اخبار وگزارشات کارگری۱۷اسفندماه۱۳۹۱
- بازداشت ۴ نفر از اعضای کمیتهٔ هماهنگی در سنندج
- دستگیری علی آزادی یکی دیگر از اعضا کمیتهٔ هماهنگی
- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران به مناسبت ۸ مارس روز اعتراض جهانی به نابرابری و تبعیض علیه زنان
- قطعنامه روز جهانی زن- کمیتهی برگزار کننده ۸ مارس ۲۰۱۳ سنندج
- صدای بهنام ونیما ابراهیمزاده وتمامی زندانیان در بند باشید
- درگذشت اگریجه عبدی مادر پدرام نصراللهی فعال کارگری زندانی
- سرنوشت مشکوک ۱۳۰۰ میلیارد تومان عیدی گم شده بازنشستگان
- سوختگی شدید کارگری در حریق ساختمان نوساز
- تظاهرات کارگران کارخانه گودیرشهرامین مقابل دفترمرکزی شرکت درحومه پاریس
بازداشت ۴ نفر از اعضای کمیتهٔ هماهنگی در سنندج
به گزارش رسیده امروز ۱۷/۱۲/۱۳۹۱ ساعت ۵: ۳۰ صبح وفا قادری، سید خالد حسینی، بهزاد فرجالهی و حامد... فعالین کارگری و از اعضای کمیتهٔ هماهنگی در شهر سنندج با هجوم مامورین اطلاعات به منازلشان بازداشت شدند.
لازم به ذکر است که مامورین اطلاعات دیروز وفا قادری را طی تماس تلفنی تهدید کرده بودند که در صورت برگزاری مراسم ۸ مارس در شهر سنندج وی را بازداشت خواهند کرد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، ضمن محکوم کردن بازداشت وفا قادری، سید خالد حسینی، بهزاد فرجالهی و حامد، خواهان آزادی بیقید و شرط این فعالین کارگری و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین و زندانیان سیاسی میباشد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-۱۷ اسفند ۱۳۹۱
دستگیری علی آزادی یکی دیگر از اعضا کمیتهٔ هماهنگی
بر اساس گزارش رسیده، امروز پنجشنبه ١٧ اسفند ماه ١٣٩١، ساعت ۶ صبح علی آزادی از اعضای کمیته هماهنگی در محل کارش در سنندج دستگیر شد. علی آزادی کارگر نانوایی فانتزی است.
لازم به ذکر است که وفا قادری، خالد حسینی، بهزاد فرجاللهی و حامد محمودنژاد نیز ساعت ۵ و نیم صبح با هجوم ماموران اطلاعات به منازلشان، دستگیر و بازداشت شدند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن محکوم کردن بازداشت کارگران و فعالین کارگری، خواستار آزادی بدون قید و شرط دستگیر شدگان است.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
زنده باد ۸ مارس، زنده باد آزادی و برابری
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران به مناسبت ۸ مارس روز اعتراض جهانی به نابرابری و تبعیض علیه زنان
با گذشت بیش از یک قرن از آغازین سالهای اعتراضات جهانی به تبعیض و نابرابری بر علیه زنان، جنبش رهایی زن امروزه در ابعادی بسیار بین المللیتر از هر دوره دیگری به میدان آمده است. گستره این جنبش در یک بعد عظیم اجتماعی دیگر محدود به کشورهایی در حوزه تمدن غرب نیست و کل پهنه گیتی از افغانستان و ایران و پاکستان و هند تا تونس و مصر و عربستان و قاره آفریقا تا بسیاری از کشورهای خاورمیانه و آسیا تا قلب متمدنترین کشورهای اروپایی را در بر گرفته است.
این جنبش در دوره حاضر خیزی بمراتب تاریخیتر را در جهانی آغاز کرده است که خصلت نمای آن نه معادلات جهان دو قطبی در چهارچوب رقابت دو سیستم ضد انسانی سرمایه داری دولتی شوروی و بازار آزاد غرب، بلکه بن بست اقتصادی سیاسی و فرهنگی اجتماعی کلیت نظام سرمایه داری و به میدان آمدن جنبشهای عظیم اجتماعی است، جنبشهایی که هر روزه و در ابعادی هر چه وسیعتر در حال به میدان آمدن هستند و میروند تا همچون اوایل قرن بیستم پایههای اقتصادی و اجتماعی سیاسی نظامهای ضد انسانی موجود را در هم بکوبند و مبشر دنیایی بهتر باشند.
زنان نیمه انسان نیستند، آنان انسانند و به همین اعتبار جنبش زنان از تعیین کنندهترین جنبشهای اجتماعی در تحولات پیشاروی تاریخ بشریت معاصر است. این جنبش یک جنبش میلیاردی است و پیوندی عمیق با رهایی انسان دارد، از همین رو هم است که جنبش زنان در هر دورهای در تاریخ معاصر پیوندی همیشگی و ناگسستنی با جنبش کارگری و افق و آرمانهای آن داشته است.
جنبش زنان و جنبش کارگری از نظر ما کارگران متشکل در اتحادیه آزاد کارگران ایران بمثابه دو نیمه یک پیکراند که معیار هر درجه از رهایی هر کدام از آنان، معیار رهایی آن دیگری و کل بشریت از هر قید و ستم و استثماری است.
زنده باد ۸ مارس، زنده باد جنبش زنان
زنده باد همبستگی و اتحاد جنبش کارگری با جنبش رهایی زن
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۷ مارس ۲۰۱۳ – ۱۷ اسفند ۱۳۹۱
قطعنامه روز جهانی زن- کمیتهی برگزار کننده ۸ مارس ۲۰۱۳ سنندج
۸ مارس در سالهای اخیر، هم زمان با شرایطی است که بحران سرمایهداری منابع انسانی و پیامدهای ناشی از آن در سطح جهان عمق و شدت بیشتری یافته است. هر روز تعداد بیشتری از انسانها را در کام ولع سیری ناپذیر ناشی از منافع انسان ستیزش میبلعد و در هالهای از سرشکستگی، سرگشتگی و از خود بیگانگی رها میکند. زنان به عنوان یک عنصر اجتماعی نقش حیاتی و اساسی در پیشرفت جوامع بشری از ابتدای تاریخ تا به اکنون ایفا نمودند؛ اما شکل گیری جوامع طبقاتی و ستم ناشی از روابط کار و سرمایه به مرد و زن باعث پیدایش سیستمی مرد سالار گردیده که در هر دوره تاریخ به تناسب نیاز طبقه حاکم تبعیض جنسی علیه زنان را در اشکال ویژه باز تولید نموده و باعث دگرگونی جایگاه زن و تزلزل موقعیت اجتماعی وی گردیده است.
۸ مارس روز اعتراض به نابرابری بین انسان هاست، روز اعلام وجود زنان در مقام انسان کامل و برابر با مردان میباشد، روز رهایی از زیر یوغ بردگی و هرگونه نابرابری و آپارتاید جنسی است، در این روز تاریخی و با شکوه، علیه خشونت و تبعیض و نابرابری و حاکمیت مرد سالاری در مقام اعتراض و احقاق حق بر آمده و هم صدا و متحد مطالبات خود را اعلام میکنیم:
۱- خواهان وضع و اعمال و اجرای قوانین و مقررات انسانی و مطلوب جامعه در جهت پیشگیری و جلوگیری از هرگونه خشونت و جرم و جنایت هستیم.
۲- تأمین زندگی شایسته و انسانی برای کودکان و زنان خیابانی و بیسرپناه و حمایت از کودکان بیشناسنامه.
۳- لغو مجازات اعدام و سنگسار و توقف فوری کلیه احکام اعدام.
۴- محکوم نمودن هر گونه سوء استفاده و استثمار از کودکان بیسرپناه و محروم نمودن آنان از دنیای کودکانه و تحصیل.
۵- حق هرگونه اعتصاب و اعتراض مدنی و سیاسی و ایجاد تشکلهای مستقل.
۶- امکان دسترسی زنان به بهداشت جسمی و روانی و آموزش رایگان و مناسب.
۷- آزادی فوری و بیقید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی و لغو هرگونه پیگیری قضایی از تمامی فعالین جنبشهای اجتماعی.
۸- دستمزد برابر در ازای کار برابر زنان و مردان.
۹- زن برده و ناموس کسی نیست، خشونتهای ناموسی شدیدا محکوم است.
۱۰- ایجاد مهدکودک و شیرخوارگاه رایگان جهت عموم.
۱۱- تفکیک جنسیتی در مراکز آموزشی، تربیتی و اماکن عمومی را محکوم مینماییم.
۱۲- زنان خانه دار از گروه کارگران بدون دستمزد و حقوق در جامعه هستند، لذا خواستار بهرهمندی تمامی زنان از کلیه تسهیلات و خدمات رایگان هستیم.
۱۳- خواهان برخورداری تمام زنان از بیمههای اجتماعی هستیم به نحوی که حقوقات مذکور ضامن و پشتوانهی زندگی مستقل و متکی به خود برای زنان گردد تا جایی که وادار به تن فروشی نشوند.
۱۴- خواهان لغو قانون چند همسری و ازدواج موقت هستیم و به شدت آن را محکوم مینماییم زیرا این قانون به رسمیت شناختن تن فروشی و فحشا است.
۱۵- خواهان حق طلاق، حق انتخاب همسر، حق حضانت فرزندان و سقط جنین در شرایطی کاملا بهداشتی و تحت نظر پزشک در مراکز بهداشتی برای زنان هستیم.
۱۶- اعلام حمایت و پشتیبانی از جنبشهای رهایی بخش زنان در تمام نقاط جهان.
۱۷- به رسمیت شناختن روزجهانی زن در تقویم رسمی ایران.
کمیتهی برگزار کننده ۸ مارس ۲۰۱۳ سنندج
http://kbargozari.blogfa.com
صدای بهنام ونیما ابراهیمزاده وتمامی زندانیان در بند باشید
حمایت وهبستگی خود را حتی بایک تماس تلفنی با خانواده بهنام ابراهیم زاداعلام دارید. تماس با بهنام ابراهیمزاده ۰۹۱۲۴۲۰۸۱۴۱. ===۰۹۱۴۷۲۹۶۲۹۴
Beab314@yahoo.com
پایگاه خبری خانواده بهنام ابراهیمزاده www.
behnmebrahimzadh.rozblog.com
درگذشت اگریجه عبدی مادر پدرام نصراللهی فعال کارگری زندانی
با نهایت تأسف با خبر شدیم روز چهارشنبه ۱۶/۱۲/۹۱ خانم اگریجه عبدی، مادر گرامی پدرام نصرالهی عضو کمیته هماهنگی و فعال کارگری دربند، پس از حدود شش ماه پیکار با بیماری و دست و پنجه نرم کردن با مرگ، دربیمارستان توحید سنندج جان عزیزش را از دست داد. قلب این عزیز که از بیماری دیابت در رنج بود، در سن ۶۳ سالگی و در حسرت آخرین دیدار فرزند دلبند و دربندش از تپش باز ایستاد و این جهانِ سراسر نابرابر را با دنیایی آرزوی انسانی وداع گفت.
ما اعضای کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، ضمن ابراز همدردی با پدرام نصرالهی و خانواده گرامیاش، نهایت تأسف و تأثر خود را از درگذشت این مادر رنج دیده و فداکار اعلام داشته، و صمیمانه خود را در غم از دست دادن این عزیز شریک میدانیم.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-۱۷ اسفند ۱۳۹۱
سرنوشت مشکوک ۱۳۰۰ میلیارد تومان عیدی گم شده بازنشستگان
به گزارش۱۷اسفندایلنا، علیرضا رخشنده معاون اداری و مالی سازمان تأمین اجتماعی در حالی سه شنبهٔ هفته جاری (۱۵ اسفند ماه) از پرداخت مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد تومان « بابت عیدی بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی» به بانک خبر داد که طبق محاسبهٔ تنها رقمی نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت عیدی تمامی بازنشستگان مورد نیاز است.
براساس این گزارش، با توجه به آنکه حدود ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بازنشسته و مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی در کشور وجود دارد و به هر نفر بطور ثابت حداکثر مبلغ ۴۰۲ هزار و ۵۰۰ تومان عیدی پرداخت میشود، رقم مورد نیاز برای پرداخت عیدی بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی اندکی کمتر از ۷۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
با یک محاسبهٔ سرانگشتی مشخص میشود فاصلهٔ فاحش ۱۳۰۰ میلیارد تومانی میان رقم مورد نیاز برای پرداخت عیدی و مبلغ اختصاص داده شده برای این موضوع وجود دارد.
سوختگی شدید کارگری در حریق ساختمان نوساز
به گزارش۱۷اسفندخراسان، حریق در یک ساختمان چند طبقه نوساز کارگر ۴۵ساله را به شدت مصدوم کرد.
مدیر حوزه یک آتش نشانی مشهد با بیان این خبر افزود: روز گذشته وقوع حریق در یک ساختمان نوساز به آتش نشانی اعلام شد و بلافاصله ماموران به محل حادثه اعزام شدند.
مهدی رضایی افزود: در این حادثه کارگری بنا به عللی که در دست بررسی است دچار آتش سوزی و تمام اعضای بدنش دچار سوختگی شدید شد.
وی افزود: پس از بروز این حادثه کارگران حاضر در محل اقدام به خاموش کردن آتش کردند و ماموران آتش نشانی نیز پس از حضور در محل بقایای آتش را اطفا کرده و این کارگر را که به سختی دچار سوختگی بود برای انتقال به مراکز درمانی به ماموران اورژانس تحویل دادند.
تظاهرات کارگران کارخانه گودیرشهرامین مقابل دفترمرکزی شرکت درحومه پاریس
آتش روشن کردن با لاستیک برای مقابله با گازاشک آورپلیس ضدشورش فرانسه
امروز۵شنبه ۷مارس همزمان با نشست مدیریت شرکت گودیر، صدها کارگرکارخانه گودیرشهرستان
امین برای اعتراض به تعطیلی کارخانه واخراجشان مقابل دفترمرکزی شرکت واقع درحومه پاریس،
تظاهرات کردند.
پلیس ضدشورش فرانسه حدودنیم ساعت مانع ازورودنمایندگان کارگران به دفترمرکزی شرکت جهت مذاکره با مدیریت شد.
پس ازورود نمایندگان کارگران به دفترمرکزی ودرجریان مذاکره با مدیریت شرکت، پلیس فرانسه بطرف کارگرا ن معترض گازاشک آورپرتاب کردوکارگران برای مقابله با لاستیک ماشین آتش روشن کردند.
درادامه پلیس با کارگران درگیرشدو تعدادی ازکارگران موردضرب وشتم پلیس قرارگرفتند وزخمی شدند.
همچنین پلیس دست به بازداشت یکی ازکارگران زدکه موجب برافرخته شدن هرچه یشترخشم کارگران شد.
بنابه گزارشات منتشره ظاهرا تعدادی پلیس هم زخمی شدهاند.
تولیدکننده آمریکایی لاستیک گودیرحدود۶سال درتلاش است که کارخانهاش درشهرامین واقع درشمال فرانسه را، تحت پوشش کاهش فروشش دراروپا، تعطیل کند.
تعطیلی این کارخانه منجربه بیکاری۱۱۷۳کارگرخواهدشد.
کارگران گودیرمی گویندکه مدیریت به بهانه کاهش فروش، قصدانتقال کارخانهاش به چین رادارد.
این تظاهرات ساعت ۱۵بپایان رسیدوکارگران با اتوبوس بطرف شهر امین حرکت کردند.
نمایندگان کارگران جهت شرکت درجلسه فوق العاده مدیریت درعصرامروز، دردفترمرکزی شرکت ماندند.
اخباروگزارشات کارگری-۷مارس۲۰۱۳
************
اخباروگزارشات کارگری۱۸اسفندماه۱۳۹۱
خجسته باد۸مارس روزجهانی زن
- روز جهانی زن و مطالبات به حقّ زنان
- ۱۲۰۰ کارگر کارخانه نورد لوله صفا از رو سه شنبه در اعتصاب بسر میبرند
- برق جان کارگر۲۵ساله را گرفت
- مرگ مشکوک یک کارگر۶۲ساله
- قاتل نامرئی جان کارگرساختمانی را گرفت
- واژگونی خونین اتوبوس حامل کارگران
- اعتراض کارگران، اروپا را فرا گرفت
- برنامههای «روز جهانی زن» در هند و آفریقای جنوبی
روز جهانی زن و مطالبات به حقّ زنان
زنان نیمی از جمعیتِ جهان هستند. نقش تعیینکنندهشان در تولید و بازتولیدِ هر آنچه مورد نیاز حیات نوع بشر است، انکارناپذیر است. با این وصف، حقوق پایمالشدهیِ زنان در طول تاریخِ نظامهایِ مبتنی بر نابرابری به رسمیت شناخته نشده است مگر با مبارزهیِ پیگیرِ جمعی و متشکّل؛ و روز جهانی زن یکی از نقطهیِ عطفهای این مبارزهیِ پیگیرِ زنان در راه بازپسگیریِ حقوق انسانیشان است. زنان در کشور ما نیز از گذشتههایِ دور برای کسب برابری انسانی و رفع هر نوع تبعیض تلاشهای شایان توجّهی کردهاند. محدودیّتهای موجود و قوانینِ تثبیتکنندهیِ این محدودیّتها، یافتن اشتغال مناسب و کار در شرایط بهتر را برای زنان ناممکن کرده است. برایِ نمونه، زنان همچنان در مورد گرفتن تابعیّت ایرانی برای همسر خارجی و فرزندان خود گرفتار تبعیض هستند؛ چندان که فرزندان این زنان نه فقط از حدّاقل کمکهایِ دولتی که به نام یارانهیِ نقدی پرداخت میشود، بلکه حتّی از داشتن شناسنامهیِ ایرانی هم محروم هستند و امکان تحصیل در مدارس ایرانی از این کودکان سلب شده است. زنان زحمتکش ایرانی علاوه بر محرومیتهای ناشی از زن بودن که زنانِ همهیِ طبقات اجتماعی از آن در رنج هستند بارِ محرومیتهایِ طبقاتی را هم که سهمگینتر از هر ستمی است بر دوش میکشند و در تهیهٔ خوراک، پوشاک، اجاره منزل، سلامت، بهداشت و تحصیل فرزندان بیشترین فشار را متحمل میشوند. زنان زحمتکش علاوه بر انجام کار بیمزدِ خانه به هزار زحمت، شغلی میگیرند و علیرغم دقت بسیار در کار و ساعت کار برابر با مردان از حقوق کمتر برخوردار میشوند. زنانی که شوهر شاغل و بیمهشده دارند حقّ بیمه کردن فرزندان خود را ندارند، گو اینکه بیشتر کارگاههایی که زنان در آن به کار میپردازند به این دلیل که اغلب زیر ده پرسنل دارد مشمول حدّاقلهای قانونی هم نیست و این بدان معناست که کارفرما میتواند خودِ زنِ شاغل را هم بیمه نکند. بیشتر زنان شاغل در کارگاههایی که زیر ده نفر پرسنل دارد از حدّاقلِ دستمزد اعلامشدهی دولتی هم بیبهره هستند.
با توجه به اینکه نیروی انسانی جدّیترین سرمایهٔ هر جامعه برای رشد و پیشرفت آن محسوب میشود، کانون مدافعان حقوق کارگر برای مسیر تعالیِ جامعه و استفاده از همهٔ ظرفیتهای انسانی برای تکامل اجتماعی، پیشنهادهای زیر را به معرض قضاوت عمومی میگذارد تا در صورت تأیید، به عنوان کفِ خواستهٔ عمومی زنان و به ویژه زنان زحمتکش مطرح شود.
تساوی کامل در مقابل قانون
الزامی کردن دستمزد برابر با مردان در مقابل کار برابر
حق داشتن تشکّل مستقل برای فعالیّتهای اجتماعی و مشارکت در مدیریّت جامعه
مشارکت در تدوین قوانین به طور عام و حضور تعیینکننده در موارد مربوط به حقوق زنان از طریق نمایندگان واقعی تشکّلهای مستقل زنان
رفع تبعیض در تمامی زمینهها به خصوص در اشتغال و تحصیل در همهٔ سطوح
آزادی در انتخاب مشاغل و حرفهها و حذف ممنوعیّتهای قانونی که ریشه در تبعیض جنسیتی دارد
حذف قوانینی که مسافرت زنان را منوط به موافقت همسر یا پدر میکند
به رسمیت شناخته شدن حق حاکمیّت زنان بر بدن خویش
حمایتهای قانونی و عملی از زنان در مقابل خشونتهای خانوادگی و بردگی جنسی
به رسمیت شناختن حقوق فردی در انتخاب شغل، رشته تحصیلی، همسرگزینی و نوع لباس و پوشش بدون در نظر گرفتن جنسیت
برابری با مردان در استفاده از حقوق تابعیت و شهروندی
ایجاد شیرخوارگاههای عمومی و مهدهای کودک در همهٔ بنگاههای تولیدی و خدماتی و محلّات با هزینهی دولت.
به رسمیّت شناختن اولویّت مادر برای سرپرستی فرزندان در موارد جدایی یا مرگ همسر و حمایت قانونی برای تأمین معاش و سرپناه زنان سرپرست خانوار
بیمهٔ کامل زنان خانهدار و امکان استفاده از خدمات درمانی و مستمرّی بازنشستگی
ایجاد آشپزخانههای عمومی برای پختوپز موادّ خوراکی باکیفیّت، بهطوری که قیمت غذا متناسب با حدّاقل دستمزد باشد
ایجاد رختشویخانههای عمومی برای نجات زنان از بردگی خانگی و کنترل بهداشت عمومی
ممانعت قانونی از ازدواجهای اجباری و ازدواجهای زیر سن قانونی (۱۸ سال)
ممنوعیّت تعدّد زوجات
قانونی شدن برابری در استفاده از حق طلاق
به رسمیّت شناخته شدن حقّ مالکیّت برابر با مرد در خانواده و در حین جدایی
کانون مدافعان حقوق کارگر
اسفند ۱۳۹۱
ویژه نامه روز جهانی زن را از آدرس زیر میتوانید دانلود کنید.
http://www.2shared.com/document/SeWWNND5/8March2013-IRAN.html
۱۲۰۰ کارگر کارخانه نورد لوله صفا از رو سه شنبه در اعتصاب بسر میبرند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: ۱۲۰۰ کارگر کارخانه نورد لوله صفا از روز سه شنبه ۱۵ اسفند ماه دست به اعتصاب زدند و خواهان عمل به توافق صورت گرفته از سوی کارفرما شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بر اساس توافقی که در پی اعتصابات ماههای گذشته این کارگران با کارفرما صورت گرفته بود قرار بود ۱۵ اسفند دستمزد آذرماه این کارگران پرداخت شود اما با فرا رسیدن این روز هیچ پولی به حساب آنان واریز نشد و به همین دلیل این کارگران بلافاصله دست به اعتصاب زدند. کارگران نورد لوله صفا در حال حاضر و با احتساب ماه اسفند، ۴ ماه دستمزد معوقه بعلاوه عیدی و پاداش خود را از کارفرما طلب دارند. کارفرمای کارخانه نورد لوله صفا در حالی از دادن دستمزد معوقه کارگران پرهیز میکند که طی ماههای گذشته تولید در این کارخانه رونق زیادی گرفته است بطوریکه کارگران این کارخانه در سه شیفت و بطور شبانه روزی مشغول بکارند
بنا بر این آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، این اعتصاب روز چهارشنبه نیز ادامه داشت و کارفرما در مقابله با اعتصاب روز پنج شنبه و جمعه را تعطیل اعلام کرد. کارگران نورد لوله صفا مصمم به ادامه اعتصاب خود تا رسیدن به خواستهایشان هستند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۱۸ اسفند ماه ۱۳۹۱
برق جان کارگر۲۵ساله را گرفت
کارگر ۲۵سالهای بر اثر برق گرفتگی در مشهد جان سپرد.
به گزارش خراسان، این حادثه هنگامی روی داد که کارگر مذکور در حال بستن درهای یک کارگاه سنگبری بود که ناگهان به دلیل نامعلومی دچار برق گرفتگی شد و جان سپرد.
چگونگی وقوع این حادثه به دستور مقام قضایی و توسط ماموران کلانتری کاظم آباد در دست بررسی است.
مرگ مشکوک یک کارگر۶۲ساله
کارگر ۶۲ساله افغانی به طرز مشکوکی در یکی از مراکز اقامتی مشهد جان سپرد.
به گزارش خراسان، این کارگر افغانی در حال نظافت اتاقهای این مرکز اقامتی در خیابان امام رضابود که به دلیل نامعلومی جان سپرد.
بررسیهای اولیه حاکی از آن است که وی احتمالاً براثر گازگرفتگی جان داده باشد اما در عین حال و به دستور قاضی ویژه قتل عمد جسد وی برای تعیین علت دقیق مرگ به پزشکی قانونی حمل شد.
قاتل نامرئی جان کارگرساختمانی را گرفت
یک کارگر ساختمانی که از زغال برای گرم کردن چادر استفاده کرده بود جان سپرد.
به گزارش خراسان، ساعت ۲بعدازظهر پنجشنبه گذشته مرگ این کارگر به ماموران کلانتری احمد آباد اعلام و بلافاصله تحقیقات پلیس با دستورات قاضی ویژه قتل عمد درباره چگونگی مرگ این کارگر آغاز شد. تحقیقات بیانگر آن بود که کارگر مذکور برای گرم کردن چادر از زغالهایی که داخل یک ظرف فلزی ریخته بود استفاده کرده و بر اثر استنشاق گاز مونواکسید کربن جان خود را از دست داده است. بررسیهای بیشتر در این باره ادامه دارد.
واژگونی خونین اتوبوس حامل کارگران
فرمانده پلیسراه استان مرکزی از واژگونی خونین اتوبوس حامل کارگران در محور ساوه – تهران خبرداد.
بنابهمین گزارش، سرهنگ مهدی حسنی در اینباره گفت: در ساعت ۷: ۲۰ روزگذشته در پی اعلام مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع یک مورد واژگونی اتوبوس در کیلومتر ۵ محور قدیم ساوه به تهران مقابل شهرک صنعتی کاوه، ماموران با هماهنگی سایر نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند.
وی ادامه داد: پس از حضور ماموران در محل و انجام بررسیهای اولیه مشخص شد که سرعت بالای اتوبوس و ناتوانی راننده در کنترل خودرو در جاده لغزنده و برفی منجر به منحرف شدن خودرو و واژگونی آن شد.
به گفته فرمانده فرمانده پلیسراه استان مرکزی در جریان این حادثه چهار تن از سرنشینان اتوبوس که کارگران یک شرکت در شهرستان ساوه بودند، مجروح و به بیمارستان انتقال داده شدند.
به گفته وی، با پیگیریهای بعدی از بیمارستان ساوه مشخص شد که حال مجروحان این تصادف رضایتبخش است.
اعتراض کارگران، اروپا را فرا گرفت
به گزارش۸مارس یورونیوز، سیاستهای ریاضت اقتصادی و در پی آن تعدیل نیرو در شرکتهای خصوصی در اروپا، بار دیگر خشم کارمندان و کارگران بیشماری را برانگیخت.
فلزکاران شرکت آرسلورمتال در بلژیک، بزرگراههای این کشور واقع در لیژ را در مرز با آلمان و هلند مسدود ساختند. در پاریس، پایتخت فرانسه نیز جمعی از کارگران فلزکار، دفتر مرکزی شرکت «پ اس آ» را در اعتراض به تعطیل شدن کارخانه وابسته به این شرکت به تصرف خود در آوردند.
با اعتصاب کارمندان تعدادی از شرکتهای هواپیمایی خصوصی در بن آلمان نیز در برنامه پروازهای فرودگاه این شهر اختلال ایجاد شد. شرکت هواپیمایی ایبریا در فرودگاه مادرید هم تجربهای مشابه با همتایان آلمانی خود داشت. همچنین در پی اعتصاب ۲۴ ساعته کارمندان وزارت فرهنگ یونان، موزهها و اماکن باستانی مورد توجه گردشگران در سراسر این کشور دچار رکود اقتصادی به تعطیلی کشیده شد.
برنامههای «روز جهانی زن» در هند و آفریقای جنوبی
به گزارش۸مارس یورونیوز، همزمان با هشتم مارس، روز جهانی زن مراسم مختلفی در اقصی نقاط جهان برپاشد. در این میان، مبارزه با «خشونت علیه زنان» در کانون برنامههای «روز جهانی زن» در هند و آفریقای جنوبی قرار داشت.
در هند، دهها فعال حقوق زنان به بهانه این روز با تجمع در مرکز دهلی نو نسبت به ارتکاب فراگیر جرم علیه زنان در این کشور اعتراض کردند و از دولت خواستند تا برای تامین امنیت بیشتر زنان و دختران، تدابیر ویژهای اتخاذ کند.
در ژوهانسبورگ اما حال و هوای دیگری حاکم بود. فعالان حقوق زنان با اجرای موسیقی و یادآوری شرایط هزاران زن و دختری که هر روز قربانی خشونت در آفریقای جنوبی هستند خواستار تغییر شدند. طبق آمار رسمی هر پنج دقیقه به یک نفر در این کشور تجاوز میشود.
به مناسبت روز جهانی دفاع از حقوق زنان و به دعوت تعداد زیادی از انجمنهای فمینسیتی و احزاب مترقیِ فرانسوی، الجزایری، کرد و... امروز ۸ مارس در پاریس تظاهراتی برگزار شد. تظاهرات کنندگان از میدان استالینگراد به طرف میدان باستیل حرکت کرده و با شعارهای برابری دستمزد بین زنان و مردان، حق سقط جنین، برخورداری از حقوق درمان، و همبستگی جهانی و... خواستههای خود را مطرح کردند. در این تظاهرات جمع کثیری از مردان و زنان ایرانی هم حضور داشتند. نکتهٔ قابل توجه که در میان شعارهای امسال دیده میشد، تأکید بر حضور فعالانه در خیابانها برای تحقق هر چه بیشتر خواستههای زنان، بود.
هیجدهم اسفندماه۱۳۹۱
******************
اخباروگزارشات کارگری۱۹اسفندماه۱۳۹۱
- فشار بر فعالین کارگری شهر سنندج در آستانه روز جهانی زن
- اعتصاب کارگران شرکت گاما
- درود بر شما زنان ایران که روز جهانی زن را در این روزگارانِ دشوارِنژندیها گرامی میدارید
- کارخانه یخچالسازی ایران پویا وابسته به بنیاد مستضعفان تعطیل شد
- حضور فعالانه در خیابانها برای تحقق هر چه بیشتر خواستههای زنان
فشار بر فعالین کارگری شهر سنندج در آستانه روز جهانی زن
کارگران، تشکلهای کارگری و مردم آزدی خواه!
در حالی که بسیاری از کارگران و زنان آزادی خواه و برابری طلب شهر سنندج در آستانه هشتم مارس، روز جهانی زن، به جنب و جوش چگونگی گرامی داشت این روز افتاده بودند؛ نیروهای امنیتی با ایجاد فضای رعب و تهدید، فعالین عرصه جنبش کارگری و زنان را از برگزاری این مراسم منع میکردند. آنها از طریق تماس تلفنی و با استفاده از الفاظ توهین آمیر و ناشایست اعضای کمیته هماهنگی از جمله فردین میرکی، حاتم صمدی، غالب حسینی، کوروش بخشنده و آرام زندی فعال کارگری و خلیل از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران را از شرکت در مراسم روز جهانی زن برحذر داشتند.
یکی دیگر از این اقدامات گسیل دو ماشین از مامورین لباس شخصی به درب منزل سوسن رازانی فعال مدنی و حقوق زن بود. هم چنین به شیوهای سبعانه به منزل جلیل محمدی یکی دیگر از اعضای کمیته هماهنگی هجوم برده و کامپیوتر و تعدادی کتاب و وسایل شخصی را با خود بردند. آنها با نشان دادن حکم بازداشت به خانوادهاش، تاریخ بازداشت او را ۱۲/۱۱/۹۱ اعلام کرده بودند. این درحالی است که خالد حسینی، وفا قادری، بهزاد فرج الهی، حامد محمودنژاد و علی آزادی از اعضای دستگیر شدهٔ کمیته هماهنگی هم چنان در بازداشت به سر میبرند.
اما علی رغم این فشارهای گسترده، توزیع هزاران تراکت، بیانیه و پوستر در رابطه با هشت مارس روز جهانی زن، روز اعتراض به نابرابری، شور و شوق فراوانی را در بین زنان و مردان شهر سنندج به وجود آورد و آنها مشتاقانه از این روز استقبال کردند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن محکوم کردن تهدید، توهین و فشار بر فعالین جنبش زنان و فعالین کارگری، خواستار آزادی بیقید و شرط همه اعضای بازداشتی خود در شهر سنندج میباشد. اعتراض طبقات فرودست به نابرابریهای اجتماعی جزء لاینفک نظام سرمایه داری است و تا بیعدالتی و تبعیض در جامعه موجود است، مبارزه برای رهایی انسان از این مناسبات نابرابر نیز وجود دارد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری – ۱۹ اسفند ۱۳۹۱/ ۹ مارس ۲۰۱۳
اعتصاب کارگران شرکت گاما
کارگران شرکت گاما درفاز۱۲کنگان منطقه پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت دوماه حقوق خود امروز ۹۱/۱۲/۱۹ یکپارچه دراعتصاب بودند این اعتصاب درتمام روز به طول انجامید وکارگران حاضر به انجام کارنشدند.
منبع: وبلاگ انجمن کارگران برق وساختمان اصفهان
درود بر شما زنان ایران که روز جهانی زن را در این روزگارانِ دشوارِنژندیها گرامی میدارید
فریبرز رئیسدانا
تلاش شما در سال گذشته در ایران، پایههای مبارزههایِ جهانی علیهِ ستم وسلطه، برای رهایی زنان البتّه در بعضی زمینههای محدود توانست در یکی دومورد از شکلهای حادِّ سرکوب و تبعیض علیه زنان بهظاهر تخفیف دهد. بااین وصف جنبههای دیگری از رنج و بیعدالتیِ پُرآزارتر سر بر آوردهاند.
بهبودهای محدود و صوری در حقوق زنان که حاصل فشار خواستهای شما هست، برای شما حتّی به جنبههای ماندگار و مهمتر آزادی و برابری تبدیلنمیشوند. این تغییرات ظاهری نمیتوانند نابرابری و نبودِ آزادی بنیادین در مناسبات اقتصادی و در ستمهای نهادینهشدهٔ مضاعف علیه زنان را که درروابط کار جامعه و سیاست نهفته است از دید شما بپوشانند. در سال گذشتهآثار بحران و تحریم، بیشترین تخریب را در زندگی کارگران طبقات متوسّطِکمبنیه و بخشهای گستردهٔ روستانشینان کمدرآمد بهبار آورد. درتکانههای اقتصادی که موجب افزایش شمار بیکاران به بالای مرز ۵ میلیون نفر، در حدود دو برابر شدن متوسّط قیمتِ کالاهای مصرفی مردم عادی وافزایش فقر و بیسرپناهی و انواع محرومیتها شد، زنان، بهویژه زنانکارگر، زنانِ بیکار و زنان خانوادههای آسیبدیده بیشترین رنج رادیدهاند و بیشترین هزینه را پرداخت کردهاند. میدانم که شما بار این مصیبتها را مستقیم و نامستقیم بیشتر از دیگران درک کردهاید. این راپایداریتان برای استقلال همهجانبهٔ زنان در متن مبارزهٔ کامل برای رهایی همگانی از همهٔ شکلهای ستم و بهرهکشی نشان داده است. حضور مقاوم زنان زندانی سیاسی آزادیخواه و برابریطلب در همسایگی ما دراین زندان، در تلاش بیوقفهٔ شما در عرصههای سخت زندگی برای یاریرساندن به ما، به خانوادههایمان، به دوستان و آزادیخواهان، بیاغراق اصلیترین نیروبخش ما بوده است. حضور سرزندهٔ شما نشان میدهدکه نه تنها حذفِ سرکوب و تبعیض جنسیتی، بلکه ریشهکنیِ بهرهکشی و سلطهٔ طبقاتی، انواع ستم، خودکامهگی، جهل و خرافهپرستی را در کنار ستیز علیه سیطرهٔ امپریالیستی و جنگ افروزی قدرتها در همهٔ جهان، در وجههٔ همّت خود دارید. تعمّق در این دوران باز به من ثابت کرد که رهایی قطعی همهٔ ما جز با بهکارافتادنِ نیروی جمعی و آگاهانهٔ بخش وسیعی از شما میسّرنیست. پیشتر این آموزهٔ فشرده را مبارزاتِ انسانیِ عصر ما به ما نشان
داده بود.
همّتتان پایدار و پیروز روزتان گرامی باد
زندان اوین، اسفند ۱۳۹۱
منبع: وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر
کارخانه یخچالسازی ایران پویا وابسته به بنیاد مستضعفان تعطیل شد
به گزارش۱۹اسفندایلنا، از صبح امروز (۱۹ اسفند) از تمامی کارگران رسمی و قراردادی شاغل در کارخانه یخچالسازی ایران پویا وابسته به بنیاد مستضعفان خواسته شده است بر سر کار خود حاضر نشوند و برای پی گیری مطالبات خود از سوی مراجع قانونی اقدام کنند.
بنا بهمین گزارش، امروزازورودبیش از ۱۰۰ کارگر رسمی به کارخانه جلوگیری شده است، واین درحالی است که پیش از این، در تاریخ ۳۰ دی ماه از ورود ۹۰ کارگر قراردادی این کارخانه جلوگیری به عمل آمده بود و در نهایت چند روز بعد این کارگران اخراج شدند.
قابل یادآوری است که هم اکنون اختیارات کارخانه و کارگران آن به مدیر تسویه واگذار شده است و کارگران در بلاتکلیفی به سر میبرند.
حضور فعالانه در خیابانها برای تحقق هر چه بیشتر خواستههای زنان
به مناسبت روز جهانی دفاع از حقوق زنان و به دعوت تعداد زیادی از انجمنهای فمینسیتی و احزاب مترقیِ فرانسوی، الجزایری، کرد و... روز ۸ مارس در پاریس تظاهراتی برگزار شد. تظاهرات کنندگان از میدان استالینگراد به طرف میدان باستیل حرکت کرده و با شعارهای برابری دستمزد بین زنان و مردان، حق سقط جنین، برخورداری از حقوق درمان، همبستگی جهانی و... خواستههای خود را مطرح کردند.
در این تظاهرات جمع کثیری از زنان ومردان ایرانی هم حضور داشتند. نکتهٔ قابل توجه که در میان شعارهای امسال دیده میشد، تأکید بر حضور فعالانه در خیابانها برای تحقق هر چه بیشتر خواستههای زنان، بود.
نوزدهم اسفندماه۱۳۹۱
*********************
اخباروگزارشات کارگری۲۰اسفندماه۱۳۹۱
- شریف ساعد پناه از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت شد
- تجمع بستگان فعالین کارگری بازداشتی سنندج در مقابل اداره اطلاعات
- بیش از ۷۰۰ کارگر شاغل و بازنشسته کارخانههای صنایع فلزی دست به تجمع اعتراضی در مقابل استانداری تهران زدند
- اعتصاب ۱۲۰۰ کارگر نورد لوله صفا ششمین روز خود را پشت سر گذاشت
- چهارمین تجمع کارگران قند اهواز طی ۲ هفته
- تجمع کامیون داران مقابل مجلس شورای اسلامی
- نرخ کرایه خطوط اتوبوسرانی و مینی بوسرانی ۲۰ درصد افزایش یافت
شریف ساعد پناه از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت شد
شریف ساعد پناه از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران پس از کار شیفت شب در حالیکه حدود ساعت ۱۵ بعد از ظهر امروز در منزل مسکونی در استراحت بسر میبرد بازداشت شد. این بازداشت توام با حضور حدود ۲۰ نفر از مامورین امنیتی در منزل مسکونی شریف و تفتیش جای جای منزل وی بود.
مامورین امنیتی در حالیکه گیس کامپیوتر شریف را نیز با خود بردند در برابر اعتراض خانواده وی به بازداشتاش اظهار داشتند شریف را برای دو سه ساعت بازداشت میکنیم و سپس آزادش خواهیم کرد اما پس از مراجعه حضوری خانواده شریف ساعد پناه در اداره اطلاعات سنندج، مامورین این اداره اعلام کردند وی چند روزی تحت بازداشت خواهد بود. خانواده و اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران در شهر سنندج اعلام کردهاند چنانچه شریف ساعد پناه فردا آزاد نشود نسبت به تداوم بازداشت وی دست به اعتراض خواهند زد.
شریف ساعد پناه عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و از فعالین و رهبران کارگری خوشنام در شهر سنندج است. وی سالها نماینده کارگران کارخانه پرریس بود اما پس از اخراج از این کارخانه در حال حاضر کارگر پروژه مسکن مهر در شهر سنندج است. وی ۱۵ دی ماه سال گذشته به همراه مظفر صالح نیا یکی دیگر از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت شد که در ارتباط با این بازداشت تا بحال چندین بار مورد محاکمه قرار گرفته است. در آخرین دادگاه محاکمه شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا که در روز پنجم اسفند ماه جاری بر گزار شد قاضی دادگاه به آنان اعلام کرد در صورت مراجعه به اداره اطلاعات و دادن تعهد مبنی بر استعفا از اتحادیه ازاد کارگران ایران حکم برائتشان را صادر خواهد کرد و در غیر اینصورت باید منتظر صدور حکم باشند. اما شریف و مظفر با تاکید بر قانونی بودن اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام کردند ما به فعالیت و عضویت خود در این اتحادیه ادامه خواهیم داد.
شریف ساعد پناه امروز در حالی بازداشت شد که طی روزهای گذشته در شهر سنندج ۵ نفر از اعضا کمیته هماهنگی نیز به نامهای وفا قادری، سید خالد حسینی، علی آزادی، بهزاد فرج الهی و حامد محمودنژاد بازداشت شدهاند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن بازداشت و تلاش برای پرونده سازی بر علیه فعالین کارگری در شهر سنندج اعلام میدارد تداوم بازداشت و آزار و اذیت کارگران معترض، نه تنها ذرهای از تلاش و مبارزه ما کارگران برای دستیابی به حقوق انسانیمان نخواهد کاست بلکه بر انزجار ما از وضعیت موجود خواهد افزود. شریف و دیگر کارگران بازداشت شده در شهر سنندج هیچ جرمی جز دفاع از حقوق صنفی و انسانی خود مرتکب نشدهاند و میباید فورا و بیقید و شرط آزاد گردند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۰ اسفند ماه ۱۳۹۱
تجمع بستگان فعالین کارگری بازداشتی سنندج در مقابل اداره اطلاعات
به گزارش رسیده، خانوادههای ۵ عضو بازداشتی کمیتهٔ هماهنگی در سنندج، در روزهای شنبه ۱۹ اسفند و یکشنبه ۲۰ اسفند در مقابل اداره اطلاعات شهر سنندج تجمع نموده و ضمن پیگیری وضعیت عزیزانشان خواهان آزادی آنان شدند. بنا بر این گزارش مامورین اطلاعات دیروز شنبه به خانوادهها پاسخهای متناقضی دادهاند. به طور مثال به یکی از خانوادهها گفته شد که تا یک هفته دیگر پرونده آنها را جمع میکنیم و به دادگاه میفرستیم. در صورتی که به خانواده دیگری گفته بودند که در اینجا تجمع نکنید و بروید سه هفته دیگر مراجعه کنید.
همچنین امروز ۲۰ اسفند در پی تجمع تعداد بیشتری از بستگان فعالین کارگری بازداشتی در سنندج در مقابل اداره اطلاعات این شهر، مامورین نیروی انتظامی در محل حاضر شده و به صحبت با خانوادهها پرداختند و سعی در قانع کردن خانوادهها به انصراف از تجمع داشتند. در پایان این تجمع خانوادههای این فعالین کارگری مصرانه خواهان آزادی فوری افراد بازداشتی شده و اعلام کردهاند که تا آزادی افراد بازداشتی به این تجمعها ادامه خواهند داد.
اعضای کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری به نامهای وفا قادری، سید خالد حسینی، علی آزادی، بهزاد فرج الهی و حامد محمودنژاد با هجوم مامورین اطلاعات به منازل و محلهای کارشان در روز پنج شنبه ۱۷ اسفند بازداشت شده و تاکنون از وضعیت و اتهامات وارده به آنها اطلاعی در دست نیست.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط ۵ عضو بازداشتی خود در سنندج و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین دربند و زندانیان سیاسی میباشد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-۲۰ اسفند ۱۳۹۱
بیش از ۷۰۰ کارگر شاغل و بازنشسته کارخانههای صنایع فلزی دست به تجمع اعتراضی در مقابل استانداری تهران زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بیش از ۷۰۰ کارگر شاغل و بازنشسته کارخانههای صنایع فلزی شماره ۱ و ۲ در ادامه اعتراضات خود نسبت به عدم پرداخت دستمزدهایشان از ساعت ۳۰/۹ صبح امروز دست به تجمعی اعتراضی در مقابل استانداری تهران در خیابان طالقانی زدند.
کارگران شاغل این کارخانهها هفته گذشته نیز دو روز متوالی دست به تجمع اعتراضی در محوطه بیرونی کارخانه در خیابان صنایع فلزی زدند و خواهان پرداخت دستمزدهای معوقه خود شدند. این اعتراضات از سوی کارگران این کارخانهها پس از آن آغاز شد که مدیریت دولتی مستقر در کارخانه به آنان اعلام کرد فقط میتواند برای آخر سال ۴۰ درصد از دستمزد باقی مانده آذرماه آنان را پرداخت کند و همین مسئله باعث شد آنان با دست کشیدن از کار در محوطه بیرونی این دو کارخانه در روزهای سیزدهم و چهاردهم اسفند ماه دست به تجمع اعتراضی بزنند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این تجمعات مسئولین استانداری تهران به همراه دو نفر از مدعیان مالکیت کارخانه با حضور در میان کارگران به آنان وعده دادند ۱۵ اسفند ماه یکماه از حقوق معوقه و تا آخر سال تمامی دستمزد معوقه کارگران تصفیه خواهد شد اما تا دیروز از تحقق هیچیک از این وعدهها خبری نشد وبه همین دلیل این کارگران صبح امروز به شکل گستردهای دست به تجمع اعتراضی در مقابل استانداری تهران زدند.
بدنبال این تجمع از آنجا که تا ساعت ده صبح هیچیک از مسئولین استانداری تهران توجهی به خواست کارگران نکردند آنان با سر دادن شعارهایی اقدام به بستن خیابان پرتردد طالقانی در تقاطع خیابان بهار نمودند و در حالیکه مردم حاضر در محل نیز بتدریج در حال پیوستن به کارگران معترض بودند کل منطقه مملو از نیروهای گارد ویژه شد و نیروهای انتظامی با ایجاد حلقهای حائل میان مردم و کارگران مانع پیوستن آنان به کارگران شدند. کارگران در این اقدام اعتراضی در حالیکه پلاکاردهایی بر دست داشتند شعار میدادند: ما منتظر تمدن هستیم هیچ نمیریم همینجا هستیم – صنایع فلزی فلسطین ایران است – حقوق شش ماه پرداخت باید گردد، صنایع فلزی آزاد باید گردد – تمدن تمدن وعده وعید بس است ما منتظر جوابیم و...، بر روی پلاکارهای کارگران نیز این شعارها به چشم میخورد: ما گرسنهایم – یک درصد تامین تامین - ۹۹ درصد در حال مرگ و....
بنا بر این گزارش، با بسته شدن خیابان طالقانی توسط کارگران معترض مسئولین استانداری تهران با دعوت از نمایندههای کارگران خواهان آرامش و پایان دادن به تجمع از سوی کارگران شدند اما آنان تا حدود ساعت ۱۲ ظهر خیابان طالقانی را بسته نگه داشتند و اجازه تردد به خودروها ندادند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، صدها کارگر معترض و خشمگین صنایع فلزی پس از اینکه به آنان وعده داده شد تا آخر وقت اداری روز سه شنبه هفته جاری ۲ ماه از چهار ماه دستمزد معوقه بعلاوه عیدی و پاداش آنان پرداخت خواهد شد به تجمع خود پایان دادند و اعلام کردند چنانچه این وعده به هر دلیلی محقق نشود با قدرت بیشتری تجمعات اعتراضی خود را از سر خواهند گرفت. علاوه بر این وعده به کارگران شاغل، مسئول قضایی پرونده کارگران بازنشسته دو کارخانه صنایع فلزی شماره ۱ و ۲ نیز به استانداری تهران احضار شد و در ادامه به این کارگران اعلام گردید ما تا آخر وقت امشب تکلیف شما را روشن خواهیم کرد و فردا صبح جواب قانع کنندهای به شما خواهیم داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۰ اسفند ماه ۱۳۹۱
اعتصاب ۱۲۰۰ کارگر نورد لوله صفا ششمین روز خود را پشت سر گذاشت
اتحادیه آزاد کارگران ایران: ۱۲۰۰ کارگر کارخانه نورد لوله صفا که در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد خود از روز سه شنبه هفته گذشته دست از کار کشیدهاند همچنان در اعتصاب بسر میبرند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران این اعتصاب از روز ۱۵ اسفند به دنبال آن آغاز شد که کارفرمای این کارخانه به وعده خود عمل نکرد و از پرداخت یک ماه از ۴ ماه دستمزد معوقه این کارگران خودداری نمود. بدنبال این اعتصاب کارفرما در مقابله با کارگران اعتصابی روز پنج شنبه و جمعه را تعطیل اعلام کرد اما کارگران از دیروز در محل کارخانه حاضر شدهاند و همچنان در اعتصاب بسر میبرند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران کارفرمای نورد لوله صفا اعلام کرده است امشب یکماه از دستمزد معوقه کارگران را به حسابشان واریز خواهد کرد اما کارگران بطور متحدانهای خواهان پرداخت دو ماه از دستمزد معوقه خود شدهاند و اعلام کردهاند چنانچه کارفرما به این خواستشان عمل نکند اعتصاب خود را پایان نخواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران
چهارمین تجمع کارگران قند اهواز طی ۲ هفته
به گزارش۲۰اسفندایلنا، صبح امروز بیش از ۷۰ نفر از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز برای اولین بار در هفته جاری و چهارمین بار طی دو هفته اخیر در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
نماینده کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز در باره تجمع امروز کارگران گفت: صبح امروز (یکشنبه ۲۰ اسفند) بیش از ۷۰ نفر از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز برای چندمین بار در اعتراض به عدم دریافت ۲۶ ماه حقوق در مقابل استانداری اهواز تجمع کردند.
وی افزود: متاسفانه بانکهای ملی و ملت نیز بعنوان مالکین قبلی کارخانه، با استناد به مصوبه هیئت دولت مبنی بر فروش کارخانه به وزارت صنایع و معادن از پیگیری امور کارخانه سرباز میزنند که همین مشکل تا امروز ادامه داشته و کارخانه در وضعیت تعطیلی کامل قرار دارد و هیچکدام از طرفین، مسئولیتی در قبال مشکلات این کارخانه و کارگران بیکار برعهده نمیگیرند.
این کارگر افزود: مطالبات کارگران کارخانه قند اهواز قانونی است و مسئولان استانی و کشوری حداقل نسبت به دریافت نکردن ۲۶ ماه حقوق کارگران میتوانند واکنش مسئولانهای داشته باشند.
نماینده کارگران قند اهواز با اشاره به اینکه تا کنون کارگران این کارخانه چندین بار جهت دریافت مطالبات قانونی خود دست به تجمع زدهاند، اظهار داشت: با اینکه تجمع و اعتراضاتی در خصوص حل مسائل صنفیمان انجام میدهیم متاسفانه تاکنون هیچ یک از مسئولان ارشد استانداری خوزستان حتی حاضر نیستند خواسته کارگران را بشنوند.
او در این زمینه اظهار داشت: با وجود تجمعات متعددی که در مقابل ساختمان استانداری خوزستان صورت میگیرد هیچ یک از مسئولان استانداری بویژه شخص استاندار حاضر به پاسخگویی به مشکلات کارگران نیست و محول شدن مشکلات کارگران به مسئولان پایین دستی نیزجدی گرفته نمیشود.
تجمع کامیون داران مقابل مجلس شورای اسلامی
به گزارش ۲۰اسفندفارس، تعدادی از رانندگان کامیون که خودروهای فرسوده خود را برای گرفتن خودرو جدید تحویل داده بودند امروز در اعتراض به عدم تحویل خودروهای جدیدشان مقابل مجلس تجمع کردند.
یکی از تجمع کنندگان گفت: حدود شش ماه پیش ما قراردادی با ایران خودرو بستیم و ایران خودرو کامیونهای ما را که فرسوده بود گرفت تا کامیونهای جدید به ما تحویل دهد.
وی افزود: بعد اینکه برخی مسائل در موردنرخ ارز در کشور به وجود آمد به ما اعلام کردند که باید ۶۰ میلیون تومان دیگر برای تحویل کامیونها پرداخت کنیم در حالی که ما قراردادمان مربوط به چند ماه پیش است و نباید این مبلغ را از ما بگیرند.
نرخ کرایه خطوط اتوبوسرانی و مینی بوسرانی ۲۰ درصد افزایش یافت
به گزارش۲۰اسفندایسنا، نرخ کرایههای حمل و نقل عمومی در پایتخت برای سال ۹۲ تعیین شد. بر این اساس بلیت مترو و کرایه اتوبوسرانی و مینی بوسرانی افزایش ۲۰ درصدی نسبت به نرخهای مصوب سال ۹۱ را تجربه خواهند کرد و نرخ کرایه تاکسی نیز ۵/۳۱ درصد افزایش خواهد یافت.
براساس این گزارش، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جریان پانصد و پنجمین جلسه با افزایش ۲۰ درصدی نرخ کرایههای حمل و نقل عمومی در بخش مترو و اتوبوسرانی موافقت کردند و افزایش نرخ کرایه تاکسی را براساس نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی ۵/۳۱ درصد در نظر گرفتند.
براساس این مصوبه بلیتهای تک سفره از ۳۵۰ تومان به ۴۵۰ و دو سفره از ۵۵۰ تومان به ۶۵۰ تومان افزایش خواهند یافت.
همچنین اعضای شورا در شرایطی افزایش ۵/۳۱ درصدی نرخ کرایه تاکسیها را به تصویب رساندند که اعتقاد دارند سایر بخشهای حمل و نقل عمومی از جمله مترو و اتوبوسرانی از کمکهای دولتی و شهرداری بهرهمند هستند، درحالی که به این بخش از حمل و نقل هیچ گونه کمکی ارائه نمیشود.
بیستم اسفندماه۱۳۹۱
****************
اخباروگزارشات کارگری۲۱اسفندماه۱۳۹۱
- حداقل دستمزد سال آینده کارگران ۴۸۷ هزار و ۱۲۵ تومان تعیین شد
- بیانیه اول اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون میزان حداقل مزد مصوب در سال ۱۳۹۲
-۴۸۷ هزار تومان به عنوان حداقل حقوق کارگران در سال ۹۲، تعیین شد!
- جوابیه هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران به پاسخ وزارت کار
- پاسخ رسمی وزارت کار به کارگران مبنی بر افزایش دستمزدها
- تجمع خانوادههای فعالین کارگری بازداشت شده در شهر سنندج
- تهدیدهای جدید علیه فعالان کارگری
- بازداشت شریف ساعد پناه
- دیدارتعدادی از اعضای کانون نویسندگان دربیمارستان با نیما وبهنام ابراهیمزاده
- «از پای نخواهیم نشست»
- ادامهٔ ممانعت بانک تجارت از پرداخت دستمزد ارزی کارگران دریایی
- افزایش ۴۹ درصدی حوادث ساختمانی در اصفهان
- قطع ۴انگشت کودک کاردریک کارگاه قنادی سبزوار
- اعتصاب کارکنان بخش کنترل و امنیت فرودگاه دوسلدورف و لغو١۶۶پرواز
- تظاهرات اتحادیههای کارگری اسپانیا علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی
- آخرین اخبارازاعتصاب کارکنان شرکت هواپیمایی «ایبریا»
حداقل دستمزد سال آینده کارگران ۴۸۷ هزار و ۱۲۵ تومان تعیین شد
به گزارش۲۱اسفند مهر، در جلسه امروز دوشنبه شورای عالی کار، حداقل دستمزد سال آینده ۱۱. ۵ میلیون کارگر و مشمول قانون کار با ۲۵ درصد افزایش، ۴۸۷ هزار و ۱۲۵ تومان تعیین شد که نسبت به دستمزد سال ۹۱ معادل ۹۷ هزار و ۴۲۵ تومان افزایش یافته است.
بیانیه اول اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون میزان حداقل مزد مصوب در سال ۱۳۹۲
با افزایش ۲۵ درصدی حداقل مزد، تحمیل فقر و گرسنگی غیر قابل تصوری بر میلیونها خانواده کارگری کلید خورد
با افزایش بسیار ناچیز فقط ۲۵ درصدی حداقل مزد و ۱۹۸۵ تومان بعلاوه ۱۰ درصد افزایش سایر سطوح مزدی، تحمیل فقر و گرسنگی فاجعه باری بر میلیونها خانواده کارگری در شورایعالی کار دولت جمهوری اسلامی رقم خورد.
نمایندههای سر سپرده کارگری، نمایندههای کارفرمایان و کسان دیگری که در شورایعالی کار به عنوان نمایندههای دولت با حقوقهای چندین میلیون تومانی حاصل از غارت و چپاول ما کارگران بر کرسیهای تعیین حق بقا و زندگی و معیشت ما تکیه کردهاند باید بدانند چنین تصمیمی یک اعلان جنگ با طبقه کارگر ایران است.
اینان میتوانند همچون سالهای گذشته امیدوار باشند که در حال حاضر و با توجه به روزهای پایانی سال، اعتراضی عملی و تعیین کننده از سوی کارگران نسبت به میزان حداقل مزد مصوب در شورایعالی کار صورت نخواهد گرفت اما آنان و کلیه تصمیم گیرندگان در مورد حداقل مزد کارگران غافل از ایناند که سال پیش رو متفاوت با هر سال دیگری خواهد بود و میلیونها کارگر در سراسر کشور با تصمیمی که در شورایعالی کار در مورد میزان حداقل مزدشان اتخاذ شده است در اعتراضاتی گسترده به میدان خواهند آمد و لحظهای در دفاع از حق حیات خود درنگ نخواهند کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران - ۲۱ اسفند۱۳۹۱
۴۸۷ هزار تومان به عنوان حداقل حقوق کارگران در سال ۹۲، تعیین شد!
بر اساس خبری که ساعاتی پیش در سایتهای خبری رسمی منتشر شد، شورای عالی کار در آخرین نشست خود امروز دوشنبه، مبلغ ۴۸۷ هزار و ۱۲۵ تومان را به عنوان دستمزد کارگران در سال آینده تعیین کرد. بر اساس این خبر پس از چند هفته نشست و گفتگوی نماینده گان دولت، کارفرمایان و کارگران، بالاخره بر سر این مبلغ، یعنی افزایش ۹۷ هزار تومانی به توافق رسیدند.
نگفته پیداست که آنچه که به عنوان سه جانبه در شورای عالی کار و به اصطلاح «شرکای اجتماعی» معرفی میشود، صرفا «نمایشی تبلیغاتی برای تحمیل فقر و ریاضت کشی هر چه بیشتر به کارگران است. همان طوری که ما بارها اعلام کردهایم این سه گروهی که در شورای عالی کار در باره معیشت و زندگی کارگران تصمیم میگیرند، همه گی نماینده گان سرمایه داران و مدافع حقوق آنها هستند. این شورا با عوام فریبی میخواهد منافع دولت و نماینده گان دروغین و انتصابی کارگران را از منافع و خواسته نماینده گان» کارفرمایان «جدا کند. این در حالی است که دولت خود بخش بزرگی از نظام سرمایه داری ایران است و تلاش میکند با تحمیل ریاضت کشی، کارگران را به پذیرش صبر و قناعت بیشتر وادار کند. هم چنین نماینده گان به اصطلاح کارگران، منتصب و مورد تائید و جیره خوار صاحبان سرمایه بوده و در تحمیل خط فقر بیشتر به کارگران، شریک جرم محسوب میشوند.
بدون شک تعیین مبلع ماهیانه ۴۸۷ هزار تومان دستمزد برای میلیونها کارگر ایران، نشانهٔ اهانت آشکار به شرایط زندگی آنها و خانوادههایشان است. جماعتی که به عنوان» نماینده «در باره درآمد یک سال کارگر تصمیم گرفتهاند، هزینههای سرسام آور و افزایش هر روزه کالاهای اساسی را در یک سال اخیر را چگونه محاسبه کردهاند؟ در حالی که افزایش قیمت مواد غذایی، پوشاک، مسکن و در مجموع همه کالاها از صد در صد نیز گذشته است، آیا افزایش ۲۵ درصدی دستمزد کنونی برای سال آینده، جوابگوی نیازهای معیشتی خانواده است؟ آیا خود این» نماینده گان «کارگری با چنین دستمزدی میتوانند امرار معاش کنند؟ یا آنها با دریافت دستمزدهای نجومی و خوش خدمتی به سرمایه داران و داشتن شغلهای متعدد، نیازی به چنین دستمزدی ندارند؟!
ما اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری به عنوان جمعی از کارگران و فعالین کارگری ایران، تعیین دستمزد ۴۸۷ هزار تومان را تداوم تحمیل فقر و فلاکت به کارگران و میلیونها خانواده کارگری میدانیم. این اقدام بخشی از تعرض نظام سرمایه داری به کار و معیشت طبقه کارگر بوده و تلاشی در خدمت صاحبان سرمایه، برای افزایش سود بیشتر آنها و گسترش روزافزون فاصله طبقاتی است. ما از همه کارگران مراکز مختلف تولیدی، خدماتی و پروژهای میخواهیم که در برابر تحمیل چنین دستمزدی سکوت نکنند و از هر طریق ممکن، صدای اعتراض خود را برای افزایش دستمزدها بر اساس نیازهای یک زندگی امروزی رساتر کنند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری – ۲۱/۱۲/۱۳۹۱
جوابیه هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران به پاسخ وزارت کار
این جوابیه امروز و در آخرین جلسه تعیین حداقل مزد بر روی میز شورایعالی کار قرار گرفت
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بعد از ظهر امروز و در حالیکه اعضای شورایعالی کار در محل وزارت کار در حال عزیمت به شورایعالی کار جهت برگزاری آخرین جلسه تعیین حداقل مزد سال ۹۲ بودند هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار نفری کارگران جوابیه اعتراض آمیز خود را تحویل ظریفی آزاد و برخی از اعضای شورایعالی کار دادند. این جوابیه در حالی امروز به وزارت کار تحویل شد که شریف ساعد پناه یکی از کارگران هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی بعد از ظهر دیروز در شهر سنندج توسط مامورین امنیتی بازداشت شد.
هماهنگ کنندگان طومار در این جوابیه با انتقاد از نحوه پاسخگویی وزارت کار به مطالباتشان نوشتهاند: جوابیه علیرغم لحن احترام آمیزش، مطلقا و به هیچ عنوان ارزش و اعتباری برای اعتراض سی هزار کارگر و زندگی و معیشت آنان قائل نشده است و در ادامه با بیاساس خواندن ادعای وجود سه جانبه گرایی در شورایعالی کار موارد مورد نظر شورایعالی کار در تعیین حداقل مزد کارگران را اعمال مصالحی فرا قانونی و ضد کارگری در تعیین حداقل مزد خواندهاند و نوشتهاند: کدام بند و ماده و تبصرهٔ قانونی به شورایعالی کار این اجازه را داده است تا در تعیین حداقل مزد به جای لحاظ کردن تامین معیشت کارگران بر اساس سبد هزینه یک خانوار چهار نفره که با قید» باید «در ماده ۴۱ قانون کار بر آن تاکید شده است مباحث کلان اقتصادی، صیانت از نیروی کار، توان صنایع و مسائلی از این دست را مبنای تعیین حداقل مزد قرار دهد. اعتراض سی هزار کارگر برای بر چیده شدن این بساط بوده است و نه برای بازگویی و تکرار مکرر آن به ما کارگران.
هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران در ادامه جوابیه خود به وزارت کار با بر شمردن مصائب بیشماری که بر کارگران ایران تحمیل شده است ادعای صیانت از نیروی کار را مورد اعتراض قرار داده و نوشتهاند: اگر صیانت از نیروی کار بردگی و گرسنگی و بیتامینی ما کارگران است ما عطای این صیانت را به لقایش میبخشیم و هزینه دفاع از معیشت خود را که عین شرافت و حیثیتمان است به جان میخریم.
در ادامه این جوابیه هماهنگ کنندگان در پاسخ به ادعای وزارت کار مبنی بر لحاظ کردن پرداخت یارانه نقدی در سنجش قدرت خرید کارگران آوردهاند: دولت بخشهای مهمی از سوبسیدی را که دهههای متمادی بر سر سفره مردم ایران بوده است قطع نموده و سپس با عودت نقدی فقط قسمتی از این خوان به یغما برده شده به مردم ایران، مابقی این ثروت برداشت شده از سفره تودههای مردم را به جیب خود ریخته است. آیا این افزودن به سفره مردم و کارگران است یا کندن از این سفره؟! شما ما کارگران و فراتر از آن شعور میلیونها مردم ایران را چه به حساب آوردهاید که چنین اقدامی از جانب دولت را یک کار مثبت در جهت افزایش قدرت خرید کارگران قلمداد نمودهاید!
هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران در این جوابیه پایان این جوابیه با تاکید بر خواست افزایش دستمزد متناسب با تامین یک زندگی شرافتمندانه برای کارگران نوشتهاند: لذا ما بار دیگر و در آخرین لحظات تعیین حداقل مزد سال ۱۳۹۲ به شورایعالی کار و همه دست اندر کاران آن اعلام میداریم ما کارگران ایران در سراسر کشور مطلقا به روال تاکنونی تعیین حداقل مزد تن نخواهیم داد و چنانچه حداقل مزد سال پیش رو به اندازهای نباشد که زندگی و معیشت ما به نحو شرافتمندانهای تامین بشود دیگر به جمع آوری امضا و ارائه طومار اعتراضی بسنده نخواهیم کرد و دست به اعتراضات گستردهای خواهیم زد.
متن کامل این جوابیه به شرح زیر است:
جناب آقای ظریفی آزاد معاونت روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
با سلام
همانگونه اطلاع دارید از ۱۱ اردیبهشت ماه سالجاری به این سو، سی هزار کارگر از کارخانههای مختلف سراسر کشور با امضای طوماری خواهان افزایش حداقل مزد مبتنی بر اجرای بیکم و کاست ماده ۴۱ قانون کار و تحقق دیگر خواستهایشان شدهاند و در این راستا هماهنگ کنندگان طومار با همراهی تعدادی از کارگرانی که در جمع آوری امضا در کارخانههای مختلف شهر تهران همکاری داشتهاند با تحصن در مقابل مجلس شورای اسلامی و سپس در محل وزارت کار، تحقق مطالبات خود را پیگیری کرده و این پیگیریها نهایتا منجر به تنظیم جوابیهای از طرف جنابعالی به عنوان نماینده وزارت کار خطاب به هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی شده است.
در خصوص جوابیهای که جنابعالی خطاب به ما هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی نوشتهاید باید بگوئیم این جوابیه علیرغم لحن احترام آمیزش، مطلقا و به هیچ عنوان ارزش و اعتباری برای اعتراض سی هزار کارگر و زندگی و معیشت آنان قائل نشده است. چرا که اولا در این جوابیه نه تنها هیچ پاسخی به دیگر خواستهای ما در متن طومار اعتراضی داده نشده است بلکه خواست توقف اصلاح قانون کار بمثابه یکی از دو خواست اصلی مطرح در متن طومار اعتراضی مسکوت گذاشته شده است و ثانیا این جوابیه تا آنجا که به پاسخ وزارت کار به خواست ما در مورد حداقل مزد مربوط میشود فقط ساز و کار ضد کارگری تا کنون موجود در تعیین حداقل مزد را به تصویر کشیده است.
ما اعتراض نکردهایم تا وزارت کار، ساز و کار غیر قانونی و ضد کارگری تاکنون موجود در تعیین حداقل مزد را که همهٔ ما کارگران بر آن آگاهی و اشراف کامل داریم برایمان بازگو کند، ما اعتراض کردهایم تا بساط این ساز و کار غیر قانونی برچیده شود و بیکم و کاست به ماده ۴۱ قانون کار که سالهاست زیر پا گذاشته شده و در نتیجه آن میلیونها خانواده کارگری در فقر و فلاکتی غیر قابل تصور فرو رفتهاند عمل گردد.
شما از سه جانبه گرایی در تعیین حداقل مزد صحبت کردهاید. کدام انسان عاقلی میتواند قبول کند که در شورایی (شورایعالی کار) ۵ نماینده از دولت به عنوان بزرگترین کارفرما، سه نماینده از دیگر کارفرمایان و سه نماینده، آنهم نمایندههایی دست ساز از کارگران حضور داشته باشند و بدتر از این، تصمیمات این شورا با رای نصف بعلاوه یک رسمیت داشته باشد و آنوقت چنین ساز و کاری نام سه جانبه گرایی بر خود بگیرد!!
گذشته از بیاساس بودن وجود سه جانبه گرایی در شورایعالی کار و تفاهم کارگر و کارفرما در آن، چه کسی و یا کدام قانون مصوبی این شورا را مکلف کرده است تا با زیر پا گذاشتن نص صریح ماده ۴۱ قانون کار، تبصرههایی خود ساخته را در تعیین حداقل مزد لحاظ کند. کدام بند و ماده و تبصرهٔ قانونی به شورایعالی کار این اجازه را داده است تا در تعیین حداقل مزد به جای لحاظ کردن تامین معیشت کارگران بر اساس سبد هزینه یک خانوار چهار نفره که با قید» باید «در ماده ۴۱ قانون کار بر آن تاکید شده است مباحث کلان اقتصادی، صیانت از نیروی کار، توان صنایع و مسائلی از این دست را مبنای تعیین حداقل مزد قرار دهد. اعتراض سی هزار کارگر برای بر چیده شدن این بساط بوده است و نه برای بازگویی و تکرار مکرر آن به ما کارگران. لذا از نظر ما و هر انسان شریف و منصفی طرح چنین مباحثی نمیتواند چیزی جز تلاش برای اعمال مصالحی فراقانونی و ضد کارگری در مسئله تعیین حداقل مزد تلقی گردد.
میلیونها کارگر در سراسر کشور از اداره زندگی عاجز و درمانده شدهاند، کودکان خانوادههای کارگری بیش از پیش در حال محروم شدن از تحصیل و برخورداری از یک زندگی کودکانه هستند، میوه و گوشت در حال برچیده شدن از سفرههای خالی ما کارگران است، خودکشی و خود سوزی کارگران به دلیل فقر و نداری آذین بخش صفحات رسانهها شده است، بسیاری از کارگران برای رهایی از قرض و بدهی به کلیه فروشی روی آوردهاند، دستمزد زیر خط فقر کارگران را با ماهها تاخیر نیز پرداخت نمیکنند، در نتیجه عدم واریز حق بیمهٔ صدها هزار کارگر در سطح کشور و افزایش سرسام آور سهم بیمه گذار در هزینههای درمان، آنان از اندک خدمات درمانی نیز محروم شدهاند، صدها هزار کارگر بازنشسته به جای استراحت و استفاده از دوران بازنشستگی آواره مسافر کشی در خیابانها شدهاند و با تنی رنجور باقیمانده عمرشان را با سرایداری و کار در شرکتهای خدماتی میگذرانند و کارگران شاغل به دلیل عدم کفاف دستمزدشان برای گذران زندگی بناچار چند شغله شده و ۱۲ تا ۱۶ ساعت در روز کار میکنند، آنوقت شما به عنوان دولت حل این مصائب را که با افزایش مناسب حداقل مزد ممکن و میسر میشود صیانت از نیروی کار مینامید؟! این چه صیانتی از نیروی کار است که هر روزه هزاران کارگر در سطح کشور آواره خیابانها میشوند، ۸۰ درصد آنان با قراردادهای موقت و سفید امضا در برده وارترین شرایط مشغول بکارند و از ذرهای امنیت شغلی برخوردار نیستند. شما از کدام صیانتتان از نیروی کار صحبت میکنید از طرح استاد شاگردی که کار کودکان و بیگاری بزرگسالان را رسمیت میبخشد؟ و یا از صیانتتان از نیروی کار در اصلاحیه دولت بر قانون کار صحبت میکنید که بر اساس آن کارفرمایان قادر میشوند به بهانه شرایط اقتصادی سیاسی و بیهیچ دغدغهای میلیونها کارگر را آواره خیابانها بکنند. اگر صیانت از نیروی کار اینها است و اگر صیانت از نیروی کار بردگی و گرسنگی و بیتامینی ما کارگران است ما عطای این صیانت را به لقایش میبخشیم و هزینه دفاع از معیشت خود را که عین شرافت و حیثیتمان است به جان میخریم.
شما مدعی شدهاید طی ۵ سال گذشته افزایش حداقل مزد کارگران بیش از متوسط تورم سالیانه بوده است و در این زمینه به ستایش از عملکرد دولت پرداختهاید. در حالیکه چنانچه قلم بدست گیرید و اندکی از وقت خود را صرف ضرب و تقسیم کنید متوجه خواهید شد که در این سالها (از ابتدای سال ۱۳۸۷ لغایت آخر سال ۹۱) بطور متوسط حداقل مزد کارگران نسبت به تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی حدود ۵/۳ درصد نیز پایینتر آمده است. این در حالی است که همگان میدانند تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی هیچگاه و مطلقا مطابق با واقعیت موجود افزایش قیمتها و هزینههای زندگی نبوده است.
کیست که در این مملکت نداند قیمت کلیه اقلام غذایی و دیگر هزینههای زندگی فقط در طول یکسال گذشته تا چندین برابر افزایش پیدا کردهاند و آنوقت شما از ۷ هزار تومان افزایش کمک هزینه اقلام مصرفی کارگران بمثابه اقدامی در جهت افزایش قدرت خرید آنان اسم بردهاید. آیا به نظر شما ۷ هزار تومان افزایش ماهیانهٔ کمک هزینه زندگی بسیار خارج از حد و اندازه حقیرانه و توهین آمیز نیست؟ کمک ماهیانه ۷ هزار تومان در این مملکت میدانید یعنی چه؟ یعنی ۲۵۰ گرم گوشت و به ازای هر نفر خانواده چهار نفره در هر ماه ۶۲ گرم گوشت. آیا تحمیق آمیزتر از این وجود دارد که در مملکتی با افزایش چندین برابری قیمت گوشت این قلم غذای اساسی از سر سفره میلیونها خانواده کارگری بر بیافتد و آنوقت تامین ۶۲ گرم گوشت به ازا هر نفر در ماه از تمهیدات بهبود زندگی کارگران به حساب آورده شود؟! دولت بخشهای مهمی از سوبسیدی را که دهههای متمادی بر سر سفره مردم ایران بوده است قطع نموده و سپس با عودت نقدی فقط قسمتی از این خوان به یغما برده شده به مردم ایران، مابقی این ثروت برداشت شده از سفره تودههای مردم را به جیب خود ریخته است. آیا این افزودن به سفره مردم و کارگران است یا کندن از این سفره؟! شما ما کارگران و فراتر از آن شعور میلیونها مردم ایران را چه به حساب آوردهاید که چنین اقدامی از جانب دولت را یک کار مثبت در جهت افزایش قدرت خرید کارگران قلمداد نمودهاید!
اگر شما صفهای طویل دریافت مبلغی معادل خرید یک تا سه چهار کیلو گوشت در ماه را حین واریز یارانههای نقدی و بیقراری مردم برای دریافت این پول را در مقابل باجه بانکها ببینید آنوقت خواهید دید که طرح قطع سوبسیدها و کندن از سفره خالی مردم ایران چه بلایی بر سر آنان آورده است. شما از کدام قدرت خرید صحبت کردهاید از قدرت خریدی که عملا زندگی میلیونها خانواده کارگری را از خط فقر به خط مرگ رانده است؟ از کدامین تمهیدات برای طرح طبقه بندی مشاغل و افزایش پاداش تولید و ساماندهی قرارداد کار و نظارت بر کار شرکتهای پیمانکاری صحبت میکنید. از طرح برده گرایانه استاد شاگردی یا استیلای مافیای شرکتهای پیمانکاری بر زندگی و معیشت کارگران. از کدام تولید صحبت میکنید که پاداش آنرا به رخ ما کارگران کشیدهاید، کدام تولید؟ کدام پاداش؟! آیا میدانید و قطعا نیز میدانید که علاوه بر نبود و یا قطع پاداش و مزایای کارگران در اکثریت قریب به اتفاق صنایع کشور در طول دو سال گذشته، در سود آورترین صنعت کشور نیز یعنی صنعت خودروسازی کلیه پاداش و مزایای صدها هزار کارگر از اول سالجاری قطع شده است و آنان در این مدت فقط پایه مزدی خود را دریافت کردهاند.
جناب ظریفی آزاد! ما هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار کارگر در جلسهای که با آقای جلالی نظری در پی تجمعمان در محل وزارت کار داشتیم به صراحت اعلام کردیم شیرازههای هیچ جامعهای در هیچ جای دنیا نمیتواند بر روی پایهای که امروزه ما کارگران به مثابه اکثریت عظیم مردم ایران بر روی آن قرار گرفتهایم دوام بیاورد، به صراحت اعلام کردیم ما کارگران دیگر نمیتوانیم به روال تاکنونی نحوه تعیین و میزان حداقل مزد تمکین کنیم، اعلام کردیم چنانچه به خواست میلیونها کارگر در سراسر کشور توجه نشود اعتراضات موجود عمق و دامنه بیشتری پیدا خواهد کرد و کارگران ایران نظاره گر فقر و فلاکت تحمیل شده بر خود و خانوادههایشان نخواهند شد.
لذا ما بار دیگر و در آخرین لحظات تعیین حداقل مزد سال ۱۳۹۲ به شورایعالی کار و همه دست اندر کاران آن اعلام میداریم ما کارگران ایران در سراسر کشور مطلقا به روال تاکنونی تعیین حداقل مزد تن نخواهیم داد و چنانچه حداقل مزد سال پیش رو به اندازهای نباشد که زندگی و معیشت ما به نحو شرافتمندانهای تامین بشود دیگر به جمع آوری امضا و ارائه طومار اعتراضی بسنده نخواهیم کرد و دست به اعتراضات گستردهای خواهیم زد.
هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی برای افزایش حداقل مزد
پروین محمدی، شاپور احسانی راد، شریف ساعد پناه، شیث امانی، جعفر عظیمزاده، جمیل محمدی
آدرس: تهران کدپستی ۱۸۶-۱۳۸۸۵ شمارههای تماس: ۰۹۱۲۳۳۶۸۷۷۲- ۰۹۱۲۲۴۴۹۹۰۱
اتحادیه آزاد کارگران ایران ۲۱ اسفند ماه ۱۳۹۱
پاسخ رسمی وزارت کار به کارگران مبنی بر افزایش دستمزدها
پس از پیگیریهای اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و جمع آوری امضا برای افزایش عادلانه قیمتها و رساندن صدای اعتراض کارگران به مسئولین وزارت کار سرانجام آقای رضا کریمنژاد مشاور وزیر و مدیر کل دفتر وزارتی معاون محترم روابط کار این وزارت خانه را مسئول اعلام نتیجه نهایی کرد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه این پیروزی را به همه کارگران به خصوص زحمتکشان در سیستم حمل و نقل عمومی تبریک میگوید و امیدواریم هر چه زودتر شاهد اعلام نتیجه نهایی مثبت آن باشیم.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه -اسفند ۹۱
تجمع خانوادههای فعالین کارگری بازداشت شده در شهر سنندج
به گزارش رسیده، صبح روز دوشنبه ۲۱ اسفند جمع کثیری از خانوادههای ۵ عضو بازداشتی کمیتهٔ هماهنگی در مقابل اداره اطلاعات دست به تجمع زده وخواستار آزادی عزیزانشان شدند.
این در حالی بود که روز قبل دهها نفر از نیروهای امنیتی برای متفرق کردن خانوادهها در محل حاضر بودند تا با اعمال فشار بر خانوادهها آنها را وادار به پایان دادن تجمع نمایند.
لازم به ذکر است که صبح روز دوشنبه چند تن از نیروهای انتظامی برای کنترل اوضاع در محل تجمع حاضر شدند، هر چه زمان میگذشت به جمع خانوادهها افزوده میشد به طوری که فشار خانوادهها اداره اطلاعات را ناچار کرد که به یکی از بازداشت شدگان اجازه دهد با بستگان خود تماس کوتاهی بگیرد؛ اما آنان به این هم راضی نشدند و همچنین بر آزادی عزیزانشان پافشاری کردند. این بار وقتی اداره اطلاعات با مقاومت جمعیت روبرو شد با گسیل دهها ماشین از نیروهای انتظامی و لباس شخصی محل را محاصره وهر دو باند خیابان شبلی را مسدود کرد واز جمعیت خواست آنجا را ترک کنند. تجمع کنندگان ضمن تاکید بر آزادی هر چه سریعتر ۵ فعال کارگری به نیروهای امنیتی و لباس شخصی اعلام کردند تا شما اینجا را ترک نکنید ما نیز در این محل خواهیم بود، که این مقاومت باعث شد نیروهای امنیتی ولباس شخصی عقب نشستند و خانوادهها در ساعات یک بعد از ظهر دسته جمعی محل را ترک کردند.
بنا بر این گزارش علی آزادی تماس دیشب تلفنی کوتاهی با همسرش داشته است؛ نامبرده در سلول انفرادی نگه داری میشود و به نظر میآید که در شرایط نامناسبی به سر میبرد. همچنین خالد حسینی نیز طی تماس کوتاهی که با خانوادهاش داشته است اعلام کرده که قاضی برای وی قرار یک ماه بازداشت صادر کرده است و وی در سلول انفرادی نگه داری میشود.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-۲۱ اسفند ۱۳۹۱
تهدیدهای جدید علیه فعالان کارگری
در آستانهٔ روز زن و در سالگرد روزی که با یاد کشتار کارگران زن صنایع نساجی در شهر شیکاگو در سال ۱۸۸۶، همه ساله برگزار میشود، مقامات انتظامی و امنیتی حملات جدیدی را علیه فعالان کارگری سازمان دادهاند.
دستگیری تعدادی از اعضای کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری (علی آزادی، وفا قادری، خالد حسینی، بهزاد فرجاللهی و حامد محمودنژاد) در شهر سنندج، در راستای تهدیدهای هر ساله، برای جلوگیری ازبرگزاری هر گونه مراسمی است.
هم زمان هک و محو وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر، نشانگر برنامه ریزی برای ایجاد محدودیتهای جدید در برابر دفاع از حقوق کارگران و زنان است.
بارها مقامات امنیتی بیتاثیر بودن این اقدامات را در جهت گسترش فعالیتهای کارگری و دفاع از حقوق زنان امتحان کردهاند. اما هم چنان بر این گمان باطل هستند که این اعمال، ندای آزادی خواهی و دفاع از حقوق زحمتکشان را خاموش میکند. غافل از اینکه تا ظلم و ستم و بیحقوقی اکثریت
قاطع مردم این دیار ادامه دارد، مبارزه و حق طلبی و خواست دگرگونی نظام سرمایه، هم چنان پابرجا خواهد بود.
ما ضمن محکوم کردن این اعمال خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط کلیه دستگیرشدگان و رفع محدودیتهای اعمال شده بر مدافعان حقوق کارگران و زنان هستیم.
کانون مدافعان حقوق کارگر-۲۰ اسفند ۱۳۹۱
بازداشت شریف ساعد پناه
بنا به گزارش رسیده، بعد از ظهر روز یکشنبه ٢٠ اسفند ماه ١٣٩١، شریف ساعد پناه، توسط نیروهای امنیتی در منزلش دستگیر شد.
شریف ساعد پناه از فعالین کارگری و عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران است که نیروهای امنیتی با هجوم وحشیانه به منزلش، وی را دستگیر و بازداشت کردند. لازم به ذکر است که چندین نفر از نیروهای اطلاعاتی و امنیتی برای بازداشت شریف ساعد پناه به منزل او یورش برده بودند.
همچنین امروز وفا قادری از اعضای بازداشتی کمیته هماهنگی تماس تلفنی کوتاهی با خانوادهاش داشت. بنا به گزارشات رسیده، وفا قادری در سلول انفرادی نگه داری میشود اما از وضعیت دیگر اعضای بازداشتی کمیتهٔ هماهنگی خبری در دست نیست.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن محکوم کردن بازداشت شریف ساعد پناه، خواستار آزادی فوری وی و کلیه فعالین کارگری زندانی میباشد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-٢٠ اسفند ١٣٩١
دیدارتعدادی از اعضای کانون نویسندگان دربیمارستان با نیما وبهنام ابراهیمزاده
تعدای از اعضای کانون نویسندگان امروز دوشنبه د ربیمارستان محک داراباد کودکان بازندانی سیاسی وفعال کارگری وکودک بهنام وبا فرزند بیمارش نیما ابراهیمزاده دیدار کردند. دیدار کنندگان بیش از یک ساعت در کنار نیما وبهنام ابراهیمزاده ماندند وهبستگی وحمایت خود را نسبت به این خانواده اعلام وتاکید کردند که ا زهیچ کمکی برای بهبودی نیمای عزیزدریغ نکنند گفتنی است که بهنام وهمسرش به گرمی از دیدارکنندگان استقبال کردند.
http://www.behnamebrahimzadh.rozblog.com/post/63
بیانیه ی شماره ۲ کمیته برگزاری مراسم ۸ مارس سنندج
» از پای نخواهیم نشست «
گرامیداشت ۸ مارس در سنندج، رفته رفته با توجه به استمرار آن طی سالهای گذشته به یک سنت مبارزاتیِ ماندگار تبدیل شده، و عملاً هیچ عاملی، حتی شدیدترین تدابیر امنیتی و پلیسی، و توسل جستن به بالاترین سطحِ ارعاب، تهدید و بازداشت فعالین عرصهی حقوق زنان و سایر فعالین اجتماعیِ مدافع حقوق زن، مانع برگزاری مراسمهای گرامیداشت آن نخواهد شد.
ایجاد شرایط پلیسی در سطح شهر سنندج جهت ممانعت از هر نوع تحرکی در راستای برگزاری مراسم گرامیداشت ۸ مارس، از یک هفته قبل از ۸ مارس در بالاترین سطح آن توسط نیروهای لباس شخصی اطلاعات و نیروهای انتظامی و یگان ویژه و گارد ضد شورش، تنها حاوی یک پیام روشن بود که: حاکمیت سرمایهداری و عواملش حاضر به پذیرش ابتداییترین و بدیهیترین حقوق و مطالبات زنان، و ابراز خواستهای برحق آنان نخواهند بود. و در صورت امکان با شدیدترین شیوهی ممکن به سرکوب فعالین اجتماعی توسل خواهند جست.
در ادامهی همین سیاست بود که نیروهای امنیتی طی روزهای گذشته اقدام به بازداشت تعدادی از فعالین کارگری و عضو کمیتهی هماهنگی به اسامی: خالد حسینی- وفا قادری- حامد محمودی نژاد- علی آزادی و بهزاد فرج الهی نموده، و تعداد زیادی دیگر از فعالین اجتماعی و کارگری و اعضای کمیته هماهنگی به اسامی: جلیل محمدی- کورش بخشنده- فردین میرکی- عباس اندریاری- گوهر ناصری- گلریز خلیلی- یدالله صمدی- آرام زندی- سیمین چایچی- سوسن رازانی و بسیاری دیگر را از طریق تلفن و یا با حضور خشونتآمیز به منازل آنان تهدید و مرعوب نمودهاند. که شاید بدین ترتیب در خفه ساختن هر گونه اعتراض و تحرکی موفق شوند. اما مردم هوشیار و مبارز سنندج با برگزاری مراسم، باری دیگر مهر بطلانی بر تمامی سیاستها و حربههای ضد انسانی حافظان سرمایه زده، و بار دیگر عظم پولادین خود را در پیشبرد مبارزات حق طلبانهی خود به نمایش گذاشتند.
روز شنبه ۱۹/۱۲/۹۱ رأس ساعت ۶: ۳۰ عصرجمع کثیری از زنان و مردان آزادیخواه و برابری طلب سنندج با حضور در محل از پیش تعیین شده مراسم، و مشاهدهی وضعیت به غایت پلیسی آن، برقآسا تصمیم به عوض نمودن محل مراسم نموده، و دهن به دهن همدیگر را متوجه جابجایی آن نمودند. تا بدین وسیله تمامی نیروهای امنیتی را غافلگیر نمایند. سپس با تعیین محل مناسب، اقدام به برگزاری مراسم نمودند. ابتدا حاضرین با کف زدن و سر دادن شعارهایی مانند زنده باد ۸ مارس- آزادی، برابری، حکومت کارگری- کارگر زندانی آزاد باید گردد و زندانی سیاسی آزاد باید گردد، توجه مردم را جلب نموده و از آنان دعوت به پیوستن به جمع خود نمودند. که این امر با استقبال و شعف مردم روبرو شد. ضمنن شایان ذکر است که حاضرین با برافراشتن تراکتهایی با مضامین: رهایی زن معیار رهایی جامعه- گرامی باد ۸ مارس- جنبش زنان متحد جنبش کارگری و... خواستها و مطالبات خود را اعلام نمودند. در پایان و قبل از حضور نیروهای سرکوب و تعرض به صفوف آنان، حاضرین در میان سرور عمومی مردم، محل برگزاری مراسم را ترک نمودند. اما متأسفانه یک نفر از حاظرین توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد، که از هویت ایشان هیچ اطلاعی در دسترس نمیباشد، که به محض اطلاع از وضعیت ایشان، کمیته برگزاری مراتب را اعلام خواهد نمود.
کمیته برگزاری مراسم ۸ مارس سنندج، ضمن تبریک روز ۸ مارس، و پایفشاری بر تمامی مواضع جنبش زنان، و دفاع همه جانبه از خواستها و مطالبت برحق زنان، تمامی تهاجمات اخیر در سنندج به صفوف فعالین کارگری و زنان را محکوم نموده، و خواستار آزادی بیقید و شرط بازداشت شدگان در اسرع وقت میباشد.
زنده باد جنبش رادیکال زنان _ زنده باد ۸ مارس
کمیته برگزاری مراسم ۸ مارس سنندج ۱۹/۱۲/۱۳۹۱
ادامهٔ ممانعت بانک تجارت از پرداخت دستمزد ارزی کارگران دریایی
به گزارش۲۱اسفندایلنا، نزدیک ۸ ماه است که حقوق کارگران، ملوانان و افسران دریایی که در شرکتهای مختلف کشتیرانی مشغول به کارند به ریال پرداخت میشود و شعبه کشتیرانی بانک تجارت بندرعباس واقع در خیابان جهانگردی از پرداخت دستمزد ارزی ممانعت میکند.
گفتنی است پیشترطی گزارشی از عدم پرداخت دستمزد کارگران دریایی شرکتهای کشتیرانی جمهوری اسلامی، شرکت ملی نفتکش و شرکت کیش راه آبی که باید حقوق خود را به دلار دریافت میکردند خبر داده شده بود.
بر اساس این گزارش، هنگامی که پرسنل این شرکتها برای دریافت حقوق خود به بانک مراجعه میکنند به آنها گفته میشود که چون دلار نداریم حقوق شما را به ریال و مطابق نرخ بانک مرکزی (هر دلار ۱۲۵۰۰ ریال) پرداخت میکنیم اما پرسنل از دریافت آن سر باز زده و به این موضوع اعتراض میکنند.
بعد از اعتراض کارگران، به آنها پیشنهاد شده است تا حقوق خود را به ریال و با نرخ دلاری ۲۲۵۰۰ ریال دریافت کنند.
بعد از تهیهٔ این گزارش، مسئولان بانک تجارت خواستار اعلام مشخصات شعبهٔ متخلف شدند و قول پیگیریهای بعدی را نیز دادند که به نظر میرسد تا به امروز اقدامی صورت نگرفته است.
افزایش ۴۹ درصدی حوادث ساختمانی در اصفهان
به گزارش۲۱اسفندایمنا، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان عنوان کرد: متاسفانه علیرغم آموزش و هشدارهای مکرر سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان، با افزایش ساخت و سازهای شهری، آمار حوادث گودبرداری و ریزش آوار و احتمال تخریب بافت فرسوده افزایش یافته و در سال جاری این میزان با ۴۹ درصد رشد به ۱۹۳ مورد رسیده است.
بزرگزاد خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۱۷۴ نفر حادثه دیده در سال جاری در طی عملیاتهای امدادی، نجات یافته و ۷۶ نفر نیز فوت شدند.
قطع ۴انگشت کودک کاردریک کارگاه قنادی سبزوار
به گزارش ۲۱اسفندفارس، در این حادثه که در یک کارگاه قنادی در روستای رباط سرپوش از توابع شهرستان سبزوار صبح امروز به وقوع پیوست، چهار انگشت کارگر قنادی قطع شد.
ماموران نجات آتشنشانی سبزوار بلافاصله به محل حادثه اعزام شدند که پس از رسیدن به محل و ارزیابی حادثه، اقدام به بازکردن محفظه تیغ و میله مارپیچ چرخ گوشت کردند و همراه مصدوم با خودرو اورژانس ۱۱۵ به بیمارستان امداد سبزوار انتقال دادند.
بعد از عملی که ۴۵ دقیقه به طول انجامید، دست دختر ۱۴ ساله در حالی از چرخ گوشت رها شد که متاسفانه چهار انگشت خود را از دست داده بود.
اعتصاب کارکنان بخش کنترل و امنیت فرودگاه دوسلدورف و لغو١۶۶پرواز
امروز دوشنبه ۱۱. ۰۳. ۲۰۱۳ بار دیگر فرودگاه دوسلدورف شاهد اعتصاب پرسنل امنیت و کنترل فرودگاه بوده است. اتحادیه کارگران خدمات آلمان / وردی/ که این اعتصاب را فراخوانده؛ اعلام کرد که تا نیمه شب آنرا جهت پای میز مذاکره کشاندن نماینده کارفرما برای قبول خواست افزایش دستمزد ادامه خواهند داد.
امروز قرار بود ۵٣٢٠٠ مسافر از فرودگاه دوسلدورف توسط ۵٩٣ پرواز جابجا شود. که از این تعداد ١٣۶ پرواز به مقصدهای مختلف و ٣٠ پرواز به مبدا دوسلدورف بخاطر اعتصاب پزسنل تامین امنیت و کنترل ممکن نشد.
سخنگوی اتحادیه کارگران خدمات / وردی / اعلام کرد:» این اعتصاب قانونی و تنها راه ممکن برای افزایش دستمزد میباشد «.
ااتحادیه کارگران خدمات / وردی / برای ٣۴٠٠٠ پرسنل امنیت و کنترل فرودگاه در ایالت نورد راین وستفالن تقاضای ۴٠‚٢ تا ۶۴‚٣ یورو افزایش دستمزد در ساعت را کرده است. کارفرما تاکنون با ۴٠سنت افزایش دستمزد موافقت کرده است.
بگفته نماینده کارفرما / ب. د. اس. و /:» نماینده کارگران ۴٣٪ افزایش دستمزد را تقاضا کرده است. که ما پیشنهاد ٧‚١٣٪ را برای سال٢٠١٣ و٢٠١۴ دادهایم. و برای کارگرانی که زیر خط حداقل دستمزد هستند؛ مجموعا ٢‚٩٪ افزایش را پیشنهاد دادهایم.
یادآوری اینکه برای۶٠٠پرسنل تامین امنیت فرودگاه هامبورگ امروز دوشنبه دور جدید نشست بین اتحادیه کارگران خدمات / وردی /و کارفرما /ب. د. اس. و/ بدنبال چهار روز اعتصاب کارگران با پیشنهاد تازه کارفرما برای مذاکره آغاز شده است.
اخباروگزارشات کارگری-۱۱مارس۲۰۱۳
تظاهرات اتحادیههای کارگری اسپانیا علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی
به گزارش۱۱مارس یورونیوز، اعمال سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت و افزایش میزان بیکاری بویژه میان جوانان، روز یکشنبه شهروندان اسپانیا را برای اعتراض به خیابانهای مادرید کشاند.
نرخ بیکاری ۲۶ درصدی که بیش از نیمی از جوانان کشور را ناامید کرده است، دلیل عمده حضور هزاران کارگر، کارمند حمل و نقل، پزشک و پرستار اسپانیایی در خیابانهای این شهرهای مختلف این کشور بود.
این تظاهرات در پی فراخوان دو اتحادیه بزرگ کارگری در اسپانیا یعنی «اتحادیه عمومی کارگران «و «اتحادیه کمیسیونهای کارگران» انجام شد و حدود ۱۵۰ اتحادیه کارگری دیگر نیز در آن حضور داشتند.
ایگنایکو فرناندز توکسو، سخنگوی «اتحادیه کمیسیونهای کارگران» ضمن تاکید بر ناکارآمدیِ سیاستهای ریاضتی که اتحادیه اروپا بر آن تکیه میکند، میگوید که این یک خودکشی واقعی است.
معترضان پارچهای در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «علیه بیکاری، شش میلیون دلیل برای یک نظام سوسیال دموکرات و دموکراسی مشارکتی».
تظاهرکنندگان در شعارهای خود خواهان استعفای دولت شدند. به گفته اتحادیه عمومی کارگران هدف از سازماندهی این تجمعهای اعتراضی درخواستِ اجرای تغییرات بنیادین سیاسی و اقتصادی هم دراسپانیا و هم در اروپاست.
یکی از شهروندان حاضر در تظاهرات دلیل حضور خود اینگونه بیان میکند: «تعداد بیکاران بسیار زیاد است. در نتیجه جوانان هیچ آیندهای برای خود متصور نیستند. ما زندگی را بر آنها تلخ و دشوار میکنیم.» مادرید البته تنها شهری نبود که شاهد تجمعهای اعتراض آمیز بود. معترضان و مخالفان با سیاستهای ریاضت اقتصادی در ۶۰ شهر دیگر، از جمله در بارسلون خواستار اصلاح سیاسی در دولت ماریانو راخوی، نخست وزیر شدند.
عواملی از جمله افشای فسادهای مالی ایناکی اوردانگارین، داماد پادشاه اسپانیا و رسوایی مالی حزب حاکم اسپانیا (حزب مردم)، سبب افزایش خشم اسپانیاییها شده است.
آخرین اخبارازاعتصاب کارکنان شرکت هواپیمایی «ایبریا»
فرانسیسکو رودریگز نماینده یکی از اتحادیههای کارگری در واکنش به توافق اولیه گفت: «اگر توافق قطعی بدست آید روز چهارشنبه ادامه اعتصاب منتفی خواهد شد در غیر اینصورت به اعتصاب ادامه خواهیم داد.»
به گزارش۱۱مارس یورونیوز، مدیران و اتحادیههای کارگری کارکنان شرکت هواپیمایی «ایبریا» یک گام به توافق نزدیکتر شدند. نشست روز دوشنبه در مورد تعدیل نیرو در این شرکت اسپانیایی به پذیرش اولیه نظر میانجی انتخابی دولت، انجامید. با این حال، این توافق حداقل بخش مهمی از کارکنان شرکت را راضی نخواهد کرد.
گریگوری تودِلا نماینده و واسطه دولت مادرید که یک استاد دانشگاه است بعد از این نشست گفت: «نمایندگان اتحادیههای مختلف نظرات خود را بیان کردند و در مجموع اکثرا موافق این پیشنهادند. البته بعضیها هم مخالفند و برخی هم باید آنراعمیقتر بررسی کنند.»
مدیریت این شرکت در نظر داشت در راستای طرح ریاضتی خود ۳۸۰۷ فرصت شغلی را حذف کند و به کارگران اخراجی به ازای هر سال سابقه معادل ۲۰ روزحقوق، خسارت بدهد که پس از مذاکرات روز دوشنبه با حذف تنها ۳۱۴۱ شغل و خساراتی معادل حقوق ۳۵ روز ضربدر تعداد سالهای استخدام موافقت کرده است.
طبق این توافق اولیه که هر ده اتحادیه کارگری «ایبریا» مشغول مطالعه آن هستند دستمزدها به جای بیست درصد پانزده درصد کاهش پیدا خواهند کرد که البته میزان آن در مورد خلبانان، مهمانداران و کارکنان زمینی متفاوت است.
فرانسیسکو رودریگز نماینده یکی از اتحادیههای کارگری در واکنش به توافق اولیه گفت: «اگر توافق قطعی بدست آید روز چهارشنبه ادامه اعتصاب منتفی خواهد شد در غیر اینصورت به اعتصاب ادامه خواهیم داد.»
بنابراین در صورت حصول توافق نهایی در جلسه بعدی که روز چهارشنبه برگزار خواهد شد، احتمال دارد اعتصاب آتی کارکنان که برای ۱۸ تا ۲۲ مارس در نظر گرفته شده، لغو شود.
به گفته مدیریت «ایبریا» اعتصاب کارکنان، به این شرکت که در مجموع بیست هزار کارمند دارد، روزانه سه میلیون یورو ضرر وارد میکند.
بیست ویکم اسفندماه۱۳۹۱
***********
اخباروگزارشات کارگری۲۲اسفندماه۱۳۹۱
- اطلاعیه خانوادههای بازداشت شده گان اعضای کمیته هماهنگی در شهر سنندج
- اعتصاب ۱۲۰۰ کارگر کارخانه نورد لوله صفا دهمین روز خود را پشت سر گذاشت
- گزارشی از کارخانه کاشی کاژه
- در باره شریف ساعد پناه کارگر زندانی عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار نفره کارگران
- دیدار فعال کارگری محمود صالحی با بهنام ابراهیمزاده ورضا شهابی
- عدم پرداخت حقوق ومزایای کارگران شهرداری قائمشهر
اطلاعیه خانوادههای بازداشت شده گان اعضای کمیته هماهنگی در شهر سنندج
کارگران و مردم زحمتکش!
همانطوریکه اطلاع دارید روز ۱۷ اسفند، ۵ تن از فعالین کارگری واعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری با هجوم نیروهای لباس شخصی در خانهها و. محل کارشان دستگیر وهم اکنون در بازداشتگاه اداره اطلاعات به سر میبرند. اینها عزیزان ما هستند.
اینها کسانی هستند که تنها جرمشان دفاع از منافع کارگران است عزیزان ما به دستمزدهای زیر خط فقر معترضند. اکنون ما خانوادههای بازداشت شدگان علی آزادی، حامد محمودنژاد، بهزاد فرج الهی، سید خالد حسینی و وفا قادری، اززنان ومردان کارگر ومردم شهر سنندج درخواست میکنیم به هر شیوه ممکن برای آزادی عزیزانمان مارا یاری کنید.
خانوادههای اعضای بازداشتی کمیتهٔ هماهنگی – ۲۱ اسفند ۱۳۹۱
اعتصاب ۱۲۰۰ کارگر کارخانه نورد لوله صفا دهمین روز خود را پشت سر گذاشت
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران کارخانه نورد لوله صفا که از روز ۱۵ اسفند ماه جاری در اعتراض به عدم دریافت دستمزدهایشان دست از کار کشیدهاند علیرغم واریز یکماه از ۴ ماه دستمزد معوقه خود به حسابهایشان همچنان در اعتصاب بسر میبرند. این کارگران در پی خلف وعده کارفرما مبنی بر پرداخت یکماه دستمزد معوقه آنان که قرار بود روز ۱۵ اسفند ماه جاری پرداخت شود دست به اعتصاب زدند و در ادامه بدنبال بیتوجهی کارفرما به خواستشان، در ششمین روز اعتصاب خود اعلام کردند چنانچه کارفرما از هم اکنون یکماه دیگر از دستمزدشان را که طبق توافق قبلی قرار بود روز بیستم اسفند ماه به آنان پرداخت شود به حسابشان واریز ننماید همچنان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران در تداوم اعتصاب ۱۲۰۰ کارگر کارخانه نورد لوله صفا، کارفرمای این کارخانه روز بیستم اسفند یکماه از دستمزد معوقه این کارگران را که قرار بود روز ۱۵ اسفند ماه پرداخت شود به حساب آنان واریز کرد اما از پرداخت یکماه دیگر از دستمزد معوقه این کارگران که قرار بود در همین روز به حساب آنان واریز شود خودداری نمود و به همین دلیل کارگران نورد لوله صفا دست از اعتصاب نکشیدند و تا به امروز همچنان در اعتصاب بسر میبرند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۲ اسفند ماه ۱۳۹۱
گزارشی از کارخانه کاشی کاژه
کارخانه کاشی کاژه تولید کننده کاشی و سرامیک واقع در شهرک صنعتی اسلام آباد از توابع کرمانشاه به علت تحریم مواد اولیه در ماه فقط چند روز تولید دارد. بر اساس این گزارش روزهایی که کارخانه به خاطر نبود مواد اولیه تعطیل است هیچ حقوقی به کارگران تعلق نمیگیرد و همچنین حق بیمه آنان نیز پرداخت نمیگردد. این کارخانه ۵۰۰ کارگر دارد.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ۲۲/۱۲/۱۳۹۱
در باره شریف ساعد پناه کارگر زندانی عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار نفره کارگران
شریف ساعد پناه یکی از شش نفر کارگر هماهنگ کننده طومار سی هزار نفری کارگران و عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران میباشد که از بعد از ظهر روز یکشنبه ۲۰ اسفند ماه در منزل مسکونیاش دستگیر شد و تا به امروز همچنان در اداره اطلاعات سنندج در بازداشت بسر میبرد.
شریف ساعد پناه کارگری است که علیرغم همه مشکلات و مصائبی که در زندگیاش با آنها دست به گریبان بود پیشاپیش هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی تلاش بسیار زیادی را برای جمع آوری امضا از دیگر کارگران بکار گرفت و با عزمی راسخ در ۲۸ آذر ماه سالجاری برای پیگیری مطالبات سی هزار کارگر امضا کننده طومار از شهر سنندج عازم تهران شد و همراه با دیگر هماهنگ کنندگان طومار در تحصن اعتراضی آنان در مقابل مجلس شورای اسلامی شرکت کرد.
شریف بمدت ۷ سال کارگر کارخانه ریسندگی پرریس و نماینده کارگران این کارخانه بود وی در طول این سالها که نماینده همکارانش بود لحظهای در دفاع از حقوق انسانی خود و همکارانش کوتاه نیامد. شریف همیشه با جسارتی بسیار ستودنی در صف اول اعتراضات کارگری در این کارخانه قرار داشت و هیچگاه به عنوان یک نمایندهٔ کارگری تسلیم شرایطی بهتر برای خود در این کارخانه نگردید. به همین دلیل نیز وی دو سال پیش و علیرغم اینکه دیوان عدالت اداری رای به بازگشت بکارش با برچیده شدن قرارداد موقت داده بود موفق به ادامه اشتغال در کارخانه ریسندگی پرریس نشد و با دسیسههای کارفرما و اداره کار سنندج در اقدامی فرسایشی به همراه دیگر همکارانش از کار اخراج گردید.
بدنبال این وضعیت شریف ساعد پناه پس از تحمل بیش از یکسال بیکاری و فقر و تنگدستی در پروژه مسکن مهر شهر سنندج مشغول بکار گردید و هنگام دستگیری حین استراحت در منزل خود پس از ۱۲ ساعت کار شبانه بود.
شریف ساعد پناه علیرغم اینکه نماینده کارگران کارخانه ریسندگی پرریس بود اما بر این امر آگاهی داشت که دستیابی کارگران ایران به مطالباشان در چهارچوب یک کارخانه نمیتواند متضمن بهبودی وضعیت آنان شود به همین دلیل وی با شکل گیری هیات موسس اتحادیه آزاد کارگران ایران در سال ۱۳۸۵ در صف اول بنیان گذاران این اتحادیه قرار گرفت و در اولین مجمع عمومی این اتحادیه در فروردین ماه سال ۱۳۸۶ که با شرکت حدود ۱۵۰ نفر از کارگران کارخانههای مختلف کشور برگزار گردید با رای بالایی از سوی آنان به عنوان عضو هیات مدیره اتحادیه انتخاب شد.
شریف ساعد پناه طی نزدیک به شش سالی که از عمر اتحادیه آزاد کارگران ایران میگذرد در دیگر مجامع عمومی این اتحادیه نیز همیشه با رای بالایی از سوی کارگران به عنوان عضو هیات مدیره اتحادیه انتخاب شده است و در این سالها به عنوان عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران از فعالترین اعضای آن بوده است.
وی دی ماه سال گذشته به همراه مظفر صالح نیا یکی دیگر از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران به دلایل واهی بازداشت گردید و از آنزمان تا کنون چندین بار مورد محاکمه قرار گرفت. در آخرین جلسه محاکمه شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا که در روز پنجم اسفند ماه جاری بر گزار شد قاضی دادگاه به آنان اعلام کرد در صورت مراجعه به اداره اطلاعات و دادن تعهد مبنی بر استعفا از اتحادیه ازاد کارگران ایران حکم برائتشان را صادر خواهد کرد و در غیر اینصورت باید منتظر صدور حکم باشند. اما شریف و مظفر با تاکید بر قانونی بودن اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام کردند ما به فعالیت و عضویت خود در این اتحادیه ادامه خواهیم داد.
شریف ساعد پناه متولد سال ۱۳۴۲ و سرپرست خانوادهای ۵ نفره است. وی یک فرزند دختر و پسر به ترتیب به نامهای سوما ۲۶ ساله و کیوان ۲۴ ساله دارد که همگی به اتفاق مادر همسرش در خانهای ۵۰ متری در منطقه بیمارستان توحید سنندج زندگی میکنند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۲ اسفند ماه ۱۳۹۱
دیدار فعال کارگری محمود صالحی با بهنام ابراهیمزاده ورضا شهابی
دیروز فعال کارگری محمود صالحی که از سنندج برای سفر خارجیشان به تهران آمده بود دیدار کوتاهی با دوتن از فعالین کارگری بهنام ابراهیمزاده ورضا شهابی داشتند وپیرامون وضعیت امروز جامعه کارگری وتصویب دستمزدهای شرم آور ازسوی دولت وشورای عالی کار اسلامی وآخرین وضعیت فرزند بیمار بهنام ابراهیمزاده نیمای عزیز که در بستر بیماری است گفتگو کردند در این دیدار دوستانه وصمیمانه بهنام از زحمات وتلاشهای آقای صالحی در زمان بازداشتشان ودر حال حاضر که تنها فرزندشان در بستر بیماری است تشکر وقدر دانی کردند بهنام همچنین با آقای صالحی از کشمکشها وتنشهای درونی بعضی از تشکلهای کارگری وبی توجهی به مسایل کارگری وانحصار گرای وفرقه گرای درمیان بعضی از تشکلهای کارگری ودر نشر اخبار واطلاعات کارگری وخصوصا به فعالین کارگری زندانی وکاستیها وکمبودها واز نظر بهنام بعضی از این تشکلها در راستای خانه کارگری وابسته به دولت عمل میکنند وحتی بعضا بعضی از تنشها وکمبودها وکم کاریها بعضی از فعالین هستند که خود به وجود میآورند بحث وگفتگو کردند آقای بهنام ابراهیمزاده وبلاگ نویس وفعال کارگری با گلایه از آقای صالحی که امروز طبقه کارگر وفعالین کارگری دربند هزینه زیادی را متحمل میشوند وشدهاند اما متاسفانه در بیرون از زندان آنچنانکه باید وشاید هم صدای با صدای اعتراض ما فعالین کارگری در زندان نبوده. وی همچنین به آقای محمود صالحی یادآور شدند که سفر شما به خارج از کشور قطعا دستاوردهای مفیدی برای جنبش کارگری به همراه خواهد داشت لذا شما در خارج از کشور در این سفر چند روزه باید توجه زیادی به مشکلات جامعه کارگری وبا توجه به اینکه جمهوری اسلامی خود نیز عضو سازمان جهانی کار میباشد قطعا میتوانید به نمایندگی از کارگران ایران اعتراض خود را پیرامون تعیین دستمزدهای شرم آور برای سال جدید اعلام دارید درادامه بهنام پیرامون وضعیت پیش آمده برای تنها فرزندش نیما ووضعیت کارگران زندانی وخانوادهایشان نیز پیشنهاداتی را به آقای صالحی ارائه کردند بهنام با تاکید براینکه آقای صالحی شما چهرهای محبوب وشناخته شده امروز جامعه کارگری هستید به خوبی میتوانید از تمامی ظرفیتها پیرامون صدای ما فعالین کارگری دربند وخانوادهای آنان ومشکلات جامعه کارگری باشید واستفاده کنید در این دیدار پیرامون کمیته دفاع از رضا شهابی وبهنام ابراهیمزاده وسخنگوی بهنام نیز صحبت شد. آقای صالحی با اشتیاق فراوان نکات کلیدی وپیشنهادات بهنام وآقای رضا شهابی را یادداشت وقول دادند از هیچ کوششی در این راستا دریغ نکنند.
http://www.behnamebrahimzadh.rozblog.com/post/64
عدم پرداخت حقوق ومزایای کارگران شهرداری قائمشهر
فارس بتاریخ۲۲اسفندازعدم پرداخت دو ماهه حقوق کارگران شهرداری قائم شهر و نیز عدم پاسخگویی مسئولان خبرداد.
براساس این گزارش، کارگران شهرداری قائمشهر با اعلام اینکه در دو ماهه پایان سال به خاطر عدم دریافت حقوق دچار مشکل جدی هستیم، بیان داشتند: بخشی از عیدی و سنوات سال گذشته و نیز عید سال جاری را تاکنون دریافت نکردیم.
کارگران رفتگر شهرداری قائمشهر گفتند: در حال حاضر به پیمانکار که طرف قرارداد شهرداری بود دسترسی نداریم.
آنها با اعلام اینکه مسئولان شهرداری نیز در این ارتباط پاسخگو نیستند، بیان داشتند: موضوع عدم دریافت عیدی سال گذشته را از جانب اداره کار قائمشهر در حال پیگیری هستیم ولی در حال حاضر مهمترین دغدغهمان حقوق پایان سال است که با وجود عدم دریافت حقوق دو ماهه پایان سال با مشکل جدی مواجه هستیم.
بر اساس گفته کارگران، مسئولان شهرداری قائمشهر به کارگران اعلام کردند: بابت پرداخت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی، رسید پرداخت ۴ میلیون تومانی از کارگران دریافت شود.
بیست ودوم اسفندماه۱۳۹۱
akhbarkargari2468@gmail.com