اخباروگزارشات کارگری۱۴اسفندماه۱۳۹۱
- در ادامه اعتراضات کارگری به نحوه تعیین و میزان افزایش حداقل دستمزدها، کارگران شرکت واحد تهران دست به تجمع اعتراضی در محل وزارت کار زدند
- تجمع رانندگان شرکت واحد در مقابل وزارت کار
- تجمع رانندگان شرکت واحد در وزارت کار
- کارگران صنایع فلزی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد برای دومین روز متوالی دست به تجمع اعتراضی زدند
- عدم پرداخت شش ماه حقوق ۱۲۰۰ کارگر کارخانه پروفیل ساوه و وضعیت فلاکتبار کارگران دیگر کارخانهها در شهرستان ساوه
- بیانیه روز جهانی زن (۸ مارس ۲۰۱۳ برابر با ۱۸ اسفند ۱۳۹۱)
- به بهانه هشت مارس روز جهانی زن
- اعتصاب پنج روزه کارمندان شرکت هواپیمایی ایبریای اسپانیا
- افزایش بیسابقه بیکاری در اسپانیا
در ادامه اعتراضات کارگری به نحوه تعیین و میزان افزایش حداقل دستمزدها، کارگران شرکت واحد تهران دست به تجمع اعتراضی در محل وزارت کار زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: در ادامه اعتراضات کارگری به نحوه تعیین و میزان افزایش حداقل دستمزد در شورایعالی کار، صبح امروز بیش از صد نفر از رانندگان شرکت واحد تهران با لباسهای فرم این شرکت در حالی که جلسه شورای عالی کار نیز برای تعیین دستمزد سال ۹۲ در وزارت کار بر قرار بود دست به تجمع اعتراضی در این محل زدند و خواهان افزایش دستمزدها و رسیدگی به دیگر مشکلات خود شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران این تجمع از ساعت ۹ صبح امروز در محل وزارت کار آغاز شد و پس از ساعاتی مسئولین حراست وزارت کار، تجمع کنندگان را به مسجد این وزارتخانه هدایت کردند و در ادامه چند نفر از مسئولین این وزارتخانه منجمله آقای ظریفی آزاد مدیر کل روابط کار در میان کارگران حاضر شد. در این نشست آقای ظریفی آزاد از کارگران تجمع کننده در مورد راه حل افزایش دستمزدها و تحقق دیگر مطالبات کارگران سوال کرد و کارگران شرکت واحد تهران با اشاره به اینکه کسانی که تحت عنوان نمایندههای کارگران در شورایعالی کار حضور دارند نمایندههای واقعی آنان نیستند به بر پایی تشکلهای مستقل کارگری تاکید گذاشتند و خواهان حضور و دخالت نمایندههای واقعی کارگران در تعیین حداقل دستمزدها شدند.
در ادامه این نشست کارگران شرکت واحد تهران به طرح مشکلات خود از جمله اخراج چندین نفر از همکارانشان به دلیل فعالیتهای صنفی پرداختند و ظریفی آزاد به کارگران تجمع کننده قول داد شخصا پیگیر بازگشت بکار این کارگران خواهد شد.
بنا بر این گزارش تجمع کارگران شرکت واحد تهران با قولهای مساعد مسئولین وزارت کار در ابلاغ خواست کارگران تجمع کننده به شورایعالی کار برای افزایش دستمزدها در ساعت ۱۲ ظهر پایان گرفت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۱۴ اسفند ماه ۱۳۹۱
تجمع رانندگان شرکت واحد در مقابل وزارت کار
به گزارش رسیده، امروز ۱۴ اسفند ۱۳۹۱ جمع زیادی از رانندگان شرکت واحد در مقابل وزارت کار تجمع نمودند. این تجمع در پی تسلیم نامه اعتراضی بیش از ۲۰۰۰ هزار کارگر شرکت واحد با خواسته افزایش دستمزد به دبیرخانه وزارت کار در اوائل اسفند ماه صورت گرفته است. رانندگان با لباسهای فرم شرکت واحد در این تجمع شرکت کردهاند و تا لحظه ارسال این گزارش نزدیک به ۳۰۰ راننده در این تجمع حضور داشته و هنوز بقیه رانندگان در حال پیوستن به این تجمع هستند. همچنین مامورین حراست وزارت کار، با ثبت اسامی کارگران آنان را به درون مسجد وزارت کار هدایت کردهاند.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-۱۴ اسفند ۱۳۹۱
تجمع رانندگان شرکت واحد در وزارت کار
امروز ساعت ۹ صبح حدود ۱۵۰ نفر از رانندان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در مقابل وزارت کار تجمع کرده تا خواستههای خودشان را به گوش مسوولان وزارت کار رسانده و اعتراضات خودشان را به وضعیت موجود اعلام کنند. پس از تجمع کارگران در فضای باز وزارت کار خواستار ملاقات با مسوولین شدند که معاونت نیروی کار این وزارت خانه در میان کارگران حاضر شد. آقای مددی به عنوان نمایندهٔ کارگران به بیان خواستههای آنان پرداخت که عبارت بودند از:
بازگشت کارگران اخراجی شرکت واحد، آقایان وحید فریدونی، حسن سعیدی و دیگران به سرکار
اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در شرکت واحد
تعیین حداقل دستمزد بر مبنای خواست کارگران ونمایندگان واقعی آنان
پس از آن، مقام مسوول وزارت کار توضیحاتی ارائه داد وقول پیگیری خواستههای سندیکای شرکت واحد را به آنان داد.
نیروهای امنیتی نیز در سراسر تجمع در محل حاضر بودند و بعضا با کارگران نیز صحبت میکردند. پس از حدود دو ساعت رانندگان شرکت واحد که اکثرا با لباس فرم در این اعتراض شرکت کرده بودند، با آرامی و با تاکید بر اینکه پیگیر خواستههای خود هستند تجمع را به پایان رساندند.
منبع: وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر
کارگران صنایع فلزی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد برای دومین روز متوالی دست به تجمع اعتراضی زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: ششصد کارگر صنایع فلزی شماره ۱ و ۲ برای دومین روز متوالی به اعتصاب خود ادامه داده و دست به تجمع اعتراضی در مقابل کارخانه زدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران پس از تجمع دیروز خود در مقابل کارخانه و جواب منفی مدیریت دولتی به خواستهایشان، با برگزاری مجمع عمومی تصمیم به تجمع اعتراضی در مقابل استانداری تهران گرفتند و صبح امروز با اجاره اتوبوس در حال تدارک عزیمت به استانداری بودند که به آنان خبر داده شد مسئولین استانداری حوالی ظهر خود به کارخانه خواهند آمد به همین دلیل این کارگران تا ساعت ۱۴ ظهر به تجمع در مقابل درب کارخانه در خیابان صنایع فلزی ادامه دادند.
بنا بر این گزارش حوالی ساعت ۱۱ صبح شایعهای مبنی بر حضور مسئولین استانداری در کارخانه شماره یک پیچید و به همین دلیل کارگران کارخانه شماره ۲ بصورت راهپیمایی عازم کارخانه شماره یک شدند اما خبری از حضور مسئولین استانداری در این کارخانه نبود تا اینکه حدود ساعت ۱۶ که کارگران خشمگین بناچار عازم خانههایشان بودند یکی از مسئولین استانداری در میان آنان حاضر شد و اعلام کرد ما نهایتا ۴۰ درصد دستمزد آذر و دستمزد دی ماه را پرداخت خواهیم کرد و مابقی مطالبات خود را باید از طریق مسیرهای قانونی دنبال کنید که در این هنگام یکی از کارگران فریاد زد: وقتی کارخانه را به دزدان واگذار میکردید نیز مسیر قانونی را طی کردید!؟
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران از آنجا که کارخانه در حال تعطیل بود کارگران صنایع فلزی بناچار و بدون هیچ تصمیی در مورد وضعیت پیش آمده در ساعت ۱۶ عازم خانههایشان شدند و قرار شد فردا در مورد وضعیت پیش آمده تصمیم گیری کنند.
لازم به یادآوری است مدیریت دولتی کارخانههای صنایع فلزی شماره ۱ و ۲ قبل از تجمع امروز کارگران این کارخانهها به آنان اعلام کرده بود در روزهای پایانی سال نمیتوانند دستمزد دی، بهمن، اسفند و عیدی و پاداش پرداخت کنند و فقط قادر به پرداخت ۴۰ درصد از دستمزد باقی مانده آذر ماه آنان هستند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۱۴ اسفند ماه ۱۳۹۱
عدم پرداخت شش ماه حقوق ۱۲۰۰ کارگر کارخانه پروفیل ساوه و وضعیت فلاکتبار کارگران دیگر کارخانهها در شهرستان ساوه
اتحادیه آزاد کارگران ایران: ۱۲۰۰ کارگر کارخانه نورد پروفیل ساوه شش ماه است حقوقی دریافت نکردهاند. این کارگران در طول این مدت فقط مساعده اندکی دریافت نمودهاند و در آستانه سال نو در شرایط فلاکتباری بسر میبرند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران پیگیریهای این کارگران در مراجعه به کارفرما برای دریافت دستمزدهایشان تا کنون نتیجهای در بر نداشته است و از آنجا که محدودیتهای شدیدی نسبت به هر گونه اعتراض کارگری در این کارخانه وجود دارد آنان در طول شش ماه گذشته عملا موفق به سازماندهی اعتراضی کارساز نشدهاند با اینحال بنا بر اظهار برخی کارگران این کارخانه در حال حاضر جو سنیگنی بر محیط کارخانه حاکم است و احتمال بروز اعتراضات بسیار شدیدی از سوی ۱۲۰۰ کارگر آن وجود دارد.
بنا بر گزارش دیگری که به اتحادیه آزاد کارگران ایران رسیده است ۱۲۰۰ کارگر کارخانه نورد لوله صفا نیز در حال حاضر چهار ماه حقوق معوقه دارند و کارفرما قرار است فقط یکماه از دستمزد معوقه این کارگران را پرداخت کند.
بنا بر این گزارش علاوه بر سی کارگر شرکت زادآخ که یکسال است دستمزدی دریافت نکردهاند و در حال حاضر با درب بسته کارخانه موجه شدهاند هزاران کارگر دیگر نیز در شهر صنعتی کاوه از یکسال تا سه ماه دستمزدهای خود را دریافت نکردهاند و از آنجا که ارادهای نیز در میان کارفرمایان برای پرداخت دستمزدهای معوقه کارگران وجود ندارد آنان در آستانه سال نو بدون روزنهای امید برای دریافت دستمزدهایشان در شرایط فلاکتباری قرار دارند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۱۴ اسفند ماه ۱۳۹۱
بیانیه روز جهانی زن (۸ مارس ۲۰۱۳ برابر با ۱۸ اسفند ۱۳۹۱)
زنان نیمی از جمعیت جامعه هستند که در نظام سرمایه داری به عنوان شهروندان دسته دوم شناخته میشوند. این جمعیت عظیم که خود سهم برابری در سوخت و ساز جامعه با مردان دارند اما از نظر رعایت حقوق سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در رده دوم قرار میگیرند. این خواست سرمایه داری است تا بتواند نیمی از نیروی کار مورد نیازش را راحتتر در اختیار گیرد و بیشتر استثمارش کند. نابرابری زن و مرد حاصل و جزء لایتجزای نظام سرمایه داری است و تا این نظام در جامعه حاکم باشد نابرابری نیز ادامه خواهد داشت. اما این کل تصویر از موقعیت زن فرو دست در شرایط حاکم موجود نیست. مبارزات زنان در طول تاریخ یک روی دیگر سکه است. زنان همواره برای تصاحب حقوق برابر با مردان مبارزات قهره مانانه و سختی کردهاند و در این راه به پیروزیهای بزرگی نیز نائل گشتهاند. اگر امروز زنان در کشورهای متمدن دارای حقوقی نسبتا بهتر نسبت به جوامع عقب مانده هستند، خود مدیون مبارزات و رشادتهای زنان مبارز و آزادیخواه است که با از جان گذشتگی به مصاف نظام نابرابر رفتند و پیروزیها را خلق نمودند. امروز هر اندازه که زن در یک جامعه آزاد باشد، به همان اندازه آنجامعه انسانی و متمدن است.
اما زنان در ایران وضعیتی کاملا متفاوت با زنان کشورهای متمدن دارند. زنان ایران از بدیهیترین حقوق خود برخوردار نیستند. حق انتخاب لباس و نوع پوشش را ندارند. حق طلاق و حق حزانت از فرزند ندارند. زن به معنای واقعی کلمه جنس درجه دوم جامعه محسوب میشود و کاملا باید فرمانبردار مرد باشد. از نظر حقوق اجتماعی، نیمه مرد به حساب میآید، دستمزدش بسیار کمتر از دستمزد مرد است و از نظر سیاسی نیز در موقعیتی فرو دست نسبت به مرد قرار دارد. این شرایط کاملا غیر انسانی و نابرابر است و باید تغییر یابد. به همین خاطر زنان تمکین نکرده و علیه آن مبارزه مینمایند. در جامعه تماما مرد سالار ایران زنان کمترین امنیت حتی در خانواده را نیز ندارند. روز نیست که از رسانهها اخباری از خودسوزی و یا قتل زنان به دست همسران و بستگانشان از رسانهها پخش نشود. کتک کاری زنان توسط مردان کاری عادی و معمول است. بدون اجازه مرد حق رفتن به مسافرت را ندارد. و اینها همه گوشه هائی از تعدی نظام مرد سالاری سرمایه داری به حقوق زنان است. اما در مقابل، زنان ساکت ننشسته و به تمکین کشانده نشدهاند. مبارزات و اعتراضات زنان ایران امروز زبانزد در سراسر دنیاست. مبارزاتی که تحت شدیدترین و سختترین شرایط سیاسی برای اعاده حقوق از دست رفته در جریان بوده و هست و آنی باز نایستاده، دهها فعال به دنیا معرفی نموده و کلی تجربه و آموزه علی رغم داشتن هر گونه تشکل و سازمان به رسمیت شناخته شدهای، به جهان ارائه کرده است. زنان برای ایجاد تشکلهای خود مبارزه کرده و در این راه تاوانهای بسیاری دادهاند. همین امروز فعالینی در زندان دارند و این فعالین از حقوق خود و دیگر هم سرنوشتیانشان دفاع میکنند.
اما مبارزه زنان بر خلاف تصورات تنگ نظرانه یک مبارزه صنفی نیست بلکه همانگونه که ستم بر زنان ستمی طبقاتی است مبارزهاش هم مبارزهای طبقاتیست. مبارزه زنان نه مبارزهای علیه مردان بلکه علیه نظام مردسالاری است. مبارزه علیه نظامیست که اکثریت عظیم جامعه را به استثمار کشیده است و در این میان این زنان هستند که بیشترین ستمها را تحمل میکنند. بخش اعضم مبارزات زنان اقتصادی و علیه استثمار است همانگونه که طبقه کارگر علیه استثمار سرمایه داری دست به مبارزه میزند، زنان نیز در این امر شریک هستند. به همین خاطر مبارزه زنان و کارگران جدا از هم نیستند و این دو متحد و هم رزم همند و بیدلیل نیست که در قطعنامهها و بیانیههایشان از مبارزات یکدیگر حمایت و پشتیبانی میکنند. این اتحاد بین زنان و طبقه کارگر باید هر چه بیشتر عمق و گسترش یابد.
زنده باد ۸ مارس
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکارکرمانشاه ۱۴/۱۲/۱۳۹۱
به بهانه هشت مارس روز جهانی زن
گسترش وشیوع سریع بیماری ایدز وبیماریهای عفونی دیگر ونیزبیماریهای واگیر دار ومسری مانند سل وهپاتیت به خوبی بنیانگر ان است که محیط زندان به خودی خود محیط نامناسب برای همه به ویژه زنان به شمار میرود سازمان بهداشت جهانی در گزارش مفصل سال ۲۰۰۹میلادی خود به صراحت تاکید کرده است که دولتها باید تمام سیاستهای اتخاذ شده برای بهبود سلامت وبهداشت عموم را برای تمام زندانها وزندانیان نیز به کار گیرند بهداشت به خصوص برای افرادی که در بازداشت یا حبس بسر میبرند یکی از مهمترین حقوق بشر شناخته شده بین المللی است که دولتها موظف به رعایت اصول آن و استانداردهای بهداشتی و پزشکی در امر سلامت زندانیان هستند این اصول در هکردهای یاد شده به نام بیانیه یا اعلامیه <کیو> kyivرا به وضعیت بهداشت زنان در زندان نامیده میشود که نیازهای اساسی زنان در زندان ونظام عدالت کیفری پرداخته است. زنان غالبا قربانیان خشونتهای فیزیکی وانواع سو استفادهای جنسی در زندان توسط دیگرزندانیان و در بیشتر موارد توسط مقامات زندان ومسئولان آنجا میشوند به همین جهت نگهبانان مرد ومقامات مرد نباید در قسمت زندان زنان یا بندهای مخصوص زنان مسئولیت مستقیم داشته باشندوهرگز نباید تماس فیزیکی با زنان زندانی یا دسترسی حق رفتن به اتاق نگهداری آنان را داشته باشند محدودیتهای که برای زنان زندانی در ملاقات با افراد خانوادههایشان به خصوص فرزند یا فرزندان آنها توسط مقامات زندان ایجاد میشود هم بر روی زنان در زندان وروحیه شکننده تردر اغلب زنان نسبت به مردان
آمار خودکشی وصدمه رساندن به خود توسط زنان زندانی بسیار بیشتر از مردان زندانی است تعداد زیادی از زنان زندانی قربانی خشونتهای خانگی سواستفادههای فیزیکی اقتصادی جنسی خشونت روانی وروحی بیتوجهی ازطرف همسر یا شریک زندگی خودیا شاهد مرتکب کودک آزاری در خانواده ویا قربانی سواستفاده در دوران کودکی خود بودهاند زنان در زندان باید در یک محیط سالم وبه حد کافی بهداشتی برخوردار باشند ودر زمان عادت ماهانه وبارداری تغذیه مناسب واستفاده از حمام ودوش گرفتن به حد لازم وبطور منظم بهرهمند شوندآموزش رفتار مناسب وصحیح ومبتنی بر استانداردهای بین للمللی حقوق بشر باید به تمامی زندانبانها مقامات ومسئول مرتبط با زندان زنان نیروهای امنیتی وپلیس وهمه افراد مرتبط د رتمام نظامها ی حقوقی کشورهای گوناوگون ارائه شود همچنان مشاوره وخدمات رایگان روان درمانی وتراپی آموزش ارائه داروها ی لازم به دستور پزشک برای زنان زندانی مبتلا به مواد مخدر ودیگر بیماریهای روحی روانی ودرمان کافی ومراقبت لازم وایجاد فضای امن برای تمام زندانیان به ویژه زنان زندانی مبنای احترام به کرامت وحیثیت انسانی آنهاست که متاسفانه امروزه به چالش جدی تبدیل شده است که توسط دولتها مورد رعایت قرار گرفته نمیشود ونادیده گرفته میشود. ابتلای زنان به بیماری ایدز اعتیاد دیگر بیماریهای واگیر دار مواجه شدن با خشونت فیزیکی وجنسی شکنجههای روحی روانی بارداری ناخواسته در زندان تماما مواردی هستند که به محیط وفضای نامن نامناسب وغیر استاندارد زندانها مرتبط بوده ومقامات ومسئولان زندان باید پاسخگوی این موارد بارز نقض حقوق بشر زنان در زندان باشند ویک نهاد مستقل حقوق بشری متشکل از کارشناسان وصاحبنظران در این زمینه باید بتوانند به گونهای بیطرف مستقل وآزاد از زندان وزنان ومردان بازدید به عمل آورند ومشکلات آنها را برسی کند وبه مسئولان مرتبط ونهادهای بین للمللی حقوق بشری گزارش دهد متاسفانه دولت ایران تا کنون اجازه بازدید به گزارشگران حقوق بشری در زندانهای خود ندا ده است وموضوعی است که نباید راحت از کنار آن گذشت ودولت ایران باید وضعیت وخامت بار زنان زندانی رادریابد.
بهنام ابراهیمزاده وبلاگ نویس وفعال کارگری وکودک عضو کمیته پیگیری وجمعیت دفاع از کودکان کارو خیابان اسفند ۹۲
http://www.behnamebrahimzadh.rozblog.com/post/49
اعتصاب پنج روزه کارمندان شرکت هواپیمایی ایبریای اسپانیا
به گزارش۴مارس یورونیوز، کارمندان شرکت هواپیمایی ایبریای اسپانیا و شرکتهای وابسته به آن اعتصاب ۵ روزهای را از روز دوشنبه آغاز کردند.
این اعتصاب در اعتراض به کاهش دستمزدها و حذف ۳۸۰۰ شغل که پس از ادغام با شرکت بریتانیایی «بریتیش ایرویز» صورت میگیرد، برگزار شده است.
این اعتصاب همچنین باعث لغو حدود ۱۳۰۰ پرواز شده است.
کارمندان شرکت ایبریا درنظر دارند دو هفته دیگر نیز اعتصاب مشابهی را برپا کنند.
افزایش بیسابقه بیکاری در اسپانیا
به گزارش۴مارس یورونیوز، نرخ بیکاری در اسپانیا به رقمی تاریخی در ماه فوریه رسیده است.
وزارت کار اسپانیا روز دوشنبه اعلام کرد متقاضیان کار در این کشور از مرز پنج میلیون نفر گذشتهاند.
پیش از این موسسه آمار اسپانیا نرخ بیکاری چهارمین قدرت اقتصادی منطقه پولی یورو در ماه دسامبر سال گذشته را ۲۶. ۰۶ درصد جمعیت فعال آن اعلام کرده بود.
در ماه ژانویه گذشته نیز نرخ بیکاری اسپانیا ۲. ۷۲ درصد افزایش داشت.
چهاردهم اسفندماه۱۳۹۱
******************
اخباروگزارشات کارگری۱۵اسفندماه۱۳۹۱
- اعتصاب کارگران شرکت توسعه شبکههای صنعتی ایران
- «۸ مارس، روز جهانی زن گرامی باد!»
- تجمع اعتراضی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
- بیانیهٔ کمیتهٔ برگزار کننده ۸ مارس سنندج
- جسد کارگر زیر آوار مانده در مترو به پزشکی قانونی منتقل شد
- بر اثر نشت لولههای گاز در منطقه خشایار اهواز، هشت منزل مسکونی تخریب ویک کارگرمفقودشد
- کشته وزخمی شدن ۴کارگربراثرگودبرداری غیراصولی در گرگان
- مرگ یک کودککار در شهر جوانرود
- کارکنان نفتی ایران بیشترین کاهش حقوق را تجربه کردند
- تظاهرات امروز کارگران فرانسه،
علیه ریاضت اقتصادی، علیه آزادی بیشترکارفرمایان برای اخراج کارگران، علیه کاهش دستمزدو
برای کاروامنیت شغلی
اعتصاب کارگران شرکت توسعه شبکههای صنعتی ایران
روز دو شنبه ۱۴ اسفد ۹۱ کارگران شرکت توسعه شبکههای صنعتی ایران پیمانکار فاز ۱۲ پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و بدی سرویس و خوابگاه دست به اعتصاب زدند. بنابر این خبر، کارگران از ساعت ۶ صبح به مدت ۲ ساعت اعتصاب کردهاند. این اعتصاب بدون نتیجه پایان یافته اما یکی از فعالین اعتصاب به نام نجیم محمدزاده از کار اخراج شده است.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ۱۵/۱۲/۱۳۹۱
«۸ مارس، روز جهانی زن گرامی باد!»
۸ مارس (۱۸ اسفند) روز جهانی زن، باردیگر فرا رسید. روزی که هنوز هم در تقویم رسمی ایران جایی برای آن در نظر گرفته نشده است. این روز در واقع نماد پیکار مستمر و خستگی ناپذیر زنان کارگر، علیه همهٔ اشکال ستم و بهره کشی طبقاتی در جوامع سرمایه داری است. روزی که زنان کارگر کارخانههای نساجی شهرهای نیویورک و شیکاگو، با خواستهایی چون «کاهش ساعات کار»، «برخورداری از حق رأی»، «ممنوعیت کار کودکان»، «آموزشهای حرفهای برای زنان» و مبارزه برای تحقق آنها، آن را بر صفحات تاریخ مبارزات حق طلبانه و انسانی جوامع بشری به ثبت رسانده و جاودانه کردهاند.
۸ مارس در حقیقت روایتی است گلگون، که با خون زنان کارگر بر سنگ فرش خیابانهای شهر نیویورک رنگین شده و مهر خود را به عنوان یکی از روزهای تاریخ ساز بشری، بر پرچم مبارزات طبقه کارگر و همهٔ انسانهای عدالت طلب جامعه حک کرده است.
این روز با نام کارگر و آرمانهای رهایی بخش و انسانی این طبقه، برای نابودی ظلم و بیدادگری سرمایه پیوند خورده است. این روز در واقع روز بیداری و کیفر خواست نیمی از انسانهای تحت ستم و استثمار جامعه، علیه ستم و بهره کشی طبقاتی، نابرابری و تبعیضِ جنسی، و انواع محرومیتها و بیحقوقی تحمیل شده از جانب سرمایه، به زن و مرد کارگر است.
۸ مارس در عین حال نشان از این دارد که بار ستم، بیعدالتی و استثمار جوامع مبتنی بر سود و سرمایه، تا چه حد بر شانههای زنان، به مثابه نیمی از جامعه سنگینی میکند و آزادی زنان تاچه حد به آزادی نیروی کار، گره خورده است.
زنان کارگر در یک چنین نظامی (نظام سرمایه داری)، به مثابۀ بردگان مزدی سرمایه، از یک سو همچون مردانِ کارگر، در کارخانهها و مراکز کار و تولید، به شکل بیرحمانهای استثمار شده و به فقر و تهیدستی کشانده میشوند و از سوی دیگر در زیر سلطۀ قوانین و فرهنگ مرد سالار و عقب مانده، انواع محرومیتها و توهین و تحقیر را تحمل مینمایند. از سویی با ارائه کار خانگی رایگان، شرایط باز تولید نیروی کار را با کمترین هزینه فراهم مینمایند واز دیگر سو، به اجبار درهمان خانه ــ و بیرون از آن نیز ــ مجبور به تحمل انواع خشونتها و تحقیر و توهینها میشوند. هم به عنوان بخش وسیعی از ارتش ذخیره کار، به حساب میآیند که در پشت درهای کارخانهها به صف شدهاند، تا هر زمان که سرمایه اراده کند آنها را به بازار کار فرا بخواند و با پایینترین دستمزد به خدمت بگیرد و به شدیدترین شکل ممکن استثمار کند و هم مسئولیت سنگین و پرمشقت کار خانگی را با همۀ پیچیدگیها و زیر و بمهایش بر دوش میکشد و بیوقفه به پیش میبرد و...
آری از منظر سرمایه داران و نظام بهره کشی سرمایه، زنان به عنوان نیمی از نیروی کار ارزان جامعه و بخش وسیعی از ارتش ذخیره کار، باید همواره مطیع و فرمان بردار باشند، به کنج خانهها و درون آشپزخانه بخزند؛ به قوانین و فرهنگ مردسالارانه و عقب مانده تمکین نمایند و خود را با آنها همسو و هماهنگ سازند؛ انواع نابرابری، تبعیض جنسیتی، بیحقوقی، توهین و تحقیر، خشونت و... را تحمل کنند و در یک کلام، تحت سلطه و فرودست باقی بمانند، تا به همۀ اشکال ِ ستم و بهره کشی سرمایه تن در دهند و به عنوان بخشی از طبقه کارگر، شرایط انباشت بیوقفه و پایان ناپذیر سرمایه و کسب سودهای نجومی توسط سرمایه داران را تسهیل نمایند. چرا که:
سرمایه داری به کار رایگان زنان درخانه، جهت بازتولید ارزان نیروی کار و کار ارزان زنان و کودکان، برای پایین نگه داشتن سطح دستمزدها نیازدارد. بحران اقتصادی که هم اکنون گریبان سرمایه داری را گرفته فشار بر زنان را باز هم افزایش داده است. سرمایه داری هرآنچه را که میبایست برعهده جامعه باشد بر دوش خانواده و به ویژه زن خانواده میگذارد. این سیستم از یک سو فریاد تقدس خانواده سرمی دهد و از سوی دیگر زن را همچون کالایی در معرض خرید و فروش میگذارد. ستم بر زنان ستم مضاعفی است که در کشورهای توسعه نیافته از شدت به مراتب بیشتری برخوردار است. افزایش زنان تن فروش، کاهش سن تن فروشی، افزایش کارگران مهاجر زن، افزایش ایدز در بین زنان تنها نمونههایی از این فشار مضاعف میباشد. سرمایه داری جهانی برای برون رفت از بحرانهای مزمن و ساختاری خود همواره تلاش دارد تا هزینههای تولید را از راههای مختلف از جمله استفاده از دستمزد ارزان زنان، چه از طریق انتقال مشاغل به کشورهای توسعه نیافته و چه از طریق استفاده از کار ارزان کارگران زن ِ مهاجر کاهش دهد.
طبق آمار بانک جهانی زنان حدود ۴۰ درصد از کارگران جهان را تشکیل میدهند. نسبت اشتغال زنان در بیست سال گذشته مدام رو به افزایش بوده است که بیشترین آن در آمریکای جنوبی (از ۲۶ درصد به ۴۵درصد) و کمترینش در آفریقای شمالی و آسیای غربی بوده است که فقط یک سوم زنان آن از نظر اقتصادی فعال بودهاند. با این همه درآمد زنان در این جوامع کمتر از دو سوم درآمد مردان است. به عنوان مثال این تفاوت دستمزد در کارهای تولیدی در بوتسوانا ۵۲ درصد، در مصر ۷۵ درصد، در کاستاریکا ۸۱ درصد و در سریلانکا ۸۶ درصد است. طبق همین آمارها، زنان دو برابر مردان وقت خود را صرف کار بدون دستمزد میکنند و حدود ۶۵ درصد غذای جهان را تولید مینمایند. اکثر کارگران پاره وقت و بخشهای غیر رسمی را زنان تشکیل میدهند و۶۰ درصد از ۵۵۰ میلیون نفر کارگر کم بضاعت جهان را زنان تشکیل میدهند. تفاوت دستمزد زنان ومردان نه تنها در کشورهای توسعه نیافته، بلکه در کشورهای پیشرفته سرمایه داری آشکارا به چشم میخورد. به طوریکه در سال ۲۰۰۹ دستمزد کارگران زن نسبت به کارگران مرد درایالات متحده۲۳% کمتربوده است. این تفاوت در مورد کارگران سیاه پوست ورنگین پوست زن به مراتب بیشتر از این است. همچنین در کشورهای عضوسازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) تفاوت دستمزد کارگران زن و مرد ۱۸% میباشد. همین مسئله با تقاوتهای اندک در همه کشورهای سرمایه داری جهان به چشم میخورد.
در همین رابطه ظاهرا بر طبق قانون، در ایران تبعیضی بین دستمزد زنان ومردان کارگر وجود ندارد و طبق ماده ۳۸ قانون کار «برای انجام کار مساوی که در شرایط مساوی دریک کارگاه انجام میگیرد باید به زن و مرد مزد مساوی پرداخت شود». در حالیکه به اشکال مختلف این تبعیض اعمال میشود. به عنوان مثال در صورتی که زن کارگری فوت نماید همسر و فرزندانش نمیتوانند از حقوق او استفاده کنند (مستمری فوت). در حالیکه مبلغی که از حقوق زنان کارگر بابت بیمه بازنشستگی و فوت و غیره کسر میشود و به حساب تامین اجتماعی ریخته میشود (۷% بیمه سهم کارگر) هیچ فرقی با مبلغ کسر شده از حقوق مردان کارگر ندارد. همچنین زنان کارگر که با استفاده از قانون بازنشستگی پیش از موعد بازنشسته میشوند ماهانه معادل ۲۰ روز حقوق دریافت میکنند. زنان بازنشسته از حق عائلهمندی محرومند و تنها درصورتی که به دلیل فوت همسر سرپرستی خانوار را به عهده داشته باشند این مبلغ به آنها تعلق میگیرد. آنچه مشاهده میشود تنها مربوط به کارگران استخدامی و قراردادی است. در حالیکه اکثریت زنان کارگر در ایران در بخش غیررسمی مشغول به کار هستند. این کارگران به دلیل نداشتن قرارداد نه از خدمات بیمهای برخوردار میشوند نه ساعت کار معینی دارند و نه از بازنشستگی برخوردار خواهند شد. دستمزد این زنان به مراتب پایینتر از حداقل دستمزد بوده و در مشاغل مشابه غالبن پایینتر از دستمزد مردان است. این بخش از زنان کارگر برای ساعات کار بیشتر از ۸ ساعت هیچ اضافه کاری دریافت نمیکنند و در صورت اخراج نمیتوانند شکایت کنند. چون اساسا قراردادی در کار نبوده است. اکثر کارگران زن به صورت روزمزد مشغول به کار هستند.
بیجهت نیست که زنان آگاه و مبارز در این روز تاریخی، با گردهم آییهای خود در اقصا نقاط جهان بانگ حق طلبی خود را علیه همه اشکال تحمیل ستم و بیحقوقی نسبت به خیل عظیمی از انسانهای روی زمین، به گوش جهانیان میرسانند و پرسشهای خود را با صدای بلند فریاد میزنند که: چرا فقر؟ چرا تبعیض؟ چرا تحقیر؟ چرا سنگسار؟ چرا شکنجه و زندان؟ چرا اعدام؟ چرا به زن، نه به عنوان یک انسان، که به مثابه یک کالا نگاه میشود؟ آیا به راستی زنان فرودستتر از مردان هستند؟ سهم زن از زندگی چیست؟ آیا این تنها شکل زندگی در جهان موجود است یا اشکال دیگری از زندگی نیز متصور و ممکن است؟
***
زمان آن فرا رسیده است که جنبش رادیکال زنان در پیوند با مبارزه طبقاتی وجنبش کارگری، رو در رو با سرمایه، به اهداف انسانی و برحق خود جامه عمل پوشانده و به ویژه در شرایط و اوضاع و احوال کنونی، آنها را متحقق کند. این واقعییتی است که اکثریت زنان جامعهٔ ما را زنان محروم و کارگر تشکیل میدهند و این بخش از زنان بیش از سایر اقشار و طبقات اجتماعی از ستم و نابرابری جنسیتی و طبقاتی رنج میبرند. زنان کارگر و تحت ستم جامعه، در زیر بار ستم و بهره کشی سرمایه و نابرابریهای اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و جنسیتی اهدایی این نظام قرار گرفته و به سختی روزگار میگذرانند. این بخش از زنان اگر متشکل شوند و به علل و اسباب بیحقوقی و محرومیت خویش آگاه گردند، بهتر از هر قشر و گروهی این توانایی را دارند که اهداف ضدسرمایه داری و رادیکال جنبش زنان را تا از میان برداشتن همۀ اجزاء نابرابریهای جنسیتی و طبقاتی به پیش برده و در همراهی با دیگر اقشار و طبقات تحت ستم و استثمار جامعه برای رهایی جامعه از منجلاب متعفن سرمایه نقش پررنگ و تأثیر گذاری بازی کنند. بنا براین، جنبش زنان بدون به حساب آوردن میلیونها زن کار گر و خانه دار و... نخواهد توانست تا برابری کامل زن و مرد را در جامعه به پیش برند.
«کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری»، با اعتقاد به این اصل اساسی که: تا زمان سلطۀ مناسبات سرمایه داری و حاکمیت سرمایه، قوانین و فرهنگ مردسالارانه از جامعه رخت بر نخواهد بست و لذا برابری زن و مرد بطور کامل و در همۀ ابعاد زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و جنسیتی تأمین نخواهد شد، خواستها و مطالبات خود را در روز ۸ مارس، روز جهانی زن، به این شرح اعلام نموده و برای تحقق یک به یک موارد آن تلاش و مبارزه خواهد کرد:
۱ــ برابری کامل حقوق زنان و مردان در همۀ عرصههای زندگی اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و جنسیتی و... و لغو هر نوع قوانین زن ستیزانه و جنسیت محور، که زنان را از دستیابی به حقوق خویش در عرصههای مختلف اجتماعی محروم مینماید.
۲ــ برخورداری ازحق ایجاد تشکلهای مستقل زنان وهمین طور برخورداری از آزادیهای دموکراتیک و مدنی در همه زمینهها و ابعاد.
۳ــ ایجاد امنیت شغلی و لغو قرار دادهای موقت کار، که بیشترین فشار و پیامد آن، مستقیم یا غیر مستقیم متوجه زنان محروم و تحت ستم جامعه خواهد بود.
۴ــ آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی و لغو همه اشکال شکنجه و اعدام، از جمله مجازات قرون وسطایی و نفرت انگیز سنگسار و از میان برداشتن هر نوع خشونت و تبعیض جنسیتی علیه زنان، در همه اشکال و صور آن.
۵ــ حمایت از تمامی جنبشهای آزادیخواهانه و برابری طلب و جلوگیری از بازداشت، محاکمه، تهدید و تعقیب فعالین جنبشهای مدنی و اجتماعی.
۶ ــ به رسمیت شناختن روزجهانی زن در تقویم رسمی ایران.
۷ــ برخورداری از حق طلاق، حق عائلهمندی، حق حضانت از فرزندان، حق انتخاب پوشش و محل زندگی، حق انتخاب همسر، حق تحصیل، حق آزادانۀ سفر به مناطق مختلف و لغو سهمیه بندی جنسیتی در دانشگاهها و همچنین رفع محدودیتهای قانونی اشتغال از طریق اجازه همسر یا پدر.
۸ ــ برخورداری از حقوق و مزایای کامل برای هر نوع بازنشستگی ِ پیش از موعد، از جمله باز نشستگی با ۲۰ سال سابقۀ کار و ۴۲ سال سن.
۹ــ پذیرش شغل پرمسئولیت و طاقت فرسای پرستاری، در ردیف شغلهای سخت و زیان آور و در این رابطه، برخورداری پرستاران از بازنشستگی پیش از موعد، همراه با حقوق و مزایای کامل.
۱۰ــ برخورداری زنان خانه دار از بیمه بیکاری، تا زمان جذب به کار اجتماعی و حق استفاده از مهد کودک رایگان برای این بخش از زنان.
۱۱ــ برخورداری جامعه و به ویژه زنان از امنیت اجتماعی و تأسیس خانههای امن برای زنان آسیب دیده در جامعه و حمایتهای ویژۀ بهداشتی و روانی و آموزشی و حرفهای از آنان.
۱۲ــ برخورداری بازماندگان، از حقوق و مزایای مادران کارگری که در طول مدت کار، درصد ِ حق بیمه آنها از حقوقشان کسر شده است، در صورت فوت و درگذشت مادر.
۱۳ــ به رسمیت شناختن ممنوعیت کار کودکان و محاکمۀ کسانی که اقدام به استخدام و به کار گماردن کودکان میکنند.
۱۴ــ محکوم کردن جنگ افروزی و مسابقۀ تسلیحاتی، تحریمهای اقتصادی ناشی از رقابتهای سرمایه داری، که به طور قطع بیشترین زیانهای آن متوجۀ طبقۀ کارگر و تودههای تحت ستم مردم میشود.
زنده باد ۸ مارس، روز جهانی زن
برقرار باد آزادی و برابری
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-۱۴/۱۲/۹۱
تجمع اعتراضی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
در ادامه اعتراضات کارگری به نحوه تعیین و میزان افزایش حداقل دستمزدها، کارگران شرکت واحد تهران دست به تجمع اعتراضی در محل وزارت کار زدند.
گفتگو با علیرضا نوایی، فعال حقوق کارگری
گوش کنید: http//telechargement.rfi.fr.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در ادامه اعتراضات کارگری به نحوه تعیین و میزان افزایش حداقل دستمزد در شورایعالی کار، صبح دیروز بیش از صد نفر از رانندگان شرکت واحد تهران با لباسهای فرم این شرکت در حالی که جلسه شورای عالی کار نیز برای تعیین دستمزد سال ۹۲ در وزارت کار بر قرار بود دست به تجمع اعتراضی در این محل زدند و خواهان افزایش دستمزدها و رسیدگی به دیگر مشکلات خود شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران این تجمع از ساعت ۹ صبح دیروز در محل وزارت کار آغاز شد و پس از ساعاتی مسئولین حراست وزارت کار، تجمع کنندگان را به مسجد این وزارتخانه هدایت کردند و در ادامه چند نفر از مسئولین این وزارتخانه منجمله آقای ظریفی آزاد مدیر کل روابط کار در میان کارگران حاضر شد.
در این نشست آقای ظریفی آزاد از کارگران تجمع کننده در مورد راه حل افزایش دستمزدها و تحقق دیگر مطالبات کارگران سوال کرد و کارگران شرکت واحد تهران با اشاره به اینکه کسانی که تحت عنوان نمایندههای کارگران در شورایعالی کار حضور دارند نمایندههای واقعی آنان نیستند به بر پایی تشکلهای مستقل کارگری تاکید گذاشتند و خواهان حضور و دخالت نمایندههای واقعی کارگران در تعیین حداقل دستمزدها شدند.
در ادامه این نشست کارگران شرکت واحد تهران به طرح مشکلات خود از جمله اخراج چندین نفر از همکارانشان به دلیل فعالیتهای صنفی پرداختند و ظریفی آزاد به کارگران تجمع کننده قول داد شخصا پیگیر بازگشت بکار این کارگران خواهد شد.
بنا بر این گزارش تجمع کارگران شرکت واحد تهران با قولهای مساعد مسئولین وزارت کار در ابلاغ خواست کارگران تجمع کننده به شورایعالی کار برای افزایش دستمزدها در ساعت ۱۲ ظهر پایان گرفت.
منبع: رادیوبین المللی فرانسه-۱۵اسفند۱۳۹۱
بیانیهٔ کمیتهٔ برگزار کننده ۸ مارس سنندج
امسال در شرایطی روز جهانی زن فرا میرسد که جهان شاهد توحشی بیش از پیش نسبت به زنان است. افزایش آمار خشونت و تجاوز به زنان را هر روزه میتوان در اخبار مشاهده کرد. از تجاوز گروهی به زنان در هند و بنگلادش گرفته تا اعلام افزایش تجاوز به زنان آزادیخواه در مصر و خشونت و قتلهای ناموسی در ایران و سایر کشورهای سنت زده و بالا رفتن آمار خودسوزی و خود کشی زنان نشان از وضعیت فلاکتبار زنان دارد. ما در قرن بیست و یک زندگی میکنیم اما هنوز شاهد اعدام و سنگسار و شکنجه و زندان زنان به دلایل واهی و غیر انسانی هستیم. هنوز در اکثر کشورهای جهان زنان به ازای کار برابر، مزد برابر دریافت نمیکنند و بار جنسیت در همه بخشهای زندگی چه در مناسبات اجتماعی و کاری و چه در زندگی خانوادگی بر شانههای زنان سنگینی میکند. در ایران دانشگاه دختران را از پسران تفکیک میکنند تا مبادا زن موجب لطمه زدن به سلامت اجتماع شود. بار این همه توهین و تحقیر را بر دوش زنان میگذارند و برایش قانون نیز وضع میکنند.
در کشور ما تحمیل حجاب و عدم حق زن در امر طلاق و تکفل فرزندان، تا عدم حق زن برای مسافرت و اخذ پاسپورت تا سنین بالا بدون اجازه شوهر یا پدر همه در حالی است که زنان یا در محیط کار و اجتماع از تبعیضی فاحش و غیر قابل انکار نسبت به مردان به سر میبرند یا در محیط خانه به خانه داری و بیگاری بدون مزد مجبور میشوند و این رسما یک نوع بردگی جنسیتی را به زنان تحمیل نموده است.
اینها همه در شرایطی است که در این چند سال اخیر با توجه به رکود بزرگ اقتصادی در دنیا و تحمیل طرحهای ریاضتی در اکثر کشورها زندگی و معیشت مردم به شدت مورد حمله قرار داده شده و در این میان زنان جزو آسیب پذیرترین بخشهای جامعه هستند و فشار معیشتی و اخراج و بیکار سازی تاثیر مستقیمی بر زندگی مردم گذاشته است. در این روند چه زنان و چه مردان کارگر مورد هدف اخراج سازی یا کاهش دستمزد قرار بگیرند باز بر شدت فقر و فلاکت در زندگی افزوده خواهد شد.
در ایران نیز با روند فروپاشی اقتصادی که تحریمهای خارجی به آن شدت بخشیده به طور واقعی جامعه را به روند نابودی سوق داده و مردم به هیچ بودگانی تبدیل شدهاند. این وضعیت فلاکتبار اقتصادی دیگر توان را از افراد جامعه سلب کرده است. در چنین وضعیتی باید گفت که دیگر این همه بیحقوقی بس است.
اما در مقابل، ما شاهد افزایش رو به بالای اعتراضات زنان و مردان آزادیخواه نسبت به این همه بیحقوقی و بهره کشی هستیم. از اعتراض تودهای و وسیع در هندوستان علیه تجاوز جنسی گرفته تا حضور با شکوه زنان در انقلابات اخیر در مصر و تونس که «علیا المهدی» چهره شاخص حضور زنان در مصر شد، از حضور گسترده زنان در تظاهراتهای ضد ریاضتی در یونان و ایتالیا و فرانسه گرفته تا ایران و افغانستان که منجر به اعتراض همگانی نسبت به تعرض به «ملاله یوسف زی» دختر افغان شد وتا فراخوان قیام یک میلیارد نفری که میلیونها زن در روز ولنتاین در دهها کشور جهان با رقص و پایکوبی علیه خشونت به زنان به خیابانها آمدند.
آری، جنبش نوین خلاصی از آپارتاید جنسیتی در دنیا با قدرت به پیش میرود و متحدانهتر و با همبستگی بیشتر اعلام میکند که دیگر در مقابل این همه بیحقوقی سکوت نخواهد کرد. اعلام میکند که نظریههای نسبیت فرهنگی و به کنج پستو فرستادن زن پوچ است و زن از حقوق جهانشمول انسانی باید برخوردار باشد.
اما باید در نظر داشت که ریشه تمامی فقر، تبعیض، جنگ و بهره کشی از زنان و مردان را در مناسباتی جست که استثمار انسان از انسان را تولید و باز تولید مینماید. باید تمام انسانهای آزادیخواه و برابری طلب با دست بردن به ریشه این مصائب که نظام طبقاتی و سیستم سرمایه داری است برای همیشه خط پایانی بر این همه ستم و بیحقوقی و استثمار بگذارند.
کمیتهٔ برگزار کننده هشت مارس ۲۰۱۳ سنندج با تبریک فرا رسیدن روز جهانی زن به همه انسانهای آزادیخواه و برابری طلب و ضمن تاکید بر اتحاد و همبستگی جنبش زنان با سایر جنبشهای اجتماعی بخصوص جنبش کارگری و با اعتقاد بر این اصل که تا زمان سلطه مناسبات موجود و حاکمیت سرمایه بر همه ارکان جامعه و تمامی تار و پود آن، قوانین و فرهنگ مرد سالارانه و تبعیض و بیحقوقی و اسارت زن از جامعه رخت برنخواهد بست و برابری زنان و مردان بطور کامل و در همه ابعاد زندگی اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و جنسیتی و... تامین نخواهد شد، لذا ما تمامی انسانهای آزادیخواه و برابری طلب را به برگزاری هر چه باشکوهتر مراسمهای روز جهانی زن فرا میخوانیم تا این روز را به نقطه عطفی در مبارزه جنبش زنان و شاخص اعلام مطالبات رادیکال و واقعی و آزادی خواهانه زنان تبدیل کنیم.
زنده باد ۸ مارس روز جهانی زن
کمیتهٔ برگزار کننده ۸ مارس ۲۰۱۳ سنندج
www.kbargozari.blogfa.com
جسد کارگر زیر آوار مانده در مترو به پزشکی قانونی منتقل شد
به گزارش۱۵اسفندفارس، جسد کارگر افغانی که بر اثر ریزش آوار در کارگاه مترو خط ۳ مولوی - ولیعصر جان باخت بعدازظهر امروز به پزشکی قانونی منتقل شد.
براساس این گزارش، جسد کارگری که روز گذشته بر اثر ریزش آوار در کارگاه مترو خط ۳ حوالی مولوی و ولیعصر برای تشخیص علت مرگ بعدازظهر امروز به پزشکی قانونی کهریزک منتقل شد.
بر اثر نشت لولههای گاز در منطقه خشایار اهواز، هشت منزل مسکونی تخریب ویک کارگرمفقودشد
به گزارش۱۴اسفندرفارس، مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری اهواز در خصوص این حادثه اظهار داشت: بر اثر نشت لولههای گاز در خیابان طلوع بین خیابان غزنوی و خیابان کیان در منطقه خشایار، هشت منزل مسکونی تخریب شد.
امیر نجفی افزود: این منازل شامل چهار ساختمان مسکونی دو واحدی در دو خیابان مجاور یکدیگر بوده که به طور صددرصد تخریب شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: ساعت ۱۱: ۳۰ دقیقه امروز این حادثه به وقوع پیوست و شدت حادثه آن چنان بوده که دو منزل مسکونی ویلایی جنب این ساختمانها نیز آسیب دیده و دچار ریزش آوار شدهاند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری اهواز در خصوص آمار تلفات و مجروحان این حادثه گفت: از تعداد تلفات احتمالی و زخمیهای این حادثه تاکنون اطلاعی در دست نیست.
براساس گفتههای همسایگان در این حادثه، سه منزل خالی از سکنه بودهاند؛ در یکی از منازل دو خانم زندگی میکردند که هردو در زمان حادثه خارج از منزل بودهاند و در ساختمان اصلی محل حادثه، سه کارگر ساکن بودهاند.
بنابهمین گزارش، یکی از این کارگران اذعان داشت که اثری از یکی از همکارانش نیست و احتمال میدهد که زیر آوار باقی مانده باشد، در بقیه منازل نیز در زمان وقوع حادثه کسی حضور نداشته است.
کشته وزخمی شدن ۴کارگربراثرگودبرداری غیراصولی در گرگان
به گزارش۱۵اسفندفارس، گودبرداری غیراصولی در عملیات ساخت واحد مسکونی در گرگان بازهم حادثه آفرید.
برپایه این گزارش، دقایقی پیش در بلوار صیاد شیرازی گرگان گودبرداری غیراصولی و عدم ایمنی و نظارت کامل توسط مهندس ناظر موجب رانش زمین شد.
در این حادثه چهار نفر از کارگران که مشغول کار بودند در زیر آوار مانده که یک نفر کشته و سه نفر دیگر مجروح و به بیمارستان منتقل شدند که حال سه نفر نیز وخیم گزارش شده است.
مدیر فنی تیم امداد و نجات اعزامی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری گرگان گفت: حدود یک ساعت پیش بعد از تماس با مرکز آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری گرگان مبنی بر بروز حادثه در عملیات ساخت در بلوار صیاد شیرازی، یک تیم از ایستگاه سه به محل حادثه اعزام و پس از سه دقیقه این تیم به محل حادثه رسید و عملیات نجات آغاز شد.
مهدی قرهقاشی اظهار داشت: به دلیل عمق حادثه و حساس بودن عملیات تیم اعزامی درخواست کمک کرده و بلافاصله تیم بعدی همراه همکاران امداد و نجات هلالاحمر به محل اعزام شدیم و عملیات نجات ادامه پیدا کرد.
وی بیان داشت: در این حادثه سه نفر از کارگران از زیر آوار نجات یافته و به بیمارستان اعزام شدند که و متأسفانه یک نفر بر اثر شدت جراحات در محل جان خود را از دست داد.
مدیرفنی تیم امداد و نجات تیم اعزامی آتشنشانی خاطرنشان کرد: در نگاه و بررسی اولیه گودبرداری کاملاً غیرایمنی و غیراصولی و بدون نظارت کافی دلیل این حادثه است، اما در نهایت نظر نهایی و کارشناسی باید بعد از بازدید کارشناس سازمان آتش نشانی و نظام مهندسی اعلام شود.
مرگ یک کودککار در شهر جوانرود
به گزارش۱۵اسفندکُردپا، یک نوجوان چهارده ساله در شهرک صنعتی شهرستان جوانرود جان خود را از دست داد.
بنا بهمین گزارش، روز دوشنبه چهاردهم اسفندماه یک نوجوان چهارده ساله به نام «محمد بازانی» فرزند «بهرام» در شهرک صنعتی جوانرود، پس از سقوط به داخل گودال آب، فوت میکند.
این «کودککار» ساکن محلهٔ «باباجانی» شهرستان جوانرود بوده که روزانه مشغول جمعآوری آهنآلات کهنه بوده است.
کارکنان نفتی ایران بیشترین کاهش حقوق را تجربه کردند
یک موسسه بین المللی با اشاره به رشد و افزایش حقوق کارکنان در صنایع نفت و گاز جهان از استرالیا و نروژ به عنوان بهشت کارکنان صنعت نفت و گاز یاد کرد و گفت: در سال ۲۰۱۲ میلادی کارکنان صنعت نفت ایران و ونزوئلا با بیشترین کاهش حقوق روبرو بودهاند.
به گزارش ۱۵اسفندپانا نیوز به نقل از اویل پرایس، سوی موسسه تحقیقاتیOil & Gas Job Search با انتشار گزارشی اعلام کرد: در سال ۲۰۱۲ میلادی درآمد مالی افراد فعال در صنایع نفت و گاز با ۸. ۵ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۱ میلادی همراه بوده و این در شرایطی است که وضعیت اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان در این سال بسیار وخیم بوده است.
در این تحقیق که بر روی وضعیت حقوق دریافتی، مزایا، شرایط استخدام و چشم انداز اینده اقتصادی ۲۵ هزار نفر در ۵۳ کشور صورت گرفته نشان میدهد که افراد فعال در صنایع نفتی و گازی دو کشور استرالیا و نروژ بار دیگر بیشترین حقوق دریافتی را در این سال داشتهاند. حقوق متوسط سالانه افراد نفتی و گازی در این کشور ۱۵۰ هزار دلار اعلام شده است.
در هر دو این کشورها صنایع نفت و گاز با کمبود زیادی در مهارتهای فنی روبرو هستند از این رو افراد متخصص در این دو حوزه حقوق و دستمزد کلانی دریافت میکنند.
با این وجود در برخی کشورها حقوق افراد متخصص در صنایع نفت و گاز با کاهش نیز همراه بوده است که از جمله میتوان به نام دو کشور ایران و ونزوئلا اشاره کرد. متوسط حقوق افراد صنایع نفتی و گازی در این دو کشور سالانه ۴۷ هزار دلار اعلام شده است.
بر اساس آمار در سطح جهانی تعداد افرادی که در سال ۲۰۱۲ میلادی در این صنایع از پاداش برخوردار شدهاند ۷. ۸ درصد افزایش داشته است.
در این گزارش چشم انداز آینده وضعیت حقوقی و درآمدی فعالان صنایع نفت و گاز در سال ۲۰۱۳ میلادی بسیار مثبت ارزیابی شده است. طبق این گزارش از آنجا که قیمت نفت بالای ۸۰ دلار در هر بشکه است در سال ۲۰۱۳ میلادی حقوق افراد رشد خواهد داشت ولی با درصد ملایمتر ۴ تا ۶ درصد.
تظاهرات امروز کارگران فرانسه،
علیه ریاضت اقتصادی، علیه آزادی بیشترکارفرمایان برای اخراج کارگران، علیه کاهش دستمزدو
برای کاروامنیت شغلی
به گزارش۵مارس سندیکای ث. ژ. ت، فراخوان آکسیون سراسری ازجانب سندیکاهای ث. ژ. ت واف. او وحمایت سندیکاهای اف. اس. یو وسولیدروسازمانهای جوانا نبا استقبال خوبی روبروشد.
۱۷۵ تظاهرات وتجمع درفرانسه باشرکت۲۰۰هزارکارگروبازنشسته بخش دولتی وخصوصی درفرانسه برگزارشدتا به اتحادیه کارفرمایان، دولت وپارلمان اعلام کنندکه مخالف ریاضت اقتصادی، آزادی بیشترکارفرمایان برای اخراج وکاهش دستمزدهستند.
سندیکای ث. ژ. ت با تمام توانش درتظاهرات روز۱۴مارس دربروکسل درچارچوب فراخوان کنفدراسیون سندیکاهای اروپایی برای نه به ریاضت اقتصادی وآری برای کارجوانان شرکت خواهدکرد.
پانزدهم اسفندماه۱۳۹۱
*************
اخباروگزارشات کارگری۱۶اسفندماه۱۳۹۱
- اخراج نجیم محمدزاده فعال کارگری و عضوانجمن برق وساختمان اصفهان درفاز ۱۲پارس جنوبی
- سومین روز تجمع کارگران قند اهواز در یک هفته مقابل استانداری خوزستان
- دومین تجمع کارگران پیمانی در مقابل سازمان مدیریت پسماند
- پرداخت عیدی کارمندی به کارگران قرارداد مستقیم وزارت نفت
- بازرسان ناظر بر بازار تهران دو ماه حقوق نگرفتهاند
- ساکنین مسکن مهر هشتگرد: سه ماه است بدون آب زندگی میکنیم
- خودسوزی یکی از کارگران معادن استان اصفهان
- اعتصاب گسترده کارمندان شرکت راه آهن پرتغال
اخراج نجیم محمدزاده فعال کارگری و عضوانجمن برق وساختمان اصفهان درفاز ۱۲پارس جنوبی
پس از آنکه درصبح روز دو شنبه۱۴/۱۲/۹۱ کارگران شرکت توسعه شبکههای صنعتی ایران (i. i. n. d) دراعتراض به پایین بودن دستمزدها وپایین بودن امکانات کمپ کارگری دست به اعتصاب زدند یک روزبعد نجیم محمدزاده فعال کارگری توسط کارفرما اخراج شد وی همچنین پیش از این نیزدرسال ۸۸ ازدانشگاه یاسوج اخراج وتوسط ماموران اطلاعات موردبازجویی قرار گرفته بود.
انجمن برق وساختمان اصفهان - سه شنبه پانزدهم اسفند ۱۳۹۱
سومین روز تجمع کارگران قند اهواز در یک هفته مقابل استانداری خوزستان
به گزارش۱۶اسفندایلنا، صبح امروز (چهارشنبه ۱۶ اسفند ماه) تعداد ۵۰ نفر از کارگران قند و تصفیه شکر اهواز برای سومین بار طی هفت روز گذشته، در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
نماینده کارگران قند اهواز گفت: امروز سومین روز تجمع کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر در هفته اخیر برای احقاق حقوق معوقه است، که متاسفانه باز هم جواب قانع کنندهای از سوی مسئولان استانداری دریافت نکردهایم.
وی با بیان اینکه ۸۰ کارگر این کارخانه بیش از ۲۶ ماه است که به سبب بلاتکلیفی کارخانه و تعطیلی خط تولید، حقوق دریافت نکردهاند، تصریح کرد: هیئت دولت در دور دوم سفرهای استانی خود به شیراز برای حل مشکلات کارخانه قند اهواز و کارگران آن مصوبهای را تصویب کرد که این مصوبه نه تنها نتوانست مشکلات کارخانه و کارگران را رفع کند بلکه بعد از تصویب آن گرهای باز نشدنی به مشکلات کارگران افزوده شد.
این کارگردر تشریح جزئیات این مصوبه گفت: در جریان دور دوم سفرهای استانی دولت به خوزستان، هیات دولت مصوب کرد که کارخانه قند اهواز از مالکیت بانک ملی و بانک ملت خارج و به قیمت دفتری به وزارت صنایع و معادن واگذار شود، اما بعد از مدتی، به تشخیص وزارت صنایع و معادن، انتقال کارخانه از بخش خصوصی به دولت مغایر قانون تشخیص داده شد.
او افزود: متاسفانه بانکهای ملی و ملت نیز بعنوان مالکین قبلی کارخانه، با استناد به مصوبه دولت مبنی بر فروش کارخانه به وزارت صنایع و معادن از پیگیری امور کارخانه سرباز میزنند که همین مشکل تا امروز ادامه داشته و کارخانه در وضعیت تعطیلی کامل قرار دارد و هیچکدام از طرفین، مسئولیتی در قبال مشکلات این کارخانه و کارگران بیکار برعهده نمیگیرند.
نماینده کارگران قند اهواز یاد آور شد: با پیگیریهای انجام شده، بانکهای ملی و ملت حاضر نیستند مسئولیت کارخانه را برعهده بگیرند و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز، با استناد به غیرقانونی بودن مصوبه دولت، روند بازسازی و راه اندازی مجدد کارخانه را متوقف کرده، که این مساله مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
دومین تجمع کارگران پیمانی در مقابل سازمان مدیریت پسماند
به گزارش۱۶اسفندایلنا، صبح امروز تعداد ۲۵ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری ترابر گستر نکو برای دومین بار ظرف ۱۳ روز گذشته، به دلیل عدم دریافت مطالبات مالی خود در مقابل سازمان مدیریت پسماند تهران تجمع کردند.
براساس این گزارش، پس از اتمام قرار داد شرکت پیمانکاری ترابر گستر نکو از پیمانکاران تحت نظارت سازمان مدیریت پسماند تهران، ۴۰ کارگر پیمانی بدون دریافت معوقات حقوقی اخراج شدند که متعاقب این اخراج در تاریخ سوم اسفند کارگران اولین تجمع اعتراضی خود را در مقابل سازمان مدیریت پسماند برگزار کردند.
یکی از کارگران که امروز در دومین تجمع اعتراضی شرکت کرده است، با تشریح جزئیات مشکلات کارگران، گفت: شرکت ترابر گستر نکو به دلیل اتمام قرارداد کاری خود با سازمان مدیریت پسماند تهران ۴۰ کارگر خدماتی خود را که اکثرا راننده ماشین آلات هستند بدون تسویه حساب اخراج کرده است و اکنون کارگران از سازمان مدیریت پسماند که کارفرمای این پیمانکار است درخواست دارند به مطالبات آنان توجه شود.
او افزود: دراین میان کارفرمای شرکت ترابر گستر نیز گفته است پرداخت نکردن مطالبات سه ماهه کارگران و سنوات آنان به دلیل بدحسابی سازمان مدیریت پسماند بوده است.
این کارگر در این زمینه اضافه کرد: همچنین کارفرمای شرکت ترابر گستر مدعی است میزان مطالباش از شرکت پسماند حدود یک میلیارد و۴۰ ۰ میلیون تومان است که سازمان مدیریت پسماند ازاین میزان بدهی، حدود ۸۰۰ میلیون تومان را به عنوان خسارتهای وارده به سازمان مدیریت پسماند احتساب کرده است.
او کل مطالبات کارگران را حدود ۲۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و از سازمان پسماند تهران خواست با توجه به اینکه در آستانه سال نو قرار داریم بخشی از مطالبات کارگران را پرداخت کنند.
برپایه این گزارش، مسئول دفتر مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند تهران به نقل از مدیر عامل این سازمان در واکنش به تجمع کارگران اعلام کرد: با وجود آنکه سازمان مدیریت پسماند در زمینه بیکاری این کارگران هیچ گونه مسئولیتی ندارد، اما برای حمایت از کارگران بیکار شده بخشی از مطالبات آنان را روز یکشنبه (۲۰ اسفند ماه) به حساب آنان واریز میکند.
پرداخت عیدی کارمندی به کارگران قرارداد مستقیم وزارت نفت
ایلنابتاریخ۱۶اسفند، از پرداخت عیدی کارمندی به کارگران قرارداد مستقیم وزارت نفت خبردادو این رویه را مغایر با قانون دانست.
بنا بهمین گزارش، اخیرا اخباری مبنی بر پرداخت عیدی کارمندی به کارگرانی که با وزارت نفت قرارداد مستقیم امضا کردهاند منتشر شده که در صورت وقوع این پرداخت کاملا با قانون مغایرت دارد. عیدی کارمندی ۴۵۰ هزار تومان است در حالی که کف عیدی کارگری ۲ برابر حداقل دستمزد تعیین شده است.
این گزارش میافزاید، قرار بود وضعیت کارگرانی که به موجب مصوبهٔ هیئت دولت و با پیگیریهای فراوان نمایندگان کارگری قرارداد مستقیم شدند بهتر شود که بر عکس شده و شرایط برای آنها بدتر شده است.
بازرسان ناظر بر بازار تهران دو ماه حقوق نگرفتهاند
به گزارش۱۶اسفندایلنا، در ۲ ماه گذشته ۳۵۰ بازرس وزارت صنعت، معدن وتجارت که قسمت عمدهای از بازرسیها و نظارت بر بازار تهران را به عهده دارند، حقوقی دریافت نکردهاند.
در همین رابطه یکی از بازرسان این وزارت خانه گفت: حدود ۳۵۰ نفر نیروی تحصیلکرده از نیمه دوم سال ۸۷ از طریق شرکت تامین کننده نیروی انسانی نگار سبز وارد سازمان بازرگانی تهران شدند و در فروردین سال ۹۱ طبق مصوبه معاونت نیروی انسانی رئیس جمهوری با حذف این شرکت پیمانکاری همه این بازرسان هم اکنون با وزارت معدن صنعت و تجارت قرار داد مستقیم منعقد کردهاند.
او با تاکید بر اینکه این بازرسان از سوی وزارت بازرگانی برای نظارت بر کسبه و اصناف در تمام کشور تعیین شدهاند، افزود: بیش از دو ماه است که این تعداد بازرس علاوه بر حقوق، عیدی خود را نیز دریافت نکردهاند.
این کارگراضافه کرد: علاوه بر آن، هنوز حق طرح تشدید از بازرسی واحدهای صنفی که رقمی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر کارگر است نیز از سوی این شرکت پیمانکاری پرداخت نشده است.
ساکنین مسکن مهر هشتگرد: سه ماه است بدون آب زندگی میکنیم
ساکنان طرح مسکن مهر در شهر جدید هشتگرد در مواجهه با خبرنگاران از مشکلات نبود آب و گاز و عدم همکاری ادارههای مربوطه خبر میدهند.
روز گذشته جمعی از خبرنگاران بازدید کوتاهی از مسکنهای مهر شهر جدید هشتگرد داشتند.
در این بازدید خبرنگاران با عدهای از ساکنین مواجه شدند که ناامیدانه از خبرنگاران درخواست کمک میکردند. این عده که در گوشهای جمع شده بودند؛ بعد از سوالات خبرنگاران؛ از گرفتاریها و مشکلات مسکن مهر سخن گفتند.
یکی از ساکنان مجتمع مسکن مهر میگوید: بیشترین مشکل ما در این مجتمع آب و گاز است. اداره آب و برق اصلا همکاری نمیکند و ما بدون آب مدت ۳ ماه است که در این مجتمع زندگی میکنیم.
وی در پاسخ به این سوال که بدون آب چگونه زندگی میکنند، گفت: آب برای خوردن را یا بصورت آب معدنی خریداری میکنیم یا با قابلمه و دبه از پمپ بنزین و مغازهها آب دریافت میکنیم. برای حمام رفتن هم به خانه فامیل میرویم. آنقدر این روند تکرار شده که دیگر آبرویی برایمان نمانده است.
یکی دیگر از ساکنین میگوید: من که کسی را ندارم، مجبورم در خانه آب را روی گاز پیک نیکی گرم کنم و با آن حمام کنم. چند وقت پیش نیز نزدیک بود دختر دانشجوی بیست سالهام بر اثر بوی گاز پیک نیک خفه شود که خدا رحم کرد.
در همین حال یکی دیگر از ساکنان این مجتمع از نبود گاز میگوید: گاز این مجتمع قرار بود دوماه پیش وصل شود ولی هنوز هیچ خبری نیست. ما با کپسول گاز یا چراغهای نفتی خود را گرم میکنیم، درصورتی که نفت به سختی پیدا میشود برای یافتن کپسول گاز هم باید به جاهای مختلف مراجعه کنیم.
وی چنین ادامه میدهد: در این مجتمع ۴۲۷ واحدی ۱۰ خانواده ساکن هستند که همگی از سر اجبار مجبور به ماندن شدهاند. هیچکس حاضر به ماندن در این واحدها نیست. البته ۲۰ خانواده دیگر وسایل خود را آوردهاند که وقتی دیدند منطقه خالی از هر امکاناتی است؛ اثاث خود را گذاشتند و رفتند.
قاسمی یکی از این ده خانواده ساکن در هشتگرد نیز گفت: از صاحبخانه تقاضا کردم فقط دوماه به ما مهلت بدهد که شاید مشکلات این مجتمع حل شود ولی صاحبخانه اصرار کرد باید خانه را تخلیه یا قیمت اجاره را بیشتر کنم. ما هم چارهای نداشتیم که به این مجتمع بدون آب و گاز بیایم.
وی درمورد پیگیری مشکلات خود میگوید: وقتی خانه را به ما تحویل دادند؛ متوجه شدیم نه آب دارد؛ نه گاز و نه برق. برای همین به شرکت عمران مراجعه کردیم که آنها هم برای رفع مشکل آب؛ ما را به اداره آب ارجاع دادند.
این ساکن ناراضی مجتمع مسکن مهر هشتگرد تصریح کرد: رئیس اداره آب و برق استان البرز در ابتدا به ما قول داد که مشکل ما را حل میکند. نامهای هم کتبی نوشت مبنی بر اینکه مشکل بیآبی ما بدون داشتن افت فشار حل خواهد شد، ولی با وجود گذشت دوماه از این وعده و همچنین گرفتن کلیه طلب خود از تعاونی، هنوز این وعده محقق نشده است و ما دیگر حتی نتوانستیم که با این شخص ملاقات کرده و این مشکل مهم خود را حل کنیم.
یکی دیگر از ساکنین این مجتمع در تایید سخنان همسایه خود اظهار داشت: ما بعد از پیگیری و رفت و آمدهای بسیار دیگر نتوانستیم با این شخص ملاقات کنیم و در آخر به ما اعلام کردند اصلا چرا وقتی مشکل دارد ساکن مجتمع شدید! در حالی که ما باید بپرسیم وقتی هنوز خانه تکمیل نشده است خانهها را به ما تحویل دادید؟ و باز هم اگر ما مجبور نبودیم در این خانهها اقامت نمیکردیم.
منبع: اقتصادایرانی-۱۶اسفند-بخشی ازیک گزارش
خودسوزی یکی از کارگران معادن استان اصفهان
ایمنا بتاریخ۱۵اسفند بنقل از عبدالوهاب سهلآبادی رییس کانون انجمن صنفی کارفرمایان استان اصفهان، از خودسوزی یکی از کارگران معادن استان اصفهان خبرداد.
سهل آبادی گفت: مشکلات روانی کارگران ناشی از سیر صعودی هزینههای زندگی است.
وی اظهار داشت: اگر کارگری دچار مشکلات روحی باشد، وقوع خطرات کار بیشتر وی را تهدید میکند و در حال حاضر ۷۰ درصد حوادث محیطهای کار ناشی از این امر است.
وی همجنین گفت: کارگران در اصفهان به جای دندان پر کردن، دندان کش شدهاند، چرا که پرداخت هزینههای درمانی را ندارند.
اعتصاب گسترده کارمندان شرکت راه آهن پرتغال
به گزارش۶مارس یورونیوز، اعتصاب گسترده کارمندان شرکت راه آهن پرتغال، باعث اختلال شدید در حرکت قطارهای این کشور شد.
این اعتصاب که در چهارچوب اعتصابهای معمول در این کشور صورت میگیرد، در اعتراض به کاهش دست مزدها و کاهش تعداد پرسنل این شرکت برپا شده است.
شانزدهم اسفندماه۱۳۹۱
akhbarkargari2468@gmail.com
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد