logo





اطلاعیه جدید وزارت اطلاعات:

اتهامات جدید علیه روزنامه نگاران بازداشتی

سه شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۹ فوريه ۲۰۱۳

iranian_journalists2.jpg
وزارت اطلاعات اعلام کرد: مستندات جدید از کارویژه غیررسانه‌ای شبکه عملیات روانی غرب/ فرار ۴ احضارشده

خبرگزاری فارس: وزارت اطلاعات از آزادی سه تن از متهمین ارتباط با شبکه عملیات روانی سازمان جاسوسی انگلیس و متواری شدن چهار نفر از احضارشدگان به دستگاه امنیتی خبر داد.
خبرگزاری فارس: مستندات جدید از کارویژه غیررسانه‌ای شبکه عملیات روانی غرب/ فرار ۴ احضارشده
به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت اطلاعات امروز (سه‌شنبه) با صدور اطلاعیه‌ای جزئیات جدیدی از بازداشت و احضار تعدادی از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران مرتبط با رسانه بیگانه (BBC) را تشریح کرد.
وزارت اطلاعات پیش از این در ۲ اطلاعیه مجزا از بازداشت تعدادی از خبرنگاران وابسته به شبکه رسانه‌ای انگلیس (BBC) و نحوه همکاری آن‌ها با این شبکه خبر داده بود.
متن اطلاعیه سوم روابط عمومی وزارت اطلاعات در خصوص دستگیری تعدادی از عناصر وابسته به اردوگاه رسانه‌ای استکبار به شرح ذیل است:
در پی اطلاعیه‌های یازدهم و هفدهم ماه گذشته پیرامون بازداشت و احضار تعدادی از مرتبطین واحد عملیات روانی سازمان جاسوسی دولت انگلیس (موسوم به BBC)، بخشی دیگر از اطلاعات به دست آمده را به استحضار ملت سرافراز ایران اسلامی می‌رساند:
۱. در ادامه روند تحقیقات، تعدادی دیگر از افراد متصل به شبکه، احضار شده و از آن‌ها بازپرسی به عمل آمده، و تعدادی دیگر از مرتبطین ناآگاهی نسبت به ماهیت شبکه، مورد دعوت قرار گرفته و ضمن دریافت اطلاعات و توضیحات از آن‌ها، پیرامون اهداف پنهان و مقاصد سوء شبکه توجیه شدند. ضمنا از دیگر عناصری که در لیست احضار یا بازداشت قرار داشتند، چهار نفر متواری شده‌اند که یک نفر از آن‌ها با خروج غیرقانونی از مرزهای کشور، به خارج فرار کرده است.
این وزارتخانه ضمن ابراز خرسندی از درک عمیق، صداقت و همکاری راه‌گشای غالب افراد احضار و دعوت شده، به آگاهی می‌رساند که سه تن از بازداشت شدگان پیشین نیز با تکمیل تحقیقات و دریافت اطلاعات و توضیحات آن‌ها، اخیرا با تودیع وثیقه مرخص شدند.
۲. اطلاعات به دست آمده حکایت از اداره تعدادی از شبکه‌های رادیویی، تلویزیونی، سایت‌های خبری ضد انقلاب و وابسته به عناصر فراری فتنه ۸۸ توسط هسته مرکزی مستقر در ارگان عملیات روانی سازمان جاسوسی دولت انگلیس (موسوم به BBC) دارد. برخی از رسانه‌هایی که تاکنون ارتباط یا وابستگی آن‌ها به هسته موصوف، محرز شده است عبارتند از:
- سایت‌های جرس، کلمه، ملی مذهبی، نوروز، ندای سبز آزادی، روز آنلاین، گذار، خود‌نویس و سحام‌نیوز.
- شبکه‌های رادیویی R. F. I (فرانسه)، دویچه وله (آلمان)، رادیو فردا (آمریکا).
- شبکه‌های تلویزیونی B. B. C (انگلیس)، V. O. A (آمریکا)، من و تو (انگلیس).
ضمناً همچنانکه در اطلاعیه‌های پیشین اشاره شد، هسته مورد‌نظر از طریق برخی عوامل آگاه یا ناآگاه نسبت به منشاء خارجی و ماموریت سیاسی آن و نیز از طریق برخی مجاری پوششی و به اصطلاح سفید توانسته بود در تعدادی از رسانه‌های داخلی نیز رسوخ کرده و نقش خط دهنده و در عین حال دریافت کننده اطلاعات از آن‌ها را ایفا کند که اقدام قانونی لازم رد مورد آن‌ها انجام شده یا خواهد شد.
۳. مستندات جدید و موثق حکایت از کار ویژه‌های غیررسانه‌ای دیگر این شبکه دارند؛ یکی از این کار ویژه‌ها، بهره‌گیری از پوشش‌ها و پایگاه‌های به ظاهر رسانه‌ای در خارج از کشور، به منظور ایجاد راه‌های ارتباطی با افراد رسانه‌ای نشان شده در کشور می‌‌باشد. به عنوان مثال تشکیلی موسوم به «انجمن بین‌المللی روزنامه‌نگاران ایرانی» که در پاریس مستقر است، نقش یکی از کارفرمایان شبکه را ایفا می‌کرده است. همچنین یک شبکه اجتماعی با منشاء آمریکایی از پروژه‌های «مرکز مطالعات ارتباطات جهانی» موسوم به «برنامه پژوهش رسانه در ایران» و تشکلی دیگر تحت عنوان «مدرسه روزنامه‌نگاری میانه» و چندین انجمن، گروه و موسسه دیگر که جملگی با سوءاستفاده از پوشش‌های رسانه‌ای و گروه‌های مردم نهاد، ماموریت‌های محوله از طرف سرویس‌های اطلاعاتی اروپایی و آمریکایی را دنبال می‌کنند، شناسایی شده‌اند.
۴. یکی دیگر از کارویژه‌های این شبکه، ایفای نقش جدی در پروژه‌های سوخته و رسوای موسوم به حقوق بشر است که همواره علیه اسلام عزیز، فرهنگ و اعتقادات مردم مسلمان ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی به کار برده شده است.
این مأموریت از طریق یک چرخه ضد ملی و مرتبط با محافل بیگانه دنبال می‌شد؛ شبکه مورد بحث در مرحله‌ اول باید برای ماشین‌آوازه‌گری گوبلزی غرب به تولید سوژه و خبر اقدام می‌کرد.
در مرحله‌ دوم، حاصل جمع‌آوری‌ها را به سرپل‌های مشخص شده در خارج از کشور منتقل می‌کرد و در مرحله سوم، محصول مونتاژ شده در کارگاه‌های تخصصی جنگ روانی غرب، اعم از آنچه در قالب ادعاهای رسانه‌ها، دیپلمات‌ها، سازمان‌ها و محافل به اصطلاح حقوق بشری غربی یا گزارش‌های بی‌مبنای گزارشگر ویژه‌ سازمان ملل در امور ایران نمود پیدا می‌کرد، به داخل کشور منتقل شده و از زبان برخی به اصطلاح عناصر روشنفکر، سازمان‌ها، گروه‌ها و دستجات سیاسی یا رسانه‌های خاص مطرح و منتشر می‌شد.
بدین ترتیب در جای جای این چرخه متقلبانه، از سازمان‌های ظاهراً مردم‌نهاد همچون «سازمان گزارشگران بدون مرز» و «انجمن بین‌المللی روزنامه‌نگاران ایرانی» گرفته تا منادیان دروغین حقوق بشر و مأمورین تنظیم گزارش‌های ماهیانه حقوق بشر (علیه ایران) و تعداد قابل توجهی از فراریان فتنه و مشاوران سران فتنه مستقر در لندن، پاریس و چند ایالت آمریکا و... جملگی از همین چرخه، تغذیه می‌شدند.
طبق اطلاعات موجود، ساختار «سازمان گزارشگران بدون مرز» با الگوگیری از ساختار سازمانی بنگاه عملیات روانی BBC حوزه‌ جغرافیایی ایران، افغانستان، و تاجیکستان را در قالب یک واحد سازماندهی کرده و مسئولیت ‌آن‌را به یکی از ضد انقلابیون فراری مرتبط با سازمان منافقین و برخی سرویس‌های اطلاعاتی اروپایی محول کرده است. این فرد در عین حال مأموریت اخذ مجوز اقامت و پناهندگی برای عناصر متواری شبکه را به ویژه همزمان با فتنه ۸۸ و برای فراریان فتنه، بر عهده داشته و دارد.
۵. وابستگی سران شبکه به سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه و خیانت‌های آن‌ها به مردم و به عناصر بازداشت ‌شده، چنان است که تعدادی از اعضای شناسایی شده‌ شبکه تقاضا کرده‌اند اطلاعات و تجربیات خود از این شبکه را بازگو و منتشر نمایند تا هشداری برای سایرین باشد. از سوی دیگر، شدت آوازه‌گری‌های کارگاه‌های حرفه‌ای مولّد جنجال‌های رسانه‌ای غربی و به‌کار افتادن انبوه رسانه‌‌ها و مراکز پخش محصولات عملیات روانی آن کارگاه‌ها، شاهد دیگری است بر اهمیت بالای این پرونده.
سربازان گمنام امام زمان (عج) اطمینان می‌دهند که جار و جنجال کارفرمایان غربی شبکه، نه تنها کمترین تأثیری بر مأموریت آن‌ها نداشته، بلکه تشدید تبلیغات غربی‌ها را نشانه هر چه نزدیک‌تر شدن خود به هدف اضمحلال یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌های ماشین جنگ روانی دشمنان تلقی کرده و با توکل بر خدا و با عزمی راسخ‌تر و با جدیت و سرعت هر‌چه بیشتر، به مأموریت مقدس خود ادامه خواهند داد.

******************

بی بی سی: ادعاهای جدید وزارت اطلاعات ایران در مورد روزنامه‌نگاران بازداشتی

وزارت اطلاعات ایران در بیانیه ای جدید با تکرار ادعای همکاری روزنامه نگارانی که چند هفته پیش بازداشت شده اند با بی‌بی‌سی، اعلام کرد "افراد دیگر متصل به این شبکه" نیز احضار و از آنها بازپرسی به عمل آمده است.
وزارت اطلاعات ایران پیش از این نیز در تاریخ ۱۱ و ۱۷ بهمن‌ ماه نیز در دو اطلاعیه ادعا کرده بود که روزنامه نگاران بازداشت شده از "افراد مرتبط با بی‌بی‌سی بوده‌اند."
ر پی انتشار اطلاعیه نخست وزارت اطلاعات، بی‌بی‌سی با انتشار بیانیه‌ای کلیه اتهامات مطرح شده توسط این وزارتخانه را تکذیب کرده و آنها را کاملا بی اساس خوانده بود.
بی‌بی‌سی تاکید کرده بود که هرگز با روزنامه نگاران بازداشت شده هیچ‌گونه رابطه کاری نداشته است.
در اطلاعیه جدید وزارت اطلاعات که امروز سه‌شنبه اول اسفندماه منتشر شده، آمده است: "تعدادی از شبکه‌های رادیویی، تلویزیونی، سایت‌های خبری ضد انقلاب و وابسته به عناصر فراری فتنه ۸۸ توسط بی‌بی‌سی اداره می‌شود."
این اطلاعیه، از سایت‌های جرس، کلمه، ملی - مذهبی، نوروز، ندای سبز آزادی، روز آنلاین، گذار، خودنویس و سحام نیوز و شبکه‌هایی نظیر بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه، دویچه وله، رادیو فردا، صدای آمریکا و من و تو به عنوان رسانه های تحت اداره "شبکه" متصل به بی‌بی‌سی نام برده است.
سازمان "گزارشگران بدون مرز"، "انجمن بین‌المللی روزنامه‌نگاران ایرانی"، "برنامه پژوهش رسانه در ایران" و"مدرسه روزنامه‌نگاری میانه" از جمله دیگر موسساتی هستند که وزارت اطلاعات آنها را وابسته به شبکه ادعایی خود دانسته است.
ریحانه طباطبایی، میلاد فدایی اصل، سلیمان محمدی، ساسان آقایی، نسرین تخیری، امیلی امرایی، نرگس جودکی، صبا آذرپیک، پوریا عالمی، پژمان موسوی، اکبر منتجبی، کیوان مهرگان، حسین یاغچی از جمله روزنامه‌نگاران بازداشتی توسط وزارت اطلاعات هستند که هنوز در زندان به سر می برند. این در حالی است که ظرف ده روز گذشته علی دهقان، فاطمه ساغرچی و جواد دلیری با سپردن وثیقه از زندان آزاد شده اند.
در اطلاعیه دوم وزارت اطلاعات در مورد بازداشت روزنامه نگاران آمده بود: "چرخه جمع آوری و ارسال اخبار و اطلاعات و دریافت خطوط کاری در این شبکه، در خلاصه‌ترین بیان ممکن با ابلاغ لیست نیازمندی‌های خبری و اطلاعاتی و نیز تحلیل‌های مهم و مبنایی، غالبا توسط شاخه خارج نشین انجام می‌شد. سپس عملیات جمع آوری اخبار و اطلاعات و بازنشر و توزیع خطوط کاری و تحلیل‌ها بین تعداد قابل توجهی از رسانه‌های همسو، توسط عوامل داخلی شبکه و عمدتا با سوء استفاده از مجاری و امکانات رسانه ای صورت می‌گرفت."
نخستین اطلاعیه وزارت اطلاعات که روز ۱۱ بهمن ماه و پس از بازداشت تعدادی از روزنامه‌نگار ایرانی منتشر شد، مدعی بود که اعضای یک "شبکه رسانه‌ای متصل به اردوگاه رسانه‌ای استکبار" بازداشت شده‌اند و "این شبکه توسط سازمان عملیات روانی دولت انگلیس (موسوم به بی‌بی‌سی) با بهره برداری از تجارب مقطع فتنه ۸۸ احداث و با همکاری چند دولت غربی اداره می شد".
ماموران امنیتی روز ۸ بهمن با حضور در دفاتر چهار روزنامه بهار، شرق، اعتماد، آرمان و هفته نامه آسمان تعدادی از این روزنامه‌نگاران را بازداشت کردند و برخی از آنها نیز در منازل خود یا درخیابان دستگیر شدند. روزنامه نگاران بازداشتی تاکنون از حق دسترسی به وکیل یا ملاقات با خانواده خود محروم بوده اند و برخی از آنها تماس‌های کوتاه تلفنی با منزل داشته اند.
این بازداشت‌ها انتقاد سازمان‌های بین المللی و برخی از دولت‌ها را برانگیخته است.

ردیو فردا:‌بیانیه جدید وزارت اطلاعات در ارتباط با روزنامه‌نگاران بازداشتی و رسانه‌ها

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه یکم اسفند با انتشار اطلاعیه‌ای مطالبی در مورد «کشف یک شبکه رسانه‌ای» توسط این وزارتخانه نوشت که به گفته این اطلاعیه در شبکه خبری بی‌بی‌سی مستقر شده و شبکه‌های مختلف رادیویی چون صدای آلمان، صدای آمریکا، رادیو فردا، و سایت‌های اصلاح‌طلبان ایران چون جرس و کلمه همگی «مرتبط یا وابسته» به آن هستند.
این اطلاعیه،بدون ارائه هیچ مدرکی، اتهامات گسترده ای به روزنامه نگاران ایرانی در داخل و خارج از کشور و شماری از رسانه های ایرانی و خارجی وارد کرده است.
در این اطلاعیه، به نام اطلاعیه شماره سه، که در سایت خبرگزاری فارس انتشار یافته آمده‌است که «شبکه‌ای» که وزارت اطلاعات از کشف آن سخن گفته «هسته‌ای مرکزی» دارد که در بی‌بی‌سی مستقر است.
در ادامه این اطلاعیه آمده «برخی از رسانه‌هایی که تاکنون ارتباط یا وابستگی آنها به هسته موصوف، محرز شده است عبارتند از: سایت‌های جرس، کلمه، ملی مذهبی، نوروز، ندای سبز آزادی، روز آنلاین، گذار، خودنویس و سحام‌نیوز. شبکه‌های رادیویی R.F.I (فرانسه)، دویچه‌وله (آلمان)، رادیو فردا (آمریکا)، شبکه‌های تلویزیونی B.B.C (انگلیس)، V.O.A (آمریکا)، من و تو (انگلیس).»
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در این اطلاعیه نوشته که به باور این وزارتخانه این «شبکه» «توانسته بود در تعدادی از رسانه‌های داخلی نیز رسوخ کرده و نقش خط‌دهنده و در عین حال دریافت‌کننده اطلاعات از آنها را ایفا کند» و این رسانه‌های داخلی را تهدید کرده که «اقدام قانونی لازم در مورد آنها انجام شده یا خواهد شد.»
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده‌است که از «تعدادی از افراد متصل به شبکه» بازپرسی انجام شده و چهار نفر نیز که در لیست احضار یا بازداشت قرار داشتند، خود را به وزارت اطلاعات معرفی نکرده‌اند و یک نفر از آنها نیز ناچار به خروج غیرقانونی از کشور شده است.
در این اطلاعیه ازجمله «کارویژه‌های» [وظایف تخصصی] «شبکه کشف شده»، «ایفای نقش جدی در پروژه‌های سوخته و رسوای موسوم به حقوق بشر» توصیف شده که به نوشته وزارت اطلاعات ایران این پروژه‌های حقوق بشری «همواره علیه اسلام عزیز» است.
روابط عمومی وزارت اطلاعات در سایت خود نیز بیانیه‌ای قرار داده که به نوشته این بیانیه، این «شبکه کشف شده»، «ماه‌ها تحت نظر و تعقیب» کارکنان وزارت اطلاعات ایران بوده‌است.
آرمان مستوفی، مدیر رادیو فردا، روز سه‌شنبه در گفت‌وگویی که از رادیو فردا پخش شد در واکنش به انتشار این اطلاعیه، مطالب درج‌شده در آن را «باعث تعجب» دانست و افزود: «کسی که مختصری با شیوه کار رسانه‌های فارسی‌زبان در خارج از کشور آشنایی داشته باشد این را بی‌اساس، بی‌پایه و نادرست تشخیص می‌دهد.»
وی با «بی‌اعتبار» خواندن این اطلاعیه افزود: «اینکه رسانه‌هایی چون دویچه‌وله آلمان، رادیوی بین‌المللی فرانسه، رادیو فردا، صدای آمریکا، و بی‌بی‌سی، همه از یک مرکز دستور بگیرند و آن مرکز هم خود بی‌بی‌سی در لندن باشد حرفی بی‌پایه و غیرقابل باور است.»

تهدید به بازداشت، احتمال پخش اعترافات
وزارت اطلاعات ایران در بخشی از این بیانیه نوشته‌است: «ضمن استمرار تحقیقات در روزهای آینده، ممکن است تعدادی دیگر از مرتبطین شبکه احضار یا بازداشت و عده‌ای از بازداشت‌شدگان قبلی، مرخص شوند.»
در بخش‌های پایانی این بیانیه نیز آمده است که: «وابستگی سران شبکه به سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه و خیانت‌های آنها به مردم و به عناصر بازداشت شده، چنان است که تعدادی از اعضای شناسایی شده شبکه تقاضا کرده‌اند اطلاعات و تجربیات خود از این شبکه را بازگو و منتشر نمایند تا هشداری برای سایرین باشد.»
وزارت اطلاعات از زمان پخش گفت‌وگوها با این افراد از رسانه‌های داخلی خبر نداده است.
آرمان مستوفی، مدیر رادیو فردا، در گفت‌وگوی روز سه‌شنبه خود اظهار داشت که فشار از سوی نظام جمهوری اسلامی بر رسانه‌ها و کارکنان رسانه‌ها در داخل و خارج از کشور «همیشه ادامه داشته و امر جدیدی نیست و شدت این فشارها را به خصوص بعد از انتخابات پیشین ریاست‌جمهوری مشاهده کرده‌ایم و هرچند از آن زمان فراز و نشیب و شدت و ضعف داشته اما ادامه داشته است.»

سازمان ملل و گزارشگران بدون مرز
در بخش دیگری از این اطلاعیه «سازمان گزارشگران بدون مرز» نیز متهم شده که ساختار خود را از ساختار بی‌بی‌سی «الگوبرداری» کرده و مسئولیت سازمان گزارشگران بدون مرز نیز در دست «یکی از ضد انقلابیون فراری مرتبط با سازمان منافقین و برخی سرویس‌های اطلاعاتی اروپایی» دانسته شده است.
در این اطلاعیه، «انجمن بین‌المللی روزنامه‌نگاران ایرانی» در پاریس نیز به عنوان «یکی از کارفرمایان شبکه» معرفی شده است، و تشکل‌های دیگری چون «برنامه پژوهش رسانه در ایران» و «مدرسه روزنامه‌نگاری میانه» نیز مرتبط با این «شبکه» دانسته شده‌اند.
در این بیانیه گزارش‌های گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران نیز «بی‌مبنا» توصیف شده، و نهادهای حقوق بشری نیز «سازمان‌ها و محافل به اصطلاح حقوق بشری غربی» توصیف شده‌اند.
اطلاعیه وزارت اطلاعات ایران شبکه خبری بی‌بی‌سی را «ارگان عملیات روانی سازمان جاسوسی دولت انگلیس» می‌نامد و «شبکه‌ای» را که از کشف آن خبر داده دارای «اهداف پنهان و مقاصد سوء» توصیف می‌کند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد