logo





اخباروگزارشات کارگری۱۴بهمن ماه۱۳۹۱

يکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۳ فوريه ۲۰۱۳

- تداوم اعمال فشار به کارگران و فعالین کارگری محکوم است
- کارگران پیمانکاری شرکت بسباران در پتروشیمی بندر امام از صبح امروز دست به اعتصاب زدند
- اعتصاب کارگران متروی اهوازواردپنجمین روزشد
- اخراج و تعویق دستمزد کارگران شرکت راه پویان صنعت غرب کرمانشاه
- پرداخت یک ماه از معوقات ۳۰ ماهه کارگران نساجی مازندران و وعده بازگشایی کارخانه
- حقوق کارکنان شهرداری بردخون چندماه پرداخت نشده است
- اخراج ۵۳ نفر از کارگران رسمی مجتمع موقوفه متقین
- مصاحبه سایت اتحاد با پروین محمدی، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی ۳۰هزار نفره کارگران ایران

تداوم اعمال فشار به کارگران و فعالین کارگری محکوم است

طبق خبر ارسالی به اتحادیه آزاد کارگران ایران روز چهارشنبه یازدهم بهمن ماه جاری، ماموران اطلاعات نیروی انتظامی با حضور خود در محل کار مظفر صالح نیا در سنندج، اقدام به طرح سوالات بی‌اساس و گرفتن امضا و دادن تذکر به ایشان شده‌اند. مظفر صالح نیا یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران است که سال گذشته پرونده‌ای علیه وی به همراه عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران، شریف ساعد پناه تشکیل شده و به اتهامات بی‌اساسی بار‌ها به دادگاه فراخوانده شده و ۵ اسفند ماه سال جاری نیز بایستی برای بار چهارم در دادگاه حضور پیدا کنند. رویه‌های غیر قانونی و غیرمعمول از قبیل حضور مامور در محل کار کارگران و فعالین کارگری و استنتاق و بازجویی و نیز فراخواندن‌های مکرر به دادگاه، در راستای اعمال فشار به کارگران برای بازداشتن آنان از پیگیری حقوق پایمال شده خود و هم سرنوشتانشان است و عملی محکوم است. این گونه اعمال ناشایست هیچ‌گاه نتوانسته در اراده کارگران برای ایستادگی در مقابل تعرض همه جانبه و هر دم تشدید شونده به زندگی و معیشت و کرامت آنان تاثیری بگذارد. اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن تقبیح آزار و اذیت کارگران و فعالین کارگری خواهان پایان دادن به این رویه و پاسخگویی به مطالبات برحق کارگران و به رسمیت‌شناسی حق فعالیت قانونی و متشکل کارگران است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران-۱۴ بهمن ۹۱

کارگران پیمانکاری شرکت بسباران در پتروشیمی بندر امام از صبح امروز دست به اعتصاب زدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران پیمانکاری شرکت بسباران در مجتمع پتروشیمی بندر امام از صبح امروز در اعتراض به عدم افزایش دستمزدهای خود دست به اعتصاب زدند.
بدنبال دوسال مبارزه و کشمکش کارگران پیمانکاری پتروشیمی بندر امام برای اجرای مصوبه هیات وزیران مبنی بر چیده شدن شرکتهای پیمانکاری و علیرغم اینکه این مصوبه از اوایل تابستان امسال به مرحله اجرا در آمد اما وزارت نفت و مدیریت پتروشیمی‌ها با معیار قرار دادن تحصیلات کارگران، سابقه آنان و مسائلی از این دست، آنچنان شرایطی را پدید آورده‌اند که این مصوبه عملا مشمول حال بسیاری از کارگران نشده است. این درحالی است که بر اساس مصوبه هیات وزیران و خواست ده‌ها هزار کارگر در شرکت ملی نفت و صنایع تابعه، تاکنون شرکتهای پیمانکاری در صنایع پتروشیمی می‌باید بطور کامل برچیده می‌شدند اما نه تنها این امر متحقق نشده است بلکه پتروشیمی بندر امام در اقدامی جدید قرار داد خود را با شرکت پیمانکاری فریمکو در مجتمع‌های بسباران و کیمیا تمدید کرد و علاوه بر این به وعده‌ای که از دو سال گذشته به کارگران شرکتهای پیمانکاری مبنی بر افزایش دستمزدهای آنان داده بود عمل نکرد. به همین دلیل از هفته گذشته کارگران تبدیل وضعیت نشده در پتروشیمی بندر امام از یک سو به تمدید قرار داد با شرکت پیمانکاری فریمکو معترض شده‌اند و از سوی دیگر خواهان افزایش دستمزدهای خود بر اساس وعده مدیریت پتروشیمی شده‌اند. مدیریت پتروشیمی بندر امام از مدت‌ها پیش به کارگران پیمانکاری وعده داده بود در صورت انعقاد قرار داد جدید با شرکت پیمانکاری فریمکو کاری خواهد کرد تا دستمزد آندسته از کارگرانی که تبدیل وضعیت نشده‌اند افزایش پیدا کند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال اعتصاب و تجمع اعتراضی هفته گذشته ششصد کارگر تبدیل وضعیت نشده پتروشیمی بندر امام درمقابل فرمانداری ماهشهر، کارگران پیمانکاری مجتمع بسباران از آنجا که مدیریت پتروشیمی بندر امام، این مجتمع را با قرارداد جدیدی به شرکت پیمانکاری فریمکو واگذار کرده است خواهان افزایش دستمزدهای خود شدند اما با بی‌توجهی مدیریت مواجه شدند و به همین دلیل صبح امروز با خواست افزایش دستمزد‌ها دست از کار کشیدند.
بنا بر این گزارش، بدنبال این اعتصاب مسئولین مجتمع بسباران از کارگران خواستند تا نماینده‌های خود را جهت رسیدگی به خواست‌هایشان به مدیریت معرفی کنند اما با معرفی نماینده‌ها از سوی کارگران و در جلسه‌ای که با شرکت چندین تن از مسئولین مجتمع بسباران، حراست و شرکت پیمانکاری فریمکو برگزار شد نماینده‌های کارگران مورد تهدید مسئولین پتروشیمی واقع شدند و یکی از نماینده‌های آنان به نام فرزاد علیزاده از کار خود معلق گردید.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران پیمانکاری بسباران اعلام کرده‌اند نماینده‌هایشان را تنها نخواهند گذاشت و تا رسیدن به خواست‌هایشان اعتصاب خود را ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۴ بهمن ماه ۱۳۹۱

اعتصاب کارگران متروی اهوازواردپنجمین روزشد

به گزارش۱۴بهمن ایلنا، کارگران متروی اهواز از روز سه شنبه هفته گذشته تا به امروز دست از کار کشیده و خواستار پرداخت معوقات خود از پیمانکار مجری احداث این پروژه (شرکت کیسون) هستند.
براساس این گزارش، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: حدود ۴۰۰ نفر از کارگران قطار شهری اهواز که در قسمتهای پشتیبانی، ترانسفور (تامین کننده ماشین آلات) و حفاری تونل مشغول به فعالیت‌اند از روز سه شنبه (۱۰ بهمن) تا به امروز (۱۴ بهمن) در اعتراض به عدم دریافت ۶ ماه حقوق معوقه خود در مقابل درب ورودی تونل کارگاه محل فعالیتشان تجمع کرده‌اند.
این کارگر با بیان اینکه هنوز پاسخ قانع کننده از کارفرما در خصوص دریافت مطالباتمان دریافت نکرده‌ایم، اظهار داشت: شرکت کیسون که مجری احداث این پروژه و کارفرمای کارگران است در چندین مرحله با وعده پرداخت معوقات حقوقی کارگران مانع اعتراض آنان شده بود و به همین دلیل تا رسیدن به نتیجه و دریافت پاسخ قانع کننده‌ای از سوی کارفرما به تحصن و تجمع خود ادامه خواهیم داد.

اخراج و تعویق دستمزد کارگران شرکت راه پویان صنعت غرب کرمانشاه

به گزارش۱۴بهمن کُردپا، مدیران شرکت «راه پویان صنعت غرب» در کرمانشاه از پرداخت دستمزد ١۵٠ کارگر شاغل، امتناع می‌کنند.
بنابهمین گزارش، یکی از مراکز صنعتی استان کرمانشاه به نام راه پویان صنعت غرب، طی شش ماه اخیر، حقوق و مزایای ١۵٠ کارگر را بدون هیچ دلیلی، به تعویق انداخته است.
یک کارگر شاغل در شهرک صنعتی کرمانشاه گفت: کارفرمای شرکت پویان غرب در چند ماه گذشته نیز ٣۵٠ کارگر را به بهانه‌های مختلف از کار اخراج کرده‌اند.
این شرکت صنعتی طراح و نصب کنندەی کانلهای شبکەهای انتقال و توزیع برق است.

پرداخت یک ماه از معوقات ۳۰ ماهه کارگران نساجی مازندران و وعده بازگشایی کارخانه

به گزارش۱۴بهمن ایلنا، کارفرمای نساجی مازندران یک ماه از حقوق هزار کارگر خود را بعد از گذشت ۳۰ ماه از بیکاری‌ آنان که با دریافت نکردن حقوق همراه بوده است، پرداخت کرد.
برپایه این گزارش، قرار است همه کارگران آماده بکار این مجتمع نساجی، دوباره دعوت بکار شوند.

حقوق کارکنان شهرداری بردخون چندماه پرداخت نشده است

مهربتاریخ۱۳بهمن طی گزارشی ازعدم پرداخت چندماه حقوق کارکنان شهرداری بردخون خبرداد.
دراین گزارش بنقل از محمّدپوربخشداربردخون آمده است: شهرداری در زمینه منابع مالی مشکلاتی دارد و نتوانسته حقوق چندماه کارکنان را پرداخت کند که انتظار داریم با افزایش درآمد‌ها و منابع مالی و اعتباری این مشکل نیز رفع شود.

اخراج ۵۳ نفر از کارگران رسمی مجتمع موقوفه متقین

به گزارش ۱۴بهمن ایلنا، اخیرا از سوی اداره کل اوقاف تهران به ۵۳ نفر از نیروی کار مجتمع موقوفه متقین (که از سال ۱۳۱۷ برای تحصیل ایتام بی‌بضاعت شهر تهران وقف شده است) آنان گفته شده است از اول بهمن ماه بر سر کار خود حاضر نشوند.
یکی از کارگران مجتمع موقوفه متقین در تشریج وضعیت نیروی کار این مجتمع موقوفه گفت: ۵۳ نفر از پرسنل مجتمع موقفه متقین با سوابق ۸ تا ۳۰ سال، به صورت قرار داد دائم بر اساس طرح طبقه بندی مشاغل وزارت کارکه در سال ۷۹ مصوب واجرا شده است از محل موقفه حقوق و مزایا دریافت می‌کنند و هیچ گونه رابطه استخدامی با اداره کل اوقاف استان تهران ندارند و همگی استخدام دائمی این موقفه هستند.
او افزود: به موجب ماده ۳ قانون تشکیلات و اختیارات سازمان اوقاف هر موقوفه دارای شخصیت حقوقی مستقل بوده و حسب مورد، ادارات اوقاف ناظر بر مسائل اجرایی و مالی هستند و بایستی برابر نیت واقف که در وقف نامه مندرج است موقفه را اداره کنند.
نماینده کارگران این موقوفه با انتقاد از برخورد نامناسب نماینده اوقاف برای پی گیری اخراج کارکنان این موقفه ادامه داد: علاوه بر برخورد نامناسب نماینده اوقاف برای تخلیه وسایل این مجتمع، نادیده گرفتن سال‌ها تلاش و سوابق این تعداد کارگر باعث نگرانی آنان شده است.
یکی دیگر از نمایندگان کارگران در ادامه افزود: تعطیلی مجتمع تربیتی متقین و اخراج و تسویه حساب ۵۳ کارگر آن با توجه به نامه شماره ۹۶۴۵۴۳/۹۱ مورخه ۹۱/۱۰/۱۲ در خصوص تشکیلات تفصیلی ادارات تابعه و دفتر نمایندگی که از محل منابع مالی سازمان واداره کل اوقاف تامین می‌شود غیر قانونی است چرا که تمامی هزینه‌های این مجتمع از محل خود موقفه تامین می‌شود.
نماینده کارگران در خاتمه از مسئولان ذی‌ربط خواستار بررسی اخراج ۵۳ نفر از کارکنان مجتمع موقفه متقین و همچنین بلاتکلیفی بیش از ۶۰۰ دانش آموز بی‌سرپرست که تحت پوشش وسرپرستی این مجتمع قرار دارند شد.

مصاحبه سایت اتحاد با پروین محمدی، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی ۳۰هزار نفره کارگران ایران

سایت اتحاد: خانم محمدی حرکت جمع آوری طومار اعتراضی کارگران از چه زمانی و چگونه شروع شد؟
پروین محمدی: ابتکار این حرکت در پی اعلام دستمزدهای سال ۹۱ و ناهمخوانی این میزان دستمزد با سبد هزینه معیشت کارگران و تورم فزاینده قیمت مایحتاج اولیه زندگی، توسط تعدادی از کارگران عضو هئیت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران مطرح و در تاریخ ۱۱ اردیبهشت به مناسبت روز جهانی کارگر فراخوانش رو به جامعه داده شد. در پی این حرکت در روز ۲۷ خرداد ماه سال جاری اولین ۱۰ هزار امضای کارگران از کارخانجات سراسر کشور به وزارت کار و مجلس شورای اسلامی و نیز دفتر رسیدگی به شکایات مردمی ریاست جمهوری داده شد. جمع آوری امضا‌ها متوقف نشد و در پی بی‌پاسخ گذاشتن مسئولین، مرحلهٔ دوم این طومار اعتراضی یعنی ۱۰ هزار امضای دیگر در تاریخ اول مهر ماه تحویل مسئولین ذکر شده گردید.

در طی مراحل تحویل امضاهای اعتراضی، رسانه‌های داخلی از سایت‌های اینترنتی گرفته تا نشریات و روزنامه‌های کثیر الانتشار، پوشش گسترده‌ای دادند و حق به جانب بودن خواست کارگران بیش از پیش در معرض دید جامعه قرار گرفت.
سایت اتحاد: آیا تاکنون از طرف نهادهای ذیربط از جمله وزارت کار و امور اجتماعی پاسخی به طومار اعتراضی کارگران داده شده است؟
پروین محمدی: متاسفانه نه تنها وزارت کار و امور اجتماعی، به اعتراض بیست هزار کارگر که در واقع خواست میلیون‌ها کارگر را نمایندگی می‌کند، هیچ گونه اعتنایی ننمود، بلکه در فاصله بین تحویل ۱۰ هزار امضای اول تا تحویل مرحله دوم، طرح قرون وسطایی استاد –شاگردی را به طور رسمی برای اجرا در سراسر کشور اعلام نمودند که از آن به عنوان «طرح نوین حل بحران بیکاری و گشایش معضل انگیزه صاحبان سرمایه جهت میل به سرمایه گذاری» نام برده شد. و بعد از تحویل ۱۰ هزار امضای اعتراضی دوم، دولت «اصلاحیه ضد کارگری قانون کار» که مکمل طرح برده داری استاد-شاگردی است را، برای تصویب به مجلس داد.
در این بین هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی بر آن شدند تا ۱۰ هزار تای سوم از این طومار اعتراضی را کما فی سابق به دبیرخانه مجلس تحویل ندهند و در روز ۲۸ آذر ماه، جلوی مجلس شورای اسلامی دست به تحصن زدند و خواهان دیدار با رئیس مجلس و وزیر کار و نمایندگان مجلس شدند و گفتند امضا‌ها را فقط مستقیما تحویل رئیس مجلس خواهیم داد.
در آن روز هماهنگ کننده‌ها توانستند به علت عدم وجود رئیس مجلس، با نایب رئیس اول مجلس، آقای ابوترابی دیدار داشته باشند و امضا‌ها را مستقیما تحویل ایشان دادند و حضورا چکیده ایی از خواست کارگران را مطرح کنند و در ادامه با رئیس کمسیون اقتصادی دیداری داشتند و در کمسیون اجتماعی مجلس، با حضور وزیر کار شرکت کردند و در انتهای جلسهٔ این کمسیون توانستند اعتراضشان را به گوش وزیر کار و نمایندگان حاضر در جلسه، برسانند و از جانب سی هزارنفری که این طومار اعتراضی را امضا کرده بودند به آنان بگویند انسان بودن و همانند انسان قرن ۲۱ زندگی کردن حق ماست و برای پیش بردن این خواست، هر تلاشی را خواهند کرد و اجازه نخواهند داد اصلاحیه ضد کارگری قانون کار به قانون و نورم جامعه تبدیل شود و داشتن حقوق متناسب با هزینه‌های جاری که خط بقای آن یک میلیون و پانصد هزار تومان است را حق طبیعی خود می‌دانند.
سایت اتحاد: شما فکر می‌کنید با وجود تمام تلاشی که کارگران امضا کننده انجام داده‌اند، مسئولین توجهی به این حرکت خواهند کرد؟ احتمالا در مسیر این حرکت اجتماعی چه سنگ اندازی‌هایی از طرف مخالفانش صورت گرفته است؟
پروین محمدی: در طول این حرکت کارگران امضا کننده را از بیکار شدن و از دست دادن شغل اشان ترساندند و نمایندگان دروغین کارگری شروع به لجن پراکنی و مصاحبه‌های متعدد با رسانه‌ها کردند که این افراد (هماهنگ کننده‌ها) هویت مشکوک دارند و تشکل رسمی نیستند و این خواست افزایش دستمزد شدنی نیست. حتی از جانب کانون عالی شورای اسلامی به زیر مجموعه‌هایشان دستور داده شد در کارخانجات جلوی این حرکت را بگیرند و نگذارند کارگران امضا جمع آوری کنند. درجاهایی که از دستشان در می‌رفت و یا زورشان نمی‌رسید تا کارگران را قانع کنند که این طومار اعتراضی را امضا نکنند، امضاهای هزاران کارگر را جمع آوری کردند و به عنوان متولیان و نمایند گان دروغین کارگر به کارگران قول دادند این امضا‌ها را به سیل بقیه امضا‌ها برسانند. ولی بعدا متوجه شدیم ازامضاهای کارگران بعنوان وسیله‌ای برای گرفتن پست و ارتقای جایگاه‌شان استفاده کرده‌اند و بجای تحویل به هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی، امضا‌ها را به جای دیگری تحویل داده‌اند.
بنابر این می‌بینید که ظاهرا توجهی نمی‌کنند ولی این حرکت در شرایط و اوضاع موجود اجتماعی آنچنان بزرگ و نوبود (نو به جهت اینکه برای اولین بار از طرف کارگران یک حرکت سراسری شکل گرفت که از دست تشکل‌های دست ساز وزارت کار خارج بود) که نمی‌توانستند آن را نادیده بگیرند. همانطور که از موارد بالا معلوم می‌شود از‌‌ همان لحظات اولیه شکل گیری این حرکت، به جنب و جوش افتادند تا این حرکت را خفه کنند و طبق خبرهای رسیده در شورای عالی کار نیز از این حرکت مستقل انجام گرفته صحبت شده و گفته‌اند امسال نمی‌توانند خواست کارگران و مشخصا این ۳۰ هزار نفر امضا را جدی نگیرند و باید پاسخ در خوری پیدا کنند.
سایت اتحاد: در ادامه این حرکت و پیگیری خواست‌های امضاکنندگان طومار اعتراضی، شما هماهنگ کنندگان چه برنامه‌هایی در پیش دارید؟
پروین محمدی: وضعیت تورم و روند رو به رشد افسار گسیخته افزایش قیمت کالا‌ها که هیچ توقفی برایش قابل تصور نیست، وضعیت معیشت و بقای ما کارگران را بیش از هر زمان دیگری به خطر انداخته است. بنابر این امسال روند اعلام دستمزد، نمی‌تواند همانند روال سالهای قبل ادامه پیدا کند. حقوق ۳۹۰ هزار تومانی آنچنان فاصلهٔ مضحکی از هزینه یک خانوار ۴ نفره کارگری گرفته است که نمی‌تواند مبنایی برای افزایش دستمزد سال بعد باشد.
بنابراین هرمیزان درصد افزایشی براین حقوق ۳۹۰ هزار تومانی بی‌معنا خواهد بود، چرا اگر ۱۰۰ درصد هم اضافه کنند باز به رقم یک سوم خط فقر می‌رسیم که پاسگوی جامعه نیست. همانطور که تمام کالا‌ها از ارز تبعیت می‌کنند، مزد ما کارگران نیز باید با نوسانات ارز محاسبه گردد، چرا که ما سالهاست با ریال حقوق می‌گیریم و با دلار خرج می‌کنیم.
ولی در سالهای قبل اینقدر ارز در نوسان و با رشد سرسام آور رو به رشد نبود و مسئولین می‌توانستند با یک رقم دلبخواهی از آمار رشد تورم در آخر سال، سرو ته افزایش دستمزد را به هم ببافند. ولی امسال مثل همه چیز بازار فرق کرده و از فاکتورهای جهانی تبعیت می‌کند باید درآمد ما کارگران هم از‌‌ همان فاکتور‌ها تبعیت کند و قدرت خرید متناسب بازار موجود را به ما برگردانند.
ما از ابتدای امسال بر ناهماهنگی دریافتی و مزد کارگران با هزینه‌های جاری، پای فشردیم و یکی از خواسته‌های اساسی و محوری طومار اعتراضی کارگران خواست افزایش دستمزد متناسب با تورم واقعا موجود بوده است و اکنون که ماههای پایانی سال است و شورای عالی کار، طبق روال همه ساله جلسات به اصطلاح «تخصصی» خود را آغاز کرده، ما هماهنگ کننده‌های طومار اعتراضی برای پیگیری و رسیدن به خواستهای برحق خود، در روز۸ بهمن به استانداری رفتیم و خواهان صدور مجوز تجمع بزرگ کارگری در ۲۸ بهمن ماه در مقابل وزارت کار در خیابان آزادی شدیم.
سایت اتحاد: با تشکر از پروین محمدی نایب رئیس هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران
۱۴/۱۱/۹۱
چهاردهم بهمن ماه۱۳۹۱
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد