالین و رهبران کارگری همواره با اتهامات بیاساس تحت فشار قرار گرفتهاند تا در مبارزه برای خواستهای مشروع و به حق کارگران وادار به سکوت گردند. بازداشتهای اخیر در روزهای پایانی سال گذشته نیز در این راستا صورت گرفته است. اتهاماتی که نهادهای امنیتی برای ساکت کردن فعالین کارگری به آنان وارد میکنند علی رغم بیارتباط بودن به فعالیت اجتماعی کارگرانی چون شریف ساعد پناه، امروزه جزئی از حقوق مدنی خدشه ناپذیر و پذیرفته شده شهروندان در سطح دنیا میباشد. اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن تبریک به شریف ساعد پناه و خانواده و دوستداران وی، خواهان آزادی تمامی کارگران در بند و از جمله ۵ تن از اعضای کمیته هماهنگی میباشد که نوروز امسال را بجای حضور در کنار خانوادههای خود، در بازداشتگاه میگذرانند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران-۸ فروردین ۹۲
آزادی شریف ساعد پناه با قرار وثیقه
به گزارش رسیده امروز پنج شنبه ۸ فروردین، شریف ساعد پناه فعال کارگری و عضو اتحادیه آزاد کارگران با قرار وثیقه ۷۰ میلیون تومانی آزاد گردید.
در پی برقراری جو امنیتی در شهر سنندج در آستانه ۸ مارس به جهت جلوگیری از برگزاری مراسم ۸ مارس توسط کارگران و فعالین در شهر سنندج، ۵ نفر از اعضای کمیته هماهنگی در ۱۷ اسفند و شریف ساعد پناه نیز در تاریخ ۲۰ اسفند در منزل مسکونیاش توسط نیروهای اطلاعات دستگیر شدند.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن تبریک آزادی شریف ساعد پناه خواهان آزادی وفا قادری، علی آزادی، حامد محمودنژاد، خالد حسینی، بهزاد فرج الهی و غالب حسینی اعضای بازداشتی کمیته هماهنگی در شهر سنندج و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین و زندانیان سیاسی میباشد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-۸ فروردین ۱۳۹۲
سیاستهای دورکاری و تأثیر آن بر سرنوشت زنان
محبوبه قنبری
دورکاری یکی از طرحهایی است که از چند سال قبل در حوزهیِ اشتغال مطرح شد. هر چند دورکاری در حوزهٔ کارگری بحث جدیدی نیست و تحت عنوان مشاغل خانگی دستهبندی میشود، یعنی تولید و کار در منازل نیروهای کار انجام میشود. طبق تعاریفی که در آییننامه دورکاری آمده است، دورکاری یعنی اینکه فرد بتواند کار را بدون حضور فیزیکی در محلّ کار انجام دهد. کارمند دورکاری به آن دسته از کارمندانی اطلاق میشود که بتوانند خدمات خود را در محیطی خارج از اداره، با استفاده از نظام الکترونیکی، ارائه کنند و قرار بود بر اســـاس بــرنـامـههـا و هدفگذاریهای انجامشده در شرایط عادی میبایست تا پایان سال۹۱ سی درصد نظام اداری کشور دورکاری شود.
این شیوهٔ کار که در حوزهٔ ادارات دولتی این طرح با سروصدای بسیار آغاز شد و در برخی ادارات شهر تهران و برخی شهرستانها به شکل آزمایشی به اجرا درآمد، بیشتر زنان شاغل را هدف قرارداد.
متن کامل:
http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2013/03/blog-post_26.html#more
برپایی تظاهرات علیه بیکاری در پرتغال
به گزارش۲۷مارس یورونیوز، صدها تن از جوانان جویای کار و نیز اعضای اتحادیههای کارگری در لیسبون، پایتخت پرتغال به خیابانها آمده و با همراه داشتن صورتکهای دولتمردان خود به تظاهرات پرداختند.
این تظاهرات روز چهارشنبه در اعتراض به نرخ بالای بیکاری و نیز فقدان امنیت شغلی برپا شد.
میگل ویولانت، روانشناس بیکار در این تظاهرات میگوید: «این روزها، مشکل من و همین طور جوانانی که این راهپیمایی را سازماندهی کردهاند نرخ بالای بیکاری در این کشور است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کارگر را دربرگرفته و چهل درصد آنان زیر ۳۵ درصد هستند.»
یک پرستار ۲۷ساله نیز میگوید: «همه معترضان هدفی مشابه دارند و آن این است که شنیده شویم و مسایل تغییر کند. ما تا زمان دستیابی به این هدف ساکت نمیشویم.»
اعتراض علیه بیکاری در لیسبون از سوی جوانان بزرگترین اتحادیه کارگری این کشور به نام کنفدراسیون کارگران پرتغال برگزار شد.
نرخ بیکاری در این کشور اروپایی به ۱۷و شش دهم درصد رسیده است. از سال ۲۰۱۱ میلادی دولت پرتغال در پی دریافت بسته نجات مالی ۷۸ میلیارد یورویی از سوی اتحادیه و بانک مرکزی اروپا و صندوق بین المللی پول موسوم به تروئیکا سیاستهای ریاضت اقتصادی را به اجرا گذاشته است.
اعتصاب مجدد کارکنان بیبیسی در اعتراض به تعدیل نیرو
به گزارش ۲۸مارس بیبی سی، گروهی از کارکنان بیبیسی از ظهر امروز به وقت لندن در اعتراض به تعدیل نیرو، حجم کار و ادعاهای مربوط به زورگویی به مدت ۱۲ ساعت اعتصاب کردهاند.
این اعتصاب به دعوت اتحادیه ملی روزنامه نگاران بریتانیا و اتحادیه بکتو (که اعضای آن عمدتا کارکنان بخشهای فنی هستند) برگزار میشود.
تعدادی از کارکنان بخش فارسی بیبیسی نیز در این اعتصاب شرکت میکنند.
اعتصاب قبلی به دعوت اتحادیه ملی روزنامه نگاران روز ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) به مدت ۲۴ ساعت برگزار شد.
بیبیسی در یک دوره پنج ساله برای صرفه جویی مالی ۲۰۰۰ شغل را حذف میکند. بیشتر این شغلها از طریق بازخرید داوطلبانه کارکنان حذف میشود، اما ۱۱۰ نفر با بازخرید اجباری روبرو هستند.
اتحادیههای کارکنان خواهان تعویق شش ماهه بازخریدهای اجباری هستند تا در این مدت در مورد مشکلات کاری مذاکره و بازنگری انجام شود، اما بیبیسی میگوید که این کار هزینههایی دارد که موسسه را در آینده به صرفه جویی بیشتر مجبور خواهد کرد.
اتحادیهها همچنین گفتهاند که پروندهای شامل جزئیات موارد «تکان دهنده» زورگویی و آزار به یک هیأت تحقیق داخلی بیبی سی ارائه کردهاند.
میشل استینستریت، دبیر کل اتحادیه ملی روزنامه نگاران بریتانیا که برنامههای صرفه جویی بیبی سی بر کیفیت کار در این موسسه تأثیر گذاشته و شرایط به سمتی میرود که حجم کار و استرس برای کارکنان به سطح غیر قابل قبولی برسد.
جری موریسی، دبیر کل بکتو هم میگوید: «اعضای اتحادیه ما دچار دشواری هستند چون بیبی سی تصور میکند که میتواند همان میزان برنامه را با تعداد بسیار کمتری نیروی کار تولید و پخش کند».
بیبیسی میگوید از اینکه اتحادیهها تصمیم به اعتصاب گرفتهاند «عمیقا ناخرسند» است.
یک سخنگوی بیبی سی گفته است: «با توجه به صرفه جویی هنگفتی که باید انجام شود، ناچاریم برنامه تعدیل نیرو را ادامه دهیم و اعتصاب تأثیری بر این تصمیم نخواهد گذاشت».
هشتم فروردین ماه۱۳۹۲
*************
اخباروگزارشات کارگری۹فروردین ماه۱۳۹۲
- بهنام خدادادی فعال کارگری و عضو انجمن کارگری برق و ساختمان اصفهان اخراج شد
- بیش از ۸۰ کارگر معدن در چین در زیر آوار مدفون شدند
بهنام خدادادی فعال کارگری و عضو انجمن کارگری برق و ساختمان اصفهان اخراج شد
این اخراج در پی سخنرانی فعال کارگری در روز عید در سالن اجتماعات کمپ کارگری طاهری در کنگان منطقه پارس جنوبی صورت گرفت. در روز ۹۲/۰۱/۰۱ و هنگام تحویل سال نو بهنام خدادادی پس از صحبت در مورد افزایش حقوق و فقدان تشکلهای کارگری کارگران را دعوت به اتحاد و تشکل یابی کرد. وی همچنین با حمایت از اعتراضات کارگری در اروپا از طبقه کارگر ایران خواست تا همگام با کارگران دیگر کشورها اعتراضات خود را دامنه دارتر کنند. در هنگام سخنرانی این فعال کارگری، حراست فاز ۱۲ وکمپ طاهری با هجوم به وی قصد دستگیریاش را داشتند که با اعتراض بیش از حد ۱۵۰۰ کارگر مواجهه شدند و نیروهای حراست را به عقب راندند. اما بعد از ۷ روز این فعال کارگری از شرکت توسعه شبکههای صنعتی ایران (IIND) در فاز ۱۲ اخراج شد.
انجمن کارگران برق و ساختمان اصفهان این حرکت بیشرمانه و ضد کارگری را محکوم و اعلام میدارد برای تحقق خواستههای کارگری از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
انجمن کارگران برق و ساختمان اصفهان - جمعه نهم فروردین ۱۳۹۲
بیش از ۸۰ کارگر معدن در چین در زیر آوار مدفون شدند
در پی رانش زمین در مناطق کوهستانی تبت در ارتفاع ۴۶۰۰ متری بیش از ۸۳ کارگر معدن طلای این کشور در زیر آوار مدفون شدند. این حادثه صبح روز جمعه (۹ فروردین/۲۹ مارس) در نزدیکی لهاسا پایتخت تبت رخ داد.
در مناطق کوهستانی تبت در چین، در پی رانش عظیم زمین دستکم ۸۳ کارگر معدن در اعماق زمین مدفون شدند.
شین هوا، خبرگزاری رسمی چین، اطلاع داد که این حادثه صبح جمعه (۹ فروردین/۲۹ مارس) در منطقه مایژوکونگار در نزدیکی لهاسا، پایتخت استان تبت روی داده است.
تبت سرزمین مقدس بودائیان در آسیای مرکزی است و ارتفاع متوسط آن از سطح دریا حدود ۴۹۰۰ متر است. رشته کوههای هیمالیا در همین سرزمین قرار دارد.
این ۸۳ کارگر در استخدام یک کنسرن این کشور در یکی از معادن طلای منطقه در ارتفاع ۴۶۰۰ متری مشغول کار بودند که این حادثه رخ داد.
خبرگزاری شین هوا اعلام کرد که رانش زمین منطقهای به مسافت سه کیلومتر را در برمیگیرد. مقامات محلی چین نیز اطلاع دادهاند که حدود دومیلیون مترمکعب خاک، گلولای به همراه شن و سنگ محل حادثه را در برگرفته است.
گفته میشود در مجموع یکهزار امدادگر و ماموران پلیس و آتشنشانی به محل حادثه برای نجات کارگران شتافتهاند. ۱۵ سگ تربیتشدهٔ جستوجوگر نیز در این اقدام برای یافتن کارگران معدن شرکت دارند.
شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین و لی کچیانگ، نخست وزیر این کشور خواستار استفاده از کلیه نیروها برای نجات کارگران مدفون در زیر آوار شدهاند.
منبع: دویچه وله فارسی-۲۹مارس
نهم فروردین ماه۱۳۹۲
******************
اخباروگزارشات کارگری۱۰و۱۱فروردین ماه۱۳۹۲
- علیه تهاجم وسیع به فعالین کارگری به میدان بیاییم
- افزایش ۲۵ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
- مرکز آمار ایران: نرخ تورم سال ۹۱ به ۳۱. ۵ درصد رسید
- شاخص فلاکت: ۴۴ درصد/اقتصاد ایران به رکود تورمی رفت
- فعالان اتحادیههای کارگری میخواهند بدانند چرا؟
USAID به اداره سولیداریتی سنتر در بوگاتا ۳ میلیون دلار اهدا کرد
- بخت زیادی برای زنده یافتن کارگران معدن چین وجود ندارد- مرگ ۲۸کارگرمعدن دیگردرپی انفجار گاز در یک معدن زغال سنگ چین
علیه تهاجم وسیع به فعالین کارگری به میدان بیاییم
وفا قادری، خا لد حسینی؛ حامد محمودنژاد؛ علی آزادی؛ بهزاد فرج اللهی؛ غالب حسینی؛ پدرام نصراللهی؛ آزاد باید گردند. خواستم ننویسم، خواستم به خاطر تنها فرزندم نیما که در بستر بیماری است هم شده نسبت به اینهمه دستگیریها سکوت کنم خواستم دیگر بار قلم فرسایی نکنم و بهانه ندهم و مرا در این شرایط که تنها فرزندم در بیمارستان محک در بستر بیماری است به زندان برنگردانند اما هر کاری کردم نتوانستم نسبت به دستگیری دوستان و رفقایم وهم طبقههایم سکوت کنم وراحت از کنار این حجم دستگیریها بگذرم وقتی نامه دو کودک خردسال تنیا وهدیه حسینی دوفرزند غالب حسینی عزیز را دیدم وخواندم قلبم مجروع شد چطور دوکودک خردسالی که با شور شوق واشتیاق فراوان خود را برای خرید عید وجشن نوروز آماده کرده بودند آرزوهای کودکانهشان برباد رفت ونتوانستند درعید نوروز پدر دلبندشان در کنارشان باشد. خبر دستگیری فعالین کارگری باری دیگر بر دوش ما و دلیلی مکرربر خروش ماست شنیدیم و به درد شنیدیم که فعالان کارگری از اعضای کمیته هماهنگی بازداشت وخانوادههای آنان مورد اذیت وآزار قرار گرفتهاند تا شاهدی دیگر باشند به همراهی زر و زور و برهانی دیگر باشند بر همکاری تیغ و طلا و تسبیع؛ امروز بزرگانی بازداشت شدهاند ودر آغاز سال نو همچنان در بازداشتندکه از دل جنبش کارگری بر آمدهاند وپرچم رایت برابری را برافراشتند و قدمی بر نداشتند جز در راه احقاق حقوق بنیادین خود.
اقدام کارگران در تاسیس سندیکا وتشکلهای کارگری خود به منظور در خواست حقوق صنفیشان خشم اقتدار طلبان و تمامیت خواهان را که علت اصلی همه مشکلات ملت ایرانند بر انگیخته است این اتفاق در حالی روی داد که فعالان کارگری در بند نیز به اشکال مختلف مورد اذیت وازار روحی وجسمی قرار میگیرند اعمال فشار تهدید وارعاب وصادر کردن حکمهای ناعادلانه بر ضد فعالین کارگری بخشی از برنامه سرکوب علیه جنبش کارگری ایران است که در دستور کار حاکمان سرمایه قرار دارد در کنار همه اینها افزایش فشار بر روزنامه نگاران؛ فعالان حقوق بشری و مدنی وکلاء و دانشجویان؛ فعالان کودک؛ وبلاگ نویسان، کاربران ساده اینترنت؛ اقلیتهای قومی ودینی، جامعه بهاییان و............ همواره ادامه داشته ودارد. هدف حاکمان سرمایه در این برهه در حالی که طبقه کارگر از نظر معیشت به شدت در تنگناه قرار دارد و تعیین دستمزدهای زیر خط فقر توهینی آشکار بر کرامت میلیونها انسان شریف وزحمتکش جامعه است از شدت بخشیدن به اعمال فشار بر فعالین کارگری ودیگر فعالین دور کردن این فعالین از جنبش کارگری وزحمتکشان کشور است. میلیونها کارگر در کنار خواستههای سیاسی و صنفی خود خواستار پایان دادن تهدید وارعاب وبازداشت کارگران وفعالین کارگران زندانی وحق بدیهی و مشروع به رسمیت شناخته شدن حقوق هم طبقهایهای خود هستند. حمله و دستگیری و زندانی کردن فعالین کارگری حتی به مدت کوتاه آنهم در شروع سال جدید مصداق بارز سلب آزادی است.
من به عنوان فعال کارگری و از اعضای کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری دستگیری وبازداشتهای اخیر فعالین کارگری را به شدت محکوم کرده وخواستار پایان دادن به بازداشت و اذیت وآزار فعالین کارگری و خانوادههای کارگران زندانی هستم فعالین کارگری دربند بدون هیچ قید وشرطی باید آزاد گردند.
بهنام ابراهیمزاده از اعضای کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری وجمعیت دفاع از کودکان کار وخیابان- فروردین ٩٢
افزایش ۲۵ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
حقوق کلیه بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی ۲۵ درصد افزایش یافت.
به گزارش ۱۱فروردین ایسنا، بنقل از علیرضا رخشندهرومعاون اداری و مالی سازمان تامین اجتماعی، میزان حقوق و مستمری سال ۱۳۹۲ بازنشستگان تامین اجتماعی نسبت به سال قبل ۲۵ درصد افزایش مییابد.
مرکز آمار ایران: نرخ تورم سال ۹۱ به ۳۱. ۵ درصد رسید
به گزارش۱۱فروردین فارس، مرکز آمار ایران گزارش «شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور» در سال ۹۱ را اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ تورم سال ۹۱ به ۳۱. ۵درصد رسید.
بنابهمین گزارش، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی درگاه ملی آمار، شاخص کل (بر مبنای ۱۰۰=۱۳۸۱) در اسفند سال ۱۳۹۱ عدد ۴/۶۰۱ را نشان میدهد که نسبت به ماه قبل ۰/۳ درصد افزایش داشته است که سهم گروه عمده خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات از این افزایش ۱/۸۵ درصد و سهم گروه عمده کالاهای غیرخوراکی و خدمات از این افزایش ۹/۱۴ درصد است.
افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۶/۴۰ درصد است. درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم شهری) در دوازده ماه منتهی به اسفندماه سال ۹۱ (تورم سال ۹۱) نسبت به دوره مشابه سال قبل ۵/۳۱ درصد است که در مقایسه با این رقم در بهمن ماه ۱۳۹۱ (۲/۳۰ درصد) افزایش یافته است.
شاخص فلاکت: ۴۴ درصد/اقتصاد ایران به رکود تورمی رفت
کافی است نرخ تورم و بیکاری را با یکدیگر جمع کنید تا شاخص فلاکت به دست بیاید.
در کشوری که انتشار نماگرهای اقتصادیگاه بهگاه «قفل» میشود و برای محاسبه شاخصهای اقتصادی، هیچ چیز در دسترس نیست؛ حتی صحبت کردن از روند طی شده «شاخص فلاکت» در سال ۱۳۹۱، کار سختی است.
آخرین باری که مرکز آمار ایران نرخ بیکاری را اعلام کرده، تابستان امسال است. مرکز آمار پس از یک دوره متوالی مناقشه بر سر مرجع انتشار نرخ بیکاری، با تاخیری چندماهه، نرخ بیکاری دوره زمستان ۱۳۹۰ را ۱۴. ۱ درصد اعلام کرد. بانک مرکزی نیز، انتشار آمار نرخ بیکاری را چندی است که «متوقف» کرده و مرجع اعلام نرخ تورم شده است. حال قرار است در این شرایط مبهم و با اطلاعات ناقص، چه اعدادی برای «شاخص فلاکت» تعریف شود؟ شاخص فلاکت یک نشانگر اقتصادی است که فرمولی بسیار ساده دارد: کافی است نرخ تورم و بیکاری را با یکدیگر جمع کنید تا شاخص فلاکت به دست بیاید. معرفی این شاخص، مدیون دو اقتصاددان آمریکایی به نامهای «آرتور اوکان» و «رابرت بارو» در دهه ۱۹۷۰ میلادی است. البته روش دو اقتصاددان یادشده برای محاسبه شاخص فلاکت با هم فرق میکرد. آقای «اوکان» از همان فرمول ساده استفاده میکرد یعنی نرخ تورم به علاوه نرخ بیکاری. اما آقای «بارو» فرمول دیگری داشت؛ او از ترکیب تولید ناخالص داخلی و نرخ سود بانکی، شاخص فلاکت را تعیین میکرد. بعدها، آنچه که «آرتور اوکان» طراحی کرده بود، به عنوان شاخص «صحیح» فلاکت شناخته شد و فرمول «رابرت بارو» دیگر کاربردی ندارد. حالا اگر بر سر تعریف کلی و کاربردی «شاخص فلاکت» تفاهم شود؛ باید گفت که در یک عبارت ساده میتوان شرایط «رکود تورمی» را به عنوان بازتاب بالا بودن شاخص فلاکت شناخت.
اقتصاددانان میگویند «تورم و بیکاری» در دو منحنی عکس یکدیگر عمل میکنند. یعنی اگر تورم بالا باشد، بیکاری پایین است و برعکس. به عبارت دیگر، «تورم بالا»گاه ممکن است بیکاری را «کاهش» دهد یا اینکه «بیکاری بالا» میتواند با «تورم پایین» همراه شود. به همین دلیل، در خیلی از کشورها، سیاستهای تورمزا اجرا میشود تا قدری از نرخ بیکاری کاسته شود. اما در کشورهای دارای درآمدهای نفتی بالا، ماجرا کمی فرق میکند. در این نوع کشورها، وقتی قیمت نفت بالا میرود و درآمدهای نفتی جهش پیدا میکند، دولتها سعی میکنند، بخشی از درآمدهای ارزی به دست آمده را به بدنه تولید تزریق کنند تا در کوتاه مدت تورم موجود با تولید بالا خنثی شود و در درازمدت بیکاری هم کاهش پیدا کند. اما تجربه نشان داده این سیاست، شکست خورده است. چرا که درآمدهای نفتی با واحد «دلار» به دست میآید و برای تزریق آن به بخش تولید نیاز به «ریال» است. اینجاست که تزریق درآمدهای نفتی به بخش تولید، «پایه پولی» را افزایش میدهد، تولید را پایین میآورد و حالا هم «چوب» را خورده و هم «پیاز» را؛ هم تورم در اقتصاد وجود دارد و هم موجی از بیکاری به واسطه تعطیلی کارخانهها و بنگاههای تولیدی به راه افتاده است.
تجربه روشن این نوع حرکت دو شاخص تورم و بیکاری، بزرگترین طرح اشتغالزایی دولت نهم موسوم به «بنگاههای زودبازده» است. برنامهای «آرمانی» که با «وامهای ارزان قیمت» راه را برای تزریق نقدینگی به بخش تولید باز کرد و تورم را بالا برد. دولتیها میگفتند این برنامه آرمانی، بیکاری را کاهش داد؛ اما با گذشت پنج سال از اجرای برنامه بنگاههای زودبازده و تزریق پول به بخش تولید، آخرین آمار اعلام شده از نرخ بیکاری -که از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است- حاکی از افزایش بیکاری تا بیش از ۱۴ درصد در زمستان پارسال است. در اقتصاد متکی به درآمد نفتی، رانت و فساد نیز محتمل است و آنچه در تجربه «بنگاههای زودبازده» رخ داد نشان داد، اگر ساختار اقتصادی به خوبی کار نکند، توفیقی برای هیچ یک از دو هدف گیری کوتاه مدت و بلندمدت به دست نخواهد آمد. اما اگر ساختار اقتصاد، به درستی عمل کند چطور؟ در کشورهای پیشرفته که درآمدهای عمده دولت از راه مالیات به دست میآید، دو شاخص تورم و بیکاری چگونه عمل میکند؟ در اقتصاد پیشرفته دو شاخص تورم و بیکاری به صورت معکوس عمل میکند. افزایش تورم و رشد قیمتها به تولیدکننده این علامت را میدهد که باید تولید را افزایش داد و به میزان اشتغال افزود. در این حالت، تورم در درازمدت کنترل میشود و اشتغال در کوتاه مدت به سطح بالایی میرسد. به تازگی نشریه «اکونومیست» رتبه بندی کشورها را بر اساس شاخص فلاکت انجام داده است که البته با استناد به آمارهای سال ۲۰۱۱ میلادی به دست آمده است. این رتبه بندی مربوط به ۹۶ کشور جهان است و با توجه به آمار نرخ تورم و بیکاری در سال ۲۰۱۱ میلادی، ایران را با عدد شاخص ۳۳ درصد، در رتبه سوم قرار داده است. نکته جالب، ردههای پایینی این جدول است که کشورهایی مانند قطر، سوئیس، آلمان و دانمارک را به خود میبیند. قطر با نرخ تورم ۲. ۵ درصدی و نرخ بیکاری نیم درصدی، در مجموع شاخص فلاکت را به سه درصد رسانده و رتبه ۹۶ را در میان ۹۶ کشور بررسی شده به خود اختصاص داده است. بالاتر از سوئیس که شاخص فلاکت در آن ۳. ۵ درصد است و حتی آلمان و دانمارک که شاخص فلاکت در آنها به ترتیب ۸ و ۹ درصد است. اما شاخص فلاکت در سال ۱۳۹۱ چه روندی را در ایران داشت؟ برای پاسخ به این پرسش، نیاز به دو شاخص مهم اقتصادی، یعنی تورم و بیکاری و دسترسی به رقم دقیق این دو شاخص است. اینجا مشکلی اساسی وجود دارد که در سطرهای ابتدای گزارش آمد. مشکلی به نام نبود اطلاعات که به تازگی در اقتصاد ایران جریان یافته است. تمام آنچه در ادامه میآید نیز با استفاده از نرخ بیکاری اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران، یعنی۱۴. ۱ (مربوط به زمستان سال گذشته) است.
بانک مرکزی آخرین رقم تورم در بهمن ماه را به میزان ۸/۲۹ درصد اعلام کرده است. با توجه به نرخ بیکاری ۱۴. ۱ درصدی و از آنجا که از مجموع این دو شاخص، نشانگر فلاکت مشخص میشود، میتوان گفت رقم شاخص فلاکت با همین اطلاعات موجود به مرز ۴۴ درصد رسیده است. یعنی با گذشت سه ماه از سال ۲۰۱۳ میلادی، شاخص فلاکت نزدیک به ۱۱ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۱ میلادی است. در سالی که گذشت، شاخص فلاکت در یک منحنی صعودی به کار خود پایان داد. آنچه در نمودار شاخص فلاکت در سال ۱۳۹۱ رخ داده؛ نشان از کوتاه نیامدن هیچ کدام از دو شاخص تورم و بیکاری داشته است. به گونهای که «رکود تورمی» با خوردن «چوب و پیاز» شکل گرفته است. دلایل بسیاری برای این موضوع میتوان برشمرد. در سال گذشته، نوسان نرخ ارز، ارزش پول ملی را کاهش داد و به تبع اجرای هدفمندی یارانهها، هزینههای تولیدی بالاتر رفت. به گواه گزارشهای فعالان کارگری و کارفرمایی، بسیاری از واحدهای تولیدی در معرض ورشکستگی و تعطیلی قرار گرفت. آخرین گزارش بانک مرکزی از «شاخص قیمت تولیدکننده» نشان میدهد هزینههای تولید نسبت به مهرماه سال گذشته۳۳. ۱ درصد افزایش یافته است. ضمن اینکه رشد شاخص بهای تولیدکننده در طول یک ماهه شهریور تا مهر امسال به رقم بیسابقه ۸. ۲ درصد رسیده است.
پس از رشد۸. ۳ درصدی در اردیبهشت ۱۳۷۴ و رشد۱۵. ۳ درصدی در دی ماه ۱۳۸۹ این رقم بالاترین رقم رشد ماهانه در ۲۳ سال گذشته به حساب میآید. به طور کلی افزایش شاخص قیمت تولیدکننده منجر به افزایش شاخص تورم میشود و افزایش تورم نیز به طور خودکار بر تصمیمات بانک مرکزی تاثیر مستقیمی دارد؛ بنابراین هر چقدر شاخص بهای تولیدکننده نسبت به پیش بینیها افزایش یابد انتظار تقویت قیمتها وجود دارد. شاید در شرایط رکود تورمی، صنایعی مانند صنایع غذایی و برخی از صنایع پایین دستی بخش نفت و بخشهایی که کمترین نیاز را به کالاهای وارداتی دارند سودآوری خوبی داشته باشند؛ اما ادامه چنین وضعیتی میتواند به حذف بسیاری از واحدهای صنعتی فعلی بینجامد و جایگزین کردن این واحدها نیز در میان مدت غیرممکن خواهد بود.
منبع: خبرآنلاین-۹فروردین
فعالان اتحادیههای کارگری میخواهند بدانند چرا؟
به اداره سولیداریتی سنتر در بوگاتا ۳ میلیون دلار اهدا کرد USAID
جیمز جوردن
ترجمه و تلخیص: بابک پاکزاد
اداره سولیداریتی سنتر در بوگاتا برای عملیاتهایش در منطقه آند مقدار قابل توجه و غیر معمول ۳ میلیون دلار کمک اهدایی برای دو سال، دریافت نمود. نه افق و ابعاد کمک چندان روشن است و نه اینکه دقیقا این مبالغ را باید در کدام برنامهها بکار گرفت و هزینه کرد. با این حال، با توجه به سابقه اداره بوگاتا و نمایندگیهای سولیداریتی سنتر در منطقه آند، ناظران پیشبینی میکنند که کاربرد اصلی موارد اهدایی در کلمبیا و ونزوئلا است، یعنی مکانهایی که عمده فعالیتهای مرکز معمولا در آنجا متمرکز شده است. منطقه آند همچنین پرو، اکوادور و بولیوی را شامل میشود. سولیداریتی سنتر هم در پرو و هم در کلمبیا ادارههایی دارد.
متن کامل:
http://mehreganmag.com/
بخت زیادی برای زنده یافتن کارگران معدن چین وجود ندارد- مرگ ۲۸کارگرمعدن دیگردرپی انفجار گاز در یک معدن زغال سنگ چین
به گزارش۳۰مارس یورونیوز، حدود ۳۶ ساعت پس از رانش زمین در یک معدن مس در کوههای تبت واقع در جنوب غربی چین و فرو رفتن ۸۳ معدنچی به زیر خاک، تاکنون تنها جسد یکی از معدنچیان از معدن فروریخته خارج شده است.
بیش از دو میلیون متر مکعب خاک و گل بر سر معدنچیان فروریخته امری که کار امدادرسانی را بسیار دشوار کرده است.
حدود دوهزار امدادگر به همراه سگ و دستگاههای ردیاب از جمعه شب در ارتفاع ۴۶۰۰ متری و شرایط جوی نامناسب برای یافتن معدنچیان تلاش میکنند.
امدادگران که از رانش مجدد زمین بیم دارند اقدام به برپایی کمپهای موقتی در اطراف معدن کردهاند.
به گفته نیروهای امداد بخت زیادی برای یافتن افراد زنده از زیر خاک وجود ندارد.
از معدن فروریخته در تبت علاوه بر مس، طلا و نقره هم استخراج میشود. این معدن زیر نظر «گروه طلای ملی چین» بزرگترین تولیدکننده طلا در چین اداره میشود.
همچنین روز جمعه در منطقه شمال شرق چین انفجار گاز در یک معدن زغال سنگ ۲۸ کشته بر جای گذاشت.
در این حادثه امدادگران موفق شدند ۱۳ معدنچی را نجات دهند.
یازدهم فروردین ماه۱۳۹۱
akhbarkargari2468@gmail.com