logo





عاشقان مجازات می‌شوند

به مناسبت ۱۴ فوریه روز جهانی عشاق «ولنتاین»

پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴ فوريه ۲۰۱۳

ائلچین حاتمی

elchin-hatami.jpg
با این اینکه عشق، شادی، محبت و دوست داشتن در زندگی جز حقوق ابتدایی بشر می‌باشد و همه انسان‌ها همچنان در ابراز آن آزادند و این آزادی بشر حد و مرز نمی‌شناسد، ولی در جامعه ایران این آزادی‌ها با استناد به احکام و تعالیم اسلامی و احادیث و روایت در تاریخ اسلام گناه محسوب شده و توسط حکومت جمهوری اسلامی سرکوب می‌شوند. روابط جوانان بویژه روابط دختران و پسران بشدت تحت کنترل شدید نیروهای نظامی و امنیتی حکومت ایران قرار دارد و این نیرو‌ها با اعمال فشار بر جوانان مانع روابط دوستی و عاشقانه آنان در خارج از چهارچوب ازدواج می‌شوند. ازدواج تنها مکانیزم مورد قبول این حکومت در تدبیر روابط عاشقانه بین دختران و پسران می‌باشد.

در تفکرات سنتی مراجع تقلید و روحانیون محافظه کار حکومت اسلامی عشق، شور و شادی جوانان در جامعه و اماکن عمومی و خصوصی اعمال منافی عفت تلقی شده و گناه بزرگ محسوب می‌شود و از نظر دین اسلام حرام است. در جامعه ایران دین و احکام و تعالیم استنتاج شده از آن نقش محوری در تنظیم روابط عاشفانه دارد که توسط حاکمیت ایران با توسل به زور و تبلیغات گسترده بر جامعه ایران القاء می‌شود. به عنوان نمونه حاکمان شرع عشق و شادی را به عنوان در افتادن انسان در دامن هوسرانی جنسی تلقی می‌کنند که انسان را از مقام انسانیت به ورطه حیوانی تنزل می‌دهد. در صورتی که علوم و تحقیقات امروزی گفته‌های این سنت گرایان مذهبی را رد کرده و در اصل ثابت می‌کنند که ارضای جسمی و روحی انسان به تکامل انسان در هر زمینه می‌انجامد و عشق و شادی هم برای ارتقا سلامت فردی و اجتماعی انسان ضروری می‌باشد.

ضابطین قضایی جمهوری اسلامی و حاکمان شرع سرکوب این آزادی‌های فطری بشری را با استناد به مواد قانون مجازات اسلامی که بعد از تشکیل حکومت جمهوری اسلامی بر شهروندان ایران تحمیل شد، توجیه می‌کنند.

ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی اعلام می‌دارد: هر‌گاه زن و مردی که بین آن‌ها علقهٔ زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه‌کننده تعزیر می‌شود.

ماده ۶۳۸ هم سرکوب جوانان عاشق را قانونی کرده که مفاد آن به قرار زیر می‌باشد: هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به‌ عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم می‌گردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی‌باشد ولی عفت عمومی را جریحه‌دار نماید فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (۷۴) ضربه ‌شلاق محکوم خواهد شد و تبصره‌ای هم به این ماده اضافه شده است که حجاب شرعی را در معابر و انظار عمومی اجباری می‌کند و زنان و دخترانی که به این تبصره تمکین نکنند و بر خلاف آن عمل کنند بشدت مجازات می‌شوند. علم قاضی هم در کنار این قوانین بر شدت این مجازات‌ها می‌افزاید و مجازات تعیین شده در قانون توسط حاکمان شرع چندین برابر افزایش می‌یابد.

خبرگزاری‌های رسمی داخل ایران دائما از بازداشت و مجازات هزاران عاشق «دختران و پسران جوان» خبر می‌دهند و آن‌ها را به عنوان افراد فاسد و افرادی که عفت عمومی و شئونات اسلامی را زیر پا می‌گذارند، معرفی می‌کنند. در زیر به تعدادی از این اخبار و مطالب که توسط خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری وابسته به حکومت ایران منتشر شده است اشاره می‌شود.

رئیس پلیس چالوس از بازداشت ۲۲ پسر و دختر جوان طی یک حمله غافلگیرانه خبر داد و افزود: مته‌مان پس از طی مراحل بازجویی به همراه پرونده تنظیمی تحویل دادگستری شهرستان شدند (خبرگزاری مهر ۱ شهریور ۱۳۹۱).

۴۵ دختر و پسر که در تور مختلط کوهنوردی قصد سفر به ارتفاعات اطراف مشهد را داشتند، توسط مأموران پلیس امنیت اخلاقی خراسان رضوی دستگیر شدند. پلیس قصد پیشگیری از ناهنجاری و جلوگیری از ایجاد ارتباطات نامشروع را دارد و به همین منظور ما در ابتدای راه اتوبوس را متوقف کردیم تا جرمی رخ ندهد (عصر ایران ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱).

۱۷ دختر و ۱۳ پسر که در یکی از باغ ویلاهای اطراف شهر نوشهر پارتی شبانه‌ای را برپا کرده بودند توسط نیروهای بسیج و انتظامی نوشهر دستگیر شدند (سایت صراط ۱۲ فروردین ۱۳۹۱).

سرهنگ فریدون آقایی اعلام کرد: به دنبال دعوت اینترنتی از دختران و پسران برای شرکت در یک پارتی شبانه در تالار عروسی پامچال صومعه‌سرا ماموران انتظامی این شهرستان در ساعت ۲۳، ۱۲ مهرماه با حضور در این تالار، بیش از ۱۵۰ تن از دختران و پسران که بدون رعایت شئونات اسلامی در حال رقص و پایکوبی بودند را دستگیر و به مقر انتظامی صومعه‌سرا منتقل کردند (تابناک ۱۶ مهر ۱۳۹۱).

دادستان عمومی و انقلاب آبادان از دستگیری ۲۹ نفر در یک پارتی شبانه در یک سفره‌خانه سنتی آبادان خبر داد. مهرنیا بیان کرد: افراد دستگیر شده که ۱۸ نفر آن‌ها پسر و ۱۱ دختر بودند همگی در بازداشت به سر برده و به‌زودی به پرونده آن‌ها رسیدگی می‌شود (خبرگزاری فارس ۲۵ فروردین ۱۳۹۱).

بیش از ۱۰۰ دختر و پسر در یک پارتی شبانه در یکی از تالارهای شهرستان صومعه سرا دستگیر شدند. در یک عملیات غافلگیرانه تمامی شرکت کنندگان در پارتی، بیش از ۱۰۰ پسر و دختر جوان با حالات زننده توسط پلیس اطلاعات و امنیت عمومی دستگیر شدند. پس از دستگیری دختر و پسرهای دستگیر شده و انتقال آن‌ها به مقر انتظامی صومعه سرا بیش از ۳۰۰ نفر از مردم و اقوام آن‌ها جلوی درب ورودی نیروی انتظامی حضور یافتند و خواستار آزادی فرزندان خود شدند (بولتن نیوز ۱۳ مهر ۱۳۹۱).

سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات، وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی، بسیج، نیروی‌های انصار حزب الله، ستاد امربه معروف و نهی از منکر، نیروی انتظامی و... از اوایل تشکیل حکومت جمهوری اسلامی تابحال به سرکوب آزادی‌های فطری جوانان مانند عشق و شور و نشاط آنان اقدام می‌کنند و آن را در قالب طرح مبارزه با مفاسد اقتصادی به اجرا می‌گذارند. ولی واقعیات جامعه ایران از عدم موفقیت این طرح حکایت می‌کند. زیرا روزبروز بر تعداد جوانانی که از قوانین سنتی جمهوری اسلامی سرپیچی می‌کنند افزوده می‌شوند و به خاطر عشق و شادی خود، هر فشار مضاعفی را از طرف حاکمیت ایران متحمل می‌شوند.

طرح سرکوب عاشقان هم توسط سایر دستگاه‌ها حمایت می‌شود. به عنوان نمونه ۲۲۲ تن از نمایندگان مجلس ۱۴ تیرماه ۱۳۹۱، با صدور بیانیه‌ای از نیروی انتظامی جمهوری اسلامی خواستند تا با افرادی که به گفته آن‌ها متعرضین به شئونات اسلامی هستند برخورد کرده و از حقوق جامعه دفاع کنند (سایت رادیو فردا ۱۴ تیر ۱۳۹۱). مراجع تقلید، روحانیون محافظه کار، فرماندهان سپاه و بسیج هم در این باره با سایر ارگان‌ها همصدا شده و در جهت سرکوب روابط دوستانه و عاشقانه مردم تلاش کرده‌اند. یکی از مراجع تقلید به نام ناصر مکارم شیرازی پا را فرا‌تر گذاشته علاوه بر اینکه خواستار سرکوب آزادی‌های اجتماعی در داخل ایران شده بلکه در امور داخلی کشورهای همسایه مانند جمهوری آذربایجان که اکثریت مردم آن دارای مذهب شیعه هستند دخالت کرده و خواستار مبارزه با بی‌حجابی و سرکوب روابط آزاد بین آنان بویژه قشر جوان شده است.

ممنوعیت فروش و واردات کالاهای ولنتاین به کشور که محبوبیت زیادی در بین جوانان ایران دارد و تنظیم بخشنامه‌هایی برای چاپخانه‌ها برای ممنوعیت چاپ کارت پستال‌هایی که با روز عشاق مرتبط هستند، در راستای طرح سرکوب عشق و هیجان جوانان صورت می‌گیرد. دولت ایران این اقدام و محدودیت‌ها را به عنوان طرح مبارزه و مقابله با گسترش فرهنگ غربی توجیه می‌کند ولی در اصل اینطور نبوده بلکه مخالفت و دشمنی حکومت ایران با جشن و سرور جوانان می‌باشد که در ایدئولوژی حاکمیت یعنی دین اسلام یک عمل قبیح محسوب می‌شود.

به اجرا گذاشتن طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها، مدارس، مراکز آموزشی، تاکسی‌ها، اتوبوس‌ها و وسایل نقلیه عمومی، اماکن عمومی، ادارات و نهاد‌های دولتی و... هم بمنظور جلوگیری از روابط مدنی و عاشقانه زنان و مردان در جامعه و محدود کردن آزادی جنسی و شور و شادی آنان صورت می‌گیرد که در ایدئولوژی مذهبی آنان گناه و حرام محسوب می‌شود.

سرکوب و مجازات عاشقان در ایران نقض شدید حقوق بشر بوده و مواد مندرج در قانون مجازات اسلامی مغایر با اصول اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق‌های بین المللی حقوق بشری مرتبط با آن می‌باشد. حکومت ایران با سرکوب خواسته‌ها و نیازهای فطری انسان‌ها بویژه جوانان مانع شکوفایی و رشد فکری آنان در اجتماع شده است و اعمال محدودیت شدید بر شادی و تفریح شهروندان در جامعه باعث شده که بسیاری از آنان به بیماری‌های روحی و روانی دچار شوند و در نتیجه آن به استعمال مواد مخدر و سایر ناهنجاری‌های اجتماعی مانند دزدی، قتل، تجاوز و... روی بیاورند. با توجه به مطالب یاد شده مجازات عاشقان و سرکوب روابط عاشقانه آزاد آنان در ایران تاکنون یکی از دلایل اصلی بروز نابسامانی‌های اجتماعی و عقب ماندگی جامعه ایران بوده است که رفتارهای غیر عقلانی، ضد حقوق بشری و با محوریت ایدئولوژی دینی حاکمیت اسلامی ایران مسبب اصلی این نابسامانی‌ها و عقب ماندگی می‌باشد.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد