logo





اخبار و گزارشات کارگری ۲۹ و۳۰ دی و ۱ و ۲ بهمن ماه۱۳۹۱

دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۱ ژانويه ۲۰۱۳

اخباروگزارشات کارگری29و30دی ماه1391

- انتقال یوسف آب خرابات به زندان مرکزی مهاباد
- احضار و بازداشت دبیر کانون صنفی معلمان کرمانشاه
- تجمع کارگران یخچال سازی ایران پویا وابسته به بنیاد مستضعفان مقابل کارخانه
- بیکاری ۵۰ کارگر در پی تعطیلی کارخانه اتاقسازی ماهوت سلماس
- عدم پرداخت چند ماهه حقوق کارگران شهرداری گتوند
- تأخیر ۱۰ ماهه در پرداخت حق‌الزحمه نیروهای ستادی آموزش و پرورش
- استفاده ازکودکان کاردرایران وجهان

انتقال یوسف آب خرابات به زندان مرکزی مهاباد

به گزارش رسیده، پنجشنبه مورخ 28/10/91 ساعت 3 بعدازظهر یوسف آب خرابات فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری از زندان اداره اطلاعات مهاباد به زندان مرکزی مهاباد انتقال داده شد.
این فعال کارگری 10 روز پیش در تاریخ 19/10/91 پس از احضار به اداره اطلاعات مهاباد بازداشت گردیده بود.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، خواهان آزادی فوری و بی قید شرط محمد مولانایی، یوسف آب‌خرابات و واحد سیده اعضای این کمیته در مهاباد و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین دربند و زندانیان سیاسی می‌باشد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-29 دی 1391

احضار و بازداشت دبیر کانون صنفی معلمان کرمانشاه

به گزارش18ژانویه موکریان،یک فعال صنفی اهل کرمانشاه توسط نیروهای حکومتی احضار و بازداشت شد.
بنا بهمین گزارش ، محمد توکلی، فعال فرهنگی و عضو کانون صنفی معلمان کرمانشاه، روز پنجشنبه 28 دی ماه 91 از طریق حراست آموزش و پروش کرمانشاه به اطلاعات سپاه احضار و سپس بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این گزارش از محل نگهداری، اتهام یا اتهامات وارده و وضعیت محمد توکلی دبیر عربی دبیرستانهای کرمانشاه اطلاعی در دست نیست.

تجمع کارگران یخچال سازی ایران پویا وابسته به بنیاد مستضعفان مقابل کارخانه

به گزارش30دی ایلنا، ۲۰۰نفر از کارگران رسمی و قرار دادی کارخانه یخچال سازی «ایران پویا» در اعتراض به شایعه انحلال این کارخانه صبح امروز (شنبه ۳۰ دی ماه) در مقابل درب ورودی این کارخانه دست به تجمع زدند.
برپایه این گزارش،مجموعه کارگران این کارخانه ۲۰۰ نفر می باشدوبیکاری تعداد ۹۰ نفر از کارگران قرار دادی با سوابق بین ۸ تا ۱۸ سال کار مستمر در ایران پویا اکنون تمامی کارگران را نگران امنیت شغلیشان کرده است.
علاوه بر ۹۰ کارگر قرار دادی مابقی کارگران رسمی هستند اما اشتغال این کارگران نیز به خطر افتاده است و با توجه به اینکه اکثر آن‌ها (حدود ۶۰ نفر) با سوابق بیش از ۲۰ سال کار در شرف بازنشستگی قرار دارند، با تصمیمات جدید کارفرمایان این کارخانه، بازنشستگی این کارگران نیز با مشکل روبرو خواهد شد.
کارخانه یخچال سازی ایران پویا وابسته به بنیاد مستضعفان، واقع در جاده مخصوص کرج سازنده انواع یخچال و پروفیل آلومینیومی است که هم اکنون خط تولید یخچال آن متوقف شده است.

بیکاری ۵۰ کارگر در پی تعطیلی کارخانه اتاقسازی ماهوت سلماس

به گزارش30دی آذوح،همزمان با تعطیلی کارخانه‌ها در شهرهای مختلف ایران، توقف فعالیت کارخانه اتاقسازی ماهوت با مدیریت حجت جهان‌بین فرزند ابراهیم در شهرستان سلماس نیز تقریبا قطعی شد.
این کارخانه زمانی بیش از ۱۵۰ کارگر داشت که تعدادشان در ماه‌های گذشته به ۱۰۰ نفر رسیده بود.
از حدود یک ماه پیش فعالیت کارخانه اتاقسازی ماهوت واحد سلماس متوقف شده و ۵۰ کارگر آن بیکار شده‌اند. شماری از کارگران بیکار شده‌ واحدهای تولیدی به اجبار به کارهای فصلی، از جمله کارهای ساختمانی روی می‌آورند.

تجمع كارگران بازنشسته شرکت پتروشیمی آبادان در اعتراض به عدم پرداخت حق معیشت

به گزارش ایلنا بتاریخ30دی، امروز ۶۰ نفر از کارگران بازنشسته شرکت پتروشیمی آبادان با تجمع مقابل ساختمان شرکت نفت خواستار پرداخت «حق معیشت» خود شدند.
مشاور رئیس هیئت مدیره صندوق‌های بازنشستگی وزارت نفت با تایید این تجمع اعتراضی، گفت: مستمری بازنشستگان شرکت پتروشیمی آبادان را صندوق بازنشستگی وزارت نفت پرداخت می‌کند ولی حق معیشت آنان را نمی‌توانیم قانونا پرداخت کنیم زیرا کارفرمای آن‌ها این مبلغ را به ما پرداخت نکرده است.
محمد حسین عبدالعزیزی ادامه داد: بخش عمده‌ای از بازنشستگان در شرکت‌هایی مشغول به کارند که کماکان در دل وزارت نفت قرار دارند اما تعدادی از آن‌ها که عمدتا پتروشیمی هستند طبق اصل ۴۴ واگذار شده‌اند. وزارت نفت تنها مستمری بازنشستگان را به صورت مستقیم می‌پردازد. باقی هزینه‌هایی را که وزارت نفت به بازنشستگان می‌پردازد باید پیش‌تر از طریق کارفرمای مربوطه به صندوق بازنشستگی پرداخت شود.
وی افزود: مثلا اگر کسی در شرکت ملی حفاری بوده و بازنشسته شده است به جز مستمری که جزء تعهدات صندوق بازنشستگی قرار دارد هزینهٔ درمان، هزینهٔ سفر، حق معیشت را باید شرکت ملی حفاری در چارچوب تعاملات اداری به ما بپردازند و ما هم به نیابت از آنان به بازنشستگان بپردازیم.
مشاور رئیس هیئت مدیره صندوق‌های بازنشستگی وزارت نفت در پایان با تاکید بر لزوم تعیین نهاد نظارتی بر سرنوشت تعهدات بازنشستگان شرکت‌هایی که طبق اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شده‌اند اظهار داشت: باید در چارچوب اولیهٔ خصوصی سازی، نهاد‌های نظارتی مسئول بر این قضیه دیده می‌شدند. زمانی که پتروشیمی آبادان به بخش خصوصی واگذار می‌شد بایست سرنوشت تعهدات آن‌ها به بازنشستگان خود به طور دقیق مشخص می‌شد تا در شرایط بد اقتصادی کشور این مشکلات به وجود نیاید.

عدم پرداخت چند ماهه حقوق کارگران شهرداری گتوند

مهر بتاریخ 30دی، بنقل از محسن شکری زاده شهردار گتوند،ازتاخیرچندماهه پرداخت حقوق کارگران شهرداری گتوند خبرداد.
دراین خبرتعدادماه هایی که حقوق کارگران شهرداری گتوند پرداخت نشده است ناروشن است؟!

تأخیر ۱۰ ماهه در پرداخت حق‌الزحمه نیروهای ستادی آموزش و پرورش

به گزارش مورخ30دی ایلنا،عضو کانون صنفی معلمان، از پرداخت نشدن حق‌الزحمه نیروهای ستادی آموزش و پرورش از اسفند ماه سال گذشته تا كنون خبر داد.
محمدرضا نیک‌نژاد در این باره گفت: در حال حاضر 10 ماه در پرداخت حق الزحمه نیروهای ستادی آموزش و پرورش تأخیر وجود داشته است و بیش از چهار ماه از موعد پرداخت اضافه كاری (حق‌التدریس‌) معلمان گذشته است و هیچ برنامه و خبری هم مبنی بر پرداخت این اضافه كاری ها از طرف آموزش و پروش اعلام نمی‌شود.
عضو کانون صنفی معلمان با بیان اینكه «ما امیدوار نیستیم که در روزهای آتی مبلغ مورد نظر را دریافت کنیم» اظهار داشت: مدیران به ما اعلام می‌کنند که لیست‌ها را به اداره آموزش و پرورش داده‌اند و هنوز هیچ خبری از پرداخت این حقوق‌ها از طرف اداره دریافت نشده است.
نیک‌نژاد افزود: ما در آموزش و پرورش دو نوع دریافتی داریم. یکی حقوق ثابت است که بین ۲۵ تا ۳۰ هر ماه پرداخت می‌شود. دریافتی دیگری که معلمان از آموزش و پروش دارند حقوق حق‌التدریس است که هر دو ماه یک بار پرداخت می‌شود. نیروهای ستادی و اجرایی مدارس هر دو ماه این حق‌الزحمه‌ها را دریافت می‌کنند. امسال در یک حالت غیر معمول با وجود قرار گرفتن در ماه پنجم، هنوز این حق‌التدریس‌ها به معلمان پرداخت نشده‌اند.
وی در پایان گفت: حاجی‌بابایی (وزیر آموزش و پرورش) در آغاز ورودش اعلام کرد که به خاطر حفظ شان معلمان می‌خواهد هر ماه حق‌التدریس‌های معلمان و حق‌الزحمه نیروهای ستادی را پرداخت کند. اما تنها یک ماه آموزش و پروش به وعده‌اش عمل کرد و مبلغ اضافه‌کاری را در‌‌ همان ماه پرداخت کرد.

استفاده ازکودکان کاردرایران وجهان

به گزارش30دی مهر،قانون کار در ماده 79 تنها در چند کلمه استفاده از کودکان زیر 15 سال را در مشاغل مختلف ممنوع کرده و آمده است:"به کار گماردن افراد کمتر از 15 سال تمام ممنوع است".
با این حال در مواد 80 تا 84 تحت عنوان شرایط کار نوجوانان بین سنین 15 تا 18 سال، شرایط بکارگیری کارگران نوجوان، نوع مشاغلی که می توان به این گروه ها واگذار کرد و ساعات روزانه کار تشریح شده است.
قوانین منع کار کودک در ایران
با وجود قوانین شفاف و روشن درباره کار کودکان و استفاده از نوجوانان در مشاغل مختلف، نه تنها در ایران بلکه در بیشتر کشورهای جهان از کودکان در بازار کار استفاده می شود.
این پدیده مذموم امروز در کشورهایی که به لحاظ اقتصادی و اجتماعی شرایط مناسبی ندارند به مراتب رواج بیشتری از کشورهایی دارد که دارای بازار کار مناسب به همراه قوانین محکم و با ضمانت اجرایی بالا هستند.
بر پایه این گزارش، استفاده از کودکان کار در ایران به اشکال مختلفی انجام می شود و می توان به راحتی کودکانی را در خیابان ها، کارگاه ها و در سطح شهر مشاهده کرد که مشغول انجام مشاغل مختلفی هستند.
سازمان جهانی کار در تازه ترین گزارش خود درباره وضعیت و آمار کار کودکان در کشورهای مختلف جهان ضمن هشدار نسبت به لزوم پایان دادن به استفاده از کودکان در کار، اعلام کرد: تعداد کودکان کارگر در طول دوره 2004 تا 2008 از 222 میلیون نفر به 215 میلیون نفر کاهش یافته است.
افزایش 8 میلیون نفری کودکان کار پسر
با اینکه طبق آمار سازمان جهانی کار 3 درصد از میزان کودکان کار کاسته شده، اما این سازمان هشدار داده است که به دلیل بحران اقتصادی جهانی، ممکن است سرعت مبارزه با کار کودکان در کشورها تا سال 2016 کاهش یابد.
طبق برآوردهای ILO بیشترین میزان کاهش در استفاده از کودکان کار در سنین 5 تا 14 سال بوده است که به میزان 10 درصد کاهش نشان می دهد. این میزان در بین دختران به میزان 15 درصد است ولی در بین پسران این آمار حدود 7 درصد معادل 8 میلیون کودک کار افزایش یافته است.
آمارها نشان می دهد کودکان کار بین سنین 15 تا 17 سال به میزان 20 درصد افزایش یافته و از 52 میلیون نفر به 62 میلیون نفر بالغ شد. سازمان جهانی کار معتقد است برای تحقق هدف بلندپروازانه جلوگیری از کار کودکان نیازمند یک برنامه و دستور کار استراتژیک است.
سی دی ماه1391

***************

اخباروگزارشات کارگری2بهمن ماه1391

- برکناری منصور اسالو از ریاست هیئت مدیره سندیکا
- مرخصی بهنام ابراهیم زاده با قرار وثیقه ٢٠٠ میلیون تومانی
- عیادت اعضای سندیکا با رضا شهابی
- اعتراضات وخواسته های کارگران زن اخراجی کارخانه پوشش گستراردکان طی 8 ماه بلاتکلیفی
- اخراج کارگران شرکت پیمانکاری جهاد نصر
- اعتصاب کارگران شهرداری شوشتر
- اخراج ٥ نفر از کارگران شرکت تعاونی ١٦٣ سنندج
- عدم پرداخت کامل پاداش بهره وری به کارکنان غیررسمی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی

برکناری منصور اسالو از ریاست هیئت مدیره سندیکا

از : سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
به : فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل (ITF)
موضوع : برکناری منصور اسالو از ریاست هیئت مدیره سندیکا
احتراما" سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه اعلام می دارد ؛
منصور اسالو را به علت انجام تخلفات متعدد و عدم پایبندی به تعهدات خود و نادیده گرفتن هشدارها و اعتراضات درونی سندیکا ، از ریاست هیئت مدیره برکنار کرده و از این تاریخ هیچگونه سمت و مسئولیتی در این سندیکا ندارد و از آن نهاد کارگری خواستار قطع همه ارتباطات ،همکاری ها و حمایتها از نامبرده می باشد.
یادآوری می شود سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه هیچ نماینده وسخنگویی در خارج از کشور ندارد.
با امید به گسترش صلح ،عدالت و صداقت در همه جهان
سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران و حومه
دوم بهمن یک هزاروسیصد و نود و یک
رونوشت:
- سازمان جهانی کار (ILO)
- کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های آزاد کارگری (ITUC)
- کنفدراسیون کارگران فرانسه ( CGT)
- کلیه اتحادیه ها و نهاد های کارگری داخلی و بین المللی

مرخصی بهنام ابراهیم زاده با قرار وثیقه ٢٠٠ میلیون تومانی

براساس گزارش رسیده، روز یکشنبه اول بهمن ماه ١٣٩١ ساعت ٨ شب، بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و عضو کمیته پیگیری با قرار وثیقه ٢٠٠ میایون تومانی برای مدت چهار روز به مرخصی آمد.
لازم به ذکر است که فرزند این فعال کارگری، نیما ابراهیم زاده به دلیل بیماری سرطان در بیمارستان کودکان محک بستری است و پزشکان تاکید کرده‌اند که حضور بهنام در کنار فرزندش، تاثیر به سزایی در کمک به امر درمان نیما دارد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن ادامه بازداشت و زندانی بهنام ابراهیم‌زاده، خواهان آزادی بی قید و شرط وی و کلیه کارگران و فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-١ بهمن ١٣٩١

عیادت اعضای سندیکا با رضا شهابی

رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که از تاریخ بیست و دوم خرداد هشتاد ونه دستگیر و در زندان به سر می برد پس از عمل جراحی سنگینی که انجام داد روانه زندان گردید و پس از گذشت چند ماه با موافقت مسئولین زندان به مرخصی آمد.
اعضای هیئت مدیره و فعالین سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه روز دوشنبه دوم بهمن ماه نود و یک برای عیادت و احوالپرسی با حضور در منزل اقای رضا شهابی با ایشان ملاقات کردند.
سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن آرزوی سلامتی برای این عضو زحمتکش ، آرزو دارد هر چه سریعتر شاهد آزادی بی قید و شرط ایشان باشیم.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
دوم بهمن نودویک

اعتراضات وخواسته های کارگران زن اخراجی کارخانه پوشش گستراردکان طی 8 ماه بلاتکلیفی

این کارگران بیش از پنج نوبت در محل فرمانداری، دفتر نماینده و شورای اسلامی شهر اردکان تجمع و تحصن کرده اند.
به گزارش2بهمن مهر،هشت ماه پیش 45 زن کارگر از یکی از کارخانه های بزرگ اردکان اخراج شدند که اغلب آنها سرپرست خانوار بوده اند اما اکنون بعد از گذشت این مدت از بیکاری آنها، هنوز کسی پاسخگوی مشکلات آنها نیست.
برپایه این گزارش،خدیجه سرافراز از کارگران اخراجی کارخانه پوشش گستر اردکان درباره مشکلات به وجود آمده برای زنان شاغل در این واحد تولیدی اظهار داشت: کارخانه پوشش گستر اردکان در سال 1380 با هدف تولید روکش فابریک صندلی خودرو و با ایجاد اشتغال برای 400 نفر از زنان و مردان اردکانی کار خود را آغاز کرد.
این کارگر اخراجی اضافه کرد: متاسفانه به علت سوء مدیریت و تعویض پیاپی مدیران عامل، این کارخانه در 20 تیرماه امسال تعطیل و ورشکسته اعلام شد.
سرافزاز تصریح کرد: متاسفانه بدهی کارگران از سال 1386 تاکنون پرداخت نشده و هر یک از کارگران که بیشتر آنان بی سرپرست یا بدسرپرست هستند بین 90 تا 150 میلیون ریال از این کارخانه طلب دارند و تلاش آنان برای توقیف بخشی از ساختمان یا دستگاه های کارخانه نیز به جایی نرسیده است.
سمیه فتاحی یکی دیگر از کارگران اخراجی نیز گفت: متاسفانه از تیرماه سال جاری که کارخانه به صورت رسمی تعطیل شده، حتی یک ریال به عنوان بیمه بیکاری به هیچ یک از کارگران پرداخت نشده و کارگران برای رفع نیازهای اساسی زندگی خود دچار مشکلات عدیده ای هستند.
وی افزود: در حال حاضر بانک تجارت کارخانه را مصادره کرده و طبق قانون باید حق و حقوق کارگران اخراجی را پرداخت کند اما مسئولان این بانک نیز جوابگو نیستند.
فاطمه خالویی هم که مبلغ 100 میلیون ریال حقوق خود را از این کارخانه طلبکار است، گفت: جوابگو کردن تمامی مدیران عامل کارخانه و شفاف شدن وضعیت مالی این واحد از بدو تاسیس، تعیین محل انبار مواد اولیه کارخانه که بیش از یک میلیارد ریال ارزش دارد، همچنین جواب قاطع و قانع کننده مسئولان شهرستان اعم از نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار، امام جمعه و اعضای شورای شهر به ما از جمله درخواست های جمع 45 نفری ما زنان کارگر اخراجی است.
این گزارش حاکیست،این کارگران بیش از پنج نوبت در محل فرمانداری، دفتر نماینده و شورای اسلامی شهر اردکان تجمع و تحصن کرده اند و شنیده می شود شهرداری اردکان در صورت توافق با بانک تجارت قرار است در راه اندازی این واحد تولیدی مشارکت کند.

اخراج کارگران شرکت پیمانکاری جهاد نصر

بنا به خبر رسیده، شرکت پیمان کاری جهاد نصر کلیه ی کارگران خود را از کار اخراج کرد. کارگران شرکت پیمان کاری جهاد نصر که 110 نفر می باشند در روز یکشنبه اول بهمن ماه از ساعت 9 صبح در اعتراض به اخراج خود در مقابل دفتر مرکزی این شرکت در سنندج دست به تجمع زدند.
قابل ذکر است که این تجمع تا نزدیکی ظهر طول کشید و کارگران دسته جمعی به اداره کار مراجعه کردند. در نتیجه این اعتراض، کارفرما ناگزیر شد در جمع کارگران حضور یابد و علت اخراج را نداشتن بودجه و طلبکار بودن 9 میلیارد تومان از اداره امور آب و اداره راه و ساختمان اعلام کرد. کارفرما و همکارانش به کارگران قول دادند که حقوق معوقه چهارماه کارگران را در چند روز آینده پرداخت نمایند. کارگران در اعتراض به سخنان کارفرما خواستار پرداخت حقوق معوقه، دریافت حقوق اضافه کاری، حق شیفت شب و حقوق ایام تعطیلات رسمی و بازگشت به کار با انعقاد قرارداد دسته جمعی و دایم در حضور نماینده اداره کار شدند. کارگران همچنین تاکید کردند تا رسیدن به خواسته‌هایشان از جمله بازگشت به کار همچنان به تجمعات خویش ادامه خواهند داد و در صورت عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان اعتراضاتشان را با تجمع در مقابل استانداری ادامه خواهند داد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-1 بهمن 1391

اعتصاب کارگران شهرداری شوشتر

به گزارش2بهمن فارس، کارگران بخش تنظیف شهرداری شوشتر از صبح امروز به دلیل تعویق طولانی مدت در پرداخت حقوقشان دست از کار کشیدند.
براساس این گزارش،در حال حاضر کارگران شهرداری شوشتر در واحد موتوری این شهرداری تجمع کرده و حاضر به انجام امور روزانه خود نیستند.
کارگران شهرداری شوشتر50 روز پیش حقوق اردیبهشت ماه خود را دریافت کرده‌اند و در شرایط کنونی به دلیل فشار اقتصادی و عدم پرداخت حقوق‌های معوق دست از کار کشیده‌اند.
اعتصاب کارگران شهرداری بخش تنظیف شهرداری شوشتر از چهار سال پیش در ماه‌های پایانی سال اتفاق می‌افتد و هر بار با وعده پرداخت حقوق‌های معوق و ... این افراد به سرکار خود باز می‌گردند.
کارگران شهرداری شوشتر50 روز پیش حقوق اردیبهشت ماه خود را دریافت کرده‌اند و در شرایط کنونی به دلیل فشار اقتصادی و عدم پرداخت حقوق‌های معوق دست از کار کشیده‌اند.

اخراج ٥ نفر از کارگران شرکت تعاونی ١٦٣ سنندج

بنا به گزارش رسیده، شرکت تعاونی ١٦٣ کارخانه آسفالت واقع در جاده سنندج کامیاران روز یکشنبه اول بهمن ماه ١٣٩١، پنج نفر از کارگران قراردادی خود را اخراج کرد.
اسامی ٤ تن از کارگران کارگران اخراجی عبارت است از: برهان ریاضی، محمد کریم زمانی ، فرشاد رسولی و چنگیز. لازم به ذکر است که این شرکت دارای ٧٠ کارگر می باشد و هر یک از این کارگران اخراجی از ٧ ماه تا دو سال در این تعاونی مشغول به کار بوده اند. این گزارش حاکی است که کارفرما قبلا به این کارگران قول داده بود که آنها را رسمی کند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-١ بهمن ١٣٩١

عدم پرداخت کامل پاداش بهره وری به کارکنان غیررسمی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی

به گزارش1بهمن پانانیوز،پس از سهمیه بندی هزینه نهار کارکنان غیر رسمی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اخیرا پاداش حق الزحمه بهره وری هم به روش‌های جدید مهندسی مالی "تکه تکه" شده است و بخشی از این پاداش به کارکنان این مجموعه اختصاص یافته است.
این گزارش حاکیست،تماس مکرر کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نشان می دهد از مجموع پاداش 350 هزار تومانی حدود 220 تا 230 هزار تومان پاداش به کارکنان غیر رسمی اختصاص یافته است.
از سوی دیگر نوع برخورد واحد حقوق و دستمزد و مدیریت مالی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با کارکنان این مجموعه هم بسیار تاسف برانگیز است. به طوری که حتی برخی از برخوردهای تحقیر آمیز بغض برخی از کارکنان را هم ترکانده است.
قابل یادآوری است، براساس اطلاعیه شماره 455260-28.1 مورخ 17/10/91 وزیرنفت پاداش بهره وری نیمه اول سال 91 به کارکنان قرارداد مدت موقت مبلغ 350000تعیین شده است.
اما بنا به آنچه که دررنج نامه تعدادی از کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی آمده است،در این خصوص امور مالی شرکت ملی پخش به صورت سلیقه ای و خلاف اطلاعیه عمل نموده و اصلا جوابگو نیستند و اظهار می کنند که بابت روزهایی که کارکنان به مرخصی می روند و همچنین زمان عقد قرارداد نیروهای قرارداد مدت موقت با شرکت این مبلغ کسر شده است.
قابل توجه اینکه زمان قرارداد کلیه نیروها از تاریخ یک فروردین ماه سال 1391 بوده و در خصوص روزهای مرخصی نیز عطف به بند 2 نامه وزیر پاداش بهروه وری بدون ملحوظ داشتن مرخصی استعلاجی و استحقاقی قابل پرداخت است. حالا چرا شرکت ملی پخش خلاف این عمل میکند جای تعجب است!
شایان ذکر است با پیگیری‌های کارکنان شرکت ملی پخش نفتی از اداره تدوین مقرارات وزارت نفت و پالایش و پخش باید عین مبلغ 350000 تومان به تمامی کارکنان تعلق گیرد و این خلاف دستور العمل مقام عالی وزارت نفت می باشد.
دوم بهمن ماه1391

***********************

اخباروگزارشات کارگری29و30دی ماه1391

- انتقال یوسف آب خرابات به زندان مرکزی مهاباد
- احضار و بازداشت دبیر کانون صنفی معلمان کرمانشاه
- تجمع کارگران یخچال سازی ایران پویا وابسته به بنیاد مستضعفان مقابل کارخانه
- بیکاری ۵۰ کارگر در پی تعطیلی کارخانه اتاقسازی ماهوت سلماس
- عدم پرداخت چند ماهه حقوق کارگران شهرداری گتوند
- تأخیر ۱۰ ماهه در پرداخت حق‌الزحمه نیروهای ستادی آموزش و پرورش
- استفاده ازکودکان کاردرایران وجهان

انتقال یوسف آب خرابات به زندان مرکزی مهاباد

به گزارش رسیده، پنجشنبه مورخ 28/10/91 ساعت 3 بعدازظهر یوسف آب خرابات فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری از زندان اداره اطلاعات مهاباد به زندان مرکزی مهاباد انتقال داده شد.
این فعال کارگری 10 روز پیش در تاریخ 19/10/91 پس از احضار به اداره اطلاعات مهاباد بازداشت گردیده بود.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، خواهان آزادی فوری و بی قید شرط محمد مولانایی، یوسف آب‌خرابات و واحد سیده اعضای این کمیته در مهاباد و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین دربند و زندانیان سیاسی می‌باشد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-29 دی 1391

احضار و بازداشت دبیر کانون صنفی معلمان کرمانشاه

به گزارش18ژانویه موکریان،یک فعال صنفی اهل کرمانشاه توسط نیروهای حکومتی احضار و بازداشت شد.
بنا بهمین گزارش ، محمد توکلی، فعال فرهنگی و عضو کانون صنفی معلمان کرمانشاه، روز پنجشنبه 28 دی ماه 91 از طریق حراست آموزش و پروش کرمانشاه به اطلاعات سپاه احضار و سپس بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این گزارش از محل نگهداری، اتهام یا اتهامات وارده و وضعیت محمد توکلی دبیر عربی دبیرستانهای کرمانشاه اطلاعی در دست نیست.

تجمع کارگران یخچال سازی ایران پویا وابسته به بنیاد مستضعفان مقابل کارخانه

به گزارش30دی ایلنا، ۲۰۰نفر از کارگران رسمی و قرار دادی کارخانه یخچال سازی «ایران پویا» در اعتراض به شایعه انحلال این کارخانه صبح امروز (شنبه ۳۰ دی ماه) در مقابل درب ورودی این کارخانه دست به تجمع زدند.
برپایه این گزارش،مجموعه کارگران این کارخانه ۲۰۰ نفر می باشدوبیکاری تعداد ۹۰ نفر از کارگران قرار دادی با سوابق بین ۸ تا ۱۸ سال کار مستمر در ایران پویا اکنون تمامی کارگران را نگران امنیت شغلیشان کرده است.
علاوه بر ۹۰ کارگر قرار دادی مابقی کارگران رسمی هستند اما اشتغال این کارگران نیز به خطر افتاده است و با توجه به اینکه اکثر آن‌ها (حدود ۶۰ نفر) با سوابق بیش از ۲۰ سال کار در شرف بازنشستگی قرار دارند، با تصمیمات جدید کارفرمایان این کارخانه، بازنشستگی این کارگران نیز با مشکل روبرو خواهد شد.
کارخانه یخچال سازی ایران پویا وابسته به بنیاد مستضعفان، واقع در جاده مخصوص کرج سازنده انواع یخچال و پروفیل آلومینیومی است که هم اکنون خط تولید یخچال آن متوقف شده است.

بیکاری ۵۰ کارگر در پی تعطیلی کارخانه اتاقسازی ماهوت سلماس

به گزارش30دی آذوح،همزمان با تعطیلی کارخانه‌ها در شهرهای مختلف ایران، توقف فعالیت کارخانه اتاقسازی ماهوت با مدیریت حجت جهان‌بین فرزند ابراهیم در شهرستان سلماس نیز تقریبا قطعی شد.
این کارخانه زمانی بیش از ۱۵۰ کارگر داشت که تعدادشان در ماه‌های گذشته به ۱۰۰ نفر رسیده بود.
از حدود یک ماه پیش فعالیت کارخانه اتاقسازی ماهوت واحد سلماس متوقف شده و ۵۰ کارگر آن بیکار شده‌اند. شماری از کارگران بیکار شده‌ واحدهای تولیدی به اجبار به کارهای فصلی، از جمله کارهای ساختمانی روی می‌آورند.

تجمع كارگران بازنشسته شرکت پتروشیمی آبادان در اعتراض به عدم پرداخت حق معیشت

به گزارش ایلنا بتاریخ30دی، امروز ۶۰ نفر از کارگران بازنشسته شرکت پتروشیمی آبادان با تجمع مقابل ساختمان شرکت نفت خواستار پرداخت «حق معیشت» خود شدند.
مشاور رئیس هیئت مدیره صندوق‌های بازنشستگی وزارت نفت با تایید این تجمع اعتراضی، گفت: مستمری بازنشستگان شرکت پتروشیمی آبادان را صندوق بازنشستگی وزارت نفت پرداخت می‌کند ولی حق معیشت آنان را نمی‌توانیم قانونا پرداخت کنیم زیرا کارفرمای آن‌ها این مبلغ را به ما پرداخت نکرده است.
محمد حسین عبدالعزیزی ادامه داد: بخش عمده‌ای از بازنشستگان در شرکت‌هایی مشغول به کارند که کماکان در دل وزارت نفت قرار دارند اما تعدادی از آن‌ها که عمدتا پتروشیمی هستند طبق اصل ۴۴ واگذار شده‌اند. وزارت نفت تنها مستمری بازنشستگان را به صورت مستقیم می‌پردازد. باقی هزینه‌هایی را که وزارت نفت به بازنشستگان می‌پردازد باید پیش‌تر از طریق کارفرمای مربوطه به صندوق بازنشستگی پرداخت شود.
وی افزود: مثلا اگر کسی در شرکت ملی حفاری بوده و بازنشسته شده است به جز مستمری که جزء تعهدات صندوق بازنشستگی قرار دارد هزینهٔ درمان، هزینهٔ سفر، حق معیشت را باید شرکت ملی حفاری در چارچوب تعاملات اداری به ما بپردازند و ما هم به نیابت از آنان به بازنشستگان بپردازیم.
مشاور رئیس هیئت مدیره صندوق‌های بازنشستگی وزارت نفت در پایان با تاکید بر لزوم تعیین نهاد نظارتی بر سرنوشت تعهدات بازنشستگان شرکت‌هایی که طبق اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شده‌اند اظهار داشت: باید در چارچوب اولیهٔ خصوصی سازی، نهاد‌های نظارتی مسئول بر این قضیه دیده می‌شدند. زمانی که پتروشیمی آبادان به بخش خصوصی واگذار می‌شد بایست سرنوشت تعهدات آن‌ها به بازنشستگان خود به طور دقیق مشخص می‌شد تا در شرایط بد اقتصادی کشور این مشکلات به وجود نیاید.

عدم پرداخت چند ماهه حقوق کارگران شهرداری گتوند

مهر بتاریخ 30دی، بنقل از محسن شکری زاده شهردار گتوند،ازتاخیرچندماهه پرداخت حقوق کارگران شهرداری گتوند خبرداد.
دراین خبرتعدادماه هایی که حقوق کارگران شهرداری گتوند پرداخت نشده است ناروشن است؟!

تأخیر ۱۰ ماهه در پرداخت حق‌الزحمه نیروهای ستادی آموزش و پرورش

به گزارش مورخ30دی ایلنا،عضو کانون صنفی معلمان، از پرداخت نشدن حق‌الزحمه نیروهای ستادی آموزش و پرورش از اسفند ماه سال گذشته تا كنون خبر داد.
محمدرضا نیک‌نژاد در این باره گفت: در حال حاضر 10 ماه در پرداخت حق الزحمه نیروهای ستادی آموزش و پرورش تأخیر وجود داشته است و بیش از چهار ماه از موعد پرداخت اضافه كاری (حق‌التدریس‌) معلمان گذشته است و هیچ برنامه و خبری هم مبنی بر پرداخت این اضافه كاری ها از طرف آموزش و پروش اعلام نمی‌شود.
عضو کانون صنفی معلمان با بیان اینكه «ما امیدوار نیستیم که در روزهای آتی مبلغ مورد نظر را دریافت کنیم» اظهار داشت: مدیران به ما اعلام می‌کنند که لیست‌ها را به اداره آموزش و پرورش داده‌اند و هنوز هیچ خبری از پرداخت این حقوق‌ها از طرف اداره دریافت نشده است.
نیک‌نژاد افزود: ما در آموزش و پرورش دو نوع دریافتی داریم. یکی حقوق ثابت است که بین ۲۵ تا ۳۰ هر ماه پرداخت می‌شود. دریافتی دیگری که معلمان از آموزش و پروش دارند حقوق حق‌التدریس است که هر دو ماه یک بار پرداخت می‌شود. نیروهای ستادی و اجرایی مدارس هر دو ماه این حق‌الزحمه‌ها را دریافت می‌کنند. امسال در یک حالت غیر معمول با وجود قرار گرفتن در ماه پنجم، هنوز این حق‌التدریس‌ها به معلمان پرداخت نشده‌اند.
وی در پایان گفت: حاجی‌بابایی (وزیر آموزش و پرورش) در آغاز ورودش اعلام کرد که به خاطر حفظ شان معلمان می‌خواهد هر ماه حق‌التدریس‌های معلمان و حق‌الزحمه نیروهای ستادی را پرداخت کند. اما تنها یک ماه آموزش و پروش به وعده‌اش عمل کرد و مبلغ اضافه‌کاری را در‌‌ همان ماه پرداخت کرد.

استفاده ازکودکان کاردرایران وجهان

به گزارش30دی مهر،قانون کار در ماده 79 تنها در چند کلمه استفاده از کودکان زیر 15 سال را در مشاغل مختلف ممنوع کرده و آمده است:"به کار گماردن افراد کمتر از 15 سال تمام ممنوع است".
با این حال در مواد 80 تا 84 تحت عنوان شرایط کار نوجوانان بین سنین 15 تا 18 سال، شرایط بکارگیری کارگران نوجوان، نوع مشاغلی که می توان به این گروه ها واگذار کرد و ساعات روزانه کار تشریح شده است.
قوانین منع کار کودک در ایران
با وجود قوانین شفاف و روشن درباره کار کودکان و استفاده از نوجوانان در مشاغل مختلف، نه تنها در ایران بلکه در بیشتر کشورهای جهان از کودکان در بازار کار استفاده می شود.
این پدیده مذموم امروز در کشورهایی که به لحاظ اقتصادی و اجتماعی شرایط مناسبی ندارند به مراتب رواج بیشتری از کشورهایی دارد که دارای بازار کار مناسب به همراه قوانین محکم و با ضمانت اجرایی بالا هستند.
بر پایه این گزارش، استفاده از کودکان کار در ایران به اشکال مختلفی انجام می شود و می توان به راحتی کودکانی را در خیابان ها، کارگاه ها و در سطح شهر مشاهده کرد که مشغول انجام مشاغل مختلفی هستند.
سازمان جهانی کار در تازه ترین گزارش خود درباره وضعیت و آمار کار کودکان در کشورهای مختلف جهان ضمن هشدار نسبت به لزوم پایان دادن به استفاده از کودکان در کار، اعلام کرد: تعداد کودکان کارگر در طول دوره 2004 تا 2008 از 222 میلیون نفر به 215 میلیون نفر کاهش یافته است.
افزایش 8 میلیون نفری کودکان کار پسر
با اینکه طبق آمار سازمان جهانی کار 3 درصد از میزان کودکان کار کاسته شده، اما این سازمان هشدار داده است که به دلیل بحران اقتصادی جهانی، ممکن است سرعت مبارزه با کار کودکان در کشورها تا سال 2016 کاهش یابد.
طبق برآوردهای ILO بیشترین میزان کاهش در استفاده از کودکان کار در سنین 5 تا 14 سال بوده است که به میزان 10 درصد کاهش نشان می دهد. این میزان در بین دختران به میزان 15 درصد است ولی در بین پسران این آمار حدود 7 درصد معادل 8 میلیون کودک کار افزایش یافته است.
آمارها نشان می دهد کودکان کار بین سنین 15 تا 17 سال به میزان 20 درصد افزایش یافته و از 52 میلیون نفر به 62 میلیون نفر بالغ شد. سازمان جهانی کار معتقد است برای تحقق هدف بلندپروازانه جلوگیری از کار کودکان نیازمند یک برنامه و دستور کار استراتژیک است.
سی دی ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد