logo





پیام دفتر سیاسی حزب دمکرات کردستان

بمناسبت ۸ مارس روز جهانی زن

پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۷ مارس ۲۰۱۳


حزب ما با توجه‌ به‌ کلیهٔ وظائفی که‌ در زمینهٔ گسترش جایگاه و پایگاه زنان و دفاع از حقوق آن‌ها چه‌ در صفوف خود و چه‌ در سطح جامعهٔ حال و آینده‌ برای خود قائل است، نسبت به‌ تمامی رشد و پیشرفتهایی که‌ جنبش زنان کرد به‌ خود دیده‌ خوشحال است و یکبار دیگر حمایت خود را از هرگونه‌ تلاش و کوششی که‌ بتواند به‌ شیوه‌ای کارساز، مبارزهٔ زنان کرد و بویژه‌ زنان کردستان ایران را وارد یک فاز برجسته‌تر و پربار‌تر نماید، اعلام می‌دارد. بدون تردید روند تحولات سیاسی نیز می‌تواند زمینه‌ و بستر گسترده‌تری را برای مبارزهٔ زنان کرد و بویژه‌ زنان کردستان ایران فراهم سازد.
در میان روز‌ها و مناسبتهای سیاسی‌ای که‌ در سطح جهان گرامی داشته‌ می‌شود، هیچ روز و مناسبتی به‌ اندازهٔ ۸ مارس، روز جهانی زن شناخته‌ شده‌ نیست و هیچ روز دیگری چنین موجد بحث و گفتگو و تلاش و فعالیت در اکثریت قریب به‌ اتفاق کشورهای جهان نمی‌شود. اهمیتی که‌ روز جهانی زن در طول سالیان و دهه‌ها کسب کرده‌ اتفاقی و بی‌دلیل نیست. این شهرت و اهمیت در عین حال که‌ نشانگر عمق و تأثرانگیزی مظالم و بی‌عدالتی‌هایی است که‌ در طول تاریخ، بدلیل زن بودن به‌ بخشی از جامعهٔ بشری روا داشته‌ شده‌، در‌‌ همان حال گویای گستردگی و جهانشمول بودن پدیدهٔ استثمار زن نیز می‌باشد.

جالب توجه‌ است که‌ ببینیم تا امروز هیچ کشور و جامعه‌ای یافت نمی‌شود که‌ در آن مبارزه‌ در راه برابری جنسیتی به‌ موفقیت کامل دست یافته‌ و کشمکش در خصوص حقوق زن خاتمه‌ یافته‌ باشد، زیرا هنوز حتی پیشرفته‌ترین جوامع نیز در برخی موارد و عرصه‌ها به‌ ایده‌آل برابری طلبانه‌ای که‌ شایستهٔ مقام انسانی زن و مبارزه‌ و فداکاری زنان در عرصهٔ خانواده‌ و جامعه‌ - نه‌ تنها برای کسب حقوق ویژهٔ خود بلکه‌ فرا‌تر از آن در راه آزادی و سعادت دیگران و جامعه‌ باشد- نرسیده‌اند. گستردگی و همه‌جانبه‌ بودن پدیدهٔ ستم علیه‌ زنان در تمامی اشکال و شیوه‌های آن موجب گشته‌ که‌ مسألهٔ زن همچون کاتالیزور معضلات جامعه‌ خود را نمایان سازد و جنبش زنان در راه تحقق حقوقشان در میان جنبشهای عدالت طلبانه‌ از جایگاه و پایگاه ویژه‌ای برخوردار باشد.

امروز حقوق زنان در سایهٔ تلاش‌ها و ابتکارات سازمان ملل متحد بر مبنای یک فلسفهٔ جهانی تشریح شده‌ و از جوهر و محتوای مشترک و جهانی برخوردارند. در مقابل، کلیهٔ دولتهایی که‌ در زمینهٔ وضعیت زنان دارای کارنامهٔ سیاهی هستند، جهت سرباززدن از وظائف و التزاماتی که‌ دولت‌ها در عرصهٔ توسعهٔ جایگاه و پایگاه سیاسی و اجتماعی زنان دارند و با اتکا به‌ مقولهٔ نسبیت فرهنگی، بستر اجتماعی ویژهٔ خود در زمینهٔ آیین، فرهنگ و آداب و رسوم را همچون توجیهی برای تداوم بخشیدن به‌ وضعیت موجود بکار می‌بندند.

بدون تردید برجسته‌ کردن بستر ویژهٔ هر کشوری اگر بمنظور خودداری دولت این کشور در پیاده‌ کردن حقوق برسمیت شناخته‌ شدهٔ زنان و همچون ابزاری جهت ابقاء زنان در محرومیت و عقب ماندگی بکار گرفته‌ شود، موضعی غیر مسئولانه‌ و محکوم است. در‌‌ همان حال انکار نمی‌توان کرد که‌ وضعیت زنان در کشورهای گوناگون جهان و میزان پیشرفت و دستیابی آنان به‌ حقوق و آزادیهای خویش در این کشور‌ها تفاوتهای بسیار با یکدیگر دارند. بعنوان نمونه‌ اگر امروز در کشورهای دمکراتیک و پیشرفته‌ مسألهٔ برابری طلبی به‌ شیوه‌ای اساسی در جایگاه و پایگاه زن در هردو بستر نمایندگی سیاسی و کار و اشتغال متمرکز شده‌است، در کشورهای معروف به‌ جهان سوم و دیکتاتورزده‌ و از جمله‌ ایران، زنان علیرغم ارتقاء سطح آگاهی و پیشینهٔ مشارکت فعالانه‌یشان در جنبشهای حق طلبانه‌، هنوز از ابتدایی‌ترین حقوق انسانی خویش محروم‌اند؛ از ساده‌ترین جنبه‌های زندگی گرفته‌ که‌ می‌تواند آزادی پوشش و لباس باشد تا مهم‌ترین مسأله‌ نظیر تشکیل زندگی مشترک از حق انتخاب و تصمیم گیری مستقل بی‌بهره‌اند؛ امنیت جسمی آن‌ها بطور دائم در خطر است؛ از قید و بندهای بسیار سنگین و ظالمانهٔ اجتماعی که‌ اغلب اوقات پیامدهای اسفبار و غیر قابل جبرانی دارند، رنج می‌برند؛ از زمینه‌ و امکان مناسب آموزشی و رشد و نشان دادن توانمندی و خلاقیت‌هایشان محروم می‌گردند؛ میراث سنتی به‌ حاشیه‌ راندن و تحقیر آنان بدلیل قوانین و رفتارهای مؤسسات دولتی نهادینه‌ می‌گردد و بطور خلاصه‌ در کلیهٔ عرصه‌های حیات فردی و زندگی در جامعه‌ و مشارکت سیاسی، حقوق و آزادی‌هایشان نقض و محدود می‌گردد.

این امر در مورد زنان کرد و زنان کردستان ایران بمراتب به‌ واقعیت نزدیکتراست. در جامعه‌ای چون ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی که‌ شهروندان اعم از زن و مرد از آزادی محروم هستند و فرا‌تر از آن زنان کرد علیرغم قید و بندهای اجتماعی و سیاسی همه‌ جانبه‌، قربانی ستم دیگری نیز می‌باشند که‌ عبارتست از ستم ملی. مبارزهٔ عدالت طلبانهٔ زنان سرشت همه‌ جانبه‌ و گستردهٔ خود را کسب می‌نماید و بدین ترتیب پتانسیل مناسبی برای گره‌ زدن حلقه‌های گوناگون مبارزهٔ آزادیخواهانه‌ را در خود گرد می‌آورد. با عنایت به‌ چنین بستری از نقض حقوق و مبارزه‌ در راه تحقق آنهاست که‌ امروز زنان کردستان ایران با اتکا به‌ تجارب ده‌ها سالهٔ پیشبرد و مشارکت آن‌ها در مبارزه‌ برای کسب برابری و دمکراسی و حقوق ملی در سطوح گوناگون، در حال فعالیت و سازماندهی خویش و گسترش عرصه‌های همبستگی هستند.

حزب دمکرات کردستان بعوان نخستین سازمان سیاسی کرد که‌ از‌‌ همان بدو تأسیس خود شرایط و زمینهٔ تشکیل و فعالیت سازمان ویژهٔ زنان را در زیر چ‌تر خویش فراهم ساخت، خوشحال است که‌ مشاهده‌ می‌کند زنان دمکرات امروز در چارچوب اتحادیهٔ زنان دمکرات با ابتکار و خلاقیت خویش کانالهای امروزین و مدرن تلاش و فعالیت را می‌آزمایند و می‌کوشند حلقه‌های نوین همبستگی و مبارزهٔ مشترک در سطوح گوناگون را به‌ یکدگیر گره‌ بزنند. بدون تردید تا دستیابی به‌ آن ایده‌آل از حقوق و آزادی‌ای که‌ شایستهٔ زنان و بویژه‌ زنان جامعهٔ ما می‌باشد، راه درازی در پیش است که‌ به‌ ابراز و راهکار گسترده‌تر و تلاش و ارادهٔ هردم فزون‌تر نیاز دارد.

اما همانگونه‌ که‌ نباید مسألهٔ ملی موضوع تنها ملتهای تحت ستم جامعهٔ ایران تلقی شود و لازم است نخبگان وابسته‌ به‌ همهٔ تشکلهای این کشور خود را در قبال آن مسئول بدانند، مبارزه‌ برای حقوق و آزادیهای زنان نیز نباید به‌ تنهایی وظیفهٔ زنان قلمداد گردد و درست بدلیل آنکه‌ سعادت کل جامعه‌ در گرو پیروزی چنین مبارزه‌ای است، مردان نیز به‌‌‌ همان اندازه‌ در قبال آن مسئولند. امری که‌ با این نکته‌ منافاتی ندارد که‌ همچنانکه‌ در زمینهٔ حقوق ملیت‌ها، پیش از هرچیز این ملت‌ها هستند که‌ باید خود را تعریف کرده‌ و مطالبات و آرمانهای خود مطرح نماید، در اینجا نیز به‌‌‌ همان شیوه‌، این خواست و ارادهٔ ذیربط‌ترین بخش جامعهٔ انسانی یعنی زنان هستند که‌ باید برای برنامه‌ریزی و اقدام در عرصهٔ مبارزهٔ برابری طلبانه‌ مبنا قرار گیرند.

حزب ما با توجه‌ به‌ کلیهٔ وظائفی که‌ در زمینهٔ گسترش جایگاه و پایگاه زنان و دفاع از حقوق آن‌ها چه‌ در صفوف خود و چه‌ در سطح جامعهٔ حال و آینده‌ برای خود قائل است، نسبت به‌ تمامی رشد و پیشرفتهایی که‌ جنبش زنان کرد به‌ خود دیده‌ خوشحال است و یکبار دیگر حمایت خود را از هرگونه‌ تلاش و کوششی که‌ بتواند به‌ شیوه‌ای کارساز، مبارزهٔ زنان کرد و بویژه‌ زنان کردستان ایران را وارد یک فاز برجسته‌تر و پربار‌تر نماید، اعلام می‌دارد. بدون تردید روند تحولات سیاسی نیز می‌تواند زمینه‌ و بستر گسترده‌تری را برای مبارزهٔ زنان کرد و بویژه‌ زنان کردستان ایران فراهم سازد.

دفتر سیاسی حزب دمکرات کردستان بمناسبت هشت مارس، روز جهانی زن به‌ زنان جهان و بویژه‌ زنان کرد تبریک و تهنیت می‌گوید و برای مبارزهٔ زنان کردستان و ایران و کلیهٔ جنبشهای برابری طلبانه‌، پیشرفت و پیروزی هرچه‌ فزونتری را آرزو می‌کند.

دفتر سیاسی
حزب دمکرات کردستان
مارس ۲۰۱۳
(اسفند ۱۳۹۱)

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد