اخباروگزارشات کارگری۹بهمن ماه۱۳۹۱
- شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا از بهمن ماه سال گذشته برای چهارمین بار جهت محاکمه به دادگاه انقلاب احضار شدند
- تجمع اعتراضی ششصد کارگر پتروشیمی بندر امام در مقابل فرمانداری ماهشهر
- تجمع مشترک کارگران نی بر خوزستان ادامه دارد
- تجمع اعتراضی کارگران شرکت صنایع غذایی فلات کوهرنگ شهر کیان در چهارمحال و بختیاری
شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا از بهمن ماه سال گذشته برای چهارمین بار جهت محاکمه به دادگاه انقلاب احضار شدند
شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران برای چهارمین بار طی یکسال گذشته جهت محاکمه به شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج احضار شدند. بر اساس این احضاریه شریف و مظفر میباید در روز پنجم اسفند ماه ۱۳۹۱ در ساعت ۱۰ صبح در این دادگاه حاضر شوند.
شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا در روز ۱۵ دی ماه سال گذشته به فاصله سه روز از یکدیگر توسط مامورین امنیتی دستگیر و حدود دو هفته تحت بازداشت اداره اطلاعات سنندج قرار گرفتند. از آن تاریخ تاکنون این چهارمین بار است که این دو نفر با اتهامات واهی مورد محاکمه قرار میگیرند.
احضاریهها و برگزاری دادگاههای مکرر برای رهبران و فعالین کارگری در شرایطی در حال تبدیل شدن به یک سیاست برای اعمال فشار دائمی بر این کارگران است که در چند هفته گذشته تعدادی از کارگران شرکت واحد تهران بدلیل اعتراضات صنفی از کار خود اخراج شدهاند و یوسف آب خرابات، محمد مولانایی و واحد سیده از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری نیز دستگیر و به زندان افکنده شدهاند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن تداوم سیاست اخراج، بازداشت و اعمال فشار بر کارگران معترض اعلام میدارد بر پایی تشکلهای کارگری، اعتصاب و اعتراض به شرایط فلاکت بار موجود بدیهیترین حق کارگران است و بیتردید اینگونه سیاستها همچنانکه تا به امروز شاهدش بودهایم هیچگاه نخواهد توانست مانعی در تلاش کارگران ایران برای دفاع از حقوق انسانیشان ایجاد کند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – نهم بهمن ماه ۱۳۹۱
تجمع اعتراضی ششصد کارگر پتروشیمی بندر امام در مقابل فرمانداری ماهشهر
اتحادیه آزاد کارگران ایران: ششصد نفر از کارگران تبدیل وضعیت نشده پتروشیمی بندر امام از ساعت ۳۰/۸ صبح امروز تا ۳۰/۱۲ ظهر در مقابل فرمانداری ماهشهر دست به تجمع اعتراضی زدند و خواهان اجرای تمام و کمال مصوبه هیئت وزیران مبنی بر چیده شدن کامل شرکتهای پیمانکاری و انعقاد قرار داد مستقیم شدند.
کارگران تبدیل وضعیت نشده پتروشیمی بندر امام صبح امروز در حالی بطور متحدانهای بر دامنه اعتراض خود افزودند و در مقابل فرمانداری ماهشهر دست به تجمع زدند که اعتراضاتگاه و بیگاه آنان در مجتمعهایشان طی هفتههای گذشته نتیجهای در بر نداشته است و مدیریت پتروشیمی در اقدامی جدید بار دیگر و بمدت سه سال بخشهای مختلف در مجتمعهای بسباران و کیمیا را به شرکت پیمانکاری فریمکو واگذار کرد.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران تجمع امروز کارگران پتروشیمی بندر امام بر اساس فراخوان قبلی آنان و علیرغم تهدیداتی که مسئولین فرمانداری ماهشهر بعمل آورده بودند برگزار شد. در این تجمع که به نشانه همبستگی تعدادی از کارگران تبدیل وضعیت شده نیز در آن حضور داشتند معاون حراست پتروشیمی بندر امام برای ایجاد رعب در میان کارگران شخصا اقدام به فیلمبرداری از آنان کرد و از سوی دیگر تلاش مامورین امنیتی برای گرفتن موبایل برخی از کارگران و بازداشت یکی از نمایندههای آنان با عکس العمل قاطع همکارانشان مواجه شد.
بنا بر این گزارش علیرغم تجمع ۴ ساعته ششصد کارگر تبدیل وضعیت نشده پتروشیمی بندر امام در مقابل فرمانداری ماهشهر و برگزاری جلسه شورای تامین، هیچیک از مسئولین این فرمانداری پاسخی به خواستهای کارگران نداند و از سوی دیگر مسئولین حراست پتروشیمی بندر امام در اقدامی تحریک آمیز و برای ایجاد رعب در میان کارگران اقدام به یادداشت اسم و شماره سریال کارتهای آندسته از کارگرانی کردند که پس از پایان تجمع وارد کارخانه میشدند. همچنین مدیر عامل مجتمع بسباران نیز در اقدامی مشابه از کارگران این مجتمع آمار گیری کرد.
کارگران معترض پتروشیمی بندر امام در پایان تجمع امروز خود اعلام کردند دوشنبه هفته آینده نیز دست به تجمع در مقابل فرمانداری ماهشهر خواهند زد و چنانچه به خواستهایشان رسیدگی نشود این تجمعات را بصورت پی در پی ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – نهم بهمن ماه ۱۳۹۱
تجمع مشترک کارگران نی بر خوزستان ادامه دارد
به گزارش۹بهمن ایلنا، امروز، دوشنبه (نهم بهمن ماه) تجمع اعتراضی کارگران نی بر کشت و صنعت کارون در مقابل ساختمان ریاست جمهوری وارد هفتمین روز خود شد و این در حالی است که کارگران نی بر مجتمع کشت و صنعت هفت تپه نیز برای سومین روز متوالی این کارگران را همراهی میکنند.
یکی از کارگران معترض نی بر مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر حاضر در این تجمع، گفت: با وجود آنکه امروز هفتمین روز است که ما کارگران فصلی نی بر برای پیگیری خواستههای صنفیمان در مقابل دفتر رئیس جمهور جمع شدهایم، با مذاکراتی که چند تن از کارگران به نمایندگی از همه کارگران نی بر انجام دادهاند مطلع شدیم که هنوز به خواستههایمان پاسخ قانع کنندهای داده نشده است.
او افزود: ما که طی این هفت روز به سختی توانستهایم بدور از هر امکاناتی به تجمع خود ادامه بدهیم همچنان مصممایم تا زمان دریافت پاسخ قانع کنندهای که نشان دهنده حل مشکلاتمان باشد در تهران حضور یابیم.
گفتنی است کارگران این دو مجتمع بزرگ کشت و صنعت واقع در استان خوزستان، علاوه بر درخواست تحت شمول قانون مشاغل سخت و زیانآور قرار گرفتن و اجرای بازنشستگی پیش از موعد، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و پرداخت منظم دستمزد و حقوق؛ خواستار تغییر ساز و کار رفع فاصله بیمهای خود هستند.
براساس این گزارش، تعداد کارگران شاغل در دو شرکت نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر و هفت تپه شوش به ۲۷۰۰ تن میرسد که از شش سال پیش پیگیر مطالبات قانونی خود هستند.
تجمع اعتراضی کارگران شرکت صنایع غذایی فلات کوهرنگ شهر کیان در چهارمحال و بختیاری
ایسنابتاریخ۹بهمن، طی گزارشی کوتاه وسربسته، ازتجمع تعدادی از کارگران یک شرکت خصوصی (شرکت صنایع غذایی فلات کوهرنگ شهر کیان در چهارمحال و بختیاری) دراعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق، بیمه و اخراج مکرر کارگران توسط مدیران خبرداد.
برپایه این گزارش، کارگران معترض بازگرداندن حدود ۱۵۰ نفر از کارگران اخراج شده این کارخانه را از دیگر خواستههای خود اعلام کردند و گفتند، با وجود پیگیریهای مکرر و دیدار با مسئولین استانی از جمله نماینده شهرستان شهرکرد در مجلس، امام جمعه شهرکرد و شهر کیان، استاندار استان و فرماندار شهرکرد، تا کنون به هیچ نتیجهای نرسیدهایم.
نهم بهمن ماه۱۳۹۱
**************
اخباروگزارشات کارگری۱۰بهمن ماه۱۳۹۱
-اعتصاب ۸۰۰ کارگر پیمانکاری شرکت «فرا ساحل» از زیر مجموعههای شرکت بزرگ «صدرا»
- آی تی اف در باره موضوع رانندگان اخراجی با دولت ایران گفتگو میکند
- عدم پرداخت سه ماه حقوق کارگران شرکت تایت واتر بندرعباس وابسته به سپاه پاسداران
- شکستگی لوله آب ۳ کارگر سیرجانی را گرفتار کرد
- یک کارگر ساختمانی در شهر مریوان جان سپرد
- اعتراض گسترده کارگران صنعت فولاد در بلژیک و حمله خشن نیروهای پلیس
- طرح تجدید ساختار پژو سیتروئن به حالت تعلیق درآمد
اعتصاب ۸۰۰ کارگر پیمانکاری شرکت «فرا ساحل» از زیر مجموعههای شرکت بزرگ «صدرا»
اتحادیه آزاد کارگران ایران: دیروز دوشنبه نهم بهمن ماه، ۸۰۰ نفر از کارگران شرکتهای پیمانکاری ساحل سازان، عمران ذوبان و ایمن سازه از مجموعه شرکتهای پیمانکاری «شرکت فراساحل» بطور همزمان دست از کار کشیدند و هر کدام دست به تجمع اعتراضی در مقابل کارگزینی مجموعههای خود زدند و خواهان پرداخت دستمزد مهر ماهشان شدند.
دستمزد این کارگران بمدت سه ماه از شروع کار هیچگاه پرداخت نمیشود و این مدت از دستمزد آنان بطور دائم و بعنوان ضمانت در نزد پیمانکاران تا زمان تصفیه حساب کارگران باقی میماند. با اینحال شرکتهای پیمانکاری مجموعه صنعتی «فرا ساحل» با وجود گذشت ده روز از بهمن ماه دستمزد مهر ماه این کارگران را نیز پرداخت نکردهاند به همین دلیل این کارگران در اقدامی متحدانه دیروز دست به اعتصاب زدند و خواهان پرداخت دستمزد مهر ماه خود شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال این اعتصاب و تجمع اعتراضی، مسئولین شرکتهای پیمانکاری با حضور در میان کارگران اعلام کردند از آنجا که «شرکت صدرا» هیچ پولی به آنان نداده است در نتیجه آنان هم قادر به پرداخت دستمزد کارگران نیستند با اینحال کارگران اعتصابی به اعتصاب و تجمع خود تا پایان ساعت کاری ادامه دادند و پس از تعطیلی شرکت بدون اینکه پاسخ روشنی به خواستهایشان داده شود عازم منازل خود شدند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال اعتصاب و تجمع دیروز ۸۰۰ کارگر پیمانکاری شرکت صدرا، زمزمه تعطیلی شرکت «فرا ساحل» تا روز شنبه آینده مطرح شده است. این در حالی است که تاکنون کارگران شرکتهای پیمانکاری ساحل سازان، عمران ذوبان و ایمن سازه از زیر مجموعههای شرکت «فرا ساحل» حتی در تعطیلات رسمی نیز مجبور به کار میشدند و کارگران شرکت ساحل سازه اغلب اوقات از ساعت ۷ صبح تا ده شب بطور یکسره مشغول به کار بودند و در این ساعت از شب بناچار با هزینه شخصی خود عازم منازل و خوابگاههایشان میشدند.
صدرا جزیرهٔ صنعتی بزرگی است که سهامدار عمدهٔ آن دولت است. شرکت «صدرا» که در این جزیره مستقر است شامل دو بخش مجزا با مدیریت جداگانه به نام شرکتهای «کشتی سازی صدرا» و «شرکت فراساحل» است. شرکت «کشتی سازی صدرا» سازنده کشتیها و شرکت «فرا ساحل» سازنده سکوهای نفتی و گازی بر روی دریاست. مدیریت «شرکت صدرا به عنوان شرکت مادر» در تهران است و علاوه بر بوشهر در خرمشهر نیز دارای زیر مجموعههایی میباشد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – دهم بهمن ماه ۱۳۹۱
آی تی اف در باره موضوع رانندگان اخراجی با دولت ایران گفتگو میکند
دریافتی: دبیر کلای تی اف آقای دیوید کاک رافت به در خواست سندیکای کارگران شرکت واحد مبنی بر برسمیت شناختن تصمیم هیت مدیره سندیکا ی شرکت واحد در مورد بر کناری منصور اسالوو محکوم کردن اخراج رانندگان سندیکایی اخیر که جهت فعالیتهای سندیکایی اخراج گردیده پاسخ رسمی داد ضمن برسمیت شناختن تصمیم هیئت مدیره سندیکا به وزیر کار و رئیس جمهوری ایران در مورد بازگشت بکار رانندگان سندیکایی نامه فرستاد که متن نامه به انگلیسی و فارسی که در سایتای تی اف و سایت سندیکا درج گردیده:
آی تی اف در باره موضوع رانندگان اخراجی با دولت ایران گفتگو میکند-۹ بهمن ماه ۱۳۹۱
امروز آی تی اف موضوع سه راننده اخراجی سندیکای کارگران اتوبوسرانی شرکت واحد را مستقیما با دولت ایران مطرح کرد.
دیوید کاکرافت؛ دبیر کل آی تی اف پس از اینکه از اخراج این رانندگان توسط ابراهیم مددی؛ نایب رئیس سندیکای شرکت واحد که از سازمانهای عضو آی تی اف است، مطلع شد در نامههایی به رئیس جمهور و وزیر کار خواستار بازگشت به کار این رانندگان اخراجی شد.
نامهای این سه راننده حسن سعیدی، ناصر محرمزاده و وحید فریدونی است. هر سه این رانندگان از اعضای فعال سندیکا هستند و پس از فعالیت برای افزایش دستمزد کارگران از کار اخراج شدهاند. اخراج این سه نفر مستقیما به فعالیتهای اتحادیه کارگری آنها مربوط است.
دیوید کاکرافت به ابراهیم مددی؛ نایب رئیس سندیکای شرکت واحد» قول داده است که آی تی اف به حمایت خود از هئیت مدیره سندیکای واحد که اولین اتحادیه عضو آی تی اف در ایران است در دفاع از اعضای خود ادامه خواهد داد.»
دیوید کاکرافت همچنین تصمیم هئیت مدیره سندیکا را مبنی بر برکناری منصور اسانلو از پست خود بعنوان رئیس سندیکا برسمیت شناخت و تاکید کرد: «ما حق هئیت مدیره را بعنوان هئیت منتخب اداره کننده سندیکا برای این تصمیم به رسمیت میشناسیم و آن را کاملا رعایت میکنیم.»
ITF raises sacked drivers case with Iran government
28 January 2013
view larger image
The ITF today raised the case of three sacked Vahed Syndicate bus drivers directly with the Iranian government.
ITF general secretary David Cockroft called for the men» s reinstatement in letters to the country» s president and labour minister، after being alerted to their dismissals by the ITF-affiliated union» s vice chair، Ebrahim Madadi.
The three drivers are Hasan Saiedi، Naser Mohramzadeh and Vahid Feraydouni. All are active union members and have been dismissed after campaigning for higher wages. The sackings are clearly directly linked to their union activities.
David Cockroft promised Vahed Syndicate vice chair Ebrahim Madadi that the ITF would: «continue to support the board of directors of the Vahed Syndicate، the first ITF affiliate in Iran، in defending your members.»
He also acknowledged the decision of the union» s executive board to discharge Mansour Osanloo from the position of the union» s chair، stating «we recognise the right of the board of directors as the elected governing body of the syndicate to take this decision، which we fully respect.»
http: //www. itfglobal. org/news-online/index. cfm/newsdetail/8422
عدم پرداخت سه ماه حقوق کارگران شرکت تایت واتر بندرعباس وابسته به سپاه پاسداران
بنا به گزارش منتشره۱۰بهمن، شرکت تایت واتر بندرعباس وابسته به سپاه پاسداران سه ماه حقوق کارگران را پرداخت نکرده است.
براساس این گزارش بنقل از منابع محلی، تعداد زیادی از کارگران شرکت تایت واتر سه ماه حقوق معوقه دارند و حقوقی دریافت نکردهاند.
شرکت تایت واتر بندرعباس یکی از بزرگترین شرکتهای حمل و نقل و بارگیری کانتینر در اسکله بندر عباس است و۵۲درصد از سرمایه این شرکت متعلق به سپاه پاسداران است.
شکستگی لوله آب ۳ کارگر سیرجانی را گرفتار کرد
به گزارش۱۰بهمن فارس، شکستگی لوله آب ۳ کارگر شهرداری سیرجان را گرفتار کرد.
بنا بهمین گزارش، شکستگی لوله فضای سبز شهرداری سیرجان که بعد از ظهر امروز در طرح کانال انتقال آب مجتمع گلگهر به وجود آمد، کارگران را بر آن داشت تا برای ترمیم این شکستگی وارد کانال با عمق دو متری شوند.
با ریزش این کانال سه کارگر شهرداری سیرجان زیر آوار گرفتار شدند.
ناصر ستودهنیا مسئول آتشنشانی سیرجان گفت: نشت آب از طریق لوله شکسته و شنی بودن کانال موجب این حادثه شد که حسن پورجعفرآبادی کارگر ۲۱ ساله دچار مرگ مغزی شد و حال وی وخیم است.
وی افزود: دو کارگر دیگر نیز در بیمارستان بستری و تحت درمان قرار گرفتند.
یک کارگر ساختمانی در شهر مریوان جان سپرد
به گزارش۱۰بهمن کُردپا، روز گذشته یکی از کارگران ساختمانی در شهر مریوان به علت سقوط از بلندی در حین کار، جان خود را از دست داد.
هویت این کارگر متأهل۴۵ساله، «حسین» و از اهالی روستای «نژمار» اعلام شده است.
سابقهٔ کاری این شهروند کُرد ١۵ سال میباشد و به سبب نبود ایمنی در محل کار و بیتوجهی کارفرما، دچار حادثه شده بود.
حسین دارای ۴۵ سال سن بوده است.
اعتراض گسترده کارگران صنعت فولاد در بلژیک و حمله خشن نیروهای پلیس
به گزارش۲۹ژانویه یورونیوز، کارگران و کارمندان شرکت آرسلورمتال در شهر لیژ بلژیک، روز چهارشنبه به اعتصاب پایان خواهند داد و بر سر کار خود حاضر میشوند.
با این همه اعتصابیون تصمیم دارند که یک روز پیش از شکستن اعتصاب، در برابر ساختمان دولت محلی در شهر نامور بلژیک تجمع کرده و خواستههایشان را بار دیگر به مسوولان یادآوری کنند.
ژوزف گانگوزا، یکی از فلزکاران اعتصاب کننده میگوید: «وقتی که میبینید چه اتفاقی افتاده و وقتی که چنین رویدادهایی را مشاهده میکنید در مییابید که این یک معضل اجتماعی است. ما حضور در نامور را به عنوان وظیفه خود در نظر گرفتهایم.»
گیوسپ لوسورنو، یکی از کارمندان سابق نیز میگوید: «آرسلورمتال ما را نابود کرد. چه کاری از دستمان بر میآید. آرسلورمتال گورمان را کنده و اکنون ما دفن شدهایم.»
همزمان با تجمع در شهر نامور بلژیک قرار است که در برابر دفتر آرسلورمتال در لوگزامبورگ و نیز ساختمان پارلمان اروپا در استراسبورگ فرانسه تجمع مشابهی برپا شود. تعدیل ۱۳۰۰ فرصت شغلی موجب اعتراض کارگران آرسلورمتال شده است.
بنابه گزارش امروزهمین منبع، کارگران صنعت فولاد بلژیک با تجمع در نامور خواستار عدم تعطیلی کارخانه و بیکاری صدها تن از همکارانشان شدند. کارگران خشمگین کارخانه فولاد سازی آرسلور میتال، به ابتکار اتحادیه کارگری به نامور بلژیک رفتند تا فریاد اعتراضشان را نسبت به تعطیلی بخشی از کارخانه و بیکاری کارگران بگوش مقامات دولتی برسانند. مقر اصلی ادارات دولتی بخش فرانسوی نشین بلژیک، در شهر نامور در جنوب بلژیک واقع است.
کارگران سعی کردند با گذشتن از ماموران امنیتی به داخل ساختمان نفوذ کنند، که البته حمله خشن نیروهای پلیس به آنها مانع اینکار شد.
کارخانه فولاد آرسلور میتال یکی از غولهای صنعت فولاد، یکی از پرسودترین صنایع جهان است و کارگران خشمگین میگویند زیاده خواهیهای مدیرعامل هندی آن لکشمی میتال باعث بیکاری هزاران کارگر و نان آور خانوادهها میشود.
کارگران میگویند سیاستمداران وظیفه نجات آنها را دارند.
نخست وزیر بلژیک الی دی روپو، گفته است که دولت بخشی از سهام کارخانه را میخرد تا کارگران بیکار نشوند، آقای میتال هم در جواب گفته که هیچ بخشی از کارخانه را نه به دولت نه به هیچ نهاد دیگری نمیفروشد.
شرکت آرسلورمتال، یکی از مهمترین تولید کنندگان فولاد جهان، روز پنجشنبه اعلام کرد که یکی از مجتمعهای ذغال سنگ و نیز شش خط تولید فلز خود را در بلژِیک تعطیل میکند. این تصمیم به دلیل کاهش تقاضای فولاد اتخاذ شده است.
طرح تجدید ساختار پژو سیتروئن به حالت تعلیق درآمد
به گزارش۲۹ژانویه یورونیوز، دادگاه تجدید نظر پاریس روز سه شنبه دستور داد تا شرکت پ اس آ پژو سیتروئن طرح تجدید ساختار خود را که منجر به کاهش نیروی کار این گروه شده بود را متوقف کند.
دلیل این تصمیم دادگاه عدم رعایت مقررات مربوط به اطلاع رسانی به کارمندان و گروه فورسیا، سازنده قطعات یدکی خودرو، وابسته به این شرکت اعلام شده است.
سندیکای کارگری گروه فورسیا با ارائه لایحهای از دادگاه خواسته بود با توجه به تاثیر منفی این طرح بر روی فعالیتهای گروه، برنامه تجدید ساختار پژو سیتروئن معلق شود.
این تصمیم دادگاه میتواند طرح حذف ۸ هزار فرصت شغلی شرکت پژو سیتروئن در فرانسه و تعطیلی کارخانه «اولنی سو بوا» در حومه پاریس را به تعویق اندازد.
دهم بهمن ماه۱۳۹۱
akhbarkargari2468@gmail.com