عصرنو: امروز مجلس ایران عبدالرضا شیخالاسلامی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را با رای مثبت ۱۹۲ نفر از ۲۷۲ نماینده حاضر در مجلس برکنار کرد. رای ۵۶ نفر از نمایندگان منفی و ۲۴ نفر ممتنع بود. استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دنبال آن صورت گرفت که دولت توجهی به حکم دیوان عدالت اداری و خواست نمایندگان برای برکناری سعید مرتضوی از ریاست سازمان تامین اجتماعی مطرح شد. نمایندگان مجلس خواستار برکناری سعید مرتضوی بودند. سعید مرتضوی متهم پرونده کهریزک است که و از هنگام باز شدن پرونده کهریزک در حالت تعلیق قرار دارد. اما دولت بدون توجه به این تعلیق بر حفظ او در سمت جدید اصرار می ورزد.
در جریان استیضاح وزیر کار محمود احدی نژاد دست به افشاگری هایی در مورد برادران لاریجانی زد و علی لاریجانی نیز به او پاسخ داد. رسانه های خبری افشاگری احمدی نژاد و جواب علی لاریجانی را بیشتر مورد توجه قرار دادند تا استیضاح و برکناری وزیر کار. این افضاگری ها نشانه حاد شدن درگیری ها بین جناح های درون حکومت، علیرغم هشدارهای آیت الله خامنه ای در ماه های اخیر بود.
در زیر متن روخوانی احمدی نژاد از نوار پخش شده و نیز پاسخ علی لاریجانی، به نقل از سایت ایلنا آورده می شود:
متن كامل روخوانی احمدینژاد از مكالمه مرتضوی و لاریجانی
ایلنا: محمود احمدینژاد در جریان بررسی استیضاح شیخالاسلامی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ویدئویی از ملاقات فاضل لاریجانی (برادر علی لاریجانی) و سعید مرتضوی در صحن علنی مجلس پخش کرد.
به گزارش ایلنا، احمدینژاد در خلال سخنان خود گفت: من نواری دارم که آقای سالک گفت که آن را پخش نکنید. رییس مجلس در واکنش به اظهارات وی گفت: اگر نواری دارید پخش کنید تا بعدا چیزی نماند.
رییسجمهور این ویدئو را در صحن علنی مجلس پخش کرد، به دلیل آنكه این ویدئو کیفیت بسیار پایینی ازنظر صدا داشت و مکالمات فاضل لاریجانی و سعید مرتضوی در این ویدئو به خوبی قابل شنیدن نبود رئیس دولت بخشهایی از این مكالمه را برای نمایندگان روخوانی كرد.
متن كامل و بدون دخل و تصرف ایلنا از روخوانی رئیس دولت دهم در پی میآید:
یک فردی به نام آقای میم که معاون مجتمع قضایی تهران است آمده و میگوید که میدانید من با یکی از برادران آقای لاریجانی رفت و امد خانوادگی داریم. مرتضوی میپرسد: شما ارتباط دارید. معاون مجتمع قضایی میگوید بله. من میخواهیم این را بگویم که بقیه برادران به گرد پای فاضل نمیرسند و نمرههایشان پیش من صفر است. یعنی اگر بقیه برادران فاضل نبودند من چند فحش به آنها میدادم و قبولشان ندارم.
بهش گفتند شما هرچه میخواهید به مرتضوی شفاف بگویید. فاضل لاریجانی پیش مرتضوی میآید. باید رک به آقای مرتضوی بگویید که آقای ز که میخواهد با تأمین اجتماعی قرارداد ببندد باید از قبل من به شما وصل شود.
فاضل لاریجانی خطاب به مرتضوی میگوید کسی که میخواهد قرارداد ببندد باید هشیار باشد که در مورد ما تبلیغات نکند و اعلام نکند که با ماست. خودمان جایی میبینیمشان و قراردادها را میبندیم.
مرتضوی در اینجا از آقای میم میخواهد که جلسه را ترک کند و احساس میکند که ممکن است حرفهایی مطرح شود که این فرد نباید متوجه شود.
بعد از خروج فرد مورد نظر آقای فاضل لاریجانی به آقای مرتضوی میگوید که من میخواهم با گروه ز کار کنم ولی به صورت کتبی این کار را نمیکنیم.
بعد از آقای مرتضوی میپرسد اخیرا علی آقا را دیدهاید یا خیر، مرتضوی میگوید ندیدهام. فاضل لاریجانی میگوید نه ندیدهام. و لاریجانی جواب میدهد که آقا علی نظرش روی شما خیلی مساعد است و میتواند کمک کند و حتی با قوه قضاییه تلطیف کند موضوع را.
خصوصا یک ملاقات جدی باید انجام دهیم بیرون از قوه و مجلس. مثلا در منزل مادر و بدون سر و صدا انجام شود وو علی آقا و آقا صادق هم نباشند. آقای مرتضوی تعجب میکند و میگوید بدون علی آقا و آقا صادق؟
آقای لاریجانی میگوید هردوشون نباید بدانند. بعد آقا فاضل میگوید ابتدا صادقانه و پوست کنده میگویم: ما میخواهیم با گروه ز کار کنیم و یکی دو پروژه خوب بهشان پیشنهاد کنید. مثل پالایشگاه یا پروژههای مشابه که تمایل داشته باشند با ما کار کنند در ایران یا خارج که جاذبه هم داشته باشند.
مرتضوی میگوید شما بفرمایید شما بفرمایید من چکار کنم که بدانم چکار باید کرد. فاضل میگوید یک زمینه آشنایی ایجاد شود. مرتضوی میگوید شما نمیشناسید آقای ز را. آقای فاضل میگوید نه. باید یک زمینه آشنایی ایجاد کنیم و توصیه بفرمایید که با ما کار کنند که گروه ز احساس کنند نمایندگی شما را دارم.
در همین پروژههایی که با شما قرارداد بستهاند ما را معرفی کنید که با آنها همکاری داشته باشیم و نظارت و کمکی کنیم و در کارها با آنها قاطی شویم. کارهای اقتصادی اگر صلاح میدانید و هرکار دیگری که شما توصیه میکنید به گروه ز توصیه کنید که همکاری ما با آنها برای آینده ایران خوب است. مرتضوی میگوید در خارج از کشور هم من پیشنهاد کردم با شما کار کنند شما چه نظری دارید؟ لاریجانی میگوید من نمیدانم شرایط چگونه است؟ اگر من را به عنوان مباشر خودشان تلقی کنند من میتوانم در تمام کارها با آنها همکاری کنم. مرتضوی میگوید اگر من شما را به عنوان مشاور معرفی کنم درشان شما نیست. لاریجانی میگوید تلقیاش اینطور باشد لازم نیست جایی مطرح شود.
مرتضوی میگوید شما برادر رئیس مجلس و رئیس قوه مقننه این مملکت هستتید مناسب نیست که شما را به عنوان مشاورشان تلقی کنند. لاریجانی میگوید به آنها بگویید حضور من میتواند یک ارتقایی باشد برای آینده کاری خودتان و به آنها توصیه کند. مرتضوی میگوید در مجلس و قوه قضاییه میتوانید کاری کنید؟ میگوید بله آمادگی داریم بستگی به کیسش دارد دیگر.
مشکلاتی که آقای ع. ب که فرد مشهوری است و شما میشناسید و آدم متدین و زحمتکشی است و ده پانزده پروژه پتروشیمی دارد و احتیاج به کمک دارد. مرتضوی میگوید شما برایش چکار کردید. لاریجانی میگوید این فرد چندین مشکل دارد. یک سری مشکل بانکی دارد که همین فردا ساعت ۹ من با این فرد قرار دارم تا مشکلاتش را پیگیری کنم و مشکلات واحدهای پتروشیمیاش را میخواهم حل کنم.
آقای ع. ب و آقای میم هم میآید و مشکلاتی که در قوه قضاییه دارد و مشکلهای اجرایی دیگرش را میخواهم حل کنم. از مفاسد اقتصادی هم پرونده داشت که برایش پیگیری کردم و از طریق اخوی مشکلش را حل کردم.
مرتضوی میگوید خوب شما این اعتبار را دارید که از اخوی دستور بگیری؟ لاریجانی میگوید: بله حتی در یک جلسه اخوی، این بنده خداها که گفتم را دید و به ایشان گفتم من با این بنده خداها کار میکنم و بنده خدا مشکل دارد و نیاز به حمایت دارد و من حمایت اخوی را برای اینها گرفتم. مرتضوی میگوید خوب اخوی دستور داده است مشکلاتش حل شود؟ لاریجانی میگوید بله من خودم هم مشاور بانک صنعت و معدن بودم و قسطهای این بنده خدا را تقسیط کردهام که حل شود.
پرونده زیاد بوده و رئیس دادگستری یکی از استانها هم یک عده از او سر زمین شکایت کرده بودند و ما صحبت کردیم و مشکلاتشان را از طرریق آقای الف حل کردیم.
مرتضوی میگوید: بحثهای کارگری بوده. لاریجانی میگوید هم کارگری بوده و هم مسائل مالیاتی همه را حل کردهایم. من الان پوست کنده بگویم.
من کار دانشگاهی کردهام و الان نوه دارم و اموراتم با ماهی ۲ میلیون تومان نمیچرخد تازه دوزاری من افتاده است و الان یک فرصت ویژه پیدا شده است و در این چند سال که ورود به کار اقتصادی پیدا کردهایم و الان قلقها دستم آمده است و واقعیت این است که میخواهم برای من قدمی بردارید و یک مسکن مختصری چیزی به نام یکی از بستگان من کند برای شروع کارش.
مقطعی به قضیه نگاه نکند و فکر کند میخواهد یک استفاده گذری بکند. بگویید یک آپارتمان ۶۰۰ یا ۷۰۰ متری به ما بدهد. مرتضوی میگوید ویلایی میخواهید یا آپارتمان؟ لاریجانی میگوید اگر ویلایی باشد بهتر است. مرتضوی میپرسد خودتان جایی را دارید معرفی کنید. لاریجانی میگوید بله به نام یکی از اقوام ما آپارتمان را بخرد. این بنده خدا پدرش فوت کرده است و به چشم نمیآید و اسمش را به مرتضوی میگوید.
احمدینژاد در پایان میگوید ما این مسائل را گفتم که شما پیگیری کنید. بالاخره ما دولت هستیم و شما مجلس و ته این حرفها هم پیشنهاد است که من مسائل را حل میکنم.
مشروح سخنان لاریجانی در پاسخ به احمدینژاد:
كار شما در شأن رئیس جمهوری نبود/ مردم شخصیت شما را بهتر شناختند
علی لاریجانی در پاسخ به پخش فیلمی از فاضل لاریجانی (برادرش) و اظهارات احمدینژاد در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: تمام حرف شما اتهام به رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه بود و مطابق آیین نامه من دو برابر وقت شما فرصت دارم تا به شما جواب بدهم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: قانون اساسی که تصویب میشود دولت موظف به اجراست، مشکل اینجاست که شما افرادی را به عنوان یاران خود انتخاب کردید که پرونده دارند و نمیگذارید به آنها رسیدگی شودحتی اگر نزدیکترین فرد به ما باشد میگوییم که به پرونده رسیدگی کنند. اشکال اینجا است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشوری که ولایت فقیه وجود دارد بن بست نیست، تصریح کرد: شما در بسیاری از مواقع به رهبری شکایت کردید و ایشان به هیئت حل اختلاف ارجاع دادهاند و هیئت حل اختلاف هم نظر قاطع داد؛ دیگر کسی نباید حرفی بزند، پس بنبستی وجود ندارد. شما قانون را تمکین نکردهاید.
رهبری بن بست را تمام کرد؛ چرا حرف از بن بست می زنید
وی گفت: شما چندین بار در مورد اصل 138 مسائلی را مطرح کردید و قانون را خواندید درحالی که شما به قانون تمکین نکردید؛ درحالی که شورای نگهبان این قانون را تایید کرده است که اگر هیئت وزیران مصوبهای گذراند که با قانون تطابق نداشت، رئیس مجلس موظف است به آن ایراد بگیرد و بعد آن را به دولت بدهد؛ در قانون گفته شده که اگر دولت رعایت نکرد باید آن را لغو کند که رئیس جمهور به این اعتراض دارد؛ چه کسی باید این را حل کند؛ شورای نگهبان باید این را حل کند که شورای نگهبان نظر دادهاند و قبول کرده، شما چرا تمکین نمیکنید؛ شما حتی در مورد این موضوع به رهبری هم نامه نوشتید و گفتید که این موضوع خلاف قانون اساسی است پس چرا نظر رهبری را نمیگویید؛ رهبری موضوع را به هیئت حل اختلاف دادهاند و هیئت هم نظر شورای نگهبان را پرسید و ایشان ابلاغ کردند یعنی موضوع تمام شد؛ دیگر چه چیزی را تکرار میکنید؛ اگر از ولایت فقیه دفاع میکنید که ولی فقیه نظر دادند و بنبست را تمام کردند پس چرا میگویید بنبست است.
لاریجانی با طرح این سوال که اگر از ولایت فقیه تبعیت میکنید چرا از بن بست حرف میزنید، تشریح کرد: اگر از ولایت فقیه تبعیت میکنید رهبری این دستور نهایی را ابلاغ کرده است.عزیز من قبل از همه این حرفها در مورد سازمان تامین اجتماعی اگر قبل از سال 88 بود. دیوان حق داشت اما سال 88 قانون تصویب شده؛ قانون اصلاح ماده 113 قانون مدیریت خدمات کشوری در بند الف میگوید که سازمان مذکور زیر مجموعه وزارت رفاه و تامین اجتماعی است و وزیر در برابر قانون ذیربط پاسخگو است؛ شما رفتهاید در هیئت دولت این را تغییر دادهاید و بردهاید زیر نظر معاون اول که اینجا هم دیوان عدالت اداری و هم رئیس مجلس گفته خلاف قانون است یعنی قانون را زیر پا گذاشتهاید؛ چرا میگویید دیگران دست و پای ما را میبندند؛ شما تخلف کردهاید.
وی افزود: هم دیوان و هم رئیس مجلس گفته است که چرا معاون اول باید رئیس تامین اجتماعی را انتخاب کند اگر نمیدانید پس سوال کنید.
رئیس جمهور باید نظام حاکم بر کشور را قبول داشته باشد
نماینده مردم قم در ادامه با طرح این سوال که شما به چه ایراد وارد میکنید؟ مطرح کرد: گفتید دیوان محاسبات چرا دادگاه دارد؛ دیوان محاسبات دادگاه ندارد بلکه قوه قضائیه شعبهای در آنجا دارد که در آنجا دادستان و دادگاه است که این هم قانون است و مجلس تصویب کرده و شورای نگهبان هم آن را تایید کرده است؛ شما به چه چیزی ایراد دارید پس بفرمائید نظر شورای نگهبان را قبول ندارم؛ اما شما نمیتوانید چنین ادعایی داشته باشید. شما باید نظامات حاکمیت را قبول داشته باشید.
وی افزود:شما رئیس جمهور هستید و باید نظامات حاکم بر کشور و قانون اساسی را قبول داشته باشید؛ قانون دیوان محاسبات گفته که یک شعبه دادسرا و یک شعبه دادگاه در آنجا باشد که در مورد دادستان آن هم مجلس رای میدهد؛ دادسرا برای خیلیها حکم صادر میکند که بعد به دادگاه میرود. دادگاه هم یک حکم بدوی برای رئیس بانک مرکزی داده که وی میتواند در دادگاه تجدیدنظر شکایت کند؛ شما به چه چیزی ایراد گرفتهاید، این عین عدالت است؛ مگر میتوانید بگویید که بعضیها بهتر از بقیه هستند و در دادگاه موضوع آنها رسیدگی نشود؛ شما نباید یک هالهای بگذارید که دادگاه دخالت نکند بلکه باید بگویید احسنت که دخالت کردید؛ برو رسیدگی کن از مسئولین ذیربط بنابراین دیوان محاسبات تخلفی نکرده و ربطی به دیوان ندارد.
کار شما مسخره کردن قانون است
لاریجانی با تاکید براینکه من همواره تلاش کردهام جانب وساطت را رعایت کنم، تشریح کرد: من به نمایندگان مجلس و طرح کنندگان استیضاح توصیه کردم برای اینکه تنش ایجاد نشود وزیر را دعوت کنید تا استیضاح به مجلس کشیده نشود و قرار شد آقای شیخ الاسلامی جلسهای با هیات امنا بگذارد و مرتضوی را عوض کند.
وی ادامه داد: بعد از اینکه مرتضوی کنار گذاشته شد این سازمان را خلاف قانون زیر نظر معاون اول بردند. این کار مسخره کردن قانون است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسهٔ هفتهٔ گذشتهٔ خود با رئیس دولت گفت: روز دوشنبه من خدمت آقای رئیس جمهور رفتم و به ایشان گفتم که بحث استیضاح مطرح است. یا من وساطت کنم یا شما تا مساله حل شود. من به ایشان گفتم راهش این است که آقای مرتضوی پست دیگری را قبول کند چون حضور وی در ریاست سازمان تامین اجتماعی خلاف قانون است.
وی ادامه داد: امروز ساعت ۷ صبح آقای فروزنده گفتند یک پیغام فوری از طرف رئیس جمهور آوردهاند که این مساله استیضاح را جمع کنیم در غیر این صورت ممکن است رئیس جمهور حرفهایی بزند و دردسر ساز شود. ایشان نکتهای گفت که آقای احمدینژاد گفته است که اگر این مساله حل نشود ایشان نواری از بستگان شما دارد و تهدید کرده است نوار را پخش میکند.
اگر من هم از برادرتان هنگان صحبت از جریان انحرافی فیلم می گرفتم خوب بود؟
لاریجانی افزود: البته من هم از اطرافیان ایشان چیزهایی میدانم اما لازم نمیبینیم که کشور را متشنج کنم. حالا شما ببینید آیا این اقدام یک اقدام توطئه آمیز علیه رئیس مجلس نیست؟ اینکه یکی از بستگان من را دعوت کنند و از وی فیلم بگیرند و بعد جایی مثل مجلس پخش کنند یک کار مافیایی نیست؟ این کار در شآن رئیس جمهور است؟
او با اشاره به جلسهٔ خود با برادر احمدینژاد و مباحث مطرح شده در آن جلسه گفت: من اینها را صداقت نمیدانم اینها بداخلاقی است که بلای جان کشور شده است. اگر من مثل شما از جلسهای که با برادرتان داود احمدینژاد داشتم فیلم میگرفتم خوب بود؟ ایشان از مسائل جریان انحرافی، بستگان شما، ارتباط جریان انحرافی با منافقین و فساد بالای آنان صحبت میکرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: این آقایی که شما گفتید اصلا در اطراف من نیست اما مشکل آنجاست که شما روی اشتباه اطرافیانتان سرپوش میگذارید و آنها را در مقام خود ابقا میکنید و یک بار هم گفتید که خط قرمز شما است و این خلاف حق و عدالت است. شما مرتب میگویید بگم بگم و با پخش کردن این فیلم مردم شخصیت شما را بهتر شناختند.
خوب شد بگم بگم های شما یک بار مطرح شد
رییس مجلس شورای ادامه داد: استیضاح نه ربطی به رییس مجلس دارد، نه چیزهای دیگر. چرا مباحثی مانند این را در چنین جلسهای مطرح کردهاید؟ البته طرح این مباحث از یک نظر خوب است. خوب شد که این همه «بگم، بگم»هایی که شما مطرح کردهاید یک بار گفته شد تا مردم بدانند که شما به دنبال طرح چه مباحثی هستید.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: این همه شعار عدالتی که در لفظ دادید باید در عمل هم محقق شود.
احمدینژاد در پاسخ به لاریجانی خواست تا دوباره در پشت تریبون مجلس حاضر شده و اظهاراتی را مطرح کند که رییس مجلس به وی اجازه نداد.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی بركنار شد
استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ۱۹۲ رای موافق، ۵۶ رای مخالف و ۲۴ رای ممتنع به خاتمه رسید و به این ترتیب عبدالرضا شیخالاسلامی موفق به دریافت رای اعتماد از مجلس نشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، از مجموع ۲۷۲ رای اخذ شده، ۱۹۲ نماینده موافقت خود را با برکناری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کردند.
لاریجانی در خاتمه استیضاح وزیر کار گفت: امیدواریم آقای شیخالاسلامی در جای دیگری موفق باشد و وزیر دیگری بتواند مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به خوبی بر عهده بگیرد.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد