علاءالدین بروجردی٬ رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته گسترش روابط با کشورهای غربی «هیچ مانعی» ندارد٬ مطرح کردن «هولوکاست» برخلاف راهبرد نظام بود و ایران در صورت «صداقت» آمریکاییها شرایط مذاکره مستقیم را مورد بررسی قرار میدهد.
آقای بروجردی روز شنبه (۱۲ اسفندماه) در گفتگو با «باشگاه خبرنگاران جوان» این اظهارات را مطرح کرده است.
وی گفته که ایالات متحده در موارد «متعدد» از خود «بیصداقتی» نشان داده٬ اما اگر صداقت آنها ثابت شود٬ «آن وقت شرایطی ایجاد خواهد شد که متناسب با آن شرایط تصمیمگیری خواهیم کرد.»
بروجردی درباره احتمال توافق با آمریکا بر سر برنامه هستهای نیز اظهار کرده است: «ممکن است در مقطعی که آمریکا احساس میکند تمام تلاشهایش بینتیجه است به یک توافق برسد.»
علیاکبر صالحی٬ وزیر خارجه جمهوری اسلامی نیز شب گذشته (۱۱ اسفندماه) در یک برنامه تلویزیونی گفته است: «این اواخر آمریکاییها برای گفتگو اعلام آمادگی کردهاند که شدت و گستردگی آن با گذشته فرق دارد.»
وی همچون بروجردی اظهار کرده که «هر زمان این نیت {مقامهای آمریکایی} احراز شود و صادقانه باشند و قصد تکرار رفتارهای پیشین را نداشته باشند، موضوع {مذاکره مستقیم} را بررسی خواهیم کرد.»
بروجردی در بخش دیگری از این گفتگو٬ انکار هولوکاست از سوی محمود احمدینژاد را «تنشی بیهوده» دانست نظام بدون هیچ «سودی»٬ «هزینهاش را پرداخت» کرده است.
وی در این خصوص افزوده است: «خب چرا شورای امنیت علیه ما بیانیه بدهد، چرا باید کشورهای اروپایی همه ما را محکوم کنند، چه نیازی به این کار بود، به نظر من این {زیر سوال بردن هولوکاست} اشتباهی بود که واقع شد و برخلاف راهبرد نظام بود.»
محمود احمدینژاد سال ۱۳۸۴ با زیر سوال بردن هولوکاست٬ خواستار حذف اسرائیل از نقشه جهان شد که این موضعگیری با واکنشهای گستردهای در جهان همراه شد.
بروجردی راهبرد دیگر نظام جمهوری اسلامی را گام برداشتن در مسیر گسترش روابط و بهبود آن با کشورهای غربی دانسته و افزوده این «مسیر٬ مسیر درستی است» و «هیچ مانعی» در این مورد وجود ندارد.
مذاکرات جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵ بر سر برنامه هستهای تهران در روزهای گذشته در آلماتی قزاقستان برگزار شد که تاکنون از جزئیات این مذاکرات گزارشی منتشر نشده است.
جمهوری اسلامی که به علت تحریمهای بینالمللی تحت فشار اقتصادی کم سابقهای قرار گرفته٬ تلاش میکند راههایی برای لغو این تحریمها و یا دور زدن آنها پیدا کند.
با این حال مقامهای رسمی در اظهارات خود این مسئله را انکار میکنند و میگویند تحریمها تاثیر چندانی بر وضعیت اقتصادی کشور نداشته است.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد