logo





اخبار و گزارشات کارگری ۲۴ تا ۲۸ بهمن ماه۱۳۹۱

يکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۷ فوريه ۲۰۱۳

اخباروگزارشات کارگری۲۴بهمن ماه۱۳۹۱

- عدم موافقت استانداری تهران با صدور مجوز برای برگزاری تجمع کارگری در مقابل وزارت کار
- احضار هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات
- دستگیر شدگان شهر بوکان دادگاهی شدند
- راهپیمایی وتجمعات کارگران اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد دراعتراض به پرداخت نشدن هفت ماه حقوق و مزایایشان
- تجمع اعتراضی امروز اعضای تعاونی مسکن تعمیرکاران اتوموبیل سنندج مقابل دادگستری
- در مورد این اخبار نظر بدهید
- تظاهرات کارگران لاستیک سازی گودیردرحومه پاریس برای جلوگیری ازتعطیلی کارخانه وحفظ کارشان
اعلام همبستگی کارگران کارخانه‌های پژو-سیتروئن، فورد، داروسازی سانوفی، رنو، آرسلورمتال و.... با حضوردرتظاهرات امروز

عدم موافقت استانداری تهران با صدور مجوز برای برگزاری تجمع کارگری در مقابل وزارت کار

هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران: پیگیری‌ها و اعتراضات خود را همچنان ادامه خواهیم داد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: امروز جعفر عظیم‌زاده و شاپور احسانی راد دو نفر از هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران با حضور در استانداری تهران پیگیر دریافت مجوز برای برگزاری تجمع اعتراضی کارگری در مقابل وزارت کار شدند.
این کارگران هشتم بهمن ماه جاری و بدنبال بی‌توجهی‌های مسئولین وزارت کار به خواستهای سی هزار کارگر با مراجعه به استانداری تهران خواهان صدور مجوز جهت برگزاری تجمع کارگری در مقابل وزارت کار شدند.
از ۱۱ اردیبهشت ماه سالجاری کارگران کارخانه‌های مختلفی از سراسر کشور با تهیه طوماری اعتراضی خطاب به وزیر کار خواهان توقف اصلاح قانون کار، افزایش فوری دستمزد‌ها و تحقق دیگر مطالباتشان شدند اما علیرغم اینکه سی هزار امضای کارگری در سه مرحله در ماههای خرداد، مهر و آذر تحویل وزارت کار، نهاد ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی شد مسئولین وزارت کار به عنوان متولی اصلی رسیدگی به مطالبات کارگری هیچ پاسخی به این کارگران ندادند به همین دلیل هماهنگ کنندگان این طومار اعتراضی پس از تحصن در مقابل مجلس در ۲۸ آذر ماه و در ادامه اعتراضات خود، خواهان صدور مجوز قانونی برای برگزاری تجمع اعتراضی کارگری در روز ۲۸ بهمن ماه جاری در مقابل وزارت کار شدند اما با گذشت بیش از دو هفته از این مسئله امروز مسئولین استانداری تهران مخالفت خود را با برگزاری این تجمع به این کارگران اعلام کردند و از آنان خواستند با مراجعه حضوری به وزارت کار پیگیر مطالبات خود شوند.
هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار نفری کارگران اعلام کرده‌اند علیرغم مخالفت استانداری تهران با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل وزارت کار، همچنان و به اشکال اعتراضی دیگری پیگیر رسیدگی به مطالباتشان خواهند شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۴ بهمن ماه ۱۳۹۱

احضار هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال مخالفت استانداری تهران با برگزاری تجمع کارگری در مقابل وزارت کار، دفتر پیگیری وزارت اطلاعات نیز طی تماسی تلفنی با جعفر عظیم‌زاده و پروین محمدی آنان را برای پاره‌ای توضیحات به این دفتر احضار کرد.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران این دو نفر فردا ساعت ده صبح می‌باید در دفتر پیگیری وزارت اطلاعات حاضر شوند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۴ بهمن ماه ۱۳۹۱

دستگیر شدگان شهر بوکان دادگاهی شدند

بنابر خبر رسیده، اعضای دستگیر شده کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری در شهر بوکان دادگاهی شدند.
هادی تنومند، قاسم مصطفی‌پور، ابراهیم مصطفی‌پور وجمال مینا شیری که در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۹۱ درشهر بوکان و در محل کار و زندگی خود بازداشت و روانه زندان شده بودند در تاریخ ۲۳/۱۱/۱۳۹۱ دادگاهی و اتهام آن‌ها اقدام علیه امنیت کشورو عضویت در کمیته هماهنگی اعلام شده است. همچنین محمد کریمی از دیگر دستگیر شدگان بود که به دلیل نبودن در شهر محل سکونت، دادگاهی نشد.
ما اعضای کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن محکوم کردن اتهام وارده
به اعضای کمیته هماهنگی، خواستار آزادی فوری و بی‌قید وشرط تمامی کارگران و فعالین کارگری دربند هستیم.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۱

راهپیمایی وتجمعات کارگران اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد دراعتراض به پرداخت نشدن هفت ماه حقوق و مزایایشان

به گزارش۲۴بهمن ایلنا، بیش از ۱۰۰ نفر از مجموع ۲۳۰ نیروی شرکتی اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد امروز بعد از تجمع بی‌نتیجه در مقابل اداره کل راه و شهرسازی به سمت استانداری حرکت کرده و هم اکنون در دفتر استاندار تجمع کرده‌اند.
بنابهمین گزارش، کارگران پیمانی و خدماتی اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد، بدبنال پرداخت نشدن حقوق و مطالبات معوقه‌شان در مقابل استانداری تجمع کردند.
کارگران معترض تاکید کردند تا زمان دریافت پاسخ قانع کننده‌ای از سوی مسوولان به تحصن خود ادامه می‌دهند.
دفتر «سید حسین صابری» استاندار کهگیلویه و بویر احمد مملو از کارگران معترضی است که بیش از هفت ماه حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده‌اند و به دنبال پاسخ استاندار در ارتباط با رفع مشکل خود هستند.
معاون راهداری اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد پیش‌تر از نبود اعتبارات لازم برای پرداخت حقوق و مزایای نیروهای شرکتی و خدماتی این اداره کل خبرداده بود.
«می‌رحمید بوترابی» گفته بود: هفت میلیارد ریال کسری اعتبار جاری در این اداره کل وجود دارد.

تجمع اعتراضی امروز اعضای تعاونی مسکن تعمیرکاران اتوموبیل سنندج مقابل دادگستری

به گزارش۲۴بهمن فارس، ظهر امروز تعمیرکاران اتومبیل شهرستان سنندج با ادعای کلاهبرداری تعاونی‌های مسکن در مقابل دادگستری استان تجمع اعتراض‌آمیز برگزار کردند.
براساس این گزارش، ادعای کلاهبرداری تعاونی‌های مسکن در کشور هر بار از نقطه‌ای سر و صدا می‌کند. این‌بار نوبت تعمیرکاران اتومبیل شهرستان سنندج بود که به همین بهانه جلوی دادگستری کردستان تجمع کنند.
در همین رابطه رئیس تعاونی مسکن تعمیرکاران اتومبیل می‌گوید: اعضای این تعاونی از سال ۸۰ به حساب هیئت مدیره سابق این تعاونی پول واریز کرده که مدارک آن به شماره ۳۰۹۰ ثبت شده است.
جلال نوری با بیان اینکه مجموع اعضای این تعاونی۶۵۷ نفر هستند، افزود: این افراد نزدیک به یک میلیارد تومان به حساب تعاونی مسکن پول واریز کردند، در حالی که سال ۸۷ که برای درخواست سند و مدارک زمین‌ها مراجعه کردیم، متوجه شدیم یکی از اعضای هیئت مدیره این تعاونی که اتفاقا از اعضای شورای شهر است، ۹۵ درصد این مبلغ را از حساب تعاونی خالی کرده و با این پول به نام خود زمین خریداری کرده است.
وی محل این زمین‌ها را پشت می‌دان‌بار شهر سنندج و در محدوده جاده ساحلی عنوان کرد.
رئیس تعاونی مسکن تعمیرکاران اتومبیل با تأکید بر اینکه پس از شکایت اعضا پرونده در دادگاه تشکیل شده و در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۹۱ رای بر محکومیت این فرد صادر شده است، افزود: مشخص نیست چرا دادستانی با وجود این محکومیت آشکار هنوز و با گذشت ۳ ماه اقدامی در این راستا انجام نداده است.

در مورد این اخبار نظر بدهید
یاور

در یک جامعه در حال ویرانی که گرانی و تورم باعث پرواز نان از سفرهٔ مردم شده است و اکثریت بزرگی از افراد جامعه به خصوص در روستا‌ها و اقوام کوچنده با این مبلغ ناچیز که به نام یارانه به آن‌ها پرداخت می‌شود، روزگار می‌گذرانند، شیوه وعمل کردی بسیار واپس گرایانه و پیشاسرمایه داری که از مردم افیون زده مشتی بیکار و گدا تربیت می‌کند، آن هم در حالی که با این همه ثروت‌های بیکران در کشور، می‌باید با توسعه صنعتی و تولید کالایی آن قدر پیشرفت کرده باشیم که حتا کارگران خارجی هم از سفرهٔ کار و تولید بهره‌مند گردند. ولی مدیریتی که خود را به مشتی اقتصاددان خود فروخته، امریکایی (نئولیبرالیستی) واگذار نموده است، باعث شده جوانان ما، دختر و پسر، میلیونی در انتظار کار باشند و در آرزوی شغلی که بتواند یک حداقل زندگی معمولی را برای خود تشکیل دهند. ولی برنامه‌های دولت‌های بعد از جنگ روندی به سوی بیکاری هر چند بیشتر و گرانی و تورم صد چندان افزون‌تر دارند. در این شرایط اخبار پنهان کار که رسانه‌های موجود بدان نمی‌پردازند یک سوی این ماسک بزرگ اجتماعی است. ولی اخباری که با تیترهای معمولی درحاشیه‌های رویه‌های این رسانه‌ها دیده می‌شوند، گویای غارت ثروت‌های مردم به وسیلهٔ مشتی نوبازاری و دلال سنتی خرافی است که روی دیگر این ماسک اجتماعی است. در چنین وضعیتی هیچ کس در جایگاه خود نیست و نیروهای تحصیل کرده که با خون دل و با صرفه جوئی از خوراک و پوشاک خانواده، هزینه‌های سرسام آور تحصیل را پرداخته‌اند تا شغلی با در آمدی نسبتا کافی داشته باشند، اکنون مجبورند برای گذران زندگی در سخت‌ترین شرایط به کار مشغول باشند. شما هم به این نمونه‌های زنده توجه کنید و نظرات و دیدگاه‌های خود را برای راهنمایی ما ارسال نمایید.
خبر اول:
از میان پروژه‌های نفتی پارس جنوبی
حسین مهربان اهل گچساران (دوگنبدان) لیسانس الکترونیک برق از دانشگاه آزاد شوش‌تر، فارغ التحصیل سال ۸۷، پس از دوسال خدمت نظام یک سال و ۵ ماه است که در پروژه مشغول به کار است. شغل این دانش آموخته، کارگر ساده برق کار است. در زمان شروع کار کابل کشیِ پروژه ایشان باید یک کابل سنگین را روی دوش بگذارد و با همیاری بقیه کارگران و سوت سرکارگر کیلومتر‌ها کابل را در کانال و ارتفاع حمل کنند و بکشند. پدر این مهندس زحمتکش جوشکار خطوط لوله شرکت نفت ایران درخوزستان بوده است. ایشان خانواده تشکیل داده‌اند.
خبر دوم:
حمید محبی نسب اهل زاغه خرم آباد، لیسانس مکانیک (قالب ساز) از دانشگاه پارسیان قزوین، محل زندگی کوهستان‌های آکنده از جنگل‌های بلوط خرم آباد. پس از سربازی به دلیل نداشتن یک رابطه نیرومند (رانت خوار) نتوانست کاری پیدا کند که با تحصیلات و تخصص او هماهنگ باشد. از این رو اینک در یک شرکت پیمانکار دست سوم به عنوان کارگر کمکی نقاش کار می‌کند. او با اندوه وافسردگی می‌گوید: «هر چه باشد از بیکاری و سربار خانواده بودن بهتر است.»
خبر سوم:
قدم علی حیاتی از اهالی سمیرم فوق لیسانس مکانیک ماشین آلات، درحال دفاع از پایان نامه‌اش می‌باشد. تخصص در ترمودینامیک و مقاومت مصالح طراحی اجزا. از شهریور ۹۱ در پارس جنوبی در یک شرکت پیمانکاری دست سومی کارگر کمکی جوشکار ورق‌های فلزی است. شغل پدرش باغداری سیب در سمیرم بود که بر اثر خشکسالی همهٔ ۱۲۰۰ اصله درخت سیب آن‌ها از میان رفت و درآمد فعلی خانوادهٔ پدری پول یارانه هاست. قدم علی حیاتی از دانشگاه سراسری شیراز، دانشکده مکانیک در سال ۹۱ فارغ التحصیل شد. قبلا به وسیلهٔ یکی از استادانش به آموزشکده‌های کنکور معرفی شده بود که مبلغ ۲۵۰ هزار تومان می‌توانست دریافت کند (معافیت کارگاه‌های زیر ده نفر از قانون کار، هدیه جناب گفت‌و‌گوی تمدن‌ها به کارگران ایران مبارک باشد) ایشان به پارس جنوبی آمده‌اند تا حداقل، حقوق زیر خط فقر شامل حالشان شود.
خبر چهارم
بهنام اسدی، لیسانس مدیریت صنعتی شغل کمکی انباردار (کارگر ساده)
برادرش لیسانس جفرافیای شهری، کارگر ساده
خبر پنجم:
داود اکبردخت، کار‌شناس معارف اسلامی، اقتصادی، کار‌شناس الهیات از دانشگاه امام صادق تهران شغل اول، پیک موتوری به مدت یک سال، شغل دوم راننده تاکسی به مدت یک سال، شغل سوم راپینگ کار (بستن عایق پشم شیشه اطراف خطوط لوله) ساکن هرسین کرمانشاه.
این خبر‌ها حاکی از وضعیت جوانان دانش آموخته و دانشگاه رفتهٔ ماست. تعداد این افراد در پروژه‌ها جایی که هنوز کار عملگی پیدا می‌شود، بسیار زیاد است. ولی آن‌ها حاضر نیستند نامشان مطرح شود یا در این مورد حرفی زده شود. دلشان خون‌تر از آن است که با انتشار این اخبار امیدی داشته باشند. در ایران درصد بالایی از مردم دیگر امیدی ندارند که از این «امام‌زاده» معجزه‌ای برخیزد.
خبر ششم
این خبر از دنیای از ما بهتران است «است. با توجه به اینکه سرمایه داری صنعتی کوچک در ایران نفس‌های پایانی را می‌کشد و سرمایه داری صنعتی بزرگ قبلا مصادره شده است) این خبر مربوط است به دنیای دلال‌ها و واسطه‌ها و انگل‌ها و کاسبکاران نو کیسه.
صبح اقتصاد شماره ۲۳۵۷ پنج شنبه ۱۲مرداد رویه ۵: تی‌تر خبر:» صاحبان هواپیماهای شخصی مجوز تاسیس فرودگاه می‌گیرند. «
در ادامهٔ خبر، فرودگاه‌های خصوصی موجود: فرودگاه آزادی در آبیک قزوین، فرودگاه آسمان در شهر ری، مجموعه سپهر در شمال شهر تهران...
در این صورت باید جنگل‌های شمال را نابود کنند و زمین‌های سوخته‌اش را آسفالت کنند تا آقازاده‌ها در چشم و هم چشمی بتوانند رقابت کنند. (راستی این زندگی علی گونه است؟!) و به ریش نظریه پردازان جامعهٔ بی‌طبقهٔ توحیدی و یا حکومت مستضفان بخندند. ولی مردم ایران استثنایی‌اند، در طول تاریخ جهان نشان داده‌اند. این مردم در حاشیه مناسبات ضدبشری نئولیبرالیسم (تعدیل ساختاری و خصوصی سازی) شاهد ساکت این ابعاد نجومی فاصله طبقاتی هستند. بدون اینکه ضمیر خودآگاه آن‌ها بداند، در ضمیر ناخوادآگاه‌شان همهٔ این واقعیت‌ها پردازش و بررسی می‌شود که این فاصله ایجاد شده را می‌توانند به صورت فردی پر کنند یا باید با همیاری جمعی به سوی دیگر بروند.
در طول تاریخ ایران هیچ دوره‌ای نبوده، حتا در دوران حاکمیت وحشی‌ترین اقوام جنایتکار چون مغول که حتا به سگ و گربه‌های موجود در یک جامعه هم رحم نمی‌کردند، که ایرانیان در یک انفجار مردمی قوی‌ترین مناسبات سرکوب گر را سرنگون نکرده باشند. قیام سربداران خراسان و نابودی حکومت‌های مغول در آن قسمت ایران...
آری زمانی که کارد به استخوان‌ها برسد، تاریخ ناخودآگاه فرمان‌هایی صادر می‌کند که فرد ِتسلیم دیروز یک پارچه غوغا و قیام می‌شود. ایران سرزمین انقلابات مردمی است، از قبل از اسلام تا همین دیروز.
پارس جنوبی ۶ بهمن ۹۱
منبع: وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر

تظاهرات کارگران لاستیک سازی گودیردرحومه پاریس برای جلوگیری ازتعطیلی کارخانه وحفظ کارشان

اعلام همبستگی کارگران کارخانه‌های پژو-سیتروئن، فورد، داروسازی سانوفی، رنو، آرسلورمتال و.... با حضوردرتظاهرات امروز
مدیریت شرکت لاستیک سازی گودیراعلام کردکارخانه‌اش درامیان واقع درشمال فرانسه رابا۱۱۷۳کارگرتعطیل خواهدکرد.
صبح امروزهمزمان با جلسه مدیریت شرکت درهمین رابطه، از۱۱۷۳کارگرکارخانه گودیرامیان ۷۵۰نفرشان مقابل دفترمرکزی شرکت درحومه پاریس اجتماع اعتراضی برپاداشتندواعتراضشان را نسبت به تصمیم مدیریت مبنی برتعطیلی کارخانه وبیکاری۱۱۷۳کارگربنمایش گذاشتند.
بیش از۶۰کارگرکارخانه پژو-سیتروئن، ۲۰کارگرداروسازی سانوفی وتعدادی ازکارگران کارخانجات فورد، رنو، آرسلومتال و... باشرکت درتظاهرات امروزکارگران کارخانه گودیرامیان همبستگیشان رابا این کارگران بنمایش گذاشتند.
کارگران گودیر، پژو-سیتروئن، فورد، رنو، سانوفی، آرسلورمتال و... به دولت فرانسه وتمامی کارفرمایانباردیگرگوشزدکردند:
باسلاح اعتصاب، تظاهرات وسدمعبربه مبارزاتشان برای جلوگیری ازتعطیلی کارخانجات وحفظ کارشان ادامه خواهند دادوکوتاه نخواهندآمد.
یکی از نمایندگان اتحادیه‌های کارگری گفت: آمار و ارقامی که گودیر ارائه داده نادرست ودستکاری شده است. تا تعطیلی کارخانه را موجه جلوه دهد.
گودیرشرکتی زیان ده نیست که دچاربحران شده باشد. تحت پوشش ضرروزیان قصدتعطیلی کارخانه وبیکارکردن کارگران را دارند.
درخبرهاست که این شرکت بعد از پرداخت مالیات‌هایش ۷۰۰ میلیون یورو سود داشته است. هدف مدیریت کسب سودهرچه بیشتراست.
۶۰۰پلیس ضدشورش فرانسه کارگران معترض را درمحاصره گرفتند وباپرتاب» گازاشک آورویورش با باتوم مانع ازنزدیک شدن تظاهرکنندگان به دفترمرکزی شرکت شدند.
کارگران باپرتاب تخم مرغ بطرف پلیس وهوکردن، خشم ونفرتشان رانسبت به اقدامات سرکوبگرایانه پلیس اعلام داشتند.
آرنومونتبورگ وزیربازسازی صنایع فرانسه امروزدرهمین رابطه گفت: دولت فرانسه به فکریافتن راه حلی دراین رابطه است.
قابل یادآوری است که پیش ازاین سال ۲۰۰۸ دادگاه فرانسه با تعطیلی کارخانه امیان گودیر مخالفت کرده بود.
تظاهرات امروزکارگران با تصمیم به اجتماع اعتراضی دوباره درروز۷مارس درهمین مکان، همزمان با نشست مجددمدیریت دراین رابطه، پایان گرفت.
گردآوری وترجمه: اخباروگزارشات کارگری-۱۲فوریه

************************

اخباروگزارشات کارگری۲۵بهمن ماه۱۳۹۱

- کارگران شهرداری کرمانشاه ۳ ماه حقوق نگرفته‌اند
- گفتگورادیوبین المللی فرانسه با جعفرعظیم‌زاده
- شکایت کارگران پیمانی تعمیرکار لوکوموتیو به اداره کار طبس از شرکت فنی مهندسی «بافق شهاب»
-۴ ماه حقوق نگرفتیم؛ شرمنده زن و بچه‌هایمان هستیم!
- تعطیلی کارخانه‌های آرسلورمتال دراروپاو کمیسیون اروپا
- بانک هلندی‌ «ای ان جی» ۲۴۰۰نفرازکارکنانش رادرهلندوبلژیک اخراج می‌کند

کارگران شهرداری کرمانشاه ۳ ماه حقوق نگرفته‌اند
بنا بر گزارش رسیده به انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، کارگران شرکتهای پیمانکاری شهرداریهای کرمانشاه ماههای آذر، دی و بهمن حقوق دریافت نکرده‌اند. بر اساس این خبر تعداد خیلی زیادی از این کارگران روزمزد هستند که طبق عرف باید در پایان هر روز مزدشان را دریافت کنند. اما با این حال سه ماه حقوق معوقه دارند.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ۲۵/۱۱/۱۳۹۱

گفتگورادیوبین المللی فرانسه با جعفرعظیم‌زاده

جعفر عظیم‌زاده، رئیس هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، تأکید می‌کند که در حداقل‌ترین حالت، دستمزد فعلی باید چندین برابر افزایش یابد و به یک میلیون و ۵٠٠ هزار تومان برسد.
با نزدیک شدن اسفند ماه و هفته‌های آخر سال، مطابق سنت معمول بحث درباره تعیین حداقل دستمزد کارگران، به لیست مطالب خبری پراهمیت در کشور پیوسته است و اینک روزی نیست که مطالبی درباره اظهار نگرانی کارگران نسبت به نرخ جدید حداقل دستمزد منتشر نشود.
نکته‌ای که شاید وضعیت امسال را نسبت به سال‌های گذشته استثنائی کرده است، موج عظیم گرانی و سپس بحران‌های پی در پی ارزی و در نتیجه سقوط باور نکردنی قدرت خرید پول کشور و از این رهگذر رواج تورم بیسابقه‌ای است که همه صاحب نظران آنرا «لجام گسیخته» توصیف کرده‌اند و هیچ کدام از سازمان‌های مسئول کشور نیز نتوانستند از گسترش آن جلوگیری کنند.
یکی از پیامدهای فوری این بحران بیسابقه اقتصادی، گسترش و تعمیق فقر و تنگدستی در میان اقشار آسیب پذیر اجتماعی بویژه کارگران کشور است.
درست از همین روست که کارگران، درمانده در مقابل غول سیری‌ناپذیر گرانی‌ها، چشم به اسفند ماه و تشکیل اجلاس سه جانبه شورای عالی کار دوخته‌اند و خواهان ترمیم قدرت خرید برباد رفته دستمزدهای ناچیز خود هستند.
از این روست که سازمان‌ها و نیرو‌های مختلف کارگری کشور با اعلام مواضع و اظهار نظرات مختلف، بحث داغی درباره تعیین حداقل دستمزد براه انداخته‌اند.
در میان این نیروهای کارگری، اتحادیه آزاد کارگران ایران، این روز‌ها با انتشار بیانیه‌ای با اشاره به وضعیت معیشت مردم که بقول بیانیه «به اصلیترین دغدغه اکثریت عظیم مردم ایران تبدیل شده است»، خواهان افزایش دستمزد‌ها بر اساس تأمین شرافتمندانه سبد هزینه یک خانواده چهار نفره شده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران، سبد هزینه یک خانوار چهار نفره را، یک میلیون و هشتصد هزار تومان برآورد می‌کند و بر اساس آن، خواهان افزایش دستمزد‌ها حداقل به میزان یک میلیون و۵٠٠ هزار تومان است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران، آنچه را که خود «تشکل‌های به اصطلاح قانونی و رسمی» می‌نامد، جزو سازمان‌های واقعی کارگری برسمیت نمی‌شناسد و معتقد است که آن‌ها در شورای عالی کار سازش می‌کنند و با یک افزایش ٢٠ و یا ٢۵ درصدی راضی خواهند شد.
این در حالی است که سازمان‌های کارگری، امسال صدای اعتراض خود را بسیار بالا برده‌اند و همه آن‌ها خواهان افزایش دستمزد با توجه به نرخ «واقعی تورم» شده‌اند.
عبدالله مختاری، عضو هیأت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار استان تهران، در گفتگو با خبرگزاری ایلنا، نرخ تورم مورد ادعای بانک مرکزی را که حدود ٢٠ تا ٢۵ در صد ادعا شده نادرست می‌داند و خود مدعی است که «تورم فعلی کشور در سبد معیشت خانوار کارگری، ١۵٠ در صد است».
او می‌گوید، استفاده از عبارت «افزایش حقوق کارگران» صحیح نیست، زیرا دستمزد کارگران هر ساله از تورم عقب‌تر است و در واقع کارگران بدنبال خط فقر می‌دوند.
دبیر اتحادیه کارگران قراردادی کشور، رجبعلی شهسواری، نیز می‌گوید حقوق کمتر از یک میلیون تومان، جوابگوی زندگی کارگران و خانواده‌های آنان نخواهد بود. او اضافه می‌کند که افزایش نقدی دستمزد آثار تورمی زیانباری خواهد داشت و پیشنهاد می‌کند که به کارگران سبد معیشتی متشکل از کالاهای اساسی تعلق گیرد.
نادر قاضی‌پور، عضو فراکسیون کارگری مجلس، نیز اعلام کرد که این فراکسیون حقوق پایه کارگری را ٨٠٠ هزار تومان می‌داند بشرطی که فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اجرا نشود. او مدعی شده که اگر طرح یارانه‌ها اجرا گردد، فراکسیون مجلس پیشنهاد ٢٠ میلیون ریالی اعلام خواهد کرد.
در گفتگوئی با جعفر عظیم‌زاده، رئیس هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، وی می‌گوید که اگر بخواهیم کارگران ایران باندازه سی سال پیش قدرت خرید داشته باشند، دستمزد ٢ میلیون و۵٠٠ هزار تومانی را هم اگر بپردازند پاسخگوی زندگی کارگران نخواهد بود.
او تأکید می‌کند که در حداقل‌ترین حالت دستمزد فعلی باید چندین برابر افزایش یابد و به یک میلیون و ۵٠٠ هزار تومان برسد.
بعقیده جعفر عظیم‌زاده، اجلاس شورای عالی کار برای تعیین دستمزد، یک نهاد سه جانبه نیست و کاملاً یک جانبه است. بعقیده او سازمان هائی مثل کانون عالی شورای اسلامی کار نماینده واقعی کارگران نیست و در شورای تعیین دستمزد، با یک افزایش ٢۵ درصدی موافقت خواهد کرد.
جعفر عظیم‌زاده، در پاسخ به کسانی که می‌گویند افزایش زیاد دستمزد کارگران را کارفرما‌ها نمی‌توانند بپردازند، استدلال می‌کند که از حدود ١٢ میلیون کارگری که امروز در ایران تحت پوشش قانون کار و تأمین اجتماعی هستند، ٧٠ تا ٨٠ درصدشان در بخش دولتی کار می‌کنند. بنابراین باید گفت دولت نمی‌خواهد چنین دستمزدی بپردازد. او درباره ٢٠ درصد فعالیت اقتصادی بخش خصوصی هم، معتقد است که دولت می‌تواند با برقراری سوبسید و یا بسته‌های کمکی مختلف این وضعیت را جبران کند تا حقوق کارگر افزایش یابد.
گوش کنید: http://telechargement.rfi.fr.
بیژن برهمندی-۱۱فوریه


شکایت کارگران پیمانی تعمیرکار لوکوموتیو به اداره کار طبس از شرکت فنی مهندسی «بافق شهاب»

به گزارش۲۵بهمن ایلنا، ۲۴کارگر پیمانی تعمیرکار لوکوموتیو و واگن خواستار اقدام شرکت راه‌ آهن جهت دریافت مطالبات معوقه خود از شرکت پیمانکاری سابق شدند.
براساس این گزارش، نماینده این کارگران گفت: شرکت فنی مهندسی «بافق شهاب» پیمانکار سابق تامین کننده نیروی انسانی شرکت راه آهن از پرداخت مطالبات ۲۴ کارگر خود خوداری می‌کند.
او افزود: با وجود خاتمه همکاری این شرکت پیمانکاری، کارگران تعمیرکننده لوکوموتیو‌های راه آهن در ایستگاهای طبس، تربت حیدریه، بیشه در و رباط پشت بادام هستند هنوز نتوانسته‌اند بخش اعظمی از مطالبات خود در خصوص اضافه کاری، مرخصی‌های سالانه و... دریافت کنند.
او با بیان اینکه این تعداد کارگران در زمینه کار خود تخصص داشته و دوره دیده‌اند تصریح کرد: با وجود آنکه کار تخصصی آنان باید ضامن امنیت شغلیشان باشد اما متاسفانه به سبب اینکه بعداز هر دوره قرارداد‌ها شرکتهای تامین نیروی انسانی در تعمیرات لو کوموتیو‌ها و واگن‌ها با مناقصه تعویض می‌شوند امنیت شغلی این کارگران نیز به خطر افتاده و این موضوع دغدغه ذهنی آنان شده است.
نماینده کارگران ادامه داد: با وجود اینکه قرار داد شرکت بافق شهاب با راه آهن از موخه ۱۶ مرداد ماه سال ۹۱ به اتمام رسیده است و ما هم اکنون با پیمانکار جدید قرار داد داریم هنوز نتوانسته‌ایم مطالبات گذشته خود را از کارفرمای سابقمان دریافت کنیم.
این کارگر در تشریح مشکلات کارگران گفت: طبق توافق کارگران و کارفرما، هر کارگر در ماه ۱۸۰ ساعت اضافه کاری اجباری انجام داده است. اما پیمانکار سابق از پرداخت مبلغ این اضافه‌کاری‌ها خودداری کرد و با شکایت کارگران اداره کار تنها ۱۲۰ ساعت اضافه کاری که قانون مصوب کرده است را به رسمیت می‌شناسد.
او اضافه کرد: همچنین کارفرمای سابق با در خواستهای مرخصی کارگران مخالفت می‌کرد و از ما خواسته بود به ازای هر روز مرخصی معادل پولی آن را در پایان قرار داد طبق توافق پرداخت کند که این وعده هم عملی نشد وطبق قانون بیشتر از ۹ روز از مجموع مطالبات مرخصیمان محاسبه نخواهد شد.
این کارگر در ادامه از پرداخت نکردن معوقات نوبت کاری کارگران انتقاد کرد و افزود: در شغل ما به ازای هر ۱۲ ساعت کار مداوم ۲۴ ساعت استراحت داریم و کارفرما موظف است ۲۲/۵ درصد حق نوبت کاری را به کارگر پرداخت کند که کارفرمای ما در طول قرارداد کاری فقط چند ماه از این مبلغ را پرداخت کرده است.

۴ ماه حقوق نگرفتیم؛ شرمنده زن و بچه‌هایمان هستیم!

به گزارش۲۴بهمن شمال فردا، بیش از ۱۵۰ خانواده بازرس بازار استان مازندران از اوایل سال ۹۱ تاکنون با مشکل عدم دریافت حقوق مواجه هستند و تاکنون چندین بار درددل‌ها و مشکلات آن‌ها از طریق رسانه‌ها پیگیری شد که تاکنون برای رفع مشکل این اقشار جامعه اقدام مناسبی صورت نگرفت.
برپایه این گزارش، بازرسان بازار استان مازندران که زیر مجموعه سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران هستند طی نامه‌ای به استاندار مازندران اعلام کردند که از اردیبهشت‌ماه سال‌جاری تاکنون حقوق دریافت نکرده‌اند.
بازرسان بازار استان مازندران طی نامه‌ای به ۲۰ ارگان و نهاد دولتی مازندران از روند دریافت حقوق و مزایای خود اظهار گلایه کردند.
بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران در این نامه که استاندار مازندران را مورد خطاب قرار دادند، اعلام کردند: بیش از پنج سال است که در حمایت از مصرف‌کنندگان در مازندران مشغول فعالیت هستند.
در ادامه این نامه تأکید شد: فعالان بازرسی استان مازندران از اردیبهشت ماه تاکنون هیچ‌گونه حقوق، مزایا و اضافه کاری دریافت نکردند و حدود چهار ماه است که از دریافت حقوق محروم شدند.
بازرسان در ادامه نامه با اشاره به مشکلات معیشتی که در حال حاضر با آن مواجه هستند، اعلام کردند که به خاطر عدم دریافت حقوق با مشکلات عمده خانوادگی مواجه هستند.
در این نامه که حاوی رنج‌نامه بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران است با اشاره به پیگیری‌های انجام شده و عدم همکاری مسئولان استانی و شهرستانی برای رفع مشکل این اقشار جامعه آمده است: بار‌ها مشکلاتمان را از طریق سازمان اقتصاد و دارایی، ذیحسابی و نیز معاون سیاسی ـ امنیتی استانداری مازندران نیز پیگیری کردیم که نتیجه‌بخش نبود.
در ادامه نامه با اعلام این‌که بازرسان بازار استان مازندران در حال حاضر با مشکل عدم پرداخت اجاره بهای منزل مسکونی، عدم پرداخت وام‌های دریافتی از بانک‌ها مواجه هستند، عنوان کرد: تاکی به خاطر عدم همکاری مسئولان شرمنده زن و بچه‌هایمان باشیم.
عدم دریافت مطالبات، مشکلات روانی را به بازرسان بازار استان مازندران تحمیل کرد.

تعطیلی کارخانه‌های آرسلورمتال دراروپاو کمیسیون اروپا

به گزارش۱۳فوریه یورونیوز، روز سه شنبه، اجلاس مهمی با حضور نمایندگان اتحادیه‌های کارگری و صاحبان صنایع در اروپا در مقر کمیسیون اروپا برگزار شد.
در پایان این اجلاس، وزیر اقتصاد بخش جنوبی بلژیک گفت: «اروپا برای مدت‌ها صنایعش را نادیده گرفته بود. در این اجلاس چنین تصمیم گرفته شد که گامهایی قاطع برای حمایت از صنایع (فولاد) برداشته شود.»
بنابهمین گزارش، کمیسیون اروپا از شرکت «آرسلور می‌تال» بزرگ‌ترین تولید کننده فولاد در جهان خواسته است که تعطیل کارخانه‌اش در بلژیک را تا ماه ژوئن و یافتن راه حلی بر مسائل آن به تعویق بیندازد.
در این می‌ان، برای اتحادیه‌های کارگری، بهترین راه برای احیای صنایع اروپا، به راه انداختن مجدد چرخ کارخانه‌های فولاد سازی است.
نماینده اتحادیه کارگری کارخانجات «آرسلور می‌تال» صاحبان کارخانه را مسئول وضع کنونی خواند وگفت: «برای دو سال تمام، مدیریت کارخانه در صدد از میان بردن قوانین و ارزشهای اروپا برآمده و همه را تحت فشار گذاشت تا منافع کارخانه را در خارج از اروپا سرمایه گذاری کند.»
دو هفته پیش، جنوب بلژیک شاهد تظاهرات خشم آلود هزار و پانصد کارگر کارخانه بود. تظاهرات مشابهی در شهر استراسبورگ فرانسه صورت گرفت.

بانک هلندی‌ «ای ان جی» ۲۴۰۰نفرازکارکنانش رادرهلندوبلژیک اخراج می‌کند

به گزارش۱۳فوریه یورونیوز، بانک هلندی‌ «ای ان جی» روز چهارشنبه اعلام کرد ۲۴۰۰ شغل خود در هلند و بلژیک را حذف خواهد کرد.
«ای ان جی» قصد دارد تا با جداسازی بخش بیمه خود از بخش بانک نسبت به بازپرداخت بدهی‌های خود اقدام کند.
پیش از این بانک‌ای ان جی ۴۳۵۰ از مشاغل خود را حذف کرده بود. این بانک در مجموع حدود نه درصد از نیروی کار خود را حذف کرده است.
این بانک هلندی در سال ۲۰۰۸ میلادی برای رهایی از مشکلات اقتصادی خود یک بسته نجات مالی دریافت کرده بود.
سود خالص سه ماهه «‌ای ان جی» با افزایش ۲۱ درصدی ۱۴۳۴ میلیارد یورو اعلام شده است.
بیست وپنجم بهمن ماه۱۳۹۱

********************

اخباروگزارشات کارگری۲۶بهمن ماه۱۳۹۱

- ممنوعیت فراخوان تجمع خیابانی به دو نفر از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار نفری کارگران ابلاغ شد
- اعتصاب غذای ١٠ زندانی سیاسی در حمایت از حقوق کارگران ایران
- تجمع کارگران شرکت نیما سازه در سنندج
- عدم پرداخت حقوق کارگران سد ژاوه
- کارگران ایران نظاره گر تحمیل فلاکتی خرد کننده بر زندگیشان نخواهند شد
- اتحادیهٔ آزاد کارگران ایران: این اتحادیه اعتراضات خود را همچنان پیگیری خواهد کرد
- دو کارگر در داخل حوض فاضلاب شرکت لبنی پاژن غرق شدند
- تظاهرات بازنشستگان در یونان
- اعتصاب در دو فرودگاه پر تردد آلمان
- نرخ بیکاری در یونان همچنان در حال افزایش است

ممنوعیت فراخوان تجمع خیابانی به دو نفر از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار نفری کارگران ابلاغ شد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال احضار جعفر عظیم‌زاده و پروین محمدی به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات، این دو نفر ساعت ۱۰ صبح دیروز در این دفتر حاضر شدند و تا ساعت ۱۷ بعد از ظهر در مورد اتحادیه آزاد کارگران ایران و طومار سی هزار نفری کارگران مورد بازجویی قرار گرفتند. در این بازجویی پروین محمدی و جعفر عظیم‌زاده ضمن بیان صریح دیدگاه‌هایشان در باره مسائل مطروحه، بر قانونی بودن اتحادیه آزاد کارگران ایران و حق کارگران برای جمع آوری طومار اعتراضی، تلاش برای افزایش دستمزد‌ها، جلوگیری از تصویب اصلاحیه قانون کار و تحقق دیگر مطالباتشان تاکید گذاشتند و اعلام کردند پیگیر‌ها و اعتراضات خود را برای تحقق مطالبات طومار سی هزار نفری کارگران ادامه خواهند داد. در ادامه این بازجویی مامورین امنیتی بویژه بر عدم دادن فراخوان تجمع خیابانی توسط هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی تاکید گذاشتند و جعفر عظیم‌زاده و پروین محمدی نیز اعلام کردند تا آنجا که به آنان مربوط می‌شود ضمن ادامه تلاش و اعتراضاتشان برای تحقق مطالبات طومار سی هزار نفری کارگران، از دادن فراخوان تجمع خیابانی تا پایان انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ پرهیز خواهند کرد و چنانچه تا آنزمان به خواستهای کارگران در طومار سی هزار نفریشان رسیدگی نشود این حق را برای خود محفوظ می‌دانند که پس از انتخابات ریاست جمهوری و در صورت لزوم اقدام به تجمع خیابانی نیز بکنند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۶ بهمن ماه ۱۳۹۱

اعتصاب غذای ١٠ زندانی سیاسی در حمایت از حقوق کارگران ایران

به گزارش۲۶بهمن کردپا، ده تن از زندانیان سیاسی زندان رجایی‌شهر کرج در همراهی و حمایت از حقوق کارگران ایران، یک روز دست به اعتصاب غذا می‌زنند.
این تعداد از زندانیان سیاسی با انتشار بیانیه‌ای از جمع‌آوری طوماری ٣٠ هزار نفری در احقاق مطالبات صنفی و قانونی کارگران در شرایط کنونی ایران، حمایت نموده‌اند.
متن بیانیه که روز بیست و هشتم بهمن‌ماه را روز اعتصاب غذا سیاسی اعلام کرده به شرح ذیل است:
دوستان و هموطنان کارگر، درود و سلام گرم ما جمعی از زندانیان سیاسی زندان رجائی‌شهر را پذیرا باشید. خبر طومار ٣٠ هزار نفری شما کارگران زحمتکش ایران‌زمین در استفادە از حقوق قانونی و مسلم در برگذاری مسالمت‌آمیز تظاهرات سراسری برای احقاق مطالبات صنفی و قانونی کارگران در شرایط کنونی کشور مایە‌ی محابات و سرافرازی است.
در تمام دنیا حق اعتصاب و تشکل قانونی و تظاهرات کارگری از حقوق مسلم محسوب می‌شود، اما در شرایط و خفقان و سرکوب ولایت فقیە این امر قانونی کاملا نادیدە گرفتە شدە است. در شرایطی کە کارگران ایران قشر وسیعی از مولدان صنعت ملی از قبیل قسمت‌های صنعت، معدن، خدمات، کشاورزی، نفت، گاز، پتروشیمی و ماشین‌سازی بە نام خصوصی‌سازی یک چهارم دستمزد حق صرف را تشکیل می‌دهند فعالین کارگری در عرصە‌های تشکل و سندیکا بازداشت، زندان، اخراج و شلاق می‌خوردند و امنیت شغلی از طریق قراردادهای موقت و سفید امضا نابود شدە است و در کشوری کە درمان، آمورش و تفصیر، خدمات عمومی و امکانات رفاهی و ورزشی تصفیە حکومت‌گران است و ثروت‌های ملی صرف گروه‌های تروریست در لبنان، سوریە، عراق و افغانستان قرار می‌گیرد و هم‌وطنان عزیزمان مورد تعرض وحشیانە و اعدام‌های فلەای آنچه کە در تهران، خوزستان، کُردستان، سیستان و بلوجستان و آذربایجان قرار می‌گیرند و تعدادی از هموطنان عزیز در لیپرتی مستقیم یا غیرمستقیم می‌کشند طومار ٣٠ هزار نفرە‌ی شما در این حکومت قبرستانی مایە‌ی امیدواری مردم ستم‌دیدە برای تجدید مبارزە علیە استبداد و حاکمان ظالم است.
دوستان و هموطنان کارگر حکومت ولایت فقیە بە عنوان عضو سازمان جهانی کار بە ابتدایی‌ترین اصول این سازمان یعنی حق داشتن تشکل و حق داشتن اعترض و اعتصاب کردن نمی‌دهد و حقوق مسلم و قانونی کارگران را نادیدە می‌گیرد چرا کە دزدان ٣ هزار میلیاردی ۶٠% از پول ملی را خرج کردە و برادران لاریجانی با در اختیار داشتن دو قوهٔ زمین‌خواری، دزدی ثروت‌های ملی و چپاول را در دستور کار قرار دادەاند و از طرفی بی‌کاری، گرسنگی و تورم افسار گسیختە تحریم‌های فلج‌کنندە، فحشا و خانە بە دوشی مردم عزیز و محرومین تمام زوایایە اجتماعی ایران زمین را در بر گرفتە و قشر وسیعی از مردم بە نان شب نیازمند و محتاج‌اند.
با اطمینان اعلام می‌کنیم کە وزارت کشور با درخواست شما موافقت نخواهد کرد. ما زندانیان سیاسی امضا کنندە‌ی این بیانیە در راستای همراهی با کارگران عزیز ایران زمین روز ٢٨ بهمن ١٣٩١ ما در اعتصاب غذایی سیاسی خواهیم بود، باشد کە کارگران برای اعتصاب قانونی و حقوقی مشروع خود کە همانا آزادی، نان و عدالت می‌باشد زندانی و شکنجە نشوند.
زندانیان سیاسی زندان رجائی‌شهر کرج:
١ــ افشین اسانلو ٢ــ افشین حیرتیان ٣ــ خالد حردانی ۴ــ زانیار مرادی ۵ــ شاهرخ زمانی ۶ــ صالح کهندل ٧ــ عباس بادفر ٨ــ علی جباری٩ــ لقمان مرادی ١٠ــ محمد بنازادە امیر خیزی

تجمع کارگران شرکت نیما سازه در سنندج

به گزارش رسیده، روز سه شنبه ۲۴ بهمن حدود ۲۰ نفر از کارگران شاغل در شرکت نیما سازه به دلیل عدم پرداخت ۲ ماه حقوق معوقه خود از ساعت ۱۳: ۳۰ تاساعت ۱۵ در مقابل دفتر این شرکت تجمع کردند. این شرکت در پروژه ۱۷۲۸ واحدی شهر سنندج در زمینه ساخت مسکن مشغول به فعالیت می‌باشد.
لازم به ذکر است که این کارگران روزانه حدود ۹ ساعت کار سخت و زیان‌آور انجام می‌دهند که در قبال آن ماهانه مبلغی حدود ۴۲۰ هزار تومان دستمزد را دریافت می‌کنند که این مبلغ نیز از سوی مدیر پروژه آقای فرزاد سنجری تمام و کمال پرداخت نمی‌شود.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۲۶ بهمن ۱۳۹۱

عدم پرداخت حقوق کارگران سد ژاوه

بر اساس گزارش دریافتی کارفرمایان شرکت معتبر (آقایان فرشید و حمید ابوالفتاحی) یکی از شرکتهای فعال در پروژه سد ژاوه که در قسمت راه سازی و تونل این سد مشغول به فعالیت می‌باشد از پرداخت ۴ماه حقوق ٣٠٠ نفر از کارگران خود سرباز می‌زند.
بر اساس همین گزارش شرکت ژیان دیگر شرکت فعال در سد ژاوه که از طرف مهندس آذری اداره می‌شود و در قسمت دیوارهٔ سد کار می‌کند در اقدامی مشابه ۴ ماه حقوق کارگران خود را پرداخت نکرده است. این عدم پرداخت حقوق در حالی صورت می‌گیرد که کارگران در صورت اعتراض به این شرایط تهدید به اخراج می‌شوند و در مواردی هم اخراج کارگران صورت گرفته است.
لازم به ذکر است که این کارگران در شرایط سخت و زیان‌آوری کار می‌کنند به گونه‌ای که درقبال ۱۲-۱۰ ساعت کار روزانه، ماهیانه مبلغی حدود ۶٠٠ هزار تومان دریافت می‌کنند؛ همچنین این کارگران دارای قرارداد ٣ ماهه می‌باشند.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۲۶ بهمن ۱۳۹۱

شاپور احسانی راد در گفتگو با سایت اتحاد
کارگران ایران نظاره گر تحمیل فلاکتی خرد کننده بر زندگیشان نخواهند شد

سایت اتحاد: طی چند سال گذشته با فرا رسیدن ماههای پایانی سال مسئله هزینه‌های زندگی و در این میان عدم پرداخت دستمزد‌ها و اخراج سازی کارگران شکل حادتری بخود گرفته است و ده‌ها هزار کارگر گذشته از هزینه‌های زندگی و عدم پرداخت دستمزد‌ها، پیش از پایان سال از کار خود اخراج شده‌اند. این مسئله بویژه طی دو سال گذشته رشد چشمگیری داشته است و با توجه به شرایط حاد اقتصادی در سالجاری و گرانی سرسام آور هزینه‌های زندگی، به یقین روزهای پایانی امسال و عید پیش رو یکی از تلخ‌ترین روزهای زندگی کارگران ایران خواهد بود و طبیعتا اخراج سازی کارگران نیز ابعاد هر چه گسترده تری به خود خواهد گرفت. در این رابطه شاپور احسانی راد از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران طی گفتگویی با سایت اتحاد اظهار داشت: روزهای پایانی سال چندین سال است که برای کارگران ایران به سخت‌ترین و مشقت بار‌ترین روز‌ها بدل شده است و در این میان امسال یکی از بد‌ترین سالهاست چرا که هزینه‌های زندگی از اول امسال به این سو چندین برابر شده است و در خوشبیانه‌ترین حالت می‌توان گفت این هزینه‌ها حداقل دو برابر شده‌اند، ما هیچگاه طی سالهای گذشته با چنین وضعیتی مواجه نبوده‌ایم، امسال یک سال بسیار استثنایی است و معلوم نیست میلیون‌ها خانواده کارگری روزگارشان در عید امسال چگونه خواهد گذشت همین الان که به پایان سال حدود یک ماه باقی مانده است قیمت مرغ و برنج و گوشت و آجیل سر به فلک زده است و آن چیزی که به عنوان عیدی برای همه مردم و به مبلغ ۷۰ هزار تومان برای هر نفر اعلام شده است مطمئنا دردی از دردهای میلیون‌ها خانواده کارگری دوا نخواهد کرد.
شاپور احسانی راد در ادامه این گفتگو به طرح مسائل و مشکلات کارگران شهر صنعتی کاوه (ساوه) پرداخت و در باره وضعیت کارگران این شهر صنعتی در هفته‌های پایانی سال اظهار داشت:
شهرستان ساوه یک قطب کارگری با حدود ۵۰۰ کارخانه در شهرستان ساوه و شهرصنعتی کاوه (۱۰ کیلومتری شهرستان ساوه) می‌باشد اما در حال حاضر تعداد قابل توجهی از این کارخانه‌ها عملا تعطیل شده‌اند و اکثر کارخانه‌های در حال تولید نیز با ظرفیت پایینی در حال ادامه کار هستند و کارخانجات دیگر نیز همچون نورد لوله صفا، نورد و پروفیل ساوه، پاک وش، ریخته‌گری، پارس شیر، پارلو، مس کاوه، فنر سازی خاور، بهینه تکنیک، چینی سازی اسپیدار، بن رو، شیشه تابان و...، با مشکلاتی از قبیل عدم توانایی در پرداخت وامهای بانکی و هزینه‌های آب و برق و گاز و گرانی مواد اولیه مواجه‌اند و خوب طبیعی است که چنانچه فکری به حال این وضعیت نشود در آستانه سال جدید هزاران کارگر از کارشان بیکار خواهند شد. این وضعیت در حال حاضر چنان حاد شده است که اخیرا نماینده شهرستان ساوه نیز در مجلس شورای اسلامی در باره آن هشدار داد و اعلام کرد چنانچه از این کارخانه‌ها حمایتی صورت نگیرد بزودی ده هزار کارگر در شهرستان ساوه بیکار خواهند شد.
شاپور احسانی راد در ادامه این گفتگو با اشاره به اخراج سازی‌ها و عدم پرداخت بموقع دستمزد کارگران به عنوان مهم‌ترین مشکلات هزاران کارگر در شهرستان ساوه در سالجاری اظهار داشت: در بسیاری از کارخانه‌های شهرستان ساوه عدم پرداخت بموقع دستمزد کارگران بیداد می‌کند و اغلب کارگران به علت ترس از اخراج و از دست دادن شغلشان دست به اعتراض نمی‌زنند و اگر اعتراضی هم بکنند از آنجا که کارفرمایان نفوذ بالایی در اداره کار و دیگر نهادهای دولتی دارند اعتراضاتشان نیز چندان به جایی نمی‌رسد.
وی در این رابطه با اشاره به اعتراضات کارگران نورد لوله صفا در سالجاری گفت: ۱۲۰۰ کارگر این کارخانه از اول امسال به این سو در اعتراض به عدم پرداخت بموقع دستمزدهای خود چندین بار دست به اعتصاب زدند و حتی یکی دو بار نیز در مقابل فرمانداری تجمع کردند با اینحال مسئله عدم پرداخت دستمزد کارگران این کارخانه همچنان حل نشده است و آنان پس از هر بار اعتصاب و اعتراض نهایتا موفق به دریافت یکماه از دستمزد معوقه خود شده‌اند. تازه این وضعیت مربوط به کارخانه‌ای است که کارفرمایش یکی از بزرگ‌ترین و با امکانات‌ترین کارفرمایان در ایران است.
شاپور احسانی راد در پایان این گفتگو در باره افزایش دستمزد‌ها اظهار داشت: من به عنوان یکی از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار نفری کارگران اعلام می‌کنم کارگران ایران بطور یقین زیر بار افزایش دستمزد‌ها به روال سالهای گذشته نخواهند رفت چرا که تورم و افزایش هزینه‌های زندگی مطابق با سالهای گذشته نبوده است و نه تنها مطابق نبوده است بلکه ما با جهش چندین برابری در هزینه‌های زندگی مواجه بوده‌ایم. به همین دلیل ساده نیز کاملا روشن است که کارگران ایران تسلیم فلاکتی خرد کننده در زندگیشان نخواهند شد و با افزایش حداکثر ۲۵ درصدی دستمزد‌ها آنگونه که نماینده‌های خود خوانده ضد کارگری در شورایعالی در صدد تحمیل آن بر کارگران هستند رضایتمندانه در خانه‌هایشان نخواهند نشست و طبیعتا دست به جدالی تعیین کننده بر سر هستی و بقا خود خواهند زد این امر تبیین من از شرایط موجود است و ربطی نیز به اراده من نوعی ندارد. حال این مسئولان ممکلتی کشورمان هستند که می‌باید پاسخی شایسته برای برون رفت از وضعیت حاضر پیدا کنند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۶ بهمن ماه ۱۳۹۱

اتحادیهٔ آزاد کارگران ایران: این اتحادیه اعتراضات خود را همچنان پیگیری خواهد کرد

در پی مخالفت استانداری تهران با در خواست فعالان کارگری برای گرد هم آئی اعتراضی، در خصوص تعیین مزد سال آینده در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اتحادیهٔ آزاد کارگران ایران، با صدور اطلاعیه‌ای و به نقل از هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران نوشت که این اتحادیه اعتراضات خود را همچنان پیگیری خواهد کرد.
در خواست کنندگان در نظر داشتند در روز ۲۸ بهمن‌ماه در اعتراض به لایحه پیشنهادی دولت برای تغییر قانون کار و عمل نکردن شورای عالی کار به ماده ۴۱ این قانون برای افزایش دستمزد‌ها (متناسب با تورم و سبد هزینه یک خانوار چهار نفره) در برابر وزارت کار گرد هم آیند.
در خواست کنندگان این تجمع، جمعی از فعالان مستقل صنفی هستند که از اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون در هماهنگی طومار سی هزار امضایی کارگران برای بازبینی مزد سال ۹۱ مشارکت داشته‌اند.
به گفته متقاضیان این تجمع، مسئولان استانداری به آن‌ها توصیه کرده‌اند تا با توجه به استیضاح و برکناری عبدالرضا شیخ‌ الاسلامی و نیز انتصاب اسدالله عباسی به عنوان سرپرست این وزارت‌خانه، مطالبات و خواسته‌های خود را از سرپرست جدید وزارت‌خانه پیگیری کنند.
به گزارش جرس، در پیوند با این درخواست چهار تن از اعضای اتحادیهٔ آزاد کارگران ایران به وزارت اطلاعات احضار شدند.
به گزارش تارنمای اتحادیه آزاد کارگران ایران، این احضار شدگان عبارتند از: جعفر عظیم‌زاده، پروین محمدی، جمیل محمدی و ناهید خداجو.
اتحادیهٔ آزاد کارگران ایران با صدور اطلاعیه‌ای از مخالفت استانداری تهران با تقاضای برگزاری تجمع کارگری خبر داده و به نقل از هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران نوشت که این اتحادیه اعتراضات خود را همچنان پیگیری خواهد کرد.
کارگران معترض در روز هشتم بهمن ماه، به دنبال بی‌توجهی‌های مسئولین وزارت کار به خواستهای سی هزار کارگر، با مراجعه به استانداری تهران، خواهان صدور مجوز جهت برگزاری تجمع کارگری در مقابل وزارت کار شدند.
از روز اردیبهشت ماه، کارگران کارخانه‌های مختلفی از سراسر کشور با تهیه طوماری اعتراضی خطاب به وزیر کار خواهان توقف اصلاح قانون کار، افزایش فوری دستمزد‌ها و تحقق دیگر مطالباتشان شدند اما علیرغم اینکه سی هزار امضای کارگری در سه مرحله در ماه‌های خرداد، مهر و آذر تحویل وزارت کار، نهاد ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی شد مسئولین وزارت کار به عنوان متولی اصلی رسیدگی به مطالبات کارگری هیچ پاسخی به این کارگران ندادند.
علیرضا نوائی، کار‌شناس مسائل کارگری می‌گوید دولت حتا به نرخ تورم رسمی خود هم افزایش حقوق‌ها را تعیین نمی‌کند و گر چه هزینه ماهیانه یک خانواده چهار نفره یک میلیون و ششصد هزار تومان تعیین شده حداقل دستمزد ۳۸۹. ۷۵۴ تومان است. بنابراین کارگران می‌بایست ساعات بیشتری کار کنند و گزارش‌ها حکایت از ۱۶ تا ۱۷ ساعت کار در روز دارند. از این رو با خستگی زیاد روبرو می‌شوند و این خستگی خطر‌های جانی برای آن‌ها به دنبال می‌آورد. بنا به آمار پزشک قانونی روزانه حدود ۵ نفر در ایران بر اثر حوادث کار جانشان را ازدست می‌دهند.
نداشتن وقت برای خانواده هم خطر در هم پاشیدگی زندگی آن‌ها را به وجود می‌آورد. نکته دیگر اینکه نمی‌توانند هزینه تحصیل کودکانشان را تأمین بکنند و از این رو فرزندان آنان ناچار به ترک تحصیل می‌شوند.
گفتگو با علیرضا نوائی گوش کنید (۰۶: ۴۳):
http://telechargement.rfi.fr
منبع: رادیوبین المللی فرانسه-۱۴فوریه-شهلا رستمی

دو کارگر در داخل حوض فاضلاب شرکت لبنی پاژن غرق شدند

به گزارش۲۶بهمن مهر، دو نفر از کارگران ایرانی در حین نصب ایرانیت بر روی حوض فاضلاب یکی از شرکتهای لبنی واقع در نسیم شهر سقوط و جان خود را از دست دادند.
براساس این گزارش، این حادثه زمانی رخ داد که یکی از شرکتهای لبنی در حوزه شهرستان بهارستان بخش بوستان به دلیل دفع بوی فاضلاب ناشی از آن مجموعه اقدام به تاسیس فاضلاب کرده است.
حسین جانعلی‌زاده شهردار نسیم شهر اظهار داشت: متاسفانه این حادثه زمانی رخ داد که شرکت لبنی پاژن به دلیل رعایت استانداردهای لازم بهداشت محیط اقدام به ایجاد سقف بتونی بر روی فاضلاب کرد. دو کارگر بر روی سقف قرار گرفتند و از طرفی نیز بتون بر روی آن سقف برای سفت کاری تزریق می‌شد که به دلیل عدم استقامت لازم، سقف مورد نظر به همراه دو کارگر مشغول در آن مجموعه داخل چاه پسماند حیوانی سقوط و جان خود را از دست می‌دهند.

تظاهرات بازنشستگان در یونان

به گزارش۱۴فوریه یورونیوز، صد‌ها نفر از بازنشستگان یونانی در اعتراض به سیاستهای ریاضتی دولت روز پنجشنبه در هوای بارانی آتن به خیابان آمدند. کاهش حقوق و مزایای بازنشستگی و خدمات درمانی در کنار افزایش مالیات‌ها مدتهاست زندگی را بر بسیاری از یونانی‌ها سخت کرده و ادامه زندگی را به ویژه برای اقشار آسیب پذیر و گروه‌های کم درآمد به مرز «غیر ممکن» رسانده است.

اعتصاب در دو فرودگاه پر تردد آلمان

به گزارش۱۴فوریه یورونیوز، اعتصاب حدود چهارصد نفر از کارکنان بخش امنیتی فرودگاه دوسلدورف موجب به تاخیر افتادن حداقل ۱۸۳ پرواز شد. اقدام مشابه در فرودگاه هامبورگ هم لغو حداقل ۱۰۳ پرواز را در پی داشت و در مجموع بیش از ۱۷ هزار مسافر سرگردان شدند.
کارکنان امنیتی این دو فرودگاه خواستار افزایش دستمزدهای خود هستند و تهدید کرده‌اند در صورت به نتیجه نرسیدن خواسته‌شان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
پرسنل این بخش ساعتی ۸. ۲۳ یورو حقوق می‌گیرند و خواستار افزایش حقوق خود بین ۲. ۵ تا ۳. ۶۴ یورو در ساعت هستند.

نرخ بیکاری در یونان همچنان در حال افزایش است

به گزارش۱۴فوریه یورونیوز، موسسه ملی آمار یونان اعلام کرد نرخ بیکاری در این کشور در ماه نوامبر سال گذشته به ۲۷ درصد جمعیت فعال آن رسیده است.
این در حالی است که این رقم در ماه اکتبر‌‌ همان سال ۲۶. ۶ درصد جمعیت فعال اعلام شده بود.
مطابق آمار‌ها ۶۲ درصد افراد بین ۱۵ تا ۲۴ سال در یونان نیز بدون شغل هستند.
از سوی دیگر به گفته موسسه آمار اروپا تولید ناخالص داخلی یونان در سه ماهه آخر سال ۲۰۱۲ شش درصد افت را تجربه کرده است.
بیست وششم بهمن ماه۱۳۹۱

**************************

اخباروگزارشات کارگری۲۷بهمن ماه۱۳۹۱

- بیانیه انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه در مورد تعیین حداقل دستمزد
- صمد قدیانی کارگر لاستیک البرز در حین کار در شرایطی بسیار اسف بار جان باخت

بیانیه انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه در مورد تعیین حداقل دستمزد

باز هم در پایان سال بحث بر سر میزان افزایش حداقل دستمزد کارگران میان مقامات و مسؤلین دولت و وزارت کار و نمایندگان خود گمارده تشکلهای دولتی منتسب به کارگر در جریان است. بحث‌ها و رایزنی‌ها حول این موضوع می‌چرخند که چگونه درصد ناچیزی به عنوان افزایش حداقل حقوق در مقابل گرانی کمر شکن را به کارگران تحمیل کنند. در شرایطی که به گفته خود مقامات، خط فقر یک میلیلون و هشت صد هزار تومان است زمزمه افزایش ۲۰ درصدی بر سر زبان هیئت تعیین حداقل دستمزد است. این منطق که اجازه می‌دهد حقوق ۴۶۰ هزار تومانی را به عنوان حداقل دستمزد کارگران در جامعه‌ای که خط فقر در آن یک میلیون هشت صد هزار تومان است تنها می‌تواند منطق سرمایه داری عنان گسیخته و حریص باشد. در شرایطی که مرغ کیلوئی ۶ هزار تومان و برنج هندی کیلوئی ۳۸۵۰ تومان است، با حقوق ۴۶۰ هزار تومان دیگر حتی بقاء خانواده کارگری هم در معرض نابودی قرار می‌گیرد.
این دنیائیست که عده‌ای که زندگیشان هیچ سنخیتی با زندگی میلیون‌ها کارگر ندارد، برای کارگران رقم می‌زنند. کسانیکه درد نداری و فقر را نچشیده‌اند و بر عکس در ازای فقر و فلاکت این میلیون‌ها انسان شریف و رنجدیده سودهای سرسام آور به جیب می‌زنند. کسانیکه به عنوان نماینده کارگران بر سر میز نه مذاکره، بلکه مصالحه آسیب نرسیدن به منافع سرمایه داران می‌نشینند هیچ ربطی به طبقه کارگر نداشته و از سوی هیچ کارگری انتخاب نشده‌اند و طبیعیست منافع کارگران را نمایندگی نکنند.
ما کارگران اعلام می‌کنیم افزایش ۲۰ یا ۳۰ درصدی حداقل حقوق در حالی که خط فقر یک میلیون و هشت صد هزار تومان است توهینی آشکار به شأن انسانی میلیون‌ها انسان کارگر است و این اهانت را تحمل نخواهیم کرد. ما مبارزات خود را حول افزایش چند برابری دستمزد ادامه خواهیم داد.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ۲۷/۱۱/۱۳۹۱

صمد قدیانی کارگر لاستیک البرز در حین کار در شرایطی بسیار اسف بار جان باخت

اتحادیه آزاد کارگران ایران: صمد قدیانی یکی از شریف‌ترین کارگران کارخانه لاستیک البرز در ساعت ۲ بامداد روز پنج شنبه ۱۹ بهمن ماه در حالی که در نتیجه کم توجهی مسئولین حراست کارخانه در پست نگهبانی این کارخانه مشغول نگهبانی بود دچار حمله بیماری آسم شد و پس از ۶ روز مقاومت در برابر مرگ در روز سه شنبه ۲۴ بهمن ماه جان باخت. وی از حدود ده سال پیش به علت بیماری آسم از بخش تولید کارخانه به بخش نگهبانی منتقل شده بود.
بنا بر اظهار کارگران کارخانه لاستیک البرز وی در پست نگهبانی به علت بیماری‌اش بطور مداوم با مسئولین حراست کارخانه بر سر محل باجه‌ای که وی در آن انجام وظیفه می‌کرده درگیر بوده است. بنا بر اظهار این کارگران وی در روز حادثه به مسئولین حراست کارخانه اعلام کرده بود که حالش خوب نیست و با اصرار این مسئولین بناچار نگهبانی در باجه‌ای را قبول کرده بود که محل جمع آوری زباله‌های کارخانه بوده است.
کارگران لاستیک البرز طی تماسی با اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام کرده‌اند محلی که صمد قدیانی در روز حادثه و علیرغم بیماری آسم در آن مشغول نگهبانی بوده است در جایی قرار دارد که به علت تجمیع زباله‌های کارخانه در آن، تحمل‌اش حتی برای یک انسان سالم نیز بسیار سخت می‌باشد.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران صمد قدیانی علیرغم اینکه در روز حادثه اعلام کرده بود حالش خوب نیست اما با اجبار مسئولین حراست کارخانه ناچار شده بود در باجه محل تجمیع زباله‌های کارخانه به انجام وظیفه بپردازد. بنا براین گزارش صمد قدیانی در حین نگهبانی در این باجه در ساعت ۲ بامداد روز پنج شنبه هفته گذشته دچار حمله بیماری آسم می‌شود و بلافاصله طی تماسی با مسئولین حراست وضعیت خود را اعلام می‌کند اما پس از سپری شدن مدتی، در حالی که وضعیت‌اش رو به وخامت بوده است خبری از دریافت کمک نمی‌شود به همین دلیل بناچار با ترک باجه نگهبانی راسا اقدام به عزیمت به بهداری کارخانه می‌کند اما بار‌ها در میان زباله‌ها گرفتار می‌شود و در جدالی بین مرگ و زندگی بصورت سینه خیز و در حالی که تمامی بدنش آغشته به لجن زباله‌ها می‌گردد خود را از مهلکه بیرون می‌کشد و موفق به رسیدن به بهداری کارخانه می‌شود. وی در حالی به بهداری می‌رسد که بلافاصله از هوش می‌رود و در تلاشی سنگین از سوی مسئولین بهداری برای بازگرداندن تنفس به صمد قدیانی، تعدادی از استخوانهای قفسه سینه‌اش می‌شکند اما تلاش آنان موثر واقع نمی‌شود و وی به بیمارستان شماره دو اعزام می‌گردد و در آنجا توسط مسئولین بهداری کارخانه به حال خود‌‌ رها می‌شود بطوریکه آنان نه تنها خود اقدام به ترک بیمارستان می‌کنند بلکه خانواده و نزدیکانش را نیز در جریان حادثه قرار نمی‌دهند و صبح روز پنج شنبه پس از اینکه از صمد قدیانی خبری نمی‌شود خانوده‌اش را تلفنی در جریان حادثه قرار می‌دهند.
بنا بر این گزارش خانواده صمد قدیانی صبح روز پنج شنبه پس از حضور در بیمارستان و مشاهده وضعیت وی، صمد را به یک بیمارستان خصوصی منتقل می‌کنند اما تلاشهای پزشکان در بیمارستان خصوصی نیز موثر واقع نمی‌شود و صمد روز سه شنبه هفته جاری به علت نرسیدن اکسیژن کافی به مغزش و سکته ناشی از آن تسلیم مرگ می‌گردد.
اما صمد کسی نبود که مرگ‌اش مرگ زندگی باشد صمد با توجه به وضعیتی که داشت از سال‌ها پیش به همسرش وصیت کرده بود در صورت فوتش تمامی اعضای بدنش از ناخن تا هر آن چیزی که برای بقا و بهروزی و خوشبختی یک انسان لازم است به همنوعانش اهدا شود به همین دلیل جنازه صمد با تاخیر و صبح امروز جمعه ۲۷ بهمن ماه تحویل خانواده‌اش گردید و وی در حدود ساعت ۱۳ ظهر امروز در سن ۴۵ سالگی در میان غم و اندوه صد‌ها نفر از همکاران و همسر و دو خ‌تر دانشگاهی‌اش در آرامگاه دارالسلام شهرستان اسلام شهر برای ابدیت پذیرای خاک شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با تاکید بر سهل انگاری مسئولین کارخانه لاستیک البرز در فوت جانگداز صمد قدیانی و جبران تبعات مادی و معنوی ناشی از مرگ وی، این ضایعه جبران ناپذیر را به عموم کارگران لاستیک البرز، همسر و دختران این عزیز از دست رفته صمیمانه تسلیت می‌گوید و بر صمد قدیانی که آگاهانه و با روحیه‌ای فداکارانه تمامی اعضای بدنش را تسلیم بقا و بهروزی همنوعانش کرد درود می‌فرستد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۱
بیست وهفتم بهمن ماه۱۳۹۱

******************

اخباروگزارشات کارگری۲۸بهمن ماه۱۳۹۱

-۳۰ کارگر شرکت فلارک از کارشان اخراج شدند
- گفتگوباوحیدفریدونی وحسن سعیدی درباره مشکلات پرسنل شرکت واحداتوبوسرانی تهران و حومه
- تجمع اعضای یک تعاونی مسکن مقابل اداره کل مسکن و شهرسازی خراسان رضوی
- اعتصاب خدمه اوکراینی نفتکش ایرانی
- مرگ کارگر۵۰ساله درآتش سوزی خانه نگهبانی در یک گاراژ

۳۰ کارگر شرکت فلارک از کارشان اخراج شدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: ۳۰ کارگر شرکت فلارک از کار خود خراج شدند. این کارگران علیرغم اینکه از کارشان اخراج شده‌اند اما هنوز موفق به دریافت ۴ ماه دستمزد معوقه خود نشده‌اند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران شرکت فلارک یک شرکت آبیاری در شهرستان کامیاران است. در این شرکت ۳۸ کارگر مشغول به کار بودند و در حال حاضر ۸ کارگر باقی مانده این شرکت نیز هر کدام ۸ ماه دستمزد معوقه دارند و کارفرما همچنان از پرداخت دستمزد معوقه کارگران خودداری می‌کند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۱

گفتگوباوحیدفریدونی وحسن سعیدی درباره مشکلات پرسنل شرکت واحداتوبوسرانی تهران و حومه

شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه بیش از ۱۰ هزار راننده و کارمند دارد اما سیاست شهرداری تهران پس از واگذاری امور بیشتری در این شرکت به بخش خصوصی بر این محور قرار گرفت که به کاهش نیرو و تعدیل کردن کارگران در این بخش بپردازد. پیش از این در پی اختلافاتی که کارگران با سیاست‌های تعدیل نیرو داشتند اعتراضاتی در سال ۸۴ صورت گرفت و در آن دور عده‌ای خواهان این بودند که شهردار تهران صدای آن‌ها را بشنود. در همین زمان محمدباقر قالیباف به میان کارگران آمد و خواسته‌های آنان را پذیرفت و اعلام کرد همه شما از خانواده شهرداری تهران هستید و هر آنچه به کارکنان شهرداری تعلق گیرد شما هم استحقاق داشتنش را دارید. از آن زمان نزدیک به ۶ سال گذشته اما کارگران شرکت اتوبوسرانی در طول این سال‌ها مشکلات دیگری را پشت سر گذاشتند. در این باره با وحید فریدونی و حسن سعیدی دو تن از کارگرانی که به نمایندگی کارگران پیگیر مطالبات رانندگان اتوبوس بودند به گفت‌وگو نشستیم. این دو به همراه یکی دیگر از رانندگان به تازگی از کار اخراج شده‌اند. اینک آن‌ها پیگیر مشخص شدن دلایل اخراج و اثبات حقانیتشان هستند.
درباره اخراج و دلایلی که منجر به صدور این حکم شد بفرمایید.
وحید فریدونی: اخراج من و آقای سعیدی تقریبا ۴‌ماه است که انجام شده. حدود ۱۰ ماه پیش ما در جریان حق جذبی قرار گرفتیم که شهرداری به پرسنلش می‌داد و در این جریان به ما اعلام کردند که به کارکنان شرکت واحد تعلق نمی‌گیرد. این حق جذب از ۱/۱/۸۸ به همه کارکنان شهرداری پرداخت شد اما تا این لحظه چیزی به ما پرداخت نکرده‌اند. آقای امانی جانشین معاون اداری مالی شهرداری در ۱۱ اردیبهشت ۸۸ این موضوع را در رسانه‌ها اعلام کرد. نامه‌هایی هم که از شهرداری به مناطق ۲۲ گانه مبنی بر تعلق حق جذب به کارکنان شهرداری ابلاغ شد هم موجود است. ما هم حدود ۱۰‌ماه قبل با طوماری بالغ بر ۴ هزار امضا به دفتر شهردار مراجعه کردیم
یعنی ۴ هزار نفر این حق جذب را نگرفته بودند؟
حسن سعیدی: در واقع با وجود ۱۰ هزار پرسنل شرکت واحد ما ۴ هزار نفر بودیم که این نامه را امضا کردیم. در نامه درخواست تعلق حق جذب به کارکنان شرکت واحد را مطرح کردیم. این نامه را تحویل دفتر شهردار دادیم. در ادامه نامه‌های دیگری ارسال کردیم و حتی با شورای شهر هم مکاتباتی انجام دادیم. روزی در سازمان ۱۸۸۸ جلسه‌ای درخصوص حمل و نقل بود. با جانشین معاون حمل و نقل صحبت کردیم و نیز پیگیری‌های دیگری هم داشتیم تا اینکه با مراجعه حضوری به همراه ۲۰۰ نفر از کارکنان شرکت واحد در جلوی ساختمان شورای شهر به تاریخ ۱۸ مهر ماه امسال این تعهد مورد پذیرش قرار گرفت که حق جذب از تاریخ ۱/۱/۹۱ به ما پرداخت شود. بعد از آن هم پروژه پرونده‌سازی برای ما و بسیاری از افرادی که در این خصوص فعالیت کرده بودیم کلید خورد و در بحث اخراج من به این دلیل که پیگیر حق جذب بودم به‌عنوان بیشترین دلیل برای اخراج اعلام شد که البته خواسته حق جذب یکی از خواسته‌های ما بود و آن‌ها می‌دانستند که ما در ادامه خواسته‌های دیگرمان را هم پیگیری می‌کنیم، چنین تصمیمی گرفتند و ما را اخراج کردند.
وحید فریدونی: یکی دیگر از خواسته‌های ما توقف اصلاح قانون کار بود. در این بین ما نامه‌ای به مجلس شورای اسلامی برای تغییر قانون کار نوشتیم و درخواست توقف اصلاح قانون را داشتیم. در یک دوره‌ای هم برای بیمه‌های اتوبوس شرکت واحد این فشار و پیگیری‌های ما بود که انجام شد. این آقای سعیدی تا کنون قریب به ۲۰۰ نفر اخراجی را برگشت به کار زده است چراکه شرکت خصوصی شده و ۴ هزار نیرو اضافه دارد و برنامه‌ای وجود دارد که این ۴ هزار نفر را تعدیل کنند درحالی‌که اگر این ۴ هزار نفر عضو سندیکا باشند به این راحتی نمی‌توان آن‌ها را اخراج کرد. درحالی‌که این کار برای ما هیچ نفع مالی ندارد و چه بسا مشکلات بیشتری هم داشته باشد. ما در کنار حق جذب خواهان دریافت پاداش شش ماهه پایان سال که در شهرداری پرداخت می‌شود نیزهستیم. همچنین خواهان حق مسکنی که به کارمندان شهرداری پرداخت می‌شود. در این میان شرکت افراد را به دودسته تقسیم کرد: بخش کارمندی و بخش کارگری. برای کارمندان شهرداری به‌صورت ویژه حق مسکن را حتی تا ۳۲۰ هزار تومان تعیین کردند درحالی‌که برای کارگران چه در کلانشهر و چه در روستا‌ها به ماهی ۱۰ هزار تومان بسنده کردند. البته در بخشی از قانون آمده که کارگر و کارفرما می‌توانند براساس شرایط با هم به توافق برسند و بیشتر یا کمتر از حقوقی که شورای عالی کار تعیین کرده، تعیین کنند. البته این اتفاق معمولا در کارگاههای ۴۰ یا ۵۰ نفره نمی‌افتد این‌‌ همان پیمان دسته جمعی است و در کارگاههای بزرگ که اعتراضاتی مطرح می‌شود روی می‌دهد. این موضوع در زمان پیش از انقلاب و چند سال بعد از انقلاب هم در شرکت واحد وجود داشت و ما شاهد چنین پیمان‌هایی بودیم. مثلا یکی از پیمان‌هایی که ما امروز هم از آن استفاده می‌کنیم این است که بر خلاف همه شرکت‌هایی که ۶۰‌روز به‌عنوان پاداش پایان سال دریافت می‌کنند شرکت واحد ۶۲‌روز پاداش می‌دهد یا پیمان‌های دیگری که به دست فراموشی سپرده شد که یکی از آن‌ها این بود که سالانه دو دست کت و شلوار به کارگر پرداخت شود که در حال حاضر یکدست داده می‌شود.
به هرحال برای پیگیری حکم اخراجتان کاری هم قرار است انجام دهید؟
حسن سعیدی: بله برای حکم و پرونده آقای فریدونی که شورای حل اختلاف هم حکم ایشان را تایید کرده دادخواستی برای دیوان عدالت اداری تنظیم کرده‌ایم. البته بنده هنوز پرونده‌ام به شورای حل اختلاف نرسیده و تایید نشده است. اما در حال حاضر نامه نگاری‌هایی با وزیر کار و معاونت‌های مختلف و حتی رئیس‌جمهور انجام داده‌ایم. ما خواهان ویژه خواری نبوده و نیستیم. ما خواهان این هستیم که به‌صورت عادلانه به پرونده‌مان رسیدگی شود که در ‌‌نهایت اخراجمان مانند آقای فریدونی در اداره کار تایید نشود. حتی اتحادیه کارگران حمل و نقل جهان به وزیر کار و رئیس‌جمهور در این خصوص نامه داده و خواستار تسریع و پیگیری پرونده ما شده است. بعد از اخراج با شکایت آقای فریدونی و حسینی از شورای اسلامی کار پیگیری‌هایمان را آغاز کردیم. زیرا برای اینکه فردی اخراج شود لازمه‌اش این است که شورای اسلامی کار و آن مجموعه با این اخراج موافقت کند. شورای اسلامی کار به بندی اشاره کرد که به طور قانونی نمی‌توان براساس آن اخراج را تایید کرد اما اداره کار با استناد غیرقانونی به‌‌ همان بند حکم اخراج ما را تایید کرد. ما نسبت به این تخلف شکایت کردیم. هیئتی که به تخلفات شورای اسلامی کار رسیدگی می‌کند رایی صادر کرده که هیچ کدام از بندهای این رای با قانون مطابقت ندارد و در ‌‌نهایت همه تخلفاتی که شورا نامبرده را تایید کرده است. کار این هیات رسیدگی به سه موضوع است. شکایت کارگر از شورای اسلامی کار، شکایت شورای اسلامی کار از کارفرما و شکایت کارفرما از شورای اسلامی کار. اعضای این هیات هم متشکل از نماینده وزارت کار، سه نفر نمایندگان کارگران از کانون‌های کارگری استان و سه نفر از نمایندگان کارفرمایان که آن‌ها هم از کانون‌های کارفرمایان استان هستند است که البته خیلی هم نمی‌توان به این نمایندگان و رای‌هایی که می‌دهند دل بست چراکه این افراد کسانی هستند که با صلاحیت شرکت برای نمایندگی تعیین می‌شوند. یکی از تخلفات این بود که فردی که عضو علی البدل شورا بود درباره صلاحیت دلایل اخراج ما نظر داده بود در حالی که این فرد هنوز اعتبار نامه‌ای برای این کار از وزارت کشور دریافت نکرده است. در جواب به اعتراض ما می‌گویند رای این فرد با استناد به اینکه در انتخابات رای آورده مورد قبول است. این در شرایطی بود که اعضای اصلی حضور داشتند اما نمی‌خواستند نظری بدهند و آن‌ها هم از عضو علی البدل استفاده کردند. متاسفانه این‌ها توانسته‌اند اداره کار استان تهران را هم قانع کنند. امروز به اداره کاراعلام می‌کنند به دلیل شرایط اقتصادی که داریم که اگر این تعداد کارگر در کارگاه باقی بمانند کارگاه دچار خصوصی‌سازی می‌شود و مقامات استان تهران یا هر استان دیگری هم به دلیل اینکه می‌خواهند چرخ کارگاه‌ها در هر شرایطی بچرخد رای اخراج را پذیرفتند.
در این مدت توانستید با شهردار تهران دیداری داشته باشید؟
سال ۸۴ نیمه‌های شب بود که آقای قالیباف در جمع کارگران حاضر شد و در حالی که با پذیرش دو خواسته‌ای که ما آن روز داشتیم گفت من می‌پذیریم که شما ۴ خواسته بحق دارید اعلام کرد که این خواسته‌ها یک شبه انجام شدنی نیست و در حالی که تا آن روز ما زیر نظر وزارت کشور بودیم به ما گفتند که از امشب زیر نظر شهرداری هستیم و آقای قالیباف گفت که هر آنچه به پرسنل شهرداری تهران پرداخت شود به شما هم پرداخت خواهد شد و با کارمندان شهرداری تهران هیچ تفاوتی نمی‌کنید اما بعد‌ها دیدید که در سال ۸۸ آن حق جذبی که به کارکنان شهرداری داده شد به کارکنان شرکت واحد داده نشد.
یک زمانی سندیکا منحل شد دلیلش چه بود؟
سندیکا هیچ وقت منحل نشد. فعالیت ما هم‌گاه با فراز و فرودی مواجه شد. اما امروز یکی از دورانی است که سندیکا در اوج فعالیت می‌کند.
یعنی رسمیت پذیرفته شده دارد؟
اگرچه همیشه بر سر این مسئله با مشکل مواجه بودیم اما ما همیشه معتقدیم که باید تلاشمان را بکنیم. به هرحال قوانین خواست ملت هاست و ما بر این اساس به تلاش خود ادامه می‌دهیم.
به نظر می‌رسد همین مشکلات باعث شده که مدیرعامل‌های متعدد در شرکت اتوبوسرانی کمتر به مشکلات شما گوش فرا دهند؟
ما دو مشکل بر سر راه داریم: اولی قانونی است که در یک بازه زمانی تغییراتی در آن اعمال شد و سندیکا‌ها را از قانون کار حذف کردند و به جای آن شورای اسلامی کار، انجمن صنفی و نمایندگان کارگران را جایگزین کردند و بخش دیگر نظارتی است که بر فعالیت‌های ما می‌شود.
آیا تاکنون برای برون رفت از این مشکل به فکر راهی برای تطبیق موقعیتتان با قانون افتاده‌اید؟
بله در آخرین دوره انتخابات شورای اسلامی کار آقای وحید فریدونی و چند تن از دوستان را به‌عنوان نمایندگان کارگران تعیین کردیم اما همه به دلایلی که هنوز اعلام نشده رد صلاحیت شده‌اند.
آیا در این بین گفتمانی هم داشتید که توضیحی بخواهید یا با شما وارد مذاکره شوند؟
یکی از دوره‌ها برای رد صلاحیت اعضای سندیکا بسیار گفتمان انجام دادیم حتی با مقامات وزارت کار و شرکت واحد دیدار داشتیم اما هیچ یک موثر واقع نشد.
ظاهرا یکی دیگر ازخواسته‌هایتان قرار گرفتن شغل شما در لیست مشاغل سخت و زیان آور براساس قانون کار است؟ چه اقداماتی توانستید انجام دهید؟
حسن سعیدی: بله براساس ماده ۵۲ قانون کار مقررشده که طبق مشاغل سخت و زیان آور کارگر باید ۶ ساعت در روز کار کند و مرخصی سالانه‌اش افزایش می‌یابد. پیگیری کردیم و متوجه شدیم تعیین شغل ما به‌عنوان شغل سخت و زیان آور براساس ماده ۵۲ قانون کار باید براساس نظر کمیته‌ای تحت عنوان تطبیق مشاغل سخت و زیان آور صورت بگیرد. این کمیته در سطح استان تشکیل می‌شود که نمایندگانی از وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی دارد اما به گفته خود مقامات این کمیته از زمان تصویب این قانون که سال‌ها از آن می‌گذرد هیچگاه در استان تهران تشکیل نشده است. البته مشاغل سخت و زیان‌آور شامل دو ماده می‌شوند. اولی ماده ۵۲ قانون کار و دیگری ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی است. اگر کار شما براساس ماده ۵۲ قانون کار شغل سخت و زیان آور شناخته شود مزایای بازنشستگی پیش از موعد و حق روزانه ۶ ساعت کار دارید اما اگر بواسطه ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی سخت و زیان آور شناخته شوید فقط بازنشستگی پیش از موعد دارید. ما به دنبال تحقق ماده ۵۲ قانون کار هستیم.
وحید فریدونی: متاسفانه خودشان هم اذعان می‌کنند که در ۲۰ سال گذشته چنین چیزی را اجرایی نکرده‌اند. اجرای این قانون در استان تهران از زمان تصویب تاکنون معلق مانده است.
حسن سعیدی: بسیاری از مشاغل هستند که نیازی به بررسی کمیته ندارند مانند کار در غسالخانه یا کاردر معدن اما مشاغلی مثل ما نیاز به بررسی از سوی کمیته دارد.
آیا این وظیفه مدیرعامل شرکت یا کارخانه نیست که به دنبال اثبات این مسائل باشد؟
حسن سعیدی: این وظیفه بیشتر بر عهده تشکلات کارگری است. از آنجایی که شورای اسلامی کار در شرکت واحد مستقر هستند معمولا دنبال کارهایی که مد نظر شرکت نیست نمی‌روند مگر اینکه توافقی از قبل صورت گرفته باشد.
منبع: روزنامه آرمان-۲۸بهمن

تجمع اعضای یک تعاونی مسکن مقابل اداره کل مسکن و شهرسازی خراسان رضوی

به گزارش۲۸بهمن فارس، صبح امروز بیش از ۳۵۰ نفر اعضای یکی از تعاونی‌های مسکن در مقابل ساختمان اداره کل مسکن راه و شهرسازی تجمع کردند و خواهان بررسی روند کند اجرای ساخت مسکن توسط این تعاونی شدند.
بنابهمین گزارش، ساعت ۱۱ امروز بیش از ۳۵۰ نفر از اعضای یکی از تعاونی‌های مسکن در مقابل سازمان زمین و مسکن خراسان رضوی تجمع کردند و با پلاکاردهایی در رابطه با احقاق حق خویش، خواهان رسیدگی مسئولان ذیربط به مشکلات این تعاونی مسکن شدند.
محمد اورزی، یکی از اعضای تعاونی اظهار داشت: حدود ۶ سال است که در این تعاونی مسکن اقدام به ثبت‌نام کرده‌ام اما با این وجود هنوز خبری از پیشرفت ساخت و سازهای تعاونی مسکن نیست.
وی در ادامه به پیشرفت ساخت و سازهای واحدهای این تعاونی مسکن اشاره کرد و گفت: این تعاونی که دارای ۶۵۶ عضو است، قرار بود به تعداد اعضا واحد مسکونی بسازد و واحد‌ها را نیز سال ۸۹ تحویل دهد.
اورزی افزود: اکنون ۶ سال از زمان ثبت‌نام و واریز پول در این تعاونی می‌گذرد اما در عمل و با پیگیری‌هایی که انجام دادیم، متوجه شدیم که هیئت مدیره شرکت تعاونی نتوانسته است کاری از پیش ببرد و واحد‌ها هنوز در مراحل ابتدایی و با ۱۴ درصد پیشرفت قرار دارد.
این عضو شرکت تعاونی ادامه داد: این شرکت با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار، قرارداد‌هایی را با اعضا منعقد کرده است، آیا با این مبلغ نمی‌توان وارد کار ساخت و ساز شد که هنوز واحدهای اعضای این تعاونی در مراحل ابتدای ساخت قرار دارند.
محمدرضا قلندر، مدیرکل مسکن و شهرسازی خراسان رضوی اما در جمع تجمع کنندگان در سالن اجتماعات اداره کل مسکن و شهرسازی اظهار داشت: سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی در مقابل تعاونی‌های مسکن و شهرسازی به تمام تعهدات خود در این حوزه عمل کرده است.
قلندر واگذاری زمین رایگان، صدور پروانه‌های آب و برق و گاز و نیز ارائه وام‌های ارزان قیمت به تعاونی‌ها را از جمله وظایف سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی در قبال تعاونی‌ها عنوان کرد.
وی ادامه داد: اینکه این تعاونی نتوانسته به تعهدات خود در این حوزه نسبت به اعضا به شکل مناسب و مطلوب عمل کند، در حوزه کاری ما نیست و مربوط به اداره کل کار، رفاه و تعاون است و این اداره کل باید پاسخگوی عملکرد تعاونی باشد.
در ادامه مدیرکل مسکن و شهرسازی خراسان رضوی با ارائه سه راهکار خواستار رفع مشکلات اعضای این تعاونی مسکن شد و اظهار داشت: به عنوان راهکار اول باید گفت که این تعاونی منحل شود و تمام اعضا پس از تسویه حساب در میان دیگر شرکت‌های انبوه‌ساز مسکن مهر تقسیم شوند.
وی راهکار دوم را ادامه کار تعاونی با همت دوباره هیئت مدیره و ادامه راه توسط اعضای این تعاونی دانست و ادامه داد: راهکار سوم هم این است که قرارداد سه جانبه امضا شود و شرکت از حالت شرکت تعاونی به انبوه ساز تبدیل شود که این راهکار مستلزم لغو تمام قرارداد‌ها با بانک و شکل‌گیری قراردادهای جدید در این حوزه است.

اعتصاب خدمه اوکراینی نفتکش ایرانی

رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد ۶ خدمه اوکراینی یک نفتکش ایرانی که در هند لنگر انداخته به بهانه عدم دریافت حقوق اعتصاب کرده و از تخلیه محموله نفت این کشتی خودداری می‌کنند.
به گزارش ۲۸بهمن پانا نیوز به نقل از رویترز، خدمه اوکراینی یک نفتکش ایرانی به نام کریستال اعتصاب کرده و از تخلیه محموله نفت این کشتی که در بندر مانگلور هند پهلو گرفته است خودداری می‌کنند.
مدیرعامل پالایشگاه مانگلور هند نیز این خبر را تایید کرد و تعداد اعتصاب کنندگان را ۶ نفر اعلام کرد. در حالی که وی دلیلی برای اعتصاب این افراد ذکر نکرده است منابع آگاه عدم پرداخت حقوق را علت این اعتصاب بیان کرده‌اند.
مدیرعامل پالایشگاه مانگلور افزود: «حدود سه چهارم محموله کشتی تخلیه شده است اما آن‌ها نه باقیمانده این محموله را تخلیه می‌کنند و نه باز می‌گردند».
منابع آگاه از حضور ۶ خدمه اوکراینی در عرشه کشتی خبر داده‌اند که مدعی‌اند چهار ماه است حقوقی دریافت نکرده‌اند. این منابع افزودند افراد مذکور از دریافت حقوق خود به روپیه خودداری می‌کنند.
کشتی کریستال به شرکت ملی نفتکش ایران تعلق دارد. این کشتی در روز یک شنبه هفته جاری به بندر مانگلور رسیده است و روز دوشنبه لنگر انداخته است.
به گفته منابع آگاه، ایران حقوق خدمه کشتی کریستال تا ۳۱ دسامبر را پرداخت کرده اما این افراد هنور تاییده از بانک‌های محل حساب خود را دریافت نکرده‌اند و به این بهانه از ادامه کار خود امتناع می‌کنند.

مرگ کارگر۵۰ساله درآتش سوزی خانه نگهبانی در یک گاراژ

به گزارش۲۸بهمن پایگاه خبری ۱۲۵، آتش سوزی دیشب در یک ساختمان دو طبقه در یک گارا ژ در خیابان هلال احمر، نرسیده به میدان رازی موجب سوختن ومرگ یک کارگر۵۰ساله شد.
موسی قیامی افسر آماده منطقه یک در این باره گفت: به محض رسیدن به محل حادثه مشاهده شد یک ساختمان ۲ طبقه در داخل گاراژی به وسعت ۱۳۰۰ متر مربع کاملا شعله ور شده و دود و آتش زیادی از آن زبانه می‌کشید.
وی افزود: آتش نشانان بلافاصله با استفاده از لوله‌های آبدهی آتش سوزی را خاموش کرده و از سرایت آن به انبار گاراژ جلوگیری کردند.
گفتنی است پس از بررسی‌های بیشتر متأسفانه جسد فردی ۵۰ ساله درون این ساختمان یافت شد که برای شناسایی و مشخص شدن علت این آتش سوزی به عوامل نیروی انتظامی سپرده شد.
بیست وهشتم بهمن ماه۱۳۹۱
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد