logo





حمله موشکی به اردوگاه مجاهدین خلق
در عراق

شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۹ فوريه ۲۰۱۳

mojahedin-khalgh.jpg
اردوگاه مجاهدین خلق در عراق هدف حمله موشکی قرار گرفت
بی بی سی: سازمان مجاهدین خلق ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که اردوگاه این سازمان در نزدیکی بغداد، پایتخت عراق، هدف حمله موشکی و خمپاره‌ای قرار گرفته است.
در اطلاعیه‌ای که در وبسایت این سازمان منتشر شد، آمده است که در حمله بامداد امروز (شنبه، ۲۱ بهمن) به "کمپ لیبرتی" دست‌کم ۵ نفر از جمله یک زن، کشته و بیش از ۵۰ نفر زخمی شده‌اند.
این سازمان اضافه کرده است که احتمال دارد شمار کشته‌شدگان افزایش یابد، ولی "هیچ کمک‌رسانی و آمبولانس برای حمل مجروحان وجود ندارد."
در این اطلاعیه آمده است: "ژنراتور (تولید برق) کلینیک عراقی هم مورد اصابت واقع و برق آن قطع شده است و هیچ کارایی ندارد."
اردوگاه آزادی که حریه یا لیبرتی هم خوانده می‌شود، در نزدیکی فرودگاه بغداد قرار دارد و تا پیش از انتقال اعضای سازمان مجاهدین خلق، محل استقرار گروهی از نیروهای نظامی آمریکا در عراق بود.
یک سخنگوی سازمان ملل متحد در عراق به خبرگزاری فرانسه گفت که افزون بر تعدادی از ساکنان اردوگاه آزادی، "تعدادی از ماموران پلیس عراق هم زخمی شده‌اند."
تاکنون کسی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام وزارت کشور عراق که خواسته است نامش فاش نشود، گزارش داد که این اردوگاه با حدود ۴۰ موشک و خمپاره مورد حمله قرار گرفته است.
این خبرگزاری به نقل از مقامات سازمان ملل متحد گزارش داد که مارتین کوبلر، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور عراق، از مقامات آن کشور خواسته است تا "فورا درباره این موضوع تحقیق شود."
آقای کوبلر اضافه کرده است که ناظران سازمان ملل متحد وضعیت اردوگاه را از نزدیک بررسی می‌کنند.
درخواست بازگشت به اشرف
بیش از سه هزار نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق در اردوگاه آزادی به سر می‌برند.
تا حدود یک سال پیش، اغلب آنها در کمپ اشرف ساکن بودند و آخرین گروه ساکنان این اردوگاه در روزهای پایانی شهریور امسال به اردوگاه آزادی کلیک نقل مکان کردند.
دولت عراق و مقامات سازمان مجاهدین خلق در دسامبر سال ۲۰۱۱ میلادی توافقنامه‌ای را امضا کردند که براساس آن، قرار شد اعضای این سازمان به تدریج از اردوگاه اشرف به اردوگاه آزادی منتقل شوند و از آنجا مقدمات انتقالشان به دیگر کشورها فراهم شود.
در اطلاعیه سازمان مجاهدین خلق آمده است که ساکنان اردوگاه آزادی "در بنگال‌هایی که مانند قوطی کبریت در کنار هم چیده شده است، به سر می‌برند."
این سازمان اضافه کرده است که ساکنان (اردوگاه) و نمایندگان و وکلای آنها در دو روز گذشته برای چندمین‌بار از دبیرکل (سازمان ملل متحد) و مقامات آمریکا "خواهان بازگشت به اشرف شدند که دارای ساختمان‌های سیمانی و سنگر و پناهگاه‌هایی است که خودشان ساخته‌اند."
کمپ اشرف در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی، در اوج جنگ ایران و عراق با حمایت صدام حسین، رئیس‌جمهور سابق عراق برپا شد و گروهی از اعضای سازمان مجاهدین خلق و رهبران این سازمان که به عراق پناهنده شده بودند، در آن ساکن شدند.
اما پس از حمله نیروهای ائتلافی به رهبری آمریکا و سقوط حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳ میلادی، ساکنان این اردوگاه به عنوان خارجیان مسلح غیرمتخاصم، تحت حفاظت نیروهای آمریکایی قرار گرفتند و بعدا خلع سلاح شدند.
مسئولیت حفاظت از این اردوگاه در سال ۲۰۰۹ میلادی، به دولت عراق واگذار و این کشور متعهد شد که با ساکنان آن طبق قوانین عراق رفتار کند و از استرداد اجباری اعضای سازمان مجاهدین خلق به ایران، که ممکن است جان آنان را به مخاطره اندازد، خودداری کند.
سازمان مجاهدین خلق ایران برای سال‌ها در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار داشت، ولی مهرماه امسال، از این فهرست کلیک حذف شد.

العربیه: حمله موشکی به مقر مجاهدین خلق در عراق ۷ کشته بر جای گذاشت

یک عضو سازمان مجاهدین خلق در اردوگاه لیبرتی در عراق روز شنبه ۹-۲-۲۰۱۳ در گفتگوی تلفنی با العربیه. نت اعلام کرد در حمله موشکی به محل اسکان موقف این گروه ۷ تن کشته و بیش از ۱۰۰ نفر کشته شدند.
سخنگوی سازمان ملل در عراق نیز از حمله موشکی به اردوگاه لیبرتی وابسته به مجاهدین خلق در نزدیکی بغداد خبر داد.
الینا نبعه به خبرگزاری رویترز گفته است که در پی این حمله چند نفر کشته و زخمی شدند.
وی در این زمینه افزود هم اکنون شمار دقیق قربانیان این حادثه در دست نیست. اما وی درعین حال تاکید کرد که چند تن از سربازان عراقی در این حمله زخمی شده‌اند.
از سوی دیگر یک منبع در وزارت کشور عراق گفته است که در پی این حمله ۷ نفر از اعضای گروه مجاهدین خلق کشته شده‌اند.
وی که نخواست نامش فاش شود شمار زخمی‌ها این حادثه را ۴۰ تن ذکر کرد.
یکی از اعضای مجاهدین خلق در اردوگاه لیبرتی در گفتگوی تلفنی با العربیه نت نوری مالکی نخست وزیر عراق را به دست داشتن در این هجوم متهم کرد.
عضو مجاهدین که خود را یوسف معرفی کرد نخست وزیر عراق را به اجرای فرمان‌های دولت ایران متهم کرد.
او همچنین مارتین کوپلر نماینده سازمان ملل را به تبانی با دولت عراق متهم کرد.
یوسف که به دلایل امنیتی از ذکر کامل نام خویش خودداری کرد زمان هجوم را راس ساعت ۵: ۴۵ اعلام کرد و گفت طی آن اردوگاه مورد حمله موشکی و خمپاره‌ای قرار گرفت.
عضو مجاهدین اعلام کرد این هجوم ۳۰ نقطه در اردوگاه را هدف قرار داد و در این عملیات ۶ تن کشته و ۱۰۰ تن نیز زخمی شدند.
او تاکید نیروهای عراق اردوگاه را محاصره کرده‌اند و از انتقال زخمی شدگان به بیمارستان خودداری می‌کنند.
وی گفت ما بار‌ها درخواست کردیم به اردوگاه اشرف که خود آن را ساخته بودیم، برگردیم تا به تدریج از عراق خارج شویم. اردوگاهی که در آن به سر می‌بریم عبارت از چند کانتینر است و در صورت هجوم آسیب فراوان می‌بیند.

دویچه وله: حمله موشکی به اقامتگاه مجاهدین خلق در عراق

"کمپ لیبرتی"، اقامتگاه موقت سازمان مجاهدین خلق در نزدیکی بغداد، صبح شنبه هدف حمله ده‌ها موشک و خمپاره قرار گرفت. گفته می‌شود دست‌کم پنج نفر از فعالان مجاهدین کشته و ۴۰ تن نیز مجروح شده‌اند.
"کمپ لیبرتی" که محل اقامت موقت هزاران تن از فعالان سازمان مجاهدین خلق است، صبح شنبه (۹ فوریه/۲۱ بهمن) هدف حمله ده‌ها موشک و خمپاره قرار گرفت.
خبرگزاری فرانسه به نقل از دو مقام امنیتی عراقی گزارش داد که در اثر این حمله پنج نفر کشته و حدود ۴۰ تن نیز مجروح شده‌اند که سه پلیس عراقی در میان زخمی‌شدگان هستند.
رهبری سازمان مجاهدین خلق که مقر آن در پاریس است، شمار کشته‌شدگان را شش تن اعلام کرده است.
ک مقام امنیتی عراقی که نمی‌خواست نامش فاش شود، به خبرگزاری فرانسه گفته است که حدود ۴۰ موشک و خمپاره به درون کمپ شلیک شده است. هنوز مشخص نیست که چه کسی مسئول این حمله بوده است.
سازمان ملل متحد از مقام‌های عراقی خواسته است هرچه سریع‌تر در این زمینه تحقیق کند. از یک‌سال پیش بدین سو، فعالان مجاهدین خلق به‌تدریج به "کمپ لیبرتی" در نزدیکی بغداد منتقل شدند. این نخستین حمله به مجاهدین خلق در این اقامتگاه تازه است.
سازمان ملل متحد اعلام کرد که فرستاده ویژه این سازمان، مارتین کوبلر، از مقام‌های این کشور خواست هرچه سریع‌تر تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کنند. وی گفت: «ما ناظران خود را داریم که می‌توانند در محل در این زمینه تحقیق کنند.»
الینا نبعة، سخنگوی دفتر سازمان ملل در عراق، گفت که مقام‌های عراقی به سازمان ملل گفته‌اند که "تمام مجروحان برای درمان به‌سرعت به بیمارستان منتقل شده‌اند".
هم‌اکنون حدود ۳ هزار نفر در "کمپ لیبرتی" اقامت دارند. این کمپ پیش از این محل استقرار سربازان آمریکایی بود.
فعالان مجاهدین خلق پیش از این حدود ۲۵ سال در اردوگاهی موسوم به " پایگاه اشرف" در ۸۰ کیلومتری بغداد اقامت داشتند.
پس از سقوط رژیم صدام حسین، مقام‌های عراقی بارها از سازمان مجاهدین خلق خواسته‌اند که خاک این کشور را ترک کنند. دولت عراق روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران دارد.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد