logo





کومه له زحمتکشان کردستان

سی سال پيکار برابری طلبانه

يکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۸ مارس ۲۰۰۹

8mars-komale.jpg
پيکارهای پرشکوه و شورانگيز زنان عليه يکی از زنستيزترين رژيمهای معاصر سی ساله شد. سی سال است که ايران اسلامی به زندانی خوفناک عليه زنان تبديل شده است. نخستين سنگ بنای استبداد مذهبی در ايرانِ برخواسته از يکی از شکوهمندترين مبارزات مردمی، عليه زنان و دوباره به بندکشيدن آنان گذاشته شد. نخستين قوانين بردگيآور در جمهوری اسلامی عليه زنان تدوين شد و نخستين نشانههای سرکوب بيرحمانه شور و هيجانات انقلابی ۵۷ و بازپسگيری دستاوردهای دهها سال مبارزه اجتماعی در ايران با يورش وحشيانه به زنان هويدا گشت. جنبشهای نوين اجتماعی که با انقلاب ۵۷ در ابعادی گستردهتر به صحنه پيکارهای سياسی و اجتماعی کشيده شده بودند، با يورش و با بهبندکشيدن زنان و جنبش نوين آنان ميبايست مهار شوند. عقبماندهترين تملات و سنتها در جمهوری اسلامی به قوانين رسمی و مدون تبديل شدند. زندانها انباشته از زنان مبارز و قهرمانی شدند که در پيشاپيش آنان زنان و مردان جنبشِ سوسياليستی و برابريطلبانه با خلق صحنههای تاريخسازی از بيباکی و شجاعت و پای فشاری بر اعتقادات خود جنبش نوينی کاشتند که اينک پس از سی سال به يکی از مطرحترين جنبشهای اجتماعی و به يکی از شاخصهای معتبر سنجش اوضاع و توازن قوای نيروهای مردمی و رژيم اسلامی ضد زن در ايران تبديل شده است.
نهالی که در ميان موعظههای ارتجاعی آيتاللهها و يورش حزباللهيهای تيغ و چاقو به دست و اسيدهای آماده پاشيدن و در زندان و ميادين اعدام و در ميان توهم سنگين مردمی شريف، کاشته شد و با رنج و پيکار مداوم و سرسختانه بارور گرديد، اينک درخت تنومندی است که ديگر گرد باد هيچ استبدادی قادر به برافکندن آن نخواهد بود. آن چه امروز معرف جنبش زنان در ايران است نه سرکوب رژيم که در جهان آوازهاش را در ضديت و سرکوب زنان به دست آورده است که حضور دائمی و سنگين و محکم جنبش زنان در ايران و در معادلات سياسی است. اگر در ابتدای حاکميت اين رژيم حمله به زنان و دوباره بازگرداندن آنان به کنج منازلشان معيار استقرار جمهوری اسلامی بود، اينک پس از گذشت سی سال، وجود يک جنبش نيرومند اجتماعی زنان به معيار سنجش شکست ايدئولوژيکی و سياسی و حاکميت رژيم اسلامی تبديل شده است. بانوان ايران و در پيشاپيش آنان زنان آزاده و سوسياليست و عدالتخواه پس از تحمل سه دهه رنج، سرکوب و زندانهای مخوف و با وجود تداوم اين شرايط زحمات و تلاشهايشان حاصل ميدهد و يقينا ايران فردا متعلق به زنان و نقش موثر و پويای آنان در بازسازی و پيشرفت و رفاه و عدالت و برابری خواهد بود.
در کردستان نيز حضور زنان در تحولات سياسی در دههای گذشته شتاب قابل توجهی به خود گرفته است. انقلاب ۵۷ نيروی نهفته زنان را در کردستان نيز به ميدان تحولات اجتماعی کشاند. پس از آن نقش زنان در صفوف نخست در مبارزات مردم آزاديخواهانه کردستان که زنان چپ و سوسياليست کومهله نقش پيشرو و تعيينکنندهای ايفا نمودند، به تاريخ، وزن و جايگاه زنان در کردستان موقعيت جديدی بخشيده است. در ۳۰ سال گذشته با وجود اشغالگری کردستان و تبديل اين سرزمين به پادگان بزرگ نظامی شاهد چنان تحولات عميق سياسی، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی هستيم که اين جامعه را از تاريخ ماقبل خود وسيعا جدا کرده است. موقعيت زن در کردستان دگرگون شده است. حضور دهها هزار زن دانشجو در دانشگاه، در جنبش روشنفکری کردستان، در تشکلهای مدنی، در ورزشگاهها و دگرگون شدن موقعيت زنان در خانواده در اقتصاد در سياست، نشان از آن تحولات عميقی دارد که اين جامعه را با وجود تداوم حاکميت ميليتاريستی و اشغالگرانه جمهوری اسلامی تغيير داده است. پيکار نسلی از زنان آزاده در صفوف کومهله و در ميدان نبرد آزاديخواهی کردستان و شرکت خيل عظيمی از زنان کرد در جنبش کردستان در زندانها و در مقاومت مردمی و در به دوش کشيدن سختيهای چنين مقاومتی، مبارزات کردستان را بيش از پيش مترقيتر و مدرن تر ساخته است. بر تارک جنبش کنونی زنان در کردستان، بيش ار دو دهه پايداری زنان مبارز و چپ کردستان که بخش اعظم آنان در صفوف کومهله جنگيدند، در زندانها در تشکيلات مخفی و در صفوف پيشمرگان کومه له مر درخشد.
سال گذشته برای زنان کردستان نيز هم تداوم سرکوب و هم مقاومت عليه زورگويی و استبداد را در پی داشت. حکم و اجرای شلاق برای زنان مبارز شيوا خيرابادی و سوسن رازانی دشواری فعال جتبش زنان بودن را نشان ميدهد. در کردستان که هنوز برای رژيم اسلامی خط قرمز محسوب ميشود و هر مبارزهای با بيرحمی شديدتری سرکوب ميشود، در کردستان که هنوز اعدام و صدور احکام خودسرانه اعدام وجه غالب سرکوب رژيم را شکل ميدهد، مبارزات زنان در عرصههای گوناگون به مقاومت مردمی توان بيشتری داده است. حضور موثرتر زنان کرد در مبارزات سراسری زنان در ايران، شرکت مستقيم زنان کرد در کمپين يک ميليون امضا، اختصاص جايزه اولاف پالمه به پروين اردلان از فعالين شناحته شده حقوق زنان، دستگيريهای يک سال اخير زنان در کردستان و در مبارزات دانشجويی، سالی که گذشت را برای زنان کرد پراندوختهتر و پردستاوردتر کرده است. اگرچه بسيار از فعالينش در بند هستند.
در حالی به پيشوار هشت مارس روز جهانی زن ميرويم که ايران اسلامی با چالشهای فزايندهای روبرو است.جرکت ارام ارام اما عميق جنبشهای اجتماعی در ايران که جنبش زنان از برجستگی خاصی برخوردار است چالش های پيشاروی جمهوری اسلامی را جديتر کرده است و با وجود تمام "تهديدات خارجی“ تمام سياست، نقشه و تدارک و آمادگی رژيم و کليه دستگاه سرکوبش عليه اين حرکت جدی جنبشهای اجتماعی طراحی شده است. از سوی ديگر آن هماهنگی نسبتا چشمگيری که ميان اين جنبشها و فعالين و رهبران آنان در سالهای اخير شکل گرفته است، نويد يک جنبش همهگير و سراسرتری را به ما ميدهد. حمايت کانون نويسندگان از مبارزات کارگران، حمايت وسيع ار مبارزات زنان و يکصدايی محکم عليه اعدام و زندانهای خودسرانه نشانههای همبستگی وسيعی است که جنبش سراسری عليه استبداد مذهبی و ترور شديدا بدان نياز دارد. يورش های پی در پی به جنبشهای اجتماعی و منجمله جنبش زنان، محاصره شهرها توسط ده ها هزار نيروی مسلح در مانورهای نظامی نشان از هراس حمام اسلامی است. نشان از آن دراد که تهديد خارجی بهانه ای جز برای سرکوی داخلی نيست و سرکوب هراندازه بيرحمانهتر نشان از بالندگی نيروهايی دارد که سی سال است اين رژيم بيهوده در پی دوباره به بندکشيدن آنان را دراد.
در روز هشت مارس جای خود دارد که تمام نيروهای آزاديخواه و دمکرات و برابريطلب به سوی جبه هی واحدی گام بردارند و با تدوين يک پلاتفرم روشن آزادی خواهی به پراکندگی مبارزات مردمی و جنبشهای اجتماعی پايان دهند. جنش آزاديخواهی در کردستان بيش از هر زمان ديگر نيازمند حمايت و پشتيبانی نيروهای دمکرات و انقلابی و چپ است. در عين حال مردم کردستان و جنبش پايدارشان همواره در حمايت از مبارزات مردمی در ايران خواهند کوشيد و ايستادگی جنش خويش را در جهت تضعيف اين رژيم و تقويت مبارزات سياسی و اجتماعی عليه جمهوری اسلامی همانند سه دهه گذشته هدايت خواهند کرد.
هشت مارس را گرامی ميداريم. به کوشندگان راه برابری زن و مرد درود ميفرستيم. در گرامی داشت زنان مبارزی که در طول حاکميت اين رژيم زن ستيز فهرمانانه ايستادند و جان نهادند پيمان تازه خواهيم کرد که راهشان ادامه خواهد يافت و نام و يادشان برای هميشه جاودان می ماند.

کومه له زحمتکشان کردستان
۱۷ اسفند ماه ۱۳۷۸ برابر با ۶ مارس ۲۰۰۹



نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد