logo





اخبار و گزارشات کارگری۷ تا نهم اسفند ماه۱۳۹۱

پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۸ فوريه ۲۰۱۳

اخباروگزارشات کارگری۷اسفندماه۱۳۹۱

- رضا شهابی: بهنام ابراهیم‌زاده این کارگر زندانی را دریابیم
- محاکمه اعضای بازداشتی کمیتهٔ هماهنگی در مهاباد
- انتظار تعیین مزد واقعی از شورای عالی کار نمی‌رود
- حقوق بهمن و اسفند ماه بازنشستگان ذوب‌آهن پرداخت نشده است
- عدم پرداخت۷ماه حقوق کارگران مجموعه تخت سلیمان
- تعویق یکساله حقوق ۲۷ کارگر شرکت راه سازی رانه دژ
- رییس کل بانک مرکزی: تورم ۳۱. ۵ درصدی تا آخر سال
- مرگ یک کارگر ۲۴ساله
- مرگ کارگر جوان در ساختمان در حال ساخت

رضا شهابی: بهنام ابراهیم‌زاده این کارگر زندانی را دریابیم

بهنام ابراهیم‌زاده وبلاگ نویس و فعال کارگری و از اعضای جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان وعضو شورای نمایندگان در کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری، کارگری است که در دفاع از حقوق کارگران و کودکان زندانی گردیده است.
بهنام در دفاع ازمردم وکارگران وکودکان حتی در داخل زندان هم یک لحظه از پای ننشست.
در دفاع ازکارگران و کودکان و زنان و تلاش برای لغو اعدام همواره در تلاش بوده و شهامت و مقاومت و پایداری این زندانی سیاسی وهزینه‌هایی که خانواده بهنام تا به امروز متحمل شده‌اند برای همگان روشن و ستودنی است.
اکنون تنها فرزند بهنام در بیمارستان کودکان محک بستری شده است.
افکار عمومی و جامعه نباید امروز در مقابل این وضع پیش آمده برای بهنام بی‌تفاوت باشد.
بهنام کارگری است که مثل بسیاری ازشما مردم از طبقه محروم جامعه بوده و اکنون فرزند بهنام، نیما ابراهیم‌زاده در بستر بیماری است. حال وقت آن رسیده تا ما نیز در کنار خانواده بهنام ابراهیم‌زاده وتن‌ها فرزندش باشیم وگامی بلند در جهت نجات جان فرزند بهنام، نیمای عزیز برداریم.
ما اکنون روبه تمامی انسانهای شریف و آزادی خواه ایران وجهان وتشکلهای کارگری وسازمانهای مدافع حقوق بشر آورده‌ایم ما از همه مردم وکارگران و وجدانهای بیدار می‌خواهیم حمایتهای خود را از هرطریق ممکن برای نجات جان نیما از این خانواده دریغ نکننند.
رضا شهابی عضو هیات مدیره و خزانه دار سندیکا کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

محاکمه اعضای بازداشتی کمیتهٔ هماهنگی در مهاباد

به گزارش رسیده، روز یکشنبه مورخ ۶/۱۲/۱۳۹۱ محمد مولانایی، یوسف آب خرابات و واحد سیده از اعضای بازداشتی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌‌های کارگری در شعبه ۲ دادگاه مهاباد محاکمه شدند.
اتهامات وارده به این فعالین کارگری شرکت در مجامع عمومی کمیته هماهنگی در سنندج، کرج و همچنین حضور در اول ماه مه سال گذشته می‌باشد. بر اساس این گزارش اعضای بازداشتی کمیته هماهنگی در مهاباد از عضویت خویش در کمیته هماهنگی دفاع کرده‌اند و همچنین امروز خانواده‌های افراد بازداشت شده به دادگاه مراجعه و خواهان آزادی فعالین بازداشتی با قید وثیقه شده‌اند که تا لحظه ارسال این خبر هنوز جواب مشخصی دریافت نکرده‌اند.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، ضمن محکوم کردن بازداشت و محاکمه محمد مولانایی، یوسف آب خرابات و واحد سیده خواهان آزادی فوری و بی‌قید شرط آنان و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین و زندانیان سیاسی می‌باشد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۷ اسفند ۱۳۹۱

انتظار تعیین مزد واقعی از شورای عالی کار نمی‌رود

در شرایط نامناسب تورمی فعلی کارگران خواهان تامین هزینه‌های یک زندگی معمولی از طریق افزایش منطقی حداقل مزد و تعریف سیستم توزیع کمک‌های غیر نقدی ضروری برای تمامی مزدبیگران کارگر، کارمند، قراردادی و پیمانی هستند.
یک فعال صنفی کارگری می‌گوید: از زمان اجرای قوانین هدفمند سازی یارانه‌ها و مالیات بر ارزش افزوده از قدرت خرید مزدبگیران به وی‍ژه کارگران کاسته شده است.
مازیار گیلانی‌نژاد با اعلام این مطلب گفت: براین اساس از شورای عالی کار انتظار نمی‌رود تا با توجه به نوسانات اخیر اقتصادی مبلغ مزد سال ۹۲ را با توجه به واقعیتهای زندگی اقتصادی تامین کند.
وی با اشاره به اینکه وضع اقتصادی موجود باعث شده است تا کارگران از بابت داشتن امنیت اقتصادی و اجتماعی دچار نگرانی شوند، گفت: در این شرایط اقدام به طومار نویسی گروهی از کارگران معترض به وضعیت نامناسب صنفی و مزدی موجود یک واکنش طبیعی محسوب می‌شود.
این فعال صنفی فلزکار و مکانیک گفت: در حال حاضر کارگران مصرانه خواهان افزایش حداقل دستمزد‌ها براساس تورم واقعی موجود، تامین شرافتمندانه سبدهزینه یک خانوار چهار نفره با دخالت نماینده‌های منتخب مجامع عمومی کارگران کارخانه‌ها و مراکز تولیدی و خدماتی هستند.
گیلانی ن‍ژاد بابیان اینکه همه کارگران و مزدبگیران فارغ از نوع حرفه و تشکل صنفی دغدغه تامین معاش را دارند، گفت: با توجه به اینکه دولت و مجلس از خواسته‌های مزدی و صنفی کارگران مطلع هستند از مسئولان وزارت کار و اعضای شورای عالی کار انتظار داریم تا مزد سال ۹۲ را بصورت منطقی تامین کنند.
وی گفت: با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی انتظار کارگران تامین هزینه‌های یک زندگی معمولی از طریق افزایش منطقی حداقل مزد و تعریف سیستم توزیع کمک‌های غیر نقدی ضروری برای تمامی مزدبیگران کارگر، کارمند، قراردادی و پیمانی هستند.
منبع: ایلنا-۷اسفند

حقوق بهمن و اسفند ماه بازنشستگان ذوب‌آهن پرداخت نشده است

به گزارش۷اسفندایسنا، حدود دو سال است که بازنشستگان صنعت فولاد کشور حقوق خود را با چند ماه تاخیر دریافت می‌کنند و اکنون برخی از بازنشستگان خبر از دریافت حقوق دی‌ماه خود به همراه عیدی در اوایل این هفته داده اما هم‌چنان چشم انتظار حقوق بهمن و اسفند خود هستند.
نماینده بازنشستگان ذوب آهن گفت: بازنشستگان ذوب آهن، مطالبات آخر سال را دریافت نکرده‌اند.
مجتبی احمدی اظهار کرد: بعد از مدت‌ها بحث و تبادل نظر صندوق فولاد کشور در ماه اخیر زیر مجموعه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی قرار گرفته است.
وی افزود: علی رغم این ادغام صورت گرفته پرداخت حقوق دی ماه و عیدی بازنشستگان صنعت فولاد کشور به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت وهمچنین حقوق بهمن و اسفند را باید وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی پرداخت کند.
این نماینده بازنشستگان ذوب آهن اصفهان از پرداخت عیدی و حقوق دیماه در اواخر هفته گذشته خبر داد و گفت: متاسفانه مدتی از اسفند ماه گذشته است اما هنوز حقوق بهمن و اسفند ماه را دریافت نکرده‌ایم.
احمدی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: بر اساس تبصره پنج ماده ۱۰۹ آیین نامه استخدامی شرکت ملی فولاد مصوبه سال ۱۳۷۸هیئت وزیران، پرداخت حقوق بازنشستگان باید بر اساس درصد سختی کار و امتیازاتی مانند سرپرستی و تقبل پست و مسوولیت‌ها باشد، اما متاسفانه پرداخت حقوق بازنشستگان بر اساس این حکم صورت نگرفته است که این امر نیز از دیگر موارد اعتراض بازنشستگان می‌باشد.

عدم پرداخت۷ماه حقوق کارگران مجموعه تخت سلیمان

به گزارش۶اسفندایسنا، مجموعه آثار باستانی تخت سلیمان به عنوان یکی از مهم‌ترین و مشهور‌ترین مراکز تاریخ تمدن ایران و جهان، چهارمین اثر ملی ثبت شده کشور در فهرست آثار سازمان یونسکو است. کارگران و کار‌شناسان بخش‌های مرمت، پژوهش و راهنمای مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب ماه هاست منتظر دریافت حقوق و دستمزدهای معوقه خود هستند اما تاکنون موفق به دریافت آن نشده‌اند.
براساس این گزارش، کارگران این مجموعه که به صورت روزمزد در آن مشغول فعالیت هستند حدود ۷ ماهی است که موفق به دریافت حقوق خود نشده‌اند.
آن‌ها در این رابطه می‌گویند: تلاش‌ها و پیگیری‌های مکرر و روزانه ما برای دریافت دستمزدهای معوقه چندین ماهه تاکنون بی‌نتیجه مانده و مدیران مجموعه پاسخ مشخصی در خصوص زمان دریافت حقوق عقب افتاده کارکنان به ما نمی‌دهند و هر ۵ یا ۶ ماه یک بار بخشی از حقوق ما را پرداخت می‌کنند.
آن‌ها اظهار می‌کنند: در پیگیری‌هایی که کارکنان در خصوص دریافت حقوق معوقه خود انجام داده‌اند مسائلی همچون وجود اختلاف و عدم هماهنگی بین مدیران مجموعه تخت سلیمان و مسئولان سازمان میراث فرهنگی وگردشگری آذربایجان غربی در خصوص اعتبارات پرداخت حقوق کارکنان مطرح شده است.
این کارگران با ابراز نگرانی از وضعیت شغلی ومعیشتی خانواده خود می‌گویند: هیچ یک از مسئولان به مشکلات معیشتی کارکنان توجهی نمی‌کنند و هر روز وعده‌ای می‌دهند که عملی نمی‌شود.

تعویق یکساله حقوق ۲۷ کارگر شرکت راه سازی رانه دژ

به گزارش۷اسفندایلنا، شرکت راه سازی رانه دژ وابسته به بخش خصوصی، که به سبب پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی این شرکت توسط وزارت راه، پرداخت حقوق ۲۷ کارگر آن یکسال به تعویق افتاده است.
قابل یادآوری است، شرکت راه سازی رانه دژ یکی از پیمانکاران وزارت راه و شهر سازی است که فعلاتعطیل است.

رییس کل بانک مرکزی: تورم ۳۱. ۵ درصدی تا آخر سال

به گزارش۷اسفندایسنا، بنقل ازرییس کل بانک مرکزی، نرخ تورم در پایان سال جاری به ۳۱. ۵ درصد افزایش می‌یابد.
بنابهمین گزارش، محمود بهمنی در دومین همایش سیاست‌های پولی و چالش‌های بانکداری و تولید با بیان این‌که طبق آخرین داده‌ها نرخ تورم در دی‌ماه سال جاری به ۲۸. ۷ رسید، اظهار کرد: برهمین اساس پیش‌بینی می‌شود این نرخ در پایان بهمن‌ماه به ۲۹. ۸ و در پایان سال ۹۱ به ۳۰. ۶ تا ۳۱. ۵ درصد افزایش یابد.
وی افزود: در یکی دو ماه قبل پیش‌بینی می‌شد که نرخ تورم به ۳۲ درصد افزایش یابد ولی با تمهیداتی که اندیشیده شد و اقداماتی که صورت گرفت، این تورم حدود نیم درصد کاهش داشته و حداکثر به ۳۱. ۵ می‌رسد

مرگ یک کارگر ۲۴ساله

روز دو شنبه ۷/۱۲/۱۳۹۱ کارگر جوانی به نام سعید دارابی هنگام کار در یک ساختمان به علت اثابت تخته داربست به سرش جان خود را از دست داد. بنابر این خبر وی ۲۴ سال سن داشت.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ۷/۱۲/۱۳۹۱

مرگ کارگر جوان در ساختمان در حال ساخت

به گزارش پایگاه خبری ۱۲۵، باز هم بی‌توجهی به اصول ایمنی و سهل انگاری در تخریب غیر اصولی ساختمان مرگ کارگر جوان را در خیابان ۱۷ شهریور، میدان بوربور، رقم زد.
برپایه این گزارش، عباس اصلانی مدیر منطقه پنج عملیات که در محل حادثه حضور داشت در این باره گفت: در اثر بی‌احتیاطی و رعایت نکردن اصول ایمنی در محل گود برداری یک ساختمان در حال ساخت، زمینی که محل استراحت کارگران و در مجاورت محل گودبرداری قرار داشت با مساحت تقریبی ۲۳۰ متر مربع، ناگهان فرو ریخته و کارگری ۳۱ ساله در زیر آوار محبوس شده بود.
وی افزود: آتش نشانان به محض رسیدن به محل، پس از کسب اطلاعات اولیه از محل حادثه و و با رعایت کامل نکات ایمنی، کارگر جوان را از زیر خروار‌ها خاک و آوار بیرون آوردند و تحویل امدادگران اورژانس دادند که متاسفانه مرگ وی توسط امدادگران اورژانس تایید شد.
اصلانی تاکید کرد: علت این حادثه بی‌احتیاطی وعدم رعایت اصول ایمنی در تخریب و عدم شمع گذاری استاندارد در ساختمانهای مجاور اعلام شد.
هفتم اسفندماه۱۳۹۱

********************

اخباروگزارشات کارگری۸اسفندماه۱۳۹۱

- آزادی محمد مولانایی از فعالین کارگری با قرار وثیقه ٢۵ میلیون تومان
- یوسف آب خرابات وواحدسیده آزادشدند!
- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنایع فلزی در مقابل استانداری تهران
- استثمار کارگران جوشکار لوله کشی گاز خانگی در سنندج
- کدام تشکل‌ها واقعی هستند
- یازدهمین تجمع کارگران قند اهواز در مقابل استانداری
- تعویق چهار ماهه حقوق کارگران شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) وابسته به قرارگاه خاتم الانبیا
- اعتراض به افزایش قیمت بلیت قطار ورامین

آزادی محمد مولانایی از فعالین کارگری با قرار وثیقه ٢۵ میلیون تومان

به گزارش رسیده محمد مولانایی از اعضای کمیتهٔ هماهنگی در مهاباد روز دوشنبه ٧ اسفند ماه، آزاد شد. در پی برگزاری دادگاه سه عضو کمیتهٔ هماهنگی درتاریخ ١٣٩١/١٢/۶، این فعال کارگری با قرار وثیقه ٢۵ میلیون تومان آزاد شد.
همچنین شعبه ٢ دادگاه مهاباد برای یوسف آب خرابات قرار وثیقه ٢۵ میلیون تومانی و برای واحد سیده قرار وثیقه ۴٠ میلیون تومانی صادر کرده است و به خانواده‌ها گفته شده که در صورت انجام کارهای اداری ٢ نفر دیگر نیز روز سه‌شنبه ٨ اسفند آزاد خواهند شد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن تبریک آزادی محمد مولانایی، خواهان آزادی یوسف آب خرابات و واحد سیده و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین و زندانیان سیاسی می‌باشد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۷ اسفند ۱۳۹۱

یوسف آب خرابات وواحدسیده آزادشدند!

بنا به گزارشات رسیده ازمنبع موثق، امروزسه شنبه۸اسفند، یوسف آب خرابات وواحدسیده ازاعضای بازداشتی کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری درمهاباد آزادشدند.
بنا بهمین گزارشات، این آزادشدگان بهمراه محمدمولانایی درمهاباد مورداستقبال ده‌ها کارگروفعالین کارگری قرارگرفتند.
اخباروگزارشات کارگری-۸اسفند

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنایع فلزی در مقابل استانداری تهران

اتحادیه آزاد کارگران ایران: حدود صد نفر از کارگران بازنشسته کارخانه‌های صنایع فلزی شماره ۱ و ۲ صبح امروز دست به تجمع اعتراضی در مقابل استانداری تهران در خیابان طالقانی زدند. این کارگران از اول سالجاری به این طرف بار‌ها در اعتراض به وضعیت خود دست به اعتراض زده‌اند. آخرین بار آنان در روز ۵ دی ماه در مقابل استانداری تهران اقدام به برپایی تجمع اعتراضی کردند که بدنبال آن مسئولین استانداری از این کارگران خواستند با شکایت از کارفرما در اداره کار اسلامشهر آرا خود مبنی بر محکومیت کارفرما را به استانداری ارائه دهند تا استانداری از محل مصادره اموال نقدی کارفرما اقدام به پرداخت سنوات این کارگران کند.
پروین محمدی یکی از نماینده‌های این کارگران در باره اقدامات خود در اداره کار اسلامشهر به سایت اتحاد اظهار داشت: ما با توصیه استانداری تهران پس از شکایت از کارفرما، آرا خود را برای دریافت مطالباتمان گرفتیم. استانداری نیز به ما وعده داده بود چنانچه آرا خود را بدست ما برسانید ما با ارائه این آرا به قوه قضائیه مطالبات شما را ظرف یک هفته از محل اموال نقدی بلوکه شده کارفرما پرداخت خواهیم کرد اما با گذشت بیش از یکماه از این مسئله، خبری از پرداخت مطالبات ما نشده است.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال شروع تجمع کارگران بازنشسته صنایع فلزی در مقابل استانداری تهران که از ساعت یازده صبح آغاز شد و توام با حضور نیروهای امنیتی و انتظامی در محل بود معاونت سیاسی استانداری تهران طی ملاقاتی با نماینده‌های کارگران به آنان اعلام کرد ما آرا شما را در اختیار قوه قضائیه داده‌ایم اما عملا نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم به همین دلیل اگر اعتراضی دارید باید به قوه قضائیه مراجعه کنید.
بنا بر این گزارش، بدنبال این اظهارات از سوی معاونت سیاسی استانداری تهران، کارگران بازنشسته صنایع فلزی تجمع خود را به مقابل معاونت برنامه ریزی استانداری در خیابان وصال کشاندند و در آنجا خواهان حضور رئیس این معاونت در میان خود و پاسخگویی به مطالباتشان شدند. در ادامه این تجمع علیرغم اینکه به کارگران اعلام شد رئیس این معاونت در محل نیست اما با مقاومت کارگران برای تداوم تجمعشان در مقابل معاونت برنامه ریزی استانداری تهران ریاست این اداره در میان کارگران حاضر شد و به آنان اعلام کرد شورای تامین استان تصمیم گرفته است تا طی روزهای آینده سه نفر از مالکین را با احکام قضایی احضار کند تا از این طریق اقدامی فوری برای پرداخت سنوات کارگران انجام گیرد وی در ادامه از نماینده‌های کارگران خواست تا برای پیگیری مسئله روز شنبه آینده به معاونت برنامه ریزی استانداری تهران مراجعه کنند.
تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنایع فلزی حدود ساعت ۳ بعد از ظهر پایان گرفت. این کارگران اعلام کرده‌اند چنانچه تا پایان وقت اداری سه شنبه آینده موفق به دستیابی به مطالباتشان نشوند صبح روز چهارشنبه آینده بار دیگر دست به تجمع در مقابل استانداری تهران خواهند زد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – هشتم اسفند ماه ۱۳۹۱

استثمار کارگران جوشکار لوله کشی گاز خانگی در سنندج

کارگران جوشکار لوله کشی گاز خانگی در سنندج سالهاست مشغول به کار لوله کشی گاز در سطح سنندج و حومه هستند و به شیوهٔ کاملاً غیر انسانی مورد استثمار قرار می‌گیرند. کارفرمایان بابت هر متر لوله کشی گاز ۵ هزار تومان دریافت می‌کنند در حالی که به کارگران جوشکار در ازای هر متر لوله کشی فقط ۱۷۰۰ تومان می‌پردازند و مابقی این پول به جیب آن‌ها می‌رود.
این کارگران تعدادشان حدود ۱۰۰ نفر می‌باشد. آن‌ها چندی قبل با تشکیل جلسه‌ای در سالن آزادی درخواست اضافه حقوق کردند که بعد از چند ساعت بحث و گفتگو متاسفانه با مخالفت کارفرمایان با افزایش حقوق این جلسه بدون نتیجه به پایان رسید.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۸ اسفند ۱۳۹۱

کدام تشکل‌ها واقعی هستند

اخیرا علی بیگی رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار در یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا تشکلهای مستقل کارگری را بی‌معنا خوانده و عنوان کرده است که آقایان و خانمهائی که امضاء طومار جمع آوری کرده‌اند دارای ماهیت روشنی نیستند. ایشان خود را دارای هویت و قانونی می‌دانند و مهم‌تر اینکه خود را نماینده منتخب کارگران ایران معرفی می‌کنند. حالا معلوم نیست که در کجا و به وسیله کدام رأی گیری او و هم کارانش در شوراهای اسلامی از سوی کارگران انتخاب شده‌اند. همین آقا کسانی را بی‌هویت می‌نامد که حداقل ۳۰ هزار امضاء را پشت سر خود دارند، اما خود او حتی یک امضاء از میان میلیون‌ها کارگر را با خود ندارد و کاملا انتصابی هستند و نه انتخابی! استدلال علی بیگی مبنی بر بی‌هویت بودن جمع آوری کنندگان امضاء‌های طومار در اعتراض به حداقل دستمزد، این است که آن‌ها قبل از ارسال نامه به وزیر کار و نمایندگان مجلس، به ایشان و دیگر منتصبان وزارت کار تحت نام نمایندگان رسمی کارگران مراجعه ننموده‌اند. از نظر او وقتی کارگران نمایندگان رسمی خود را انتخاب کرده‌اند چه نیازی به جمع آوری امضاء است!
به پاسخ علی بیگی به پرسش خبرنگار ایلنا توجه کنید: علی بیگی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه «چگونه است که برخی تشکلات رسمی کارگری طومار حمایتی از مدیر دولتی تامین اجتماعی در جدال سیاسی بین دولت و مجلس را امضا می‌کنند اما نیازی به جمع آوری امضا در اعتراض به وضعیت معیشتی کارگران نمی‌بینند؟» اعلام کرد: آیا امضا کردن یک نامه جرم است؟ جمع آوری امضا از سوی مجامع قانونی با جمع آوری امضا از سوی کسانی که ناشناخته‌اند تفاوت دارد. تشکل مستقل کارگری اساسا به چه معنا است؟
امضاء کردن نامه جرم نیست همانگونه که امضاء حداقل دستمزد ۵ برابر زیر خط فقر نه تنها جرم نیست بلکه مزیتهائی را برای امضاء کنندگان به دنبال دارد. اما چرا طومار اعتراض به حداقل دستمزد را امضاء نمی‌کنند؟! معلوم است چون طومار خواست کارگران است و ایشان نماینده کارگران نیستند. چرا که مانند نمایندگان دولت و کارفرمایان، علی بیگی هم باید جانب کارفرمایان بگیرد و طبیعی است که بگوید محیطهای کارگری را نباید ملتهب کرد. نباید به کارگر اجازه اعتراض را داد و حرفش را شنید. کارگرانی که طومار را امضاء کردند اگر در این شرایط ۳۰ هزار نفر توانستند این کار را بکنند، در صورتیکه یک فضای باز و آزاد بود به صد‌ها هزار و حتی میلیون‌ها امضاء می‌رسید. این یعنی اینکه جمع آوری کنندگان امضاء‌ها میلیون‌ها کارگر را با خود دارند، هر چند که شرایط سیاسی جامعه اجازه امضاء گذاشتن پای طومار را به آن‌ها نداده است.
وقتی که پای منافع کارگر به میان کشیده می‌شود همه چیز یکباره برای کارفرمایان و نمایندگانشان به هم می‌ریزد. پول نایافت می‌شود، هزینه تولید و غیره بالا می‌رود. و این را علی بیگی نیز در جواب کارگران معترض، کارگرانی که ۵ برابر زیر خط فقر زندگی می‌کنند و کارگرانی که می‌خواهند از این وضعیت خلاص شوند، تکرار می‌کند و می‌گوید باید محیط کار را از اعتراض مبرا داشت تا کارفرمایان با خیال راحت تری به استثمار مشغول گردند. کارگر باید سر به زیر و خاموش باشد و هر بلائی را سرش بیاورند صدایش در نیاید، چرا که کارفرما برای کسب سود احتیاج به محیط کاری بدور از اعتراض دارد. این حکم شرایط موجود است. حکمی که باید توسط میلیون‌ها کارگر با اعتراض از هر راهی که می‌سر باشد از امضاء طومار گرفته تا روشهای دیگر مبارزه ملغی شود و شرایطی قابل تحمل را جایگزین نماید. کارگران به درستی متوجه شده و آگاهند که کسانی مانند علی بیگی نماینده‌شان نیستند و خود باید دست به کار شوند تا چاره‌ای برای خود بیاندیشند. امضاء طومار یکی از همین راههای مبارزه است.
جوانمیر مرادی ۸/۱۲/۱۳۹۱
منبع: وبلاگ انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه

یازدهمین تجمع کارگران قند اهواز در مقابل استانداری

به گزارش۸اسفندایلنا، ۸۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز، صبح امروز (هشتم اسفند) برای یازدهمین بار طی سال جاری در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۶ ماهه خود در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.

تعویق چهار ماهه حقوق کارگران شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) وابسته به قرارگاه خاتم الانبیا *

به گزارش۸اسفندایلنا، حدود ۱۵۰۰ کارگر قراردادی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که با کارفرمایی چندین شرکت پیمانکاری در ساخت پروژه‌های دریایی فعالیت دارند از آبان ماه سال جاری به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران، حقوق دریافت نکرده‌اند.
* شرکت صنعتی دریایی ایران یا‌‌ همان صدرا در تاریخ ۲۳/۲/۱۳۶۴ به ثبت رسید. (البته کارخانه قدیمی بوشهر مربوط به سال ۱۳۴۷ می‌باشد). به طور کلی این شرکت مشتمل بر کارخانجات کشتی و سکوسازی دریای خزر و یک جزیره صنعتی در بوشهر و کارخانجات کشتی و سکوسازی قدیمی خود (کارخانه فراساحل) در بوشهر می‌باشد. این شرکت تاقبل ازواگذاری زیرمجموعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بود.
این شرکت با حدود ربع قرن فعالیت در زمینه پیمانکاری پروژه‌های تاسیسات دریایی، سکوهای نفتی و کشتی سازی در فروردین ماه ۷۵ با تصویب مجمع فوق العاده از سهامی خاص به سهامی عام تغییر ماهیت داد. ودر اسفند سال ۱۳۷۵ این شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد و در‌‌ همان تاریخ در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته و معامله سهام آن آغاز شد.
اما تا ششم بهمن ۱۳۸۲ سازمان گسترش مالک اصلی آن بود و پس از این تاریخ، سهام آن از سازمان گسترش به سهامداران غیردولتی منتقل شد. ۱۷ درصد از سهامداران این شرکت سهامداران کوچک هستند. شرکت‌های وابسته به بانک ملی نزدیک به ۵۰ درصد سهام شرکت صدرا را خریداری کردند. این روال البته بعد از فروش این شرکت توسط سرمایه گذاری بانک ملی تغییر کرد. با این حال‌‌ همان طور که از ترکیب سهامداران و اعضای هیات مدیره مشخص است، بانک ملی ایران و شرکت‌های وابسته به آن سهامدار اصلی شرکت صدرا شدند. به عبارت دیگر خصوصی سازی شرکت صدرا به معنای انتقال مالکیت از سازمان گسترش وابسته به وزارت صنایع به بانک ملی و چند نهاد مالی دولتی دیگر مانند صندوق بازنشستگی کارکنان شرکت ملی نفت بوده است.
تااینکه سال ۸۸ دولت بار دیگر مالک بزرگ‌ترین خصوصی سازی تاریخ خود را تغییر داد و صدرا را به قرارگاه خاتم الانبیا واگذار کرد.

اعتراض به افزایش قیمت بلیت قطار ورامین

به گزارش۸اسفندفارس، بعدازظهر امروز مسافران قطار تهران-ورامین در اعتراض به افزایش نرخ بلیت این قطار، حاضر به پرداخت بهای بلیت خود نشدند؛ رئیس قطار هم به دلیل عدم پرداخت نرخ بلیت، همه مسافران را پیاده کرد و اجازه سوار شدن به آن‌ها نداد.
بنابهمین گزارش، یکی از مسافران این قطار در این‌باره می‌گوید: نرخ بلیت ریل‌باس مسیر پیشوا - ورامین - تهران از چندی پیش افزایش یافت، تا جایی که نرخ ۵۰۰ تومانی بلیت ناگهان به ۱۰۰۰ تومان رسید.
بنا به گفته این مسافر از چند روز گذشته تاکنون با وجود رشد پلکانی قیمت بلیت این ریل‌باس، باز به ناگاه قیمت‌ها افزایش یافت و به ۱۵۰۰ تومان رسید.
وی تصریح کرد: مسافران امروز در اعتراض به این افزایش قیمت ناگهانی، اعلام کردند که قادر به پرداخت این نرخ‌ها نیستند و اصلاً پولی پرداخت نمی‌کنند.
این مسافر افزود: به دنبال اعتراض مسافران به رئیس قطار درباره این نرخ بلیت، رئیس قطار ابتدا با مردم درگیر لفظی شد اما این درگیری بالا گرفت.
وی اضافه کرد: رئیس قطار هم به دلیل آنکه مسافران نرخ بلیت خود را پرداخت نمی‌کردند در ایستگاه بهرام قطار را متوقف و همه مسافران را پیاده کرد.
وی با اشاره به اینکه تا این لحظه مسافران ۳ ساعت در ایستگاه بهرام معطل و سرگردان هستند و رئیس قطار هم اجازه ورود به قطار را نمی‌دهد، اضافه کرد: این در حالی است که بسیاری از مسافران سالخوردگان، زنان و بچه‌هایی هستند که تحمل سرما را ندارند و در ایستگاه سرگردان شده‌اند.
این مسافر گفت: مردم با پلیس راه‌آهن هم درباره رفع این مشکل صحبت کردند، اما نتیجه نداد و رئیس قطار به هیچ عنوان قانع نشد تا مسافران را به مقصد برساند.
این مسافر گفت: لحظاتی پیش مسئولان و رئیس قطار قصد داشتند با قطار خالی از ایستگاه خارج شوند اما مسافران اجازه ندادند.
وی افزود: تا این لحظه هیچ مسئولی برای رفع این مشکل اقدام نکرده است و کماکان مسافران در ایستگاه و روی ریل‌ها سرگردان هستند و این در حالی است که تجمع مسافران موجب اختلال در حرکت دیگر قطار‌ها هم شده است.
این مسافر افزود: رئیس قطار به هیچ عنوان حاضر به سوار کردن مسافران نیست و این در حالی است که این ایستگاه فاصله بسیار زیادی تا شهر‌های اطراف دارد و مسافران قادر نیستند جایی بروند و سرگردان شده‌اند.
هشتم اسفندماه۱۳۹۱

*******************

اخباروگزارشات کارگری۹اسفندماه۱۳۹۱


- آزادی یوسف آب خرابات و واحد سیده با قرار وثیقه
- تجمع کارگران قند اهوازمقابل استانداری برای دومین روز متوالی
- عدم پرداخت ۱۰ ماه حقوق کارگران کارخانه سیم کابل شاهین (سرخه)
- حمله مسلحانه به دو کارگر ایرانی در کردستان عراق
- تصادف نیسان حامل کارگران کشاورزی در محور شوش‌تر – دزفول یک کشته و ۵ مجروح برجای گذاشت
- آتش سوزی در ساختمان چند طبقه یک بازار در کلکته هندوستان ومرگ کارگران
- افزایش بیکاری درفرانسه برای۲۱ماه متوالی

آزادی یوسف آب خرابات و واحد سیده با قرار وثیقه

به گزارش رسیده، امروز ۸/۱۲/۹۱ ساعت ۵/۳ بعد ازظهر دو نفر از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری یوسف آب خرابات و واحد سیده با قرار وثیقهٔ ۲۵ میلیون تومان و ۴۰ میلیون تومان از زندان مهاباد آزاد شدند.
قابل ذکر است که از ساعت ۱۲ ظهر تعداد زیادی از کارگران، خانواده زندانیان و دوستان در مقابل زندان مرکزی مهاباد تجمع کردند تا از عزیزان آزاد شده استقبال کنند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن تبریک آزادی این عزیزان، خواهان آزادی سایر کارگران و فعالین و زندانیان سیاسی دربند می‌باشد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۸ اسفند ۱۳۹۱

تجمع کارگران قند اهوازمقابل استانداری برای دومین روز متوالی

به گزارش۹اسفندایلنا، ۸۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز، صبح امروز (نهم اسفند) برای دومین روز متوالی و دوازدهمین بار طی سال جاری در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۶ ماهه خود در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.

عدم پرداخت ۱۰ ماه حقوق کارگران کارخانه سیم کابل شاهین (سرخه)

به گزارش۹اسفندایلنا، حدود ۱۵۰ کارگر کارخانه سیم کابل شاهین (سرخه) در استان سمنان از اردیبهشت ماه سال ۹۱ تا هم اکنون که روزهای پایانی سال جاری را سپری می‌کنیم حقوقی دریافت نکرده‌اند و تاکنون نتوانسته‌اند بعد از پیگیری‌های قانونی به مراجع ذیصلاح به مطالبات قانونی خود برسند.
بنا بهمین گزارش، بیش از ۷ ماه است که این کارخانه تولید کننده سیم و کابل تعطیل ومدیر عامل این کارخانه، با افزایش بدهی‌ها با حکم قضایی طلب کاران، روانه زندان شده است.

حمله مسلحانه به دو کارگر ایرانی در کردستان عراق

بر اساس خبر دریافتی دو کارگر ایرانی به نام‌های شاهو حسینی فرزند جلال، متاهل و محسن پورکند فرزند محمد، در حالی که همراه صاحب کار خود به محل کار می‌روند، مورد هجوم مسلحانه قرار می‌­گیرند. بر اثر این تیراندازی، صاحب کار عراقی‌‌ همان لحظه جان خود را از دست می‌دهد و شاهو حسینی و محسن پورکند به شدت زخمی می‌شوند. اما متاسفانه شاهو حسینی به دلیل جراحات سنگین، روز یک شنبه ۶/۱۲/۹۱ فوت می‌کند. این دو جوان از اهالی شهرستان پاوه هستند که به دنبال کار برای تامین معیشت خود و خانواده‌شان راهی کردستان عراق شده بودند.
ما اعضای کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن محکوم کردن این جنایت ضد کارگری، با اعضای خانواده شاهو حسینی و محسن پورکند اعلام همدردی می‌کنیم. این اولین بار نیست که کارگران در کشور عراق تاوان جنگ‌طلبی، تروریسم و خشونت مناسبات حاکم بر نظام سرمایه‌داری جهانی را می‌دهند و در سال‌های اخیر همواره کارگران بار‌ها فقط به دلیل داشتن ملیت و یا مذهب متفاوت، کشتار شده‌اند. این در حالی است که در کشور عراق هیچ پیگیری قانونی جدی‌ای در قبال چنین جنایات سازمان یافته‌ای وجود ندارد و کسی پاسخ‌گوی این خسارت‌های جبران‌ناپذیر نیست. به باور ما، کارگران از همه اقوام و ملیت‌های این کشور با اتحاد و همبستگی می‌توانند مانع چنین اقدام‌های تروریستی و هجوم همه جانبهٔ سرمایه‌داری شوند.
از سوی دیگر این دو جوان جویای کار، قربانی ناکارآمدی و بی‌توجهی حاکمیت سرمایه‌داری ایران نسبت به اشتغال بیکاران کشور خود و ناتوانی در مهار تورم و گرانی سرسام‌آور و وجود دستمزدهای زیر خط فقر شدند. بدون شک دلیل اصلی مهاجرت گسترده کارگران ایرانی به کشورهای مختلف، موج گسترده بیکاری و فلاکتی است که در نتیجه آن، میلیون‌ها نفر را به خاک سیاه نشانده است. این وضعیت باعث شده تا جوانان و بیکاران زیادی برای تهیه امرار معاش و داشتن زندگی بهتر، شرایط زندگی سخت و طاقت‌فرسا در کشور ناامنی مانند عراق را بپذیرند. کار جزء جدائی ناپذیر انسان است و وظیفهٔ هر دولتی است که با ایجاد اشتغال و پرداخت دستمزد متناسب بر اساس نیازهای یک زندگی انسانی و امروزی؛ و یا بیمه بیکاری مکفی برای جوینده‌گان کار، به این معضل اساسی پاسخ دهد. مبارزه متحدانه همهٔ شاغلین و بیکاران و ایجاد تشکل‌های کارگری، گام مهمی برای دستیابی و محقق شدن چنین خواسته‌ای است.
زنده باد اتحاد و همبستگی کارگری
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری – ۸/۱۲/۱۳۹۱

تصادف نیسان حامل کارگران کشاورزی در محور شوش‌تر – دزفول یک کشته و ۵ مجروح برجای گذاشت

به گزارش ۹اسفندواحدمرکزی خبر، مدیرکل فوریت‌های پزشکی خوزستان گفت این حادثه صبح امروز بعلت واژگونی یکدستگاه خودرو نیسان وانت در محور شوش‌تر - دزفول به وقوع پیوست.
دکتر موسوی افزود سرنشینان این خودرو که در قسمت بار آن نشسته بودند کارگران بخش کشاورزی بودند که بعلت واژگونی خودرو به بیرون پرتاب شدند.
وی گفت در این حادثه پسر بچه‌ای شش ساله در دم جان باخت و پنج سرنشین دیگر خودرو نیز به وسیله نیروهای اورژانس ۱۱۵ دزفول به بیمارستان منتقل شدند.

آتش سوزی در ساختمان چند طبقه یک بازار در کلکته هندوستان ومرگ کارگران

به گزارش۲۷فوریه یورونیوز، یک آتش سوزی که صبح چهارشنبه در ساختمان چند طبقه یک بازار در کلکته هندوستان رخ داد، به جان باختن هیجده نفر و مجروح شدن ده‌ها تن انجامید.
بنا بهمین گزارش، مقامات مسئول می‌گویند به دلیل گرفتار شدن جمعیت زیادی در محل آتش سوزی، احتمال دارد تعداد تلفات افزایش یابد.
بنا به گزارشات منتشره درهمین رابطه، اکثر کشته شدگان در این حریق کارگران محلی هستند که در موقع آتش سوزی خواب بودند. پلیس می‌گوید ممکن است حداقل ۳۰ تا ۴۰ نفر دیگر در این مجتمع گیر افتاده باشند.

افزایش بیکاری درفرانسه برای۲۱ماه متوالی

براساس آمارمنتشره ازطرف وزارت کار فرانسه بتاریخ۲۶فوریه، درپایان ماه ژانویه نرخ بیکاری درفرانسه باافزایش۰/۴درصدی به۱۰/۷درصدرسید.
برپایه ارقام منتشره ازهمین منبع، باافزایش۴۳۹۰۰نفر (+۱/۴درصد) به تعدادبیکاران فرانسه درماه ژانویه، تعدادمتقاضیان کار (بدون هیچ کار) به۳۱۶۹۳۰۰نفررسید. همچنین تعدادکل بیکاران (بیکاربه اشکال مختلف ازجمله شاغلین پاره وقت) ۴۶۸۰۲۰۰اعلام شد.
نهم اسفندماه۱۳۹۱
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد